facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Χαμάς: Οι όμηροι θα επιστρέψουν «σε σάβανα» αν το Ισραήλ διατηρήσει τη στρατιωτική πίεση

Ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών αλ Κασάμ, Αμπού Ουμπάιντα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η ομάδα εξέδωσε νέες οδηγίες προς τους φρουρούς για το πώς να χειρίζονται τους ομήρους εάν οι ισραηλινές δυνάμεις πλησιάσουν τις τοποθεσίες τους στη Γάζα.

Την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε την ανάκτηση των σορών έξι ομήρων από μια σήραγγα στη Ράφα, υποστηρίζοντας ότι η Χαμάς ήταν υπεύθυνη για τους θανάτους. Ο Ουμπάιντα δήλωσε ότι η ομάδα του θεωρεί το Ισραήλ υπεύθυνο για τους θανάτους.

Είπε ότι οι νέες οδηγίες, τις οποίες δεν περιέγραψε λεπτομερώς, δόθηκαν στους φρουρούς των ομήρων μετά από μια επιχείρηση διάσωσης από το Ισραήλ τον Ιούνιο. Τότε, οι ισραηλινές δυνάμεις απελευθέρωσαν τέσσερις ομήρους σε μια θανατηφόρα επιδρομή κατά την οποία δεκάδες Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν.

«Η επιμονή του Νετανιάχου να απελευθερώσει τους κρατούμενους μέσω στρατιωτικής πίεσης, αντί να κλείσει μια συμφωνία, σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους σε σάβανα. Οι οικογένειές τους πρέπει να επιλέξουν αν τους θέλουν νεκρούς ή ζωντανούς», είπε.

 Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμάς: Οι όμηροι θα επιστρέψουν «σε σάβανα» αν το Ισραήλ διατηρήσει τη στρατιωτική πίεση"

«Λευκός καπνός» στις διαπραγματεύσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Σε συμφωνία μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις ήρθαν οι ρυθμιστικές αρχές Ελλάδας – Κύπρου και ΑΔΜΗΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών, με το πρότζεκτ Great Sea Interconnector.

Το πρότζεκτ απειλήθηκε και με ματαίωση, μετά και το τελεσίγραφο της Nexans τις προηγούμενες μέρες, όμως τελικά υπήρχε συμφωνία μετά τις «δύσκολες» διαπραγματεύσεις.

Τελικά, ο ΑΔΜΗΕ συμφώνησε στην πρόταση που από την περασμένη εβδομάδα είχε υποβάλει ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Η «χρυσή τομή» φαίνεται να επιτεύχθηκε με την ανάληψη εκ μέρους της Κυπριακής κυβέρνηση της ευθύνης να χρηματοδοτήσει τις δαπάνες του ΑΔΜΗΕ από το 2025 μέχρι και τη λειτουργία του έργου το 2030 με 25 εκατ. ευρώ το χρόνο και συνολικά με 125 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα θα αντληθούν από τα έσοδα του κράτους από την εμπορία δικαιωμάτων ρύπων και όχι απευθείας από τους καταναλωτές.

Οποιαδήποτε άλλα ποσά που θα κριθούν ως «εύλογα έξοδα» του ΑΔΜΗΕ κατά την κατασκευή, θα ανακτηθούν μετά την έναρξη λειτουργίας του έργου, μέσω χρέωσης των καταναλωτών.

Έτσι, επιλύεται η βασική εκκρεμότητα για την οριστικοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου που θα διέπει το κόστος ανάκτησης του κόστους κατασκευής του καλωδίου.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " «Λευκός καπνός» στις διαπραγματεύσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου "

27 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/01-09-2024 έως Ω/18:00/02-09-2024 εκδηλώθηκαν 27 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 24 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρείς (3).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "27 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα "

Τραγωδία στη Βασιλίσσης Σοφίας: Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο - Δείτε βίντεο

Σοβαρό τροχαίο με έναν νεκρό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας επί της Βασιλίσσης Σοφίας, με την Ηροδότου, στο ύψος της Λέσχης Αξιωματικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τροχαίο ενεπλάκησαν δύο αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα με πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή στη σύγκρουση, και μια μοτοσικλέτα, ο οδηγός της οποίας, 50 ετών, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Παρότι το ΕΚΑΒ έφτασε μέσα σε τρία λεπτά, ήταν ήδη αργά για τον άνδρα και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.



Σημειώνεται ότι αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι επρόκειτο για αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, πληροφορία που στη συνέχεια διαψεύστηκε.

Για λίγη ώρα είχαν κλείσει και τα δυο ρεύματα της Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και πήραν καταθέσεις από μάρτυρες, οδηγούς και επιβάτες των οχημάτων.

Η προανάκριση για το τραγικό συμβάν είναι σε εξέλιξη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στη Βασιλίσσης Σοφίας: Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο - Δείτε βίντεο"

Δίκη για Μάτι: «Υβριστική» η συμπεριφορά της Πολιτείας στους νεκρούς», είπε μάρτυρας

Για «υβριστική συμπεριφορά» της Πολιτείας στους νεκρούς που άφησε πίσω της η φωτιά στο Μάτι έκανε λόγο μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη για την απώλεια της μητέρας της και όσα ακολούθησαν την επέλαση της φωτιάς.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η δημοσιογράφος Άννα-Μαρία Κακαουνάκη, η οποία αναφέρθηκε σε «κυνισμό των αρχών» αλλά και σε καθαρή τύχη στο ποιοι χάθηκαν και ποιοι σώθηκαν εκείνο το απόγευμα, καθώς οι οργανωμένες υπηρεσίες της Πολιτείας βρίσκονταν σε απόλυτο χάος.

Η Ευαγγελία Νικολοπούλου κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για την απώλεια της 59χρονης μητέρας της, η οποία έφυγε τρέχοντας από το σπίτι της γεμάτη με καύτρες στο σώμα της. «Κανείς δεν τους είπε να φυλαχτούν, να φύγουν. Η μητέρα μου ζούσε 59 χρόνια στο Μάτι και θα μπορούσε να σωθεί. Αλλά έφυγε από το σπίτι με τις καύτρες πάνω της. Κανείς δεν τους ενημέρωσε. Κανείς δεν προσπάθησε να τους σώσει και κανείς δεν σεβάστηκε τους νεκρούς. Όσοι είχαμε νεκρό να πάρουμε, αναγκαστήκαμε να ζήσουμε μια άσχημη διαδικασία για την αναγνώριση», κατέθεσε η μάρτυρας η οποία αναφέρθηκε εκτενώς και σε όσα αντιμετώπισαν μετά την τραγωδία, χαρακτηρίζοντας τη στάση των αρμοδίων υβριστική συμπεριφορά απέναντι στους νεκρούς» αλλά και στους συγγενείς τους.

«Όταν πήγαμε στον τάφο της μητέρας μου, μου έδειξε η θεία μου ένα σημείο όπου είναι θαμμένα κόκαλα από το Μάτι. Πήγα στο ιερέα και τον ρώτησα "είναι κάτι εδώ θαμμένο; " και μου λέει πως "ναι εδώ είναι θαμμένα αταυτοποίητα κοκαλάκια". Έστειλα mail στον δήμαρχο Μαραθώνα και όντως μπήκε μία πλάκα στο σημείο. Αυτά εκεί είναι αταυτοποίητα κόκαλα που σαρώθηκαν σε επιχείρηση-σκούπα που έγινε κάποια στιγμή στο Μάτι για να καθαριστούν», είπε με αγανάκτηση η μάρτυρας.

