facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

H Ισπανία καταργεί τον ΦΠΑ σε προϊόντα πρώτης ανάγκης

Η ισπανική αριστερή κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη 27/12 την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να εξισορροπήσει εν μέρει την εκτόξευση των τιμών, καθώς και μια βοήθεια 200 ευρώ στις πιο φτωχές οικογένειες.

Οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν μέρος μιας νέας σειράς μέτρων αξίας 10 δισεκ. ευρώ.

Με αυτές ανέρχεται στα 45 δισεκ. ευρώ το συνολικό κόστος των μέτρων που ελήφθησαν φέρος από την κυβέρνηση προκειμένου να βοηθήσει τους Ισπανούς να αντιμετωπίσουν την αύξηση του πληθωρισμού, δήλωσε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ στην τελευταία συνέντευξη Τύπου για το 2022.

Τα νέα μέτρα επικεντρώνονται στα διατροφικά προϊόντα, η αύξηση των οποίων μέσα σε έναν χρόνο έφθασε το 15,3% τον Νοέμβριο.

Για τους επόμενους έξι μήνες, “ο ΦΠΑ θα μειωθεί από το 4% στο 0% για όλα τα προϊόντα πρώτης ανάγκης”, όπως το ψωμί, το γάλα, το τυρί, τα φρούτα, τα λαχανικά ή τα δημητριακά, πρόσθεσε ο Σάντσεθ.

Ο ΦΠΑ στο μαγειρικό λάδι και στα ζυμαρικά θα μειωθεί από το 10% στο 5%.

Το άλλο μέτρο που εγκρίθηκε σήμερα το πρωί από το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς αφορά μια “βοήθεια 200 ευρώ” για τις οικογένειες το ετήσιο εισόδημα των οποίων είναι μικρότερο ή ίσο των 27.000 ευρώ, προκειμένου να “αποζημιωθούν για την αύξηση των τιμών των διατροφικών προϊόντων”.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης 12μηνη παράταση των επιδοτήσεων για τα ταξίδια των μετακινούμενων με τρένο για να πάνε στη δουλειά τους και όρια στις αυξήσεις των ενοικίων.

Αντίθετα, η επιστροφή 20 σεντ το λίτρο καυσίμων από το οποίο επωφελούνται τώρα οι οδηγοί θα διατηρηθεί, από την 1η Ιανουαρίου, στους “τομείς που έχουν πληγεί πιο πολύ” από τον πληθωρισμό, δηλ. των μεταφορών, της γεωργίας, των ναυτιλιακών εταιριών και της αλιείας, είπε ακόμη ο Σάντσεθ.

Είπε πως η βοήθεια που έχει παρασχεθεί μέχρι τώρα βοήθησε την Ισπανία να καταγράψει ισχυρή οικονομική ανάπτυξη φέτος, η οποία είπε θα ξεπεράσει το 5% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας την προηγούμενη πρόβλεψη της κυβέρνησης για 4,4%.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η ισπανική κυβέρνηση πολλαπλασίασε τη βοήθεια στην προσπάθεια να αναχαιτίσει τον πληθωρισμό που αυξήθηκε φέτος σε όλη την Ευρώπη.

Αφού έφθασε σε ένα υψηλό 10,8% τον Ιούλιο, το πιο ψηλό επίπεδό του σε 38 χρόνια, ο πληθωρισμός μειώθηκε σταδιακά για να πέσει στο 6,8% τον Νοέμβριο.

Όμως η μείωση αυτή δεν έχει “αγγίξει” ακόμη τον τομέα των διατροφικών προϊόντων, οι τιμές των οποίων εξακολουθούν να αυξάνονται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "H Ισπανία καταργεί τον ΦΠΑ σε προϊόντα πρώτης ανάγκης"

Καιρός αύριο: Θερμοκρασία με σκαμπανεβάσματα και τοπικές βροχές – Αναλυτική πρόγνωση

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο, Τετάρτη (28.12.2022) με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση από τη Θεσσαλία και πάνω. Καλοτάξιδες θα είναι οι θάλασσες.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στις Σποράδες και από το απόγευμα στην Εύβοια και πιθανώς στην ανατολική Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία και θα φτάσει σε αυτές τις περιοχές έως τους 14 με 16 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο σε Αττική – Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά σχεδόν αίθριος, από το απόγευμα νεφώσεις. Η ορατότητα νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα είναι παροδικά αυξημένες. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Ασθενείς και από το μεσημέρι ανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός αύριο στην Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία από το πρωί και στην κεντρική Μακεδονία από το μεσημέρι. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στα βόρεια βαθμιαία θα αυξηθούν και στις Σποράδες και πιθανώς στην ανατολική Θεσσαλία θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 2 με 4 και στα βόρεια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 19 και στη Θεσσαλία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Στις Κυκλάδες βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Στην Κρήτη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Θερμοκρασία με σκαμπανεβάσματα και τοπικές βροχές – Αναλυτική πρόγνωση"

Διάταγμα Πούτιν: Τέλος το ρωσικό πετρέλαιο στις χώρες που επέβαλαν πλαφόν – Σε ισχύ από τον Φεβρουάριο

Τις εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου στις χώρες που επέβαλαν ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο απαγορεύει η Μόσχα, σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου 2023 μέχρι την 1η Ιουλίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, η Ε.Ε., τα κράτη μέλη της G7 και η Αυστραλία συμφώνησαν στην επιβολή ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο, που όρισαν στα 60 δολάρια το βαρέλι.

