facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε 36 ή 72 δόσεις

Άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης(29/9)  η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ στο myaade/ρυθμίσεις οφειλών για την ρύθμιση των χρεών της πανδημίας από 3 έως 6 χρόνια.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για υποβολή αιτήσεων έως και τις 31 Δεκεμβρίου και η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως και τις 31 Ιανουαρίου του 2022. Το μέτρο της ρύθμισης των χρεών της πανδημίας εκτιμάται ότι αφορά 823.000 φορολογουμένους.

Στην ρύθμιση έχουν δικαίωμα να ενταχθούν όσοι αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την πανδημία και άφησαν απλήρωτες και αρρύθμιστες οφειλές προς την Εφορία οι οποίες βεβαιώθηκαν από την 1η Μαρτίου 2020 έως την 31η Ιουλίου 2021.

Οι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους, είτε σε 36 δόσεις άτοκα ή σε 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

Το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης θα ανέρχεται σε 30 ευρώ για ποσά οφειλών μέχρι 1.000 ευρώ και σε 50 ευρώ για ποσά οφειλών άνω των 1.000 ευρώ.

Αναλυτικά οι πληττόμενοι από την πανδημία οφειλέτες θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  1. Οι οφειλές που θα ρυθμιστούν σε έως 36 δόσεις δεν θα επιβαρύνονται με τόκο.
  2. Οι οφειλές που θα ενταχθούν στις 72 δόσεις επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 2,5%.
  3. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης ρυθμίσεως δεν μπορεί να είναι κατώτερο από 30 ευρώ για οφειλές έως 1.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων ή κατώτερο από 50 ευρώ για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων.
  4. Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση της συγκεκριμένης δόσης με μηνιαία προσαύξηση 5%.
  5. Η ρύθμιση χάνεται με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου των οφειλών σύμφωνα με τα στοιχεία της βεβαίωσης, εάν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει 2 συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των 2 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 2 μηνών.
  6. Στη ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων εντάσσονται οφειλέτες:
  • Φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες, νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που επλήγησαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και έχουν πληττόμενο κύριο ΚΑΔ.
  • Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που
  • είτε η σύμβαση εργασίας τους ανεστάλη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, είτε έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού με μονομερή δήλωση για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021,
  • είτε εντάχθηκαν στον μηχανισμό ενίσχυσης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021,
  • είτε έλαβαν μειωμένο μίσθωμα για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021 και έχουν αποζημιωθεί κατόπιν ελέγχου των δηλώσεων “COVID-19”, είτε ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ οποιοδήποτε διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021

7. Στη ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα που, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, δεν τελούν σε καθεστώς άλλης ρύθμισης και έχουν βεβαιωθεί κατά το διάστημα από 1.3.2020 έως 31.7.2021. Επιπλέον, εντάσσονται στη ρύθμιση, ανεξαρτήτως των ανωτέρων κριτηρίων και της ημερομηνίας βεβαίωσής τους, οφειλές για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή είσπραξης και παράταση καταβολής

news

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε 36 ή 72 δόσεις"

Έκτακτη σύσκεψη των σεισμολόγων για τη Θήβα – Τι ανησυχεί τους ειδικούς

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιούν απόψε οι σεισμολόγοι και μέλη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου με θέμα τη Θήβα.

Όπως ανέφερε στην ΕΡT ο σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της ΕΕ, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, στην έκτακτη σύσκεψη θα εξεταστεί το ενδεχόμενο για κάποιον δυνατό σεισμό στη Θήβα, στην οποία παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σεισμική δραστηριότητα με δονήσεις μεγέθους που φτάνουν έως και τα 3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σεισμολόγοι θέλουν να μελετήσουν το φαινόμενο στη Θήβα και να δουν αν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, δείχνουν ότι ίσως χρειάζεται να ληφθούν ορισμένα μέτρα.

Η ανησυχία λόγω των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη

Παράλληλα, ο ισχυρός σεισμός στην Κρήτη των 5,8 Ρίχτερ που χαρακτηρίστηκε κεραυνός εν αιθρία, προβλημάτισε τους ειδικούς και θέλουν να επαναξιολογήσουν την κατάσταση της Θήβας.

Το πόρισμα των ειδικών για την Θήβα, μετά την αποψινή έκτακτη συνεδρίαση θα διαβιβασθεί στην Πολιτική Προστασία, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος στην ΕΡΤ: «Θα πούμε ότι ο κίνδυνος πέρασε και δεν υπάρχει πλέον καμία ανάγκη να εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο Εγκέλαδος για τη Θήβα ή όχι;

Αυτό είναι, κατά τη δική μου γνώμη, το κρίσιμο ερώτημα της σημερινής συνεδρίασης» δήλωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτη σύσκεψη των σεισμολόγων για τη Θήβα – Τι ανησυχεί τους ειδικούς"

Μέχρι 40.000 ευρώ η ενίσχυση στους νέους αγρότες

Έως και τις 40.000 ευρώ προβλέπεται να φτάσει το ποσό για κάθε αίτηση ενίσχυσης που θα ενταχθεί στην 3η πρόσκληση του υπομέτρου 6.1 για τους νέους αγρότες, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Όπως τόνισε σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος, «δίνουμε διέξοδο απασχόλησης στη νέα γενιά της πατρίδας μας. Στηρίζουμε, εμπράκτως, τον αγροδιατροφικό τομέα, προχωρώντας στην ηλικιακή ανανέωση των απασχολουμένων σε αυτόν. Βασική προϋπόθεση η ύπαρξη επιχειρηματικού σχεδίου, ώστε να εξελιχθούν σε σύγχρονους αγρότες και πραγματικούς επιχειρηματίες».

«Διπλασιάζουμε το ποσό που δίνουμε στους νέους αγρότες σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα και δίνουμε προκαταβολικά το 70%. Μειώνουμε τον χρόνο ένταξης των ωφελούμενων. Από 9 έως 12 μήνες που ήταν, πρόθεσή μας είναι η ένταξή να έχει ολοκληρωθεί σε 6 έως 7 μήνες. Τέλος, απλοποιούμε τη διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών, καθώς καταργούμε τη φυσική υποβολή εγγράφων. Τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά» πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του εν λόγω μέτρου, αναμένεται να φτάσει τα 420 εκατ. ευρώ, με τους ωφελούμενους να υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τους 10.000.