Η κυρία Κακαουνάκη, η οποία ερεύνησε όσα έγιναν στο Μάτι, αναφέρθηκε στην απόλυτη αδράνεια που ουσιαστικά άφησε μόνους τους τούς κατοίκους και τους παραθεριστές στο Μάτι τις κρίσιμες ώρες. «Το τραύμα είναι μεγάλο», είπε η δημοσιογράφος, η οποία αναφέρθηκε στο «απόλυτο χάος» αλλά και σε έναν «φοβερό κυνισμό» που προκύπτει από τις συνομιλίες της Πυροσβεστικής. «Οι άνθρωποι ήταν δύσκολο ακόμα και να μου πουν την ιστορία τους. Κατάλαβα ότι ήταν τελείως μόνοι τους, ήταν τυχαίο εκείνη τη μέρα ποιος θα καεί και ποιος όχι. Από τις συνομιλίες της Πυροσβεστικής προκύπτει το απόλυτο χάος και ένας φοβερός κυνισμός. Άνθρωποι που έπαιρναν σε απόγνωση και τους απαντούσαν "δεν είναι ταξί το πυροσβεστικό"». Η μάρτυρας τόνισε πως δεν υπήρχε ενιαία, βασισμένη σε σχεδιασμό με τα δεδομένα, αντιμετώπιση για τίποτε και έτσι η Πυροσβεστική «απαντούσε σε άλλους "μείνετε σπίτι σας" και σε άλλους "φύγετε"…».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη για Μάτι: «Υβριστική» η συμπεριφορά της Πολιτείας στους νεκρούς», είπε μάρτυρας"

Δημοσκόπηση MRB: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,9% – Ντέρμπι Δούκα – Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ

Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό δείχνει η νέα δημοσκόπηση της MRB για το Open αφού μεταξύ άλλων, τα στοιχεία δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα πλέον, με διαφορά 2 μονάδων από το δεύτερο, που είναι το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB στην κάρτα με την πρόθεση ψήφου, φαίνεται ότι το 21,6% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία, το 10,5 απάντησε ΠΑΣΟΚ ενώ το 8,5% απάντησε ΣΥΡΙΖΑ,

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός, ότι «δίπλα» στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην τέταρτη θέση βρίσκεται η «Ελληνική Λύση» με μόλις μισή μονάδα διαφορά, δηλαδή ποσοστό 8%.

Στην αναγωγή η ΝΔ φτάνει στο 27,7% ο ΣΥΡΙΖΑ το 10,9% και βρίσκεται στην τρίτη θέση ενώ το ΠΑΣΟΚ διατηρείται στο 13,4%.

«Ντέρμπι» Δούκα – Ανδρουλάκη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB στη «μάχη» για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό στο σύνολο των ερωτηθέντων, με ποσοστά 25,5% και 21,9% αντίστοιχα.

Ακολουθούν οι:
Άννα Διαμαντοπούλου με 17.5%, Παύλος Γερουλάνος με 12.6%, Νάντια Γιαννακοπούλου με 4.9, Μιχάλης Κατρίνης με 3.3% και Γιάννης Κανελλάκης με 0.9%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση MRB: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,9% – Ντέρμπι Δούκα – Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ"

Μητσοτάκης από Κιλελέρ: Μειώνονται κατά 17% τα διόδια σε σταθμούς της Πελασγίας από την 1η Οκτωβρίου

Στα έργα και τις πρωτοβουλίες για τη για την θωράκιση της Θεσσαλίας από τα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και έργα που αφορούν την διαχείρηση των υδάτων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το δημαρχείο του Κιλελέρ και την διάρκεια της εκδήλωσης για τα έργα ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη μείωση της τιμής των διοδίων σε σταθμούς της Πελασγίας μέχρι το Κλειδί κατά 17% ενώ αναφέρθηκε στο σύνολο των έργων που αφορούν τα φράγματα, αλλά και έργα ορεινής υδρονομίας, που βρίσκονται σε εξέλιξη, ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες του Ντάνιελ. Η μείωση θα ισχύει από 1 Οκτωβρίου 2024 μέχρι 31 Δεκεβρίου 2025.



Ειδικότερα, μειώσεις στο αντίτιμο των διοδίων που φτάνουν, συνολικά, έως και τα 3 ευρώ για τους χρήστες ΙΧ, προβλέπεται να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου 2024 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2025, ως αποτέλεσμα της αξιοποίησης του ποσού των 15,8 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο όφελος του Δημοσίου από την αναχρηματοδότηση του έργου Αυτοκινητόδρομος Μαλιακός – Κλειδί, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου 2024.

«Όπως είχαμε δεσμευτεί δημόσια στο ελληνικό Κοινοβούλιο, για πρώτη φορά, το όφελος που εξασφαλίσαμε για το Δημόσιο εγκρίνοντας την αναχρηματοδότηση του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, επιστρέφει στην ελληνική κοινωνία μέσω σημαντικής και οριζόντιας μείωσης του κόστους διοδίων στους σταθμούς του αυτοκινητόδρομου, τόσο για τους χρήστες ΙΧ όσο και για τους επαγγελματίες», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.
Ειδικότερα, η έκπτωση αφορά όλες τις κατηγορίες οχημάτων με διαφοροποίηση μεταξύ ελαφρών (ΕΟ) και βαρέων οχημάτων (ΒΟ) και συγκεκριμένα:
• Έκπτωση (ύψους 17%) για τα ελαφρά οχήματα σε όλες τις διελεύσεις, είτε με χρήση πομποδέκτη (οποιασδήποτε Παραχώρησης), είτε με πληρωμή σε λωρίδες με εισπράκτορα (ή αυτόματα μηχανήματα πληρωμής).
• Έκπτωση (ύψους 5%) για τα βαρέα οχήματα, αποκλειστικά για τις διελεύσεις με χρήση πομποδέκτη (οποιασδήποτε Παραχώρησης).
Το χρονικό διάστημα εφαρμογής του προγράμματος είναι από 1 Οκτωβρίου 2024 έως και 31 Δεκεμβρίου 2025 (περίοδος 15 μηνών) και αφορά στους σταθμούς διοδίων: Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου, Λεπτοκαρυάς και Κλειδιού, καθώς και τα 17 πλευρικά διόδια της περιοχής, με βάση τις εκτιμήσεις των διελεύσεων από τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο, όπου έχει συνυπολογιστεί και το ενδεχόμενο αποκλίσεων.
Συγκεκριμένα, το όφελος για τους χρήστες ΙΧ από την εφαρμογή του προγράμματος είναι:
• 2,8 ευρώ για το 2024, καθώς η επιβάρυνση της διέλευσης από τους πέντε σταθμούς μειώνεται από 16,5 (σήμερα) σε 13,7 ευρώ, και
• 3 ευρώ για το 2025, από 17,4 σε 14,4 ευρώ.
Όσον αφορά στα βαρέα οχήματα, σημειώνεται πως η έκπτωση ύψους 5% στους χρήστες που διαθέτουν πομποδέκτη προστίθεται στην έκπτωση ύψους 7%, η οποία υφίσταται ήδη από τον παραχωρησιούχο.
Με τη συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και στον παραχωρησιούχο, η ωφέλεια επιστρέφει με άμεσο τρόπο στην ελληνική κοινωνία, με μείωση του κόστους των μετακινήσεων για τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «χρειαζόμαστε περισσότερα φράγματα όλων των μεγεθών», για να τονίσει πως «το συνολικό αποτύπωμα των φραγμάτων είναι πολλαπλό». «Μπορεί να είναι αρδευτικά, υδροηλεκτρικά, και σε μια εποχή που χρειαζόμαστε περισσότερα φράγματα για να διαχειριζόμαστε το ίδιο το ηλεκτρικό δίκτυο αυτά τα έργα έχουν τεράστια σημασία», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι αυτά τα έργα είναι πολύ σημαντικά, αλλά και μακράς υλοποίησης για να σημειώσει πως πως «τα έργα αυτά έχουν μια ιδιαιτερότητα. « Πολλές φορές άλλος τα σχεδιάζει, άλλος τα υλοποιεί και άλλος τα εγκαινιάζει. Το λέω αυτό γιατί έχω πλήρη συναίσθηση διότι ότι και εμείς έχουμε εγκαινιάσει έργα που σχεδιάστηκαν από άλλους, αλλά υλοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από εμάς. Αλλά θέλω να κρατήσετε αυτή την συνάντηση ως μια παρακαταθήκη λογοδοσίας του πολιτικού συστήματος, απέναντι στην Θεσσαλία και ως υποχρέωση μας να μην ξαναγίνει τόσο μεγάλη καταστροφή όπως αυτή του Ντάνιελ».



Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έχει μεγάλη σημασία ότι πρέπει να θωρακιστεί η Θεσσαλία, ώστε η να μην αντιμετωπίσει ποτέ ξανά τέτοια προβλήματα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην διαχείριση των υδάτων, τονίζοντας πως χρειάζονται έργα που θα διασφαλίσουν να μην υπάρξει σπατάλη των υδάτινων πόρων. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να σπαταλάμε το νερό. Είναι νερό που χάνεται, σε μια εποχή που ξέρουμε ότι θα έχουμε λιγότερο νερό και θα πρέπει να το προστατεύσουμε», σημείωσε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης από Κιλελέρ: Μειώνονται κατά 17% τα διόδια σε σταθμούς της Πελασγίας από την 1η Οκτωβρίου"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες με τη θερμοκρασία έως τους 34 βαθμούς

Ο καιρός αύριο Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου θα χαρακτηρίζεται πάλι από αστάθεια. Τοπικά θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 19 έως 32 με 33 τοπικά στη Θεσσαλία τους 34 και στα βορειότερα 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη ως προς την ελάχιστη. Στη νησιωτική χώρα τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις και το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά το μεσημέρι – απόγευμα από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε στα γύρω ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στην δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι στην Εύβοια θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές ή όμβρους στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 και στις Σποράδες έως 30 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες με τη θερμοκρασία έως τους 34 βαθμούς"

Βόλος - Μπέος: Μόλις με δείτε να κάνω εγώ μπάνιο, τότε να κάνετε κι εσείς - Απαγορεύτηκε το κολύμπι σε δεκάδες παραλίες

Με απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, απαγορεύεται η κολύμβηση σε ένα μεγάλο παραλιακό μέτωπο, που αφορά ανατολικά και δυτικά την ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νεκρών ψαριών που εκβράσθηκαν το τελευταίο διάστημα από τη λίμνη Κάρλα στα νερά του Παγασητικού.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου προσδιορίζει την περιοχή από την ακραία παραλία της Αγριάς στα ανατολικά και μέχρι την παραλία του Αγίου Γεωργίου Κυνηγών στα δυτικά, όπου συμπεριλαμβάνονται δεκάδες αστικές και περιαστικές παραλίες και πλαζ του Πολεοδομικού Συγκροτήματος του Βόλου και μεταξύ αυτών ο Αναυρος, οι Πλάκες, ο Ναυτικός Όμιλος, η Ακτή Ξενία, οι Αλυκές, ο Άγιος Στέφανος, η Αμαρυλλίς, η Κριθαριά, ο Μάραθος, οι Αμφάνες όπου και μέχρι πρότινος κυμάτιζαν Γαλάζιες Σημαίες.

Όπως ανακοινώθηκε και επισήμως, η απαγόρευση για κολύμβηση έγινε λόγω του έκτακτου φαινομένου παρουσίας νεκρών ψαριών και η απαγόρευση ισχύει μέχρι την ενημέρωση της Υπηρεσίας από την αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας για την εργαστηριακά επιβεβαιωμένη καταλληλόλητα των υδάτων.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να κολυμπάει στις κοντινές ακτές του Βόλου, διότι δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Μπέος τόνισε: «Μην ακούτε κανέναν. Μην μπει κανείς στη θάλασσα, αν δεν βγάλει ανακοίνωση ο Δήμος Βόλου. Θα έρθουν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη εργαστήρια και θα κάνουν μετρήσεις από τα Λεχώνια μέχρι και την Αγχίαλο σε 15 σημεία, γιατί με την υγεία των πολιτών δεν μπορεί να παίζει κανένας. Μην ακούτε κανέναν, γιατί ο βολιώτικος λαός έχει δώσει σε εμάς την εντολή να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά του. Θα γίνουν μετρήσεις σε όλα τα επίπεδα. Είναι ένας ιδιωτικός και ένας κρατικός φορέας που θα κάνουν μετρήσεις. Τον Ξηριά και τον Κραυσίδωνα έχουμε ζητήσει να περιέλθουν σε εμάς».

«Επίσης» συνέχισε, «προκαλώ τον Κουρέτα (σ.σ. τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας) να μας δείξει το έγγραφο που μας ενημέρωνε για να βάλουμε το δίχτυ και με αφορμή που είπε ο Κουρέτας ότι σε 2-3 ημέρες μπορούν να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα, εγώ λέω ότι μόλις με δείτε να κάνω εγώ μπάνιο, τότε να κάνουν κι οι Βολιώτες». Ο δήμαρχος Βόλου είπε ακόμη ότι «ο δήμος ανέλαβε όλο το παραλιακό μέτωπο και το καθαρίσαμε. Οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση είτε του ΟΛΒ είτε της Περιφέρειας, για να συμβάλλουν. Ο Βόλος δεν είναι προσωπικό μαγαζί, αφορά όλους μας. Εγώ δεσμεύομαι ότι σε 15 ημέρες η πόλη θα έχει έρθει στην πρότερη κατάσταση, σε όλα τα επίπεδα».

Συνεχίζοντας την αντιπαράθεση με τον Δημήτρη Κουρέτα, τον χαρακτήρισε «νεκροθάφτη», αναφερόμενος στην ταφή των νεκρών ψαριών εντός του χειμάρρου Ξηριά, γεγονός για το οποίο ο δήμαρχος Βόλου έχει προβεί σε μηνυτήρια αναφορά. Και κατέληξε ο κ. Μπέος, λέγοντας ότι «το μεγάλο μέρος των νεκρών ψαριών έχει καθαριστεί, αλλά για να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο, είναι και αρκετά νεκρά ψάρια στο βυθό. Εκεί, στην πορεία, είτε θα φαγωθούν από άλλα ψάρια είτε θα αυτοκαθαριστούν από την ίδια τη θάλασσα».

Κάλεσε, δε, την Περιφέρεια Θεσσαλίας «να εργαστεί περισσότερο, ώστε να καθαριστεί άμεσα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βόλος - Μπέος: Μόλις με δείτε να κάνω εγώ μπάνιο, τότε να κάνετε κι εσείς - Απαγορεύτηκε το κολύμπι σε δεκάδες παραλίες"

Παραδόθηκαν οι δύο Κρητικοί για τον άγριο ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού στο Ηράκλειο

Στα χέρια της αστυνομίας είναι από το μεσημέρι της Δευτέρας οι δύο άνδρες, που φέρονται να ξυλοκόπησαν άγρια τον Ελληνοκαναδό, Εμανουήλ Κακουλακη, στο κέντρο του Ηρακλείου πριν από περίπου ενάμιση μήνα.

Πρόκειται για έναν άνδρα 31 ετών από χωριό του Μυλοποτάμου και έναν 32χρονο από περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου οι οποίοι είχαν ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς από την πρώτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου στο Ηράκλειο και αναζητούνταν όλες αυτές τις ημέρες από τις αστυνομικές αρχές.

Οι δύο άνδρες παραδόθηκαν το μεσημέρι στο ΑΤ Μαλεβιζίου παρουσία του δικηγόρου τους και οδηγήθηκαν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών σύμφωνα με το CretaPost.

Οι δύο άνδρες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Τετάρτης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραδόθηκαν οι δύο Κρητικοί για τον άγριο ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού στο Ηράκλειο"

Ανήλικος έπεσε θύμα ληστείας σε προαύλιο σχολείου στην Τούμπα

Θύμα ληστείας κατήγγειλε ότι έπεσε ένας 17χρονος σε προαύλιο λυκείου στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο καταγγέλλων δέχτηκε τηλεφώνημα για να συναντηθεί με έναν άλλο μαθητή. Όταν έφτασε στο σημείο συνάντησης, στο σχολείο, τον περίμενε ο μαθητής κι ένας γνωστός του, οι οποίοι κατηγόρησαν τον 17χρονο ότι τους έκλεψε.

