facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

«Άγουρη» συμμορία άρπαξε 700 ευρώ από 13χρονο

Χειροπέδες σε μία ακόμη «άγουρη» συμμορία πέρασαν αστυνομικοί της ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, μετά από ληστεία με χρήση σωματικής βίας και θύμα έναν 13χρονο μαθητή.

Όλα συνέβησαν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (13/6), όταν ο 13χρονος επιχείρηση να μπει σε γυμνάσιο στην περιοχή του Χολαργού προκειμένου να αγοράσει ένα μπουκαλάκι νερό. Ωστόσο, ομάδα περίπου 20-25 μαθητών τον απώθησε, καθώς δεν άνηκε στο συγκεκριμένο σχολείο, ενώ τέσσερις ανήλικοι (15 και 16 ετών) άρχισαν να τον καταδιώκουν, μέχρι που ο 13χρονος εγκλωβίστηκε στην είσοδο μίας πολυκατοικίας που έτρεξε για να κρυφτεί και να γλιτώσει.

Η «άγουρη» συμμορία ακινητοποίησε με σωματική βία τον μαθητή και του έψαξε τις τσέπες, όπου εντόπισε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ που είχε μαζί του προκειμένου να αγοράσει ένα ποδήλατο. Στη συνέχεια, οι δράστες μοίρασαν τα χρήματα μεταξύ τους και επέστρεψαν στον 13χρονο το ποσό των 100 ευρώ, με τον ανήλικο να ενημερώνει για το περιστατικό την ΕΛ.ΑΣ.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες και η ειδική ομάδα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εντόπισε αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας τους τέσσερις δράστες, τους προσήγαγε στο Τ.Α. Παπάγου – Χολαργού, όπου αναγνωρίστηκαν από 13χρονο και συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία, ενώ την υπόθεση ανέλαβε ανακριτής ανηλίκων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Άγουρη» συμμορία άρπαξε 700 ευρώ από 13χρονο"

Γιώργος Αϋφαντής απαντά στον Νίκο Κοτζιά: «Τα 4 ψέματα του τερατολόγου πρώην υπουργού Εξωτερικών»

Μαίνεται ο «πόλεμος» ανάμεσα στον Γιώργο Αϋφαντή και τον Νίκο Κοτζιά. Στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ του άλλοτε διπλωματικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα και μετέπειτα πρέσβη στην Τεχεράνη, και του πρώην υπουργού Εξωτερικών επί ΣΥΡΙΖΑ, το «χρυσοφόρο κύκλωμα εμπορίας βίζας» στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στο Ιράν το 2016.

Αναφερόμενος στον Γιώργο Αϋφαντή, ο Νίκος Κοτζιάς κατηγορεί τον τότε πρεσβευτή στην Τεχεράνη για τις «βρόμικες περιπτώσεις» που «συμβαίναν» στην  ελληνική διπλωματική αποστολή.

«Επίορκοι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών κάναν παράνομες πράξεις, όπως πώληση βίζας», υποστήριξε ο κ. Κοτζιάς, χαρακτηρίζοντας τον κ. Αϋφαντή «σημερινό πουλέν των μέσων ενημέρωσης της ΝΔ», ο οποίος «με θράσος και χωρίς ντροπή ψεύδεται εφ’ όλης της ύλης».

Απαντώντας στα όσα του καταλόγισε ο υπουργός Εξωτερικών επί ΣΥΡΙΖΑ, ο πρέσβυς επί τιμή, Γιώργος Αϋφαντής τον κατηγορεί ότι εκείνος ψεύδεται, λέγοντας ότι είχε ζητήσει να σταλεί εισαγγελέας στην Τεχεράνη. «Ας δημοσιεύσει το έγγραφο να δούμε ποιος ζήτησε πότε και τί. Μετά θα δημοσιεύσω κι εγώ!», λέει.

Η απάντηση του Πρέσβυ (ετ) Γιώργου Αϋφαντή στον πρώην ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά:

«Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς έχασε δύο ευκαιρίες: Α) να σιωπήσει, Β) να πει την αλήθεια, για τους λόγους που μου άσκησε πειθαρχική δίωξη όταν αποκάλυψα χρυσοφόρο κύκλωμα εμπορίας βίζας στην Ελληνική Πρεσβεία Τεχεράνης. Επέλεξε να ψεύδεται ασύστολα:

Ψέμα πρώτο: Η «έντιμη διοικητική υπάλληλος» της Πρεσβείας Τεχεράνης την οποία επικαλείται ο Υπουργός Κοτζιάς ήταν στην πραγματικότητα σημαντικό στέλεχος του κυκλώματος. Την κατήγγειλα ταυτόχρονα με τον προϊστάμενό της Ιωάννη-Σπυρίδωνα Λούζη με συντριπτικά στοιχεία. Αν είχε τελεσφορήσει η Εισαγγελική ανάκριση θα ήταν μαζί του κατηγορούμενη στο εδώλιο. Αυτή εισήγαγε τα προδήλως πλαστά στοιχεία στο ηλεκτρονικά σύστημα Σένγκεν για τις βίζες που παράνομα ενέκρινε και πούλαγε ο προϊστάμενός της Ιωάννη-Σπυρίδωνα Λούζης επί δύο ολόκληρα έτη πριν φθάσω εγώ στην Τεχεράνη!

Ο Υπουργός Κοτζιάς επέλεξε να μην την παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο πού απέλυσε τον συνεργό της. Αντίθετα, τη χρησιμοποίησε ως βασική μάρτυρα κατηγορίας εναντίον μου ενώπιον του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου στο οποίο παρέπεμψε εμένα μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος. Η μαρτυρία της κρίθηκε διάτρητη και αναξιόπιστη από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, μαζί με το πόρισμα του Πρέσβυ Γεωργακέλου που παρήγγειλε επί μέτρω ο Υπουργός Κοτζιάς. Γι’ αυτό και αθωώθηκα από το Ανώτατο Πειθαρχικό, το οποίο εξέτασε διεξοδικά την υπόθεσή μου επί δύο έτη, ερευνώντας πλέον το ίδιο πρωτογενώς τα πραγματικά περιστατικά!

Ψέμα δεύτερο: Ο Υπουργός Κοτζιάς ισχυρίζεται ότι «έφερε με συνοδεία φρουράς» την «έντιμη» διοικητική υπάλληλο στην Αθήνα από την Τεχεράνη. Είναι χονδροειδέστατο ψέμα! Ας δώσει στη δημοσιότητα τα παραστατικά μετακίνησης… φρουράς στην Τεχεράνη ο τερατολόγος Κοτζιάς! Η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω επισκέφθηκε κατά την άδειά της στην Αθήνα στενή συνεργάτιδα του Υπουργού Κοτζιά προκειμένου να απολογηθεί επειδή, μετά τις αλλαγές προσώπων και διαδικασιών που έκανα ήδη τον πρώτο μήνα της θητείας μου στην Πρεσβεία Τεχεράνης, οι εισπράξεις από το λαθρεμπόριο βίζας εξανεμίσθηκαν και για τους εν Αθήναις παραλήπτες!

Ψέμα τρίτο: Ο Υπουργός Κοτζιάς έστειλε κατά τη θητεία του στο ΥΠΕΞ 90 υποθέσεις στα δικαστήρια και καταδικάσθηκαν οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι. Ακόμη και σήμερα τα δικαστήρια αθωώνουν μαζικά αθώα θύματα από το πογκρόμ διώξεων και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε, ως μέθοδο διοίκησης, ο Κοτζιάς στο ΥΠΕΞ με την ανάληψη των καθηκόντων του. Ως νέος Βισίνσκυ, εμπνέεται από τις Σταλινικές δίκες της Μόσχας, στις οποίες σημασία είχε η παραπομπή και η κατηγορία! Στην Αθήνα, όμως, τα δικαστήρια μαζικά αθωώνουν όσους κατηγόρησε ο Υπουργός Κοτζιάς, λεπτομέρεια που αποσιωπά σαν ασήμαντη!

Ψέμα τέταρτο: Ο Υπουργός Κοτζιάς ενημέρωσε πρώτος την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου και της ζήτησε να στείλει Εισαγγελέα στην Τεχεράνη. Ας δημοσιεύσει το έγγραφο να δούμε ποιος ζήτησε πότε και τί. Μετά θα δημοσιεύσω κι εγώ!

Και μία αλήθεια: Στο ΥΠΕΞ επί Κοτζιά άνθισε η διαφθορά από το λαθρεμπόριο βίζας. Του είναι κομμάτι δύσκολο του Υπουργού Κοτζιά να πει την αλήθεια, γι’ αυτό την λέω και την ξαναλέω εγώ.

Γιώργος Αϋφαντής, Πρέσβυς (ΠΥΑ) επί τιμή».

Η δήλωση του Νίκου Κοτζιά σε όσα είχε πει την Τρίτη, 13.06.2023 ο Γιώργος Αυφαντής

«Όλοι γνωρίζουν ότι όσο ήμουν Υπουργός Εξωτερικών έστειλα πάνω από 90 υποθέσεις στα δικαστήρια και υπήρξαν πολλαπλές καταδίκες ακόμα και φυλάκιση επίορκων υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών που κάναν παράνομες πράξεις, όπως με πώληση βίζας», ανέφερε, αρχικά, ο Νίκος Κοτζιάς, μέσω γραπτής δήλωσής του που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Τετάρτης (14.06.2023).

«Όλοι γνωρίζουν ότι μετά από συστηματική δουλειά βρήκα στο εξωτερικό σε διάφορους παράνομους λογαριασμούς σαράντα εκατομμύρια ευρώ να λιμνάζουν και με ενέργειές μου επιστράφηκαν στο Ελληνικό δημόσιο, γεγονός που προκάλεσε την έχθρα γνωστών κύκλων που δρουν παρακρατικά και οι οποίοι μου επιτίθονται συνεχώς και μανιωδώς.

