facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Τρεις συλλήψεις έξω από το γήπεδο του ΠΑΟ πριν από τον αγώνα με την Μαρσέιγ

Τρεις συλλήψεις πραγματοποίησε η αστυνομία έξω από το γήπεδο του ΠΑΟ λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκός- Μαρσέιγ.

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε εντοπίστηκαν πάνω στους συλληφθέντες μαχαίρι αλλά και φωτοβολίδες.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις συλλήψεις έξω από το γήπεδο του ΠΑΟ πριν από τον αγώνα με την Μαρσέιγ"

Νορβηγία: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους λόγω καταστροφικών πλημμυρών

Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και ένας σταθμός ηλεκτροπαραγωγής πλημμύρισε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη Νορβηγία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

«Ζούμε μια κρίση εθνικών διαστάσεων», δήλωσε ο Αούντ Χόβε, επικεφαλής της επαρχίας Ινλάνταν, στο νότιο τμήμα της σκανδιναβικής χώρας, από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις. Εξαιτίας της κακοκαιρίας, προβλήματα στις μετακινήσεις παρουσιάστηκαν σε 115 δρόμους.

«Χρειαζόμαστε βοήθεια από το σύνολο της κοινωνίας. Σήμερα είναι που θα τα καταφέρουμε ή θα αποτύχουμε», είπε.

«Δεν έχουμε δει ποτέ τόσο υψηλά επίπεδα υδάτων σε πολλά ποτάμια. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι η υπερχείλιση μεγάλων ποταμών θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Έρικ Χόλμκβιστ, στέλεχος της Υπηρεσίας Ενέργειας και Υδάτων στην εφημερίδα VG.

Επτά ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων, ανέφερε η κυβέρνηση.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους (…) και τεράστιες υλικές ζημιές. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σε μεγάλο μέρος της χώρας», προειδοποίησε η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας, Έμιλι Ενγκερ Μελ.

Από την κακοκαιρία πλημμύρισε ο υδροηλεκτρικός σταθμός Μπρασκσρείντφος, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γκλόμα, του μεγαλύτερου στη χώρα.

Ο νορβηγικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας Hafslund ανέφερε ότι λόγω βλάβης του δικτύου, οι γεννήτριες του φράγματος σταμάτησαν να λειτουργούν σήμερα τα ξημερώματα.

Από τις βροχές πλημμύρισαν οι εγκαταστάσεις, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Hafslund.

Λόγω της καταιγίδας «Χανς», η Νορβηγία και η Σουηδία βρίσκονται αντιμέτωπες με έντονες βροχοπτώσεις που έχουν προκαλέσει πλημμύρες και κατολισθήσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νορβηγία: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους λόγω καταστροφικών πλημμυρών"

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Το διαβιβαστικό για την αιματηρή συμπλοκή

Όλο το διαβιβαστικό της δικογραφίας που σχημάτισε το Τμήμα Αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους, αποκαλύπτει το Newsit.gr. Μέσα από τις 17 σελίδες του παρουσιάζεται όλο το χρονικό των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και τι προηγήθηκε από τη στιγμή που η UEFA ανακοίνωσε τους αγώνες τόσο της ΑΕΚ, όσο και του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα αφού αναφέρονται τα ονόματα των 104 συλληφθέντων, αναφέρονται τα εξής: «Την 21:45 ώρα της 08/08/2023 είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί στο γήπεδο «OPAP Arena-Αγιά Σοφιά» ο αγώνας ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της 3ης προκριματικής φάσης, της Ευρωπαϊκής Διασυλλογικής Διοργάνωσης Champion League , ανάμεσα στις ομάδες «Α.Ε.Κ-DINAMO ZAGREB».

Μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της UEFA, για τα προκριματικά του Champions League, κατά την οποία η ομάδα της Α.Ε.Κ., κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την ομάδα της DinamoZagreb από την Κροατία και η ομάδα του Παναθηναϊκού την ομάδα της Marseille από τη Γαλλία, η  Υπηρεσία μας, λαμβάνοντας υπόψη τις αδελφοποιήσεις των οργανωμένων οπαδών της Α.Ε.Κ με της MARSEILLE και του Παναθηναϊκού με της DINAMO ZAGREB, το ιστορικό και των τεσσάρων ομάδων αλλά και τον τρόπο δράσης των οργανωμένων οπαδών τους, κίνησε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα και με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, πρότεινε να κινηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι ανωτέρω αγώνες, να διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών.Κατόπιν αυτού, από την διοργανώτρια αρχή (UEFA) πάρθηκε απόφαση οι ως άνω αγώνες να πραγματοποιηθούν χωρίς να χορηγηθούν εισιτήρια στους φιλοξενούμενους οπαδούς. 

Επιπλέον  η Υπηρεσία μας, αιτήθηκε μέσω του Εθνικού Γραφείου Ποδοσφαίρου (NFIP), στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές της Κροατίας και της Γαλλίας, ανεξαρτήτως της μη διάθεσης εισιτηρίων στους φιλοξενούμενους οπαδούς, να πληροφορηθεί για τις προθέσεις των φιλοξενούμενων φιλάθλων και τυχόν μετακίνηση τους προς τη χώρα μας. 
Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Ποδοσφαίρου της Κροατίας, 150-200 οργανωμένοι οπαδοί της Dinamo Zagreb (BlueBadBoys) είχαν πρόθεση να προσέλθουν στη χώρα μας , εκμεταλλευόμενοι και την αδελφοποίηση τους με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, με σκοπό να αποπειραθούν να εξασφαλίσουν εισιτήρια για τον αγώνα.

Οι πληροφορίες αυτές  επιβεβαιώθηκαν και από την Υπηρεσία μας, καθώς από το πληροφοριακό μας δίκτυο διαπιστώθηκε ότι ικανός αριθμός οργανωμένων οπαδών της Dinamo Zagreb, σχεδίαζαν να προσέλθουν στην πόλη της Αθήνας, κάποιοι εκ των οποίων θα διέμεναν σε καταλύματα χαμηλού κόστους (RBNB’S),  ενώ άλλοι θα φιλοξενούνταν σε οικίες οπαδών του Παναθηναϊκού και στα πολιτικά γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ επί της Λ. Αλεξάνδρας αρ. 115.

Πρωινές ώρες της 7/8/2023, ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά, ότι περίπου 25-30 οχήματα με υπηκόους Κροατίας, πιθανόν οπαδοί της Dinamo Zagreb, μέσω του Μαυροβουνίου, εισήλθαν στην Αλβανία ενώ μεσημβρινές ώρες, ενημερωθήκαμε ότι κάποια οχήματα με πιθανόν Κροάτες οπαδούς, εισήλθαν στην χώρα. Άμεσα και στις δύο περιπτώσεις έγιναν προσπάθειες τηλεφωνικώς, προκειμένου να εξακριβωθεί τυχόν είσοδος των ανωτέρω στην Χώρα μας και εν συνεχεία ανωτέρω πληροφορίες, αρμοδίως,  διαβιβάσθηκαν προς όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.

Επιπροσθέτως, υπήρξε πληροφόρηση ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ, είχαν ενημερωθεί για την τυχόν άφιξη των οπαδών από την Κροατία και για τον λόγο αυτό, με την πρόφαση της διανομής εισιτηρίων, υπήρξε κάλεσμα να συγκεντρωθούν εξωτερικά του γηπέδου διεξαγωγής του αγώνα.

Την 22:00 ώρα, από εποχούμενη περιπολία της Υπηρεσίας μας, εντοπίσθηκαν να διέρχονται από τα διόδια της Ελευσίνας, 25 περίπου οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας εκδοθέν από Κροατικές αρχές, στα οποία επέβαιναν όπως αργότερα διαπιστώθηκε, οπαδοί της DinamoZagreb και τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση, επί της Εθνικής Οδού.
Στην έξοδο της Αττικής Οδού, τα οχήματα διασπάρθηκαν αναπτύσσοντας ταχύτητα και άλλα συνέχισαν να κινούνται επί της Εθνικής Οδού και άλλα εισήλθαν στην Αττική οδό, αναμεμειγμένα πλέον με τα λοιπά οχήματα που κινούνταν σε αυτές, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η επιτήρηση τους. Παρόλα αυτά συνεχίσθηκαν οι προσπάθειες εκ νέου εντοπισμού τους, τόσο από εποχούμενες περιπολίες, όσο και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.

Το χρονικό της συμπλοκής

Περί ώρα 22:55, από την ΣΤΑ.ΣΥ, υπήρξε ενημέρωση για 100 περίπου άτομα με κουκούλες και αντικείμενα, τα οποία εισήλθαν σε συρμό από τον σταθμό ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ»  με κατεύθυνση τον Πειραιά, ενώ επί της οδού Νερατζιωτίσσης στον σταθμό ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ» εντοπίσθηκαν σταθμευμένα τα οχήματα με τις Κροατικές πινακίδες που αναζητούνταν.

Περί ώρα 23:00, τα άτομα αποβιβάσθηκαν στο σταθμό ΗΣΑΠ «ΠΕΡΙΣΣΟΣ», ενώ ταυτόχρονα οι οργανωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ που είχαν συγκεντρωθεί στο γήπεδο, άρχισαν να κινούνται εξωτερικά και περιμετρικά του γηπέδου προς τις οδούς Πατριάρχου Κωνσταντίνου-Κιουταχείας και Λεύκης.

