facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Σκηνές τρόμου σε καταυλισμό Ρομά στα Μέγαρα – Συνεργείο του Star κινδύνευσε από πυροβολισμούς!

Με τη συνοδεία αστυνομικών απεγκλωβίστηκαν από καταυλισμό Ρομά στα Μέγαρα μέλη συνεργείου του τηλεοπτικού σταθμού Star αλλά κάτοικοι την ώρα που έπεφταν δεκάδες πυροβολισμοί από διαφόρων τύπων όπλα.

“Πρόκειται για καθημερινό φαινόμενο” λέει κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην αστυνομική συντάκτρια Κατερίνα Ρίστα, η οποία έντρομη κάνει λόγο για “εμπόλεμη ζώνη”.

Άλλοι κάτοικοι περιγράφουν σκηνές καθημερινού τρόμου καθώς μία συμμορία αποτελούμενη από 13 άτομα που ζουν απομονωμένα, εκβιάζει τους πολίτες αποσπώντας “μηνιάτικο” ακόμα και από οικίες.

“Αναγκαζόμαστε να οπλοφορούμε” λένε στην κάμερα του Star. Όπως λέει ο πρόεδρος του Καταυλισμού έχει αποσταλεί επιστολή τόσο στον Δήμαρχο όσο και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκηνές τρόμου σε καταυλισμό Ρομά στα Μέγαρα – Συνεργείο του Star κινδύνευσε από πυροβολισμούς!"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους Θεσσαλούς αγρότες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί ξεχωριστά με τους Θεσσαλούς αγρότες, όπως έκανε γνωστό ο Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης δήλωσε για το θέμα των αγροτών της Θεσσαλίας ο ότι «τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία και τον τόπο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες».

Ο Μάκης Βορίδης παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Βόλου και με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην τρέχουσα κυβερνητική κατάσταση και στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της χώρας, αφού πριν αφιχθεί στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας πέρασε και από το αγροτικό μπλόκο του Αλμυρού και τόνισε ότι «συνεχίζουμε να συζητάμε με ιδιαίτερη έμφαση και ευαισθησία τα ζητήματα και της Θεσσαλίας, γιατί υπάρχουν περιοχές στις οποίες οι παραγωγοί έχουν δοκιμαστεί».

Εκεί λοιπόν ανέφερε πως «τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία και τον τόπο της συνάντησης με τους αγρότες. Θα γίνει αυτή η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Τα ξέρουμε τα θέματα και εξήγησα τις δυνατότητες που έχουμε. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, βοηθούν τον πρωθυπουργό στην επαναδιαπραγμάτευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και σε αυτό το κομμάτι έχουμε στρατηγική συμφωνία με τους αγρότες, γιατί η αλήθεια είναι ότι η ΚΑΠ διαμορφώθηκε όπως διαμορφώθηκε κάτω από την πίεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την τριμερή συμφωνία Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο έχει πλειοψηφία σοσιαλιστών, αριστερών και οικολόγων, που μας οδήγησαν για την πράσινη μετάβαση και αυτό είναι που οδήγησε σε έναν συμβιβασμό».

Και ο κ. Βορίδης συμπλήρωσε ότι «η Κυβέρνηση ως αντίπαλο έχει τα προβλήματα. Ασχολούμαστε με τα θέματα της ακρίβειας, προχωράμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο, ψηφίσαμε την αυστηροποίηση των ποινών του Ποινικού Κώδικα, θα ψηφίσουμε στις 7 και 8 Μαρτίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε σε όλα τα επίπεδα».

Μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη ήταν στον Βόλο και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου που είχε σειρά επαφών και συναντήσεων στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Θεσσαλία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους Θεσσαλούς αγρότες"

Σε δύο εβδομάδες οι κάλπες για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Εκλογές και για Κεντρική Επιτροπή

Τετραπλές θα είναι οι κάλπες που θα στηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία με την οποία ξεκίνησε το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παρέμβαση – βόμβα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε προσφυγή στις κάλπες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι κάλπες για πρόεδρο αλλά και για Κεντρική Επιτροπή θα γίνουν μαζί με εκείνες για τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τις Οργανώσεις Μελών του κόμματος. Αν δεν αλλάξει κάτι οι κάλπες για Νομαρχιακές και ΟΜ είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας να στηθούν δύο εβδομάδες μετά το Συνέδριο του κόμματος.

Η εγγύτητα του χρόνου, είναι προφανές πως δίνει αρχικά σαφές προβάδισμα στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, ενώ πιέζει τον όποιο αντίπαλό του να δηλώσει άμεσα τη συμμετοχή του. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στα μέσα Μαρτίου ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να κάνει την 20ήμερη στρατιωτική του θητεία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε δύο εβδομάδες οι κάλπες για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Εκλογές και για Κεντρική Επιτροπή"

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ο 80χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του

Από τις μαχαιριές του 80χρονου συζύγου της φαίνεται να έπεσε νεκρή η 87χρονη, στην περιοχή της Χαριλάου, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο 80χρονος φερόμενος ως δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο, καθώς μετά το έγκλημα κατανάλωσε χάπια, με συνέπεια να εντοπιστεί σε ημιλιπόθυμη κατάσταση δίπλα στο πτώμα της γυναίκας του.

Το φονικό – σύμφωνα με την Αστυνομία – συνέβη το πρωί στο διαμέρισμα όπου διέμενε το ηλικιωμένο αντρόγυνο. Ο ανιψιός τους ήταν εκείνος που γύρω στις 3.30 το απόγευμα – ανησυχώντας επειδή οι ηλικιωμένοι δεν απαντούσαν στις κλήσεις του – αποφάσισε να επισκεφθεί το διαμέρισμά τους, όπου εντόπισε σε λίμνη αίματος την 87χρονη θεία του και πεσμένο στο έδαφος τον 80χρονο σύζυγό της.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και εξετάζοντας τη σορό μακροσκοπικά διαπίστωσε τραύματα σε διάφορα σημεία και μεταξύ αυτών στην κοιλιακή χώρα. Ο ηλικιωμένος άντρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

Αστυνομικοί της Σήμανσης κλήθηκαν στο διαμέρισμα ενώ τις έρευνες ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του 80χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του θα εξεταστεί από τους αστυνομικούς.

Να σημειωθεί ότι οι αρχικές πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι η παθούσα είναι 78 και ο σύζυγός της 88 ετών. Με νεότερη ενημέρωση προέκυψαν οι ηλικίες που αναφέρονται πιο πάνω.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ karfitsa

Διαβάστε Περισσότερα » "Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ο 80χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του"

Κασσελάκης απαντά στον Τσίπρα: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

Ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι που έριξε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας λίγες ώρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου, νέα προσφυγή στη βάση του κόμματος.«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», αναμένεται να πει στο κλείσιμο της ομιλίας του στο 4ο Συνέδριο της παράταξης στο γήπεδο Tae Kwon Do, σύμφωνα με πληροφορίες.

 «Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες» αναμένεται να πει στο κλείσιμο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στη σκιά της παρέμβασης-βόμβα του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας γνωστό ότι προσφεύγει στις ρίζες του: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μονη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα».

Ο κ. Κασσελάκης δηλώνει ότι είναι εδώ, όρθιος και έτοιμος για «να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κασσελάκης απαντά στον Τσίπρα: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»"

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Οι 4 καλύτερες και οι 4 χειρότερες επιδόσεις της κυβέρνησης – Υπέρ των αγροτών το 82%

Τις χειρότερες «επιδόσεις» της κυβέρνησης (με βάση τη γνώμη των πολιτών) και τις απόψεις της κοινωνίας για μια σειρά ζητήματα καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το θέμα.

Στην δημοσκόπηση της Metron Analysis οι πολίτες αναφέρουν πως είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε τομείς όπως ο πληθωρισμός, η εγκληματικότητα, η παιδεία. Σταθερά ως πρώτο τους πρόβλημα βάζουν την ακρίβεια.

Ως προς τη συνολική αποτίμηση της κατάστασης της χώρας, το 60% απαντά πως τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση. Μόλις το 34% θεωρεί πως η χώρα είναι σε καλή πορεία.  

Επίσης η κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της κοινής γνώμης για τις επιδόσεις της στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων της διαφθοράς, των φυσικών καταστροφών, του πληθωρισμού και της εγκληματικότητας, δηλαδή τα προβλήματα γύρω από τα οποία καταγράφεται μια ιδιαίτερα έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει 73% αρνητικές γνώμες στο θέμα της εγκληματικότητας, 72% στο θέμα του πληθωρισμού, και 70% στο θέμα των φυσικών καταστροφών και της διαφθοράς.

 

Εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά στήριξης στους αγρότες. Το 82% εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα των αγροτών ενώ το 62% συμφωνεί και με τις μορφές των κινητοποιήσεών τους.

Ωστόσο στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών δεν υπάρχουν τα ίδια ποσοστά. Το 60% τάσσεται υπέρ, όμως στο θέμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια το 66% είναι κατά. 

Σε ό,τι αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια, μια πρώτη ματιά δείχνει «διχασμό», αφού υπέρ είναι το 51%.

Ωστόσο η ανάλυση έχει ενδιαφέρον. Η ηλικιακή κατηγορία 17-27, που αφορά δηλαδή κυρίως το νομοσχέδιο, τάσσεται κατά κατά 59%. 

