facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

«Απελευθερώστε τους τώρα» - Συγγενείς ομήρων αποδοκίμασαν τον Νετανιάχου στο κοινοβούλιο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αποδοκιμάστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Κνεσέτ, από οικογένειες ομήρων, που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου εναντίον της Χαμάς πριν από 80 ημέρες.

«Τώρα, τώρα!», φώναζαν γονείς ομήρων διακόπτοντας σε πολλά σημεία την ομιλία, την ώρα που ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωνε πως οι ισραηλινές δυνάμεις χρειάζονται «περισσότερο χρόνο» για να καταφέρουν να τους απελευθερώσουν συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις τους στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου 156 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξης της φάσης χερσαίων επιχειρήσεων στον πόλεμο, στα τέλη Οκτωβρίου.

Μια εκεχειρία διάρκειας μίας εβδομάδας, που έληξε την 1η Δεκεμβρίου, επέτρεψε την απελευθέρωση 105 ομήρων, εκ των οποίων 80 ως αντάλλαγμα για 240 Παλαιστίνιους κρατουμένους σε ισραηλινές φυλακές, όμως 129 άνθρωποι παραμένουν όμηροι στη Γάζα.

«Κι αν ήταν ο γιος σου;», «80 ημέρες, κάθε λεπτό είναι η κόλαση», μπορούσε να διαβάσει κανείς σε πανό που κρατούσαν οι οικογένειες στο κοινοβούλιο, το οποίο διεξήγαγε μια ειδική συνεδρίαση αφιερωμένη στο ζήτημα των ομήρων.

Διαβεβαιώνοντας πως «θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια» για να απελευθερωθούν οι όμηροι, ο Νετανιάχου είπε πως αυτό δεν θα είναι δυνατό παρά μόνο διατηρώντας «τη στρατιωτική πίεση».

netan_690e3.jpg

«Δεν πρέπει να σταματήσουμε τον πόλεμο όσο δεν έχουμε επιτύχει τη νίκη εναντίον εκείνων που θέλουν τις ζωές μας», τόνισε.

«Δεν θα σταματήσουμε πριν από τη νίκη», υπογράμμισε.

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " «Απελευθερώστε τους τώρα» - Συγγενείς ομήρων αποδοκίμασαν τον Νετανιάχου στο κοινοβούλιο "

Καιρός αύριο: Αραιές νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες

Στο Ιόνιο, τα δυτικά και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια. Στη υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της αλλά θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φθάσει στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στην νοτιοανατολική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αραιές νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες"

Σερβία: Διαδήλωση φοιτητών με αίτημα την επανάληψη των εκλογών – Εμπλοκή της Μόσχας στα εσωτερικά της χώρας

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Σερβία με αίτημα την επανάληψη των εκλογών. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι στις βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου έγιναν σοβαρές παρατυπίες που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα. Σήμερα το μεσημέρι βγήκαν στους δρόμους του Βελιγραδίου φοιτητές οι οποίοι διαδήλωσαν μπροστά από το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην συνέχεια απέκλεισαν για τέσσερις ώρες  κεντρική λεωφόρο της πόλης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια έξω από το δημαρχείο του Βελιγραδίου τραυματίστηκαν σοβαρά δύο αστυνομικοί ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές εντός του κτηρίου. Αναφέρθηκε επίσης ότι έγιναν 38 συλλήψεις ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων διαδηλωτών που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Σημειώνεται ότι χθες βράδυ διαδηλωτές στην προσπάθεια τους να εισβάλουν στο δημαρχείο του Βελιγραδίου συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Τα επεισόδια έλαβαν διαστάσεις όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες κατά των αστυνομικών. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι τα επεισόδια προκάλεσαν οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας που συνεργάζονται με τις αρχές και με στόχο να προκαλέσουν την επέμβαση της αστυνομίας. 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε διάγγελμα του δήλωσε ανυποχώρητος επισημαίνοντας ότι το κράτος δεν θα υποκύψει στη βία των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ηττήθηκαν στις εκλογές. Ο Βούτσιτς ευχαρίστησε ξένες υπηρεσίες που παρείχαν πληροφορίες στις σερβικές αρχές για τις προθέσεις της αντιπολίτευσης. «Θέλω να ευχαριστήσω εκείνες τις ξένες υπηρεσίες που κατέστησαν σαφές ότι γνώριζαν τι θα ακολουθήσει, μας ενημέρωσαν και παρείχαν τις πληροφορίες  στις δικές υπηρεσίες πληροφοριών έτσι που ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και άμεσα αποτρέποντας τα σχέδια των τραμπούκων» δήλωσε ο Βούτσιτς.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς αποκάλυψε σήμερα ότι «η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών προειδοποίησε τις σερβικές αρχές πριν από τις εκλογές για τις προθέσεις της αντιπολίτευσης». Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σήμερα το πρωί δέχτηκε στο γραφείο του τον Ρώσο πρέσβη Αλεξάντρ Μπόκαν-Ηερτσένκο.  