Συγκεκριμένα, ως αρχικό ποσό στήριξης έχουν οριστεί τα 35.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να προσαυξάνεται μέχρι και 5.000 ευρώ, ως εξής:

– Κατά 2.500 όταν ο αρχηγός της γεωργικής εκμετάλλευσης έχει μόνιμη κατοικία σε περιοχή ορεινή ή μειονεκτική, ή σε νησί με πληθυσμό μέχρι και 3.100 κατοίκους.

– Κατά 2.500 για γεωργικές εκμεταλλεύσεις που στην μελλοντική κατάσταση έχουν πτηνοκτηνοτροφική παραγωγική κατεύθυνση (όχι όμως μικτή).

Η οικονομική στήριξη θα χορηγηθεί με τη μορφή κεφαλαίου και θα καταβληθεί σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση που αφορά το 70% του συνολικού ποσού στήριξης, θα καταβληθεί αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης. Η δεύτερη δόση θα καταβληθεί εντός 5 ετών από την ένταξη, με προϋποθέσεις την ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου και την επίτευξη των συναφών στόχων και δεσμεύσεων.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι 40.000 ευρώ η ενίσχυση στους νέους αγρότες"

Καιρός αύριο: Άστατος με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Παραμένει άστατος ο καιρός και αύριο Πέμπτη (30.09.2021) με τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας.

Ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα δώσει τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά και το Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Πέμπτη (30.09.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, όπου μέχρι το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και το απόγευμα στην
Ήπειρο.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια αυξημένες νεφώσεις και μέχρι το απόγευμα τοπικές βροχές. Στα νότια λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη παροδικές νεφώσεις και πιθανώς να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 24 και στη νότια Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια νωρίς το πρωί και ξανά αργά τη νύχτα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Άστατος με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας"

Σεισμός στην Κρήτη: Ακατάλληλα 925 κτίρια από τα 1.199 που ελέγχθηκαν

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι κτιρίων στις πληγείσες περιοχές από το σεισμό των 5,8 ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, από τους μηχανικούς του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Οι αυτοψίες συνεχίστηκαν και σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Μίνωα – Πεδιάδας, Αρχάνων – Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Οροπεδίου Λασιθίου.

Στις πληγείσες περιοχές, από τις πρώτες ώρες του καταστροφικού σεισμού, βρίσκεται κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο σήμερα ενισχύθηκε και αποτελείται από 80 μηχανικούς, οι οποίοι κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας).

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 1.199 κτίρια:

  • Από αυτές 995 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 772 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.
  • Επίσης, έχουν ελεγχθεί 45 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 36.
  • Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 46 από τις 85 αυτοψίες, ενώ σε 74 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 71 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Έχουν γίνει έλεγχοι σε 18 σχολικές μονάδες, εκ των οποίων 12 κρίθηκαν κατάλληλες προς χρήση και 6 ακατάλληλες. Επίσης, έγινε αυτοψία και στο Κέντρο Υγείας στο Οροπέδιο Λασιθίου, το οποίο κρίθηκε κατάλληλο προς χρήση.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σεισμός στην Κρήτη: Ακατάλληλα 925 κτίρια από τα 1.199 που ελέγχθηκαν"

Αντιεμβολιαστές: Πέθανε από καρκίνο και έγραφαν ότι έφταιγε το εμβόλιο

Πάλεψε με τον εφιάλτη του καρκίνου στο πλευρό του συζύγου της και δεν λύγισε. Επί 5,5 χρόνια συμφιλίωσης με την ιδέα του θανάτου του κράτησε το χέρι μέχρι τις 6 Ιουλίου που χάθηκε ο δημοσιογράφος Χρήστος Παυλίδης.

Σχεδόν 2,5 μήνες μετά, οργανωμένο κύκλωμα αρνητών καπηλεύονται το θάνατό του και διαδίδουν ότι πέθανε από παρενέργειες του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

«Δεν γίνεται. Θύμωσα πολύ. Με ποιο δικαίωμα» ανέφερε η σύζυγός του.

Λίστα με δεκάδες ανθρώπους κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια λίστα με δεκάδες ανθρώπους που εμφανίζονται ως θύματα του εμβολίου. Και η Σωτηρία Γάππα ξεσπά: «Τι να της πω. Όχι μόνο στην κόρη μου, στον κόσμο».

Η Σωτηρία εκπαιδευτικός στο επάγγελμα έχει εμβολιαστεί. Πιστεύει στην επιστήμη και δηλώνει ότι αν χτιζόταν το τείχος ανοσίας από αυτούς που έπρεπε σήμερα δεν θα υπήρχε ζήτημα για τα παιδιά.

«Μα αν το έκαναν οι μεγάλοι, τα παιδιά μας θα τα άφηναν ήσυχα. Είναι θέμα παιδείας – ναι αν μου το επιτρέψει γιατρός θα το κάνω και την μικρή μου» υπογραμμίζει.

Η δημοσιοποίηση του θέματος για την υπόθεση της είναι ξεκάθαρη. «Πρέπει να ανοίξουμε και εμείς τα στόματα μας. Αρκετά τους αφήσαμε να μας τρομοκρατούν. Λένε ψέματα και πρέπει να το μάθει ο κόσμος» προσθέτει η Σωτηρία Γάππα.

aftodioikisi 

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιεμβολιαστές: Πέθανε από καρκίνο και έγραφαν ότι έφταιγε το εμβόλιο"

ΠΟΕΔΗΝ: Νεκρή από κορωνοϊό παραμένει από τον Ιούνιο στο ψυγείο του νοσοκομείου «Αττικόν»

Μια λιγότερο ορατή αλλά με μεγάλο ειδικό «βάρος» διαδικασία που σχετίζεται με την επιδημία κορωνοϊού αναδεικνύει με καταγγελία της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αυτήν που αφορά την κατάληξη των ασθενών και τη μεταφορά τους στους νεκροθαλάμους των νοσοκομείων πριν οι σοροί τους παραληφθούν από τους οικείους τους.

Το κίνημα των «αρνητών», όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ, δεν θα μπορούσε να μην επηρεάζει και τη διαδικασία που ακολουθείται για την ταφή θανόντων από covid-19.

«Όταν οι συγγενείς αμφισβητούν την αιτία θανάτου, δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς τους. Ζητάνε να γίνει νεκροψία» λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκος. Σημειώνει ωστόσο ότι «τη νεκροψία την παραγγέλνουν οι θεράποντες ιατροί ή οι εισαγγελικές αρχές μετά από αίτημα των συγγενών του θανόντος».

