facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Πολιτική Προστασία: Σε πολύ σκληρό lockdown η Λέρος: Απαγόρευση περιττής κυκλοφορίας όλο το 24ωρο

Σε κατάσταση πολύ αυστηρού απαγορευτικού τίθεται το νησί της Λέρου, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από την επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης που παρατηρείται στην περιοχή.

Έπειτα από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στη Λέρο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης μελών της Επιτροπής επιδημιολόγων, εισήγησης του Δημάρχου Λέρου και λαμβάνοντας υπόψιν τη ραγδαία εκδήλωση κρουσμάτων, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων του κορονοϊού, εφαρμόζονται στη Λέρο πρόσθετα περιοριστικά μέτρα lockdown από την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 22-03-2021 και ώρα 06:00 για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Συγκεκριμένα, αποφασίζεται:

-Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας (για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).

Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της νήσου Λέρου για λόγους υγείας, πιστοποιούμενων από σχετικές βεβαιώσεις υγείας.

Επιτρέπεται η μετακίνηση προς τη νήσο Λέρο μόνο των μόνιμων κατοίκων και του προσωπικού τροφοδοσίας οχημάτων επιδεικνύοντας τα σχετικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα στους μόνιμους κατοίκους και στο προσωπικό τροφοδοσίας οχημάτων που θα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά προς τη νήσο Λέρο θα διενεργείται τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 (rapid) από υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή και την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.

Η αναστολή οικοδομικών εργασιών στη νήσο Λέρο.

Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.

Η αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.

Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Λέρου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της νήσου Λέρου και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της νήσου Λέρου.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτική Προστασία: Σε πολύ σκληρό lockdown η Λέρος: Απαγόρευση περιττής κυκλοφορίας όλο το 24ωρο"

«Κραυγή» αγωνίας από Δερμιτζάκη: Ανοίξτε τα όλα – Βγάλτε τον κόσμο έξω

Δραματική έκκληση απευθύνει στις αρμόδιες αρχές ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, ζητώντας να αρθούν οι περισσότεροι περιορισμοί κατά του κορονοϊού.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη. Η μόνη λύση είναι μεταφορά όλων των πολιτών και των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους! Σχολεία, εργασία, κοινωνικές επαφές, λιανικό εμπόριο έξω ή σε συνεχώς αεριζόμενους χώρους με ανοιχτά παράθυρα. Ανοίξτε την εστίαση έξω.

Επίσης, αναστολή όλων των απαγορεύσεων μετακινήσεων, ώστε ο κόσμος να μοιραστεί σε πάρκα για αναψυχή και άθληση. Τέλος, βάλτε υποδομές σε πάρκα (μικροπωλητές με φαγητό, καφέ κτλ), ώστε να ενθαρρυνθεί ο κόσμος να μείνει πολλή ώρα έξω σε πάρκα.

Φορέστε πουλόβερ, μπουφάν, παλτό, ρούχα του σκι και ό,τι άλλο χρειάζεται για να αντέξετε το κρύο. Και φυσικά, μάσκα παντού και πάντα! Δε βλέπω άλλη λύση».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " «Κραυγή» αγωνίας από Δερμιτζάκη: Ανοίξτε τα όλα – Βγάλτε τον κόσμο έξω"

Η Ρωσία ανακαλεί τον πρέσβη της στις ΗΠΑ μετά την επίθεση Μπάιντεν

Ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, ανακλήθηκε για διαβουλεύσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σήμερα Τετάρτη (17/3).

Όπως μεταδίδει το tass.com, η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι «ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον Ανατόλι Αντόνοφ προσκλήθηκε στη Μόσχα για διαβουλεύσεις για το τι θα κάνουμε και προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε όσον αφορά στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Μόσχα ενδιαφέρεται, ώστε να μην επιτραπεί μια αμετάκλητη υποβάθμιση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον, υπογράμμισε η Ζαχάροβα. «Για μας το κύριο είναι να προσδιορίσουμε, τους δρόμους στους οποίους θα κατευθυνθούν οι ευρισκόμενες σε κρίσιμη κατάσταση ρώσο- αμερικανικές σχέσεις, οι οποίες οδηγήθηκαν από την Ουάσιγκτον τα τελευταία χρόνια, στην ουσία σε αδιέξοδο. Μας ενδιαφέρει, να μην επιτρέψουμε μια αμετάκλητη υποβάθμιση τους, εάν οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν τους κινδύνους που απορρέουν από αυτήν», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η ανάκληση του πρέσβη έρχεται μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «θα πληρώσει ένα τίμημα» για τις παρεμβάσεις της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.

«Άνευ προηγούμενου την ανάκληση του Ρώσου πρέσβη από την Ουάσιγκτον»

Η ανάκληση του Ρώσου πρέσβη από την Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις είναι πρωτοφανές γεγονός, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας στο κανάλι «Ρωσία-1», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θυμάται» να έχει γίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

Ερωτηθείσα, πόσο άνευ προηγουμένου μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός της ανάκλησης του Ρώσου πρέσβη από την Ουάσιγκτον, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι «δεδομένου ότι και η ατμόσφαιρα είναι αρκετά φορτισμένη, θα πω απλώς, ότι δεν θυμάμαι να έχει γίνει κάτι τέτοιο».

Η ίδια προσέθεσε ότι πρόκειται «για ανάκληση για διαβουλεύσεις» και πρέπει να είμαστε «λιγότερο συναισθηματικοί», τονίζοντας ότι στο κείμενο των δηλώσεων που είχε κάνει νωρίτερα για το ίδιο θέμα έχουν ειπωθεί όλα.

Μπάιντεν: Ο Πούτιν είναι ένας φονιάς

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως πιστεύει ότι ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ένας φονιάς» και προειδοποίησε πως «θα υποστεί τις συνέπειες», σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο αν εκτιμά ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας «είναι ένας φονιάς», ο Τζο Μπάιντεν απάντησε καταφατικά: «Ναι το πιστεύω».

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αντιμετωπίσει συνέπειες επειδή ηγήθηκε προσπαθειών με στόχο να στρέψει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και πως αυτές οι συνέπειες θα έρθουν σύντομα.

«Θα πληρώσει ένα τίμημα», δήλωσε ο Μπάιντεν στο ABC News. Ερωτηθείς ποιο μπορεί να είναι αυτό το τίμημα, απάντησε «θα δείτε σύντομα».

Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε τα σχόλια αυτά αφού έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η οποία δόθηκε χθες, Τρίτη, στη δημοσιότητα, στηρίζει τις κατηγορίες ότι ο Πούτιν βρισκόταν πίσω από την ανάμιξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές, μια κατηγορία που η Ρωσία χαρακτήρισε αβάσιμη.

Ταυτόχρονα ο Μπάιντεν επισήμανε ότι «υπάρχουν πράγματα στα οποία είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον μας να εργαστούμε μαζί», όπως η ανανέωση της συμφωνίας START για τα πυρηνικά, και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες ξέρουν ο ένας τον άλλο.

«Τον ξέρω σχετικά καλά», είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι «το πιο σημαντικό στις συνδιαλλαγές με ξένους ηγέτες, σύμφωνα με την εμπειρία μου … είναι απλώς να ξέρεις τον άλλο».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ρωσία ανακαλεί τον πρέσβη της στις ΗΠΑ μετά την επίθεση Μπάιντεν"

Κύπρος: 382 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Tο υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε την Τετάρτη (17.03.2021) 382 νέα κρούσματα κορονοϊού.

αράλληλα το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε θάνατος ασθενούς με τελική αιτία θανάτου την COVID-19 και συνεπώς ο συνολικός αριθμός νεκρών από την πανδημία παραμένει 241.

