facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Λάρισα: Φυτείες με πάνω από 2.100 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν στον Δήμο Αγιάς

Σε μια σημαντική επιτυχία προχώρησε η Αστυνομία στη Λάρισα όπου εντόπισε τρεις φυτείες με περισσότερα από 2.100 δενδρύλλια κάνναβης, σε δύσβατη περιοχή του Δήμου Αγιάς. 

Η αστυνομική επιχείρηση διήρκησε δυο μέρες και όλα έγιναν κάτω από απόλυτη μυστικότητα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη ένας 30χρονος αλλοδαπός και αναζητούνται συνεργάτες του, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στις φυτείες.

Λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη υπόθεση θα γίνουν γνωστές αύριο σε συνέντευξη τύπου στις 12.30 το μεσημέρι από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας, υποστράτηγο, Αστέριο Μαντζιώκα και αρμόδιους αξιωματικούς.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Φυτείες με πάνω από 2.100 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν στον Δήμο Αγιάς"

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανακοίνωσε τους οριστικούς δικαιούχους του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», μετά και από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων.

Οι οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος ενημερώθηκαν με sms στο κινητό τους τηλέφωνο, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος https://allazosyskevi.gov.gr/, στην οποία έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί πίνακες κατάταξης στη θέση Αποτελέσματα Αξιολόγησης.

Από τις 879.026 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, οι 151.450 κατατάσσονται στις «οριστικά επιλέξιμες».

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος ενώ στο πρόγραμμα εφαρμόστηκαν κοινωνικά κριτήρια με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις οικογένειες με μέλος με αναπηρία και τις πολύτεκνες οικογένειες.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή», το μεγαλύτερο πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών που έχει προκηρυχτεί ποτέ στην Ελλάδα. Σήμερα, πρώτοι οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν για να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των ενεργοβόρων συσκευών τους και στη συνέχεια να δουν εξοικονόμηση στους λογαριασμούς έως και 30%. Παράλληλα, ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μας για αναζήτηση πόρων που θα μας επιτρέψουν να διευρύνουμε τους δικαιούχους του προγράμματος, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να αντικαταστήσουν τις ενεργοβόρες οικιακές συσκευές τους μειώνοντας το ενεργειακό κόστος και προστατεύοντας το περιβάλλον»

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν μόνο οι ακόλουθες κατηγορίες συσκευών

  • Κλιματιστικά
  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης.
Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μίας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος"

Εξιχνιάστηκε υπόθεση μεγάλης φυτείας κάνναβης στην Ανδρίτσαινα – Καλλιεργούσαν 4.325 δενδρύλλια

Βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες της μεγάλης φυτείας κάνναβης στην Ανδρίτσαινα που είχε εντοπιστεί τον Ιούνιο του 2021. Μία σύλληψη στη Βοιωτία.

Σχεδόν 14 μήνες μετά συνελήφθησαν ο ένας κατηγορούμενος μαζί με συνεργό του, στο πλαίσιο επιχείρησης της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, για καλλιέργεια 360 δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασώδη περιοχή της Βοιωτίας.

Οι ίδιοι εμπλέκονται στην υπόθεση της καλλιέργειας μεγάλης φυτείας κάνναβης, με 4.325 δενδρύλλια, που είχε εντοπιστεί στις 28 Ιουνίου του 2021, σε δασική περιοχή της Ανδρίτσαινας, στην Ηλεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τον εντοπισμό της φυτείας και των ερευνών που ακολούθησαν, εκδόθηκαν από τον ανακριτή Ηλείας εντάλματα σύλληψης σε βάρος πέντε κατηγορούμενων.

Δείτε βίντεο της ελληνικής αστυνομίας:

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξιχνιάστηκε υπόθεση μεγάλης φυτείας κάνναβης στην Ανδρίτσαινα – Καλλιεργούσαν 4.325 δενδρύλλια"

Μύκονος: Ζευγάρι Καναδών πλήρωσε $570 για 12 στρείδια στο εστιατόριο με τα «χρυσά καβουροπόδαρα»

Στο ρεπορτάζ της New York Post αναφέρεται ότι το ζευγάρι από το Τορόντο του Καναδά βρισκόταν στη Μύκονο στις αρχές Μαϊου για το ταξίδι του μέλιτος.

Η Lindsay Breen και ο σύζυγός της Alex, 30 ετών, έμειναν σοκαρισμένοι από τον εξωφρενικό λογαριασμό στο DK Oyster στη Μύκονο, καθώς τους ζητήθηκε να πληρώσουν 570 δολάρια για ένα πιάτο στρείδια, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

zeugari

Το ζευγάρι εξερευνούσε τη Χώρα του νησιού, όταν αποφάσισαν να πάνε σε ένα από τα τοπικά εστιατόρια να πιουν ένα κοκτέιλ και να τσιμπήσουν κάτι.

