facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Φρέντι Μπελέρης: Μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας - Το μήνυμα μέσα από τη φυλακή

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη μαχητική συγκέντρωση των υποστηρικτών του Φρέντι Μπελέρη, κατά τη διαμαρτυρία που οργανώθηκε έξω από τα γραφεία του κόμματός του στη Χιμάρα.

Στο σημείο παρευρέθηκαν και οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Κώστας Μπακογιάννης και Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές της γειτονικής χώρας προσπάθησαν να ματαιώσουν τη συγκέντρωση συμπαράστασης στον δήμαρχο Χειμάρρας, ωστόσο, αυτή πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Αστυνομικός που είχε στα χέρια του ένα χαρτί, είπε στους διοργανωτές ότι απαγορεύεται να γίνει η συγκέντρωση για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κανείς δεν παρέλαβε το συγκεκριμένο έγγραφο, γιατί δεν τους το έστειλαν επίσημα. Έτσι, η Αστυνομία είπε στους διοργανωτές ότι «με δική σας ευθύνη θα κάνετε τη συγκέντρωση».

Φρέντι Μπελέρης: «Η Δικαιοσύνη πάντα κερδίζει»

Στην πρώτη του δήλωση μέσα από τη φυλακή προχώρησε ο Φρέντι Μπελέρης, λέγοντας πως: «Είμαι μια χαρά, είμαι δυνατός. Περιμένω. Έχουν περάσει 3 μήνες, είμαι αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί, για να ορκιστώ δήμαρχος και να πάω εκεί που με όρισε ο λαός της Χειμάρρας.

Θέλω να τους πω να είναι δυνατοί, να περιμένουν και να έχουν πίστη στο Θεό και πίστη στον αγώνα. Η δικαιοσύνη μπορεί να αργεί. Άλλες φορές πιο γρήγορα, άλλες φορές πιο αργά, αλλά στο τέλος πάντα κερδίζει» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Η μόνη αιτία που βρίσκομαι μέσα είναι η υφαρπαγή των περιουσιών από τους γηγενείς Έλληνες κατοίκους, για λογαριασμό στρατηγικών επενδυτών που κυρίως είναι φίλοι της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού».

Κώστας Μπακογιάννης: Η δημοκρατία δεν φυλακίζεται, η εντολή του λαού δεν νοθεύεται

Στην εκδήλωση παρέστησαν και χαιρέτισαν οι δήμαρχοι της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης και της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ προβλήθηκε και μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του αντιπροέδρου της Κομισιόν κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Καθώς συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από την σύλληψη και προφυλάκιση του Μπελέρη για απόπειρα εξαγοράς ψήφων, οι αλβανικές δικαστικές αρχές εξακολουθούν να τον κρατούν προφυλακισμένο χωρίς να έχουν ορίσει δικάσιμο, ούτε καν να του έχουν απαγγελθεί επίσημες κατηγορίες.

Κατά τους μειονοτικούς και την ηγεσία τους, η συνεχιζόμενη κράτησή του αποτελεί μέρος σχεδιασμού, ώστε να εκπνεύσουν οι προβλεπόμενες από τον εκλογικό κώδικα προθεσμίες και να μην μπορεί να ορκιστεί δήμαρχος. Σε τέτοια περίπτωση ο ίδιος κώδικας προβλέπει, προκήρυξη σε σύντομο χρονικό διάστημα νέων εκλογών στον Δήμο.

Έλληνες ομογενείς από πόλεις και χωριά της περιοχής κάποιοι και από την Ελλάδα, συνέρρευσαν στην κεντρική πλατεία της Χειμάρρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των βορειοηπειρωτικών σωματείων, αλλά και της οργάνωσης «Ομονοια», για να διαδηλώσουν υπέρ της άμεσης αποφυλάκισης και της άμεσης ορκωμοσίας του Φρέντη Μπελέρη. Παρουσία είχαν με εκπροσώπους τους και τα κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης, τα οποία είχαν στηρίξει τον Μπελέρη στις νικηφόρες εκλογές και είχαν καταγγείλει για μεθοδεύσεις στην συνέχεια τον πρωθυπουργό Έντι Ραμα.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους με μήνυμα και «με την ιδιότητά μου του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», όπως , σημείωνε σε αυτό ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε μεταξλύ άλλων:

«Καλώ για άλλη μια φορά τους γείτονες και φίλους Αλβανούς να μη συνεχίσουν σε μια τακτική που δεν είναι προς όφελος της χώρας τους, που δεν είναι προς όφελος των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών του αλβανικού λαού.

Έχει χαθεί πολύς χρόνος, αλλά έστω και τώρα, αυτή την ύστατη ώρα, δεν είναι αργά για να αποκατασταθεί η αδικία που γίνεται στον Φρέντη Μπελέρη. Αυτό που συμβαίνει στον Φρέντη είναι βαθύτατα αντιευρωπαϊκό.

