facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Προφυλακιστέος και ο αστυνομικός για τη χασισοφυτεία στη Φθιώτιδα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους σε Ανακριτή και Εισαγγελέα άλλα τέσσερα (4) άτομα που συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου για τη χασισοφυτεία στην περιοχή μεταξύ Μεγαπλάτανου και Λιβανατών κοντά στο Γουλέμι.

Πρόκειται για τον 48χρονο αστυνομικό από τη Λοκρίδα που του χρεώνουν το ρόλο του πληροφοριοδότη στην εγκληματική οργάνωση, του 31χρονου Αλβανού που έμενε στις Λιβανάτες και είχε σχέσεις με τα κτήματα του πρώτου και έναν 39χρονο Αλβανό και έναν 24χρονο Έλληνα που φέρεται ότι ήταν επιφορτισμένοι με την περιποίηση και τη φύλαξη της φυτείας με τα 2.820 δενδρύλλια κάνναβης.

Κατά της απόφασης προφυλάκισης του 48χρονου, έβαλε με ευθείες βολές ο Ποινικολόγος Γεώργιος Δούμας υπερασπιστής του κατηγορουμένου αστυνομικού όπως και ο Κώστας Γαλανός.

Δείτε τι είπαν στο LamiaReport οι συνήγοροι υπεράσπισης του αστυνομικού:

Συνήγοροι υπεράσπισης των τριών άλλων κατηγορουμένων, είναι οι Δημήτρης Γκαβέλας, Δέσποινα Φράγκου και Γιαννούλα Μπουλέρου.

Το 2ο και τελευταίο 4μελες γκρουπ των συλληφθέντων που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών (οι έξι που είναι αλλοδαποί κατηγορούνται ότι εισήρθαν και διέμεναν παράνομα στη χώρα μας), πέρασαν το κατώφλι των Δικαστηρίων Λαμίας πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης (18/6), ενώ οι απολογίες τους κράτησαν μέχρι αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Την προηγούμενη ενώπιον των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, είχαν απολογηθεί άλλα τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης όλοι τους Αλβανοί υπήκοοι - μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος 41χρονος αρχηγός της, αλλά και ένας ακόμη 38χρονος που φέρεται επίσης να έχει σημαντικό ρόλο στην οργάνωση, καθώς και δύο ακόμη άτομα 41 και 35 ετών που συνελήφθησαν εντός της φυτείας και φαίνεται ότι είχαν τον ίδιο ρόλο με τον 39χρονο Αλβανό και τον 24χρονο Έλληνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, η επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας την Παρασκευή 14 Ιουνίου από το δύσβατο μέρος όπου αποκάλυψαν τη μεγάλη φυτεία. Έκει συνελήφθησαν οι δύο πρώτοι Αλβανοί που τη φυλούσαν.

Ακολούθησε η σύλληψη του «αρχηγού» σε περιοχή της Αθήνας και ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη του αστυνομικού. Συνολικά κατασχέθηκαν:

2.820 δενδρύλλια κάνναβης,

πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης,

πιστόλι με -2- γεμιστήρες και -117- φυσίγγια,

το χρηματικό ποσό των 4.725 ευρώ,

6 αυτοκίνητα και

13 κινητά τηλέφωνα.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Προφυλακιστέος και ο αστυνομικός για τη χασισοφυτεία στη Φθιώτιδα "

Ισραήλ: Εγκρίθηκαν επιχειρησιακά σχέδια για επίθεση στον Λίβανο – Η αντίδραση των ΗΠΑ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης (18/6) ότι ενέκριναν τα επιχειρησιακά σχέδια για μια επίθεση στον Λίβανο καθώς το Ισραήλ και το ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου εντείνουν τη ρητορική που θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πόλεμο, και αυξάνουν τις μεταξύ τους διασυνοριακές συγκρούσεις.

Στο πλαίσιο της «αξιολόγησης της κατάστασης», που έγινε σήμερα παρουσία του υποστράτηγου Όρι Γκορντίν, διοικητή της Βόρειας στρατιωτικής περιοχής και του επικεφαλής της διεύθυνσης επιχειρήσεων, υποστράτηγου ‘Οντεντ Μπασιούκ, «εγκρίθηκαν και επικυρώθηκαν επιχειρησιακά σχέδια για επίθεση στον Λίβανο και ελήφθησαν αποφάσεις για τη συνέχιση της αύξησης ετοιμότητας των στρατευμάτων στο πεδίο», ανακοίνωσαν οι IDF.

Στην Ουάσινγκτον, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να δουν έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο στη Μέση Ανατολή. «Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε υποθέσεις και να κάνω εικασίες για το τι μπορεί να συμβεί, μόνο να πω ότι κανείς δεν θέλει να δει έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο», απάντησε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού εκδίδεται εν μέσω της επίσκεψης στην περιοχή του ειδικού απεσταλμένου του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, του Άμος Χόχσταϊν, με σκοπό να μειωθεί η ένταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, όπου οι σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ μετά την 7η Οκτωβρίου έχουν γίνει σφοδρότερες εδώ και μια εβδομάδα.

«Είμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που θα αποφασίσουμε να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού κατά της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου. Σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, η Χεζμπολάχ θα πληγεί σκληρά», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: Εγκρίθηκαν επιχειρησιακά σχέδια για επίθεση στον Λίβανο – Η αντίδραση των ΗΠΑ"

Σέρρες: Συνελήφθη ένα άτομο για τη φωτιά στη Νιγρίτα

Στον εισαγγελέα οδηγείται την Τετάρτη ένα άτομο που συνελήφθη για την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση της Νιγρίτας Σερρών.

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί και λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε μεγάλες διαστάσεις προκαλώντας την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με περισσότερους από 100 πυροσβέστες, 29 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα(πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ελικόπτερα).

Όπως έγινε γνωστό από την ΠΥ στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κεντρ Μακεδονίας και σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της ΠΥ Σερρών, συνελήφθη ένα άτομο για την πρόκληση της πυρκαγιάς στην περιοχή της Νιγρίτας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Σέρρες: Συνελήφθη ένα άτομο για τη φωτιά στη Νιγρίτα"

Στο βυθό το ελληνόκτητο πλοίο Tutor που είχε δεχθεί δύο επιθέσεις των Χούθι την περασμένη εβδομάδα

Στο βυθό σε θαλάσσια περιοχή της Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα της Υεμένης, βρίσκεται πλέον το ελληνόκτητο πλοίο Tutor με σημαία Λιβερίας, που είχε πληγεί την περασμένη εβδομάδα από δύο επιθέσεις των Χούθι, κάτι που γνωστοποίησε ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (United Kingdom Maritime Trade Operations / UKMTO).

Σημειώνεται πως το Tutor, το οποίο ανήκει στην ελληνική Evalend Shipping, ήταν τελευταία γνωστό ότι εξακολουθούσε να επιπλέει, παρόλο που τμήματα της πρύμνης του ήταν κάτω από το νερό και το μηχανοστάσιό του ήταν πλήρως βυθισμένο ενώ ένα μέλος του πληρώματός του αγνοείτο. Πάντως, οι υπεύθυνοι της Evalend σε επικοινωνία του ΑΠΕ – ΜΠΕ δεν ήταν ήταν διαθέσιμοι για σχολιασμό.

Ο UKMTO επιβεβαίωσε ότι οι στρατιωτικές αρχές είχαν εντοπίσει συντρίμμια και πετρέλαιο στην τελευταία γνωστή θέση του πλοίου.

Το 22 μέλη του πληρώματος του πλοίου, όλοι υπήκοοι Φιλιππίνων, είχαν απομακρυνθεί από καταδρομικό πολεμικό πλοίο USS PhilippineSea, ενώ ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου αγνοείτο.

Υπενθυμίζεται πως το Tutor είχε υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές στο μηχανοστάσιό του και συνέχιζε να παίρνει νερά ,αναμένοντας βοήθεια από δύο μεγάλα ρυμουλκά.

Το «Gladiator» έφθασε σήμερα στο σημείο ενώ αύριο αναμένεται και τo ρυμουλκό, “Hercules” αναμένοντας πιθανότατα οδηγίες από τη διαχειρίστρια εταιρεία για την αντιμετώπιση τυχόν ρύπανσης και ρίψεις χημικών καθαρισμού.

