facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Εξώδικο σε υπουργούς και ΕΟΔΥ για την μουσική στην Θεσσαλονίκη

Εξώδικο έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, σε υπουργούς και ΕΟΔΥ για το μίνι lockdown στην Θεσσαλονίκη και την απαγόρευση της μουσικής που τους επιβλήθηκε.

Με το εξώδικο ζητούν να δημοσιοποιηθούν οι επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν την υγειονομική αξία του μέτρου και οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Παραθέτουμε ολόκληρο το εξώδικο :

ΠPOΣ OΠOIOΔHΠOTE APMOΔIO ΔIKAΣTHPIO KAI KAΘE APXH

EΞΩΔIKH ΔIAMAPTYPIA, ΠPOΣKΛHΣH KAI ΔHΛΩΣH

1.- Του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, οδός Φιλικής Εταιρείας 11 και εκπροσωπείται νόμιμα.
2.- Της ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Γ΄ Σεπτεμβρίου 18 και εκπροσωπείται νόμιμα.
3.- Του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Γλάδστωνος 10 και εκπροσωπείται νόμιμα.
4.- Της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ [ΠΟΘΑ], που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Γλάδστωνος 10 και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ
1.- Τον ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Λεωφόρος Κηφισίας 37-39, Μαρούσι.
2.- Τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΣΙΑΡΑ, Υπουργό Δικαιοσύνης, Λεωφόρος Μεσογείων 96, Αθήνα.
3.- Τον ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΛΕΥΡΗ, Υπουργό Υγείας, οδός Αριστοτέλους 17, Αθήνα.
4.- Την ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ, Υπουργό Πολιτισμού, οδός Μπουμπουλίνας 20-22, Αθήνα.
5.- Τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΌ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, οδός Αγράφων 3, Μαρούσι.

Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη, από την Παρασκευή 1.10.2021 η Θεσσαλονίκη καταγράφεται στο επίπεδο 4 του Επιδημιολογικού Χάρτη. Η Κυβέρνηση παραμένει στην προηγούμενη εκτίμησή της ότι «Η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού και αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και όλους τους λοιμωξιολόγους» και επειδή ενοχοποιεί τη μουσική για την μετάδοση του ιού, τα μέτρα που επιβάλλει είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες και η απαγόρευση της μουσικής ολόκληρο το εικοσιτετράωρο.

Μας προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι η προηγούμενη από 1.6.2021 εξώδικη διαμαρτυρία και δήλωσή μας με την οποία ζητούσαμε «… να μας χορηγήσετε άμεσα, εντός τριών [3] ημερών από τη λήψη της παρούσας, όλες τις μελέτες στις οποίες αναφέρεστε, οι οποίες να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς σας ότι η μουσική σε εξωτερικούς χώρους με την ένταση που ορίζεται από το νόμο, ανεξαρτήτως πανδημίας, προκαλεί υπερμετάδοση …» έμεινε αναπάντητη.
Είναι σίγουρο ότι γνωρίζετε τις μελέτες που έγιναν σε άλλες χώρες οι οποίες κατέδειξαν ότι με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι πολιτιστικές, όπως και οι άλλες δημόσιες εκδηλώσεις δεν ευθύνονται για την υπερμετάδοση του ιού.

Σας παραπέμπουμε στην έρευνα που διενεργήθηκε από εταιρείες διοργάνωσης φεστιβάλ και από το νοσοκομείο της Ισπανίας «Germans Trias i Pujol», όπιου μετά την διενέργεια ροκ συναυλίας στην Βαρκελώνη στις 27 Μαρτίου 2021, από το κοινό των 5.000 ατόμων που την παρακολούθησαν καταγράφηκαν μόνο 6 κρούσματα, από τα οποία τα 4 δεν συνδέονται ευθέως με την συναυλία.

Είναι φανερό ότι η απόλυτη και οριζόντια απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση, ανεξάρτητα από προϋποθέσεις, όπως το αν είναι ζωντανή ή ηχογραφημένη, τα ντεσιμπέλ στα οποία εκπέμπεται, σύμφωνα με τη σχετική άδεια κάθε καταστήματος, προκαλεί τεράστια οικονομική ζημιά στον πολύπαθο και πληγέντα και από την πανδημία κλάδο μας, αφού μας στερεί από θέσεις εργασίας όπως και από τα πνευματικά – συγγενικά δικαιώματα σε καλλιτέχνες που συχνά δεν έχουν άλλο έσοδο. Ταυτόχρονα αυξάνει την δυσπιστία του κοινού ως προς την μουσική, στοχοποιώντας τη, έστω και έμμεσα, ως υπεύθυνη για την υπερμετάδοση του ιού. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι η οικονομική ζημιά που προκαλεί η εν λόγω απόφαση είναι δυσανάλογη προς τα ενδεχόμενα οφέλη για τη δημόσια υγεία

Απευθύνουμε και πάλι την ίδια ερώτηση στο αναβαθμισμένο πλέον Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και στον νέο Υπουργό κ. Στυλιανίδη για την άστοχη επανάληψη της μονοδιάστατης απόφασης της κυβέρνησης για απαγόρευση της μουσικής ως μοναδικό μέτρο αντιμετώπισης της ανόδου των κρουσμάτων στις «κόκκινες» περιοχές. Ελπίζουμε ότι η αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου, θα αφήσει πίσω την προηγούμενη «βαλκανική» λογική της ελλιπούς ενημέρωσης και της αδιαφορίας στα αιτήματα των κοινωνικών τάξεων και στρωμάτων και θα φέρει την ευρωπαϊκή πρακτική της πλήρους ενημέρωσης και του διαλόγου με την κοινωνία και τους συλλογικούς φορείς της, ειδικά όταν οι κυβερνητικές αποφάσεις πλήττουν άμεσα την επιβίωση μιας τόσο μεγάλης μερίδας εργαζομένων και ενός ολόκληρου κλάδου.

Συγχωρέστε μας που έχουμε μπερδευτεί και δεν καταλαβαίνουμε τις ακριβείς αρμοδιότητες των αρμόδιων Υπουργών και γι’ αυτό ζητάμε την συμβολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, με την ιδιότητά του ως γιατρού, μικροβιολόγου – βιοπαθολόγου και Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, για το κατά πόσο είναι ιατρικά ορθές και πλήρεις οι κυβερνητικές αποφάσεις που συνυπογράφει.

Αναγκαστικά απευθυνόμαστε και στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, το δικηγόρο κ. Πλεύρη, και ζητούμε να δώσει εντολή στους αρμόδιους παράγοντες να ερευνήσουν την ύπαρξη όλων των μελετών και μάλιστα αυτών που αναφέρουμε και να μας τις χορηγήσουν.

Αναφέρεται επανειλημμένα ότι οι εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων είναι μόνο συμβουλευτικές και φοβόμαστε ότι ο Υπουργός Υγείας ως δικηγόρος, θα δυσκολεύεται να αξιολογήσει επαρκώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, ορίζοντας τις βέλτιστες υγειονομικές λύσεις για τη μείωση των κρουσμάτων.

Θα αναμέναμε ακόμη από την Υπουργό Πολιτισμού να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις ώστε να μην πληγεί ο πολιτισμός και η μουσική.

Όταν σταθερά δεν λαμβάνονται μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς που στοιβάζονται οι πολίτες και ιδιαίτερα στα λεωφορεία, στον Ηλεκτρικό, στο Μετρό και στα αεροπλάνα και όταν οι μαθητές αθροίζονται στις τάξεις ώστε να μην πληγούν οι συγκεκριμένοι οικονομικοί κλάδοι, δεν κατανοούμε γιατί δεν ισχύει το ίδιο για τον κλάδο μας.
Να συμπεράνουμε ότι ο πολιτισμός είναι ήσσονος σημασίας για την Κυβέρνηση;

ΓIA TOYΣ ΛOΓOYΣ AYTOYΣ
και με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας

ΖΗΤΟΥΜΕ

να μας χορηγήσετε άμεσα, εντός τριών [3] ημερών από τη λήψη της παρούσας, όλες τις μελέτες στις οποίες αναφέρεται η Κυβέρνηση, οι οποίες να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς σας ότι η μουσική σε εξωτερικούς χώρους με την ένταση που ορίζεται από το νόμο, ανεξαρτήτως πανδημίας, προκαλεί υπερμετάδοση.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να μας δεχθείτε άμεσα ώστε να αναζητήσουμε από κοινού λύσεις στα επείγοντα προβλήματα του κλάδου μας, αφού για εμάς ο πολιτισμός είναι η κοινωνική συνεισφορά μας, ο τρόπος βιοπορισμού μας, η δημιουργικότητά μας, η ζωή μας.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, τόσο για την οικονομική ζημιά που μας προκαλείτε, όσο και για την ηθική βλάβη των μελών μας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα, αφού την αντιγράψει ολόκληρη, προς
α) τον ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι.
β) τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΣΙΑΡΑ, Υπουργό Δικαιοσύνης, Λεωφ. Μεσογείων 96, Αθήνα,
γ) τον ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΛΕΥΡΗ, Υπουργό Υγείας, οδός Αριστοτέλους 17, Αθήνα,
δ) την ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ, Υπουργό Πολιτισμού, οδός Μπουμπουλίνας 20-22, Αθήνα, και
ε) Τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, οδός Αγράφων 3, Μαρούσι, όπως εκπροσωπείται νόμιμα,
για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2021

ΓΙΑ ΤΟΥΣ EΞΩΔIKΩΣ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Μ.Β.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΙΡΗ ΔΟΥΤΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Τ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΥΔΡΑΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Τ.Α.Ζ.Ο.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΕΒΡΕΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικο σε υπουργούς και ΕΟΔΥ για την μουσική στην Θεσσαλονίκη"

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου

Με αιχμή την αντίθεσή τους στην κατάθεση αγωγής από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό να χαρακτηριστεί η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, ως παράνομη και καταχρηστική, οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.  καλούν σε Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 06/10/2021, στις 18.00 στα Προπύλαια.

Η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ανακοίνωσε ότι: «υλοποιώντας σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, στηρίζει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Τετάρτη, 6 του Οκτώβρη του 2021, ώρα 18:00, στα Προπύλαια από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ και καλεί όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο να δώσουν μαζικά το «παρών» σε αυτό».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου"

Βουλή: Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή η Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Με τη θετική ψήφο της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης υπερψηφίσθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών και 'Αμυνας της Βουλής, η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία, η οποία θα έρθει προς κύρωση στην Ολομέλεια, την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου.