Στο σημείο ξέσπασε άγρια συμπλοκή και σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ομάδων των οπαδών από την Κροατία και ομάδων των οπαδών της Α.Ε.Κ, με εκατέρωθεν ρίψεις φωτοβολίδων, αντικειμένων όπως αυτοσχέδια ρόπαλα, τεμάχια από πέτρες και κάθε είδους αντικείμενα πρόσφορα για επίθεση, καθώς και με ρίψεις Αυτοσχέδιων Εμπρηστικών Μηχανισμών (Α.Ε.Μ.).

Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν στο μεταξύ σπεύσει στο σημείο, κατάφεραν να διασπάσουν τα άτομα και να τα τρέψουν σε φυγή, ενώ με κινήσεις τακτικής, κατάφεραν να απομονώσουν, να ακινητοποιήσουν και να δεσμεύσουν τους υπ’ αρίθμ. -85-, -86, -87- κατηγορούμενους.

Αποτέλεσμα των συγκρούσεων αυτών, ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός ατόμου υπό στοιχεία  ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ Μιχαήλ του Κωνσταντίνου και της Αικατερίνης, γεν. την 12/09/1994 στην Αθήνα, κάτ. εν ζωή Ελευσίνας Αττικής επί της οδού …, του οποίου ο θάνατος διαπιστώθηκε την 01:20 ώρα της 08/08/2023 στο Νοσοκομείου «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ».

Επίσης, τραυματίστηκε ο υπ’ αρίθμ. -94-κατηγορούμενος ο οποίος και μέχρι τη σύνταξη του παρόντος, νοσηλεύεται στο Γ.Ν.Α ο «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» καθώς και τρία ακόμη -άτομα, οι οποίοι βρίσκονταν σε καταστήματα εστίασης στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου και για τους οποίους κατά την προανακριτική διαδικασία, δεν προέκυψε συμμετοχή στην εν λόγω συμπλοκή

Τέλος, η Υπηρεσία μας ενημερώθηκε ότι στο Νοσοκομείο «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» μετέβη βαριά τραυματισμένο άτομο υπό στοιχεία (αναφέρονται) για τον οποίο δεν μπορεί να εξακριβωθεί η συμμετοχή ή μη στα επεισόδια λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Μετά τη συμπλοκή

Μετά τη συμπλοκή πέριξ του γηπέδου “OPAP Arena Αγιά Σοφιά”, αστυνομικές δυνάμεις ακολούθησαν ομάδα ατόμων που συμμετείχε στη συμπλοκή και τους είχε σε οπτική επαφή και κατάφεραν αρχικά να ακινητοποιήσουν σε χώρο μακριά του γηπέδου τον υπ’αριθμ. -7-κατηγορούμενο, ο οποίος είχε απομακρυνθεί από τον χώρο της συμπλοκής και τυγχάνει γνωστός οργανωμένος οπαδός της ομάδας του Παναθηναϊκού και τους υπ’ αρίθμ. -1- έως -6-, -8- έως -84- και -88- έως -98- κατηγορούμενους.​
Γνωστός οπαδός της ομάδας του Παναθηναϊκού, τυγχάνει και ο υπ’αριθμ.-51- κατηγορούμενος.

Καδρόνια με καρφιά και ρόπαλα γεμάτα αίμα

Στο σημείο που έλαβαν χώρα οι ανωτέρω πράξεις και συγκεκριμένα εξωτερικά του Γηπέδου OPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τα κάτωθι αντικείμενα ως πειστήρια: 
Π1) μία -1- ιατρική μάσκα μιας χρήσης μαύρου χρώματος με εμφανή ίχνη αίματος,
Π2) μία -1- μπλούζα  μαύρη με λευκή στάμπα,
Π3) τρείς -3- ενεργοποιημένες φωτοβολίδες με την ένδειξη TORCHVERDE-GREEN
Π4) μία -1- γυάλινη φιάλη καφέ χρώματος με την ένδειξη «Kaiser», χωρητικότητας 500 ml
Π5) μία -1- διάφανη γυάλινη φιάλη με την ένδειξη «Corona», χωρητικότητας 355 ml
Π6) ένα ζεύγος επικαλαμίδες  λευκού χρώματος με την ένδειξη PRO-PAD.
Π7) ένα -1- τζόκεϊ μαύρου χρώματος με πλαστική επένδυση στο εσωτερικό του.
Π8) ένα -1- αθλητικό παπούτσι χρώματος μαύρου μάρκας  admiral
Π9) ένα -1- αθλητικό παπούτσι χρώματος μαύρου μάρκας Reebok
Π10) ένα  -1- αθλητικό παπούτσι χρώματος μαύρου, μάρκας newbalance
Π11) ένας -1- αναδιπλούμενος σουγιάς χρώματος μαύρο, συνολικού μήκους 20 cm και μήκος λάμας 9 cm.
Π12) ένας -1- αναδιπλούμενος σουγιάς χρώματος μαύρο, συνολικού μήκους 17 cm και μήκος λάμας 8 cm.
Π13) ένα κομμάτι ξύλο μήκους 52 cm το οποίο φέρει κηλίδα αίματος και στο οποίο είναι καρφωμένο έτερο κομμάτι ξύλου μήκους 20,5 cm.
Π14) μία -1- ξύλινη τάβλα μήκους 120 cm και πλάτους 10 cm, η οποία φέρει καρφιά και κηλίδες αίματος
Π15) τρία -3- ξύλινα κοντάρια μήκους 83 cm, εκ των οποίων τα δυο (02) φέρουν κηλίδες αίματος.
Π16) ένα ξύλινο κοντάρι μήκους 118 cm το οποίο φέρει ίχνη αίματος
Π17) ένα -1- σπασμένο γυάλινο μπουκάλι χρώματος πράσινο, με έντονη οσμή εύφλεκτου υγρού και στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει υφασμάτινο πανί με διάφανη κολλητική ταινία ποτισμένο σε εύφλεκτο υγρό.
Π18) ένα -1- ζεύγος επικαλαμίδες μαύρου χρώματος
Π19) ένα -1- ζεύγος επικαλαμίδες κόκκινου χρώματος με την ένδειξη KIPSTA 
Π20) ένα -1- ζεύγος επικαλαμίδες χρώματος γκρι
Π21) δύο -2- ζεύγη κοκκάλινα γάντια χρώματος μαύρο 
Π22) ένα -1- τζόκει με πλαστικό εσωτερικό χρώματος μαύρο
Π23) ένα -1- αντιανεμικό μπουφάν που φέρει την ένδειξη OUTDOORS χρώματος μαύρο
Π24) ένα -1- ζέυγος γάντια μπαντάζ που φέρει την ένδειξη RDX χρώματος μπλε
Π25) τέσσερα -4- περιλαίμια χρώματος μαύρο
Π26) ένα -1- περιλαίμιο χρώματος μαύρο με την ένδειξη Ω
Π27) ένα -1- περιλαίμιο με την ένδειξη dynamo χρώματος γκρι και το οποίο φέρει κηλίδες ερυθρού χρώματος
Π28) ένα -1- προστατευτικό δοντιών πλαστικό
Π29) ένα -1- εισιτήριο αγώνα  GNK DINAMO-HNK HAIDUK σε ονομα 
Π30) ένα -1- πλαστικό κουτί με την ένδειξη PROFIGHT STORE που περιέχει πλαστικό προστατευτικό δοντιών
Π31) μία -1- πλαστική φιάλη 500 mL με την ένδειξη ΖΑΓΟΡΙ
Π32) ένα -1- σπρέι χρώματος λευκό με την ένδειξη 94 THE MOST VERSATILE SPRAYPAINT
Π33) ένα -1- σπρέι χρώματος μαύρο με την ένδειξη HARDCORE και
Π34) ένα -1- τεμάχιο ελαφρόπετρας λευκού και μαύρου χρώματος
Π35) μία ενεργοποιημένη φωτοβολίδα με την ένδειξη «Νέο βεγγαλικό χειρός»,
Π36) δύο -2- ξύλινα καδρόνια συνολικού μήκους 86 εκατοστά,
Π37) ένα -1-  ξύλινο καδρόνι συνολικού μήκους 96 εκατοστά,
Π38) ένα -1- κομμάτι ξύλου συνολικού μήκους 45 εκατοστών,
Π39) μία -1- σωλήνα σιδερένια συνολικού μήκους 180 εκατοστών η οποία φέρει ίχνη       καστανέρυθρης κηλίδας,
Π40) τέσσερις -4- πυροδοτημένες φωτοβολίδες, κίτρινου κυρίως χρώματος, με ίχνη καύσης,
Π41) μία -1- πυροδοτημένη φωτοβολίδα, κίτρινου και ασημί χρώματος, με την ένδειξη, «JUPITEK K2» με ίχνη καύσης,
Π42) μία -1- πυροδοτημένη φωτοβολίδα, κίτρινου κυρίως χρώματος, με ίχνη καύσης,
Π43) μία -1- πυροδοτημένη φωτοβολίδα, κίτρινου κυρίως χρώματος, με ίχνη καύσης και την ένδειξη, «POSEIDON»
Π44) μία -1- πυροδοτημένη φωτοβολίδα, κίτρινου χρώματος, με ίχνη καύσης και την ένδειξη, «PARA RED ROCKET MK8A»
Π45) μία -1- πέτρα, με ίχνη καστανέρυθρης ουσίας,
Π46) ένα -1- ξύλινο καδρόνι
Π47) ένα -1- ξύλινο κοντάρι
Π48) ένα -1- πλαστικό μπουκάλι, με ίχνη καστανέρυθρης ουσίας και την ένδειξη, «BOOST», περιέχον άγνωστη υγρή ουσία πορτοκαλί χρώματος,
Π49) ένα -1- τμήμα ξύλινου κονταριού, με ίχνη καστανέρυθρης ουσίας,
Π50) ένα -1- ξύλινο καδρόνι με ίχνη καστανέρυθρης ουσίας.
Π51) ένα -1- ξύλινο κοντάρι με ίχνη καστανέρυθρης ουσίας.
Π52) μία -1- πυροδοτημένη φωτοβολίδα λευκού χρώματος, με ίχνη καστανέρυθρης ουσίας και ίχνη καύσης
Π53) ένα -1- ξύλινο κοντάρι, με ίχνη καστανέρυθρης ουσίας
Π54) μία -1- πυροδοτημένη φωτοβολίδα, πράσινου χρώματος, με ίχνη καύσης και την ένδειξη, «TORCH VERDE-GREEN».