Επίσης 218 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 44 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 38.685 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 40.726.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 382 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο"

Στους 45 οι γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που θα βοηθήσουν στη μάχη κατά της πανδημίας

Στους 45 φτάνουν οι γιατροί-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην έκκληση για να βοηθηθεί το Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί στην υγειονομική κρίση που έχει προκαλέσει η επιδημία του κορωνοϊού.

Αρκετοί εκ των 45 γιατρών έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία σε νοσοκομεία. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν δηλώσει συμμετοχή 30 ιδιώτες και σήμερα προστέθηκαν άλλοι 15.

Πρόκειται για 9 παθολόγους, 3 αναισθησιολόγους και 3 πνευμονολόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΙΣΑ και του Υπουργείου Υγείας να συμμετέχουν στην προσπάθεια για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε απευθύνει έκκληση συμμετοχής των ιδιωτών γιατρών στην ενίσχυση των νοσοκομείων, δίνοντας περιθώριο στους επαγγελματίες υγείας 48 ώρες για να ανταποκριθούν.

Σε διαφορετική περίπτωση είπε ότι θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για επίταξη τους.

Ο ΙΣΑ σε έκτακτη της Επιστημονικής Επιτροπής, στην οποία συμμετείχε και η πρόεδρος του ΚΕΣΥ Μίνα Γκάγκα, δια του προέδρου Γιώργου Πατούλη απηύθυνε έκκληση με τη σειρά του «στους συναδέλφους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στον εθνικό σκοπό και να συμβάλλουν στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Σημειώνεται ότι το προσωπικό του ΙΣΑ, τις τελευταίες ημέρες ενημερώνει τους ιδιώτες ιατρούς μέλη του, μέσω email, sms και τηλεφωνικά, για την πρόταση του Υπουργείου Υγείας και την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των συναδέλφων τους που δίνουν τη μάχη στα δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα, η σχετική πλατφόρμα του ΙΣΑ για τις δηλώσεις συμμετοχής έχει προσαρμοστεί για να έχει τη δυνατότητα να δεχθεί αιτήματα ιατρών και από άλλα μέρη της χώρας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στους 45 οι γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που θα βοηθήσουν στη μάχη κατά της πανδημίας"

Καιρός αύριο: Αναλυτική πρόγνωση για την Πέμπτη

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τοπικές βροχές προβλέπονται τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο, από το μεσημέρι στα δυτικά, βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από νωρίς το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ το βράδυ είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 και τη νύχτα στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 και στα βόρεια έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις, προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση και το βράδυ στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Προς το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα βόρεια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 ως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αναλυτική πρόγνωση για την Πέμπτη"

Κορωνοϊός: Διπλό αρνητικό ρεκόρ με 3.465 νέα κρούσματα και 630 διασωληνωμένους

Αρνητικό ρεκόρ σε νέα κρούσματα κορωνοϊού αλλά και διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.465, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 227.247 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 75 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.966 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 1.10 (95%Crl: 0.40-1.63)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.252 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 630 (67.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.516 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 406 (ημερήσια μεταβολή -8.97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 449 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη)

 Συνολικά στη χώρα έγιναν το τελευταίο 24ωρο 63.654 τεστ, εκ των οποίων τα 24.721 ήταν μοριακά και τα 38.933 rapid test.

Η γεωγραφική κατανομή των 3.465 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

197 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

208 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

273 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

76 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

456 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

147 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

318 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

26 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

394 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

27 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ανδρου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

10 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

9 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας

130 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

60 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

10 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

11 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

38 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

11 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

33 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

59 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

30 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

22 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

12 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

20 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

9 κρούσματα στην Π.Ε.Κέρκυρας

1 κρούσμα στην Π.Ε Κεφαλληνίας

34 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

52 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

48 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

7 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

114 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

5 κρούσματα στην Π.Ε Λασιθίου

21 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας

30 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθη

41 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

8 κρούσματα στην Π.Ε.Πρέβεζας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

9 κρούσματα στην Π.Ε Σάμου

20 κρούσματα στην Π.Ε.Σερρών

2 κρούσματα στην Π.Ε.Σποράδων

1 κρούσμα στην Π.Ε.Σύρου

5 κρούσματα στην Π.Ε.Τήνου

23 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

38 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

7 κρούσματα στην Π.Ε Φωκίδας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

30 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

9 κρούσματα στην Π.Ε.Χίου

152 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Διπλό αρνητικό ρεκόρ με 3.465 νέα κρούσματα και 630 διασωληνωμένους"

Εισαγγελική έρευνα για Πέτρο Φιλιππίδη: Καταγγελία και από τρίτη ηθοποιό για απόπειρα βιασμού

Ακόμα μία νεαρή γυναίκα -η τρίτη στη σειρά- εμφανίστηκε σήμερα στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο για να καταγγείλει απόπειρα βιασμού της από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Επί 4 ώρες η καταγγέλλουσα, ηθοποιός και η ίδια, κατέθετε στον εισαγγελέα για τα όσα υποστηρίζει ότι βίωσε ένα μεσημέρι στις αρχές Αυγούστου του 2014. Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής την κάλεσε να συναντηθούν σε μία καφετέρια, φέρεται να υποστήριξε, καθώς εκείνη αναζητούσε δουλειά στο θέατρο.

Ο  ίδιος, λέει, προσφέρθηκε να τη συνοδεύσει με το αυτοκίνητο του στο σπίτι της. Όμως στη διαδρομή, την οδήγησε σε ένα αδιέξοδο δρόμο κι εκεί επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά.

«Κλείδωσε το αυτοκίνητο και άρχισε να απλώνει τα χέρια του πάνω μου», φέρεται να κατέθεσε. «Του φώναζα να σταματήσει αλλά εκείνος συνέχιζε, γελώντας και λέγοντας μου πρόστυχες εκφράσεις.  Με τραβούσε από το σβέρκο για να με φέρει πάνω του κι εγώ πάλευα για να αντισταθώ. Τον απειλούσα ότι θα τον καταγγείλω και εκείνος απαντούσε με βρισιές. Υποκρίθηκα ότι έπαθα κρίση.  Εκείνος συνέχιζε τη σεξουαλική του επίθεση. Κι εγώ να αντιστέκομαι σθεναρά, φωνάζοντας και χτυπώντας χέρια και πόδια. Ξαφνικά άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και με πέταξε έξω:  «Αντε από δω που θες να σου δώσω και ρόλο», μου είπε και έφυγε».

Εάν μέσα στις επόμενες ημέρες το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών δεν προσκομίσει νέα καταγγελία κατά του ίδιου ηθοποιού, τότε ο εισαγγελέας αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να τον καλέσει σε εξηγήσεις ως ύποπτο για 1 βιασμό και 2 απόπειρες βιασμού.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες κατέθεσαν οι πρώτες δύο καταγγέλλουσες. Η μία κατηγορεί τον Πέτρο Φιλιππίδη για το βιασμό της το 2008 και η άλλη για απόπειρα βιασμού το 2010. Και οι δύο γυναίκες είναι ηθοποιοί και φέρονται να βρέθηκαν στο καμαρίνι του πρωταγωνιστή αναζητώντας ένα ρόλο σε κάποια παράσταση.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για Πέτρο Φιλιππίδη: Καταγγελία και από τρίτη ηθοποιό για απόπειρα βιασμού"

Κορωνοϊός - Κίνα: Μόνον οι τουρίστες με κινεζικό εμβόλιο θα μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα

Αλλάζει η Κίνα το καθεστώς χορήγησης βίζας στους αλλοδαπούς επιτρέποντας τα ταξίδια μόνο στους ξένους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με ενέσιμο σκεύασμα «made in China» κατά της νόσου Covid-19.