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων ακολουθώντας το νομικό πλαίσιο καλούν τους συγγενείς των ασθενών που κατέληξαν να παραλάβουν τις σορούς τους εκτός αν αναμένουν την ιατροδικαστική έκθεση που έχει ζητηθεί από τους θεράποντες ιατρούς.

Ωστόσο, καταγράφονται περιπτώσεις όπου οι συγγενείς δεν παραλαμβάνουν ούτε και απευθύνονται σε Εισαγγελέα για να διαταχθεί νεκροψία. Το αποτέλεσμα είναι, κατά την Ομοσπονδία, νεκροί από λοίμωξη covid-19 να παραμένουν επί μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων αφού αρνούνται να τους παραλάβουν οι συγγενείς χωρίς νεκροψία, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων στα νοσοκομεία.

Αναφέρει ενδεικτικά η ΠΟΕΔΗΝ, ότι στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου «Αττικόν» υπάρχει νεκρή από τον περασμένο Ιούνιο. «Οι ιατροί δεν έκριναν σκόπιμο να γίνει νεκροψία. Μετά από ημέρες προσήλθαν οι συγγενείς να τη παραλάβουν για νεκροψία. Η διοίκηση του Νοσοκομείου ορθώς ενεργώντας ζήτησε εντολή Εισαγγελέα. Έκτοτε τέτοια εντολή δεν έχει εκδοθεί και η σορός παραμένει στο νεκροθάλαμο. Η οικογένεια από την πλευρά της αρνείται να παραλάβει τη σορό» λέει ο κ. Γιαννάκος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΠΟΕΔΗΝ: Νεκρή από κορωνοϊό παραμένει από τον Ιούνιο στο ψυγείο του νοσοκομείου «Αττικόν»"

Κορονοϊός: Αυξήθηκαν οι μολύνσεις σε παιδιά την τελευταία εβδομάδα – 4.026 τα κρούσματα

Η σχολική χρονιά προχωράει και τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ παρουσιάζουν αύξηση.

Την τελευταία εβδομάδα το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 4.026 και αποτελούν το 29% (+21% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων πανελλαδικά.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών σε όλες τις ηλικίες ήταν 1.334, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.223. 

Οσον αφορά στο ποσοστό θετικότητας ήταν 1,01% σε σύνολο 1.383.029 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0,48% σε σύνολο 1.143.810 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0,55%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Αυξήθηκαν οι μολύνσεις σε παιδιά την τελευταία εβδομάδα – 4.026 τα κρούσματα"

Πλεύρης: Τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν αποτελούν τη λύση που νομίζουν ορισμένοι

Διάταξη που θα επιτρέπει την εισαγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων για την αντιμετώπιση της Covid-19 φέρνει με τροπολογία στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης. Όπως είπε, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος στο δημόσιο, η επερχόμενη διάταξη θα δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να αγοράζει τα μονοκλωνικά αντισώματα, παρόλο που είναι στο στάδιο της πρώιμης πρόσβασης και θα προβλέπει και το εγκριτικό όργανο που θα βγάλει τις σχετικές ενδείξεις.

Όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης, η ολοκλήρωση της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών των μονοκλωνικών αντισωμάτων, τον Αύγουστο του 2021, έχει δείξει ότι, υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σε πολύ συγκεκριμένα περιστατικά, μπορούν να έχουν θετική εξέλιξη, ειδικά στο πρώιμο στάδιο της νόσου.

Τόνισε ωστόσο ότι «δεν αποτελούν τη λύση, που νομίζουν ορισμένοι, ότι ξαφνικά μοιράζουμε στον κόσμο μονοκλωνικά αντισώματα και αντιμετωπίζει (τη νόσο). Αποτελεί αντιεπιστημονική προσέγγιση να δίναμε αυτά τα φάρμακα εντός των ΜΕΘ», είπε ο κ. Πλεύρης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι εξωφρενικό, οι άνθρωποι που λένε το ότι τα εμβόλια είναι σε πειραματικό στάδιο -κάτι που αποτελεί ψέμα καθώς είναι δοκιμασμένα και έχουν όλες τις εγκρίσεις-, είναι οι ίδιοι που λένε, φέρτε τις θεραπείες, που είναι πράγματι, ακόμα και τώρα, σε εγκριτικό στάδιο.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι το μήνυμα που πρέπει να σταλθεί στους πολίτες δεν πρέπει να είναι πήγαινε να αρρωστήσεις και, εάν έχεις τις ενδείξεις, θα πάρεις ένα φάρμακο που ενδεχομένως δεν έχει εγκριθεί, για να σωθείς. Αυτό που πρέπει να λέμε στον κόσμο είναι, εμβολιάσου για να μη νοήσεις ή εάν νοσήσεις, η νοσηλεία σου να μην είναι βαριά.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης την κατάθεση άλλης τροπολογίας για την εξάμηνη παράταση των συμβάσεων όλου του επικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ, μέχρι το τέλος Μαρτίου 2022, καθώς και για τη θέσπιση κινήτρου σε αναισθησιολόγους, ύψους 250 ευρώ, για εφημερίες σε νοσοκομεία εκτός Αθηνών και αντίστοιχη δυνατότητα, για ένα εξάμηνο, και σε ιδιώτες αναισθησιολόγους να μπορούν να κάνουν εφημερίες στο ΕΣΥ με 250 ευρώ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλεύρης: Τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν αποτελούν τη λύση που νομίζουν ορισμένοι"

Κορωνοϊός: Στα 2.187 τα νέα κρούσματα - 323 οι διασωληνωμένοι, 44 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.187, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 653.535 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 77 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.183 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.95 (95% ΔΕ: 0.89 - 1.00)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 44, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.795 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 323 (62.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 292 (90.4%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 31 (9.6%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.152 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 206 (ημερήσια μεταβολή +42.07%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 178 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Την εβδομάδα αναφοράς, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.01% σε σύνολο 1.383.029 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.48% σε σύνολο 1.143.810 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.55%.

H γεωγραφική κατανομή των 2.187 νέων κρουσμάτων Covid-19 έχει ως εξής:

77 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

78 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

37 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

76 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

179 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

73 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

50 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

9 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

325 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

32 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρτας

52 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

50 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

35 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

32 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

55 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

47 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

44 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

30 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

42 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

17 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

10 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

122 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

36 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μήλου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

56 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

62 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

53 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

15 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

51 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

37 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

33 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

38 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

13 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

Τέλος, 59 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.187 τα νέα κρούσματα - 323 οι διασωληνωμένοι, 44 θάνατοι"

Δύο σεισμοί μέσα σε λίγα λεπτά στο Αρκαλοχώρι

Δύο ισχυροί μετασεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ έπληξαν το Αρκαλοχώρι στην Κρήτη, μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών. 