Είμαι βέβαιος ότι έστω και αυτή την τελευταία ώρα θα μπορέσει ο Φρέντη ν’ αναλάβει τα καθήκοντά του ως δήμαρχος της Χειμάρρας και καμία άλλη επιλογή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ΕΕ»

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε την σημερινή παρουσία του στη Χειμάρρα «προσκύνημα για την ελευθερία, τάμα για τη δημοκρατία» και πρόσθεσε:

«Ως δήμαρχος Αθηναίων αλλά και ως πρόεδρος του δικτύου Β40 που αποτελείται από δεκάδες δήμους 11 χωρών των Βαλκανίων, σας μεταφέρω το μήνυμα: Η δημοκρατία δεν φυλακίζεται. Η φωνή των πολιτών δεν φιμώνεται. Η εντολή του λαού δεν νοθεύεται.

Η Χειμάρρα έχει δήμαρχο, τελεία και παύλα. Έχει όνομα και επώνυμο: Φρέντη Μπελέρης. Ο Φρέντη Μπελέρης δικαιούται μια δίκαιη δίκη. Η παράνομη προφυλάκιση παραβιάζει το κράτος δικαίου και το τεκμήριο αθωότητας. Ο Φρέντη Μπελέρης δικαιούται να ορκιστεί Δήμαρχος και να αναλάβει τα καθήκοντα που του εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες του. Το δικαιούται ο ίδιος. Το δικαιούται ο λαός της Χειμάρρας».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε, απευθυνόμενος στους ομογενείς, μεταξύ άλλων : «Ο λαός της Μακεδονίας, είναι δίπλα σας. Κι’ αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μαζί.

Και θα τη δώσουμε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Ήδη με πρωτοβουλία μου, έχει σταλεί επιστολή σε όλο το δίκτυο αδελφοποιημένων πόλεων με τη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση Μπελέρη.

Από το Σίδνεϋ μέχρι το Σαν Φρανσίσκο….

Πρέπει όλοι να μάθουν γιατί ο Φρέντη βασανίζεται και καταπατώνται τα δικαιώματα του.

Κανείς να μη μπορεί να πει πως δεν ήξερε, πως σε ετούτη τη γωνία της γης, η Δημοκρατία απειλείται και ξεριζώνεται.

Γιατί η μάχη για τα δικαιώματα του Μπελέρη είναι μια μάχη για τη δημοκρατία και την προστασία της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Κι η παράνομη φυλάκιση του δεν έχει καμία σχέση με το δρόμο που θέλει να πάρει η Αλβανία».

Μίλησαν ακόμα ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, εκπρόσωπος της Ομόνοιας, κ.α, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, κ.α.

Ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος Ύβι Κάσο χαρακτήρισε τον Μπελέρη «πολιτικό κρατούμενο», ενώ παραβρέθηκε και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας Ύλλι Μανιάνι. Η συγκέντρωση διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα και στην ελληνική και αλβανική γλώσσα.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Φρέντι Μπελέρης: Μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας - Το μήνυμα μέσα από τη φυλακή "

Σοκ στην Ευρυτανία: Άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον αδερφό του

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thermonews.gr όλα έγιναν πριν λίγη ώρα, όταν τα δύο αδέρφια λογομάχησαν, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και στη συνέχεια ο ένας από τους δύο με κυνηγετικό όπλο πυροβόλησε τον άλλον, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, το περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια της ανήλικης ανιψιάς του θύματος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πλήρωμα του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί για την διερεύνηση της υπόθεσης.

thermonews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στην Ευρυτανία: Άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον αδερφό του"

Στους 96 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στη Χαβάη – Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους

Ο αριθμός των νεκρών από τις φωτιές στο Μάουι της Χαβάης έφθασε τους 96, ενώ οι συγγενείς των αγνοουμένων ψάχνουν εναγωνίως για ένα σημάδι ότι οι αγαπημένοι τους μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί και οι επιζώντες προσπαθούν να διαχειριστούν το μέγεθος της καταστροφής.

Μερικές ημέρες μετά την κόλαση που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της παραθαλάσσιας πόλης Λαχέινα την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, ομάδες πυροσβεστών συνέχιζαν να προσπαθούν να κατασβέσουν αναζωπυρώσεις ενώ σκύλοι, εκπαιδευμένοι στον εντοπισμό πτωμάτων, ερευνούσαν στα αποκαΐδια της πόλης αναζητώντας θύματα.

Ο απολογισμός των νεκρών, που έδωσαν οι τοπικές αρχές αργά χθες, Κυριακή (τοπική ώρα, σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας), καθιστά αυτή την πυρκαγιά τη χειρότερη φυσική καταστροφή στη Χαβάη, ξεπερνώντας το τσουνάμι που στοίχισε τη ζωή σε 61 ανθρώπους το 1960, ένα χρόνο αφότου η Χαβάη έγινε αμερικανική πολιτεία. Πρόκειται επίσης για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που έχει προκληθεί από πυρκαγιά στις ΗΠΑ από το 1918, όταν 453 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε φωτιά στη Μινεσότα και το Ουισκόνσιν, σύμφωνα με στοιχεία από την Εθνική Ένωση Πυροπροστασίας.

Πολλοί από τους επιζώντες παρακολούθησαν την κυριακάτικη λειτουργία σε εκκλησίες, μεταξύ των οποίων και η 38χρονη Ακανέσι Βάα, που δήλωσε ότι η οικογένειά της εγκλωβίστηκε στην κίνηση ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από τις φλόγες. Η Βάα, ο σύζυγος και τα παιδιά της, ηλικίας 15, 13 και 9 ετών, διέφυγαν πεζή και αναγκάστηκαν να πηδήξουν πάνω από ένα φράκτη για να σωθούν.

