facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Μέρκελ: Η δυσκολότερη στιγμή της θητείας μου ήταν όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους Έλληνες


Την ευρωκρίση, «όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους πολίτες στην Ελλάδα», ανέφερε ως τη δυσκολότερη στιγμή της 16ετούς θητείας της στην Καγκελαρία η ‘Αγγελα Μέρκελ
, ενώ ως πιο ευχάριστες περιέγραψε τις στιγμές «που πετυχαίναμε συμβιβασμό», π.χ. για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού ή για τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Στις πιο «άβολες» στιγμές της καριέρας της από την άλλη πλευρά συμπεριέλαβε το γεγονός ότι έχασε τη μητέρα της ενώ βρισκόταν στη δημοσιότητα. «Κάποιες φορές με κοιτούν επίμονα και θέλω να πω, “βλέπεις κάτι;” Το βρίσκω πολύ δύσκολο αυτό. Πρέπει κανείς να φτιάχνει τον χώρο του και να τον προστατεύει. Σε αυτόν τον χώρο δεν επιτρέπω να μπει κανείς ο οποίος δεν έχει δουλειά εκεί», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας νωρίτερα απόψε σε εκδήλωση με τη νιγηριανή συγγραφέα Τσιμαμάντα Νγκόζι Αντίτσι στο Ντίσελντορφ, η κυρία Μέρκελ μίλησε περισσότερο για κοινωνικά, φιλοσοφικά και προσωπικά και λιγότερο για πολιτικά θέματα, ενώ, λίγες εβδομάδες πριν από τη λήξη της θητείας της, εμφανίστηκε με ασυνήθιστη εξομολογητική διάθεση.

«Τι σας καθόρισε;», ρώτησε η δημοσιογράφος που συντόνιζε τη συζήτηση. «Το γεγονός ότι μεγάλωσα από μικρή με άτομα με διανοητική αναπηρία και έτσι δεν είχα ποτέ φοβία απέναντί τους. Και το γεγονός ότι σπούδασα Φυσική. Το 80% των συμφοιτητών μου ήταν άνδρες (…) Έμαθα να παλεύω για τη θέση μου σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, η οποία απόψε φρόντισε να διορθώσει την παλιότερη θέση της ως προς τον φεμινισμό. Το 2017, όταν είχε ερωτηθεί αν είναι φεμινίστρια, είχε με αμηχανία απαντήσει ότι δεν θέλει «ταμπέλες». Αυτή τη φορά, στην ίδια ερώτηση, δήλωσε ότι, υπό την έννοια ότι φεμινισμός είναι άνδρες και γυναίκες να συμμετέχουν στον ίδιο βαθμό στην κοινωνία, «τότε είμαι φεμινίστρια». «Την προηγούμενη φορά εμφανίστηκα κάπως ντροπαλή. Σήμερα όμως το έχω σκεφτεί καλύτερα. Και υπό αυτή την έννοια μπορώ να πω, ναι, πρέπει να είμαστε όλες φεμινίστριες», είπε γελώντας η Καγκελάριος.

Η ‘Αγγελα Μέρκελ αρνήθηκε πάντως ότι με την προσφυγική της πολιτική δίχασε την γερμανική κοινωνία. «Δεν το βλέπω έτσι», δήλωσε και απέρριψε τον ισχυρισμό ότι με την περίφημη φράση της «θα το καταφέρουμε», απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πρόσφυγες προκειμένου να έρθουν στη Γερμανία. «Το 2015 οι πρόσφυγες βρίσκονταν στην πόρτα μας και το να λέγαμε “προσοχή, πίσω στη Μεσόγειο”, δεν αποτελούσε για μένα λύση», απάντησε η Καγκελάριος και σε ερώτηση αν αφήνει την Καγκελαρία με ήσυχη τη συνείδησή της, δήλωσε ευθέως «ναι». «Θεωρώ ότι έδωσα τη συνεισφορά μου. Τώρα η χώρα χρειάζεται κάτι καινούργιο», απάντησε.

Και τι σχεδιάζει για το μέλλον μετά την Καγκελαρία; Από το 1990 η ‘Αγγελα Μέρκελ βρίσκεται στην πολιτική και δεν είχε ποτέ μια «κανονική» ημέρα εργασίας. Έπαψε λοιπόν, σύντομα, όπως είπε, να σκέφτεται τι άλλο θα την ενδιέφερε έξω από την πολιτική. «Αυτό θέλω τώρα να αναπληρώσω. Θέλω να γράψω; Θέλω να μιλήσω; Θέλω να πάω για πεζοπορία; Θέλω να είμαι στο σπίτι; Θέλω να γυρίσω τον κόσμο; Δεν θα κάνω τίποτα για την ώρα και θα περιμένω τι θα έρθει. Και αυτό το βρίσκω συναρπαστικό», ομολόγησε.

Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της Berliner Zeitung πριν από λίγες εβδομάδες, η ‘Αγγελα Μέρκελ, έπειτα από 31 χρόνια στην Bundestag και 16 χρόνια στην Καγκελαρία θα λάβει μηναία σύνταξη ύψους 15.000 ευρώ, ενώ, όπως όλοι οι πρώην Καγκελάριοι, δικαιούται γραφείο με τέσσερις υπαλλήλους και έναν οδηγό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ: Η δυσκολότερη στιγμή της θητείας μου ήταν όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους Έλληνες"

Ζευγάρι γνωστών Λαρισαίων πέθανε από κορωνοϊό – Διασωληνωμένος στο ΠΓΝΛ ο γιος τους

Οικογενειακό δράμα με ζευγάρι γνωστών Λαρισαίων να φεύγει από τη ζωή μετά από «μάχη» με τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για συνταξιούχο εκπαιδευτικό ο οποίος έχασε την «μάχη» σήμερα το μεσημέρι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σε ηλικία 83 ετών και την σύζυγό του η οποία έφυγε από τη ζωή από κορωνοϊό επίσης, χθες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, σε ηλικία 78 ετών.