​Επιπρόσθετα, στην κατοχή του υπ’ αριθ. -5- κατηγορούμενου ανευρέθη Π55) ένα -1- μεταλλικό αναδιπλούμενο μαχαίρι τύπου σουγιά, μαύρου χρώματος, με μήκος λάμας εννιά (9) εκατοστά και συνολικό μήκος είκοσι (20) εκατοστά, ενώ στην κατοχή του υπ’ αριθ. -6- κατηγορούμενου ανευρέθη Π56) ένα -1- μεταλλικό αναδιπλούμενο μαχαίρι τύπου σουγιά, ασημί χρώματος με λαβή μαύρου χρώματος, με μήκος λάμας οχτώ (8) εκατοστά και συνολικό μήκος δεκαοχτώ (18) εκατοστά.

Άπαντα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα αρμόδια εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις και τα αποτελέσματα αυτών θα σας υποβληθούν με νεότερη αναφορά μας.

Στα πλαίσια της προανακριτικής διαδικασίας, από την Υπηρεσία μας κατασχέθηκε με την από 08/08/2023 Έκθεση Παράδοσης και Κατάσχεσης, μία (1) φορητή μονάδα αποθήκευσης USB stick, η οποία περιέχει βιντεοληπτικό υλικό, σχετικό με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα και το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Επίσης, χορηγήθηκε στην Υπηρεσία μας, κατόπιν αιτήματος, βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο αντιγράφηκε σε κινητές μονάδες αποθήκευσης USB sticks, από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και γειτνιαζόντων επιχειρήσεων, οι οποίες σας συνυποβάλλονται.

Τα ως άνω βιντεοληπτικό υλικό αντιγράφηκε σε έτερες μονάδες αποθήκευσης τύπου USB stick, προκειμένου να σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών/ Τμήμα Οπτικοακουστικού Υλικού, Φωτογραφίας και Μεθοδικοτήτων/Εργαστήριο Εξέτασης Βίντεο και Εικόνας, προκειμένου να εκτυπωθούν βελτιωμένα στιγμιότυπα, τα οποία θα σας υποβληθούν με νεότερη Υποβλητική μας.

Από την υπηρεσία μας, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των κατηγορουμένων, όπως λεπτομερώς αναφέρονται στη σχετική έκθεση παράδοσης και κατάσχεσης που σας υποβάλλεται συνημμένα.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες παρουσία μάρτυρα στα οχήματα των συλληφθέντων από τα οποία ουδέν άξιο προέκυψε.

Σύλληψη στα Ιωάννινα

Την 17:40 ώρα της 08/08/2023 ο υπ’ αρίθμ. -98- κατηγορούμενος προσήχθη στην Υ.Α. Ιωαννίνων από το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς. Κατόπιν ενημέρωσης της υπηρεσίας μας μέσω της υπ’ αρίθμ. 8.888.779 σηματικής αναφοράς μέσω Police OnLine, καθώς όπως διαπιστώθηκε εισήλθε στην ελληνική επικράτεια την 13:12΄ ώρα της 07/08/2023 από το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς από κοινού με τους ανωτέρω κατηγορούμενος και ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και για το λόγο αυτό ζητήθηκε η σύλληψη και η μεταγωγή του στην έδρα της Υπηρεσίας μας.

Σύλληψη στην Ηγουμενίτσα

Την 00:20 ώρα της 09/08/2023 οι υπ’ αρίθμ. -99- έως -103- κατηγορούμενοι προσήχθησαν στην Υ.Α. Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε πως την 07/08/2023 βρίσκονταν στην Αθήνα προφανώς ως μέλη της προαναφερόμενης εγκληματικής ομάδας και από κοινού με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, γεγονός που προσπάθησαν εντέχνως να αποκρύψουν.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, διατάχθηκε η σύλληψη αυτών, στο πλαίσιο του άρθρου 187 Π.Κ. και η μεταγωγή τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, οι οποίοι αναμένετε να αφιχθούν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής σε μεταγενέστερο χρόνο για να συγχωνευτούν με τους υπό συνοδεία μεταγόμενους.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα, τα οποία είχαν σαφή αθλητική αναφορά και αθλητικό υπόβαθρο που ανάγεται στην αντιπαλότητα μεταξύ οπαδών, και με αφορμή αθλητική εκδήλωση, προκλήθηκαν φθορές σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα εξωτερικά του γηπέδου «OPAP ARENA – Αγία Σοφιά» για τα οποία κανείς δεν προσήλθε ακόμαχ πλην του….. ο οποίος προσήλθε στην υπηρεσία μας και κατέθεσε ότι το όχημά του υπέστη φθορές. Απολογίες κατηγορουμένων δεν ελήφθησαν ελλείψει διερμηνέα πλην των υπ’ αριθ. -5-, -7-, -51-.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Το διαβιβαστικό για την αιματηρή συμπλοκή"

Πυροσβεστική: 41 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 41 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην χώρα, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις περιφερειακές ενότητες Χίου, Λέσβου, Σάμου και Ικαρίας, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Σε μερική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές, στρατιωτικές δυνάμεις και κλιμάκια της Δασικής Υπηρεσίας.

Ταυτόχρονα, για τις παραπάνω περιοχές, παραμένει σε εφαρμογή το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Τέλος, η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 41 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Νέα Φιλαδέλφεια: Δεν πήραν γενετικό υλικό στην προανάκριση – Κινεί τις διαδικασίες η ανακρίτρια

Διατάξεις για  να ληφθεί από όλους τους κατηγορούμενους γενετικό υλικό (διαδικασία που δεν έγινε κατά την προανάκριση)  εκδίδει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στόχος η ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία , οι κατηγορούμενοι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμίες για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Φιλαδέλφεια: Δεν πήραν γενετικό υλικό στην προανάκριση – Κινεί τις διαδικασίες η ανακρίτρια"

Δεκαπενταύγουστος: Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας – Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Αυξημένα μέτρα βάσει ειδικού σχεδιασμού έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, με παρεμβάσεις της τροχαίας αλλά και με την συγκρότηση ειδικών συνεργείων για τον εντοπισμό επικίνδυνων παραβάσεων στους δρόμους, με σκοπό την οδική ασφάλεια, την διευκόλυνση μετακίνησης των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

   Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των υπηρεσιών Τροχαίας της χώρας.

Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

  •  αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής
  • αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων
  • εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης
  • ειδικές δράσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας εντός των πόλεων
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
  • συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, με έμφαση στις επικίνδυνες παραβάσεις που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους κλπ) 
  • έγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους φορείς – υπηρεσίες, όπου αυτό απαιτείται
  • ενημέρωση των πολιτών μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος, όπου και όταν απαιτείται η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

 Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των υπηρεσιών τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στις εθνικές οδούς, ως εξής:

   1. Την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023, από ώρα 16:00 έως 22:00, καθώς και το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου

   2. Την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023, από ώρα 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου.

    Για την ασφαλή μετακίνηση και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, η τροχαία συνιστά στους πολίτες:

   * Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες

   * Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

   * Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων

   * Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους

   * Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν

   * Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων

   * Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες

   * Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους

   * Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκαπενταύγουστος: Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας – Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών"

Κατσαφάδος για Νέα Φιλαδέλφεια: Δεν είχαμε ενημέρωση ούτε εγώ ούτε ο Γιάννης Οικονόμου – Έγιναν πολύ σοβαρά λάθη στην πρόληψη και αποτροπή

Για το αιματηρό επεισόδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θάνατο του φίλου της ΑΕΚ μίλησε στην ΕΡΤNEWS ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος.

Όπως τόνισε ο κ. Κατσαφάδος προφανώς και έγιναν πολύ σοβαρά λάθη στην πρόληψη και στη αποτροπή ενώ ανέφερε πως ούτε εκείνος, ούτε και ο Γιάννης Οικονόμου είχαν ενημέρωση.

«Ξεκινώντας να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος άδικα έχασε τη ζωή του, στην οικογένεια του Μιχάλη και να ευχηθούμε και να δουλέψουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση, ούτως ώστε ο Μιχάλης να είναι το τελευταίο θύμα αυτής της τυφλής οπαδικής βίας, η οποία δυστυχώς δεν μαστίζει μόνο τον ελληνικό αθλητικό χώρο, αλλά βλέπετε ότι είναι ένα πανευρωπαϊκό και ένα παγκόσμιο φαινόμενο», τόνισε αρχικά ο κ. Κατσαφάδος.
 