Ειδικά δε οι φοιτητές, τάσσονται κατά σε ποσοστό 68%. Οι κοινωνικές ομάδες που είναι υπέρ, είναι αυτές των συυνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και εργοδοτών.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η κυβέρνηση παίρνει ιδιαίτερα αρνητική βαθμολογία και σε ένα ζήτημα που το θεωρεί «αιχμή» των μεταρρυθμίσεών της, αυτό της παιδείας, καθώς το 65% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον χώρο της παιδείας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Metron Analysis: Οι 4 καλύτερες και οι 4 χειρότερες επιδόσεις της κυβέρνησης – Υπέρ των αγροτών το 82%"

Από την Αθήνα στα μπλόκα οι αγρότες της Ηπείρου

Σε θέση μάχης παραμένουν οι αγρότες της Ηπείρου μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας και την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια- όπως τα χαρακτηρίζουν- αιτήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να καθορίσουν τη στάση τους μέσα στο Σαββατοκύριακο, οπότε και αναμένεται πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων για τον συντονισμό των δράσεων τους. Αγρότες των Ιωαννίνων προχώρησαν και το βράδυ της Πέμπτης σε αποκλεισμό του κόμβου Καλπακίου και ταυτόχρονα η επιτροπή αγώνα του Νομού καλεί τους πολίτες να συμπαρασταθούν στον δίκαιο -όπως τον αποκαλούν- αγώνα που δίνει ο κλάδος για την επιβίωσή του.
Στο πλευρό των αγροτών τάσσονται με ψηφίσματά τους και τα Δημοτικά Συμβούλια Πρέβεζας και Πάργας.
Η τοπική οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση της Αστυνομίας απέναντι στους αγρότες που συμμετείχαν στο μπλόκο του Καλπακίου. Τους εμπόδισαν να εισέλθουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο και επέβαλε πρόστιμα σε όσους το επιχείρησαν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Από την Αθήνα στα μπλόκα οι αγρότες της Ηπείρου"

Καιρός αύριο: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Βροχερός θα είναι ο καιρός στη δυτική χώρα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από το απόγευμα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 και στην κεντρική Μακεδονία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα στα νότια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 04 έως 13 βαθμούς.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην περιοχή των Κυθήρων.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στην ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια 4 με 5 και από μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 και τοπικά έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια τμήματα τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή"

Επέστρεψαν στα μπλόκα οι Θεσσαλοί αγρότες αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους

Επέστρεψαν στα μπλόκα οι Θεσσαλοί αγρότες, μετά το μαζικό συλαλλητήριο στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη, δυναμωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση.

Στο πλαίσιο μίας πρώτης σύσκεψης μετά την επιστροφή τους, τόσο στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, όσο και στα υπόλοιπα μπλόκα της Θεσσαλίας, οι αγρότες αποφάσισαν να παραμείνουν και να ενισχύσουν τα μπλόκα. Επίσης, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα μπλόκα σε όλη τη χώρα, προκειμένου να συντονίσουν τις δυνάμεις τους και τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους.

Στις αρχές Μαρτίου, στη διάρκεια της συνάντησης των Ευρωπαίων υπουργών Γεωργίας οι αγρότες θα προχωρήσουν σε συγκεκριμένη δράση στα μπλόκα όλης της χώρας.

Τέλος, φαίνεται να ξεκαθαρίζει ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Θεσσαλούς αγρότες θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επέστρεψαν στα μπλόκα οι Θεσσαλοί αγρότες αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους"

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από την ΕΛ.ΑΣ. τρία άτομα στην προσπάθεια τους να διαρρήξουν σπίτι στην Αγία Παρασκευή

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 19-2-2024, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, -3- αλλοδαποί, ηλικίας 50, 35 και 29 ετών, τη στιγμή που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν θύρα οικίας με τη χρήση κλειδιού τύπου «πασπαρτού» στην Αγία Παρασκευή.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που αστυνομεύουν την περιοχή, εντόπισαν και ακινητοποίησαν τους -3- κατηγορούμενους οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • -7- κατσαβίδια,
  • -19- κλειδιά τύπου «πασπαρτού»,
  • φακός,
  • ζευγάρι γάντια και
  • -3- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από την ΕΛ.ΑΣ. τρία άτομα στην προσπάθεια τους να διαρρήξουν σπίτι στην Αγία Παρασκευή"

Η μητέρα του Ναβάλνι είδε τη σορό του και λέει ότι την απειλούν για να τον κηδέψει κρυφά – Τι γράφει το πιστοποιητικό θανάτου του

Η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Λουντμίλα, κατηγόρησε τους Ρώσους ανακριτές ότι την «απειλούν» να κηδέψει το παιδί της κρυφά χωρίς καν την παρουσία συγγενών.

Όπως ανέφερε σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, της επέτρεψαν να δει τη σορό του γιου της υπό τον όρο να τον κηδέψει κρυφά.

«Με κοίταξαν στα μάτια και μου είπαν ότι θα κάνουν κάτι στη σορό του γιου μου, αν δεν δεχτώ να τον κηδέψω κρυφά. Δεν συμφωνώ με αυτό. Θέλω όλοι εσείς που αγαπάτε τον Αλεξέι και βιώσατε τον θάνατο του ως προσωπική τραγωδία, να έχετε την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσετε» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η μητέρα του, σύμφωνα με το Sky News.

Η ομάδα του Ναβάλνι λέει πως το πιστοποιητικό θανάτου του γράφει ότι πέθανε από φυσικά αίτια

Η ομάδα του επικριτή του Κρεμλίνου ανακοίνωσε σήμερα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι το πιστοποιητικό θανάτου του πολιτικού της αντιπολίτευσης γράφει ότι πέθανε από φυσικά αίτια.

Ο ηλικίας 47 ετών Ναβάλνι πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε σωφρονιστική αποικία της Αρκτικής και η ομάδα και η οικογένειά του ισχυρίστηκαν ότι το Κρεμλίνο τον δολοφόνησε, έναν ισχυρισμό που το Κρεμλίνο απέρριψε με οργή.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η μητέρα του Ναβάλνι είδε τη σορό του και λέει ότι την απειλούν για να τον κηδέψει κρυφά – Τι γράφει το πιστοποιητικό θανάτου του"

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας – Καταψήφισε όλη η αντιπολίτευση

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο ποινικό κώδικα.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον ποινικό κώδικα, με τίτλο «επιτάχυνση και ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης -εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας», τάχθηκε μόνο η ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.

Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης και Γιάννης Μπούγας, υπεραμύνθηκαν των νέων αλλαγών, κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό βήμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, περιορίζει το αίσθημα ατιμωρησίας, ενώ επιτυγχάνει την πραγματική έκτιση της ποινής, καταπολεμά την εγκληματικότητα και ενισχύει την απονομή της δικαιοσύνης με ένα δικαιότερο, ποιοτικότερο και αποτελεσματικότερο σύστημα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στην ενίσχυση – όπως λένε – του κράτους δικαίου και στη διαφάνεια της δημόσιας ζωής, τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά θεσμοθετείται στην ελληνική έννομη τάξη, η ποινική ευθύνη και η τιμωρία, με εξοντωτικές ποινές για εταιρίες που δωροδοκούν αλλά κυρίως σε πολιτικούς που δωροδοκούνται οι οποίες από 100.000 ευρώ φθάνουν πλέον στα 4 εκ ευρώ».

Από την πλευρά τους, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης καταλόγισαν στην κυβέρνηση «ακραίο ποινικό λαϊκισμό» και την κατηγόρησαν για απαξίωση της επιστημονικής γνώσης, δαιμονοποίηση της αντίθετης άποψης, καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων ενώ απέρριψαν το επιχείρημα της ως εντελώς αβάσιμο, ότι η αυστηροποίηση των ποινών καταπολεμά την εγκληματικότητα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας – Καταψήφισε όλη η αντιπολίτευση"

Βόμβα Τσίπρα λίγο πριν το Συνέδριο: Καλεί τον Κασσελάκη να προσφύγει ξανά στη βάση του κόμματος – Αιχμές κατά όλων

Ο Αλέξης Τσίπρας έσπασε τελικά τη σιωπή του για τις εσωτερικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης να προσφύγει στη βάση του κόμματος για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Αιχμές κατά όλων περιλαμβάνει το κείμενο που ανήρτησε ο Αλέξης Τσίπρας στο Facebook μια μόλις ώρα πριν την προγραμματισμένη ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπαινίσσεται μάλιστα πως δεν θα παραβρεθεί στο Συνέδριο του κόμματος, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αν τα πράγματα είναι έτσι, δεν μπορώ ούτε να παραμείνω σιωπηλός, ούτε όμως και να παραβρεθώ σε ένα συνέδριο που έχει δρομολογηθεί ώστε να αγνοήσει τα κρίσιμα προβλήματα εν ονόματι μιας επίπλαστης αισιοδοξίας.

Ένα συνέδριο, όπου θα υποκριθούμε όλοι μαζί πόσο αγαπημένοι είμαστε και το κοινό θα μας χειροκροτήσει. Όχι. Προσωπικά εμένα δεν μου λείπει ούτε το βήμα, ούτε το χειροκρότημα. Δεν είναι ώρα για χειροκροτήματα, αλλά για να ειπωθεί η αλήθεια».

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλά για «εσωτερική διαπάλη που αφορά περισσότερο προσωπικές σκοπιμότητες». Μάλιστα δεν περιορίζει την κριτική του στον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά αναφέρεται ευρύτερα φτάνοντας ακόμα και στην ομάδα Αχτσιόγλου – Χαρίτση – Τζανακόπουλου, «Η αδιαφορία αυτή δεν αφορά έναν, αφορά πολλούς. Οι ηττημένοι των εσωκομματικών εκλογών έφυγαν ήδη από το κόμμα, επειδή έχασαν την μάχη για την ηγεσία του. Ο νικητής, φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές».

Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η μεν πλευρά Κασσελάκη «προεξοφλεί την εκλογική αποτυχία και αδιαφορεί για τις συνέπειές της» ενώ αναφέρει πως κάποιοι επικριτές του προέδρου «Διαφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν».

Τέλος, καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να μην ζητά εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του από την Πολιτική Γραμματεία, αλλά από τα μέλη του κόμματος, «Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και τη παράταξή μας: Στα μέλη μας. Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο, στην ως τώρα θητεία και στο πολιτικό του σχέδιο».

Συγκεκριμένα, σε δήλωση που εξέδωσε, ανέφερε τα εξής:

«Στις 29 Ιούνη, μετά την εκλογική ήττα, πήρα μια δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση.

Αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει ένα νέο κύμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ήθελα με τη στάση μου να προκαλέσω ένα ηλεκτροσόκ ανάταξης στον κλονισμένο οργανισμό του κόμματος, που βρέθηκε μπροστά σε μια απρόσμενη σε εύρος ήττα, ώστε να συνέλθει σύντομα. Να ανανεωθεί, να αναστηλωθεί, να ανακάμψει και να οδηγηθεί ξανά και γρήγορα σε τροχιά αξιόπιστης και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης και κυβερνητικής διεκδίκησης.

Πολλοί προσπάθησαν τότε να με μεταπείσουν, αλλά επέμεινα. Και δεν μετανιώνω ούτε στιγμή για την επιλογή μου. Έπραξα το ορθό και το ηθικά αλλά και πολιτικά επιβεβλημένο. Με οδηγό πάντα τις ιδέες και τις αξίες που με παρακίνησαν από τα νεανικά μου χρόνια να ενταχθώ στην Αριστερά. Και με γνώμονα το καλό της παράταξης στην οποία αφιέρωσα ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου.