Το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της Ρωσίας το 2023 μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο 2%, καθώς το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου αναμένεται να συρρικνώσει τα έσοδα από τις εξαγωγές, είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.

Στις 9 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος Πούτιν είχε χαρακτηρίσει «ανόητη» την επιβολή πλαφόν, λέγοντας πως το ανώτατο όριο των 60 δολαρίων το βαρέλι ανταποκρίνεται στην τιμή στην οποία πουλά ήδη η Ρωσία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Μόσχα γνωστοποίησε ότι η επιβολή πλαφόν ενδέχεται να την οδηγήσει σε απόφαση για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 5%-7% στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Διάταγμα Πούτιν: Τέλος το ρωσικό πετρέλαιο στις χώρες που επέβαλαν πλαφόν – Σε ισχύ από τον Φεβρουάριο"

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον - «Τους έλεγα "σταματήστε, πονάω", δεν άκουγαν» λέει ο μαθητής

«Τους έλεγα ότι πονάω. Δεν άκουγαν»... Φρικιαστικές είναι οι περιγραφές του 15χρονου για τις αποτρόπαιες πράξεις βιασμού στο εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον. Μιλώντας για το μαρτύριό του ο έφηβος αναφέρεται και στα τέσσερα κορίτσια που ήταν μπροστά την ώρα του βιασμού.

«Μου έλεγαν: ''Πολύ κάθεσαι, πολύ κάθεσαι''. Όταν το έλεγαν αυτό σήμαινε ότι θα άρχιζαν να το κάνουν (σ.σ.: βιασμό). Φώναζα και τους έλεγα: σταματήστε, σταματήστε. Τους έλεγα ότι πονάω. Δεν άκουγαν», αποκάλυψε ο 15χρονος για τους βιασμούς σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

«Όλο αυτό κρατούσε και πολύ»
«Ένας από αυτούς με κράταγε στο κεφάλι, κεφαλοκλείδωμα με είχε πιάσει και δεν μπορούσα να ανασάνω. Με πίεζε εδώ στο διάφραγμα και δεν μπορούσα να ανασάνω. Του το έλεγα ότι δεν μπορώ να πάρω ανάσα: “άφησέ με, δεν μπορώ, δεν μπορώ”, αλλά συνέχιζε. Όλο αυτό άλλες φορές κρατούσε λίγο, άλλες φορές κρατούσε πολύ. Σταματούσε μόνο όταν το αποφάσιζαν εκείνοι, ό,τι κι αν έλεγα εγώ», είχε δηλώσει στις Αρχές ο 15χρονος για το αποτρόπαιο περιστατικό στο Ίλιον.

«''Θες κι εσύ;'', ήταν η ερώτηση που είχαν κάνει οι κατηγορούμενοι σε ένα από τα κορίτσια»  είχε ακόμη πει ο 15χρονος στις Αρχές, αποκαλύπτοντας δε ότι υπήρχαν και άλλα παιδιά που ήταν μπροστά στους βιασμούς.

«Υπήρχαν κι άλλα παιδιά που ήταν μπροστά στο βιασμό, αλλά δεν έχουν συμμετάσχει. Είναι 4 κορίτσια. Η (…) είναι 14 χρονών και άλλες δύο είναι 15 χρονών. Για την 4η δεν ξέρω. Αυτά τα κορίτσια δεν τα είχαν ενοχλήσει ποτέ τα αγόρια. Όμως θυμάμαι μια φορά, που μου είπε ένα από τα κορίτσια, ότι όταν συνέβαινε αυτό σε μένα, τα αγόρια την ρώτησαν αν θέλει και αυτή. “Θες κι εσύ;”, της είπανε. Δεν ξέρω γιατί το είπαν αυτό, γιατί δεν τους είπε κάτι για να ενοχληθούν», είχε αποκαλύψει ακόμη ο έφηβος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον - «Τους έλεγα "σταματήστε, πονάω", δεν άκουγαν» λέει ο μαθητής"

Τι πρέπει να ξέρετε για τις θέσεις στάθμευσης σε πιλοτή

Σε εγκύκλιό της η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά την πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή του νόμου 5005/21-12-2022, αναφέρει ότι οι θέσεις στάθμευσης στις πιλοτές πολυκατοικιών ενσωματώνονται στο ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου, χωρίς να χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του συνόλου των συνιδιοκτητών.