Τη Δευτέρα (17/6) η κυβέρνηση των ΗΠΑ, της χώρας η οποία ηγείται συνασπισμού που έχει αναπτυχθεί στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του ‘Αντεν για την αποτροπή των επιθέσεων από αντάρτες της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων, ανακοίνωσαν πως από τα πλήγματα των Χούθι την προηγούμενη εβδομάδα σκοτώθηκε ένας ναυτικός από τις Φιλιππίνες που  ήταν μέλος του πληρώματος του Tutor.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο βυθό το ελληνόκτητο πλοίο Tutor που είχε δεχθεί δύο επιθέσεις των Χούθι την περασμένη εβδομάδα"

Σοκαριστική καταγγελία από ζευγάρι στη Δυτ. Αχαΐα - Τρεις άνδρες τους έβαλαν σε όχημα και στη συνέχεια τους λήστεψαν και βίασαν τη γυναίκα!

Μία ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση ερευνούν τις τελευταίες ώρες οι Αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 ένα ζευγάρι Βιετναμέζων 30-35 ετών, εργάτες γης, κατήγγειλαν ότι τη Δευτέρα, δέχθηκαν άγρια επίθεση από τρεις άνδρες Αραβικής καταγωγής, σε αγροτική περιοχή του Λάππα, Δυτικής Αχαΐας.

Αρχικά, όπως κατήγγειλαν, τους έβαλαν σε όχημα χωρίς τη θέλησή τους και τους μετέφεραν σε άλλη περιοχή. Ακολούθως, χτύπησαν τον άνδρα αρπάζοντάς του 300 ευρώ και εν συνεχεία βίασαν τη γυναίκα του!

Το ζευγάρι το βράδυ της Δευτέρας πήγε σε νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε η γυναίκα και σύμφωνα με τις πληροφορίες διαπιστώθηκε εικόνα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ το πρωί της Τρίτης κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκαριστική καταγγελία από ζευγάρι στη Δυτ. Αχαΐα - Τρεις άνδρες τους έβαλαν σε όχημα και στη συνέχεια τους λήστεψαν και βίασαν τη γυναίκα! "

Κιβωτός του Κόσμου: Παραπομπή του πατρός Αντωνίου για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος ανηλίκων

Τέσσερις μήνες μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που διέταζε να διενεργηθεί περαιτέρω ανάκριση στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης δύο φιλοξενουμένων στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, ο εισαγγελέας εκ νέου ζητεί από το δικαστικό συμβούλιο να παραπεμφθεί σε δίκη ο πατήρ Αντώνιος για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος και τότε είχε ζητήσει να καθίσει στο εδώλιο ο ιερέας, μετά τις νέες ανακριτικές πράξεις που διενεργήθηκαν, (όπως συμπληρωματική απολογία του πατρός Αντωνίου και οι καταθέσεις δύο αδελφών στους οποίους ο 19χρονος καταγγέλλων είχε εκμυστηρευτεί τι υπέστη από τον φερόμενο θύτη του),  στην νέα πρότασή του προς το συμβούλιο πλημμελειοδικών αποφαίνεται  ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής του ιερέα.

«Προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση» κρίνει ο εισαγγελέας,

Περιστατικά

Ο εισαγγελικός λειτουργός περιγράφει εκτενώς τα περιστατικά για τα οποία κατηγορείται ο πατέρας Αντώνιος:

«Κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο του 2020 έως Αύγουστο του 2022 ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος τις διάφορες δραστηριότητες της Κιβωτού, όπως τα θαλάσσια μπάνια και τις εκδρομές που πραγματοποιούνταν, όπως και τον προσωπικό χρόνο που περνούσε με τον… ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του (ανήλικος που είχε συμπληρώσει το 14ο έτος ηλικίας του). Ο δράστης προέβη στις πράξεις αυτές για να διεγείρει και να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας του ανήλικου. Ο κατηγορούμενος εκδήλωσε την παραβατική συμπεριφορά του για πρώτη φορά , στην Καλαμάτα στην δομή της Κιβωτού, όταν μεταφέρθηκε εκεί ο ανήλικος Π.. κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο του 2020 έως Νοέμβριο του ίδιου έτους. Ο δράστης σε διαφορετικά χρονικά σημεία ,κατά την παραμονή του Π στην ανωτέρω δομή , ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του ανήλικου με σκοπό την σεξουαλική του ικανοποίηση καθώς κατά την διάρκεια περιπάτων που πραγματοποιούσαν μόνοι τους στον κήπο της δομής, του εθώπευε τα οπίσθια πάνω από τα ρούχα ενώ εξ’ αφορμής θαλάσσιων μπάνιων στις παραλίες της Καλαμάτας (κυρίως βραδινές ώρες) έβαζε το χέρι μέσα στο μαγιό του ανήλικου Π».

Σε άλλο σημείο της πρότασής του αναφέρεται σε εγχείρηση που είχε κάνει ο κατηγορούμενος ιερέας τον Ιανουάριο 2021 όπου φιλοξενούμενος που είχε μεταφερθεί σε δομή στην Αθήνα τον βοηθούσε να βάλει το ράσο κι εκεί φέρεται ο ιερέας να θώπευε το αγόρι σε όλο το σώμα και τα οπίσθια πάνω και μέσα από τα ρούχα. «Όταν ο φιλοξενούμενος μεταφέρθηκε σε άλλη δομή, ή σε όποια δομή και να πήγαινε ο ιερέας  ο κατηγορούμενος τον καλούσε σε προσωπικό του χώρο, όπου μεταξύ άλλων κατέβαζε το παντελόνι ή την φόρμα του ανήλικου ..και στην συνέχεια τον θώπευε στα οπίσθια και προσπαθούσε με τα δάκτυλα του να ανοίξει τον πρωκτό του..»

Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τον εισαγγελέα καλούσε κι ένα άλλο αγόρι στον προσωπικό του χώρο «εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που επεδείκνυε στο πρόσωπο του ο ΒΖ και τον κυριαρχικό του ρόλο εντός των δομών της Κιβωτού, με διάφορους τρόπους στα πλαίσια της προσωπικής επικοινωνίας που είχε με τον ανήλικο, ενήργησε επανειλημμένα γενετήσιες πράξεις για να διεγείρει και να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας του ανήλικου».

Δύο μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι ένας φιλοξενούμενος τους είχε εκμυστηρευτεί όσα κατήγγειλε.

«Οι συγκεκριμένοι μάρτυρες επιβεβαιώνουν εξ ιδίας αντίληψης την «ιδιαίτερη» σχέση των παθόντων με τον κατηγορούμενο η οποία συνίσταται σε μία προνομιακή μεταχείριση και ειδική αντιμετώπιση έναντι των άλλων τροφίμων των δομών της Κιβωτού, αλλά ιδίως με μία παρατεταμένη παραμονή των παθόντων στους ιδιαίτερους χώρους του κατηγορούμενου, όπου έρχονταν σε στενή επαφή με τον κατηγορούμενο και με μία πραγματική αδικαιολόγητη προσωπική και σωματική εγγύτητα».

Δεν είναι δεκτοί οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου

«Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο (και προγενέστερο των επίσημων καταγγελιών) είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι (ιδίως ως προς τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε ο κατηγορούμενος με τους παθόντες», κρίνει ο εισαγγελέας και ζητεί από τους δικαστές να διατηρήσουν τους περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί στον κατηγορούμενο.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: Παραπομπή του πατρός Αντωνίου για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος ανηλίκων"

Τέσσερις εγκληματικές ομάδες στα Χανιά στη «φάκα» της Αστυνομίας: Εκβίαζαν ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις εγκληματικές ομάδες που πιάστηκαν από την Αστυνομία στα Χανιά, ενέχονται σε εκβιασμούς ιδιοκτητών αγροτικών περιοχών, σωματικές βλάβες, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παραβάσεις του νόμου για τα όπλα.

Συνολικά συνελήφθησαν 16 Έλληνες, ενώ στην δικογραφία που σχηματίσθηκε για τις εγκληματικές ομάδες που έκαναν εκβιασμούς στα Χανιά, περιλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα, εκ των οποίων δύο ανήλικοι.

Μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση εξιχνιάστηκαν επίσης περιπτώσεις ληστείας, σωματικών βλαβών και θανάτωσης ζώου συντροφιάς, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις της αστυνομικής διάταξης περί ζωοκλοπής, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιχείρησης των αστυνομικών δυνάμεων, ακινητοποιήθηκαν δώδεκα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους άνω των 64.000 ευρώ.

Τα μέλη και των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, συνδέονται μεταξύ τους με οικογενειακούς δεσμούς και ενέχονται σε εκβιάσεις ιδιοκτητών αγροτικών περιοχών, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί, με έρευνες σε σπίτια και ποιμνιοστάσια, των μελών των εγκληματικών ομάδων, όπου και συνελήφθησαν οι 16 Έλληνες και σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη έξι, μεταξύ των οποίων οι δύο ανήλικοι, σχηματίσθηκε η σχετική δικογραφία για την κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και για παραβάσεις της αστυνομικής διάταξης περί ζωοκλοπής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν συντονισμένα και συγκροτημένα τουλάχιστον από το 2019 σε περιοχές των δήμων Κισσάμου Σελίνου-Κανδάνου και Πλατανιά.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Τα μέλη των ομάδων, σύμφωνα με την Αστυνομία επέβαλαν ένα καθεστώς τρομοκρατίας με χρήση βίας, απειλών, σωματικών βλαβών, χρήση πυροβόλων όπλων και λοιπών εγκληματικών πράξεων, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο επιτύγχαναν με την καταπάτηση αγροτεμαχίων για τα οποία ουδεμία νόμιμη αξίωση είχαν και την οικονομική εκμετάλλευση μέσω της ανεξέλεγκτης βόσκησης των ποιμνίων τους, χωρίς την καταβολή αντιτίμου. Η υπολογιζόμενη οικονομική ζημιά που είχαν προκαλέσει υπερβαίνει το 1.565.000 ευρώ.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εξιχνιάστηκε, μία περίπτωση ληστείας σε βάρος αλλοδαπού την 03.02.2024 σε περιοχή του δήμου Χανίων και μία πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος Έλληνα την 13.04.2024 σε περιοχή του δήμου Κισάμου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν 200 ανεπιτήρητα πρόβατα, ενώ εντοπίσθηκαν 14 σκύλοι για τους οποίους δεν τηρούνταν από τους ιδιοκτήτες τους οι προβλεπόμενοι κανόνες ευζωίας και βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 31.600 ευρώ.

Ταυτόχρονα, εξιχνιάσθηκε περίπτωση θανάτωσης σκύλου την 02.05.2024 σε περιοχή του δήμου Κισσάμου, για την οποία επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Σε συνεργασία με τη ΔΕΔΔΗΕ Χανίων εκτελέστηκαν εκκρεμείς εντολές διακοπής ρευματοδότησης σε συνολικά επτά παροχές υπό στοιχεία δραστών.

Τέλος, ακινητοποιήθηκαν τα δώδεκα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητα, βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 2.580 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή ενώ η προανάκριση διενεργείται από το τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέσσερις εγκληματικές ομάδες στα Χανιά στη «φάκα» της Αστυνομίας: Εκβίαζαν ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων"

Προσλήψεις «fast track» στο Δημόσιο και αλλαγές στο ΑΣΕΠ στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Σύσκεψη για την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων στον δημόσιο τομέα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (18/6 ), στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και η υφυπουργός Εσωτερικών Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη παρουσίασαν προτάσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών που προβλέπονται για τις νέες αιτήσεις που εξετάζονται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

6255040_1_39799.jpg

Όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη

Συζητήθηκε η ψηφιοποίηση των διαδικασιών που ακολουθούνται σήμερα, με σκοπό τον ταχύτερο έλεγχο των αιτήσεων μέσω της άντλησης δεδομένων από υπηρεσίες όπως το Ptyxia.gov.gr και το Taxisnet. Με τον τρόπο αυτόν, τα πιστοποιημένα προσόντα των υποψηφίων θα επικαιροποιούνται άμεσα, περιορίζοντας έτσι τους ελέγχους που γίνονται από το ΑΣΕΠ και συμβάλλοντας στη μείωση του χρόνου εξέτασης των αιτήσεων.

Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας του ΑΣΕΠ με κρατικούς φορείς που εμπλέκονται στις διαδικασίες πρόσληψης στον δημόσιο τομέα, ώστε να αντιμετωπιστούν περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια που σήμερα καθυστερούν την πλήρωση θέσεων και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το κύρος του ΑΣΕΠ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Επικρατείας Μάκης Βορίδης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Προσλήψεις «fast track» στο Δημόσιο και αλλαγές στο ΑΣΕΠ στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον Κ. Μητσοτάκη "

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κηφισό την Τετάρτη και την Πέμπτη

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κλάδο εξόδου της Λ. Κηφισού προς Πειραιά, περιοχής Δήμου Πειραιά.

Λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση κατεστραμμένων και επέκταση στηθαίων ασφαλείας σε δίκτυα Περιφέρειας Αττικής», θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων του κλάδου εξόδου προς Πειραιά της Λ. Κηφισού, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, περιοχής Δήμου Πειραιά, στις 19 και 20–06–2024 κατά τις ώρες 23:00΄ έως 05:00΄ της επομένης.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ:

Λ. Κηφισού (ρεύμα προς Πειραιά) – αριστερά κλάδος εξόδου προς Λ. Ποσειδώνος/ Σ.Ε.Φ. – δεξιά κλάδος εξόδου προς Σ.Ε.Φ. – κυκλικός κόμβος «Λίνμης» Σ.Ε.Φ. – δεξιά κλάδος εξόδου (υπόγεια οδός) προς Εθνάρχου Μακαρίου – αριστερά Εθνάρχου Μακαρίου προς Πειραιά.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κηφισό την Τετάρτη και την Πέμπτη"

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θέλει σύγκλιση δυνάμεων της Κεντροαριστεράς

Το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θέλει σύγκλιση δυνάμεων της κεντροαριστεράς σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Ινστιτούτου «Αλέξης Τσίπρας».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Ινστιτούτου «Αλέξης Τσίπρας», το 69% των ερωτηθέντων από όλα τα κόμματα θεωρούν πως πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των δυνάμεων σε ένα ενιαίο σχήμα, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ το επιθυμούν σε ποσοστό 83%.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία το 555 λέει πως ναι και ένα 43% πως πρέπει να πάει σε πρόωρες εκλογές.

Όσο για το ποιες δυνάμεις ενισχύθηκαν στη χώρα μας το 45% λέει η άκρα Δεξιά, το 25% η Δεξιά, το 11% το Κέντρο, το 9% η Αριστερά και μόλις το 1% η άκρα Αριστερά.

Στο ερώτημα αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θέμα κυβερνητικής σταθερότητας το 57% λέει όχι και το 42% λέει ναι.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Metron Analysis: Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θέλει σύγκλιση δυνάμεων της Κεντροαριστεράς"

Βόρεια Μακεδονία – Μίτσκοσκι: Στην ορκωμοσία της κυβέρνησης θα χρησιμοποιήσω τη συνταγματική ονομασία της χώρας

Σκόπια, 18 Ιουνίου 2024 (του ανταποκριτή της ΕΡΤ-Νίκου Φραγκόπουλου)

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και αρχηγός του δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε αποψινή συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ανέφερε ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησής του, η οποία θα λάβει χώρα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας (σ.σ.Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας).

Την ίδια ονομασία θα χρησιμοποιεί και στις επαφές του στο εξωτερικό με ξένους ηγέτες, όπως είπε.

Ωστόσο, στο εσωτερικό της χώρας, τόσο στις δημόσιες εμφανίσεις του, όσο και στις δηλώσεις του θα χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία», διότι, όπως είπε γι΄αυτόν, το όνομα της πατρίδας του είναι «Μακεδονία».

Σημειώνεται ότι ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης στην πόλη Βέλε που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (17/6) για τη συμπλήρωση 34 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για την επίτευξη στρατηγικών στόχων της χώρας, όπως η ένταξη στην ΕΕ και οι καλές σχέσεις με τους στρατηγικούς εταίρους, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση που θα σχηματίσει έχει δεσμευτεί να επαναφέρει τη «Μακεδονία», όπως αποκάλεσε τη χώρα του, στη θέση που της αξίζει ως μια ευημερούσα δημοκρατία.