Η κίνηση αυτή εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα του Πεκίνου, αν σκεφθεί κανείς ότι τα κινεζικά εμβόλια δεν έχουν εγκριθεί σε πολλές χώρες με τις οποίες υπάρχει ταξιδιωτικός δίαυλος επικοινωνίας, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Επιπλέον, η κινεζική κυβέρνηση δεν θα δέχεται ξένους τουρίστες που έχουν κάνει άλλα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το Πεκίνο έχει απαγορεύσει τα μη αναγκαία ταξίδια στην Κίνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η επανάληψη των ταξιδίων είναι βεβαίως ένας σημαντικός παράγοντας για την οικονομική ανάκαμψη των χωρών, για τον λόγο αυτό, πολλές από αυτές συζητούν για αμοιβαία «πιστοποιητικά εμβολιασμού».

Μέχρι στιγμής, η Κίνα επιτρέπει τα ταξίδια σε αλλοδαπούς από χώρες όπως το Χονγκ Κονγκ, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία, την Αυστραλία, το Ιράκ, την Ταϊλάνδη, την Κροατία, το Ισραήλ, το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες.

Οι όροι του Πεκίνου για ταξίδι στην Κίνα

Σύμφωνα με τη νέα πρόταση του Πεκίνου, όποιος θέλει να ταξιδέψει στην Κίνα , θα πρέπει να έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού είτε ένα μονοδοσικό εμβόλιο τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από το ταξίδι, ωστόσο το εμβόλιο πρέπει να είναι ένα «made in China», διευκρινίζει η εφημερίδα Guardian.

Η Κίνα ανακοίνωσε για πρώτη φορά τις αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης βίζας σε αλλοδαπούς από το Χονγκ Κονγκ, όπου το κινεζικό εμβόλιο Sinovac είναι ένα από τα εμβόλια που χορηγούνται ήδη στη χώρα.

Πάντως, τα κινεζικά εμβόλια έχουν εγκριθεί για χρήση και στις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και το Ιράκ, αλλά σε αρκετές άλλες χώρες στις οποίες η Κίνα έχει προσφέρει την ταξιδιωτική επιλογή, δεν υπάρχει διαθέσιμο κινεζικό εμβόλιο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Κίνα: Μόνον οι τουρίστες με κινεζικό εμβόλιο θα μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα"

Κορονοϊός: Ιδιωτικά νοσοκομεία παραχωρούν κλίνες – «Τελεσίγραφο» Κικίλια σε ιδιώτες γιατρούς (video)

Όπως κάθε Τετάρτη, έτσι και σήμερα, 17.03.2021, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενημέρωσε ζωντανά για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αλλά και τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία που δοκιμάζει τη χώρα.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.465 (!) νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, περισσότερα από ποτέ δηλαδή, με την Αττική να «βράζει» ξανά με 1.701 από αυτά (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή).

Οι 630 διασωληνωμένοι είναι επίσης ένα «μαύρο» ρεκόρ, καθώς σήμερα καταρρίφθηκε ο αριθμός 622 που είχε καταγραφεί τον Δεκέμβριο του 2020…

Μαζί με τον υπουργό Υγείας βρέθηκε στην ενημέρωση και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου. «Σήμερα επιβεβαιώνεται ότι βρισκόμαστε στην κρισιμότερη καμπή από το ξεκίνημα της πανδημίας», είπε ξεκινώντας ο Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας ειδική αναφορά στους 630 συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Περιμένοντας το… τρέξιμο στους εμβολιασμούς

Ο υπουργός μίλησε για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο ΕΣΥ, λέγοντας πως στην Αττική όλοι δίνουν μια συγκλονιστική μάχη κάθε μέρα. «Θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε αυτή την συνεχιζόμενη κρίση και είμαι αισιόδοξος ότι το τέλος της κρίσης είναι κοντά, γιατί η πορεία των εμβολιασμών είναι το κλειδί, καθώς θα επιτευχθεί σύντομα ανοσία στις μεγαλύτερες ηλικίες και τις ευπαθείς ομάδες», συνέχισε, συμπληρώνοντας πως έχουν γίνει ήδη 1.340.000 εμβολιασμοί.

Μάλιστα είπε ότι μόνο τον Απρίλιο θα κάνουμε 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε ακόμα τον αριθμό των εμβολίων της Johnson & Johnson.

Στις 19.03.21 θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες, στις 26.03.2021 για τις ηλικίες 70-74 και αρχές Απριλίου για τις ηλικίες 65-69.

Βάζει πλάτη ο ιδιωτικός τομέας στην Υγεία

Στην συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην κατάσταση του ΕΣΥ και τόνισε πως το σχέδιο έκτακτης ανάγκης περνά στην επόμενη φάση στην Αττική.

Όλη η Ελλάδα είναι και πάλι ένα ενιαίο σύστημα. Όπου και όταν χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές ασθενών. Συνολικά ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί παραχωρεί στην Αττική άλλες 550 κλίνες, οι οποίες είναι οι εξής:

Πρώτον, 450 Non Covid και αναλυτικά:

Το Hellenic Health Care Group άλλες 300 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Το ΙΑΣΩ ΑΕ Group άλλες 100 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Ο Όμιλος Αθηνών άλλες 50 με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Δεύτερον, 100 κλίνες Covid και αναλυτικά

Ο Όμιλος Ευρωκλινική Αθηνών 60, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Ο Όμιλος Βιοιατρική 40, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Προτίθενται δε, άλλες 10 ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα. Παραχωρούνται στο ΕΣΥ και φτάνουμε έτσι από τις 130 στην Αττική, στις 140

Επιπλέον, ο Ερυθρός Σταυρός, δυναιμκότητας 418 κλινών, μετατρέπεται σε νοσοκομείο all Covid. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ενσωματώνεται στο ΕΣΥ το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251, που διαθέτει 220 κρεβάτια για non Covid περιστατικά και τμήμα επειγόντων περιστατικών και μπαίνει στης εφημερίες του ΕΣΥ.

Το υπουργείο Υγείας παραδίδει αύριο στο ΕΣΥ 900 αναπνευστικές συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου.

Το Σισμανόγλειο θα ενισχυθεί επιπλέον με 10 πολυδύναμες ΜΕΘ Covid.

48 ώρες προθεσμία σε ιδιώτες γιατρούς να «βάλουν πλάτη» αλλιώς επίταξη υπηρεσιών!

Στην συνέχεια, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό του ΕΣΥ έχουν δώσει μια τεράστια μάχη και συμπλήρωσε: «Όπως ξέρετε, έχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς, πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς ιατρούς, να συνδράμουν σε αυτή την πολύ δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μας.

Είναι μάχη για την ανθρώπινη ζωή, είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Το ζητάω ξανά και σήμερα. Οι συμπολίτες μας σας χρειάζονται, η Ελλάδα σας χρειάζεται κι έτσι περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες να κάνετε την προσφορά σας πράξη αλληλεγγύης. Σε διαφορετική περίπτωση κι αν τουλάχιστον 200 ιατροί των ως άνω ειδικοτήτων δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας την λήψη του μέτρου της επίταξης υπηρεσιών ιατρών των ανωτέρω ειδικοτήτων για την κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ».

Τι είπε ο Παπαευσταθίου

Δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στο ΕΣΥ ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, παίρνοντας στην συνέχεια τον λόγο. Ανέφερε ότι σε ένα χρόνο covid οι διακομιδές σε όλη την χώρα έφτασαν τις 61.000 και έγιναν 100 αεροδιακομιδές, ενώ τις τελευταίες 17 μέρες έγιναν 7.500 διακομιδές εκ των οποίων 3.700 στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι γίνονται καθημερινά περισσότερες από 200 διακομιδές στην Αττική.