«Ενημέρωσα τον Πρέσβη Μπόκαν-Ηερτσένκο για τις χθεσινοβραδινές ταραχές στο Βελιγράδι και επανέλαβα ότι θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των πολιτών και της Σερβίας μας» έγραψε στο  instagram  ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η Μόσχα τις τελευταίες ημέρες συχνά αναφέρεται στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Σερβία εκφράζοντας την υποστήριξη της στον Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα σχολιάζοντας τα επεισόδια στο Βελιγράδι, παρομοίασε τις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης με τα  γεγονότα στην πλατεία «Μάινταν» στο Κίεβο το 2014 και επανέλαβε την προειδοποίηση «για ουκρανικό σενάριο βίαιης ανατροπής της νόμιμης εξουσίας στην Σερβία».

Η αντιπολίτευση απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Μόσχας και εκφράζει την ανησυχία της για την άμεση εμπλοκή της Ρωσίας στα εσωτερικά της Σερβίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σερβία: Διαδήλωση φοιτητών με αίτημα την επανάληψη των εκλογών – Εμπλοκή της Μόσχας στα εσωτερικά της χώρας"

Τα τέσσερα χιονοδρομικά κέντρα που έχουν ανοίξει και υποδέχονται επισκέπτες

Μπορεί ο καιρός να είναι ασυνήθιστα καλός με υψηλές θερμοκρασίες, ωστόσο σε κάποια χιονοδρομικά κέντρα έχει πέσει χιόνι.

Τα χιονοδρομικά που έχουν ανοίξει είναι του Παρνασσού, του Καϊμακτσαλάν, του Πισοδερίου – Βίγλας και της Βασιλίτσας που υποδέχονται επισκέπτες.

Στον Παρνασσό, είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας και συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό σκιέρ. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1976 και συνολικά, διαθέτει 19 χιονοδρομικές πίστες με συνολικό μήκος 36 χιλιομέτρων.

Στη συμβολή των οροσειρών του Βαρνούντα και του Βέρνου, 19 χμ. δυτικά από την πόλη της Φλώρινας και σε υψόμετρο 1650 μ. έως 2000 μ., βρίσκεται μέσα σε δάσος από οξιές το χιονδρομικό Βίγλας-Πισοδερίου.

Το Καϊμάκτσαλαν (ή Βόρας), είναι το τρίτο ψηλότερο σημείο της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο και τον Σμόλικα.

Στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της Πίνδου, βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, που ξεκίνησε με τον πρώτο αναβατήρα το 1975 και διαθέτει 7 αναβατήρες (2 εναέριους, 5 συρόμενους, 1 παιδικό ).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα τέσσερα χιονοδρομικά κέντρα που έχουν ανοίξει και υποδέχονται επισκέπτες"

Κως: Καταδίωξη σκάφους με παράνομους μετανάστες – Συνελήφθησαν δύο διακινητές

Καταδίωξη σκάφους με παράνομους μετανάστες πραγματοποίησε εχθές, το Λιμενικό, κοντά στην Κω.

Σύμφωνα με ενημέρωση, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή “ΘΕΡΜΩΝ” ν. Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών σε παρακείμενη παραλία.