«Δεν θα χαθούμε στο δρόμο με συμφωνίες χωρίς αρχές που πλήττουν το κράτος μας. Η διέξοδος θα είναι η δουλειά μας και το μέλλον μας θα είναι η δύναμή μας, η οποία θα προέλθει από τη θέληση του μακεδονικού λαού» ανέφερε ακόμη ο Μίτσκοσκι. Πρόσθεσε ότι ο κύριος στόχος του θα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους κρατικούς θεσμούς, η εξάλειψη της διαφθοράς και η διασφάλιση του κράτους δικαίου.

«Το VMRO-DPMNE υπάρχει για τη Μακεδονία» ανέφερε ακόμη ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι και απέστειλε μήνυμα, όπως είπε, προς όλα τα νέα κυβερνητικά στελέχη να «σηκώσουν τα μανίκια», διότι τους περιμένει σκληρή δουλειά και οι ισχυρές μεταρρυθμίσεις είναι μπροστά τους.

«Κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν επιτρέπεται να παρεκκλίνει. Δεν έχουμε ούτε εκατό ημέρες, ούτε καμία άλλη περίοδο χάριτος. Κανένας από εσάς δεν μπορεί να ασχολείται με ιδιωτικές επιχειρήσεις ενώ ασκεί κρατικό αξίωμα και πρέπει να παραμείνετε προσιτοί προς τους πολίτες. Το VMRO-DPMNE υπάρχει για τη Μακεδονία » ανέφερε ο Μίτσκοσκι

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι παρά τις διαφορές με το απερχόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) και άλλα κόμματα, θα εργαστεί για την οικοδόμηση ισχυρών κρατικών θέσεων σε στρατηγικά ζητήματα για τη χώρα.

«Ως αρχηγός ενός κόμματος που επιδιώκει και εργάζεται για την μακεδονική εθνική ενότητα, προτείνω διάλογο για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν το κράτος και έχουν σημασία για τους πολίτες. Τείνω το χέρι μου για τη μακεδονική εθνική ενότητα σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα. Ελπίζω να ξεπεράσουμε τα τεράστια προβλήματα και να καθίσουμε στο τραπέζι για να συζητήσουμε το μέλλον της πατρίδας μας» δήλωσε ο Μίτσκοσκι, τονίζοντας ότι δεν θα παρεκκλίνει «από την ιδέα της Μακεδονίας».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόρεια Μακεδονία – Μίτσκοσκι: Στην ορκωμοσία της κυβέρνησης θα χρησιμοποιήσω τη συνταγματική ονομασία της χώρας"

Καιρός αύριο: Θυελλώδεις άνεμοι και νέα άνοδο της θερμοκρασίας

Στα ύψη παραμένει η θερμοκρασία και την Τετάρτη (19/06/2024) ενώ ο καιρός επιφυλάσσει θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός αύριο Τετάρτη (19/06/2024) θα είναι άιθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας είναι πιθανόν να σημειωθούν όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 και τοπικά στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και είναι πιθανό στα ορεινά της Ηπείρου να εκδηλωθούν όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 και τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και πιθανόν στις Κυκλάδες τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 και στη νότια Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Θυελλώδεις άνεμοι και νέα άνοδο της θερμοκρασίας"

Συνελήφθη γιος ηγετικού στελέχους της Greek Mafia για οπλοκατοχή

Συνελήφθη στη Γλυφάδα γιος ηγετικού στελέχους της Greek Mafia για οπλοκατοχή. Ο πατέρας του δολοφονήθηκε σε ενέδρα στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας το 2022.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (18-6-2024), από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 33χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της περιπολίας τους, έκριναν ύποπτη την κίνηση οχήματος με οδηγό τον 33χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο.

Στο πλαίσιο του ελέγχου βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και κατασχέθηκαν καραμπίνα, για την μεταφορά της οποίας δεν τηρούνταν οι προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις, –55- φυσίγγια, ασύρματος και ρουχισμός, ενώ επιμελώς κρυμμένο στην πλάτη της θέση του οδηγού βρέθηκε πιστόλι και φυσίγγιο.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη γιος ηγετικού στελέχους της Greek Mafia για οπλοκατοχή"

ΟΑΣΘ: «Απάτη η δήθεν δωρεάν προσφορά καρτών αστικών συγκοινωνιών»

Για αγγελία – απάτη για προσφορά δήθεν δωρεάν καρτών αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΘ ενημερώνει, με σημερινή του ανακοίνωση, ο Οργανισμός, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών.

«Πρόκειται για παραπλανητική ανάρτηση με την οποία επιδιώκεται παράνομη καταβολή ποσού από ανθρώπους που θα παραπλανηθούν», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΟΑΣΘ, ξεκαθαρίζοντας ότι ο οργανισμός δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Μεταξύ άλλων, με την ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΘ σημειώνει ότι έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να σταματήσει η διαφήμιση – απάτη και να εντοπιστούν οι δράστες.

aftodioikisi 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΣΘ: «Απάτη η δήθεν δωρεάν προσφορά καρτών αστικών συγκοινωνιών»"

Αμοργός: «Είμαι αηδιασμένη» – Ξεσπά κατά των ελληνικών Αρχών η σύντροφος του Αμερικανού αστυνομικού που εξαφανίστηκε

Ξεσπά η σύντροφος του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα που εξαφανίστηκε την περασμένη Τρίτη ενώ έκανε πεζοπορία στην Αμοργό.

«Είμαι εντελώς αηδιασμένη με τον τρόπο που μας έχουν φερθεί», δήλωσε η Ντέμπι Λεσάν στην εφημερίδα The Post, που κατηγορεί τις ελληνικές αρχές για αδιαφορία.

Η γυναίκα ταξίδεψε μέχρι την Ελλάδα μαζί με τον αδελφό της Όλιβερ και δύο διασώστες δημιουργώντας τη δική τους ομάδα αναζήτησης και ξοδεύουν κάθε λεπτό για να ερευνήσουν τα βουνά προκειμένου να τον βρουν.

Η Ντέμπι Λεσάν κατηγορεί τις ελληνικές αρχές ότι καταβάλλουν ελάχιστες προσπάθειες για να βρουν τον αγαπημένο της. Οι υποσχέσεις για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σκύλων-ανιχνευτών και περισσότερες έρευνες με ελικόπτερο έμειναν ανεκπλήρωτες, λέει.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν προκειμένου να συμμετέχουν στην έρευνα ελικόπτερα και σκύλοι αναζήτησης αλλά τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν από τις ελληνικές αρχές. Η Λεσάν δήλωσε ότι τα σκυλιά αναζήτησης «θα μπορούσαν να είχαν ήδη σώσει τη ζωή του».

Οι φίλοι του ζευγαριού ξεκινούν τις έρευνές τους κάθε μέρα στις 5 το πρωί και τελειώνουν αργά το βράδυ με τη χάραξη στρατηγικής για την επόμενη πεζοπορία έρευνας και διάσωσης. Όπως είπε οι ελληνικές αρχές δεν φαίνεται να εργάζονται μετά τη δύση του ηλίου.

Η στάση τους φαίνεται να είναι «ας πάμε για ύπνο και ας αφήσουμε τον Άλμπερτ να κοιμηθεί έξω», εξήγησε η γυναίκα.

Η Λεσάν δήλωσε επίσης ότι προσπάθησε επίσης να ζητήσει από τις αρχές τα αρχεία του κινητού του τηλεφώνου για να δει αν ο 59χρονος έκανε άλλες προσπάθειες επικοινωνίας, αλλά της είπαν ότι είναι παράνομο να αναζητήσει τα αρχεία θέσης του τηλεφώνου του.

Παράλληλα κατηγόρησε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα επειδή δεν τους βοήθησε να οργανώσουν μια πιο «επιθετική» έρευνα. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν επίσης τη μπάλα», είπε η Ντέμπι Λεσάν η οποία αρνείται να εγκαταλείψει τις προσπάθειες: «Θα μείνω εδώ μέχρι να βρουν τον έρωτα της ζωής μου», δήλωσε.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμοργός: «Είμαι αηδιασμένη» – Ξεσπά κατά των ελληνικών Αρχών η σύντροφος του Αμερικανού αστυνομικού που εξαφανίστηκε"

Ξεκινά η 6ήμερη εργασία σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ιδιωτικό τομέα

Ξεκινά από την 1η Ιουλίου και επισήμως η εφαρμογή της 6ήμερης εργασίας σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ιδιωτικό τομέα.

