facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Βόμβα FBI για TikTok: Επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το TikTok για να ελέγξει δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών χρηστών, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, σε ακρόαση στην αμερικανική Γερουσία, σημειώνοντας ότι αυτή η κινεζική εφαρμογή «βρίθει» ανησυχιών για την ασφάλεια.

Ο Ρέι τόνισε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας σε μια ακρόαση σχετικά με τις παγκόσμιες απειλές για την ασφάλεια των ΗΠΑ, ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει το TikTok για να ελέγξει λογισμικό σε εκατομμύρια συσκευές και να καθοδηγεί αφηγήματα για να διχάσει τους Αμερικανούς σχετικά με την Ταϊβάν ή άλλα ζητήματα.

«Ναι, και θα ήθελα να επισημάνω σε αυτό το τελευταίο, συγκεκριμένα, ότι δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα βλέπαμε πολλά από τα εξωτερικά σημάδια ότι αυτό συμβαίνει, αν συνέβαινε», τόνισε ο διευθυντής του FBI σχετικά με τις ανησυχίες ότι η Κίνα θα μπορούσε να τροφοδοτήσει χρήστες με παραπληροφόρηση.

«Αυτό είναι ένα εργαλείο που είναι τελικά υπό τον έλεγχο της κινεζικής κυβέρνησης – και, για μένα, βρίθει ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια», τόνισε.

Ο Λευκός Οίκος υποστήριξε νομοθεσία που κατατέθηκε την Τρίτη από δώδεκα γερουσιαστές για να δώσει στην κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν νέες εξουσίες να απαγορεύσει το TikTok και άλλες τεχνολογίες που έχουν έδρα στο εξωτερικό, αν αυτές συνιστούν απειλές για την εθνική ασφάλεια. Η έγκριση ενίσχυσε τις προσπάθειες ορισμένων βουλευτών να απαγορεύσουν τη δημοφιλή εφαρμογή, η οποία ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance και χρησιμοποιείται από περισσότερους από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της διευθύντριας Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Αβρίλ Χέινς, του διευθυντή της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς και του διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, Πολ Νακασόνε, συμφώνησαν στην ακρόαση ότι το TikTok αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ο Νακασόνε εξέφρασε την Τρίτη ανησυχία κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στη Γερουσία σχετικά με τη συλλογή δεδομένων του TikTok και τη δυνατότητα διευκόλυνσης των επιχειρήσεων ευρείας επιρροής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Βόμβα FBI για TikTok: Επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ "

Τραγωδία στα Τέμπη: Έρχονται άμεσα νέες ποινικές διώξεις - Στο επίκεντρο ο επιθεωρητής και ο σταθμάρχης που έφυγε πριν τις 23:00

Ραγδαίες είναι οι δικαστικές εξελίσσεις για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ενώ σφίγγει ο κλοιός για τους υπεύθυνους του ΟΣΕ.

Ειδικότερα, αναμένεται να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις, πέραν αυτής που έχει ασκηθεί στον προφυλακισμένο 59χρονο σταθμάρχη του ΟΣΕ -σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή και διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών.

Παράλληλα, αναμένεται να παραδοθούν τα πορίσματα των δύο δικαστικών πραγματογνωμόνων-εξειδικευμένων επιστημόνων, οι οποίοι έχουν οριστεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, Απόστολο Τζαμαλή. Ήδη, σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των δύο δικαστικών πραγματογνωμόνων με τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς της Λάρισας, που χειρίζονται την υπόθεση των Τεμπών και υπήρξε προφορική ενημέρωση.

Τα πορίσματα, τα οποία θα περιέχουν κρίσιμα στοιχεία, θα αξιολογηθούν από τις δικαστικές αρχές.

Τα πορίσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων θα καταγράφουν τα αίτια και τους υπεύθυνους της τραγωδίας, αλλά και το τι τελικά έγινε. Επιπλέον, θα ρίξουν φως σε γεγονότα που δεν είναι γνωστά για το δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ θα αποτελέσουν πυξίδα πλεύσης για τις ποινικές -και όχι μόνο- έρευνες.

Νέες ποινικές διώξεις πιθανώς και αύριο

Ακόμη, αναμένεται να ασκηθούν, εκτός απροόπτου, νέες διώξεις -πιθανώς και αύριο- κατά υπαλλήλων του ΟΣΕ, που κατέχουν κομβικές θέσεις μέσα στον σιδηροδρομικό Οργανισμό. Στο επίκεντρο των ερευνών είναι ο επιθεωρητής που έβαλε τον επίμαχο άπειρο σταθμάρχη στις νυχτερινές βάρδιες, ενώ οι έρευνες ήδη στρέφονται και στον σταθμάρχη της προηγούμενης βάρδιας, που όφειλε να είναι στη θέση του-υπηρεσία του έως τις 23:00 και έφυγε νωρίτερα.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, δεν επικοινώνησε με τον σταθμάρχη της Λάρισας στο ραδιοτηλέφωνο, αφού τέτοιες κλήσεις δεν έχουν καταγραφεί. Παρ' όλα αυτά, δεν έχει καταστεί μέχρι στιγμής γνωστό αν ο άτυχος μηχανοδηγός προσπάθησε να τον βρει στο κινητό ή αν τον κάλεσε και δεν απαντούσε, κάτι που θα προκύψει από τις έρευνες στο τηλέφωνο του σταθμάρχη, που έχει ήδη κατασχεθεί.

Εξάλλου, την προσεχή Παρασκευή, θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών των 21 προέδρων Εφετών και Εφετών της Λάρισας, προκειμένου να αποφασίσει για το εάν θα ανατεθεί ή όχι η υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών σε εφέτη ανακριτή. Τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών της Λάρισας έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της θεσσαλικής πρωτεύουσας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, προκειμένου η υπόθεση να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή.

Αναλυτικότερα, ο κ. Δασκαλόπουλος στο σχετικό έγγραφό του σημείωνε: «Ενόψει των τεράστιων και πολυσύνθετων ευθυνών που ανακύπτουν από τα μέχρι αποδεικτικά στοιχεία επιβάλλεται να εξεταστούν σύντομα και ενδελεχώς τα πάντα είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής άλλων προσώπων στο έγκλημα του άρθρου 291του Ποινικού Κώδικα (διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, είτε στο πλαίσιο διάπραξης άλλων συναφών εγκλημάτων)». 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στα Τέμπη: Έρχονται άμεσα νέες ποινικές διώξεις - Στο επίκεντρο ο επιθεωρητής και ο σταθμάρχης που έφυγε πριν τις 23:00"

Συνεχίζεται ως την Παρασκευή η απεργία των σιδηροδρομικών μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Επιμένουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι σιδηροδρομικοί που συνεχίζουν την απεργία τους ως την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των τρένων, αλλά ούτε και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ), επισημαίνει ότι θα επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους μετά τη συνάντηση που θα έχουν με τον υπουργό.

Σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός έδωσε το χρονικό πλαίσιο για την επανεκκίνηση των δρομολογίων των τρένων, η οποία θα γίνει ως το τέλος Μαρτίου, με την προϋπόθεση της ασφαλούς κυκλοφορίας τους.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζεται ως την Παρασκευή η απεργία των σιδηροδρομικών μετά την τραγωδία στα Τέμπη"

Βουλή: Μετωπική σύγκρουση ΝΔ και αντιπολίτευσης με φόντο τις μεγάλες διαδηλώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης σημειώθηκε απόψε στη Βουλή. Αφορμή, η πανελλαδική διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στο επίκεντρο της πολιτικής διαμάχης στη Βουλή βρέθηκε η πανελλαδική πορεία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τα αίτια και τις ευθύνες, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για «την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης έκανε λόγο για διαχρονικά προβλήματα και τόνισε ότι για αυτή τη τραγωδία δεν έχει ευθύνες μόνο η σημερινή κυβέρνηση και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία κλίματος διχασμού και πόλωσης.

«Τα προβλήματα ήταν διαχρονικά, και δεν είναι μόνο οι ευθύνες σε αυτή τη κυβέρνηση. Είναι ένα διαχρονικό σύστημα το οποίο έχει τις δικές του ευθύνες ανάλογα με τις περιόδους διακυβέρνησης. Το δάχτυλο που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τη κυβέρνηση ότι είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι είναι η απόλυτη αλήθεια; Δεν κυβερνήσατε εσείς; Λύσατε εσείς τα προβλήματα; Τα προβλήματα ήταν διαχρονικά και δεν αντιμετωπίστηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης και συνέχισε:

«Βεβαίως κοιτάμε και με θλίψη και με πόνο τους γονείς και τις οικογένειες των θυμάτων. Παράλληλα όμως σκεφτόμαστε ότι πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες τραγωδίες. Και πρέπει για αυτό, όλοι μαζί να συνεργαστούμε. Δεν πρέπει να γίνονται εμπρηστικές δηλώσεις και τοποθετήσεις. Χρειάζεται να ακούγονται ψύχραιμες, ενωτικές φωνές. Δυστυχώς όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις τοποθετήσεις των στελεχών του προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα διχασμού και πόλωσης. Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε αλλά θα απαντήσουμε με ευθύνη απέναντι στα προβλήματα. Είπαμε ένα ειλικρινές μεγάλο συγνώμη προς τον ελληνικό λαό κα πάμε μπροστά για να δώσουμε λύσεις». 
 
Βουλή – Σκουρλέτης: «Υποκριτική και ανειλικρινής η συγνώμη Μητσοτάκη»

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, έκανε λόγο για μία πρωτόγνωρη τη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πρωτοπόρους τους νέους που ζητάνε, όπως είπε, να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη για τη δολοφονία παιδιών στο έγκλημα των Τεμπών, χαρακτήρισε υποκριτική και ανειλικρινή τη συγνώμη του πρωθυπουργού ενώ καταλόγισε «εγκληματικές ευθύνες» στη κυβέρνηση.

Παράλληλα, κάλεσε τη κυβέρνηση να απαντήσει αν καλύπτει τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, που όπως είπε, «με απόλυτο κυνισμό ανέφερε ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεν μπορούσε να πει στα παιδιά να μην μπαίνουν στα τρένα».

«Τα αμείλικτα ερωτήματα μένουν αναπάντητα και πληθαίνουν. Γιατί απαξιώθηκε ο ΟΣΕ και γιατί πάρθηκαν εγκληματικές αποφάσεις από τη κυβέρνηση σας οδηγώντας σε αυτή τη τραγική νύχτα. Είναι τεράστιες και εγκληματικές οι ευθύνες σας και δεν μπορείτε να τις καλύψετε με τις υποκριτικού τύπου δηλώσεις των στελεχών σας και του πρωθυπουργού που έσπευσε στην εύκολη λύση της διάχυσης ευθυνών. Είναι ένα διαρκές δικό σας έγκλημα. Είστε πολιτικά ένοχοι. Επιλέγετε ένα καταστροφικό παιχνίδι καλλιεργώντας την αντίληψη ότι όλοι ίδιοι είμαστε, όμως εμείς δεν μειώνουμε τις δικές σας ευθύνες», επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

Βουλή – Διγαλάκης: «Η Δικαιοσύνη να αποδώσει ταχύτατα τις ευθύνες»

«Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων. Μετά τη συγνώμη που με παρρησία εξέφρασε ο πρωθυπουργός, αυτό που πρέπει να γίνει είναι η δικαιοσύνη να αποδώσει ταχύτατα τις ευθύνες, και όπως δεσμεύτηκε και ο ίδιος να παρθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου έτσι ώστε αυτό το δυστύχημα να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Διγαλάκης.

Βουλή – Φίλης: «Πρωτόγνωρα μεγάλη διαδήλωση για το έγκλημα των Τεμπών»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης υπογράμμισε ότι αυτή η πρωτόγνωρα μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας για το έγκλημα των Τεμπών, έγινε «μέσα σε κλίμα πένθους αλλά και οργής των νέων παιδιών, που διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή αλλά και μια αξιοπρεπή θέση στη κοινωνία», όπως είπε.

Βουλή – Γιαννακοπούλου: «Απαντήσεις στα πολλά και αμείλικτα ερωτήματα που έχουν προκύψει»

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, έκανε λόγο για «μία εθνική τραγωδία που έχει πλημμυρίσει με θλίψη και δικαιολογημένη οργή την ελληνική κοινωνία η οποία περιμένει απαντήσεις στα πολλά και αμείλικτα ερωτήματα που έχουν προκύψει».

«Ολόκληρη η κοινωνία απαιτεί καθαρές απαντήσεις, απαιτεί πρωτοβουλίες, απαιτεί ανάληψη ευθυνών ώστε να μην ξαναγίνει κανένα τραγικό δυστύχημα», τόνισε.

