facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων «τρέχουν» για να προλάβουν τα ακαθάριστα οικόπεδα

Σε περίπου 2 εκατ. ανέρχονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τρέχουν να προλάβουν τις προθεσμίες για να υποβάλουν δηλώσεις για τα ακαθάριστα οικόπεδα.

Οι ιδιοκτήτες που τα ακίνητά τους βρίσκονται εντός ή κοντά σε δασικές εκτάσεις, σύμφωνα με το Mega έχουν η υποχρέωση να εφαρμόσουν τον νέο Κανονισμό Πυροπροστασίας, και δεύτερον, να καθαρίζουν και να συντηρούν αδόμητα οικόπεδα που κατέχουν εντός αστικού ιστού.

Στην πλατφόρμα, για τα ακαθάριστα οικόπεδα, οι δηλώσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά έως την 30η Ιουνίου στο akatharista.apps.gov.gr.

Το πρόστιμο είναι 1.000 €. Το στρέμμα κοστίζει από 60 € και πάνω.

Ακίνητα σε δασικές εκτάσεις

Δηλώσεις για ακίνητα σε δασικές εκτάσεις υποβάλλονται έως την 21η Ιουνίου στην πλατφόρμα Εθνικού Μητρώου Κλιματικής Κρίσης.

Θα πρέπει να γίνει μελέτη μηχανικού που κοστίζει από 100€ – 500€

Το πρόστιμο είναι 500€ – 1.500€.

Θα πρέπει να εξεταστούν πιθανές αλλαγές με άκαυστα υλικά, τοίχοι, κουφώματα, στέγες, περίφραξη.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων «τρέχουν» για να προλάβουν τα ακαθάριστα οικόπεδα"

Θρίλερ στα Λιόσια με απανθρακωμένη σορό άνδρα - Εξετάζεται αν τον σκότωσε ο γιος του

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στα Λιόσια με τους αστυνομικούς να έχουν εντοπίσει ένα απανθρακωμένο πτώμα και να εξετάζουν αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στην περιοχή εντοπίστηκε μία σορός ενός άνδρα απανθρακωμένη και δίπλα ο γιος του ο οποίος φέρεται να έκαιγε τον πατέρα του καθώς, όπως είπε στους αστυνομικούς αφήνοντάς τους άφωνους, δεν είχε χρήματα για να τον θάψει.

Στο σημείο αναμένεται ιατροδικαστής προκειμένου να διαπιστώσει αν ο άνδρας δολοφονήθηκε από τον γιο του, ο οποίος να σημειωθεί πως φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ή αν πέθανε και στη συνέχεια ο γιος του θέλησε να κάψει τη σορό του.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θρίλερ στα Λιόσια με απανθρακωμένη σορό άνδρα - Εξετάζεται αν τον σκότωσε ο γιος του"

Μπάιντεν: Το Ισραήλ έδωσε στη Χαμάς πρόταση τριών φάσεων για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Νέα πρόταση, οδικό χάρτη για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση ομήρων, υπέβαλε το Ισραήλ στη Χαμάς, μέσω του Κατάρ, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι η πρόταση του Ισραήλ έχει τρεις φάσεις και προέτρεψε τη Χαμάς να το αποδεχθεί, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε να χαθεί» αυτή η ευκαιρία για μια συμφωνία.

Η πρώτη φάση διαρκεί έξι εβδομάδες και περιλαμβάνει πλήρης κατάπαυση του πυρός, αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων «από όλες τις κατοικημένες περιοχές της Γάζας», απελευθέρωση ενός αριθμού ομήρων, μεταξύ των οποίων γυναίκες, ηλικιωμένοι, τραυματίες ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση εκατοντάδων Παλαιστινίων κρατουμένων. Ο Μπάιντεν σημείωσε ότι οι Παλαιστίνιοι άμαχοι θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε όλες τις περιοχές της Γάζας και η ανθρωπιστική βοήθεια θα αυξηθεί.

Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης, είπε ότι όλοι οι εναπομείναντες ζωντανοί όμηροι θα επιστραφούν και μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε πλήρη ισχύ. Η κατάπαυση του πυρός θα γινόταν τότε «η οριστική παύση των εχθροπραξιών». Αναγνωρίζει ότι θα χρειαστούν ακόμη δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης φάσης του σχεδίου.

Ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι η τρίτη φάση του ισραηλινού σχεδίου θα περιλαμβάνει επίσης την επιστροφή των λειψάνων ομήρων που απήχθησαν από το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. «Τα λείψανα ομήρων που έχουν σκοτωθεί θα επιστραφούν στις οικογένειές τους», είπε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι θα υπάρξουν κάποιοι στο Ισραήλ που δεν θα συμφωνήσουν με την πρόταση. «Προτρέπω την ηγεσία του Ισραήλ να σταθεί πίσω από αυτή τη συμφωνία, παρά την όποια πίεση υπάρχει». Απευθυνόμενος στον λαό του Ισραήλ τόνισε: «Σας ζητώ να κάνετε ένα βήμα πίσω και να σκεφτείτε τι θα συμβεί αν χαθεί αυτή η στιγμή».

Ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι η περιοχή χρειάζεται μια διπλωματική λύση, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο ήρεμης κατάστασης στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο. Οι Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί ηγέτες θα πρέπει να ενωθούν για να ανοικοδομήσουν τη Γάζα με τρόπο που να μην επιτρέπει στη Χαμάς να επανεξοπλιστεί, είπε και δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στην κατασκευή σχολείων και νοσοκομείων.

Πρόσθεσε ότι το σχέδιο θα δώσει τη δυνατότητα εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία και την αντιμετώπιση της απειλής του Ιράν στην περιοχή. Ο ίδιος θεωρεί την πρόταση ως μια ευκαιρία για το Ισραήλ να γίνει ισχυρός περιφερειακός παίκτης.

«Όλη αυτή η πρόοδος θα έκανε το Ισραήλ πιο ασφαλές», συνέχισε ο Μπάιντεν, μη «ζώντας πλέον στη σκιά μιας τρομοκρατικής επίθεσης». Επιπλέον, «όλα αυτά θα δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για ένα διαφορετικό μέλλον και ένα καλύτερο μέλλον για τον παλαιστινιακό λαό», ένα μέλλον «αξιοπρέπειας» και «ελευθερίας». «Αυτός ο δρόμος είναι διαθέσιμος, μόλις επιτευχθεί η συμφωνία», είπε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν επανέλαβε ότι αυτή είναι «πραγματικά μια αποφασιστική στιγμή». «Το Ισραήλ έχει κάνει την πρότασή του και η Χαμάς λέει ότι θέλει κατάπαυση του πυρός – αυτή η συμφωνία είναι μια ευκαιρία να αποδείξει αν το εννοούν πραγματικά. Η Χαμάς πρέπει να δεχθεί τη συμφωνία», λέει. Σημείωσε δε ότι εδώ και μήνες οι άνθρωποι ζητούσαν κατάπαυση του πυρός και τώρα είναι καιρός να υψώσουν τις φωνές τους και να απαιτήσουν η Χαμάς να έρθει στο τραπέζι και να συμφωνήσει.

Ο Μπάιντεν ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας, «ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε αυτό το νέο στάδιο», να φέρουμε τους ομήρους στο σπίτι, να είναι ασφαλές το Ισραήλ, να σταματήσουν τα δεινά. «Είναι καιρός να τελειώσει αυτός ο πόλεμος και να ξεκινήσει η επόμενη μέρα», κατέληξε.

Ωστόσο, στην πρώτη του αντίδραση ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει μέχρι να επιτευχθούν όλοι του οι στόχοι.