Οι χειριστές του ανωτέρω σκάφους, στη θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επιχείρησαν αναστροφή και κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα προς έναντι τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία οι ανωτέρω δεν συμμορφώθηκαν, ενώ στη συνέχεια το σκάφος ακινητοποιήθηκε και περισυνελέγησαν οι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες του, ηλικίας 21 και 18 ετών και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 187 του Π. Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο), του άρθρου 169 Π.Κ. (Απείθεια) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κως: Καταδίωξη σκάφους με παράνομους μετανάστες – Συνελήφθησαν δύο διακινητές"

Μήνυμα Νετανιάχου στους βουλευτές του: «Ο πόλεμος θα πάρει καιρό, δεν πλησιάζουμε στο τέλος»

«Η μάχη θα πάρει καιρό, δεν πλησιάζουμε στο τέλος» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε αυτό που χαρακτήρισε ως ψευδείς εικασίες από τα ΜΜΕ ότι η κυβέρνησή του ενδέχεται να κηρύξει παύση στις μάχες εναντίον των ισλαμιστών της Χαμάς στη Γάζα.

«Δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε να μαχόμαστε και θα εντείνουμε τη μάχη τις επόμενες ημέρες και η μάχη θα πάρει καιρό και δεν πλησιάζει στο τέλος», είπε ενώπιον βουλευτών του κόμματός του Λικούντ.

Παράλληλα, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα καταφέρει να απελευθερώσει τους εναπομείναντες ομήρους που κρατούνται στη Γάζα χωρίς την άσκηση στρατιωτικής πίεσης.

«Δεν θα είχαμε επιτύχει έως τώρα να απελευθερώσουμε περισσότερους από 100 ομήρους χωρίς στρατιωτική πίεση», είπε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στο ισραηλινό κοινοβούλιο.

«Και δεν θα επιτύχουμε να απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους χωρίς στρατιωτική πίεση», πρόσθεσε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα Νετανιάχου στους βουλευτές του: «Ο πόλεμος θα πάρει καιρό, δεν πλησιάζουμε στο τέλος»"

Κηφισιά: Καρτέρι ανηλίκων σε 15χρονο που έλεγε τα κάλαντα – Τον χτύπησαν στο κεφάλι

Θύμα επίθεσης έπεσε ένας 15χρονος, ο οποίος είχε βγει για κάλαντα, από ομάδα ανηλίκων στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με τον Alpha, οι ανήλικοι τον χτύπησαν στο κεφάλι με το τρίγωνο.

«Είχε βγει για κάλαντα με έναν φίλο του και πήγαν στην Κηφισιά. Με παίρνει κάποια στιγμή τηλέφωνο, μου λέει: “Μαμά μας κοιτάνε τώρα… ένα παιδί, παιδιά, δεν πολυάκουσα, μάλλον λέει για να μας κλέψουν”», είπε η μητέρα του 15χρονου στον Alpha, η οποία πρόσθεσε ότι του έδωσε ορισμένες οδηγίες.

Όπως περιγράφει, μετά από λίγο τους επιτέθηκαν. «Μετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει: “Μαμά το κεφάλι μου, με χτύπησαν στο κεφάλι”».

Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κηφισιά: Καρτέρι ανηλίκων σε 15χρονο που έλεγε τα κάλαντα – Τον χτύπησαν στο κεφάλι"

Ταϊλάνδη: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες- Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι επλήγησαν

Ισχυρές καταστροφές σημειώθηκαν στην Ταϊλάνδη εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπληξε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο νότιο τμήμα της χώρας.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 12 σχολεία στις επαρχίες Γιάλα και Ναρατιγουάτ έκλεισαν, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σε πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας από τις περιοχές αυτές διακρίνονται σπίτια και καταστήματα πλημμυρισμένα από τα λασπόνερα και κάτοικοι να βρίσκουν καταφύγιο στους τελευταίους ορόφους των κτιρίων.

Από τις ισχυρές βροχές τουλάχιστον επτά βάρκες βυθίστηκαν στον κόλπο της Ταϊλάνδης και τη θάλασσα Ανταμάν από χθες.

Η εταιρεία σιδηροδρόμων της χώρας ανακοίνωσε πως εξαιτίας της καθίζησης που προκλήθηκε στις σιδηροδρομικές γραμμές τα τρένα, τα οποία κατευθύνονται προς τα σύνορα με τη Μαλαισία, σταματούν στην πόλη Γιάλα, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων βορειότερα.

Οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους των πληγεισών επαρχιών να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απομακρυνθούν από τις εστίες τους σε περίπτωση επιδείνωσης των πλημμυρών.

ΑΜΠΕ, AFP/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ταϊλάνδη: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες- Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι επλήγησαν"

Μεξικό: «Τεράστιο» καραβάνι μεταναστών κατευθύνεται προς τα αμερικανικά σύνορα

Έως 8.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών, κυρίως από τη Βενεζουέλα, την Κούβα και το Μεξικό, κατευθύνονται στα αμερικανικά σύνορα, με σύνθημα «Έξοδος από τη φτώχεια».

