facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Λάρισα: «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ και οι αγρότες που μέχρι στιγμής δεν είχαν κινητοποιηθεί

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες στη Λάρισα, αλλά και σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Βόλο. Συνεχείς είναι οι συσκέψεις τόσο σε επίπεδο αγροτικών συλλόγων, συνεταιρισμών και ομοσπονδιών, όσο και σε επίπεδο χωριών και σημείων συγκέντρωσης τρακτέρ.

Αγρότες από τα χωριά της Τερψιθέας, της Χάλκης, της περιοχής Φιλιππούπολης της Λάρισας κ.α που ως σήμερα δεν είχαν κινητοποιηθεί, αποφάσισαν την Κυριακή να φτάσουν με τρακτέρ στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, να διαδηλώσουν και να παραμείνουν προκειμένου να ενημερώσουν πολίτες και φορείς, με σκοπό να μεταβούν στη συνέχεια, τη Δευτέρα στο μπλόκο του Πλατυκάμπου.

Οι αγρότες που ήδη συγκέντρωσαν γεωργικά μηχανήματα τις προηγούμενες μέρες στον Πλατύκαμπο θα συνεδριάσουν αύριο και θα ενισχυθούν με συναδέλφους τους από παρακάρλια χωριά, όπως το Καστρί και την Αμυγδάλεα. Σε κάθε περίπτωση η Δευτέρα φαίνεται να είναι ημέρα αποφάσεων για την πορεία των κινητοποιήσεων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ και οι αγρότες που μέχρι στιγμής δεν είχαν κινητοποιηθεί"

Ορχομενός: Χτύπησαν ιδιοκτήτη σπιτιού με φτυάρι για να του κλέψουν την τηλεόραση

Χειροπέδες με την κατηγορία της ληστείας, σε δυο άτομα, που εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας, πέρασαν αστυνομικοί του τοπικού τμήματος.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, οι δύο δράστες, παραβίασαν κατοικία , την ώρα που ο ιδιοκτήτης της βρισκόταν στο εσωτερικό και αφού τον χτύπησαν με φτυάρι, πήραν την τηλεόραση και τράπηκαν σε φυγή.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ οι τα δυο άτομα θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

tvstar

Διαβάστε Περισσότερα » " Ορχομενός: Χτύπησαν ιδιοκτήτη σπιτιού με φτυάρι για να του κλέψουν την τηλεόραση"

Γαλλία: Δεν υποχωρούν οι αγρότες παρά τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού

Επιμένουν και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι Γάλλοι αγρότες, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του μεγαλύτερου αγροτικού συνδικάτου της Γαλλίας, του FNSEA, παρά τις ανακοινώσεις που έκανε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, υποσχόμενος να εφαρμόσει σχέδια για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των αγροτών.

«Αυτά που ειπώθηκαν απόψε το βράδυ δεν κατευνάζουν την οργή, πρέπει να γίνουν περισσότερα», είπε ο Αρνό Ρουσό μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1. «Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την κινητοποίηση», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η γαλλική κυβέρνηση εγκατέλειψε το σχέδιό της για κατάργηση των κρατικών επιδοτήσεων στα αγροτικά καύσιμα, την ώρα που οι αγρότες περικύκλωναν το Παρίσι και απειλούσαν να μπουν στην πρωτεύουσα με τα τρακτέρ τους.

Ο Ρουσό είπε ωστόσο ότι οι υποσχέσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ «δεν ανταποκρίθηκαν σε όλες τις προσδοκίες μας» αν και σε ορισμένα σημεία, όπως για παράδειγμα στο θέμα των καυσίμων «είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η συνέχιση των κινητοποιήσεων ήταν «μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση», κατέληξε.

ΑΜΠΕ /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Δεν υποχωρούν οι αγρότες παρά τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού"

Φλώρινα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαγωγής κλεμμένων οχημάτων στην Αλβανία

Εξιχνιάσθηκαν ακόμη 9 υποθέσεις εξαγωγής κλεμμένων οχημάτων από την ελληνική επικράτεια σε χώρα του εξωτερικού μετά από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί την 31-03-2023 αλλοδαπός, σε περιοχή της Φλώρινας, διότι επιχείρησε να εξάγει, εκτός της ελληνικής επικράτειας, κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία κατ΄ εξακολούθηση.

Μετά από ενδελεχή έρευνα οι αστυνομικοί της Κρυσταλλοπηγής σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Αλβανικές αρχές, προέκυψε ότι κλάπηκαν από την Ελλάδα και εξήχθησαν παράνομα στην Αλβανία, συνολικά 9 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία όπως και εξακριβώθηκε, ο αλλοδαπός εξήγαγε αυτά, με χρήση πλαστογραφημένων πινακίδων, αδειών κυκλοφορίας και παραποιημένων αριθμών πλαισίου.

Η αξία κάθε οχήματος εκτιμάται στις 30.000 ευρώ, ενώ η συνολική ζημία για τους ιδιοκτήτες των ανωτέρω αυτοκινήτων ανέρχεται περίπου στις 300.000 ευρώ.

Από τα προαναφερόμενα 9 οχήματα που εξήλθαν από την ελληνική επικράτεια, τα 7 εντοπίσθηκαν στην Αλβανία, τα οποία και κατασχέθηκαν από τις Αλβανικές αρχές.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Φλώρινα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαγωγής κλεμμένων οχημάτων στην Αλβανία"

Τρακτέρ κατέκλυσαν και το κέντρο των Ιωαννίνων

Πανηπειρωτική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής οι αγρότες των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι με τρακτέρ και αγροτικά έκαναν αρχικά προσυγκεντρώσεις στις εισόδους της πόλης των Ιωαννίνων και στην συνέχεια προχώρησαν σε μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο.

Από τα βασικά τους αιτήματα είναι η μείωση του κόστους παραγωγής με επιβολή πλαφόν στα 7 λεπτά ανα Kwh για το αγροτικό ρεύμα, καθώς και οι κατώτατες εγγυημένες τιμές, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στο κόστος και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Παράλληλα, τόνισαν πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί , ακόμη και με κλείσιμο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας ,εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.  

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρακτέρ κατέκλυσαν και το κέντρο των Ιωαννίνων "

Σκληρή απάντηση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος στις δηλώσεις Κούγια για την υπόθεση Πισπιρίγκου

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ανακοίνωσή της απάντησε στις σημερινές δηλώσεις του δικηγόρου Αλέξη Κούγια κατά της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, σημειώνοντας ότι επιχειρείται προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης του εισαγγελικού θεσμού.

Υπενθυμίζεται, ότι η κ. Σπυριδωνίδου πρότεινε την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας και μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι «η Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία, να έχει μάνα την κατηγορούμενη». Στην συνέχεια, ο κ. Κούγιας, υπερασπιστής της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά την εισαγγελική πρόταση, ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του: «Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά, ότι δεν ήταν η Τζωρτζίνα άτυχη που είχε την κυρία κατηγορουμένη μητέρα και, αν μπορούσε να μιλήσει από εκεί που βρίσκεται για το τι συνέβη ακριβώς και έχασε τη ζωή της, θα είχε αποθεώσει την κα κατηγορουμένη για τα όσα έκανε για να την κρατήσει στη ζωή, αλλά δυστυχώς η κα κατηγορουμένη είναι άτυχη που κληρώθηκαν σε αυτή τη δίκη η κα εισαγγελέας της έδρας και η κα πρόεδρος του Δικαστηρίου, που επί 13 μήνες δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να προσπαθούν με ερωτήσεις επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών να δημιουργήσουν στοιχεία, όχι για να δικαστεί δίκαια η κα κατηγορουμένη, αλλά για να καταδικαστεί άδικα».

Με τη σειρά της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος απάντησε στις απαξιωτικές, όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις του κ. Κούγια, με ανακοίνωσή της η οποία αναφέρει:

«Με αφορμή δημόσιες, απαξιωτικές δηλώσεις συνηγόρου υπεράσπισης, σε βάρος εισαγγελικής λειτουργού, για το περιεχόμενο της κατά νόμο πρότασής της επί της ενοχής της κατηγορουμένης, σε υπόθεση που εκδικάζεται και εκκρεμεί η έκδοση απόφασης του δικαστηρίου, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Έχει καταστεί σύνηθες φαινόμενο, η εκ μέρους του συνηγόρου έκφραση αρνητικής κριτικής σε βάρος παραγόντων της δίκης, αλλά και ως προς την προσφορά, την αναγκαιότητα και ποιότητα συμμετοχής εισαγγελικών λειτουργών στην ποινική δικαιοσύνη, όταν θεωρεί ότι νόμιμες δικονομικές ενέργειές τους δεν "εξυπηρετούν" τις θέσεις των εντολέων του.

Τονίζουμε ότι οι επαναλαμβανόμενοι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί και οι σκοπιμότητες που αυτοί ενέχουν, δεν επιφέρουν και δεν πρόκειται να επιφέρουν τις επιδιωκόμενες και επιθυμητές "παρενέργειες", τον κλονισμό δηλαδή της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την εισαγγελική αρχή και την πρόκληση οιασδήποτε αμφιβολίας στη συνείδηση του δικαστή.

Η διατύπωση δε της άποψης περί μη υιοθέτησης των εισαγγελικών προτάσεων από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια και δικαστήρια, εντάσσεται στα όρια της έννοιας της εικονικής πραγματικότητας, αφού οι εισαγγελικές προτάσεις δεν αποτελούν προϊόν ανεξέλεγκτης συλλογής και αξιοποίησης ενοχοποιητικών στοιχείων και αυθαίρετης κρίσης, αλλά αντικείμενο βαθιάς και ενδελεχούς επεξεργασίας αυτών και γνώσεων και για το λόγο αυτό, υιοθετούνται, κατά κανόνα, από το αρμόδιο δικαστικό όργανο, στο οποίο απευθύνονται.