Όλο αυτό το διάστημα, των σχεδόν οκτώ μηνών, τήρησα με ευλάβεια την επιλογή μου να παραμερίσω. Δεν ήταν στάση σκοπιμότητας, ήταν στάση ευθύνης.

Ανέλαβα στο ακέραιο την ευθύνη της ήττας. Ανέλαβα και την ευθύνη της αποχώρησης από τις κομματικές διεργασίες. Την ευθύνη επίσης, να μην υποκύψω στις πιέσεις όλων όσοι μου ζητούσαν κατά καιρούς να παρέμβω, για “να σώσω το κόμμα”, πολλοί γιατί το πίστευαν και ορισμένοι γιατί ήθελαν έτσι να εξυπηρετήσουν προσωπικές στρατηγικές.

Σήμερα μπροστά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναλαμβάνω μια ακόμη ευθύνη. Όχι της ανέξοδης κριτικής. Ούτε της εμπλοκής μου σε παίγνια εξουσίας. Αλλά την ευθύνη να προειδοποιήσω για αυτό που βλέπω να έρχεται και πρέπει να αποτραπεί. Την ευθύνη να πω την αλήθεια, όπως τη βλέπω και την αισθάνομαι. Και να προτείνω λύση.

Το κόμμα μας βρίσκεται εδώ και καιρό σε παρατεταμένη και βαθιά κρίση. Σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, όμως, η χώρα οδεύει σε ευρωπαϊκές εκλογές. Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να βλέπει τις πρώτες ρωγμές της πολιτικής της ηγεμονίας. Σε συνθήκες καθεστωτικού αυταρχισμού και υπονόμευσης του κράτους δικαίου. Σε συνθήκες συρρίκνωσης του πραγματικού εισοδήματος, αλλά και εκτίναξης των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σε συνθήκες δραματικής διεύρυνσης των ανισοτήτων, αλλά και κοινωνικών διεργασιών με τους αγρότες και τους φοιτητές στους δρόμους.

Θα υπάρξει, λοιπόν, σε αυτές τις συνθήκες, προοδευτική απάντηση στην κάλπη;
Θα διεκδικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον ρόλο της αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης στη φθίνουσα ηγεμονία μιας αλαζονικής, αυταρχικής και διεφθαρμένης κυβέρνησης; Με επιμονή, ρεαλισμό, σοβαρότητα και αξιοπιστία; Θα τελειώσει την Κυριακή των ευρωεκλογών η αλαζονεία του 41% ; Θα ξεπροβάλει μια αχτίδα ελπίδας; Ή θα ξεπροβάλει η απειλή ενός μαύρου ορίζοντα -αυτού της ακροδεξιάς ;

Αυτά είναι τα κρίσιμα ερωτήματα, που θα έπρεπε όλους να μας απασχολούν. Από τον πρόεδρο έως και κάθε μέλος και φίλο του κόμματος.

Όμως η εικόνα δεν είναι ότι μας απασχολούν αυτά. Είναι σαν να έχουμε γυρίσει την πλάτη στην κοινωνία, αν και μιλάμε συνεχώς για την ανάγκη της ενίσχυσης των δεσμών μας με αυτή.

Αυτό που φαίνεται είναι μια εσωτερική διαπάλη που αφορά περισσότερο προσωπικές σκοπιμότητες και λιγότερο την κοινωνία. Φαινόμενα ιδιοτέλειας, ναρκισσισμού, παραβίασης των αρχών της συλλογικότητας και της συντροφικότητας, έχουν παραλύσει τον κομματικό οργανισμό. Με αποτέλεσμα η εικόνα που εκπέμπεται να είναι πως αδιαφορούμε για την κοινωνία και για το αποτέλεσμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης. Αδιαφορούμε αν η κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί συνθήκες απουσίας αντιπολίτευσης, ανεξέλεγκτης διακυβέρνησης και άρα εν τέλει και κρίση δημοκρατίας. Και η αδιαφορία αυτή δεν αφορά έναν, αφορά πολλούς.

Οι ηττημένοι των εσωκομματικών εκλογών έφυγαν ήδη από το κόμμα, επειδή έχασαν την μάχη για την ηγεσία του. Αδιαφορώντας αν με τον πολυκερματισμό αυτός που κερδίζει είναι ο πολιτικός μας αντίπαλος.
Ο νικητής, φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές.
Προεξοφλώντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας και αυτός για τις συνέπειές της.
Ενώ άλλοι διαφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν. Αδιαφορώντας για το τί αυτό θα σημαίνει για την παράταξη και τη χώρα.

Αν τα πράγματα είναι έτσι, δεν μπορώ ούτε να παραμείνω σιωπηλός, ούτε όμως και να παραβρεθώ σε ένα συνέδριο που έχει δρομολογηθεί ώστε να αγνοήσει τα κρίσιμα προβλήματα εν ονόματι μιας επίπλαστης αισιοδοξίας. Ένα συνέδριο, όπου θα υποκριθούμε όλοι μαζί πόσο αγαπημένοι είμαστε και το κοινό θα μας χειροκροτήσει.

Όχι. Προσωπικά εμένα δεν μου λείπει ούτε το βήμα, ούτε το χειροκρότημα Δεν είναι ώρα για χειροκροτήματα, αλλά για να ειπωθεί η αλήθεια.

Αν συνεχίσουμε έτσι, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο κενό.

Και πρέπει να σοβαρευτούμε, να αλλάξουμε ρότα και να σκεφτούμε έξω από τα κλειστά όρια της εσωκομματικής διαπάλης, ποιος είναι και πρέπει να είναι ο ρόλος μας στην ελληνική κοινωνία. Και πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτόν.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθουν σήμερα στο συνέδριο με κύριο συναίσθημα την αγωνία για το κόμμα, την προοπτική της προοδευτικής παράταξης, το σήμερα και το αύριο της χώρας. Με ιδιαίτερο σεβασμό σε αυτή την αγωνία, αλλά και με στόχο να την κάνουμε προωθητική δύναμη, η μόνη λύση είναι η απόλυτη πολιτική ειλικρίνεια.
Από όλους και για όλα.

Ο Πρόεδρος, έθεσε προχθές καθαρά θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Και πιστεύω ορθώς το έπραξε. Εκλέχτηκε χωρίς να προλάβει να διατυπώσει αναλυτικά τις θέσεις και το σχέδιό του. Για να οδηγήσει το κόμμα στην επερχόμενη εκλογική μάχη πρέπει να είναι σαφές ότι διαθέτει, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας. Μόνο που την ψήφο εμπιστοσύνης, οφείλει να τη ζητήσει από αυτούς που τον εξέλεξαν Πρόεδρο και όχι από την Πολιτική Γραμματεία.

Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και τη παράταξή μας: Στα μέλη μας.

Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο, στην ως τώρα θητεία και στο πολιτικό του σχέδιο. Όχι θέτοντας ερωτήματα, αλλά δίνοντας τις δικές του απαντήσεις.

Και όσοι έχουν άλλο σχέδιο, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις και τις υποψηφιότητές τους. Τώρα ανοιχτά και δημοκρατικά. Πριν μια νέα εκλογική αποτυχία μετατραπεί σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία και καταστεί αναπόφευκτη.

Αυτή φρονώ ότι είναι η μόνη καθαρή, έντιμη και δημοκρατική λύση στο γόρδιο δεσμό που έχουμε μπροστά μας.

Γιατί οι πρωτοβουλίες που έχουμε τώρα ανάγκη, είναι αυτές που θα δημιουργήσουν λύτρωση στο εσωτερικό, αλλά και τις προϋποθέσεις για μια ισχυρή πολιτική αντεπίθεση απέναντι στην συντηρητική παράταξη. Δεν έχουμε το χρόνο με το μέρος μας. Δεν έχουμε, συνεπώς, την πολυτέλεια να κρυφτούμε, την πολυτέλεια να μην πάρουμε άμεσες αποφάσεις.

Τέλος, σε ό,τι με αφορά, θέλω να καταστήσω για άλλη μια φορά σαφές: Η ιστορία, ο λαός και η προοδευτική παράταξη με τίμησαν και με το παραπάνω. Η μόνη μου φιλοδοξία σήμερα είναι να αγωνίζομαι στο πεδίο των ιδεών, για να ξαναγίνει η προοδευτική παράταξη ελπίδα για το λαό και την κοινωνία. Και να αναλαμβάνω πάντα την ευθύνη να λέω με τόλμη αυτά που πιστεύω».

 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόμβα Τσίπρα λίγο πριν το Συνέδριο: Καλεί τον Κασσελάκη να προσφύγει ξανά στη βάση του κόμματος – Αιχμές κατά όλων"

Χατζηδάκης: «Έλεος πια με τα fake news ορισμένων περιβαλλοντικών οργανώσεων και κομμάτων της Αντιπολίτευσης»

Απάντησε στα σχόλια κατά της κυβέρνησης που κάνουν περιβαλλοντικές οργανώσεις και κόμματα της Αντιπολίτευσης για νομιμοποίηση των αυθαιρέτων σε παραλίες και την αυξημένη δόμηση σ’ αυτές τις περιοχές, με ανάρτησή του στο tik tok ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κώστας Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Χατζηδάκης ανέφερε: «Έλεος πια με τα fake news ορισμένων περιβαλλοντικών οργανώσεων και κομμάτων της Αντιπολίτευσης ότι δήθεν νομιμοποιούμε αυθαίρετα σε παραλίες και ότι τάχα επιτρέπουμε να υπάρχει αυξημένη δόμηση στις περιοχές αυτές. Από πού προκύπτει αυτό;; Τους ρώτησα και στη Βουλή, αλλά απάντηση δεν πήρα.

Διότι πολύ απλά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο νομοσχέδιό μας για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές! Μόνο στη φαντασία τους υπάρχει! Και εκτός από αυτό, στο Υπουργείο Οικονομικών δεν είμαστε αρμόδιοι για τη δόμηση. Είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος.»

Ακόμα συμπλήρωσε ότι «Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι ορισμένοι συμμετέχουν στον δημόσιο διάλογο με πολύ μεγάλη επιπολαιότητα και ανευθυνότητα. Και προκειμένου να ασκήσουν αντιπολίτευση, λειτουργούν ως ένας σύγχρονος Δον Κιχώτης. Και ξιφουλκούν εναντίον ανεμομύλων. Τους αφήνουμε λοιπόν με τους ανεμομύλους τους.»