Την Συμφωνία καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή η Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας"

Αυτά είναι τα πλαστά κέρματα των 2 ευρώ που κυκλοφορούν στην αγορά

Πλαστά κέρματα των 2 ευρώ κυκλοφορούν στην αγορά με το πρόβλημα να είναι μεγάλο, καθώς τα καταστήματα δεν έχουν μηχανές ελέγχου γνησιότητας των κερμάτων.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για να δούμε πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε ένα γνήσιο κέρμα από ένα κάλπικο.

Πλαστά χρήματα: Πώς θα τα ξεχωρίζετε 

«Έχουν εμφανείς διαφορές. Πρώτο είναι η χρωματική υφή τους, δεύτερον οι εγχαράξεις τους, πολύ καλύτερες ποιοτικώς με το άλλο κέρμα. Οι διαστάσεις παραμένουν ίδιες και το βάρος τους είναι κοντά. Όπως φαίνεται και στις εικόνες μέσα από τα εργαστήρια το χρώμα του παραχαραγμένου δίευρου είναι ελαφρώς πιο ξεθωριασμένο, σε αντίθεση με του γνήσιου. Στην περίπτωση που ούτε τότε καταλάβει κάποιος τη διαφορά, η λύση είναι ένας απλός μαγνήτης», ανέφερε η αστυνόμος Α- Εμπειρογνώμονας Αφροδίτη Ντέλλα.

«Με το μαγνητάκι το γνήσιο είναι ελαφρώς μαγνητικό. Σε αυτό το κέρμα όμως είναι ισχυρά μαγνητικό», πρόσθεσε η κ. Ντέλλα.

Οι παραχαράχτες που τα τελευταία χρόνια θέτουν σε κυκλοφορία νομίσματα των δύο ευρώ βασίζονται στον διάτρητο έλεγχό τους.

«Δεν έχουν φτάσει στην τελειότητα, πατάνε στο γεγονός ότι το κέρμα δεν έχει έλεγχο, δηλαδή δεν έχει τον έλεγχο που έχει το αντίστοιχο χαρτονόμισμα. Τα μαγαζιά, τα καταστήματα, δεν έχουν μηχανές ελέγχου γνησιότητας των κερμάτων», ανέφερε η κ. Ντέλλα.

Ο έλεγχος της γνησιότητας των χαρτονομισμάτων από την άλλη είναι πιο απλός για όλους. «Για να καταλάβουμε το πλαστό, βασική αρχή είναι να ξέρουμε πολύ καλά το γνήσιο. Το γνήσιο έχει έναν ιδιαίτερο ήχο αν το πιάσει κάποιος σε αντίθεση με το πλαστό που δεν το έχει. Για να δούμε αν το χαρτονόμισμα που έχουμε στην κατοχή μας είναι γνήσιο μπορούμε απλά να το στρέψουμε προς ένα φωτεινό σημείο και να δούμε αν υπάρχουν τα μέτρα ασφαλείας», σημείωσε.

«Το επόμενο βήμα είναι να φέρουμε το χαρτονόμισμα στον διερχόμενο Φωτισμό. Ένα επιπλέον στοιχείο γνησιότητας, είναι η ασημένια ταινία ασφαλείας. Μετά είναι η ασημένια ταινία ασφαλείας στην οποία πάνω υπάρχει εκτυπωμένη η αξία του χαρτονομίσματος. Στο αντίστοιχο πλαστό δεν υπάρχει τίποτα. Πρόσφατα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση και κατασχέθηκαν 1524 κέρματα των δύο ευρώ, και συνολικά περίπου 200.000 ευρώ», κατέληξε.

 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά είναι τα πλαστά κέρματα των 2 ευρώ που κυκλοφορούν στην αγορά"

Καιρός αύριο: Αλλαγή σκηνικού, έρχονται βροχές και καταιγίδες

Χαλάει ο καιρός από αύριο Τετάρτη (06.10.2021) με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, ενώ κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά.

Τοπικές βροχές προβλέπονται στα βορειοδυτικά και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο θα είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί ενισχυόμενοι στο βόρειο Ιόνιο σε 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 23 με 25 και στα υπόλοιπα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Τετάρτη (6.10.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου . Στα βόρεια και τα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες αργά το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στη Θράκη από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και κυρίως στο Ιόνιο καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: Στα βόρεια νοτιοανατολικοί 3 με 5, από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια τοπικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Η ορατότητα στη Θεσσαλία τις πρωινές ώρες πιθανώς θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα κεντρικά και τα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις και από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα κεντρικά και τα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αλλαγή σκηνικού, έρχονται βροχές και καταιγίδες"

Κορωνοϊός – Εισαγγελική παρέμβαση για μεταφορά 14χρονης στο νοσοκομείο – Την κρατούσαν σπίτι οι αρνητές γονείς της

Ένα 14χρονο κορίτσι από την Δράμα έχει «χτυπήσει» ο κορωνοϊός με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 14χρονη βρίσκεται σε κλίνη Covid-19 του νοσοκομείου, ενώ για τη μεταφορά της εκεί χρειάστηκε εισαγγελική παρέμβαση, αφού οι αρνητές γονείς της την κρατούσαν στο σπίτι.

Όλα ξεκίνησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όταν στο σπίτι της οικογένειας κλήθηκε γιατρός για να εξετάσει τη νεαρή.

Η υγειονομικός εισηγήθηκε την άμεση μεταφορά του κοριτσιού στο νοσοκομείο, με τους γονείς του όμως να έχουν διαφορετική άποψη.

Έτσι, και όπως λέει στο MEGA, η Όλγα Βασιλείου, γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, η γιατρός απευθύνθηκε στον ιατρικό σύλλογο της πόλης και στη συνέχεια στις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να μεριμνήσουν για την 14χρονη.

megatv

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός – Εισαγγελική παρέμβαση για μεταφορά 14χρονης στο νοσοκομείο – Την κρατούσαν σπίτι οι αρνητές γονείς της "

Επίθεση με βιτριόλι: «Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά μου»

«Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε στο δικαστήριο αυτόπτης μάρτυρας την εικόνα της Ιωάννας Παλιοσπύρου, δευτερόλεπτα μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι.

Ο μάρτυρας, ο οποίος διατηρεί κουρείο κοντά στην εταιρεία που εργαζόταν η Ιωάννα, ήταν μεταξύ των δέκα που εξετάστηκαν από τους δικαστές. Ήταν οι φωνές της Ιωάννας, όπως περιέγραψε, λίγα δευτερόλεπτα αφού την χαιρέτησε, που τον έκανε να σπεύσει κοντά της.

«Πάω στην κοπέλα, λες και ήρθε κύμα από καυστικό υγρό. Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά. Απλά της είπα να βγάλει τα ρούχα της. Έλιωνε μπροστά μου» ανέφερε στην συγκλονιστική του μαρτυρία και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Έλιωνε το ύφασμα. Δεν μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω, γιατί ήταν γυναίκα. Είχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνετε μέσα κρέας».

Η κατηγορούμενη εκείνη την ώρα είχε φύγει από το σημείο και την επόμενη ημέρα επέστρεψε στην δουλειά της, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Μια συνάδελφος της κατηγορούμενης μίλησε για την συμπεριφορά της μια ημέρα πριν το «χτύπημα», αλλά και για εκείνες που ακολούθησαν.

Στις 19/5/2020, ημέρα που προκύπτει ότι η κατηγορούμενη είχε επιχειρήσει να επιτεθεί στην Ιωάννα, καθυστέρησε να πάει στην δουλειά της. «Δουλεύαμε 9-5, δεν θυμάμαι τι ώρα ήρθε, αλλά καθυστέρησε. Όταν ήρθε, δεν πρόσεξα κάτι ιδιαίτερο, ήρθε να ξεκινήσει αμέσως, γιατί είχε καθυστερήσει και ήταν πάντα τυπική. Έπιασε αμέσως δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι άλλο. Την επόμενη μέρα δεν ήρθε στο γραφείο, είχε αιτηθεί άδεια για προσωπικούς λόγους. Είχε πει, ότι έχει επαγγελματικό ραντεβού για δουλειά, για μια συνέντευξη» κατέθεσε η μάρτυρας.

Η συνάδελφος της κατηγορούμενης ανέφερε, ότι την επομένη της επίθεσης δεν παρατήρησε κάτι, που να της κάνει εντύπωση στην συμπεριφορά της.

Πρόεδρος: Ήταν ευδιάθετη στις 19 και στις 21;

Μάρτυρας: Στις 19 ήταν λίγο βιαστική να ξεκινήσει δουλειά, επειδή είχε καθυστερήσει. Στις 21 δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, αλλά τις επόμενες μέρες φαινόταν σαν κάτι να την απασχολούσε και να ήταν στενοχωρημένη. Για τα προσωπικά της ήξερα, ότι δεν είχε σταθερή μόνιμη σχέση, αλλά είχε σχέση με κάποιον Νώντα, δεν θυμάμαι επίθετο.

Εισαγγελέας: Έτυχε ως είδηση να σχολιάσετε την επίθεση με το βιτριόλι;

Μάρτυρας: Φυσικά και το σχολιάσαμε, ήμασταν τέσσερις κοπέλες, λέγαμε ότι ήταν φοβερό αυτό που έγινε, όπως άγγιξε εμένα, καταλάβαινα ότι άγγιζε και εκείνη, δεν θυμάμαι να είπε κάτι συγκεκριμένο, αλλά όλες νιώθαμε το ίδιο.

Πολιτική Αγωγή: Δηλαδή στις 19, μετά από μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, ήρθε και έπιασε κανονικά δουλειά; Χωρίς να δείχνει κάτι διαφορετικό;

Μάρτυρας : Δεν θυμάμαι κάτι, μπορεί να μιλούσε στο τηλέφωνο

Πολιτική Αγωγή: Στις 21/5 ήταν αγχωμένη;

Μάρτυρας: Δεν έδειξε κάτι εκείνη τη μέρα, τις επόμενες μέρες έδειχνε στενοχωρημένη.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ένας γείτονας της Ιωάννας ο οποίος στο πρόσωπο της κατηγορούμενης αναγνώρισε τη γυναίκα που μήνες πριν είχαν εντοπίσει να παρακολουθεί την πολυκατοικία. Μάλιστα, όταν ζητήθηκε από την κατηγορούμενη να σηκωθεί όρθια, ο μάρτυρας την αναγνώρισε όπως είπε «από το βλέμμα και από ένα βίντεο που είδα, όταν ήρθε στο δικαστήριο. Το περπάτημα είναι το ίδιο, το αγέρωχο το στητό».