Ειδικότερα, μέσα σε 8 λεπτά η περιοχή ταρακουνήθηκε από σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος στα 16,5 χιλιόμετρα, αλλά και έναν ακόμη 4,3 Ρίχτερ, σε βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων. 


Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο σεισμοί μέσα σε λίγα λεπτά στο Αρκαλοχώρι"

«Κλείδωσε» για τις 7 Οκτωβρίου η ψήφιση της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, αναμένεται να συζητηθεί και ακολούθως να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, η κύρωση της στρατηγικής σημασίας συμφωνίας για την αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας που συναποφάσισαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Το σχετικό νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Συμφωνία της Ελληνικής και Γαλλικής κυβέρνησης για την εγκαθίδρυση στρατηγικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια» και θα έχει κατατεθεί στη Βουλήέως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να εισαχθεί την ερχόμενη Τρίτη προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η προγραμματισμένη συζήτηση που θα γινόταν με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα από τον κ. Μητσοτάκη για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, δεν θα πραγματοποιηθεί. Και αυτό γιατί τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας όσο και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά θα απουσιάζουν στη Λιουμπλιάνα για τις εργασίες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Πρακτικά δηλαδή, οι πολιτικοί αρχηγοί θα μιλήσουν στις 7 Οκτωβρίου, που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί η συμφωνία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κλείδωσε» για τις 7 Οκτωβρίου η ψήφιση της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας"

Σεισμός στην Κρήτη: Ζωή στις σκηνές για εκατοντάδες κατοίκους – Μετράνε πληγές και μετασεισμούς

Δύο 24ωρα πέρασαν από τη στιγμή που ο καταστροφικός σεισμός χτύπησε την Κρήτη. Εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου Μινώας Πεδιάδας έχασαν σπίτια και περιουσίες από τα 5,8 Ρίχτερ και αναγκάζονται να μείνουν σε σκηνές.

Εκατοντάδες είναι οι οικογένειες που είδαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα σπίτια τους να γίνονται μία άμορφη μάζα από μπάζα μόλις χτύπησε ο ισχυρός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου. Τα ετοιμόρροπα κτίσματα «αποτέλειωσε» ο δυνατός μετασεισμός των 5,3 Ρίχτερ της 28ης του μηνός.

Σεισμόπληκτοι στον Σαμπά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ένα από τα χωριά που υπέστησαν σοβαρές ζημιές εξαιτίας του σεισμού λένε στο ekriti.gr ότι το βράδυ που πέρασε αναγκάστηκαν να κοιμηθούν πάνω στο χώμα, σε σκηνές που έστησαν στα περιβόλια τους, φοβούμενοι επιδρομές αγνώστων στα σπίτια τους.

«Πάνω στο χώμα θα κοιμηθούμε; Οι σκηνές δεν έχουν πάτο», είπαν χαρακτηριστικά.

Δείτε φωτογραφίες:

Σεισμός στην Κρήτη: 550 άνθρωποι σε σκηνές και ξενοδοχεία

«Αυτή τη στιγμή εμείς φιλοξενούμε 550 ανθρώπους σε σκηνές και ξενοδοχεία», αναφέρει μιλώντας στο Cretapost, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης, ενώ τονίζει πως αρκετοί μένουν σε συγγενικά σπίτια στο Ηράκλειο, χωρίς όμως να «γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό».

Πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να βρει στέγη στους ανθρώπους που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται από τον σεισμό καθώς η διαμονή σε σκηνές είναι «επιεικώς απαράδεκτη», τόνισε ο κ. Φραγκάκης ο οποίος παράλληλα εξήγησε και τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής:

«Εμείς ζητάμε να μας φέρουν 100 οικίσκους και ίσως οι πρώτοι 30 να φτάσουν αύριο. Οι οικίσκοι αυτοί θα στηθούν αρχικά στους οικισμούς του δήμου όπου υπάρχουν πολλές οικογένειες που έχουν μείνει άστεγες».

«Με απόφαση του πρωθυπουργού έχουν δοθεί 200 σπίτια στο Ηράκλειο από το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, ωστόσο κανένας δεν θέλει να πάει εκεί. Δεν είναι εύκολο να πείσουμε τον κόσμο να πάει», υπογράμμισε.

Σεισμός στην Κρήτη: Αυτοψία στα σπίτια και σήμερα από κλιμάκια μηχανικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται και την Τετάρτη (29.09.2021) η αυτοψία ειδικού κλιμακίου μηχανικών στα σπίτια του Δήμου Μινώα Πεδιάδας:

«Τα περισσότερα έχουν βγει ακατάλληλα για χρήση, ενώ οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται στην περιοχή», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως «μέχρι στιγμής από τα 400 σπίτια που έχουν ελεγχθεί μόνο το 15% είναι κατάλληλα προς χρήση».

Σεισμός στην Κρήτη: Το καταστροφικό «αποτύπωμα» στην ιστορική Αγκάραθο

Βαθιά «πληγωμένη» από τα φονικά 5,8 Ρίχτερ, αλλά και τους ισχυρούς μετασεισμούς που έχουν καταγραφεί και έχουν «αποτελειώσει» ό,τι έμεινε όρθιο, είναι και η Ιερά Μονή Αγκαράθου.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του το Cretalive, ο Εγκέλαδος προκάλεσε τεράστιες καταστροφές και σε εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, αλλά και γενικά στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Στο Μοναστήρι Αγκαράθου αναμένουν την επίσκεψη κλιμακίων μηχανικών για να καταγράψουν επίσημα τις ζημιές, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποκατάσταση.

Οι εικόνες από τη Μονή δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής, όπως αναφέρει στην κάμερα του Cretalive o Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος:

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός στην Κρήτη: Ζωή στις σκηνές για εκατοντάδες κατοίκους – Μετράνε πληγές και μετασεισμούς"

Μίκης Θεοδωράκης: 54χρονος ισχυρίζεται πως είναι γιος του – Ασφαλιστικά μέτρα από την οικογένεια - «θα κάνω τεστ DNA»

«Η επιστήμη κάνει θαύματα ας έρθουν όλοι οι γενετιστές του κόσμου να το διαπιστώσουν. Υπάρχουν στοιχεία που το αποδεικνύουν», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νίκος Κουρής.