Σχετικά με τις κλίνες ΜΕΘ covid είπε ότι συνεχώς προστίθενται στο σύστημα νέες και γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν οι ανάγκες.

Παρακολουθούμε την εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων και προσπαθούμε να διαχειριστούμε όλους τους ασθενείς στο Σύστημα Υγείας, είπε ο κ. Παπαευσταθίου. Παρά την κρισιμότητα της κατάσταση θα μπορέσουμε να βγούμε όρθιοι κατέληξε.

Κορονοϊός: Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση Κικίλια όπως μεταδόθηκε ζωντανά
 

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Ιδιωτικά νοσοκομεία παραχωρούν κλίνες – «Τελεσίγραφο» Κικίλια σε ιδιώτες γιατρούς (video)"

Βουλή: Μετωπική σύγκρουση Γεωργιάδη με ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή σύγκρουση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη με την αξιωματική αντιπολίτευση πυροδότησε η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για πολιτικό μορατόριουμ λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν και αρνήθηκε την σύνδεση της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού με τις καθημερινές διαδηλώσεις κάλεσε την κυβέρνηση να προτείνει πολιτικό μορατόριουμ ώστε να αποκλιμακωθεί η πολιτική πόλωση. Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε προς τον κ. Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνδιοργανώσει περισσότερες από 150 πορείες τις τελευταίες εβδομάδες για να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση για συνειδητή καταστρατήγηση της εθνικής προσπάθειας και για ηθελημένη διασπορά του κορωνοϊού.



Πιο αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας πως για την αύξηση των κρουσμάτων ευθύνεται το σύστημα «ακορντεόν» που εφαρμόζει η κυβέρνηση και όχι οι μαζικές συγκεντρώσεις είπε μεταξύ άλλων:

- «Η κυβερνητική εκπρόσωπος μας είπε ότι οργανώθηκαν πάνω από 150 διαδηλώσεις. Εγώ σας λέω ότι κάθε ημέρα έχουμε πάνω από 150 τέτοιου είδους συνωστισμούς σε κλειστούς χώρους στο ΜΕΤΡΟ. Σταματήστε να πετάτε τις ευθύνες που σας αναλογούν. Επιτέλους σοβαρευτείτε. Η χώρα περνά μια πολύ κρίσιμη καμπή. Το τελευταίο που θα μπορούσατε να κάνετε σήμερα είναι να αντιληφθείτε ότι σε αυτή την κρίσιμη καμπή αντί να διχάζετε να πολώνετε και να νομοθετείτε προκλητικά, να ζητήσετε με δική σας ευθύνη ένα πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να βγει η χώρα από αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Να καθίσουμε όλοι μαζί για να δούμε πώς θα βγούμε από αυτή την κρίσιμη κατάσταση που μας φέρατε. Να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων».

- «Οι υγειονομικοί βρίσκονται μπροστά σε ένα ηθικό δυσεπίλυτο δίλημμα να επιλέγουν τους ασθενείς».

- «Ολες αυτές οι παλινωδίες να ανακοινώνετε άνοιγμα της αγοράς και μετά να αναβάλλετε τις ανακοινώσεις δείχνουν ότι δεν έχετε σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της έκτακτης κατάστασης. Η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν είναι απλά οριακή αλλά τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση κατάρρευσης».

- «Αντι να σκύβετε το κεφάλι και να δουλέψετε για να σωθούν ανθρώπινες ζωές λέτε ότι τα κάνετε όλα τέλεια και οργανώνετε γλέντια και βαφτίσια γράφοντας στα παλιά παπούτσια τους νόμους που εσείς ψηφίσατε. Τι μήνυμα στέλνετε στο κόσμο;».

- «Θα παραδεχθείτε την αποτυχία σας; Ότι έχετε επιβάλλει μέτρα αχρείαστα και εκεί που έπρεπε να πάρετε μέτρα δεν τα πήρατε. Ότι τα έξυπνα μέτρα ήταν βλακώδη. Ότι το lockdown τύπου ακορντεόν ήταν το μεγαλύτερο φάλτσο που έχετε κάνει;».

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης είπε μεταξύ άλλων:

- «Έγινε σκόπιμη διάδοση της πανδημίας. Δεν ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι οι διαδηλώσεις είναι παράγοντας διασποράς; Φυσικά και το ξέρει για αυτό και φώναζε όταν ανοίξαμε τα καταστήματα και υπήρχε κόσμος στην Ερμού».

- «Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι με τις διαδηλώσεις υπάρχει διασπορά και ανέλαβε το ρίσκο. Με την πολιτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ διαδόθηκε ο κορωνοϊος. Άλλαξε κάποια συμπεριφορά που να δικαιολογεί την αύξηση των κρουσμάτων; Ό,τι ίσχυε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ισχύει και τώρα. Το μόνο που άλλαξε ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους. Και δεν είναι ότι κολλάνε στις διαδηλώσεις αλλά το χειρότερο είναι ότι το μεταφέρουν στα σπίτια τους και σε όλη την Αττική».

- «Γελάτε, κ. Σκουρλέτη. Να πάτε, κ. Σκουρλέτη, στις ΜΕΘ και να πείτε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι δεν κολλάει στις διαδηλώσεις. Σκόπιμα το κάνατε και αντιστρατεύεστε την εθνική προσπάθεια για να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη».

- «Τα Χριστούγεννα έβγαιναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μετρούσαν με το υποδεκάμετρο πόσοι πιστοί βρίσκονται έξω από τις εκκλησίες φωνάζοντας ότι στην εκκλησία κολλάει κορωνοϊός. Χθες η κα Σία Αναγνωστοπούλου μας έλεγε να μην κάνουμε παρελάσεις γιατί υπάρχει κίνδυνος διασποράς. Ε λοιπόν ας σας κρίνει ο κόσμος. Εσείς λέτε ότι κολλάει στις εκκλησίες και στις παρελάσεις και δεν κολλάει στις πορείες».

Εκτός αυτών ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη για βάπτιση που συμμετείχε ως νονός:

- «Ο κ. Γεωργιάδης αποφάσισε να γίνει νονός την περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλός νονός και θα στέλνει την λαμπάδα. Όμως ξέρετε πόσοι συνάνθρωποί μας ανέστειλαν βαφτίσεις και γάμους και δεν μπόρεσαν ούτε σε κηδείες δικών του ανθρώπων να πάνε; Και μας παρουσιάζει ένα παλιόχαρτο ο κ. Γεωργιάδης. Πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει εάν είναι αληθές αυτό το χαρτί. Αν είναι πλαστό ο κ. Γεωργιάδης οφείλει να καταθέσει τώρα την παραίτησή του».

- «Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο κ. Γεωργιάδης βάφτισε το παιδί προέδρου μιας ανεξάρτητης αρχής για της δημόσιες συμβάσεις. Εδώ υπάρχει μείζον ζήτημα. Ο Υπουργός Ανάπτυξης έχει στην αρμοδιότητά του την γραμματεία εμπορίου. Αρα ο προϊστάμενος της Ανεξάρτητης αρχής θα κληθεί να ελέγξει την υπηρεσία του κουμπάρου του. Δεν υπάρχει κώλυμα; Δεν υπάρχει μείζον ηθικό και νομικό κώλυμα ή μας ξαναφέρατε τις κουμπαριές για την διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Γι εμάς αυτά είναι μείζονα ζητήματα. Η συμπεριφορά σας προσβάλει κάθε πολίτη. Η ανεπάρκειά σας θέτει σε κίνδυνο την υγεία κάθε πολίτη. Ειδικά τους τελευταίους μήνες έχετε χάσει κάθε κίνδυνο».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως η βάφτιση πραγματοποιήθηκε λόγω σοβαρών θεμάτων που προβλέπει ο νόμος και ευχήθηκε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην βρεθούν σε αντίστοιχη θέση.