«Πήγαμε στο oyster bar για να φάμε και για ένα ποτό», εξήγησε η Lindsay.

«Ο σερβιτόρος είπε αμέσως ''θέλεις στρείδια;''. Φαινόταν πολύ αλαζόνας. Είπαμε ναι και εκείνος είπε ''μια ντουζίνα;''. Έτσι είπαμε ναι γιατί μια ντουζίνα είναι μια τυπική παραγγελία».

stridia

«Ο σύζυγός μου παρήγγειλε μια μπύρα και ζήτησα ένα μενού κοκτέιλ και επέστρεψε με την μπύρα, αλλά έπρεπε να ζητήσω ξανά ένα μενού κοκτέιλ και άρχισε να λέει για διάφορα είδη αλκοόλ που είχε, βότκα, τζιν, αλλά επέμενα και ζήτησα το μενού».

poto

Ο υπάλληλος του εστιατορίου συνέχισε να δυσκολεύει τη Lindsay και δεν της έφερνε τον κατάλογο. «Δεν ήξερα πώς ήταν τόσο δύσκολο να δω τι είχαν», είπε.

Ο σερβιτόρος έφερε τελικά στο ζευγάρι «αυτό που θεωρούν το μενού του κοκτέιλ τους», το οποίο ήταν απλώς «ένα πλαστικοποιημένο κομμάτι χαρτιού με τους τύπους αλκοόλ που αναφέρονταν, αλλά δεν είχε την μάρκα ή τα ποτά».

Η Lindsay τελικά ενέδωσε και παρήγγειλε ένα Aperol spritz «επειδή σαφώς δεν είχαν ένα μενού που ήθελαν να μου δώσουν».

«Ο σερβιτόρος επέστρεψε με κάτι... κωμικά μεγάλα ποτά, οπότε σκεφτήκαμε ότι είναι αστείο που κάνει το μπαρ γιατί δεν ζητήσαμε ένα πολύ μεγάλο κοκτέιλ», θυμήθηκε.

«Στεκόταν πολύ γύρω από το τραπέζι όλη την ώρα σχεδόν. Ήταν πάντα τριγύρω», είπε για τον σερβιτόρο στο εστιατόριο.

«Όταν τελειώσαμε τα στρείδια, προσπαθούσε να μας πείσει να παραγγείλουμε πόδια καβουριών και ευτυχώς που δεν το κάναμε. Είπε ''ξέρεις τι θα πήγαινε πολύ ωραία με αυτά τα στρείδια; Πόδια καβουριού. Να σας φέρω λίγο;'' και είπαμε όχι. Θέλαμε απλώς ένα γρήγορο σνακ και ένα ποτό».

«Ο τύπος επέστρεψε με ένα τεράστιο καροτσάκι με επιδόρπια και λέει, "Λοιπόν, φυσικά, έχουμε κέικ σήμερα" και αρχίζει να βάζει διάφορα επιδόρπια στο τραπέζι μας. Είπαμε ότι δεν τα θέλουμε και άρχισε να προσβάλλεται. Καθώς αρνούμασταν αυτό που προσπαθούσε να μας δώσει, γινόταν όλο και πιο απογοητευμένος».

Ο λογαριασμός των 571 δολαρίων και το πίσω δωμάτιο

Αφού τελείωσαν το σνακ και τα «κωμικά μεγάλα ποτά», το ζευγάρι ήταν έτοιμο να πληρώσει και να συνεχίσει τη μέρα του.

«Όταν ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε, πήγα στην τουαλέτα και έβαλαν τον σύζυγό μου να πάει σε ένα πίσω δωμάτιο για να πληρώσει» λέει η Lindsey.

«Του έδωσαν τον λογαριασμό που ήταν πάνω από 400 ευρώ. Ήταν σοκαρισμένος και ζήτησε να δει τον αναλυτικό λογαριασμό. Είχαν μια οθόνη υπολογιστή που την γύρισαν για να δει και ήταν όλα στα ελληνικά, αλλά δεν μιλάμε ελληνικά».

Αν και ήταν εντελώς σοκαρισμένος από τον μεγάλο λογαριασμό, ο Άλεξ πλήρωσε χωρίς κανένα πρόβλημα αφού αισθάνθηκε μια «περίεργη ατμόσφαιρα» και «δεν ήθελε να βρεθεί σε άσχημη θέση».

«Σίγουρα ένιωθε εκφοβισμένος και είναι ο πιο φιλικός τύπος, οπότε ακόμα κι αν ο λογαριασμός ήταν διπλός, πιθανότατα θα τον είχε πληρώσει για να αποφύγει οποιοδήποτε πρόβλημα», παραδέχτηκε η Lindsay.