«Νομίζω ότι πολλοί από εμάς χρειάζονταν να ακούσουν το μήνυμα της σημερινής λειτουργίας», δήλωσε βγαίνοντας από την εκκλησία. «Όλες αυτές οι στάχτες θα μετατραπούν και πάλι σε κάτι όμορφο. Είμαι σίγουρη ότι η Λαχέινα θα ανακάμψει 10 φορές πιο δυνατή».

Οι κάτοικοι έψαχναν σε ανεπίσημους καταλόγους που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και που περιλαμβάνουν χιλιάδες ονόματα ανθρώπων που έχουν εντοπιστεί, καθώς και αυτών που συνεχίζουν να αγνοούνται.

Ο κυβερνήτης της Χαβάης Τζος Γκριν προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο ότι ο αριθμός των νεκρών θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς ανακαλύπτονται και άλλα θύματα. Οι σκύλοι που είναι εκπαιδευμένοι στον εντοπισμό πτωμάτων έχουν καλύψει μόλις το 3% της περιοχής των ερευνών, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάουι Τζον Πελετίερ.

Συγγενείς και φίλοι έχουν καταφύγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας βοήθεια στον εντοπισμό των δικών τους ανθρώπων που αγνοούνται. Εκατοντάδες συνεχίζουν να αγνοούνται, αν και δεν σαφής ο ακριβής αριθμός.

 lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 96 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στη Χαβάη – Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους"

Νορβηγία: Kατέρρευσε σιδηροδρομική γέφυρα λόγω πλημμυρών – Δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες

Στη Νορβηγία κατέρρευσε σήμερα (14.8.2023) σιδηροδρομική γέφυρα λόγω των μεγάλων πλημμυρών που έχουν προκαλέσει στη χώρα οι σφοδρές βροχοπτώσεις.

Η σιδηροδρομική γέφυρα που βρίσκεται στη νότια Νορβηγία ήταν κλειστή από τη περασμένη εβδομάδα λόγω των πλημμυρών. Η γέφυρα κατέρρευσε εν μέρει σήμερα χωρίς, όμως, να υπάρξουν θύματα ή τραυματίες καθώς ήταν άδεια ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία.

Η μεταλλική δομή υποχώρησε σχεδόν κατά το ήμισυ μετά την πτώση ενός πυλώνα που υπέστη φθορά λόγω της ανόδου των υδάτων τις τελευταίες ημέρες, και η δομή έπεσε μέσα στον ποταμό Λάγκεν, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK.

«Δεν υπήρξε πληροφορία για πρόκληση κάποιας σωματικής βλάβης», δήλωσε η περιφερειακή αστυνομία στο Twitter.

Η γέφυρα που βρίσκεται πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ των πόλεων Αϊντσβόλ και Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας, είχε κλείσει για την κυκλοφορία την περασμένη εβδομάδα μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταιγίδα «Χανς».

Τεράστια προβλήματα από την καταιγίδα «Χανς»

Η καταιγίδα που  έπληξε τη Νορβηγία, αλλά και τη Σουηδία προκάλεσε την εκκένωση περιοχών με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές λόγω των πολλών κατολισθήσεων που αυτή προκάλεσε.

Ο νορβηγικός δήμος του Ρινγκέρικε στη νοτιοανατολική Νορβηγία ανακοίνωσε ότι 920 από τους κατοίκους του δεν είχαν καταφέρει να επιστρέψουν στα σπίτια τους σήμερα το πρωί.

Παρότι η κατάσταση αρχίζει να εξομαλύνεται στις περισσότερες πληγείσες περιοχές, νέες ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται αύριο στην νοτιοανατολική Νορβηγία.

Οι αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο κατολισθήσεων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νορβηγία: Kατέρρευσε σιδηροδρομική γέφυρα λόγω πλημμυρών – Δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες"

Πυροσβεστική: 44 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

44 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, από τις οποίες οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στη θέση «Φασούλι» του δήμου Οπουντίων Φθιώτιδας, επιχειρούν 42 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Τέλος, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών. 

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 44 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Καιρός αύριο: Ο Δεκαπενταύγουστος φέρνει συννεφιά και βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας

Συννεφιασμένος αναμένεται να είναι αύριο Τρίτη ο καιρός, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Τα σύννεφα θα φέρουν βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό. Οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τον Δεκαπενταύγουστο από την ΕΜΥ:

Στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το βορειοδυτικό Αιγαίο, τις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια, πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα νότια ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 32 με 34 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στις βόρειες Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα βόρεια με βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ο Δεκαπενταύγουστος φέρνει συννεφιά και βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας"

«Καίγεται» το Ιράκ από τις υψηλές θερμοκρασίες: 50 βαθμοί Κελσίου στη Βαγδάτη – 51 στον νότο

Το Ιράκ, μια χώρα που είναι ιδιαιτέρως εκτεθειμένη σε συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, υποφέρει σήμερα για δεύτερη συνεχή ημέρα από κύμα καύσωνα με τις θερμοκρασίες να σκαρφαλώνουν έως τους 51 βαθμούς Κελσίου, συνθήκες που είναι δύσκολες για πολλούς Ιρακινούς που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους.