Αναλυτικότερα, στην εγκύκλιο της συντονιστικής επιτροπής αναφέρεται ότι «ο ιδιοκτήτης οριζοντίου ιδιοκτησίας-χώρου κύριας χρήσης πολυκατοικίας που έχει εμπράγματο δικαίωμα σε ανοικτή θέση στάθμευσης στην πιλοτή της ίδιας πολυκατοικίας, που αποτελεί κατά τη σύσταση αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία, προβαίνει σε μονομερή τροποποίηση της πράξης οριζοντίου ιδιοκτησίας, προκειμένου να μετατρέψει τον ανοικτό χώρο στάθμευσης στην πιλοτή ως παρακολούθημα στην αποκλειστική χρήση της οριζοντίου ιδιοκτησίας του χώρου κύριας χρήσης και ταυτόχρονα να ενσωματώσει στην τελευταία ποσοστό συγκυριότητας στο οικόπεδο που είχε κατά τη σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών ο ανοιχτός χώρος στάθμευσης στην πιλοτή και στην περίπτωση αυτή, η σύμφωνη γνώμη του συνόλου των συνιδιοκτητών τεκμαίρεται».

Συγκεκριμένα, η υπ. αριθμ. 383/27.12.22 εγκύκλιος της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, αναφέρει τα εξής:

«Κυριότητα ανοικτών θέσεων στάθμευσης στην πιλοτή-προσθήκη παρ. 5Α στο άρθρο 1 του ν. 960/1979.

Ένα πάγιο αίτημα της ελληνικής συμβολαιογραφίας που αφορά στις θέσεις στάθμευσης της πιλοτής με ποσοστά συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου, υλοποιείται με το ν. 5005/21-12-2022 (ΦΕΚ 236 Α΄/21-12-2022) που έχει τίτλο «Ενίσχυση δημοσιότητας και διαφάνειας στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο - Σύσταση ηλεκτρονικών μητρώων εντύπου και ηλεκτρονικού Τύπου - Διατάξεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις» και ειδικότερα με το άρθρο 46 αυτού με τίτλο «Κυριότητα ανοικτών θέσεων στάθμευσης στην πιλοτή - Προσθήκη παρ. 5Α στο άρθρο 1 του ν. 960/1979» στο οποίο ορίζεται ότι προστίθεται νέα παράγραφος με την αρίθμηση 5Α στο άρθρο 1 του ν. 960/1979 (Α' 194), με το εξής περιεχόμενο:

«5Α. α) Ο ιδιοκτήτης οριζοντίου ιδιοκτησίας-χώρου κύριας χρήσης πολυκατοικίας που έχει εμπράγματο δικαίωμα σε ανοικτή θέση στάθμευσης στην πιλοτή της ίδιας πολυκατοικίας, που αποτελεί κατά τη σύσταση αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία, προβαίνει σε μονομερή τροποποίηση της πράξης οριζοντίου ιδιοκτησίας, προκειμένου να μετατρέψει τον ανοικτό χώρο στάθμευσης στην πιλοτή ως παρακολούθημα στην αποκλειστική χρήση της οριζοντίου ιδιοκτησίας του χώρου κύριας χρήσης και ταυτόχρονα να ενσωματώσει στην τελευταία ποσοστό συγκυριότητας στο οικόπεδο που είχε κατά τη σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών ο ανοιχτός χώρος στάθμευσης στην πιλοτή. Στην περίπτωση αυτή, η σύμφωνη γνώμη του συνόλου των συνιδιοκτητών τεκμαίρεται.

β) Ανοικτή θέση στάθμευσης στην πιλοτή πολυκατοικίας που αποτελεί κατά τη σύσταση αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία και επί της οποίας δεν έχει εμπράγματο δικαίωμα ιδιοκτήτης επί οριζοντίου ιδιοκτησίας-χώρου κύριας χρήσης της αυτής πολυκατοικίας δύναται να μεταβιβαστεί κατ' εξαίρεση και μόνο σε άλλον ιδιοκτήτη επί οριζοντίου ιδιοκτησίας-χώρου κύριας χρήσης της αυτής πολυκατοικίας. Στην περίπτωση αυτή ο ιδιοκτήτης της οριζοντίου ιδιοκτησίας-χώρου κύριας χρήσης προβαίνει σε μονομερή τροποποίηση της πράξης οριζοντίου ιδιοκτησίας, προκειμένου να μετατρέψει τον ανοικτό χώρο στάθμευσης στην πιλοτή ως παρακολούθημα στην αποκλειστική χρήση της οριζοντίου ιδιοκτησίας του χώρου κύριας χρήσης και ταυτόχρονα να ενσωματώσει στην τελευταία το ποσοστό συγκυριότητας στο οικόπεδο που είχε κατά τη σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών ο ανοιχτός χώρος στάθμευσης στην πιλοτή. Στην περίπτωση αυτή, η σύμφωνη γνώμη του συνόλου των συνιδιοκτητών τεκμαίρεται.