Στη συνέχεια η πολιτική αγωγή επανέφερε το αίτημα της να κληθούν και να καταθέσουν δυο πρόσωπα, τα οποία φέρονται να δέχτηκαν κλήσεις αμέσως μετά την επίθεση. «Από τη στιγμή που φέρεται να του ζητά συνδρομή για άλλοθι, θα πρέπει να διαταχθεί η κλήτευση του για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας» ανέφερε η πολιτική αγωγή, ζητώντας να κληθεί ο 36χρονος, με το εισαγγελέα ωστόσο αν επιφυλάσσεται λέγοντας: «Το αν έχουμε και συμμέτοχο, δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας, υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίθεση με βιτριόλι: «Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά μου»"

Κύκλωμα κοκαΐνης: Προφυλακιστέος ο 47χρονος λιμενικός

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 47χρονος λιμενικός που εμπλέκεται στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, στο διαβιβαστικό της οποίας αναφέρεται και το όνομα του ηθοποιου και πρώην δημάρχου Στυλίδας, Απόστολου Γκλέτσου, με τον οποίο φέρεται να συνομιλεί.

Ο λιμενικός που συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, απο τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ στο λιμάνι του Πειραιά, λίγο προτού μπει στο πλοίο για τη Λέσβο οπου με απόσπαση θα αναλάμβανε καθήκοντα συνδέσμου της FRONTEX, οπως φαίνεται δεν έπεισε την ανακρίτρια και έτσι πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Οι άλλοι πέντε συλληφθέντες, αφέθησαν ελεύθεροι με όρους ενω ενδιαφέρον παρουσιάζει το αν οι αρχές θα σχηματίσουν συμπληρωματική δικογραφία για το πελατολόγιο του λιμενικού.

Ο δικηγόρος ενος εκ των συλληφθέντων, Βαγγέλης Γεωργακόπουλος μιλώντας στο protothema.gr, δηλώνει ικανοποιημένος απο την αποφαση καθως ο εντολέας του αφέθη ελεύθερος τονιζοντας πως «η δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται και δεν πρέπει να επηρεάζεται απο τη φερόμενη εμπλοκή «επώνυμων» προσώπων».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κύκλωμα κοκαΐνης: Προφυλακιστέος ο 47χρονος λιμενικός"

Στα 3.567 τα μη κατοικήσιμα σπίτια στην Κρήτη μετά τον σεισμό

Συνεχίζονται και σήμερα, Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε σπίτια, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Μίνωα – Πεδιάδας, Αρχάνων – Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γορτύνας, Χερσονήσου, Βιάννου, Φαιστού και Ιεράπετρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της αποτίμησης των ζημιών στα πληγέντα από τον πρόσφατο σεισμό κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας) και έως το τέλος της σημερινής ημέρας, γνωστοποιήθηκε πως «έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 7.561 κτίρια».

Από αυτά, «τα 6.256 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 3.567 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες», ανέφερε το Υπουργείο Υποδομών.

Επίσης, «έχουν ελεγχθεί 320 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 173».

Όσον αφορά, τέλος, τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια, ανακοινώθηκε πως «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί «τα 181 από τις 437 αυτοψίες, ενώ σε 548 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 453 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 3.567 τα μη κατοικήσιμα σπίτια στην Κρήτη μετά τον σεισμό"

Διεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ετέθη με απόφαση του πρωθυπουργού ο βουλευτής της Α' Αθηνών Κωνσταντίνος Μπογδάνος.  Το έντονο επεισόδιο που είχε προηγηθεί στη Βουλή ανάμεσα στον βουλευτή και τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ  αλλά και η εντονότατη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος μίλησε για «απαράδεκτη στάση» από τον βουλευτή, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Κ. Μπογδάνο.

Μιλώντας στην συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας με τη Γαλλία, ο βουλευτής είπε μία φράση που αποδίδεται στον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα, ότι οι «κομμουνιστές είναι χειρότεροι από τους Τούρκους», προκαλώντας την αντίδραση τόσο του κ.Παφίλη, όσο και του υπουργού των Εξωτερικών. Ο Κ. Μπογδάνος  βρισκόταν εδώ και λίγο καιρό σε «καθεστώς κίτρινης κάρτας» από το κυβερνών κόμμα, από τη στιγμή που είχε δημοσιεύσει τα στοιχεία  μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας - και ο κυβρνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε δηλώσει ότι στο μέλλον, τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνονταν αποδεκτές»

 Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος».

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμεριφορες δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον», έλεγαν αμέσως μετά κυβερνητικές πηγές - και συμπλήρωναν:  Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».

Νωρίτερα, την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια  είχε προκαλέσει  στην Βουλή η σύγκρουση Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον Θανάση Παφίλη αναφορικά το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον.

Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».

Διαβάστε όλους τους διαλόγους από τα πρακτικά της Βουλής: 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Κύριε Υπουργέ, κύριοι συνάδελφοι. Θα πρέπει να είναι κανείς τυφλός, όπως λέει και η αρχαία ελληνική γραμματεία «τυφλός τα τ΄ώτα τον τε νουν τα τ΄όμματα» για να μην αντιλαμβάνεται τη βαθιά, την ουσιώδη σημασία της συμφωνίας με τη Γαλλία, η οποία ανανεώνει, αποφασιστικά, το αξιόμαχο του ελληνικού πολεμικού στόλου, θωρακίζοντας την χώρα και δίνοντας στον ελληνισμό τη δυνατότητα, να υπερασπιστεί και να προωθήσει τα ζωτικά τους συμφέροντα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Διότι από τη μία είναι η συντριπτική δύναμη πυρός, που αποκτά το Πολεμικό Ναυτικό, που διατρανώνει και την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην περιοχή και από την άλλη, είναι η συνειδητή επιλογή της περαιτέρω εμβάθυνσης των δεσμών με τη Γαλλία, τη χώρα που εκφράζει ιστορικότερα και αποτελεσματικότερα από οποιανδήποτε άλλη, την ευρωπαϊκή παρουσία και στον αμυντικό χάρτη. Αυτό είναι γεωπολιτικό στίγμα υψηλής σημασίας.
Συνεπώς, οι αποφάσεις για τα 24 rafale, τα νέα υπερσύγχρονα πλοία, ξεκινώντας από τις φρεγάτες belharra, πάρθηκαν μέσα σε δύο χρόνια, κατά τα οποία η χώρα αντιμετώπισε επιτυχώς, ασύμμετρη υβριδική εισβολή στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της και συγχρόνως, δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις μιας, άνευ προηγουμένου, παγκόσμιας πανδημίας. Γι’ αυτό, ακριβώς, αποτελούν και ξεκάθαρη δήλωση προθέσεων. Η Ελλάς επανεξοπλίζεται, ώστε να είναι σε θέση να κατοχυρώνει επί του πεδίου, αυτά που δικαιωματικά της ανήκουν και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, πιστώνεται χωρίς αστερίσκους και ως ιστορική παρακαταθήκη, την αναγέννηση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας και την ηχηρή επανεμφάνιση της ελληνικής δημοκρατίας στη διεθνή σκακιέρα.

Όμως, να δούμε ποιος ψηφίζει, ποιος δεν ψηφίζει και γιατί, τη συγκεκριμένη συμφωνία. Κάνω έκκληση στην αξιωματική αντιπολίτευση, να σκεφθεί καλύτερα το τι πρόκειται να πράξει, διότι εδώ μετριόμαστε όλοι έναντι της ιστορίας. Από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διγλωσσία που τον χαρακτηρίζει και τον τελευταίο καιρό από τη μία λέει δεν πρόλαβε ο ίδιος να φέρει τη συγκεκριμένη συμφωνία, από την άλλη λέει ότι είναι αχρείαστη. Στελέχη του από τη μία θα επικροτήσουν την προνομιακή ευρωμεσογειακή σχέση με τη Γαλλία, που η συμφωνία αυτή φέρνει, από την άλλη θα μας μιλήσουν για δήθεν στρατιωτικοποίηση της εξωτερικής πολιτικής. Δεν υπάρχει δίλημμα, βούτυρο ή κανόνια. Χωρίς κανόνια, ειδικά σε αυτές τις ταραγμένες γειτονιές, δεν υπάρχει και βούτυρο, κυρίες και κύριοι, κυρίως, της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θα ήθελα να δώσω και μια απάντηση στην αξιότιμη κυρία Αναγνωστοπούλου. Δε μπορεί κανείς να μας αναγκάσει, ως Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, να χαιρόμαστε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την εκχώρηση της μακεδονικής - δήθεν - γλώσσας και δήθεν εθνικής ταυτότητας. Ούτε μπορεί κανείς να μας αναγκάσει να λέμε με χαρά «Βόρεια Μακεδονία». Όπου μπορούμε θα λέμε «Κράτος των Σκοπίων», αν όχι πρώην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, γιατί; Διότι, είναι δικαίωμά μας. Δυστυχώς, αυτό μέσα σε μία δημοκρατική πολιτεία, σε ένα δημοκρατικό σύστημα, δεν το καταλαβαίνουν όλοι.
Πάμε, λοιπόν, στο Κ.Κ.Ε.. Παλαιό τραγούδι: «Τι τον θέλουν τον Αβέρωφ, τι το θέλουν το Κιλκίς, να τα κάνουμε τραχτέρια να οργώνουνε τη γης». Όταν αποκτάτο το υπερόπλο της εποχής, πριν 110 περίπου χρόνια, το Κ.Κ.Ε έκανε ακριβώς αυτό που κάνει και σήμερα. Μας θυμίζει, δυστυχώς, 1935, το άρθρο του ίδιου του Ζαχαριάδη, 12 Ιουλίου στο Ριζοσπάστη στον: «Επιδιώξαμε την ήττα στη Μικρασία, ούτως ώστε να βληθεί η αστικοτσιφλικάδικη τάξη της Ελλάδος».
Δεύτερη επιστολή Ζαχαριάδη. Υπάρχει εδώ πέρα μία ιστορική συνέχεια, μια διαχρονία, μιας αντεθνικής ιδεολογίας καταγεγραμμένη. Πρέπει, δυστυχώς, να ξέρουμε από πού ερχόμαστε, ούτως ώστε να καταλαβαίνουμε πού πηγαίνουμε ή πού πηγαίνουν κάποιοι. Μας έλεγε, λοιπόν, η δεύτερη επιστολή Ζαχαριάδη, 26 Νοεμβρίου 1940, να μην πολεμήσουμε πέρα από τα σύνορα στην Αλβανία. Την πρώτη, διότι, αυτή συνήθως επικαλούνται οι συνάδελφοι, ο Πλουμπίδης τη θεώρησε πλαστή. Τι έκανε το Κ.Κ.Ε. για τον Πλουμπίδη; Τον είπε ρουφιάνο, τον είπε χαφιέ και τον έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Ακούσαμε προχθές, με όλη αυτή την προϊστορία και θυμίζω και τον Γρίβα της ΕΟΚΑ που λέει «είχαμε τρεις εχθρούς, τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές και ο μεγαλύτερος μας πονοκέφαλος ήταν οι κομμουνιστές». Άκουσα από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κ.Κ.Ε. ότι να σεβαστούμε και να δεχτούμε αυτό που λέγεται αστική δικαιοσύνη και Δημοκρατία. Συνεπώς, με όλα αυτά, πρόκειται για διεθνιστική εμμονή η επιλογή να μην ψηφίσετε τη συγκεκριμένη Συμφωνία ή πρόκειται για μια κρυφή προσμονή να μείνει γυμνή, ευάλωτη, απροστάτευτη η Ελλάδα, ούτως ώστε, ίσως να πληγεί και να κλυδωνιστεί το αστικό σύστημα της χώρας, αυτό που εσείς, λέτε «τα συμφέροντα» σε πρώτη ευκαιρία από Ανατολάς; Είναι επικίνδυνες στάσεις αυτές.
Αν κάποιοι θέλουν την Ελλάδα γυμνή, ευάλωτη ή απροστάτευτη, δύο τινά. Πρώτον, να το πουν ευθέως. Η ιστορία τους μιλάει. Δεύτερον, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, στέκεται στο ιστορικό της ύψος και καλώ όλες και όλους να σταθούν μαζί της, διότι, μας κρίνει τελικά ο λαός και η ίδια η ιστορία. Ευχαριστώ.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Το λόγο έχει η κυρία Αναγνωστοπούλου.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΙΑ) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ευχαριστώ, κ. Πρόεδρε. Καταρχάς, θέλω να πω ότι δεν ήμουνα μέσα στην αίθουσα, όπως και κανένας συνάδελφος από το ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που μίλαγε ο ακροδεξιός κ. Μπογδάνος και καλώ και εσάς και τον Υπουργό Εξωτερικών που είναι εδώ, να καταδικάσετε τον διχαστικό, εμφυλιακό, μετεμφυλιακό λόγο, εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας. Ευχαριστώ.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Παφίλης.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Ευχαριστώ, κ. Πρόεδρε. Φαίνεται ότι ο κ. Μπογδάνος έχει στεναχωρηθεί που έπιασαν τους ομοίους του, τους φασίστες, που κάνανε επιθέσεις με μαχαίρια, tazer, στειλιάρια, σε ένα κόσμο που μοίραζε προκηρύξεις και βρήκε το χώρο - νομίζετε ότι δεν σας ακούμε, νομίζετε ότι θα τη γλιτώσετε - να ρίξει δηλητήριο αντικομουνιστικό.
Κύριε Μπογδάνο, γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο. Είναι γεμάτος από το αίμα των κομμουνιστών που πολέμησαν κατά της τριπλής κατοχής. Όταν οι πρόγονοί σας, οι πολιτικοί, ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες, τους οποίους, δικαιώνετε σήμερα και στο Γράμμο που πήγατε, ο λόγος του επικεφαλής των αποστράτων δικαίωνε τους ταγματασφαλίτες, τους συνεργάτες των Γερμανών, που κρεμούσαν Έλληνες και έρχεστε σήμερα να μας κάνετε μαθήματα; Τι υποστηρίζετε, δηλαδή; Αυτά που λέγανε οι χρυσαυγίτες, λέτε εδώ μέσα.