«Ήταν αρκετά τρελό. Εκ των υστέρων χαίρομαι που δεν προκαλέσαμε καυγά ή αρνηθήκαμε να πληρώσουμε επειδή θα μπορούσε να είχε καταλήξει χειρότερα για εμάς. Ξέρουν ότι όταν είσαι κάπου τουρίστας, το εκμεταλλεύονται».

«Είναι τόσο τρελό να πληρώνεις τόσα πολλά λεφτά για ένα σνακ», επέμεινε η Λίντσεϊ. «Ήμασταν πραγματικά σοκαρισμένοι, ειδικά επειδή είχαμε μερικά πολύ ωραία γεύματα στην Ιταλία και είμαστε πρόθυμοι να ξοδέψουμε όταν είναι δικαιολογημένο, αλλά δεν πήραμε πολλά».

Παρά το σοκ, το ζευγάρι ήταν απλά ικανοποιημένο που κατάφερε να πληρώσει τον λογαριασμό και να χρεώσει τα υπόλοιπα έξοδά του στην πιστωτική του κάρτα.

«Μπορώ να φανταστώ πώς θα κατέληγε κάποιος που δεν θα είχε χρήματα να πληρώσει τον λογαριασμό. Δεν είναι ο ιδανικός τρόπος να ξοδέψουμε τα χρήματά μας, αλλά είμαστε τυχεροί που μπορούσαμε να πληρώσουμε», είπε.

«Στις διακοπές, μας αρέσει να πηγαίνουμε οπουδήποτε φαίνεται κάτι καλό, δεν κάνουμε πραγματικά έρευνα, αλλά μάλλον θα ξεκινήσουμε να κάνουμε πριν κάτσουμε κάπου. Το συγκεκριμένο που καθίσαμε ήταν λιγότερο απασχολημένο από τα άλλα εστιατόρια», παραδέχτηκε.

«Όλοι είχαν τα μενού τους αναρτημένα έξω, κάτι που είναι χαρακτηριστικό σε αυτή την περιοχή. Ήταν όλα παρόμοια στις τιμές, προφανώς λίγο ακριβά αλλά δίκαια για αυτό που έπαιρνες».



Αυτή και ο Άλεξ έριξαν γρήγορα μια ματιά στο μενού έξω από το DK Oyster στη Μύκονο και πίστευαν ότι τα στρείδια είχαν καταχωρηθεί στα εννέα ευρώ, αλλά αργότερα έμαθαν ότι το εστιατόριο τιμολόγησε το μενού τους με βάση τα είδη ανά 100 γραμμάρια.

«Λοιπόν, λέει ότι το καλαμάρι είναι 29 δολάρια, αλλά με ψιλά γράμματα, λέει ότι είναι για 100 γραμμάρια καλαμάρι, οπότε ο λογαριασμός σας φτάνει τα 300 ευρώ», είπε.

Οι Breens δεν είναι το πρώτο ζευγάρι που εξαπατήθηκε από αυτό το παραθαλάσσιο εστιατόριο στην Ελλάδα αναφέρεται στο ρεπορτάζ της New York Post.

«Δίπλα, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος είπε ότι λυπόταν πολύ που άκουσε ότι πήγαμε», είπε η Λίντσεϊ. «Είπε ότι προειδοποιεί όλους όσοι μπαίνουν στο κατάστημα να μείνουν μακριά από εκεί και πως το συγκεκριμένο μαγαζί δεν αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα των Ελλήνων».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μύκονος: Ζευγάρι Καναδών πλήρωσε $570 για 12 στρείδια στο εστιατόριο με τα «χρυσά καβουροπόδαρα»"

Gazprom: Αδύνατη η παραλαβή της τουρμπίνας του Nord Stream λόγω κυρώσεων

Η Gazprom χαρακτηρίζει ως αδύνατη την παραλαβή της Τουρμπίνας του Nord Stream 1 λόγω των ισχύοντων κυρώσεων. Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Σολτς ότι το εξάρτημα είναι έτοιμο με τα απαραίτητα έγγραφα για να επιστρέψει στη Ρωσία, η Gazprom υποστήριξε ότι οι δυτικές κυρώσεις καθιστούν αδύνατη την παραλαβή του.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο κρατικά ελεγχόμενος ρωσικός ενεργειακός κολοσσός αναφέρει ότι “το καθεστώς κυρώσεων σε Καναδά, ΕΕ, και Ηνωμένο Βασιλείο και η ασυνέπεια της τρέχουσας κατάστασης με τις υπάρχουσες συμβατικές υποχρεώσεις εκ μέρους της Siemens καθιστούν αδύνατη την παράδοση του κινητήρα 073 στο Portovaya CS”.