γ) Ο ιδιοκτήτης οριζοντίου ιδιοκτησίας-χώρου κύριας χρήσης πολυκατοικίας, στον οποίο μεταβιβάστηκε και το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης επί ανοικτής θέσης στάθμευσης στην πιλοτή ή θέσης στον ακάλυπτο χώρο της ίδιας πολυκατοικίας, στην οποία θέση, σύμφωνα με την πράξη σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας ή τον κανονισμό της πολυκατοικίας, έχει συσταθεί αυτοτελές δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης χωρίς να συνδέεται με συγκεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία-χώρο κύριας χρήσης της πολυκατοικίας, προβαίνει σε μονομερή τροποποίηση της πράξης οριζοντίου ιδιοκτησίας, προκειμένου να αντιστοιχήσει τον ανοικτό χώρο στάθμευσης της πιλοτής ή του ακάλυπτου χώρου ως παρακολούθημα στην αποκλειστική χρήση της οριζοντίου ιδιοκτησίας του χώρου κύριας χρήσης. Στην περίπτωση αυτή, η σύμφωνη γνώμη του συνόλου των συνιδιοκτητών τεκμαίρεται».

euro2day 

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι πρέπει να ξέρετε για τις θέσεις στάθμευσης σε πιλοτή"

Τουρκία: Θέλει μερίδιο από το νέο κοίτασμα της Κύπρου για λογαριασμό του ψευδοκράτους

Η Τουρκία διεκδικεί μερίδιο στο κοίτασμα φυσικού αερίου που εντοπίστηκε πρόσφατα στην Κύπρο θέτοντας ως επιχείρημα το δικαίωμα του ψευδοκράτους να έχει πρόσβαση στα οφέλη από τους πόρους.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, ζήτησε μερίδιο από το κυπριακό κοίτασμα στο 6ο οικόπεδο, αναγνωρίζοντας πάντως  πως το εν λόγω οικόπεδο είναι εκτός της δικαιοδοσίας της χώρας του, σύμφωνα με  τον Σκάι.

Ο Φατίχ Ντονμέζ τόνισε ότι «τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών της ‘’ΤΔΒΚ’’ όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών μας, έκαναν αξιολογήσεις σχετικά με το έργο που έγινε σε αυτόν τον τομέα. Το 6ο οικόπεδο είναι εκτός δικαιοδοσίας της Τουρκίας, αλλά θα κάναμε λάθος αν βλέπαμε την Κύπρο να αποτελείται μόνο από τη μία πλευρά. Όλοι όσοι ζουν στο νησί της Κύπρου έχουν δικαίωμα να επωφεληθούν από τους πόρους. Θεωρούμε ότι δεν είναι δίκαιες οι συναλλαγές που γίνονται όταν αγνοούν το άλλο μέρος. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Εξωτερικών μας ανέφερε σε δηλώσεις του ότι θα πρέπει να προστατεύονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συμπατριωτών μας που ζουν στη Βόρεια Κύπρο».

Τέλος ο κ. Ντονμέζ προσέθεσε ότι «θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες εξερεύνησης και γεωτρήσεων στη Μεσόγειο στη δική μας υφαλοκρηπίδα, στις περιοχές δικαιοδοσία μας. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται στο πλαίσιο ενός επιχειρηματικού σχεδίου».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία: Θέλει μερίδιο από το νέο κοίτασμα της Κύπρου για λογαριασμό του ψευδοκράτους"

Δασικοί χάρτες: Στο 95% οι συνολικές αναρτήσεις, στο 90% οι κυρώσεις

Το έργο των δασικών χαρτών ολοκληρώνεται με τη φάση της αρχικής κύρωσης που αφορά στο 95% της υπό ανάρτησης έκτασης και στο 90% της Επικράτειας, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε μετά από δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (1364 και 1365/2021), που έκριναν ότι το άρθρο 48 του ν. 4685/2020, σχετικά με τους υπό έγκριση δασικούς χάρτες, είναι σύμφωνο με τις διατάξεις του Συντάγματος και τη νομοθετική ρύθμιση που παρουσίασε τον Μάρτιο στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η κατάρτιση και κύρωση αξιόπιστων δασικών χαρτών «έχει ανεκτίμητη περιβαλλοντική αξία κι αποτελεί βασικό έργο υποδομής προεπενδυσιακού χαρακτήρα, μακρόπνοο και απολύτως αναγκαίο για τους πολίτες και την οικονομία.

Οι περιφερειακές Δασικές Υπηρεσίες, εφαρμόζοντας το θεσμικό πλαίσιο που πηγάζει από τις επιταγές του Συντάγματος – υπό την καθοδήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών – πέτυχαν τον στόχο που είχε τεθεί, αν και η υλοποίηση ξεκίνησε για το σύνολο της χώρας, μόλις, στις αρχές του 2021, ύστερα από τις αστοχίες της προηγούμενης κυβέρνησης».

Το υπουργείο επισημαίνει πως τα αναλυτικά στοιχεία «αποδεικνύουν την πρόοδο, που συντελέστηκε την τελευταία διετία»:

Δασικοί Χάρτες 2020 / 2022:

Ανάρτηση 51% / 95%

Κύρωση 50% / 90%.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογραμμίζει πως με την κύρωση των δασικών χαρτών υφίστανται, πλέον, οριοθετημένες με σαφήνεια και αδιαμφισβήτητα οι εκτάσεις στις οποίες ισχύουν και εφαρμόζονται οι διατάξεις της δασικής νομοθεσίας (δάση, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις), ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία του δασικού πλούτου.

Παράλληλα, μέσω της διαφανούς διαδικασίας δημοσιοποίησης των δεδομένων των αναρτημένων και κυρωμένων δασικών χαρτών, καλλιεργείται κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ της διοίκησης και του πολίτη και διασφαλίζεται η εγκυρότητα των συναλλαγών και η υλοποίηση επενδύσεων.