Καθώς ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες δέχθηκε χτυπήματα, ενώ οι δύο καταγγελλόμενοι ως δράστες του πήραν το κινητό του τηλέφωνο, όπως κατέθεσε στην Αστυνομία.

Από την προανάκριση που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας ταυτοποιήθηκε ο ένας νεαρός και πρόκειται για 18χρονο, ενώ ο άλλος παραμένει άγνωστος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανήλικος έπεσε θύμα ληστείας σε προαύλιο σχολείου στην Τούμπα"

Αίγιο: Πυροβολισμοί στο νοσοκομείο – «Η αστυνομία ήρθε 2 ώρες μετά»

Πυροβολισμοί στον αέρα έπεσαν από μπαλκόνι κλινικής του νοσοκομείου στο Αίγιο. Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ασθενείς και προσωπικό.

Το απίστευτο περιστατικό των πυροβολισμών στο νοσοκομείο του Αιγίου συνέβη χθες, Κυριακή (01.09.2024), όπως κατήγγειλε συνοδός ασθενή.

Συγκεκριμένα, μεταξύ 3:30 και 4 το μεσημέρι, από μπαλκόνι του 3ου ορόφου της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου έπεσαν τρεις πυροβολισμοί στον αέρα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝΕ, Μιχάλης Γιαννάκος, η αστυνομία έφτασε στο νοσοκομείο δύο ώρες αργότερα.

Για το γεγονός ενημερώθηκε η διοίκηση και διεξάγεται έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, «τα πράγματα με τα φαινόμενα βίας στα νοσοκομεία αγριεύουν. Ευτυχώς δεν προκλήθηκε αναστάτωση και δεν κινδύνεψαν ασθενείς και προσωπικό».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίγιο: Πυροβολισμοί στο νοσοκομείο – «Η αστυνομία ήρθε 2 ώρες μετά»"

Φρέντι Μπελέρης: Αποφυλακίζεται μετά από 16 μήνες - «Θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Αλβανίας»

Δεκτό έκανε σήμερα το πρωτοδικείο του Φίερι στην Αλβανία το αίτημα του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρη, να αποφυλακιστεί.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος παρέμεινε για 16 μήνες στη φυλακή, είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα από τον περασμένο Ιούλιο όπως δικαιούται σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία αφού έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του.

Μετά την απόφαση αυτή ο Φρέντι Μπελέρης θα μπορεί να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντά του στην ευρωβουλή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ παρότι η εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα Μπελέρη, το δικαστήριο έκρινε ότι συντρέχουν λόγο για την αποφυλάκισή του με μόνο περιοριστικό όρο να επικοινωνεί κάποιες φορές τον μήνα με τις αστυνομικές αρχές δεδομένου ότι θα πρέπει να βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να ασκεί τα καθήκοντά του. Μετά την απόφαση του πρωτοδικείου στο Φίερι, ο Φρέντι Μπελέρης μεταφέρθηκε για τα διαδικαστικά στη φυλακή και αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος περίπου στις 4 το απόγευμα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τον κ. Μπελέρη θα περιμένουν έξω από τη φυλακή δεκάδες κάτοικοι της Χειμάρρας που ετοιμάζουν γιορτή για την αποφυλάκισή του.

Η πρώτη δήλωση Μπελέρη: Θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Εν τω μεταξύ στην πρώτη δήλωσή του μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης ο Φρέντι Μπελέρης δηλώνει πως είναι ελεύθερος και υπερήφανος, αλλά όχι χαρούμενος.

Όπως λέει, «η σημερινή απόφαση αποτελεί μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό της δικαίωσης που περιμένει μπροστά μας. Ο αγώνας μου τώρα αρχίζει», ενώ συμπληρώνει πως «ήμερα, θα βρεθώ ανάμεσα στα αδέρφια μου στη Χιμαρα. Εκεί όπου ξεκίνησε η περιπέτεια μου και θεωρώ μόνο σωστό να βρίσκομαι».

Ξεκαθαρίζει δε πως «είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για όσα με πραξικοπηματικό τρόπο μου αρνήθηκε το αλβανικό καθεστώς».

Δηλώνει τέλος, μεταξύ άλλων πως θα μπορεί πλέον να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής ασχολούμενος με τα ζητήματα που αφορούν την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία.

Ολόκληρη η δήλωση του Φρέντι Μπελέρη:

«Μετά από 16 μήνες συνεχόμενης κράτησης, είμαι πλέον ελεύθερος και υπερήφανος, αλλά σίγουρα όχι χαρούμενος. Γιατί το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία στην Αλβανία δεν αποκαταστάθηκαν, οι θεσμοί δεν λειτούργησαν, η Δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε με τον τρόπο που έπρεπε.

Η σημερινή απόφαση αποτελεί μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό της δικαίωσης που περιμένει μπροστά μας. Ο αγώνας μου τώρα αρχίζει. Είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για όσα με πραξικοπηματικό τρόπο μου αρνήθηκε το αλβανικό καθεστώς.

Αλλά και πλέον, ασκώντας τα καθήκοντα του Έλληνα Ευρωβουλευτή, θα μπορώ να εστιάσω στα ζητήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και κράτους Δικαίου, χωρίς φόβο παρά μόνο με πάθος. Σήμερα, θα βρεθώ ανάμεσα στα αδέρφια μου στη Χιμαρα. Εκεί όπου ξεκίνησε η περιπέτεια μου και θεωρώ μόνο σωστό να βρίσκομαι.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που με την θαρραλέα απόφαση του να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ άλλαξε την πορεία της ιστορίας μου. Και φυσικά τους στενούς μου φίλους, Άγγελο Συρίγο και Σταύρο Παπασταύρου για την αμέριστη συμπαράσταση τους. Ήταν πάντα εκεί, δε θα το ξεχάσω.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες που όλον αυτόν τον καιρό μου έδωσαν τη δύναμη να μη λυγίσω, να αντέξω και να συνεχίσω να μάχομαι».

Αδελφός Μπελέρη: Ο λαός της Χειμάρρας πίστεψε στον Φρέντι

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη, Λεονάρδος, έκανε λόγο για «ένα ευχάριστο γεγονός». «Βέβαία η δικαίωση θα είναι όταν θα δικαιωθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια όπου θα αποδειχθεί η αθωότητά του. Ήταν τόσο πασιφανή η σκευωρία που στήθηκε από το καθεστώς Ράμα με μόνο στόχο να αρπάξουν το δημαρχείο Χειμάρρας» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Το γλέντι θα το κάνει ο λαός της Χειμάρρας. Πίστεψε στον Φρέντι Μπελέρη, στην αθωότητά του» συμπλήρωσε ο αδελφός του ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι το αλβανικό δικαστήριο είχε αναβάλει την εξέταση του αιτήματος επικαλούμενο διάφορες δικαιολογίες με την τελευταία αναβολή να δίνεται στα τέλη Ιουλίου με τους δικαστές να επικαλούνται τότε τις καλοκαιρινές άδειες.

Μαρινάκης: Χαιρετίζουμε την αποφυλάκιση Μπελέρη αλλά δεν ξεχνάμε τι έγινε τους προηγούμενους 16 μήνες

Ως θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την απόφαση αποφυλάκισης του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρη.

Ωστόσο, όπως τόνισε ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «αυτό δεν σημαίνει ότι
θα ξεχάσουμε όσα συνέβησαν τους προηγούμενς 16 μήνες και τη βαρύτητά τους».

