facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Άνοιξε η εθνική οδός στο Μαρτίνο - Έσβησε η φωτιά - ΒΙΝΤΕΟ

Στην κυκλοφορία και πάλι η εθνική οδός και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας από τις 9:35' το βράδυ της Παρασκευής.
Ευτυχώς την ώρα που έπεφτε το σκοτάδι οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά και στη συνέχεια να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.
"Η μάχη με τις φλόγες ήταν πολύ δύσκολη αφού η πυρκαγιά είχε σύμμαχο τον δυνατό αέρα. Επίσης το γεγονός ότι τα εναέρια μέσα δεν θα μπορούσαν να πετάξουν χαμηλά σε μια περιοχή η οποία είχε δίκτυα της Δ.Ε.Η. μεγάλωσε το βαθμό δυσκολίας. Ωστόσο, με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μπορέσαμε να την συγκρατήσουμε να μην επεκταθεί, και το κυριότερο να μην απειλήσει τα χωριά της περιοχής” δήλωσε στο LamiaReport ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Θανάσης Καρακάντζας.
Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), μεταβαίνει στο Μαρτίνο Φθιώτιδας.
Δείτε ένα βίντεο του LamiaReport κυριολεκτικά μέσα στις φλόγες.
Οι φλόγες κατέστρεψαν ένα ποιμνιοστάσιο που βρισκόταν δίπλα στην εθνική οδό κοντά στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο. Δυστυχως κάηκαν και πρόβατα από το κοπάδι. Επίσης κάηκαν εγκαταστάσεις αυτοκίνητα και μηχανήματα.
Δείτε ένα ακόμη βίντεο από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μαρτίνο:
Την πιο σημαντική δουλειά έκαναν τα εναέρια μέσα αφού η φωτιά δεν ήταν προσβάσιμη στο μεγαλύτερο μέτωπό της.
Ευτυχώς οι πιλότοι μας τα καταφεραν πριν πέσει το σκοτάδι.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξε η εθνική οδός στο Μαρτίνο - Έσβησε η φωτιά - ΒΙΝΤΕΟ"

Δεν συμφώνησαν Αίγυπτος και Ελλάδα για την οριοθέτηση της ΑΟΖ

Την Πέμπτη, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε το Κάιρο για να καταθέσει τη βούληση της Αθήνας στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για συμφωνία στην οριοθέτηση των θαλάσσιων περιοχών μεταξύ των δύο χωρών.

Έγινε δεκτός από τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι σε μια συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, πριν από τη συζήτηση των προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή με τον ομόλογό του Σάμεχ Σουκρί.

Ουσιαστικά, η Ελλάδα θέλει να επιταχύνει τις συνομιλίες με την Αίγυπτο σχετικά με την οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΑΟΖ) για να αμφισβητήσει τη συμφωνία μεταξύ Τουρκία και Λιβύης, βάσει της οποίας η Άγκυρα ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη γεώτρηση ενεργειακών πόρων λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνικά νησιά της Κρήτης, Ρόδου και Καρπάθου.

Ωστόσο, η Αθήνα και το Κάιρο παραμένουν σε αντιπαράθεση καθώς η Αίγυπτος δεν θέλει να διεξαγάγει να εντάξει στις συνομιλίες το νησί Καστελόριζο, τονίζοντας ότι θα καταλήξει σε συμφωνία μόνο εάν προηγηθεί ελληνοτουρκική συμφωνία για το νησί. Εν ολίγοις η χώρα της Βόρειας Αφρικής είναι έτοιμη μόνο για μια συμφωνία στην οποία θα αποκλείονταν το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου.

Σε άρθρο της αιγυπτιακής εφημερίδας Al Ahram την Πέμπτη, ο Δένδιας είπε ότι «η επεκτατική ρεβιζιονιστική Τουρκία, υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς και την ειρήνη στη Λιβύη, την οποία ο πρόεδρος Αλ Σίσι προσπαθεί να προωθήσει μέσω της τελευταίας πρότασής του, που καλωσορίστηκε από την Ελλάδα μαζί με άλλες χώρες της περιοχής.

«Η Τουρκία προσπαθεί να χειραγωγήσει τον αραβικό κόσμο, σύμφωνα με τις δικές της ηγεμονικές φιλοδοξίες. Δημιουργεί προβλήματα σε όλους τους γείτονές της, παραβιάζοντας την κυριαρχία της Λιβύης, της Συρίας και της Κύπρου», είπε, τονίζοντας ότι «η Τουρκία υπονομεύει το μέλλον της περιοχής».

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν συμφώνησαν Αίγυπτος και Ελλάδα για την οριοθέτηση της ΑΟΖ"

ΗΠΑ: Πάνω από 2,2 εκατ. τα κρούσματα – Ανησυχία για την προεκλογική ομιλία του Τραμπ

Ο συνολικός απολογισμός κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 2,2 εκατ. την Παρασκευή, καθώς η Τάλσα προετοιμάζεται για την προγραμματισμένη εκστρατεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο.

Τοπικοί επιχειρηματίες και κάτοικοι ανησυχούν για πιθανή αναζωπύρωση κρουσμάτων στο 19.000 χιλιάδων θέσεων στάδιο όπου θα παρευρεθεί ο Τραμπ σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας που έχουν θέσει τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι οι ίδιοι μήνυσαν τον ιδιοκτήτη του χώρου για να ακυρωθεί η εκδήλωση, αλλά δικαστής της κομητείας της Τάλσα αρνήθηκε το αίτημά τους, με αποτέλεσμα να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο της Οκλαχόμα, το οποίο αναμένεται να βγάλει την απόφαση αργότερα την Παρασκευή, όπως ανέφερε η Washington Post.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσαν οδηγίες για το άνοιγμα με ασφάλεια την περασμένη Παρασκευή, και εντόπισαν πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξάπλωσης του ιού οφείλεται στις «μεγάλες συγκεντρώσεις όπου είναι δύσκολο για τους συμμετέχοντες να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας».

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, επανέλαβε σε συνέντευξή του στη Washington Post ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση και να κάνουν χρήση μάσκας.

«Όταν υπάρχει συγκέντρωση ανθρώπων, αυξάνεται ο κίνδυνος. Δεν έχει σημασία γιατί μαζεύονται ή που μαζεύονται. Όταν υπάρχει συγκέντρωση ανθρώπων σε ένα περιβάλλον στο οποίο υπάρχει ιός που κυκλοφορεί στην κοινότητα, υπάρχουν κίνδυνοι. Πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα».

