facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής φόρων λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας

Μέχρι και τις 2 Απριλίου, παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση και των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων που λήγουν στις ορισθείσες ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών (29/3/2024 και 1/4/2024 – Καθολικό Πάσχα).

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων που λήγουν την Παρασκευή 29/3 και τη Δευτέρα 1/4 δεν επηρεάζονται από την τραπεζική αργία και παραμένουν αμετάβλητες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής φόρων λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας"

Σκηνές τρόμου στο Ψυχικό: 34χρονος έβγαλε πιστόλι σε γυναίκα για να τη ληστέψει

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν έναν αλλοδαπό στο Ψυχικό, για απόπειρα ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο αλλοδαπός πλησίασε μια γυναίκα την στιγμή που εκείνη επιβιβαζόταν σε όχημα, στην περιοχή του Ψυχικού, και με την απειλή πιστολιού αποπειράθηκε να αφαιρέσει προσωπικά αντικείμενα της και χρηματικό ποσό. Η γυναίκα αντέδρασε και ο 34χρονος τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί, που έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν μετά από λίγο τον κατηγορούμενο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ψυχικού – Φιλοθέης, όπου ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της απόπειρας ληστείας.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι – ρέπλικα, ενώ τέλος ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκηνές τρόμου στο Ψυχικό: 34χρονος έβγαλε πιστόλι σε γυναίκα για να τη ληστέψει"

Γεραπετρίτης: Δεν μπορεί να υπάρχουν λαϊκά δικαστήρια και τέτοιου είδους στοχοποίηση χωρίς στοιχεία

«Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που καταλογίζετε στην Κυβέρνηση ότι έχουν παραποιηθεί; Που υπάρχει ο αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ της παραποίησης και της κυβερνητικής λειτουργίας. Από που προκύπτει ότι η Κυβέρνηση ήταν εκείνη που παραποίησε στοιχεία;» κάλεσε την Αντιπολίτευση ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης να απαντήσει κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια επί της συζήτησης της Πρότασης Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που έχουν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Ο υπουργός ρώτησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ «πόσες Εξεταστικές Επιτροπές επί των ημερών σας κάνατε για τα δικά σας πεπραγμένα; Στα 20 χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ: Καμία. Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ: Μηδέν. Αντιθέτως, εμείς έχουμε κάνει από το 2019 μέχρι σήμερα, τρείς Εξεταστικές Επιτροπές και οι οποίες αφορούν τα πειραγμένα της δικής μας Κυβέρνησης». Υπενθύμισε ότι πρωτοβουλία αυτής της Κυβέρνησης της ΝΔ «ήταν που στην Αναθεώρηση του 2019 δόθηκε η δυνατότητα στην Αντιπολίτευση να συγκροτεί, έστω και μειοψηφικά, Εξεταστικές Επιτροπές». Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ, είπε ο υπουργός «έχει άλλη αντίληψη για άλλη αντίληψη για τον Κοινοβουλευτισμό και άλλη από εσάς για την Δημοκρατία. Εμείς δεν φοβόμαστε την κριτική».

Ο κ. Γεραπετρίτςη, είπε πως «στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στην μνήμη των νεκρών και στην θλίψη των οικογενειών και των οικείων τους» και πρόσθεσε ότι «θα κριθούν όλοι και θα κριθούμε όλοι για το τι έχουμε πράξει. Δεν μπορεί όμως να υπάρχουν λαϊκά δικαστήρια και δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιου είδους στοχοποίηση χωρίς στοιχεία»

Με την ιδιότητα και την γνώση που απέκτησε ως πρώην υπουργός Μεταφορών και Δικτύων που ανέλαβε μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε διεξοδικά στην διαχρονική πορεία υλοποίησης της Σύμβασης 717 που υπογράφηκε αρχικά το 2014 και μέσα σε δύο έτη θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί.

Το 2016, όμως είπε, το ποσοστό υλοποίησης είχε φτάσει σε ένα ποσοστό μικρότερο του 18% και ουσιαστικά η Σύμβαση αυτή διακόπηκε, καθώς διαπιστώθηκε πως η κατάτμηση σε δύο πεδία (Βόρειο και Νότιο) δημιουργούσε ασυμβατότητες και δεν ήταν αδύνατον να είναι λειτουργικά μεταξύ τους τα συστήματα. Μέχρι το τέλος της θητείας της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το 2019, είπε ο υπουργός « δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόοδο των εργασιών και συνεπώς λιγότερο του 20% του έργου ήταν λειτουργικό». Η Κυβέρνησης της ΝΔ, ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης πήρε την πρωτοβουλία να επιταχύνει τις διαδικασίες, κάτι που δεν ήταν εύκολο, διότι πρώτα έπρεπε να υπάρξει συνεννόηση με την αρμόδια ΕΕ , να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το ΤΕΕ. Η πραγματικότητα, τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης «είναι ότι η Σύμβαση αυτή, ολοκληρώνεται δυστυχώς τραγικά με καθυστέρηση, των περασμένο Σεπτέμβριο και αφού υπήρξε το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών»

Ο υπουργός, υποστήριξε ότι για να συμβεί αυτό το τραγικό σιδηροδρομικό ατύχημα «συνέβησαν μια σειρά από σφάλματα». Δεν υπήρξε η αυτόματη χάραξη της γραμμής παρ’ όλο που ο ίδιος σταθμάρχης είχε προβεί σε άλλες προηγούμενες χαράξεις. Αποδείχθηκε ότι το σύστημα αυτόματης χάραξης λειτουργούσε και πριν και μετά το δυστύχημα. Τα κλειδιά δρομολογήθηκαν προς την αντίθετη μερία με συνέπεια η αμαξοστοιχία να βρεθεί στην αντίθετη κατεύθυνση. Η τοπική τηλεδιοίκηση, ο πίνακας ελέγχου που ήταν σε απόλυτη λειτουργία όπως έχει διαπιστωθεί έδειχνε την λάθος πορεία των δύο τρένων και ο σταθμάρχης θα μπορούσε επί 5,5 χιλιόμετρα να δει ότι τα τρένα είχαν πορεία μετωπικής σύγκρουσης. «Σημειώθηκαν», είπε ο υπουργός, «μια σειρά από σφάλματα που οδήγησαν σε απανωτές παραβιάσεις του πρωτόκολλου ασφαλείας που έχει πολλαπλές δικλείδες και έπρεπε όλες να παραβιαστούν για να σημειωθεί αυτό το τραγικό αποτέλεσμα που έγινε εκείνη την τραγική ημέρα».

Ο κ. Γεραπετρίτης, ανέφερε πως από πλευράς της Πολιτείας, μετά το δυστύχημα, υπήρξε «μια συντονισμένη και πολύπλευρη προσπάθεια για την διερεύνηση των αιτίων. Πέρα της δικαστικής διερεύνησης του ατυχήματος που η Δικαιοσύνη έδρασε ταχύτητα. Δημιουργήθηκε μια Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και μέσα σε χρόνο ρεκόρ, 45 ημερών, υπήρξε ένα πολυσέλιδο πόρισμα που απέδιδε τις ευθύνες που αναλογούσε σε όλα τα Κεφάλαια. Επίσης με δική μου πρωτοβουλία και επίσκεψή μου στην ΕΕ, αρμόδια Επίτροπος διέταξε να έχουμε ένα αμερόληπτο πόρισμα εκ μέρους και της ΕΕ που δυστυχώς δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα».

Ο υπουργός επισήμανε ότι «όλα αυτά δεν κατατείνουν, και δεν θα μπορούσαν να κατατείνουν, σε οποιαδήποτε επιχείρηση συγκάλυψης. Αντιθέτως, η Κυβέρνηση επιχείρησε να έχει μια πλήρη διαφάνεια γιατί μόνο με αυτήν θα μπορούσε να επέλθει η κάθαρση σε ένα τόσο τραγικό συμβάν».

Ο κ. Γεραπετρίτης, παρατήρησε πως στην Πρόταση Δυσπιστίας που έχει κατατεθεί και αναφέρεται στο δυστύχημα των Τεμπών « υπάρχουν πολλές πραγματικές και νομικές πλημμέλειες». Αναρωτήθηκε από ποιον συστήθηκε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων; Δεν ήταν από εμάς που συγκροτήθηκε και μάλιστα με επιστήμονες που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ακεραιότητά τους και την γνώση τους «στο πλαίσιο της ωφελούμενης αυτοδιόρθωσης και του αυτοελέγχου, που οφείλει να κάνει η κάθε Κυβέρνηση;». Επισήμανε ότι παραπλανητικά έχει αναγραφεί στην Πρόταση Δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ότι « η Κυβέρνηση αγνόησε πλήρως το πόρισμα της τριμελούς Επιτροπής που συνέστησε ότι το τραγικό δυστύχημα θα είχε με βεβαιότητας θα είχε αποτρέπει εάν υπήρχε η οποιαδήποτε ολοκλήρωση της Σύμβασης 717» λέγοντας ότι «αυτό, δεν υπάρχει πουθενά μέσα στο κείμενο του πορίσματος της Επιτροπής, αντιθέτως, εγώ διαβάζω πολλά πράγματα που είναι χρήσιμα και μας βοηθούν για το μέλλον, αλλά δεν λένε αυτό που γράφετε»!