Το θερμόμετρο έφθασε τους 50 βαθμούς στην πρωτεύουσα Βαγδάτη χθες και σήμερα αναμένεται να ξεπεράσει το όριο αυτό, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άμερ αλ-Τζάμπρι, εκπρόσωπος της ιρακινής μετεωρολογικής υπηρεσίας, κάνοντας λόγο για «κύμα καύσωνα».

«Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες θα παρατηρηθούν (σήμερα) στο νότο με 51 βαθμούς να προβλέπονται για τις περιοχές Σαμάουα, Νασιρίγια, Ντιουανίγια και Νατζάφ», σημείωσε ο ίδιος. Σε ορισμένες επαρχίες, όπως σε αυτή του Ντι Καρ (νότος), οι αρχές μείωσαν τις ώρες εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να υποχωρήσουν λίγο τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Τζάμπρι, αλλά η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει «αυξημένες θερμοκρασίες έως τα τέλη Σεπτεμβρίου».

Πολλοί είναι οι Ιρακινοί που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εγκαταστήσουν κλιματιστικό στα σπίτια τους. Στη χώρα, παρόλο που είναι πλούσια σε πετρέλαιο, το δίκτυο ηλεκτροδότησης δεν λειτουργεί επαρκώς και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι διαθέσιμο κάθε ημέρα για λίγες μόνο ώρες λόγω έλλειψης συντήρησης και δυναμικότητας. Και αυτοί οι Ιρακινοί που πρέπει να εργαστούν σε εξωτερικούς χώρους κάνουν λόγο για μαρτύριο.

Όπως ο Φαλέχ Χασάν, 41 ετών που παραδίδει ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα τα οποία κουβαλά στην πλάτη του. «Η ζέστη είναι απερίγραπτη, αλλά αναγκαζόμαστε να εργαστούμε. Δεν έχουμε άλλη δουλειά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χασάν, πατέρας έξι παιδιών.

Σε μια διασταύρωση στη Βαγδάτη, ένας τροχονόμος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι κάνει «τρία, τέσσερα και κάποιες φορές πέντε ντους στη σειρά» όταν επιστρέφει σπίτι του. «Αλλά συνεχίζω να έχω την εντύπωση ότι είμαι στη ζέστη», δήλωσε.

Το Ιράκ βιώνει αυτή τη στιγμή την τέταρτη συνεχή χρονιά ξηρασίας που έχει ως αποτέλεσμα πολύ υψηλές θερμοκρασίες και απουσία βροχοπτώσεων. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, το Ιράκ είναι μία από τις πέντε χώρες με τη μεγαλύτερη έκθεση σε κάποιες από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Οι θερμοκρασίες αυξάνονται, η ξηρασία και η απώλεια της βιοποικιλότητας είναι πραγματικότητα. Είναι προειδοποίηση προς το Ιράκ και ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Φόλκερ Τουρκ, ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου, κατά την επίσκεψή του στο Ιράκ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καίγεται» το Ιράκ από τις υψηλές θερμοκρασίες: 50 βαθμοί Κελσίου στη Βαγδάτη – 51 στον νότο"

Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στα κατεχόμενα Βαρώσια – Επιτάχθηκε δημόσια γη και ετοιμάζεται μαρίνα σκαφών

Προκαλούν για άλλη μια φορά οι Τούρκοι στα κατεχόμενα Βαρώσια της Κύπρου, καθώς επίταξαν δημόσια γη και ετοιμάζουν την κατασκευή μαρίνας για σκάφη.

Τα Βαρώσεια ήταν περίκλειστη πόλη μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Από το 2020 όμως, και μετά οι Τούρκοι αποφάσισαν τον εποικισμό της πόλης – φάντασμα μετά την εισβολή του 1974 και έχουν αρχίσει να κάνουν ό,τι θέλουν εκεί αγνοώντας τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Όπως ανέφερε η DW οι αρχές της κατεχόμενης από τους Τούρκους πόλης της Κύπρου κατασκευάζουν εκεί μαρίνα για σκάφη. Αυτό αποτελεί την τελευταία κίνηση της τουρκικής πλευράς σε μια σειρά από ενέργειες που έχουν σκοπό να μετατρέψουν τα Βαρώσια σε τουριστικό θέρετρο.

Μάλιστα έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς κι άλλες ενέργειες για την κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων στην περίκλειστη πόλη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου αντέδρασε στη νέα πρόκληση των Τούρκων με την κατασκευή μαρίνας στα κατεχόμενα Βαρώσια και σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για τη δημιουργία πρόσθετων τετελεσμένων, που δεν συμβάλλουν στην καλλιέργεια θετικού κλίματος.