Υπάρχουν πλέον 8,5 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 παγκοσμίως και τουλάχιστον 454.582 άτομα έχουν πεθάνει, σύμφωνα με στοιχεία που του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Παράλληλα, τουλάχιστον 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Πάνω από 2,2 εκατ. τα κρούσματα – Ανησυχία για την προεκλογική ομιλία του Τραμπ"

Καμπανάκι ΠΟΥ για τον κορονοϊό: Ο κόσμος εισήλθε σε επικίνδυνη φάση από την χαλάρωση των μέτρων

Ο κόσμος εισήλθε σε «επικίνδυνη φάση» καθώς ανοίγουν ξανά οι χώρες που είχαν εφαρμόσει μέτρα καραντίνας ή περιορισμούς στις μετακινήσεις, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Ο κόσμος εισήλθε σε μια νέα και επικίνδυνη φάση. Πολλοί άνθρωποι έχουν προφανώς κουραστεί να μένουν μέσα στο σπίτι τους. Οι χώρες θέλουν να ξανανοίξουν την κοινωνία τους και την οικονομία τους», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

«Ωστόσο ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται γρήγορα, παραμένει θανατηφόρος και η πλειοψηφία των ανθρώπων παραμένει εκτεθειμένη», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι ο ΟΗΕ κατέγραψε χθες, Πέμπτη, περισσότερα από 150.000 νέα κρούσματα, έναν αριθμό ρεκόρ για μια μόνο ημέρα από την έναρξη της πανδημίας.

Σχεδόν το ήμισυ των κρουσμάτων καταγράφηκε στην αμερικανική ήπειρο και η πανδημία συνεχίζει να μεταδίδεται επίσης στη νότια Ασία και στη Μέση Ανατολή.

«Καλούμε κάθε χώρα και κάθε πολίτη να βρίσκεται στη μέγιστη επαγρύπνηση. Συνεχίστε να τηρείτε τις αποστάσεις σας, μείνετε στο σπίτι αν αισθάνεστε αδιαθεσία, συνεχίστε να καλύπτετε τη μύτη και το στόμα σας όταν βήχετε, φορέστε μάσκα μόλις κριθεί απαραίτητο, συνεχίστε να πλένετε τα χέρια σας», επέμεινε ο Τέντρος.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμπανάκι ΠΟΥ για τον κορονοϊό: Ο κόσμος εισήλθε σε επικίνδυνη φάση από την χαλάρωση των μέτρων"

Ιταλία: Μείωση των νέων κρουσμάτων και των νεκρών

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία, βάσει του επίσημου υπολογισμού, είναι σήμερα 238.011. Οι νεκροί έφτασαν τους 34.561. Παράλληλα, 181.907 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Η περιφέρεια της Σικελίας, στο μεταξύ, προχώρησε σε νέο υπολογισμό των μολύνσεων, αφαιρώντας 397 κρούσματα που είχαν καταγραφεί τις περασμένες ημέρες.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 251 νέα κρούσματα, 47 ασθενείς έχασαν την ζωή τους και 1.363 άνθρωποι έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 161 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 2.632 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 18.750 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Οι ασθενείς στην εντατική παρουσιάζουν σήμερα και πάλι μείωση, μετά τη χθεσινή, μεμονωμένη άνοδο.

Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση: νόσησαν 82 λιγότεροι άνθρωποι. Οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 19, ενώ οι θεραπευμένοι αυξήθηκαν κατά 274.

Στο μεταξύ, το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, στην εβδομαδιαία έκθεσή του αναφέρει ότι ο δείκτης μετάδοσης παραμένει κάτω από τη μονάδα σε όλη σχεδόν τη χώρα, με αρνητική εξαίρεση την περιφέρεια της Ρώμης, Λάτιο, όπου καταγράφεται 1,12. H αύξηση αυτή οφείλεται σε δυο νέες εστίες μόλυνσης της ιταλικής πρωτεύουσας: πρόκειται για μια ιδιωτική κλινική και ένα κτήριο υπό κατάληψη.

«Σε ορισμένες περιοχές της χώρας συνεχίζει να καταγράφεται υψηλός, νέος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού. Κάτι που πρέπει να οδηγήσει στην τήρηση προσεκτικών συμπεριφορών, από τη στιγμή που γίνεται σαφές ότι ένα μέρος της χώρας η κυκλοφορία του ιού είναι ακόμη αισθητή», τονίζουν οι επιστήμονες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Μείωση των νέων κρουσμάτων και των νεκρών"

Έκτακτη η σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου ζητά η Αίγυπτο για τις εξελίξεις στη Λιβύη

Έκτακτη υπουργική συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου ζητά η Αίγυπτος για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη.

Ο βοηθός Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Χοσάμ Ζάκι δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει συνεχής συντονισμός με το Ομάν, που προεδρεύει της τρέχουσας συνόδου, για τον καθορισμό μιας ημερομηνίας για μία τηλεδιάσκεψη που πιθανόν να πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα.

Το αίτημα του Καΐρου συγκέντρωσε την υποστήριξη από πολλά κράτη, δήλωσε ο κ. Ζάκι.

Όπως είναι γνωστό, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι παρουσίασε στις 6 Ιουνίου μία ειρηνευτική πρωτοβουλία για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη, προτείνοντας κατάπαυση του πυρός και εκλεγμένο συμβούλιο ηγεσίας.

Πρόκειται για τη «Διακήρυξη του Καΐρου», που ο Πρόεδρος Αλ Σίσι ανακοίνωσε παρουσία του Διοικητή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χάφταρ και του Προέδρου του Κοινοβουλίου της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτη η σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου ζητά η Αίγυπτο για τις εξελίξεις στη Λιβύη"

Τσαβούσογλου: Θέλουμε συνεργασία με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Τουρκία θα εργαστεί από κοινού με την Ιταλία για την επίτευξη σταθερής ειρήνης και μιας πολιτικής διαδικασίας που θα αποδώσει αποτελέσματα στη Λιβύη.

Ο Τσαβούσογλου σημείωσε πως οι δύο χώρες-σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ μπορούν επίσης να συνεργαστούν στην Ανατολική Μεσόγειο.





Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό ομόλογο του, Λουίτζι ντι Μάιο, στην Άγκυρα, τόνισε πως η Τουρκία θέλει να εργαστεί μαζί με την Ιταλία για την ικανοποίηση ενεργειακών αναγκών της Λιβύης, όπως ο ηλεκτρισμός, ενώ σημείωσε πως «οι δύο χώρες θα μπορούσαν επίσης να συνεργαστούν στην Ανατολική Μεσόγειο».

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί και η διάθεση... συνεργασίας με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, που έδειξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, λίγες ώρες μετά τις προκλητικές του δηλώσεις για την υφαλοκρηπίδα. 