Ο υπουργός, επισήμανε στους βουλευτές της Αντιπολίτευσης ότι «όλες οι παρατάσεις που δόθηκαν διαχρονικά στην υλοποίηση της Σύμβασης 717 δόθηκαν με την έγκριση της ΕΕ και δεν ήταν μονομερείς εθνικές αποφάσεις»

Ο κ. Γεραπετρίτης κατέληξε σχολιάζοντας την αναγγελία κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας με το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ λέγοντας ότι «αντιλαμβάνομαι ότι πάντοτε, όταν υπάρχει μια ζέση πολιτική για να στραφεί η Αντιπολίτευση κατά της Κυβέρνηση θα υπάρξει πολύ δουλειά» και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της Αντιπολίτευσης που συνυπογράφουν την Πρόταση Δυσπιστίας, «αλήθεια, διαβάσατε την Πρότασή σας πριν την υπογράψετε; Είστε σίγουροι ότι θέλετε να είναι η πολιτική σας παρακαταθήκη αυτό που γράφετε ότι “φαίνεται πως ο σταθμάρχης είχε υποδείξει λάθος πορεία στο μοιραίο τρένο”, αλήθεια “φαίνεται;”, διερωτήθηκε ο υπουργός.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, με παρέμβασή του ανέφερε στον υπουργό ότι «υπήρχε απελπιστικά μειωμένος αριθμός εργαζομένων, άρα πολύ εύκολο το ανθρώπινο λάθος. Κανένα από τα συστήματα ασφαλείας δεν λειτουργούσε, μόνο ο τοπικός πίνακας χειρισμός και αυτό για ενάμιση χιλιόμετρο γιατί είχαν καεί κάποια λαμπάκια και τρίτον, κανένας δεν μπορούσε να ελέγξει τι μεταφέρει μια εμπορική αμαξοστοιχία. Υπήρχε ένα εκρηκτικό μείγμα από σειρά παραγόντων, άρα γιατί μιλάμε μόνο για ανθρώπινο λάθος» Χαρακτήρισε «διάτρητη την Σύμβαση 717, που δεν μπορούσε να υλοποιηθεί, όπως και πολλά έργα της ΕΡΓΟΣΕ για τα οποία έχει πιεστεί από τα λόμπι της ΕΕ»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Ευκλείδης Τσακαλώτος έθεσε στον υπουργό όπως είπε «τρία δεδομένα και δύο ερωτήματα». Τα δεδομένα, είναι: ο κ. Καραμανλής γιατί έλεγε σε βουλευτές της Αντιπολίτευσης ότι ήταν ντροπή να θέτουν θέματα σιδηροδρομικής ασφάλειας. Γιατί δεν κλήθηκαν στην Εξεταστική ο κ. Γενιδούνιας και ο κ. Τσαλίδης που είχαν ενημερώσει τον υπουργό για αυτούς τους κινδύνους ασφάλειας που υπήρχαν. Εσείς, γιατί πήρατε αμέσως μέτρα το δυστύχημα και όχι ο κ. Καραμανλής» και έθεσε τα ερωτήματα «Δεν θα έπρεπε να είχαν κληθεί στην Επιτροπή οι κ.κ. Γενιδούνιας και Τσαλίδης; Με αυτά που ξέρουμε σήμερα πόσα από αυτά που ξέρουμε σήμερα θα έπρεπε να είχε κάνει ο κ. Καραμανλής για να μην γίνει το δυστύχημα;»

Ο υπουργός, απάντησε στους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, ότι η μείωση του προσωπικού συντελέστηκε κυρίως την περίοδο της οικονομικής κρίσης 2010- 2019. Επί κυβέρνησης της ΝΔ υπήρξαν συνολικά 417 νέες θέσεις, όταν την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε μηδέν. Τα προβλεπόμενα και υπάρχοντα συστήματα αυτόματης χάραξης λειτουργούσαν και αυτό καταγράφεται στην Έκθεση της Επιτροπής, αντιθέτως «πείτε μου την σελίδα που το αναγράφει. Με τα συστήματα αυτά που υπήρχαν λειτούργησε ο σιδηρόδρομος επί 50 χρόνια, χωρίς να έχουν υπάρξει τέτοιες τραγωδία. Πρέπει σαφώς να τα ενισχύσουμε και έχει ενισχύθηκαν πάρα πολύ τα συστήματα τηλεπικοινωνιών, ο φωτισμός , η επικοινωνία εντός των σηράγγων και βέβαια ολοκληρώθηκε η φωτοσήμανση και η τηλεδιοίκηση πριν έρθει η καταστροφή του Daniel που τώρα και εκεί αποκαθίστανται οι ζημιές».

Απέρριψε ότι κανείς δεν ελέγχει τι μεταφέρουν τα τρένα, υπάρχουν όλες οι επαρκείς έλεγχοι και είναι άλλο εάν έχουμε επίορκους, που ο έλεγχός τους είναι αρμοδιότητας της δικαιοσύνης. Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «θα κριθούν όλοι και θα κριθούμε όλοι για το τι έχουμε πράξει. Δεν μπορεί να υπάρχουν όμως λαϊκά δικαστήρια και δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιου είδους στοχοποίηση χωρίς στοιχεία».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεραπετρίτης: Δεν μπορεί να υπάρχουν λαϊκά δικαστήρια και τέτοιου είδους στοχοποίηση χωρίς στοιχεία"

Συστάσεις από την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω αφρικανικής σκόνης – Ποια τα κλινικά συμπτώματα

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα.

Όπως αναφέρει:

Η αφρικανική σκόνη περιέχει μεταφερόμενα σωματίδια τα οποία δύναται να ενσωματωθούν με γύρη, βακτήρια και μύκητες δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα τοξικό και επικίνδυνο μίγμα για τον ανθρώπινο οργανισμό και κυρίως για το αναπνευστικό σύστημα.

Τις ώρες με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης, τόσο οι άσκοπες μετακινήσεις όσο και η εξωτερική άθληση θα πρέπει να αποφεύγεται, ενώ συνιστάται η παραμονή σε καλά αεριζόμενους εσωτερικούς χώρους.

Σε εμφάνιση κλινικών συμπτωμάτων, όπως για παράδειγμα, δυσκολία στην αναπνοή, έντονου και ερεθιστικού βήχα με πιθανή απόχρεμψη, θωρακικού πόνου, επίμονου φτερνίσματος, δακρύρροιας και βράγχος φωνής τα άτομα θα πρέπει να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια και συμβουλή.

Ισχυρή σύσταση για τους ασθενείς που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα, εφόσον εμφανίσουν συμπτώματα συμβατά με παρόξυνση ή επιδείνωση της σταθερής πορείας της νόσου, να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον θεράποντα ιατρό τους, προς πιθανή τροποποίηση της φαρμακευτικής αγωγή τους και λήψη συμπληρωματικής ιατρικής φροντίδας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συστάσεις από την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω αφρικανικής σκόνης – Ποια τα κλινικά συμπτώματα"

Βουλευτής της ΝΔ ανακοίνωσε την αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στη Ρόδο!

Στην αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στην περιοχή Στεγνών Αρχαγγέλου προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου μετά τις κινητοποιήσεις κατοίκων στην περιοχή.

Από το βράδυ της Τρίτης, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί στο δρόμο που οδηγεί στην παραλία «Στεγνά» - διαμαρτυρόμενοι για τις κατεδαφίσεις που αναμένονταν να ξεκινήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο να κατεδαφιστούν 10 αυθαίρετα ακίνητα εκ των οποίων τα τρία βρίσκονται σε ημιτελή κατάσταση.

Οι κάτοικοι του Αρχαγγέλου που παρέμεναν και σήμερα στα Στεγνά απαιτούσαν να ανασταλεί κάθε ενέργεια κατεδάφισης για δύο χρόνια, ενώ παράλληλα ζητούσαν την επανεξέταση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης επιτροπή των κατοίκων μετέβη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση.

Ωστόσο η είδηση για την αναστολή των κατεδαφίσεων δεν «βγήκε» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αποφασίσει, αλλά από τον βουλευτή Δωδεκανήσων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Υψηλάντη

Ο Βουλευτής της ΝΔ έγραψε μάλιστα σε ανάρτησή του στο Facebook  ότι «με συντονισμένες ενέργειες αναβάλλονται οι εκτελέσεις αυθαιρέτων στον Αρχάγγελο»!

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλευτής της ΝΔ ανακοίνωσε την αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στη Ρόδο!"

Καιρός αύριο: Ζέστη με βροχές και σκόνη – Ομίχλη στα δυτικά και βόρεια

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 28 Μαρτίου θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα εξασθενήσουν και από τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, όπου θα φτάσει τους 19 με 21 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 26 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους τις πρώτες πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα γύρω ορεινά έως το μεσημέρι. Σταδιακή βελτίωση.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανό στη Μακεδονία να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση το μεσημέρι από τα δυτικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανό στα βόρεια να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια θαλάσσια – παράκτια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους τις πρώτες πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 και βαθμιαία στα θαλάσσια – παράκτια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και πιθανώς το απόγευμα στην ανατολική Κρήτη. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νότια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ζέστη με βροχές και σκόνη – Ομίχλη στα δυτικά και βόρεια"

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Χειμάρρας, Γιώργος Γκόρο

Την παραίτησή του από τη θέση του δημάρχου Χειμάρρας ανακοίνωσε ο Γιώργος Γκόρο.

Στην ανακοίνωση του, που απευθύνεται στον Νομάρχη της Αυλώνας, Βαγγέλη Τάβο, ο πρώην δήμαρχος δηλώνει ότι δεν θα ήθελε να αποχωρήσει με αυτόν τον τρόπο.

Η ανακοίνωση παραίτησης του Γκόρου

Ανακοίνωση προς το Συμβούλιο της Δημοτικής Αρχής Χιμάρας

Κοινοποίηση προς: Νομάρχη Αυλώνα

Αγαπητοί,

Ήταν μια μεγάλη τιμή και ένα ξεχωριστό κίνητρο να υπηρετήσω την πόλη μου για 12 χρόνια και 10 μήνες ως πρώτος πολίτης χάρη στην ψήφο των Χιμαριωτών. Έθεσα υποψηφιότητα για να κερδίσω και παρόλο που έχασα, παρέμεινα σε αυτήν τη θέση με μια νομιμότητα που είχε πληγεί τόσο στη μορφή όσο και στην ουσία της.

Η πολύ μικρή διαφορά 19 ψήφων στο αποτέλεσμα δεν ήταν υπέρ μου, ούτε οι αρνητικές εξελίξεις μετά τις εκλογές δεν ήταν ούτε στην επιθυμία μου ούτε στα χέρια μου. Δεν θα μπορούσα να εγκαταλείψω το καθήκον μου, γιατί δεν υπήρχε κανείς να το αναλάβει, και η αποχώρησή μου θα έφερνε μόνο περισσότερη σύγχυση, όταν η Χιμάρα έγινε η σφήνα μίας παράλογης πολιτικής σύγκρουσης σε υψηλά επίπεδα μεταξύ δύο κρατών.