 

«Και προχωρούμε μπροστά με ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό νομοσχέδιο: Με την εισαγωγή του θεσμού των Απάτητων Παραλιών. Με ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς οριζόντια για μεγαλύτερη διαφάνεια. Με αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για να ελέγχεται καλύτερα η παραβατικότητα. Και με πολύ αυστηρά πρόστιμα.» ανέφερε τελειώνοντας ο υπουργός Οικονομικών

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζηδάκης: «Έλεος πια με τα fake news ορισμένων περιβαλλοντικών οργανώσεων και κομμάτων της Αντιπολίτευσης»"

Ο Πειραιώς Σεραφείμ έθεσε εκτός Εκκλησίας όσους βουλευτές ψήφισαν «ναι» στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σε έκτακτη σύναξη με θέμα τις «συνέπειες της ψήφισης του νόμου για τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου», προχώρησε η Μητρόπολη Πειραιά, με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ να κάνει τη σχετική εισήγηση.

Η εισήγηση έκανε λόγο για «ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας μέσα από την εφαρμογή της woke ατζέντας, η οποία στοχεύει στην αποδόμηση του χριστιανικού δόγματος, ήθους και πολιτισμού».

Το ψήφισμα που ακολουθήσε, αναφέρει πως «οι βουλευτές που ψήφισαν ως έννομο αγαθό την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και θεσμοθέτησαν την παρά φύσιν ασέλγειαν», θεωρούνται από την Εκκλησία ως «υπαιτίως συνεργοί του αρχεκάκου όφεως».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ἔχουν ἐκπέσει τῆς χριστιανικῆς των ἰδιότητος καί ἡ μετ’ αὐτῶν κοινωνία ἐγκυμονεῖ τόν κίνδυνον, διά τούς ἀσθενεστέρους, ἀλλοιώσεως τῆς πίστεως καί ἀκυρώσεως τοῦ ἔργου τῆς Ἐκκλησίας»

Η ανακοίνωση:

Στόν Πειραιᾶ σήμερα 22 Φεβρουαρίου 2024 ἡμέρα Πέμπτη καί ὥρα 11η πρωϊνή στόν Καθεδρικό Ναό τῆς Παναγίας Τριάδος Πειραιῶς συνήλθαμε κατόπιν προσκλήσεως τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιῶς, Φαλήρου, Ἁγίου Ἰωάννου Ρέντη καί Δραπετσώνας κ. Σεραφείμ, σέ ἔκτακτη ἱερατική σύναξη μέ θέμα: « Ἀντιμετώπισις τῶν συνεπειῶν ψηφίσεως τοῦ νόμου διά τόν “γάμον” ἀτόμων τοῦ ἰδίου φύλου», N. 5089 ΦΕΚ Α΄ 27/17.2.2024.

Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ ἐτοποθετήθη δεόντως ἐπί τοῦ ἀνακύψαντος ζητήματος ἀνατροπῆς τῆς ἀνθρώπινης ὀντολογίας καί φυσιολογίας καί τῆς ἐφαρμογῆς τῆς «woke» ατζέντας διά τήν ἀποδόμηση τοῦ χριστιανικοῦ δόγματος, ἤθους καί πολιτισμοῦ καί γενομένης διεξοδικῆς συζητήσεως ἐκ προσώπου καί τῶν Ἐκκλησιαστικῶν Συμβουλίων καί Διαχειριστικῶν Ἐπιτροπῶν τῶν Ἐνοριῶν καί καθιδρυμάτων τῆς Ἱ. Μητροπόλεώς μας, συναποφασίσαμε τήν ἔκδοση τοῦ παρόντος ψηφίσματος.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ

  1. Ἡ ναύλοχος πόλη τοῦ Πειραιᾶ, τό πρῶτο λιμάνι τῆς Χώρας εἶναι μία Παναγιοσκέπαστη πόλη, ὅπως ἐπιμαρτυροῦν καί ἀποδεικνύουν τά ἱστορικῶς διακριβωμένα θαύματα τῆς Ὑπεραγίας Δεσποίνης ἡμῶν Θεοτόκου καί Ἀειπαρθένου Μαρίας, πού καταγράφονται σέ ἐφημερίδες καί ἔντυπα τῆς ἐποχῆς, ὅπως τά παρουσιάζει ὁ Ἐλλογιμώτατος Πρόεδρος τῆς Φιλολογικῆς Στέγης Πειραιᾶ κ. Στέφανος Μίλεσης στό πόνημά του «Τά θαύματα τῆς πίστεως στόν Πειραιᾶ ὅπως καταγράφηκαν καί ἀποτυπώθηκαν ἀπό ἐφημερίδες καί ἔντυπα» ἐκδ. Ἀρχονταρίκι 2019, καί εἰδικώτερα τό θαῦμα τῆς Παναγίας «Ρόδον τό Ἀμάραντον» μέ τήν ἀποσόβηση τῆς θανατηφόρου πανδημίας τῆς εὐλογιᾶς, ὅπως καταγράφεται στήν Ἐφημερίδα ΣΦΑΙΡΑ φ. 9/3/1896 καί τῆς ἐμφανίσεως τήν 24-25/3/1929 τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου στόν κατάμεστο Ἱ. Ναό Εὐαγγελιστρίας Πειραιῶς, ὅπως καταγράφεται στίς Ἐφημερίδες ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ στό φ. 29/3/1929 καί ΣΚΡΙΠ στό φ. 29/3/1929.

Διακονοῦντες σέ μία εὐλογημένη Μητρόπολη τῆς Ἁγιωτάτης Ὀρθοδόξου Καθολικῆς Ἐκκλησίας διά τῆς χειροτονίας μας ἔχομε ἀναλάβει τό πολυεύθυνο ἔργο τῆς διακονίας τοῦ Σώματος τῆς Ἐκκλησίας, πού προϋποθέτει τήν ἀκριβεστάτη τήρηση «τῆς ἅπαξ παραδοθείσης τοῖς ἁγίοις» (Ἰουδ. 1,3) θείας ἀποκαλύψεως διά τήν ὑπέρβασιν τῆς φθορᾶς καί τοῦ θανάτου καί τή μεταστοιχείωση τοῦ κόσμου σέ Βασιλεία χρηστότητος, δικαιοσύνης, εἰρήνης, ἀληθείας καί ἀγάπης.

Συνεπῶς, χρεωστοῦμε ἐνώπιον τοῦ Δομήτορος τῆς Ἐκκλησίας Κυρίου, τοῦ καλέσαντος ἐμᾶς στήν διακονία τοῦ Λαοῦ του νά διασφαλίζωμε καί νά μεταδίδωμε ἔργῳ καί λόγῳ τήν ἀκαινοτόμητη πίστη τῶν Ἀποστόλων, τῶν Θεοφόρων Πατέρων καί τῶν Ἁγίων Οἰκουμενικῶν Συνόδων.

  1. Ἡ ψήφισις τοῦ παραπάνω νόμου ἀπό τό Ἐθνικό μας Κοινοβούλιο ἀλλοιώνει καί διαστρέφει τήν ἀνθρωπολογία καί τήν φυσιολογία τῆς Δημιουργίας Τοῦ Θεοῦ, ἀποπειρᾶται βλασφήμως νά ἀκυρώσῃ τόν θεῖο Νόμο, πού ἐκτύπως μᾶς παραδίδεται διά τῆς Παλαιᾶς καί τῆς Καινῆς Διαθήκης, κατ’ ἐπιταγήν τῆς «woke» ἀτζέντας καί ἀντιτίθεται μανιωδῶς στό Κανονικό πλαίσιο τῆς Μιᾶς, Ἁγίας, Καθολικῆς καί Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας, πού διά Πνεύματος Ἁγίου ἐδόθη εἰς Αὐτήν.

Κατά ταῦτα, οἱ νομοθετήσαντες ὡς ἔννομο ἀγαθό τήν ἀνατροπή τῆς ἀνθρώπινης ὀντολογίας καί φυσιολογίας καί θεσμοθετήσαντες τήν παρά φύσιν ἀσέλγειαν, πού ἀποστερεῖ τόν ἀνθρωπο τῆς δυνατότητος θεοκοινωνίας κατά τόν ἀψευδῆ λόγον τοῦ Δημιουργοῦ: «οὐ μὴ καταμείνῃ τὸ πνεῦμά μου ἐν τοῖς ἀνθρώποις τούτοις εἰς τὸν αἰῶνα διὰ τὸ εἶναι αὐτοὺς σάρκας» (Γεν. 6,3), ἀποδεικνύει αὐτούς ἔργῳ καί λόγῳ ὡς περιφρονοῦντας τόν θεῖο Νόμο καί ἀντιστρατευομένους πρός τήν σωτηρία καί τήν αἰώνιο προοπτική τοῦ ἀνθρωπίνου ὄντος, πού καλεῖται νά ἀποβῇ ἐκουσίως καί ἀγαπητικῶς ναός τοῦ Παναγίου Πνεύματος καί ὁμοηθής πρός τόν Δημιουργόν Του, κατά τόν Κυριακό λόγον: «ἐάν τις ἀγαπᾷ με, τὸν λόγον μου τηρήσει, καὶ ὁ πατήρ μου ἀγαπήσει αὐτόν, καὶ πρὸς αὐτὸν ἐλευσόμεθα καὶ μονὴν παρ᾿ αὐτῷ ποιήσομεν» (Ἰω.14, 23 ).

Ἑπομένως ἀποδεικνύονται ὑπαιτίως ὡς συνεργοί τοῦ «ἀρχεκάκου ὄφεως» στήν ἀπομείωση τοῦ ἔργου τῆς σωτηρίας καί τοῦ εὐαγγελικοῦ μηνύματος καί, ὡς οἱ θεοφόροι Πατέρες διακελεύουν, οἰκειοθελῶς ἔχουν ἐκπέσει τῆς χριστιανικῆς των ἰδιότητος καί ἡ μετ’ αὐτῶν κοινωνία ἐγκυμονεῖ τόν κίνδυνον, διά τούς ἀσθενεστέρους, ἀλλοιώσεως τῆς πίστεως καί ἀκυρώσεως τοῦ ἔργου τῆς Ἐκκλησίας, πού διαχρονικῶς καλεῖται νά καταρτίζῃ ἐν Πνεύματι Ἁγίῳ πολίτας τῆς θείας Βασιλείας.