Η δε επιχειρούμενη με τις δηλώσεις αυτές, για μια ακόμη φορά, προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης του εισαγγελικού θεσμού, αποτελεί μορφή συγκρουσιακής υπεράσπισης, που επανεμφανίζεται στις περιπτώσεις νόμιμων, αλλά μη αρεστών εισαγγελικών ενεργειών, εκφεύγει των ορίων της ενάσκησης του υπερασπιστικού έργου και επιδιώκει τη ματαίωση του σκοπού της ποινικής δίκης, που είναι η έκδοση ορθών και δίκαιων αποφάσεων».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σκληρή απάντηση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος στις δηλώσεις Κούγια για την υπόθεση Πισπιρίγκου"

Η Γαλλία εγκαταλείπει το σχέδιο αύξησης του φόρου στο αγροτικό ντίζελ αλλά οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

Αντιδρώντας στις κινητοποιήσεις των αγροτών, η κυβέρνηση της Γαλλίας ανακοίνωσε απόψε ότι εγκαταλείπεται το σχέδιο αύξησης του φόρου στο πετρέλαιο ντίζελ για γεωργική χρήση, η τιμή του οποίου προβλεπόταν να αυξηθεί σταδιακά, μέχρι το 2030.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή των Γάλλων αγροτών που απειλούν να αποκλείσουν τις εισόδους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Μιλώντας από ένα αγρόκτημα στη νοτιοδυτική Γαλλία, με τις σημειώσεις του ακουμπισμένες σε ένα δεμάτι άχυρο, ο Ατάλ είπε επίσης ότι η κυβέρνηση «θα βάλει τη γεωργία πάνω από οτιδήποτε άλλο».

«Θα σταματήσουμε αυτήν την ανοδική τάση του GNR», του ντίζελ για αγροτική χρήση, είπε ο Ατάλ, ικανοποιώντας έτσι ένα από τα βασικά αιτήματα των αγροτών που έχουν αποκλείσει έναν από τους κεντρικούς αυτοκινητόδρομους που συνδέουν το Παρίσι με τη Λιλ και το Βέλγιο και ετοιμάζονται για περαιτέρω κινητοποιήσεις, ώστε να αυξήσουν τις πιέσεις στην κυβέρνηση.

Ο Ατάλ είπε επίσης ότι η Γαλλία «αντιτίθεται και θα συνεχίσει να αντιτίθεται» στην υπογραφή της αμφιλεγόμενης εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της Mercosur, της Νότιας Αμερικής. Οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται εδώ και χρόνια αυτήν τη συμφωνία, που προσκρούει σε περιβαλλοντικά θέματα. Οι Γάλλοι αγρότες φοβούνται επίσης τον κίνδυνο αθέμιτου ανταγωνισμού από τα λατινοαμερικανικά προϊόντα.

Αφού επέκρινε «εκείνους που αντιτίθενται στην υπεράσπιση των αγροτών μας και του περιβάλλοντος», ο Ατάλ υποσχέθηκε επίσης ότι θα ληφθούν αμέσως «δέκα μέτρα για την απλοποίηση των διαδικασιών» και ότι θα καταστεί ευκολότερη η πρόσβαση των αγροτών σε υδάτινους πόρους. Τάχθηκε επίσης υπέρ της εφαρμογής των νόμων που στοχεύουν στην προστασία του αγροτικού εισοδήματος στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τις βιομηχανίες και τα σουπερμάρκετ.

«Τις επόμενες ημέρες» η κυβέρνηση θα επιβάλλει «βαριές κυρώσεις» σε τρεις επιχειρήσεις που δεν τηρούν αυτούς τους νόμους, ανακοίνωσε ο Ατάλ, υποσχόμενος επίσης ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός είπε ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε να καταβάλλονται γρηγορότερα οι αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους, τα κοπάδια των οποίων πλήττονται από ασθένειες, όπως είναι η επιζωοτική αιμορραγική νόσος, για την οποία το κράτος θα καλύπτει το 90% της θεραπείας, από 80% που είναι σήμερα.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν ικανοποιούν τους αγρότες

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου αγροτικού συνδικάτου της Γαλλίας, του FNSEA, επιβεβαίωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, παρά τις ανακοινώσεις που έκανε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, υποσχόμενος να εφαρμόσει σχέδια για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των αγροτών.

«Αυτά που ειπώθηκαν απόψε το βράδυ δεν κατευνάζουν την οργή, πρέπει να γίνουν περισσότερα», είπε ο Αρνό Ρουσό μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1. «Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την κινητοποίηση», πρόσθεσε.

Ο Ρουσό τόνισε ότι οι υποσχέσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ «δεν ανταποκρίθηκαν σε όλες τις προσδοκίες μας» αν και σε ορισμένα σημεία, όπως για παράδειγμα στο θέμα των καυσίμων «είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η συνέχιση των κινητοποιήσεων ήταν «μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση», κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Γαλλία εγκαταλείπει το σχέδιο αύξησης του φόρου στο αγροτικό ντίζελ αλλά οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους"

«Πράσινο φως» για τα F-35: Τη Δευτέρα η επιστολή των ΗΠΑ στο ΥΠΑΜ – «Άλμα» στη νέα εποχή για την Πολεμική Αεροπορία

Στο «κλειστό κλαμπ» των χωρών που διαθέτουν τα «αόρατα» μαχητικά F-35 ετοιμάζεται να μπει η Ελλάδα. Η αποστολή από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ της επίσημης απάντησης στην Αθήνα για την πώληση των αεροσκαφών 5ης γενιάς αναμένεται τα επόμενα 24ωρα.

Η Αθήνα βρίσκεται σε αναμονή εξελίξεων εντός των επόμενων ημερών ή ακόμα και ωρών για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35, μια κίνηση που αλλάζει την ισορροπία των δυνάμεων, αλλά και αποτυπώνει το υψηλότατο επίπεδο των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων.

Το ένα σκέλος είναι αυτό που αφορά την απαντητική επιστολή των Αμερικανών στο ελληνικό αίτημα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάσει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη Δευτέρα. Παράλληλα, θα σταλεί και στο Κογκρέσο και εφόσον εντός 14 ημερών δεν υπάρξουν αντιρρήσεις, τότε θα αρχίσει η διαπραγμάτευση για την υπογραφή της Σύμβασης.

Υπάρχει και το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς αναμένεται και μια επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου εκτός της αποδοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35, θα αποτυπώνεται η πρόθεση περαιτέρω ενίσχυσης της ελληνο-αμερικανικής στρατηγικής συνεργασίας.

Με τη μελλοντική απόκτηση των F-35 και σε συνδυασμό με τα Rafale και τα αναβαθμισμένα F-16, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία καθίσταται μια από τις ισχυρότερες στην ευρύτερη περιοχή.

Να σημειωθεί ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, καθώς προηγήθηκαν η αποδοχή της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από τον Ερντογάν και η επιστολή Μπάιντεν προς το Κογκρέσο για την προώθηση της αναβάθμισης των τουρκικών F-16.

«Φαίνεται ότι οι διαδικασίες κινούνται παραλλήλως» τόνισε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πιέρρος Τζανετάκος. «Μπορεί κανείς να το δει ως μια άσκηση ισορροπίας των ΗΠΑ στο δύσκολο τρίγωνο των σχέσεων Αθήνας – Ουάσινγκτον – Άγκυρας».

Ωστόσο, η μεγάλη εικόνα είναι ότι ο Λευκός Οίκος προωθεί με ραγδαίο ρυθμό την ενίσχυση της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Κι αυτό διότι εν μέσω δύο πολέμων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, η Ανατολική Μεσόγειος έχει καταστεί ξανά υπ’ αριθμόν 1 προτεραιότητα για τους Αμερικανούς.

Η εξωτερική πολιτική άλλωστε, θα είναι ένα από τα θέματα αιχμής στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Μπάιντεν εν όψει μιας ακόμα σκληρής αναμέτρησης τον ερχόμενο Νοέμβριο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο φως» για τα F-35: Τη Δευτέρα η επιστολή των ΗΠΑ στο ΥΠΑΜ – «Άλμα» στη νέα εποχή για την Πολεμική Αεροπορία"

Καιρός αύριο: Βροχές στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά 7 και στο βορειοδυτικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια από -03 (μείον 3) έως 12 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -01 (μείον 1) έως 16 και στη νησιωτική χώρα από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι και εκ νέου τη νύχτα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι 6 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και πιθανώς στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι και εκ νέου από το βράδυ οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 και από το βράδυ στο Θερμαϊκό έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα σχεδόν αίθριος. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 και από αργά το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα σχεδόν αίθριος με εκ νέου αύξηση των νεφώσεων τη νύχτα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά σε 5 με 7 και το βράδυ στην Εύβοια πιθανώς 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, το πρωί τοπικά στα ανατολικά και από το βράδυ στα βόρεια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα.
Άνεμοι: Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στα βόρεια μεταβλητοί 4 και από το απόγευμα βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα και εκ νέου τη νύχτα.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 στα ανατολικά και τις Σποράδες 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο"

Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος: Νέοι δικαιούχοι ΚΟΤ από 1/2 με αίτηση - Τα κριτήρια

Έρχεται το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο με τις αιτήσεις να ξεκινούν στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ από 1η Φεβρουαρίου 2024 για τους νέους δικαιούχους. Πλέον θα ενταχθούν και οι πολύτεκνοι στην ειδική χρέωση για το Κοινωνικό Τιμολόγιο - και συγκεκριμένα στο ΚΟΤ Γ.