Παρά το γεγονός ότι ήξερα πόσο σφιχτά ήταν δεμένα τα νήματα της προπαγανδιστικής διαστροφής για την προστασία των περιουσιών της Χιμάρας με τα νήματα της εκλογικής διαστροφής για να γεμίσουν τα λεωφορεία με υποσχέσεις και τις τσέπες των εκλογέων με χρήματα, δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Αλλά δεν είχα άλλη επιλογή παρά να σιωπήσω και να μην ρίξω λάδι σε μια φωτιά διαχωρισμού που περιλάμβανε τα μέσα ενημέρωσης της Αθήνας και των Τιράνων και έφτασε μέχρι τις Βρυξέλλες. Μια απαρχαιωμένη οργάνωση της μειονότητας δυστυχώς έπεισε ένα κράτος της ΕΕ ότι πολεμά για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Χιμάρα. Στην πραγματικότητα, αυτή η οργάνωση ενορχηστρώνεται από ανεύθυνα άτομα, χωρίς αρχές και ιδέες. Παρά μόνο με χρήματα και τσίπουρο! Άπληστοι απατεώνες που ξέρουν για ποιον και τι μιλάω. Μια συμμορία από εκείνες τις σκοτεινές εποχές που θεωρείται ως πολιτική δύναμη. Μόνο έριδες θα έχει να αντιμετωπίσει η Χιμάρα και η ελληνική μειονότητα όσο η μάσκα δεν πέφτει και από την Αθήνα.
Η Χιμάρα είναι πολύ μικρή για να γίνει ο καρπός ενός καυγά ανάμεσα σε δύο γειτονικές χώρες. Ενώ οι ισχυρισμοί μου για την πατρίδα παραποιήθηκαν με κάθε είδους κόλπα, τις λίστες βοήθειας και τις υποτροφίες πέρα από τα σύνορα, τις απειλές για αφαίρεση των εγγράφων διαμονής εκεί για να φέρουν ψηφοφόρους που είχαν φύγει από τη Χιμάρα από παιδιά και δεν ξαναπάτησαν το πόδι τους, οι πληρωμές με λίστα για εξαγορά ψήφων, δεν είχαν πλέον κανένα νόημα μετά τη σύλληψη του «νικητή» σε κατάφωρη κατάσταση. Του έσφιξα το χέρι όταν τελείωσε η καταμέτρηση και έκλεισα το κεφάλαιο μου μαζί με το στόμα μου.

Όλη η βαβούρα εκείνης της «νίκης» με λιγότερες από 20 ψήφους ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι φαίνεται από όσα ακούγονται στα μέσα ενημέρωσης για την έρευνα. Το μόνο που θέλω σήμερα είναι η Χιμάρα να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε και η παλιά παραδοσιακή γειτονία μεταξύ δύο κρατών να μην γίνει όμηρος κάποιων ντόπιων κερδοσκόπων μεταμφιεσμένων σε θύματα μιας νέας κρατικής αδικίας που δεν υπάρχει για τις περιουσίες της Χιμάρας. Μια γελοία και επικίνδυνη ανοησία που στήνεται ως διακρατική παγίδα από αυτούς τους άτακτους κερδοσκόπους.

Η Χιμάρα σήμερα βρίσκεται σε μια ολική μεταμόρφωση, όπου ένα ακίνητο που κάποτε προοριζόταν να προκαλέσει ακόμη και οικογενειακή τραγωδία αξίζει πολλαπλάσια. Όπου κάθε κάτοικος έχει ιατρικές υπηρεσίες, βλέπει σημαντικές και συνεχείς επενδύσεις σε εκπαίδευση, υποδομές, ρεύμα, πόσιμο νερό κ.λπ. Και για να πάμε στον τουρισμό, η Χιμάρα ήταν κάποτε μόνο με Αλβανούς από τη χώρα και το Κοσσυφοπέδιο, σήμερα είναι η πρωταθλήτρια της μαζικής προσέλευσης εκατομμυρίων τουριστών από όλο τον κόσμο. Όχι σε ξενοδοχεία και κατοικίες χτισμένες σε ιδιοκτησίες που λεηλατήθηκαν από το κράτος για τους «ολιγάρχες», όπως φωνάζουν οι απαρχαιωμένοι κερδοσκόποι της περιοχής, αλλά σε οικόπεδα συμβεβλημένα σε όλο και πιο ευνοϊκές τιμές ή όρους από όποια οικογένεια Χιμαριωτών ήθελε να τα παραχωρήσει για ανάπτυξη.

Εν τω μεταξύ, από το Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε, βρίσκομαι σε μια παράλογη κατάσταση με τη δικαιοσύνη για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα. Κατηγορούμαι για «κατάχρηση καθήκοντος σε συνεργασία» με στελέχη του Αυλώνα που δεν έχω σχέση και για «παραποίηση» εγγράφων που περνούν στον δήμαρχο μόνο για υπογραφή. Αυτό όμως είναι ένας παραλογισμός που θα πρέπει να αντιμετωπίσω ενώπιον του δικαστηρίου με τα στοιχεία μου και το δικαίωμα που έχω εκ του νόμου και ηθικά.

Ευχαριστώ λοιπόν όλους τους Χιμαριώτες μέσα από την καρδιά μου (είτε με ψήφισαν είτε δε με ψήφισαν, αυτή η ευχαρίστηση απευθύνεται σε όλους), για όλη τη μεγάλη τιμή που μου έκαναν αυτά τα χρόνια, παραιτούμαι από τη θέση μου με το κεφάλι ψηλά και την καρδιά μου γεμάτη ταπεινή ευγνωμοσύνη. Ήθελα βέβαια η αποχώρησή μου να είναι διαφορετική και όχι με γράμμα από κελί κράτησης, αλλά έτσι είναι η ζωή, δεν μπορούμε να διαλέξουμε τα κακά που μας βρίσκουν!

Με πολύ σεβασμό,

Γιώργο Γκόρο

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Χειμάρρας, Γιώργος Γκόρο"

Αγία Βαρβάρα: 30χρονος λήστευε οδηγούς ταξί – Αναζητείται συνεργός του

Συνελήφθη 30χρονος που διέπραττε ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί στην Αγία Βαρβάρα. Εξιχνιάστηκαν τρεις ληστείες και μία κλοπή.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ συνέλαβαν στην Αγία Βαρβάρα έναν 30χρονο για ληστείες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος οδηγών ταξί, βία κατά υπαλλήλων, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Αναζητείται συνεργός του.

Ειδικότερα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν την Κυριακή (24.03.2024) τον 30χρονο, ο οποίος αναζητούνταν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί, να κινείται πεζός στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας σε παρακείμενο δρόμο, απωθώντας και τραυματίζοντας έναν αστυνομικό.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, ο 30χρονος ενεργώντας είτε από κοινού με έτερο συνεργό είτε μόνος του, έμπαινε κυρίως βραδινές ώρες σε ταξί, ως επιβάτης και κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, με την απειλή μαχαιριού ή απειλής χρήσης βίας, άρπαζε από τους οδηγούς, χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Από την έρευνα, εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών οδηγών ταξί και μία κλοπή από περίπτερο από την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγία Βαρβάρα: 30χρονος λήστευε οδηγούς ταξί – Αναζητείται συνεργός του"

Κατολίσθηση στην Κορινθία – Έκλεισε ο δρόμος προς τον Σχίνο

Ο δρόμος Σχοίνος - Αλεποχώρι θα παραμείνει κλειστός έως τη Δευτέρα λόγω κατολίσθησης. Η εντολή δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά από αυτοψία για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Το φαινόμενο είναι ενεργό και υπάρχει κίνδυνος νέας κατολίσθησης. Η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής και ο Δήμος Μεγαρέων παρακολουθούν την κατάσταση και συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προστασία των κατοίκων.

Επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας τον Κυριο Λάμπρου ο οποίος μας ανέφερε : 

"Στο σημείο που έχει γίνει η κατολίσθηση είναι στην αρμοδιότητα Περιφέρειας Δυτικής Αττικής και Δήμου Μεγαρέων. Ο δρόμος Σχοίνος - Αλεποχώρι θα μείνει κλειστός μέχρι την Δευτέρα   με εντολή απο το ειδικό κλιμάκιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που έκανε αυτοψία  για την προστασία της ανθρώπινης ζωής . 

Είμαστε από τις πρώτες ώρες του συμβάν σε επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γκιολή, τον Δήμαρχο κ. Γκιώνη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Πέρρα με το Διευθυντή κ. Μακρίδη, τον Αντιδημάρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Κανάκη ,την αστυνομική διευθυνση Λουτρακιου - Μεγαρων και αντίστοιχα με τις υπηρεσίες του Δήμου Μεγαρέων.

Έγινε αυτοψία απο κλιμάκιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος -  Ενέργειας Ε.Α.Γ.Μ.Ε. και θα γίνει νέα αυτοψία Δευτέρα πρωί. 

Το φαινόμενο είναι ενεργό και γι αυτό υπάρχει κίνδυνος νέας κατολίσθησης."


 
Ανaκοίνωση για το συμβάν εξέδωσε ο Δήμος Μεγαρέων : 

"Κατολισθητικό φαινόμενο συνέβη στον δρόμο προς Σχίνο Κορινθίας μετά το τέλος του οικισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ντουράκο» στο Αλεποχώρι. Μεγάλος όγκος λίθων και βράχων έχει καταπέσει στο οδόστρωμα καθιστώντας τη διέλευση των οχημάτων αδύνατη. 

Στο σημείο έχει καταφθάσει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Δημήτρης Βόρδος, κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και η Τροχαία Μεγάρων, η οποία τοποθέτησε ειδική σήμανση απαγόρευσης διέλευσης. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και με βάση τις γνώμες των ειδικών δεν πρέπει να απομακρυνθεί ο όγκος βράχων και λίθων διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος περαιτέρω κατολίσθησης και άρα ο βαθμός επικινδυνότητας για τους διερχόμενους είναι μεγάλος. 