Το καραβάνι της παραμονής των Χριστουγέννων αναχώρησε από την πόλη Ταπατσούλα στο νότιο Μεξικό, ενώ στην Πόλη του Μεξικού αναμένεται ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, για να θέσει, όπως ανακοινώθηκε, το θέμα της «άνευ προηγουμένου παράτυπης μετανάστευσης» στο δυτικό ημισφαίριο.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Andrés Manuel López Obrador δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί ξανά με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των ανησυχιών σχετικά με τη μετανάστευση, ενώ η συνάντησή του με τον Άντονι Μπλίνκεν έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Μπλίνκεν αναζητά τρόπους με τους οποίους οι δύο χώρες θα «αντιμετωπιστούν στις προκλήσεις της ασφάλειας των συνόρων».Ο αριθμός των ατόμων που συνελήφθησαν στα νότια σύνορα των ΗΠΑ ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια από το 2022.Μόνο τον Σεπτέμβριο του 2023, η Συνοριακή αστυνομία των ΗΠΑ συνέλαβε περισσότερους από 200.000 μετανάστες.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεξικό: «Τεράστιο» καραβάνι μεταναστών κατευθύνεται προς τα αμερικανικά σύνορα"

Βάρη: 59χρονος βγήκε για ρεβεγιόν με πιστόλι και «πεταλούδα» – Συνελήφθη έξω από ουζερί

«Συναγερμός» σήμανε την παραμονή των Χριστουγέννων όταν πολίτες ενημέρωσαν την αστυνομία για ένα άτομο που κινείται στην συμβολή της πλατείας Ηρώων και Ηφαίστου, στη Βάρη.

Άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν τον ύποπτο έξω από ουζερί. Κατά την διάρκεια ελέγχου εντόπισαν στην κατοχή του ένα πιστόλι κρότου, γεμιστήρα με έξι αβολίδοτα και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Σε βάρος του άνδρα, ηλικίας 59 ετών, ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Βάρη: 59χρονος βγήκε για ρεβεγιόν με πιστόλι και «πεταλούδα» – Συνελήφθη έξω από ουζερί"

Βριλήσσια: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το τροχαίο με 2 νεκρούς – «Ήταν σοκαριστικό το θέαμα»

Σοκάρουν οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στα Βριλήσσια όπου έγινε το τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα των Χριστουγέννων, και 2 νέα παιδιά 18 και 17 χρονών έχασαν τη ζωή τους.

Μιλώντας στο newsit.gr κάτοικοι των Βριλησσίων περιγράφουν τα όσα άκουσαν και είδαν όταν έγινε το τροχαίο στην οδό αναπαύσεως.

«Ερχόντουσαν τα παιδιά από Πεντέλης προς Κλεισθένους. Του έφυγε το αυτοκίνητο. Πήγαν και χώθηκαν μέσα στην μάντρα. Ακαριαία και τα δύο» λέει κάτοικος.

Όπως αναφέρει “άκουσα το γκαπ και άρχισαν τα σκυλιά κατευθείαν να γαυγίζουν, ούρλιαξαν. Κατέβηκα λίγο κάτω αλλά δεν ήθελα να πάω κοντά, ήταν κι άλλος κόσμος δίπλα στο αμάξι. Χώθηκαν ανάμεσα στην κολώνα και στο σίδερο. Λογικά πήγαινε προς Γέρακα”.

Και συμπληρώνει “το μπροστινό αριστερο μέρος το έκοψε η πυροσβεστική για να τους βγάλει. Έκοψαν την πόρτα, δεν μπορούσαν. Τους είδα που τους κατέβασαν κάτω νεκρούς και τους δύο. Τους σκέπασαν με λευκό σεντόνι, και μετά επειδή πλημμυρισε το ένα με αίμα, του έβαλαν την ζελατίνα”.
«Το αυτοκίνητο είχε σχεδόν κοπεί στα 2»

Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής περιγράφει τα δραματικά λεπτά που πέρασε ο ίδιος με την οικογένειά του όταν έγινε το δυστύχημα.

“Το πρωί κατά τις 5:00 ήμουν στο σπίτι που μένω απέναντι και άκουσα ένα κραδασμό μεγάλο και μετά από δύο λεπτά βγήκα έξω και δυστυχώς βρήκα το αυτοκίνητο να ήταν σε κατάσταση, διπλωμένο”.

