facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Ακαθάριστα οικόπεδα: «Ψαλιδίζονται» τα μέτρα πυροπροστασίας - Οι φετινές υποχρεώσεις των ιδιοκτητών

«Περικοπές» στα μέτρα πυροπροστασίας φέρνουν όπως όλα δείχνουν οι αντιδράσεις ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι το φετινό καλοκαίρι έχουν μόλις δύο υποχρεώσεις. Να προχωρήσουν σε εργασίες κλαδέματος και να απομακρύνουν από τις αυλές του ή τα οικόπεδά τους, την καύσιμη ύλη.

Η υποχρέωση κατάρτισης τεχνικής έκθεσης που θα καθορίζει τα μέτρα διατηρείται, ωστόσο το περιεχόμενό της δεν θα πρέπει απαραίτητα να ακολουθεί κατά γράμμα τον κανονισμό. Περαιτέρω, το μόνο που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν φέτος οι πολίτες είναι να κλαδέψουν τα δέντρα που είναι κοντά στο σπίτι τους και να απομακρύνουν καυσόξυλα.

Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας. Έως τις 21 Ιουνίου οι ιδιοκτήτες που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων καλούνται αρχικά να απευθυνθούν σε εξουσιοδοτημένο επαγγελματία για την υποβολή του Εντύπου Αξιολόγησης της Επικινδυνότητας και της Τεχνικής Έκθεσης με τα συνοδευτικά τους στοιχεία.

Το κόστος της διαδικασίας ανέρχεται περίπου στα 500 ευρώ. Έκθεση, πάντως, καλούνται, να υποβάλουν και οι χιλιάδες ιδιοκτήτες δασικών αυθαιρέτων, οι οποίοι δεν έχουν υπαχθεί σε κάποιον νόμο τακτοποίησης.

Πρόκειται για περίπου 100.000 κτίσματα, που βρίσκονται μέσα σε δάση. Η εφαρμογή του κανονισμού περιλαμβάνει τρία στάδια:

  • την αξιολόγηση της επικινδυνότητας του ακινήτου
  • τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης μέτρων και ενεργειών
  • και τη δήλωση εφαρμογής τους από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, η φετινή περίοδος θα είναι ουσιαστικά δοκιμαστική, ενώ η εφαρμογή των πιο απαιτητικών μέτρων του κανονισμού πυροπροστασίας (κλιμακωτές αποστάσεις βλάστησης, αντικατάσταση ξύλινων στοιχείων σε εξωτερικούς χώρους και δομικά στοιχεία του κτιρίου κ.ο.κ.) μετατίθεται για το μέλλον.

«Θα χρειαστεί να ξαναδούμε τις προδιαγραφές με βάση την εμπειρία που θα αποκτηθεί», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης, εξηγώντας ότι θα μελετηθούν δειγματοληπτικά τεχνικές εκθέσεις. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι δασικές υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν ρωτήθηκαν καν για το περιεχόμενο του κανονισμού πυροπροστασίας, το οποίο δρομολογήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος.

Το θέμα προκάλεσε και την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος σε επιστολή του αναφέρει πως η «η επίμαχη ΚΥΑ θίγει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιοκτησίας», τονίζει, καθώς τα έξοδα υλοποίησης των υποχρεωτικών μέτρων πυρασφάλειας είναι υπέρογκα και όσοι πολίτες δεν δύνανται να τα καταβάλλουν, θα κατευθυνθούν αναγκαστικά προς την επιλογή μεταβίβασης των ακινήτων τους ή θα βρεθούν υπόχρεοι καταβολής υψηλών διοικητικών προστίμων».

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » " Ακαθάριστα οικόπεδα: «Ψαλιδίζονται» τα μέτρα πυροπροστασίας - Οι φετινές υποχρεώσεις των ιδιοκτητών"

Πυροσβεστική: 37 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 37 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 34 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών».

ΑΠΕ/ newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 37 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο"

Μαρινάκης: Η κλειστή πλατφόρμα «Πόθεν Έσχες» που λέει ο Κασσελάκης είναι ανοικτή για αρχικές δηλώσεις - Εγώ υπέβαλα

Για νέα ψέματα που είπε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης «λίγες ώρες μετά την παρουσίαση του μονοσέλδιου excel» μιλά η κυβέρνηση και επισημαίνει με έμφαση ότι είναι ψέματα ότι δεν λειτουργεί η πλατφόρμα για την υποβολή του πόθεν έσχες. 

«Αυτό είναι το πρώτο ψέμα. Ο ίδιος όφειλε να υποβάλει αρχική δήλωση σε 90 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του» ανέφερε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε μάλιστα ότι ήταν και ο ίδιος υποχρεωμένος να καταθέσει αρχική δήλωση «Πόθεν Έσχες» στις αρχές του έτους  την οποία κατέθεσε τον Φεβρουάριο, ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η υπάρχουσα πλατφόρμα είναι ανοιχτή και δέχεται κανονικά αρχικές αιτήσεις. Θα μπορούσε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του το 2023 να την έχει υποβάλει ηλεκτρονικά αφού, παρά τους ισχυρισμούς του, η πλατφόρμα pothen.gr ήταν και παραμένει ανοικτή για να την υποβάλει ακόμη και σήμερα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Δείτε τι αναφέρεται στην εφαρμογή για τις αρχικές δηλώσεις

efarmogh

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι το δεύτερο ψέμα είναι αυτό που εν συνεχεία είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ανοίξτε την πλατφόρμα και θα τα καταθέσω άμεσα», ενώ ταυτόχρονα ισχυρίστηκε ότι του λείπουν έγγραφα από την IRS (την αμερικανική φορολογική αρχή). Πως γίνεται να ισχύουν και τα δύο;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο κ. Κασσελάκης μπλέκει, όπως είπε χαρακτηριστικά, σκοπίμως άσχετα μεταξύ τους πράγματα. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την αρχική δήλωση πόθεν έσχες, δηλαδή, με τι λεφτά μπαίνει στην πολιτική, με τι δάνεια, με τι σπίτια, θα ήθελα να σχολιάσω και για τα 40 σπίτια του πρωθυπουργού, άλλο ψέμα του κ. Κασσελάκη. Αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε το 2004. Έκτοτε μέχρι σήμερα ελέγχεται εξονυχιστικά 20 χρόνια, όπως και όλοι οι πολιτικοί. Προσέξτε ποιο είναι το θράσος και η αλαζονεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελέγχεται, ουδέν έχει ανευρεθεί, δεν υπάρχει καμία υπόθεση ανοικτή και όλα αυτά, έχουν ελεγχθεί από επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν βουλευτές όλων των κομμάτων. Όλων και του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που είχαμε υποχρέωση για αρχική δήλωση όπως και ο κ. Κασσελάκης. Εγώ λοιπόν που ανέλαβα υφυπουργός και δεν ήθελα να αφήνω ένα θέμα να αιωρείται, ήρθα εντός της προθεσμίας και έκανα την αρχική δήλωση. Βρήκα την πλατφόρμα ανοιχτή και την έκανα. Ο κ. Κασσελάκης είναι στην κατηγορία αυτή. Δεν είναι στην κατηγορία των πολιτικών όχι μόνο πολιτικών αρχηγών, που ελέγχονται για 5,10,15 χρόνια. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο» είπε.