Την ίδια ώρα η κυπριακή κυβέρνηση προχωρά σε διαβήματα προς την ειρηνευτική δύναμη που βρίσκεται στην Κύπρο για αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης έχοντας ως καλό χαρτί τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στα κατεχόμενα Βαρώσια – Επιτάχθηκε δημόσια γη και ετοιμάζεται μαρίνα σκαφών"

Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 22 μετανάστες στη Ρόδο

Ιστιοφόρο σκάφος με 22 μετανάστες (12 άνδρες, 4 γυναίκες, 3 αγόρια, 1 κορίτσι) εντοπίστηκε χθες βράδυ από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή Αρχαγγέλου στη Ρόδο.

Ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού περισυνέλεξε τους επιβαίνοντες του ιστιοφόρου και τους μετέφερε στο νέο καρνάγιο Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν μεταξύ των επιβαινόντων δυο αλλοδαποί, 44 χρόνων και 48 χρόνων, που φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών. Το ιστιοφόρο σκάφος κατασχέθηκε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 22 μετανάστες στη Ρόδο"

ΕΟΦ: Απαγορεύει τη διακίνηση συμπληρώματος διατροφής

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε την απαγόρευση της διάθεσης και διακίνησης του συμπληρώματος διατροφής GRANUS MEN'S UP, διότι περιέχει τη φαρμακευτική ουσία SILDENAFIL, που αποτελεί φαρμακευτική δραστική ουσία, χωρίς το προϊόν να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος.

Επιπλέον το προϊόν δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του από τον ΕΟΦ.

Αντίθετα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το προϊόν κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ και η παραπάνω περιεχόμενη ουσία δεν αναγράφεται στην επισήμανση. Επιπλέον το παραπάνω συμπλήρωμα διατροφής περιέχει την μη εγκεκριμένη ουσία Epimedium που έχει χαρακτηριστεί novel food από τον EFSA.

Υπενθυμίζεται ότι για τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν την ουσία Epimedium ο ΕΟΦ έχει προβεί στην ανάκλησή τους (απόφαση 103781/12.10.2018).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Απαγορεύει τη διακίνηση συμπληρώματος διατροφής"

Επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ

Νέο εμβόλιο για την Covid θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, αλλά ειδικοί του υγειονομικού τομέα και αναλυτές θεωρούν πιθανόν ότι θα τύχει ψυχρής υποδοχής από το αμερικανικό κοινό, αν και οι νοσηλείες των κρουσμάτων της υποπαραλλαγής Eris, που ανήκει στην παραλλαγή Ομικρον, αυξάνονται σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ειδικοί ελπίζουν ότι οι Αμερικανοί θα υιοθετήσουν το νέο εμβόλιο όπως το εμβόλιο για την γρίπη. Αλλά η ζήτηση για το εμβόλιο έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση από το 2021, οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε. Τότε, 240 εκατομμύρια Αμερικανοί, το 73% του πληθυσμού, είχαν εμβολιασθεί με τουλάχιστον μία δόση. Το φθινόπωρο ου 2022, όταν πλέον οι περισσότεροι άνθρωποι είτε είχαν προσβληθεί από την νόσο ή είχαν κάνει προηγουμένως εμβόλιο, εμβολιάσθηκαν λιγότερα από 50 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οργανισμοί υγείας και φαρμακεία στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να διαθέτουν από τον επόμενο μήνα το επικαιροποιημένο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της υποπαραλλαγής Eris που κυριαρχεί από τον προηγούμενο χρόνο. Θα έρθουν αντιμέτωποι με την μειούμενη ανησυχία του πληθυσμού για τον ιό, την κούραση και τον σκεπτικισμό για την χρησιμότητά του, λέει η διευθύντρια του Survey Methodology του Kaiser Family Foundation, η Ασλεϊ Κίρζινγκερ.

«Αν οι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας θέλουν να επιτύχουν τον ετήσιο εμβολιασμό της πλειονότητας των ενηλίκων, θα πρέπει να εξηγήσουν στο αμερικανικό κοινό ότι η Covid δεν έχει τελειώσει και ότι τους απειλεί», λέει.

Η βασική εξήγηση που πρόβαλαν αυτόν τον χρόνο στις έρευνες της κοινής γνώμης οι άνθρωποι που παρέλειψαν να κάνουν ετήσιο εμβολιασμό ήταν ότι πιστεύουν πως έχουν προστασία απέναντι στον ιό λόγω των προηγούμενων δόσεων.

Οπως το εμβόλιο της γρίπης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε την λήξη της πανδημίας τον Μάιο και η αμερικανική κυβέρνηση παρέδωσε το έργο του εμβολιασμού στον ιδιωτικό τομέα. Περισσότερο από 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν στις ΗΠΑ από την Covid, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Η διευθύντρια του CDC Μάντι Κόεν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε podcast ότι περιμένει πως τα εμβόλια, τα οποία θα πρέπει να λάβουν άδεια κυκλοφορίας από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και έγκριση από το CDC, θα κυκλοφορήσουν κατά την τρίτη ή τέταρτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και συμβούλεψε τους Αμερικανούς να τα αντιμετωπίσουν ως προστατευτικό μέτρο που πρέπει να εφαρμόζεται ετησίως μαζί με το εμβόλιο της γρίπης.