«Στο πρόσωπο του Φρέντι Μπελέρη η κυβέρνηση βλέπει την εθνική μειονότητα της Αλβανίας. Πλέον η ελληνική μειονότητα έχει στην ευρωβουλή έναν εκπρόσωπό της που θα μιλάει για τα ανθρώπινα δικαιώματα που είναι ιερά» συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης και κατέληξε για το θέμα:

«Χαιρετίζουμε την αποφυλάκιση αλλα δεν ξεχνάμε τι έγινε τους προηγούμενους 16 μήνες».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φρέντι Μπελέρης: Αποφυλακίζεται μετά από 16 μήνες - «Θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Αλβανίας»"

Κ. Μητσοτάκης στη Φαρκαδόνα: Το σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας προβλέπει δαπάνες και επενδύσεις 3 δισ. ευρώ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί τη Φαρκαδόνα, μία από τις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν πέρυσι από την κακοκαιρία «Daniel», όπου συναντήθηκε στο Δημαρχείο με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Φαρκαδόνας και στη συνέχεια επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν η πρόοδος που έχει γίνει για την αποκατάσταση της περιοχής και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης παρεμβάσεων που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, που προβλέπει δαπάνες και επενδύσεις 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Έγινε παράλληλα επισκόπηση των πιο στοχευμένων μέτρων κρατικής αρωγής, στα οποία περιλαμβάνονται η καταβολή πρώτης αρωγής ύψους 182,7 εκατομμυρίων ευρώ προς περισσότερους από 50.500 δικαιούχους, η διάθεση 237,7 εκατομμυρίων ευρώ στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το ειδικό σχήμα ενίσχυσης επιχειρήσεων ειδικά για τους Δήμους Παλαμά και Φαρκαδόνας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω την Επιτροπή Ανασυγκρότησης, την Κίνηση Πολιτών Ανασυγκρότησης Φαρκαδόνας για την πρόσκληση την οποία μου είχατε απευθύνει να βρεθώ σήμερα μαζί σας, σε μια μέρα η οποία έχει μια ιδιαίτερη σημασία, καθώς ουσιαστικά συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή, συνδεδεμένη με την κλιματική αλλαγή, η οποία έχει χτυπήσει τη χώρα μας.

Και θέλω να σας συγχαρώ πραγματικά για τον δημιουργικό τρόπο με τον οποίον προσεγγίσατε αυτή τη μεγάλη καταστροφή που επηρέασε τις ζωές σας, για το γεγονός ότι δεν περιοριστήκατε, όπως θα είχατε κάθε δικαίωμα, σε μια στείρα άρνηση και διαμαρτυρία, αλλά προσήλθατε σε μια γόνιμη δημιουργική συζήτηση και έχετε αναπτύξει έναν ουσιαστικό διάλογο με τα συναρμόδια Υπουργεία, πρωτίστως με τον κ. Τριαντόπουλο, ο οποίος συντονίζει τα ζητήματα της στήριξης και της αποκατάστασης.

Διότι, μην κοροϊδευόμαστε, δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα τόσο φιλόδοξο σχέδιο εάν δεν έχουμε τις τοπικές κοινωνίες αρωγούς. Εσείς μας υποδεικνύετε λάθη, καθυστερήσεις, προτεραιότητες. Προφανώς αναφέρομαι στις προτεραιότητες, διότι μπορεί να θέλουμε πολλά αλλά ξέρουμε πάντα ότι οι πόροι είναι σχετικά πεπερασμένοι και έχει μεγάλη σημασία, εντός των χρημάτων που μπορούμε να διαθέσουμε, να ακούμε εσάς να μας προτάσσετε αυτά τα οποία είναι τα πιο σημαντικά.

Θέλω, επίσης, να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τη συνεργασία που έχουμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με το Δήμο αλλά και με τον κ. Περιφερειάρχη, την οποία θα τη χαρακτήριζα πραγματικά άριστη και σε τρέχοντα ζητήματα, τρέχουσες κρίσεις, αλλά και στον στρατηγικό σχεδιασμό για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα.

Και μιας και αναφερθήκαμε σε τρέχουσες κρίσεις, η διαχείριση της πανώλης ήταν πραγματικά υποδειγματική. Δεν το λέω εγώ αυτό. Λάβαμε μία επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία ήρθε και επέβλεψε τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες και θεώρησε τη διαχείριση της πανώλης από την Ελλάδα υπόδειγμα προς μίμηση.

Αυτό οφείλεται καταρχάς στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο. Το λέω από κοινού, διότι καταλαβαίνετε τις εν δυνάμει καταστροφικές συνέπειες που θα μπορούσε να είχε η επέκταση της πανώλης στο ζωικό κεφάλαιο. Θέλω να ελπίζω ότι ο κύκλος θα έχει κλείσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ώστε να αφήσουμε αυτή την περιπέτεια πίσω μας.

Προφανώς όταν θα έρθει η ώρα της αποζημίωσης των ζώων, έχουμε πλήρη αίσθηση του κόστους και του τι σημαίνει να είσαι σήμερα κτηνοτρόφος και να αντικαθιστάς το ζωικό κεφάλαιο. Κάνω τη διάκριση: άλλα τα ζώα τα οποία πνίγηκαν και άλλα τα ζώα τα οποία έχουν θανατωθεί ή ενδεχομένως να θανατωθούν ακόμα από την πανώλη.

Θυμάμαι πάρα πολύ καλά την ημέρα που πέταξα με το ελικόπτερο πάνω από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις και ειδικά τη Φαρκαδόνα. Σήμερα μπορεί να έχουμε λιακάδα και να υπάρχει μια εικόνα κανονικότητας. Ξέρουμε πολύ καλά, όμως, ότι οι ζημιές και οι πληγές είναι ακόμα εδώ.

Θέλω να έχετε μια αίσθηση του συνόλου των πόρων που δαπανούμε και θα δαπανήσουμε για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας. Μιλάμε για 3 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία μοιράζονται, πολύ χοντρικά, σε περίπου 1,5 δισ. σε στήριξη και αποκατάσταση, κρατική αρωγή, ΕΛΓΑ, στεγαστικά, στήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ακόμα στα μεγάλα έργα υποδομής που δρομολογούνται από το Υπουργείο Οικονομικών. 

Αυτό είναι το κόστος. Ενδεχομένως να είναι και μεγαλύτερο, αλλά αυτό είναι το κόστος αυτής της μεγάλης φυσικής καταστροφής. Θα αυξηθεί, διότι σε αυτό δεν έχουμε συμπεριλάβει ακόμα τα μεγάλα έργα και τη χρηματοδότηση των έργων των μεγάλων φραγμάτων για τα οποία θα μιλήσουμε σήμερα το απόγευμα. Αυτά, όμως, είναι έργα τα οποία ούτως ή αλλιώς θα έπρεπε να κάνουμε για τη Θεσσαλία.

Θέλω να σας επαναλάβω ότι εάν αυτή η φυσική καταστροφή δεν έβρισκε την ελληνική οικονομία σε μια φάση ανάπτυξης και δημοσιονομικής σταθερότητας, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Επειδή πατάμε καλά στα πόδια μας, είμαστε σε θέση σήμερα να έχουμε ήδη δαπανήσει 650 εκατομμύρια συνολικά για την αποκατάσταση και για τη στήριξη

Προφανώς, αυτό το οποίο ακούω και το ακούω από παντού, είναι να επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Αυτό έχει μια μεγάλη τοπικότητα, γι’ αυτό και έχει μεγάλη σημασία, γιατί κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή όπου υπάρχει καθυστέρηση.

Φυσικά οι αριθμοί τους οποίους κληθήκαμε να διαχειριστούμε είναι πρωτοφανείς για τα δεδομένα της ελληνικής διοίκησης. Δεν μιλάμε για ένα φαινόμενο το οποίο είχαμε ξανασυναντήσει. Η κατεύθυνση την οποία έχω δώσει όμως στον Χρήστο, και με την επίβλεψη του Θανάση, ο οποίος συντονίζει το όλο σχέδιο από πλευράς του πρωθυπουργικού γραφείου, είναι με την τοπική σας στήριξη αυτά τα προβλήματα να τα λύνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Θέλω να ξέρετε ότι μιας και κάνουμε αυτή τη συζήτηση, να έχετε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας όχι μόνο με τον Χρήστο αλλά και με τον Θανάση, όπου υπάρχουν καθυστερήσεις -και θα υπάρχουν καθυστερήσεις και δυσκολίες θα υπάρχουν και προβλήματα- να τα γνωρίζουμε. Είμαστε εδώ για να προσπαθούμε πάντα να τα λύνουμε. Αυτά όσον αφορά τα ζητήματα της αποκατάστασης.