Επίσης, επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός 20 χρόνια εντός των προθεσμιών και με τον προβλεπόμενο τρόπο όχι φιέστα και μονοσέλιδο excel, κάνει δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατά τον νόμο. «Δηλαδή, με δικαιολογητικά, με εξτρέ από τις τράπεζες, αυτό είναι πόθεν έσχες. Αυτό κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν φιάσκο. Σόου και φιάσκο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πόθεν έσχες. Είκοσι χρόνια. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερο. Ρωτήσανε για τον επικοινωνιολόγο τον κ. Γκρίνμπεργκ. Απάντησα και σήμερα. Έχει σύμβαση με τη ΝΔ κόβει τιμολόγια και πληρώνεται. Όλα αυτά κατατίθενται και στην ΑΑΔΕ όπως όλα τα τιμολόγια και οι συμβάσεις στον ισολογισμό του κόμματος. Αν υπάρχει κάτι μεμπτό κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι λάσπη στον ανεμιστήρα, να έρθει να μας το πει και να καλέσει τη δικαιοσύνη. Επειδή όμως δεν υπάρχει και αυτές είναι χυδαίες συκοφαντίες οι οποίες μάλιστα στρέφονται και κατά επαγγελματιών που έχουν εργαστεί σε πολλές χώρες, καλύτερα να τις αφήσει στην άκρη. Αυτά που λέμε εμείς είναι πραγματικά, είναι ερωτήματα τα οποία προκύπτουν από επίσημα στοιχεία» ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κόστος της προεκλογικής καμπάνιας σημείωσε ότι η ΝΔ προτιμά, επιλέγει στρατηγικά, να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά στη διαδικτυακή καμπάνια και όχι σε αφίσες, που ρυπαίνουν όλη την Ελλάδα. «Θα απολογηθούμε, ενώ το κάνουμε by the book στον ΣΥΡΙΖΑ που γεμίζει με αφίσες όλη Ελλάδα;» είπε

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγάλη αποχή ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθώντας να την αντιμετωπίσει ψήφισε την επιστολική ψήφο. «'Αρα, κάναμε καταρχάς, το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ως προς το θεσμικό όπλο το οποίο είχαμε. Το δεύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πείσουμε τους πολίτες να ψηφίσουν και γιατί το «φοβόμαστε» παραπάνω; Γιατί παραδοσιακά οι ευρωεκλογές έχουν αυξημένη αποχή. Εδώ μιλάμε για μία διαδικασία ευρωεκλογών που για πρώτη φορά, μετά το 2009, δεν συμπίπτει με αυτοδιοικητικές εκλογές, άρα ναι υπάρχει ανησυχία, γι΄αυτό και οφείλουμε να πείσουμε τους πολίτες να συμμετέχουν και να τους πούμε, ότι τα αποτελέσματα καθορίζονται από τους ψηφίσαντες, από τους παρόντες. 'Αρα δεν πρέπει κανείς να αφήσει τους άλλους κα καθορίσουν ένα αποτέλεσμα, χωρίς οι ίδιοι να ασκήσουν το δικό τους εκλογικό δικαίωμα. Και νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή» ανέφερε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μαρινάκης: Η κλειστή πλατφόρμα «Πόθεν Έσχες» που λέει ο Κασσελάκης είναι ανοικτή για αρχικές δηλώσεις - Εγώ υπέβαλα"

Καιρός αύριο: Καμίνι η χώρα με 38αρια την Τετάρτη

Φωτιά και λάβρα θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμη και τους 38 βαθμούς σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός αύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα, οπότε κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο και την περιοχή των Δωδεκανήσων 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, θα παραμείνει όμως σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και τα νότια και θα φτάσει κατά τόπους, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 και τοπικά πιθανόν 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε ενδέχεται στα γύρω ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, οπότε κυρίως στα ορεινα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, οπότε κυρίως στα ορεινα ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 και στην Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καμίνι η χώρα με 38αρια την Τετάρτη"

Ηράκλειο: Μαχαίρωσε τον φίλο του γιατί του είπε να πληρώσει το λογαριασμό

Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου με έναν κτηνοτρόφο περίπου 35 ετών να τραυματίζεται από μαχαίρι.

Όλα έγιναν σε μπαρ της περιοχής, όπου δράστης και θύμα διασκέδαζαν στην ίδια παρέα.

Μετά από αρκετή κατανάλωση αλκοόλ η παρέα αποφάσισε να το… διαλύσει και τότε ο δράστης πήγε να πληρώσει τον λογαριασμό.

Όμως οι υπάλληλοι του καταστήματος δεν είχαν να του δώσουν ρέστα από το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ με το οποίο πήγε να πληρώσει και εκείνος απάντησε πως θα περάσει κάποια άλλη στιγμή να πληρώσει.

Ο κτηνοτρόφος, σύμφωνα με πληροφορίες, παρενέβη και είπε στον φίλο του να πληρώσει καθώς θα ήταν ντροπή να αφήσουν απλήρωτο λογαριασμό, κάτι που φαίνεται πως πήρε βαρέως ο δεύτερος και έβγαλε μαχαίρι.

Μάλιστα πηγές αναφέρουν πως ο δράστης προσπάθησε να χτυπήσει στην κοιλιά τον κτηνοτρόφο, ωστόσο το θύμα για καλή του τύχη αντιλήφθηκε την κίνηση του… φίλου του και πρόλαβε και έβαλε μπροστά στο σώμα του τα χέρια του, όπου και τραυματίστηκε τελικά.

Ο δράστης αναζητείται από την αστυνομία.

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Μαχαίρωσε τον φίλο του γιατί του είπε να πληρώσει το λογαριασμό"

Γλυπτά Παρθενώνα: Δεν υπάρχει επίσημο οθωμανικό έγγραφο πώλησης των Μαρμάρων στον Έλγιν, λέει η αντιπρόσωπος της Τουρκίας στην Unesco

Επανέρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα ύστερα από την παρέμβαση της Τουρκάλας αντιπροσώπου στη Διακυβερνητική Eπιτροπή της Unesco, που έγινε στο Παρίσι. «Δεν είναι σε γνώση μας η ύπαρξη εγγράφου που να νομιμοποιεί αυτή την αγορά» τόνισε η Ζεϊνέπ Μποζ.