Μια από αυτές τις βρόμικες περιπτώσεις ήταν και τα όσα συμβαίναν στην πρεσβεία της Τεχεράνης στην οποία πρεσβευτής ήταν μετά από συμφωνία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης Σαμαρά το σημερινό πουλέν των μέσων ενημέρωσης της ΝΔ, ο οποίος με θράσος και χωρίς ντροπή ψεύδεται εφ’ όλης της ύλης.

Η ιστορία άρχισε όταν στο γραφείο μου ήρθε καταγγελία για παράνομη πώληση βίζας από μια έντιμη τρομοκρατημένη διοικητική υπάλληλο της πρεσβείας της Τεχεράνης και την οποία αναγκαστήκαμε να φέρουμε στην Αθήνα συνοδεία φρουράς ώστε να νοιώσει ασφαλής και να μπορέσει να καταθέσει. Μετά την κατάθεσή της, ζήτησα και μου έρχονταν αντίγραφα από όλες τις βίζες που εξέδιδε το προξενείο της Τεχεράνης.

Εντόπισα πάνω από 400 παράνομες ειδικές βίζες (!) που στέλνονταν σε ένα δικηγορικό γραφείο στην Κεφαλονιά που ήταν το γραφείο του αδελφού του Προξένου. Την υπόθεση την έστειλα ως γνωστό στο Πειθαρχικό και αυτός ο διπλωμάτης εκδιώχθηκε παντελώς από το Υπουργείο, ενώ η ποινική δίωξη «εξαφανίστηκε» μετά την παραίτησή μου από το Υπουργείο.

Άμεσα έστειλα τότε στον Πρεσβευτή στην Τεχεράνη μήνυμα να πάρει τα μέτρα του έναντι του προξένου του. Με τηλεγράφημα ειδικού χειρισμού το πουλέν των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής μου απάντησε ότι δεν υπήρχε ζήτημα διότι είχε εξετάσει, ως υποστήριζε, «μία προς μία τις βίζες και είναι καθαρές»!

Χωρίς χρονοτριβή απευθύνθηκα στην τότε εισαγγελία διαφθοράς προκειμένου να στείλει για πρώτη φορά στην ιστορία του Υπουργείου εισαγγελέα σε πρεσβεία, στην Τεχεράνη, και να εξετάσει την υπόθεση σε συνδυασμό με τον Πρεσβευτή κ. Γεωργακέλο στον οποίο είχε ανατεθεί το πειθαρχικό. Η έκθεση του ήταν καταπέλτης και στη βάση αυτή στάλθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο Πειθαρχικό.

Το πουλέν της διαπλοκής, ενόψει των εκλογών λέει ψέματα ότι ενημέρωσε για το σκάνδαλο το Υπουργείο. Στην πραγματικότητα αρνήθηκε να κινηθεί στην πρεσβεία του αν και τον ενημέρωσα. Ψεύδεται ότι αποκάλυψε το σκάνδαλο. Το αποκάλυψε παρά τους φόβους της μια έντιμη διοικητικός υπάλληλος. Λέει ψέματα ότι εκείνος προκάλεσε την έλευση Εισαγγελέα, αφού αυτός εστάλη μετά από μεγάλη επιμονή και μάχη που έδωσα και με απόφασή μου. Λέει, κατά προέκταση, ψέματα ότι πλήρωσε εκείνος μια αποκάλυψη που ποτέ δεν έκανε. Τα γραπτά υπάρχουν.

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η διαπλοκή, οι παρακρατικοί κύκλοι και η ΝΔ χρησιμοποιούν τον ιδιόμορφο αυτό πρώην διπλωμάτη λίγες μέρες πριν τις εκλογές για να μου κάνει μία ακόμα επίθεση με ψέματα και συκοφαντίες παρόλο που δεν είμαι καν υποψήφιος στις εκλογές;

Η απάντηση είναι απλή: ετοιμάζονται να πιέσουν την Λευκωσία για ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις στο Κυπριακό και έχουν έτοιμες απαράδεκτες συμφωνίες για το Αιγαίο. Και αυτό που θέλουν είναι να μου κλείσουν το στόμα, να αποτρέψουν τους Έλληνες να ακούν τον λόγο της αλήθειας.

Υστερόγραφο: έχω όλα τα ντοκουμέντα», καταλήγει η γραπτή απάντηση του Νίκου Κοτζιά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιώργος Αϋφαντής απαντά στον Νίκο Κοτζιά: «Τα 4 ψέματα του τερατολόγου πρώην υπουργού Εξωτερικών»"

Ναυάγιο στην Πύλο: Τριήμερο Εθνικό Πένθος κήρυξε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, στις 21:00, έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2023, για τα θύματα του πολύνεκρου ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου, “με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία”, όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Το Εθνικό Πένθος δεν επηρεάζει τη διενέργεια των Πανελληνίων Εξετάσεων, των προαγωγικών εξετάσεων και την ολοκλήρωση των μαθημάτων στα Δημοτικά Σχολεία, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, είναι προγραμματισμένο το debate των πολιτικών αρχηγών εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ωστόσο, πλέον, είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί. Αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως η Διακομματική Επιτροπή για να λάβει την τελική απόφαση.

Τουλάχιστον 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες αγνοούνται. Υπολογίζεται ότι περίπου 500-600 άνθρωποι βρίσκονταν στο σκάφος που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου. Παράλληλα, υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους επιβάτες στο αμπάρι του αλιευτικού.

Όσο περνούν οι ώρες και ενώ συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης λιγοστεύουν οι ελπίδες για ανεύρεση και άλλων επιζώντων εκτός από τους 104 που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από αυτή την τραγωδία. Είκοσι έξι από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Κανένας τους δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.
 
Τι ισχύει για το εθνικό πένθος

Κατά τη διάρκεια του εθνικού πάνθους, σε ορισμένες περιπτώσεις αποφασίζεται το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και σχολείων, η ανάρτηση των σημαιών μεσίστια και άλλες συμβολικές κινήσεις. Παρόμοια εκδήλωση πένθους μικρότερης διάρκειας είναι η τήρηση ενός λεπτού σιγής σε διάφορες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις κόσμου. Ένας άλλος τρόπος ένδειξης πένθους είναι η ανάρτηση μαύρων κορδελών. Οι μαύρες κορδέλες μπορούν να αναρτηθούν σε προσόψεις κτιρίων.

Συνεχίζονται οι διακομιδές μεταναστών στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

Συνεχίζονται οι διακομιδές μεταναστών από το λιμάνι της Καλαμάτας στο νοσοκομείο της πόλης, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν, ενώ σε ετοιμότητα παραμένουν υγειονομικά κλιμάκια για να παράσχουν ιατρική βοήθεια.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, «μέχρι αργά το βράδυ είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας συνολικά 30 μετανάστες, οι οποίοι και νοσηλεύονται». Σύμφωνα με τον Γιάννη Καρβέλη, οι μετανάστες που νοσηλεύονται αντιμετωπίζουν κυρίως παθολογικής φύσεως προβλήματα.

Επίσης, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ., «στον χώρο του λιμανιού όπου φιλοξενούνται οι μετανάστες, παραμένουν ιατρικά κλιμάκια, προκειμένου να υπάρχει άμεση ιατρική επίβλεψη για τυχόν περιστατικά που χρήζουν βοήθειας, ενώ στον ίδιο χώρο παραμένουν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει διακομιδή κάποιου περιστατικού στο νοσοκομείο».

Όσον αφορά στην φροντίδα των μεταναστών που διασώθηκαν από το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «ο δήμος έχει κάνει ό,τι χρειάζεται, σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας, τον Ερυθρό Σταυρό, εθελοντές κ.ά., για την φιλοξενία των διασωθέντων, όπως ρουχισμό, στρώματα, και κουβέρτες, ενώ έχουν εγκατασταθεί παροχή νερού, χημικές τουαλέτες, ντουζιέρες και τέντες».

Επίσης, όπως τόνισε ο δήμαρχος, «η τοπική κοινωνία έχει ευαισθητοποιηθεί και κινητοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό, παρέχοντας απαραίτητα εφόδια στους μετανάστες», ενώ, όπως πρόσθεσε, «το βραδινό φαγητό προσφέρθηκε από τοπικό αθλητικό σύλλογο».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυάγιο στην Πύλο: Τριήμερο Εθνικό Πένθος κήρυξε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός"

Ευνοϊκό μέτρο δίνει την ευκαιρία ρύθμισης χρεών προς Δήμους, σε 36 έως 72 δόσεις

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τους πολίτες που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τους Δήμους της χώρας. Η ευνοϊκή διάταξη, που δίνει το δικαίωμα στους οφειλέτες να κάνουν χρήση από 36 έως και 72 δόσεις, έχει ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2023.

Με το νέο νόμο δίδεται η δυνατότητα στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 36 έως και 72 δόσεις, εφόσον αυτά δημιουργήθηκαν από την 1η Νοεμβρίου του 2021 έως και σήμερα. Ήδη σε πολλούς δήμους ένας μεγάλος αριθμός οφειλετών έχει σπεύσει να κάνει χρήση της ευνοϊκής διάταξης.

Για τη ρύθμιση των 36 δόσεων το επιτόκιο είναι στο 0,25%, ενώ για τις 72 δόσεις ανεβαίνει στο 1,5%. Όσοι χάσουν την προθεσμία αναμένεται να έχουν και άλλα προβλήματα. Βάσει των όρων της ευνοϊκής διάταξης το ελάχιστο ποσό μηνιαίας καταβολής δόσης ανέρχεται σε 30 ευρώ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευνοϊκό μέτρο δίνει την ευκαιρία ρύθμισης χρεών προς Δήμους, σε 36 έως 72 δόσεις"

Ρωσία: Θα απαγορεύονται και επίσημα οι επεμβάσεις αλλαγής φύλου

Η Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) του ρωσικού κοινοβουλίου, ενέκρινε σήμερα σε πρώτη ανάγνωση έναν νόμο που απαγορεύει τις χειρουργικές επεμβάσεις για αλλαγή φύλου.