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης Panagiotis Margetis, αφού έλαβε υπόψη τις εισηγήσεις του αντιδημάρχου, Δημήτρη Βόρδου, της Τροχαίας Μεγάρων και της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας (Περιφέρεια) αποφάσισε να παραμείνει ο δρόμος κλειστός μέχρι νεότερης εκτίμησης του φαινομένου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. "

atnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατολίσθηση στην Κορινθία – Έκλεισε ο δρόμος προς τον Σχίνο"

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Νίκο Φαραντούρη: Υπονομεύει το έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης

«Οι χθεσινές δηλώσεις πολιτικού στελέχους κοινοβουλευτικού κόμματος, με τις οποίες προσβάλλει τους Ανώτατους Δικαστές της χώρας με αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς, συνιστούν ευθεία προσβολή ολόκληρου του Δικαστικού Σώματος και υπονόμευση του έργου της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η απονομή της οποίας επιχειρείται να υποκατασταθεί εκτός των ορίων του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, συνεχίζει στην ανακοίνωσή της για τα όσα είπε ο Νίκος Φαραντούρης:

«Οι δηλώσεις αυτές σε βάρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενες από ευθείες προσβολές του Πολιτεύματος και των Δημοκρατικών Θεσμών καταδεικνύουν, πλέον, ότι ο σκοπός αυτών, που τις
υποστηρίζουν δεν είναι η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, αλλά η πολιτική και μόνο εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος στη δίνη του οποίου επιχειρούν να ισοπεδώσουν τον κορυφαίο Θεσμό της Δικαιοσύνης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε στη χώρα μας το 1974 και ότι η αμφισβήτηση του Συντάγματος, της Δικαιοσύνης και εν γένει των Θεσμών αποτελεί το αρχικό στάδιο της εγκαθίδρυσης του αυταρχισμού. Κυρίαρχος στην Ελληνική Δημοκρατία είναι ο Λαός από τον οποίο πηγάζουν όλες οι Εξουσίες. Η Ελλάδα έχει Σύνταγμα, την εφαρμογή του οποίου εγγυάται αδιάλειπτα η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς επιτελούν με πλήρη ευσυνειδησία και Ανεξαρτησία το ύψιστο καθήκον τους, με βάση τα στοιχεία των δικογραφιών, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας
ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται με τις εγγυήσεις που προβλέπουν τα διεθνή κείμενα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαφορετικά ο κάθε πολίτης θα κινδύνευε να καταστεί έρμαιο του προσωπικού του αντιπάλου ή του κοινού, που επιζητεί ακόμη και τη θανατική ποινή με κίνδυνο την οριστική διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Νίκο Φαραντούρη: Υπονομεύει το έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης"

Politico: Συναγερμός στην Europol μετά την εξαφάνιση φακέλων που περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες υψηλόβαθμων αξιωματούχων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Europol, μετά την «εξαφάνιση» απόρρητων φακέλων, που περιείχαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα κορυφαίων στελεχών της υπηρεσίας, από την έδρα της στη Χάγη.

Το περιστατικό, που καταδεικνύει προβλήματα στη ασφάλειά της Europol, έλαβε χώρα το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.

Σύμφωνα με σημείωμα που διακινήθηκε στο εσωτερικό της υπηρεσίας και περιήλθε σε γνώση του Politico αλλά και βάσει συνομιλιών με νυν και πρώην υπαλλήλους, οι φάκελοι της εκτελεστικής διευθύντριας της Europol, Κάθριν Ντε Μπολ και άλλων ανώτερων αξιωματούχων διέρρευσαν πριν από τον Σεπτέμβριο.

«Στις 6 Σεπτεμβρίου 2023, η Διεύθυνση της Europol ενημερώθηκε ότι τα έντυπα προσωπικά αρχεία αρκετών μελών του προσωπικού της είχαν εξαφανιστεί», αναφέρεται στο σημείωμα. Όταν οι αξιωματούχοι έλεγξαν όλα τα αρχεία της υπηρεσίας, ανακάλυψαν «έλειπαν και άλλοι φάκελοι».

Το περιστατικό απασχόλησε την υπηρεσία που εδρεύει στη Χάγη, με το προσωπικό να ανταλλάσσει σημειώσεις σχετικά με το πώς χάθηκαν οι φάκελοι – και, κυρίως, να προσπαθεί να καταλάβει πώς η κεντρική αρχή επιβολής του νόμου της Ευρώπης βρέθηκε σε τέτοιο χάος.

«Δεδομένου του ρόλου της Europol ως αρχής επιβολής του νόμου, η εξαφάνιση των προσωπικών αρχείων των μελών του προσωπικού συνιστά σοβαρό περιστατικό παραβίασης της ασφάλειας και των προσωπικών δεδομένων» αναφέρει το σημείωμα, το οποίο κοινοποιήθηκε στο εσωτερικό σύστημα της πλατφόρμας μηνυμάτων της και έχει ημερομηνία την 18η Σεπτεμβρίου.

Πολίτης βρήκε παρατημένους τους φακέλους σε δημόσιο χώρο στη Χάγη

Europol

Το Politico μίλησε με τέσσερις νυν και πρώην αξιωματούχους της Europol, που είχαν γνώση του περιστατικού. Μερικοί από τους χαμένους φακέλους επανεμφανίστηκαν όταν ένας πολίτης τους βρήκε εγκαταλελειμμένους σε δημόσιο χώρο στη Χάγη και τους παρέδωσε σε τοπικό αστυνομικό τμήμα, ανέφεραν οι τέσσερις αξιωματούχοι. Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσο καιρό αγνοούνταν ούτε γιατί τους είχαν πάρει από το εσωτερικό της υπηρεσίας, ανέφεραν οι ίδιοι.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του περιοδικού, ο εκπρόσωπος , ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Χάγης, Στίβεν βαν Σαντέν δήλωσε: «Η αστυνομία της Χάγης εμπλέκεται σε υπόθεση που συνδέεται με μια εν εξελίξει εσωτερική έρευνα της Europol»

Οι φάκελοι που «έκαναν φτερά» περιέχουν δεδομένα ήταν της εκτελεστικής διευθύντριας της Europol Ντε Μπολ και τριών από τους αναπληρωτές διευθυντές της, του Jürgen Ebner, του Andrei Lințǎ και του Jean-Philippe Lecouffe, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τριών εκ των τεσσάρων αξιωματούχων.

Οι φάκελοι ανθρώπινου δυναμικού μπορούν να περιέχουν πληροφορίες σχετικά με την αίτηση εργασίας του υπαλλήλου, τη σχετική κατάρτιση, τις ημερομηνίες γέννησης, την κατάσταση γάμου, τα εξαρτώμενα μέλη, την τρέχουσα διεύθυνση και άλλες πληροφορίες που καταχωρούνται από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Μετά το περιστατικό, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του οργανισμού, Μασιμιλιάνο Μπετίν, τέθηκε σε διοικητική άδεια, δήλωσαν οι τέσσερις αξιωματούχοι.

Το εσωτερικό σημείωμα της Europol ανέφερε ότι, «στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του HR δεν θα είναι διαθέσιμος μέχρι νεωτέρας και ο επικεφαλής του τμήματος διοίκησης θα διασφαλίσει την επιχειρησιακή συνέχεια για τη διαχείριση του τμήματος».

Ένα email που στάλθηκε από το POLITICO στη διεύθυνση email του Μπετίν στην Europol έλαβε μια αυτόματη απάντηση, η οποία έγραφε «ευχαριστώ για το μήνυμά σας, δεν είμαι διαθέσιμος. Δεν έχω πρόσβαση στα mail μου». Η σελίδα του Μπετίν στο LinkedIn αναφέρει ότι έχει «υποβάλλει αίτηση» για μια νέα θέση εργασίας.

Οι ευαίσθητοι φάκελοι HR της Europol φυλάσσονται κλειδωμένοι σε χρηματοκιβώτιο, σε ένα δωμάτιο στο οποίο έχουν πρόσβαση συγκεκριμένοι υπάλληλοι. Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους που γνωρίζουν την υπόθεση. Δεν είναι σαφές πώς αφαιρέθηκαν τα αρχεία.

Ο Μπετίν, πρώην επικεφαλής της ιταλικής αστυνομίας, κατείχε το πόστο αυτό στην Europol από το 2016. Ένα από τα σενάρια αναφέρει ότι τα αρχεία θα μπορούσαν να αφαιρέθηκαν για να τον βλάψουν, στο πλαίσιο εσωτερικών συγκρούσεων εντός της υπηρεσίας, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων (ΕΕΠΔ) ενημερώθηκε επίσης για το περιστατικό, όπως και τα μέλη του προσωπικού των οποίων οι φάκελοι εμπλέκονται στην υπόθεση διαρροής, ανέφερε το εσωτερικό σημείωμα.

Σε δήλωσή του στο POLITICO, ο ΕΕΠΔ είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει «σε αυτό το στάδιο για τις υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Η Europol είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συντονίζει σημαντικές διεθνείς έρευνες και επιχειρήσεις με τις εθνικές αστυνομικές αρχές και εταίρους όπως η Interpol και το FBI των Ηνωμένων Πολιτειών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Politico: Συναγερμός στην Europol μετά την εξαφάνιση φακέλων που περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες υψηλόβαθμων αξιωματούχων"

Ωρωπός: Χειροπέδες σε 43χρονο που λήστευε ηλικιωμένους

Στα χέρια των διωκτικών αρχών έπεσε ένας 43χρονος κακοποιός στον Ωρωπό. Ο δράστης αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης για ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν έναν 43χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστείες, κλοπές και σωματικές βλάβες.

Ειδικότερα, το 2023, ο 43χρονος πλησίασε ηλικιωμένα άτομα στην περιοχή του Ωρωπού και προσποιούμενος ότι γνωρίζει συγγενικά τους πρόσωπα, κατάφερε να αποσπάσει χρηματικά ποσά.

Μάλιστα, δεν δίστασε να ασκήσει σωματική βία, με αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό 73χρονου, ο οποίος αντιλήφθηκε την κλοπή, προκειμένου να κρατήσει τα χρήματα που είχε αρπάξει από το θύμα του.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε η συμμετοχή του 43χρονου σε ληστεία και κλοπή στην περιοχή της Παλλήνης τον Νοέμβριο του 2022.

Ο κακοποιός, επιβαίνοντας σε όχημα, παρέσυρε ηλικιωμένο, με σκοπό να κρατήσει τα λεφτά που μόλις είχε κλέψει.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ωρωπός: Χειροπέδες σε 43χρονο που λήστευε ηλικιωμένους"

Λαμία: Συνελήφθη 13χρονος Ρομά για τον τραυματισμό 15χρονου – Πήγε να τον κλέψει και τον έσπρωξε

Με τις κατηγορίες της ληστείας και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, συνελήφθη ανήλικος Ρομά ως υπαίτιος για την επίθεση και τον τραυματισμό του 15χρονου την περασμένη Κυριακή (24/3) το βράδυ στην οδό Εκκλησιών.

Ο συλληφθείς που δεν έχει κλείσει ούτε τα 13 έτη, φέρεται το επίμαχο βράδυ να πλησίασε τον 15χρονο με σκοπό να του αποσπάσει τα πράγματα που είχε αγοράσει από κοντινό μίνι μάρκετ.

Πάνω στην προσπάθειά του αυτή φαίνεται ότι έσπρωξε τον 15χρονο, ο οποίος χάνοντας την ισορροπία του στην κατηφόρα, έπεσε με άσχημο τρόπο στο οδόστρωμα. Όπως έχουμε γράψει το παιδί χτύπησε στο κεφάλι και στο σώμα και νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο Παίδων των Αθηνών.

Ο μικρός Ρομά μαζί με τη μητέρα του πέρασε το πρωί της Τετάρτης (27/3) το κατώφλι των Δικαστηρίων, αφέθηκε όμως ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να παρακολουθείται από Δικαστικό Επιμελητή Ανηλίκων.