Στο ΠΓΝΛ νοσηλεύεται και ο γιος της οικογένειας, 51 ετών, επίσης εκπαιδευτικός ο οποίος περνάει δύσκολες ώρες παλεύοντας με την ασθένεια καθώς είναι διασωληνωμένος.

Τόσο οι γονείς όσο και ο γιος σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr δεν είχαν εμβολιαστεί.

onlarissa

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζευγάρι γνωστών Λαρισαίων πέθανε από κορωνοϊό – Διασωληνωμένος στο ΠΓΝΛ ο γιος τους"

Frontex: Ετοιμαζόμαστε για μαζική εισροή Αφγανών στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται για μια εισροή Αφγανών αιτούντων άσυλο, είτε οι άνθρωποι φύγουν μαζικά για να γλιτώσουν από τη νέα διακυβέρνηση των Ταλιμπάν είτε όχι, εκτιμά ο επικεφαλής της Frontex, σημειώνοντας ότι εκατομμύρια ζουν ήδη εκτοπισμένοι σε γειτονικές χώρες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters ο γενικός διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεζερί, είπε ότι η υπηρεσία ετοιμάζεται για ένα πιθανό κύμα, τόσο μέσω των παραδοσιακών οδών, όσο και μέσω νέων, όπως είναι η Λευκορωσία, την οποία οι Βρυξέλλες κατηγορούν ότι στέλνει παράτυπους μετανάστες στα σύνορά της με την ΕΕ.

Η Frontex παρακολουθεί τις εξελίξεις εντός του Αφγανιστάν αλλά και στις κοινότητες των Αφγανών σε γειτονικές χώρες, πρόσθεσε, αναφέροντας το Ιράν, το Πακιστάν, την Τουρκία, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Τουρκμενιστάν. «Αναμένουμε ότι, αναλόγως του τι θα συμβεί στο Αφγανιστάν, ασφαλώς άνθρωποι που χρειάζονται διεθνή προστασία μπορεί να προσπαθήσουν να φύγουν από το Αφγανιστάν. Αλλά αυτό που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί πρώτο είναι ότι οι αφγανικές κοινότητες στο εξωτερικό ίσως προσπαθήσουν να μετακινηθούν στην ΕΕ», είπε.

Η ΕΕ επιδίωξε να μεταρρυθμίσει το μεταναστευτικό σύστημά της μετά την κρίση του 2015-16, όταν έφτασαν στην Ευρώπη πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, οι περισσότεροι διασχίζοντας πεζή τα Βαλκάνια. Σύμφωνα με τον Λεζερί, σήμερα η ΕΕ έχει βελτιώσει το σύστημα επιστροφής των μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο στις χώρες καταγωγής τους.

Για όσο διάστημα δεν είναι ασφαλές να στέλνονται οι Αφγανοί πίσω στην πατρίδα του, μετανάστες από άλλες χώρες ενδέχεται να μπουν στον πειρασμό να εμφανιστούν ως Αφγανοί για να περάσουν στην ΕΕ. Ο Λεζερί διαβεβαίωσε ότι σήμερα οι συνοριοφύλακες είναι καλύτεροι, σε σύγκριση με πριν από έξι χρόνια, στο να προσδιορίζουν από πού προέρχεται ο καθένας.

«Τώρα, δεν μπορούμε να επαναπατρίζουμε Αφγανούς στο Αφγανιστάν. Ασφαλώς δεν μπορούμε. Αλλά μπορούμε να επαναπατρίσουμε εκείνους που υποδύονται τους Αφγανούς χωρίς να είναι», είπε, εξηγώντας ότι οι ειδικοί που είναι τοποθετημένοι στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ μπορούν να καταλάβουν την εθνικότητα κάποιου ακούγοντας τη διάλεκτο και τον τρόπο που μιλάει.

Το αφγανικό μεταναστευτικό πρόβλημα μπορεί να περιπλέξει τη διαμάχη της ΕΕ με τη Λευκορωσία. Οι Βρυξέλλες κατηγορούν το Μινσκ ότι εισάγει αεροπορικώς μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και τους στέλνει να περάσουν παράνομα τα σύνορα. Ως αποτέλεσμα αυξήθηκαν κατά 1.500% οι παράτυπες αφίξεις στη Λιθουανία. Το Μινσκ αρνείται ότι προωθεί την παράνομη μετανάστευση αλλά λέει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να άρει τις κυρώσεις σε βάρος του αν θέλει να σταματήσει.

«Αυτή που συνέβη με τη Λευκορωσία άνοιξε τα μάτια όλων. Ο τρόπος με τον οποίο προωθούσαν σκόπιμα τους μετανάστες… Τα εγκληματικά δίκτυα θέλουν να βγάλουν χρήματα, αλλά οι κρατικοί οργανισμοί παίζουν με τη γεωπολιτική και αυτό είναι άλλο θέμα», είπε ο Λεζερί.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Frontex: Ετοιμαζόμαστε για μαζική εισροή Αφγανών στην Ευρώπη"