Στην 24η Σύνοδο της Διακυβερνητικής Επιτροπής της Unesco στο Παρίσι, 29 και 30 Μαΐου, όσον αφορά την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσης, η Τουρκία αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει φιρμάνι, δεν υπάρχει έγγραφο με την σφραγίδα του Σουλτάνου που επιβεβαιώνει την πώληση των Μαρμάρων του Παρθενώνα στον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας, τον Λόρδο Έλγιν.

Αυτό το γεγονός είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί, όπως είπε και ο διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης, ξέρουμε τι είναι αυτό το φιρμάνι και εδώ και 200 χρόνια δεν έχει βρεθεί. Άρα δεν υπάρχει νομιμότητα από το Ηνωμένο Βασίλειο για την κράτηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γλυπτά Παρθενώνα: Δεν υπάρχει επίσημο οθωμανικό έγγραφο πώλησης των Μαρμάρων στον Έλγιν, λέει η αντιπρόσωπος της Τουρκίας στην Unesco"

Στέφανος Κασσελάκης: Κι άλλη παρανομία - Διαθέτει μετοχές στο εξωτερικό, το απαγορεύει ο νόμος Τσίπρα

Και νέα παράβαση του νόμου του 2016 - επί κυβέρνησης Τσίπρα - που αφορά τα πολιτικά πρόσωπα παραδέχεται ο Στέφανος Κασσελάκης , στο  excel που παρουσίασε ως «Πόεθν Έσχες» στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσσαλονίκη. Πέραν της συμμετοχής του στη διοίκηση της Osios LLC, Ο κ. Κασσελάκης δηλώνει ότι διαθέτει μετοχές αξίας 358.548 δολαρίων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κάτι που έχει απαγορευτεί για αρχηγούς κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο. 

Όπως αναφέρεται στο νόμο, απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών μέ έδρα την αλλοδαπή. Όπως είναι γνωστό, στην παρουσίαση του excel, ο κ. Κασσελάκης αρκέστηκε να αναφέρει ότι μεταβίβασε στις αρχές του 2024 την εταιρεία Osios, με έδρα το Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, όπου ισχύει ένα προνομιακό φορολογικό καθεστώς. δεν είπε όμως το παραμικρό για τις μετοχές του στη Wall Street. 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το excel του κ. Κασσελάκη: 

proionta-ependitika

Δείτε τι προβλέπει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα: 

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 3213/2003 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο τέταρτο παρ. 5 του ν. 4396/2016:

«1. Στον Πρωθυπουργό, στους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, στους Υπουργούς, στους αναπληρωτές υπουργούς και τους Υφυπουργούς, στους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές και όσους διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων ως ανωτέρω, στους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς της Βουλής και της Γενικής Κυβέρνησης, στους περιφερειάρχες και στους Δημάρχους απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα.

3. Η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή δια παρένθετου προσώπου συμμετοχή σε εταιρεία, που έχει έδρα στην αλλοδαπή τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ.
4. Για τις ανάγκες του παρόντος άρθρου παρένθετα πρόσωπα των ατόμων, που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος άρθρου, είναι:

α) οι σύζυγοι και οι εν διαστάσει σύζυγοί τους και τα πρόσωπα, με τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης,
β) οι πρώτου βαθμού συγγενείς τους,
γ) το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο ενεργεί, για οποιαδήποτε αιτία, για λογαριασμό ή καθ’ υπόδειξη ή κατ’ εντολή άλλου προσώπου, που κατέχει μία εκ των ιδιοτήτων που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος άρθρου.
5.α Μέσα σε αποκλειστική προθεσμία εξήντα ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου οφείλουν να μεταβιβάσουν τα περιουσιακά στοιχεία που αναφέρονται στην διάταξη.
β. Η μεταβίβαση δεν επηρεάζει και δεν αίρει το αξιόποινο για τις ήδη συντελεσθείσες παραβάσεις των διατάξεων που αφορούν σε εταιρίες που έχουν πραγματική ή καταστατική έδρα σε κράτος μη συνεργάσιμο στο φορολογικό τομέα ή σε κράτος που έχει προνομιακό φορολογικό καθεστώς κατά την έννοια του άρθρου 65 του Ν. 4172/2013 (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, Α΄167) και των υπουργικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί κατ’ επίκληση των ως άνω διατάξεων, όπως ισχύουν.
6. Η διάταξη του άρθρου 2 του Ποινικού Κώδικα δεν εφαρμόζεται για τις άνω παραβάσεις.
7. Το άρθρο 178 του Ν. 4389/2016 (Α΄97) καταργείται από τότε, που τέθηκε σε ισχύ.»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στέφανος Κασσελάκης: Κι άλλη παρανομία - Διαθέτει μετοχές στο εξωτερικό, το απαγορεύει ο νόμος Τσίπρα"

Έκπτωση 25% από τα ΚΤΕΛ σε ψηφοφόρους, δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους για διανομαρχιακές μετακινήσεις στις Ευρωεκλογές

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνει ότι θα υπάρξει έκπτωση 25% από τα ΚΤΕΛ σε ψηφοφόρους, δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους για διανομαρχιακές μετακινήσεις στις Ευρωεκλογές.

Κατά τη σχετική ανακοίνωση:

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ευχαριστεί θερμά την Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών για την ομόφωνη απόφασή της, σύμφωνα με την οποία όλα τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ θα χορηγήσουν έκπτωση για τη μετακίνηση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, εφόρων και ψηφοφόρων για τις Ευρωεκλογές.

Η έκπτωση 25% επί των ισχυουσών τιμών των κανονικών εισιτηρίων, αφορά μόνο στις διανομαρχιακές μετακινήσεις κατά το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 7 έως και την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024.

Η ανταπόκριση του προεδρείου του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών στο αίτημα, που απηύθυναν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, και η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ήταν άμεση.

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκπτωση 25% από τα ΚΤΕΛ σε ψηφοφόρους, δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους για διανομαρχιακές μετακινήσεις στις Ευρωεκλογές"

Νέες προκλήσεις από το τουρκικό Anadolu που μιλά για «τουρκική μειονότητα της Δυτ. Θράκης» και «μακεδονική μειονότητα»

Επιστροφή στον δρόμο των προκλήσεων για το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το οποίο κάνει λόγο για «Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης», «τουρκική μειονότητα» και για «μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, παρουσίασε, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, μία συνέντευξη της προέδρου του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, Τσιγδέμ Ασάφογλου.

Η Ασάφογλου είπε στο Anadolu ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη και υπερήφανη που έχει αναλάβει την προεδρία ενός τέτοιου κόμματος ως γυναίκα και σημειώνει: «Την ώρα που τα υπόλοιπα ελληνικά πολιτικά κόμματα δυσκολεύονται να βρουν υποψήφιες γυναίκες, εμείς φέτος ξεκινήσαμε με 25 γυναίκες που πιστεύουν στον αγώνα τους, που είναι αγωνίστριες, μητέρες, και αδελφές».