Με αυτό το τιμολόγιο ρεύματος παρέχεται μειωμένη τιμή στους καταναλωτές για οικιακή χρήση στις οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα ή/και περισσότερα. Επίσης, ισχύουν διευρυμένα εισοδηματικά και δεν λαμβάνονται υπόψη τα περιουσιακά κριτήρια.

Ειδικότερα, η έκπτωση αφορά το ποσοστό 10 λεπτών ανά kWh στη χρέωση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, εστιάζοντας αποκλειστικά στην κύρια κατοικία.

ΚΟΤ - Τα εισοδηματικά κριτήρια

Όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, για οικογένεια με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα, το ανώτατο ετήσιο εισόδημα ορίζεται στα 50.000 ευρώ, με προσθήκη 2.500 ευρώ για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο, φτάνοντας τα 70.000 ευρώ.

Επίσης, παρέχονται ποσά για οικογένειες με άτομα με αναπηρία ή ανάγκη μηχανικής υποστήριξης, καθώς και διευρυμένα όρια κατανάλωσης για τη χορήγηση της έκπτωσης, ενώ οι δικαιούχοι επωφελούνται από έκπτωση λόγω εξοικονόμησης ενέργειας, που δεν υπερβαίνει το 20% της βασικής έκπτωσης.

Σημειώνεται ότι η απόφαση τροποποιεί το καθεστώς απαλλαγής από ρυθμιζόμενες χρεώσεις για τη χρήση του συστήματος και το δίκτυο. Οι δικαιούχοι του ΚΟΤ Γ απαλλάσσονται από το μεταβλητό σκέλος της χρέωσης, ενώ οι δικαιούχοι του ΚΟΤ Β απαλλάσσονται από το πάγιο και σταθερό σκέλος των χρεώσεων.

Η ένταξη στο ΚΟΤ Γ γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ, με την υποβολή πιστοποιητικών και τη διαλειτουργικότητα του ιστότοπου με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ): Δείτε αν είστε δικαιούχοι

Μπορείτε να δείτε αν είστε δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ή αν έχετε τις προϋποθέσεις για να ενταχτείτε στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, μέσα από τα ακόλουθα 6 βήματα:

Βήμα 1. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).

Βήμα 2. Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέξτε για ποιο ΚΟΤ θέλετε να κάνετε αίτηση.

Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης, απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Βήμα 4. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχετε εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Δεν ισχύει πλέον η απαίτηση επικαιροποιημένης αίτησης ΚΕΑ το τελευταίο δίμηνο. Αρκεί να υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη αίτηση. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ.

Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β ή ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληρείτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

Βήμα 5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληρείτε τα κριτήρια ή όχι.

Βήμα 6. Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Υποβολή Αίτησης - δείτε ΕΔΩ]. Εάν πληρείτε τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτηθήκατε. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος: Νέοι δικαιούχοι ΚΟΤ από 1/2 με αίτηση - Τα κριτήρια "

Άγιος Παντελεήμονας: «Μαμά πήγαν να με βιάσουν» – Συγκλονιστική μαρτυρία για τον «δράκο των ασανσέρ»

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του «δράκου των ασανσέρ», ο οποίος επιτέθηκε σε δύο μαθήτριες στον Άγιο Παντελεήμονα. 

Η μητέρα 14χρονης μαθήτριας στον Άγιο Παντελεήμονα περιέγραψε στην εκπομπή «Live News» τις στιγμές τρόμου που έζησε η κόρης της την περασμένη Κυριακή, όταν ο «δράκος» της επιτέθηκε στο ασανσέρ της πολυκατοικίας που μένει και προσπάθησε να τη βιάσει.

«Το έχουμε δηλώσει στην αστυνομία, έχουμε δώσει καταθέσεις. Ήταν Κυριακή 5 η ώρα, καθώς ανέβηκα πάνω στο σπίτι και ετοίμαζα τραπέζι. Μου λέει “μαμά να πάω να πάρω ένα σαμπουάν;” και της λέω “ναι παιδί μου, πήγαινε” και φεύγει το παιδί».

«Μόλις έσβησαν τα φώτα του ασανσέρ, την θώπευσε στο στήθος. Η ανήλικη άρχισε να φωνάζει και ο δράστης με το δεξί του χέρι, της έκλεισε το στόμα και προσπάθησε να την τραβήξει έξω από το ασανσέρ. Η ανήλικη κατάφερε να διαφύγει προς την οικία της», προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας.

«Σε χρόνο μηδέν έγιναν  όλα. Την ώρα εκείνη λοιπόν που πάει και έρχεται το παιδί, τώρα ακριβώς ώρες δεν θυμάμαι, καθώς γυρνούσε, ακούω φωνή στην πολυκατοικία. Μετά άρχισε το παιδί να ουρλιάζει. Και ακούω το ουρλιαχτό, ένα ουρλιαχτό πολύ δυνατό, και λέω στον άντρα μου “το παιδί”».

Οι γονείς της μικρής τρέχουν προς την εξώπορτα του σπιτιού και βλέπουν το παιδί τους να επιστρέφει.

«Την ώρα που είπα, “το παιδί”, το ασανσέρ ανέβαινε πάνω. Έρχεται το παιδί με φοβία και μου χτυπάει την πόρτα δυνατά και μου λέει “μαμά δεν άκουσες; Πήγαν να με βιάσουν στο ασανσέρ”. Κατεβαίνουμε όλοι κάτω, πού να τον προλάβουμε; Έγινε φτερό».

Η 14χρονη παραμένει σε κατάσταση σοκ και όπως λένε οι γονείς της, φοβάται να βγει από το σπίτι της.

Μια μέρα μετά στο στόχαστρο του δράστη, στην ίδια περιοχή μπήκε ένα 13χρονο κορίτσι. Την ακινητοποίησε και έκανε με τα δάχτυλα του χεριού του το σχήμα του όπλου για να της προκαλέσει φόβο, απειλώντας την ότι θα τη σκοτώσει. Ο δράστης με χρήση σωματικής βίας, χωρίς τραυματισμό, την ανάγκασε να παραμείνει εντός του ασανσέρ, την θώπευσε στο στήθος και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγιος Παντελεήμονας: «Μαμά πήγαν να με βιάσουν» – Συγκλονιστική μαρτυρία για τον «δράκο των ασανσέρ»"

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια: Στο στόχαστρο καταληψίες και πρυτανικές αρχές

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ξεκινά με διπλή κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών που θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Με εντολή του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος ζητά διερεύνηση για την διάπραξη τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως αυτές που αφορούν διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία, αλλά και παράβαση καθήκοντος.

Στο εισαγγελικό στόχαστρο τίθενται, πλην των καταληψιών, ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και των αρμόδιων εκ μέρους των πρυτανικών αρχών ως προς τις ενέργειες που έκαναν ή όχι για την αποτροπή των καταλήψεων.

Υπό έρευνα, επίσης, θα τεθούν και οι ενέργειες που έγιναν από τις διοικήσεις των υπό κατάληψη πανεπιστημίων, μετά τις καταλήψεις και στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους.

Ο κ. Μαργαρίτης αναμένεται τάχιστα να ξεκινήσει την έρευνα του καλώντας τους πρώτους μάρτυρες μεταξύ των οποίων και εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών.

«Αφού έπεσαν στο κενό τα ψέματα, η παραπληροφόρηση, οι απειλές και οι εκβιασμοί περί απώλειας της εξεταστικής, η κυβέρνηση της ΝΔ καταφεύγει στον αυταρχισμό και στην καταστολή» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την ανακοίνωση εισαγγελικής έρευνας για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών.

«Λουκέτο» σε πάνω από 100 σχολές – Κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική

Περισσότερες από 100 σχολές σε ολόκληρη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη με τον κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική περίοδος να είναι πλέον ορατός. Καταλήψεις πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων σε: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πειραιά, ΑΠΘ, Πάτρας, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Ιωαννίνων, στο ΕΜΠ και στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

H Σύνοδος των Πρυτάνεων έχει εκφράσει την ανησυχία της για την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων ενώ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς κάθε κατεύθυνση .το μικροσκόπιο θα μπουν και οι ενεργειες των αρμόδιων πρυτανικών αρχών πριν τις καταληψεις για την αποτροπή τους αλλα και μετά από αυτές.

Θεωρώ ότι όλοι μας πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να μην χαθεί η εξεταστική 12.30.27 είναι ένα έσχατο μέτρο για να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση, δεν μπορεί να είναι κανονικότητα” τόνισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας.

Απευθυνόμενος στις Συγκλήτους των ΑΕΙ, ο υπουργός Παιδείας διευκρινίζει ότι η εκάστοτε Σύγκλητος «δύναται να λάβει απόφαση και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για τη διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών με ηλεκτρονικά μέσα λαμβάνοντας τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα εφαρμογής της εξεταστικής διαδικασίας με μεθόδους σύγχρονης εξ αποστάσεως αξιολόγησης, ώστε να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα όσων συμμετέχουν στην διαδικασία των εξετάσεων, καθώς και το αδιάβλητο της διαδικασίας».

Τα πανεπιστήμια μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το κομμάτι δεδομένης της προηγουμένης εμπειρίας που υπάρχει από την πανδημία αλλά υπάρχουν αντικείμενα τα οποία είναι αδύνατον να διδαχθούν και να εξεταστούν” σημείωσε ο πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Φλώρος.

Θα διεκδικήσουμε κάθε δυνατότητα να υλοποιήσουμε τις εξετάσεις και με τον ψηφιακό τρόπο που είναι κάτι χρήσιμο και αυτό” τόνισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Κατσής.

Επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας με την οποία ζητά να ασκηθεί πίεση στις πρυτανικές αρχές προκειμένου να σταματήσουν οι καταλήψεις των πανεπιστημίων και να γίνουν οι εξετάσεις, έστειλε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Οι φοιτητές που αντιδρούν στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια: Στο στόχαστρο καταληψίες και πρυτανικές αρχές"

ΑΠΘ: Έσπασαν ολόκληρη καρέκλα στο κεφάλι του - Τι καταγγέλλει φοιτητής για όσα συμβαίνουν στις καταλήψεις

Για ξυλοδαρμούς και εκφοβισμό φοιτητών που αντιδρούν στις αποφάσεις για καταλήψεις των σχολών έκανε λόγο στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Status fm 107,7, φοιτητής που βρίσκεται στο 3ο έτος της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.

«Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Σε όλες τις συνελεύσεις όταν ανεβαίνει κάποιος στο βήμα για να εκφράσει τη γνώμη του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και να αντιδράσει στις καταλήψεις δέχεται γιουχαΐσματα, βρισιές και εκφοβισμό. Βλέπαμε φοιτήτριες από το 1ο και 2ο να προσπαθούν να μιλήσουν και να τρέμουν ολόκληρες και μετά στην ψηφοφορία ψήφιζαν λευκό γιατί δεν τολμούσαν να πουν όχι στην κατάληψη. Οι παρατάξεις που θέλουν κατάληψη φέρνουν έξω από το αμφιθέατρο κόσμο εκτός πανεπιστημίου και μας τρομοκρατούν», ανέφερε ο φοιτητής

«Χαρακτηριστικά στη συνέλευση που έγινε προχθές στους Πολιτικούς Μηχανικούς η οποία διήρκησε 9 ώρες, υπήρχαν έξω από το αμφιθέατρο κουκουλοφόροι και άνθρωποι αριστερών παρατάξεων, σταματούσαν τους φοιτητές και τους εκφόβιζαν λέγοντάς τους ότι αν ψηφίσουν κατά της κατάληψης θα τους θυμούνται.

Όσοι εξέφρασαν στο βήμα την άποψη να μην γίνει η κατάληψη τους πετούσαν αυγά και σε κάποιους έκαναν κεφαλοκλείδωμα και τους χτυπούσαν. Έσπασαν ολόκληρη καρέκλα στο κεφάλι ενός φοιτητή του Πολιτικών Μηχανικών. Εμείς δεν εκφράσαμε άποψη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είμαστε κατά της κατάληψης. Θέλουμε να ανοίξουν οι σχολές για να συνεχίσουμε τις σπουδές μας», συνέχισε.

Αναφορικά με την στάση της Πρυτανείας και της Αστυνομίας μετά τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του φοιτητή οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, έγιναν γνωστές στις αρχές τόνισε ότι «η Πρυτανεία, οι πρόεδροι των σχολών, η Κοσμητεία, κανένας δεν βγαίνει να πάρει θέση για τις καταλήψεις. Δεν φωνάζουν καν την Αστυνομία. Υποτίθεται ότι βγήκαν καινούριοι νόμοι αλλά δεν εφαρμόζεται τίποτα. Εμείς καλέσαμε την Αστυνομία αλλά δεν ήρθε κανείς. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΠΘ: Έσπασαν ολόκληρη καρέκλα στο κεφάλι του - Τι καταγγέλλει φοιτητής για όσα συμβαίνουν στις καταλήψεις"

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα – Κινητοποιήσεις σε Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά

Σε συντονισμένες κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Δυτική Μακεδονία, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τα προβλήματα που ταλανίζουν το κλάδο τους και «απειλούν -όπως λένε -την βιωσιμότητα της αγροκτηνοτροφικής παραγωγής».

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς συλλόγους της Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου με τα τρακτέρ τους σε παράταξη, πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη της Κοζάνης, όπου οι εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Γιάννη Κοκκαλιάρη ενώ στην συνέχεια απέκλεισαν για μισή ωρα το κτίριο της Περιφέρειας όπου είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Γ. Αμανατίδη.

Τα θέματα που σχετίζονται με τις ενισχύσεις από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων και φαίνεται ότι αποτελούν την αιχμή του δόρατος των κινητοποιήσεων. Όπως αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αγροκτηνοτρόφος από την Πολυκάρπη Καστοριάς Δημήτρης Μόσχος, του οποίου η οικογενειακή φάρμα το 2023 βραβεύτηκε από την ΕΕ ως η καλύτερη της Ευρώπης, «η μείωση του εισοδήματος των συναδέλφων μας από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ για την ζωική και φυτική παράγωγη ανέρχεται μεσοσταθμικά στο 52%».

Τόνισε ότι «πρόκειται για χρήματα που λείπουν από το πορτοφόλι μας, χωρίς να έχουμε άμεσα η έμμεσα την ευθύνη για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα» επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση η οποία όπως ισχυρίζεται «δεν ενημέρωσε έγκαιρα για τις ενέργειές της τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο».

Οι αγρότες της Κοζάνης μετά την συνάντηση τους με τον Περιφερειάρχη Γ. Αμανατίδη παρέταξαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Εγνατίας οδού στα Κοίλα Κοζάνης κι όπως δήλωσε ο Στάθης Πασχαλίδης από τις αρχές της επόμενης βδομάδας «θα επιδιωχθεί σε συντονισμό με τα αλλά μπλόκα στην Περιφέρεια να αποκλειστεί ο κόμβος της Εγνατίας στην Σιάτιστα».

Στην Καστοριά, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της πόλης της Καστοριάς, στην λεωφόρο των κύκνων και έχουν προαναγγείλει για την Δευτέρα ολιγόωρο αποκλεισμό του κτιρίου της Περιφέρειας κατά την διάρκεια της συνάντησής τους με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς. Ο Δημήτρης Μόσχος ανέφερε ότι την επόμενη βδομάδα μετά από συνεννόηση όλοι οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με λεωφορεία θα μεταβούν στην παναγροτική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη.

Στα Γρεβενά, οι αγροκτηνοτρόφοι αποσύρθηκαν από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας και παράταξαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Εγνατίας οδού στην Μυρσίνα. Ο κ. Μπάμπης Ορφανίδης από το Καρπερό Γρεβενών μίλησε για τις επιπτώσεις των πράσινων πολιτικών της ΕΕ στην αγροτική παραγωγή επισημαίνοντας ότι «ενώ στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, των λιπασμάτων, των αγροεφοδίων, πληρώνουμε ήδη ως καταναλωτές την ραγδαία άνοδο των τιμών, την ίδια στιγμή τα αγροτικά και κτηνοτροφικά μας προϊόντα που εφαρμόζουν περιβαλλοντικές πρακτικές πως εξηγείται οι τιμές τους να κατρακυλούν στο χωράφι».


newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα – Κινητοποιήσεις σε Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά"

Κούγιας: Δεν ήταν άτυχη η Τζωρτζίνα, αλλά η Πισπιρίγκου που κληρώθηκαν στη δίκη αυτή η εισαγγελέας και αυτή η πρόεδρος

«Δεν ήταν η Τζωρτζίνα άτυχη που είχε την κα κατηγορουμένη μητέρα (…) αλλά δυστυχώς η κα κατηγορουμένη είναι άτυχη που κληρώθηκαν σε αυτή τη δίκη η κα Εισαγγελέας της έδρας και η κα Πρόεδρος του Δικαστηρίου» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου  Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας τη σχετική αναφορά της εισαγγελέως, που χθες πρότεινε την καταδίκη της πελάτισσάς του.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κούγιας κάνει λόγο για «ατυχέστατη και προσβλητική για τη μνήμη της Τζωρτζίνας άποψη». Όπως σημειώνει η Τζωρτζίνα «θα είχε αποθεώσει την κα κατηγορημένη για τα όσα έκανε για να την κρατήσει στη ζωή».

Μάλιστα, κατηγόρησε την εισαγγελέα και την πρόεδρο του δικαστηρίου ότι «επί 13 μήνες δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να προσπαθούν με ερωτήσεις επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών να δημιουργήσουν στοιχεία, όχι για να δικαστεί δίκαια η κα κατηγορουμένη, αλλά για να καταδικαστεί άδικα».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια

Σήμερα, πληροφορήθηκα από συναδέλφους μου στο Αγρίνιο, όπου παρίσταμαι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ως συνήγορος υπεράσπισης, ότι η κα Εισαγγελέας της έδρας στην υπόθεση της Σ.Π. τόλμησε, παρά τις καταθέσεις του Μάνου Δασκαλάκη σε ανύποπτο χρόνο, τα μηνύματα που αντήλλαξαν μεταξύ τους και τις μαρτυρικές καταθέσεις που περιέγραφαν ότι η κατηγορημένη από τότε που γέννησε τα παιδιά της, μέχρι τότε που η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή, αφιέρωσε όλη της τη ζωή σε αυτά τα τρία παιδιά και ειδικά μετά την από ιατρικά λάθη τετραπληγία της Τζωρτζίνας αποκλειστικά στο πώς σε συνεργασία με ιατρούς και φυσιοθεραπευτές, μόνη της και χωρίς βοήθεια από κανέναν θα την επαναφέρει σε μια φυσιολογική ζωή, να αναφέρει στο δικαστήριο ότι η αείμνηστη Τζωρτζίνα ήταν άτυχη που είχε μητέρα την κα κατηγορουμένη.

Λυπάμαι ιδιαίτερα που την ατυχέστατη και προσβλητική για την μνήμη της Τζωρτζίνας άποψη την αποδέχτηκε και ένας εκ των συνηγόρων υποστηρίξεως της κατηγορίας.