«Είπα στον φίλο μου Λουίτζι, για άλλη μια φορά, ότι θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους, ειδικά με την Ελλάδα, σε αυτά τα ζητήματα, και είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Είδαμε ότι η Ιταλία θέλει να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο σε αυτά τα ζητήματα. Το καλωσορίζουμε αυτό. Επειδή η Ιταλία είναι ανέκαθεν μία ισορροπημένη, δίκαιη και αντικειμενική χώρα, που διαμεσολαβεί. Ως εκ τούτου» υπογράμμισε ο Τσαβούσογλου, «είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε τέτοιου είδους έργο από κοινού με την Ιταλία, τόσο εντός της ΕΕ όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο την προσεχή περίοδο. Από την άλλη πλευρά, βρίσκουμε τη συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας για την ΑΟΖ σημαντική για την περιοχή μας».

«Συνεπώς, μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν. Η συνεργασία είναι καλύτερη σε σχέση με τον αποκλεισμό ή την αδιαφορία επί των δικαιωμάτων των άλλων. Μπορεί να είναι μία κουλτούρα διαμοιρασμού. Φυσικά, ελπίζουμε η Ελλάδα να μας προσεγγίσει με την ίδια κατανόηση. Θα συνεχίσουμε να ανταλλάσσουμε απόψεις γι' αυτά τα ζητήματα, την προσεχή περίοδο» προσέθεσε.


Προηγουμένως, βεβαίως, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε προλάβει να... καταγγείλει «προσπάθειες αποκλεισμού» της Άγκυρας από τις συζητήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο σχεδιασμός της τουρκικής κυβέρνησης -και για τις γεωτρήσεις- προχωρά κανονικά. «Θέλουμε να προβούμε σε βήματα, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Κατά τον ίδιο τρόπο, συνιστά υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του "τουρκοκυπριακού" λαού ως εγγυήτρια χώρα» σημείωσε.

Οι νέες προκλήσεις για την υφαλοκρηπίδα

Προκλητικές, πάντως, για μια ακόμη φορά, ήταν οι δηλώσεις για το Αιγαίο και την Ελλάδα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNNTürk. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «η Ελλάδα λέει ότι κάθε νησί έχει υφαλοκρηπίδα. Εμείς λέμε ότι κάθε νησί δεν μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα. Ειδικά όταν ένα νησί είναι πολύ μακριά από την ηπειρωτική χώρα, δεν μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα. Προσπαθούν να μας αφήσουν μόνο αυτή την κόκκινη ζώνη. Αυτός είναι ο χάρτης της Σεβίλλης. Κι ενώ λέμε ότι αυτό δεν είναι δυνατό, η Ελλάδα ζει μέσα σε ένα τέτοιο όνειρο».

Και συνέχισε, δείχνοντας τους γνωστούς χάρτες με την «τουρκική υφαλοκρηπίδα», η οποία εκτείνεται από τα Κατεχόμενα της Κύπρου μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο: «Αν προσέξετε, κοιτάξτε αυτή τη γραμμή, ακριβώς δίπλα στα ελληνικά νησιά, εμείς σε αυτά τα νησιά δώσαμε έξι ναυτικά μίλια χωρικών υδάτων. Τα νησιά έχουν χωρικά ύδατα, αλλά όχι υφαλοκρηπίδα. Όπως λέει και το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα παλαιότερα ήθελε να τα επεκτείνει στα 12 (ν.μ.), όπως ξέρετε, προσπαθούσε να αποδείξει ότι αποτελούν κι αυτά ηπειρωτική χώρα. Δεν το έκανε βασικά μόνο με εμάς, το ίδιο προσπάθησε να κάνει και με τη Λιβύη και την Αίγυπτο. Ο λόγος που δεν έχει συμφωνήσει με την Αίγυπτο είναι αυτός». 

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί και στη συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία, λέγοντας και πάλι ότι στην εν λόγω συμφωνία ούτε η Ελλάδα αναγνώρισε υφαλοκρηπίδα στα νησιά του Ιονίου, θέση την οποία επικροτεί η Άγκυρα.

Αναφορικά με την κυπριακή ΑΟΖ και την τριμερή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι «το Ισραήλ, αν θέλει να κάνει μία συμφωνία, όπως αυτή που υπογράψαμε με τη Λιβύη, θα πρέπει να ακυρώσει τη συμφωνία με την ελληνοκυπριακή πλευρά. Τι λέγαμε; Χωρίς την Τουρκία, καμία φόρμουλα δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αυτό το αποδείξαμε με τις γεωτρήσεις και τη συμφωνία μας με τη Λιβύη. Το δείξαμε τόσο στην πράξη όσο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». 

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: Θέλουμε συνεργασία με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο"

Τεράστια μάχη με τις φλόγες στο Μαρτίνο – Βίντεο από τη φωτιά να «καταπίνει» δέντρα

Μάχη με τις φλόγες στη Φθιώτιδα από γη και αέρα - Κλειστή παραμένει η εθνική οδός στο ύψος του Μαρτίνου.
Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στο Μαρτίνο που καίει δασική έκταση δίπλα στην εθνική οδό.
Η πυρκαγιά περνώντας το φυσικό εμπόδιο του αυτοκινητοδρόμου πήρε πορεία για το βουνό πάνω από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Μαρτίνου καίγοντας δασική έκταση.
Ο δυνατός αέρας είναι ο μεγάλος σύμμαχος της πυρκαγιάς που από τις 3:00΄ το μεσημέρι κατακαίει ότι βρίσκει στο πέρασμά της.
Το ερώτημα είναι τι θα γίνει εάν πέσει το σκοτάδι και σταματήσουν τα εναέρια μέσα.
Δείτε ένα βίντεο του LamiaReport κυριολεκτικά μέσα στις φλόγες.
Οι φλόγες κατέστρεψαν ένα ποιμνιοστάσιο που βρισκόταν δίπλα στην εθνική οδό κοντά στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο. Ο κτηνοτρόφος πρόλαβε και έσωσε τα πρόβατα. Εγκαταστάσεις αυτοκίνητα και μηχανήματα όμως κάηκαν.
Δείτε ένα ακόμη βίντεο από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μαρτίνο:
Δείτε και άλλα βίντεο από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας.
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τεράστια μάχη με τις φλόγες στο Μαρτίνο – Βίντεο από τη φωτιά να «καταπίνει» δέντρα"

Έξαρση των κρουσμάτων στη Βόρεια Μακεδονία: 156 σε ένα 24ωρο

Σταθερά υψηλός παραμένει τις τελευταίες 20 ημέρες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και θυμάτων του κορωνοϊού στη Βόρεια Μακεδονία.

Όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, κατά τις περασμένες 24 ώρες καταγράφηκαν 156 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 4.820.

Επίσης, έξι άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τη νόσο κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 222 τον αριθμό των θυμάτων από επιπλοκές της νόσου.

Τα περισσότερα από τα 156 νέα κρούσματα καταγράφονται και πάλι στα Σκόπια (100 κρούσματα) και στο Τέτοβο (19).

Η διευθύντρια της Επιθεώρησης Υγιεινής της χώρας, Ιρίνκα Σοτίροβα-Μπούχοβα δήλωσε ότι οι επιδημιολογικές έρευνες καταδεικνύουν πως από τότε που ξεκίνησε η χαλάρωση των μέτρων (στις 24 Μαϊου) και μετά αυξάνεται αισθητά ο αριθμός των θετικών στον κορωνοϊό ασθενών.

Κατά την περίοδο αυτή έχουν εντοπισθεί πάνω από 40 μεγάλες εστίες διασποράς κορωνοϊού σε όλη την επικράτεια της χώρας, ενώ αρκετές εστίες (περί τις 20) έχουν εντοπισθεί στην περιοχή της πόλης των Σκοπίων, διευκρίνισε η Σοτίροβα-Μπούχοβα και επισήμανε ότι την περίοδο αυτή οι περισσότερες μεταδόσεις κορoνοϊού εντοπίζονται μεταξύ μελών οικογενειών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξαρση των κρουσμάτων στη Βόρεια Μακεδονία: 156 σε ένα 24ωρο"

Κοροναϊός: 8.000 τα νέα κρούσματα στην Ρωσία

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 7.972 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φθάνει τις 569.063 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Το εθνικό κέντρο αντιμετώπισης του κορονοϊού ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο πέθαναν 181 άτομα , ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφθασε τις 7.841 άτομα, που συνιστά το 1,38% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων.

Στην Μόσχα καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 1.136 κρούσματα, ενώ συνολικά στην ρωσική πρωτεύουσα έχουν καταγραφεί 211.921 κρούσματα.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο πήραν εξιτήριο 10.443 ασθενείς, ενώ ο συνολικός αριθμός των αναρρωσάντων έφθασε τις 324.406 , αριθμός που αναλογεί στο 57% του συνολικού αριθμού των μολυνθέντων.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: 8.000 τα νέα κρούσματα στην Ρωσία"

Πρωτοφανές: Με σποτ ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τους δημοσιογράφους ότι «τα παίρνουν»

Την άποψή του για τους δημοσιογράφους συνοψίζει σε ένα σποτ ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων Μέσων Ενημέρωσης για την ενημερωτική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» η αξιωματική αντιπολίτευση με ένα βίντεο κατηγορεί συλλήβδην τους δημοσιογράφους - εργαζόμενους ότι χρηματίζονται. Το βίντεο ανήρτησε η Κουμουνδούρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες μετά τις νέες ενδοκομματικές τριβές που προκάλεσε η «υπόθεση Παπαδημούπολη».

Σύμφωνα με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα μας δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου και το κεντρικό του μήνυμα είναι ότι οι ειδήσεις... αγοράζονται!

Στο βίντεο αρχικά εμφανίζεται μια παρουσιάστρια που λέει στον θεατή «ο πρωθυπουργός…» και τότε αρχίζει να «βρέχει» χρήματα...

Αμέσως η παρουσιάστρια, συνεχίζει λέγοντας «Ο πρωθυπουργός μας» και τότε αρχίζουν να πέφτουν ακόμα περισσότερα λεφτά, με την ίδια να αφήνει το κείμενο που διαβάζει και αρχίζει και μαζεύει τα χρήματα, λέγοντας: «Ο Κυριάκος μας».

Δείτε το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ



Η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» γράφει ότι η Κουμουνδούρου έδωσε στη δημοσιότητα το νέο σποτ για την «αδιαφανή χρηματοδότηση των ΜΜΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ»

Απάντηση Πέτσα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται.

Φτάνει μάλιστα στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται.

‘Ο,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κ. Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτοφανές: Με σποτ ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τους δημοσιογράφους ότι «τα παίρνουν»"

Βρετανία: 173 νεκροί από κορονοϊό – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα αναπλήρωσης μαθημάτων

Ο αριθμός των θανάτων που καταγράφηκε στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο είναι 173 και ο συνολικός αριθμός ανήλθε στους 42.461, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 1.346. Με βάση νέα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο ρυθμός εξάπλωσης του κορονοϊού μειώνεται σε όλη τη Βρετανία, καθώς ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων κυμαίνεται στο -4% και -2%, ενώ ο δείκτης αναπαραγωγής παραμένει στο 0,7-0,9.

Στο μεταξύ το πρόγραμμα για την αναπλήρωση των χαμένων μαθημάτων στα σχολεία της Αγγλίας, ύψους 1 δισεκ. λιρών, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας της Βρετανίας Γκάβιν Ουίλιαμσον, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από την κυβέρνηση για τα θέματα σχετικά με την πανδημία κορονοϊού στη Βρετανία.

Στη χρηματοδότηση θα περιλαμβάνεται το ποσό των 350 εκατομμυρίων για το εθνικό σχέδιο διδασκαλίας που θα αφορά την ενισχυμένη διδασκαλία προς τους μη προνομιούχους μαθητές που κινδυνεύουν περισσότερο να μείνουν πίσω στα μαθήματα, εξαιτίας της διακοπής της λειτουργίας των σχολείων. «Δεν θα επιτρέψουμε μία ολόκληρη γενιά να χάσει από την εκπαίδευσή της ούτε θα αποδεχτούμε μικρότερες προσδοκίες για αυτήν», είπε ανακοινώνοντας το πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Σχετικά με τον κανόνα της απόστασης δύο μέτρων και κατά πόσο αυτός θα ισχύσει στα σχολεία, ο υπουργός είπε ότι τα μέτρα προστασίας πρέπει να παραμείνουν στα σχολεία για τους μαθητές και τους δασκάλους, ωστόσο, η κυβέρνηση επανεξετάζει το θέμα της απόστασης, καθώς μειώνεται ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού και το επίπεδο συναγερμού στη χώρα. Περαιτέρω οδηγίες αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες δύο εβδομάδες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: 173 νεκροί από κορονοϊό – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα αναπλήρωσης μαθημάτων"

Κορωνοϊός: Δέκα νέα κρούσματα - Ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Tα τέσσερα από αυτά είναι στη Ροδόπηδύο στην Ξάνθη, και τα υπόλοιπα τέσσερα εισαγόμενα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.237, εκ των οποίων το 55,0% άνδρες αφορά άνδρες.