Στην ευελπίδων βρέθηκε και η κόρη Μικη Θεοδωρακη Μαργαρίτα, καθώς αυτήν την ώρα
εκδικάζεται η αίτηση για προσωρινή διαταγή να σταματήσει η χρήση του επιθέτου «Θεοδωράκης» μέχρι και την τελική απόφαση του δικαστηρίου επί του θέματος.

«Δεν θα απαντήσω στην ερώτηση εάν είναι ο πατέρας μου. Εγώ ξέρω ότι από το 2009 που άρχισα να του κάνω αφιερώματα το έκανα με την συναίνεση του. Με βοήθησε με το υλικό του να φτιάξω το Μίκης radio, μου έκλεισε συνεντεύξεις. Είχαμε μια πολύ καλή σχέση και με προστάτευε από αυτά που βιώνουμε σήμερα», τόνισε έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου ο Νίκος Κουρης.

«Με την Μαργαρίτα δεν είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις ούτε το επιδίωξα, ενώ δεν επιθυμούσα καθόλου την δημοσιότητα, ειδικά με αυτόν το τρόπο. Θέλω να πω στην μαργαρίτα να μελετήσει το τραγούδι του νεκρού αδελφού, να της πω ότι αν ψάξει στο σπίτι θα βρει χειρόγραφο κείμενο που είχα αφήσει στο Μικη ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει η περιουσία του. Δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ εάν ο Γιώργος και η Μαργαρίτα δεν είχαν φερθεί τόσο απρεπείς. Η επιστήμη κάνει θαύματα ας έρθουν όλοι οι γενετιστές του κόσμου να το διαπιστώσουν. Υπάρχουν στοιχεία που το αποδεικνύουν», καταλήγει.

«Θα κάνω τεστ DNA για να αποδείξω ότι είμαι γιος του»

Από την πλευρά του, ο 54χρονος απαντώντας στα ασφαλιστικά μέτρα της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη, υπογραμμίζει ότι υπάρχουν ντοκουμέντα που το πιστοποιούν, όπως η δήλωση της μητέρας του και το γεγονός ότι ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης δεν είχε αμφισβητήσει ποτέ την ύπαρξή του. Ερωτηθείς σχετικά, είπε θα κάνει τεστ DNA για να φανεί και με τα επιστημονικά δεδομένα ότι είναι γιος του.

dikaiologitika

Διαβάστε Περισσότερα » "Μίκης Θεοδωράκης: 54χρονος ισχυρίζεται πως είναι γιος του – Ασφαλιστικά μέτρα από την οικογένεια - «θα κάνω τεστ DNA»"

Παρέμβαση εισαγγελέα για δημοσιεύματα σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ

Παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της, η «Καθημερινή» ο  εισαγγελικός λειτουργός έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις όπως χειραγώγηση και κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης.

Στη δικογραφία που θα σχηματιστεί στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, θα συσχετιστεί και η αναφορά που κατέθεσαν στις αρχές της εβδομάδας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έξι δικηγόροι.

Η αναφορά τους, που στηρίζεται σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είχε ως αίτημα να ερευνήσει η δικαιοσύνη αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως χειραγώγηση μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, αλλά και της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση εισαγγελέα για δημοσιεύματα σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ"

Θάνατος Μάριου από αδέσποτη σφαίρα: Η παρέμβαση Σταϊκούρα «αποκαθιστά την εμπιστοσύνη στο Κράτος Δικαίου»

«Αποκαθιστά, σε σημαντικό βαθμό, την εμπιστοσύνη μας στο κράτος δικαίου» δήλωσε ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς, μετά την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα να επανεξετάσει η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το θέμα της αποζημίωσης που έχει επιδικασθεί για το θάνατο του 11χρονου μαθητή Μάριου - Δημητρίου Σουλούκου από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών στις 8/6/2017.

Μια μέρα μετά τη δίκη στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κατά την οποία το Ελληνικό Δημόσιο ζητούσε να αναιρεθεί η πρωτόδικη απόφαση με την οποία επιδικάσθηκε στην οικογένεια του Μάριου αποζημίωση για χρηματική ικανοποίηση το συνολικό ποσό των 490.000 ευρώ (130.000 ευρώ σε κάθε ένα από τους γονείς, 80.000 ευρώ στην αδερφή, 50.000 ευρώ σε κάθε ένα από τις δύο γιαγιάδες και ένα παππού), ο κ. Σταικούρας, παρέπεμψε το όλο θέμα στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκειμένου αυτή να επανεξετασθεί και πάλι για δεύτερη φορά το θέμα της αποζημίωσης στην οικογένεια του άτυχου Μάριου. Δηλαδή το ΝΣΚ θα επανεξετάσει, εάν θα παραιτηθεί ή όχι από την έφεση έτσι ώστε να μπορεί να λάβει η οικογένεια Σουλούκου την αποζημίωση που τις έχει ήδη επιδικαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του Μάριου είχε προτείνει στο ΝΣΚ (που εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο ενώπιον των δικαστηρίων) να παραιτηθεί από τους τόκους και το 10% του επιδικασθέντος κεφαλαίου (της αποζημίωσης που επιδικάστηκε), έτσι ώστε να μην προχωρήσει δικαστικά η υπόθεση στο Εφετείο. Όμως, το ΝΣΚ με οριακή πλειοψηφία (6-5) απέρριψε το αίτημα της οικογένειας του άτυχου Μάριου και έτσι χθες το ΝΣΚ στήριξε την έφεσή του ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, ο Θεόδωρος Μαντάς, δικηγόρος της οικογένειας του Μάριου, δήλωσε: «Με ανακούφιση και αίσθημα δικαίωσης ενημερωθήκαμε για την ανταπόκριση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την υπόθεση του Μάριου Σουλούκου. Η ανακοίνωση που κινείται στη σωστή κατεύθυνση ικανοποιεί την οικογένεια του μικρού Μάριου και αποκαθιστά, σε σημαντικό βαθμό, την εμπιστοσύνη μας στο κράτος δικαίου».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θάνατος Μάριου από αδέσποτη σφαίρα: Η παρέμβαση Σταϊκούρα «αποκαθιστά την εμπιστοσύνη στο Κράτος Δικαίου»"

Διασωληνώθηκε ξανά ο Βασίλης Λεβέντης

Διασωληνώθηκε εκ νέου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, που νοσηλεύεται με κορονοϊό από το περασμένο Σάββατο στον «Ευαγγελισμό».