«Η τουρμπίνα είναι εδώ και μπορεί να παραδοθεί»

Νωρίτερα σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος είχε αναφέρει πως “είναι αρκετά σαφές και απλό. Η τουρμπίνα είναι εδώ και μπορεί να παραδοθεί. Πρέπει μόνο να πει κάποιος ότι τη θέλει και μετά θα παραδοθεί πολύ γρήγορα. Όλα τα απαραίτητα έγγραφα είναι έτοιμα και δεν υπάρχει λόγος να μη γίνει αυτή η παράδοση”.

Ο κ. Σολτς φωτογραφήθηκε μάλιστα μπροστά από την τουρμπίνα, ενώ χαρακτήρισε πολιτικά υποκινούμενες τις δικαιολογίες της ρωσικής πλευράς.

“Ο περιορισμός της παροχής φυσικού αερίου φαίνεται ότι έχει περισσότερο πολιτικά κίνητρα”, είχε πει ο Γερμανός καγκελάριος, προσθέτοντας ότι και μελλοντικά θα πρέπει κανείς να υπολογίζει πως “μπορεί πάντα να υπάρχουν οποιαδήποτε δήθεν προβλήματα για να μη λειτουργεί κάτι”.

Η Γερμανία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για ενδεχόμενα τέτοια “προβλήματα”

Ακόμη και μετά την παράδοση της τουρμπίνας, η Γερμανία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για ενδεχόμενα τέτοια “προβλήματα”, είχε αναφέρει. Εκπρόσωπος της Siemens Energy δήλωσε επίσης σήμερα ότι η τουρμπίνα, η οποία επισκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στον Καναδά και εστάλη στη Γερμανία προκειμένου να παραδοθεί στην Gazprom, είναι μόνο μία από τις συνολικά έξι μεγαλύτερες και δύο μικρότερες τουρμπίνες που χρησιμοποιούνται στον Nord Stream 1.

Ωστόσο, για την λειτουργία του αγωγού στο 100% των δυνατοτήτων του αρκούν μόνο οι πέντε τουρμπίνες. Αυτή τη στιγμή ο αγωγός όμως λειτουργεί στο 20% της συνολικής παροχής και, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Siemens, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το γιατί τεχνικά δεν είναι δυνατή μια υψηλότερη απόδοση. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα απαραίτητα τελωνειακά και ταξιδιωτικά έγγραφα για την αποστολή της τουρμπίνας είναι έτοιμα, αλλά λείπουν ακόμη κάποια στοιχεία από τη ρωσική πλευρά.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Gazprom: Αδύνατη η παραλαβή της τουρμπίνας του Nord Stream λόγω κυρώσεων"

Ιός του Δυτικού Νείλου: Δώδεκα νέα κρούσματα καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα

Δώδεκα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα, ενώ συνολικά κατά τη φετινή περίοδο έχουν νοσήσει 25 άνθρωποι.

Όπως αναφέρεται στην εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, από αυτούς οι 19 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ), όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση. Έξι είχαν ήπια νόσηση (πυρετό). Έως τώρα δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από τον ιό.

Τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, σε Λάρισα, Ημαθία, Κιλκίς και Χαλκιδική.

Οι επιστήμονες συνιστούν τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, ιδιαίτερα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα τα οποία ανα εκτεθούν στον ιό διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιός του Δυτικού Νείλου: Δώδεκα νέα κρούσματα καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα"

Καιρός αύριο: Υψηλές θερμοκρασίες για άλλη μια μέρα – Αναλυτική πρόγνωση

Διαβάστε πως θα είναι ο καιρός αύριο Πέμπτη (04.08.2022) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Στη Μακεδονία θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Στα υπόλοιπα, γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο κατά την διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στα δυτικά κατά τόπους τους 38 βαθμούς, στα περισσότερα νησιά τους 34 με 35 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Στα υπόλοιπα, γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 και κατά τόπους έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά την διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά την διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Υψηλές θερμοκρασίες για άλλη μια μέρα – Αναλυτική πρόγνωση"

«Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή»: Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί δικαιούχοι

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο πίνακας με τους οριστικούς δικαιούχους του προγράμματος «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», μετά και από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων.

Οι οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα ενημερωθούν με την αποστολή sms στο κινητό τους τηλέφωνο, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος https://allazosyskevi.gov.gr/, στην οποία έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί πίνακες κατάταξης στη θέση Αποτελέσματα Αξιολόγησης. Από τις 879.026 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, οι 151.450 κατατάσσονται στις «οριστικά επιλέξιμες».