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα αποτελέσει πρότυπο για τις «Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης» και δήλωσε ότι έλαβαν θετικά σχόλια για την εικόνα αυτή κατά τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν στα χωριά, στο πλαίσιο των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και συνέχισε: «Οι Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης ήταν πάντοτε πολύ γενναίες. Όταν κοιτάμε τις φωτογραφίες της 29ης Ιανουαρίου, μπορούμε να δούμε πόσες πολλές γυναίκες ήταν εκεί. Ήταν πάντα πολύ γενναίες, πάντα αφοσιωμένες στον στόχο τους και είχαν μαχητικό πνεύμα».

«Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα»

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου είπε ακόμη ότι ανάμεσα στις 25 υποψήφιες γυναίκες είναι και η Ευγενία Νατσουλίδου που εκπροσωπεί τη «μακεδονική μειονότητα» στην περιοχή της Έδεσσας.

Εξάλλου, το TRTHABER χθες μετέδωσε: «Στην Ευρώπη επικρατεί αγωνία για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν 6-9 Ιουνίου. Στην περιοχή της 'Δυτικής Θράκης' στην Ελλάδα επικρατεί ένας ξεχωριστός ενθουσιασμός».

Παρουσιάζοντας την ιστορία του ΚΙΕΦ στο τουρκικό κανάλι αναφέρθηκαν τα εξής: «Ιδρύθηκε από τους ‘Τούρκους της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα’, συνεχίζει να είναι η φωνή της 'τουρκικής μειονότητας'. Το ΚΙΕΦ που ίδρυσε ο Σαντίκ Αχμέτ συμμετέχει στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν από 6 έως 9 Ιουνίου και ξεκίνησε έντονη προεκλογική εκστρατεία. Η πρόεδρος του κόμματος Τσιγδέμ Ασάφογλου δηλώνει ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως μειονότητα στην Ελλάδα, θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ‘Τούρκων της Δυτικής Θράκης’».

«Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να είσαι μειονότητα στην Ελλάδα. Και ειδικά το να είσαι τουρκική μειονότητα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Διότι αρνούνται την ταυτότητά μας, δεν μας υπολογίζουν, συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχουμε» δήλωσε η Τσιγδέμ Ασάφογλου στην κάμερα.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέες προκλήσεις από το τουρκικό Anadolu που μιλά για «τουρκική μειονότητα της Δυτ. Θράκης» και «μακεδονική μειονότητα» "

Κρήτη: Κακουργηματική δίωξη σε 3 ανήλικους – Επιτέθηκαν σε 14χρονο και του άρπαξαν 3,20 ευρώ!

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών Ηρακλείου οδηγούνται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, τρία αγόρια, ηλικίας 12,5 ετών το ένα και 15,5 ετών τα άλλα δύο, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για ληστεία από κοινού, σε βαθμό κακουργήματος. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι 3 ανήλικοι κατηγορούνται ότι, χρησιμοποιώντας βία και απειλές, απέσπασαν από ένα 14χρονο αγόρι το ποσό των 3,20 ευρώ. 
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ένας τον απείλησε, ο δεύτερος του "έριξε" μια κουτουλιά στον ώμο και ο τρίτος άρπαξε τα χρήματα!  

Για το περιστατικό, που καταγράφηκε έξω από Δημοτικό Σχολείο του Ηρακλείου, έγινε άμεσα καταγγελία στην αστυνομία. 
Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των τριών αγοριών. Οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην αρμόδια Ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθούν. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν ρωτήθηκαν για το τι έκαναν τα χρήματα που απέσπασαν από τον 14χρονο, απάντησαν ότι αγόρασαν μια... κίντερ σοκολάτα! 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης συνελήφθησαν και οι γονείς των αγοριών, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. 

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Κακουργηματική δίωξη σε 3 ανήλικους – Επιτέθηκαν σε 14χρονο και του άρπαξαν 3,20 ευρώ!"

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική - Προειδοποίηση για αύριο Τετάρτη

Ανακοίνωση για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική εξέδωσε η Πυροσβεστική.

Αναλυτικά:

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Τετάρτη 5/6.

Υψηλός κίνδυνος 3 σε:

  • Αττική
  • Βοιωτία
  • Αργολίδα
  • περιοχές Κορινθίας
  • νησιά Π.Ε. Ρόδου

Κατά την Aντιπυρική Περίοδο:

  • Απαγορεύεται η καύση σκουπιδιών ή ξερών χόρτων και κλαδιών στην ύπαιθρο.
  • Απαγορεύεται η χρήση εργαλείων που δημιουργούν σπινθήρες σε υπαίθριους χώρους με βλάστηση.
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές σε δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και βλάστηση.

Η πρόγνωση των μετεωρολόγων για ισχυρούς ανέμους

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ξεκινούν από την Πέμπτη τα μελτέμια, που φέρνουν έως και 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη αναφέρει πως σταδιακή αποκλιμάκωση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη, οπότε και θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες, που την Παρασκευή στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική - Προειδοποίηση για αύριο Τετάρτη "

ΕΜΑ: Τριδύναμα αντί για τετραδύναμα τα νέα εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης

Τις συστάσεις για τα στελέχη του ιού της εποχικής γρίπης που θα πρέπει να αντιμετωπίζει το εμβόλιο της ερχόμενης περιόδου, ανακοινώθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Κάθε χρόνο, ο EMA εκδίδει σχετικές συστάσεις με βάση τις παρατηρήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι οποίες ενημερώνονται από την επιδημιολογική κίνηση παγκοσμίως.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης (ETF) του EMA εξέδωσε μια δήλωση που συνιστά τη μετάβαση από τα τετραδύναμα σε τριδύναμα εμβόλια που δεν περιλαμβάνουν το συστατικό B/Yamagata.

Επί του παρόντος, τα περισσότερα εγκεκριμένα εμβόλια γρίπης είναι τετραδύναμα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν από τα τέσσερα κύρια στελέχη της γρίπης που ευθύνονται για την εποχική γρίπη: τα A(H1N1)pdm09 και A(H3N2), B/Victoria και B/Yamagata.

Ωστόσο, το στέλεχος B/Yamagata του ιού της γρίπης Β δεν έχει ανιχνευθεί σε κυκλοφορία από τον Μάρτιο του 2020. Αυτό πιστεύεται ότι οφείλεται εν μέρει στα μέτρα δημόσιας υγείας που ελήφθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι ιοί της γρίπης Β ευθύνονται για το ένα τέταρτο των ετήσιων μολύνσεων γρίπης.

Δεδομένου ότι το στέλεχος του ιού B-Yamagata δεν φαίνεται πλέον να αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία, δεν είναι απαραίτητο να συμπεριληφθεί στη σύνθεση των εμβολίων κατά της γρίπης.