Βουλή – Καραθανασόπουλος: «Ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού»

«Δεν μπορείτε να σταματήσετε την οργή του λαού, που είναι ένα ποτάμι φουσκωμένο που θα σας παρασύρει και θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους των εγκλημάτων και τη πολιτική που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για προδιαγεγραμμένα πολύνεκρα δυστυχήματα και οδηγεί το λαό και τη νέα γενιά σε αδιέξοδο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Βουλή – Βιλιάρδος: «Χρονικό ενός προαναγγελθέντος δυστυχήματος»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος, έκανε λόγο για κυβερνητικό έγκλημα και για χρονικό ενός προαναγγελθέντος δυστυχήματος πρόσθεσε ότι η τραγωδία των Τεμπών με τα δεκάδες θύματα είναι ότι χειρότερο έχει συμβεί τις τελευταίες δεκαετίες».

«Οφειλόταν σε κάτι προδιαγεγραμμένο. Η κυβέρνηση όμως δεν φαίνεται να το έχει αντιληφθεί. Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη για αυτό το τεράστιο έγκλημα», πρόσθεσε.

Βουλή – Γρηγοριάδης: «Διαχρονικές ευθύνες όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, μίλησε για «διαχρονικές ευθύνες όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων που άφησαν τις υποδομές του ΟΣΕ να απαξιωθούν ενώ έκανε λόγο για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος τραγικού δυστυχήματος».

«Σε αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Αθήνα, ήταν καθολική η απαίτηση της κοινωνίας, για το δικαίωμα στη ζωή, στο να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που οδήγησαν στη δολοφονία τόσων ψυχών και να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη», τόνισε.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Μετωπική σύγκρουση ΝΔ και αντιπολίτευσης με φόντο τις μεγάλες διαδηλώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη"

Ομόνοια: Επίθεση στα γραφεία της ΔΕΗ

Επίθεση στο κτίριο, που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Άγνωστοι προκάλεσαν υλικές ζημιές, σπάζοντας την τζαμαρία.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά το τέλος της πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη, έγιναν επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ. Οι αρχές προχώρησαν σε 26 προσαγωγές και 15 συλλήψεις.

 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Ομόνοια: Επίθεση στα γραφεία της ΔΕΗ "

Μητσοτάκης με Κομισιόν για τους ελληνικούς σιδηρόδρομους μετά τα Τέμπη

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε εμπειρογνώμονες της Κομισιόν στον απόηχο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως η Ελλάδα, στο πλαίσιο της απόλυτα διαφανούς διερεύνησης της τραγωδίας, θα αξιοποιήσει πλήρως την εμπειρία των ευρωπαϊκών υπηρεσιών.

Μία εβδομάδα μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Kristian Schmidt, Διευθυντή αρμόδιο για τις χερσαίες μετακινήσεις στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, Josef Doppelbauer, την Elzbieta Lukaniuk, μέλος του επιτελείου της Επιτρόπου Μεταφορών Adina Vălean, και την Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ελένη Παλαιολόγου.

Τα μέλη της ευρωπαϊκής αποστολής παρουσίασαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό τις πρώτες σκέψεις, που θα διαμορφωθούν σε συγκεκριμένες προτάσεις, για τη βελτίωση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου, την ασφάλεια των συγκοινωνιών, την αναβάθμιση υποδομών, την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για επενδύσεις στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα, στο πλαίσιο της απόλυτα διαφανούς διερεύνησης της τραγωδίας στα Τέμπη, θα αξιοποιήσει πλήρως την εμπειρογνωμοσύνη και την εμπειρία των ευρωπαϊκών υπηρεσιών.

Στη συνάντηση έλαβαν, επίσης, μέρος ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος και για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα.

Νωρίτερα, ο κ. Γεραπετρίτης είχε προαναγγείλει επαναλειτουργία των δρομολογίων των τρένων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης με Κομισιόν για τους ελληνικούς σιδηρόδρομους μετά τα Τέμπη"

Εξελίξεις στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου: Δεν ανήκει στον 26χρονο το κρανίο που βρέθηκε στη Μαγούλα

Σε έναν μεσήλικα άντρα ηλικίας 40-50 ετών κι όχι στον άτυχο Μάριο Παπαγεωργίου, που δολοφονήθηκε το 2012 σε ηλικία 26 χρονών, φαίνεται να ανήκει σύμφωνα με τη μέχρι τώρα έρευνα των ειδικών, το κρανίο που βρέθηκε –ύστερα από έρευνα της εκπομπής του MEGA «Φως στο Τουνελ» – στην περιοχή της Μαγούλας προ μερικών ημερών.

Σύμφωνα με το anikolouli.gr, αυτή η εικόνα να προκύπτει από την μέχρι τώρα έρευνα του ειδικών ανθρωπολόγων του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι οπές στο κρανίο δεν προέρχονται από σφαίρα αλλά από χειρουργική επέμβαση που είχε προηγηθεί. Ηλικιακά οι ειδικοί μιλούν για άντρα ηλικίας 40-50χρόνων.

Οι οριστικές απαντήσεις για την ταυτότητα του ατόμου στον οποίο ανήκε το κρανίο θα δοθεί από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. μέσω εξέτασης DNA.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξελίξεις στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου: Δεν ανήκει στον 26χρονο το κρανίο που βρέθηκε στη Μαγούλα"

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 40.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία στο Σύνταγμα – 26 προσαγωγές και 15 συλλήψεις

Πάνω από 40 χιλιάδες άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. , συμμετείχαν σήμερα στο συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η πορεία στο μεγαλύτερο μέρος της εξελίχθηκε ειρηνικά. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα λίγων εκατοντάδων ατόμων αποσπάστηκε από το σώμα της πορείας και εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Μέλη της συγκεκριμένης ομάδας προκάλεσαν φθορές, κατέστρεψαν το μνημείο των θυμάτων της Μαρφίν και έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένο βαν. Οι αστυνομικές δυνάμεις διευκόλυναν με τον επαγγελματισμό τους την ειρηνική διεξαγωγή της πορείας και απέκρουσαν τις επιθέσεις όποτε χρειάστηκε, ενώ προχώρησαν σε 26 προσαγωγές και 15 συλλήψεις.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα σε πορείες και συγκεντρώσεις που έγιναν σε διάφορες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν σε ετοιμότητα, καθώς είναι αναμένεται νέα το απόγευμα κινητοποίηση, κυρίως του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 40.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία στο Σύνταγμα – 26 προσαγωγές και 15 συλλήψεις"

Καιρός αύριο: Βροχές στα βορειοδυτικά και τα νησιά του Αιγαίου – Αναλυτική πρόγνωση

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Πέμπτη (09.03.2023). Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Ανεμοι: Νότιοι 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 2 με 4 και στα ανατολικά από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στην Ήπειρο και την περιοχή της Κέρκυρας.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στην ανατολική Πελοπόννησο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 και τοπικά στη Θεσσαλία μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές κυρίως ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές στα βορειοδυτικά και τα νησιά του Αιγαίου – Αναλυτική πρόγνωση"

Τουρκικές εκλογές: Με 13,6 μονάδες διαφορά ο Κιλιτσντάρογλου αφήνει πίσω τον Ερντογάν

Δυναμικά μπροστά βγαίνει ο υποψήφιος της ενωμένης αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, και με τις εκλογές της Τουρκίας να απέχουν δύο μήνες, με την διεξαγωγή τους να έχει οριστεί για τις 14 Μαΐου.