Επιπλέον, επιτυγχάνεται η άμεση πληροφόρηση του πολίτη, αλλά και του επαγγελματία – επιστήμονα – τεχνικού για τον χαρακτήρα και τη φύση των εκτάσεων, με χρήση αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

«Πλέον, όλο το βάρος επικεντρώνεται στην πλήρη ενεργοποίηση των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για τις όποιες νομοθετικές και θεσμικές παρεμβάσεις απαιτηθούν προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε πολύ γρήγορα να επιλυθούν τυχόν λειτουργικά προβλήματα.

Στόχος η ταχεία εξέταση όλων των αντιρρήσεων με αίσθημα ασφάλειας δικαίου τόσο για την προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών όσο και του φυσικού περιβάλλοντος» αναφέρει το ΥΠΕΝ.

Ο υπουργός, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: «Η χώρα μας, μετά από 200 χρόνια ελεύθερου βίου, αποκτά επιτέλους δασικούς χάρτες. Ακόμη μια εμβληματική μεταρρύθμιση γίνεται πράξη, χάρη στην πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας. Η κύρωση των δασικών χαρτών δίνει τέλος σε μια εκκρεμότητα δεκαετιών, προστατεύει αποτελεσματικά το περιβάλλον και οριοθετεί σαφώς τις εκτάσεις στις οποίες εφαρμόζεται η δασική νομοθεσία. Σήμερα φθάσαμε στο 95% των συνολικών αναρτήσεων (έναντι 51% που ήταν το 2020) και στο 90% των κυρώσεων (έναντι 50% προ διετίας). Οι πολίτες πλέον θα γνωρίζουν με το πάτημα ενός κουμπιού τον χαρακτηρισμό των εκτάσεων που κατέχουν και τις όποιες δυνατότητες αξιοποίησής τους, χωρίς την αναμονή χρονοβόρων διαδικασιών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, σε αρμονική συνεργασία με την πολιτική ηγεσία, έκαναν μεγάλες προσπάθειες ώστε να φτάσουμε το σημερινό αποτέλεσμα για το οποίο είμαστε υπερήφανοι».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Οι δασικοί χάρτες είναι έργο εθνικής σημασίας και θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και δεκαετίες, αλλά δυστυχώς η Ελλάδα παρέμενε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη χωρίς δασικούς χάρτες. Χάρη στη σπουδαία δουλειά των Δασικών Υπηρεσιών και με νομοθετικές παρεμβάσεις επιλύσαμε χρόνια προβλήματα και θα συνεχίσουμε όπου χρειαστεί. Με τους δασικούς χάρτες πάνω απ’ όλα προστατεύουμε τον δασικό μας πλούτο, διασφαλίζουμε τις περιουσίες των πολιτών, γκρεμίζουμε τη γραφειοκρατία και απελευθερώνουμε με ασφάλεια δικαίου τις επενδύσεις».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Δασικοί χάρτες: Στο 95% οι συνολικές αναρτήσεις, στο 90% οι κυρώσεις"

Γαλλία: Κλιμακώνεται η ένταση, Τούρκος κάρφωσε ψαλίδι στον λαιμό Κούρδου κομμωτή

Κλιμακώνεται η ένταση με τους Κούρδους στη Γαλλία, όπου σήμερα (27.12.2022) έγινε ένα αιματηρό επεισόδιο με πρωταγωνιστή έναν Τούρκο, μετά το μακελειό στο Παρίσι.

Ειδικότερα, ένας 47χρονοςΤούρκος, την ώρα που βρισκόταν ως πελάτης σε ένα μπαρμπέρικο ιδιοκτήτη κουρδικής καταγωγής στη Γαλλία, ο οποίος είναι και ο κουρέας του μαγαζιού, κάρφωσε το ψαλίδι στον λαιμό του Κούρδου επειδή είχε βάλει μουσική της πατρίδας του!

Ο Κούρδος, 27 ετών, διακομίστηκε σε νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ ο Τούρκος συνελήφθη και θα αντιμετωπίσει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

«Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής σε κομμωτήριο στην κοινότητα Ρουμπέ στη βόρεια Γαλλία μεταξύ ενός πελάτη και ενός κομμωτή. Τον μαχαίρωσαν στο λαιμό, αλλά η ζωή του δεν κινδυνεύει πλέον», μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο δράστης μόνον άγνωστος δεν είναι στις γαλλικές Αρχές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Κλιμακώνεται η ένταση, Τούρκος κάρφωσε ψαλίδι στον λαιμό Κούρδου κομμωτή"

Ανοιχτή έως την Πέμπτη η πλατφόρμα για την «επιταγή ακρίβειας» σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους

Ανοιχτή θα παραμείνει η πλατφόρμα για την εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 250 ευρώ που καταβάλει η ΔΥΠΑ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που έχουν συμπληρώσει 12-24 μήνες συνεχόμενης ανεργίας από σήμερα και ώρα 17:00 έως την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59, ενώ η καταβολή της ενίσχυσης θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που πληρούν όλες τις εξής προϋποθέσεις:

- Ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ για διάστημα πάνω από 12 και έως 24 μήνες στις 30.11.2022.