Το ETF συνιστά ότι αυτό το στέλεχος θα πρέπει ιδανικά να αφαιρεθεί από όλα τα ζωντανά εξασθενημένα εμβόλια από τη σεζόν 2024/2025.

Προκειμένου να διασφαλιστούν οι προμήθειες εμβολίων για την επερχόμενη εκστρατεία εμβολιασμού, η μετάβαση σε τρισθενή σύνθεση για όλα τα άλλα εμβόλια κατά της γρίπης θα πρέπει να ολοκληρωθεί για την περίοδο 2025/2026.

Λαμβάνοντας υπόψη τη δήλωση του ETF και τις πληροφορίες και τις συστάσεις του ΠΟΥ, η ad hoc Ομάδα Εργασίας του EMA για τη γρίπη, εξέδωσε τις ακόλουθες συστάσεις για το στέλεχος για φέτος.

Οι παρασκευαστές ζωντανών εξασθενημένων εμβολίων ή τρισθενών εμβολίων με βάση τα αυγά θα πρέπει να περιλαμβάνουν αυτά τα τρία στελέχη ιού για την εποχή 2024/2025:

έναν ιό που μοιάζει με A/Victoria/4897/2022 (H1N1)pdm09.

έναν ιό που μοιάζει με A/Thailand/8/2022 (H3N2).

ένας ιός που μοιάζει με B/Austria/1359417/2021 (B/Victoria lineage).

Οι παρασκευαστές τρισθενών εμβολίων με βάση τα κύτταρα θα πρέπει να περιλαμβάνουν αυτά τα τρία στελέχη του ιού για την περίοδο 2024/2025:

έναν ιό που μοιάζει με A/Wisconsin/67/2022 (H1N1)pdm09.

έναν ιό που μοιάζει με A/Massachusetts/18/2022 (H3N2).

ένας ιός που μοιάζει με B/Austria/1359417/2021 (B/Victoria lineage).

Οι παρασκευαστές αδρανοποιημένων εμβολίων μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο παραγωγής ενός τετραδύναμου εμβολίου που θα περιέχει δύο στελέχη του ιού της γρίπης Β για την περίοδο 2024/2025. Σε αυτήν την περίπτωση, θεωρείται κατάλληλος ένας ιός που μοιάζει με B/Phuket/3073/2013 (B/Yamagata lineage) εκτός από τα στελέχη που αναφέρονται παραπάνω.

Ο Οργανισμός συνιστά στους κατόχους άδειας κυκλοφορίας να υποβάλλουν αιτήσεις για αλλαγή της σύνθεσης των κεντρικά εγκεκριμένων εμβολίων κατά της εποχικής γρίπης έως τις 17 Ιουνίου 2024.

 iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΜΑ: Τριδύναμα αντί για τετραδύναμα τα νέα εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης"

ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών σε γνωστό καφέ-εστιατόριο της Βάρκιζας

Κλειστό για δύο ημέρες είναι από το πρωί ένα από τα πλέον γνωστά καφέ εστιατόρια της Βάρκιζας. Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση, για τρεις εβδομάδες, από τις 7 έως τις 29 Μαΐου, είχε κόψει, αλλά δεν είχε διαβιβάσει στην ΑΑΔΕ 1.890 αποδείξεις, συνολικής αξίας 33.500 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 5.400 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα, που ο έλεγχος διαπίστωνε όλα αυτά, ο λογιστής της εταιρείας άρχισε απομακρυσμένα να διαβιβάζει, κατόπιν εορτής, τις αποδείξεις, που είχε «ξεχάσει» το εστιατόριο να διαβιβάσει στο σύστημα.

Η επιχείρηση σφραγίστηκε για δύο μέρες, της επιβλήθηκε πρόστιμο 2.700 ευρώ, ενώ οι ελεγκτές κάνουν φύλλο και φτερό τα φορολογικά της στοιχεία των προηγούμενων χρήσεων, για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και άλλες φορολογικές παραβάσεις

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών σε γνωστό καφέ-εστιατόριο της Βάρκιζας"

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο αθλητικογράφος Μανώλης Μαυρομμάτης

Εξιτήριο πήρε τη Δευτέρα από το Γενικό Κρατικό «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου νοσηλευόταν επί μήνες, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά του, στην Αθήνα, ο Μανώλης Μαυρομμάτης. Ο αθλητικογράφος μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης, όπου θα συνεχίσει τη θεραπεία του, σύμφωνα με τον «ΑΝΤ1».

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η σύζυγός του άφησε την τελευταία της πνοή, μετά από μακρά νοσηλεία, καθώς ήταν μαζί στη φωτιά στο σπίτι τους.

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγος του απεγκλωβίστηκαν από το φλεγόμενο διαμέρισμα τους, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, τα ξημερώματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου του ζεύγους, στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι. Με το που έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά, στο σημείο κλήθηκαν και επενέβησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το ζεύγος, το οποίο εκείνη την ώρα κοιμόταν.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο αθλητικογράφος Μανώλης Μαυρομμάτης"

Καμένα Βούρλα: «Οι κλέφτες δρουν καθημερινά και κυκλοφορούν άνετοι σαν γείτονες»

Την ώρα που το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαφημίζει την αστυνόμευση της πρωτεύουσας, η ελληνική επαρχία είναι πραγματικά στο έλεος κάθε λογής παραβατικότητας.

Πριν στεγνώσει η μελάνη από το θέμα «Χωρίς αστυνομικούς η Φθιώτιδα - Αφήνουν την περιφέρεια για την Αθήνα & τους επισήμους», μια σειρά από γεγονότα έρχονται να επιβεβαιώσουν τη δραματική έλλειψη αστυνόμευσης, αποτέλεσμα της υποστελέχωσης σχεδόν όλων των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.

Έξι κλοπές στον ίδιο δρόμο

Κάτοικος Καμένων Βούρλων από τη γειτονιά «Χαλάσματα», καταγγέλλει στο LamiaReport, έξι (6) κλοπές στον ίδιο δρόμο, σε διάστημα όχι μεγαλύτερο του ενός μήνα! Οι τελευταίες στις 13:30’ το μεσημέρι της Κυριακής (2/6), όταν ο κλέφτης ήρθε τετ α τετ με τη νεαρή ιδιοκτήτρια του σπιτιού. Η τελευταία επέστρεφε με το αυτοκίνητό της, με τη μητέρα της και το ανήλικο παιδί της, όταν ο κλέφτης αποχωρούσε σαν κύριος από την αυλή της.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έψαχναν για παλιοσίδερα, εκείνη την ώρα όμως μια γειτόνισσα φώναξε για κλοπή του πορτοφολιού της. Σύμφωνα με όσα λέει αυτόπτης μάρτυρας στο LamiaReport, από τις γωνίες πετάχτηκαν άλλα 4 άτομα, ενώ ο κλέφτης ατάραχα της είπε «μην τολμήσεις να πάρεις τηλέφωνο» και τη «διέταξε», να κάνει στην άκρη το αυτοκίνητό της προκειμένου αυτός και οι συνεργοί του να αποχωρήσουν με ένα μαύρο ΙΧΕ. Να τονίσουμε ότι το σημείο είναι σε μονόδρομο και δε χωράνε δύο αυτοκίνητα μαζί!