Μας αναφέρει ότι “η πρώτη μας κίνηση ήταν να πάρουμε το ασθενοφόρο και την αστυνομία όσο γρηγορότερα γινόταν. Το αυτοκίνητο σχεδόν είχε κοπεί στα δύο αλλά ουσιαστικά είχε γίνει ένα κομμάτι”.

Ο νεαρός κάτοικος αναφέρει στο newsit.gr ότι το αυτοκίνητο “χτύπησε πρώτα στην κολώνα και μετά μπήκε όλο μέσα στη μάντρα. Δεν ήθελα να πάω κοντά στο αυτοκίνητο να δω τι ακριβώς είχε συμβεί γιατί ουσιαστικά με την πρώτη ματιά ήταν σοκαριστικό το θέαμα. Βγήκα έξω και είδα το αμάξι σε τι κατάσταση ήταν και πραγματικά ήταν πολύ σοβαρό τροχαίο δηλαδή το βλέπεις και καταλαβαίνεις. Η μεριά του οδηγού είχε σκάσει πάνω στην κολώνα. Μέσα μου το πίστευα ότι ήταν νεκροί ο θόρυβος ήταν κάτι σαν έκρηξη που χτύπησε πάνω σε ένα δυνατό σημείο”.

Δείτε εικόνες από το σημείο

Διαβάστε Περισσότερα » "Βριλήσσια: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το τροχαίο με 2 νεκρούς – «Ήταν σοκαριστικό το θέαμα»"

«Μπαράζ» κλοπών από Ρομά σε παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα! – Σε ποιες περιοχές έγιναν καταγγελίες

Πλήθος καταγγελιών για κλοπή χρημάτων από παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα δέχτηκε η ΕΛ.ΑΣ το πρωί της Κυριακής (24/12).  Σε όλες τις περιπτώσεις, τα ανήλικα παιδιά, κατήγγειλαν ως δράστες ομάδες νεαρών Ρομά που κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Αθήνας.

Ένα περιστατικό αναφέρθηκε στην οδό Ευτυχίδου στο Παγκράτι, όπου ανήλικοι δέχθηκαν επίθεση από Ρομά που τους έκλεψαν τα χρήματα.

Παρόμοια αναφορά δέχτηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην Καλλιθέα, ενώ επίθεση σε βάρος ανηλίκων με σκοπό την κλοπή των χρημάτων τους, αναφέρθηκε και στην Νέα Ιωνία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπαράζ» κλοπών από Ρομά σε παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα! – Σε ποιες περιοχές έγιναν καταγγελίες"

Επίθεση σκύλου σε 9χρονο αγοράκι στο Καματερό

Στο νοσοκομείο Παίδων πέρασαν, την Παραμονή των Χριστουγέννων (24/12), τα μέλη μιας οικογένειας από το Καματερό, ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από σκύλο ο 9χρονος γιος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, χθες το πρωί, σκύλος διέφυγε της προσοχής του ιδιοκτήτη του στην οδό Πελασγών στο Καματερό, με αποτέλεσμα να επιτεθεί στον ανήλικο, να τον δαγκώσει δυνατά και να τον τραυματίσει στο δεξί πόδι και στο δεξί χέρι.

Ο 9χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καματερού συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του σκύλου για σωματική βλάβη από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν σχετικά τον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίθεση σκύλου σε 9χρονο αγοράκι στο Καματερό "

Η Ισπανία αρνείται να ενταχθεί στον στρατιωτικό συνασπισμό στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι ισπανικές ένοπλες δυνάμεις δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στον διεθνή συνασπισμό ο οποίος σχηματίστηκε για την προστασία των εμπορικών πλοίων που διασχίζουν την Ερυθρά Θάλασσα από τις επιθέσεις των σιιτών ανταρτών Χούθι της Υεμένης, πάντως η Μαδρίτη δεν θα εναντιωθεί στη συμμετοχή άλλων ευρωπαϊκών κρατών, στο πλαίσιο συγκεκριμένης αποστολής.