Έρευνα της δημοσκοπικής εταιρείας ORC που διεξήχθη από το Σάββατο 4 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, φέρει τον κ. Κιλιτσντάρογλου να κερδίζει τον Τούρκο Πρόεδρο, συγκεντρώνοντας το 56,8% των προτιμήσεων, έναντι μόλις 43,2% του τελευταίου, δηλαδή με διαφορά άνω των 13 ποσοστιαίων μονάδων.

Στην δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.850 πολίτες από 28 επαρχίες.

Η συσπείρωση των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης και η θετική στάση του φιλοκουρδικού κόμματος HDP ευνοούν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που μέχρι πρότινος υπολειπόταν σε δυναμική έναντι της υποψηφιότητας των δημάρχων Αγκυρας και Κωνσταντινούπολης, Γιαβάς και Ιμάμογλου αντίστοιχα.

Ο Ερντογάν στο παρελθόν βασιζόταν στην ισχυρή υποστήριξη των ψηφοφόρων από όλη τη νοτιοανατολική Τουρκία, αλλά  η τραγωδία του σεισμού των 7,8 ρίχτερ με 46.000 νεκρούς και η ολιγωρία στις διασώσεις ανέστρεψε το κλίμα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικές εκλογές: Με 13,6 μονάδες διαφορά ο Κιλιτσντάρογλου αφήνει πίσω τον Ερντογάν"

Συνέλαβαν επιβάτιδα που κάπνιζε στις τουαλέτες πτήσης από Λονδίνο σε Θεσσαλονίκη

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε μια 28χρονη Ελληνίδα επιβάτης της Ryanair η οποία πιάστηκε να καπνίζει στις τουαλέτες του αεροσκάφους! Η «θεριακλού» 28χρονη, διαπιστώθηκε από αεροσυνοδό ότι είχε ανάψει τσιγάρο κατά τη διάρκεια της πτήσης από Λονδίνο και όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και της πέρασαν χειροπέδες. Το συμβάν σημειώθηκε στις 22:20 της Τρίτης.

Η 28χρονη που επέβαινε στην πτήση της Ryanair απο Λονδίνο με προορισμό το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, σηκώθηκε από τη θέση της να πάει στην τουαλέτα. Όμως ο σκοπός της ήταν άλλος. Η γυναίκα μόλις έκλεισε την πόρτα, άναψε τσιγάρο, πιστεύοντας ότι δεν θα γίνει αντιληπτή η παράνομη ενέργεια της. Όμως έκανε λάθος.

Η αεροσυνοδός, που κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά διαπίστωσε πως η νεαρή είχε καπνίσει. «Διαπιστώθηκε από προσωπικό της καμπίνας, ότι είχε καπνίσει εντός της τουαλέτας του αεροσκάφους, παρά τις επιστάμενες αναγγελίες και συστάσεις ότι απαγορεύεται το κάπνισμα παραβιάζοντας, ρητές εντολές του κυβερνήτη με πράξη επικίνδυνη για την ασφάλεια της συγκοινωνίας» αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.

Αμέσως ενημερώθηκε ο πιλότος και όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία, αστυνομικοί πλησίασαν την 28χρονη και τη συνέλαβαν. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για «Επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς πλοίων και αεροσκαφών» και σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνέλαβαν επιβάτιδα που κάπνιζε στις τουαλέτες πτήσης από Λονδίνο σε Θεσσαλονίκη"

Απίστευτο περιστατικό στην Εύβοια: Ρομά αυτοπυροβολήθηκε επειδή τον σταμάτησαν για έλεγχο

Όχημα που οδηγούσε μεσήλικας Ρομά γνωστός στις Αστυνομικές Αρχές, πήγε να πέσει πάνω σε όχημα της Άμεσης Δράσης, στο οποίο μετέβαιναν αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολίες τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 8 Μαρτίου στη Χαλκίδα.

Το όχημα κινούνταν στο κέντρο της πόλης με μεγάλη ταχύτητα, επί της οδού Παπαστρατή. Άμεσα οι αστυνομικοί του περιπολικού, έκαναν ελιγμό και γλύτωσαν το σοβαρό ατύχημά, δεν υπήρχε καμία «άγρια» καταδίωξη ανέφεραν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές στο evima.gr.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον οδηγό για έλεγχο και εκείνος για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής αυτοπυροβολήθηκε στο πόδι του, με όπλο το οποίο είχα παράνομα στην κατοχή του.

Άμεσα στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας τον οδηγό του αυτοκινήτου.

evima

Διαβάστε Περισσότερα » " Απίστευτο περιστατικό στην Εύβοια: Ρομά αυτοπυροβολήθηκε επειδή τον σταμάτησαν για έλεγχο"

Εκκρεμεί αγωγή της Hellenic Train σε βάρος του ΟΣΕ – Τον κατηγορεί για μη ορθή συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου

Αγωγή σε βάρος του ΟΣΕ εκκρεμεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών από τις 29/12/2022, την οποία έχει καταθέσει η Hellenic Train ζητώντας να υποχρεωθεί στην καταβολή ποσού 1.149.000 ευρώ συν 275.000 από ΦΠΑ.