707 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1813 (56.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

exelixi19


10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

diaspora19


Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 189 θανάτους συνολικά στη χώρα. 59 (31.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Δέκα νέα κρούσματα - Ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο"

Άνοιγμα στην Ιταλία ο Τσαβούσογλου για συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία θα εργασθεί από κοινού με την Ιταλία για την επίτευξη σταθερής ειρήνης στη Λιβύη δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παράλληλα ο κ. Τσαβούσογλου έκανε άνοιγμα στην Ιταλία και πρόσθεσε πως οι δύο χώρες σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ μπορούν επίσης να συνεργαστούν την ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΣ) στην Τρίπολη. Με την υποστήριξη της Τουρκίας, η ΚΕΣ απέκρουσε την επίθεση που είχε εξαπολύσει πριν από 14 μήνες εναντίον της Τρίπολης ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) του Χαλίφα Χάφταρ που έχει την έδρα του στην ανατολική Λιβύη και υποστηρίζεται από τη Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου τόνισε επίσης πως η Τουρκία θέλει να εργαστεί μαζί με την Ιταλία για την ικανοποίηση ενεργειακών αναγκών της Λιβύης, όπως ο ηλεκτρισμός. Οι δύο χώρες θα μπορούσαν επίσης να συνεργαστούν στην ανατολική Μεσόγειο, είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιγμα στην Ιταλία ο Τσαβούσογλου για συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο"

Κικίλιας στη Ρόδο: Εγκαθίσταται μοριακός αναλυτής με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα

Επίσκεψη στη Ρόδο πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός μετέβη αρχικά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, Βασίλη Υψηλάντη, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννη Παππά, καθώς επίσης και με τους Προέδρους του Ιατρικού, Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου του νησιού.

Αμέσως μετά, ο κ. Κικίλιας, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους, πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Διοικητή και τους Διευθυντές, ενώ στη συνέχεια έκανε αυτοψία στις Κλινικές και στους χώρους του Νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Κικίλια στο Νοσοκομείο, ο κ. Χατζημάρκος παρέδωσε στο ΕΚΑΒ δύο υπερσύγχρονους ειδικούς θαλάμους αρνητικής πίεσης (κάψουλες). Μια δωρεά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που θα συμβάλλει σημαντικά στις ασφαλείς αεροδιακομιδές των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών προς τα Νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξη και ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος των νησιών με κρίσιμο εξοπλισμό. 

Η περιοδεία του κ. Κικίλια στη Ρόδο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του Υπουργού Υγείας.

Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣΥποδεχόμαστε σήμερα, μετά από ένα τρίμηνο πολύ σκληρής δουλειάς και αγωνίας για τη χώρα, όπως και για ολόκληρο τον κόσμο, τον Υπουργό Υγείας που ηγήθηκε ενός αγώνα που έκανε όλους τους Έλληνες περήφανους. Αυτή η πρώτη φάση διαχείρισης της πανδημίας, ψήλωσε την Ελλάδα.

Μέσα σε αυτή την κρίση και τα νησιά ψήλωσαν υγειονομικά. «Εκμεταλλευτήκαμε» την κρίση στην πράξη, όχι στα λόγια, και για πρώτη φορά ανέβηκε το επίπεδο της υγειονομικής θωράκισης των νησιών.

Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα επίσης πάρα πολύ μεγάλο κυβερνητικό σχέδιο. Εμείς χαιρόμαστε που μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτή την εξαιρετική δουλειά που γίνεται και με τις δικές μας δυνάμεις, η Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της, ούτως ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το επίπεδο των υγειονομικών υπηρεσιών που προσφέρονται στους κατοίκους μας.

Για όλα τα θέματα για τα οποία ενημερώθηκε ο Υπουργός, υπάρχει σχέδιο και απάντηση. Θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα στους συμπολίτες μας: Προχωράμε με αγάπη, αφοσίωση και αποφασιστικότητα, επικεντρωμένοι στο στόχο. Μας ενώνουν πράγματα εξαιρετικά ευγενή και νομίζω ότι και το επόμενο διάστημα αυτής της κρίσης, με ψυχραιμία, σύνεση, σοβαρότητα και, πάνω από όλα, υπευθυνότητα, θα μπορέσουμε να βγούμε νικητές.

Είναι μια άλλη, μεγαλύτερη πρόκληση, όμως για πρώτη φορά έχουμε δίπλα μας ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανοιχτά και τα αυτιά τους και την καρδιά τους.

Ευχαριστώ κύριε Υπουργέ που είστε εδώ, πολύ περισσότερο για τις λύσεις που έχετε δώσει στα θέματα τα οποία έχουμε συζητήσει.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣΚύριε Περιφερειάρχη, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, όπως και τους αγαπητούς και εξαιρετικούς συναδέλφους στο Κοινοβούλιο που βρίσκονται εδώ.

Η Ρόδος είναι ένα νησί-σύμβολο για τον τουρισμό μας και βρισκόμαστε εδώ για να την υποστηρίξουμε, όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, με όλες μας τις δυνάμεις.

Είχα την τύχη και την τιμή να φιλοξενηθώ στην Περιφέρεια, να μιλήσω με τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, με τον Δήμαρχο, με τους Προέδρους του Ιατρικού, του Φαρμακευτικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου και φυσικά να επισκεφθώ το Νοσοκομείο και να μιλήσω με όλους τους συναδέλφους μου, αλλά και τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, τους εργαζόμενους, τη Διοίκησή και να ακούσω και να καταγράψω τις απόψεις όλων.

Τη Δευτέρα φέρνουμε στο Νοσοκομείο Ρόδου έναν μοριακό αναλυτή με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα για τον κορωνοϊό. Κρατάμε σε πολύ υψηλό επίπεδο τα ιατρικά πρωτόκολλα, έχουμε προσλάβει, εν μέσω της κρίσης, επικουρικό προσωπικό. Ακολουθούν 13 μόνιμες θέσεις ιατρών, που ολοκληρώνονται στο επόμενο χρονικό διάστημα και με τη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου και Νοσοκομείου, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω κίνητρα, προκειμένου να καλύψουμε όποια άλλη έλλειψη μπορούμε.

Πάντα με ειλικρίνεια, εντιμότητα και καθαρότητα, απέναντι στους συναδέλφους και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, στους Ροδίτες, αλλά και στους τουρίστες που περιμένει το νησί. Καταλαβαίνω την ανάγκη που υπάρχει να κινηθεί ο τουρισμός μας και αυτό προσπαθούμε να υποστηρίξουμε, με γνώμονα την ασφάλειά των συμπολιτών μας, του υγειονομικού προσωπικού, των τουριστών.

Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, από την πληρότητα στις αεροδιακομιδές, τις κάψουλες και το testing, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο πολύ έμπειρα στελέχη στο Νοσοκομείο της Ρόδου, τους ευχαριστώ πάρα πολύ, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν θέματα COVID, αλλά και τα υπόλοιπα θέματα του Νοσοκομείου.

Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Χαίρομαι που υπάρχει διάθεση συνεργασίας.

Στη μάχη απέναντι στην πανδημία, μια πολύ σοβαρή κατάσταση Δημόσιας Υγείας, η Ελλάδα στάθηκε παραπάνω από το ύψος των περιστάσεων και απέδειξε, με πρωτεργάτη τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι μπορεί να κρατήσει ασφαλείς τους πολίτες της, αλλά και να αποτελέσει παράδειγμα για όλες τις υπόλοιπες χώρες.

Έκλεισε ο πρώτος κύκλος, πάμε σε έναν δεύτερο που εμπεριέχει την τουριστική περίοδο και πρέπει να λειτουργήσουμε ανάλογα.

Ζητώ τη συνεργασία και τη στήριξη όλων σε αυτή την προσπάθεια και προσφέρω συνεργασία και στήριξη σε όλους. Μέσα σε αυτή την κρίση, αναδείχθηκε η αξία της ανθρώπινης ζωής. Δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με αυτή την αξία.

Ακολούθως θα επισκεφθώ και το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου. Θα συνεχίσω να ακούω συμπολίτες μας και τα αιτήματα που υπάρχουν. Αυτό το χρονικό διάστημα απεδείχθη πόσο διαφορετική είναι η επικοινωνία και η ρητορική στην πολιτική, από τα μετρήσιμα αποτελέσματα και την ουσία σε θέματα που αφορούν τους συμπολίτες μας.

Εύχομαι καλή τουριστική σεζόν στο νησί με ασφάλεια και σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ έτοιμοι να παρέμβουμε ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία και το ΕΚΑΒ, σε συνεργασία με το εξαίρετο προσωπικό που διαθέτει το Νοσοκομείο, για ό,τι μπορεί να χρειαστεί.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας στη Ρόδο: Εγκαθίσταται μοριακός αναλυτής με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα"

ΟΑΕΔ: Πάνω από 233.000 δεν βρήκαν δουλειά για το καλοκαίρι

Οι εγγεγραμένοι άνεργοι στον ΟΕΑΔ αυξήθηκαν κατά 233.559 τον Μάιο σε ετήσια βάση, αναδεικνύοντας το πρόβλημα της απροθυμίας προσλήψεων σε έναν καθοριστικό μήνα για τις εποχιακές εργασίες που σχετίζονται κυρίως με τον τουριστικό κλάδο, στη σκιά της κρίσης του κορωνοϊού.

Αναλυτικά:

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας, για τον μήνα Μάιο 2020, ανήλθε σε 1.103.701 άτομα. Από αυτά 536.939 (ποσοστό 48,65%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών. Επίσης 566.762 (ποσοστό 51,35%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Οι άνδρες ανέρχονται σε 410.561 (ποσοστό 37,20%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 693.140 (ποσοστό 62,80%).

Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Μάιο 2020, ανήλθε σε 59.254 άτομα. Οι άνδρες ανέρχονται σε 19.368 (ποσοστό 32,69%) και οι γυναίκες σε 39.886 (ποσοστό 67,31%).

Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, για τον μήνα Μάιο 2020 (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 178.799 άτομα, από τα οποία οι 134.813 (ποσοστό 75,40%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 43.986 (ποσοστό 24,60%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων. Οι άνδρες ανέρχονται σε 82.903 (ποσοστό 46,37%) και οι γυναίκες σε 95.896 (ποσοστό 53,63%).

Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, 122.771 (ποσοστό 68,66%) είναι κοινοί, 3.551 (ποσοστό 1,99%) είναι οικοδόμοι, 43.986 (ποσοστό 24,60%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, 7.598 (ποσοστό 4,25%) είναι εποχικοί λοιποί (αγροτικά), 331 (ποσοστό 0,19%) είναι εκπαιδευτικοί, και 562 (ποσοστό 0,31%) είναι λοιποί.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ: Πάνω από 233.000 δεν βρήκαν δουλειά για το καλοκαίρι"

Κορωνοϊός - Ισπανία: Ξεπέρασαν τους 28.000 οι νεκροί

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύνολο των θανάτων που συνδέονται με τον κορωνοϊό έφθανε έως χθες τους 28.313, έπειτα από τις προσαρμογές που ενσωμάτωσε στη βάση δεδομένων της προκειμένου να αποφύγει διπλοεγγραφές και λάθη, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Τα δεδομένα για τους θανάτους δεν είχαν επικαιροποιηθεί από τις 7 Ιουνίου, όταν η Ισπανία ανακοίνωσε 27.136 θανάτους, ενώ η χώρα εφάρμοζε μία νέα μεθοδολογία για την καταγραφή των θανάτων και των κρουσμάτων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Ισπανία: Ξεπέρασαν τους 28.000 οι νεκροί"

Νεκρό βρέφος στις Σέρρες: Συνελήφθησαν 2 συγγενείς και μία ανήλικη - Όλοι τους Ρομά

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ο εντοπισμός νεκρού βρέφους το οποίο ανήκε σε οικογένεια Ρομά, σε αρδευτικό κανάλι.

Στον εισαγγελέα οδηγούνται τρία άτομα που φέρονται να σχετίζονται με τον θάνατο βρέφους που βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής νεκρό σε αρδευτικό κανάλι στην Ηράκλεια Σερρών

Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε βάρος, σύμφωνα με πληροφορίες, του παππού και του θείου του βρέφους, καθώς και σε μία ανήλικη, η οποία δεν έχει καμία συγγενική σχέση με το άτυχο αγοράκι ενός έτους που βρέθηκε νεκρό στο αρδευτικό κανάλι, κάτω από μια ξύλινη πόρτα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας:
«Σήμερα (19 Ιουνίου 2020) τα ξημερώματα στο Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας Σερρών, δηλώθηκε από ημεδαπό άνδρα η εξαφάνιση βρέφους ενός έτους περίπου.

Το βρέφος εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα, μέσα σε αρδευτικό κανάλι, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι όπου διέμενε και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου, σε βάρος 2 συγγενικών προσώπων του βρέφους και ανήλικης ημεδαπής, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών».

Το χρονικό της τραγωδίας στις Σέρρες με το νεκρό βρέφος

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, όταν νεκρό εντοπίστηκε ένα βρέφος ενός έτους σε αρδευτικό κανάλι σε περιοχή της Ηράκλειας Σερρών.