Οπως και με την γρίπη, οι Pfizer/BioNTech SE, Moderna και Novavax έχουν παρασκευάσει επικαιροποιημένα εμβόλια για την Covid που θα αντιμετωπίζουν την παραλλαγή που θα κυκλοφορεί αυτό το φθινόπωρο. Τα νέα εμβόλια αντιμετωπίζουν την υποπαραλλαγή XBB.1.5, παρόμοια με την EG.5, και ανήκει στην κυριαρχούσα παραλλαγή Ομικρον.

Οι νοσηλείες στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 40% σε σχέση με τον Ιούνιο, αλλά βρίσκονται ακόμη κατά 90% κάτω από το επίπεδο κορύφωσής τους τον Ιανουάριο 2022, κατά την έκρηξη των κρουσμάτων της Ομικρον, σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC.

Στοχευμένος εμβολιασμός;
 
Ορισμένοι γιατροί συνιστούν τα εμβόλια να στοχεύσουν τους ηλικιωμένους και άτομα υψηλού κινδύνου. Ο δρ Ουίλιαμ Σάφνερ, λοιμωξιολόγος στο Vanderbilt University και σύνδεσμος με την Συμβουλευτική Επιτροπή Πρακτικών Ανοσοποίησης του CDC, δήλωσε ότι είναι πιθανόν η Επιτροπή να κάνει χαλαρότερη σύσταση υπέρ του εμβολιασμού νεότερων και υγιέστερων ανθρώπων.

«Πρέπει τα παιδιά να λάβουν αυτή την ενισχυτική δόση; Πρέπει ο μέσος άνθρωπος χωρίς υποκείμενη νόσο που ανήκει στην κατηγορία των νεότερων ενηλίκων να λάβει αυτό το εμβόλιο τώρα ή αυτό το εμβόλιο θα πρέπει να είναι περισσότερο στοχευμένο;

Τον περασμένο χρόνο, το CDC είχε συστήσει για τα παιδιά 6 ετών και άνω να λάβουν μία δόση του περυσινού επικαιροποιημένου εμβολίου. Ο δρ Ντέιβιντ Μπούλγουερ, λοιμωξιολόγος του University of Minnesota δήλωσε ότι σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιεύσει, άνθρωποι που έχουν λάβει ενισχυτική δόση εμφανίζουν λιγότερο σοβαρά συμπτώματα και για μικρότερο χρονικό διάστημα. «Οταν ψάχνεις τι να κάνεις για να περιορίσεις την διάρκεια της νόσου, ακόμη και να αρρωστήσεις, ο ενισχυτικός εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις», είπε.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ"

Του ήρθε κλήση 60.000 ευρώ

Η γραφειοκρατία στην Ελλάδα καλά κρατεί. Ακόμα και τώρα που η ψηφιοποίηση έχει προχωρήσει πάρα πολύ, οι υπηρεσίες στην χώρα μας εξακολουθούν να λειτουργούν με τους δικούς τους ρυθμούς. Και να ταλαιπωρούν τους πολίτες χωρίς κανέναν λόγο.

Πολλές οι περιπτώσεις καθημερινά που έρχονται στο newsauto. Πρόσφατα κάτοικος της Πάτρας μας γνωστοποίησε την περίπτωσή του για κλήση η οποία από τα 100 ευρώ είχε φτάσει στα 1300. Η περίπτωση αυτή τακτοποιήθηκε όμως άμεσα.

Πρωταθλητής όμως παραμένει ο νεαρός Λαρισαίος που είχε φέρει στην επιφάνεια το larissanet.gr.

Στο χαρτί που υπήρχε μέσα στον φάκελο από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, του ζητούσαν να καταβάλει το ποσό των 59.453,38 ευρώ για μία παράβαση τροχονομικού ενδιαφέροντος που είχε κάνει τον Ιούλιο του 2020.

Μάλιστα, το επίσημο έγγραφο του Δήμου τον προειδοποιούσε ότι αν δεν καταβάλει άμεσα το ποσό, οι υπηρεσίες του θα προβούν στην λήψη αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξή του.

Ο νεαρός είχε κάνει μία παράβαση τον Ιούλιο του 2020, για την οποία είχε βεβαιωθεί πρόστιμο των 100 ευρώ, το οποίο λόγω της μη πληρωμής του είχε φθάσει στα 119,17 ευρώ με τις προσαυξήσεις.

Πως όμως από τα 120 ευρώ φθάσαμε στα 60 χιλιάρικα και το παρολίγον έμφραγμα του νεαρού Λαρισαίου;

Η εξήγηση δόθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες του είπαν ότι έχει γίνει ένα λάθος στο σύστημα και ότι δεν είναι μόνος.

Μάλιστα ο Δήμος εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση που εξηγεί ότι λόγω τεχνικού προβλήματος υπήρξε ένα λάθος στους υπολογισμούς. Και ότι τα ειδοποιητήρια είχαν ταχυδρομηθεί στους παραλήπτες πριν το αντιληφθεί κανείς.