Για τα ζητήματα τα οποία αφορούν τη συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε σήμερα το απόγευμα. Έχουν γίνει σημαντικά έργα πρώτης παρέμβασης από την Περιφέρεια που αφορούν επισκευές αναχωμάτων. Έχει γίνει μια σοβαρή δουλειά, αλλά είναι δουλειά πρώτης προστασίας. Δεν είναι η δουλειά η οποία θα θωρακίσει τη Θεσσαλία.

Τονίζω τη σημασία των έργων αυτών και θα δείτε ότι είναι ένα πλέγμα έργων ορεινής υδρονομίας, μεσαίων και μεγαλύτερων φραγμάτων. Το ζήτημά μας δεν είναι μόνο πώς θα αντιμετωπίσουμε έναν ενδεχόμενο νέο “Daniel” ή και κάτι μικρότερο από τον “Daniel”. Είναι πώς θα εξασφαλίσουμε ότι η Θεσσαλία θα έχει αρκετό νερό στο μέλλον για να μπορεί να εξακολουθεί να είναι ο πυλώνας του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας.

Έχει διπλό χαρακτήρα αυτή η μεγάλη παρέμβαση την οποία δρομολογούμε. Τα υπόλοιπα έργα ανάταξης θα προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θέλω να κρατήσετε αυτό το οποίο είπε ο Υπουργός, ότι μιλάμε για πάρα πολλά έργα τα οποία πρέπει να γίνουν, να σχεδιαστούν, να μελετηθούν και να γίνουν σωστά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα του “Ιανού” άντεξαν όλα στον “Daniel”, γιατί είχαν κατασκευαστεί με άλλες προδιαγραφές και το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και από εδώ και στο εξής. 

Προφανώς, προτάσσουμε τα ζητήματα των σχολείων -και να ευχαριστήσω και πάλι την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για το γεγονός ότι κατευθύνθηκε ένα κομμάτι από τη δωρεά την οποία έκαναν στις γρήγορες επισκευές των σχολείων- και τα σχολεία τα φτιάχνουμε καλύτερα απ’ ό,τι ήταν πριν. Θα είμαστε έτοιμοι και πριν από τις συμβατικές υποχρεώσεις των αναδόχων, γιατί γνωρίζουμε πόσο μεγάλη προτεραιότητα πρέπει να δώσουμε στο ζήτημα αυτό.

Θέλω τελειώνοντας να σταθώ σε αυτό το οποίο είπατε, στο πώς μπορούμε να δούμε τη Φαρκαδόνα ως ένα τοπικό αναπτυξιακό project, το οποίο θα ενταχθεί συνολικά στη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας. Είμαι έτοιμος, και με τη βοήθεια του Χρήστου, να δούμε μια σειρά από προτάσεις τις οποίες έχετε κάνει έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξαναδώσουμε αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο.

Δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό -θέλω να το τονίσω- εάν δεν είχαμε τη στήριξή σας και αν δεν είχατε δει μέσα από το μεγάλο πρόβλημα, μέσα από αυτή τη μεγάλη καταστροφή, μια εν δυνάμει ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι.

Άρα, θα δούμε με πολύ προσοχή τις προτάσεις σας. Κρατώ το ΒΙΠΑ ως ένα project απόλυτης προτεραιότητας, το οποίο νομίζω ότι μπορούμε να το δούμε και να το δρομολογήσουμε γρήγορα.

Κρατώ την περαιτέρω εξειδίκευση του νέου “Εξοικονομώ”, ώστε να καλύψουμε σπίτια τα οποία τεχνικά, στατικά μπορεί να ήταν “πράσινα”, αλλά έχουν υποστεί μεγαλύτερες ζημιές απ’ ό,τι ένα συνηθισμένο “πράσινο” σπίτι στο οποίο δεν μπήκε το νερό. Να το δούμε με τον Υπουργό πώς αυτό μπορούμε με κάποιο τρόπο να το εξειδικεύσουμε.

Από εκεί και πέρα, είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ σε βάθος χρόνου, προκειμένου όχι απλά να επανέλθει η κανονική ζωή, αλλά να δούμε πώς μπορούμε να δώσουμε περισσότερες αναπτυξιακές προοπτικές σε έναν τόπο που οι ίδιοι οι άνθρωποί του μας λέτε, και τα νέα παιδιά, ότι θέλετε να μείνετε εδώ. Κι αυτό είναι ίσως το πιο θετικό μήνυμα το οποίο κρατώ από την σημερινή μας συνάντηση.

Οπότε νομίζω ότι έχουμε δρομολογήσει ένα σαφές πλαίσιο παρεμβάσεων. Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει ότι είμαστε εδώ. Οι Υπουργοί σας γνωρίζουν και τους γνωρίζετε πια, γιατί αυτή ήταν η κατεύθυνση την οποία πήραν, να είμαστε στο πεδίο. Αυτό θα εξακολουθούμε να κάνουμε. Ξέρω ότι μερικές φορές η υπομονή μπορεί να εξαντλείται, απλά δείτε τα πράγματα και από τη δική μας την πλευρά. Κάνουμε πραγματικά το καλύτερο που μπορούμε για αριθμούς που πρέπει να διαχειριστούμε, οι οποίοι είναι πρωτοφανείς για τα δεδομένα της κρατικής αρωγής της χώρας.

Και βέβαια, μεγάλη μας υποχρέωση -θα τα πούμε αυτά και το απόγευμα- είναι η συνολική θωράκιση, ώστε όταν θα έχουμε μία επόμενη μεγάλη νεροποντή να μην μένετε ξάγρυπνοι, αλλά να γνωρίζουμε ότι το σύστημα δουλεύει και οι υποδομές μας δουλεύουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ξαναέχουμε εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα.

Και κάτι τελευταίο: σπίτια. Απόλυτη προτεραιότητα. Μου φαίνεται παράλογο να υπάρχουν σπίτια στη Φαρκαδόνα και τα οποία να μην μπορούμε, κ. Περιφερειάρχα, σε συνεννόηση, να τα αξιοποιήσουμε και να τα δώσουμε, να τα φτιάξουμε άμεσα -το γνωρίζει το πρόβλημα ο Θανάσης, αυτό το προτάσσω ως πρώτη προτεραιότητα- ώστε με κριτήρια τα οποία εσείς θα μας βοηθήσετε να καθορίσουμε, να τα πάρουν άνθρωποι οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες τους το συντομότερο δυνατό.

Ειδικά γι’ αυτό θα ξαναείμαι εδώ σύντομα, για να δούμε πότε θα τα παραδώσουμε στους πρώτους κατοίκους, οι οποίοι θα μπορούν να μπουν εκεί».

Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε ακόμη το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας, στο οποίο υλοποιούνται εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

Ψηφιακό Κτηματολόγιο – Απλοποίηση των διαδικασιών και ενίσχυση της παραγωγικότητας

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κτηματολογικό Γραφείο Λάρισας και ενημερώθηκε από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Υφυπουργό Κωνσταντίνο Κυρανάκη για τις νέες δυνατότητες του γραφείου, το οποίο μετεγκαταστάθηκε σε νέο, σύγχρονο κτήριο πριν από περίπου έναν μήνα και έχει αναβαθμιστεί πλήρως, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για την ενίσχυση της παραγωγικότητας. 

Ο προϊστάμενος του γραφείου Χρήστος Παπαβασιλείου ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τη διαδικασία ψηφιοποίησης των αρχείων ενώ παρουσίασε σε πραγματικό χρόνο μία προσημείωση στην πλατφόρμα νομικού ελέγχου, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, μία συμβολαιογραφική πράξη που χρειαζόταν δύο ώρες και τώρα εκτελείται σε πέντε λεπτά.