Επίσης να σημειώσουμε ότι το κλεμμένο πορτοφόλι βρέθηκε λίγο αργότερα πεταμένο με τις κάρτες και τις ταυτότητες κι έλειπαν μόνο τα 200 ευρώ που είχε επίσης μέσα.

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο», μας λέει κάτοικος της περιοχής που περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τα όσα βιώνουν. «Οι κλέφτες συμπεριφέρονται κυριολεκτικά σαν να είναι γείτονες. Έρχονται καθημερινά κάνουν ότι κάνουν και φεύγουν ανενόχλητοι σαν κύριοι. Η αστυνομία γνωρίζει αλλά δηλώνει αδυναμία να βρίσκεται παντού, δεν προλαβαίνει», υποστηρίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η ακτίνα δράσης των κλεφτών - διαρρηκτών, ξεκινά από το Μώλο και φτάνει μέχρι το Λογγό, αναφορικά με το Δήμο Καμένων Βούρλων. Ο αριθμός των κλοπών είναι διψήφιος, ωστόσο τις περισσότερες φορές η λεία είναι μικρή και οι ιδιοκτήτες δεν ασχολούνται καν να τις καταγγείλουν.

«Τι πρέπει να κάνουμε επιτέλους. Είμαστε απροστάτευτοι, πως θα καλυφθούμε. Προσωπικά πιστεύω ότι είμαστε στο σημείο ή να μας σκοτώσουν ή να τους σκοτώσουμε», μας λέει έτερος πολίτης φανερά αγανακτισμένος.

Τουριστικός προορισμός

Το ΑΤ Καμένων Βούρλων είναι μία από τις υπηρεσίες που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα σε προσωπικό, έχοντας να εκτελέσει και την καθημερινή γραφειοκρατία.

Τα πολύ δύσκολα ωστόσο είναι ακόμη μπροστά, καθώς τους καλοκαιρινός μήνες ο πληθυσμός της περιοχής 5πλασιάζεται.

Ενδεικτικά, την Κυριακή 2 Ιουνίου τα Καμένα Βούρλα, αλλά και το σύνολο των παραλιών γέμισαν ασφυκτικά, σε σημείο να μη βρίσκεις κάπου να καθίσεις! Αυτός ο κόσμος απαιτεί ασφάλεια και αστυνόμευση, αντί όμως το αστυνομικό προσωπικό να διπλασιάζεται, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο με τις μισές θέσεις να μη καλύπτονται, ενώ θα πρέπει να βγουν μετά τις Ευρωεκλογές και οι καλοκαιρινές τους άδειες.

Θα ήταν καλό λοιπόν να ερωτηθεί ο κ. Υπουργός ποιος ακριβώς θα μείνει πίσω να λειτουργήσει τα Τμήματα της Ελληνικής επαρχίας.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Καμένα Βούρλα: «Οι κλέφτες δρουν καθημερινά και κυκλοφορούν άνετοι σαν γείτονες» "

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 22χρονος Αλβανός οργανωμένος οπαδός του Άρη για τον εμπρησμό στα γραφεία της ΠΑΕ

Ο εμπρησμός στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης σημειώθηκε μετά τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Ένας νεαρός συνελήφθη, κατηγορούμενος για τον εμπρησμό στα γραφεία της ΠΑΕ ‘Αρης, στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης», λίγες ώρες μετά τον χαμένο τελικό των «κιτρίνων» στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου από τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για έναν 22χρονο, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος φέρεται ως οργανωμένος οπαδός του ‘Αρη, ενώ, κατά πληροφορίες, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για ληστείες, έχοντας εκτίσει ποινή εγκλεισμού γι’ αυτό το λόγο σε κατάστημα κράτησης.

Εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα από τις ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθη το προηγούμενο 24ωρο. Ο ίδιος αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο ανακριτή για να απολογηθεί και να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ύστερα κι από σχετική εισαγγελική εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, αφορά αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, εμπρησμό, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, απειλή, παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, όπως επίσης και για ναρκωτικά.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο 22χρονος κατηγορούμενος, τις βραδινές ώρες της 25ης Μαΐου, με τη χρήση πυροτεχνικών κατασκευών, τύπου ναυτικού πυρσού, έβαλε φωτιά στα γραφεία της ΠΑΕ ‘Αρης, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά, ενώ, στη συνέχεια, με τον ίδιο τρόπο προκάλεσε φθορές σε κάδους απορριμμάτων που βρίσκονταν έξω από καφετέρια που στεγάζεται εντός του «Κλ. Βικελίδης». Κατά την ίδια ανακοίνωση, απείλησε λεκτικά τους υπαλλήλους του παραπάνω καταστήματος. Επιπλέον, κατά τη σύλληψή του, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Για την κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ενώ για τις υπόλοιπες πράξεις θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 22χρονος Αλβανός οργανωμένος οπαδός του Άρη για τον εμπρησμό στα γραφεία της ΠΑΕ"

Eshop «εξαφανίστηκε» χωρίς να παραδώσει παραγγελίες – Ποιο είναι

Μία ακόμη μεγάλη απάτη, με ηλεκτρονικό κατάστημα (Eshop) που πήρε τα χρήματα από παραγγελίες που έλαβε, αλλά δεν παρέδωσε κανένα προϊόν, έρχεται στο φως.

Το συγκεκριμένο eshop συνεργαζόταν με το Skroutz αλλά εμφανιζόταν και στο Bestprice.gr. Τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο και αυτή τη στιγμή, το συγκεκριμένο eshop είναι «εξαφανισμένο» και στα τηλέφωνα επικοινωνίας απλώς ακούγεται ένα ηχογραφημένο μήνυμα που ενημερώνει για καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», έχουν γίνει πολλές καταγγελίες το τελευταίο διάστημα για το συγκεκριμένο eshop. Αρχικά, το κατάστημα ενημέρωνε τους πελάτες ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις περίπου μίας εβδομάδας από την εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης, ενώ αργότερα, η μία εβδομάδα έγινε ολόκληρος μήνας.

Τώρα, το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι ακόμα στον «αέρα», αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμο προϊόν προς πώληση.

Εάν κάποιος επιχειρήσει να επικοινωνήσει, θα ακούσει ένα ηχογραφημένο μήνυμα που λέει:

«Ζητούμε συγγνώμη για τις καθυστερήσεις στις παραγγελίες σας και την όποια ταλαιπωρία σάς έχει δημιουργηθεί. Εργαζόμαστε εντατικά για την επίλυση των προβλημάτων και τη βελτίωση των υπηρεσιών μας. Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το φυσικό κατάστημα είναι κλειστό και έχει μια πινακίδα απ’ έξω που γράφει «κλειστό λόγω απογραφής». Ο ιδιοκτήτης αναζητείται.