 
Αναλυτικά οι φάσεις:

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ

  • Θα ξεκινήσει μια εκεχειρία έξι εβδομάδων, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ισραηλινός στρατός θα αποχωρήσει από κατοικημένες περιοχές της Γάζας
  • Η Χαμάς θα απελευθερώσει «ορισμένο αριθμό» ομήρων – συμπεριλαμβανομένων γυναικών, ηλικιωμένων και τραυματιών – με αντάλλαγμα εκατοντάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους. Ορισμένα λείψανα νεκρών Ισραηλινών ομήρων θα επιστραφούν στις οικογένειές τους
  • Οι Παλαιστίνιοι άμαχοι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους σε όλες τις περιοχές της Γάζας
  • Η ανθρωπιστική βοήθεια θα «εκτιναχθεί» με 600 φορτηγά την ημέρα να εισέρχονται στη λωρίδα και εκατοντάδες χιλιάδες μονάδες προσωρινής στέγασης που στέλνει η διεθνής κοινότητα

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των έξι εβδομάδων, οι διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ και του Κατάρ θα συνεχιστούν. Εάν πετύχει, θα ξεκινήσειτο επόμενο μέρος του σχεδίου.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ

  • Απελευθέρωση όλων των εν ζωή ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών στρατιωτών
  • Πλήρης αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα
  • Η κατάπαυση του πυρός θα αναβαθμιστεί σε «μόνιμη παύση των εχθροπραξιών»

ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ

  • Τυχόν τελικά λείψανα Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα θα επιστραφούν
  • Θα ξεκινήσει ένα «μείζον σχέδιο ανοικοδόμησης» για τη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής και διεθνούς βοήθειας για την ανοικοδόμηση σπιτιών, σχολείων και νοσοκομείων

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπάιντεν: Το Ισραήλ έδωσε στη Χαμάς πρόταση τριών φάσεων για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων"

Θεσσαλονίκη: 39χρονος παρενοχλούσε σεξουαλικά 13χρονο

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, την οποία μετέτρεψε προς 10 ευρώ ημερησίως, καταδίκασε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έναν 39χρονο, επειδή παρενόχλησε σεξουαλικά ένα 13χρονο αγόρι σε δημόσιες τουαλέτες, στο κέντρο της πόλης.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πράξη για την οποία έχει καταδικαστεί και κατά το παρελθόν μετά από ανάλογη καταγγελία.

Η καταγγελία που τον οδήγησε εκ νέου στις αίθουσες των δικαστηρίων έγινε τα προηγούμενα 24ωρα από τον πατέρα του ανήλικου- έναν Βρετανό υπήκοο που ήρθε για οικογενειακές διακοπές στη Θεσσαλονίκη και ήταν μπροστά στο περιστατικό. «Έβαλε ένα χαρτονόμισμα στο στόμα του και έκανε άσεμνες κινήσεις στον γιο μου. Το παιδί ταράχτηκε και άρχισε να κλαίει», κατέθεσε ο πατέρας, περιγράφοντας στο δικαστήριο όσα συνέβησαν.

Απολογούμενος ο 39χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: 39χρονος παρενοχλούσε σεξουαλικά 13χρονο"

Ερντογάν: Τουρκία και Λιβύη να προστατέψουν τα κοινά τους συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο

Τουρκία και Λιβύη θα πρέπει να βρίσκονται σε στενή επαφή για την προστασία των κοινών συμφερόντων τους στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντηση που είχε στο προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα με τον επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας στην Τρίπολη, Αμπντουλχαμίντ Ντμπέιμπα.

Όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο TRT, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, ο πόλεμος στη Γάζα, περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε όλους τους τομείς, ότι θα ήταν επωφελές να ξεκινήσει μια διαδικασία διαλόγου προκειμένου να διασφαλιστεί η ενότητα και η αλληλεγγύη στη Λιβύη με την προστασία της νομιμότητας της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας και ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει στήριξη στο πλαίσιο αυτό.

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη της Λιβύης προς τους Παλαιστινίους και δήλωσε ότι η απόφαση της Τρίπολης να παρέμβει στην “υπόθεση γενοκτονίας κατά του Ισραήλ” στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, όπως και η Άγκυρα, ήταν σωστή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Τουρκία και Λιβύη να προστατέψουν τα κοινά τους συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο"

Δημοσκόπηση Pulse: Με 15,5 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ μια βδομάδα πριν τις ευρωεκλογές

Διψήφιο παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, σήμερα Παρασκευή (31.5.24).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, στην πρόθεση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών η ΝΔ προηγείται με 14 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά φτάνει στις 15,5 μονάδες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ 11,5%, το ΚΚΕ 6,5%, η Ελληνική Λύση 7,5%, η Νίκη 3%, η Πλεύση Ελευθερίας 3%, η Νέα Αριστερά 2,5%, το ΜέΡΑ25 3%, η Φωνή Λογικής 2%, οι Δημοκράτες 1,6% και οι Πατριώτες 1%.

Στην εκτίμηση ψήφου (σενάριο κατανομής αναποφάσιστων), η ΝΔ λαμβάνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 7,5%, η Ελληνική Λύση 8,5%, η Νίκη 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, η Νέα Αριστερά 3%, το ΜέΡΑ25 3,5%, η Φωνή Λογικής 2,4%, οι Δημοκράτες 2% και οι Πατριώτες 1,1%.

Τα σενάρια κατανομής των εδρών

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση της Pulse για την κατανομή των εδρών που θα «δώσει» η Ελλάδα, σύμφωνα με τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα στη δημοσκόπηση.

Το βασικό σενάριο για τις 21 ελληνικές έδρες προβλέπει τη ΝΔ με 7 εκπροσώπους, τον ΣΥΡΙΖΑ με 4, το ΠΑΣΟΚ με 3, το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση απο 2 και Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25 από μία. Η Νέα Αριστερά, που βρίσκεται μεν στο όριο του 3%, μένει χωρίς βουλευτή.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στην ερώτηση ποιος είναι «ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35%. Ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 13%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 4%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 2% και ο Δημήτρης Νατσιός με 1%. Ο κανένας συγκεντρώνει 23%.

Το 69% των πολιτών δηλώνει ότι είναι «πολύ βέβαιοι» ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το 17% «αρκετά», το 7% «μέτρια», το 3% «λίγο» και το 2% «ελάχιστα έως καθόλου».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Pulse: Με 15,5 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ μια βδομάδα πριν τις ευρωεκλογές"

Κλειστό την Κυριακή το κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή 2 Ιουνίου στο κέντρο της Αθήνας λόγω της αθλητικής εκδήλωσης «Run Bike Care 2024», από τις 8 μέχρι και τις 10:30 το πρωί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Στο πλαίσιο διεξαγωγής αθλητικής εκδήλωσης με την επωνυμία «Run Bike Care 2024», την Κυριακή 2–6–2024 θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις ώρες 08:00’ έως 10:30’, στις ακόλουθες οδούς και λεωφόρους, περιοχής Δήμου Αθηναίων, ως εξής:

Λεωφ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως την Λεωφ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πλ. Συντάγματος.

Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πλ. Συντάγματος και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Πανεπιστημίου, στο τμήμα της από την Λεωφ. Αμαλίας έως την οδό Ιπποκράτους και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Χαρ. Τρικούπη έως την Λεωφ. Βασ. Σοφίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από την Λεωφ. Βασ. Αμαλίας έως την Λεωφ. Βασ. Κων/νου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λεωφ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αρδηττού (κατερχόμενο) και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Μελεάγρου, στο τμήμα της από την οδό Ησιόδου έως την Λεωφ. Βασ. Κων/νου.

Αραβαντινού, στο τμήμα της από την οδό Ησιόδου έως την Λεωφ. Βασ. Κων/νου.

Κλεάνθους, στο τμήμα της από την οδό Βασ. Γεωργίου Β΄ έως την Λεωφ. Βασ. Κων/νου.

Κατά τις ώρες που θα ισχύσει η ανωτέρω απαγόρευση της κυκλοφορίας, θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων στους παρακάτω ελεγχόμενους κόμβους

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστό την Κυριακή το κέντρο της Αθήνας"

Επεισοδιακή συνέντευξη του Φρέντι Μπελέρη στο MEGA – Διακόπηκε ξαφνικά η σύνδεση

Την πρώτη του συνέντευξη μέσα από τις φυλακές του Φιέρι όπου κρατείται, παραχώρησε ο Φρέντι Μπελέρης στην εκπομπή Live News του MEGA.

Ωστόσο, αυτή διεκόπη ξαφνικά, όταν ξεκίνησε να αναφέρεται στα προβλήματα των Ελλήνων της Χειμάρρας και να αναπτύσσει τις θέσεις του για τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αντιμετωπίζουν. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μία δεσμοφύλακας πηγαινοερχόταν πίσω από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. «Είμαι ο μόνος υποψήφιος που δεν έχω τη δυνατότητα να επικοινωνήσω με τους ψηφοφόρους και να κάνω προεκλογική εκστρατεία, αλλά έχω την τύχη να μιλάνε για εμένα η οικογένειά μου, οι φίλοι μου και όσοι με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια», είπε αρχικά ο Μπελέρης.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και υποψήφιος ευρωβουλευτής πρόσθεσε ότι «το καθεστώς Ράμα αποφάσισε μέσα σε μια μέρα να με φυλακίσει για αυτά που πιστεύω, με μία δίκη παρωδία και με μια διαδικασία που δεν έχει να κάνει με το κράτος δικαίου». Όπως σημείωσε, δεν έχει ιδιαίτερη μεταχείριση στις φυλακές, αλλά είναι μόνος σε ένα κελί. «Ξυπνάω το πρωί και έχω την εικόνα της Παναγίας μπροστά μου, που μου είχε χαρίσει ο Μακαριώτατος Αναστάσιος και τη φωτογραφία της οικογένειας μου. Είναι μια δύσκολη κατάσταση» είπε.