Χρέος τιμής να βρεθούν οι ένοχοι

«Είναι ένα χρέος τιμής απέναντι στη μνήμη αυτού του αδικοχαμένου παιδιού να βρεθούν οι ένοχοι, να βρεθεί ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι και να καταδικαστούν. Από εκεί και πέρα προφανώς και γίνανε πολύ σοβαρά λάθη στην όλη διαχείριση. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Και ο υπουργός εχθές, τόσο υπουργός όσο και εγώ, αναγνωρίζουμε ότι επιχειρησιακά σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι της πρόληψης και της αποτροπής, έγιναν πολύ σοβαρά λάθη.

Για αυτό το λόγο υπήρξαν άμεσα και κάποιες συγκεκριμένες απομακρύνσεις. Για αυτό το λόγο διετάχθη και μία ΕΔΕ η οποία σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα από την επεξεργασία και την ανάλυση όλων των στοιχείων σε βάθος, θα εξάγει ένα πόρισμα το οποίο θα αποδώσει τις ευθύνες οι οποίες υπάρχουν σε αυτούς τους όποιους τις έχουν και θα υπάρξει και η ανάλογη τιμωρία».

Ήταν φασίστες, τρομοκράτες υπό τον μανδύα του χουλιγκανισμού ήρθαν και έκαναν αυτή την καταδρομική επίθεση, είπε για αυτούς που προκάλεσαν τα αιματηρά επεισόδια και τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη.

«Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν θύλακες ακόμα και στα γήπεδα, ακροαριστερών και αναρχικών ομάδων, όπως επίσης και ακροδεξιών ομάδων. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν βγαίνει από το τελευταίο επεισόδιο και κατά το παρελθόν έχουν απασχοληθεί οι Αρχές» είπε και μίλησε για ένα φαινόμενο το οποίο χρειάζεται σύμπνοια, συνεννόηση, συνεργασία και όχι αντιπαράθεση για να αντιμετωπιστεί.

«Ο χώρος του αθλητισμού είναι χώρος πολιτισμού και ευγενούς άμιλλας και διασκέδασης αν θέλετε. Αλλά βλέπουμε ότι και σε αυτόν τον χώρο έχουν παρεισφρήσει στοιχεία τα οποία με την εγκληματική τους δράση δηλητηριάζουν και δημιουργούν τεράστια προβλήματα».

Δεν είχαμε ενημέρωση ούτε εγώ ούτε ο κ. Οικονόμου

Όσο για το αν γνώριζε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και αν είχε ενημερώσει την ηγεσία του Υπουργείου ήταν κατηγορηματικός: «Ούτε εγώ ούτε ο κ. Οικονόμου είχαμε ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα».

«Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι δυστυχώς δεν έγιναν αυτά τα οποία θα έπρεπε να γίνουν στο κομμάτι της αποτροπής. Αυτά είναι τα ερωτήματα τα οποία θέτει η ΕΔΕ και αυτά είναι τα ερωτήματα τα οποία θα κληθεί να απαντήσει η ΕΔΕ όπως και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι. Σε ό, τι έχει να κάνει με το κομμάτι της καταστολής, επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, έγιναν 98 συλλήψεις, και χθες όλη την ημέρα σε όλα τα τελωνεία, σε όλες τις πύλες εξόδου της χώρας, είχαμε συλλήψεις και στην Ηγουμενίτσα είχαμε σύλληψη και στην Κακαβιά και στο Κιλκίς, όπου εντοπίστηκαν κάποιοι Κροάτες οι οποίοι πέρασαν και αυτοί από τον εισαγγελέα και φάνηκε ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη και θα συνεχίσει να γίνεται αυτό γιατί είναι χρέος και υποχρέωσή μου».

Θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν

Όσο για το αν θα γίνουν άλλες καρατομήσεις, ο υφ. Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε: «Είμαστε ξεκάθαροι. Νομίζω ότι το μήνυμα το έδωσε ο κύριος Υπουργός και είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό. Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν. Γι αυτό διεξάγεται η ΕΔΕ και σε λιγότερο από μήνα θα μου επιτρέψετε να σας πω γιατί αυτή είναι η πολιτική εντολή η οποία έχει δοθεί, θα υπάρχει το πόρισμα της ΕΔΕ και ανάλογα με το πόρισμα θα υπάρχει η ανάλογη αντίδραση και φυσικά θα αποδοθούν οι ευθύνες, όσο ψηλά και αν είναι αυτές».

«Κανείς στο απυρόβλητο, κανείς με ασυλία»

«Στο απυρόβλητο δεν είμαι ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός, ούτε ο αρχηγός (σ.σ. της ΕΛΑΣ), ούτε κανένας ο οποίος υπηρετεί την πατρίδα και είναι σε μια θέση ευθύνης. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Γι αυτόν το λόγο όμως, επειδή δεν πρέπει να λειτουργούμε με επικοινωνιακούς όρους, αλλά με όρους ουσίας, Γι αυτό διεξάγεται η συγκεκριμένη ΕΔΕ, ούτως ώστε εμπεριστατωμένα και έχοντας την απόλυτη ανάλυση όλων των στοιχείων και παίρνοντας τις καταθέσεις από τους αρμόδιους αλλά και από άλλα άτομα τα οποία ενεπλάκησαν στο συγκεκριμένο γεγονός, θα κάνει ένα πόρισμα στο οποίο επί του πορίσματος αυτό κανένας δεν έχει ασυλία. Είμαι ξεκάθαρος».

Όσον αφορά στο αίτημα της αντιπολίτευσης για παραιτήσεις, ανέφερε ότι αυτή είναι η δουλειά. «Εμάς η δουλειά μας είναι να φτιάξουμε μία αστυνομία σύγχρονη και ασφαλή για τους πολίτες». «Προφανώς αυτό το οποίο έγινε είναι κάτι το οποίο αποτελεί. Μια κακή στιγμή της αστυνομίας, μια τραγική στιγμή της αστυνομίας, όπως σας είπα, γιατί δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τα λόγια μας».

Για τον αποψινό αγώνα ανάμεσα σε ΠΑΟ και Μαρσέιγ, είπε ότι έγινε μια σύσκεψη το πρωί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με όλα τα στελέχη τα αρμόδια της Ελληνικής Αστυνομίας. «Προφανώς και θα είναι πολύ αυξημένα τα μέτρα λόγω και του τραγικού αυτού περιστατικού το οποίο είχαμε. Εύχομαι και πιστεύω να πάνε όλα καλά».

«Έχουν δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες από την πολιτική ηγεσία, αυτή τη φορά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η αστυνομία θα κάνει αυτό το οποίο πρέπει να κάνει» ανέφερε ο κ. Κατσαφάδος.

«Θα πρέπει να συζητήσουμε το θέμα των συνδέσμων»

«Έχει έρθει ώρα να γίνει μια πολύ σοβαρή συζήτηση γύρω από αυτά τα φαινόμενα οπαδικής και αθλητικής βίας. Νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον των υγιών φιλάθλων. Είναι προς το συμφέρον του αθλήματος και του αθλητισμού. Είναι προς το συμφέρον των ομάδων, οι οποίοι δεν πρέπει να στιγματίζονται, ούτε πρέπει να κλειδώνεται η ιστορία ενός αθλητικού συλλόγου. Δυστυχώς με εγκληματικές πράξεις κάποιων ανθρώπων» είπε καταλήγοντας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατσαφάδος για Νέα Φιλαδέλφεια: Δεν είχαμε ενημέρωση ούτε εγώ ούτε ο Γιάννης Οικονόμου – Έγιναν πολύ σοβαρά λάθη στην πρόληψη και αποτροπή"

Ν. Φιλαδέλφεια: Τρεις ανακριτές αναλαμβάνουν την κύρια έρευνα- Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι απολογίες των 105 κατηγορουμένων

Τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων και της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια η δικογραφία της οποίας είναι ογκωδέστατη.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση για την οποία σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη στους συνολικά 105 κατηγορούμενους ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια.

Μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστοφόρου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ την Ανακρίτρια λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης την 25η Τακτική Ανακρίτρια θα επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.

Έτσι και προκειμένου οι απολογίες των κατηγορουμένων να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου που ορίζεται από το νόμο οι δικαστικοί λειτουργοί που ορίστηκαν θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τις εξηγήσεις των κατηγορουμένων ανά ομάδες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Φιλαδέλφεια: Τρεις ανακριτές αναλαμβάνουν την κύρια έρευνα- Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι απολογίες των 105 κατηγορουμένων"

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα κατηγορούνται οι 104 συλληφθέντες

Ποινική δίωξη για 4 κακουργηματα και 7 πλημελληματα ασκήθηκε από τους εισαγγελείς σε βάρος των 104 συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν:

Μέσα στη δικογραφία υπάρχει και η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Ακόμα συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.

Τα πλημμελήματα:
  • Διατάραξη κοινής ειρήνης
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα
  • Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  • Βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικο νόμο)
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Οπλοχρησία
  • Κατοχή φωτοβολίδων

Οι 104 κατηγορούμενοι οδηγούνται αυτή την ώρα ενώπιον ανακριτών, προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Προσήχθη Κροάτης στα Γιάννενα

Ένας Κροάτης που επέβαινε σε mini bus με οπαδούς του Παναθηναϊκού που είχαν ξεκινήσει από τα Γιάννενα για την Αθήνα με σκοπό να δουν τον αγώνα της ομάδας τους με τη Μαρσέιγ, προσήχθη από την Αστυνομία.

Το μπλόκο έξω από τα Γιάννενα σταμάτησε το μικρό λεωφορείο και προσήγαγε τον Κροάτη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου. Η συμμετοχή του στα αιματηρά επεισόδια στην Αθήνα τη Δευτέρα ερευνάται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, σχετίζεται με την παρέα των 5 Κροατών που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα.