Επί των ως άνω θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν ήταν η Τζωρτζίνα άτυχη που είχε την κα κατηγορουμένη μητέρα και, αν μπορούσε να μιλήσει από εκεί που βρίσκεται για το τι συνέβη ακριβώς και έχασε τη ζωή της, θα είχε αποθεώσει την κα κατηγορουμένη για τα όσα έκανε, για να την κρατήσει στη ζωή, αλλά δυστυχώς η κα κατηγορουμένη είναι άτυχη που κληρώθηκαν σε αυτή τη δίκη η κα Εισαγγελέας της έδρας και η κα Πρόεδρος του Δικαστηρίου που επί 13 μήνες δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να προσπαθούν με ερωτήσεις επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών να δημιουργήσουν στοιχεία, όχι για να δικαστεί δίκαια η κα κατηγορουμένη, αλλά για να καταδικαστεί άδικα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κούγιας: Δεν ήταν άτυχη η Τζωρτζίνα, αλλά η Πισπιρίγκου που κληρώθηκαν στη δίκη αυτή η εισαγγελέας και αυτή η πρόεδρος"

Νετανιάχου για απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η κατηγορία για γενοκτονία που εξακοντίστηκε κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι «εξωφρενική» και τόνισε ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

«Όπως κάθε χώρα, το Ισραήλ έχει ένα εγγενές δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του», τόνισε σε μια ανακοίνωση στα αγγλικά.

«Η αχρεία προσπάθεια να αρνηθεί κανείς στο Ισραήλ αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα είναι μια κατάφωρη διάκριση σε βάρος του εβραϊκού κράτους και δικαίως απορρίφθηκε», πρόσθεσε.

«Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δικαίως απέρριψε το εξωφρενικό αίτημα να μας στερήσει αυτό το δικαίωμα», ανέφερε ο Νετανιάχου, μιλώντας κατά τα φαινόμενα στο γεγονός ότι το Δικαστήριο δεν ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αλλά μόνο και μόνο ο ισχυρισμός ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων δεν είναι μόνο ψευδής, είναι εξωφρενικός και η προθυμία του Δικαστηρίου ακόμη και να το συζητήσει αυτό είναι μια ντροπή που δεν θα ξεπλυθεί για γενιές», συμπλήρωσε.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκρινε ότι οι Παλαιστίνιοι πληρούν τα κριτήρια να αποτελούν προστατευόμενη ομάδα βάσει της Σύμβασης περί γενοκτονίας. Το Δικαστήριο αναγνωρίζει το δικαίωμα των Παλαιστινίων της Γάζας να προστατευθούν από πράξεις γενοκτονίας. Παράλληλα, έκρινε ότι τουλάχιστον ορισμένα από τα δικαιώματα, τα οποία επικαλείται η Νότια Αφρική, είναι ευλογοφανή.

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διέταξε το Ισραήλ να επιτρέψει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Όπως λέει, το Ισραήλ οφείλει να λάβει «άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για να επιτρέψει την παροχή βασικών υπηρεσιών και ανθρωπιστικής βοήθειας που οι Παλαιστίνιοι έχουν επειγόντως ανάγκη για να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης που υφίστανται», αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου.

Το Δικαστήριο διατάσσει επίσης το Ισραήλ «να προλάβει και να τιμωρήσει» την υποκίνηση γενοκτονίας.

Το Ισραήλ οφείλει να λάβει «όλα τα μέτρα εντός της δικαιοδοσίας του για να προλάβει και να τιμωρήσει κάθε άμεση και δημόσια υποκίνηση για διάπραξη γενοκτονίας», αναφέρεται στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Κατά την έναρξη της ανάγνωσης της ετυμηγορίας στην υπόθεση της προσφυγής της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ, το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι έκρινε πως έχει τη δικαιοδοσία να αποφασίσει τη λήψη επειγόντων μέτρων στην υπόθεση της προσφυγής κατά του Ισραήλ για τη διάπραξη γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας και ότι δεν απορρίπτει την προσφυγή, όπως ζήτησε η ισραηλινή πλευρά, σύμφωνα με το Reuters και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωνε νωρίτερα σήμερα ότι αναμένει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να κρίνει ότι το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα γενοκτονίας στη Γάζα. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία, η οποία έχει επικρίνει με σφοδρότητα τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, παρακολουθεί στενά τη διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο και αναμένει «θετική έκβαση».

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με τη σημερινή του ετυμηγορία, κρίνει αν τα επιχειρήματα της προσφεύγουσας Νότιας Αφρικής είναι εύλογα, ώστε να δικαιολογείται η λήψη επειγόντων μέτρων κατά του Ισραήλ.

Μία απόφαση επί της ουσίας της υπόθεσης, η οποία κρίνει αν οι κατηγορίες περί διάπραξης γενοκτονίας στοιχειοθετούνται. Η εξέταση της υπόθεσης σε βάθος είναι μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νετανιάχου για απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα"

Ξεκινά τη μηνιαία καταμέτρηση των παροχών ρεύματος ο ΔΕΔΔΗΕ

Με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών του, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι ξεκινά σταδιακά την καταμέτρηση των παροχών  σε μηνιαία βάση, η οποία και θα ολοκληρωθεί πανελλαδικά έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους. 

Διασφαλίσουν ότι το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολαβικών εταιριών θα έχει πρόσβαση στο χώρο των μετρητών του ακινήτου, προκειμένου να γίνει η λήψη ένδειξης από τον μετρητή και στη συνέχεια να χορηγηθεί στον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας που έχει επιλέξει ο πελάτης, για την έκδοση εκκαθαριστικού λογαριασμού. 

Υπογραμμίζεται ότι, σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η λήψη της ένδειξης,  όλοι οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν την ένδειξη της παροχής εντός τεσσάρων εργάσιμων ημερών από την ημέρα επίσκεψης του καταμετρητή στο ακίνητο, με τους εξής τρόπους: 

  • Καλώντας το Τηλεφωνικό Κέντρο εξυπηρέτησης πελατών του ΔΕΔΔΗΕ στη δωρεάν γραμμή 800-400-4000
  • Εναλλακτικά μπορούν να καταχωρίσουν την ένδειξη στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ, στο link https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html?type=8
  • Μέσω της εφαρμογής My DEDDIE App από το κινητό τους τηλέφωνο. 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Η δέσμευσή μας για μηνιαία καταμέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, υλοποιείται. Ξεκινώντας, σταδιακά, ο ΔΕΔΔΗΕ τις καταμετρήσεις σε όλη την Ελλάδα, αναμένεται να οδηγηθούμε σε δραστική μείωση των ρευματοκλοπών. Και αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με την τόνωση του ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, την περαιτέρω διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο ενεργειακό δυναμικό μας και τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών μας, θα έχει σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές, με κυριότερο τους χαμηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά τη μηνιαία καταμέτρηση των παροχών ρεύματος ο ΔΕΔΔΗΕ"

Εύβοια: Επεισόδιο με τραυματισμό 6 παιδιών στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας! Πέταξαν φωτοβολίδα στο προαύλιο

Επεισόδιο δημιουργήθηκε το πρωί της Πέμπτης 25/01 στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, λίγες ώρες μετά τους βανδαλισμούς στο 2ο Γυμνάσιο όπου οι χώροι μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης!

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviathema.gr, το πρωί κατά την διάρκεια διαλύματος, εξωσχολικοί πέταξαν στον προαύλιο χώρο κροτίδα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 6 παιδιά, φέροντας ελαφριά εγκαύματα ένα εκ των οποίων διαπιστώθηκε ότι του προκλήθηκε απώλεια ακοής.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για πρώτες βοήθειες, ενώ ο νεαρός παρέμεινε για προληπτικούς λόγους.

Πρόκειται για μαθητές ηλικίας 13, 14 και 15 ετών με των 14χρονο να συνεχίζει να νοσηλεύεται καθώς η ρίψη του προκάλεσε μειωμένη ακοή. Οι δράστες αναζητούνται ενώ την ώρα που περιστατικού στο σημείο βρισκόταν και ομάδα μαθητών της τελευταίας τάξης του 5ου γυμνασίου Χαλκίδας.

Δύο καθηγήτριες στο αυτόφωρο

Σύμφωνα με πληροφορίες στην σύλληψη δύο καθηγητριών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων προχώρησαν αστυνομικοί καθώς ήταν υπεύθυνες για την επιτήρηση των μαθητών εκείνη την ώρα.

Μετά από έρευνα της αστυνομίας εντοπίστηκαν υπολείμματα της φωτοβολίδας τα οποία και κατασχέθηκαν ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

eviathema

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύβοια: Επεισόδιο με τραυματισμό 6 παιδιών στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας! Πέταξαν φωτοβολίδα στο προαύλιο"

Παλαιστίνη: Όχι στη γενοκτονία λέει η Χάγη, “κουραφέξαλα” απαντάει το Ισραήλ

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκρινε ότι οι Παλαιστίνιοι εμφανίζονται να αποτελούν προστατευόμενη ομάδα βάσει της Σύμβασης περί γενοκτονίας.

Το Δικαστήριο αναγνωρίζει το δικαίωμα των Παλαιστινίων της Γάζας να προστατευθούν από πράξεις γενοκτονίας.

Κατά την έναρξη της ανάγνωσης της ετυμηγορίας στην υπόθεση της προσφυγής της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ, το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι έκρινε πως έχει την δικαιοδοσία να αποφασίσει την λήψη επειγόντων μέτρων στην υπόθεση της προσφυγής κατά του Ισραήλ για την διάπραξη γενοκτονίας στην Λωρίδα της Γάζας και ότι δεν απορρίπτει την προσφυγή, όπως ζήτησε η ισραηλινή πλευρά.