Ερωτηθείς, εφόσον εκλεγεί ευρωβουλευτής, ποιοι είναι οι στόχοι του, είπε ότι «επί 30 χρόνια υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Αυτά που είναι αυτονόητα για την Ελλάδα, για εμάς δεν είναι. Δεν έχουμε το δικαίωμα στην περιουσία, στον αυτοπροσδιορισμό, στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Δεν ισχύει για εμάς το τεκμήριο της αθωότητας. Για όλα αυτά θα παλέψω στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Σε ερώτηση γιατί επιλέγει την ευρωβουλή και δεν παραμένει εκεί, για να διεκδικήσει τον Δήμο Χειμάρρας, απάντησε: «Δεν παρατάω τη Χειμάρρα. Έστω και με μια ημέρα καταδίκης δεν θα μπορώ να έχω ξανά τον οποιοδήποτε πολιτικό ρόλο στην Αλβανία. Ήταν πολύ έξυπνη η κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού, από άλλο μετερίζι να παλέψω για τα ίδια πράγματα και θέλω να τον ευχαριστήσω. Δεν τα παρατάω και δεν κάνω τη χάρη στον Ράμα. Απλά είναι μονόδρομος». Παράλληλα, κατήγγειλε ότι «έχουν εφεύρει μάρτυρα, που τον πλήρωσαν, έχουν χρησιμοποιήσει πλαστό ποινικό μητρώο και έχει κάνει την έναρξη της ποινικής μου δίωξης μια εισαγγελέας αναρμόδια. Η δικαστής που με δίκασε, έχει καταδικαστεί στην Ελλάδα και η δικαστής του εφετείου μου έχει ήδη δικάσει αιτήσεις μου, που δεν θα έπρεπε. Στο εφετείο όλα δείχνουν, ότι θα καταδικαστώ. Μετά την καταδίκη μου δεν θα μπορώ να ασκήσω κανένα πολιτικό δικαίωμα στην Αλβανία. Το ευρωκοινοβούλιο ίσως να είναι και μεγαλύτερο "εργαλείο" για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων, απ΄ ότι ο Δήμος Χειμάρρας».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, μέσα Ιουνίου αναμένεται η απόφαση του εφετείου. «Μπορεί να αποφυλακιστώ, αν αλλάξουν οι όροι κράτησης ή αφαιρεθούν οι τέσσερις μήνες που υπολείπονται… Δυστυχώς, ο Ράμα σε κάποια πράγματα, όπως το πώς απαλλοτρίωσε τις περιουσίες των Ελλήνων, έχει ξεπεράσει τον Ερντογάν. Το 1960 το κομμουνιστικό καθεστώς δήμευσε τις περιουσίες, το 1991 έγινε η μεταπολίτευση και 34 χρόνια μετά ακόμα δεν τις έχουμε πάρει πίσω. Όλο αυτό είναι σκόπιμο». Στο σημείο αυτό ο Φρέντι Μπελέρης ξεκίνησε να απαριθμεί τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο, ωστόσο η σύνδεση διεκόπη και δεν κατέστη δυνατό να αποκατασταθεί ποτέ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Επεισοδιακή συνέντευξη του Φρέντι Μπελέρη στο MEGA – Διακόπηκε ξαφνικά η σύνδεση"

Η Σιλιάνοφσκα λέει ότι σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως έχει το προσωπικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία»

Η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα δήλωσε σήμερα ότι σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως, όπως είπε έχει το προσωπικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο “Μακεδονία”.

H Σιλιάνοφσκα, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις από την πόλη Οχρίδα ισχυρίστηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιεί το όνομα της χώρας «είναι ζήτημα προσωπικού προσδιορισμού, δικαίωμα που κατοχυρώνεται με πράξεις ανώτερες από αυτές που ισχύουν στις διμερείς συμφωνίες».

Η ίδια ανέφερε ότι μέσω του διαλόγου θα προσπαθήσει να “πείσει” την Ελλάδα για την “ορθότητα” των ισχυρισμών της.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προειδοποιήσεις από την μεριά της Ελλάδας περί ενδεχόμενης προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο για μη τήρηση των διατάξεων της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Σιλιάνοφσκα υπενθύμισε την προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου (το 2011) , στην προσφυγή της τότε ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από το 1995.

«Το ίδιο αυτό Διεθνές Δικαστήριο, στο οποίο βρεθήκαμε απέναντι στην Ελλάδα,  αποφάνθηκε για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, η οποία ήταν επίσης μια διεθνής συμφωνία. Δεν πιστεύω ότι θα φθάσουμε αμέσως στα δικαστήρια. Υπάρχει διαβάθμιση στη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρώτα επισημαίνεται, συζητείται, η ερώτηση απευθύνεται και στον ΟΗΕ και μετά πάει στα δικαστήρια. Οι αποφάσεις του δικαστηρίου θα πρέπει να είναι erga omnes (να ισχύουν έναντι όλων), αλλά στη δική μας περίπτωση αυτό δεν συνέβη» ανέφερε η Σιλιάνοφσκα.

Η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα (η οποία στις προεδρικές εκλογές της 8ης Μαϊου εξελέγη νέα πρόεδρος της χώρας, ως υποψήφια του δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE), κατά την ορκωμοσία της, στις 12 Μαϊου αποκάλεσε τη χώρα “Μακεδονία”, παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου που της υπαγορεύτηκε, η χώρα αναφερόταν με τη συνταγματική της ονομασία, Βόρεια Μακεδονία.

Η ενέργεια εκείνη της νέας πρόεδρου της Βόρειας Μακεδονίας προκάλεσε τις  έντονες αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς, ενώ αποδοκιμάστηκε από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Σιλιάνοφσκα λέει ότι σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως έχει το προσωπικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία»"

Δημοσκόπηση Marc: Στις 16,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, το προφίλ των αναποφάσιστων

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μεγάλη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc καθώς η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα αγγίζει τις 17 μονάδες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc και την εκτίμηση αποτελέσματος για τις ευρωεκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,4% (από 30,7% έως 36,1%), ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5% (από 14,4% έως 18,6%), το ΠΑΣΟΚ 11,8% (από 10% έως 13,6%).

Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 8,8% (από 7,2% έως 8,4%), το ΚΚΕ 7,6% (από 6,1% έως 9,1%) και η Πλεύση Ελευθερίας 4,6% (από 3,4% έως 5,8%). Η Νίκη συγκεντρώνει ποσοστό 3,6% (από 2,5% έως 4,7%), το ΜέΡΑ25 με 3% (από 1,6% έως 3,4%), η Νέα Αριστερά με 2,5% (από 1,6% έως 3,4%) και η Φωνή Λογικής με 2,5% (από 1,6% έως 3,4%) και οι Δημοκράτες 2,2% (από 1,4% έως 3%).

 

 

Στην πρόθεση ψήφου ενόψει των ευρωεκλογών η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 30,4% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,1% και το ΠΑΣΟΚ με 10%. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει ποσοστό 7,4%, το ΚΚΕ 6,6%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,6%, η Νίκη με 3,1%, το ΜέΡΑ25 με 2,6%, η Φωνή Λογικής με 2,4%, η Νέα Αριστερά με 2% και οι Δημοκράτες με 1,9%.

Όσον αφορά το προφίλ της αδιευκρίνιστης ψήφου και την κομματική προέλευση το 32,7% λέει ΝΔ, το 19,3% ΣΥΡΙΖΑ, το 11,9% ΠΑΣΟΚ, το 7,7% Πλεύση Ελευθερίας, το 7% ΚΚΕ, το 5,9% Σπαρτιάτες, το 3,2% Νίκη, το 2,4% Ελληνική Λύση και το 2,1% ΜέΡΑ25.