- «Δεν θέλω να έχω καμία διακριτική μεταχείριση. Στην προκειμένη περίπτωση οι γονείς του παιδιού χωρίς δική μου εμπλοκή πήραν την άδεια επικαλούμενοι λόγους που δεν μπορώ να αναφέρω -αλλά έξυπνοι άνθρωποι είστε και μπορείτε να καταλάβετε. Δεν πρέπει να χάσουμε την ανθρωπιά μας και δεν θα γίνουμε γουρούνια επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυλιστούμε στην λάσπη. Επειδή λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι είχαν τους λόγους που επιβεβαιώνονται από συγκεκριμένα έγγραφα πήραν την ειδική άδεια. Είναι τεράστια υποκρισία την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε 31 πορείες για τον Κουφοντίνα να καταγγέλλει ένα πατέρα που επικαλείται ειδικούς λόγους για να βαφτίσει το παιδί του. Τα λέτε αυτά σοβαρά και δεν ντρέπεστε; Πληρώνετε αυτούς τους λογαριασμούς στο twitter και το facebook για να πετούν λάσπη. Παρασύρετε όλη την Ελλάδα στον βόθρο για να χτυπήσετε την κυβέρνηση. Τελικά δεν είναι ένας ο Πολάκης. Ολος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Πολάκης».

- «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το έγγραφο μάλλον είναι πλαστό και αν αποδειχθεί πλαστό πρέπει να παραιτηθώ. Αν είχε πλαστογραφήσει το έγγραφο, όχι θα έπρεπε να παραιτηθώ από υπουργός αλλά και από βουλευτής και να είχα εξαφανιστεί. Για λόγους βλακείας θα έπρεπε να παραιτηθώ. Η άδεια δόθηκε από Πολιτική Προστασία με email που έχει ημερομηνία και θα κατατεθεί. Εκτός αν θεωρείτε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης μπορεί να πλαστογραφεί και τα στοιχεία της google» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και για τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Γιώργο Κατοπόδη υπενθύμισε ότι αποτελούσε πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τοποθετήθηκε στην αρχή με την θετική ψήφο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

- «Έρχεται ο κ. Τσίπρας και κατηγορεί εμένα και τον κ. Κατοπόδη για πλαστογραφία. Όμως το 2016 ο δικός του υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος έφερε νόμο για την παραγραφή αδικημάτων με πλαίσιο ποινής 2 έτη μεταξύ των οποίων και αυτό της πλαστογραφίας. Εκείνη την περίοδο καταδικάστηκε για πλαστογραφία ο αδελφός του ο οποίος όμως γλίτωσε την ποινή λόγω του νόμου που ψήφισε ο κ. Τσίπρας» σημείωσε ο υπουργός».

Με δήλωσή του στο Facebook ο κ. Δημήτρης Τσίπρας ανάφερε«Με έκπληξη άκουσα σήμερα στη Βουλή τον κο Γεωργιάδη να αναφέρει ότι δήθεν καταδικάστηκα για πλαστογραφία και ότι δήθεν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε με νόμο να με απαλλάξει. Με το πολιτικό σκέλος της αντιπαράθεσης δε θα ασχοληθώ. Δεν είναι δουλειά μου.
Αλλά όταν η αντιπαράθεση ξεπερνά τα πολιτικά όρια και αγγίζει τα όρια της προσωπικής στοχοποίησης, όχι ως αδελφός του πρώην πρωθυπουργού αλλά ως απλός πολίτης, οφείλω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και την αλήθεια.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, ξεκαθαρίζω ότι ουδέποτε καταδικάστηκα αλλά απαλλάχθηκα από το δικαστήριο. Ο νόμος δε που προέβλεπε την παραγραφή του συγκεκριμένου πλημμελήματος δεν ψηφίσθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, και δημοσιεύθηκε την 11-10-2013 με υπουργό Δικαιοσύνης τον Χαράλαμπο Αθανασίου, Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τον Κυριάκο Μητσοτάκη και υπουργό Υγείας τον Σπυρίδωνα – Άδωνη Γεωργιάδη, οι οποίοι και τον συνυπογράφουν.

Επειδή λοιπόν ουδέποτε καταδικάστηκα για πλαστογραφία, όπως ψευδώς ανέφερε στη Βουλή ο κος Γεωργιάδης και επειδή ουδέποτε υπήρξε νόμος του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να ευνοήσει προσωπική μου υπόθεση, καλώ τον κ. Γεωργιάδη να διορθώσει τα όσα συκοφαντικά για το πρόσωπό μου, θέλω να πιστεύω από άγνοια, ανέφερε σήμερα από το βήμα της Βουλής.»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλή: Μετωπική σύγκρουση Γεωργιάδη με ΣΥΡΙΖΑ"

Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας για τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών

Στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας οι πολίτες θα μπορούν να καταχωρούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, προκειμένου οι φορείς του Ελληνικού Δημοσίου να έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους

Με απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία το notify.gov.gr, το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ).

Πρόκειται για πληροφοριακό σύστημα που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και προστίθεται στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας οι πολίτες θα μπορούν να καταχωρούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, προκειμένου οι φορείς του Ελληνικού Δημοσίου να έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους.

Τα οφέλη από την καταχώριση των στοιχείων επικοινωνίας θα είναι πολλαπλά για τους πολίτες, καθώς θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις (μηνύματα SMS στο κινητό τους ή/και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) για ζητήματα που τους αφορούν σε σχέση με υπηρεσίες φορέων του Δημοσίου, χωρίς να είναι απαραίτητο να συμπληρώνουν τα στοιχεία αυτά σε κάθε φορέα ξεχωριστά. Ακόμη, η καταχώρηση του τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας είναι ένας εναλλακτικός τρόπος αυθεντικοποίησης προκειμένου ο πολίτης να μπορεί να προβαίνει ψηφιακά μέσω του gov.gr σε έκδοση εξουσιοδότησης ή/και υπεύθυνης δήλωσης.

Ταυτόχρονα, η αξιοποίηση της εφαρμογής θα αυξήσει την ασφάλεια των συναλλαγών του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες μέσω της μεθόδου ταυτοποίησης των δύο παραγόντων, δηλαδή τόσο με OTP (One Time Password) όσο και με αποστολή SMS κωδικού επιβεβαίωσης στο κινητό που έχει δηλωθεί από τον πολίτη.

Κάθε πολίτης μπορεί να καταχωρήσει στο notify.gov.gr με ιδιαίτερα απλό τρόπο τα εξής στοιχεία επικοινωνίας:

– Ταχυδρομική διεύθυνση διαμονής
– Ταχυδρομική διεύθυνση επικοινωνίας
– Αριθμό σταθερού τηλεφώνου
– Αριθμό κινητού τηλεφώνου
– Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το ΕΜΕπ χρησιμοποιεί μέθοδο ισχυρής αυθεντικοποίησης των φυσικών προσώπων βασισμένη σε δύο ή περισσότερα στοιχεία και ειδικότερα:

– χρήση προσωπικών κωδικών για τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και
– παράλληλη εφαρμογή OTP (One Time Password) που θα αποστέλλεται μέσω SMS στο κινητό τηλέφωνο που θα δηλώνει ο πολίτης.

Σημειώνεται ότι κάθε πολίτης μπορεί να δηλώσει μέχρι έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, ο οποίος ελέγχεται ότι όντως αντιστοιχεί στο όνομά του. Η επαλήθευση μέσω της εφαρμογής μπορεί να γίνει με δύο τρόπους, κατόπιν επιλογής του πολίτη και με τη συγκατάθεσή του:

– μέσω διασταύρωσης στοιχείων συνδρομητή συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας ή
– μέσω διασταύρωσης στοιχείων επικοινωνίας που έχουν δηλωθεί από τον πολίτη σε πιστωτικά ιδρύματα ή ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος ή ιδρύματα πληρωμών.