Η ενεργοποίηση της διάταξης του πρόσφατου εργασιακού νόμου αφορά τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τις εκμεταλλεύσεις συνεχούς λειτουργίας, που εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας.

Στις περιπτώσεις, κατά τις οποίες η επιχείρηση παρουσιάζει απρόβλεπτα ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας, θα μπορεί να κάνει χρήση της έκτης ημέρας της εβδομάδας, αρκεί:

— να έχει προ-δηλώσει στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ ότι ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία

— να δηλώνεται, κάθε φορά που επιθυμεί να κάνει χρήση της 6ης ημέρας, εκ των προτέρων στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ ότι η επιχείρηση παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας κατά την συγκεκριμένη περίοδο

— να μην υπάρχει υπέρβαση των 8 ωρών ημερησίως, με απαγόρευση υπερεργασίας και υπερωρίας.

Σημαντικό είναι ότι για την απασχόληση την 6η μέρα, οι εργαζόμενοι αμείβονται επιπλέον με το 40% του ημερομισθίου και το 115% αν είναι αργία.

Με βάση τη διάταξη, οι επιχειρήσεις προκειμένου να κάνουν χρήση της έκτης μέρας της εβδομάδας, πρέπει να δηλώσουν αρχικά και υπευθύνως στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ ότι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων.

Η απασχόληση των εργαζομένων, κατά την πρόσθετη ημέρα, δεν δύναται να υπερβαίνει τις 8 ώρες, ενώ δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση υπερεργασίας και υπερωριακής απασχόλησης από τον εργαζόμενο.

Οι εργοδότες υποχρεούνται να καταχωρίζουν τα στοιχεία των χρονικών ορίων εργασίας των εργαζομένων τους που θα απασχοληθούν κατά την έκτη ημέρα, στη δήλωση οργάνωσης του χρόνου εργασίας πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζόμενους.

Οι δικλείδες για το ωράριο

Το νέο σύστημα διευθέτησης του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας έχει και δικλίδες ασφαλείας, καθώς ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας ανά 4μηνο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 48ωρο που ορίζεται από τη νομοθεσία. Στο 48ωρο υπολογίζονται οι 3 ώρες υπερεργασίας την εβδομάδα (από τις 40 ως τις 43) και οι 5 ώρες υπερωριακής απασχόλησης (44η-48η).

Στην περίπτωση του 6ήμερου ο εβδομαδιαίος χρόνος μπορεί να αυξάνεται αλλά υπάρχει ο κόφτης του 4μήνου όπου ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 48 ώρες, αλλιώς ο εργοδότης παρανομεί.

Σε περιπτώσεις που επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις έχουν νυχτερινές βάρδιες πενθημέρου (00:00-06:00), δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί η απασχόλησή τους 6η μέρα κατά τη νυχτερινή βάρδια.

Τυχόν υπερβάσεις του μέσου εβδομαδιαίου χρόνου σε 4μηνη βάση θα καταγράφονται στην ψηφιακή κάρτα και από εκεί θα πηγαίνουν απευθείας στην Εργάνη. Μόλις εντοπιστούν οι υπερβάσεις η Εργάνη θα στέλνει ¨σήμα” στην Επιθεώρηση Εργασίας για να κάνει ελέγχους.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά η 6ήμερη εργασία σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ιδιωτικό τομέα"

Aπάντηση Κούγια στον Κασσελάκη: Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν είναι γυναίκα ή άνδρας στον γάμο του με τον Τάιλερ

Σκληρή είναι η απάντηση του Αλέξη Κούγια στα σχόλια που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του ποινικολόγου για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Η απάντηση του Αλέξη Κούγια έχει ως εξής:

«Διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το τι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνώστες οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά.

Αθήνα, 18.6.2024
Με εκτίμηση και σεβασμό
Αλέξιος Κούγιας».

Νωρίτερα σήμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε γράψει στο Χ:

Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας.

Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην κακοποίηση.

Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1. «Ήταν υπερβολική η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε εις βάρος του, η ενέργεια ήταν απαράδεκτη και την παραδέχτηκε και ο ίδιος, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης και δεν είναι ένα τυχαίο παιδί. Παραδέχτηκε την πράξη, ενώ θα μπορούσε να επιμείνει στην αρχική του θέση», σχολίασε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας για τον Απόστολο Λύτρα και τόνισε ότι στην υπόθεση «αναδείχθηκαν δύο πολύ σοβαρά νομικά θέματα».

«Είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του. Αυτά τα χτυπήματα δεν είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη, είναι πλημμέλημα, όχι κακούργημα», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας και είπε ότι «αυτά τα χτυπήματα δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη είναι αυτά που του προκαλούν αναπηρία ή ακρωτηριασμό ή να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το μέλος του το θύμα». Και τόνισε πως «έπρεπε να του επιβληθεί δίωξη για επικίνδυνη βλάβη και για ενδοοικογενειακή βία, τα οποία δεν δικαιολογούν προσωρινή κράτηση».

Εξήγησε, επίσης, ότι αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν είναι ύποπτος τέλεσης της πράξης, ούτε ύποπτος φυγής. «Κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντα», είπε αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό της συζύγου του Απόστολου Λύτρα από τον ίδιο και επανέλαβε πως «όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά».

«Δεν είπε κανείς ποτέ ότι πρέπει να του δώσουμε βραβείο γι’αυτό που έκανε, ο άνθρωπος αυτός έχει καταστραφεί, γιατί διέλυσε την οικογένειά του», συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας για τον Απόστολο Λύτρα. «Θα ήταν σκάνδαλο αν είχε προφυλακιστεί», τόνισε ο γνωστός δικηγόρος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Aπάντηση Κούγια στον Κασσελάκη: Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν είναι γυναίκα ή άνδρας στον γάμο του με τον Τάιλερ"

Θεσσαλονίκη: 26χρονη κλείδωσε τον επτάχρονο γιο της στο σπίτι για να πάει να ψωνίσει

Για έκθεση ανηλίκου συνελήφθη μία 26χρονη, καθώς φέρεται να κλείδωσε τον 7χρονο γιο της, στο διαμέρισμα όπου ζουν, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αποχωρώντας τον άφησε χωρίς επίβλεψη.

Η Άμεση Δράση ειδοποιήθηκε γύρω στις 11.30 χθες το βράδυ από περιοίκους που άκουσαν τον ανήλικο να φωνάζει. Στο σημείο κλήθηκε πταισματοδίκης, ενώ κλειδαράς κατέφθασε στη συνέχεια και άνοιξε την πόρτα του σπιτιού.

Η 26χρονη, υπήκοος Συρίας, συνελήφθη ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις, ενώ προανακριτικά φέρεται να κατέθεσε ότι είχε πάει σε γειτονικό σούπερ μάρκετ να ψωνίσει χυμό και γάλα, αλλά κατά την επιστροφή της πέτυχε ένα αδέσποτο γατάκι το οποίο φροντίζει με τον γιο της, με συνέπεια να καθυστερήσει.

Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με την Εισαγγελέα να ζητεί από την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, να διερευνήσει τις συνθήκες διαβίωσης του ανήλικου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: 26χρονη κλείδωσε τον επτάχρονο γιο της στο σπίτι για να πάει να ψωνίσει"

Λάρισα: Τον χτύπησαν και τον λήστεψαν – Δύο συλλήψεις

Συνελήφθησαν, χθες (17-06-2024) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, -2- ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, λίγη ώρα νωρίτερα, ημεδαπός άνδρας επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. όπου τον ανέμενε ο ένας από τους δράστες, ενώ ο άλλος δράστης, ο οποίος ήταν κρυμμένος σε παρακείμενο όχημα, τον τράβηξε αιφνιδίως έξω από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, οι δύο δράστες επιτέθηκαν στον παθόντα, χτυπώντας τον στο κεφάλι και το σώμα, αφαιρώντας του το πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των -370- ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δραστών, επιβιβαζόμενων στο όχημα, και την ακινητοποίησή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

larissanet

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Τον χτύπησαν και τον λήστεψαν – Δύο συλλήψεις"

Στάση εργασίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα, «απαιτώντας από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ».

«Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στη συγκέντρωση των Σωματείων τους την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ"

Καιρός: Έρχεται ζέστη «διαρκείας» μέχρι τη Δευτέρα – Στους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία την Κυριακή

Έντονη ζέστη θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών, καθώς από σήμερα οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να σκαρφαλώνουν με αποκορύφωμα την Κυριακή (23.6.2024) όπου το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου δίνει τις θερμοκρασίες των επόμενων ημερών και αναφέρει πως ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος μέχρι την Τρίτη.

«Έως και το παραπάνω χρονικό διάστημα δεν αναμένεται κάτι ιδιαίτερο από πλευράς βροχών» σημειώνει στην ανάρτησή με τις θερμοκρασίες.

«Οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα διατηρηθούν εξασθενημένοι και μόνο στο Αιγαίο και κυρίως από το ύψος των Σποράδων και νοτιότερα θα επικρατήσουν μελτέμια εντάσεως 6-7 και τοπικά στις Κυκλάδες 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το Σάββατο!» προσθέτει.

Συμπληρώνει πως «υπάρχουν ενδείξεις για άστατο καιρό από τις 25/6 και μετά στα δυτικά και ηπειρωτικά».

 

Όπως φαίνεται από τις θερμοκρασίες των επόμενων ημερών από την Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα φτάσει πάνω από 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ η πιο ζεστή μέρα θα είναι η Κυριακή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έρχεται ζέστη «διαρκείας» μέχρι τη Δευτέρα – Στους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία την Κυριακή"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, βόρειο Αιγαίο – Ο χάρτης της πρόβλεψης

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για την Τετάρτη 19 Ιουνίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, βόρειο Αιγαίο – Ο χάρτης της πρόβλεψης

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, βόρειο Αιγαίο – Ο χάρτης της πρόβλεψης"

Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται – Πόσα χρήματα δικαιούνται οι εργαζόμενοι

Το καλοκαίρι μπήκε και οι εργαζόμενοι ήδη αρχίζουν να κάνουν τα σχέδια τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εκτός από τις μέρες αδείας που δικαιούνται, οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να τους καταβάλλουν και το επίδομα που δικαιούνται.

Η ΓΣΕΕ με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων (ΚΕ.Π.Ε.Α.) της Συνομοσπονδίας www.kepea.gr ενημερώνει για την ετήσια άδεια αναψυχής των εργαζομένων και θέτει στη διάθεσή τους τη δυνατότητα μέσω της on line εφαρμογής που έχει δημιουργήσει το ΚΕ.Π.Ε.Α. στην ιστοσελίδα του ή μέσω της App εφαρμογής, να υπολογίσουν μόνοι τους την άδεια που δικαιούνται στους παρακάτω συνδέσμους:

Για πλήρη απασχόληση: https://www.kepea.gr/calc-epidoma-adeias.php

Για εκ περιτροπής εργασία: https://www.kepea.gr/calc-adeia-ek-peritropis.php

Το επίδομα αδείας

Α. ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ
Οι διατάξεις του θεσμικού πλαισίου που αφορούν στην ετήσια άδεια αναψυχής των εργαζομένων είναι δημοσίας τάξεως, με συνέπεια να μην επιτρέπεται και να είναι άκυρη κάθε αντίθετη ρητή ή σιωπηρή συμφωνία, καθώς και η παραίτηση του εργαζόμενου από τις σχετικές αξιώσεις.
Το επίδομα αδείας, κατοχυρώθηκε περαιτέρω με την Εθνική Γενική ΣΣΕ του έτους 2010 (άρθρο 1) για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου σε όλη την ελληνική επικράτεια και περιλαμβάνεται μαζί με τις βασικές ρυθμίσεις για την ετήσια άδεια αναψυχής στον Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου (άρθρα 210-216 ΠΔ 80/2022).

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας άδειας απαγορεύεται η απόλυση του εργαζόμενου.

Οι τηλεργαζόμενοι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, κατά τη διάρκεια της ετήσιας άδειας αναψυχής τους έχουν δικαίωμα αποσύνδεσης, δηλαδή έχουν δικαίωμα να απέχουν πλήρως από την παροχή της εργασίας τους και ιδίως, να μην επικοινωνούν ψηφιακά και να μην απαντούν σε τηλεφωνήματα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε οποιασδήποτε μορφής επικοινωνία.

Β. ΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Η ετήσια άδεια αναψυχής του εργαζόμενου χορηγείται σε συνεννόηση με τον εργοδότη ως προς το χρόνο χορήγησής της και σε κάθε περίπτωση εντός διμήνου από την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον εργαζόμενο. Οι μισοί τουλάχιστον εργαζόμενοι μιας επιχείρησης πρέπει να πάρουν την άδειά τους μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.
Με νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 61 του Ν. 4808/2021) δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς της ετήσιας κανονικής άδειας μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου ημερολογιακού έτους (για την άδεια αναψυχής του 2023 μέχρι το τέλος Μαρτίου 2024). Σε περίπτωση που παρέλθει και το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, η αξίωση για την άδεια μετατρέπεται σε χρηματική.

Οι εργοδότες οι οποίοι απασχολούν εργαζόμενους, που προστατεύουν παιδιά έως 16 ετών (φυσικά ή υιοθετημένα) και παιδιά άνω των 16 ετών με αναπηρία υποχρεούνται κατά τον προγραμματισμό του χρόνου χορήγησης των ετήσιων αδειών απουσίας του προσωπικού τους να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των εργαζομένων αυτών.

Γ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Η χορήγηση της ετήσιας άδειας με αποδοχές των εργαζομένων υπολογίζεται με βάση το ημερολογιακό έτος.

Ο εργαζόμενος δικαιούται αναλογία χρόνου ετήσιας άδειας από την έναρξη της απασχόλησής του σύμφωνα με το εβδομαδιαίο σύστημα εργασίας του (πενθήμερο ή εξαήμερο), χωρίς να απαιτείται να συμπληρώσει συγκεκριμένο διάστημα προϋπηρεσίας στον εργοδότη του.
Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο ημερολογιακό έτος που προσελήφθη ο εργαζόμενος, ο εργοδότης υποχρεούται να του χορηγήσει το αργότερο μέχρι 31 Μαρτίου του επόμενου έτους, αναλογία των ημερών αδείας που δικαιούται από την πρόσληψή του μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του συγκεκριμένου ημερολογιακού έτους, σύμφωνα με τους μήνες απασχόλησής του. Κάθε εργαζόμενος με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, δικαιούται από την έναρξη της εργασίας του μέχρι τη συμπλήρωση δωδεκαμήνου να λάβει το ποσοστό της αδείας του. Η αναλογία αυτή υπολογίζεται στη βάση των 20 εργασίμων ημερών ετήσιας άδειας για όσους εργάζονται πενθήμερο και των 24 εργασίμων ημερών για όσους εργάζονται εξαήμερο.

Κατά το δεύτερο ημερολογιακό έτος, αφού ο εργαζόμενος συμπληρώσει δωδεκάμηνη εργασία, δικαιούται άδεια 21 ημερών (πενθήμερη εργασία) και 25 ημερών (εξαήμερη εργασία).
Για το τρίτο και τα επόμενα εργασιακά έτη ο εργαζόμενος δικαιούται από την 1ηΙανουαρίου κάθε έτους την κανονική ετήσια άδειά του με αποδοχές, δηλαδή 22 ημέρες (πενθήμερη εργασία) και 26 ημέρες (εξαήμερη εργασία).

Μετά τη συμπλήρωση 10 ετών εργασίας στον ίδιο εργοδότη ή προϋπηρεσίας 12 ετών σε οποιοδήποτε εργοδότη ο εργαζόμενος δικαιούται άδεια 25 εργασίμων ημερών (πενθήμερη εργασία) και 30 εργασίμων ημερών (εξαήμερη εργασία).

Μετά την συμπλήρωση 25ετούς υπηρεσίας σε οποιοδήποτε εργοδότη οι εργαζόμενοι δικαιούνται μία επιπλέον ημέρα αδείας, δηλαδή 26 ημέρες (πενθήμερη εργασία) και 31 μέρες (εξαήμερη εργασία).