Το λεωφορείο με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, συνοδεία περιπολικών, θα ταξιδέψει για Αθήνα γιατί η επιβαίνοντες υποστήριξαν πως έχουν εισητήρια που θα παραλάβουν στην Αθήνα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα κατηγορούνται οι 104 συλληφθέντες"

Πέθανε ο Χάρης Καραγιάννης - Είχε ερμηνεύσει το «Είμαι στ' αλήθεια δυστυχής που σ' αγαπάω»

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο σπουδαίος ερμηνευτής Χάρης Καραγιάννης. Ο τραγουδιστής είχε χαράξει τη δικιά του πορεία στη μουσική ενώ είχε ξεχωρίσει για το κομμάτι «Είμαι στ’ αλήθεια δυστυχής που σ’ αγαπάω».

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8/8 στις 18:00 στον Ιερό ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης.

 
Ποιος ήταν ο Χάρης Καραγιάννης

Ο Χάρης (Χαρίλαος) Καραγιάννης γεννήθηκε στον Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης το 1938. Οι γονείς του, Ιωάννης και Μαρίτσα, ήταν πρόσφυγες από το Σεβδίκιοϊ της Σμύρνης. Είχε άλλα πέντε αδέλφια. Από μικρός έδειξε το πάθος και την αγάπη του για τη μουσική και το τραγούδι. Μάλιστα έψελνε στην εκκλησία του χωριού του.

Σε ηλικία 19 ετών έφυγε από τον Βαθύλακκο για να κυνηγήσει το όνειρό του, το τραγούδι. Αυτοδίδακτος μουσικός (έπαιζε κιθάρα και μπουζούκι), έγραφε μουσική, στίχους και τραγουδούσε. Άρχισε να τραγουδά επαγγελματικά στη Θεσσαλονίκη και έπειτα στην Αθήνα και το εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη δισκογραφία με τραγούδια του Νίκου Δαλέζιου, του Απόστολου Καλδάρα, του Γιώργου Μανισαλή και του Κώστα Ψυχογιού. Το 1969 ο μεγάλος Άκης Πάνου, με τον οποίο ο Χ. Καραγιάννης είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, έγραψε το τραγούδι «Του κόσμου το περίγελο» για να το ερμηνεύσει. Τελικά το τραγούδι δόθηκε στον Στράτο Διονυσίου και έγινε τεράστια επιτυχία.

Η «δικαίωση» για τον Χάρη Καραγιάννη ήρθε το 1972, όταν ερμήνευσε το τραγούδι «Είμαι στ’ αλήθεια δυστυχής που σ’ αγαπάω» («Όλα σου τα ‘δωσα αχάριστη γυναίκα»), των Νίκου Καρανικόλα- Ευάγγελου (Βαγγέλη) Ζολωτάκη, που έγινε μεγάλο σουξέ (δίσκος 45 στροφών).

Γνώρισε πολλές επανεκτελέσεις και τραγουδιέται μέχρι σήμερα. Σταδιακά, ο Καραγιάννης και άλλοι λαϊκοί ερμηνευτές της εποχής, αποχώρησαν από τις μεγάλες εταιρείες και πήγαν σε μικρότερες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλά σπουδαία τραγούδια να περάσουν απαρατήρητα. Στις αρχές της δεκαετίας του 2.000 αποσύρθηκε από τις πίστες και τον χώρο του τραγουδιού. Συνέχισε όμως ως το τέλος της ζωής του να γράφει τραγούδια, χωρίς δυστυχώς να βρει τους κατάλληλους ερμηνευτές γι’ αυτά.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο Χάρης Καραγιάννης - Είχε ερμηνεύσει το «Είμαι στ' αλήθεια δυστυχής που σ' αγαπάω»"

«Κίνημα πετσέτας»: Νέες συλλήψεις για παράνομη κατάληψη αιγιαλού – Κινητοποιήσεις σε Θάσο και Χαλκιδική

Συλλήψεις έγιναν σήμερα σε Ψαθόπυργο και δυτική Αχαΐα για κατάληψη αιγιαλού και παραλίας ενώ στη Θάσο υπήρξαν κινητοποιήσεις για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Συλλήψεις σε Ψαθόπυργο και Δ. Αχαΐα για κατάληψη αιγιαλού και παραλίας

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία σε παραλιακές περιοχές του Ρίου και της δυτικής Αχαΐας, τα οποία κατηγορούνται για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας.

Ειδικότερα, στην περιοχή του Ρίου συνελήφθησαν έξι άτομα που λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διότι, σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από ελέγχους που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι είχαν τοποθετήσει κατά περίπτωση τραπεζοκαθίσματα, ανάκλιντρα, πουφ και ομπρέλες, καταλαμβάνοντας παράνομα έκταση του αιγιαλού, χωρίς να έχουν άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Επίσης, σε παραλιακή περιοχή της δυτικής Αχαΐας συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα που λειτουργούσαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και καντίνα, αντίστοιχα, διότι, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από μεικτό κλιμάκιο της Κτηματικής Υπηρεσίας της αστυνομίας και του λιμεναρχείου, διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος συλληφθείς είχε τοποθετήσει ξαπλώστρες με ομπρέλες σε κοινόχρηστο τμήμα του αιγιαλού χωρίς να κατέχει άδεια, ενώ ο δεύτερος συλληφθείς είχε τοποθετήσει ξύλινο στέγαστρο στον αιγιαλό χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Θάσος: Στη Σκάλα Μαριών το «κίνημα της πετσέτας»

Πολίτες που διεκδικούν την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία πραγματοποιούν σήμερα κινητοποίηση στις Μαριές Θάσου.

Το «κίνημα ελεύθερης παραλίας Θάσου» μετρά ήδη 620 μέλη τα οποία στην πρώτη τους συνάντηση αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη δράση τους στην παραλία της Σκάλας Μαριών, η οποία έχει καταληφθεί εξ ολοκλήρου από ξαπλώστρες και ομπρέλες. Τα μέλη του κινήματος αναφέρουν πως παράνομη κατάληψη από επιχειρηματίες και αυθαιρεσίες διαχείρισης παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές του νησιού και καλούν τις κρατικές υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Χαλκιδική: Νέα συγκέντρωση από το «Κίνημα για Ελεύθερες Παραλίες» – Έλεγχοι για τις «κλειδωμένες» ομπρέλες

Νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Αυγούστου στη Χαλκιδική από το «Κίνημα για Ελεύθερες Παραλίες».

Η διαμαρτυρία έγινε στις 11:00, στη στάση λεωφορείων ανάμεσα στον Όρμο Παναγίας και το Λαγονήσι.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, τα μέλη του Κινήματος συνεχίζουν δυναμικά τις δράσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των παραλιών.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι έλεγχοι για πακτωμένες ομπρέλες που παραμένουν στον αιγιαλό και τη νύχτα με κλειδωμένες ή όχι επάνω τους ξαπλώστρες και καρέκλες, καθώς και σκέτες βάσεις αυτών, με το σκεπτικό ότι ρυπαίνουν και αλλοιώνουν τον χώρο της ακτής.

Ο Δήμος Προποντίδας καλεί τους κατοίκους που έχουν τοποθετήσει μόνιμα ομπρέλες και ξαπλώστρες στις παραλίες να τις απομακρύνουν, με την σταθερή παραμονή τους να θεωρείται παράνομη.

918 έλεγχοι και 336 παραβάσεις στον αιγιαλό σε διάστημα 20 ημερών

Έλεγχοι σε 918 ιδιώτες και επιχειρήσεις τουριστικής εκμετάλλευσης του αιγιαλού, από τους οποίους διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις, πραγματοποιήθηκαν από τις 21 Ιουλίου μέχρι χθες από τις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν ύστερα από κινητοποίηση του συνόλου των στελεχών των Κτηματικών Υπηρεσιών, με ανάκληση των θερινών αδειών και μετακινήσεις υπαλλήλων σε υπηρεσίες που είχαν ελλείψεις προσωπικού προκειμένου να πραγματοποιηθούν έγκαιρα επιθεωρήσεις στο μέγιστο δυνατό αριθμό επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της εντολής που έδωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, προς τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας για ένταση των ελέγχων στις παραλίες σε όλη τη χώρα, ο μέχρι στιγμής απολογισμός περιλαμβάνει τα εξής:

  • Στο διάστημα από τις 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 918 επιχειρήσεις και ιδιώτες, σε 39 περιφερειακές ενότητες με έμφαση στις τουριστικές περιοχές. Ενδεικτικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 85 επιχειρήσεις στην Κρήτη, 110 στις Κυκλάδες, 178 στο Ιόνιο, 35 στη Χαλκιδική.
  • Από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις που αφορούν: Υπέρβαση κατάληψης έκτασης πέραν της μισθωμένης, και σε κάποιες περιπτώσεις κατάληψη αιγιαλού χωρίς να υπάρχει μίσθωση (αυθαίρετη χρήση).
  • Οι ποινές που επιβάλλονται- ανάλογα με την βαρύτητα της παράβασης – από τις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες περιλαμβάνουν: πρόστιμα, απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων, κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών εντός της κοινόχρηστης ζώνης αιγιαλού και παραλίας, αποβολή των μισθωτών, έως και αυτόφωρη διαδικασία για τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις Κτηματικές Υπηρεσίες υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νάγιας Κόλλια, αυτεπάγγελτα ή ύστερα από καταγγελίες που υποβάλουν οι πολίτες. Οι αυτοψίες σε όλη τη χώρα και ιδίως στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου προκειμένου, όπως έχει επισημάνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε σχετικά: «Είχα πει ότι θα προβούμε αμέσως σε ελέγχους, παρά τις αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης και του ίδιου του πλαισίου των μισθώσεων για τις παραλίες. Και προσέθεσα ότι δεν θα χαριστούμε σε κανέναν σε σχέση με την τήρηση της νομιμότητας στις παραχωρημένες από το Δημόσιο παραλίες. Κάποιοι το αμφισβήτησαν. Η ταχύτητα και τα αποτελέσματα των ελέγχων τους διαψεύδουν. Επισημαίνω σήμερα ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση, σε όλη τη χώρα και καθ΄ όλη την τουριστική περίοδο. Προχωρούμε παράλληλα, σύντομα, σε αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας, με στόχο ένα πιο σύγχρονο και διαφανές πλαίσιο, προς όφελος του συνόλου των πολιτών, των επιχειρήσεων που λειτουργούν νόμιμα και εφαρμόζουν τις συμβάσεις αλλά και του ελληνικού τουρισμού».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κίνημα πετσέτας»: Νέες συλλήψεις για παράνομη κατάληψη αιγιαλού – Κινητοποιήσεις σε Θάσο και Χαλκιδική"

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 27χρονο διανομέα που γρονθοκόπησε και σκότωσε 50χρονο

Στον ανακριτή οδηγείται αυτή την ώρα ο ντελιβεράς που γρονθοκόπησε σε καβγά έναν 50χρονο, στην Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, με συνέπεια ο 50χρονος άνδρας να καταλήξει λίγο αργότερα.

Προηγουμένως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του δίωξη για θανατηφόρα βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ακόμη, παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης.

Ο καβγάς άρχισε έπειτα από παρατήρηση του 50χρονου στον διανομέα, ο οποίος πέρασε με το μηχανάκι του από τον πεζόδρομο. Οι δυο τους άρχισαν να μαλώνουν και τότε, ο διανομέας έριξε γροθιά στον άνδρα, ο οποίος λιποθύμησε και, λίγο αργότερα, κατέληξε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου την επόμενη ημέρα κατέληξε.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 27χρονο διανομέα που γρονθοκόπησε και σκότωσε 50χρονο "

Χαλκιδική: Νέα συγκέντρωση από το “Κίνημα για Ελεύθερες Παραλίες”-Έλεγχοι για τις “κλειδωμένες” ομπρέλες

Νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Αυγούστου στη Χαλκιδική από το “Κίνημα για Ελεύθερες Παραλίες“.

Η διαμαρτυρία έγινε στις 11:00, στη στάση λεωφορείων ανάμεσα στον Όρμο Παναγίας και το Λαγονήσι.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, τα μέλη του Κινήματος συνεχίζουν δυναμικά τις δράσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των παραλιών.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι έλεγχοι για πακτωμένες ομπρέλες που παραμένουν στον αιγιαλό και τη νύχτα με κλειδωμένες ή όχι επάνω τους ξαπλώστρες και καρέκλες, καθώς και σκέτες βάσεις αυτών, με το σκεπτικό ότι ρυπαίνουν και αλλοιώνουν τον χώρο της ακτής.

Ο Δήμος Προποντίδας καλεί τους κατοίκους που έχουν τοποθετήσει μόνιμα ομπρέλες και ξαπλώστρες στις παραλίες να τις απομακρύνουν, με την σταθερή παραμονή τους να θεωρείται παράνομη. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Νέα συγκέντρωση από το “Κίνημα για Ελεύθερες Παραλίες”-Έλεγχοι για τις “κλειδωμένες” ομπρέλες"

ΑΑΔΕ: «Λουκέτο» 48 ωρών σε τρεις επιχειρήσεις για φοροδιαφυγή σε Βάρκιζα και Σπέτσες

«Λουκέτο» για 48 ώρες έβαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε τρεις επιχειρήσεις για φοροδιαφυγή σε Βάρκιζα και Σπέτσες.

Ακόμη τρεις γνωστές επιχειρήσεις σε Βάρκιζα και Σπέτσες βρίσκονται με λουκέτο στην πόρτα τους και το αυτοκόλλητο, «Κλειστό, λόγω φορολογικών παραβάσεων» για 48 ώρες. Πρόκειται για επιχειρήσεις, στις οποίες οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρήκαν ότι δεν είχαν κόψει ή/και δεν είχαν αποστείλει αποδείξεις στην ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να τους επιβάλουν πρόστιμα και να τις κλείσουν για δύο μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, σφραγίστηκαν:

-Εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων, που διατηρεί σχετική αίθουσα, parking και ομπρέλες με ξαπλώστρες, σε γνωστή οργανωμένη πλαζ του παραλιακού μετώπου της Αττικής. Κατά τον επιτόπιο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι την ημέρα εκείνη δεν είχε διαβιβάσει τουλάχιστον 15 αποδείξεις στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ και, κατόπιν, με διασταύρωση όπου έγινε με τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, βρέθηκε ότι δεν είχε διαβιβάσει καμία απόδειξη από τις αρχές Ιουλίου.

-Γνωστό αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο στη Βάρκιζα, το οποίο βρέθηκε να μην έχει διαβιβάσει 573 αποδείξεις στο πληροφοριακο συστημα της ΑΑΔΕ.

-Ζαχαροπλαστείο στις Σπέτσες, που δεν είχε εκδώσει 11 αποδείξεις και δεν είχε διαβιβάσει φορολογικά στοιχεία, αξίας 4.000 ευρώ.

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο έλεγχος συνεχίζεται για την διαπίστωση και άλλων παραβάσεων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: «Λουκέτο» 48 ωρών σε τρεις επιχειρήσεις για φοροδιαφυγή σε Βάρκιζα και Σπέτσες"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (
civilprotection.gov.gr), για αύριο Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
Χάρτης για Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023"

«Καμπανάκι» ΕΟΦ για τζελ κατά του πόνου των αρθρώσεων που δεν είναι εγκεκριμένο

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών «στην παρουσίαση του προϊόντος DEPANTEN τζελ, το οποίο διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως φάρμακο για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων, για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου χόνδρου, για την πρόληψη από φλεγμονή στις αρθρώσεις κλπ. Το προϊόν αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα, και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του»

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του ΕΟΦ «Το DEPANTEN διαφημίζεται και διακινείται στη χώρα μας διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, όπως: www.ypyp-fit.gr, www.fitolivestorytelling.com, www.omorphy-ynea.com, www.newnicefitos.com, www.nature-tricks.com, παρανόμως, καθώς και σε προφίλ χρηστών στην διαδικτυακή πλατφόρμα Facebook, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του είναι άγνωστη».

«Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το DEPANTEN, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ» καταλήγει η ανακοίνωση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπανάκι» ΕΟΦ για τζελ κατά του πόνου των αρθρώσεων που δεν είναι εγκεκριμένο"

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε 3 συλληφθέντες που κυκλοφορούσαν με λοστούς και πυρσούς ρωτώντας «τι ομάδα είσαι;»

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας στους τρεις συλληφθέντες οπαδούς, που εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στα οχήματά τους σιδερένιο λοστό, πυρσούς και κουκούλες full face. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, φέρονται να σταματούσαν πολίτες, ρωτώντας τους «τι ομάδα είσαι;».

Πρόκειται για τρεις άνδρες οπαδούς ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 21, 26 και 27 ετών, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα που αφορούν την παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, καθώς και βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, σε ελέγχους που έγιναν σε οχήματα σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης προσήχθησαν συνολικά δεκαέξι άτομα, ενώ συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι τρεις, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έξι ναυτικοί πυρσοί, καθώς και μία σιδερένια δοκός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες φέρονται να είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε 3 συλληφθέντες που κυκλοφορούσαν με λοστούς και πυρσούς ρωτώντας «τι ομάδα είσαι;»"

Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. Μεσολογγίου έσωσαν κοριτσάκι που είχε “ξεχάσει” στο ΙΧ ο πατέρας του

Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Μεσολογγίου έβγαλαν από σταθμευμένο ΙΧ ένα ανήλικο κορίτσι, σπάζοντας το τζάμι του αυτοκινήτου.

Το ανήλικο κορίτσι είχε “ξεχάσει” στο αυτοκίνητο ο πατέρας του, ο οποίος έκανε ψώνια σε παρακείμενο σούπερ μάρκετ.

Προφανώς άλλοι οδηγοί ειδοποίησαν την αστυνομία και χάρις στην άμεση επέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ αποσοβήθηκαν τα χειρότερα.

Το κοριτσάκι για προληπτικούς λόγους διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και στη συνέχεια στο Αγρίνιο, ενώ ο πατέρας του συνελήφθη.

Από την ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση τύπου:

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση της ανήλικης κόρης του.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, εντόπισαν σε χώρο στάθμευσης υπεραγοράς, ένα ανήλικο κορίτσι, ηλικίας 4 ετών μέσα σε κλειδωμένο όχημα.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου παραμένει νοσηλευόμενη για προληπτικούς λόγους.

messolonghinews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. Μεσολογγίου έσωσαν κοριτσάκι που είχε “ξεχάσει” στο ΙΧ ο πατέρας του"

Διασώθηκαν 52 αλλοδαποί από τη θαλάσσια περιοχή της Φαλκονέρας – Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού (εικόνα & βίντεο)

Επιτυχημένη ήταν η μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση 52 αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή της Φαλκονέρας.