Βόρεια Εύβοια: Πτώσεις βράχων σε πολλά σημεία λόγω κακοκαιρίας

Ξεκίνησε η έντονη βροχόπτωση στο Μαντούδι με τις υπηρεσίες του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να βρίσκονται επί ποδός.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης μιλώντας στο evima.gr τόνισε ότι: «Αυτή την ώρα υπάρχει έντονη βροχόπτωση σε όλο το φάσμα του Δήμου. Έχουμε πτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία του Δήμου όπως στο δρόμο της παραλίας Αγίας Άννας και της παραλίας Αχλαδίου, στη Λίμνη και σε άλλες περιοχές. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου. Είμαστε σε επιφυλακή και όπως αποφασίσαμε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας όλα τα δημαρχεία και στις τρεις ενότητες θα είναι ανοιχτά. Επίσης θα είναι σε επιφυλακή σε όλα τα επίμαχα σημεία των οικισμών χωματουργικά μηχανήματα. Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους κ να ενημερώνουν τούς προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει». 

evima

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόρεια Εύβοια: Πτώσεις βράχων σε πολλά σημεία λόγω κακοκαιρίας"

Κυπαρισσία: Ταυτοποιήθηκε η σορός που βρέθηκε κάτω από τσιμέντο – Ανήκει στην 42χρονη Μόνικα

Ταυτοποιήθηκε με την μέθοδο του DNA η σορός που βρέθηκε κάτω από τσιμέντο στην αυλή σπιτιού στη Κυπαρισσία, η οποία ανήκει στην 42χρονη Μόνικα από την Ρουμανία

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ στο Skai.gr, δείγματα από την σορό της ταυτοποιήθηκαν με το γενετικό υλικό που έδωσε ο γιος της.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές με αυτή την ταυτοποίηση συμπληρώνεται το παζλ αυτού του στυγερού εγκλήματος.

Σε βάρος του Ρουμάνου πρώην συντρόφου της έχει ήδη εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυπαρισσία: Ταυτοποιήθηκε η σορός που βρέθηκε κάτω από τσιμέντο – Ανήκει στην 42χρονη Μόνικα"

Πλαστά πιστοποιητικά: Δέκα περιοχές της χώρας στο μικροσκόπιο - «Φύλλο και φτερό» οι εμβολιασμοί στον Παλαμά

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, καθώς η αρχή του νήματος, που άρχισε να ξετυλίγεται στον Παλαμά Καρδίτσας, οδηγεί σε τουλάχιστον άλλες δέκα περιοχές της χώρας.
Ακολουθώντας το μονοπάτι των ψηφιακών καταχωρήσεων της διοικητικής υπαλλήλου στον Παλαμά στο εθνικό σύστημα εμβολιασμών, προληπτικούς ελέγχους πραγματοποιεί σε τουλάχιστον δέκα περιοχές της χώρας η Εθνική Επιτροπή Διαφάνειας, προκειμένου να εντοπιστούν οι 33 κάτοχοι πλαστών πιστοποιητικών (αριθμός που έχει ταυτοποιηθεί μέχρι τώρα), αλλά και η μέχρι σήμερα συμπεριφορά τους, καθώς εμπλέκονται και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Αφορμή για την επέκταση των ελέγχων σε 10 περιοχές της χώρας (πλην Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας και Κοζάνης) ήταν ο εντοπισμός «μοτίβου απάτης», καθώς καμπανάκι χτύπησε κάποιο από τα τρία «πιθανά σενάρια» που εξετάζει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, δηλαδή ενδείξεις για:

· πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού

· πλαστό πιστοποιητικό νόσησης

· πλαστό έγγραφο rapid test, ώστε οι εμπλεκόμενοι να ταξιδεύουν χωρίς κυρώσεις.

Ορόσημο – κλειδί

Το δίκτυο των ελέγχων, ωστόσο, τροφοδοτεί το ίδιο το εμβολιαστικό κέντρο στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου έχουν πραγματοποιηθεί 31.000 εμβολιασμοί, αλλά και με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 16.000 άτομα. Με δεδομένο ότι στο επίμαχο εμβολιαστικό κέντρο έχουν σημειωθεί και 5.000 αλλαγές ταχυδρομικού κώδικα για να κάνουν χρήση του εμβολίου της Pfizer, υπολείπονται οι «ύποπτοι» εμβολιασμοί, οι οποίοι «σκανάρονται» από ελεγκτικά κλιμάκια. Σημαντική παράμετρος για την εξιχνίαση της υπόθεσης είναι και το ορόσημο της 13ης Ιουλίου, οπότε και ανακοινώθηκε η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους υγειονομικούς, με τους αρμόδιους να εξετάζουν κυρίως την εμβολιαστική αλληλουχία του Αυγούστου.

Παράλληλα, στα ζητούμενα της υπόθεσης είναι αν η κυρίως εμπλεκόμενη διοικητική υπάλληλος δρούσε με τη συνέργεια και άλλων προσώπων του οικείου εμβολιαστικού κέντρου, αλλά και η διασπορά των πλαστών πιστοποιητικών που εξέδωσε, στοιχεία τα οποία αναμένεται να διαλευκάνει και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διέταξε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στην 5η ΥΠΕ και παραδόθηκε σήμερα στις Αρχές.

Πρόθεση, άλλωστε, αποτελεί η ταχεία και εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, όπως φάνηκε από τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, Υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη, προκειμένου η έρευνα να κινηθεί εις βάθος και με απτά αποτελέσματα, ενώ Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε για τους τέσσερις υγειονομικούς του Νοσοκομείου Γ.Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι κατείχαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού με προέλευση τον Παλαμά Καρδίτσας.

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι έρευνες στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου μία νοσηλεύτρια έφερε πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον Παλαμά Καρδίτσας, αλλά και ακόμη δύο περιπτώσεις σε Κέντρα Υγείας του νομού.