«Εγώ πάντως να εκφράσω τη μεγάλη μου ικανοποίηση για τη συνολική πρόοδο η οποία έχει γίνει στο project του Κτηματολογίου, το οποίο πια θα είναι έτοιμο έως το τέλος του 2025, και νομίζω ότι οι εικόνες τις οποίες είδαμε πιστοποιούν στην πράξη, ουσιαστικά, τη μετάβαση από τον “Μεσαίωνα” στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας του 21ου αιώνα.

Να σταθώ στη μεγάλη σημασία του νομοσχεδίου το οποίο ψηφίζεται τις επόμενες εβδομάδες, που θα διευκολύνει σημαντικά όλες τις συναλλαγές οι οποίες αφορούν στο Κτηματολόγιο. Και βέβαια, να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά για το γεγονός ότι μπορούμε να αποδείξουμε στην πράξη ότι τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης έχουν τη δυνατότητα να απλοποιήσουν και να αυξήσουν σημαντικά την παραγωγικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιείται για επαναλαμβανόμενες πράξεις, όπως, ας πούμε, οι αναγνώσεις συμβολαίων, και ουσιαστικά υποδεικνύει στους υπαλλήλους και τους διευκολύνει σε σχέση με τις κινήσεις τις οποίες πρέπει να κάνουν, ότι θα βρει εφαρμογή και σε πολλές άλλες διαδικασίες του Δημοσίου, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα, αλλά να απελευθερώσουμε και ανθρωποώρες και ουσιαστικά η δουλειά να διεκπεραιώνεται πολύ πιο γρήγορα.

Και βέβαια, να εκφράσω και την χαρά μου για τα καινούρια γραφεία, τα οποία σίγουρα πρώτα και πάνω απ’ όλα βοηθούν την ποιότητα εργασίας των ίδιων των εργαζομένων, αλλά προφανώς και εξυπηρετούν πολύ καλύτερα τους πολίτες οι οποίοι έρχονται στα γραφεία του Κτηματολογίου, αν και προφανώς η βούλησή μας είναι η φυσική επαφή του πολίτη με το Κτηματολόγιο να μειώνεται προς όφελος της ψηφιακής επικοινωνίας, η οποία ούτως ή αλλιώς καθίσταται μονόδρομος.

Επομένως, συγχαρητήρια πολλά και εύχομαι να μας δώσετε χρήσιμο feedback για το εργαλείο και πολύ σύντομα να μπορούμε πια να το αξιοποιούμε συνολικά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Το Κτηματολογικό Γραφείο Λάρισας αποτελεί την έδρα του Κτηματολογίου για ολόκληρη τη Θεσσαλία, με υποκαταστήματα στον Τύρναβο, στην Καρδίτσα, στον Βόλο, στη Σκιάθο και στα Τρίκαλα. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, πλέον οι περισσότερες πράξεις στο Κτηματολόγιο Λάρισας υποβάλλονται ψηφιακά. Από τις 200 αποφάσεις ανά μήνα, μετά την ψηφιοποίηση της διαδικασίας νομικού ελέγχου πράξεων, η παραγωγικότητα έχει αυξηθεί έως και 300% σε σύγκριση με πέρυσι.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Μητσοτάκης στη Φαρκαδόνα: Το σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας προβλέπει δαπάνες και επενδύσεις 3 δισ. ευρώ"

Χαλκιδική: Επεισοδιακός έλεγχος του ΣΔΟΕ - Υπάλληλος καταστήματος προκάλεσε φθορές στα λάστιχα του υπηρεσιακού οχήματος

Στη σύλληψη ενός 22χρονου υπαλλήλου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο όποιος κατηγορείται ότι... προκάλεσε φθορές στα λάστιχα του υπηρεσιακού οχήματος από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που μετέβη για οικονομικό έλεγχο στην επιχείρηση, προχώρησαν οι αστυνομικοί στη Χαλκιδική.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν οι εργαζόμενοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Μακεδονίας, έφτασαν στο κατάστημα που βρίσκεται στην περιοχή της Ολυμπιάδας προκειμένου να πραγματοποιήσουν σχετικό οικονομικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 22χρονος υπάλληλος, ενεργώντας καθ΄ υπόδειξη 50χρονου ο οποίος εμφανίζεται ως προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης, προκάλεσε φθορές στα ελαστικά υπηρεσιακού οχήματος του Υπουργείου Οικονομικών, που ήταν σταθμευμένο εντός χώρου στάθμευσης καταστήματος.

Οι υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε ειδοποίησαν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και για την υπόθεση συνελήφθη ο 22χρονος εργαζόμενος, ενώ αναζητείται, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και ο 50χρονος προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης. Εις βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για φθορά ξένης περιουσίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χαλκιδική: Επεισοδιακός έλεγχος του ΣΔΟΕ - Υπάλληλος καταστήματος προκάλεσε φθορές στα λάστιχα του υπηρεσιακού οχήματος"

Χαλκιδική: Στον Άρειο Πάγο ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ – Εμπλέκονται πολλοί, δεν φοβάμαι κανέναν

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσήλθε το πρωί της Δευτέρας (2.9.24) ο Γιώργος Καμπαϊλής, πατέρας του 19χρονου Γιάννη που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής.

Ο πατέρας του άτυχου Γιάννη επισκέφθηκε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη και συζήτησαν για την υπόθεση του λούνα παρκ στη Χαλκιδική.

Εξερχόμενος, ο κ. Καμπαϊλής τόνισε ότι «σήμερα έγινε μια προσπάθεια, αρχικά σε ανθρώπινο επίπεδο, και μετά σε επίπεδο διαδικασιών, ώστε να ενημερώσουμε την κυρία εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το πώς εξελίσσεται ένα κομμάτι των ερευνών πάνω στη συγκεκριμένη υπόθεση που είχε το θανάσιμο αποτέλεσμα στο παλικάρι μου. Η ευαισθησία και ο τρόπος αντιμετώπισης της Δικαιοσύνης είναι πολύ σημαντικός. Έχω εμπιστοσύνη σε αυτό. Περιμένουμε άμεσα εξελίξεις σε όλη αυτή τη διαδικασία».

«Αύριο πιστεύουμε ότι θα προσέλθει και η εταιρεία, ο επίσημος φορέας για τον τεχνικό έλεγχο, ώστε να κλείσει όλο αυτό και να μπορέσουν οι δικαστικοί λειτουργοί να αποδώσουν κατηγορητήριο σε όσους εμπλέκονται. Οι πληροφορίες από την έρευνα ντροπιάζουν τον ελληνικό λαό. Ένα σάπιο, πίσω, σύστημα που χρηματίζεται και θα συνεχίσει να χρηματίζεται και για δύο – τρία ευρώ θα σκοτώνει τα παιδιά των Ελλήνων», υπογράμμισε.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ και με όση δύναμη έχω για να σταματήσει. Θα το ξαναπώ, όπως το είπα την πρώτη ημέρα: Δεν φοβάμαι κανέναν με αυτό που μου έχει συμβεί. Και δεν θα σταματήσω μέχρι να αποδοθεί η Δικαιοσύνη και να βγουν όλοι, και οι κρυμμένοι και αυτοί που φαντάζονται ότι δεν είχαν ευθύνες στη συγκεκριμένη υπόθεση. Εμπλέκεται πάρα πολύς κόσμος», ανέφερε.

«Τις επόμενες ημέρες θα φέρουμε ένα σύνολο από πληροφορίες για το πόσο μεγάλη είναι η διαπλοκή όχι μόνο στα λούνα παρκ αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις. Έδωσα φάκελο στη εισαγγελέα με στοιχεία της έρευνας. Η εισαγγελέας συμπάσχει μαζί μας. Δεν υπάρχει κανείς που να έχει στηρίξει την οικογένεια μου και οι πάντες είναι εξαφανισμένοι», κατέληξε ο πατέρας του Γιάννη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Στον Άρειο Πάγο ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ – Εμπλέκονται πολλοί, δεν φοβάμαι κανέναν"

Αθώα τα τέσσερα πρώην στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις προσλήψεις την περίοδο 2013-2014 που κατήγγειλε ο Πολάκης - Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στην αθώωση και των τεσσάρων κατηγορούμένων στη δίκη για τις καταγγελλόμενες ως παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014, προχώρησε έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Συγκεκριμένα με την απόφαση του δικαστηρίου αθώοι κρίθηκαν ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Εκφωνόντας την αθωωτική απόφαση ο προεδρος της έδρας ανέφερε: «Αθώος ο πρώτος κατηγορούμενος καθώς δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος απιστίας. Το δικαστήριο θεωρεί ότι η σύνταξη και υπογραφή των μισθολογικών καταστάσεων δε συνιστά αδικοπρακτική ενέργεια. Αθώοι και οι λοιποί κατηγορούμενοι λόγω του παρακολουθηματικού χαρακτήρα του αδικήματος».

Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση είχε καταγγείλει ο Παύλος Πολάκης ο οποίος στην κατάθεσή του στο δικαστήριο είχε κάνει λόγο για «23 ρουσφέτια του Άδωνι Γεωργιάδη».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Είναι μέρα χαράς και δικαίωσης»

Για ημέρα μεγάλης χαράς και δικαίωσης κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο υπουργός Υγείας, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«02 Σεπτεμβρίου 2024 ημέρα που θα θυμόμαστε διότι το δίκαιο κέρδισε το άδικο! Ότι τελικά στη χώρα μας υπάρχει Δικαιοσύνη. Και ότι όταν λες την αλήθεια δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτε».

Αναλυτικά όλη η ανάρτησή του:
Ο Οργανισμός θα διεκδικήσει χρήματα από τον συκοφάντη Πολάκη

«Τώρα, οι απολυμένοι, βάσει της αποφάσεως του εργατικού Δικαστηρίου, θα αξιώσουν και θα λάβουν την επαναπρόσληψή τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ παράλληλα θα πρέπει να τους καταβάλουμε αναδρομικά και εντόκως όλους τους μισθούς που έχασαν όλα αυτά τα χρόνια από την καταχρηστική τους απόλυση. Ποιος θα πληρώσει αυτή την τεράστια οικονομική ζημία στον Οργανισμό; Ο Πολάκης από την τσέπη του; Δηλώνω ότι, εάν υπάρχει νομικός τρόπος, τα χρήματα αυτά να τα διεκδικήσει ο Οργανισμός από τον συκοφάντη Πολάκη, θα το πράξουμε, ως υπενθύμιση στο διηνεκές ότι οι υπουργοί δεν μπορούν και δεν πρέπει να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν είμαστε τύραννοι, αλλά κυβερνούμε σύμφωνα με τους νόμους», υπογραμμίζει ο κ. Γεωργιάδης.

«Και δεν μπορούμε και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε την πρόσκαιρη εξουσία μας για πολιτικούς και ιδιοτελείς σκοπούς. Η χαρά συμπληρώνεται, καθώς πριν από λίγο έμαθα ότι διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Άρειο Πάγο το αίτημα άρσεως της ασυλίας του Πολάκη, για τη μήνυσή μου για τα “αδιεκρίνιστος”, “λαδέμπορας” κλπ, και τις συνεχιζόμενες συκοφαντίες του για τη Novartis. Και γι’ αυτά θα λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Ευχαριστώ δημόσια την κυρία Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και τον σύζυγό της κύριο Σταμάτη Πουλή, διότι εάν έλεγαν ψέματα, όπως τους ζητούσε ο Πολάκης, αυτοί θα είχαν γλυτώσει την ταλαιπωρία τόσων ετών, αλλά για εμένα θα έμενε μία συκοφαντία. Ευχαριστώ!», καταλήγει στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Αθώα τα τέσσερα πρώην στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις προσλήψεις την περίοδο 2013-2014 που κατήγγειλε ο Πολάκης - Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης"

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αιματηρό επεισόδιο στην γιορτή της Σαρδέλας

Ένα περιστατικό που δεν έχει προηγούμενο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Πρέβεζα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Δήμου, της Γιορτής της Σαρδέλας.

Μια εκδήλωση που πραγματοποιείται για δεκαετίες και δεν έχει συμβεί το παραμικρό, φέτος, σημειώθηκε ένα πρωτοφανές περιστατικό όπου ένας άνδρας ο οποίος διασκέδαζε αμέριμνος δέχθηκε επίθεση από άλλο άτομο το οποίο του κατάφερε τραύματα με αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι και στον αυχένα.

Όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια δεκάδων ατόμων και δίχως να μπορέσουν να εξηγήσουν τι ήταν αυτό που προκάλεσε το αιματηρό επεισόδιο.

Ο τραυματίας αιμόφυρτος μεταφέρθηκε από όχημα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Πρέβεζας προκειμένου να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες.

Νωρίτερα παρευρισκόμενοι κάλεσαν το λιμεναρχείο το οποίο ερευνά την υπόθεση ενώ ο δράστης αμέσως μετά την επίθεση τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.

prevezanews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΡΕΒΕΖΑ: Αιματηρό επεισόδιο στην γιορτή της Σαρδέλας"

Πολυτελές όχημα έσπασε τις μπάρες στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια καταδίωξης – Ο οδηγός το εγκατέλειψε και αναζητείται

Kινηματογραφική καταδίωξη σημειώθηκε χθες την νύχτα στην Αττική οδό, ενός πολυτελούς αυτοκινήτου, από περιπολικά και μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα για έλεγχο σε πολυτελές αυτοκίνητο με 4 επιβαίνοντες.

Ο οδηγός δεν σταμάτησε και τότε οχήματα της ΕΛ.ΑΣ ακολούθησαν το αυτοκίνητο που ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Το όχημα κινήθηκε στην Αττική οδό, με κατεύθυνση προς την Ελευσίνα και όχι μόνο δεν σταμάτησε σε δεύτερο έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ αλλά έσπασε και τις μπάρες των διοδίων.

Στο ύψος της Κηφισίας , στο «Δαχτυλίδi», ο οδηγός δεν δίστασε να κινηθεί στο αντίθετο ρεύμα για να κατευθυνθεί τελικά στο Μαρούσι όπου οι επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το όχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο όχημα τους βρέθηκαν κλοπιμαία. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολυτελές όχημα έσπασε τις μπάρες στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια καταδίωξης – Ο οδηγός το εγκατέλειψε και αναζητείται"

Λάρισα: Ανήλικοι παγίδευσαν παιδόφιλο με ψεύτικο προφίλ

Οι γνώσεις ανήλικων παιδιών γύρω από την τεχνολογία τους βοήθησαν να εντοπίσουν έναν επικίνδυνο παιδόφιλο που αναζητούσε θύματα μέσω των social media και να τον παγιδεύσουν με ψεύτικο προφίλ, μέσω του οποίου του έκλεισαν ραντεβού στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Η παρέα των αγοριών και κοριτσιών ηλικίας 15 και 16 χρόνων είχε διαπιστώσει ότι ένας 40χρονος προσπαθούσε να επικοινωνήσει μέσω διαδικτύου με ανήλικες κοπέλες και δημιούργησαν το ψεύτικο προφίλ που φαινόταν ότι ανήκει σε μια 16χρονη, προχωρώντας σε ανταλλαγή μηνυμάτων μαζί του. Όταν ο παιδόφιλος «τσίμπησε» το δόλωμα, του έκλεισαν ραντεβού και μόλις εμφανίστηκε τον ακινητοποίησαν και ειδοποίησαν την Αστυνομία στην οποία τον τον κατήγγειλαν.

Ο 40χρονος προσήχθη για προανάκριση στην Ασφάλεια, όπου αρνήθηκε τα πάντα και υπέβαλε μήνυση για βιαιοπραγία σε βάρος δύο 15χρονων, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί και σε βάρος τους δικογραφία.

Πάντως, η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι αστυνομικοί εξετάζουν τα μηνύματα που έστελνε ο 40χρονος στο ψεύτικο προφίλ.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λάρισα: Ανήλικοι παγίδευσαν παιδόφιλο με ψεύτικο προφίλ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news