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος, ενώ στο πρόγραμμα εφαρμόστηκαν κοινωνικά κριτήρια με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις οικογένειες με μέλος με αναπηρία και τις πολύτεκνες οικογένειες.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή», το μεγαλύτερο πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών που έχει προκηρυχτεί ποτέ στην Ελλάδα. Σήμερα, πρώτοι οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν για να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των ενεργοβόρων συσκευών τους και στη συνέχεια να δουν εξοικονόμηση στους λογαριασμούς έως και 30%.

Παράλληλα, ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μας για αναζήτηση πόρων που θα μας επιτρέψουν να διευρύνουμε τους δικαιούχους του προγράμματος, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να αντικαταστήσουν τις ενεργοβόρες οικιακές συσκευές τους μειώνοντας το ενεργειακό κόστος και προστατεύοντας το περιβάλλον».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή»: Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί δικαιούχοι"

G7: Έκκληση στην Κίνα να επιλύσει ειρηνικά τη διαμάχη με την Ταϊβάν

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας G7 απηύθυναν έκκληση στην Κίνα την Τετάρτη για αποκλιμάκωση της έντασης γύρω από τα στενά της Ταϊβάν.

Η Κίνα αντέδρασε οργισμένα στην επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι, απαντώντας με έντονη στρατιωτική δραστηριότητα γύρω από την Ταϊβάν.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να χρησιμοποιηθεί μια επίσκεψη ως πρόσχημα για επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στα στενά της Ταϊβάν. Είναι φυσιολογικό και συνηθισμένο για τους νομοθέτες από τις χώρες μας να ταξιδεύουν διεθνώς», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους οι υπουργοί Εξωτερικών της G7.

Παράλληλα, επισήμαναν τον κίνδυνο για αύξηση των εντάσεων και αποσταθεροποίηση της περιοχής από την κλιμακούμενη απάντηση της Κίνας.

Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "G7: Έκκληση στην Κίνα να επιλύσει ειρηνικά τη διαμάχη με την Ταϊβάν"

Πυροσβεστική: 1053 πυρκαγιές την τελευταία εβδομάδα – Σε ύφεση η φωτιά στη Μεσσηνία

Σε 756 αστικές πυρκαγιές, 297 δασικές δασικές πυρκαγιές και 472 παροχές βοήθειας κλήθηκε να επέμβει το Πυροσβεστικό Σώμα την τελευταία εβδομάδα.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές, όπως ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός, Ραφαέλα Τζίμα στην τακτική ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Οι σοβαρότερες από τις πυρκαγιές, όπως είπε η κ. Τζίμα, εκδηλώθηκαν στις περιφέρειες, Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κρήτης, Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας καθώς και Πελοποννήσου.

Επιπλέον, όπως τόνισε, σε ύφεση τέθηκε σε χρονικό διάστημα 2 ωρών η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 13:45 σε δασική έκταση στο Σχίνο Μεσσηνίας και προσέθεσε ότι στις 14:38 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του Μεσοχωρίου προς ασφαλή κατεύθυνση. «Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των δυνάμεων, η πυρκαγιά δεν απείλησε τον οικισμό», τόνισε η κ. Τζίμα.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν και 14 Φινλανδοί πυροσβέστες που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης Πυροσβεστών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακόμη, στις 15:18 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση πλησίον της Εθνικής οδού Κυπαρισσίας – Πύργου στο ύψος της γέφυρας του Αλφειού και επιχειρούν 34 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:20 σε δασική έκταση στα Καλύβια Γυθείου, όπως είπε η κ. Τζίμα, οριοθετήθηκε σε μία ώρα από την έναρξή της και επιχειρούν 27 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα άμεσα οριοθετήθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση εντός οικοπεδικού χώρου στη περιοχή Σοφός Ασπροπύργου στις 15:42. Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Όπως είπε, η κ. Τζίμα, οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο δάσος της Δαδιάς του Έβρου και στη Βάλια Κάλντα Γρεβενών, έχουν ελεγχθεί και παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, για την φύλαξή τους.

Επιπλέον, επισήμανε ότι μεγάλος αριθμός πυρκαγιών έχει ως σημείο έναρξης ακαθάριστους οικοπεδικούς χώρους και υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση, οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι για τον καθαρισμό τους με την ταυτόχρονη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων πυρασφάλειας.

Συνολικά, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί, 120 προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων οι 52 περιπτώσεις αφορούν συλλήψεις για το αδίκημα του εμπρησμού, ενώ όπως τόνισε η κ. Τζίμα έχει προκύψει ότι, από αυτό το σύνολο των 52 ατόμων, 32 συνελήφθησαν για εμπρησμό από πρόθεση και 20 για εμπρησμό από αμέλεια.