Η «πανσπερμία» πλαστών πιστοποιητικών ανά την Ελλάδα, με τον μεγαλύτερο όγκο να εντοπίζεται στη Βόρεια Ελλάδα, είχε ως αποτέλεσμα την αυστηρή προειδοποίηση του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. Σε σχόλιό του στο twitter, o Υπουργός ανέφερε πως «Τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία. Έδωσα εντολή στους διοικητές των ΥΠΕ για συνεχείς ελέγχους και όπου εντοπίσουν περιστατικά η διαδρομή είναι εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα», ενώ η ευρεία διασπορά των εικονικών εμβολιασμών προκάλεσε σήμερα και την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ζητώντας – με εγκύκλιό του- από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών όλης της χώρας να επαγρυπνούν και να παρεμβαίνουν άμεσα όταν πληροφορούνται ανάλογες περιπτώσεις και να επιλαμβάνονται αμελλητί του ποινικού μέρους των υποθέσεων αυτών.

Την ίδια ώρα, αγκάθι για τον εκτροχιασμό της διασποράς του κορωνοϊού αποτελεί η γεωγραφική διασπορά των πλαστών πιστοποιητικών, καθώς η διάδοσή τους φέρεται να εκτείνεται από την Ανατολική Μακεδονία μέχρι την Κρήτη.

Ανατολική Μακεδονία- Θράκη

Δέκα πιστοποιητικά νόσησης εξετάζονται ήδη από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας, ενώ ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης προχωρά στη διαδικασία της επαλήθευσής τους, ώστε να μην τίθεται θέμα αμφισβήτησης.

Ισχυρός αντιεμβολιαστικός πυρήνας δρα και στη Δράμα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου, Όλγα Βασιλείου. Η τελευταία, μάλιστα, τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα άτομα που αντίκεινται στον εμβολιασμό, επιχειρούν να νοσήσουν, ώστε να αποφύγουν τη λήψη του εμβολίου.

Κεντρική Μακεδονία

Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται και η παρουσία πλαστών πιστοποιητικών των 4 υγειονομικών στο Νοσοκομείου Γ.Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, καθώς πρόκειται για κεντρικό νοσοκομείο της πόλης, ενώ εξετάζεται αν η «φάμπρικα» των πλαστών πιστοποιητικών είχε επεκταθεί και σε άλλα νοσοκομεία της πόλης.

Δυτική Ελλάδα

Στο μεταξύ, σοκάρει το πανελλήνιο η σημερινή αποκάλυψη για τη δράση γιατρού στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, ο οποίος φέρεται πως έλαβε δείγμα από θετικό ασθενή στα εξωτερικά ιατρεία, για να εκδώσει πιστοποιητικό νόσησης σε ανεμβολίαστο συνάδελφό του.

Έντονη πίεση του ιατρικού κόσμου, αλλά και προσφορά αντιτίμου για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών τις τελευταίες ημέρες κατήγγειλε και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου.

Κυκλάδες

Πλαστά πιστοποιητικά διαγνωστικών τεστ εντοπίστηκαν και στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη, μετά από επιστολή που απέστειλε γιατρός του Νοσοκομείου Σαντορίνης, γνωστοποιώντας την ύπαρξη εικονικών βεβαιώσεων σε τουρίστες του νησιού. Την παραμονή στη θέση τους δύο υγειονομικών με πλαστό πιστοποιητικό στην Ικαρία γνωστοποίησε μέσω καταγγελίας του και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, τονίζοντας πως ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου του μετέφερε πως : «Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας».

Κρήτη

Επιπρόσθετα, ίχνη πλαστών πιστοποιητικών φέρεται να έχουν εντοπίσει οι Αρχές και στην Κρήτη, καθώς για παράδειγμα, μόλις προ ημερών 25 άτομα εισήλθαν σε γαμήλιο γλέντι επιδεικνύοντας το ίδιο πιστοποιητικό εμβολιασμού, σε χωριό της Μεσαράς.

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Άμεση είναι η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα στο συνεχώς αυξανόμενο φαινόμενο των πλαστών ή ψευδών κατά περιεχόμενο πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19.

Με εγκύκλιό του ο κ. Πλιώτας ζητάει από του εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών όλης της χώρας να επαγρυπνούν και να παρεμβαίνουν άμεσα όταν πληροφορούνται ανάλογες περιπτώσεις και να επιλαμβάνονται αμελλητί του ποινικού μέρους των υποθέσεων αυτών.

Παράλληλα, ο κ. Πλιώτας ζητάει από τους συναδέλφους του να μεταβαίνουν επί τόπου στα Εμβολιαστικά Κέντρα της περιφέρειάς τους για να ενημερωθούν και να γνωρίζουν «εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών».

Ακόμη, κατά τους επιτόπιους ελέγχους στα Εμβολιαστικά Κέντρα οι εισαγγελείς, σύμφωνα με τον κ. Πλιώτα, πρέπει όταν διαπιστώνουν όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός ψευδών βεβαιώσεων, να ερευνούν εάν λειτουργούν «κυκλώματα» παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών.

Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«Π ρ ο ς

Τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της Χώρας

Θέμα: Πλαστά ή ψευδή κατά περιεχόμενο πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19 ή νόσησης

Ανακύπτει ήδη και βλέπει το φως της δημοσιότητας σημαντικός αριθμός περιπτώσεων πλαστών ή ψευδών κατά περιεχόμενο πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19 ή νόσησης, στις οποίες φέρονται ότι κάθε φορά συμμετείχαν (με θετική ενέργεια ή παράλειψη), πρωτίστως, ο δήθεν εμβολιασθείς, και πρόσωπα, υπό οποιανδήποτε ιδιότητα, των δομών υγείας.