  1. Πρός προστασίαν τῆς διακονίας μας καί σεβασμόν τῆς ἐνώπιον τοῦ Παναγίου Θεοῦ εὐθύνης μας, τηρουμένων καί τῶν διατάξεων τοῦ ἀρθρ. 4, παραγρ.9 τοῦ Καταστατικοῦ Χάρτου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος (Ν. 590/1977- ΦΕΚ Α΄ 146) διακόπτουμε τήν κοινωνία μας μέ τούς ψηφίσαντας ἐναντίον τοῦ θείου Νόμου, μέ ὅ, τι αὐτό συνεπάγεται, μή προσκαλοῦντες αὐτούς εἰς οἱανδήτινα ἐκδήλωσιν τῶν Ἐνοριῶν μας, ἄχρι τῆς ἐμπράκτου μεταμελείας των διά τῆς ἀκυρώσεως διά τοῦ Ἐθνικοῦ Κοινοβουλίου τοῦ αἰσχίστου αὐτοῦ νομοθετήματος.

Διατελοῦμε ἐν προσευχῇ πρός τόν Κύριον ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστόν, τόν δι’ ἡμᾶς σαρκωθέντα Λυτρωτήν τοῦ ἀνθρωπίνου γένους καί τήν Ὑπερύμνητη Μητέρα Του καί καλοῦμε τόν πιστό λαό τοῦ Θεοῦ σέ ἔμπρακτη μετάνοια γιά τήν βλασφημία καί ὕβρι κατά τῆς ἀμωμήτου ἡμῶν πίστεως πού συνετελέσθη μέ τήν ψήφισι τοῦ Ν. 5089 ΦΕΚ Α΄ 27/17.2.2024.

Τό παρόν ψήφισμα ἀναγνώστηκε καί ἐγκρίθηκε ἀπό τήν Σύναξή μας.

Ἀκολουθοῦν οἱ ὑπογραφές τῶν συμμετεχόντων κληρικῶν.

  • ὁ Πειραιῶς Σ Ε Ρ Α Φ Ε Ι Μ

Οἱ Πρόεδροι Ἐκκλησιαστικῶν Συμβουλίων
& Διαχειριστικῶν Ἐπιτροπῶν Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πειραιῶς,
Φαλήρου, Ἁγίου Ἰωάννου Ρέντη καί Δραπετσώνας

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Πειραιώς Σεραφείμ έθεσε εκτός Εκκλησίας όσους βουλευτές ψήφισαν «ναι» στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια"

ΕΟΔΥ: 21 θάνατοι ασθενών με CoViD - Θετικό 1 στα 4 τεστ γρίπης, 4 νέοι θάνατοι

Ένα στα 4 τεστ για γρίπη είναι θετικό, τη στιγμή  που οι σκληροί δείκτες της πανδημίας CoViD εμφανίζουν μία ελαφρά υποχώρηση.

Η θετικότητα της CoViD παρουσίασε μείωση την ίδια στιγμή που οι θάνατοι ανήλθαν σε 21, ενώ οι εισαγωγές στις 300, όπως καταγράφεται στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ. Η μείωση στην CoViD σημειώνεται σταδιακά και κυρίως τις 4 τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το δελτίο, την εβδομάδα 12  - 18 Φεβρουαρίου, καταγράφηκαν στη χώρα μας 21 θάνατοι ασθενών με CoViD (διάμεση ηλικία τα 81 έτη) και 4 νέοι θάνατοι ασθενών με γρίπη. 

Από τις αρχές  Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα νοσηλεύτηκαν 121 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 49 θάνατoi.

Οι εισαγωγές στα τμήματα CoViD έφτασαν τις 300 και οι διασωληνωμένοι τους 33.

Συχνότερη υπο-παραλλαγή του κορωνοϊού ήταν η JN.1 (79%), ακολουθούμενη από την EG.5 ή Eris (11%).

Με βάση τα νεότερα δεδομένα, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 38.807 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, η Ελλάδα κατέχει διεθνώς τη 14η θέση, με 358 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. 

               Δείκτες CoViD

12-18 Φεβρουαρίου 2024

5-11 Φεβρουαρίου 2024

Νέοι θάνατοι 21 40
Διασωληνωμένοι  33 34
Νέες εισαγωγές 300 446
 
Γρίπη - RSV

Καταγράφηκαν 3 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, και 4 νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

H θετικότητα RSV παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: 21 θάνατοι ασθενών με CoViD - Θετικό 1 στα 4 τεστ γρίπης, 4 νέοι θάνατοι"

Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος και χημικά μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ (βίντεο)

Επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης (22/2) στη Θεσσαλονίκη μετά το φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Αφού ολοκληρώθηκε η πορεία, κάποια άτομα αποκόπηκαν από το σώμα των διαδηλωτών και άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες προς τα ΜΑΤ.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών. Τα άτομα νωρίτερα πυρπόλησαν κάδους στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Δείτε βίντεο:

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος και χημικά μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ (βίντεο)"

Χατζηδάκης: Καμία νομιμοποίηση αυθαιρέτων στον αιγιαλό

Αβάσιμες τοποθετήσεις αναφορικά με τη δήθεν νομιμοποίηση αυθαιρέτων στον αιγιαλό, τις οποίες απέδωσε σε κακοπιστία, δογματισμό και στείρα αντιπολιτευτική διάθεση, επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη σημερινή ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο «Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές».

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για «νεοφιλελεύθερους δράκους», που βρίσκονται στη φαντασία ορισμένων, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι αυτές οι αναφορές έγιναν και από περιβαλλοντικές οργανώσεις, καταλογίζοντάς τους επιπολαιότητα. Προκάλεσε δε τις οργανώσεις αυτές αλλά και όσους διατυπώνουν ισχυρισμούς για νομιμοποίηση αυθαιρέτων να δηλώσουν ποιο άρθρο και ποια παράγραφος του σχεδίου νόμου προβλέπει κάτι τέτοιο.

«Συγχαρητήρια στους νομικούς που κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα. Να μας πουν από πού προκύπτει η νομιμοποίηση και πού υπάρχουν αυτοί οι «δράκοι» τους οποίους επικαλούνται ορισμένοι φανατικοί. Ξεχνούν ότι η πολεοδομική νομοθεσία παραμένει ως έχει και πάντως δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Διαβάζω αβάσιμα σχόλια επί ενός ανύπαρκτου θέματος. Εν πάση περιπτώσει εγώ ο ίδιος ως υπουργός Περιβάλλοντος απέδειξα ότι δεν έχω καμία σχέση με τα αυθαίρετα», ανέφερε ο υπουργός. Απέρριψε δε τους ισχυρισμούς ότι στην Ισπανία υπάρχει ζώνη 150 μέτρων από τη θάλασσα στην οποία απαγορεύεται η δόμηση, καλώντας όσους το αμφισβητούν να δουν τις εικόνες στο διαδίκτυο.

Ο κ. Χατζηδάκης έδωσε εξάλλου απαντήσεις για τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν σε μια σειρά διατάξεων που αφορούν:

- Την εξίσωση του καθεστώτος που ισχύει για τον αιγιαλό στα Δωδεκάνησα με την υπόλοιπη χώρα. «Θέλετε να διαιωνίσετε το καθεστώς της ιταλοκρατίας; Η κριτική θα έπρεπε να είναι γιατί δεν είχε γίνει τόσα χρόνια η εξίσωση», ανέφερε.

- Τη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης. Για πρώτη φορά, τόνισε, πέρα από τη Συνταγματική κατοχύρωση τίθενται κυρώσεις για όσους δεν σέβονται το νόμο.

- Την αναγνώριση δικαιωμάτων που έχουν προκύψει με νόμιμο τρόπο. «Είστε αντίθετοι; Ή θεωρείτε ότι πρέπει να κατεδαφίσουμε π.χ. ένα ξενοδοχείο που λειτουργεί με άδεια από την Πολεοδομία εδώ και 30, 40 ή 50 χρόνια και να απαλλοτριώσουμε τις περιουσίες των ανθρώπων;» διερωτήθηκε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός ανήγγειλε τρεις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θα αφορούν στη μείωση της επιβάρυνσης για τα ναυταθλητικά σωματεία, τη ρύθμιση των αποστάσεων για τα ομπρελοκαθίσματα μεταξύ εφαπτόμενων μικρών επιχειρήσεων και τη μείωση του ποσοστού υπέρβασης της επιτρεπόμενης από τη σύμβαση κάλυψης της παραλίας προκειμένου να επιβληθούν οι αυστηρές ποινές που προβλέπει το σχέδιο νόμου. «Θα πάει αρκετά κάτω από το 50% που προβλέπεται τώρα. Είναι μια σωστή επισήμανση από περιβαλλοντικές οργανώσεις, την οποία λαμβάνουμε υπόψη γιατί δεν είμαστε δογματικοί», ανέφερε.

Τέλος, σε σχέση με τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS αφού υπογράμμισε ότι «δεν μιλάμε για παρατάσεις», κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους «να εντείνουν τις προσπάθειες, να μην ακούν φήμες και να κάνουν αυτό που τους αναλογεί. Διαφορετικά, κινδυνεύουμε να μην πετύχουμε τον στόχο όχι μόνο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αλλά και για τη χρηματοδότηση της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης, δεδομένου ότι η διασύνδεση αποτελεί προϋπόθεση (ορόσημο) για τη συνέχιση της χρηματοδότησης».

«Το αποτέλεσμα θα είναι θετικό τόσο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής όσο και για τον ισότιμο ανταγωνισμό, γιατί δεν μπορεί μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων κάποιες να έχουν διασυνδεθεί και άλλες όχι. Δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας», κατέληξε.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζηδάκης: Καμία νομιμοποίηση αυθαιρέτων στον αιγιαλό"

ΕΕΑ για διασύνδεση της ταμειακής μηχανής με το POS: Περίπου το 15% των υπόχρεων έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία – Να δοθεί παράταση

Κατά χιλιάδες «φεύγουν» τα email της ΑΑΔΕ προς τις επιχειρήσεις προκειμένου να προχωρήσουν στη διασύνδεση των ταμειακών τους μηχανών με τα POS ενόψει της 29ης Φεβρουαρίου, όπου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

«Αναγκαία μία μεταβατική περίοδος για την ομαλή προσαρμογή της αγοράς στα POS». Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στη συζήτηση που έγινε χθες το απόγευμα στο επιμελητήριο, με τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, για θέματα της αγοράς που άπτονται της αρμοδιότητας του.