Στις ημέρες της ετήσιας άδειας υπολογίζονται μόνο οι εργάσιμες ημέρες. Ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνονται οι Κυριακές, οι επίσημες αργίες, οι κατ’ έθιμον αργίες, οι ημέρες ασθένειας και οι ειδικές άδειες που προβλέπονται από άλλες διατάξεις εάν συμπέσουν με αυτήν (πχ άδεια γάμου, άδεια γέννησης τέκνου, άδεια μητρότητας)

Δ. ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Ο βασικός κανόνας είναι ότι η ετήσια άδεια χορηγείται συνεχόμενα και για το σύνολο των ημερών που δικαιούται ο εργαζόμενος ανάλογα με την προϋπηρεσία του. Σε περίπτωση που ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι (πχ από ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο) ως προς την ετήσια άδεια των εργαζομένων και το επίδομα αδείας αυτοί υπερισχύουν.

Τα στοιχεία που αφορούν στη χορήγηση της ετήσιας άδειας των εργαζομένων καταχωρούνται υποχρεωτικά από τον εργοδότη α) στο Βιβλίο Αδειών, το οποίο μπορεί να είναι και σε μορφή μηχανογραφημένων σελίδων και πρέπει να είναι διαθέσιμο προς έλεγχο από την Επιθεώρηση Εργασίας και β) στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, όπου σύμφωνα με το νόμο, αναγγέλλεται ηλεκτρονικά η χορήγηση της ετήσιας άδειας έως και μία (1) ώρα μετά την έναρξή της.

Στο Έντυπο Ε11 (γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας) καταχωρίζονται τον Απρίλιο κάθε έτους τα στοιχεία των εργαζομένων που έλαβαν την ετήσια άδεια και το επίδομα αδείας κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος και έχουν καταχωρισθεί στο ειδικό Βιβλίο Αδειών.
Κατάτμηση ετήσιας άδειας

Επιτρέπεται κατ` εξαίρεση, η κατάτμηση του χρόνου ετήσιας αδείας εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους σε δύο περιόδους, εξαιτίας ιδιαίτερα σοβαρής ή επείγουσας ανάγκης της επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση η πρώτη περίοδος της αδείας δεν μπορεί να περιλαμβάνει λιγότερες των έξι (6) εργασίμων ημερών σε εξαήμερη εβδομαδιαία εργασία και των πέντε (5) εργασίμων ημερών σε πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία ή των δώδεκα (12) εργασίμων ημερών, εφόσον αφορά ανηλίκους που εργάζονται νόμιμα.

Μετά από έγγραφη αίτηση του εργαζόμενου προς τον εργοδότη, η κατάτμηση του χρόνου αδείας επιτρέπεται και σε περισσότερες των δύο περιόδους, από τις οποίες η μία πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον δώδεκα (12) εργάσιμες ημέρες σε εξαήμερη εβδομαδιαία εργασία και δέκα (10) εργάσιμες ημέρες, σε πενθήμερη, ή δώδεκα (12) εργάσιμες ημέρες, εφόσον αφορά ανηλίκους που εργάζονται νόμιμα.

Ειδικά, σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που απασχολούν τακτικό και εποχικό προσωπικό και παρουσιάζουν ιδιαίτερη σώρευση εργασίας που οφείλεται στο είδος ή στο αντικείμενο εργασιών τους, σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο του έτους, για το τακτικό προσωπικό, ο εργοδότης δύναται να χορηγεί το τμήμα της αδείας των 10 εργασίμων ημερών επί πενθημέρου ή 12 επί εξαημέρου, οποτεδήποτε εντός του ημερολογιακού έτους.

Επισημαίνεται ότι η αίτηση αυτή του εργαζόμενου, καθώς και η απόφαση του εργοδότη, αν και δεν απαιτούν πλέον έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία του ΣΕΠΕ, ωστόσο διατηρούνται στην επιχείρηση επί πέντε (5) έτη και οφείλουν να είναι στη διάθεση της Επιθεώρησης Εργασίας.=

Ε. ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

Το επίδομα αδείας κατοχυρώθηκε περαιτέρω με το άρθρο 2 της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ του 2010, το οποίο αναφέρει τα εξής: «Ο μισθωτός που θεμελιώνει δικαίωμα κανονικής άδειας αναψυχής, αυτούσιας ή σε χρήμα δικαιούται να λάβει και το επίδομα άδειας, το οποίο αποτελεί τακτικές αποδοχές του, υπολογίζεται με τον ίδιο τρόπο που υπολογίζονται και οι αποδοχές άδειας και υπόκειται στους ίδιους κανόνες με αυτές.

Το επίδομα άδειας ισούται με το σύνολο των πράγματι καταβαλλόμενων τακτικών συνήθων αποδοχών της άδειας, με τον περιορισμό ότι δεν μπορεί να υπερβαίνει τις αποδοχές 15 ημερών γι’ αυτούς που αμείβονται με μηνιαίο μισθό και 13 ημερών γι’ αυτούς που αμείβονται με ημερομίσθιο ή κατά μονάδα εργασίας ή με ποσοστά ή και με άλλο τρόπο.

Το αντίστοιχο επίδομα άδειας προκαταβάλλεται κατά τη λήψη της άδειας αναψυχής ή τμήματος αυτής μαζί με τις αποδοχές αδείας.

Γενικές ή ειδικές διατάξεις νόμων, διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων, συλλογικών συμβάσεων εργασίας, διαιτητικών αποφάσεων, κανονισμών εργασίας και λοιπών κανονιστικών πράξεων, που καθορίζουν ευνοϊκότερους τρόπους υπολογισμού, καταβολής και γενικά παροχής του επιδόματος άδειας υπερισχύουν και διατηρούνται σε ισχύ.

Το άρθρο 6 της ΕΓΣΣΕ 1997 για τη χορήγηση του επιδόματος άδειας σε περίπτωση πρόωρης λύσης της σχέσης εργασίας εξακολουθεί να ισχύει , διαγραφομένων των λέξεων “πριν ο μισθωτός συμπληρώσει παρά τω αυτώ εργοδότη δωδεκάμηνον συνεχή απασχόλησιν”, λόγω της μεταγενέστερης τροποποίησης των προϋποθέσεων για τη λήψη άδειας».

Στην περίπτωση που ο εργοδότης δεν χορηγεί την άδεια που αιτήθηκε ο εργαζόμενος έως το τέλος Μαρτίου του επόμενου ημερολογιακού έτους, οφείλει να καταβάλει τις αποδοχές του οφειλόμενου χρόνου αδείας με προσαύξηση 100%, συν το επίδομα αδείας.
Τα σωματεία, τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες δύναμης της ΓΣΕΕ είναι σε επαγρύπνηση για τις καταγγελίες των εργαζομένων.

Η ΓΣΕΕ έχει με συνέχεια και συνέπεια στη διάθεση των συνδικάτων και των εργαζομένων σε όλη την επικράτεια για κάθε ζήτημα πληροφόρησης, στήριξης και συλλογικής δράσης:

α) το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, ΚΕΠΕΑ/ ΓΣΕΕ

www.kepea.gr

β) το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ,ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

https://www.inegsee.gr/diktio-ipiresion-pliroforisis-simvouleftikis-ergazomenon-anergon/. 

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται – Πόσα χρήματα δικαιούνται οι εργαζόμενοι"

Δημοσκόπηση Interview: 3 στους 10 έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές – Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Τρεις στους 10 ψηφοφόρους έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview που δημοσιεύτηκε στο politic.gr, σήμερα Τρίτη (18.6.24).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ακρίβεια και το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ήταν οι βασικές αιτίες για τις διαρροές που υπέστη η ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η ΝΔ είχε τη μεγαλύτερη συσπείρωση, καθώς οκτώ στους 10 που ψήφισαν, είχαν ψηφίσει και στις βουλευτικές. Χαμηλότερο ήταν το ποσοστό συσπείρωσης τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστά 30% και 21% αντίστοιχα.

Παρά τη συσπείρωση όμως, η ΝΔ κατέγραψε μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων. Ενδεικτικά, εννέα στους 10 που ψήφισαν το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, ενώ οκτώ στους 10 παραδέχονται ότι ψήφισαν την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, για τον ίδιο λόγο.

Οι αποτελεσματικοί υπουργοί

Στην ερώτηση της έρευνας που πραγματοποιήθηκε πριν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, σχετικά με τους υπουργούς που θέλουν οι πολίτες να παραμείνουν ή να απομακρυνθούν, στην πεντάδα με τους «αποτελεσματικούς» περιλαμβάνονται ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Γιώργος Φλωρίδης.