Με δεδομένη τη σοβαρότητα του θέματος του εμβολιασμού, τον οποίο η ιατρική επιστημονική κοινότητα προβάλλει ως βασικό – θεμελιώδες μέσο αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, και συνεκτιμώντας την εμφανή και μείζονα ποινική απαξία της προαναφερόμενης συμπεριφοράς, που στοιχειοθετεί (συντρεχουσών και των λοιπών νομίμων προϋποθέσεων) τη νομοτυπική μορφή εγκλημάτων του Ποινικού Κώδικα (βλ. ιδίως άρθρα 46, 47, 221, 242, 285 ΠΚ) επισημαίνουμε την ανάγκη επαγρύπνισης και εγρήγορσης των εισαγγελικών λειτουργών της Χώρας ώστε να παρεμβαίνουν κατά τη λειτουργική αποστολή τους και να επιλαμβάνονται αμελλητί του ποινικού μέρους των σχετικών υποθέσεων.

Ειδικότερα, επιβάλλεται η (κατά το άρθρο 37 ΚΠΔ αυτεπάγγελτη) ταχεία και σχολαστική διερεύνηση κάθε πληροφορίας σχετιζόμενης με εικονικό εμβολιασμό και η χωρίς χρονοτριβή κίνηση της ποινικής δίωξης κατά των υπαιτίων προσώπων, όταν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις. Εντοπισμός μεμονωμένων περιπτώσεων πρέπει να οδηγεί σε ευρύτερο εξονυχιστικό έλεγχο (με την αρωγή των αρμόδιων λειτουργών των Υπηρεσιών της αντίστοιχης Υγειονομικής Περιφέρειας) για ενδεχόμενη διακρίβωση μεγαλύτερου αριθμού ψευδών βεβαιώσεων εμβολιασμού στο ίδιο Εμβολιαστικό Κέντρο ή λειτουργία «κυκλώματος» παραγωγής τέτοιων πιστοποιητικών.

Προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να προστατευθεί η υγεία των πολιτών, χρήσιμη θα ήταν και η οιονεί προληπτική εισαγγελική δράση με την (άτυπη) επιτόπια μετάβαση του Εισαγγελέα ή του εντεταλμένου Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών στο Εμβολιαστικό Κέντρο της περιφέρειάς του για να ενημερωθεί και να γνωρίζει εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών.

Οι Εισαγγελείς Εφετών παρακαλούνται να εποπτεύουν συντονιστικά το εν λόγω έργο των Εισαγγελέων Πρωτοδικών και σε περίπτωση υπόθεσης μείζονος βαρύτητας, κατά την κρίση τους, να ενεργούν προσωπικά ή με κάποιον Αντεισαγγελέα Εφετών προκαταρκτική εξέταση, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 32 ΚΠΔ.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Βασίλειος Η. Πλιώτας»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πλαστά πιστοποιητικά: Δέκα περιοχές της χώρας στο μικροσκόπιο - «Φύλλο και φτερό» οι εμβολιασμοί στον Παλαμά"

Εμβόλιο AstraZeneca: Πιθανή παρενέργεια το σύνδρομο Guillain-Barré λέει ο ΕΟΦ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων πρόσθεσε μια εξαιρετικά σπάνια νευρολογική διαταραχή, γνωστή ως σύνδρομο Guillain-Barré, ως μια πιθανή παρενέργεια του εμβολίου της AstraZeneca για την Covid-19, σύμφωνα με τις τακτικές ενημερώσεις ασφάλειας του ΕΜΑ.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τόνισε ότι η αιτιώδης συνάφεια μεταξύ του Guillain-Barré (GBS) και του εμβολίου AstraZeneca, γνωστό ως Vaxzevria, είναι «τουλάχιστον μια λογική πιθανότητα» αφού αναφέρθηκαν 833 περιπτώσεις GBS από 592 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που χορηγήθηκαν παγκοσμίως έως τις 31 Ιουλίου.

Ο EMA κατηγοριοποίησε την παρενέργεια ως «πολύ σπάνια», τη χαμηλότερη βαθμίδα στην κατηγοροποίηση του Οργανισμού για τη συχνότητα εμφάνισης παρενεργειών, και τόνισε ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων.

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) έχει προσθέσει προειδοποίηση σχετικά με το σύνδρομο Guillain-Barré ως πιθανή παρενέργεια του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του νέου κορονοϊού. Και τα δύο εμβόλια χρησιμοποιούν τεχνολογία ιικού φορέα και έχουν επίσης συσχετιστεί με σπάνιες περιπτώσεις θρομβοεμβολών.

Ο EMA έχει προσθέσει επίσης σήμανση προειδοποίησης για κάποιες άλλες λιγότερο σοβαρές παρενέργειες στα εμβόλια της Johnson & Johnson, Moderna καθώς και σε αυτό της AstraZeneca.

Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα – συνήθως στα χέρια και τα πόδια. Σε βαριές περιπτώσεις δεν λειτουργούν σωστά οι αναπνευστικοί μύες.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμβόλιο AstraZeneca: Πιθανή παρενέργεια το σύνδρομο Guillain-Barré λέει ο ΕΟΦ"

Πάτρα: Ασθενής με κορονοϊό νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση και μετά...μήνυσε σχεδόν όλο το Νοσοκομείο-Οργή επικρατεί στο Ιατρικό προσωπικό

Μήνυση σχεδόν σε όλο το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που ασχολήθηκε με τη νοσηλεία του κατέθεσε ασθενής με κορονοϊό, ο οποίος τελικά σώθηκε μετά από μεγάλη μάχη που έδωσαν οι γιατροί.

Όπως πληροφορείται το tempo24.news ο άνδρας ο οποίος νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση, μήνυσε τους γιατρούς για τον τρόπο με τον οποίο τον νοσήλευσαν.

Μάλιστα κατηγορεί το προσωπικό του νοσηλευτικού Ιδρύματος επειδή οι γιατροί του έκαναν τραχειοστομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news ο ασθενής αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα αφ' ότου προσβλήθηκε από κορονοϊό και μάλιστα το ιατρικό προσωπικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει ακόμη και την απόφραξη την οποία υπέστη. Μάλιστα η νοσηλεία του διήρκησε για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ εισήχθη στην ΜΕΘ και διασωληνώθηκε.