Τα ποσά που έχει πληρώσει ο κάθε πελάτης είναι αρκετές εκατοντάδες ευρώ, αφού αφορά κυρίως αγορές κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και περιφερειακών για υπολογιστές.

Το κατάστημα δεν αναφέρεται, ωστόσο, η περιγραφή στο ρεπορτάζ του «φωτογραφίζει» ξεκάθαρα. Πρόκειται για κατάστημα πώλησης προϊόντων τεχνολογίας με έδρα το Καρπενήσι.

Τι θα γίνει τώρα; Οι ανεκπλήρωτες παραγγελίες που έγιναν στο Skroutz Marketplace ήταν πέντε και ικανοποιήθηκαν από άλλους συνεργάτες της πλατφόρμας.

Όμως, αρκετοί που είχαν πληρώσει με κάρτα και έχουν αμφισβητήσει τη συναλλαγή, δεν έχουν λάβει ακόμα τα χρήματά τους πίσω. Όσο για εκείνους που πλήρωσαν με έμβασμα στην τράπεζα ή με τιμολόγιο, είναι στη χειρότερη θέση, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης της συναλλαγής.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Eshop «εξαφανίστηκε» χωρίς να παραδώσει παραγγελίες – Ποιο είναι"

Καλαμάτα: Συνελήφθησαν οι γονείς της 29χρονης που την υποχρέωναν να ζει σε ξύλινο κλουβί

Συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης οι γονείς της 29χρονης κοπέλας, την οποία υποχρέωναν να διαβιεί μέσα σε αυτοσχέδια ξύλινα κλουβιά, καθώς, όπως υποστηρίξαν, πάσχει από ένα σοβαρό ψυχοσωματικό νόσημα με αποτέλεσμα να γίνεται επιθετική και επικίνδυνη για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. 

Γύρω στις 12 πέρασαν το κατώφλι της εισαγγελίας, ενώ η 29χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομειο Καλαμάτας για εξετάσεις, όπου θα παραμείνει εκεί μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο ίδρυμα που θα τη φιλοξενήσει.

Η μητέρα της 29χρονης ανέφερε στο protothema.gr πως για το δικό της το καλό την είχαν κλειδωμένη μέσα στα αυτοσχέδια ξύλινα κλουβιά, καθώς οι γιατροί δεν μπόρεσαν ποτέ να τη βοηθήσουν, παρότι εκείνοι ζητούσαν επί χρόνια βοήθεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται στις 14 Ιουλίου 2022, όταν στο ΑΤ Καλαμάτας έφθασε εισαγγελική παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με διερεύνηση των αδικημάτων της παράνομης κατακράτησης και έκθεσης σε βάρος της 29χρονης η οποία, όπως σημειώνεται στα σχετικά έγγραφα, έχει διαγνωσθεί με μέτρια νοητική υστέρηση με σύνοδες συμπεριφορές.

Η σχετική παραγγελία έγινε με αφορμή υπηρεσιακό σημείωμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γ.Ν Καλαμάτας, η οποία πραγματοποίησε στις 25 Μαΐου 2022 αυτοψία σε συνεργασία με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Καλαμάτας, και είχε διαπιστώσει ότι το παραπάνω πρόσωπο ΑΜΕΑ διαβιούσε σε δωμάτιο που αντί για πόρτα είχαν τοποθετηθεί ξύλινα κάγκελα με λουκέτο.

Η ύπαρξη των διαχωριστικών αιτιολογήθηκε από τους ανάδοχους γονείς ως το μοναδικό μέσο για αποτροπή επιθετικής συμπεριφοράς της κοπέλας αλλά και αποτροπής του κινδύνου αυτοτραυματισμού της.

Στις 14 Ιουλίου 2022 αστυνομικοί του Α.Τ Καλαμάτας επισκέφθηκαν το σπίτι της οικογένειας όπου και διαπίστωσαν την ύπαρξη της ξυλοκατασκευής στο δωμάτιο με τους γονείς να ισχυρίζονται ότι ο λόγος της ύπαρξης αυτής είναι για την προστασία της 29χρονης από κρίσεις που παθαίνει.

Περαιτέρω μετά από ένορκη μαρτυρική κατάθεση ψυχιάτρου του Γ.Ν. Καλαμάτας, προέκυψε ότι η κοπέλα είχε εξεταστεί τρεις φορές το 2022 και είχε διαγνωστεί με μη καθορισμένη οργανική ψύχωση και μέτρια νοητική καθυστέρηση μη δυνάμενη να αυτοεξυπηρετηθεί και να κατανοήσει πράγματα, ενώ δεν έχρηζε εκούσιας ή ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική.

Τι δήλωσε η μητέρα της 29χρονης

Σε δηλώσεις προέβη και η μητέρα της 29χρονης, η οποία εξηγεί πως όλα ξεκίνησαν με την έλειψη ενός φαρμάκου που την πείραζε το 2017. Όπως σημειώνει η ίδια, δεν βρέθηκε ποτέ άλλο φάρμακο, παρά μόνο ένα κοκτέιλ φαρμάκων που έπαιρνε, επειδή ήταν επιθετική. «Όπως σιγά σιγά την κλείσαμε, έτσι σταδιακά θέλαμε να την ξανανοίξουμε με τους ειδικούς, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ κανείς», είπε η κα Νινιού.

 

Η μητέρα της κοπέλας τόνισε πως την είχε πάει σε όλους τους ειδικούς, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε επαρκώς με την κατάστασή της, συμπληρώνοντας μάλιστα πως οι συνθήκες διαβίωσής της είναι «μια χαρά», αφού δεν είναι όλες τις ώρες κλεισμένη μέσα στην ξύλινη κατασκευή. «Είναι μια κατασκευή στο δωμάτιο που είναι σαν κούνια δίπλα στο κρεβάτι της. Το ξύλο ανεβαίνει μέχρι το ταβάνι. Τις περισσότερες ώρες είναι είτε εκεί είτε έξω στην αυλή...Το κάνουμε αυτό για να μην μας επιτίθεται».