Οι μόνες επεμβάσεις που θα επιτρέπονται θα είναι όσες αφορούν στην θεραπεία γενετικών ανωμαλιών στα παιδιά, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρωσία: Θα απαγορεύονται και επίσημα οι επεμβάσεις αλλαγής φύλου"

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Πέμπτη (15/06) – Επιμένουν οι βροχές

Αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς και στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις πρωινές ώρες στα δυτικά και από τις προμεσημβρινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων το βράδυ. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και από τις προμεσημβρινές ώρες στη δυτική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Αρχικα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Πέμπτη (15/06) – Επιμένουν οι βροχές"

Απίστευτο περιστατικό στη Λαμία: Μηχανάκι χτύπησε 5χρονο παιδί και ο οδηγός το… κλώτσησε

Χτύπησαν το παιδάκι με το μηχανάκι και το παράτησαν πεσμένο στην άσφαλτο…

Τροχαίο ατύχημα με θύμα ένα παιδί μόλις 5 ετών, κατέγραψε η κάμερα στον οικισμό των Ρομά στο Παγκράτι Λαμίας, το μεσημέρι της Δευτέρας (12/6).

Ασυνείδητος οδηγός δικύκλου που κινούνταν στο σημείο μαζί με ένα ακόμη άτομο, παρέσυρε και εγκατέλειψε αβοήθητο το παιδάκι στην άσφαλτο!

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο με την παράσυρση:

Όπως είπε στο LamiaReport ο Πρόεδρος των Ρομά Βαλάντης Χαλιλόπουλος, ο οδηγός όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά στην προσπάθειά του να ισορροπήσει, φέρεται να απλώνει το πόδι και να απωθεί το παιδάκι, ενώ στη συνέχεια αναπτύσσει ταχύτητα και φεύγει.

«Είναι άνθρωπος αυτός; Θέλουμε από την αστυνομία να τον βρει και να τον τιμωρήσει», λέει ο κ. Χαλιλόπουλος στο LamiaReport, ενώ την παραδειγματική του τιμωρία ζητεί και ο πατέρας του 5χρονου, Κωνσταντίνος Χριστόπουλος που το μετέφερε στο Νοσοκομείο.

«Το παιδί θα μπορούσε να είχε χτυπήσει στο κεφάλι και να μην μπορούσε να φωνάξει. Η πράξη του είναι εγκληματική. Ακόμη και αν πει ότι φοβήθηκε τους Ρομά και έφυγε, γιατί δεν πήγε αργότερα στην αστυνομία να το δηλώσει; Γιατί δεν πήρε ένα ασθενοφόρο και να πει ότι υπάρχει τραυματισμένο παιδί;», ρωτάει εύλογα ο κ. Χριστόπουλος που είδε το παιδί του χτυπημένο στο οδόστρωμα.

Από το περιστατικό, το παιδάκι έσπασε το αριστερό του πόδι και του τοποθετήθηκε γύψος στο Νοσοκομείο Λαμίας.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο περιστατικό στη Λαμία: Μηχανάκι χτύπησε 5χρονο παιδί και ο οδηγός το… κλώτσησε"

Ναυάγιο στην Πύλο: Είχαν κλείσει στα αμπάρια γυναίκες και παιδιά – Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι

Μια ανείπωτη ναυτική τραγωδία σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου είναι το ναυάγιο με τους τουλάχιστον 79 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους. 

Όσο περνούν οι ώρες και ενώ συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης λιγοστεύουν οι ελπίδες για ανεύρεση και άλλων επιζώντων εκτός από τους 104 που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από αυτή την τραγωδία. Είκοσι έξι από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Κανένας τους δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. 

Πιο ανατριχιαστικό όμως είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με μαρτυρίες των επιζώντων οι γυναίκες και τα παιδιά που επέβαιναν στο σκάφος του θανάτου ήταν κλεισμένοι στα αμπάρια. Και πως τελικά δεν θα μάθουμε ποτέ πόσες αθώες ψυχές χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου.

Τόσο από τις μαρτυρίες των λιμενικών όσο και από των διασωθέντων στο σκάφος επέβαιναν εκατοντάδες άτομα με κάποιους να μιλούν για πάνω από 700!

Όπως ανακοινώθηκε από τις ελληνικές αρχές κατόπιν σχετικού αιτήματος του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενεργοποιήθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών και στη συνέχεια με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών.

Οι φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση των θανόντων, έχουν προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου, μόλις ολοκληρωθεί το έργο της έρευνας και διάσωσης – το οποίο βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη και πραγματοποιείται υπό τον συντονισμό του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής – να προχωρήσουν  σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αναγνώριση και ταυτοποίηση των θανόντων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, ο οποίος συντονίζει την επιχείρηση παροχής υγειονομικής φροντίδας στους διασωθέντες με εντολή του υπουργείου Υγείας, μόλις ενημερώθηκαν το Λιμενικό Σώμα και η Πολιτική Προστασία, με εντολή του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ τέθηκαν αμέσως σε μέγιστη ετοιμότητα τα νοσοκομεία της Καλαμάτας και της Τρίπολης, καθώς και όλα τα όμορα Κέντρα Υγείας. 

Στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου διακομίζονται όλοι οι διασωθέντες, έχει οργανωθεί υποδοχή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επι τόπου επιχειρούν 15 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, ένα ασθενοφόρο που έφτασε εκεί από την Αθήνα, καθώς και δυο οχήματα του τμήματος Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ, το οποία έφτασαν εκεί επίσης από την πρωτεύουσα. Τα τελευταία φέρουν υγειονομικό υλικό (ακόμη και φορεία) για πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων.

Οι διασώστες που επιχειρούν στο σημείο είναι 45, ενώ στο ΕΚΑΒ έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες.

Το χρονικό 

Το αλιευτικό σκάφος εντοπίστηκε μόλις μπήκε σε διεθνή ύδατα, αλλά με την ευθύνη της έρευνας και διάσωσης να την έχει η Ελλάδα.

Με το σκάφος επικοινώνησαν δύο παραπλέοντα εμπορικά πλοία. Στις συνομιλίες μέσω ασυρμάτου των πλοιάρχων με τους υπεύθυνους του μοιραίου σκάφους, τους διακινητές, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες και στην ερώτηση αν χρειάζονταν βοήθεια η απάντηση που έδωσαν επανειλημμένως ήταν η εξής: «Δεν χρειαζόμαστε συνδρομή. Θέλουμε τρόφιμα, νερό και να πάμε στην Ιταλία. Τίποτε άλλο». Όπως και έγινε. Ξαφνικά η μηχανή του αλιευτικού σταμάτησε και το σιδερένιο αλιευτικό μέσα σε δευτερόλεπτα τουμπάρισε.

Οι εκτιμήσεις όσων έχουν ζήσει παρόμοια περιστατικά είναι ότι με την αναστάτωση που προκλήθηκε μεγάλο μέρος των ανθρώπων που βρίσκονταν στο πλοίο πήγαν στη μία πλευρά του σκάφους, το βάρος μετατοπίστηκε και αναποδογύρισε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυάγιο στην Πύλο: Είχαν κλείσει στα αμπάρια γυναίκες και παιδιά – Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι"

Μύκονος: Στο κυνήγι όσων νυχτερινών κλαμπ παραβιάζουν τον νόμο περί ηχορύπανσης προχωρά τώρα η ΕΛΑΣ

Εντατικούς αιφνιδιαστικούς ελέγχους με τα ντεσιμπελόμετρα στα χέρια πραγματοποιούν τα βράδια στα κλαμπ της Μυκόνου κλιμάκια της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης του νησιού, προκειμένου να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο, όπου πολύ γνωστά μαγαζιά έπαιζαν μουσική στη διαπασών ακόμη και μέχρι τις 04:00 τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην μπορεί να κοιμηθεί. Η εντολή που δοθεί είναι ξεκάθαρη: «Φέτος θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος κατά της ηχορύπανσης».

Υπήρχαν μαγαζιά που παίζουν μουσική σε ένταση πολύ πάνω από τα 80 dB (ντεσιμπέλ) που επιτρέπει ο νόμος και μάλιστα σε ώρες πέραν των προβλεπομένων. Να σημειωθεί πως βάσει της κείμενης νομοθεσίας τα καταστήματα μπορούν να παίζουν μουσική σε εξωτερικό χώρο κατά τη θερινή περίοδο έως και τις 23:00, και μπορεί ωστόσο να παραταθεί «ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων, ανάλογα με το είδος των μουσικών οργάνων και τη θέση του κέντρου σε σχέση με τους γύρω κατοικημένους χώρους, για τα κέντρα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο μέχρι την 03.00′ ώρα και για τα κέντρα που λειτουργούν σε ανοικτό χώρο μέχρι την 02.00′ ώρα, με την προϋπόθεση ότι δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων».

Συλλήψεις για παράβαση του νόμου
 

Τα όργανα της τάξης είναι ιδιαίτερα σχολαστικά με την ένταση της μουσικής και επιβάλλουν πρόστιμα με την παραμικρή παρέκκλιση στη Χώρα της Μυκόνου. Μόλις την Δευτέρα συνελήφθη στο νησί ένας αλλοδαπός ως υπεύθυνος για την ηχορύπανση γνωστού νυχτερινού κλαμπ ενώ τον περασμένο μήνα η ΕΛ.ΑΣ. είχε προβεί σε δύο συλλήψεις που σχετίζονταν με την ηχορύπανση. Η πρώτη αφορούσε το μαγαζί «Tropicana», όπου είχε συλληφθεί γύρω στα μεσάνυχτα της 15ης Μαΐου ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ηλικίας 27 ετών, καθώς είχε θέσει σε λειτουργία στερεοφωνική συσκευή συνδεδεμένη με ενισχυτές και ηχεία, η οποία μετέδιδε μουσική και προκαλούσε ηχορύπανση Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διενέργεια του σχετικού ελέγχου η ηχοστάθμη μετρήθηκε στα 97,8 dB. Περίπου μία ώρα μετά, λίγο πριν τη 1.00, πραγματοποιήθηκε και δεύτερη σύλληψη αυτή τη φορά στο κατάστημα «Aroma». Η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε έναν 42χρονο, προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος, καθώς είχε θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό σύστημα, ενώ δεν διέθετε άδεια παράτασης χρήσης μουσικών οργάνων από την αρμόδια αρχή, παραβιάζοντας το επιτρεπόμενο ωράριο λειτουργίας μουσικής. Η αλήθεια πάντως είναι ότι εάν κάνει κανείς βόλτα αυτές τις ημέρες στη Χώρα της Μυκόνου κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες δεν ενοχλείσαι πλέον από την μεγάλη ένταση της μουσικής καθώς σχεδόν άπαντες έχουν συνετιστεί μετά την τήρηση του νόμου.