- Δεν είναι δικαιούχοι άλλης παροχής, επιδόματος, βοηθήματος ή ενίσχυσης της ΔΥΠΑ, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, των οικονομικών παροχών που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρία ή του Επιδόματος Παιδιού.

- Πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια του Επιδόματος Θέρμανσης 2021, κατά το φορολογικό έτος 2021, δηλαδή έως 14.000 ευρώ για άγαμους, 20.000 ευρώ για έγγαμους προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, ή 23.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Η διαδικασία για την καταβολή της ενίσχυσης έχει ως εξής:

- Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet στη διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous

- Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της ενίσχυσης, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση

- Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ, ΓΓΠΣΔΔ)

- Η καταβολή της ενίσχυσης γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών.

Επισημαίνεται ότι μόνο όσοι ήταν μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 12 και έως 24 μήνες στις 30.11.2022 μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ. Δεν απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών και δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανοιχτή έως την Πέμπτη η πλατφόρμα για την «επιταγή ακρίβειας» σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους"

Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ: Κλείνουν για απογραφή την Παρασκευή – Πώς θα εξυπηρετηθούν τα έκτακτα περιστατικά

Ετήσια απογραφή θα πραγματοποιήσει το προσωπικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ την ερχόμενη Παρασκευή (30.12.2022) και για τον λόγο αυτό την ημέρα αυτή, οι πόρτες θα παραμείνουν κλειστές για τους ασφαλισμένους.

Τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετηθούν από τα δύο ανοιχτά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία θα λειτουργήσουν με ωράριο από τις 08:00 έως τις 15:00. Συγκεκριμένα: για το νομό Αττικής ανοιχτό θα παραμείνει το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ στον Ρέντη και για το νομό Θεσσαλονίκης, το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ στον Εύοσμο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ: Κλείνουν για απογραφή την Παρασκευή – Πώς θα εξυπηρετηθούν τα έκτακτα περιστατικά"

Λύτρας για Κούγια: «Τον σέβομαι και επαγγελματικά και λόγω ηλικίας, αλλά να σταθεί στο ύψος του»

Στον Αλέξη Κούγια απαντά ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας μετά τη μήνυση που υπέβαλλε εναντίον του ο συνάδελφός του.

Ο Αλέξης Κούγιας μηνύει τον Απόστολο Λύτρα με αφορμή ένα βίντεο για τη φονική καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη που έχασε τη ζωή του ο 16χρονος Ρομά, και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δεν υπάρχει.

Από την πλευρά του ο κ. Λύτρας δίνει τις δικές του απαντήσεις σε όσα του καταλόγισε ο Αλέξης Κούγιας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Πληροφορήθηκα την ανακοίνωση του κυρίου Κούγια. Καταρχάς θέλω να του επισημάνω ,που προφανώς το γνωρίζει, ότι ο κύριος Θεόδωρος Γιάνναρος ήταν αυτός που πρότεινε στον κ. Δασκαλάκη να έλθει σε επαφή μαζί μου και να αναλάβω την υπόθεση τους, όπως και πράγματι έγινε. Αυτό άλλωστε το έχει δηλώσει ο κύριος Γιάνναρος κατ’ επανάληψη και δημοσίως. να τον ενημερώσω δε, ότι όταν χειριζόμουν την υπόθεση, παρουσία και άλλων, η κατηγορούμενη που τώρα εκπροσωπεί, μας ανέφερε ότι ο κύριος Κούγιας την πήρε τηλέφωνο και της ζητούσε να την αναλάβει. Μπορεί λοιπόν ο κύριος Κούγιας να ρωτήσει την πελάτισσα του αν κάτι τέτοιο συνέβη, καθώς και τι αυτή έλεγε σε εκείνο το στάδιο για τον νυν συνήγορο της. Περαιτέρω να του επισημάνω, κάτι που επίσης γνωρίζει, ότι δεν έχω ανάγκη από δημοσιότητα. Όσον αφορά στην υπόθεση του άτυχου Ρομά, ευτυχώς αυτή την φορά δεν είπε ότι ήταν «θέλημα θεού». Ο κύριος Κούγιας είναι ένας Δικηγόρος που σέβομαι και επαγγελματικά και λόγω ηλικίας, αλλά θα πρέπει να στέκεται στο ύψος του. Αθήνα 27-12-2022». 

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Λύτρας για Κούγια: «Τον σέβομαι και επαγγελματικά και λόγω ηλικίας, αλλά να σταθεί στο ύψος του»"

Περιφέρεια Αττικής: Δεσμεύτηκαν πάνω από πέντε τόνοι κρέατος την εορταστική περίοδο

Πάνω από πέντε τόνοι κρέατος δεσμεύτηκαν από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής κατά τους υγειονομικούς ελέγχους στην εορταστική αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας, το διάστημα από 11 έως 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1024 έλεγχοι σε καταστήματα λιανικής πώλησης, λαϊκές αγορές, εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις τροφίμων φυτικής και ζωικής προέλευσης, καθώς και 42 έλεγχοι στα σφαγεία. Από τους ελέγχους προέκυψαν 15 κατασχέσεις με τις οποίες δεσμεύτηκαν συνολικά 5677 κιλά κρέατος και προϊόντα κρέατος ενώ έγιναν 90 συστάσεις συμμόρφωσης.