Τώρα, το πόσο δύσκολο ήταν στον αρμόδιο υπάλληλο που έβαλε τις σφραγίδες και την υπογραφή, να ελέγξει το τι βγήκε από τον εκτυπωτή και να μην ταλαιπωρεί άδικα τους πολίτες, δεν θα απαντηθεί ποτέ.

 newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Του ήρθε κλήση 60.000 ευρώ"

Ινδία: Τουλάχιστον 22 νεκροί από κατολισθήσεις και πλημμύρες – Ανυπολόγιστες καταστροφές

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες αγνοούνται μετά τις καταρρακτώδεις βροχές στα Ιμαλάια της Ινδίας και τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις και το λιώσιμο παγετώνων προκάλεσαν φονικές ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στα βουνά της Ινδίας και των γειτονικών Πακιστάν και Νεπάλ πέρυσι και πριν από δύο χρόνια με κυβερνητικούς αξιωματούχους να επιρρίπτουν όλο και περισσότερο την ευθύνη στην κλιματική αλλαγή.

Τηλεοπτικά πλάνα από το ινδικό κρατίδιο Χιμάτσαλ Πραντές δείχνουν σπίτια να έχουν ισοπεδωθεί από κατολισθήσεις, λεωφορεία και αυτοκίνητα να κρέμονται στο χείλος γκρεμών μετά την υποχώρηση του οδοστρώματος και εκατοντάδες ανθρώπους σε καταφύγια καθώς εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αγωνίζονται να καθαρίσουν τα μπάζα.

«Άλλη μια τραγωδία έπληξε το Χιμάτσαλ Πραντές με τη βροχή να πέφτει αδιάκοπα τις τελευταίες 48 ώρες», ανέφερε ο επικεφαλής υπουργός του κρατιδίου, ο Σουκβίντερ Σινγκ, σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter.

«Αναφορές για νεροποντές και κατολισθήσεις έχουν έρθει από διάφορα τμήματα του κρατιδίου με αποτέλεσμα απώλειες πολύτιμων ζωών και περιουσίας».

Αναφορές και για άλλες απώλειες εξακολουθούσαν να έρχονται σήμερα καθώς ο επικεφαλής υπουργός επιθεωρούσε μερικές από τις ζημιές.

Σε ένα από τα πιο φονικά συμβάντα, ένας ναός κατέρρευσε στην πρωτεύουσα του κρατιδίου, Σίμια, με τους διασώστες να ανασύρουν τουλάχιστον εννέα πτώματα, δήλωσαν αξιωματούχοι του κρατιδίου.

Σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα έλαβαν εντολή να κλείσουν και άνθρωποι που κινδύνευαν μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε ξενώνες, δήλωσαν αξιωματούχοι του κρατιδίου.

Τμήματα του κρατιδίου δέχθηκαν μέχρι και 273 χιλιοστά βροχής μέσα σε 24 ώρες, ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε πολλαπλές νεροποντές και εκτεταμένες ζημιές στο κρατίδιο», δήλωσε ο αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών του κρατιδίου Πράβιν Πάνρτβατζ.

Στον τομέα Σολάν, σπίτια κατέρρευσαν έπειτα από νεροποντή, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους, ενώ μια μητέρα και το παιδί της σκοτώθηκαν στον τομέα Μάντι όταν κατέρρευσε το σπίτι τους, είπε ο Πάνρτβατζ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ινδία: Τουλάχιστον 22 νεκροί από κατολισθήσεις και πλημμύρες – Ανυπολόγιστες καταστροφές"

Έκρηξη της Αίτνας: Έκλεισε το αεροδρόμιο της Κατάνια - Απόκοσμες εικόνες

Ανακοίνωση εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Κατάνιας σύμφωνα με την οποία όλες οι πρωινές πτήσεις ματαιώνονται λόγω έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνας καθώς στάχτες καλύπτουν τον εναέριο χώρο της περιοχής.

«Εξαιτίας μιας έκρηξης της Αίτνας (...) όλες οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις ματαιώνονται μέχρι τις 13:00» (14:00 ώρα Ελλάδας), ανακοινώθηκε από το αεροδρόμιο μέσω της πλατφόρμας X, πρώην Twitter, ενώ ζητήθηκε από τους επιβάτες να απευθύνονται στην αεροπορική εταιρεία τους για περισσότερες πληροφορίες.

Με ύψος 3.324 μέτρα, η Αίτνα είναι το πιο ψηλό ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. Έχει εκραγεί επανειλημμένα στη διάρκεια των 500.000 τελευταίων ετών.

Πέρυσι, περίπου 10 εκατ. επιβάτες πέρασαν από το διεθνές αεροδρόμιο της Κατάνιας, το οποίο εξυπηρετεί το ανατολικό τμήμα της Σικελίας, ενός από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Έκρηξη της Αίτνας: Έκλεισε το αεροδρόμιο της Κατάνια - Απόκοσμες εικόνες "

Δεκαπενταύγουστος: Στην Παναγία Σουμελά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στην Ιερά Μονή Παναγίας της Σουμελά στον Πόντο θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου τον Δεκαπενταύγουστο, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα συλλειτουργήσουν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος. Η σχετική άδεια δόθηκε την Παρασκευή 11 Αυγούστου.

Ο κ.Βαρθολομαίος απηύθυνε, στη συνέχεια, έκκληση ώστε να καλυφθεί τηλεοπτικά η Θεία Λειτουργία από την Παναγία Σουμελά.