«Οι επισκέπτες μας αναχωρούν μετά την πρώτη νύχτα διαμονής λόγω ηχορύπανσης»
 

Κάτοικοι της Πρωτοβουλίας Πολιτών Μυκόνου, που διαθέτουν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, είχαν στείλει επιστολή διαμαρτυρίας τον περσινό Αύγουστο στον δήμο Μυκόνου, με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, στην Αστυνομία Μυκόνου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στους βουλευτές των Κυκλάδων όλων των κομμάτων, όπου ανέφεραν μεταξύ άλλων πως είναι κάτοικοι του νησιού, «οι οποίοι διατηρούμε τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις μας ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων διαμερισμάτων στο ιστορικό οικισμό της Χώρας Μυκόνου και πέριξ αυτού (Δεσποτικά, Βαστάο, Πέτασσος, Ευαγγελιστράκι). Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε τα επίπεδα ηχορύπανσης να αυξάνονται ανεξέλεγκτα, ζημιώνοντας την λειτουργία των επιχειρήσεων μας, μειώνοντας την ποιότητα του ύπνου μας, – γεγονός το οποίο οδηγεί στην υποβίβαση του βιοτικού μας επιπέδου και στην επιβάρυνση της υγείας μας, – παρά τις συνεχείς κλήσεις μας για την παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών και την τήρηση του Νόμου. Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζουμε έντονη και συνεχή ηχητική όχληση κατά την τουριστική περίοδο, ακόμα και εκτός του νόμιμου ωραρίου λειτουργίας και συχνά μέχρι τις πρωινές ώρες, από τις υπαίθριες εγκαταστάσεις των ακόλουθων καταστημάτων (σ.σ. υπάρχει μια σειρά από ονόματα επιχειρήσεων). […] Η παραπάνω κατάσταση ζημιώνει της επιχείρησης μας. Συχνά οι επισκέπτες αναχωρούν μετά την πρώτη νύχτα της διαμονής τους αφήνοντας άσχημα σχόλια σχετικά με την ηχορύπανση, ενώ καθίσταται αδύνατον να χρησιμοποιηθούν οι εξωτερικοί χώροι των καταλυμάτων και των κατοικιών μας (κήποι, βεράντες, μπαλκόνια), οι οποίοι αν και είναι σχεδιασμένη για να προσφέρουν στους χρήστες τους ηρεμία και ιδιωτικότητα, γίνονται χώροι αβίωτoι κατά τις νυχτερινές ώρες, καθώς κατακλύζονται από την ηχορύπανση που προέρχεται από διαφορετικές πηγές ταυτόχρονα».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Στο κυνήγι όσων νυχτερινών κλαμπ παραβιάζουν τον νόμο περί ηχορύπανσης προχωρά τώρα η ΕΛΑΣ"

Τουρκία: Το ΡΚΚ ανακοίνωσε το τέλος της εκεχειρίας που είχε κηρύξει μετά τον καταστροφικό σεισμό

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) που διεξάγει ένοπλο αγώνα κατά της Τουρκίας από το 1984, ανακοίνωσε ότι τερματίζει μια μονομερή κατάπαυση του πυρός που είχε κηρύξει μετά τον φονικού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου.

Καταδικάζοντας «ένα νέο κύμα επιθέσεων» από τις τουρκικές δυνάμεις, η Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK), η οποία επιβλέπει ολόκληρο το κίνημα των Κούρδων ανταρτών συμπεριλαμβανομένου του PKK, ανακοίνωσε χθες ότι «τερματίζει τη μονομερή κατάπαυση του πυρός (σ.σ. που είχε κηρύξει)», σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε το φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat.

Το PKK, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε στις 10 Φεβρουαρίου την παύση των «επιχειρήσεών» του στην Τουρκία «με την προϋπόθεση ότι το τουρκικό κράτος δεν θα μας επιτεθεί», τέσσερις ημέρες μετά τον σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους στην νοτιοανατολική Τουρκία και χιλιάδες ακόμη στη Συρία.

Η ένοπλη οργάνωση τήρησε αυτή την κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του Μαΐου.

Ο τουρκικός στρατός διεξάγει τακτικά επιχειρήσεις κατά του PKK στην Τουρκία και το Ιράκ και πλήττει επίσης τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία, οργάνωση σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Το YPG κατηγορείται από την Άγκυρα ως παρακλάδι του PKK.

Η Άγκυρα έχει αναφέρει ότι τουρκικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει δεκάδες Κούρδους μαχητές στη βόρεια Συρία από την Κυριακή.

Από το 1984, η σύγκρουση μεταξύ PKK και του τουρκικού κράτους έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πολλών αμάχων.

Η Άγκυρα κατηγορεί το PKK και το YPG ότι διέπραξαν την επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν 6 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 81 στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης στις 13 Νοεμβρίου. Τα δύο κινήματα αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Το ΡΚΚ ανακοίνωσε το τέλος της εκεχειρίας που είχε κηρύξει μετά τον καταστροφικό σεισμό"

Ναυάγιο στην Πύλο: Φωτογραφίες - σοκ με το ασφυκτικά γεμάτο πλοίο με μετανάστες

Νέες φωτογραφίες από το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Λιμενικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες-ντοκουμέντα από το ασφυκτικά γεμάτο αλιευτικό σκάφος με μετανάστες λίγο πριν την τραγωδία.

Το σκάφος μοιάζει με καρυδότσουφλο να πλέει κυριολεκτικά με στοιβαγμένους τον ένα πάνω στον άλλον.

Κατά τις πληροφορίες της ΕΡΤ, οι διασωθέντες μετανάστες αναφέρουν ότι στο πλοίο ήταν 500 - 700 άτομα ενώ φέρεται να λένε ότι γυναίκες και παιδιά ήταν στα αμπάρια.

Οι περισσότεροι είναι από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Έως τώρα, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 79 ενώ οι διασωθέντες σε 104.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΝΑΥΑΓΙΟ, ΠΥΛΟΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΝΑΥΑΓΙΟ, ΠΥΛΟΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΝΑΥΑΓΙΟ, ΠΥΛΟΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Διαβάστε Περισσότερα » " Ναυάγιο στην Πύλο: Φωτογραφίες - σοκ με το ασφυκτικά γεμάτο πλοίο με μετανάστες "

Ναυάγιο στην Πύλο: Απρέπεια ακτιβιστών στο πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Επεισόδιο με απρέπεια στο πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σημειώθηκε κατά την αποχώρηση της από τον  χώρο των αποθηκών στην Καλαμάτα, όπου φιλοξενούνται οι διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου. 

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη αρχικά στο λιμάνι της πόλης, στο χώρο των αποθηκών του οποίου φιλοξενούνται προσωρινά οι διασωθέντες μετανάστες. Εκεί ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για το αν υπήρχαν παιδιά ανάμεσα στους ναυαγούς, κάτι που δεν φαίνεται μέχρι τώρα να επιβεβαιώνεται.

Παράληλλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε, ότι έως τώρα 21 συνολικά άτομα, που έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης έχουν αντιμετωπιστεί ως περιστατικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και δεν έχει χρειαστεί η συνδρομή των υπολοίπων γειτονικών νοσοκομείων, που έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Κατά την αποχώρηση της, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας eleftheriaonline.gr, μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ φώναξαν “Ντροπή” λέγοντας παράλληλα ότι για όλο αυτό αιτία είναι οι πολιτικές με τον φράχτη του Έβρου. 

“Εσείς να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας που φωτογραφίζεστε μπροστά στον φράχτη και τώρα κάνετε show στους ανθρώπους με τόσους νεκρούς. Είναι ντροπή… Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τη δικιά σας προεδρία, τους σκοτώνει στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο”.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απάντησε: “Σκεφτείτε αυτά τα πλοία, τα σαπιοκάραβα που τα φορτώνουν οι διακινητές και κάνουν το εμπόριο. Πόσες ευθύνες υπάρχουν… Όταν ακούω φωνή έχω μία προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος… Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου. Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι…”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυάγιο στην Πύλο: Απρέπεια ακτιβιστών στο πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου"

Βρέθηκε DNA των δυο δολοφονημένων του Κορυδαλλού στο αμάξι – οπλοστάσιο του Νέου Κόσμου

Νέα τροπή φέρνει στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη διπλή δολοφονία στο Κορυδαλλό, η αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε γενετικό υλικό του 38χρονου «Ράμπο» και του 31χρονου κουνιάδου του, εντός του κλεμμένου οχήματος –το οποίο έκρυβε ένα μίνι οπλοστάσιο- που βρέθηκε στο Νέο Κόσμο, λίγες ώρες μετά το «συμβόλαιο θανάτου».

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία της επονομαζόμενης αθηναϊκής νύχτας, ήταν ζήτημα ήμερών ή ακόμη και ωρών ένα «χτύπημα» με στόχο άτομο που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή και υπήρχε θανάσιμη διαμάχη με την ομάδα που άνηκαν τα θύματα της διπλής δολοφονίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι εντός του οχήματος εντοπίστηκαν δύο πολεμικά τυφέκια Kalashnikov, δύο πιστόλια, μία χειροβομβίδα, δεκάδες σφαίρες και αλεξίσφαιρο, με τα όπλα να είναι «καθαρά» τόσο από δακτυλικά αποτυπώματα όσο και από DNA.