Με την αγωγή της η Hellenic Train κατηγορεί τον ΟΣΕ ότι έχει παραβιάσει την υποχρέωσή του για την ορθή συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής. Υποστηρίζει, ότι ο ΟΣΕ «παρά τις οχλήσεις» δεν έχει προχωρήσει σε αποκατάσταση των προβλημάτων με αποτέλεσμα η εταιρεία να χρεώνεται «για εργασίες συμπληρωματικής συντήρησης από τις 14 Σεπτεμβρίου του 2017. Ποσά τα οποία οφείλονται αποκλειστικά στην κακή κατάσταση της υποδομής και τη μη άρση των σχετικών προβλημάτων». Η Hellenic train αναφέρεται συγκεκριμένα σε εργασίες που έκανε από 14 Σεπτεμβρίου του 2017 έως 28 Φεβρουάριου του 2019 με το κόστος αυτών να ανέρχεται στο συνολικό ποσό του 1.149.000€.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκκρεμεί αγωγή της Hellenic Train σε βάρος του ΟΣΕ – Τον κατηγορεί για μη ορθή συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου"

Αστυνομικός αυτοκτόνησε-Βούτηξε με το ΙΧ του στον Θερμαϊκό δεμένος με χειροπέδες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ένα οδυνηρό περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγο μετά τη 1 μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε σημείο δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής και πίσω από το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αστυνομικός  περίπου 45 ετών που υπηρετούσε στο Τμήμα Αλλοδαπών εμφανίστηκε με το ιδιωτικό του ΙΧ στο λιμανάκι πίσω ακριβώς από το Ποσειδώνιο και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους μεταξύ των οποίων και έναν Ιερέα, ότι σκοπεύει να πέσει με το αυτοκίνητό του στη θάλασσα.

Αυτόπτες μάρτυρες μάλιστα ανέφεραν ότι ο αστυνομικός επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς φέρεται να έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό:

Τόσο ο Ιερέας όσο και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να τον μεταπείσουν και κάποιοι εξ’ αυτών επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ΙΧ ώστε να μην κάνει πράξη την απειλή του.

Ωστόσο, μόλις ο οδηγός αντιλήφθηκε την προσέγγιση, έβαλε χειροπέδες δένοντας τα χέρια του στο τιμόνι, έβαλε μπρος και έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Επιπλέον σύμφωνα με μάρτυρες που τον γνώριζαν, αντίστοιχο τέλος στη ζωή της είχε δώσει και η μητέρα πριν από λίγο χρονικό διάστημα, ενώ ο ίδιος φέρεται να εξασφαλίσει άδεια άνευ αποδοχών μακράς διάρκειας.

Άμεσα στο σημείο έχει σπεύσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με διασώστες και Κινητή Μονάδα, ενώ το σημείο προσέγγισε και σκάφος του λιμενικού. Αυτή την ώρα η επιχείρηση απεγκλωβισμού του βρίσκεται σε εξέλιξη.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Αστυνομικός αυτοκτόνησε-Βούτηξε με το ΙΧ του στον Θερμαϊκό δεμένος με χειροπέδες (ΦΩΤΟ-VIDEO)"

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Ταυτοποιήθηκε ακόμα μία σορός - Πρόκειται για Σύρο μετανάστη

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης ταυτοποιήθηκε ο 56ος νεκρός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Πρόκεται για έναν Σύρο μετανάστη, η ταυτοποίηση του οποίου έγινε μέσω δείγματος DNA που εστάλη από τον αδελφό του από το εξωτερικό.

Οι νεκροί του τρένου είναι συνολικά 57. Με την ταυτοποίηση του Σύριου μετανάστη οι ταυτοποιημένες σοροί του δυστυχήματος των Τεμπών ανέρχονται πλέον σε 56. Πλέον μένει η ταυτοποίηση μιας νεαρής φοιτήτριας αρχιτεκτονικής. Οι γονείς της δήλωσαν ότι αγνοείται αλλά δεν έχει βρεθεί δείγμα DNA στα συντρίμμια που να ταυτοποιείται με αυτό που έδωσαν οι γονείς της. Η διαδικασία συνεχίζεται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Ταυτοποιήθηκε ακόμα μία σορός - Πρόκειται για Σύρο μετανάστη"

Απεργία για Τέμπη: Έγιναν οι πρώτες προσαγωγές στις πορείες στην Αθήνα – Βρέθηκαν ψεύτικο όπλο και φωτοβολίδες

Οι μεγάλες και ογκώδεις σε πλήθος κόσμου πορείες που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας για την τραγωδία στα Τέμπη είναι σε εξέλιξη και ήδη η αστυνομία έκανε ήδη τις πρώτες προσαγωγές.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 15 προσαγωγές ατόμων, που κινούνταν στην πορεία για τα Τέμπη στην Αθήνα. Από τις 14 προσαγωγές οι 3 αναμένεται να… μετατραπούν σε συλλήψεις, καθώς τα εν λόγω άτομα πιάστηκαν σε ελέγχους να έχουν στα σακίδιά φωτοβολίδες, ένα ψεύτικο όπλο και κουκούλες.

Αξίζει να σημειωθεί πως από χθες Τρίτη (7.3.2023) το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι σε ανοικτή γραμμή με τους οργανωτές των συγκεντρώσεων, έτσι ώστε να μην προκύψουν εντάσεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία για Τέμπη: Έγιναν οι πρώτες προσαγωγές στις πορείες στην Αθήνα – Βρέθηκαν ψεύτικο όπλο και φωτοβολίδες"

ΓΣΕΕ: Να ανακαλέσει η Tupperware το ξαφνικό λουκέτο

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη Διοίκηση του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα, η οποία με πρόσχημα το υψηλό εργατικό κόστος, βάζει λουκέτο στο μοναδικό εργοστάσιο που έχει στη χώρα μας και το οποίο λειτουργεί από το 1967.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση, με μία αιφνιδιαστική κίνηση η Διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας, καλώντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα.

Με αυτήν την απόφαση, περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους, προσθέτει. Σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, με δεδομένο το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει και μία βιομηχανική μονάδα, το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα, αφού μια θέση εργασίας στην περιοχή φαντάζει όνειρο απατηλό.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της Tupperware και καλεί την εταιρεία να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση. 