Έπειτα από αρκετές ημέρες δισταγμών κι εμφανούς αμηχανίας, η ισπανική κυβέρνηση συμμαχίας (κεντροαριστερά/αριστερά) διευκρίνισε, με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας που δημοσιοποιήθηκε προχθές Σάββατο το βράδυ, πως αντιτίθεται στη διεύρυνση της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Αταλάντη», η οποία από το 2008 μάχεται κατά της πειρατείας στον Ινδικό Ωκεανό.

Το υπουργείο θύμισε πως η «Αταλάντη», έχει περιοριστεί σε βαθμό που πλέον συμμετέχει μόνο μια χώρα (η Ισπανία), με μόλις ένα πλοίο (τη φρεγάτα Victoria), προειδοποιώντας ότι η αναζωπύρωση των πειρατειών στην περιοχή «απαιτεί» να γίνει η «μέγιστη επένδυση» στην αποστολή αυτή.

«Η φύση και οι σκοποί της αποστολής (…) δεν έχουν καμιά σχέση με αυτό που φιλοδοξείται να επιτευχθεί στην Ερυθρά Θάλασσα», επέμεινε.

Η κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ θεωρεί για τον λόγο αυτό «απαραίτητο» να δημιουργηθεί «νέα και συγκεκριμένη» αποστολή, αφιερωμένη στην προστασία της θαλάσσιας κίνησης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Αυτή η ad hoc αποστολή θα πρέπει να έχει «πεδίο δράσης», τα προσήκοντα «μέσα» και «στόχους», που θα «αποφασιστούν από τους αρμόδιους οργανισμούς της ΕΕ», έκρινε το υπουργείο διαβεβαιώνοντας πως «η Ισπανία δεν θα πρόβαλε αντίσταση με κανέναν τρόπο στη δημιουργία της».

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο χθες Κυριακή, εκπρόσωπός του σημείωσε μολαταύτα πως η Ισπανία «δεν θα συμμετείχε» σε τέτοια επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη κι αν αποφασιζόταν. Το υπουργείο δεν εξήγησε τους λόγους της άρνησης της Μαδρίτης, που ανακοινώθηκε την επομένη τηλεφωνικής συνδιάλεξης του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον κ. Σάντσεθ.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι κατά τη συνδιάλεξη εκφράστηκε η καταδίκη από πλευράς Ουάσιγκτον και Μαδρίτης «των συνεχιζόμενων επιθέσεων των Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα», ζήτημα που δεν έθιξε καν η ισπανική κυβέρνηση στη δική της ανακοίνωση για τη συνομιλία.

«Μέγιστη σύνεση»

«Εκτιμάμε στον υψηλότερο βαθμό την άρνηση της Ισπανίας να αφεθεί να παρασυρθεί από τα αμερικανικά και τα βρετανικά ψέματα για το ζήτημα της ναυσιπλοΐας», ανέφερε μέσω X ο Χουσέιν αλ Έζι, υφυπουργός Εξωτερικών των Χούθι.

Κατά δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο της Ισπανίας, η άρνηση της Μαδρίτης να συμμετάσχει στον υπό αμερικανική διοίκηση συνασπισμό οφείλεται σε εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο κ. Σάντσεθ συγκυβερνά με συμμαχία της ριζοσπαστικής αριστεράς, την παράταξη Sumar, που γενικά αντιμετωπίζει με εχθρότητα την αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Σε συνέντευξή της σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό, η επικεφαλής της, η Γιολάντα Ντίας, η οποία είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είπε πως βρίσκει άκρως «υποκριτική» τη σπουδή δυτικών χωρών να προστατεύσουν τη διεθνή ναυσιπλοΐα, αντιπαραβάλλοντάς τη με την αδυναμία τους να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ίδρυση του στρατιωτικού συνασπισμού στην Ερυθρά Θάλασσα, που βαφτίστηκε «Φύλακας της Ευημερίας» (Prosperity Guardian), ανακοινώθηκε από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, τον Λόιντ Όστιν, την περασμένη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Όστιν αρχικά ανέφερε πως θα συμμετείχαν στον συνασπισμό αυτόν δέκα χώρες, ανάμεσά τους και η Ισπανία. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο El Confidencial και την εφημερίδα El País, η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε πολύ έντονη δυσαρέσκεια στην ισπανική κυβέρνηση, διότι δεν είχε υπάρξει διαβούλευση μαζί της εκ των προτέρων.

Η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης Πιλάρ Αλεγρία τόνισε χαρακτηριστικά πως η Ισπανία δεν θα συμμετάσχει «ποτέ» σε επιχείρηση που αποφασίζεται «μονομερώς» και θα επιδείξει «τη μέγιστη σύνεση».