Παρουσίασε μικρή επιβάρυνση της αναπνευστικής του λειτουργίας και κρίθηκε αναγκαία από τους θεράποντες ιατρούς η επαναδιασωλήνωσή του.

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Διασωληνώθηκε ξανά ο Βασίλης Λεβέντης"

Αναδρομικά συνταξιούχων: Σήμερα πιστώνονται στους λογαριασμούς - Μικρά ποσά σε λίγους δικαιούχους

Μικρό ποσοστό  των παλαιών συνταξιούχων (συνταξιοδοτηθέντες προ του 2016), θα λάβουν σήμερα το σύνολο των αναδρομικών που αφορούν στην αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης που θεσπίσθηκε με νόμο του 2019.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος τόσο του περιορισμένου αριθμού των δικαιούχων όσο και των χαμηλών ποσών των αναδρομικών και των αυξήσεων είναι η προσωπική διαφορά που εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι διατηρούν.

Παράλληλα, από τον επανυπολογισμό προκύπτουν μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις  που θα καταβάλλονται σταδιακά από τον επόμενο μήνα.

Πρόκειται λοιπόν, για 133.692 παλαιούς συνταξιούχους στους οποίους θα καταβληθεί ένα ποσό της τάξεως των 26,1 εκατ. ευρώ για αναδρομικές αυξήσεις για το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι και σήμερα, δηλαδή για 24 μήνες. Ο μέσος όρος των αναδρομικών που θα λάβει αυτή η κατηγορία δικαιούχων κυμαίνεται στα 195 ευρώ, ενώ έχει πραγματοποιηθεί παρακράτηση φόρου 20%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, ο επανυπολογισμός των συντάξεων για πάνω από 1,8 εκατομμύρια συνταξιούχους αποτέλεσε μία εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία, λόγω των εκατοντάδων συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών διατάξεων και των διαφορετικών προδιαγραφών των τ. Ταμείων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τους 1.800.000 παλαιούς συνταξιούχους μόνο οι 750.000 έχουν περισσότερα των 30 ετών ασφάλισης και ως εκ τούτου είναι δικαιούχοι της αύξησης των ποσοστών αναπλήρωσης.

Σημειώνεται ότι ο e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε πως από την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, οι συνταξιούχοι θα μπορούν να μπαίνουν σε ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του ταμείου (www.efka.gov.gr) και να ενημερώνονται για:

Την εκκαθάριση των αναδρομικών τους, σε ποιους η καταβολή των αναδρομικών βρίσκεται ακόμη υπο επεξεργασία, και εάν έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός χωρίς να προκύπτουν αναδρομικά.

Οι συνταξιούχοι θα πιστοποιούνται στη πλατφόρμα με τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet.

Όπως αναφέρεται από τον e-ΕΦΚΑ: «Είναι σημαντικό να αποσαφηνιστεί πως για να λάβει ένας συνταξιούχος αναδρομικά και αυξήσεις θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω 3 προϋποθέσεις:

-Πρώτον, να έχει πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης,

-Δεύτερον, να έχει συνταξιοδοτηθεί πριν τον Μάιο του 2016 (οι μετά το Μάιο 2016 έχουν ήδη λάβει αναδρομικά, ενώ 29.000 περιπτώσεις που εκκρεμούν θα έχουν πληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου),

-Τρίτον, να διατηρεί μικρή ή μηδενική προσωπική διαφορά.

Τις 3 προϋποθέσεις καλύπτουν σωρευτικά οι παραπάνω 133.692 συνταξιούχοι από το 1,8 περίπου εκατομμύρια που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν τον Μάιο του 2016.

Παράλληλα, 520.000 συνταξιούχοι με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης διατηρούσαν μεγάλη προσωπική διαφορά και για αυτό δεν θα λάβουν αναδρομικά.

Η προσωπική διαφορά είναι η έμμεση λογιστική μείωση που έγινε στο ανταποδοτικό κομμάτι των περισσότερων συντάξεων όταν αυτές επανυπολογίστηκαν με τα ποσοστά του ν. 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου). Όσο μεγαλύτερη ήταν η προσωπική διαφορά που καθορίστηκε από τον ν. 4387/2016 άλλο τόσο «ροκανίστηκε» και το ποσό των αναδρομικών και των αυξήσεων που προέκυψαν από τον ν. 4670/2020. Οι συνταξιούχοι με μεγάλη προσωπική διαφορά δεν θα πληρωθούν αυξήσεις (τέλος Οκτωβρίου) και αναδρομικά (στις 29 Σεπτεμβρίου) καθώς με αυτά καλύφθηκε ένα μεγάλο μέρος από την προσωπική τους διαφορά.
Με τις μελλοντικές ετήσιες αυξήσεις στις συντάξεις τους που προβλέπονται στον ν. 4670/2020 ένα σημαντικό κομμάτι από αυτούς θα εξαλείψουν οριστικά την προσωπική διαφορά και θα δουν μόνιμες και πραγματικές αυξήσεις.

Τέλος, υπάρχει ένα πλήθος 215.000 συνταξιούχων προ του Μάιου 2016 όπου ο επανυπολογισμός των συντάξεων τους δεν έχει ολοκληρωθεί και πρόκειται να γίνει μέχρι το τέλος του έτους. Πρόκειται για εξαιρετικά σύνθετες περιπτώσεις που χρίζουν περαιτέρω επεξεργασίας. Από αυτούς υπολογίζεται πως μόνο οι 40.000-50.000 τελικά θα πληρωθούν αναδρομικά καθώς θα πληρούν και τις 3 παραπάνω προϋποθέσεις».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αναδρομικά συνταξιούχων: Σήμερα πιστώνονται στους λογαριασμούς - Μικρά ποσά σε λίγους δικαιούχους"

ΡΑΕ: Από αρχές του 2022 οι αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος

Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τους εναλλακτικούς παρόχους από την επόμενη εβδομάδα - Υπάρχουν προμηθευτές με επισφάλειες, προσανατολίζονται σε κεφαλαιακή ενίσχυση

Σε νέο γύρο διαβούλευσης με τους προμηθευτές ενέργειας για την διαφάνεια στα τιμολόγια ρεύματος θα προχωρήσει η ΡΑΕ.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κ. Θανάσης Δαγούμας σε δημοσιογραφική ενημέρωση, η διαβούλευση θα αφορά δύο στάδια: το προσυμβατικό δηλαδή το στάδιο πριν την υπογραφή της σύμβασης από τους καταναλωτές και στα πεδία του λογαριασμού που θα πρέπει να είναι ορατά και ξεκάθαρα.