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΣΕΕ: Να ανακαλέσει η Tupperware το ξαφνικό λουκέτο"

Qatar Gate: «Η Εύα Καϊλή πήρε 250.000 από το Κατάρ μέσω Τούρκου επιχειρηματία», είπε ο Αντόνιο Παντσέρι

Ο πρωταγωνιστής του Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να έχει πει στις καταθέσεις του στις βελγικές αρχές ότι η Εύα Καϊλή πήρε 250.000 ευρώ από το Κατάρ μέσω Τούρκου επιχειρηματία,

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle ο Αντόνιο Παντσέρι που είχε κεντρικό ρόλο στο Qatar Gate είπε στις βελγικές αρχές – με τις οποίες έχει συμφωνήσει να… κελαηδήσει προκειμένου να έχει μειωμένη ποινή – ότι η Εύα Καϊλή δωροδοκήθηκε με 250.000 ευρώ από το Κατάρ, μέσω Τούρκου επιχειρηματία και του δικηγόρου του στο Λονδίνο, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία επανεκλογής της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το δημοσίευμα της Deutsche Welle, που φαίνεται να βασίζεται στις απομαγνητοφωνημένες καταθέσεις του Αντόνιο Παντσέρι στις αρχές του Βελγίου για το Qatar Gate, αναφέρει ότι τέως Ιταλός ευρωβουλευτής είπε ότι το Κατάρ άρχισε να επεκτείνει το δίκτυο επιρροής του στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη του 2017.

Έπειτα από συναντήσεις που είχε ο Αντόνιο Παντσέρι με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπιν Σαμίχ αλ Μάρι, στις αρχές του 2018, το αραβικό κρατίδιο συμφώνησε να δίνει σε εκείνον και στον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, από 1 εκατ. ευρώ ανά έτος, τη διετία 2018-2019.

Πότε άρχισε η εμπλοκή της Εύας Καϊλή

Όταν ο Αντόνιο Παντσέρι δεν βγήκε ευρωβουλευτής το 2019, ίδρυσε τη ΜΚΟ «Fight Impunity» για να συνεχίσει τη δράση του υπέρ του Κατάρ και από το κείμενο των καταθέσεών του προκύπτει ότι περίπου εκείνη την περίοδο άρχισε και η εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο Qatar Gate.

Ο Παντσέρι φέρεται να υποστήριξε ότι η Εύα Καϊλή πήρε από το Κατάρ 250.000 ευρώ για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία επανεκλογής της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με τη DW, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μεγάλο μέρος του ποσού από το Κατάρ έφθασε στα χέρια τους μέσω ενός «Τούρκου επιχειρηματία και του δικηγόρου του στο Λονδίνο». Ο Παντσέρι υποστήριξε ακόμη ότι και ένας άλλος συμπατριώτης του ευρωβουλευτής έλαβε μετρητά και ότι συναντήθηκε με συνομιλητές που εμπλέκονται στο κύκλωμα διαφθοράς.

Η διαφθορά ξεκίνησε με το Μαρόκο

Από τις καταθέσεις του Αντόνιο Παντσέρι προκύπτει επίσης ότι το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate ξεκίνησε με το Μαρόκο κι όχι το Κατάρ. Ο Παντσέρι είπε ότι η σχέση του με τον πρεσβευτή του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν ξεκίνησε το 2012 κι ότι ο Μαροκινός διπλωμάτης του έδωσε 50.000 ευρώ το 2014 για μια προεκλογική συγκέντρωσή του στο Μιλάνο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Qatar Gate: «Η Εύα Καϊλή πήρε 250.000 από το Κατάρ μέσω Τούρκου επιχειρηματία», είπε ο Αντόνιο Παντσέρι"

Υπόθεση Πάτρας: Κατέθεσε νοσηλεύτρια του Καραμανδάνειου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας

Ως «ιδιαίτερη περίπτωση» επειδή είχε χάσει τα δύο αδελφάκια της, χαρακτήριζε  τη μικρή Τζωρτζίνα το νοσηλευτικό προσωπικό του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας, όπως κατέθεσε η  νοσηλεύτρια Παναγιώτα Τσεντούρου, στη δίκη της 34χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της.

«Την Πέμπτη 8/4/21  μου ανέφεραν ότι έκανε πιθανό επεισόδιο σπασμών.
Κατά τη διάρκεια της απογευματινής μου βάρδιας το παιδί ανέβασε σφυγμούς στο όριο όμως. Ο γιατρός της έκανε καρδιογράφημα και μας είπε να την παρακολουθούμε. Την επόμενη ημέρα (9 Απριλίου) της κάνανε εγκεφαλογράφημα και ήταν καλό. Οι γιατροί είπαν ότι το παιδί είχε καλή κλινική εικόνα και ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει στο νοσοκομείο και πως έπρεπε να πάρει και εξιτήριο, ήταν και περίοδος covid».

Ωστόσο, όπως είπε η μάρτυρας, «στη συνέχεια η μητέρα μας φώναξε και μας είπε ότι το παιδί άρχισε να βήχει και έκανε εμετό. Πήγαμε στο δωμάτιο. Το παιδί είχε σαλάκια στο νεφροειδές. Ενημερώθηκε η μητέρα πως το παιδί είναι καλά. Εκεί η μητέρα μας είπε ”είναι καλά αυτό το παιδί; Του δίνετε εξιτήριο;” Ο γιατρός μας είπε να την παρακολουθήσουμε την μικρή.  Την επόμενη ημέρα, η μητέρα μας είπε ότι το παιδί δεν μπορεί να ανασάνει και είναι μελανό. Πήγαμε στο δωμάτιο και το παιδί ήταν χλωμό».

Όπως είπε η μάρτυρας, το παιδί προσπαθούσε να κάνει εμετό αλλά δεν μπορούσε.

Ο συνήγορος της 34χρονης εστίασε στην κατάθεση που έχει δώσει η μάρτυρας στην ανακρίτρια λέγοντας ότι είχε πει «ότι η μητέρα μας ειδοποίησε ψύχραιμη», γεγονός που κατά τον ίδιο συνέβαλε στην ενοχοποίηση της εντολέως του.

Συνήγορος 34χρονης: Στις 9/4 έχετε βάρδια από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Γράφετε ότι το παιδί εμφάνισε βήχα και έκανε εμετό. Γιατί λέτε ότι τώρα είχε λίγα σάλια;

Μάρτυρας: Δεν έκανε εμετό. Στη πρώτη φορά που μας φώναξε η μητέρα μας έδειξε το νεφροειδές και είχε μέσα λίγα σάλια. Γράφω ότι μας ενημέρωσε η μητέρα ότι εμφάνισε βήχα και εμετό…

Συνήγορος 34χρονης: Δεν το γράφετε αυτό είναι σαν είναι δικό σας.