Στους λιγότερο αποτελεσματικούς υπάρχουν τα ονόματα του Δημήτρη Καιρίδη, του Χρήστου Στυλιανίδη, της Νίκης Κεραμέως, του Λευτέρη Αυγενάκη και του Κώστα Σκρέκα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Interview: 3 στους 10 έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές – Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί"

Θεόφιλος Ξανθόπουλος - Βίντεο: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε «Μακεδόνες ορίτζιναλ» τους κατοίκους της Βόρειας Μακεδονίας

«Μακεδόνες ορίτζιναλ» αποκάλεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής, τους κατοίκους της Βόρειας Μακεδονίας, σε μια περίοδο που η ηγεσία της γειτονικής χώρας προσπαθεί να επαναφέρει τη ρητορική αυτή αμφισβητώντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η αναφορά Ξανθόπουλου έγινε με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν χθες, Δευτέρα, στη διάσκεψη του Ινστιτούτου Τσίπρα παρουσία του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

«Χθες εισέπραξα ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στα δυτικά Βαλκάνια σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενσωμάτωσης στην ΕΕ» ξεκίνησε την επίμαχη τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Αυτού του τύπου οι πρωτοβουλίες σαν τη Συμφωνία των Πρεσπών παρότι φωνάζουν οι μακεδονομάχοι από εδώ και οι "μακεδόνες ορίτζιναλ" οι από εκεί, είναι ένα δείγμα του πώς μπορούν να οικοδομούνται οι συμμαχίες λαών και κρατών προς όφελος της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε το βίντεο:

 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεόφιλος Ξανθόπουλος - Βίντεο: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε «Μακεδόνες ορίτζιναλ» τους κατοίκους της Βόρειας Μακεδονίας"

Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για την υπόθεση Λύτρα, ζητά την επίσπευση της ανάκρισης – «Εξακολουθεί να κινδυνεύει» η σύζυγός του

Με νέα παρέμβασή της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητεί από την 18η ανακρίτρια «την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα» της κύριας ανάκρισης που αφορά την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κεντρικό πρόσωπο τον γνωστό ποινικολόγο, Απόστολο Λύτρα.

Όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, απέστειλε σήμερα στην αρμόδια ανακρίτρια την ακόλουθη παραγγελία:

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α.Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ.Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα ενόψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ: α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή αυτή, που εκ του νόμου έχει δικαίωμα να δώσει η εισαγγελέας του ΑΠ σε υποθέσεις που κρίνει ως μείζονος σημασίας, δίνεται λόγω της φύσης του αδικήματος -βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας- και του γεγονότος ότι ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, κάτι που ενδεχομένως εγκυμονεί κίνδυνο για το θύμα.

Χθες η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, και η εισαγγελέας, Γεωργία Αδειλίνη, «διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας» που άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του, τον κατηγορούμενο δικηγόρο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για την υπόθεση Λύτρα, ζητά την επίσπευση της ανάκρισης – «Εξακολουθεί να κινδυνεύει» η σύζυγός του"

Επτά γυναίκες έβαζαν τα παιδιά τους να επαιτούν στη Μύκονο

Από νωρίς το πρωί ως αργά τη νύχτα εκμεταλλεύονταν τα ανήλικα παιδιά τους επτά γυναίκες αναγκάζοντάς τα να επαιτούν ή να πωλούν λουλούδια και βραχιολάκια σε σημεία με μεγάλη τουριστική κίνηση στη Μύκονο, με σκοπό να βγάζουν "μεροκάματο" διακινδυνεύοντας την υγεία τους.

Κατά την διάρκεια επιχείρησης "σκούπα" που εκτελέστηκε το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Δευτέρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, συνελήφθησαν πέντε Ελληνίδες ηλικίας 31 ως 38 και δύο αλλοδαπές 17 και 39 χρόνων, οι οποίες παρακολουθούσαν από απόσταση τα ανήλικα παιδιά να ζητιανεύουν σε ντόπιους και τουρίστες.

Τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν και οι επτά δράστιδες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Επτά γυναίκες έβαζαν τα παιδιά τους να επαιτούν στη Μύκονο"

Κούγιας για Λύτρα: «Είναι 100% κακοποιητής, αλλά η παραδοχή της πράξης του έχει ανδρικά χαρακτηριστικά – Υπερβολική η ποινική δίωξη»

«‘Ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί ελεύθερος», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με θύτη τον Απόστολο Λύτρα, εξηγώντας πως πρόκειται για πλημμέλημα και όχι κακούργημα.

«Ήταν υπερβολική η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε εις βάρος του, η ενέργεια ήταν απαράδεκτη και την παραδέχτηκε και ο ίδιος, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης και δεν είναι ένα τυχαίο παιδί. Παραδέχτηκε την πράξη, ενώ θα μπορούσε να επιμείνει στην αρχική του θέση», σχολίασε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας για τον Απόστολο Λύτρα και τόνισε ότι στην υπόθεση «αναδείχθηκαν δύο πολύ σοβαρά νομικά θέματα».

«Είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του. Αυτά τα χτυπήματα δεν είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη, είναι πλημμέλημα, όχι κακούργημα», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε:

«Είναι 100% κακοποιητής (σ.σ.: ο Απόστολος Λύτρας), αλλά είναι διαφορετικό να τον κατηγορήσεις ότι διέπραξε κακούργημα και διαφορετικό ότι διέπραξε πλημμέλημα. Από τότε που υπάρχει το ποινικό δίκαιο στην Ελλάδα, αυτά τα χτυπήματα στο πρόσωπο, το κάταγμα στο πρόσωπο δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Χαρακτηρίζονται έτσι όταν προκαλούν μόνιμη αναπηρία, ακρωτηριασμό ή μακρόχρονη αδυναμία λειτουργίας κάποιου άκρου. Εδώ δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Ήταν προκατειλημμένο αυτό που έγινε σε βάρος του, έπρεπε να του ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Για να κρατηθεί κάποιος προσωρινά πρέπει να είναι, πρώτον, ύποπτος φυγής και, δεύτερον, να μπορεί να δυσχεράνει το έργο της ανακρίσεως»,

Εξήγησε επίσης ότι, αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν είναι ύποπτος τέλεσης της πράξης, ούτε ύποπτος φυγής. «Κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντα», είπε αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό της συζύγου του Απόστολου Λύτρα από τον ίδιο και επανέλαβε πως, «όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά».

«Δεν είπε κανείς ποτέ ότι πρέπει να του δώσουμε βραβείο γι’αυτό που έκανε, ο άνθρωπος αυτός έχει καταστραφεί γιατί διέλυσε την οικογένειά του» συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας για τον Απόστολο Λύτρα. «Θα ήταν σκάνδαλο αν είχε προφυλακιστεί» τόνισε ο γνωστός δικηγόρος.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κούγιας για Λύτρα: «Είναι 100% κακοποιητής, αλλά η παραδοχή της πράξης του έχει ανδρικά χαρακτηριστικά – Υπερβολική η ποινική δίωξη»"

Αρτέμιδα: Θρίλερ με άνδρα που βρέθηκε νεκρός σε οικόπεδο!

Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη στην Αρτέμιδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός το πρωί της Δευτέρας (17/6) σε οικόπεδο στη Λεωφόρο Αρτέμιδος κοντά στο γήπεδο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό, ενώ στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της Αστυνομίας όπως και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Τον άνδρα εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής που ειδοποίησαν άμεσα τις Αρχές

Το πλήρωμα του ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο γιατρός που βρέθηκαν στον σημείο, διαπίστωσαν τον θάνατο του άνδρα ενώ ξεκίνησαν οι έρευνες της Αστυνομίας για τα αίτια του θανάτου

Μέχρι αυτή την ώρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά καθώς εξετάζεται αν πρόκειται για ατύχημα ή για εγκληματική ενέργεια, όπως επίσης αναμένεται ο ιατροδικαστής να ρίξει φως στα αίτια αλλά και στην ώρα του θανάτου του άνδρα

Τις έρευνες έχει αναλάβει το τοπικό τμήμα

irafina

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρτέμιδα: Θρίλερ με άνδρα που βρέθηκε νεκρός σε οικόπεδο!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news