Στο που κινούνται πολιτικά οι αναποφάσιστοι στη δεξιά και κεντροδεξιά λέει το 10% και το 16,6% αντίστοιχα, το 21,2% λέει κέντρο, στην αριστερά και την κεντροαριστερά λέει το 9,9% και 24,4%. Τέλος χωρίς ταύτιση λέει το 17,9%

 

 

Στην ερώτηση για το πόσο σημαντικές είναι οι ευρωεκλογές το 47,2% λέει όσο και οι βουλευτικές, το 37,6% αρκετά σημαντικές αλλά όχι όσο οι βουλευτικές και το 15,2% ελάχιστα έως καθόλου σημαντικές.

 

 

Στην πρόθεση συμμετοχής στις ευρωεκλογές το 75% κάνει λόγο για ισχυρή πρόθεση συμμετοχής, το 14,4 πιθανή συμμετοχή και το 10,6% μη συμμετοχή.

Με βάση την ηλικία η ομάδα 17-44 ετών έχει ποσοστό 64%, η ηλικιακή ομάδα 45-64 ποσοστό 82% και 65 και άνω ποσοστό 67,9%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Marc: Στις 16,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, το προφίλ των αναποφάσιστων"

Ερντογάν: Η Άλωση της Πόλης ήταν όνειρο αιώνων για τους μουσουλμάνους – Αποκαταστήσαμε την Αγία Σοφία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την 571η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης προλόγισε ένα τρίτομο σύγγραμμα, ισχυριζόμενος πως η πτώση της Πόλης ήταν όνειρο για τους μουσουλμάνους.

Στο εισαγωγικό του σημείωμα για το βιβλίο «Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης στον τουρκικό Τύπο», ο τούρκος πρόεδρος έγραψε ότι ο Μωάμεθ ο Πορθητής, ο οποίος κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη, τιμώντας την αναγγελία του προφήτη Μωάμεθ και κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο επτά αιώνων των μουσουλμάνων, άφησε μια πολύτιμη κληρονομιά.

Επίσης, υποστήριξε ότι η αποφασιστικότητα και η επιμονή του Πορθητή αποτελούν παράδειγμα, για να μετατραπεί η κληρονομιά του, «η αγαπημένη Κωνσταντινούπολη», σε ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά, εμπορικά, επιστημονικά, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά κέντρα του κόσμου. «Τώρα συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το έθνος μας, σύμφωνα με το όραμα του Τουρκικού Αιώνα και συνεχίζουμε το δρόμο μας με αποφασιστικότητα για την υλοποίηση νέων σχεδίων. Τα όνειρά μας είναι για την Τουρκία», σημειώνει ο Ερντογάν.

Σε άλλο μέρος του εισαγωγικού σημειώματος, ο Ερντογάν υπογράμμισε τα εξής: «Για εμάς, η κατάκτηση δεν έχει να κάνει μόνο με την κατάκτηση και τη νίκη, είναι επίσης σύμβολο της αναγέννησης, της οικοδόμησης, της αναζωογόνησης και της πίστης. Ο Μωάμεθ ο Πορθητής, ο οποίος ξεκίνησε με στόχο να κατακτήσει καρδιές και όχι εδάφη, κατέκτησε όχι μόνο μια πόλη αλλά και καρδιές, με την ανεκτικότητα και τη δίκαιη διακυβέρνησή του, και μετέτρεψε την Κωνσταντινούπολη σε κέντρο πολιτισμού, τέχνης και επιστήμης. Δεν ήταν ένα κομμάτι γης που κατακτήθηκε εκείνη την ημέρα, αλλά εκατομμύρια καρδιές. Η πίστη, η αποφασιστικότητα και η επιμονή του Μωάμεθ του Πορθητή και των ευλογημένων στρατιωτών του κατά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης μας εμπνέουν να υπηρετήσουμε το έθνος μας και να μεταφέρουμε την Τουρκία στο 2053 (σ.σ. η επέτειος των 600 ετών από την ‘Αλωση) και το 2071 (σ.σ. η επέτειος των 1.000 ετών από τη Μάχη του Ματζιγκέρτ)».

Στην εισαγωγή του τόμου «Το τζαμί της Αγίας Σοφίας στον τουρκικό Τύπο», ο τούρκος πρόεδρος έγραψε ότι «η αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας στην αρχική της ταυτότητα δεν είναι μόνο το σπάσιμο των αλυσίδων στις πόρτες αυτού του ιερού τόπου, αλλά και το σπάσιμο των δεσμών στις καρδιές και τα πόδια».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Η Άλωση της Πόλης ήταν όνειρο αιώνων για τους μουσουλμάνους – Αποκαταστήσαμε την Αγία Σοφία"

Ασπρόπυργος: Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν χτες Πέμπτη (30.05.2024) σε υπαίθριο οικόπεδο στον Ασπρόπυργο για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Η αστυνομία κατά την διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Ασπροπύργου στη Δυτική Αττική, εντόπισε τους 4 δράστες τη στιγμή που μεταφόρτωναν το παράνομο φορτίο των λαθραίων τσιγάρων από κοντέινερ σε ρυμουλκούμενο τρέιλερ και τους πέρασε χειροπέδες.

Τα τσιγάρα κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης λαθρεμπορίας, ενώ κατά τον έλεγχο, είχαν μεταφορτωθεί, από το κοντέινερ στο τρέιλερ άλλες 80 κούτες που περιείχαν διαφημιστικές σακούλες οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως υλικά απόκρυψης των λαθραίων τσιγάρων.

Συνολικά εντός του επικαθήμενου ρυμουλκούμενου, αποθήκης και γραφείου στο υπαίθριο οικόπεδο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 644.500 πακέτα τσιγάρων (συνολικά 12.890.000 τεμάχια), τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, καθώς και αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα κομμένο καπνό βάρους 515 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με την έκθεση της Τελωνειακής Αρχής Πειραιά, οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ξεπερνούν τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., αστυνομικού σκύλου και κλιμακίου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, υπό το συντονισμό του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (Σ.Ε.Κ.), σε συνεργασία με Τελωνειακές και Οικονομικές Υπηρεσίες (Σ.Δ.Ο.Ε.).

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασπρόπυργος: Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων"

Παίδων Αγλαΐα Κυριακού: Κανονικά τα χειρουργεία από 3 Ιουνίου – Αναλυτικά η ανακοίνωση

Πλήρως αποκαθίσταται η λειτουργεία των χειρουργείων του Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή 31/05μ το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, τα τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία θα πραγματοποιούνται κανονικά από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Σημειώνουμε ότι, από την πλευρά της, η ΕΙΝΑΠ την ερχόμενη Δευτέρα κηρύξει παναττική στάση εργασίας 8:00 π.μ. με 1:00 μμ., και συγκέντρωση στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στις 11:00 π.μ.

Δείτε την ανακοίνωση:

Κατόπιν της εκδόσεως της υπ’ αριθμ. πρωτ. : 24320/31.05.2024 Απόφασης του κ. Διοικητή της 1ης Υ.ΠΕ. περί μετακινήσεως ιατρού παιδοαναισθησιολόγου από 03.06.2024 για την κάλυψη έκτακτων και επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών του Νοσοκομείου μας λαμβανομένων υπόψιν και :

Α. Της από 31.05.2024 Ομόφωνης Απόφασης του Χειρουργικού Τομέα, και

Β. Της θετικής εισήγησης της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας σας γνωρίζουμε ότι αποκαθίσταται πλήρως η λειτουργία των χειρουργείων του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού» και από 03.06.2024 θα πραγματοποιούνται κανονικά τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία.