«Το παιδί έχει περάσει δύσκολα. Με αυτά που έχει περάσει και λίγα κάνει», αναφέρει η μητέρα για την επιθετικότητα της κόρης της. «Απλά δεν έχει δουλευτεί, κανείς δεν ενδιαφέρεται να τη βοηθήσει». Η μητέρα ζητά οι υπηρεσίες πρόνοιας να δείξουν ενδιαφέρον για την κοπέλα, αλλά παραμένοντας υπό την δική της κύρια φροντίδα, την οποία έχει αναλάβει η ίδια εξολοκλήρου. Επίσης, σχολιάζει πως δεν κρατούσαν ποτέ κρυφή την κατάστασή της.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καλαμάτα: Συνελήφθησαν οι γονείς της 29χρονης που την υποχρέωναν να ζει σε ξύλινο κλουβί"

Φρίκη στη Χαλκίδα: Σκότωσε την 63χρονη και έφαγε τα λεφτά στα «φρουτάκια» – Η κυνική ομολογία του 37χρονου δράστη

Αποτροπιασμός στη Χαλκίδα… «Την έσπρωξα από την σκάλα. Πήγε όμως να σηκωθεί και την έσπρωξα ξανά, και έφθασε μέχρι κάτω. Ζούσε όμως και φώναζε βοήθεια. Τότε πήρα ένα μαχαίρι από την κουζίνα και την μαχαίρωνα μέχρι που σταμάτησε».

Με αυτά τα λόγια ο 37χρονος κατ΄ομολογίαν δράστης της άγριας δολοφονίας μιας 63χρονης γυναίκας στη Χαλκίδα, περιέγραψε τη στιγμή του φόνου στα στελέχη του Ανθρωποκτονιών, λίγα λεπτά μετά τη σύλληψή του.

Ο δράστης, δήλωσε εθισμένος στο τζόγο και υποστήριξε πως «είχε μπλέξει» και επέλεξε να ληστέψει την άτυχη γυναίκα καθώς γνώριζε ότι είχε χρήματα στο σπίτι της. Μάλιστα όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του ο 37χρονος, μια ημέρα πριν τον φόνο «είχα συναντηθεί με την κόρη του θύματος η οποία του είχε εκφράσει τον προβληματισμό της τι θα κάνει με την μητέρα της που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα γιατί θα έλειπε η οικιακή βοηθός. Εγώ νόμιζα ότι η μητέρα της είναι κατάκοιτη, ήξερα ότι έχει το κλειδί στη γλάστρα. Άνοιξα την πόρτα, νομίζοντας ότι είναι στο κρεβάτι και θα έψαχνα για το κομποδεμα, τα χρήματα που είχε. Όταν μπήκα με είδε που έψαχνα, την βρήκα μπροστά μου και εκείνη άρχισε να φωνάζει. Την έσπρωξα από τη σκάλα. Πήγε όμως να σηκωθεί και την έσπρωξα ξανά, και έφθασε μέχρι κάτω. Ζούσε όμως και φώναζε βοήθεια. Τότε πήρα ένα μαχαίρι από την κουζίνα και την μαχαίρωνα μέχρι που σταμάτησε».

xalkida prosopo

Στην συνέχεια ο δράστης έψαξε όλους τους χώρους του σπιτιού, βρήκε τα 7.000 ευρώ, τα πήρε και έφυγε…

Η άτυχη 63χρονη εντοπίστηκε νεκρή στις 10 Μαΐου και αρχικά ο θάνατος της αποδόθηκε σε φυσικά αίτια. Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε από στελέχη της ασφάλειας, εντοπίστηκε εντός της οικείας δακτυλικό αποτύπωμα του άνδρα, ενώ κάμερες κλειστού κυκλώματος, τον κατέγραψαν να μπαίνει στο σπίτι της ηλικιωμένης λίγες ώρες πριν εντοπιστεί νεκρή η γυναίκα. Ο 37χρονος, είχε το θράσος να εμφανιστεί μάλιστα στην κηδεία της 63χρονης, για να συλληπηθεί την κόρη του θύματος, η οποία είναι παιδική του φίλη.

Εντός της ημέρας ο δράστης, θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα Χαλκίδας για να του ασκηθούν διώξεις.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρίκη στη Χαλκίδα: Σκότωσε την 63χρονη και έφαγε τα λεφτά στα «φρουτάκια» – Η κυνική ομολογία του 37χρονου δράστη"

Δύο 16χρονα κορίτσια δέχθηκαν επίθεση από ομάδα κοριτσιών έξω από σχολείο της Ξάνθης

Δυο16χρονα κορίτσια κατήγγειλαν χθες (3 Ιουνίου) ότι δέχθηκαν επίθεση στις 16:45, έξω από Μεονοτικό Σχολείο της Ξάνθης, από τρία άλλα 17χρονα κορίτσια και μία ακόμη άγνωστη.

Αρχικά η μία από τις 16χρονες δέχτηκε χτυπήματα στην αυλή του σχολείου στα χέρια και το κεφάλι, με την παρέμβαση ενός εκπαιδευτικού όμως το περιστατικό σταμάτησε. Συνέχεια δόθηκε από την ομάδα των 17χρονων έξω από το σχολείο, οι οποίες επιτέθηκαν ξανά με κλωτσιές και γροθιές στις δύο 16χρονες.

Μια από τα θύματα μεταφέρθηκε με εκδορές στο νοσοκομείο, της χορηγήθηκαν πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Τα τρία κορίτσια που τους επιτέθηκαν συνελήφθησαν, ενώ μια ακόμη άγνωστη αναζητείται, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερες. Συνελήφθησαν οι γονείς τους που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο 16χρονα κορίτσια δέχθηκαν επίθεση από ομάδα κοριτσιών έξω από σχολείο της Ξάνθης"

Κλοπή σε ζωντανή μετάδοση του ΣΚΑΪ: Άνδρας άρπαξε αλυσίδα από τον λαιμό γυναίκας σε παραλία (αδιανόητο βίντεο)

Ένα απρόοπτο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί, Τρίτη (04/06), στην παραλία του Αλίμου, όταν κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης του ΣΚΑΪ, ένας άνδρας καταγράφηκε να προσεγγίζει ηλικιωμένη και να της τραβά από το λαιμό τη χρυσή αλυσίδα.

Στη συνέχεια ο κλέφτης τράπηκε σε φυγή.

Ενώ ο δημοσιογράφος βρισκόταν στον τηλεοπτικό «αέρα», η ηλικιωμένη γυναίκα προσπαθούσε να μπει στην θάλασσα, όταν από το πουθενά ο δράστης με γρήγορες κινήσεις της έκλεψε την αλυσίδα.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε αργότερα ο δημοσιογράφος, ο δράστης είχε και συνεργό και συγκεκριμένα, «έναν ψηλό που τον περίμενε». Η παθούσα, μιλώντας αργότερα στον ΣΚΑΪ, είπε ότι, «πήγα να κάνω μπάνιο, έκανα τον σταυρό μου και ήρθε και μου τον πήρε. Με αιφνιδίασε. Ήταν ακριβός σταυρός, ήταν χοντρή η αλυσίδα. Δεν έχω ξανά δει κάτι τέτοιο, αν και έρχομαι συχνά».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλοπή σε ζωντανή μετάδοση του ΣΚΑΪ: Άνδρας άρπαξε αλυσίδα από τον λαιμό γυναίκας σε παραλία (αδιανόητο βίντεο)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news