Εναλλακτικά, ο πολίτης μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου με άπαξ αυτοπρόσωπη παρουσία σε ΚΕΠ, ώστε να ολοκληρώσει τη διαδικασία δήλωσης των στοιχείων επικοινωνίας.

 Εφόσον κάποιο από τα στοιχεία επικοινωνίας αλλάξει, η επικαιροποίηση μπορεί να γίνεται ανά πάσα στιγμή από τον πολίτη, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Τα βήματα της διαδικασίας καταχώρησης στο notify.gov.gr

1. Δηλώστε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου και θα λάβετε κωδικό μιας χρήσης με SMS για την επαλήθευση κατοχής του.

2. Επιβεβαιώστε την κατοχή του αριθμού του κινητού τηλεφώνου είτε με:

  • πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας
  • πιστωτικό ίδρυμα

Σημείωση: Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα Κ.Ε.Π.

3. Συμπληρώστε τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας σας. Θα λάβετε:

  • κωδικό μιας χρήσης με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό σας για την επιβεβαίωση δήλωσης των στοιχείων σας
  • σύνδεσμο επιβεβαίωσης στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για την επιβεβαίωση του email σας.

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου
  • την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email)

Κάθε αριθμός τηλεφώνου μπορεί να δηλωθεί μόνο μία φορά.

Η ηλεκτρονική καταχώριση και η ηλεκτρονική ενημέρωση των στοιχείων επικοινωνίας σας στο ΕΜΕπ επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.

Σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων επικοινωνίας σας οφείλετε να ενημερώσετε το ΕΜΕπ μέσα σε 30 ημέρες από τη μεταβολή τους. Το ιστορικό μεταβολών των στοιχείων σας στο ΕΜΕπ, διατηρείται για 20 χρόνια

odigostoupoliti

Διαβάστε Περισσότερα » "Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας για τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών"

Εμβόλιο AstraZeneca: Ο ΠOY συνιστά τη συνέχιση των εμβολιασμών

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών.

Η Επιτροπή «αξιολογεί προσεκτικά τα δεδομένα ασφαλείας για το εμβόλιο της AstraZeneca. Οταν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση αυτού του εμβολίου ανεστάλη προληπτικά από χώρες που ανησυχούν για πιθανές παρενέργειες, ειδικά μετά την ανακοίνωση της AstraZeneca, ότι έχουν σημειωθεί  37 περιστατικά θρόμβωσης σε όλο τον κόσμο.

Μέρα με την ημέρα προστίθονται νέες χώρες που αναστέλλουν μέχρι νεωτέρας τη χορήγηση του εμβολίου (συνολικά ανέρχονται σε 19). Η Σουηδία και η Λετονία είναι οι τελευταίες χώρες που «παγώνουν» τον εμβολιασμό με AstraZeneca. Είχαν προηγηθεί η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Αυστρία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Βουλγαρία, η Νορβηγία, η Κύπρος, η Δανία, το Λουξεμβούργο, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Ισλανδία και η Σλοβενία.

Η Νορβηγία ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα τον θάνατο μιας υγειονομικού ηλικίας κάτω των 50 ετών από εγκεφαλική αιμορραγία. Διακομίσθηκε σε νοσοκομείο περίπου μία εβδομάδα, αφού της χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca. Παρά την πρωτοφανή αυτή κινητοποίηση, υπό τον φόβο θρομβώσεων σε κάποιους από τους ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επανέλαβε την βεβαιότητά του για την ασφάλεια του εμβολίου.

Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερισχύουν των κινδύνων, ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, παραπέμποντας ωστόσο για τις οριστικές του αποφάσεις στη συνεδρίαση των ειδικών επιστημόνων αύριο Πέμπτη.

«Εχουμε ζητήσει από τους ειδικούς να ερευνήσουν αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των εμβολίων και των περιστατικών θρομβώσεων.
 Σε αυτό το πλαίσιο αξιολογούνται όλα τα περιστατικά ένα προς ένα. Οι ειδικοί θα καταλήξουν σε συμπέρασμα την Πέμπτη και θα προβούν σε δημόσια ενημέρωση αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εμβόλιο AstraZeneca: Ο ΠOY συνιστά τη συνέχιση των εμβολιασμών"

ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση Κουφοντίνα για τη μη μεταγωγή του στον Δομοκό

Λόγω αναρμοδιότητας, απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για την αναστολή της μεταγωγής του στις φυλακές του Δομοκού.

Στην προσφυγή του, το μέλος της 17Ν ζητούσε από τους συμβούλους να ακυρώσουν την απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, υποστηρίζοντας ότι είναι μη νόμιμη, κι ο νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές αντισυνταγματικός.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας για την απόρριψη της αίτησης αναστολής του Κουφοντίνα επικαλέσθηκαν πάγια νομολογία του ΣτΕ, η οποία υπάρχει από τη δεκαετία του 1950 έως σήμερα, κρίνοντας πως αρμόδια για τα επίμαχα θέματα είναι τα ποινικά δικαστήρια.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση Κουφοντίνα για τη μη μεταγωγή του στον Δομοκό"

Ιστορική απόφαση στην Ιαπωνία: Νόμιμοι οι γάμοι ομοφυλοφίλων

Η μη αναγνώριση του γάμου ομοφυλοφίλων κρίθηκε αντισυνταγματική από δικαστήριο στην Ιαπωνία. Πρόκειται για ιστορική απόφαση, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από ακτιβιστές για την ισότητα των δικαιωμάτων.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Σαπόρο, στη βόρεια Ιαπωνία, έκρινε ότι η μη αναγνώριση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων αντιβαίνει στο άρθρο 14 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι “όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο”, σύμφωνα με αντίγραφο της απόφασης που δημοσίευσε το AFP.

Η Ιαπωνία ήταν η τελευταία χώρα της G7 που δεν αναγνώριζε νομικά την ένωση μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου. Ο γάμος για όλους δεν υφίσταται ούτε στην Ιταλία, αλλά εκεί έχουν εγκρίνει τις πολιτικές ενώσεις για ομοφυλόφιλα ζευγάρια από το 2016.

Το ιαπωνικό κράτος κρίνει ότι μια τέτοια ένωση “δεν προβλέπεται” από το Σύνταγμα. Αυτό περιορίζεται μόνον στην υπογράμμιση όσον αφορά τον γάμο της ανάγκης για “αμοιβαία συναίνεση και των δύο φύλων”, κάτι το οποίο αφήνει περιθώριο για πολλές ερμηνείες.

Η απόφαση του δικαστηρίου του Σαπόρο είναι η πρώτη που εκδίδεται στο πλαίσιο προσφυγών στη δικαιοσύνη κατά του ιαπωνικού κράτους από περίπου δέκα ζευγάρια ομοφυλοφίλων το 2019 για να εξασφαλίσουν την νομική αναγνώριση της ένωσής τους.

Οι συνήγοροι των εναγόντων σήκωσαν μπροστά στο δικαστήριο πανό με το οποίο χαιρετίζουν την απόφαση αυτή ως “ένα μεγάλο βήμα για την ισότητα απέναντι στον γάμο”.

Η εκλεγμένη της αντιπολίτευσης Κανάκο Οτσούτζι, μια από τις λίγες πολιτικές προσωπικότητες στην Ιαπωνία που είναι ανοιχτά ΛΟΑΤ, δήλωσε σε ανάρτησή της στο Twitter “πραγματικά, πραγματικά χαρούμενη γι’ αυτήν την απόφαση”.