Έρχεστε σήμερα να μας κάνετε μαθήματα; Τι υποστηρίζετε; Αυτά που έλεγαν οι χρυσαυγίτες εδώ μέσα. Όταν οι κομμουνιστές ζήτησαν να πάνε στην πρώτη γραμμή να πολεμήσουν, το καθεστώς Μεταξά τότε τους το απαγόρευσε. Και όχι μόνο αυτό, ο Μεταξάς πέθανε, αλλά το καθεστώς υπήρχε, τους παρέδωσε στους Γερμανούς, στην Ακροναυπλία και σε άλλα νησιά που ήταν εξόριστοι. Αυτούς υπερασπίζεστε και σήμερα. Αλλά ξέρετε, τώρα δεν μας πιάνει αυτό το δηλητήριο που εκπέμπετε σήμερα. Ανησυχείτε, ανησυχείτε πολύ και κάποιος πρέπει να σας μαζέψει, γιατί εκτός από το τι Μπογδάνος τι ρουφιάνος, υπάρχουν και άλλα χειρότερα, τι Μπογδάνος τη Χρυσή Αυγή. Αυτή είναι η απάντησή μας.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Μπογδάνος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Όπως προβλέπει ο Κανονισμός, να απαντήσω στον κύριο εκπρόσωπο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.
Έχετε μπερδευτεί κύριε Παφίλη. Το πρώτο πράγμα το οποίο σας καλώ και καλώ και το Προεδρείο να επιληφθεί του ζητήματος, διότι πρόκειται για βαρύτατο κοινοβουλευτικό ατόπημα, είναι, πρώτον, την σύνδεση βουλευτή Α’ Αθήνας της Ν.Δ. με οτιδήποτε θυμίζει φασιστική, ναζιστική, ολοκληρωτική, ρατσιστική ιδεολογία και το οποίο επιχειρήθηκε με έναν τρόπο βαθιά επικίνδυνο και προσωπικά στοχοποιητικό, ενάντια ενός ανθρώπου που έχει δεχθεί τραμπούκικες επιθέσεις και από την Χρυσή Αυγή και από την άκρα Αριστερά και τρομοκρατικές επιθέσεις, με τρόπο ο οποίος είναι ανεύθυνος, παντελώς απαράδεκτος και χαρακτηριστικός της μη αίσθησης του τι θα πει αστική δημοκρατία.
Δεύτερον και παρακαλώ να επιμείνει το Προεδρείο σε αυτό, δεν είναι δυνατόν, εντός του Κοινοβουλίου, να συνδέουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν βάλει τα στήθη τους μπροστά και έχουν υποστεί διώξεις ακριβώς από εκείνους στους οποίους αναφέρετε, με αυτούς στους οποίους αναφερθήκατε. Δεν το επιτρέπω. Αλλά δεν είναι ότι δεν το επιτρέπω εγώ, δεν επιτρέπεται να το επιτρέπει το πολίτευμα και η κοινοβουλευτική διαδικασία. Θέλετε να με πείτε δεξιό, κανένα πρόβλημα, πολύ δεξιό, απολύτως κανένα πρόβλημα, συντηρητικό, υπερσυντηρητικό, πουριτανό, έχετε κάθε δικαίωμα να το κάνετε, σας απαγορεύω οποιανδήποτε σύνδεση με τη Χρυσή Αυγή, με ναζιστικά, νεοναζιστικά, φασιστικά και ρατσιστικά μορφώματα, τα έχω πολεμήσει, έχω παίξει ξύλο μαζί τους, δεν έχετε το δικαίωμα να το κάνετε αυτό.
Μιλήσατε για πολιτικούς προγόνους. Εγώ θα πάω στους φυσικούς μου προγόνους. Εγώ θα πάω στους φυσικούς μου, διότι οι φυσικοί μου πρόγονοι και αυτό θα πει είμαι δεξιός, τιμώ την παράδοσή μου την προσωπική, ταυτίζονται με τους πολιτικούς μου προγόνους, οι φυσικοί μου πρόγονοι, συγκεκριμένα ο Αντιστράτηγος Πεζικού Δημήτριος Αγιοπετρίτης, πολέμησε τη Βέρμαχτ στη Μέση Ανατολή και στο Ρίμινι. Αυτοί είναι οι πρόγονοί μου, αυτοί που πολέμησαν τον φασισμό στην Αλβανία, τον ναζισμό στη Μέση Ανατολή, τον ναζισμό στην Ιταλία και μετά τον κομμουνισμό στην Ελλάδα. Θα πρέπει να δεχθείτε, ότι ο αντικομουνισμός είναι μία φιλελεύθερη επιλογή, που αποτελεί δικαίωμά μας, κύριε Παφίλη, όλων όσοι καθόμαστε στο φιλόξενο τραπέζι της αστικής δημοκρατίας. Δεν είστε στο απυρόβλητο.
Είπατε προχθές, ότι δεν αναγνωρίζεται την δικαιοσύνη, ότι δεν αναγνωρίζεται τους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας. Πράγματα απαράδεκτα. Όμως, αυτό είναι δικαίωμά σας να τα λέτε και δεν θα σας ελέγξω εγώ.
Κύριε Παφίλη, όμως, επειδή εδώ παίζετε και παίζετε με υπαιτιότητα του Κ.Κ.Ε. και άλλων «αριστερών φωνών», την ακεραιότητά μου και την τιμή μου, σας καθιστώ σαφή 2-3 πράγματα και σας καλώ ακόμα και τώρα να τα σεβαστείτε.
Και παρακαλώ, επίσης, το Προεδρείο να εξαντλήσει τους τρόπους που προβλέπει ο Κανονισμός, ούτως ώστε τα αξιόποινα τα οποία εκστόμισε ο κ. Παφίλης να παραμείνουν αν είναι δυνατόν εκτός των πρακτικών ή με κάποιον τρόπο να τύχουν της μέριμνας του Προεδρείου, ούτως ώστε να ελεγχθεί ο συνάδελφος για τα απαράδεκτα τα οποία θεωρώ και πιστεύω όλοι και όλες θα συμφωνήσουμε δεν έχει δικαίωμα να λέει. Είναι τόσο απλό. Ευχαριστώ θερμά.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Τον λόγο έχει ο κ. Παφίλης.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Τα «σας απαγορεύω» επί χούντας τα ζήσαμε. Μάλλον, την ζηλεύετε έτσι;
Δεύτερον, ότι είπα να γραφτούν στα πρακτικά και με κεφαλαία.
Τρίτον, όταν επικαλείστε μερικά πράγματα που ο κ. Πορτοσάλτε τα πήρε επιλεκτικά, να διαβάζετε ολόκληρη τη φράση.
Εμείς δεν κρύψαμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε την κοινωνία. Δεν κρύψαμε ποτέ ότι η δημοκρατία αυτή είναι η δικτατορία εκείνων που έχουν όλο τον πλούτο. Ποτέ δεν το κρύψαμε και το λέμε. Εμείς παλεύουμε αυτοί που παράγουν τον πλούτο να το έχουν στα χέρια τους. Και όλα τα άλλα εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο.
Τώρα, αν θέλετε να έχετε ακροατήριο εγώ σχολίασα αυτά που είπατε και αυτά που είπατε τα έλεγε η Χρυσή Αυγή. Και αυτό είναι πασίγνωστο.
Δεν αποσύρω, λοιπόν, τίποτα από όσα είπα. Εσείς, που θέλετε να παίζετε τον ρόλο, τον ρόλο του «πολέμιου του κομμουνισμού» και που βάλατε τα στήθη σας, σιγά τα αίματα και από την Χρυσή Αυγή και από τους υπόλοιπους και παριστάνετε τώρα και θα μας πείτε σε λίγο ότι σας στοχοποιούμε.
Θα μας πείτε και σε λίγο και σε ποιον χώρο απευθύνεστε. Σιγά δεν είσαι και ο Ναπολέων Βοναπάρτης, ούτε ο μεγάλος πολιτικός που θα σε κυνηγήσουν όλοι επειδή σας είπαμε εμείς αυτά που λέει η Χρυσή Αυγή και σε ποια χώρο απευθύνεστε.
Και λέω λοιπόν και τελειώνω με αυτό το θέμα, αυτός ο αντικομουνισμός που είχε αναπτυχθεί όλες αυτές τις μέρες και η θεωρία των δύο άκρων στοχεύει και εσείς αυτό κάνετε να αθωώσει αυτά τα φασιστικά τομάρια και λίγα λέω, τους δολοφόνους, που πάνε και τσακίζουν πέντε μια μαθήτρια, που κάνουν επιθέσεις σε ανθρώπους που μοιράζουν προκηρύξεις και σε τελευταία ανάλυση ακόμα και η «Καθημερινή» στην πρώτη σελίδα τα λέει αυτά, ότι αυτή η εξομοίωση που οδηγεί. Αυτό σχολιάζουμε πολιτικά και τα υπόλοιπα τέλειωσαν.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Τον λόγο έχει, ο κ. Δρίτσας.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, αισθάνομαι την υποχρέωση να παρέμβω και επιτρέψτε μου παρακαλώ, ευχαριστώ που μου δίνετε τον λόγο. Πρόσφατα στο Βίτσι έγινε εκδήλωση μίσους, στην οποίαν σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που έχω μπροστά μου παρέστη ο κ. Μπογδάνος, ο κ. Μυλωνάκης, ο κ. Τζήμερος, ο κ. Κρανιδιώτης, ο κ. Αγγελάκας, πρώην Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., ο κ. Επιτήδειος, πρώην Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, «Βασιλόφρονες του νομού Καστοριάς», με αυτό τον τίτλο, «Βασιλική Ένωση Ελλάδος» ,εκπρόσωπος του Ηλία Κασιδιάρη και Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή.
Υπάρχει φωτογραφία όπου εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής καταθέτει στεφάνι. Εγώ δεν μπορώ να βεβαιώσω τίποτα, μεταφέρω αυτό. Οποιοσδήποτε μπορεί να έχει άποψη αν θέλει, αν είναι υπέρ ή εναντίον του κομμουνισμού, είναι πολύ διαφορετικό πράγμα όμως αυτός ο «εσμός» να καταθέτει στεφάνι στο όνομα των κορυφαίων ιστορικών γεγονότων της χώρας και Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου της πλειοψηφούσας παράταξη να μην διαμαρτύρεται και να μην αποχωρεί εάν αυτό ισχύει.
Από αυτή την άποψη, δεν είναι τόσο αθώα τα πράγματα, κύριε Πρόεδρε. Αυτά είναι δηλητήρια, που αν δεν σταθεί κανείς όρθιος και με καθαρή γραμμή και όχι «είμαι αντικομουνιστής, διότι υπερασπίζομαι την αστική δημοκρατία», είναι σα να αφήνουμε να αναβιώνουν για πολλοστή φορά – αλλά ο λαός τα αντιμετωπίζει – όλες εκείνες οι διεργασίες, που πραγματικά επωάζουν το αυγό του φιδιού και γιαυτό, έχουμε ευθύνη όλοι μας και δεν μπορούμε να παίζουμε με το επιχείρημα της ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Ευχαριστώ.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ(Προεδρεύων της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Μπογδάνος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Είναι η τελευταία φορά που θα τοποθετηθώ. Ευχαριστώ τον κ. Δρίτσα, διότι μου δίνει τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσω δυο πράγματα. Εκεί λοιπόν, που τιμήσαμε το γεγονός ότι τέτοιες μέρες το 1949 η κυβέρνηση συνεργασίας φιλελευθέρων και λαϊκού κόμματος, με πρωθυπουργό τον βενιζελικό Αλέξανδρο Διομήδη - Υπουργός Οικονομικών του Βενιζέλου, το 1932, 1933 – σταμάτησαν τους σχεδιασμούς εκείνων που ήθελαν τον διαμελισμό της πατρίδας και την κατάλυση της δημοκρατίας, εκεί λοιπόν βρισκόταν επίσης ο Βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας και η διευθύντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού στην βόρεια Ελλάδα, κυρία Αντωνίου. Συνεπώς, όταν διαβάζετε κι εσείς κάτι, να το διαβάζετε ολόκληρο.
Δεύτερον, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τα όσα ανέφερα πρότερον, στην δημοκρατία τους φασίστες, τα φασιστοειδή, τους μαύρους αυτούς τύπους που λερώνουν το πολίτευμά μας, τους διώκει, τους συλλαμβάνει, τους δικάζει και τους καταδικάζει η πολιτεία. Είμαι αυτής της άποψης, κύριε Παφίλη. Είμαι αυτής της άποψης, κύριε Δρίτσα. Είμαι αυτής της άποψης, κυρία Αναγνωστοπούλου. Πιστεύω, ότι εδώ δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ(Προεδρεύων της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Δένδιας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ(Υπουργός Εξωτερικών): Θέλω να πω εκ μέρους της κυβερνήσεως, ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας. Είμαστε εδώ, για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας στο μέλλον. Εγώ δεν γνωρίζω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω όμως το εξής, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια σήμερα προβολής στην σύγχρονη πολιτική ζωή, των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν, για την αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους, είναι απαράδεκτη και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη, είναι πάντοτε απαράδεκτη, διαχρονικά απαράδεκτη. Η κατάθεση στεφάνου από την Χρυσή Αυγή στο αίμα νεκρών για την δημοκρατία, είναι επίσης απαράδεκτη. Είναι ώρα να σοβαρευτούμε, διότι η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα, τέτοια προσπάθεια, για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι. Δεν κάνουμε αποτίμηση του παρελθόντος. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Διεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος"