Θεωρείται, πλέον, δεδομένο ότι τις επόμενες ώρες θα κληθούν για κατάθεση ή «φιλική συζήτηση» στη ΓΑΔΑ κι άλλα πρόσωπα, αναφορικά με την εκτέλεση του «Ράμπο» και του κουνιάδου του.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκε DNA των δυο δολοφονημένων του Κορυδαλλού στο αμάξι – οπλοστάσιο του Νέου Κόσμου"

Ελεύθερος ο Γιάννης Μιχαηλίδης υπό όρους: Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του

Η Δικαιοσύνη άνοιξε «παράθυρο» ελευθερίας στον κρατούμενο απεργό πείνας (από 12/5) Γιάννη Μιχαηλίδη, που αναμένεται να αποφυλακιστεί με όρους, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας.

Ο αναρχικός κρατούμενος βρίσκεται σε απεργία πείνας επί 33 ημέρες, ενώ από τις 10 Ιουνίου, ανακοίνωσε ότι, προχώρησε και σε απεργία δίψας, διεκδικώντας το δικαίωμά του στην υφ' όρων απόλυση και στην εκπαίδευση, αφού το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού δεν του είχε χορηγήσει από τις αρχές Μαΐου εκπαιδευτική άδεια όπως όφειλε.

Η κατάσταση της υγείας του σύμφωνα με πληροφορίες είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιουλίου του 2022 ο Γ. Μιχαηλίδης αποφάσισε να αναστείλει την πρώτη απεργία πείνας, έπειτα από 68 ημέρες και μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας στο δίκαιο αίτημά του για αποφυλάκιση.

Υπενθυμίζεται πως ο Γ. Μιχαηλιδης, πληροί από πέρυσι τις απαραίτητες προϋποθέσεις για υφ' όρων απόλυση, (σ.σ. έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση του 2019).

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελεύθερος ο Γιάννης Μιχαηλίδης υπό όρους: Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του "

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για τα συμπληρώματα διατροφής W-loss και Ideal-Forte

Την προσοχή των καταναλωτών για τα συμπληρώματα διατροφής «W-loss» και «Ideal Forte», που διαφημίζονται για απώλεια βάρους, εφιστά ο ΕΟΦ ώστε να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Τα συμπληρώματα διατροφής, αναφέρει ο ΕΟΦ, διαφημίζονται στο ίντερνετ ωστόσο δεν είναι γνωστοποιημένα συμπληρώματα διατροφής και δεν νομιμοποιούνται να φέρουν ισχυρισμούς περί απώλειας βάρους.

Σημειώνεται ότι τα «W-loss» και «Ideal Forte» διακινούνται διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, ενώ οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για την κυκλοφορία τους είναι άγνωστες.

Επισημαίνεται ότι κατά την παραγγελία των προϊόντων μέσω των ιστοσελίδων, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν είτε που απευθύνουν τα στοιχεία τους, είτε ποιος θα τα διαχειριστεί, είτε την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους είτε το «W-loss», είτε το «Ideal Forte», να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για τα συμπληρώματα διατροφής W-loss και Ideal-Forte"

Μουζάλας για Θράκη: Ο Τσίπρας ενημερώθηκε, αλλά δεν έδωσε σημασία λόγω της άποψης που έχουμε για την ΕΥΠ

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις η υπόθεση της Θράκης και σε νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μουζάλας τοποθετήθηκε στο αν ενημερώθηκε σχετικά ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς και για τη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΥΠ.

Όπως αναφέρει ο κ. Μουζάλας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για το γεγονός, από ένα χαρτί που είχε στα χέρια του ο κ. Μητσοτάκης, «και κακώς επειδή δεν ήταν πρωθυπουργός», όπως σχολίασε.

Ωστόσο, πρόσθεσε, «εξαιτίας της άποψης που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΥΠ, δεν έδωσε μεγάλη σημασία».

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Μουζάλας για Θράκη: Ο Τσίπρας ενημερώθηκε, αλλά δεν έδωσε σημασία λόγω της άποψης που έχουμε για την ΕΥΠ"

Αγρίνιο: Χειροπέδες σε διαβητολόγο και νοσηλεύτρια για παράνομες συνταγογραφήσεις – 120.000 ευρώ ζημιώθηκε το Δημόσιο

Σύλληψη 58χρονου διαβητολόγου και 48χρονης νοσηλεύτριας στο Αγρίνιο για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων. Αποκαλύφθηκαν έπειτα από καταγγελία του ΕΟΠΥΥ.

Με την κατηγορία ότι προέβαιναν σε παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων σε πολίτες στο Αγρίνιο, συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας ένας 58χρονος παθολόγος-διαβητολόγος και μία 48χρονη νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας.

Σε βάρος του 58χρονου και της 48χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία υπαλλήλου, ψευδής βεβαίωση, νόθευση και έκθεση κατ’ εξακολούθηση και απάτη.

Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από σχετική καταγγελία του ΕΟΠΥΥ. Οι δύο κατηγορούμενοι συνταγογραφούσαν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα κυρίως σε ανασφάλιστους πολίτες που είχαν μηδενική συμμετοχή.

Οι συγκεκριμένοι πολίτες, όμως, δεν τα λάμβαναν, αφού δεν τα είχαν ανάγκη και στη συνέχεια τα επέστρεφαν σχεδόν στο σύνολό τους, στον γιατρό και τη νοσηλεύτρια.
 
Αγρίνιο: Η ζημία για το Δημόσιο και οι κίνδυνοι για την υγεία διαβητικών

Εκτιμάται, ότι η συνολική ζημία του Δημοσίου ξεπερνά το ποσό των 120.000 ευρώ. Σημειώνεται, ότι από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο του 2022 οι δύο κατηγορούμενοι συνταγογράφησαν 9.268 συνταγές φαρμάκων αξίας 154.403,09 ευρώ.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι ίδιες πηγές, οι δύο κατηγορούμενοι, κατά τη διάρκεια του 2023, συνταγογράφησαν σε άτομα που ήθελαν να χάσουν βάρος φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία, όμως, προορίζονταν αποκλειστικά και μόνο για ασθενείς με διαγνωσμένο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Έως αυτήν την ώρα (3 μ.μ. – 14.06.2023), έχουν ταυτοποιηθεί 13 περιπτώσεις πολιτών που λάμβαναν τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα για τον διαβήτη τύπου 2, για αισθητικούς λόγους, και έτσι έθεταν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών που τα χρειάζονταν άμεσα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, αυτοκίνητα, σε ιατρείο-γραφείο, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φαρμακευτικά σκευάσματα, ληγμένα φαρμακευτικά παρασκευάσματα, 2.350 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: Χειροπέδες σε διαβητολόγο και νοσηλεύτρια για παράνομες συνταγογραφήσεις – 120.000 ευρώ ζημιώθηκε το Δημόσιο"

Τουρκικούς πυραύλους διαφημίζει ο Βελόπουλος, τους προτιμά... από τα F-35, δείτε βίντεο

Λίγες μέρες αφότου ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος βρήκε...  μικροπροβληματάκια στα αεροσκάφη F-35 υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι τόσο δοκιμασμένα», επανήλθε στο θέμα των μαχητικών περνώντας σε άλλη πίστα, καθώς όπως υποστηρίζει αντί γι αυτά η Ελλάδα θα μπορούσε να αγοράσει τουρκικούς πυραύλους kuzgun!

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή την οποία παρουσιάζει υποψήφιος βουλευτής του κόμματός του θέλοντας να απαντήσει σε όσους τον επέκριναν για τις δηλώσεις του είπε ότι πρότεινε την αγορά των τουρκικών πυραύλων οι οποίοι όπως λέει κοστίζουν έως 200.000 δολάρια και έχουν αισθητήρες ανωτέρου επιπέδου.

Ακόμη προσθέτει πως με 4 δισ. που θα δώσει η χώρα μας για τα F-35 θα μπορούσαν να αγοραστούν 30.000 κομμάτια τα οποία μπορούν να καταστρέψουν μία στρατιωτική βάση σε δευτερόλεπτα! Μάλιστα για να ενισχύσει την επιχερηματολογία του έσπευσε να πει ότι ξέρει τι λέει καθώς έχει συμβούλους που ξέρουν καλά τα πράγματα...

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε στο Twitter η «Ομάδα Αλήθειας»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκικούς πυραύλους διαφημίζει ο Βελόπουλος, τους προτιμά... από τα F-35, δείτε βίντεο"

Τουρκία: Νέα «πόρτα» Ερντογάν στη Σουηδία για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Τουρκία δεν «θα ικανοποιήσει» απαραίτητα τις «προσδοκίες» της Σουηδίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα Τετάρτη (14.6.2023) ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει της τριμερούς συνάντησης στην Άγκυρα και την προσεχή σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους (Λιθουανία) στις 11 και 12 Ιουλίου.

«Θεού θέλοντος, θα συμμετάσχω (στη σύνοδο κορυφής). Η Σουηδία έχει προσδοκίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τις ικανοποιήσουμε», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που μπλοκάρει εδώ και 13 μήνες την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, καταγγέλλοντάς την κυρίως για ήπια στάση απέναντι στους Κούρδους μαχητές που έχουν καταφύγει στο έδαφός της.

«Για να μπορέσουμε να συμμορφωθούμε με αυτές τις προσδοκίες, πρέπει κατ’ αρχάς η Σουηδία να κάνει αυτό που της αναλογεί», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
 
Τριμερής συνάντηση Τουρκίας – Σουηδίας – Φινλανδίας σήμερα στην Άγκυρα

Τριμερής συνάντηση ανάμεσα στην Τουρκία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στην Άγκυρα.

Στις αρχές Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε την Τουρκία να εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία «το ταχύτερο δυνατό», εκτιμώντας ότι έχει «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Την ίδια ώρα διαδήλωση κατά του Ερντογάν και κατά της ένταξης της Σουηδίας στη συμμαχία πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη, με τη συμμετοχή κυρίως της επιτροπής Ροτζάβα, ομάδας υποστήριξης σε ένοπλες κουρδικές οργανώσεις στη Συρία, εχθρούς της Άγκυρας.

«Δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό με θετικό τρόπο (…) Τι κάνουν οι (σουηδικές) δυνάμεις της τάξης; Η δουλειά τους είναι να τους συλλάβουν», είπε σήμερα ο Ερντογάν. «Αν δεν ασχοληθείτε με αυτό, δεν μπορούμε (να πούμε ναι) στο Βίλνιους», πρόσθεσε.

Η Τουρκία, που έδωσε το πράσινο φως στα τέλη Μαρτίου στην ένταξη της Φινλανδίας στη Συμμαχία, είναι μαζί με την Ουγγαρία οι μόνες από τις 31 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που δεν έχουν ακόμη επικυρώσει την προσχώρηση της Σουηδίας.

Η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι απέλασε στην Τουρκία έναν υποστηρικτή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που έχει καταδικαστεί στην Τουρκία για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ανταποκρινόμενη ντε φάκτο σε έναν όρο που είχε θέσει η Άγκυρα για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Όμως οι τουρκικές αρχές ζητούν δεκάδες απελάσεις μαχητών που έχουν καταφύγει στη Σουηδία και τους οποίους χαρακτηρίζουν «τρομοκράτες», απαίτηση που είναι αδύνατο να ικανοποιηθεί σύμφωνα με τη σουηδική κυβέρνηση, καθώς τα δικαστήρια έχουν την τελευταία λέξη σε αυτές τις υποθέσεις.

Λάθος η υπόθεση ότι έχει αλλάξει γνώμη για τα επιτόκια

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως ο νεοδιορισθείς υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ θα κάνει γρήγορα βήματα, τα οποία δεν προσδιόρισε, μαζί με την κεντρική τράπεζα, αλλά πρόσθεσε πως είναι λάθος να υποτεθεί ότι ο ίδιος έχει αλλάξει γνώμη για τα επιτόκια.

Μετά την επανεκλογή του τον περασμένο μήνα, ο Ερντογάν, «εχθρός» όπως αποκαλεί τον εαυτό του, των επιτοκίων, διόρισε τον Σιμσέκ και τη νέα διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν, κινήσεις που θεωρήθηκαν προάγγελος αλλαγής στην πολιτική σχετικά με τα επιτόκια.

«Μερικοί φίλοι μας δεν πρέπει να κάνουν λάθος, ρωτώντας ‘Πηγαίνει ο πρόεδρός μας για σοβαρή αλλαγή στην πολιτική των επιτοκίων;’», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής από το Αζερμπαϊτζάν χθες, Τρίτη, σύμφωνα με το κείμενο των δηλώσεών του που δημοσιεύουν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ.

«Αλλά σχετικά με την άποψη του υπουργού Οικονομικών μας, δεχθήκαμε ότι θα πάρει βήματα γρήγορα, άνετα με την κεντρική τράπεζα», είπε ο Ερντογάν.

Τα σχόλιά του υποδηλώνουν πως έχει δώσει το πράσινο φως για αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα, η οποία μείωσε τα επιτόκια από 19% το 2021 στο 8,5%, αν και ο πληθωρισμός έφθασε σε υψηλό 24 ετών στο 85,5% τον Οκτώβριο πέρυσι.

Αναλυτές μεγάλων επενδυτικών τραπεζών περιμένουν τώρα ότι η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας θα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια όταν συγκληθεί η επιτροπή νομισματικής πολιτικής στις 22 Ιουνίου.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να επιτύχει χαμηλότερο πληθωρισμό, ο οποίος έπεσε λίγο κάτω από το 40% τον Μάιο, προσθέτοντας πως διατηρεί την πολιτική «χαμηλού πληθωρισμού, χαμηλών επιτοκίων».

Ο Ερντογάν δήλωσε πως ενημέρωσε τη διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας για τις προσδοκίες του.

«Θεού θέλοντος, ούτε ο υπουργός μας των Οικονομικών ούτε η διοικήτρια της κεντρικής τράπεζάς μας θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση και νομίζω ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Νέα «πόρτα» Ερντογάν στη Σουηδία για ένταξη στο ΝΑΤΟ"

Εκατοντάδες Έλληνες «ξενιτεύονται» για βενζίνη και ψώνια σε Τουρκία και Βουλγαρία – «Αιμορραγεί» η αγορά του βορείου Έβρου

Το ένα λουκέτο μετά το άλλο μπαίνει σε πρατήρια και εμπορικά καταστήματα του βορείου Έβρου, καθώς οι επιχειρηματίες βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μια χρονιά, όταν εκατοντάδες Έλληνες «ξενιτεύονται» καθημερινά προς την Τουρκία και την Βουλγαρία για να φουλάρουν τα οχήματά τους, αλλά και να πραγματοποιήσουν αγορές ακόμη και για είδη πρώτης ανάγκης.

Στα τελωνεία του Έβρου η κίνηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα, σχηματίζοντας μέχρι και ουρές σε αυτό των Καστανέων. Η πλειοψηφία των εκδρομέων επιστρέφουν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ενώ το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο κυρίως τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τις ημέρες που πραγματοποιούνται οργανωμένες μονοήμερες εκδρομές προς την Τουρκία, με αποτέλεσμα, τόσο οι πρατηριούχοι, όσο και οι καταστηματάρχες της Νέας Ορεστιάδας να δέχονται “πυρά” από πολλαπλές πλευρές και η επιλογή του λουκέτου είναι πλέον μονόδρομος για αυτούς.

Η βενζίνη αποτελεί την νούμερο «1» αγορά για τους καταναλωτές, όμως παρατηρείται πως όλο και πιο συχνά προτιμούν την Τουρκία και την Βουλγαρία ακόμη και για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, είδη ένδυσης – υπόδησης, ενώ για όσους συμμετέχουν στις οργανωμένες εκδρομές, πραγματοποιούν στις γειτονικές χώρες τα ψώνια ολόκληρης της εβδομάδας. «Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα από πέρυσι που και πάλι έφευγαν μαζικά εκατοντάδες συμπολίτες μας για τα ψώνια τους στις άλλες χώρες που βρίσκονται δίπλα μας» αναφέρει στο ThessToday.gr η πρόεδρος των πρατηριούχων στο βόρειο Έβρο, Βάσω Καλαϊτζή.

Ενδεικτικά, μέσα σε μια δεκαετία έχουν κλείσει παραπάνω από τα μισά πρατήρια υγρών καυσίμων, όπου λειτουργούσαν συνολικά 120. Σύμφωνα με την κα Καλαϊτζή, το 2021 απέμειναν μόνο 42, το 2022 λόγω της ακρίβειας αλλά και την εκτίναξη των τιμών των καυσίμων έμειναν 30, ενώ πλέον είναι ανοιχτά περίπου 24. «Η διάφορα μας με την Τουρκία είναι 1 ευρώ οπότε δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε. Κάθε μας μέρα είναι καταστροφική, στα τελωνεία γίνεται πανικός. Όσα πρατήρια αντέχουν ακόμη, είναι γιατί οι ιδιοκτήτες τους παράλληλα ασχολούνται και με άλλες δουλειές που βγάζουν χρήματα και για αυτό καταφέρνουν να σταθούν στα πόδια τους. Άλλοι όμως, όπως εγώ, μπαίνουμε κάθε μήνα μέσα και τα έξοδα μας είναι πολλά περισσότερα από τα έσοδα, οπότε θεωρώ ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα λουκέτα, όσο η κυβέρνηση δεν μας βοηθάει και το κομμάτι του βορείου Έβρου είναι παραμελημένο».

«Αιμορραγεί» η αγορά της Ορεστιάδας

Τα πλήγματα που μετράει ο εμπορικός κόσμος του βορείου Έβρου από τις γειτονικές αγορές στην Τουρκία και την Βουλγαρία, είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα, καθώς το φαινόμενο της «καταναλωτικής μετανάστευσης» επικρατεί πάνω από μια δεκαετία.

«Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι, δεν μπορούμε να αντέξουμε. Ψωνίζουν μέχρι και λαχανικά, είδη οικιακής χρήσης, μέχρι και ψωμί παίρνουν από την Τουρκία επειδή είναι φθηνότερο. Οργανώνονται ημερήσιες εκδρομές τις ημέρες που έχει λαϊκή στην Ανδριανούπολη, οπότε εμείς φαίνεται να περισσεύουμε» εξηγεί στο ThessToday.gr καταστηματάρχης της Ορεστιάδας, ο οποίος μεταφέρει την έντονη ανησυχία του ακόμη και για την επόμενη ημέρα.

Όπως μεταφέρουν καταστηματάρχες της Ορεστιάδας στο ThessToday.gr, οι καταναλωτές συρρέουν προς τις γειτονικές χώρες ακόμη και για τα δώρα των εορτών, αλλά και αγορές ρούχων για γάμους και βαφτίσεις. «Αγοράζουν τόσο καθημερινά πράγματα, όσο και αυτά που χρησιμοποιούνται συγκεκριμένα για κάποια γιορτή. Δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια, φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρει και η ποιότητα αυτών που παίρνουν, αφού τα περισσότερα προϊόντα είναι «μαϊμού» και τα βρίσκουν φθηνά. Για παράδειγμα, ένα ρούχο εδώ μπορεί να το δίνουμε 50 ευρώ, και στην Τουρκία να το αγοράζουν με 20, αλλά η διαφορά στην ποιότητα είναι μεγάλη. Όσο δεν υπάρχει στήριξη τόσο από τις κυβερνήσεις, ώστε να γίνει πόλος έλξης και ο βόρειος Έβρος, τόσο θα αργοπεθαίνει» καταλήγει.

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκατοντάδες Έλληνες «ξενιτεύονται» για βενζίνη και ψώνια σε Τουρκία και Βουλγαρία – «Αιμορραγεί» η αγορά του βορείου Έβρου"

Μητσοτάκης και Τσίπρας αναβάλλουν τις ομιλίες τους λόγω τoυ ναυαγίου στην Πύλο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του τραγικού ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου και για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ, λόγω του τραγικού ναυαγίου, η προγραμματισμένη για σήμερα προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Πάτρα με ομιλητή τον κ. Μητσοτάκη αναβάλλεται.
 