Όπως ήταν αναμενόμενο η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της χρήσης των POS και όπως προέκυψε από τις τοποθετήσεις εκπροσώπων διαφόρων επαγγελματικών κλάδων (λογιστές, εστίαση, κλπ), υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα και διάφορες τεχνικές εκκρεμότητες για να θεωρήσουμε ότι το σύστημα θα μπορεί να λειτουργήσει κανονικά από την 1η Μαρτίου, όταν και λήγει η σχετική προθεσμία της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε ο πρόεδρος, ότι περίπου το 15% των υπόχρεων έχει ολοκληρώσει τη διασύνδεση της ταμειακής μηχανής με το POS και το χρονικό διάστημα που υπάρχει είναι μόλις μία εβδομάδα. «Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο -έως και αδύνατο- μέσα σε αυτόν τον ελάχιστο χρόνο να ολοκληρωθεί αυτή η υποχρέωση» σημείωσε και πρόσθεσε πως «στο σημείο που βρισκόμαστε θα πρέπει να δοθεί μία νέα παράταση, ικανή για να γίνουν με ασφάλεια και όχι πειραματισμούς όλα όσα απαιτούνται».

Κανείς δεν αρνείται την εγκατάσταση POS, υπογράμμισε ο πρόεδρος τονίζοντας ότι: «Αρκεί να γίνει σωστά όλη η διαδικασία και να μην υπάρξουν κενά στην ενημέρωση των υπόχρεων γιατί το διακύβευμα είναι μεγάλο. Μιλάμε για λειτουργία επιχειρήσεων, για θέμα που έχει άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση του πελάτη, με απειλή υψηλών προστίμων για τους υπόχρεους, οπότε οι όποιες κινήσεις γίνουν πρέπει να είναι καλά μελετημένες και όχι να λειτουργούμε υπό το κράτος μίας αχρείαστης -και τελικά επικίνδυνης- πίεσης».

Οφείλει να γίνει αντιληπτό από όλους, ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ότι βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη μεταβατική περίοδο για την αγορά. Και για να γίνουν όλα σωστά πρέπει να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος, να υπάρξει ένα διάστημα δοκιμών, γενικά να προχωρήσουμε σε μία ήπια προσαρμογή στα νέα δεδομένα. «Εδώ – όπως αποδείχθηκε και στην εκδήλωση – υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα ενώ και οι τράπεζες προκαλούν προβλήματα στην προμήθεια των POS. Τι θα αλλάξει λοιπόν μέσα σε μόλις μία εβδομάδα; Θα προλάβουν οι τεχνικοί να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης; Οι τράπεζες να διαθέσουν τα POS που χρειάζεται η αγορά; Γιατί να απειλείται με πρόστιμο ένας επιχειρηματίας που δεν αρνείται να προχωρήσει στην εγκατάσταση των μηχανημάτων; Υπάρχει πλήρης γνώση των υπόχρεων για τα νέα δεδομένα;

Είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν» κατέληξε ο πρόεδρος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕΑ για διασύνδεση της ταμειακής μηχανής με το POS: Περίπου το 15% των υπόχρεων έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία – Να δοθεί παράταση"

Ζάκυνθος – Το χρονικό της φρίκης: Η παγίδα του 27χρονου και τα χημικά φάρμακα για να αποβάλλει η σύντροφός του

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η 19χρονη κοπέλα στη Ζάκυνθο η οποία εξαναγκάστηκε από τον ίδιο της το σύντροφο να χάσει το μόλις 1,5 μηνών έμβρυο που κυοφορούσε.

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρωτοφανές περιστατικό με το έμβρυο που έχει συγκλονίσει τους κατοίκους στη Ζάκυνθο, ξεκίνησε στις εννέα το βράδυ της περασμένης Τρίτης (20/2/2024). Ο 27χρονος δράστης αλβανικής υπηκοότητας, μετέβη στο πατρικό σπίτι του νεαρού κοριτσιού και του είπε να τον ακολουθήσει σε κάποιους φίλους του οι οποίοι θα γίνονταν οι νονοί του παιδιού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχέσεις του ζευγαριού τις τελευταίες ημέρες ήταν τεταμένες, με αποτέλεσμα η 19χρονη να φύγει από το σπίτι που έμενε με τον 27χρονο και να επιστρέψει στο πατρικό της.

Παρ’ όλα αυτά συναντιόντουσαν  σε καθημερινή βάση και συνομιλούσαν πολλές φορές στο τηλέφωνο. Έτσι όταν έφυγαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης από το πατρικό σπίτι της κοπέλας πέρασαν πρώτα από τους φίλους του 27χρονου και στη συνέχεια ο δράστης με κάποιο πρόσχημα την οδήγησε στο σπίτι του στο Τσιβιλί της Ζακύνθου. 

Ζήτησε από την 19χρονη να περάσουν μαζί την νύχτα κι όταν εκείνη αρνήθηκε τότε, ο δράστης με τη χρήση σωματικής βίας την μετέφερε στο κρεβάτι του, της έδεσε τα χέρια με σκοινί και την εξανάγκασε να πάρει δύο χάπια από το στόμα κι ένα από την κόλπο, προκειμένου να προκληθεί χημική αποβολή του εμβρύου.

Λίγες ώρες μετά την αποτρόπαια πράξη του και ξημερώματα Τετάρτης (21/2/2024) ο 27χρονος μετέφερε την κοπέλα στο νοσοκομείο. Εκεί αφού της απέσπασε το κινητό της τηλέφωνο στη συνέχεια της ανέφερε να μην πει τίποτα σε κανέναν κι έφυγε. Η κοπέλα υποβλήθηκε σε εξετάσεις στις οποίες διαπιστώθηκε ότι κυοφορούσε έξι εβδομάδες και το έμβρυο μόλις είχε αποβληθεί.

Οι αστυνομικοί μετά την κατάθεση της κοπέλας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον σύντροφό της ο οποίος κατηγορείται για διακοπή κύησης, ενδοεοικογενειακή βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και κλοπή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος – Το χρονικό της φρίκης: Η παγίδα του 27χρονου και τα χημικά φάρμακα για να αποβάλλει η σύντροφός του"

Ιερέας στα Τρίκαλα κήρυξε «ανεπιθύμητους» τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ των ομόφυλων

Ιερέας στο χωριό Αγία Κυριακή στα Τρίκαλα με αναρτησή του στο facebook κήρυξε «ανεπιθύμητους» στην εκκλησία τους βουλευτές του νομού που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πέρα από αυτό, ο παπάς και εφημέριος της εκκλησίας της περιοχής δηλώνει μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα ότι θα γίνουν δεκτοί μόνο «αν επιδείξετε ειλικρινή και αμετάπτωτη μετάνοια με δημόσια εξομολόγηση-παραδοχή προς το Θεό και το λαό, έτσι ώστε να συγχωρήσει ο Κύριος αυτό σας το μέγιστο αμάρτημα».

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ Ν/Σ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΓΑΜΟ» ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Αρνούμενος να σας προσφωνήσω με όποιον τιμητικό τίτλο, για τους λόγους που θα εξηγήσω παρακάτω, δημόσια και με παρρησία, ως Ιερέας του Θεού, Ορθόδοξος Χριστιανός, Γονέας και Εκπαιδευτικός σας απευθύνομαι λέγοντας:

1. Επειδή όλοι σας είστε βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, προερχόμενοι από παραδοσιακές οικογένειες (Μάνα-Πατέρας), και επιπλέον,έχετε ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ για να υπηρετείτε το συμφέρον της Χώρας και όλα τα ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ αυτής.

2. Επειδή υπόκεισθε, όπως και ο κάθε ΈλληνΠολίτης, στο ΙΕΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ που έχει ως προμετωπίδα την επίκληση της Αγίας Τριάδος.

3. Επειδή Συνταγματικά κατοχυρώνεται η προστασία του θεσμού της Οικογενείας ως και των τέκνων αυτής.

4. Επειδή συνεπικουρείτε, υποτασσόμενοι σε ξένα κελεύσματα, να οδηγηθεί σε εξαφάνιση ο ιερός ρόλος των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια όπως την ξέρουμε αιώνες τώρα και,ακόμα χειρότερα, να καταργηθεί η μητρότητα και η πατρότητα, προβάλλοντας το ξένο προς την Ορθόδοξη Πίστη μοντέλο της ουδέτερης γονεϊκότητας.

5. Επειδή, μιλώντας ως γονέας αυτή τη στιγμή,πάνω από την αξία των ψυχών και τις καταστρεπτικές συνέπειες που θα έχει αυτό το επαίσχυντο ν/σ για τις τρυφερές ψυχές των παιδιών, τοποθετείτε τις άνομες επιθυμίες ομοφυλοφίλων ενηλίκων (με τις όποιες διαστροφικές τάσεις). Και, φυσικά, έχοντας και την πείρα του Εκπαιδευτικού, δημιουργείται ένα καινοφανές «πρότυπο» για τους νέους και για τις επερχόμενες γενιές, αφού τα παιδιά μιμούνται συχνά τους μεγάλους σε πάμπολλες εκφάνσεις της ζωής.

6. Επειδή, προσθέτοντας στα παραπάνω,ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ τα ίδια τα παιδιά, που είναι το μέλλον της Χώρας και υποψήφιοι Ουρανοπολίτες, να ζήσουν σε ένα αφύσικο περιβάλλον εργαλειοποιώντας τη ΓΥΝΑΙΚΑ (παρένθετη μητέρα και εκμετάλλευση ευάλωτων γυναικών, καθιστώντας τες «μηχανές παραγωγής παιδιών»).

Με την ευκαιρία να αναφέρω και μία εύλογη απορία. Που κρύφτηκαν οι φεμινιστικές οργανώσεις που είχαν ως σημαία την Ισοτιμία και το Σεβασμό στη γυναίκα; Ποιός εισαγγελέας θα κάνει παρέμβαση για το εμπόριο βρεφών που θα πάρει τεράστιες διαστάσεις; Χρησιμοποιήσαμε τις εποχές και τις καταστάσεις κατά πώς μας βολεύει;

7. Επειδή, μιλώ ως Ιερέας τώρα, αντιστρατεύεστε με το δικό σας νόμο το Νόμο του Θεού που προσπαθώ να υπηρετώ ως διάκονος των Ιερών της Πίστεως και της Παραδόσεώς μας, σε μια εποχή που καταρρέουν οι αξίες και τα ιδανικά και σε έναν τόπο όπως ο δικός μας που έχει πληγεί, ίσως και ανεπανόρθωτα από την πρόσφατη πλημμύρα μετην κατάρρευση δεκάδων οικιών, ζώντας σε χωριά φαντάσματα, με την ανερχόμενη ανεργία,με την καταστροφή του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, κ. ά.).