Πύργος: Πήγε να ληστέψει ηλικιωμένη και αυτή τον πυροβόλησε

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε χωριό του Πύργου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα,  για ληστεία.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, ο άνδρας εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία ηλικιωμένης γυναίκας και όταν έγινε αντιληπτός από την παθούσα, της άσκησε σωματική βία και της αφαίρεσε την τσάντα της που περιείχε διάφορα έγγραφα και προσωπικά της αντικείμενα.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, οι οποίοι εντόπισαν άμεσα και συνέλαβαν τον δράστη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της ηλικιωμένης για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διότι πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο εναντίον του δράστη τραυματίζοντάς τον στο χέρι.

patrisnews

Διαβάστε Περισσότερα » " Πύργος: Πήγε να ληστέψει ηλικιωμένη και αυτή τον πυροβόλησε"

Λύματα: Εκτοξεύθηκε κατά 308% το ιικό φορτίο στο Ρέθυμνο - Μεγάλη αύξηση 125% στη Λάρισα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι την εβδομάδα 27 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2021, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 20 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των έξι από

τις δώδεκα (6/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ).

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (+44%), στη Λάρισα (+125%) και στο Ρέθυμνο (+308%), ενώ οριακές ήταν οι
αυξήσεις που παρατηρήθηκαν στα Χανιά (+11%), στη Θεσσαλονίκη (+28%) και στο Βόλο (+32%).

Οριακά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τρείς από τις δώδεκα (3/12) περιοχές του ΕΔΕΛ και συγκεκριμένα στην Πάτρα (-20%), στον Άγιο Νικόλαο (-25%) και στα Ιωάννινα (-32%). Σταθερό παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αττική, στο Ηράκλειο και στην Αλεξανδρούπολη, όπου οι μεταβολές στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων κυμάνθηκαν στο ±10%.

pinakas_iiko

Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 27/09-03/10/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε σταθεροποιητική τάση, με στατιστικά μη σημαντική μεταβολή (+8%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 20-26/09/21.

Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα, 27/09-03/10/21, στη Θεσσαλονίκη, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή αύξηση (+28%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 20-26/09/21. Η συνολική αύξηση του ιικού φορτίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες δύο εβδομάδες ξεπέρασε το 50%.

Λάρισα: Την τελευταία εβδομάδα, 27/09-03/10/21, παρατηρήθηκε αύξηση (+125%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα σε σχέση με την εβδομάδα 20-26/09/21.

Βόλος: Την τελευταία εβδομάδα, 27/09-03/10/21, παρατηρήθηκε οριακή αύξηση (+32%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο σε σχέση με την εβδομάδα 20-27/09/21.

Ηράκλειο: Την εβδομάδα 27/09-03/10/21, στην πόλη του Ηρακλείου, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων δεν παρουσίασε αξιοσημείωτη μεταβολή (-4%) και παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό σε σχέση με την εβδομάδα 20- 26/09/21.

Χανιά: Την εβδομάδα 27/09-03/10/21, στην πόλη των Χανίων, καταγράφηκε μη στατιστικά σημαντική οριακή αύξηση (+11%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σύγκριση με την εβδομάδα 20-26/09/21.

Ρέθυμνο: Την εβδομάδα 27/09-03/10/21, στην πόλη του Ρεθύμνου, καταγράφηκε πολύ σημαντική αύξηση (+308%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σύγκριση με την εβδομάδα 20-26/09/21, ανακόπτοντας την επί πέντε συνεχείς εβδομάδες πτωτική τάση. 

Άγιος Νικόλαος: Την τελευταία εβδομάδα, 27/09-03/10/21, καταγράφηκε οριακή μείωση (-25%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόλης του Αγίου Νικολάου σε σύγκριση με την εβδομάδα 20-26/09/21 .

Πάτρα: Την τελευταία εβδομάδα, 27/09-03/10/21, στην Πάτρα παρατηρήθηκε οριακή μείωση (-20%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 20-26/09/21 .

Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα, 27/09-03/10/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Ξάνθη παρουσίασε αύξηση (+44%) σε σχέση με την εβδομάδα 20-26/09/21 .

Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 27/09-03/10/21, στην Αλεξανδρούπολη, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων έμεινε ουσιαστικά σταθερό (+8%) σε σχέση με την εβδομάδα 20-26/09/21.

Ιωάννινα: Την τελευταία εβδομάδα, 27/09-03/10/21, στα Ιωάννινα,το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή μείωση (-32%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 20-26/09/21.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λύματα: Εκτοξεύθηκε κατά 308% το ιικό φορτίο στο Ρέθυμνο - Μεγάλη αύξηση 125% στη Λάρισα"

Δένδιας: Τεράστια επιτυχία η συμφωνία με τη Γαλλία

«Οι ιδεατές αναζητήσεις για να αδυνατίσουν τη συμφωνία με την Γαλλία δεν ωφελούν το εθνικό συμφέρον» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υπογραμμίζοντας πως «οφείλουμε να εκπέμψουμε μήνυμα ομοψυχίας και ομόνοιας, που είναι το ίδιο ισχυρό όπλο όπως και οι γαλλικές φρεγάτες».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από το βήμα της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση της «Κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια» είπε «πως θα ήθελα να υπάρξει μια ομονοούσα εθνική αντιπροσωπεία» καθώς «η επιθετικότητα από τη γείτονα δεν επιτρέπει την πολυτέλεια της καταψήφισης αυτής της συμφωνίας».