Ακύρωσε ο Τσίπρας την ομιλία στη Σητεία - Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας λόγω του τραγικού ναυαγίου σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου, ακύρωσε την προγραμματισμένη ομιλία του στη Σητεία.

Παράλληλα, είχε επικοινωνία με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, ενώ, όπως ανέφερε ο ίδιος, κλιμάκιο του κόμματος είναι στην περιοχή.

«Η στιγμή απαιτεί να προτάξουμε την ανθρωπιά και να σταθούμε δίπλα στους επιζήσαντες του ναυαγίου, εντείνοντας παράλληλα κάθε προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων» υπoγραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης και Τσίπρας αναβάλλουν τις ομιλίες τους λόγω τoυ ναυαγίου στην Πύλο"

ΠΟΕΔΗΝ για στρεπτόκοκκο στη Νάουσα: Εξετάστηκαν 45 παιδιά, 7 βρέθηκαν θετικά

Ανακοίνωση για τα κρούσματα στρεπτόκοκκου στη Νάουσα, μετά τον τραγικό θάνατο του 7χρονου, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σημειώνοντας πως προσήλθαν μέχρι τώρα 45 παιδιά για εξέταση Strep Test και βρέθηκαν 7 παιδιά θετικά, εκ των οποίων τα 5 ασυμπτωματικά και τα 2 με συμπτώματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «το Νοσοκομείο της Νάουσας μετά το τραγικό χαμό του 7χρονου διαχειρίσθηκε με επιτυχία την ανίχνευση στρεπτόκοκκου σε παιδιά που προσήλθαν στο Νοσοκομείο. Επαναλαμβάνουμε ότι διαθέτει 5 εξαιρετικούς παιδιάτρους.

Προσήλθαν μέχρι τώρα 45 παιδιά για εξέταση Strep Test.

Βρέθηκαν 7 παιδιά θετικά εκ των οποίων τα 5 ασυμπτωματικά και τα 2 με συμπτώματα.

Όλα και τα επτά θετικά παιδιά λαμβάνουν αγωγή. Τα δύο παιδιά με τα συμπτώματα εμφανίζουν βελτίωση.

Τα 32 παιδιά που εξετάσθηκαν είναι εκτός του σχολικού περιβάλλοντος του 7χρονου και τα 13 παιδιά εντός του σχολικού περιβάλλοντος. Από τα 32 παιδιά εκτός του σχολικού περιβάλλοντος βρέθηκαν τα 5 θετικά εκ των οποίων 3 ασυμπτωματικά και 2 με συμπτώματα.

Από τα 13 παιδιά εντός σχολικού περιβάλλοντος βρέθηκαν δύο παιδιά θετικά ασυμπτωματικά.

Όμως η Νάουσα είναι μια μικρή κοινωνία.

Νοσηλεύεται ακόμη ένα 9χρονο παιδί συγγενής του 7χρονου στο νοσοκομείο Γεννηματάς με βελτιωμένη την υγείας του.

Τέλος Μαρτίου χάθηκε ένα παιδάκι 18 μηνών στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού από στρεπτόκοκκο. Εισήχθη με ελαφρά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας προληπτικά και την επόμενη ημέρα κατέληξε στη ΜΕΘ από στρεπτόκοκκο. Το Νοσοκοκείο παίδων και ΜΕΘ έχει και έμπειρους, εξαιρετικούς παιδιάτρους.

Έχουμε 6 θανάτους από στρεπτόκοκκο εντός του έτους 2023.

Μήπως λοιπόν πρέπει να προστεθεί στις οδηγίες του ΕΟΔΥ να γίνεται Strep Test σε περισσότερα άρρωστα παιδιά που προσέρχονται στα επείγοντα νοσοκομείων.

Είναι μία φτηνή και καθόλου επώδυνη εξέταση που σώζει ζωές;».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ για στρεπτόκοκκο στη Νάουσα: Εξετάστηκαν 45 παιδιά, 7 βρέθηκαν θετικά"

Πύλος: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών - 79 οι νεκροί, 104 οι διασωθέντες

Διαστάσεις μεγάλης τραγωδίας λαμβάνει το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα, του αλιευτικού που μετέφερε παράνομους μετανάστες καθώς σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί ανέρχονται σε 79 και οι διασωθέντες σε 104 με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο σκάφος βρίσκονταν περί τα 700 άτομα.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκτίμηση του Λιμενικού, με βάση το μέγεθος του σκάφους, σε αυτό θα μπορούσαν να επιβαίνουν εκατοντάδες άτομα όχι όμως 700.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι όσοι έχουν διασωθεί είναι άντρες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καμία γυναίκα ούτε παιδί.

Οι πρώτοι από τους διασωθέντες μετανάστες έφτασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην Καλαμάτα με πολυτελή θαλαμηγό που τους μετέφερε μέχρι το λιμάνι της πόλης με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έκαναν λόγο για τουλάχιστον οχτώ εγκύους και αρκετά παιδιά μέσα στο σκάφος.

nayagio-1

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν γίνει 22 διακομιδές ενω είναι σε εξέλιξη η διαλογή από το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) που έχει βρεθεί στο σημείο.

Κατόπιν εντολής από το υπουργείο Υγείας, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, μετέβη εσπευσμένα στην Καλαμάτα ώστε να συντονίσει την επιχείρηση παροχής υγειονομικής περίθαλψης προς τους διασωθέντες μετανάστες από το ναυάγιο.

Στην περιοχή αναμένεται, μάλιστα, μετέβη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, ανέβαλε την προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Πάτρα που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες - 104 εκ των οποίων έχουν διασωθεί  - που επέβαιναν στο αλιευτικό που βούλιαξε κάτω από αδιευκρίνστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ήταν από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία και την Παλαιστίνη.

Διαρκής ενημέρωση Σαρμά για τις συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας

Διαρκής είναι η ενημέρωση που έχει ο πρωθυπουργος Ιωάννης Σαρμάς για τις συνθήκες και τα αίτια της τραγικής ανατροπής και βύθισης σκάφους σε διεθνή ύδατα της κεντρικής Μεσογείου δυτικά της Ελλάδας, που στοίχισε τη ζωή σε πολυάριθμους επιβαίνοντες, σε επικπινωνία του με τις αρμόδιες Αρχές.

Ο κ. Σαρμάς εποπτεύει το συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων στις επιχειρήσεις διάσωσης, υποδοχής και περίθαλψης των ναυαγών, καθώς και περισυλλογής και ταυτοποίησης των θυμάτων.

pylos-diasosi4

pylos-diasosi6

pylos-diasosi8

Παράλληλα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος βρίσκεται στην Καλαμάτα, «έχουμε δημιουργήσει υπαίθριο ιατρείο στην περιοχή του λιμανιού, όπου εξετάζονται όσοι χρήζουν ιατρικής φροντίδας».

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι «έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, εκτός από το νοσοκομείο της Καλαμάτας και τα νοσοκομεία της Κυπαρισσίας, της Σπάρτης και της Τρίπολης, ενώ στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχει φθάσει μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από όμορους νομούς, αλλά και από την Αθήνα». Επίσης, ο Γιάννης Καρβέλης ανέφερε ότι «έχει ήδη δημιουργηθεί ένας πρόχειρος χώρος φιλοξενίας των μεταναστών στις παλιές αποθήκες του λιμανιού της Καλαμάτας, μέχρις ότου ληφθεί απόφαση για την μετακίνηση των μεταναστών».

pylos-diasosi5

pylos-diasosi9

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «ο Δήμος έχει ανοίξει τον χώρο που υπάρχει στο λιμάνι της πόλης, ενώ έχει φροντίσει, σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα, να έλθουν στρώματα, κουβέρτες και ότι άλλο χρειάζεται». Επίσης, ανέφερε ότι «έχουν εγκατασταθεί παροχή νερού, χημικές τουαλέτες, ντουζιέρες, τέντες, ενώ υπάρχει ήδη κινητοποίηση για την παρασκευή και την διανομή φαγητού στους μετανάστες».

Από την Αθήνα έχουν μεταβεί και δύο οχήματα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) με γιατρούς και διασώστες ώστε να συνδράμουν στο έργο διαλογής και διακομιδής των διασωθέντων ενώ στο λιμάνι αναπτύχθηκαν 10 ασθενοφόρα με διασώστες και γιατρούς του ΕΚΑΒ.

pylos_5

pylos_4

pylos_3

Το μυστήριο με τη διαδρομή και τη βύθιση

To πλοίο που είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης έπλεε για πέντε ημέρες, υπό καλές καιρικές συνθήκες μέχρι να φτάσει στο σημείο στο οποίο βυθίστηκε.

Το απόγευμα της Τρίτης προσεγγίστηκε από σκάφος της Frontex αλλά και του Λιμενικού και προσφέρθηκε βοήθεια στους μετανάστες καθώς το σκάφος ήταν γεμάτο όπως διαπιστώθηκε και από drone της Frontex που πέταξε στο σημείο. Κατά πληροφορίες οι επιβαίνοντες στο σκάφος αρνήθηκαν τη βοήθεια που τους προσφέρθηκε και δήλωσαν ότι θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι προς Ιταλία.

Όπως αναφέρουν πηγές στο protothema.gr οι μετανάστες που βρίσκονταν στο αλιευτικό σκάφος δεν ήξεραν κολύμπι ενώ κανείς από τους διασωθέντες δεν έφερε σωσίβιο.

Αυτό που έχει κάνει εντύπωση είναι το πώς οι διακινητές οδήγησαν το σκάφος στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου, όταν βυθίστηκε, ενώ η περιοχή δεν είναι στη συνήθη ρότα προς Ιταλία.

Μαρτυρίες αναφέρουν, δε, ότι ενώ το πλοίο έπλεε με απόλυτη μπουνάτσα, ξαφνικά υπήρξε ένας κλυδωνισμός αριστερά και μετά δεξιά και ακολούθησε η βύθιση του αλιευτικού.