σας γνωρίζουμε ότι αποκαθίσταται πλήρως η λειτουργία των χειρουργείων του ΓΝΠΑ 'Π. και Α. Κυριακού' και από την 3.6.2024 θα πραγματοποιούνται κανονικά τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία.

aglaia_kiriakou_xeirourgeia_8accc.jpeg

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Παίδων Αγλαΐα Κυριακού: Κανονικά τα χειρουργεία από 3 Ιουνίου – Αναλυτικά η ανακοίνωση "

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στο Γαλάτσι λόγω αγώνα δρόμου - Οι κλειστοί δρόμοι

Στο πλαίσιο διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία «1o GALATSI NIGHT RUN» το Σάββατο (1/6) θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς και λεωφόρους, περιοχής Δήμου Γαλατσίου ως εξής:

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τις ώρες 00΄ έως 22.00΄, επί της Λεωφ. Βεΐκου, στο τμήμα αυτής από Λεωφ. Γαλατσίου έως την οδό Τραλλέων, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λεωφ. Γαλατσίου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης αυτών, κατά τις ώρες 00΄ έως 22.00΄, επί της Λεωφ. Βεΐκου, στο τμήμα αυτής από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Τραλλέων, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λεωφ. Γαλατσίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, κάνει έκκληση στους οδηγούς, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στο Γαλάτσι λόγω αγώνα δρόμου - Οι κλειστοί δρόμοι"

Ο καιρός αύριο: Σκαρφαλώνει στους 34 βαθμούς η θερμοκρασία

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός αύριο Σάββατο (1.6.24) με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 30 και να φτάνει μέχρι και τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός αύριο Σάββατο θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 32 με 33 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 34 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 και τοπικά 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 και τοπικά 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 και τοπικά στην Κρήτη 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 και τοπικά 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο καιρός αύριο: Σκαρφαλώνει στους 34 βαθμούς η θερμοκρασία"

Καταγγελία για βιασμό 31χρονης από 56χρονο μέσα στο εστιατόριό του στη Γλυφάδα

Στη σύλληψη ενός 56χρονου ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Γλυφάδα προχώρησαν οι Αρχές έπειτα από καταγγελία μιας 31χρονης για βιασμό. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην καταγγελία της η γυναίκα, ο 56χρονος, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 29/5, προσφέρθηκε να τη βοηθήσει να ξεπαρκάρει το αυτοκίνητό της, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το κατάστημά του και στη συνέχεια την προσκάλεσε για ένα ποτό.

Η 31χρονη δέχτηκε και κάθισαν από κοινού με την παρέα του ιδιοκτήτη στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, όπου η ίδια κατανάλωσε δύο-τρία ποτά. Γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης κι ενώ είχαν μείνει μόνοι τους στο κατάστημα, η γυναίκα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στους αστυνομικούς, αισθάνθηκε ζάλη και δυσφορία και μετέβησαν μαζί στον εσωτερικό χώρο, όπου τη βίασε.

Η γυναίκα έφυγε ζαλισμένη και επέστρεψε στο σπίτι της. Μερικές ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το απόγευμα της Τετάρτης, ο 56χρονος συνελήφθη μετά την καταγγελία μέσα στο κατάστημά του από αστυνομικούς του τμήματος Γλυφάδας, ενώ στην 31χρονη χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα ρούχα της, τα οποία θα αποσταλούν στο Τμήμα Βιολογικού Υλικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό από το εσωτερικό του καταστήματος. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία για βιασμό 31χρονης από 56χρονο μέσα στο εστιατόριό του στη Γλυφάδα"

Ομόνοια: Ελεύθερος υπό όρους ο άνδρας που κατηγορείται ότι έδειρε και βίασε την 33χρονη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 27χρονος Παλαιστίνιος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε, βίασε, μαχαίρωσε και έδεσε χειροπόδαρα με ένα πανί την 33χρονη στην Ομόνοια, κρατώντας τη φυλακισμένη για πάνω από 12 ώρες μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν, είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές το μήνα. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τα στοιχεία της δικογραφίας δεν ήταν επαρκή για να διαταχθεί η κράτησή του, καθώς αφενός το θύμα στην προφορική του κατάθεση αρχικά τον αναγνώρισε ως τον βιαστή και βασανιστή του, στη συνέχεια όμως, αναίρεσε τα όσα είχε πει. Ωστόσο, η γυναίκα δεν έχει δώσει επίσημη κατάθεση λόγω της κατάστασής της και όταν συνέλθει θα καταθέσει στον ανακριτή. Παράλληλα, ο κατηγορούμενος είχε μεν μαχαίρι, αλλά δεν αποδεικνύεται ότι συνδέεται με το έγκλημα, ενώ δεν υπάρχουν, ακόμη τουλάχιστον, στη δικογραφία στοιχεία που να αποδεικνύουν την παρουσία του στον τόπο που βιάστηκε και κακοποιήθηκε η 33χρονη. Ωστόσο, αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια επί στοιχείων που κατασχέθηκαν από το εγκαταλελειμένο σπίτι. 

Το χρονικό

Η φρικτή ιστορία άρχισε να αποκαλύπτεται το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (27/5), όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, διερχόμενοι από τη συμβολή των οδών Σωκράτους και Ξούθου, στην Αθήνα, έκριναν ύποπτο τον 27χρονο και σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε στην κατοχή του ένα μαχαίρι. Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Ομονοίας, όπου και συνελήφθη.

Στη συνέχεια, περίπου στις 21:20 το βράδυ της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, διερχόμενοι από την οδό Ξούθου στην Αθήνα, άκουσαν ένα άτομο να καλεί σε βοήθεια από εμφανώς εγκαταλελειμμένο κτίριο. Άμεσα οι Αστυνομικοί μετέβησαν στον 1ο όροφο του κτιρίου, απ' όπου προέρχονταν οι εκκλήσεις βοήθειας, όπου εντόπισαν μία πόρτα κλειδωμένη με λουκέτο και στην πίσω μεριά αυτής, άτομο να ζητάει να το απεγκλωβίσουν.

Oι αστυνομικοί έσπασαν το λουκέτο και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό, εντόπισαν την 33χρονη κοπέλα από την Αλβανία πάνω στο κρεβάτι ακινητοποιημένη με υφασμάτινα δεσμά σε όλα της τα άκρα και εμφανώς τραυματισμένη στο κεφάλι και σε όλο της το σώμα. Παράλληλα η νεαρή έφερε ένα τραύμα από μαχαίρι στον αριστερό της μηρό.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μετέφεραν τη γυναίκα στο Τ.Α. Ομονοίας όπου κατήγγειλε ότι υπαίτιος της κατάστασής της ήταν ο κατηγορούμενος, τον οποίο αναγνώρισε ανεπιφύλακτα. Εν συνεχεία παρασχέθηκαν στην ανωτέρω οι πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ, ο οποίος, αφού την εξέτασε, την παρέλαβε και τη μετέφερε στο νοσοκομείο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».

Επιπλέον, στον ανωτέρω χώρο ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 22 εκατοστών και ένα αιχμηρό κομμάτι ξύλου το οποίο φέρει κηλίδες αίματος, τα οποία σύμφωνα με την παθούσα, ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε σε βάρος της.

Την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη (28/5), μετέβησαν στο «Γεννηματάς» αστυνομικοί προκειμένου η κοπέλα να τους πει ακριβώς τι συνέβη.

Η γυναίκα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε τον 27χρονο και πως τον συνάντησε τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/5). Όπως είπε, οι δυο τους συμφώνησαν να μεταβούν στο σπίτι του προκειμένου να έρθουν σε σεξουαλική επαφή.

Έτσι και έγινε. Αφού η γυναίκα εισήλθε στην οικία του, ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε, χτυπώντας τη και την ανάγκασε να προβεί σε στοματικό έρωτα, παρά την θέληση της, κατά τη διάρκεια του οποίου εξακολουθούσε να τη χτυπάει, ενώ από εκείνη τη στιγμή και μετέπειτα δε μπορούσε να ανακαλέσει τίποτα στη μνήμη της. Όταν ξύπνησε κάλεσε σε βοήθεια, με τους αστυνομικούς να την εντοπίζουν ακολούθως.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ομόνοια: Ελεύθερος υπό όρους ο άνδρας που κατηγορείται ότι έδειρε και βίασε την 33χρονη"

Μάτι: Καταδίκη Ματθαιόπουλου για τις απειλές σε βάρος του πραγματογνώμονα Λιότσιου

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι την απόφαση για καταδίκη του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλου, για απόπειρα παράνομης βίας και παράβαση καθήκοντος που αφορούν στις καταγγελίες του πραγματογνώμονα της υπόθεσης, Δημήτρη Λιότσιου, για πιέσεις και απειλές που δέχθηκε.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 2 ετών και έξι μηνών, με τριετή αναστολή, ενώ του επιδίκασε δικαστικά έξοδα ύψους 1.000 ευρώ. Λίγο πριν οι δικαστές αποσυρθούν σε διάσκεψη άκουσαν τη μητέρα θύματος να τους λέει: «Να πάτε μέσα και να γυρίσετε με ψηλά το κεφάλι. Έχετε οικογένειες. Μας κατέστρεψε…».