Όπως δήλωσε, «δεν είναι δα και κανένα αστρονομικό ποσό για να μεταδοθεί η λειτουργία, όχι για να προβληθεί ο Πατριάρχης και οι εκκλησιαζόμενοι την ημέρα εκείνη στην Παναγία Σουμελά, αλλά για να μπορέσουν οι απανταχού της γης αδελφοί μας να παρακολουθήσουν τη λειτουργία σε αυτόν τον ιερότατο για αυτούς χώρο, που είναι το παλλάδιον του Ποντιακού Ελληνισμού».

Σήμερα, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, αναμένεται να τελεστεί ο Μεγάλος Εσπερινός της εορτής στον Ρωμαιοκαθολικό Ναό της Παναγίας στην Τραπεζούντα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δεκαπενταύγουστος: Στην Παναγία Σουμελά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος"

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Μη αξιοποιήσιμα τα δείγματα DNA από το σώμα του Μιχάλη – Οι αρχές «ξεσκονίζουν» τα βίντεο για στοιχεία

Mε τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης DNA, να μην αποδίδουν, καθώς τα δείγματα που συνέλεξαν σε πρώτη φάση από τα ρούχα και το σώμα του Μιχάλη Κατσουρή, δεν οδηγούν σε συγκεκριμένο γενετικό κωδικό, πλέον όλες οι προσπάθειες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό του μαχαιροβγάλτη δολοφόνου του 29χρονου, επικεντρώνονται σε συγκεκριμένο βίντεο που αποτυπώνει τη στιγμή της επίθεσης έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί επιστήμονες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, «κόβουν» καρέ – καρέ το υλικό, ζουμάρουν και «καθαρίζουν» μέσω ειδικού προγράμματος τις φωτογραφίες για να αποκαλυφθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χούλιγκαν που συμμετείχαν στη φονική επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παράλληλα, ψάχνουν πόντο – πόντο τη «φιγούρα» του δολοφόνου μήπως εντοπίσουν κάποιο τατουάζ ή ρούχο που θα προδώσει την ταυτότητα του. Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει πως ένας από τους ανθρώπους, που φαίνεται να επιτίθεται στον Μιχάλη, είναι ψηλός και σχετικά γεροδεμένος, όμως το βίντεο, έχει καταγράψει μια ομάδα ατόμων να έχουν περικυκλώσει από τον Μιχάλη και να τον χτυπούν με τα αυτοσχέδια ρόπαλα. 

Όπως φαίνεται, πολλοί από αυτούς φοράνε κοντομάνικα μπλουζάκια και βερμούδες, αφήνοντας ακάλυπτα, τόσο τα χέρια όσο και τα πόδια τους.

Στόχος των αναλυτών, είναι να εντοπίσουν μέσα από τον όχλο, κάποιο σημάδι ή τατουάζ στο σώμα των χούλιγκαν, στα ρούχα και τα παπούτσια τους, καθώς έχουν τις φωτογραφίες όλων των προφυλακισμένων από τη Σήμανση, μερικές ώρες μετά τον εντοπισμό τους και πριν προλάβουν να αλλάξουν τα ρούχα τους, για να συγκρίνουν και να δουν αν κάποιος από αυτούς «κουμπώνει» με το βίντεο.

Ουσιαστικά, μιλάμε για 4 – 5 άτομα που αποτελούν την ομάδα κρούσης των χούλιγκαν. Την ίδια ώρα, δεν αποδίδουν τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης DNA. Και αυτό γιατί τα δείγματα που ελήφθησαν από το σώμα και τα ρούχα του 29χρονου Μιχάλη, δεν οδηγούν σε πρώτη φάση σε συγκεκριμένο γενετικό κωδικό και έτσι, είναι αδύνατη μέχρι στιγμής η ταυτοποίηση με τα δείγματα που πήραν από τους συλληφθέντες.

Όμως, θα γίνει μια δεύτερη προσπάθεια, μήπως καταφέρουν και αποκωδικοποιήσουν κάποιο συγκεκριμένο γενετικό υλικό.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Μη αξιοποιήσιμα τα δείγματα DNA από το σώμα του Μιχάλη – Οι αρχές «ξεσκονίζουν» τα βίντεο για στοιχεία"

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών – Προφυλακιστέοι τέσσερις κατηγορούμενοι μετά από μαραθώνια απολογία

Τις πρώτες πρωινές ώρες –λίγο μετά τις 03:00– ολοκληρώθηκε στο δικαστικό μέγαρο Χανίων η διαδικασία των απολογιών των συνολικά οκτώ προσώπων τα οποία συνελήφθησαν και σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛΑΣ είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και επιδίδονταν σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών.

Η διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν δύο ανακριτές, ήταν μαραθώνια (άρχισε στις 08:00 της Κυριακής).

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο ιατρός, ιδιοκτήτης μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εμβρυολόγος της μονάδας, η γραμματέας της δομής, καθώς και Ρουμάνα που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους κρίθηκαν μαία της μονάδας, βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Οι οκτώ που οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της διατάραξης οικογενειακής τάξης, της απάτης, της σωματικής βλάβης και της παραβίασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα εμπορίας βρεφών – Προφυλακιστέοι τέσσερις κατηγορούμενοι μετά από μαραθώνια απολογία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news