Το γεγονός έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις ανάμεσα στο προσωπικό του Νοσοκομείου. Πληροφορίες αναφέρουν οτι επικρατεί οργή και μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Εμείς τον σώσαμε και αυτός μας μηνύει".

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που έκανε για το θέμα πριν λίγο ο καθηγητής καρδιολογίας Περικλής Νταβλούρος

Το θετικό με τις μηνύσεις γιατί διασωληνώθηκε, γιατί έγινε τραχειοστομία, γιατί νοσηλεύτηκε, γιατί πήρε οξυγόνο, κτλ είναι ότι θα απευαισθητοποιηθούν οι εισαγγελικές αρχές και δε θα γίνουμε Αμερική. Στην οποία Αμερική άμα τω εξιτηρίω, σε πιάνει και ένας δικηγόρος "να δούμε πόσα θα πάρουμε από τους γιατρούς"... ΥΓ: επειδή το πράγμα πέρα από τραγελαφικό αρχίζει και χοντραίνει, μήπως οι Ιατρικοί σύλλογοι πρέπει να κάνουν και 10-20 μηνύσεις για ηθική βλάβη, συκοφαντική δυσφήμηση, οτιδήποτε (δε τα ξέρω και καλά), σε ασθενείς, συγγενείς και λοιπούς αρωγούς να τελειώνει το θέατρο του παραλόγου;

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του tempo24, ο ασθενής μόλις είχε αποσωληνωθεί είχε ζητήσει δείγμα για να το εξετάσει αλλού (εκτός Νοσοκομείου) γιατί δεν πίστευε πως έπασχε από κορονοϊό...

Ο συγκεκριμένος είναι ανεμβολίαστος

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Ασθενής με κορονοϊό νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση και μετά...μήνυσε σχεδόν όλο το Νοσοκομείο-Οργή επικρατεί στο Ιατρικό προσωπικό"

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Υποχρεωτικό το δεύτερο τεστ κορωνοϊού για ανεμβολίαστους υγειονομικούς εάν το πρώτο βγει θετικό

Δικλείδα ασφαλείας στους ελέγχους για κορωνοϊό που αφορούν τους υγειονομικούς εργαζόμενους ενεργοποιεί με τη σημερινή εισήγησή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, τα μέλη της Επιτροπής εισηγήθηκαν ομόφωνα ότι στο εξής οι πολίτες για τους οποίους είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όπως οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, εφόσον προσκομίζουν αρμοδιως θετικό τεστ κορωνοϊού, θα πρέπει να επαναλαμβάνουν τον έλεγχο μέσα σε 24 ωρες αλλά σε δημόσια δομή υγείας.

Άμεση είναι η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα στο συνεχώς αυξανόμενο φαινόμενο των πλαστών ή ψευδών κατά περιεχόμενο πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19.

Με εγκύκλιό του ο κ. Πλιώτας ζητάει από του εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών όλης της χώρας να επαγρυπνούν και να παρεμβαίνουν άμεσα όταν πληροφορούνται ανάλογες περιπτώσεις και να επιλαμβάνονται αμελλητί του ποινικού μέρους των υποθέσεων αυτών.

Παράλληλα, ο κ. Πλιώτας ζητάει από τους συναδέλφους του να μεταβαίνουν επί τόπου στα Εμβολιαστικά Κέντρα της περιφέρειάς τους για να ενημερωθούν και να γνωρίζουν «εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών».

Ακόμη, κατά τους επιτόπιους ελέγχους στα Εμβολιαστικά Κέντρα οι εισαγγελείς, σύμφωνα με τον κ. Πλιώτα, πρέπει όταν διαπιστώνουν όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός ψευδών βεβαιώσεων, να ερευνούν εάν λειτουργούν «κυκλώματα» παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Υποχρεωτικό το δεύτερο τεστ κορωνοϊού για ανεμβολίαστους υγειονομικούς εάν το πρώτο βγει θετικό"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες – Πού θα ρίξει χαλάζι

Βροχερός θα διατηρηθεί ο καιρός αύριο, Πέμπτη (09.09.2021). Πολύ ισχυροί θα είναι οι άνεμοι, ενώ ο υδράργυρος θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και τη βόρεια), τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά τμήματα της Κρήτης και τις βραδινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση 

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ στα δυτικά.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην Κρήτη θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά τμήματα μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις βόρειες Κυκλάδες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις βραδινές ώρες στα βορειότερα τμήματα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 25 και στα νότια έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες – Πού θα ρίξει χαλάζι"

Κορωνοϊός: Στα 2.198 τα νέα κρούσματα - 390 οι διασωληνωμένοι, 37 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.198, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 607.356 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 153 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.947 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.99 (95% ΔΕ: 0.88 - 1.06)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 37, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.014 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 390 (59.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 350 (89.74%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 40 (10.26%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.024 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 202 (ημερήσια μεταβολή -11.79%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 223 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 2.198 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

61 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

58 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

18 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

86 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

136 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

72 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

58 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

10 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

270 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

32 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Άνδρου

43 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

85 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

29 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

36 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

28 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

48 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

55 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας

48 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

49 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

20 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου

22 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

39 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

21 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

23 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

20 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

57 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου

24 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

45 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μήλου

21 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

23 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

6 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

52 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

54 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

34 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

38 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

7 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

23 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

20 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

15 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

80 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.198 τα νέα κρούσματα - 390 οι διασωληνωμένοι, 37 θάνατοι"

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα πλαστά πιστοποιητικά: Ο λαϊκισμός χέρι- χέρι με την ανευθυνότητα

Κατά του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται η Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά τις διαδικασίες με τα περιστατικά πλαστών  πιστοποιητικών, που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις αυστηρές κυρώσεις σε όσους βεβαιώνουν, ψευδώς, εμβολιασμούς. Αφού όλο αυτό το διάστημα κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, τώρα αρνείται και τις κυρώσεις σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που με εγκληματική ανευθυνότητα εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. 