Παράλληλα, σε αντίστοιχους ελέγχους που διενεργήθηκαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ελέγχθηκαν 1.566 επιχειρήσεις και έγιναν συστάσεις συμμόρφωσης σε 754, ενώ διαπιστώθηκαν 15 παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Επιπλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες ήλεγξαν 1.249 επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων κατά του Covid-19 και έγιναν 68 συστάσεις, ενώ σε ελέγχους για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας έγιναν 70 συστάσεις συμμόρφωσης σε σύνολο 1.207 ελέγχων.

Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, έχει ζητήσει από τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας την εντατικοποίηση των σχετικών ελέγχων στην αγορά καθ΄ όλη την διάρκεια των εορτών με στόχο την προστασία των καταναλωτών και των εμπόρων από φαινόμενα παραβίασης του θεσμικού πλαισίου και διάθεσης επικίνδυνων για την δημόσια υγεία προϊόντων.

«Αποστολή μας είναι να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, η τήρηση του νομοθετικού πλαισίου και η προστασία της δημόσιας υγείας. Είναι αδιαπραγμάτευτο το καθήκον μας, αλλά και η εντολή μου να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία και αυτό περιλαμβάνει και την προστασία του καταναλωτή. Ευχαριστώ τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής που με αυταπάρνηση κάνουν τους ελέγχους που απαιτούνται. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ζωή των πολιτών. Δεν λειτουργούμε τιμωρητικά για κανέναν, ας γνωρίζουν όμως όλοι πως όταν δεν τηρούνται όσα προβλέπουν οι νόμοι θα υπάρχουν αυστηρά πρόστιμα, καθώς τέτοιου είδους φαινόμενα χρειάζεται να αντιμετωπίζονται άμεσα, ώστε να μην πλήττεται η αξιοπιστία της αγοράς, η οποία στην πλειονότητα της λειτουργεί υποδειγματικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφέρεια Αττικής: Δεσμεύτηκαν πάνω από πέντε τόνοι κρέατος την εορταστική περίοδο"

Κόσοβο: Νέα οδοφράγματα, σε ύψιστη ετοιμότητα ο στρατός στη Σερβία

Δύο νέα οδοφράγματα έστησε σήμερα (27.12.2022) η Σερβία στο βόρειο τμήμα της πόλης Μιτρόβιτσα, με τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν ολοένα και πιο δυνατά στο Κόσοβο.

Βαριά φορτηγά της Σερβίας φορτωμένα με άμμο και μπάζα έχουν τοποθετηθεί κάθετα σε οδικές αρτηρίες που οδηγούν από το νότιο στο βόριο τμήμα της πόλης του Κοσόβου, όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

Οι Σέρβοι προέβησαν στην κίνηση αυτή εξαιτίας των προειδοποιήσεων που έφταναν από την Πρίστινα ότι επίκειται αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων που έστησαν πριν από 18 ημέρες στο βόρειο Κόσοβο.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι σε δήλωσή του την περασμένη Κυριακή είχε χαρακτηρίσει «πολεμικά» τα οδοφράγματα των Σέρβων.

«Πρόκειται για οδοφράγματα ανθρώπων με σκούρες στολές, ανθρώπων που είναι κοντοκουρεμένοι, με γένια, οδοφράγματα Βάγκνερ. Έχουν όπλα και στήνουν οδοφράγματα όχι για να εμποδίσουν την διέλευση των οχημάτων αλλά για να αμυνθούν να πυροβολήσουν στα οχήματα που πλησιάζουν. Αυτά λοιπόν είναι πολεμικά οδοφράγματα» δήλωσε στην βοσνιακή ειδησεογραφική ιστοσελίδα istraga.ba ο Άλμπιν Κούρτι.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου κατά την συνάντηση που είχε χθες με τον διοικητή της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης στο Κόσοβο (KFOR) στρατηγό Αντζέλο Μικέλε ζήτησε την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων και δήλωσε ότι αν δεν το πράξει η KFOR θα αναλάβει δράση η αστυνομία.

Το Βελιγράδι αντέδρασε άμεσα στις προειδοποιήσεις αυτές και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έθεσε σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τον στρατό και την αστυνομία.

«Μετά τον εξοπλισμό των Αλβανών και την αύξηση της μαχητικής τους ετοιμότητας θα λάβω όλα τα μέτρα για να προστατεύσω τον λαό μας και να διαφυλάξω την Σερβία» διεμήνυσε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, με ανάρτησή του στο Instagram ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ακολούθησε δήλωση του υπουργού Άμυνας Μίλος Βούτσεβιτς ο οποίος ανέφερε ότι με εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας διέταξε τον σερβικό στρατό να βρίσκεται «στον υψηλότερο βαθμό μάχιμης ετοιμότητας, δηλαδή στο επίπεδο της χρήσης ένοπλης ισχύος».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Μπράτισλαβ Γκάσιτς επίσης ανέφερε ότι αυξήθηκε και η ετοιμότητα των αστυνομικών δυνάμεων.