Πρόεδρος: Γιατί δεν το λέτε ξεκάθαρα στην κατάθεσή σας; Γιατί στο ιστορικό φαίνεται σαν να το λέτε εσείς και όχι σαν να σας ενημερώνει η μητέρα. Μπορείτε να μας το διευκρινίσετε; Γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση;

Μάρτυρας: Εμετός είναι και το ένα εμετός και το άλλο…

Πρόεδρος: Γιατί αυτά δεν τα είπατε στην ανακρίτρια;

Μάρτυρας: Δεν ρωτήθηκα για όλες αυτές τις λεπτομέρειες.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Πάτρας: Κατέθεσε νοσηλεύτρια του Καραμανδάνειου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας"

Πάτρα: Επεισόδια στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη με χημικά και πετροπόλεμο

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην ουρά της πορείας στην Πάτρα, με ομάδα κουκουλοφόρων να εξαπολύει επίθεση στους άντρες των ΜΑΤ…

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Πάτρα μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης. Οι κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας έκαναν επίθεση στους άντρες των ΜΑΤ που απάντησαν με χρήση χημικών και δακρυγόνων. Νωρίτερα χιλιάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρική πλατεία, σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων χρόνων.

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 12.30 κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης που έγινε στην Πάτρα για την τραγωδία στα Τέμπη. Στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ, αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας επιτέθηκαν σε δυνάμεις της Αστυνομίας με πέτρες, καδρόνια και μπογιές. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών.

Κλειστή στην Πάτρα παραμένει η οδός Κορίνθου. Κλειστά στην πόλη είναι τα σχολεία καθώς δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί απεργούν. Τα δικαστήρια υπολειτουργούν λογω στάσης εργασίας των δικηγόρων και απεργία των δικαστικών υπαλλήλων.

Οι έμποροι κλείνουν τα καταστήματα τους για δύο ώρες. Οι φαρμακοποιοί κατέβασαν ρολά. Οι νοσοκομειακοί γιατροί προκύρηξαν 24ωρη απεργία. Οι δημοτικοί υπάλληλοι δήλωσαν συμμετοχή. Το ίδιο και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής Αχαΐας. Το Αστικό ΚΤΕΛ Πατρών συμμετέχει στην κινητοποίηση για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη με στάση εργασίας από 10:30 – 12:00.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Επεισόδια στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη με χημικά και πετροπόλεμο"

Τέμπη: Παρασκευή αποφασίζεται αν θα αναλάβει Εφέτης Ανακριτής

Την ερχόμενη Παρασκευή 10.3.2023 θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών της Λάρισας προκειμένου να αποφασίσει για το εάν θα ανατεθεί ή όχι η υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών σε Εφέτη Ανακριτή.

Τη σύγκλιση της Ολομέλειας των 21 Εφετών έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, προκειμένου η υπόθεση να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή. 

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Παρασκευή αποφασίζεται αν θα αναλάβει Εφέτης Ανακριτής"

Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες εικόνες από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη

Χιλιάδες άτομα και στη Θεσσαλονίκη στους δρόμους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη…

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μέλη συνδικάτων και σωματείων εργαζομένων της πόλης, φοιτητικών συλλόγων, μαθητές, εκπαιδευτικοί και άλλες συλλογικότητες.

Πολλοί από τους διαμαρτυρόμενους κρατούν πανό και πλακάτ με διαφορά μηνύματα για την ανείπωτη τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη. “Εσείς μετράτε κέρδη ή ζημιές και εμείς ανθρώπινες ζωές” και “η οργή να γίνει αγώνας. Όχι άλλο έγκλημα”, γράφουν μεταξύ άλλων.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ζητούν δικαίωση για τις αθώες ψυχές των 57 επιβατών ππυ βρήκαν φρικτό θάνατο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη. “Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί”, φωνάζουν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες εικόνες από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη"

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Να μην οριστεί εφέτης αντί δικαστικών λειτουργών στην ποινική έρευνα, ζητούν συγγενείς νεκρών

Αντίρρηση για την αντικατάσταση των δικαστικών λειτουργών, που ήδη διενεργούν την έρευνα για το δυστύχημα στα Τέμπη, με εφέτες εκφράζουν οι συγγενείς εννέα νεκρών, διά του συνηγόρου τους, Αλέξη Κούγια.

Σε δελτίου Τύπου του δικηγορικού γραφείου του κ. Κούγια αναφέρεται ότι σήμερα θα καταθέσουν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας αίτημα προκειμένου να εκφράσουν την αντίρρησή τους στον ορισμό εφετών για την ποινική έρευνα και να ζητήσουν αντί αυτού να οριστεί από το Πρωτοδικείο Λάρισας δεύτερος ανακριτής, ο οποίος θα συνδράμει στο έργο της τη δικαστική λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση από την πρώτη στιγμή.

«Σήμερα, ενώπιον του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λαρίσης κου Δασκαλοπούλου θα καταθέσουμε δικόγραφο, με το οποίο αφενός μεν θα δηλώνουμε την ευθεία αντίρρησή μας για το ενδεχόμενο της αντικαταστάσεως των ως άνω Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών που επιμελούνται μέχρι τώρα της ανακρίσεως και ταχύτατα έχουν προβεί σε εξαιρετικές ανακριτικές πράξεις, όπως διαπιστώσαμε από τη μελέτη της μέχρι τώρα σχηματισθείσης δικογραφίας, και συγχρόνως ζητούμε αντί της αντικαταστάσεως της κας Σούρλα και του κου Τζαμαλή, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Λαρίσης να αποφασίσει άμεσα τον διορισμό και δεύτερου τακτικού Ανακριτού για την όσο δυνατόν ταχύτερη διεξαγωγή και ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας», σημειώνεται αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του γραφείου του κ. Κούγια.

Στο δελτίο Τύπου συμπεριλαμβάνεται και το δικόγραφο που θα κατατεθεί, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «... οι εντολείς μου πληροφορήθηκαν ότι το ανακριτικό έργο αφαιρείται από αυτούς τους δύο λειτουργούς και θα ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή με γνωμοδοτούντα Εισαγγελέα είτε τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας κο Δασκαλόπουλο, ο οποίος συνταξιοδοτείται σε 3 μήνες, είτε κάποιον άλλο Εισαγγελέα Εφετών και ότι οι ελπίδες τους για την ταχύτατη ανακριτική διερεύνηση της υποθέσεως και την ταχύτατη απόδοση ευθυνών σε αυτούς που πρέπει να αποδοθούν, εξανεμίζονται, αφού κάθε φορά που η Δικαιοσύνη ανέθεσε την ανάκριση σε Εφέτες Ανακριτές, με λίγες εξαιρέσεις (όπως στην υπόθεση αυτοκαθάρσεως της Δικαιοσύνης, όπου την ανάκριση διεξήγαγαν δυο Εφέτες Ανακριτές, οι μετέπειτα Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου κ.κ. Σίδερης και Μπαλτάς), οι ανακρίσεις βάλτωσαν χρονικά και δυστυχώς με τη μετατροπή των κακουργημάτων σε πλημμελήματα τα εγκλήματα παραγράφηκαν, χωρίς ποτέ κανένας να τιμωρηθεί».