Την παραπάνω ετυμηγορία χλεύασε το Ισραήλ, με τον ακροδεξιό υπουργό Εθνικής Ασφάλειας της χώρας να την χαρακτηρίζει “κουραφέξαλα”.

“Χάγη και κουραφέξαλα”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ σε ανάρτηση στο Twitter.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι αναμένει από το Δικαστήριο της Χάγης να κρίνει ότι το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα γενοκτονίας στην Γάζα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία, η οποία έχει επικρίνει με σφοδρότητα τις ισραηλινές επιθέσεις στην Λωρίδα της Γάζας, παρακολουθεί στενά την διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο και αναμένει «θετική έκβαση».

Πάντως, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δεν θα αποφασίσει με την σημερινή του ετυμηγορία αν το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα γενοκτονίας στην Γάζα.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » " Παλαιστίνη: Όχι στη γενοκτονία λέει η Χάγη, “κουραφέξαλα” απαντάει το Ισραήλ "

Σοκ στο Πειραιά: Συνελήφθη 43χρονος που παρενοχλούσε ανήλικη – Η παγίδα που του έστησε ο πατέρας της

Σοκάρει η νέα υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικης στον Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, ένας 43χρονος, που μένει στην Πάτρα, προσέγγισε την ανήλικη μέσω εφαρμογής social media και έκλεισε ραντεβού μαζί της, με σκοπό να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του, όμως του έστησε παγίδα ο πατέρας της με τις Αρχές.

Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι μέσω του διαδικτύου προσέγγιζε διάφορες γυναίκες ακόμη και ανήλικα κορίτσια προκειμένου να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του ορμές.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Από το Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου – Δραπετσώνας συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Ειδικότερα, ο 43χρονος, ο οποίος διαμένει σε περιοχή της Πάτρας, χρησιμοποιώντας εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να αποκτήσει επαφή με ανήλικη με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση των γενετήσιων ορμών του.

Η ανήλικη ωστόσο ενημέρωσε σχετικά τον πατέρα της, ο οποίος, παριστάνοντας την ίδια, κανόνισε συνάντηση με τον 43χρονο σε οικία στην περιοχή του Πειραιά, όπου ακινητοποιήθηκε από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Ακολούθως οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπου συνελήφθη ενώ κατασχέθηκε σακίδιο πλάτης που περιείχε ερωτικά βοηθήματα – εξαρτήματα, καθώς και συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) με στιγμιότυπα από τις συνομιλίες με την ανήλικη, φωτογραφίες και βίντεο άσεμνου περιεχομένου.

Από τις επακόλουθες έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στην οικία και στο όχημά του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Οι κατασχεθείσες συσκευές απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και παραγγέλθηκε η φυλάκισή του».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στο Πειραιά: Συνελήφθη 43χρονος που παρενοχλούσε ανήλικη – Η παγίδα που του έστησε ο πατέρας της"

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Δεν είχε ενημερωθεί ο Αλέξης Τσίπρας για τους νεκρούς στο Μάτι, σύμφωνα με τη Ρένα Δούρου

«Δεν ειπώθηκε λέξη για νεκρούς» στο Μάτι στην ενημέρωση που έγινε το μοιραίο βράδυ στον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία συνέχισε την απολογία της ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την κ. Δούρου, η ενημέρωση που έγινε στον Αλέξη Τσίπρα από στελέχη της πυροσβεστικής στο ΕΣΚΕ δεν ήταν εμπεριστατωμένη.

«Η αίσθησή μου είναι ότι γνώριζαν, αλλά φοβήθηκαν να περιγράψουν την τραγικότητα της κατάστασης. Έχουμε καταστροφή στο Μάτι και η ενημέρωση του πρωθυπουργού ξεκινά από τη φωτιά στο Ζεμενό», ανέφερε η κατηγορούμενη και συνέχισε λέγοντας με κατηγορηματικό τρόπο πως «δεν ειπώθηκε λέξη για νεκρούς».

«Από τότε μέχρι σήμερα προσπαθώ να καταλάβω γιατί υπήρξε αυτή η ενημέρωση… Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε έτσι, αφού οι νεκροί ήταν θέμα χρόνου, όπως και έγινε, να αποκαλυφθούν», σημείωσε η Ρένα Δούρου η οποία λίγο νωρίτερα υπεραμύνθηκε των ενεργειών της Περιφέρειας, τονίζοντας πως σε καμία επικοινωνία δεν ζητήθηκε η συνδρομή της.

Η κ. Δούρου αναφέρθηκε στις επικοινωνίες που είχε με τον τότε υπουργό, Νίκο Τόσκα, περιγράφοντας ότι στις 7.21 της είπε «ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και γίνεται προσπάθεια να σώσουν τον κόσμο», ενώ η ίδια εξέφρασε την ανησυχία της για «τη θολή εικόνα και τις πολλές εστίες φωτιάς».
«Μου είπε ότι δεν χρειάζονταν κάτι από την Περιφέρεια. Εγώ πήγα στα γραφεία του ΕΣΚΕ, για να έχω καλύτερη εικόνα. Η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη…», υπογράμμισε η κατηγορούμενη, η οποία στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια δεν προβλέπεται ούτε μπορούσε να συνδράμει στο διασωστικό έργο. Εμείς μόνοι μας ρωτούσαμε αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Φτάνοντας στο ΕΣΚΕ δεν μου επέτρεψαν να μπω στον θάλαμο επιχειρήσεων. Είδα τον Τόσκα και μου είπε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, ότι προσπαθούν να διασώσουν τον κόσμο και μου είπε «δεν θέλω κάτι από εσένα, κάτσε και θα δούμε», περιέγραψε και συνέχισε:

«Ήταν 20:25 όταν η περιφερειακή σύμβουλος ενημερώθηκε για το μέτωπο της φωτιάς. Όσο χρόνο βρισκόμουν εκεί, ρωτούσα και ρωτούσαμε όποιον περνούσε από μπροστά τα ίδια αγωνιώδη ερωτήματα και μου έδιναν την ίδια απάντηση πως “τα πράγματα είναι δύσκολα”». Ανακλώντας στη μνήμη της τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς, η κ. Δούρου ανέφερε πως «υπήρχε φόβος, ανησυχία, παγωμάρα».

«Ήταν εμφανέστατο στην ατμόσφαιρα πως κάτι τραγικό, αν δεν είχε ήδη συμβεί, επρόκειτο να συμβεί… Η αγωνία μου για ενημέρωση αφορούσε το πλήθος των πληγέντων που θα έπρεπε να φροντίσουμε», είπε τονίζοντας πως ακόμη και στις 21:30 το βράδυ δεν γνώριζαν την πραγματική κατάσταση που επικρατούσε.

«Προσωπικά εγώ και τα στελέχη διαρκώς προσπαθούσαμε να μάθουμε αν υπήρχε κίνδυνος και τι μπορούσαμε να κάνουμε. Δεν οχυρωθήκαμε πίσω από το θεσμικό πλαίσιο», τόνισε η κατηγορούμενη η οποία αναφερόμενη στο σκέλος της κατηγορίας που της αποδίδεται σχετικά με την μη οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων είπε πως «η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στην Πυροσβεστική».
«Η Περιφέρεια έκανε τεράστια προσπάθεια να ενημερωθεί για την πορεία και την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Αυτοί που όφειλαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους έμειναν εκτός “κάδρου” και βρεθήκαμε της τοπικής αυτοδιοίκησης κατηγορούμενοι. Σε όλα τα στάδια προληπτικό, αυξημένης ετοιμότητας, κατάσβεση φωτιάς, η Περιφέρεια Αττικής επιτέλεσε το έργο της και σωστά δεν κατηγορήθηκαν αλλά αρκετά μέλη της Περιφέρειας», ανέφερε η κ. Δούρου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Δεν είχε ενημερωθεί ο Αλέξης Τσίπρας για τους νεκρούς στο Μάτι, σύμφωνα με τη Ρένα Δούρου"

Προσοχή! Νέα απάτη με μήνυμα από κούριερ

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ένα μήνυμα - απάτη που κάνει λόγο για «δέμα που κόλλησε στο τελωνείο».

Το μήνυμα - απάτη, αυτή τη φορά έχει αρκετά «προσεγμένη» μορφή και πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να την πατήσει.

Συγκεκριμένα, έρχεται από ελληνικό αριθμό τηλεφώνου, και ακόμα και η διεύθυνση φαίνεται «αληθινή».

Το μήνυμα γράφει:

«Το πακέτο σας με αριθμό 4783984902 είναι μπλοκαρισμένο στο τελωνείο, πληρώστε 1,99€ στο https:// courier-acs. net»

Φυσικά η ACS δεν στέλνει τέτοιου είδους μηνύματα, και αν παρατηρήσει κανείς καλύτερα το όνομα στο link είναι courier-acs και όχι acscourier που θα έπρεπε να είναι κανονικά.

Αν πατήσει κάποιος το link πολύ πιθανόν να ζητήσει κωδικούς της κάρτας με σκοπό να κλέψει χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η ίδια απάτη και από τα δήθεν «ΕΛΤΑ»

Τις προηγούμενες μέρες αρκετοί χρήστες κινητών τηλεφώνων δέχονται μηνύματα για δέμα προς παραλαβή από τα ΕΛΤΑ, που υποτίθεται ότι βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

apati-elta3_bb6a3.jpg

Το iEidiseis μίλησε με αξιωματικούς του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος όπου αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες υπάρχει αυξημένη λειτουργία της συγκεκριμένης μεθόδου στη χώρα μας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί πολίτης που να έπεσε θύμα.