Κορυφαία στιγμή που κατοχυρώνει τα συμφέροντα της πατρίδας μας

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε τη συμφωνία αυτή ως «κορυφαία στιγμή που κατοχυρώνει τα συμφέροντα της πατρίδας μας» και ζήτησε να μην υποτιμάται η σημασία της στρατηγικής εταιρικής σχέσης που προάγεται και να υποτιμάται ως απλό παρακολούθημα στην προμήθειας των φρεγατών».

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η συμφωνία αυτή «ενισχύει την αμυντική ασπίδα της χώρας και την γεωστρατηγική της θέση» και αποτελεί την ενίσχυση των διαχρονικών στενών σχέσεων με την Γαλλία και είναι ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της ενωμένης Ευρώπης στην άμυνα και την ασφάλεια.

Υπογράμμισε πως η συμφωνία αυτή δεν αφορά μόνο τη συστηματοποίηση των επαφών αλλά τη δέσμευση των πλευρών για παροχή βοήθειας και συνδρομής με όλα τα κατάλληλα μέσα, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης ένοπλης βίας.

Η δε, φρασεολογία, που εμπεριέχεται στο άρθρο 2 της Συμφωνίας «έτσι όπως είναι διατυπωμένο, είναι η πιο προχωρημένη διατύπωση διεθνώς» και πρόσθεσε πως «όποιος ισχυρίζεται ότι είναι ελλειμματική θα παρακαλούσα να φέρει ένα υπόδειγμα διεθνούς συμφωνίας όπου υπάρχει πιο εκτεταμένη διατύπωση» συμπληρώνοντας πως «το να αναχωρούμε σε ιδεατές αναζητήσεις για να αδυνατίσουν την εικόνα αυτής της συμφωνίας δεν ωφελεί το εθνικό συμφέρον».

Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως ακόμα το γνωστό ΑUKUS στην διατύπωσή του υπολείπετε αυτής της διατύπωσης της ελληνο-γαλλικής συμφωνίας.

Σχετικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί καταψήφισης της συμφωνίας, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως θεωρεί ότι δεν θα είναι και η τελική του θέση στην Ολομέλεια ενώ παράλληλα παρατήρησε πως σήμερα ακούστηκαν δύο γραμμές, αυτή που ανέλυσε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κατρούγκαλος και μιας άλλης που ανέπτυξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Ο κ. Δένδιας αναρωτήθηκε, «θέλουμε αυτή τη σύμβαση με την Γαλλία ή δεν την θέλουμε;» και «ο κάθε αντίλογος θα πρέπει να έχει μια συνέπεια».

Ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην υποτιμούν τη συμφωνία αυτή με την Γαλλία λέγοντας ότι από κάποιους υποτιμήθηκε «ως παρακολούθημα των φρεγατών. Σας προτείνω όμως να αντιστρέψετε τη σειρά όσον αναφορά την σπουδαιότητά της, χωρίς να υποτιμάμε την σπουδαιότητα του όπλου αυτού, που μας είναι απολύτως απαραίτητο. Και ανατρέξτε στη μνήμη σας ότι η Ελλάδα έχει αγοράσει στο παρελθόν πολύ ισχυρά οπλικά συστήματα από την Γαλλία αλλά ποτέ η Ελλάδα δεν κατάφερε να υπογραφεί ανάλογης μορφής συμφωνία με μια τόσο ισχυρή χώρα – τη μόνη πυρηνική δύναμη στην ΕΕ, το μόνο μόνιμο μέλος του Σ.Α. στην ΕΕ» και πρόσθεσε ότι «η υπογραφή αυτής της συμφωνίας είναι μια τεράστια εθνική επιτυχία» όπως καταγράφηκε στον ξένο Τύπο αλλά και στις αντιδράσεις της γείτονος σε αυτήν τη συμφωνία.

Η δεύτερη σημαντικότερη συμφωνία μεταπολεμικά

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η συμφωνία αυτή είναι η δεύτερη σημαντικότερη μεταπολεμικά. Η πρώτη ήταν με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κάνει το καλύτερο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα» σημειώνοντας πως από την αρχή της διακυβέρνησης «έχουμε υπογράψει συνολικά 106 διμερείς συμφωνίες και 39 πολυμερείς συμβάσεις, όπου μερικές είναι ύψιστης σημασίας με ζητούμενα δεκαετιών, όπως με την Ιταλία και την Αίγυπτο κ.λ.π».

Ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε πως «η ΝΔ δεν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά καμία από αυτές τις συμφωνίες, αντίθετα θελήσαμε να κρατήσουμε την εξωτερική πολιτική μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις αναζητώντας ενότητα και ομοψυχία, αντίθετα ενθαρρύναμε την κριτική, τον διάλογο και τον αντίλογο».

Μιλώντας για την συμπεριφορά της Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «έχουμε ένα γείτονα ιδιαίτερα επεκτατικό, για να μην τον χαρακτηρίσω απόλυτα επιθετικό. Και σε αυτόν τον γείτονα απαντάμε όπου χρειαστεί και δημόσια και στον μεταξύ μας διάλογο και στα διεθνή φόρα» και «αποκαλύπτουμε την νεοθομανική της επεκτατικότητα» συμπληρώνοντας πως «με την Τουρκία κανείς πολλές φορές αισθάνεται ότι δεν προσλαμβάνει τι είναι αυτό που επιδιώκει».

Σχετικά με τις αντιφάσεις των λόγων με τις πράξεις της Τουρκίας, ο κ. Δένδιας είπε πως «μια ακόμη εκδηλώθηκε χθες με την απαντητική επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ αναφορικά με την αποστρατιωτικοποίηση των νήσων του Αιγαίου. Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι παρανόμως η χώρα μας διατηρεί στρατό στα νησιά αυτά, δηλαδή ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου απειλούν την Τουρκία. Την ώρα που η Τουρκία απέναντί τους διατηρεί την Τουρκική Στρατιά, τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο της Μεσογείου! Όταν η Τουρκία έχει εκδώσει απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας εάν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα ασκώντας το νόμιμο δικαίωμά μας».

«Είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχει εκδώσει απειλή πολέμου κατά άλλης χώρας για την άσκηση νόμιμων δικαιωμάτων! Και βέβαια έχοντας το παρελθόν της εισβολής στην Κύπρο. Αυτή, λοιπόν, η Τουρκία, με αυτό παρελθόν και αυτές τις αντιφάσεις μας ζητά να αφοπλίσουμε τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Αυτό δεν μπορεί παρά να απορριφθεί μετά πολλών επαίνων για πολλοστή φορά», πρόσθεσε.

Δένδιας: Η πολιτική μας δεν είναι αντίδραση στην Τουρκία, αλλά έχουμε τον δικό μας εθνικό σχεδιασμό

Ο κ. Νίκος Δένδιας, απαντώντας και στην προτροπή που ακούστηκε «να συνεννοηθούμε με την Τουρκία αντί να συνεχίσουμε ένα ράλι εξοπλισμών» ανέφερε «πως εμείς βεβαίως δεν θέλουμε καμία κούρσα εξοπλισμών. Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά είμαι βεβαίως θα προτιμούσαν να δαπανούν το υστέρημα του ελληνικού λαού για κοινωνική πολιτική, Παιδεία, Υγεία και όχι για αγορά οπλικών συστημάτων, όμως υπάρχει και «το Κράτος της ανάγκης» εκτός εάν κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υφίσταται απειλή κατά της χώρας».

Η Ελλάδα, σημείωσε, «λέει καθαρά στην Τουρκία ότι η διάφορά μας μπορεί να επιλυθεί και ελάτε να την επιλύσουμε. Να οριοθετήσουμε την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα και εάν δεν συμφωνήσουμε να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Όπως και επίσης λέμε στην Τουρκία, μπορούμε να συνεννοηθούμε αλλά παραιτηθείτε από το ανυπόστατο Τουρκο – Λιβυκό Μνημόνιο, που αντιβαίνει ακόμα και της λογικής. Και ποιος δεν ζητά από την Τουρκία να άρει το casus belli εναντίον της χώρας;».

Πολιτική υποτέλειας, είπε ο υπουργός, «δεν μπορεί να υπάρξει όχι μόνο από αυτήν αλλά από καμία ελληνική κυβέρνηση γιατί είναι το ελάχιστο αντίτιμο της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας της χώρας 200 χρόνια μετά τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους.

Ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε πως «η πολιτική μας δεν είναι αντίδραση στην Τουρκία, αλλά έχουμε τον δικό μας εθνικό σχεδιασμό» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προεκλογική προσπάθεια που καταβάλει η χώρα μας για να εκλεγεί μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2025-26, γνωστοποιώντας ότι μέχρι στιγμής έχουμε 93 δεσμεύσεις ψήφου και υπολείπονται 4 για την πλειοψηφία και είμαστε ακόμα στο 2020-21. Επίσης, ανέφερε, «πως στις 21 Οκτωβρίου έχουμε κληθεί από την ίδια την κυβέρνηση της Λιβύης να συμμετάσχουμε στη διεθνή διάσκεψη στην Τρίπολη για την σταθεροποίηση της χώρας αυτής».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας: Τεράστια επιτυχία η συμφωνία με τη Γαλλία"

Τατάρ για την παρεμπόδιση του Nautical Geo: Η στάση της Τουρκίας ήταν η κατάλληλη

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε πως η στάση της Τουρκίας με την φημολογούμενη παρεμπόδιση του ερευνητικού σκάφους Nautical Geo, ήταν κατάλληλη και «η τουρκική πλευρά έδειξε πόσο σοβαρή είναι σε αυτά τα θέματα».

Υποστήριξε ότι «η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο θέμα των υδρογονανθράκων δεν είναι σωστή», προσθέτοντας ότι «τέτοιες εργασίες είναι επικίνδυνες χωρίς συμφωνία στην Κύπρο».

Επιπρόσθετα, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «η ελληνοκυπριακή διοίκηση συμπεριφέρθηκε ωσάν η λεγόμενη Κυπριακή Δημοκρατία να ανήκει μόνο στον εαυτό της και πραγματοποίησε δραστηριότητες αγνοώντας τον τουρκοκυπριακό λαό» και πως «αυτό ήταν μια μεγάλη αδικία». Ανέφερε, επίσης, πως «αν και δεν υπάρχει συμφωνία στην Κύπρο, όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι υπάρχουν δύο διαφορετικοί λαοί εδώ».