Να σημειώσουμε ότι η μητέρα του κατηγορούμενου φέρεται να ισχυρίστηκε στους Δικαστικούς Λειτουργούς ότι το επίμαχο διάστημα το παιδί της βρισκόταν στην αδερφή της, που μένει κοντά στην περιοχή που έγινε το κακό και δε γνώριζε για τις ενέργειές του.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Συνελήφθη 13χρονος Ρομά για τον τραυματισμό 15χρονου – Πήγε να τον κλέψει και τον έσπρωξε"

«Εγώ μέχρι να πεθάνω θα το λέω συνέχεια, αυτό το παιδί το βίαζαν», είπε η μάνα της 12χρονης της υπόθεσης στον Κολωνό

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση της 13χρονης πλέον στον Κολωνό, καθώς λίγα 24ωρα πριν από την απόφαση του δικαστηρίου η μητέρα της ανήλικης «έσπασε» τη σιωπή της στην ίδια εκδήλωση που μίλησε και το ταλαιπωρημένο παιδί.

Η μητέρα του κοριτσιού, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης προς το παιδί και την οικογένειά του το απόγευμα της Τρίτης, σε αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, εξέφρασε την αγανάκτησή της.

Η γυναίκα που βρίσκεται στη φυλακή άσκησε κριτική τόσο στο δικαστήριο για τις κατηγορίες που της αποδίδονται, όσο και για τους χαρακτηρισμούς που έχει αποδώσει η δικηγόρος του βασικού κατηγορούμενου στο παιδί της χαρακτηρίζοντάς την «εκδιδόμενη καλύτερη και από τις πορνοστάρ του Σειρηνάκη».

Ειδικότερα αναφέρει:

«Αν και η δίκη είναι κεκλεισμένων των θυρών και οι δικηγόροι μου και όλων των υπολοίπων δεν πρέπει να βγαίνουν και να μιλάνε για το τι γίνεται μέσα στην αίθουσα, εγώ θα το κάνω σαν μητέρα της 12χρονης, σαν μητέρα άλλων 7 παιδιών αλλά και σαν κατηγορούμενη στην υπόθεση του παιδιού με τις εξής κατηγορίες που με έστειλαν να κάτσω στο εδώλιο: της μαστροπείας, της πορνογραφίας και του εκβιασμού.

Είχα σκοπό να μην μιλήσω μέχρι να τελειώσει η δίκη, αλλά πρέπει να το κάνω για να προστατέψω το παιδί μου που έχουν πέσει οι κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι τους σαν λυσσασμένα λιοντάρια να το κατασπαράξουν και αυτό και εμένα. Από τη δικηγόρο, κυρία Πανταζή, ακούστηκε το εξής για το παιδί μου: “Η ανήλικη ήταν επαγγελματίας εκδιδόμενη καλύτερα και από τις πορνοστάρ του Σειρηνάκη”.

Και σας ρωτάω όλους σας: Πόσο δηλητήριο μπορεί να χύσει από το στόμα της αυτή η μάνα και τόσο καλή επαγγελματίας δικηγόρος; Ο Θεός να την κάνει, για το παιδί αυτό που βιάστηκε από όλους αυτούς, για να βγάλει αθώο τον πελάτη της που έκλεινε ραντεβού να βγει με 12χρονο παιδί και να το βιάσει. Και δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο δικός τους δικηγορικός νόμος ότι δεν υπάρχει βιασμός.

Εγώ μέχρι να πεθάνω θα το λέω συνέχεια, αυτό το παιδί το βίαζαν, δεν υπάρχει συναίνεση με 11χρονο παιδί. Δεν υπάρχει, κύριε Φλωρίδη, αλλάξτε αυτόν τον νόμο, θα γεμίσει ο πλανήτης βιαστές».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Εγώ μέχρι να πεθάνω θα το λέω συνέχεια, αυτό το παιδί το βίαζαν», είπε η μάνα της 12χρονης της υπόθεσης στον Κολωνό"

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις από οικίες σε Εκάλη και σε Νέα Ερυθραία

Συνελήφθησαν, τις  βραδινές ώρες της Κυριακής (24-3-2024) στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τέσσερα άτομα (ηλικίας 23, 26, 29 και 37 ετών) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής -κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία νωρίτερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν σπίτι στην Εκάλη με το αυτοκίνητο της συμμορίας, στο οποίο είχαν προσαρμόσει πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν κλέψει λίγο πριν από όχημα γυναίκας. Αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα,  εισέβαλαν στο σπίτι και απέσπασαν πλήθος κοσμημάτων.

Κατά τη διαφυγή τους εντοπίστηκαν από  αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και κλήθηκαν σε έλεγχο. Ο οδηγός δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιτάχυνε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, με τους αστυνομικούς οι οποίοι ενισχύθηκαν με επιπλέον δυνάμεις της Άμεσης Δράσης (περιπολικά και ομάδα ΖΗΤΑ) να ακολουθούν το προπορευόμενο αυτοκίνητο από ικανή απόσταση ασφαλείας, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα.

Ο οδηγός μπήκε αντίστροφα στο ρεύμα κυκλοφορίας σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια διερχόμενων οδηγών και πεζών.

Σύμφωνα με την αστυνομία: στην συνέχεια  το όχημα των δραστών πραγματοποίησε οπισθοπορεία και συγκρούστηκε με άλλο όχημα που κινούνταν κανονικά στον ίδιο δρόμο, με αστυνομικό να αποβιβάζεται από το δίκυκλο και να ζητά επιτακτικά από τους δράστες να σταματήσουν, με τον οδηγό να αγνοεί τις εντολές και να κινείται απειλητικά σε βάρος των αστυνομικών με πρόθεση να τους πλήξει.

Ο αστυνομικός ενήργησε μια βολή ακινητοποίησης του οχήματος στην μπροστινή ρόδα του.

Το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο συνέχισε για λίγο ακόμα την πορεία του, έως ότου προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, με τους δράστες αυτή τη φορά να προσπαθούν να διαφύγουν με τα πόδια , εγκαταλείποντας το όχημα.

Ακολούθησε καταδίωξη, έως ότου εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής .

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον δυο υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από σπίτια στη Νέα Ερυθραία που  φέρεται να έγιναν από την συμμορία με τον ίδιο τρόπο δράσης την προηγούμενη ημέρα.

Τόσο στην κατοχή τους, όσο και στο δρομολόγιο της πεζής διαφυγής τους μετά από έρευνα των αστυνομικών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα  της αστυνομίας συνεχίζεται.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις από οικίες σε Εκάλη και σε Νέα Ερυθραία"

Οφθαλμιατρείο: Καταγγελία ΟΕΝΓΕ για τα απογευματινά χειρουργεία - Τι απαντά η 1η ΥΠΕ

Εμπλοκή υπάρχει με τα απογευματινά χειρουργεία του Οφθαλμιατρείου Αθηνών, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει πως δεν υπάρχει εισήγηση από την επιτροπή χειρουργείου, όπως προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) και άρα η διενέργεια επεμβάσεων επί πληρωμή είναι παράνομη:

Με επιστολή  προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ την καλεί να μην παρανομήσει, ώστε να μην αναγκαστεί η Ομοσπονδία να χρησιμοποιήσει εναντίον της ένδικα μέσα.

Πηγές από τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) αναφέρουν πως - εάν δεν υπάρχει έγκριση - δεν θα πραγματοποιηθούν απογευματινά χειρουργεία στο Οφθαλμιατρείο.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Οφθαλμιατρείο: Καταγγελία ΟΕΝΓΕ για τα απογευματινά χειρουργεία - Τι απαντά η 1η ΥΠΕ"

Θεσσαλονίκη: Ρομά πήγαν να διαρρήξουν συνεργείο και τους έπιασαν στα… πράσα!

Αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο, προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις 11 συνολικά ατόμων που εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, σε περιπτώσεις κλοπών και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Αναλυτικότερα:

• Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης τρεις άνδρες Ρομά ηλικίας 26, 29 και 30 ετών, οι οποίοι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν εγκαταλειμμένο συνεργείο στην περιοχή του Δενδροποτάμου. Κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

• Από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και πληρώματος περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης κατελήφθησαν στην περιοχή της Τούμπας, τρεις ημεδαποί ηλικίας 33, 26 και 25 ετών, να έχουν διαρρήξει Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, πλην όμως συνελήφθησαν πριν προλάβουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε. Βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους και στο εσωτερικό του εντοπίσθηκαν διάφορα εργαλεία, δύο κλειδιά έτερων αυτοκινήτων, καθώς και δύο φανοί ομίχλης με κομμένα καλώδια.

• Χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Νικόπολης αστυνομικοί του Τμήματος Επιχειρησιακών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν 34χρονο ημεδαπό και συνομήλικό του αλλοδαπό, οι οποίοι από κοινού με 37χρονο ημεδαπό συνεργό τους που αναζητείται, επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο τσάντες, οι οποίες περιείχαν εργαλεία και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

• Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαποί ηλικίας 37 και 45 ετών, καθώς λίγο νωρίτερα, αφαίρεσαν από την περιοχή της Θέρμης Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας έτερο φορτηγό ιδιοκτησίας του 37χρονου για να το ρυμουλκήσουν. Το αφαιρεθέν όχημα παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

• Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες 57χρονη ημεδαπή, διότι αφαίρεσε προϊόν από κατάστημα ενδυμάτων στο κέντρο της πόλης, χωρίς να καταβάλει το ανάλογο αντίτιμο.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν αρμοδίως.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Ρομά πήγαν να διαρρήξουν συνεργείο και τους έπιασαν στα… πράσα! "

Χαλκίδα: 12χρονη κατήγγειλε τη μητέρα και τον σύντροφό της για γενετήσιες πράξεις μπροστά της

Σε καταγγελία προχώρησε 12χρονη από την Χαλκίδα για τη μητέρα της και το σύντροφό της.

Η 12χρονη βίωνε άσχημες καταστάσεις επί τρεις μήνες όπως κατήγγειλε στην αστυνομία.

Συγκεκριμένα, από τον Δεκέμβρη του 2023, το 12χρονο κοριτσάκι από τη Χαλκίδα έβλεπε την ίδια της την μητέρα, μαζί με τον σύντροφό της, να προχωρούν μπροστά της σε γενετήσιες πράξεις , αδιαφορώντας για το παιδί.

Όπως υποστήριξε το ίδιο το κορίτσι, όσα βίωνε στο σπίτι του συντρόφου της μητέρας της, δεν έγιναν μία φορά, αλλά επανειλημμένα.

Έτσι η 12χρονη αποφάσισε να μιλήσει στην 59χρονη γιαγιά της και μαζί πήγαν και έκαναν την καταγγελία στην αστυνομία.