Ο σχηματισμός αυτού του συνασπισμού αποτελεί επιπλέον αιτία εντάσεων στις σχέσεις της Μαδρίτης και της Ουάσιγκτον, που κλόνισε πρόσφατα υπόθεση κατασκοπείας: η Ισπανία απέλασε —διακριτικά— δυο αμερικανούς κατασκόπους που είχαν παρεισφρήσει στις ισπανικές μυστικές υπηρεσίες κι είχαν στρατολογήσει πράκτορες του εθνικού κέντρου πληροφοριών (CNI).

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας διαβεβαιώνει πάντως ότι «η Ισπανία είναι και θα παραμείνει πάντα σοβαρός και αξιόπιστος εταίρος» στις στρατιωτικές αποστολές της ΕΕ, του NATO και του ΟΗΕ, κάτι που πιστοποιούν «οι 3.000 άνδρες και γυναίκες των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων» που υπηρετούν το τρέχον διάστημα σε ειρηνευτικές αποστολές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ισπανία αρνείται να ενταχθεί στον στρατιωτικό συνασπισμό στην Ερυθρά Θάλασσα"

Κηφισιά: Απίστευτη ληστεία από τρεις Ρομά, που ντύθηκαν Άγιοι Βασίληδες και έλεγαν τα κάλαντα – Πήραν χρηματοκιβώτιο

Απίστευτη ληστεία από τρεις Ρομά, που ντύθηκαν Άγιοι Βασίληδες και έλεγαν τα… κάλαντα σημειώθηκε, την Παραμονή Χριστουγέννων (24/12), στην οδό Λεβίδου, στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, χθες το πρωί τρεις Ρομά ληστές, που ήταν ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, μπήκαν σε μεζονέτα του 3ου και του 4ου ορόφου όπου διαμένουν ένας 80χρονος και μία 87χρονη και με το πρόσχημα ότι θα τους πουν τα κάλαντα, ένας εξ αυτών μπήκε στο υπνοδωμάτιο και αφαίρεσε από τη ντουλάπα ένα μικρό πακτωμένο χρηματοκιβώτιο με μετρητά, ένα ρολόι, βιβλιάρια τραπέζης, κλειδιά αυτοκινήτων και προσωπικά έγγραφα.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι κατάλαβε ότι έχει μπροστά του ληστές όταν ήταν πια αργά, καθώς οι δράστες είχαν προλάβει να εξαφανιστούν. Στη συνέχεια, κάλεσαν την Αστυνομία. Την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς.
Διαβάστε Περισσότερα » " Κηφισιά: Απίστευτη ληστεία από τρεις Ρομά, που ντύθηκαν Άγιοι Βασίληδες και έλεγαν τα κάλαντα – Πήραν χρηματοκιβώτιο "

Χειμάρρα: Δεν παραιτείται ο υπηρεσιακός δήμαρχος – Τι λέει ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη

Δεν παραιτείται ο υπηρεσιακός δήμαρχος Χειμάρρας, Γκέρκι Γκόρος, καθώς ο ίδιος διέψευσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του μετά τις δηλώσεις Ράμα για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, όπως είχαν μεταδώσει αλβανικά μέσα ενημέρωση.

Ο υπηρεσιακός δήμαρχος της Χειμάρρας διέψευσε την είδηση και υποστήριξε ότι συνεχίζει κανονικά τα καθήκοντά του στη θέση του εκλεγμένου δημάρχου της πόλης, Φρέντι Μπελέρη. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο περιφερειάρχης Αυλώνας που σημείωσε ότι δεν του έχει υποβληθεί παραίτηση από τον Γκόρο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη, Λεονάρδος, είπε ότι ο Έντι Ράμα δεν θέλει να χάσει τον δήμο καθώς θα αποκαλύπτουν ατασθαλίες, μεταξύ των οποίων, πλαστογραφίες με τα οικόπεδα.

Ο ίδιος επανέλαβε την πρόταση του αδελφού του, πως αν δεν είναι ο Φρέντι Μπελέρης ο εκλεγμένος δήμαρχος τότε προσωρινά θα πρέπει να αναλάβει κάποιος άλλος από την παράταξή του. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειμάρρα: Δεν παραιτείται ο υπηρεσιακός δήμαρχος – Τι λέει ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news