Πρόσθεσε ότι «η τουρκική πλευρά υπερασπίστηκε τα δύο κράτη με βάση την κυριαρχική ισότητα στην Κύπρο, όπως απαιτείται από τη νέα πολιτική, και αυτό το εξέφρασε σε κάθε πλατφόρμα».

«Χωρίς συμφωνία στην Κύπρο, πώς γίνεται οι Ελληνοκύπριοι να διαχειρίζονται όλα τα πλούτη του νησιού σαν να τους ανήκουν, χρησιμοποιώντας την Κυπριακή Δημοκρατία που κατέλαβαν; Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να μείνει μακριά από τέτοιες δραστηριότητες (μονομερείς εργασίες γεώτρησης) προκειμένου να μην αυξηθεί η ένταση. Και οι χώρες που συνεργάζονται μαζί τους πρέπει να λάβουν υπόψη και αυτά που λέμε εμείς. Διαφορετικά, ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων μας με την Τουρκία, θα πρέπει να κάνουμε παρόμοια βήματα. Θα είναι στην ατζέντα μας να ξεκινήσουμε τέτοιες εργασίες (εξερεύνηση υδρογονανθράκων) προστατεύοντας τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα. Η πλευρά που προκαλεί είναι ο ελληνοκυπριακός τομέας», υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τατάρ για την παρεμπόδιση του Nautical Geo: Η στάση της Τουρκίας ήταν η κατάλληλη"

Γκάγκα: Δωρεάν μονοκλωνικά και όλα τα φάρμακα για τον κορονοϊό

"Δεν είμαστε τρομακτικά μακριά από τον στόχο εμβολιασμού του 70 με 80% του ενήλικου πληθυσμού", δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. "Νομίζω ότι έχει γίνει μια πολύ καλή κάλυψη. Σαφώς θέλουμε μεγαλύτερη. Αυτή τη στιγμή στη Βόρεια Ελλάδα έχουμε 157 διασωληνωμένους και από αυτούς 3 είναι εμβολιασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι ένα ποσοστό 92% είναι μη εμβολιασμένοι όταν ήδη οι μισοί περίπου από τους ενήλικες έχουν εμβολιαστεί", σημείωσε.

"Είναι πολύ μεγάλη ασπίδα το εμβόλιο για να το αφήσουμε και να μην το κάνουμε. Νομίζω ότι είμαστε πολύ καλύτερα από εκεί που ήμασταν πέρσι. Πέρσι δεν ήταν κανείς εμβολιασμένος και στη Βόρεια Ελλάδα αυτό ήταν ένα πάρα πολύ βαρύ τίμημα", πρόσθεσε η κ. Γκάγκα.

Όπως ανακοίνωσε, αύριο αναμένονται οι αποφάσεις, σχετικά με τις ελευθερίες για τους εμβολιασμένους. Ωστόσο το μήνυμα παραμένει ότι πρέπει να προσέχουμε, να κρατήσουμε τα μέτρα και εμβολιαζόμαστε. Σε εσωτερικούς χώρους όταν είμαστε μόνο εμβολιασμένοι πιθανόν να μπορούμε να αφαιρέσουμε τις μάσκες.

Η Υπουργός διέψευσε τα στοιχεία που μας κατατάσσουν στις υψηλότερες θέσεις της Ευρώπης σε αναλογία θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Αν δούμε συνολικά τον αριθμό των θανάτων, ανέφερε, είμαστε πιθανόν στις πέντε χαμηλότερες στην Ευρώπη. Σε συνολικό αριθμό θανάτων είμαστε στις πέντε καλύτερες (χαμηλότερες) χώρες της Ευρώπης, σημείωσε.

Έχουμε καλά νέα, τόνισε για το θέμα των φαρμάκων. Εκτός από τα μονοκλωνικά που παίρνουν τον δρόμο τους, έχουμε και νέα φάρμακα κατά του covid. Είναι σε φάση μελέτης αλλά τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά. Άρα θα έχουμε μέσα θεραπευτικά στα χέρια μας, ανέφερε. Πιστεύω, πρόσθεσε, ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχουν οριοθετηθεί οι εγκρίσεις σε όλα.

Σε ό,τι αφορά τη δαπάνη τους, η κ Γκάγκα τόνισε ότι φυσικά θα καλύπτεται και για αυτά τα φάρμακα, όπως συμβαίνει γενικά με τα ακριβά φάρμακα σαν και αυτό αν σκεφτεί κανείς ότι μία δόση κοστίζει 2000 ευρώ.

Σχετικά με την χορήγηση 3ης δόσης εμβολίου, διαβεβαίωσε για την επάρκεια κάλυψης. Δηλαδή, όπως είπε, το ότι έχουμε 10 εκατ. πολίτες και  έχουμε εμβόλια για 10 εκατ. πολίτες και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη ασφάλεια σε ένα ποσοστό 90% τουλάχιστον. Και αν χρειαστεί και 3η δόση, μπορούμε να την έχουμε για όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός είπε ότι θα ήταν καλό να χορηγηθεί σε όλο τον πληθυσμό. Είμαστε κοντά σε αυτό και συντασσόμαστε.

capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Γκάγκα: Δωρεάν μονοκλωνικά και όλα τα φάρμακα για τον κορονοϊό"

Κορωνοϊός: Στα 2.876 τα νέα κρούσματα - 334 οι διασωληνωμένοι, 34 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.876, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 666.517 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 99 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.837 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 34, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.991 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 334 (61.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 300 (89.82%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 34 (10.18%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.188 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 146 (ημερήσια μεταβολή +5.8%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 162 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 527 και 441 κρούσματα αντίστοιχα. Η Λάρισα ξεπέρασε τα 200 κρούσματα (208), ενώ τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων καταγράφει και η Δράμα (105).

Η γεωγραφική κατανομή των 2.876 κρουσμάτων Covid-19 έχει ως εξής:

66 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

56 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

38 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

95 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

120 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

61 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

74 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

17 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

441 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

42 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ανδρου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

49 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

33 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

105 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

58 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

26 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

67 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

29 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

44 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

96 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

37 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

30 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

19 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

37 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

57 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

20 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

14 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

208 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

54 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

42 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

84 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

85 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

65 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

25 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

13 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

73 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

5 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

37 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

45 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

47 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

22 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

Tέλος, 187 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.876 τα νέα κρούσματα - 334 οι διασωληνωμένοι, 34 θάνατοι"

Επίθεση με βιτριόλι: Κατέθεσε ο 40χρονος - Είχα «ερωτικά περιστασιακή σχέση» με την Έφη - «Την Ιωάννα δεν την έχω δει ποτέ από κοντά»

«Με την κατηγορούμενη είχαμε μια χαλαρή και φιλική σχέση, που έγινε περιστασιακά ερωτική. Ήταν λίγες οι φορές και οι ώρες που είχαμε βρεθεί. Δεν υπήρξε ούτε λήξη ούτε έναρξη της σχέσης. Θυμάμαι το τελευταίο διάστημα από το Γενάρη μέχρι το συμβάν είχαμε βρεθεί μια φορά»...

Αυτά ανέφερε πριν από λίγο στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι ο 40χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε γίνει εμμονή στην κατηγορούμενη, την 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα. Μάλιστα για τον άνδρα αυτόν, η κατηγορούμενη φερεται να έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα, θεωρώντας την αντίζηλό της.

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας είπε για το θύμα: «Την Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν τη γνωρίζω, δεν την έχω δει ποτέ από κοντά και δεν έχουμε μιλήσει δια ζώσης. Πριν από τέσσερα χρόνια της είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Μου είχε βγάλει η εφαρμογή κάποιους κοινούς φίλους και μου την είχε προτείνει. Έτσι την είχα δει και της είχα κάνει το αίτημα φιλίας. Θεώρησα ότι μου προτάθηκε από την εφαρμογή γιατί είχαμε κοινούς γνωστούς».

Ο μάρτυρας ανέφερε ακόμη ότι με την κοπέλα αντάλλαξαν εντελώς τυπικά μηνύματα. Συνεχίζοντας να καταθετει για την Ιωάννα Παλιοσπύρου, ο 40χρονος είπε ακόμη στη δίκη: «Υπήρξε ένα αίτημα φιλιας από εμένα, μου είπε ότι διεγράφη η διαδικασία και τη ρώτησα γιατί, μου είπε για μια συνεπωνυμία. Μου είπε ότι κάποια ενδιαφέρεται για μένα. Στη συνομιλία που είχα με την παθούσα, αναφέρθηκε το όνομα της κατηγορούμενης στο πλαίσιο του αν είναι κοινή μας γνωστή. Για την ανταλλαγή μηνυμάτων με την Παλιοσπύρου δεν δέχθηκα όχληση από την κατηγορούμενη».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του 40χρονου ο εισαγγελέας κάλεσε την Ιωάννα Παλιοσπύρου για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. Η κοπέλα στάθηκε δίπλα στο μάρτυρα και είπε στο δικαστήριο: «Επιβεβαιώνω όσα λέει ο μάρτυρας. Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω δια ζώσης. Υπήρξαν μικρές διαφοροποιήσεις. Θυμάμαι ότι επανέρχονταν στη συνομιλία μας. Αν και του είχα εξηγήσει την κατάσταση με την Εφη και θεωρώ ότι ο ιδιος είχε καταλάβει, αλλά επανερχόταν στο να μου στέλνει μηνύματα».

Τι είπε για την επίθεση

Από την πλευρά του πάντως, ο 40χρονος ανέφερε ότι δεν θυμάται τον εαυτό του να επανέρχεται στη συζήτηση.

Καταθέτοντας για την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι το άκουσε πηγαίνοντας στη δουλειά του.

Είπε στο δικαστήριο: «Για την επίθεση σε βάρος της παθούσας άκουσα πηγαίνοντας στη δουλειά και μάλιστα το σχολιάσαμε με ένα συνάδελφο. Ήταν σοκαριστικό και πρωτόγνωρο και μας θύμισε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας που περιέγραφαν τέτοιες καταστάσεις. Δεν πήγε ποτέ στο μυαλό μου ότι μπορεί να είναι κάποιος από τον περίγυρο μου».