Αντιδράσεις προκάλεσε και η απουσία από το εδώλιο του μετέπειτα αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλου. Ο κατηγορούμενος επέλεξε να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του, ο οποίος μετέφερε στο δικαστήριο δήλωσή του, με την οποία αποδέχτηκε τις πιέσεις και τις απειλές προς το πρόσωπο του πραγματογνώμονα, ζητώντας συγγνώμη και τονίζοντας πως δεν θα ήθελε η απουσία του να εκληφθεί ως ασέβεια.

«Αποδέχομαι την κατηγορία για απόπειρα παράνομης βίας»

«Επιθυμώ να δηλώσω ότι αποδέχομαι την κατηγορία για απόπειρα παράνομης βίας και εκφράζω την ειλικρινή συγγνώμη μου για την ανωτέρω πράξη προς τον Δ. Λιότσιο και ενώπιον του δικαστηρίου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας, παράλληλα, πως για νομικούς λόγους δεν αποδέχεται την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Μέσω του συνηγόρου του επικαλέστηκε ρήτρα απόλυτης επικουρικότητας και συρροή των δύο αδικημάτων καθώς και ότι -κατά τον αυτοτελή ισχυρισμό της υπεράσπισης- ο κατηγορούμενος στο ζήτημα της πραγματογνωμοσύνης δεν ήταν προϊστάμενος του παθόντα, καθώς εκείνος διορίστηκε από την Εισαγγελία.

«Κοιτάξτε το παιδί μου που κάηκε», αντέδρασε η μητέρα θύματος την ώρα που οι δύο πλευρές ανέπτυσσαν τα νομικά τους επιχειρήματα σχετικά με τη δήλωση Ματθαιόπουλου. «Δεν αποδέχθηκε τίποτα. Δε θέλω να λέει ψέματα, τα νομικά επιχειρήματα να μας πει ο ίδιος και όχι άλλος. Έχασα το παιδί μου, 35 ετών.» διαμαρτυρήθηκε η γυναίκα.

«Δέχτηκα ευθέως απειλή»

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο πραγματογνώμονας, Δ. Λιότσιος, ο οποίος είναι αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και διορίστηκε από τον εισαγγελέα, προκειμένου να συντάξει πραγματογνωμοσύνη για την πυρκαγιά στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018, με τους 104 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, οι αντιδράσεις ξεκίνησαν όταν υπέβαλε τα πρώτα ερωτήματα για την υπόθεση στο ΕΣΚΕ. «Οι αντιδράσεις ήταν από τον κ. Ματθαιόπουλο. Όταν τύγχανε να βρεθούμε, μου έλεγε: “Τι μ@@@@@@ ζητάς, θα μπλέξεις, πρόσεχε μην πάθεις κανένα κακό… «Άμα τα βάλω με το δασαρχείο θα μου ανοίξουν τον κ…” και άλλα», κατέθεσε ο πραγματογνώμονας και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε με τον Βασίλη Ματθαιόπουλο όπου, όπως είπε, μεταξύ άλλων του ζητήθηκε να μη συντάξει την πραγματογνωμοσύνη σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα, αλλά να αποδώσει την τραγωδία στην άναρχη δόμηση, τονίζοντας πως υπήρχε άφθονος χρόνος για την έγκαιρη απομάκρυνση των πολιτών.

Ο κ. Λιότσιος είπε πως άμεσα απευθύνθηκε στον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίο, ο οποίος του έδωσε δεύτερο διοριστήριο, για να προχωρήσει την έρευνά του. Τότε, σύμφωνα με τον κ. Λιότσιο, εντάθηκαν οι πιέσεις. «Όποτε πήγαινα, είτε με χειρονομίες είτε με λόγια, έλεγε: “Πρόσεξε τι θα γράψεις. Θα πάθεις κακό, θα σε στείλουμε στη Σάμο ή στην Κω” και στην πρώτη φωτιά δε θα μου σηκώνει εναέρια, ότι το ότι συνέβη στην πυρκαγιά της Μάνης και στα Κύθηρα και ότι έτσι γίνονται τα παιχνίδια, συνεχώς υπήρχε ψυχολογική πίεση», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως δεν δέχθηκε «μόνο μπούλινγκ» αλλά «ευθέως απειλή».

Μία ημέρα πριν από τη συνάντηση, στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα τον πήρε τηλέφωνο ο κατηγορούμενος και τον κάλεσε στο γραφείο του. «Μείναμε μόνοι μας και άρχισε να με απειλεί: “Θα σε σκίσουμε”, “η Δούρου, το δασαρχείο”, ότι έχει άνωθεν εντολή να τα πει αυτά, έτσι έλεγε. Μετά πήρα τηλέφωνο τον Ζαγοραίο και του είπα πως με κατηύθυνε ο Ματθαιόπουλος πως να συντάξω την πραγματογνωμοσύνη. Μου είπε: “Θα κάνουμε το καθήκον μας”. Μου είχε πει: “Μην ανησυχείς και εγώ να μην είμαι εδώ θα προστατευτείς”», είπε και συνέχισε, «Τον Μάρτιο, στις 5, πριν την εισαγγελική διάταξη, άρχισαν να εφαρμόζονται οι απειλές του Ματθαιόπουλου, παθαίνω δολιοφθορά στη μηχανή μου. Η αντιπροσωπεία συνέταξε έκθεση και είπε πως είναι ανθρώπινος παράγοντας ο λόγος που λύθηκε το παξιμάδι. Μου είπε ο δικηγόρος μου να βγω και να το καταγγείλω δημόσια, για να σταματήσει η διαδικασία. Μετά από λίγους μήνες κλάπηκε η μηχανή».

Ο μάρτυρας ανέφερε πως και η τότε γενική γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης σε δηλώσεις της υιοθέτησε τη θέση Ματθαιόπουλου, πως δεν είχε δικαίωμα να κρίνει ανωτέρους, ενώ εξέφρασε τη θέση πως η υπόθεση δεν θα προχωρούσε με τον ίδιο τρόπο, αν δεν είχε κάνει τη συγκεκριμένη έρευνα ο ανακριτής Μαρνέρης. «Όλη η παρέμβαση που έγινε ήταν μόνο και μόνο, για να θαφτεί η υπόθεση», τόνισε ο μάρτυρας.

Εισαγγελέας: Σας είχε ζητήσει ο κατηγορούμενος να δηλώσετε αποχή και από πραγματογνώμονας;

Μάρτυρας: Ναι.

Πρόεδρος: Είχε συμφέρον προσωπικό;

Μάρτυρας: Να μην πάει κατηγορούμενος για το Μάτι, όπως πήγε!

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και δύο μάρτυρες, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, στους οποίους ο πραγματογνώμονας είχε εκμυστηρευτεί τις πιέσεις που δεχόταν, αλλά και η δημοσιογράφος που έφερε στο φως τη συνομιλία μεταξύ παθόντα και κατηγορούμενου.

Η εισαγγελέας της έδρας, στην αγόρευσή της, ζήτησε την ενοχή του Βασίλη Ματθαιόπουλου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. «Από όλη την αποδεικτική διαδικασία προέκυψε η ενοχή του κατηγορούμενου και άλλωστε και ο ίδιος με δήλωσή του ομολόγησε στο δικαστήριο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μάτι: Καταδίκη Ματθαιόπουλου για τις απειλές σε βάρος του πραγματογνώμονα Λιότσιου"

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ: Από τις 3 Ιουνίου οι αιτήσεις – Αναλυτικές οδηγίες και πίνακες επιδότησης ανά περιοχή

Τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου και ώρα 18:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025 Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα και τι περιλαμβάνει;

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2024 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές (voucher).

Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο (σύζυγοι, τέκνα, συνοδοί ΑμεΑ) ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (πλην Σποράδων) μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο και για τις περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα. Η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού;

Δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού είναι:

· εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

· ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

· άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ για τους μακροχρόνια ανέργους (ανεργία άνω των 12 μηνών) το εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 16.000 € για τους άγαμους, τα 24.000 € για τους έγγαμους (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € ανά τέκνο) ή 29.000 € για τις μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € για κάθε τέκνο μετά το πρώτο).

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι (εκτός των ΑμεΑ) πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-24.

Πως επιλέγονται οι δικαιούχοι;

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα, συμμετοχή για πρώτη φορά) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Πως υποβάλλονται οι αιτήσεις;

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ)

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των ενδιαφερόμενων δικαιούχων, ως εξής:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΨΗΦΙΟ ΑΦΜ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

0 03.06 & 04.06

1 05.06 & 06.06

2,3,4 07.06

4,5,6 08.06

7,8,9 09.06

Πώς έχει εξελιχθεί ο προϋπολογισμός του κοινωνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια;

Το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται από τη ΔΥΠΑ το 2013 με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται σε 10 εκ. ευρώ. Το 2020 ο προϋπολογισμός αυξήθηκε στα 37 εκατ. ευρώ, το 2022 ανήλθε στα 35 εκατ. ευρώ, ενώ για το έτος 2024 προβλέπονται 50 εκ.