«Με εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας και ανώτατου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων διέταξα την αύξηση σε κατάσταση μάχης της ετοιμότητας της αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τίθενται άμεσα υπό την διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων όπως προβλέπεται από το επιχειρησιακό σχέδιο» αναφέρει στο μήνυμά του ο Μπράτισλαβ Γκάσιτς.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόσοβο: Νέα οδοφράγματα, σε ύψιστη ετοιμότητα ο στρατός στη Σερβία"

Καθίζηση οδοστρώματος στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, κλειστό το ρεύμα προς Πειραιά

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε η ΕΡΤ, παρατηρήθηκε καθίζηση οδοστρώματος και έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας προς το λιμάνι του Πειραιά.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Καθίζηση οδοστρώματος στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, κλειστό το ρεύμα προς Πειραιά"

Αλέξης Κούγιας: Μήνυση στον Απόστολο Λύτρα για τον 16χρονο Ρομά με αναφορά και στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ο Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε επίθεση στον Απόστολο Λύτρα που εκπροσωπεί την οικογένεια του 16χρονου Ρομά, που πέθανε στη Θεσσαλονίκη μετά την αιματηρή καταδίωξη…

Αλέξης Κούγιας και Απόστολος Λύτρας σε νέα μετωπική σύγκρουση, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης με τον 16χρονο Ρομά, που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό και πέθανε 8 μέρες μετά στη Θεσσαλονίκη. Ο κύριος Κούγιας εκπροσωπεί τον 34χρονο αστυνομικό και ο κύριος Λύτρας τους γονείς του Κώστα Φραγκούλη. Οι δύο ποινικολόγοι αναμένεται να δώσουν μάχη στις δικαστικές αίθουσες με την υπόθεση να παραμένει στο προσκήνιο.

Ο Αλέξης Κούγιας μάλιστα προαναγγέλλει μήνυση και αγωγή σε βάρος του Απόστολου Λύτρα, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο τελευταίος, από τη μέρα που ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση των συγγενών του θύματος. Ο ποινικολόγος ξεκινάει την ανακοίνωσή του, από την Ρούλα Πισπιρίγκου και τον πάγιο ισχυρισμό του, για «διορισμό» του κυρίου Λύτρα από γνωστή τηλεοπτική εκπομπή.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια αναφέρει: «Ορισμένοι αυτοπροτεινόμενοι δικηγόροι που, όπως πληροφορήθηκα από την εντολέα μου κα Σ.Π., επιβάλλονται από τις συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές και οι οποίοι συνήθως μόνο και μόνο για λόγους δημοσιότητας, έστω και αν αυτή συνήθως είναι αρνητική, κάνουν αμετροεπείς δηλώσεις, μόνο και μόνο για να δουν την εικόνα τους σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε άλλα ΜΜΕ, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν αναφέρονται σε υποθέσεις που έχουν ήδη κριθεί από τακτικούς Δικαστές.

Ο νέος δικηγόρος της οικογένειας του αειμνήστου 16χρονου θύματος διαδίδει την ψευδή και συκοφαντική για τον 34χρονο αστυνομικό είδηση, ότι δήθεν υπάρχει βίντεο, το οποίο αποδεικνύει ότι ο εντολέας μου πυροβόλησε σε ευθεία βολή κατά του αειμνήστου θύματος.

Σήμερα έλαβα εντολή από τον 34χρονο εντολέα μου να μηνύσω τον συγκεκριμένο δικηγόρο και να καταθέσω αγωγή εις βάρος του γι’ αυτή την ψευδή και συκοφαντική είδηση, αφού κανένα τέτοιο βίντεο δεν υπάρχει στην δικογραφία, και κυρίως να του υπενθυμίσω, εκτός αν δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία, ότι ήδη για τη μη προσωρινή κράτηση του 34χρονου και πολυβραβευμένου με ηθικές βραβεύσεις, λόγω της προσφοράς του σε συνανθρώπους μας, των οποίων τη ζωή έσωσε με κίνδυνο της δικής του ζωής, οικογενειάρχη αστυνομικού έχουν αποφανθεί υπέρ της ελευθερίας του, με ό,τι αυτό σημαίνει για το μέλλον της υπόθεσης, με έναν τυπικό μόνο όρο περιοριστικών μέτρων, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μια εμπειρότατη Πρόεδρος Πρωτοδικών και τρεις Πρωτοδίκες συμπεριλαμβανομένου και του Α΄ Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης κου Γόγαλη και του συστήνω να μην επαναλάβει την προσβλητική για τη Δικαιοσύνη και τους τέσσερις αυτούς τακτικούς Δικαστές δήλωση του, ότι, «εάν το θύμα δεν ήταν Ρομά, ο αστυνομικός θα ήταν φυλακή».

Δυστυχώς ορισμένοι συνάδελφοι, προκειμένου να είναι στη δημοσιότητα, δεν σέβονται ούτε το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων, ούτε τους όρους που καθορίζουν την νομική αξιοπρέπεια.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξης Κούγιας: Μήνυση στον Απόστολο Λύτρα για τον 16χρονο Ρομά με αναφορά και στη Ρούλα Πισπιρίγκου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news