Ταυτόχρονα,κατά την διάρκεια εκτεταμένων ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, από την 1η Μαΐου έχουν επιβληθεί 349 διοικητικά πρόστιμα, κυρίως για μη τήρηση μέτρων πυρασφάλειας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Εύβοια, Σάμο, Ικαρία, Λέσβο, Χίο και Ψαρά.

Παράλληλα η κ. Τζίμα γνωστοποίησε ότι για αύριο, Πέμπτη 4 Αυγούστου αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Σάμο, Ικαρία, Λέσβο, Χίο και Ψαρά και σημείωσε ότι στις περιοχές αυτές εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές.

«Τις επόμενες ημέρες, θα πρέπει όλοι μας, να παραμείνουμε ιδιαίτερα προσεκτικοί, δεδομένων των υψηλών θερμοκρασιών και της ενισχυμένης έντασης των ανέμων που αναμένεται να επικρατήσουν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Δεν ανάβουμε φωτιά για κανένα λόγο. Η προστασία της ζωής, της περιουσίας και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας», κατέληξε η κ. Τζίμα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 1053 πυρκαγιές την τελευταία εβδομάδα – Σε ύφεση η φωτιά στη Μεσσηνία"

Πελόζι: Η Κίνα δεν μπορεί να εμποδίσει ξένους ηγέτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ταϊβάν

Η Κίνα δεν μπορεί να εμποδίσει ξένους ηγέτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ταϊβάν, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στο αυτοδιοικούμενο νησί.

«Δυστυχώς, η Ταϊβάν εμποδίστηκε να συμμετάσχει σε παγκόσμιες συνόδους, με πιο πρόσφατη εκείνη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, εξαιτίας των αντιρρήσεων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος», ανέφερε η Πελόζι και συμπλήρωσε: «Παρότι μπορούν να εμποδίσουν την Ταϊβάν να στείλει τους ηγέτες της σε παγκόσμια φόρουμ, δεν μπορούν να εμποδίσουν τους ξένους ηγέτες – ή οποιονδήποτε άλλον θέλει – να ταξιδέψουν στην Ταϊβάν για να τιμήσουν την ακμάζουσα Δημοκρατία της, να επισημάνουν τις επιτυχίες της και να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή μας για συνεχή συνεργασία».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πελόζι: Η Κίνα δεν μπορεί να εμποδίσει ξένους ηγέτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ταϊβάν"

Βοιωτία: Τεράστια χασισοφυτεία με 2.225 δενδρύλλια σε χαράδρα, έφταναν έως και τα 2,50 μέτρα!

Τις ορειβατικές τους ικανότητες επιστράτευσαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Χαλκίδας για να φτάσουν ως την τεράστια χασισοφυτεία που εντόπισαν κρυμμένη σε μια εξαιρετικά δυσπρόσιτη απόκρημνη πλαγιά μιας χαράδρας με μεγάλη κλίση στην δασική περιοχή της κοινότητας Κλειδί του Δήμου Τανάγρας στην Βοιωτία!

Γι' αυτό, άλλωστε, η οργανωμένη επιχείρηση έγινε με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τρίτης, ώστε να συλληφθεί επ' αυτοφώρω ένας αλλοδαπός που καλλιεργούσε τα συνολικά 2.225 δενδρύλλια κάνναβης, εκ των οποίων τα 900 ύψους 0,50 ως 2,50 μέτρων! Η φυτεία ήταν απλωμένη σε ειδικά διαμορφωμένα πεζούλια που περικλείονταν από πυκνή βλάστηση η οποία τους παρείχε φυσική κάλυψη.

Boiwtia-xasisofyteia6

Boiwtia-xasisofyteia4

Μάλιστα, για το πότισμά της ο δράστης, ο οποίος βρίσκεται παράνομα στη χώρα, είχε εγκαταστήσει πλαστικά βαρέλια και λάστιχα, τα οποία αντλούσαν νερό από το κανάλι του Μόρνου! Στον χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν πλήθος βαρέλια και λάστιχα ποτίσματος, γεωργικά εργαλεία, μπουκάλια, γάντια εργασίας και άλλα αντικείμενα, ενώ στην κατοχή του αλλοδαπού κατασχέθηκαν τρία κινητά.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αναζητούνται και τρεις συνεργοί του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων δεν είναι ακόμη γνωστά. Προς το παρόν, ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών με κατηγορίες για καλλιέργεια ναρκωτικών κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Boiwtia-xasisofyteia3

Boiwtia-xasisofyteia2

Boiwtia-xasisofyteia7

Boiwtia-xasisofyteia

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βοιωτία: Τεράστια χασισοφυτεία με 2.225 δενδρύλλια σε χαράδρα, έφταναν έως και τα 2,50 μέτρα!"