ευρώ, 43% περισσότερα από πέρσι. Δηλαδή, ο προϋπολογισμός τετραπλασιάστηκε σε 5 χρόνια.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες αλλαγές στο πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια;

· Ο τριπλασιασμός των επιταγών από 100.000 σε 300.000.

· Η επιδότηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

· Η αύξηση της μέγιστης διάρκειας διακοπών από 5 σε 6 βράδια.

· Η μείωση της ιδιωτικής συμμετοχής.

· Η αύξηση των τιμών επιδότησης για όλες τις κατηγορίες παρόχων.

· Η ψηφιοποίηση και επιτάχυνση της αποπληρωμής των παρόχων.

· Το ειδικό καθεστώς 10 δωρεάν διανυκτερεύσεων για Χίο, Σάμο, Λέρο, Λέσβο και Κω.

· Το ειδικό καθεστώς 12 δωρεάν διανυκτερεύσεων (μηδενική συμμετοχή) για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και αυξημένης επιδότησης 20% για όλο το χρόνο για τους παρόχους των περιοχών.

· Διευρύνθηκαν οι δικαιούχοι.

· Η αυξημένη επιδότηση των παρόχων κατά 20% για τον Αύγουστο και για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πάσχα.

· Η νωρίτερη έναρξη του προγράμματος από 1η Αυγούστου σε 1η Ιουλίου.

· Ειδική μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

Πώς ενισχύονται περιοχές που δοκιμάζονται από διάφορες αιτίες π.χ από φυσικές καταστροφές;

· Φέτος, επιπλέον των πυρόπληκτων περιοχών της Β. Εύβοιας και του Έβρου, προστίθεται η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων) στο ειδικό καθεστώς των 12 διανυκτερεύσεων εντελώς δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή) και αυξημένης επιδότησης 20% για όλο το χρόνο για τους παρόχους των περιοχών.

· Επίσης, σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή).

Ποια μέριμνα έχει ληφθεί για ειδικές ομάδες πληθυσμού;

· Το πρόγραμμα προβλέπει ειδική μοριοδότηση για τους μονογονείς και για τα ΑμεΑ.

· Για τα ΑμεΑ προβλέπεται επιπλέον δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.

· Για τους γονείς, προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για κάθε ανήλικο παιδί.

· Προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για δικαιούχους με χαμηλότερο εισόδημα.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές αλλαγές στο νέο πρόγραμμα 2024-2025;

· Αύξηση του προϋπολογισμού από 35.000.000€ σε 50.000.000€

· Προσθήκη της Θεσσαλίας (πλην Σποράδων) στο ειδικό καθεστώς των 12 δωρεάν διανυκτερεύσεων και της ενισχυμένης επιδότησης παρόχων

· Αυξημένες τιμές επιδότησης για όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων

· Μοριοδότηση για όσους δεν πήραν επιταγές στο παρελθόν ή δεν πήραν επιταγή εξαιτίας μοριοδότησης στα δυο τελευταία προγράμματα

· Δημιουργία μητρώου παρόχων στο οποίο συμμετέχουν αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου προγράμματος.

Πόσο μπορεί να επωφεληθεί οικογένεια που θα πραγματοποιήσει διακοπές στο πλαίσιο του προγράμματος 2024;

Έστω ότι μια 4μελής οικογένεια επιλέγει να μείνει στην Κρήτη από 01.07 σε ξενοδοχείο 5 αστέρων με πρωινό για 6 διανυκτερεύσεις.

Θα πάρει επιδότηση για το ξενοδοχείο 840€ (4 άτομα Χ 6 διανυκτερεύσεις Χ 35€)

Για τα ακτοπλοϊκά με τιμή 100€ μετ’ επιστροφής, 200 € (50 Χ 4)

Σύνολο 1.040€

Αν η διαμονή ορισθεί τον Αύγουστο η επιδότηση θα είναι προσαυξημένη κατά 20% και θα διαμορφωθεί στα 1.008 € για το ξενοδοχείο (42€ Χ 4άτομα Χ 6 διανυκτερεύσεις)

Έστω ότι η ίδια οικογένεια επιλέξει για τη διαμονή τη Β. Εύβοια για την ίδια κατηγορία ξενοδοχείου για 12 διανυκτερεύσεις.

Θα πάρει επιδότηση 2.688€ (56€ Χ 4 άτομα Χ 12 διανυκτερεύσεις)

Αν επιλέξει να μείνει σε ξενοδοχείο 3 αστέρων θα πάρει επιδότηση 2.064€ (43€ Χ 4 άτομα Χ 12 διανυκτερεύσεις).

Οι τιμές επιδότησης και τα ανώτατα ποσά ιδιωτικής συμμετοχής

ΤΙΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓ. ΑΝΝΑΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΟΥ

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ: Από τις 3 Ιουνίου οι αιτήσεις – Αναλυτικές οδηγίες και πίνακες επιδότησης ανά περιοχή

ΑΝΩΤΑΤΑ ΠΟΣΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓ. ΑΝΝΑΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΛΕΡΟΥ, ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ, ΚΩ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ: Από τις 3 Ιουνίου οι αιτήσεις – Αναλυτικές οδηγίες και πίνακες επιδότησης ανά περιοχή

ΤΙΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓ. ΑΝΝΑΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΟΥ

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ: Από τις 3 Ιουνίου οι αιτήσεις – Αναλυτικές οδηγίες και πίνακες επιδότησης ανά περιοχή

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ: Από τις 3 Ιουνίου οι αιτήσεις – Αναλυτικές οδηγίες και πίνακες επιδότησης ανά περιοχή"

Επεισοδιακή συνέντευξη Κασσελάκη σε ραδιόφωνο της Ρόδου: «Εντάξει, φταίει για όλα ο ΣΥΡΙΖΑ» – ΝΔ: Το θράσος δεν έχει όριο

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τη δημοσιογράφο, Ρένα Παυλάκη, προέκυψε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον ραδιοφωνικό σταθμό, «Real Voice», της Ρόδου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το στούντιο.

Οι δυο τους διαφώνησαν σε αρκετά σημεία της συνέντευξης, όπως για παράδειγμα όταν η συζήτηση πήγε στον τζίρο των τουριστικών επιχειρήσεων και στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά την περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα. Ο κ. Κασσελάκης εμφανώς ενοχλημένος αποχώρησε από το στούντιο με την αιτιολογία πως «πρέπει να προλάβω την πτήση μου» και καταλήγοντας ως εξής: «Έχετε δίκιο, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα». Η δημοσιογράφος του αντέτεινε: «εγώ δεν είπα για όλα», με τον πολιτικό αρχηγό να ακούγεται μακριά από το μικρόφωνο, αποχωρώντας, να λέει: «για όλα, για όλα».

Οι τόνοι ανέβηκαν καταρχάς, όπως προείπαμε, όταν ήρθε η κουβέντα στις καθυστερήσεις για την απόδοση του μεταφορικού ισοδύναμου και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά την περίοδο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Πέντε χρόνια κυβερνάει η ΝΔ και μου λέτε για τον Βαρουφάκη; Φταίει ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης, γιατί δεν αποδίδεται το μεταφορικό ισοδύναμο;», αναρωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης, με τη δημοσιογράφο να του απαντά: «Μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις. Το μεταφορικό ισοδύναμο δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις απώλειες ΦΠΑ».

Εν συνεχεία, ο κ. Κασσελάκης, σχολιάζοντας την εικόνα που, όπως είπε, έχει ο ίδιος από τους επαγγελματίες για τον τουρισμό στη Ρόδο, υποστήριξε ότι «η αγορά είναι κάτω σε σχέση με πέρυσι». Τότε η δημοσιογράφος του απάντησε: «Δεν είμαστε κάτω, έχουμε αύξηση 20%». «Στον τζίρο ή στο κέρδος;», ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η δημοσιογράφος του απάντησε: «Δεν είμαι στα λογιστικά τους». Εκείνη τη στιγμή, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβασε τους τόνους, λέγοντας: «Είδατε; Αν δεν μπορούμε να απαντήσουμε, αν δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια στον πολίτη, να μη μιλάμε».