Η 12χρονη, παρουσία παιδοψυχολόγου, φέρεται να περιέγραψε όσα βίωνε στο σπίτι του 38χρονου συντρόφου της 34χρονης μητέρας της, στον Άγιο Νικόλαο Χαλκίδας , εκεί όπου έμεναν όλοι μαζί.

Σε βάρος της μητέρας της και του συντρόφου της σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τ.Α. Χαλκίδας δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.  

evima

Διαβάστε Περισσότερα » " Χαλκίδα: 12χρονη κατήγγειλε τη μητέρα και τον σύντροφό της για γενετήσιες πράξεις μπροστά της"

Λάρισα: Κατέβασε το γενικό και εγκλώβισε τους κλέφτες στο ασανσέρ μέχρι να φτάσει η αστυνομία

Ένας ένοικος πολυκατοικίας με μια πρωτόγνωρη αντίδραση είναι αυτός που κράτησε εγκλωβισμένους για περίπου 2,5 ώρες σε ανελκυστήρα πολυκατοικίας, τρεις δράστες απόπειρας κλοπής που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 24ης Μαρτίου σε διαμέρισμα στη συνοικία των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων Λάρισας.

Ο ένοικος διαμερίσματος, που και προ ημερών είχε παρατηρήσει «κίνηση» αγνώστων στην πολυκατοικία, άκουσε θορύβους στον 6ο όροφο λίγο μετά τις 3 προχθές τα ξημερώματα και έτσι εκτίμησε ότι πρόκειται για διαρρήκτες που κατεβαίνουν χρησιμοποιώντας τον ανελκυστήρα, καθώς γνώριζε ότι οι ένοικοι του 6ου ορόφου απουσιάζουν από το σπίτι τους.

Έτσι κατέβηκε - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου και έκλεισε την παροχή ρεύματος στον ανελκυστήρα με αποτέλεσμα οι τρεις δράστες να εγκλωβιστούν μέσα σε αυτόν.

Ο ένοικος ανέβηκε συνέχεια στον 2ο όροφο όπου άκουσε τους εγκλωβισμένους στον ανελκυστήρα να συνομιλούν, ενώ την ίδια ώρα αντιλήφθηκε να ανοίγει ξανά η είσοδος της πολυκατοικίας. Βάζοντας τις φωνές οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή, με την αστυνομία να εκτιμά ότι πρόκειται για άλλους δυο συνεργούς των συλληφθέντων οι οποίοι και αναζητούνται.

Ενόσω οι τρεις δράστες παρέμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετή ώρα, ο ένοικος κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης να διαπιστώνουν ότι η πόρτα της ταράτσας της πολυκατοικίας έφερε ίχνη παραβίασης από κόφτη μετάλλων σε αντίθεση με το διαμέρισμα του 6ου ορόφου όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε παραβιαστεί.

Παρουσία και άλλων αστυνομικών στις 5.45’ τα ξημερώματα ο ένοικος έθεσε ξανά σε λειτουργία τον ανελκυστήρα, με τους τρεις δράστες να κατεβαίνουν στο ισόγειο και ανοίγοντας την πόρτα να συλλαμβάνονται.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι τρεις δράστες «έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιχείρησαν να διαφύγουν, απωθώντας οι δύο εξ αυτών με τα χέρια τους αστυνομικούς, ενώ ο τρίτος επιχείρησε να τους χτυπήσει με μεταλλικό κόφτη σιδήρων (ψαλίδα). Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και είδη απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους (κόφτης, περιλαίμια, γάντια κ.ά.)».

Οι τρεις συλληφθέντες, 31, 38 και 47 ετών σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας τυγχάνουν γνωστοί των διωκτικών αρχών από παλαιότερες κλοπές σε οικίες με τη μέθοδο της καταρρίχησης σε βεράντες σπιτιών, έχοντας νωρίτερα αποκτήσει πρόσβαση στις ταράτσες. 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και βία κατά υπαλλήλων, για να οδηγηθούν χθες ενώπιον του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας όπου έλαβαν αναβολή προκειμένου να εμφανιστεί στο Δικαστήριο ο ιδιοκτήτης τους διαμερίσματος, δηλώνοντας μάλιστα ότι, παρότι πρόκειται για απόπειρα επιθυμούν να αποζημιώσουν τον ιδιοκτήτη για τη φθορά. Η δίκη τους θα γίνει την 1η Απριλίου και μέχρι τότε οι τρεις Λαρισαίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

eleftheria

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Κατέβασε το γενικό και εγκλώβισε τους κλέφτες στο ασανσέρ μέχρι να φτάσει η αστυνομία "

Κολωνός: «Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί αυτό το τέρας μπροστά μου», λέει η 12χρονη

Ένα 12χρονο παιδί που έζησε τον εφιάλτη – η αποκαλούμενη και 12χρονη του Κολωνού – θύμα αδίστακτων μαστροπών έλυσε τη σιωπή της ενώ αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου την Παρασκευή 29 Μαρτίου. 

Τα όσα είπε το, 13 χρονών σήμερα, παιδί σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης προς το παιδί και την οικογένεια του, το απόγευμα της Τρίτης, σε αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ δημοσιοποίησε με ανάρτησή της στα social media η δημοσιογράφος Δανάκη Κισκήρα – Μπαρτζώκα.

Πρόκειται για μια κραυγή ενός παιδιού που δεν μιλά για τους κακοποιητές του αλλά για τη μαμά του. Και απευθύνεται στο δικαστήριο που καλείται την Παρασκευή να εκδώσει την απόφασή του για την υπόθεση με θύμα εκείνο, επιμένοντας για την αθωότητα της μητέρας του.

Κάθε της κουβέντα είναι και μια μαχαιριά γιατί το 12χρονο παιδί ζητάει συγγνώμη για κάτι που δεν έκανε, ζητάει συγγνώμη που δεν μίλησε νωρίτερα, λέει ότι δεν τελείωσαν οι εφιάλτες και το μόνο που θέλει πλέον είναι η μητέρα του. 

 
Όλα όσα είπε το μικρό κορίτσι

«Είμαι η … (12χρονη) και θέλω να σας εκφράσω μια τελευταία φορά τα συναισθήματα μου. Ακούστε με σας παρακαλώ, ακούστε με. Εσείς ήσασταν η λύτρωση μου, η βοήθεια που περίμενα τόσο καιρό μέσα στον εφιάλτη που ζούσα. 

Σας εμπιστεύτηκα, σας μίλησα… περίμενα τη βοήθεια σας για να μην περάσει κανένα άλλο παιδί όσα πέρασα εγώ. 

Η τιμωρία μου όμως δεν έχει τελειώσει. Οι εφιάλτες μου είναι ακόμα εδώ. Όχι τη μαμά μου.

Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε.

Σας ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή… φοβόμουν πολύ. Ήρθε η ώρα όμως, ήρθε η λύτρωση μου, ήρθατε εσείς. Πίστεψα ότι τελείωσαν οι εφιάλτες μου και ξαφνικά: Που είναι η μαμά μου; Γιατί τη μαμά μου; Που είναι τα αδέλφια μου; Που είναι η οικογένεια μου; Γιατί με αφήσατε μόνη μου;

Εγώ φταίω, εγώ φταίω που δε σας μίλησα νωρίς. Όχι η μαμά μου. Θέλω να σταματήσουν οι εφιάλτες μου εδώ. 

Τα Χριστούγεννα δεν με άφησαν ούτε τη μαμά μου να δω. 
Θέλω να σας πω κάτι κυρία εισαγγελέα: όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχετε στα χέρια σας ήταν όλα μια πλάκα; Αυτό θέλετε να μου πείτε μετά από όλα αυτά που πέρασα; 

Αυτό που ζητάω από το δικαστήριο και από τον κύριο πρόεδρο, τους δικαστές και τους ενόρκους είναι να με πιστέψουν ότι η μητέρα μου δε γνώριζε τίποτα από όλα αυτά που έκανα και όχι ότι στα μισά λέω αλήθεια και στη μαμά μου λέω ψέματα. Η μαμά μου είναι αθώα και θα το λέω συνέχεια μέχρι να το καταλάβουν όλοι».

Η ανάρτηση της δημοσιογράφου

 

Παρέμβαση έκανε και η Μάγδα Φύσσα τονίζοντας τη σημασία της στήριξης στο ανήλικο θύμα.

Είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για το παιδί. Το παιδί που αν γλιτώσει υπάρχει ελπίδα. Απευθύνομαι στο μικρό και του λέω ότι έχει παρά πολύ κόσμο που το αγαπάει και δεν φταίει αυτό που άνοιξε τα ματάκια του και ήρθε σε αυτόν τον κόσμο και έπεσε πάνω σε αυτό το τέρας. Δεν φταίει αυτό. Εμείς όμως φταίμε».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κολωνός: «Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί αυτό το τέρας μπροστά μου», λέει η 12χρονη"

Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική καταδίωξη μοτοσικλέτας στις Συκιές – Ένας εκ των δραστών είχε πυροβόλο όπλο

Κινηματογραφική καταδίωξη δύο ατόμων σε μοτοσικλέτα πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στις Συκιές, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό της μοτοσικλέτας, η οποία δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, να σταματήσει το όχημα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έλεγχο. Ο 27χρονος οδηγός αγνόησε το σήμα των αστυνομικών της ΟΠΚΕ και ακολούθησε καταδίωξη στους δρόμους των Συκεών.

Ο οδηγός κινούνταν με επικίνδυνους ελιγμούς, προκειμένου να αποφύγει τους αστυνομικούς, όμως τελικά ακινητοποιήθηκε. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 27χρονο αλλά και στον 30χρονο συνοδηγό, καθώς στην κατοχή του τελευταίου βρέθηκε και κατασχέθηκε πυροβόλο όπλο.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική καταδίωξη μοτοσικλέτας στις Συκιές – Ένας εκ των δραστών είχε πυροβόλο όπλο "

ΛΑΡΚΟ: Κατάληψη στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Λάρυμνα Φθιώτιδας

Υπό κατάληψη το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με τους εργαζόμενους να ζητούν την επαναλειτουργία του. Αντίστροφη μέτρηση για το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας…

Σε κατάληψη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα προχώρησαν από σήμερα στις 06:00 το πρωί οι εργαζόμενοι. Οι ίδιοι σφράγισαν τις πύλες και το κτήριο διοίκησης και παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό ζητώντας να λειτουργήσει εκ νέου το εργοστάσιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σωματεία των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ έχουν κορυφώσει την προσπάθειά τους το τελευταίο διάστημα ζητώντας «να ανατραπούν οι αποφάσεις που έχουν επιβάλλει τη φτώχεια στην περιοχή και την ανεργία στις οικογένειες των εργαζομένων».