Σαντορίνη: Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα «ξέχασαν» να δηλώσουν πάνω από 500 πακέτα διανυκτέρευσης

Κόσμος πάει, έρχεται και κοιμάται στα νησιά, αλλά αποδείξεις δεν κόβονται. Έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αποκάλυψαν εκτεταμένη φοροδιαφυγή σε τέσσερις επιχειρήσεις ξενοδοχείων και ενοικίασης δωματίων, στην Σαντορίνη.

Πρόκειται για περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν εξέδωσαν αποδείξεις για περισσότερα από 500 πακέτα διαμονής, τα οποία είχαν κλειστεί μέσω των γνωστών πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό, εντόπισαν ύποπτες επιχειρήσεις και διασταύρωσαν τις κρατήσεις από τις πλατφόρμες, με τις αποδείξεις, που εξέδωσαν.

Μόνο για αυτές τις τέσσερις περιπτώσεις, βρήκαν μη εκδοθείσες αποδείξεις, καθαρής αξίας άνω των 255.000 ευρώ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες από τις ελεγκτικές υπηρεσίες:

· Προσωπική εταιρεία, με αντικείμενο δραστηριότητας την ενοικίαση διαμερισμάτων, τη χρήση 2021 δεν είχε εκδώσει 190 αποδείξεις, καθαρής αξίας 66.671 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 8.667 ευρώ.

· Επιχείρηση, με αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή υπηρεσιών ξενοδοχείου, τη χρήση 2016, δεν είχε εκδώσει 196 αποδείξεις, καθαρής αξίας 74.750 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 9.717 ευρώ.

· Προσωπική εταιρεία, με αντικείμενο δραστηριότητας την ενοικίαση διαμερισμάτων, τη χρήση 2021, δεν είχε εκδώσει 105 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, καθαρής αξίας 21.802 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 2.834 ευρώ.

· Προσωπική εταιρεία, με αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή υπηρεσιών ξενοδοχείου, τη χρήση 2021, δεν είχε εκδώσει αποδείξεις, καθαρής αξίας 91.741 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 11.926 ευρώ.

Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, καταλογίστηκαν οι εξής ποινές:

· o φόρος, που αναλογεί στον τζίρο, που δεν δηλώθηκε, συν προσαυξήσεις
· το 50% του αναλογούντος ΦΠΑ
· επιπλέον πρόστιμα έως 2.500 ευρώ

Στις περιπτώσεις αυτές, ο έλεγχος συνεχίζεται σε βάθος στα βιβλία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, καθώς στην ΑΑΔΕ λέγεται πως οι ελεγκτές έχουν ήδη εντοπίσει και τους επόμενους στόχους ελέγχου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σαντορίνη: Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα «ξέχασαν» να δηλώσουν πάνω από 500 πακέτα διανυκτέρευσης"

Από 1η Οκτωβρίου σε ισχύ οι ψηφιακές ταυτότητες για τράπεζες-εταιρείες τηλεφωνίας

Την ίδια ισχύ με τα αντίστοιχα φυσικά πιστοποιητικά έχουν τα ψηφιακά αντίγραφα ταυτοτήτων και διπλωμάτων οδήγησης εντός της ελληνικής επικράτειας που ενεργοποιούν σε καθημερινή βάση εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, καθώς η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Συνεπώς, οι πολίτες μπορούν να τα επιδεικνύουν αντί για την αστυνομική ταυτότητα ή το δίπλωμα οδήγησης.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις συναλλαγές των πολιτών με τράπεζες, με λοιπούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και με παρόχους υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, τα ψηφιακά αντίγραφα ταυτότητας θα ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου 2022. Μέχρι τον Οκτώβριο που θα ανακοινωθούν και οι επιμέρους λεπτομέρειες χρήσης των ψηφιακών αντιγράφων ταυτότητας στις συναλλαγές με τράπεζες και εταιρίες τηλεφωνίας, οι συναλλασσόμενοι με τις τράπεζες και τις εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα έγγραφα που απαιτούνται στην έντυπη μορφή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα https://wallet.gov.gr έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και μέχρι σήμερα Τετάρτη μεσημέρι είναι διαθέσιμη για τους πολίτες των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε ψηφίο από 1 έως και 7 και οι οποίοι επιθυμούν να ενεργοποιήσουν το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας ή/και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι καθημερινά θα ξεκλειδώνει ακόμα ένας λήγοντας. Επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση της εφαρμογής γίνεται με βάση τον συγκεκριμένο προγραμματισμό αλλά η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κατέβασμα ανά πάσα στιγμή τόσο για κινητά με λειτουργικό iOS όσο και Android.