«Είδατε τα λογιστικά τους βιβλία;», ρώτησε η δημοσιογράφος, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά: «Μίλησα μαζί τους και μου λένε ότι είναι κάτω τα κέρδη τους». «Κι εγώ μίλησα και μου είπαν ότι είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών. Σε ποιον λένε την αλήθεια, σε μένα ή σε εσάς;», ανταπάντησε η δημοσιογράφος.

«Θα φανεί, έτσι δεν είναι;», είπε στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης, με τη Ρένα Παυλάκη να λέει: «Άρα δεν μπορούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλον για το ποια είναι η αλήθεια».

Σε άλλο σημείο ο κ. Κασσελάκης είπε πως «εύχεται κάθε επιτυχία στους Ροδίτες και να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, εάν είναι τόσο χαρούμενοι και υπερήφανοι για τη χώρα που συγκαλύπτει το έγκλημα στα Τέμπη». Από την πλευρά της, η δημοσιογράφος ευχήθηκε: «κάθε επιτυχία, εάν νομίζετε πως θα γίνετε πρωθυπουργός με το να μου επιτίθεστε, να επιτίθεστε στους δημοσιογράφους…».

Τέλος, ο ραδιοφωνικός σταθμός σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «H “δημοκρατία” του Στέφανου Κασσελάκη στον Real Voice! Ειρωνεία, μαγκιά, αλαζονεία, συνθήματα, αφορισμοί και επί της ουσίας τίποτα».

Αποδεικνύεται ο πιο αυθεντικός εκφραστής του Πολακισμού 2.0

Σε δήλωσή του για την επεισοδιακή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, τονίζει: «Μετά το «δεν είσαι λογιστής μου» στον κ. Ευαγγελάτο και τη διακοπή συνέντευξης μόλις ένιωσε να πιέζεται από ερώτηση της κ. Χρηστίδου, ο κ. Κασσελάκης σήμερα έδειξε για μία ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου, τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία.

Αφού επιτέθηκε κατ’ επανάληψη σε δημοσιογράφο τοπικού ραδιοφώνου της Ρόδου, διέκοψε τη συνέντευξη και αποχώρησε εκνευρισμένος επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις. Ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ο πιο αυθεντικός εκφραστής του Πολακισμού 2.0.

Ελπίζουμε οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, των οποίων τις εκθέσεις εργαλειοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντώντας τη χώρα και ενορχηστρώνοντας ψηφίσματα εναντίον της, να μην έχουν συνεργάτες στη Ρόδο.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επιδείξει διαχρονικά τόση «ευαισθησία» σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου, φτάνοντας εσχάτως στο σημείο να ζητούν και κόψιμο ευρωπαϊκών κονδυλίων!

Δυστυχώς το θράσος, η υποκρισία και η αλαζονεία δεν έχουν όριο».

Σε ανακοίνωση προχώρησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά το «επεισόδιο»

«Ο μεγάλος χορηγός της λίστας Πέτσα και της 107 σειράς παγκόσμιας κατάταξης στην ελευθερία του Τύπου, η Νέα Δημοκρατία τολμά και σχολιάζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ενημέρωση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποδείξει πως δεν διστάζει να δίνει συνεντεύξεις σε μη φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ Μέσα Ενημέρωσης και σε μη προστατευόμενα περιβάλλοντα, διότι ούτε έχει να φοβηθεί ούτε έχει να κρύψει τίποτα. Είναι διάφανος σε όλα.

Σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιλέγει ως επί το πλείστον ασφαλή περιβάλλοντα και οικείους δημοσιογράφους, που ενίοτε τού γράφουν και σημειώματα, για να τροφοδοτήσουν την σκέψη του.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου «Real Voice», μόλις αναφέρθηκε στις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Ρόδο -κατάσταση που βίωσε με επιτόπια επίσκεψή του- και στις ευθύνες της κυβέρνησης δέχτηκε καταιγισμό προσβολών σε πρωτόγνωρο τόνο και ύφος από δημοσιογράφο σε «διατεταγμένη υπηρεσία», που πέρυσι το καλοκαίρι διακρίθηκε για τις ανταποκρίσεις της που ανέφεραν ότι όλα καλώς κυλούν στο πολύπαθο νησί που καιγόταν για 14 ημέρες. Ως εξ συμπτώσεως πρόκειται για πρώην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο και νυν διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Δωδεκανήσων και Διευθύνουσα Σύμβουλο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Δωδεκανήσου «ΑΝΔΩ ΑΕ». Δηλαδή τρία σε ένα… Η διαπλοκή της ΝΔ στο μεγαλείο της!

Όσον αφορά τώρα στην ουσία της συνέντευξης, είναι προφανές ότι για την διετή καθυστέρηση της καταβολής του μεταφορικού ισοδύναμου στους νησιώτες, αλλά και για την άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ενσωματώσει το άρθρο 104 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 542/2022 για τη μείωση του ΦΠΑ κατά 30% στα νησιά μας εδώ και δύο χρόνια (προεκλογική εξαγγελία της ΝΔ το 2023), δεν ευθύνεται κανένας άλλος πλην του ιδίου κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κυβερνά τα τελευταία πέντε χρόνια όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το παραβλέπουν!»

Ρωμανός: «Η πολλοστή φορά που ο Κασσελάκης το βάζει στα πόδια»

Σε νέα του ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, ανέφερε: «Στους λίγους μήνες που έχει αναλάβει τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης, είναι η πολλοστή φορά που το βάζει στα πόδια για να μην απαντήσει σε μία ερώτηση που δεν του αρέσει ή να μην ακούσει μια άποψη που δεν του αρέσει. Το έκανε με τον κ. Ευαγγελάτο όταν τον ρώτησε για το πόθεν έσχες του. Το έκανε με την κ. Χρηστίδου όταν τον ρώτησε για τις δηλώσεις βουλευτών του κόμματός του. Το έκανε ακόμα και με τον κ. Τεμπονέρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του. Και το επανέλαβε σήμερα με τη δημοσιογράφο κα Ρένα Παυλάκη στη Ρόδο, όταν τον ενημέρωσε ότι εν αντιθέσει με όσα έλεγε, η καμπάνια για το νησί έτρεξε αμέσως μετά τις καταστροφικές φωτιές.

Ο κ. Κασσελάκης όχι μόνο δεν ζητάει συγγνώμη, αλλά προσπαθεί να βγει κι από πάνω επιτεθέμενος εκ νέου και στοχοποιώντας μια δημοσιογράφο που έκανε απλώς τη δουλειά της.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Κασσελάκης κάνει επίδειξη αυταρχισμού, αλαζονείας και ναρκισσισμού. Δυστυχώς για εκείνον, επικοινωνία δεν είναι μόνο τα βιντεάκια στα social media. Επικοινωνία σημαίνει να ακούς τον συνομιλητή σου. Να απαντάς στις ερωτήσεις του. Και να σέβεσαι τις απόψεις του, χωρίς να το βάζεις στα πόδια μόλις νιώσεις πίεση».

Κασσελάκης: «Δεν σκύβω το κεφάλι σε εντολοδόχους του Μαξίμου»

Εντολοδόχο του Μαξίμου χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς τη δημοσιογράφο ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του. Σε αυτήν αναφέρει:

«Όποιος επιθυμεί έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος θα σκύβει ενοχικά το κεφάλι μπροστά σε εντολοδόχους του Μαξίμου – στελέχη της ΝΔ που υποδύονται τους αντικειμενικούς δημοσιογράφους, να ξέρει ότι δεν είμαι εγώ αυτός.

Έτσι χτίστηκε η προπαγάνδα τόσων χρόνων. Με την Αριστερά να γυρνάει από σεβασμό και το άλλο μάγουλο στη λάσπη ενός αδίστακτου καθεστώτος.

Έτσι έγινε το μαύρο – άσπρο.
Έτσι διαβρώθηκαν συνειδήσεις.
Έτσι το ψέμα νίκησε την αλήθεια.

Θα μου πείτε, «μόνος σου θα τα βάλεις με το πανίσχυρο σύστημα προπαγάνδας του Μητσοτάκη;».
Ναι, είναι η απάντηση. Είμαι αποφασισμένος να σπάσω το απόστημα. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισοδιακή συνέντευξη Κασσελάκη σε ραδιόφωνο της Ρόδου: «Εντάξει, φταίει για όλα ο ΣΥΡΙΖΑ» – ΝΔ: Το θράσος δεν έχει όριο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news