Παρόμοια γεγονότα από το παρελθόν έχουν δείξει ότι τέτοιοι κλυδωνισμοί προκαλούνται από καβγάδες ανάμεσα στους επιβαίνοντες με αποτέλεσμα να προκληθούν μετατοπίσεις στο φορτίο.

Οι μαρτυρίες αυτές προκαλούν, μάλιστα, υπόνοιες για το ενδεχόμενο οι διακινητές των μεταναστών να είχαν κλειδωμένους στα αμπάρια τους μετανάστες προκειμένου να έχουν τον πλήρη έλεγχο του σκάφους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πύλος: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών - 79 οι νεκροί, 104 οι διασωθέντες"

Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Έχει σοβαρό αυτοάνοσο που μπορεί να σχετίζεται με το θάνατο των τριών παιδιών της»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις γύρω από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής της, Αλέξη Κούγια, πάσχει από σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα το οποίο μπορεί να κληρονομηθεί στα παιδιά της. Σύμφωνα με τον Alpha και την εκπομπή «Super Κατερίνα», η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της, διαγνώστηκε προ ημερών με «λύκο», κάτι που σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, δίνει τις απαντήσεις για τον λόγο τον οποίο πέθαναν τα άτυχα κορίτσια.

«Πριν από λίγες ημέρες είχε διαπιστωθεί ότι η κυρία Πισπιρίγκου πάσχει από λύκο. Αυτό έδωσε την αφορμή στους γιατρούς να κάνουν περαιτέρω εξετάσεις. Αν αυτές οι εξετάσεις είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα, δεν θα είχαμε αυτή την τραγική εξέλιξη. Βέβαια, αυτή η εξέλιξη αναδεικνύει την ασυνειδησία κάποιων ιατροδικαστών, οι οποίοι από ένα πανάκι και κάτι φωτογραφίες την κατέστησαν κατηγορουμένη. Η ασθένεια από την οποία πάσχει η κυρία Πισπιρίγκου είναι μία σπάνια μετάλλαξη ενός οξυμωτικού γονιδίου, εγώ δεν είμαι βιολόγος και γιατρός. Αυτό το γονίδιο που είναι κληρονομικό, μεταλαμπαδεύεται στα παιδιά, το οποίο έχει σχέση με σκωπτικά επεισόδια», ανέφερε ο κύριος Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος, συνέχισε αναφέροντας: «Αυτό δίνει απαντήσεις αυτομάτως για το τι συνέβη με τα παιδιά, δίνει απαντήσεις στο όλα αυτά τα επεισόδια που σκοπίμως έχουν υποβαθμίσει οι γιατροί του Καραμανδανείου και της εντατικής των Πατρών αλλά και της παιδιατρικής του Ρίο ήταν πραγματικά σκωπτικά επεισόδια και μάλιστα με ιατρική δικαιολογία».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για την ψυχολογική κατάσταση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο κύριος Κούγιας, τόνισε απλά: «Χάλια».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Έχει σοβαρό αυτοάνοσο που μπορεί να σχετίζεται με το θάνατο των τριών παιδιών της»"

Μήνυμα Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Δεν θέλουμε εντάσεις... αλλά σταματήστε τώρα τους εξοπλισμούς

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρέθηκαν στο μενού της συζήτησης που είχε ο Ταγίπ Ερντογάν με δημοσιογράφους, στο αεροπλάνο της επιστροφής από τα Κατεχόμενα και το Αζερμπαϊτζάν. Ο Τούρκος πρόεδρος μετά τα προ καιρού «Μητσοτάκης γιόκ», έδειξε διάθεση μεν να συναντηθεί και να συζητήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη σύνοδο του Βίλνιους τον Ιούλιο, από την άλλη, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως αν γίνει αυτό, θα θέσει το θέμα των εξοπλισμών.

«Μετά την εκλογή μας, ο κ. Μητσοτάκης τηλεφώνησε και έδωσε συγχαρητήρια. Αυτή ήταν η διαδικασία. Επομένως, αν τύχει και συναντηθούμε στο Βίλνιους, δεν θα διστάσουμε να συζητήσουμε. Είμαστε δύο γειτονικές χώρες. Όσο δεν υπάρχουν μηνύματα που μας γυρνούν πίσω από καιρό σε καιρό, τότε εμείς θα επιδιώκουμε να μειώσουμε τις εντάσεις και τις εχθροπραξίες, όχι να τις αυξήσουμε. Επομένως, θα τα συζητήσουμε και εκεί» είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Και συνέχισε: «Φυσικά και υπάρχει κάτι εδώ. Ξέρουμε τι θα πούμε. Τι είναι αυτό; "Κύριε Πρωθυπουργέ, σταματήστε τους εξοπλισμούς τώρα. Πού πάτε λοιπόν με αυτούς τους εξοπλισμούς; Η Αμερική σας δίνει συνεχώς πολλά όπλα. Τα παίρνετε γιατί σας τα δίνουν δωρεάν;". Μάλλον θα μιλήσουμε γι' αυτά. Να ξέρετε επίσης ότι είμαστε εδώ για να μειώσουμε τους εχθρούς μας, όχι για να τους αυξήσουμε. Αυτή είναι η Τουρκική Δημοκρατία, αυτός είναι ο Ερντογάν».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «υπάρχει μια πιο ειρηνική ατμόσφαιρα με τη σημερινή διοίκηση της ελληνοκυπριακής πλευράς σε σχέση με τις προηγούμενες. Εάν διατηρήσουν αυτή την ειρηνική ατμόσφαιρα και πουν "ναι" στην προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων ισότητας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου χωρίς καμία πρόκληση, ειδικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πούμε "γιατί όχι". Αλλά πρέπει να αναγνωρίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα ισότητας της Βόρειας Κύπρου. Μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανέντιμη απέναντι στη Βόρεια Κύπρο. Έχουν περάσει και 50 χρόνια, αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ακόμα στο ίδιο σημείο, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Εμείς θα τα βάλουμε αυτά τα πράγματα στο τραπέζι. Πρέπει να το επανεξετάσουμε και αυτό».

«Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων και στη διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Καθώς η Τουρκία χτίζει τον αιώνα της, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητά μας. Επανέλαβα στον κ. Τατάρ την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το θέμα»
πρόσθεσε ο Ερντογάν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μήνυμα Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Δεν θέλουμε εντάσεις... αλλά σταματήστε τώρα τους εξοπλισμούς"

Λαύριο: Εργατικό δυστύχημα με νεκρό έναν 45χρονο

Νεκρός είναι ένας 45χρονος δύτης, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών επιθεώρησης πλοίου στο Λαύριο, σε ένα εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη (14.6.2023).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο βρισκόταν στη ράδα του Λαυρίου και το 45χρονο θύμα του εργατικού δυστυχήματος είχε βουτήξει για καθαρισμό υφάλων.

Όμως, εγκλωβίστηκε στην αναρρόφηση της θάλασσας που χρησιμοποιείται για τη ψύξη μηχανημάτων του πλοίου και εντέλει έχασε τη ζωή του.

Πλωτό σκάφος του λιμενικού παρέλαβε τον 45χρονο και τον μετέφερε στο λιμάνι του Λαυρίου όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Λαυρίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαύριο: Εργατικό δυστύχημα με νεκρό έναν 45χρονο"

Ρωσία: Άρχισαν να φτάνουν στη Λευκορωσία τα πυρηνικά - «Τρεις φορές πιο ισχυρά από τις βόμβες σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι»

Άρχισαν να φτάνουν στη Λευκορωσία τα ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα, που είχε προαναγγείλει προ ημερών ο Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον Αλεξάντρ Λουκασένκο να επισημαίνει πως ορισμένα από αυτά είναι τρεις φορές ισχυρότερα από τις ατομικές βόμβες που έριξαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι το 1945.

Η ανάπτυξή τους αποτελεί την πρώτη μετακίνηση από τη Μόσχα τέτοιων πυρηνικών κεφαλών - αποτελούν λιγότερο ισχυρά πυρηνικά όπλα μικρότερης εμβέλειας που θα μπορούσαν δυνητικά να χρησιμοποιηθούν στο πεδίο της μάχης - εκτός Ρωσίας μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.


«Έχουμε πυραύλους και βόμβες που παραλάβαμε από τη Ρωσία», δήλωσε ο Λουκασένκο σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1, η οποία αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Belta της Λευκορωσίας.

«Οι βόμβες είναι τρεις φορές πιο ισχυρές από εκείνες που έπεσαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι», είπε, μιλώντας σε έναν δρόμο με στρατιωτικά οχήματα σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση και κάποιο είδος στρατιωτικής αποθήκης να είναι ορατό στο βάθος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία, η οποία θα διατηρήσει τον έλεγχο των τακτικών πυρηνικών όπλων, που θα αρχίσει να τα αναπτύσσει στη Λευκορωσία, αφού ετοιμαστούν ειδικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης για τη φιλοξενία τους.

Ο Λουκασένκο, στενός σύμμαχος του Πούτιν, δήλωσε στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ότι η χώρα του διαθέτει πολυάριθμες εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρηνικών όπλων που έχουν απομείνει από τη σοβιετική εποχή και έχει αποκαταστήσει πέντε ή έξι από αυτές.

Ο ίδιος υποβάθμισε την ιδέα ότι ο ρωσικός έλεγχος των όπλων αποτελούσε εμπόδιο στο να τα χρησιμοποιήσει γρήγορα, εάν θεωρούσε ότι μια τέτοια κίνηση ήταν απαραίτητη, λέγοντας ότι ο ίδιος και ο Πούτιν θα μπορούσαν να σηκώσουν το τηλέφωνο ο ένας στον άλλον «ανά πάσα στιγμή» και να συνεννοηθούν για το συγκεκριμένο θέμα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρωσία: Άρχισαν να φτάνουν στη Λευκορωσία τα πυρηνικά - «Τρεις φορές πιο ισχυρά από τις βόμβες σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news