Το ψηφιακό αντίγραφο ταυτότητας, όπως έχει ανακοινωθεί, δεν συνιστά ταξιδιωτικό έγγραφο. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε πτήσεις εσωτερικού, αλλά όχι σε διεθνείς πτήσεις ή σε μετακινήσεις εντός της ζώνης Σένγκεν. Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις βρίσκονται στην εφαρμογή και στο wallet.gov.gr. Επιπλέον, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήματα εξυπηρέτησης και υποστήριξης στο wallet.gov.gr/support.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Από 1η Οκτωβρίου σε ισχύ οι ψηφιακές ταυτότητες για τράπεζες-εταιρείες τηλεφωνίας"

Μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία: Μήνυμα του 112 για εντολή εκκένωσης στο Μεσοχώρι

Μισή περίπου ώρα αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης από το Μεσοχώρι Μεσσηνίας προς Πήδασο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ η φωτιά παίρνει μεγάλες διαστάσεις λόγω της καύσιμης ύλης και του αέρα.

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία: Μήνυμα του 112 για εντολή εκκένωσης στο Μεσοχώρι"

Πάτρα: Η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου μηνύουν τον γιατρό της Τζωρτζίνας

Μήνυση φέρεται να κατάθεσαν η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά του γιατρού της μικρής Τζωρτζίνας, Ανδρέα Ηλιάδη για την υπόθεση της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του pelop.gr η μάνα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη (3.8) στα δικαστήρια Πάτρας για να καταθέσουν αυτοπροσώπως μήνυση σε βάρος του διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη, με αφορμή τις δημόσιες δηλώσεις του πως η ευρύτερη οικογένεια δεν επισκεπτόταν τη Τζωρτζίνα, ενώ νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ωστόσο, η οικογένεια υποστηρίζει πως ο κ. Ηλιάδης τους έδιωχνε λέγοντάς τους χαρακτηριστικά πως «εκεί δεν είναι πανηγύρι να κάθεστε όλοι απέξω».

Κατά του κ. Ηλιάδη μέσω της μήνυση που συντάχθηκε από τον δικηγόρο της οικογένειας Όθωνα Παπαδόπουλο, κινούνται η μητέρα της 33χρονης, Δήμητρα, η μητέρα της Ελένη, ο πατριός και θείος της.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου μηνύουν τον γιατρό της Τζωρτζίνας"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη στην Αττική και άλλες 6 περιοχές

Για ακόμα μια μέρα, οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, αυξάνουν τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 4 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Aττική
  • Nότια Εύβοια
  • Σάμο
  • Ικαρία
  • Λέσβο
  • Χίο
  • Ψαρά

provlepsi_kindinou

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη στην Αττική και άλλες 6 περιοχές"

Navtex του Ισραήλ με άδεια της Ελλάδας για στρατιωτικές ασκήσεις νότια της Κρήτης

«Μήνυμα» προς την Τουρκία στέλνει η Ελλάδα μέσω Ισραήλ, καθώς έδωσε την άδεια στο Τελ Αβίβ να δεσμεύσει δύο περιοχές νότια της Κρήτης για στρατιωτικές ασκήσεις.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το Ισραήλ τις δέσμευσε από 26 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου, και είναι περιοχές που συμπίπτουν μεε το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Η κίνηση αυτή για ορισμένους έχει μεγάλο συμβολισμό αγφού γίνεται την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται να βγάλει το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν», πιθανότατα στις 9 Αυγούστου.

Το Ισραήλ, σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, μετείχε στην πολυεθνική άσκηση Μέδουσα και σε άλλες συνεκπαιδεύσεις, ενώ είχε ρόλο στην κρίση του «Ορούτς Ρέις».

Τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παναγιωτόπουλος, στην πρόσφατη συνάντησή του στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα συναντήθηκε με τον ομόλογό του και αναπληρωτή πρωθυπουργό Μπένι Γκατς, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.

Αντι – NAVTEX της Τουρκίας

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία εξέδωσε δική της NAVTEX με την οποία δεσμεύει περιοχές ανάμεσα σε Ρόδο – Κάρπαθο και Καστελλόριζο σήμερα, ως απάντηση σε ελληνική NAVTEXT.

Η Τουρκία επιμένει στο αφήγημά της μιλώντας για επιχείρηση  «περικύκλωσης» της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου με αυτήν θύμα, και την οποία η ίδια πρέπει να «σπάσει».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Navtex του Ισραήλ με άδεια της Ελλάδας για στρατιωτικές ασκήσεις νότια της Κρήτης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news