Όπως μάλιστα αναφέρθηκε υπάρχουν σήμερα 387 διαφορετικά τιμολόγια ηλεκτρισμού και αυτό δημιουργεί μεγάλη δυσκολία στην κατανόησή τους από τον κόσμο. Με την λειτουργία του εργαλείου παραπόνων από την ΡΑΕ έχουν διατυπωθεί και τα πρώτα 100 παράπονα από τους καταναλωτές που ως επί το πλείστον επικεντρώνονται στην ρήτρα αναπροσαρμογής.

Ο κ. Δαγούμας είπε ότι η ΡΑΕ καταλήγει στη δημιουργία δύο ειδών τιμολογίων. Τα σταθερά τιμολόγια με ρήτρα αποχώρησης και τα κυμαινόμενα με ρήτρα αναπροσαρμογής που θα έχει κάποιο εύρος αλλά χωρίς πέναλτι αποχώρησης. Όπως τονίστηκε, ο κάθε προμηθευτής θα μπορεί να επιλέγει την ρήτρα που επιθυμεί, όμως ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει το ανώτατο και κατώτατο όριο όταν υπογράφει την σύμβαση και εφόσον δεν τον ικανοποιεί να μπορεί να αποχωρεί χωρίς την καταβολή ρήτρας.

Διευκρίνισε ότι η διαβούλευση θα ξεκινήσει άμεσα, ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα και ότι είναι λογικό να αφορά την περίοδο από αρχές του 2022. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ήδη οι προμηθευτές έχουν καταρτίσει την εμπορική τους πολιτική και έχουν τιμολόγια που «τρέχουν». Επομένως είναι πιο σωστό να έχουν ένα περιθώριο να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα αλλά αυτό όπως τόνισε δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν έλεγχοι στα υφιστάμενα τιμολόγια.

Ο πρόεδρος της ΡΑΕ απέφυγε να δώσει στοιχεία για τις αυξήσεις στα τιμολόγια, λέγοντας ότι πρέπει να περιμένουμε την τιμολογιακή πολιτική της κυβέρνησης για να δούμε σε τι επίπεδα θα διαμορφωθούν οι αυξήσεις. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι όλη η ΕΕ βρίσκεται με το βλέμμα στραμμένο στους προμηθευτές ενέργειας. Οι μεγάλες ανατιμήσεις στις διεθνείς τιμές έχουν δημιουργήσει, όπως παραδέχτηκε ισχυρές πιέσεις στην αγορά.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η Αρχή έχει έρθει σε επαφές με προμηθευτές που εμφανίζουν επισφάλειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν δυσκολίες στην αποπληρωμή των ρυθμιζόμενων χρεώσεων προς τους διαχειριστές. Στις εταιρείες αυτές και σε συνεννόηση με τον ΔΑΠΠΕΠ, τον ΔΕΔΔΗΕ κ.α δόθηκε προθεσμία ενός μηνός για να καταβληθούν οι εγγυητικές και όπως ανέφερε βούληση των εταιρειών για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας είναι να υπάρξει κεφαλαιακή ενίσχυση.

Αν είπε θα τα καταφέρουν θα φανεί το επόμενο διάστημα, τονίζοντας επίσης ότι κάποια τιμολόγια προσπάθησαν να τα αλλάξουν σε κυμαινόμενα για να μετακυλίσουν το ρίσκο στους πελάτες τους και να διασφαλίσουν την βιωσιμότητά τους.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "ΡΑΕ: Από αρχές του 2022 οι αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος"

Εισαγγελική παρέμβαση για τα άγρια επεισόδια στo ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - Τρεις συλλήψεις, δύο τραυματίες

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τα επεισόδια έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Παιδείας «βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ανακοινώνει:

Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης.

Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης».

Τρεις συλλήψεις για τα νέα επεισόδια στη Σταυρούπολη

Στο μεταξύ για τα  πρωινά επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις.

Πρόκειται για τρεις ανήλικους, οι οποίοι φαίνεται να κινούνταν προς το σχολείο για να συνδράμουν τα άτομα που βρίσκονται εντός του συγκροτήματος. Πάνω τους βρέθηκαν αιχμηρά αντικείμενα και γι' αυτόν τον λόγο συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Την ίδια ώρα, δύο παιδιά ηλικίας 15 και 17 ετών μεταφέρθηκαν με κακώσεις στο κεφάλι στο νοσοκομείο.

Οι μαθητές, βγαίνοντας από τον χώρο του σχολείου, δεν θέλησαν να μιλήσουν για τα άτομα που τους επιτέθηκαν, ενώ μαθήτρια πρόσφυγας από τη Συρία ζήτησε να έλθουν να την παραλάβουν καθώς η ένταση τής ξύπνησε δυσάρεστες μνήμες. Οι μαθητές βρίσκονταν μέσα στις τάξεις, όταν ομάδα ατόμων με κουκούλες επιτέθηκαν με πέτρες, μολότοφ, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα από τον αύλειο χώρο του σχολείου προς τη μεριά συγκεντρωμένων φοιτητών και εκπροσώπων εκπαιδευτικών ενώσεων.

Ναζιστικός χαιρετισμός μέσα από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, πολλοί από τους κουκουλοφόρους εντός του προαύλιου χώρου, που επιτίθεντο κατά όσων βρισκόταν εκτός, πραγματοποιούσαν ναζιστικούς χαιρετισμούς, με προτεταμένο το δεξί τους χέρι. Μάλιστα, η ενέργεια αυτή είχε χαρακτήρα άκρως επιδεικτικό, αφού γινόταν κατά συρροή από τα άτομα αυτά, τα οποία δεν δίσταζαν να χαιρετούν κατ' αυτόν τον τρόπο μπροστά στις κάμερες και στους δημοσιογράφους, που κάλυπταν τα επεισόδια.