Στη συνέχεια ο μάρτυρας δέχθηκε τις εξής ερωτήσεις από την έδρα:

Εισαγγελέας: Το 2018 βρίσκεστε σε ελεύθερη ερωτική σχέση με την κατηγορούμενη; Την Παλιοσπύρου την γνωρίζετε;
Μάρτυρας: Όχι.
Εισαγγελέας: Περιγράψτε πώς έγινε το αίτημα φιλίας στην Ιωάννα...
Μάρτυρας: Γράφει ονοματεπώνυμο και αριθμό κοινών φίλων.
Εισαγγελέας: Γιατί κάνατε στο συγκεκριμένο πρόσωπο αίτημα; Ποιος ήταν ο λόγος;
Μάρτυρας: Δεν υπήρξε συγκεκριμένος λόγος.
Εισαγγελέας: Μετά την αποδοχή μεσολάβησαν μεταξύ σας συνομιλίες;
Μάρτυρας: Ναι, απλές συνομιλίες σχετικά με κάποιον συνεπώνυμό μου.
Εισαγγελέας: Το επόμενο διάστημα ήσασταν φίλοι ή σας είχε διαγράψει;
Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Δε βγαίνει κάποια ειδοποίηση. Πρέπει να μπω εγώ στη σελίδα της για να δω αν με έχει διαγράψει κάποιος. Σχετικά με τη διαγραφή μου από τους φίλους της, μου είπε ότι υπάρχει ένα πρόσωπο που ενδιαφέρεται για μένα. Της εξήγησα ότι δεν είμαι σε σχέση, μετά εκείνη μου είπε για κάποιον συνεπώνυμό μου και θεώρησα ότι κάπου εκεί έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα.

Ανέβηκαν οι τόνοι: «Εδώ δεν είναι τηλεόραση είπε ο πρόεδρος

Εν τω μεταξύ, κατά την εξέταση του μάρτυρα επικράτησε ένταση στο δικαστήριο, όταν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ξεκίνησαν να εξετάζουν τον 40χρονο, υποβάλλοντάς του ερωτήσεις για τις ερωτικές επαφές με την Έφη και, γενικότερα, τη σχέση τους.

Ο προεδρος παρενέβη, επισημαίνοντας ότι ο ρόλος των συνηγόρων είναι να κάνουν ερωτήσεις και όχι να επιτίθενται στο μάρτυρα.

Μάλιστα, πριν από την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα, ο πρόεδρος είπε: «Εδώ γίνεται δίκη. Δεν λειτουργούμε με όρους τηλεόρασης».

Αλλά και ο εισαγγελέας είπε στο δικαστήριο: «Το δικαστήριο έχει διατηρήσει ένα επίπεδο. Δεν είναι ανάγκη να υπεισερχόμαστε σε προσωπικές λεπτομέρειες. Καλώ όλους να μη διευρύνουν το κατηγορητήριο με θέματα που δεν μας αφορούν».

Η δίκη διεκόπη για την Πέμπτη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίθεση με βιτριόλι: Κατέθεσε ο 40χρονος - Είχα «ερωτικά περιστασιακή σχέση» με την Έφη - «Την Ιωάννα δεν την έχω δει ποτέ από κοντά»"

Ο Θεοκλής Ζαούτης νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Ο Θεοκλής Ζαούτης αναλαμβάνει πρόεδρος του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που δημοσίευσε σήμερα η «Κ» στη στήλη «Θεωρείο».

Την επιλογή του κ. Ζαούτη ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Υγείας, έπειτα από τη συνάντησή του, σήμερα το πρωί, με τον κ. Θάνο Πλεύρη. 

Ο κ. Ζαούτης, το όνομα του οποίου είχε αναδείξει από την περασμένη εβδομάδα η «Κ», αντικαθιστά τον Παναγιώτη Αρκουμανέα, η παραίτηση του οποίου έγινε δεκτή το περασμένο Σάββατο από τον κ. Πλεύρη. Τα άλλα δύο πρόσωπα που είχαν τεθεί στο τραπέζι για τη θέση του επικεφαλής, ήταν της Παγώνας Λάγιου και του Χρήστου Χατζηχριστοδούλου. 

o-theoklis-zaoytis-neos-proedros-toy-eody0

Επιπλέον θα ανακοινωθεί και το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου, το οποίο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα έχει πιο επιχειρησιακό ρόλο και θα προέρχεται από τον Οργανισμό.

Σε επικοινωνία του kathimerini.gr με τον κ. Ζαούτη, ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε πως έχει μπροστά του ένα δύσκολο έργο, ενώ σημείωσε πως το θέμα της επικοινωνίας για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά την πανδημία είναι ζήτημα μείζονος σημασίας.

o-theoklis-zaoytis-neos-proedros-toy-eody2

Ποιος είναι ο Θ. Ζαούτης

Ο Θεοκλής Ζαούτης, MD, MSCE, PhD είναι Καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οµότιµος Καθηγητής Επιδηµιολογίας στην Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστηµίου της Pennsylvania και στο Children’s Hospital of Philadelphia (CHOP), όπου διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Λοιμώξεων από το 2014 έως το 2018.

Έλαβε το μεγαλύτερο µέρος της ιατρικής του εκπαίδευσης στις Ηνωµένες Πολιτείες, µε εξαίρεση το διδακτορικό του, το οποίο ολοκλήρωσε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2015 ήταν ένας από τους δύο φιναλίστ για τη θέση του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Είναι Σύμβουλος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την Πρωτοβουλία «Υποστήριξη του Τομέα Υγείας της Ελλάδας», που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018, καθώς και Σύμβουλος στο Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη στην Ελλάδα, ιδιότητα την οποία υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας στην ανάπτυξη κλινικών κατευθυντήριων γραµµών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και συνταγογράφησης πρωτοκόλλων για οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 είναι µέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, του Υπουργείου Υγείας.

Από το 2018 είναι Επικεφαλής Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ιδρύματος Penta, ενός από τους κορυφαίους Οργανισµούς στην Ευρώπη, που διεξάγει έρευνα για τις παιδιατρικές λοιµώξεις.

Στις Ηνωµένες Πολιτείες κατέχει τη θέση του Προέδρου του Ειδικού Τµήµατος Παιδιατρικής της Οµάδας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) για την Αντιµικροβιακή Διαχείριση.

Είναι Μέλος του Επιστηµονικού Συµβουλίου για την Καταπολέµηση της Μικροβιακής Αντοχής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσηµάτων (CDC) και Μέλος της Επιτροπής για τις Λοιμώδεις Νόσους (The Red Book Committee) της Αµερικανικής Ακαδηµίας Παιδιατρικής (AAP). 

Έχει περισσότερες από 270 επιστηµονικά αξιολογηµένες δηµοσιεύσεις, τις περισσότερες στον τοµέα των παιδιατρικών λοιµώξεων, µε επίκεντρο τις νοσοκοµειακές λοιµώξεις, την αντιµικροβιακή χρήση και αντοχή και τον εµβολιασµό.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Θεοκλής Ζαούτης νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ"

Πρόστιμο 400 ευρώ σε όσους καταλαμβάνουν παράνομα δρόμο ή πεζοδρόμιο

Πολλοί συμπολίτες μας βάζουν καρέκλες, σκαμπό, καφάσια, τσιμεντόλιθους, τενεκέδες και ότι άλλο μπορεί να τους φανεί χρήσιμο για να καπαρώσουν μια θέση πάρκινγκ. Όμως η κίνηση τους αυτή είναι παράνομη! Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας απειλούνται με πρόστιμο 400 ευρώ.

Το άρθρο 48 του Κ.Ο.Κ. προβλέπει:

Κατάληψη τμήματος οδού και πεζόδρομου

1. Η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς.

2. Κατ’ εξαίρεση της διάταξης της προηγούμενης παραγράφου, μπορεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, αν υπάρχει αρκετός χώρος γι’ αυτά, η κατάληψή τμήματος οδού με προσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημοτικών ή Κοινοτικών Αρχών μετά γνώμη των αρμόδιων Αστυνομικών Αρχών.

3. Αυτοί που ανεγείρουν οικοδομές μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή εκτελούν άλλα έργα και καταλαμβάνουν ολόκληρο το πεζοδρόμιο μπροστά από την οικοδομή ή το έργο, υποχρεούνται να κατασκευάσουν πρόσθετο πεζοδρόμιο ή να πάρουν άλλα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Εργων καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.

4. Όταν επιτρέπεται, όπως πιο πάνω, η κατάληψή τμήματος οδού πρέπει αυτά να επισημαίνεται υποχρεωτικά από αυτόν που το κατέλαβε κατά τις διατάξεις του άρθρου 9 του παρόντος Κώδικα.

5. Η κατάληψη επιφάνειας πεζόδρομου για οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός γι’ αυτήν που έχει κατασκευαστεί, απαγορεύεται, εφόσον παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών, ως και η είσοδος – έξοδος οχημάτων άμεσης ανάγκης ή εξυπηρέτησης των παροδίων.

6. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τετρακοσίων (400) ευρώ.

Πλέον μία ειδοποίηση στην Τροχαία για την παράβαση αυτή, είναι αρκετή για να σταματήσει αυτή την κατάσταση.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο 400 ευρώ σε όσους καταλαμβάνουν παράνομα δρόμο ή πεζοδρόμιο"

Κορωνοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση 38χρονη ανεμβολίαστη από το Αγρίνιο – Μεταφέρθηκε στην Πάτρα

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο μεταφέρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μία 38χρονη ανεμβολίαστη γυναίκα από το Αγρίνιο η οποία νόσησε με κορωνοϊό και έπειτα από θρόμβωση προκλήθηκαν σοβαρές επιπλοκές στην κατάσταση της υγείας της.

Η νεαρή γυναίκα αρχικά νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου όμως η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ξαφνικά και διακομίσθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του karvasaras.gr, η γυναίκα είναι ανεμβολίαστη.

karvasaras

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση 38χρονη ανεμβολίαστη από το Αγρίνιο – Μεταφέρθηκε στην Πάτρα"

Παραπομπή Δημήτρη Λιγνάδη για τέσσερις βιασμούς ζητά ο Εισαγγελέας

Την παραπομπή του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού που τον βαρύνουν εισηγήθηκε, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η αρμόδια εισαγγελέας.

Με την πρότασή της, η εισαγγελική λειτουργός εκτιμά ότι ο προσωρινά κρατούμενος σκηνοθέτης και ηθοποιός πρέπει να δικαστεί για τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του από τέσσερις άνδρες, ανήλικους στην πλειονότητά τους, κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης.

Κατά την εισηγήτρια, δεν πρέπει να γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί του καλλιτέχνη, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, αναφερόμενος σε πόλεμο που δέχεται με στόχο την ηθική και επαγγελματική απαξίωσή του.

Στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται, επίσης, πως ο Δημήτρης Λιγνάδης πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, καθώς κατά την εισαγγελική λειτουργό δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους, τον περασμένο Φεβρουάριο, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου.

Την απόφαση για την παραπομπή ή μη του Δημήτρη Λιγνάδη θα λάβει τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, με βούλευμα που θα εκδώσει.

ΑΠΕ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραπομπή Δημήτρη Λιγνάδη για τέσσερις βιασμούς ζητά ο Εισαγγελέας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news