Σύμφωνα με τους συγγενείς του, η αδερφή του αντιλήφθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ότι το παιδάκι έλειπε και τους ενημέρωσε. Αμέσως άρχισαν να ψάχνουν, ενώ δηλώθηκε η εξαφάνιση και στην αστυνομία.

Σε αυτό το σημείο, κάτω από την ξύλινη πόρτα, βρέθηκε νεκρό το άτυχο βρέφος



Τελικά, νωρίς σήμερα το πρωί μία συγγενής βρήκε το παιδί μέσα στο κανάλι, πλάτους δυο μέτρων, κάτω από μία ξύλινη πόρτα. Όσον αφορά τους γονείς του, είναι έγκλειστοι σε φυλακές και το παιδί φέρεται να έμενε με την αδελφή του, η οποία, σύμφωνα με τους κατοίκους του συνοικισμού, είναι ανήλικη, ή και με συγγενείς, όλοι τους Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα για το τραγικό συμβάν, ενώ μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές το ποιος είχε την επιμέλεια του παιδιού.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ηράκλειας Σερρών, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, συντάσσουν αυτή την ώρα την έκθεση από την αυτοψία, δίχως να έχει διευκρινιστεί αν το άτυχο βρέφος φέρει τραύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Για το περιστατικό μίλησε στις κάμερες ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Ηράκλειας, Χρήστος Τσομπανίδης. Αφού εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του βρέφους, ο κ. Τσομπανίδης είπε ότι το συγκεκριμένο κανάλι «ήταν περιφραγμένο πολύ καλά. Αυτή την περίφραξη την αφαίρεσαν οι ίδιοι. Την έσπασαν, την έκλεψαν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα παιδιά. Θα το φτιάξουμε ξανά».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρό βρέφος στις Σέρρες: Συνελήφθησαν 2 συγγενείς και μία ανήλικη - Όλοι τους Ρομά"

Παπαδημούλης: Υπέβαλλε την παραίτηση του από επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν έγινε δεκτή -Κριτική από Τσίπρα, Κούλογλου.

Την παραίτηση του από επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση των ευρωβουλευτών με τον Αλέξη Τσίπρα, παραδεχόμενος ότι έκανε λάθος με την ενοικίαση των ακινήτων του. Ωστόσο, η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, ωστόσο άσκησε κριτική στον ευρωβουλευτή του κόμματος του για τον τρόπο με τον οποία χειρίστηκε την υπόθεση. Επιβεβαίωσε, δε, ότι όσο καιρό θα κατέχει δημόσιο αξιώμα, ο κ. Παπαδημούλης δεν θα λαμβάνει ούτε ένα ευρώ από τα ενοίκια των ακινήτων του.

Κριτική στον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος είχε απειλήσει ότι τα αποχωρήσει από αυτήν. Συγκεκριμένα, ο κ. Κούλογλου, απευθυνόμενος στον κ. Παπαδημούλη του είπε ότι «έκανε λάθος που έβλαψε τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα των ευρωβουλευτών του κόμματος».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαδημούλης: Υπέβαλλε την παραίτηση του από επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν έγινε δεκτή -Κριτική από Τσίπρα, Κούλογλου."

Σκόπια: Στην Ελλάδα στήθηκε μνημείο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ένα μαρμάρινο μνημείο τοποθετήθηκε από την ομάδα «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΡΑΜΙΝΟΙ» στο Πισοδέρι της Φλώρινας, για την μνήμη των διαδηλώσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου 2018.

Σε αυτό το χωριό στις 17 Ιουνίου 2018, Έλληνες πολίτες, αντιτάχθηκαν στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως γράφει το μαρμάρινο μνημείο που ανεγέρθηκε στο ελληνικό χωριό Πισοδέρι στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα πριν από δύο χρόνια, ενώ στους Ψαράδες οι πρωθυπουργοί της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας υπέγραψαν τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.





echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Στην Ελλάδα στήθηκε μνημείο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών"

Πέτσας για Τουρκία: Τα νησιά μας έχουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ

Στις διεθνείς πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων κοροναϊού σε μεμονωμένες περιοχές της χώρας, και σε κυβερνητικές αποφάσεις οικονομικής φύσεως αναφέρθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ο κ. Πέτσας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση αναπτύσσουν πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο για την ανάδειξη των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων και τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και την προσέλκυση επενδύσεων.
«Είναι σαφές και προκύπτει και από την πρόσφατη συμφωνία με την Ιταλία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών ότι το διεθνές δίκαιο και ειδικότερα το διεθνές δίκαιο της θάλασσας προβλέπει για τα νησιά μας ότι έχουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Είναι κάτι που επανειλημμένως έχουν επιβεβαιώσει με τις δημόσιες δηλώσεις τους και άλλες μεγάλες χώρες. Όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Εμείς με γνώμονα το διεθνές δίκαιο προχωρούμε για να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» σημείωσε και προσέθεσε: «Εξαρτάται από την Τουρκία να θέσει τέρμα στις προκλητικές ενέργειες της, ώστε να αντιμετωπίζεται από την Ευρώπη ως εταίρος σταθερός, που σέβεται το διεθνές δίκαιο και είμαστε έτοιμοι να τον συνδράμουμε και όχι κάποιος που προκαλεί στην Ανατολική Μεσόγειο».
Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός θέτει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας σε όλα τα fora. «Αυτό που θέλουμε είναι σχέσεις καλής γειτονίας και είναι στο χέρι της άλλης πλευράς να δείξει ότι το επιθυμεί και η ίδια» είπε.
«Σε αυτή τη φάση αναδεικνύουμε όλες τις ενέργειες της τουρκικής προκλητικότητας. Και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, ώστε να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα", ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αναφερόμενος στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ είπε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης υπογράφηκαν σημαντικές διμερείς συμφωνίες για τον Τουρισμό, την κυβερνοασφάλεια και τη Γεωργία. Συζητήθηκαν, ακόμη θέματα που αφορούν στην ενέργεια, την άμυνα και την  αμυντική βιομηχανία.
Επίσης πρόσθεσε ότι έγιναν ιδιαίτερης σημασίας συζητήσεις για την  «τουρκική δραστηριότητα που συνιστά απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής» και ειδικότερα για «τα πρόσφατα συμβάντα παράνομης και προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στα θαλάσσια, εναέρια και χερσαία σύνορά μας».
Όπως και για τις «αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τη Λιβύη» και την «απολύτως άκυρη συμφωνία μεταξύ των δύο αυτών χωρών για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι επαναβεβαιώθηκε, ταυτόχρονα, η κοινή πεποίθηση για τη γεωστρατηγική σημασία του EastMed και η κοινή βούληση για την προώθηση του έργου, ενώ αναφορικά με τη διμερή αμυντική συνεργασία επισήμανε τα λόγια του κ. Μητσοτάκη ότι μπορεί να αναπτυχθεί, «όχι μόνο επιχειρησιακά, αλλά και σε ό,τι αφορά την αμυντική υποδομή».
Επίσης υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής κορυφαίων εταιρειών αμυντικού υλικού και επενδυτικών κεφαλαίων, προς τους οποίους απηύθυνε πρόσκληση για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Αναφερόμενος στη συμμετοχή του κ. Μητσοτάκη στη σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ είπε ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο άνοιγμα του τουρισμού και επανέλαβε  την πρόσκλησή του να γίνει μία από τις επόμενες Συνόδους Κορυφής στην Ελλάδα, καθώς και ότι επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει, εντός του Ιουλίου, συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Σε ότι αφορά την πορεία για τη νέα κανονικότητα, ο κ.Πέτσας είπε οτι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα, την 1η Ιουλίου, "ημέρα που θα ανοίξουν πιο πλατιά οι πύλες της χώρας στον τουρισμό".
Επανέλαβε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των εργαζόμενων στον κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς, καθώς και των επισκεπτών, και πρόσθεσε οτι έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο ενδυνάμωσης των δομών  και των υπηρεσιών Υγείας στη νησιωτική χώρα και λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για τον έγκαιρο εντοπισμό και τη ιχνηλάτηση ενδεχόμενων κρουσμάτων, την απομόνωση, την παροχή περίθαλψης.
Αναφερόμενος στις περιοχές που παρατηρούνται κρούσματα κοροναϊού ο κ.Πέτσας τόνισε ότι "σε περίπτωση εντοπισμού αυξημένου αριθμού κρουσμάτων θα λαμβάνονται - όπως ήδη γίνεται σε περιοχές της Ξάνθης - στοχευμένα, τοπικά, περιοριστικά, μέτρα, ενώ ταυτόχρονα εντείνονται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας, ενώ παράλληλα ενιαιοποιείται και εξορθολογίζεται το πλαίσιο κυρώσεων. Το νέο απλό και ομοιόμορφο πλαίσιο προβλέπει αυξημένες κυρώσεις για όσους είναι υπότροποι".