Αυτή την ώρα, οι φοιτητές έχουν αποχωρήσει από το σημείο όπου η αστυνομία τους είχε απωθήσει για περίπου 1,5 ώρα, προκειμένου να τους κρατήσει σε απόσταση από την περίμετρο του σχολείου, καθώς τα άτομα που τους επιτέθηκαν νωρίτερα προσπαθούσαν και πάλι να εισέλθουν στον αύλειο χώρο για να το χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο νέας επίθεσης.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους γύρω από το σχολείο, ενώ γονείς παραλαμβάνουν σταδιακά τα παιδιά τους δηλώνοντας φοβισμένοι από τα γεγονότα και ανήσυχοι για την ασφάλεια των μαθητών.

Στο μεταξύ, μέλη συνδικαλιστικών εκπαιδευτικών οργανώσεων απευθύνθηκαν σε εκπαιδευτικούς του σχολείου κατηγορώντας τους ότι επιτρέπουν τη είσοδο εξωσχολικών ακραίων στοιχείων.

Η ταυτότητα των μαθητών που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια

Την ταυτότητα των μαθητών που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια έδωσε νωρίτερα ο καθηγητής του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο Thestival:

«Πρόκειται για μαθητές των δύο σχολείων που δηλώνουν εθνικιστές. Είναι οπαδοί συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ομάδας και έχουν εμπειρία από επεισόδια και πορείες. Μας λένε ότι δεν ανέχονται να έρχονται έξω από το σχολείο υποστηρικτές αντίθετης ιδεολογίας και να διαδηλώνουν. Η Αστυνομία πρέπει να κάνει κάτι. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Η πλειοψηφία των μαθητών θέλει να έρθει στο σχολείο για να μορφωθεί και όχι να μαλώνει για τις ιδεολογικές διαφορές».

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί, ο χώρος έξω από τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης μετατράπηκε για δεύτερη ημέρα  σε πεδίο μάχης.

Μετά τα χθεσινά επεισόδια, φοιτητικοί σύλλογοι και αντιφασιστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο.



 

Ωστόσο, νωρίς το πρωί κουκουλοφόροι εισέβαλαν μέσα στο προαύλιο του σχολείου και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, κροτίδες και άλλα αντικείμενα.



 

Ανήλικες έδειραν δύο συμμαθήτριές τους

Mετά τα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους μαθητές και φοιτητές, θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν και δύο ανήλικες μαθήτριες.

Οι δύο μαθήτριες εξήλθαν από το σχολείο με δάκρυα στα μάτια, καταγγέλλοντας ότι έπεσαν θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθήτριές τους, εντός του ΕΠΑΛ. Να σημειωθεί ότι, μία εκ των δύο κοριτσιών, καταγγέλλει ότι την απείλησαν επειδή είναι μέλος του 15μελους του σχολείου.



«Δεν γίνεται να ζούμε με το άγχος»

Γονείς μαθητών του σχολείου εκφράζουν την αγωνία τους για τα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από το σχολείο των παιδιών τους. «Δεν γίνεται να ζούμε με το άγχος» δήλωσε στο thestival πατέρας μαθήτριας της Α’ Λυκείου.



«Είμαστε εθνικιστές»

Μαθητής που συμμετείχε στα επεισόδια μίλησε στο thestival για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο σχολείο του.

«Πριν από λίγες μέρες ήρθαν κάτι κομμουνιστές να μοιράσουν φυλλάδια και τους διώξαμε με τις κλωτσιές. Χθες ήρθαν έξω από το σχολείο και μας φώναζαν να βγούμε έξω. Μας έλεγαν φασίστες και τέτοια. Τους κάναμε ντου. Χτυπήθηκαν και κάποιοι από εμάς. Καταρχάς αυτοί είναι μεγαλύτεροι από εμάς και έρχονται να μας κάνουν μαγκιά. Εμείς δεν φωνάξαμε μεγαλύτερους» δήλωσε ο μαθητής. Ερωτώμενος για το τι κοινό έχουν οι μαθητές που προκαλούν τα επεισόδια απάντησε: «Είμαστε εθνικιστές και δεν έχει σχέση αυτό με ομάδες και συνδέσμους. Οι συμμαθητές μας μας λένε ότι καλά κάνουμε. Κάποιοι συμμαθητές μας κράζουν γιατί είναι αριστεροί».

«Ξέρουμε ότι είναι μαθητές του σχολείου»

Σε δήλωσή του στο thestival φοιτητής της ΕΑΑΚ δήλωσε: «Ξέρουμε ότι αυτοί που μας επιτέθηκαν χθες είναι μαθητές του σχολείου και γι’ αυτό πήγαμε εκεί. Είναι οπαδοί και έχουν κάνει κι άλλα πράγματα στην πόλη. Μπορεί να φοράνε κουκούλες αλλά πριν τις βάλουνε βλέπουμε τα πρόσωπά τους. Θέλουμε να νιώσουν οι μαθητές του σχολείου ότι είμαστε δίπλα τους και δεν θα τους αφήσουμε απροστάτευτους από αυτούς τους φασίστες συμμαθητές τους. Πρέπει να αποβληθούν από το σχολείο. Δεν μπορούν να υπάρχουν συνεχιστές της Χρυσής Αυγής μέσα στα σχολεία».

Κουκουλοφόροι κυκλοφορούν ανενόχλητοι στον προαύλιο χώρο του σχολείου

 

To χρονικό της κόντρας

Την Τρίτη, μέλη φοιτητικών παρατάξεων που ανήκουν στο σχήμα των ΕΑΑΚ είχαν προγραμματίσει κινητοποίηση έξω από τη σχολική μονάδα, καταγγέλλοντας ότι την προηγούμενη εβδομάδα και στο πλαίσιο ενημερωτικής τους δράσης (μοίρασμα φυλλαδίων) έξω από σχολεία, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δέχθηκαν επίθεση από άτομα που ανήκουν στον χώρο της ακροδεξιάς.

«Μας επιτέθηκαν με ρόπαλα, κράνη και σιδερογροθιές, τα οποία έκρυβαν μέσα στο σχολείο. Φαίνεται πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν τελείωσε με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής», ανέφεραν μετά την λήξη του επεισοδίου εκπρόσωποι των φοιτητών, καλώντας σε «αντανακλαστική αντιφασιστική κινητοποίηση» στη Σταυρούπολη εντός της ημέρας.

Το περιστατικό ερευνάται από τη διεύθυνση ασφάλειας της αστυνομίας.

thesstoday, thestival, voria, grtimes/protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εισαγγελική παρέμβαση για τα άγρια επεισόδια στo ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - Τρεις συλλήψεις, δύο τραυματίες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news