“Καλώ την Δίαιτα (το ιαπωνικό κοινοβούλιο), ως νομοθετικό σώμα του κράτους, να συζητήσει πρόταση τροποποίησης του αστικού κώδικα για να καταστεί δυνατή η ένωση μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου”, πρόσθεσε.

Ωστόσο το δικαστήριο του Σαπόρο απέρριψε τα αιτήματα για αποζημίωση για ηθική βλάβη των εναγόντων, έκαστος εκ των οποίων ζητούσε ένα εκατομμύριο γεν (περίπου 7.700 ευρώ) από το κράτος επειδή δεν επωφελείται των ιδίων δικαιωμάτων με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

“Αρχικά απογοητεύτηκα λίγο, όταν άκουσα τη λέξη “απορρίπτεται” κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας”, σχολίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Ριοσούκε Κουνίμι, ένας από τους ενάγοντες ηλικίας περίπου 40 ετών.

“Όμως μετά δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκριά μου, όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι στερείται λογικής βάσης και ότι συνιστά διάκριση να στερούνται οι ομοφυλόφιλοι του δικαιώματος στον γάμο”, πρόσθεσε. “Το δικαστήριο εξέτασε ειλικρινά το πρόβλημά μας και πιστεύω ότι πραγματικά έβγαλε μια καλή απόφαση”.

Αν και θα χρειαστεί η υιοθέτηση νέου νόμου προτού οι γάμοι μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου να μπορούν πράγματι να γίνουν (πράγμα το οποίο μπορεί να χρειαστεί κάποιον χρόνο στην κοινωνικά συντηρητική Ιαπωνία) δικηγόρος των εναγόντων χαρακτήρισε την απόφαση αυτή “επαναστατική”, ενώ ακτιβιστές των ΛΟΑΤ είπαν ότι αλλάζει ζωές.

“Η αξία της είναι απολύτως ανυπολόγιστη”, σύμφωνα με τον 44χρονο Γιον Ματσουνάκα, διευθυντή της οργάνωσης ακτιβιστών Marriage for All Japan (Γάμος για Όλους) και εκπρόσωπος του Pride House Tokyo.

“Μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση δεν γνωρίζαμε ότι θα το καταφέρναμε αυτό και απλώς είμαι πολύ χαρούμενος”.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιστορική απόφαση στην Ιαπωνία: Νόμιμοι οι γάμοι ομοφυλοφίλων"

Τροχαίο στη Βουλή: Ξεκίνησε η δωρεά οργάνων του 23χρονου Ιάσονα – Δίνει ζωή σε 6 ασθενείς

Ζωή σε έξι ασθενείς με σοβαρά νοσήματα θα δώσει ο 23χρονος Ιάσονας, ο οδηγός της μηχανής που έφυγε από την ζωή μετά από τροχαίο που είχε μπροστά στην Βουλή

Αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του, οι γονείς του έκαναν γνωστή την γενναιόδωρη απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανα του γιου τους σε ασθενείς που τα έχουν ανάγκη.

Η κίνηση μεγαλοψυχίας και αγάπης των γονιών του 23χρονου θα χαρίσει ζωή σε ασθενείς που αναζητούσαν ελπίδα για να κρατηθούν στη ζωή, καθώς προχώρησαν σε δωρεά οργάνων και συγκεκριμένα των πνευμόνων, των νεφρών, του ήπατος, της καρδιάς, των κερατοειδών, ακόμα και τους δέρματος για εγκαυματίες ασθενείς.

Σύμφωνα με το Mega, η αφαίρεση των ζωτικών οργάνων του Ιάσονα έγινε στον Ευαγγελισμό από ομάδα γιατρών του Λαϊκού και του Ωνασείου, ενώ η καρδιά του 23χρονου θα δοθεί σε ασθενή 45 με 50 ετών. Η λειτουργία της καρδιάς του είχε επιτευχθεί με μηχανική υποστήριξη.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό αναφορικά με την υπόθεση, μετακινείται από την Τροχαία ο τροχονόμος από το επίμαχο βίντεο στο τροχαίο έξω από τη Βουλή και πηγαίνει σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, ενώ έχει διαταχθεί και ΕΔΕ για να ελεγχθεί η συμπεριφορά του.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τροχαίο στη Βουλή: Ξεκίνησε η δωρεά οργάνων του 23χρονου Ιάσονα – Δίνει ζωή σε 6 ασθενείς"

Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον παράγοντα κολύμβησης – Πώς προσέγγιζε τις αθλήτριες

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον βιασμό των δύο ανήλικων κοριτσιών για τον οποίο κατηγορούν τον 74χρονο προπονητή ο οποίος προφυλακίστηκε.

Σύμφωνα με την καταγγελία των κοριτσιών πριν καν συμπληρώσουν τα 14 τους χρόνια, ο προπονητής τα είχε επανειλημμένα κακοποιήσει σεξουαλικά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο παράγοντας της κολύμβησης έβαζε τις ανήλικες να βλέπουν στον υπολογιστή του υλικό παιδικής πορνογραφίας και στη συνέχεια προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

«Δεν έκανα τίποτα κακό. Ναι, έδειχνα σκηνές πορνογραφικού περιεχομένου στα κορίτσια. Ποτέ όμως δεν τα παρενόχλησα. Το έκανα για να τα βοηθήσω στην σεξουαλική τους διαπαιδαγώγηση» υποστήριξε ο ίδιος, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Mega.

Ψάχνονται και για άλλες περιπτώσεις

Όπως κατήγγειλαν οι δυο ανήλικες, ο 74χρονος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών τους και πολλές φορές τις έπαιρνε ο ίδιος από το σπίτι για να τις πάει στην προπόνηση.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανόν ο 74χρονος κατηγορούμενος να έχει κακοποιήσει και άλλα παιδιά και για αυτό θα ζητήσουν να γίνει δημοσιοποίηση των στοιχείων του και της φωτογραφίας του.

«Ο συγκεκριμένος κύριος ποτέ δεν είχε ρόλο στο σύλλογο μας. Δεν ήταν ποτέ ούτε προπονητής, ούτε μέλος της διοίκησης, ούτε κάποιος έφορος απλά είχε το ρόλο του παππού, έφερνε το εγγόνι του στο σύλλογο» υποστήριξε ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου, Γιώργος Παρδακίδης.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία: «Βοηθούσε στην οργάνωση και τις προπονήσεις που συμμετείχαν ανήλικα κορίτσια σε πολύ μικρή ηλικία, προέβαινε σε διάφορα σχόλια για τα σώματα τους καθώς και σε άσεμνες συζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου».

Τα δυο κορίτσια κατέθεσαν ότι φοβόντουσαν να αποκαλύψουν τη σοκαριστική δράση του προπονητή και παρακινήθηκαν από τη γενναία στάση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Με ένταλμα του ανακριτή, ο 74χρονος συνελήφθη και το Σάββατο μετά την απολογία του προφυλακίστηκε.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον παράγοντα κολύμβησης – Πώς προσέγγιζε τις αθλήτριες"

Τροχαίο στη Βουλή: Από το 2012 το αίτημα για να τοποθετηθεί φανάρι επί της Βασιλίσσης Σοφίας

Κλιμάκια της Τροχαίας και της Περιφέρειας Αττικής αναμένεται να μεταβούν στο σημείο που συνέβη το τραγικό δυστύχημα στην είσοδο της Βουλής επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μπορούν να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον νέο τροχαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί μεταξύ άλλων η δυνατότητα τοποθέτησης αριστερόστροφου φωτεινού σηματοδότη ώστε να ρυθμίζεται με ασφάλεια η είσοδος στο κοινοβούλιο των αυτοκινήτων που κινούνται στο ρεύμα καθόδου (προς πλατεία Συντάγματος).