Επί τη ευκαιρία, ανθρώπινα ρωτώ, δε θα έπρεπε να βρείτε λίγο χρόνο να επισκεφθείτε για λίγο το ρημαγμένο μας χωριό όλο αυτό το διάστημα που κολυμπούσαμε στο νερό, τη λασπούρα και το σκουπιδαριό, για να μας τονώσετε; (για οικονομική ενίσχυση, βέβαια, ούτε λόγος).

Γνωρίζετε, βέβαια, Αγιογραφικά, αν αισθάνεστε Χριστιανοί, ότι είναι καταδικαστέο και βδελυρό το αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας,βλ. Σόδομα-Γόμορρα, Ρωμ. 1,24–32 κ.τ.λ., Πηδάλιο των Ιερών Κανόνων και άλλες Πατρικές διατάξεις.

Καταλαβαίνω

1. Ότι είναι δύσκολο να «ξεφύγετε» από την κομματική γραμμή που χαράσσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος σας κρατά δέσμιους.

2. Ότι οι ποικίλες απώλειες θα είναι σημαντικές σε ενδεχόμενη απειθαρχία σας.

3. Ότι για να αναρριχηθείτε (αν θεωρείται αναβάθμιση) εκεί που είστε, κάνατε πολλές συνειδησιακές υποχωρήσεις χωρίς να σεβαστείτε ΟΥΔΟΛΩΣ το κοινό συμφέρον του έρμου του Λαού που δεν έχει κάπου παρηγοριά.

1. Πώς ανερυθρίαστα καταστρέφετε θεσμούς παραδεκτούς αιώνων, που κανείς δεν τόλμησε να αγγίξει, όπως είναι αυτός της Οικογενείας και της φυσιολογικής λειτουργίας του Ανδρογύνου.

2. Πώς την πίστη του 97% Ορθόδοξου Λαού την απορρίπτετε στον κάλαθο των αχρήστων, άνευ ενδοιασμού.

3. Με τι θάρρος θα αντικρύσετε τα συγγενικά και οικεία πρόσωπα της περιοχής που σας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους.

4. Αν επιθυμείτε ή τουλάχιστον αν θα ανεχτείτε τέτοιου είδους επιλογές από τα φυσικά σας παιδιά (να γίνουν γονείς Α και Β).

Για τους λόγους αυτούς σας διαμηνύω:

Ως Εφημέριος και Ιερέας του Χριστούσυντασσόμενος με την ιερατική μου συνείδηση, που υπηρετεί 23 συναπτά έτη ΧριστόνΕσταυρωμένον και Αναστάντα ότι είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στον Ι.Ν. Αγίας ΚυριακήςΤρικάλων όπου υπηρετώ.

Αν, παρ’ όλα αυτά, θα τολμήσετε να δρασκελίσετε την αυλόπορτα να γνωρίζετε ότι θα με βρείτε κατά μέτωπον ΑΝΑΧΩΜΑ, ως εποίησαν χρυσά παραδείγματα της Εκκλ.Ιστορίας π.χ. Ιερός Χρυσόστομος έναντι Αυτοκράτειρας Ευδοξίας, Άγιος ΑμβρόσιοςΜεδιολάνων κατά Θεοδοσίου κ.λπ.

Εις πάσαν Εκκλησιαστικήν ή άλληνεκδήλωσιν της Ενορίας είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ, διότι θέσατε από μόνοι σας τον εαυτόν σας εκτός Εκκλησίας ή μάλλον τοποθετείσθε εχθρικά προς Αυτήν.

Θα εξαιρεθεί η συμπεριφορά μας προς τα παραπάνω αν επιδείξετε ειλικρινή και αμετάπτωτη μετάνοια με δημόσια εξομολόγηση-παραδοχή προς το Θεό και το λαό, έτσι ώστε να συγχωρήσει ο Κύριος αυτό σας το μέγιστο αμάρτημα, όπως και του καθενός μας τα ιδικά του. Το να πέσει κάποιος άνθρωπος σε αμάρτημα (ακόμα και στο πιο τραγικό), είναι ανθρώπινο. Το να εμμένει όμως σ’ αυτό (πόσωδε μάλλον να καμαρώνει κιόλας), είναι σατανικό (ι. Χρυσόστομος).

Διατελών εν προσευχή και εν συνοχή καρδίας, σας εύχομαι καλή φώτιση από το Θεό για τη σωτηρία της ψυχής σας, του τόπου και των παιδιών μας.

παπα Παναγιώτης Μίχος

Πρωτοπρεσβύτερος, Γονιός, Θεολόγος MSc Eκπαιδευτικός M.E. και Ποιμένας των πιστών του χωριού Aγία Κυριακή Τρικάλων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερέας στα Τρίκαλα κήρυξε «ανεπιθύμητους» τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ των ομόφυλων"

Ποινικό αδίκημα οι προπηλακισμοί κατά γιατρών, νοσηλευτών, καθηγητών

Ποινικό αδίκημα θα είναι εφεξής οι προπηλακισμοί εις βάρος γιατρών, νοσηλευτών, δασκάλων και καθηγητών, όπως προβλέπεται από τον νέο ποινικό κώδικα.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ψηφίζεται σήμερα, Πέμπτη, από την ολομέλεια της Βουλής, περιλαμβάνεται άρθρο που ορίζει ότι «όποιος εισέρχεται σε δοµές παροχής υπηρεσιών υγείας, συµπεριλαµβανοµένων των κινητών µονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας ή προσεγγίζει κινητές µονάδες παροχής υγειονοµικών υπηρεσιών άµεσης βοήθειας και µε οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως µε φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εργαζοµένων, υπαλλήλων ή ασθενών διαταράσσει τη λειτουργία τους, τιµωρείται µε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηµατική ποινή και αν η πράξη συνδέεται µε πρόκληση βιαιοπραγίας, µε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και χρηµατική ποινή».

Αντιμέτωποι με τις ίδιες ποινές θα είναι και όσοι εισέρχονται σε χώρο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και µε οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως µε φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του εκπαιδευτικού προσωπικού, εργαζοµένων, υπαλλήλων ή µαθητών διαταράσσουν τη λειτουργία του.

Στη συγκεκριμένη διάταξη αναφέρθηκε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, σε παρέμβασή του νωρίτερα στην ολομέλεια. «Στις 12 Μαρτίου είναι η ευρωπαϊκή ημέρα κατά της βίας εναντίον των γιατρών και των νοσηλευτών. Δεν το γνώριζα. Με ενημέρωσε σήμερα γιατρός που με κάλεσε στο τηλέφωνο για να με προσκαλέσει σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη που θα είναι αφιερωμένη σε αυτή την ημέρα. Γιατί με θυμήθηκαν να με καλέσουν; Διότι στο νομοσχέδιο, για πρώτη φορά, υπάρχει διάταξη η οποία προστατεύει τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους διασώστες του ΕΚΑΒ, από τη βία που ασκείται εναντίον τους, όταν ασκούν τα καθήκοντά τους», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Φλωρίδης πρόσθεσε: «Ακούμε κριτική (σ.σ. από τα κόμματα της αντιπολίτευσης) ότι νομοθετούμε με βάση ένα λαϊκό αίσθημα. Όχι. Νομοθετούμε με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Φαντάζομαι θα μας καλέσουν καθηγητές και δάσκαλοι. Γιατί για πρώτη φορά νομοθετούμε και δημιουργούμε ποινικά αδικήματα για όσους ασκούν πράξεις βίας εναντίον τους. Αυτό δεν είναι ποινικός λαϊκισμός. Είναι μια γνήσια απάντηση σε υπαρκτά προβλήματα του ελληνικού λαού και κοινωνικών ομάδων που δρουν για το καλό του κοινωνικού συνόλου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινικό αδίκημα οι προπηλακισμοί κατά γιατρών, νοσηλευτών, καθηγητών"

Αυστραλία: Χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Βικτώρια λόγω πυρκαγιάς

Πάνω από 2.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από πόλεις στο δυτικό τμήμα της πολιτείας Βικτώρια, στην Αυστραλία εξαιτίας πυρκαγιάς σε θαμνώδεις εκτάσεις που μαίνεται εκτός ελέγχου.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών λόγω της πυρκαγιάς, ζήτησε από τους κατοίκους των πόλεων Ράγκλαν και Μπόφορτ της Αυστραλίας, όπου ζουν περίπου 2.000 άνθρωποι και σε αυτούς στις γύρω περιοχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους όσο είναι ακόμη ασφαλές και να κατευθυνθούν ανατολικά στον κοντινό περιφερειακό κόμβο Μπάλαρατ, που βρίσκεται 95 χιλιόμετρα δυτικά της Μελβούρνης.

Φωτιά μαίνεται σε έκταση περίπου 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Μπάλαρατ. Φωτιά μαίνεται επίσης εκτός ελέγχου σε παρόμοια έκταση που βρίσκεται δυτικότερα.

Η πρωθυπουργός της πολιτείας Τζασίντα Άλαν δήλωσε ότι πάνω από 1.000 πυροσβέστες επιχειρούν στα μέτωπα, υποστηριζόμενοι από 24 αεροπλάνα και πάνω από 100 οχήματα. Σύντομα προγραμματίζεται να σταλούν για να μετάσχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης κι άλλα.

“Η άμεση απομάκρυνση είναι η ασφαλέστερη επιλογή για αυτές τις κοινότητες”, τόνισε η πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. “Αν βρισκόσαστε σε αυτές τις περιοχές, παρακαλώ να ακολουθήσετε αυτήν την σύσταση, παρακαλώ να ενεργήσετε τώρα για να σώσετε τη ζωή σας”.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε ιδιοκτησίες, αλλά σημείωσαν ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει ακριβής εικόνα της κατάστασης.

Μεγάλες περιοχές της πολιτείας βρίσκονται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού για πυρκαγιές και το Γραφείο Μετεωρολογίας εξέδωσε προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιών για διάφορες περιοχές λόγω των θερμών και ξηρών ανέμων και της πιθανότητας θυελλών.

Οι φωτιές δυτικά της Μπάλαρατ αναμένεται να επιδεινωθούν στη διάρκεια της νύχτας έως περίπου τα μεσάνυχτα, όταν αναμένεται μια εξασθένηση των ανέμων, δήλωσε παράλληλα ο Τζέισον Χέφερναν, επικεφαλής της αρχής της χώρας για τις πυρκαγιές κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου.

Οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν άνω των 40 βαθμών Κελσίου στο βορειοδυτικό τμήμα της πολιτείας στις 15:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστραλία: Χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Βικτώρια λόγω πυρκαγιάς"

Νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού

Κατά 10% αναμένεται να αυξηθεί το επιτρεπόμενο έσοδο του Διαχειριστή του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η διαμόρφωση του εσόδου επηρεάζει άμεσα τη διαμόρφωση της ρυθμιζόμενης χρέωσης, η οποία υπάρχει στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών.

Ειδικότερα, με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων αναθεωρεί το επιτρεπόμενο έσοδο του ΑΔΜΗΕ κατά περίπου 10% την περίοδο 2023-25. Πιο συγκεκριμένα, για το 2023 αυξάνεται κατά 9,96%, για το 2024 κατά 10,51% και το 2025 κατά 10,64%.

Το Αναθεωρημένο Επιτρεπόμενο Έσοδο ΕΣΜΗΕ για τη Ρυθμιστική Περίοδο 2022-2025 διαμορφώνεται ως εξής:

Μάλιστα, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, τα ποσά που προκύπτουν από την αναθεώρηση του Επιτρεπόμενου Εσόδου του Διαχειριστή «θα ανακτηθούν μέσω της έγκρισης του Απαιτούμενου Εσόδου του έτους 2024 ή και επόμενων ετών, κατά τρόπο τέτοιο ώστε να μην προκαλείται έντονη διακύμανση στα σχετικά τιμολόγια των χρηστών του δικτύου διανομής. Για τον λόγο αυτό, η Αρχή κρίνει ότι είναι αναγκαίο να υποβληθεί σχετική εισήγηση του Διαχειριστή αναφορικά με τη δυνατότητα εξομάλυνσης των προς ανάκτηση ποσών στις αποφάσεις έγκρισης των Απαιτούμενων Εσόδων των επόμενων ετών».

Με την ίδια απόφαση αναθεωρείται η απόδοση επί της Ρυθμιζόμενης Περιουσιακής Βάσης του Διαχειριστή για τα έτη 2023-2025 της Ρυθμιστικής Περιόδου 2022-2025 σε 7,57% για το 2023, 7,51% για το 2024 και 7,45% για το 2025.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού"

Ηράκλειο: Ληστής με ματσέτα βρήκε το «δάσκαλό» του – Τον έδιωξε με πλάστη η ιδιοκτήτρια μίνι μάρκετ

Απόπειρα ληστείας σε μίνι μάρκετ στο κέντρο του Ηρακλείου σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (21.02.2024) με την ιδιοκτήτρια να αποδεικνύεται ατρόμητη.

Άγνωστος δράστης, φορώντας κράνος και κρατώντας μια ματσέτα, εισέβαλε στο μίνι μάρκετ στον Ηράκλειο και απείλησε την ιδιοκτήτρια απαιτώντας τα χρήματα του ταμείου.

Ο άνδρας πέταξε ένα τσαντάκι πάνω στο ταμείο και ζήτησε από τη γυναίκα τις εισπράξεις, ωστόσο αν και αρχικά εκείνη εμφανίστηκε να κάνει πίσω φοβισμένη, επανήλθε κρατώντας έναν πλάστη και χτυπώντας τη ματσέτα και τα χέρια του δράστη, ενώ ενεργοποίησε και τον συναγερμό.

Ο θρασύτατος ληστής, όταν αντιλήφθηκε ότι μόνο εύκολο δεν ήταν το θύμα του, έφυγε από το κατάστημα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο γιος της γυναίκας και ιδιοκτήτης του καταστήματος, δεν είναι πρώτη φορά που η μητέρα του έχει αποτρέψει ληστεία χρησιμοποιώντας τον πλάστη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Ληστής με ματσέτα βρήκε το «δάσκαλό» του – Τον έδιωξε με πλάστη η ιδιοκτήτρια μίνι μάρκετ"

Ανοιξε το «Εξοικονομώ - Αλλάζω συσκευή» για επιχειρήσεις, οι δαπάνες που επιδοτούνται

Την προκήρυξη του προγράμματος: «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», συνολικού προϋπολογισμού 105,6 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής από σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης υφιστάμενων επιχειρήσεων όλων των μεγεθών -ακόμη και ατομικών- που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, διαθέτουν ελληνικό ΑΦΜ, είναι ενεργές κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και έχουν ιδρυθεί μέχρι την 31η.12.2023.

Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις ενισχύονται με σκοπό την εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού. Σ’ αυτόν συμπεριλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- συστήματα θέρμανσης με χρήση αντλιών θερμότητας, αλλά και συστήματα ηλιακής θέρμανσης, αντικατάσταση ενεργοβόρων μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού επιχειρήσεων κ.λπ. Παράλληλα, καλύπτονται δαπάνες που αφορούν σε σχετικές υπηρεσίες, π.χ. το κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης, παραμετροποίησης του νέου εξοπλισμού, ο ενεργειακός έλεγχος, κ.ά.

Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις με μέγιστο προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών ύψους 20.000 ευρώ, με το ποσοστό της αντίστοιχης ενίσχυσης να διαμορφώνεται στο 50% αυτών, δηλαδή μέχρι 10.000 ευρώ. Οι μεσαίες και οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις με μέγιστο προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών ύψους 25.000 ευρώ, με το ποσοστό της αντίστοιχης ενίσχυσης να φτάνει στο 40% αυτών, δύνανται δηλαδή να λάβουν ενίσχυση, επίσης, μέχρι 10.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος: https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr/. Σημειώνεται πως θα εφαρμοστεί η μέθοδος της άμεσης αξιολόγησης (First in-First out).

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Εξοικονομώ - Επιχειρώντας», με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η προκήρυξη του «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του «Ελλάδα 2.0».

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο πρόγραμμα είχαν, ήδη, γίνει γνωστοί από την προδημοσίευσή του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 8.2.2024, με σκοπό να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι για να ενημερωθούν και να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Το “Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις” είναι ένα πρόγραμμα που διασφαλίζει πολλαπλά οφέλη στους δικαιούχους του. Επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, ακόμη και ατομικές, μπορούν να λάβουν έως 10.000 ευρώ για την εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικότερου εξοπλισμού. Βελτιώνοντας την ενεργειακή τους απόδοση θα μπορέσουν να εξοικονομήσουν ενέργεια και χρήματα, αφού οι επενδύσεις σε συστήματα θέρμανσης με χρήση αντλιών θερμότητας, συστήματα ηλιακής θέρμανσης, κ.λπ., θα οδηγήσουν, σταδιακά, σε μείωση του λειτουργικού τους κόστους. Και βέβαια το εν λόγω πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται στο ευρύτερο πλέγμα των πρωτοβουλιών εξοικονόμησης ενέργειας που λαμβάνουμε, που αποσκοπούν σε ένα πιο αποδοτικό και φιλικότερο προς το περιβάλλον εθνικό σύστημα ενέργειας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε: «Με την υπογραφή της Προκήρυξης για την έναρξη της υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα “Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις”, που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η Κυβέρνηση αποδεικνύει, για ακόμα μια φορά, τη σπουδαιότητα που αποδίδει τόσο στην έμπρακτη ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας, κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όσο και στην προώθηση της Πράσινης Μετάβασης και της ευρύτερης Προστασίας του Περιβάλλοντος. Με την ίδια σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα συνεχίζουμε την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την οικονομία και την κοινωνία, με την ίδια αξιοπιστία συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη όλα όσα δεσμευτήκαμε».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοιξε το «Εξοικονομώ - Αλλάζω συσκευή» για επιχειρήσεις, οι δαπάνες που επιδοτούνται"

Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι – Με καπνιστήρια και πανό η διαμαρτυρία τους

Στο Σύνταγμα έφτασαν μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα το πρωί της Πέμπτης (22.02.2024) προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. 

Η περιοχή στην πλατεία Συντάγματος λίγο μετά τις 8 το πρωί της Πέμπτης (22.02.2024) γέμισε με μελισσοκόμους και υπολογίζεται ότι εκεί βρίσκονται πάνω από 1000 άτομα. Στέκονται απέναντι από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με καπνιστήρια στα χέρια (απαραίτητο εργαλείο για την δουλειά τους) διαμαρτυρόμενοι κυρίως για τις ελληνοποιήσεις και το κόστος παραγωγής.

Έκλεισαν μάλιστα για λίγο τη λεωφόρο Αμαλίας, διότι όπως υποστηρίζουν δεν τους επέτρεπαν να φέρουν τα φορτηγά τους στην πλατεία και η αστυνομία τα κρατά στη λεωφόρο Αθηνών. Μετά από λίγη ώρα την άνοιξαν, καθώς τα φορτηγά πήραν εντολή να ξεκινήσουν για το Σύνταγμα και έφτασαν τελικά μερικά λεπτά πριν τις 9.30. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει και πάλι η Αμαλίας. Στο σημείο βρίσκονται και πολλοί τροχονόμοι επειδή υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Οι μελισσοκόμοι κατέβασαν από τα φορτηγά πολλές κυψέλες προκειμένου με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν. Τις έχουν τοποθετήσει μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη.

Αντιπροσωπεία των μελισσοκόμων από 11 άτομα έχει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δεν έλειψε, πάντως, και η ένταση με τους αστυνομικούς όταν οι μελισσοκόμοι έκλεισαν τη λεωφόρο Αμαλίας.

Εκπρόσωποι των μελισσοκόμων θα επισκεφθούν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Προστασίας του Πολίτη, και Μεταφορών.

Τα αιτήματα των μελισσοκόμων

Όπως αναφέρει η Πανελλαδική Συντονιστική Κινητοποιήσεων Μελισσοκόμων, τα αιτήματά τους είναι:

Eλληνοποιήσεις (Διοικητικά μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού. Θεσμοθέτηση γυρεοσκοπικής εξέτασης ως εργαστηριακός έλεγχος).

Κόστος παραγωγής (αποφορολόγηση καυσίμου, διατήρηση αφορολογήτου στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών)

Άρση των περιοριστικών Πυροσβεστικών διατάξεων, που μας αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία.

Άρση περιορισμών τοπικών Δασαρχών. Τοποθέτηση μελισσοσμηνών, όπως ορίζει ο νόμος 6238/1934.

Επιδότηση επικονίασης. Πλήρη ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα.

Αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο.

Κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι – Με καπνιστήρια και πανό η διαμαρτυρία τους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news