Διοικητικά μέτρα κατά παραβατών

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και σε πιθανές παραβάσεις μέτρων προστασίας από επιχειρήσεις, και προειδοποίησε ότι στην πρώτη παράβαση εκτός του διοικητικού προστίμου που εξαρτάται από τα τετραγωνικά της επιχείρησης, προβλέπεται 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, στη δεύτερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 30 ημέρες και στην τρίτη - εκτός του προστίμου - αν αυτή γίνεται εντός τριμήνου υπάρχει αναστολή λειτουργίας για 90 ημέρες και αν γίνεται εντός εξαμήνου τότε η αναστολή λειτουργίας.
Σε κάθε περίπτωση επαγρυπνούμε, δεν εφησυχάζουμε. Εκπτώσεις σε ζητήματα ασφάλειας και υγείας δεν γίνονται.

Παράταση μειωμένου ΦΠΑ

Ο κ.Πέτσας ανέφερε ότι παρατείνεται έως και το τέλος του χρόνου, η ισχύς των μειωμένων κατά 30% συντελεστών Φ.Π.Α. για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, που σηκώνουν, πέρα από τις συνέπειες της πανδημίας, και το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος.
Επίσης τόνισε ότι επεκτείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα τακτικής ανεργίας για όσους δικαιούχους η σχετική επιδότηση έληξε εντός του Μαΐου, ενώ επεκτείνεται και για τον Ιούνιο η έκπτωση 25% για οφειλές και δόσεις ρυθμίσεων που θα πληρωθούν εμπρόθεσμα, για επιχειρήσεις, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία.
Στο μεταξύ-όπως είπε- προχωρά και η θέσπιση πλαισίου που θα ανοίξει το δρόμο σε μικροχρηματοδοτήσεις, με στόχο να ενισχυθούν οι πολίτες που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα, ή θέλουν να προχωρήσουν στη σύσταση πολύ μικρών επιχειρήσεων ή να εκπαιδευτούν ώστε να μπουν στην αγορά εργασίας, καθώς και όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
Επίσης στο τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου με βάση τη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για μια «γενναία» μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις.
Τέλος, παρατείνεται μέχρι 29 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Ψηφιακή μεταρρύθμιση

Σε ό,τι αφορά την ψηφιακή μεταρρύθμιση του Κράτους κ.Πέτσας ανέφερε ότι γίνεται τώρα, ένα ακόμη βήμα καθώς οι  Δήμοι μπορούν πλέον, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας να συνδεθούν με τα πληροφοριακά συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
"Θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να αντλούν αυτόματα τη φορολογική ενημερότητα των προμηθευτών τους κατά τη διαδικασία της πληρωμής τους και έτσι   πολίτες και επιχειρήσεις απαλλάσσονται από την υποχρέωση να προσκομίζουν φορολογική ενημερότητα και την περιττή γραφειοκρατία" κατέληξε ο κ.Πέτσας.

Η Σύνοδος Κορυφής

Τέλος ανέφερε ότι αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός συμμετέχει, με τηλεδιάσκεψη, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με βασικά θέματα το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Οι ελληνικές θέσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης σύμφωνα με τον κ.Πέτσα είναι:
-Να είναι μεγάλο και φιλόδοξο.
-Να είναι ευέλικτο.
-Να βασίζεται περισσότερο σε επιχορηγήσεις και λιγότερο σε δάνεια.
-Να χρηματοδοτηθεί από κοινό δανεισμό.
«Είναι πολύ θετικό ότι κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη να υπάρχει αφενός ευελιξία σε σχέση με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου ένας μηχανισμός κοινού δανεισμού από τα κράτη-μέλη.
Πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ολοκλήρωσε την εισαγωγική του τοποθέτηση λέγοντας: «Οι ηγέτες των κρατών-μελών αντιλαμβανόμενοι πόσο ιστορική είναι η ευκαιρία αυτή, καλούνται να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Και να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών των ευρωπαίων πολιτών. Καλούνται λοιπόν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να συμβιβάσουν το πόσο φιλόδοξο πρέπει να είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και ποιο χρονικό ορίζοντα θα πρέπει να θέσουν για την ολοκλήρωσή του».
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτσας για Τουρκία: Τα νησιά μας έχουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news