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων (ΥΑΒΕ) έχει απευθύνει κατά το παρελθόν τρία αιτήματα για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στο συγκεκριμένο σημείο. Το πρώτο έγινε το 2012 προς την Τροχαία η οποία με την σειρά της το διαβίβασε προς την Περιφέρεια. Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας απάντησε τότε αρνητικά. Το 2012 η ΥΑΒΕ επανέλαβε το αίτημα ωστόσο η Τροχαία απάντησε και πάλι αρνητικά αποστέλλοντας την παλαιότερη απόφαση της Περιφέρειας. Το καλοκαίρι του 2020 υπήρξε και τρίτο αίτημα προς την τροχαία χωρίς ωστόσο να υπάρξει απάντηση.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Αττικής σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Με αφορμή χθεσινές και σημερινές αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, περί αιτήματος που υποβλήθηκε το 2020 από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, προς την Περιφέρεια Αττικής, για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της Λ. Βασ. Σοφίας στην κάθοδο προς την Πλατεία Συντάγματος, με σκοπό τη διευκόλυνση πραγματοποίησης με νόμιμο τρόπο αριστερής στροφής προς την είσοδο της Βουλής, διευκρινίζουμε ότι τέτοιο αίτημα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Οποιαδήποτε αναφορά που συνδέει το υποτιθέμενο αυτό αίτημα, με το πρόσφατο τροχαίο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός νέου ανθρώπου, προφανώς υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τροχαίο στη Βουλή: Από το 2012 το αίτημα για να τοποθετηθεί φανάρι επί της Βασιλίσσης Σοφίας"

25χρονος οδηγός ταξί έκλεβε κάρτες ηλικιωμένων – Το κόλπο με το POS

Με έναν ιδιαίτερα ευρηματικό τρόπο ένας 25χρονος οδηγός ταξί κατάφερε να εξαπατά και να κλέβει τους ηλικιωμένους πελάτες του. Ο νεαρός διάλεγε κυρίως βραδινές βάρδιες και «ψάρευε» τα θύματα του έξω από νοσοκομεία και σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Το σχέδιο του 25χρονου οδηγού ταξί ήταν πολύ απλό. Επιβίβαζε κυρίως ηλικιωμένους και στο τέλος της διαδρομής τους υποχρέωνε να πληρώσουν με την τραπεζική τους κάρτα αντί για μετρητά. Ο 25χρονος για τις συναλλαγές με τα θύματα – πελάτες του χρησιμοποιούσε είτε μία συσκευή που έμοιαζε με POS, είτε μια συσκευή κινητού και στη συνέχεια τους ζητούσε να καταχωρήσουν τον αριθμό PIN της κάρτας τους. Αυτές όμως οι συσκευές αποθήκευαν τους κωδικούς των καρτών και ο 25χρονος τεχνηέντως τις έπαιρνε και τις επέστρεφε, ενώ τις είχε αντικαταστήσει με κάρτες άλλων ατόμων που επίσης είχε αφαιρέσει πριν. 

Ο 25χρονος πήγαινε σε ΑΤΜ και καταστήματα και χρησιμοποιώντας τις τραπεζικές κάρτες που είχε αφαιρέσει έκανε διάφορες αγορές και «σήκωνε» μετρητά. Ο νεαρός οδηγός συνελήφθη μετά από πολύμηνη έρευνα των Αρχών και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί εννέα υποθέσεις απάτης σε βάρος πελατών ταξί, από τις οποίες κατάφερε να πάρει 15.000 ευρώ. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για κλοπές, υπεξαίρεση και απάτες με υπολογιστή.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη ενός 51χρονου που δρούσε με παρόμοιο τρόπο και εξαπατούσε ηλικιωμένους με τις τραπεζικές τους κάρτες. Επί 20 ολόκληρα χρόνια είχε καταφέρει να σβήσει τα ίχνη του από την εφορία, τα τελευταία χρόνια έμενε σε AirBnb και από το 2018 είχε εξαπατήσει 76 ηλικιωμένους, αποσπώντας τους συνολικά 175.000 ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "25χρονος οδηγός ταξί έκλεβε κάρτες ηλικιωμένων – Το κόλπο με το POS"

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Υιοθετήθηκε από την Κομισιόν η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού για «πράσινο» πιστοποιητικό
 
Τις προτάσεις της για ένα ψηφιακό πιστοποιητικό που θα βεβαιώνει την υγειονομική κατάσταση των Ευρωπαίων πολιτών οι οποίοι προτίθενται να ταξιδέψουν αλλά το οποίο θα χρησιμοποιείται και εντός των κρατών - μελών, παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα διαλειτουργικά πράσινα ψηφιακά πιστοποιητικά αποτελούν ένα σημαντικό βήμα της ΕΕ προς την καθιέρωση κοινών κανόνων για την υγειονομική περίθαλψη, πολιτική που μέχρι σήμερα αποτελεί κυρίως αρμοδιότητα των κρατών – μελών της ΕΕ.

Η πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την πρόταση του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, μαζί με τον Επίτροπο Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς και τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, ούτως ώστε οι Ευρωπαίοι πολίτες να μπορέσουν και πάλι να απολαύσουν ένα από τα βασικότερα δικαιώματά τους, αυτό της ελεύθερης κυκλοφορίας τους εντός της ΕΕ, η οποία έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό από τα μέτρα που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις των κρατών – μελών λόγω της πανδημίας.

Το πιστοποιητικό αυτό δεν θα υποχρεώνει τους Ευρωπαίους πολίτες να εμβολιαστούν αλλά θα καθιερώσει την υποχρέωση πιστοποίησης της υγειονομικής τους κατάστασης. Θα αναφέρει εάν κάποιος πολίτης έχει εμβολιαστεί κατά του ιού ή όχι, εάν έχει υποβληθεί σε αρνητικό μοριακό τεστ ή αν έχει αναρρώσει από τον κορωνοϊό.Θα είναι σε ψηφιακή και σε έντυπη έκδοση, θα έχει διαλειτουργικό γραμμωτό κώδικα, ενώ θα είναι δίγλωσσο: θα έχει την επίσημη γλώσσα του κράτους και τα αγγλικά.

Ωστόσο το βασικό ερώτημα, δηλαδή εάν τα κράτη – μέλη συμφωνήσουν να εγκρίνουν αυτόν τον κανονισμό μέχρι την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου είναι δύσκολο να απαντηθεί, αν και στόχος είναι να έχουν προμηθευτεί οι εμβολιασμένοι τουρίστες τα πιστοποιητικά τους μέχρι το καλοκαίρι.

Δείτε το πιστοποιητικό:

1_2 

2 

3 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Αυτό είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού"

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων ΙΚΑ Απριλίου 2021

Πότε ξεκινά η πληρωμή των συντάξεων ΙΚΑ Απριλίου 2021.  

Συγκεκριμένα:Πληρωμή με ΑΜΚΑ των συντάξεων ΙΚΑ Απριλίου 2021

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου 2021  με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ, για αποφυγή συνωστισμού (όπως τους προηγούμενους μήνες)

 Συντάξεις ΙΚΑ (πληρωμή με ΑΜΚΑ)

Οι οριστικές ημερομηνίες πληρωμής (με ΑΜΚΑ) των συντάξεων ΙΚΑ Απριλίου 2021 είναι:

Το ΙΚΑ  θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου 2021 την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9) 

Το ΙΚΑ  θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου 2021 την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Η πληρωμή των επικουρικών συντάξεων
 
ΕΦΚΑ-Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ Απριλίου 2021 – Πληρωμή

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση

Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Απριλίου 2021 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων ΙΚΑ Απριλίου 2021"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news