Το πρωί της Τρίτης ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Μήλου, Ίου, Σπετσών και Παράλιου Άστρου , από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για λέμβο σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της νήσου Μήλου.

Διασώθηκαν 52 αλλοδαποί από τη θαλάσσια περιοχή της Φαλκονέρας – Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού (βίντεο)

Στην περιοχή έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, ιδιωτικό σκάφος καθώς και ελικόπτερο Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.  όπου εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή ν. Φαλκονέρας ιστιοφόρο σκάφος με τους ανωτέρω αλλοδαπούς.

Πενήντα δύο  αλλοδαποί  περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Λαυρίου, καλά στην υγεία τους,  απ’ όπου πρόκειται να μεταφερθούν στο Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Διασώθηκαν 52 αλλοδαποί από τη θαλάσσια περιοχή της Φαλκονέρας – Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού (εικόνα & βίντεο)"

Παπαθανάσης: Όχι σε παράταση του Fuel Pass

Για τον πληθωρισμό των τροφίμων και την ακρίβεια μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Προφανώς έχουμε πληθωρισμό στα τρόφιμα, είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο, ένα πρόβλημα της Ευρώπης. Ζούμε στην Ευρώπη, είμαστε μία χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, στο γενικό πληθωρισμό. Στα τρόφιμα είμαστε επίσης λίγο πιο κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Εμείς από την άλλη, πέραν της αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος με αυτά τα οποία έχουμε ανακοινώσει και τα οποία κάνουμε πράξη, που έχουν σχέση με την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και με τον νόμο που περάσαμε, που κατ ουσίαν παράγουμε το 50% των προεκλογικών υποσχέσεων άμεσα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα αναχώματα, όπως είναι το market pass που αφορά ένα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας και το καλάθι του νοικοκυριού που έχει κρατήσει τιμές σταθερές για περίπου 10 μήνες” είπε ο κ. Παπαθανάσης.

«Δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% της ακρίβειας. Και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει χώρα όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά στον πλανήτη που να μπορεί να καλύψει το 100% της ακρίβειας. Είμαστε εδώ όμως με πολλούς ελέγχους, με εκατομμύρια προστίμων, κάτι που δεν υπήρχε πριν. Εμείς οργανώσαμε την υπηρεσία για να γίνονται οι έλεγχοι και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει χαμηλότερο πληθωρισμό από την υπόλοιπη Ευρώπη και στα τρόφιμα λίγο πιο κάτω από το μέσο όρο, αποδεικνύει ότι γίνεται προσπάθεια. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπάρχουν, διότι διαφορετικά εάν δεν υπήρχαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, η κερδοσκοπία θα είχε ανεβάσει τον πληθωρισμό πολύ υψηλότερα από αυτό που είναι τώρα» εξήγησε.

Για τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε εκ νέου στο market pass τονίζοντας ότι μέσω αυτού, το 10% του κόστους των τροφίμων επιστρέφεται. «Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: Μία τετραμελής οικογένεια που έχει περίπου 520 ευρώ αγορές τροφίμων το μήνα, εμείς επιστρέφουμε 52 ευρώ. Η αντιπολίτευση τι λέει; Να μειώσουμε από το 13% στο 6% τον ΦΠΑ. Αυτές οι 7 ποσοστιαίες μονάδες αντιπροσωπεύουν κατ ουσίαν 32 ευρώ. Εμείς δίνουμε λοιπόν 52 ευρώ και θέλω να σας πω ότι αυτή η προσπάθεια έχει συνεχιστεί και δόθηκε και η παράταση αυτών των τριών μηνών προκειμένου να στηρίξουμε ένα μέρος της ακρίβειας. Είμαστε εδώ, όμως, έχουμε κάνει ελέγχους, έχουμε δώσει στήριξη στα νοικοκυριά προκειμένου να καλύψουμε ή να θέσουμε αναχώματα σε αυτό το κύμα του πληθωρισμού, που δεν είναι ευθύνη της Ελλάδας. Είναι ένα πανευρωπαϊκό γεγονός, αποτέλεσμα του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία».

«Έχουμε ένα μεγάλο πακέτο ευρωπαϊκών πόρων που είναι 72 δισεκατομμύρια. Θα φέρουν άλλα 30 δισεκατομμύρια από τον ιδιωτικό τομέα και αυτά τα χρήματα πρέπει να απορροφηθούν στην ελληνική οικονομία. Για να συμβεί αυτό θέλουμε περισσότερες επιχειρήσεις. Θέλουμε λοιπόν και δημιουργούμε τις συνθήκες έτσι ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορούν να έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό. Πρώτον, με προγράμματα επιδοτούμενα. Δηλαδή έχουμε προγράμματα αυτή τη στιγμή της Αναπτυξιακής Τράπεζας που υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που κατ ουσίαν: το 40% του κεφαλαίου που παίρνουν οι επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τόκο και για το υπόλοιπο 60% επιδοτούνται και με τρεις εκατοστιαίες μονάδες».

«Έχουμε 45 με 50 χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό και θέλουμε να προσθέσουμε 60 χιλιάδες τουλάχιστον. Ακόμα έχουν πολύ εύκολη πρόσβαση. Αυτή τη στιγμή μπορούν να μπουν στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Υπάρχει ένα εργαλείο που λέγεται follow up. Εκεί κάνουν την αίτηση. Πάνω από 18.000 επιχειρήσεις έχουν λάβει έγκριση να προβούν, να προχωρήσουν σε δανεισμό και έχουμε και πολλές χιλιάδες νέες επιχειρήσεις. Προσπαθούμε λοιπόν να διευρύνουμε. Αυτός είναι ένας στόχος. Ο στόχος είναι περισσότερες επιχειρήσεις να μπορούν να δανειστούν για να μπορέσουν να επιχειρήσουν, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και προγράμματα στήριξης εγγυοδοσίας και επιχορηγούμενα έτσι ώστε να έχουν φτηνό χρήμα», είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι, αυτή τη στιγμή, το ενδεχόμενο για παράταση του fuel pass ή για κάτι παρόμοιο. «Ό,τι έχει ανακοινωθεί, έχει ανακοινωθεί. Αυτή είναι η δημοσιονομική δυνατότητα της οικονομίας μας. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Τον Σεπτέμβριο έρχονται δύο αξιολογήσεις. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί για να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα. Τώρα κάνουμε ελέγχους και στα πρατήρια βενζίνης και έχουμε επιβάλει πρόστιμα».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαθανάσης: Όχι σε παράταση του Fuel Pass"

Χανιά: Εννέα συλλήψεις για το κύκλωμα με παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών – Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση

Σε εννέα συλλήψεις μελών που φέρεται να εμπλέκονται στο κύκλωμα με παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών στα Χανιά προχώρησαν τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές οι αρχές. Συγκεκριμένα οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη 6 ατόμων στα Χανιά και 3 ακόμη γυναικών που βρίσκονταν στην υπόλοιπη Ελλάδα και φέρεται να ανήκαν στο κύκλωμα που ξεσκεπάστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται ένας γυναικολόγος και ένας κλινικός εμβρυολόγος, 4 γυναίκες που εργάζονταν στο κέντρο, μια γυναίκα με καταγωγή από τη Ρουμανία που φέρεται να είχε τον ρόλο της «μεσίτριας» δηλαδή ήταν υπεύθυνη για την παράδοση των μωρών από τα Χανιά στις οικογένειες που θα τα υιοθετούσαν και μια γυναίκα με καταγωγή από την Γεωργία η οποία βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη και είχε και εκείνη τον ρόλο της «μεσίτριας» καθώς μετέφερε γυναίκες από το εξωτερικό στα Χανιά.

Παράλληλα ανάμεσα στους συλληφθέντες σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται και μια γυναίκα με καταγωγή από την Ρουμανία η οποία εντοπίστηκε μαζί με το μωρό της και την φερόμενη ως μεσίτρια με καταγωγή από την Ρουμανία στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Οι δυο γυναίκες μαζί με το μωρό φέρεται να προσπαθούσαν να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη. Τέλος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές ακόμη γυναίκα στη Ρουμανία η οποία φέρεται να ήταν επιφορτισμένη με τον εντοπισμών γυναικών τις οποίες στην συνέχεια μετέφερε στην Ελλάδα.

Ο τρόπος δράσης του κυκλώματος

Τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές αρχές κάνουν φύλλο φτερό τον τρόπο δράσης του κυκλώματος. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες το κύκλωμα φέρεται να είχε ως έδρα στα Χανιά ωστόσο η δράση του εξαπλωνόταν σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε χώρες του εξωτερικού. «Εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται να ήταν ένας γιατρός ο οποίος είχε ασχοληθεί με υποβοηθούμενες αναπαραγωγές στα Χανιά ενώ στο κύκλωμα εμπλέκονται ακόμα ένας γιατρός από τα Χανιά και 4 εργαζόμενοι του κέντρου καθώς και ακόμα 3 γυναίκες που είχαν τον ρόλο των «μεσιτριών»

Σύμφωνα με πληροφορίες το κύκλωμα διατηρούσε τρία «μεσιτικά» γραφεία σε όλη την Ελλάδα, ένα που αποτελούσε και την βάση του κυκλώματος στα Χανιά, ένα στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Ρουμανία.