Σε κάθε περίπτωση αν πατήσατε αυτά τα Link επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζά σας.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Προσοχή! Νέα απάτη με μήνυμα από κούριερ "

Πρώτη εκτέλεση με άζωτο στην Αλαμπάμα: Οι τελευταίες, βασανιστικές στιγμές του θανατοποινίτη Κένεθ Γιουτζίν Σμιθ – «Τραβούσε τα λουριά και σπαρταρούσε για δύο ως τέσσερα λεπτά»

Στην αμερικανική πολιτεία Αλαμπάμα έγινε χθες, Πέμπτη, η παγκόσμια πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη με τη μέθοδο της πρόκλησης ασφυξίας διά της εισπνοής αζώτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΗΕ είχε υποβάλει εκ των προτέρων τις ενστάσεις του, κάνοντας λόγο για μορφή «βασανισμού». Ο θάνατος του Κένεθ Γιουτζίν Σμιθ, που είχε καταδικαστεί αμετάκλητα το 1996 στην εσχάτη των ποινών, μετά τη δεύτερη δίκη του για τη δολοφονία γυναίκας κατά παραγγελία του συζύγου της, επήλθε στη φυλακή της Άτμορ χθες στις 20:25 (τοπική ώρα· στις 04:25 σήμερα ώρα Ελλάδας), 29 λεπτά μετά την έναρξη της εκτέλεσης, όπως διευκρίνισαν οι αρχές της πολιτείας.

«Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Απόψε, ο Κένεθ Σμιθ θανατώθηκε για το στυγερό έγκλημα που είχε διαπράξει πριν από 35 χρόνια», ανέφερε ο Στιβ Μάρσαλ, πολιτειακός γενικός εισαγγελέας (υπουργός Δικαιοσύνης), υποστηρίζοντας πως η Αλαμπάμα σημείωσε «επίτευγμα», κατ’ αυτόν, «ιστορικό».

Σύμφωνα με δημοσιογράφο τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, που ανήκει στο εθνικό δίκτυο του CBS, ο οποίος ήταν παρών στην εκτέλεση, τα τελευταία λόγια του Σμιθ ήταν: «Απόψε η Αλαμπάμα πάει την ανθρωπότητα ένα βήμα πίσω […]. Φεύγω με αγάπη, ειρήνη και φως […] Ευχαριστώ όλους αυτούς που με υποστήριξαν. Σας αγαπώ όλους».

Χθες το πρωί του προσφέρθηκε το τελευταίο του γεύμα, μια μπριζόλα με πατάτες και αυγά.

Όταν άρχισε η εκτέλεσή του, ο Σμιθ «άρχισε να συστρέφεται και να σπαρταράει για δυο ως τέσσερα λεπτά, ενώ ακολούθησαν περίπου πέντε λεπτά που βαριανάσαινε», ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος AL.com, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες.

«Έμοιαζε να προσπαθεί να κρατήσει την ανάσα του για όσο περισσότερο μπορούσε, ώστε να μην εισπνεύσει το άζωτο», είπε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της διεύθυνσης φυλακών στην Αλαμπάμα, Τζον Χαμ.

Αυτή ήταν η πρώτη εκτέλεση της χρονιάς στις ΗΠΑ, όπου το 2023 έγιναν 24, όλες με τη χορήγηση θανατηφόρου ενέσιμου διαλύματος ενδοφλεβίως. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια που χρησιμοποιήθηκε στη χώρα εντελώς νέα μέθοδος εκτέλεσης.

«Βασανιστήριο»

Η προηγούμενη προσπάθεια να εκτελεστεί με θανατηφόρα ένεση, τη 17η Νοεμβρίου 2022, ακυρώθηκε in extremis, καθώς δεν μπόρεσε να γίνει εντός του καθορισμένου χρόνου η τοποθέτηση καθετήρα έγχυσης του θανατηφόρου διαλύματος στις φλέβες του, παρότι παρέμεινε δεμένος για ώρες.

Η Αλαμπάμα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, συγκαταλέγεται στις τρεις αμερικανικές πολιτείες που έχουν εγκρίνει τις εκτελέσεις με εισπνοή αζώτου, μέθοδο στην οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου).

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τόνισε τη 16η Ιανουαρίου πως τη «θορύβησε» η χρήση «μεθόδου εκτέλεσης άνευ προηγουμένου», εντελώς «αδοκίμαστης».

Αυτό «θα μπορούσε να συνιστά βασανιστήριο ή απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση βάσει του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα», προειδοποίησε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας, Ραβίνα Σαμντασάνι, καλώντας να ανασταλεί η εκτέλεση.

Το πρωτόκολλο της εκτέλεσης διά της υποξίας, που προκαλεί η εισπνοή αζώτου, δεν προβλέπει τη χορήγηση αναισθησίας, μολονότι η αμερικανική κτηνιατρική εταιρεία (AVMA) συνιστά να δίνεται αναισθητικό στα ζώα στα οποία γίνεται ευθανασία με αυτόν τον τρόπο, υπογράμμισε η εκπρόσωπος.

«Εντελώς πειραματική»

Όλες οι προσφυγές και τα αιτήματα αναστολής της εκτέλεσης του 58χρονου απορρίφθηκαν, με τελευταία αυτή στο Ανώτατο Δικαστήριο προχθές, Τετάρτη. Στον κορυφαίο δικαστικό θεσμό των ΗΠΑ, όπου έχουν καθαρή πλειοψηφία οι συντηρητικοί, έγινε χθες ύστατη προσφυγή εκ μέρους του Κένεθ Σμιθ, χωρίς καμιά συνέχεια.

Στα γραπτά επιχειρήματά της προς το Ανώτατο Δικαστήριο, η Πολιτεία έφθασε στο σημείο να παρουσιάσει την υποξία διά της εισπνοής αζώτου ως «πιθανόν την πιο ανθρώπινη μέθοδο εκτέλεσης που έχει εφευρεθεί ποτέ».

«Οι Αρχές στην Αλαμπάμα δεν μπόρεσαν να φέρουν εις πέρας τρεις εκτελέσεις το 2022, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Κένεθ Σμιθ», είχε τονίσει η εκτελεστική διευθύντρια του εξειδικευμένου παρατηρητηρίου «Κέντρο Ενημέρωσης για τη Θανατική Ποινή» (DPIC), Ρόμπιν Μάερ.

Ίσως «αισθάνονται πιο άνετα», επειδή πλέον θα χρησιμοποιούν «εντελώς διαφορετική μέθοδο εκτέλεσης», μόνο που «είναι εντελώς πειραματική και δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ», συμπλήρωσε σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ένορκοι αγνοήθηκαν

Ο Κένεθ Σμιθ είχε κριθεί ένοχος το 1988 για τη δολοφονία της 45χρονης Ελίζαμπεθ Ντορλίν Σένετ, την οποία διέπραξε κατόπιν εντολής και πληρωμής από τον σύζυγο του θύματος, πάστορα Τσαρλς Σένετ, που είχε μεγάλα χρέη και ιστορικό απιστίας. Μάλιστα, όπως έγιναν τα πράγματα φάνηκε πως ήθελε να δοθεί η εντύπωση ότι επρόκειτο για ληστεία που πήρε άσχημη τροπή.

Παρότι ο σύζυγος αυτοκτόνησε κατόπιν, η αστυνομία μπόρεσε να φθάσει στους εκτελεστές. Ο συνεργός του Κένεθ Σμιθ, ο Τζον Φόρεστ Πάρκερ, που είχε καταδικαστεί επίσης στην εσχάτη των ποινών, εκτελέστηκε το 2010.

Ο Κένεθ Σμιθ είχε, επίσης, αρχικά καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά η δίκη ακυρώθηκε, όταν εξετάστηκε η έφεση. Στη δεύτερη δίκη του, το 1996, τα 11 από τα 12 μέλη του σώματος ενόρκων τάχθηκαν υπέρ του να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Όπως, όμως, και στη δίκη του συνεργού του, ο δικαστής αψήφησε τη γνώμη του σώματος ενόρκων και του επέβαλε τη θανατική ποινή, δυνατότητα που υπήρχε εκείνη την εποχή σε κάποιες πολιτείες, αλλά πλέον έχει καταργηθεί σε όλες.

Στην ετήσια έκθεσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο, το DPIC είχε επισημάνει πως οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που εκτελέστηκαν το 2023 στις ΗΠΑ «πιθανόν δεν θα καταδικάζονταν σε θάνατο σήμερα», καθώς θα λαμβανόταν υπόψη ιδίως πως έπασχαν από προβλήματα ψυχικής υγείας ή υπέστησαν ψυχικά τραύματα σε μικρή ηλικία. Έχουν υπάρξει, εξάλλου, νομοθετικές αλλαγές ως προς την επιβολή της θανατικής ποινής.

Η εσχάτη των ποινών έχει καταργηθεί σε 23 αμερικανικές πολιτείες. Άλλες έξι εφαρμόζουν μορατόριουμ στην εφαρμογή της με αποφάσεις των κυβερνητών τους.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πρώτη εκτέλεση με άζωτο στην Αλαμπάμα: Οι τελευταίες, βασανιστικές στιγμές του θανατοποινίτη Κένεθ Γιουτζίν Σμιθ – «Τραβούσε τα λουριά και σπαρταρούσε για δύο ως τέσσερα λεπτά»"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τρίτη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθούν στον αυτοκινητόδρομο εργασίες ασφαλτόστρωσης, όπως ανακοίνωσε σχετικά η «Νέα Οδός Α.Ε.» την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η «Νέα Οδός Α.Ε.» την Παρασκευή (26.01.2024), κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μακράς διάρκειας, θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, με σκοπό την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 7 το πρωί έως και τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, θα ισχύσουν από το 62,7ο χλμ. έως και το 59,7ο χλμ. (σ.σ. Σχηματάρι) στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Α’ ΦΑΣΗ: Αποκλεισμός της αριστερής και μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τμήμα της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

Β’ ΦΑΣΗ: Αποκλεισμός της μεσαίας και δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, καθώς και της Λ.Ε.Α., με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα.