«Ο λαϊκισμός χέρι-χέρι με την ανευθυνότητα», σημειώνει

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα πλαστά πιστοποιητικά: Ο λαϊκισμός χέρι- χέρι με την ανευθυνότητα"

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση έως 15 Σεπτεμβρίου

Το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εξαντλεί έμπρακτα όλα τα περιθώρια για την εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση των φορολογούμενων πολιτών, καθώς και των λογιστών και φοροτεχνικών, δεδομένης της επερχόμενης έκδοσης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ εντός του μηνός Σεπτεμβρίου.

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρατείνεται έως και τις 15 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 φυσικών και νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Η παράταση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αλλά και των ειδικών καταστάσεων που προέκυψαν σε ορισμένες περιοχές της χώρας από τις φυσικές καταστροφές.

Μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί 6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις. Εκκρεμεί η υποβολή ποσοστού μικρότερου του 5% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων, ενώ ο ρυθμός υποβολής είναι ιδιαίτερα αυξημένος το τελευταίο διήμερο, φθάνοντας περίπου τις 100.000 δηλώσεις ημερησίως.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της πρώτης και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 17 Σεπτεμβρίου και η καταβολή της τρίτης δόσης έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση έως 15 Σεπτεμβρίου"

Μίγμα μπαχαρικών για κρέας ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε ορισμένα είδη τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: «ΜΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ» με την επωνυμία MACAO MIX ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 12/2024 και αριθμό παρτίδας LOT 2005 προέλευσης Ε.Ε. σε διαφανή περιέκτη των 80 γραμμαρίων που συσκευάζεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την ΚΙΟΣΟΓΛΟΥ ΑΝ. & ΣΙΑ Ο.Ε.-«MACAO» με έδρα τον Νέο Μυλότοπο Π.Ε. Πέλλας.

Το προϊόν, σε συνεργασία με το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι περιέχει γλουτένη, γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία ενός ή περισσοτέρων δημητριακών με γλουτένη, ενώ στον
κατάλογο των συστατικών δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα εν λόγω δημητριακά.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε δημητριακά που περιέχουν γλουτένη και έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Μίγμα μπαχαρικών για κρέας ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ"

Μετρό: Κλειστός αύριο ο σταθμός «Σύνταγμα» - Τροποποιήσεις και στα δρομολόγια του τραμ

Ρυθμίσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, λόγω της διεξαγωγής του «Ράλλυ Ακρόπολις 2021» και με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας:

– Ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» θα είναι κλειστός και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.

– Τα δρομολόγια του Τραμ θα διεξάγονται με τερματικό σταθμό τη στάση «Κασομούλη» από την έναρξη των δρομολογίων και μέχρι νεότερης ενημέρωσης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μετρό: Κλειστός αύριο ο σταθμός «Σύνταγμα» - Τροποποιήσεις και στα δρομολόγια του τραμ"

ΕΟΦ: Ανακαλεί τέσσερα συμπληρώματα διατροφής

O ΕΟΦ προχωρά στην ανάκληση των παρτίδων 28.10.2022, 29.10.2022, 30.10.2022, 31.10.2021 και 22.3.2023 του συμπληρώματος διατροφής MORINGA KAPSELN 500MG και της παρτίδας 12.2.2023 του συμπληρώματος διατροφής MORINGA PULVER 500G, διότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο.

Τα προϊόντα διακινήθηκαν από την εταιρεία Krauterhaus Sanct Bernhard, Γερμανίας στην επιχείρηση “MY LIFE” ΜΑΡΙΑ ΛΑΝΤΖΑ.
Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Η επιχείρηση οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να τα αποσύρει από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ για το πελατολόγιο, τα παραστατικά διακίνησης στην εσωτερική αγορά ή σε άλλο κράτος – μέλος ή σε Τρίτη χώρα με τα πλήρη στοιχεία των επιχειρήσεων (επωνυμία, διεύθυνση, ποσότητες) καθώς και για την διαχείριση τυχόν αποθεμάτων των παραπάνω προϊόντων.

Παράλληλα, στην ανάκληση των παρτίδων 2400D, 2401D, 2890D και 3087D του συμπληρώματος διατροφής PHYTOBIOLOGICALS Dr.RATH, διότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο. Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία Dr. RATH HEALTH PROGRAMS BV, Ολλανδίας σε επιχειρήσεις. Παράγεται από την εταιρεία Laboratory Wolfs, Βελγίου.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να το αποσύρει από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ για το πελατολόγιο, τα παραστατικά διακίνησης στην εσωτερική αγορά ή σε άλλο κράτος – μέλος ή σε Τρίτη χώρα με τα πλήρη στοιχεία των επιχειρήσεων (επωνυμία, διεύθυνση, ποσότητες) καθώς και για την διαχείριση τυχόν αποθεμάτων του παραπάνω προϊόντος.

Επιπλέον, στην ανάκληση των παρτίδων 50371, 50563, 50674, 50933, 51909, 51345 του συμπληρώματος διατροφής MAGNESIUM BIO, διότι χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή του συστατικό στο οποίο ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο.

Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία FRENCHTOP NATURAL CARE PRODUCTS BV, Ολλανδίας στην επιχείρηση NATPROD ΙΚΕ. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Η επιχείρηση οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρει από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ για το πελατολόγιο, τα παραστατικά διακίνησης στην εσωτερική αγορά ή σε άλλο κράτος – μέλος ή σε Τρίτη χώρα με τα πλήρη στοιχεία των επιχειρήσεων (επωνυμία, διεύθυνση, ποσότητες) καθώς και για την διαχείριση τυχόν αποθεμάτων του παραπάνω προϊόντος.

Την ανάκληση της παρτίδας 51535827230907 του συμπληρώματος διατροφής ASHWAGANDHA BIO και της παρτίδας 51535823220831 της παρτίδας του συμπληρώματος διατροφής SAW PALMETT, διότι χρησιμοποιήθηκε για την Παρασκευή τους συστατικό στο οποίο ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο.

Τα προϊόντα διακινήθηκαν από την εταιρεία UDEA BV, Ολλανδίας στην επιχείρηση GREENHOUSE BIO. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Η επιχείρηση οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να τα αποσύρει από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ για το πελατολόγιο, τα παραστατικά διακίνησης στην εσωτερική αγορά ή σε άλλο κράτος – μέλος ή σε Τρίτη χώρα με τα πλήρη στοιχεία των επιχειρήσεων (επωνυμία, διεύθυνση, ποσότητες) καθώς και για την διαχείριση τυχόν αποθεμάτων των παραπάνω προϊόντων.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Ανακαλεί τέσσερα συμπληρώματα διατροφής"

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Εισαγγελέας για τους 4 υγειονομικούς του «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη

Ποινικές ευθύνες για την υπόθεση των «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού τεσσάρων υγειονομικών του νοσοκομείου «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, για να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας αναζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης, με προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε.

Η Εισαγγελέας ποινικής δίωξης ζήτησε από την Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης να διενεργήσει έρευνα για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, της χρήσης πλαστού εγγράφου και ό,τι άλλο προκύψει από την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Στο «κάδρο» της προκαταρκτικής εξέτασης βρίσκονται τέσσερις εργαζόμενοι του νοσοκομείου, τρεις του νοσηλευτικού προσωπικού και μία του διοικητικού, που φέρονται να προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας. Ήδη για την υπόθεση διεξάγεται ΕΔΕ. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε χτεσινή ομιλία του ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ ζητώντας να διαταχθεί η ΕΔΕ και να ανασταλούν τα καθήκοντά τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Εισαγγελέας για τους 4 υγειονομικούς του «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη"

Υπόθεση Novartis: Απαλλακτικό βούλευμα για τον Γιάννη Αγγελή

Απαλλακτικό για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος που αποδόθηκε στον εισαγγελικό λειτουργό, μετά από καταγγελία ότι δεν είχε παραλάβει στοιχεία των αμερικανικών αρχών σχετιζόμενα με πρόσωπο ερευνώμενο στην υπόθεση Novartis, στη Βιέννη το 2018.

«Ουδέποτε αρνήθηκε να παραλάβει, έστω και ανεπίσημα, έγγραφα στοιχεία ή στικάκι, γιατί αυτά ουδέποτε προσφέρθηκαν», αποφαίνονται με το βούλευμά τους οι εφέτες του Συμβουλίου, οι οποίοι απαλλάσσουν τον κ. Αγγελή, αποδεχόμενοι πλήρως απαλλακτική εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών Γιώργου Οικονόμου. Ο εισαγγελέας έκρινε πως ο κ. Αγγελής κινήθηκε απολύτως υπηρεσιακά και θεσμικά, κατά την επίμαχη συνάντηση στη Βιέννη, χωρίς τον παραμικρό δόλο ή σκοπό.

Ο κ. Αγγελής είχε διωχθεί για παράβαση καθήκοντος, έπειτα από μήνυση της τότε εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Η μηνύτρια ανέφερε πως ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία για λογαριασμό συγγενούς πολιτικού που ελέγχονταν από την Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, σε συνάντηση που είχαν Έλληνες εισαγγελείς Διαφθοράς με Αμερικανούς στην Βιέννη. Ο κ. Αγγελής, που τότε ήταν επόπτης των εισαγγελέων Διαφθοράς, ως επικεφαλής του κλιμακίου που μετέβη στη Βιέννη, καταγγέλθηκε πως δεν παρέλαβε στοιχεία που ανεπίσημα έθεσαν υπόψη του ελληνικού κλιμακίου οι Αμερικανοί.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Οικονόμου που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Εφετών, στην επίμαχη συνάντηση της Βιέννης ο κ. Αγγελής «ουδέποτε αρνήθηκε να παραλάβει, έστω και ανεπίσημα, έγγραφα στοιχεία ή στικάκι, γιατί αυτά ουδέποτε προσφέρθηκαν». Κατά τον εισηγητή Εισαγγελέα, «στικάκι ποτέ δεν υπήρχε», ενώ, όπως αναφέρει ο κ. Οικονόμου, δεν συντρέχει στο πρόσωπο του κ. Αγγελή «δόλος και σκοπός έτσι όπως απαιτεί του άρθρο 259 ΠΚ να παραβεί τα καθήκοντα της υπηρεσίας του και να βλάψει το κράτος, στοιχείο σοβαρότατο για έναν ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό».

Ο κ. Οικονόμου τονίζει μάλιστα προς τους εφέτες που έκριναν την υπόθεση πως ο κ. Αγγελής δεν αρνήθηκε τη συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές αλλά απλώς ζήτησε να τεθεί η όλη διαδικασία στο πλαίσιο της Εurojust και επιπλέον ότι κατά την επιστροφή από το εν λόγω ταξίδι, ο αντεισαγγελέας είχε ενημερώσει σχετικά την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Απαλλακτικό βούλευμα για τον Γιάννη Αγγελή"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news