Τα μέλη του κυκλώματος φέρεται να έβρισκαν γυναίκες από χώρες του εξωτερικού και συγκεκριμένα από την Ρουμανία, την Αλβανία, την Γεωργία και την Μολδαβία καθώς και Ρωμά που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και στην συνέχεια τις μετέφερες στην Ελλάδα με προορισμό τα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γυναίκες κατά την περίοδο της κύησης τους παρέμεναν στα Χανιά και η σπείρα φέρεται να τους εξασφάλιζε τροφή, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ παράλληλα τους πρόσφεραν και ένα μικρό χρηματικό ποσό κάθε μήνα μέχρι την γέννα.

Μόλις τα μωρά γεννιούντουσαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι μητέρες μαζί με την μεσίτρια φέρεται να έδιναν τα μωρά στις οικογένειες που θα τα υιοθετούσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ήταν κυρίως άτεκνες οικογένειες, ζευγάρια ομοφυλόφιλων καθώς και άτομα τα οποία ήταν μόνα και δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, τα μέλη της οργάνωσης, προέβαιναν σε πλήθος επιμέρους εγκληματικών πράξεων και συγκεκριμένα κατάρτιζαν πλαστά δικαιολογητικά με σκοπό την έκδοση δικαστικής απόφασης, για άτομα τα οποία δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις και, σε συνεργασία με κλινικές, ιατρικά εργαστήρια και ιατρούς, παραποιούσαν καταχωρήσεις ωοληψιών, παραποιούσαν ιατρικά έγγραφα, κατάρτιζαν εικονικά μισθωτήρια και εικονικά σύμφωνα συμβίωσης.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ζητούσαν από τους ενδιαφερόμενους ποσά που κυμαίνονταν από 70.000 ευρώ και μπορεί να έφταναν έως και τις 120.000 ευρώ.

Ερευνάται η ύπαρξη έξι offshore εταιριών – Από το Δεκέμβριο οι έρευνες για την δράση του κυκλώματος

Το κύκλωμα βρίσκεται στο στόχαστρο του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν στις αρχές.

Συγκεκριμένα η Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος από την Αθήνα μαζί με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων έστησε επιχείρηση προκειμένου να ελεγχθούν ζητήματα ενδεχόμενων παράνομων υιοθεσιών και παρένθετης μητρότητας καθώς και να ερευνηθεί αν υπήρξε μέσα από τη διαδικασία αυτή περίπτωση εμπορίας.

Σχηματίστηκε μια ογκώδης δικογραφία με αρκετά σοβαρές κατηγορίες για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εμπορίας ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Παράλληλα στις έρευνες συμμετέχει και το ΣΔΟΕ καθώς το κύκλωμα φέρεται να συνδέεται με την λειτουργία έξι offshore εταιριών.

Πάντως οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί πάνω από 30 άτομα στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων για να καταθέσουν για την υπόθεση.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Εννέα συλλήψεις για το κύκλωμα με παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών – Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση"

Ασπρόπυργος: Βομβαρδισμένο τοπίο – Οι εικόνες μετά την ισχυρή έκρηξη βόμβας έξω από σπίτι

Οι εικόνες στον Ασπρόπυργο μετά την ισχυρή έκρηξη βόμβας έξω από σπίτι σήμερα (9.8.2023) τα ξημερώματα παραπέμπουν χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής σε βομβαρδισμένο τοπίο.

Από την ισχυρή έκρηξη βόμβας στην περιοχή Γκοριτσά Ασπροπύργου προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές σε 5 συνολικά σπίτια, αλλά και 11 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί έξω από σπίτι και εξερράγει περίπου στις 3:40 τα ξημερώματα.

Στο σημείο της έκρηξης της βόμβας στον Ασπρόπυργο μετέβη αμέσως κλιμάκιο του ΤΕΕΜ. Το κλιμάκιο όμως, δεν βρήκε υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού. Αυτό οδήγησε τους ειδικούς στο συμπέρασμα πως πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύως με μεγάλη ποσότητα δυναμίτη, με βραδύκαυστο φυτίλι και κοινό πυροκροτητή.

Οι εικόνες από το σημείο της περιοχής του Ασπροπύργου δείχνουν τις μεγάλες ζημιές που προξένησε η έκρηξη. Η περιοχή μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Αυτοκίνητα δείχνουν διαλυμένα. Ένα αυτοκίνητο έχει γυρίσει ανάποδα από την έκρηξη και φυσικά έχει καταστραφεί. Οι ζημιές τις προσόψεις των σπιτιών είναι πολύ μεγάλες. Συντρίμμια από μεταλλικά κομμάτια αυτοκινήτων, από τζάμια, από μπάζα είναι διασκορπισμένα παντού.

Τα κίνητρα της επίθεσης ερευνώνται από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασπρόπυργος: Βομβαρδισμένο τοπίο – Οι εικόνες μετά την ισχυρή έκρηξη βόμβας έξω από σπίτι"

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

«Μπαράζ» πληρωμών αναμένεται στο τέλος Αυγούστου καθώς θα αρχίσει η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων του Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου ξεκινάνε οι πληρωμές για τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2023 από τον ΕΦΚΑ.

Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου 2023 των συνταξιούχων που προέρχονται από τα πρώην Ταμεία:

  • ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα καταβληθούν στις 28 Αυγούστου 2023, ημέρα Δευτέρα.
  • ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τραπεζών, ΟΤΕ, λοιπών εντασσόμενων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ) και Δημόσιο που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9 θα καταβληθούν στις 29 Αυγούστου 2023, ημέρα Τρίτη.
  • ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τραπεζών, ΟΤΕ, λοιπών εντασσόμενων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ) και Δημόσιο που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8 θα καταβληθούν στις 30 Αυγούστου 2023, ημέρα Τετάρτη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις – Αναλυτικά οι ημερομηνίες"

Κίνημα της Πετσέτας: 918 έλεγχοι και 336 παραβάσεις σε 20 μέρες

Το Κίνημα της Πετσέτας έφερε σαρωτικούς ελέγχους στις παραλίες για αυθαιρεσίες. Μέσα σε μόλις 20 μέρες έγιναν 918 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 336παραβάσεις από επιχειρηματίες. 

Οι έλεγχοι στις παραλίες πραγματοποιήθηκαν από τις 21 Ιουλίου μέχρι και χθες από τις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες.

Οι έλεγχοι στις παραλίες πραγματοποιήθηκαν ύστερα από κινητοποίηση του συνόλου των στελεχών των Κτηματικών Υπηρεσιών, με ανάκληση των θερινών αδειών και μετακινήσεις υπαλλήλων σε υπηρεσίες που είχαν ελλείψεις προσωπικού προκειμένου να πραγματοποιηθούν έγκαιρα επιθεωρήσεις στο μέγιστο δυνατό αριθμό επιχειρήσεων.
 
Ο απολογισμός των ελέγχων

Στο πλαίσιο της εντολής που έδωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, προς τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας για ένταση των ελέγχων στις παραλίες σε όλη τη χώρα, ο μέχρι στιγμής απολογισμός περιλαμβάνει τα εξής:

  • Στο διάστημα από τις 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 918 επιχειρήσεις και ιδιώτες, σε 39 περιφερειακές ενότητες με έμφαση στις τουριστικές περιοχές. Ενδεικτικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 85 επιχειρήσεις στην Κρήτη, 110 στις Κυκλάδες, 178 στο Ιόνιο, 35 στη Χαλκιδική.
  • Από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις που αφορούν: Υπέρβαση κατάληψης έκτασης πέραν της μισθωμένης, και σε κάποιες περιπτώσεις κατάληψη αιγιαλού χωρίς να υπάρχει μίσθωση (αυθαίρετη χρήση).
  • Οι ποινές που επιβάλλονται– ανάλογα με την βαρύτητα της παράβασης – από τις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες περιλαμβάνουν: πρόστιμα, απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων, κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών εντός της κοινόχρηστης ζώνης αιγιαλού και παραλίας, αποβολή των μισθωτών, έως και αυτόφωρη διαδικασία για τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις Κτηματικές Υπηρεσίες υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νάγιας Κόλλια, αυτεπάγγελτα ή ύστερα από καταγγελίες που υποβάλουν οι πολίτες.

Οι αυτοψίες σε όλη τη χώρα και ιδίως σε παραλίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου προκειμένου, όπως έχει επισημάνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

«Συνέχεια των ελέγχων με μεγαλύτερη ένταση»

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε σχετικά: «Είχα πει ότι θα προβούμε αμέσως σε ελέγχους, παρά τις αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης και του ίδιου του πλαισίου των μισθώσεων για τις παραλίες. Και προσέθεσα ότι δεν θα χαριστούμε σε κανέναν σε σχέση με την τήρηση της νομιμότητας στις παραχωρημένες από το Δημόσιο παραλίες.

Κάποιοι το αμφισβήτησαν. Η ταχύτητα και τα αποτελέσματα των ελέγχων τους διαψεύδουν. Επισημαίνω σήμερα ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση, σε όλη τη χώρα και καθ΄ όλη την τουριστική περίοδο. Προχωρούμε παράλληλα, σύντομα, σε αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας, με στόχο ένα πιο σύγχρονο και διαφανές πλαίσιο, προς όφελος του συνόλου των πολιτών, των επιχειρήσεων που λειτουργούν νόμιμα και εφαρμόζουν τις συμβάσεις αλλά και του ελληνικού τουρισμού».

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνημα της Πετσέτας: 918 έλεγχοι και 336 παραβάσεις σε 20 μέρες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news