Οι εργασίες, και συνεπώς οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι κατά τις περιόδους της Καθαράς Δευτέρας (15/03-19/03) και της 25ης Μαρτίου (22/3-26/03) δεν θα πραγματοποιούνται εργασίες, συνεπώς και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

«Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών.

Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και εφιστά την προσοχή των οδηγών καθώς οι τελευταίοι οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τρίτη"

Απίστευτο: Γερανός δουλεύει πάνω από νηπιαγωγείο στον Άγιο Δημήτριο – Οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο (βίντεο)

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι πάνω από νηπιαγωγείο της Αθήνας εργάζεται ένας γερανός πάνω από τα κεφάλια των μαθητών, με τους γονείς τους να μην τα στέλνουν στο σχολείο γιατί φοβούνται για την ακεραιότητά τους.

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα, σύμφωνα με το Open,  στο 2ο νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου και, παρά τις πιστοποιήσεις ότι ο γερανός δεν πρόκειται να πέσει ανεξαρτήτως των περιστροφών του, οι γονείς των παιδιών δεν τα στέλνουν στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ο γερανός βρίσκεται στο σημείο από το Σάββατο, ενώ οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία την Τρίτη. «Από τη Δευτέρα δεν τον έχουμε στείλει, γιατί ζούμε αυτόν τον εφιάλτη. Ο γερανός, κουβαλώντας έναν κάδο, έριξε μέσα στο νηπιαγωγείο ένα τεραστίων διαστάσεων χαρτόνι, χαρτόνια μάλλον, τα παιδιά ούρλιαξαν και το περιστατικό το βιντεοσκόπησε μία καθηγήτρια» είπε ο Δημήτρης Μαγκάκης, γονιός παιδιού στο σχολείο.

«Την Τρίτη, η διευθύντρια του σχολείου κάλεσε την αστυνομία και ήμουν παρών όταν ήρθε το 100. Ο γέρανος δεν είχε άδεια χρήσης, παρόλα αυτά δούλευε κανονικά και περιστρεφόταν κανονικά γύρω από τον δρόμο και τις πολυκατοικίες» συνέχισε ο κ. Μαγκάκης.

«Δεν έχω καλέσει ακόμη την Επιθεώρηση Εργασίας. Εμείς δεν έχουμε στείλει τα παιδιά μας στο σχολείο, ωστόσο άλλοι γονείς επειδή δουλεύουν, αναγκάζονται και τα στέλνουν. Δεν ξέρω πως έχει δοθεί άδεια σ’ αυτόν τον γερανό και πόσο μάλλον δίπλα στο δημαρχείο. Τα παιδιά μας λένε πότε θα γυρίσουμε στο σχολείο» κατέληξε ο καταγγέλλων γονέας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο: Γερανός δουλεύει πάνω από νηπιαγωγείο στον Άγιο Δημήτριο – Οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο (βίντεο)"

Αυγενάκης: Μέσα σε 18 ημέρες εκταμιεύτηκαν 18 εκατ. ευρώ σε 2.100 κτηνοτρόφους

Τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με την οικονομική ενίσχυση και αποζημίωση των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων στη Θεσσαλία μετά από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias, υπερασπίστηκε μιλώντας την Παρασκευή στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης.

Εστιάζοντας στο πόσα χρήματα εξήλθαν του κρατικού ταμείου (αντί του πόσα κατέληξαν στο ταμείο του καθενός παραγωγού), ο υπουργός σημείωσε ότι μέσα σε 18 ημέρες εκταμιεύτηκαν 18 εκατ. ευρώ σε 2.100 κτηνοτρόφους ως προκαταβολή, και ότι μέχρι 30/6 θα έχει γίνει η πλήρης εξόφλησή τους, και ανέφερε:

«Έχουν βγει από τα ταμεία περίπου 160 εκατομμύρια σε τιμές 30%-40% πιο υψηλές από τις υπολογιζόμενες του απωλεσθέντος πόρου. Όσον αφορά τους αγρότες, πληρώθηκαν προκαταβολή 33.000 παραγωγοί με 2.000 έως 4.000 ευρώ ο καθένας. Οι επιτροπές προχωρούν στις καταγραφές προκειμένου να προσδιοριστεί και το υπόλοιπο του ποσού. Ενεργοποιήσαμε το μέτρο 42, σύμφωνα με το οποίο θα χορηγηθεί 100% του ζωικού κεφαλαίου και του στάβλου. Ενεργοποιήσαμε για όποιον το θέλει, τη διάταξη για τα Κτηνοτροφικά Πάρκα. Οι φάκελοι συντάσσονται δωρεάν από ντόπιους γεωπόνους κάθε περιοχής. Στηρίξαμε με σκοπό πλήρους αποζημίωσης κάθε είδους, τους αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες εξακολουθούν α βρίσκονται κάτω από το νερό. Τα χρήματα όμως είναι κατά κύριο λόγο κοινοτικά και υπάρχουν προϋποθέσεις για να εκταμιεύονται. Αρχικά η Ευρωπαϊκή Ένωση μίλησε για πλήρη αποζημίωση σε βάθος 4 χρόνων, και το απορρίψαμε κατηγορηματικά».

Οι αγρότες Βασίλης Συμεωνίδης, Γιώργος Καραΐσκος και Γρηγόρης Στύλλος οι οποίοι από τα μπλόκα συνομίλησαν στον αέρα με τον Υπουργό, διαμαρτυρήθηκαν: «Όλοι ζουν και τρώνε, από ον αγρότη. Εμείς όμως δε μπορούμε να ζήσουμε. Ζητάμε ξειδίκευση των μέτρων ανά περιοχή. Οι κοινοτικοί κανονισμοί βάσει νέας ΚΑΠ είναι τόσο γενικοί για όλες τις περιοχές, που σε κάποιες περιοχές δεν πληρούνται οι όροι τους και έτσι δημιουργούν μειώσεις επιδοτήσεων. 16.000 ΑΦΜ αγροτών είναι δεσμευμένα χωρίς νόμιμη αιτία. Σε κάθε νέα ΚΑΠ συνάδελφοί μας αγρότες εγκαταλείπουν το επάγγελμα και μεταναστεύουν».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυγενάκης: Μέσα σε 18 ημέρες εκταμιεύτηκαν 18 εκατ. ευρώ σε 2.100 κτηνοτρόφους"

Κούγιας: Για γέλια η πρόταση της Εισαγγελέως για την Πισπιρίγκου, ξεπέρασε και τα πρωινάδικα

Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας πρότεινε μετά από μια μαραθώνια πρόταση η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου αναπτύσσοντας για 12 ώρες ένα σκεπτικό που κατέρριψε όλη την επιχειρηματολογίας της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα.

O συνήγορος της 34χρονης, Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του σήμερα χαρακτήρισε «χαμηλού περιεχομένου» την πρόταση της Εισαγγελέως, ενώ πρόσθεσε πως «αν δεν αθωωθεί στο τέλος, θα παραιτηθώ».

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μία «ταπεινού περιεχομένου η πρόταση της εισαγγελέως για τη Ρούλα Πισπιρίγκου» και τόνισε ότι «ξεπέρασε πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο, περισσότερο ενδιαφερόταν η Εισαγγελέας να τελειώσει η δίκη για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη». Ενώ δήλωσε επίσης πως «είναι για γέλια. 53 χρόνια στα δικαστήρια δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο».

«Κατηγορείται η κατηγορουμένη χωρίς να υπάρχει καμία επιστημονική εξήγηση ότι σκότωνε τα παιδιά της για να κρατήσει τον άνδρα της. Έχετε ακούσει ποτέ να σκοτώνει τα παιδιά της το μόνο που τη συνδέει με τον άνδρα της, να σκοτώνει τα παιδιά της;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Κούγιας.

Σχετιθκά με τις σχέσεις του ζευγαριού, είπε: «Όταν έχασε τη ζωή της η Μαλένα και η Ίριδα, το ζευγάρι ήταν ενωμένο, ήταν ταυτισμένο. Έκαναν μήνυση στους γιατρούς. Είναι κωμικού περιεχομένου η προσέγγιση”, είπε και κατηγόρησε την Εισαγγελέα ότι αγνόησε επιστήμονες μάρτυρες υπεράσπισης".

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Οι εισαγγελικές προτάσεις γίνονται σε πολύ μικρά ποσοστά αποδεκτά γιατί γίνονται με πολύ μεγάλη προχειρότητα. Η κυρία εισαγγελέας, αγόρευε 9 ώρες. Είμαι βέβαιη ότι στο δικαστήριο κανείς δεν θα θυμάται τίποτα ούτε οι ένορκοι. Την πρότασή της δεν την κατέθεσε εγγράφως. Ήταν για τα κανάλια».

Όσον αφορά με το εάν πιστεύει ότι θα αθωωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου τόνισε ότι είναι απόλυτος ότι η κατηγορουμένη είναι αθώα. «Εάν λοιπόν τελικώς δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα πω ότι η δικαιοσύνη πλέον στην Ελλάδα αποδίδεται μέσα από τα κανάλια και δεν θα έχω λόγο παρουσίας μου στα δικαστήρια. Εάν τελικώς η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου. Εγώ έχω δοκιμαστεί ως δικηγόρος. Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει δοκιμαστεί» είπε κλείνοντας ο ποινικολόγος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κούγιας: Για γέλια η πρόταση της Εισαγγελέως για την Πισπιρίγκου, ξεπέρασε και τα πρωινάδικα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news