Επίσης, τονίζεται στο δικόγραφο ότι οι εντολείς του κ. Κούγια «δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν την αντικατάσταση ούτε της Πρωτοδίκη κας Σούρλα ούτε του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαρίσης κου Τζαμαλή από Εφέτη Ανακριτή και γνωμοδοτούντα Εισαγγελέα Εφετών αντίστοιχα και συγχρόνως αιτούνται όπως την ανακριτική διαδικασία, εκτός της κας Σούρλα και μόνο για λόγους ταχύτητος στην απονομή της Δικαιοσύνης, διά της ταχυτάτης διεξαγωγής του ανακριτικού έργου, ορισθεί να διενεργήσει και δεύτερος Ανακριτής ή Ανακρίτρια από το Πρωτοδικείο Λαρίσης».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Να μην οριστεί εφέτης αντί δικαστικών λειτουργών στην ποινική έρευνα, ζητούν συγγενείς νεκρών"

Απεργία για Τέμπη: Δεκάδες χιλιάδες στο κέντρο της Αθήνας – «Εκδίκηση θα πάρουμε για εσένα μικρέ»

Τεράστια η συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τις δεκάδες αδικοχαμένες ανθρώπινες ζωές στα Τέμπη. «Στείλε όταν φτάσεις. Δεν έφτασε ποτέ. Εκδίκηση θα πάρουμε για εσένα μικρέ», το σύνθημα που φωνάζει το πλήθος που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας.

Χιλιάδες πολίτες έχουν κατέβει στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα 57 άνθρωποι, κυρίως νέοι, να χάσουν τη ζωή τους. 

Φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και πληθώρα συλλογικοτήτων και συνδικάτων βρίσκονται αυτή την ώρα στο κέντρο και δίνουν τον παλμό στην συγκέντρωση.

Σημειώνεται πως σήμερα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, υγειονομικών, δημοσίων υπαλλήλων αλλά και οργανωμένων οπαδών ομάδων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στην Αθήνα έχουν συγκεντρωθεί ήδη πάνω από 50.000 πολίτες. «Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη» απαιτούν χιλιάδες απεργοί στην Αθήνα

Τα κύρια αιτήματα των διαδηλωτών είναι να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. 

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους»

Η συγκέντρωση στα Προπύλαια άνοιξε με την απαγγελία στίχων από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Σχήμα της απουσίας»: «Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους…».

Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής και μετά ακούστηκε το σύνθημα «Μετράμε νεκρούς στις ράγες των Τεμπών, θυσία για τα κέρδη των αφεντικών».

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή. 

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr μέχρι στιγμής έχουν γίνει 13 προσαγωγές ανθρώπων που συμμετείχαν στην πορεία εκ των οποίων οι 7 έγιναν συλλήψεις, καθώς πάνω τους βρέθηκαν φωτοβολίδες, κουκούλες και ένα όπλο ρέπλικα.

Έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Στην πορεία ακούγεται επίσης το σύνθημα: «Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα». «Αποδείχθηκε ότι για αυτούς που κυβερνούν όλοι εμείς είμαστε αναλώσιμοι», κατήγγειλε ο Κώστας Γενηδούνιας, πρόεδρος του Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης. Υπενθύμισε τις προειδοποιήσεις και τις παρεμβάσεις των σωματείων, που «δεν βρήκαν απέναντι τους μόνο κλειστά αυτιά, αλλά και αποφάσεις που έβγαζαν παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και υποχρεωτικές μετατάξεις 3.500 εργαζομένων το 2010».

«Δεν ξεχνάμε αυτό που έγινε στα Τέμπη. Δεν θα ξεχάσουμε αυτούς που ευθύνονται για αυτό το έγκλημα», τόνισε.

Όλες οι πορείες στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία για Τέμπη: Δεκάδες χιλιάδες στο κέντρο της Αθήνας – «Εκδίκηση θα πάρουμε για εσένα μικρέ»"

Βόλος: Αφαιρέθηκε δια βίου η άδεια άσκησης επαγγέλματος από γιατρό για αντιεπιστημονικές μεθόδους την περίοδο του κορονοϊού

Την αφαίρεση διά βίου της άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος αποφάσισε για αντιεμβολιαστή γιατρό ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου, μετά από επώνυμες καταγγελίες στον Σύλλογο.

Η απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου ήταν ομόφωνη και είναι η πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά, σε όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, που αφαιρείται για πάντα η άδεια από γιατρό να ασκεί τα καθήκοντά του, σε μία υπόθεση που απασχολούσε το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών της Μαγνησίας από τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου, με συνεχείς συνεδριάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αφαίρεσε από τον συνάδελφο γιατρό διά βίου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο, αλλά η ποινή είναι εφέσιμη, ενώ δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο συγκεκριμένος γιατρός, τον οποίο είχαν καταγγείλει για δύο υποθέσεις, ελεγχόταν από το Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου. Η πρώτη καταγγελία αφορούσε στις αντιεπιστημονικές απόψεις του σχετικά με την πανδημία της covid-19 και τον εμβολιασμό, αφού χορηγούσε, σύμφωνα με τους καταγγέλοντες, κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρινών. Η δεύτερη υπόθεση ήταν, πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες, ότι προέτρεπε τους ασθενείς να αρνηθούν νοσηλεία τους σε νοσοκομείο. Υπήρξε και πάλι επώνυμη καταγγελία από κάτοικο του Βόλου ότι έχασε τη σύζυγό του εξαιτίας των συμβουλών του συγκεκριμένου γιατρού με αποτέλεσμα όταν η γυναίκα μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο η κατάστασή της να μην είναι αναστρέψιμη μέχρι που έφυγε από τη ζωή.

Εν τω μεταξύ, στον Ιατρικό Σύλλογο Βόλου είχαν γίνει και άλλες καταγγελίες για τις μεθόδους του γιατρού γι αυτό και η απόφαση για την αφαίρεση της άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος ήταν ομόφωνη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Αφαιρέθηκε δια βίου η άδεια άσκησης επαγγέλματος από γιατρό για αντιεπιστημονικές μεθόδους την περίοδο του κορονοϊού"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news