Αύριο, Πέμπτη 28 Μαρτίου, έχουν προσδιορίσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με προσυγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στην Ομόνοια και συγκέντρωση μία ώρα αργότερα στο Υπουργείο Οικονομικών.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τη δουλειά μας και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις» σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το σωματείο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί εγκληματική πολιτική που οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο και τον μεταλλευτικό πλούτο στο μεγάλο κεφάλαιο».

Οι ίδιοι μιλούν για τρομακτικές επιπτώσεις στην ζωή τους, στην πορεία τους αλλά και στις οικογένειές τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια και, όπως σημειώνουν, «όλο αυτό το σκηνικό έχει τρομακτικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή καθώς δεκάδες επαγγέλματα ζούσαν από την ΛΑΡΚΟ».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΛΑΡΚΟ: Κατάληψη στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Λάρυμνα Φθιώτιδας"

Βόλος: Στρατιωτικός επέμενε να σταθεί όρθιος στην παρέλαση ο φαντάρος που λιποθυμούσε – Σοβαρή καταγγελία γιατρών

Σε μία σοβαρή καταγγελία προβαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, ο οποίος μαζί με τον νευροχειρουργό Νίκο Χαυτούρα, προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε νεαρό φαντάρο, ο οποίος ήταν παραστάτης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στον χώρο των επισήμων, στην παραλία του Βόλου, όταν εκείνος έχασε τις αισθήσεις του.

Ο νεαρός φαντάρος λιποθύμησε δύο φορές και παρά τις ισχυρές συστάσεις για την διακομιδή του με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Βόλου, ο επικεφαλής του, επέμεινε να παραμείνει όρθιος στη θέση του!

Μετά τη δεύτερη κατάρρευσή του, αποσύρθηκε, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του TheNewspaper.gr, δε μεταφέρθηκε στο “Αχιλλοπούλειο” όπως προβλέπεται, αλλά στο Στρατιωτικό ιατρείο του στρατοπέδου “Γεωργούλα”.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου σε ανοιχτή του επιστολή, αναφέρεται στο θέμα:

«Με αφορμή το επεισόδιο απώλειας συνείδησης σε στρατιώτη παραστάτη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Βόλο στο οποίο ήμουν παρών, ως πρόεδρος του ΙΣΜ (ΝΠΔΔ σύμβουλος για τη δημόσια υγεία ) ζητούμε :

1. Την παρουσία ασθενοφόρου πλήρως εξοπλισμένου επί της οδού Ιάσονος ώστε να έχει ταχεία πρόσβαση οπουδήποτε στην παραλία όπου συγκεντρώνονται τουλάχιστον 5000 άνθρωποι. (Στην Ιάσονος θα πρέπει να διακόπτεται η κυκλοφορία καθ’όλη τη διάρκεια της παρέλασης)

2. Την παρουσία στρατιωτικής υγειονομικής κάλυψης με στρατιωτικό γιατρό και ασθενοφόρο.

Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε η επιμονή του υπευθύνου στρατιωτικού, να συνεχίσει την υπηρεσία του ως παραστάτης ο παθών στρατιώτης, παρά την αυστηρή σύστασή μου για άμεση αντικατάσταση, με αποτέλεσμα και δεύτερο λιποθυμικό επεισόδιο.

Επίσης η μεταφορά του παθόντος εκτός του χώρου παρέλασης έγινε πεζή παρά τις αντίθετες αυστηρές επίσης συστάσεις για μεταφορά του με φορείο αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα για ασθενοφόρο.

Είναι προφανές νομίζω ότι η υγεία και η ζωή του ανθρώπου είναι πάνω από τους τύπους και τα τελετουργικά».

thenewspaper

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Στρατιωτικός επέμενε να σταθεί όρθιος στην παρέλαση ο φαντάρος που λιποθυμούσε – Σοβαρή καταγγελία γιατρών"

Ο παλαιοχριστιανός από την Ορεινή Κορινθία συζητά να κατέβει στις εκλογές – «Θέμα ημερών η ανακοίνωση του κόμματος»

Σε συζητήσεις για να κατέβει στις εκλογές με μειονοτικό κόμμα βρίσκεται ο 45χρονος παλαιοχριστιανός από τα λαγούμια της Ορεινής Κορινθίας Μανώλης Καλαϊτζιδάκης.

Ο αυτοαποκαλούμενος παλαιοχριστιανός από την Ορεινή Κορινινθία αποκάλυψε μάλιστα σχετικά με την πρόθεσή του να κατέβει στις εκλογές πως είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί το κόμμα.

«Γίνεται συζήτηση να κάνουμε μειονοτικό κόμμα για να κατέβουμε στις εκλογές για να μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας ως παλαιοημερολογήτες, παλαιοχριστιανοί στην ελληνική πολιτεία και στην Ευρώπη. Είναι στα σκαριά, είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί» ανέφερε ο παλαιοχριστιανός, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν ξέρουμε αν πρέπει να υπαχθούμε στο Πατριαρχείο της Ρωσίας. Πώς μπορούν να υπερασπίσουν τον τρόπο ζωής μας γιατί ζούμε ως παλαιόπιστοι. Στην Ελλάδα οι παλαιοημερολογίτες έχουν υποστεί διωγμό. Τα πιστεύω μας δεν βλέπουμε να γίνονται σεβαστά», επεσήμανε, επίσης.

«Το ζήτημα δεν είναι αν θα πληρωνόμαστε, αλλά αν θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τον τρόπο ζωής μας», πρόσθεσε στη συνέχεια ο παλαιοχριστιανός και ρωτήθηκε για το αν έχει επικοινωνία με το παιδί του: «Όταν έχεις εκπαιδεύσει τα νέα παιδιά με τις αρχές που πρέπει, δεν έχεις άγχος».

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης ρωτήθηκε και για τη σύζυγό του αλλά απέφυγε να απαντήσει.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο παλαιοχριστιανός από την Ορεινή Κορινθία συζητά να κατέβει στις εκλογές – «Θέμα ημερών η ανακοίνωση του κόμματος»"

Ζωγράφου: 28χρονος διακινούσε ναρκωτικά έξω από την Πανεπιστημιούπολη – Συνελήφθη από την ΟΠΚΕ

Ναρκωτικά και συγκεκριμένα κοκαΐνη εντοπίστηκε να διακινεί ένας 28χρονος, έξω από την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τον εντόπισαν το απόγευμα της Κυριακής (24/3) να κινείται ύποπτα έξω από τις φοιτητικές εστίες, ενώ κάποια στιγμή μπήκε στο ΙΧ αυτοκίνητο του ενός άλλου ατόμου (πιθανότατα για να τον προμηθεύσει ναρκωτικά). Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τους έλεγξαν και στην κατοχή του 28χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 13 επιμελώς κρυμμένες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους 12,7 γραμμ.

Στη συνέχεια σε έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί σε μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε ο 28χρονος για την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: 144 γραμμ. κοκαΐνης που κατανεμημένα σε πλήθος νάιλον συσκευασιών και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία.

bgngfmn 1

lawandorder 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζωγράφου: 28χρονος διακινούσε ναρκωτικά έξω από την Πανεπιστημιούπολη – Συνελήφθη από την ΟΠΚΕ"

Φαραντούρης: Ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η ευρωπαία εισαγγελέας – Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Αιχμές για την ελληνική δικαιοσύνη άφησε ο Νίκος Φαραντούρης, μιλώντας στον Τάκη Χατζή και στο «one talk» με αφορμή τις δηλώσεις της ευρωπαίας εισαγγελέως, τονίζοντας πως η ελληνική δικαιοσύνη επίσης κρίνεται. Είπε ακόμα πως, εφόσον υπάρχουν ευθύνες της κυβέρνησης, θα είναι ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση.

Ο κ. Φαραντούρης, ο οποίος έχει οριστεί σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, τόνισε πως η κυβέρνηση επιχείρησε να απαξιώσει και να μειώσει την ευρωπαία εισαγγελέα που συνεργάζεται με όλες τις χώρες και η οποία, όπως είπε, «έριξε την κυβέρνηση στη Ρουμανία».

Στην ερώτηση εάν εννοεί πως θα πρέπει να κάνει το ίδιο και στην Ελλάδα ο κ. Φαραντούρης απάντησε: «Θα είναι ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση εάν αποκρύπτει σκάνδαλα, εάν μπλοκάρει υποθέσεις».

Στην παρατήρηση μάλιστα πως ο Άρειος Πάγος κάλεσε την ευρωπαία εισαγγελέα να παραμείνει εντός των αρμοδιοτήτων της -επί των οικονομικών υποθέσεων δηλαδή- είπε: «Και τι σημαίνει πως έχει δίκιο ο Άρειος Πάγος; Ο Άρειος Πάγος στη χούντα έλεγε η επανάσταση επικρατεί…».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, τόνισε: «Χθες βράδυ, μέσα σε λίγα λεπτά, ο κ. Φαραντούρης είπε ότι είναι “ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η ευρωπαία εισαγγελέας» και ότι δεν έχει σημασία τι λέει ο Άρειος Πάγος, αφού “στη χούντα έλεγε ότι θα επικρατήσει η επανάσταση”, γυρίζοντάς μας στις πιο σκοτεινές εποχές.

Επιβεβαιώνει ότι η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό τη νέα του ηγεσία. Η μόνη τους έγνοια για τους θεσμούς είναι πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να ρίξουν την κυβέρνηση, όπως όταν κυβέρνησαν ήταν πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να κλείσουν φυλακή τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Μετά από αυτές τις αδιανόητες δηλώσεις, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο κ. Φαραντούρης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φαραντούρης: Ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η ευρωπαία εισαγγελέας – Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας"

Ρεύμα: Η πρόταση ΡΑΑΕΥ για τον «ενεργειακό τουρισμό» και οι αντιδράσεις

Πριν από τέσσερα χρόνια, μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έθετε «μπλόκο» στους νομοθετικούς περιορισμούς όσον αφορά τη δυνατότητα ενός καταναλωτή με χρέη να αλλάζει πάροχο. Το σκεπτικό της απόφασης ήταν πως θα έπρεπε να τηρείται η αρχή της αναλογικότητας σε σχέση με το δικαίωμα των καταναλωτών να αλλάζουν προμηθευτή.

Στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν, δεν υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία από την πλευρά του υπουργείου Ενέργειας, προσπαθώντας να κρύψει την «καυτή πατάτα» κάτω από το χαλί. Στο μεταξύ, τα χρέη κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης γιγαντώθηκαν, με τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, τα οποία πλέον υπολογίζουν σε 500 εκατ. ευρώ.

Επιφυλάξεις της αγοράς με το «καλημέρα»

Τους προηγούμενους μήνες, υπήρξαν συγκεκριμένες διαρροές ως προς τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον κώδικα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες προκάλεσαν αρνητικές αντιδράσεις από την πλευρά των προμηθευτών. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η δυνατότητα ενός καταναλωτή να αλλάζει χρέη ακόμα και σε τρεις προμηθευτές, πριν του τεθούν περιορισμοί.

Πόσους προμηθευτές μπορεί να αλλάζει ένας καταναλωτής με χρέη

Χθες η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων έθεσε σε διαβούλευση το πλαίσιο με βάση το οποίο ένας καταναλωτής μπορεί να αλλάζει πάροχο, ακόμα και αν έχει χρέος σε προηγούμενο.

Σύμφωνα με τα όσα προτείνονται στο άρθρο 42 του κώδικα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, η αλλαγή προμηθευτή επιτρέπεται σε όλες τις περιπτώσεις εκτός από την περίπτωση που έχει υποβληθεί στον ΔΕΔΔΗΕ εντολή αποκοπής. Δεύτερον, στην περίπτωση που ο οικιακός καταναλωτής φαίνεται στο σύστημα σήμανσης ότι έχει χρέη από τρεις διαφορετικούς προμηθευτές.

Στην περίπτωση των μη οικιακών καταναλωτών, ο περιορισμός είναι για δύο διαφορετικούς προμηθευτές. Για να ενταχθεί στο πληροφοριακό σύστημα σήμανσης ένας υπερήμερος καταναλωτής θα πρέπει να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε προηγούμενο προμηθευτή από την 1.1.2020 και μετά.

Τι αλλάζει για την εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος

Σε ό,τι αφορά την εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος διατηρείται η πρόβλεψη στο άρθρο 39 ότι η προθεσμία εξόφλησης του λογαριασμού δεν μπορεί να είναι μικρότερη από είκοσι ημέρες για τους οικιακούς καταναλωτές.

Ο προμηθευτής θα πρέπει να προτείνει σε καταναλωτές με χρέη τη δυνατότητα εξόφλησής τους σε δόσεις. Ο αριθμός τους δεν πρέπει να είναι μικρότερος των έξι. Στην περίπτωση που ο καταναλωτής δεν εξοφλήσει τον λογαριασμό ρεύματος, ο προμηθευτής θα αναγράφει διακριτά το ποσό της ληξιπρόθεσμης οφειλής, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων τόκων υπερημερίας, στον αμέσως επόμενο λογαριασμό, τον οποίο ο καταναλωτής θα πρέπει να εξοφλήσει.

Αν δεν το κάνει και παρέλθει και η δεύτερη κατά σειρά προθεσμία εξόφλησης, ο προμηθευτής οφείλει να επικοινωνήσει με τον καταναλωτή εντός δέκα ημερών για να του προσφέρει πρόταση διακανονισμού οφειλής σε δόσεις. Ο υφιστάμενος προμηθευτής δύναται να δώσει εντολή αποκοπής στον ΔΕΔΔΗΕ μόνο στην περίπτωση που ο πολίτης δεν δεχτεί να διακανονίσει τις οφειλές του εντός 20 ημερών. Αξίζει να σημειωθεί πως ένας καταναλωτής μπορεί να είναι ενεργός στο σύστημα σήμανσης από τρεις διαφορετικούς προμηθευτές!

Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων κατέληξε σε αυτές τις προτάσεις, όπως αναφέρει, λαμβάνοντας υπόψη «αφενός, τη διαφύλαξη του θεμελιώδους δικαιώματος του καταναλωτή για αλλαγή προμηθευτή χωρίς περιορισμούς, αφετέρου, την αποτροπή της καταχρηστικής άσκησης του εν λόγω δικαιώματος από στρατηγικούς κακοπληρωτές, με επακόλουθο τη συσσώρευση ανεξόφλητων οφειλών προς τους προμηθευτές. Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αποβλέπουν στη σύμμετρη ικανοποίηση σκοπών δημοσίου συμφέροντος και στη διατήρηση της ευστάθειας των συναλλαγών και της ρευστότητας στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας».

Αφού ολοκληρωθεί σε περίπου ένα μήνα η διαβούλευση για τις προτεινόμενες αλλαγές, θα ανάψει το πράσινο φως για να προχωρήσει το ΥΠΕΝ σε αυτές.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρεύμα: Η πρόταση ΡΑΑΕΥ για τον «ενεργειακό τουρισμό» και οι αντιδράσεις"

Κοζάνη: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη για «μαϊμού» τροχαίο και της πήραν 225.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που αποκαλύπτει το θέμα, τηλεφωνική απάτη με λεία 225.000 ευρώ, κατά δήλωση του θύματος (μιας ηλικιωμένης), που κατοικεί μόνη της στην πόλη της Κοζάνης, σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 25η Μαρτίου. 

Άγνωστος άντρας, προσποιούμενος τον αστυνομικό, της τηλεφώνησε στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας της και της είπε ότι συγγενικό της πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο και ότι με το αυτοκίνητό του προκάλεσε το θάνατο ενός παιδιού.

Ταυτόχρονα άκουσε, στο τηλέφωνο, κάποιον άντρα να κλαίει και πίστεψε ότι πράγματι ήταν ο συγγενής της. Ο απατεώνας, δήθεν αστυνομικός, αρχικά, φέρεται να της ζήτησε ένα μικρότερο χρηματικό ποσό μεταξύ 60.000 – 70.000 ευρώ τα οποία, όπως της είπε, θα δίνονταν στην οικογένεια του υποτιθέμενου νεκρού, από το τροχαίο, παιδιού.

Στη συνέχεια, φέρεται να της ζήτησε να δώσει όλα όσα χρήματα είχε στο σπίτι, όπως κι εν τέλει έγινε, ένα ποσό της τάξεως των 225.000 ευρώ, χρήματα που προέρχονταν από αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής.

Συγκεκριμένα, της ζήτησε να τα βάλει σε σακούλα και να τα πετάξει από το παράθυρο σε καθορισμένη, ώρα που της υπέδειξε. Πράγματι την ώρα που της είπε να βγει στο παράθυρο εμφανίστηκε κάποιος κάτω από το σπίτι της, λέγοντας της να τα «πετάξει» όπως και συνέβη ενώ ο υποτιθέμενος αστυνομικός συνέχισε να της μιλά στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα μέχρι να απομακρυνθεί ο συνεργός του.

Την επόμενη μέρα η ηλικιωμένη που συνομίλησε με το συγγενικό της πρόσωπο, που υποτίθεται είχε εμπλακεί στο τροχαίο δυστύχημα, διαπίστωσε πως τίποτα απ’ όλα αυτά που της είχε πει στο τηλέφωνο ο υποτιθέμενος αστυνομικός δεν είχε συμβεί, συνειδητοποιώντας πως είχε πέσει θύμα τηλεφωνικής απάτης, καταθέτοντας, στη συνέχεια, μήνυση κατ’ αγνώστων.

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες μέρες υπάρχει μεγάλος αριθμός καταγγελιών από πολίτες της περιοχής για απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης με αντίστοιχους τρόπους .

kozan

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη για «μαϊμού» τροχαίο και της πήραν 225.000 ευρώ"

Κως: Κατηγορούμενος εκσφενδόνισε πέτρα στην έδρα του Δικαστηρίου επειδή δεν του άρεσε η απόφαση

Mια απίστευτη υπόθεση επίθεσης στην έδρα Δικαστηρίου από παραπονούμενο για την έκβαση δίκης ημεδαπό θα απασχολήσει την συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου την 27η Μαρτίου 2024. 

Ενας κάτοικος της Κω, θα καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου κατηγορούμενος για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, για διατάραξη δικαστικών συνεδριάσεων και για βία κατά δικαστικών λειτουργών από δράστη που φέρει αντικείμενο με το οποίο μπορεί να προκληθεί σωματική βλάβη στο πρόσωπο κατά του οποίου στράφηκε η πράξη. 

Κατηγορείται ειδικότερα για το ό,τι την 2α Ιουνίου 2022 στην Κω, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κω, όπου παρίσταντο προς υποστήριξη της κατηγορίας σε δύο υποθέσεις, οι οποίες συνεκδικάζονταν, με κατηγορουμένη την πρώην σύζυγό του, για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης, μετά την απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας κι ενώ ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, είχε μόλις εκφωνήσει την αθωωτική απόφαση, ερχόμενος στο κέντρο του διαδρόμου του ακροατηρίου, έβγαλε μια ευμεγέθη πέτρα από την τσέπη του και την εκσφενδόνισε από μικρή απόσταση με δύναμη προς την σύνθεση του Δικαστηρίου, επιχειρώντας τοιουτοτρόπως να προκαλέσει σωματική βλάβη σε βάρος των μελών της σύνθεσης του Δικαστηρίου, ήτοι της Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών (Εισαγγελέως της έδρας) και του Πρωτοδίκη, πλην όμως η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε από λόγους ανεξάρτητους της βούλησής του.

Ειδικότερα η πέτρα, χτύπησε στο προστατευτικό πλεξιγκλάς που βρισκόταν τοποθετημένο στην έδρα Δικαστηρίου και έθραυσε αυτό, με συνέπεια τον τραυματισμό (από τα θραύσματα) του γραμματέως της σύνθεσης του Δικαστηρίου – για τον οποίο έχει σχηματισθεί έτερη δικογραφία.

Η ανωτέρω περιγραφόμενη πράξη σύμφωνα με το κατηγορητήριο μπορούσε να προκαλέσει στους παθόντες βαριά σωματική βλάβη, συνεπεία της οποίας θα εμποδίζονταν σημαντικά και για πολύ χρόνο να χρησιμοποιούν το σώμα τους.

Του αποδίδεται ακόμη ότι διατάραξε σοβαρά την συνεδρίαση του Δικαστηρίου, καθόσον συνεπεία της πράξης του διέκοψε τη διαδικασία – συνεδρίαση και επανήλθε εκ νέου, μετά την παρέλευση 25 λεπτών για την εκδίκαση των λοιπών προσδιορισθέντων υποθέσεων.

dimokratiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κως: Κατηγορούμενος εκσφενδόνισε πέτρα στην έδρα του Δικαστηρίου επειδή δεν του άρεσε η απόφαση "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news