facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Στήνουν μπλόκο στον Πλατύκαμπο οι Λαρισαίοι αγρότες με το βλέμμα στην… εθνική οδό

Στον κόμβο του Πλατυκάμπου δίνουν ραντεβού οι αγρότες της Λάρισας για το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr ανάλογα με τη συμμετοχή και τη διάθεση που θα δείξουν οι αγρότες, δεν αποκλείεται μετακίνηση στη νέα εθνική οδό.

Σε σχετική ανακοίνωση το απόγευμα της Δευτέρας από το συντονιστικό των αγροτών, αναφέρονται τα εξής: «Καλούμε όλους τους αγρότες του Νομού να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στο μεγάλο,  ενωτικό μπλόκο που θα στηθεί στον κόμβο Πλατυκάμπου την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Με τον ανυποχώρητο αγώνα μας μπορούμε να έχουμε λύσεις στα προβλήματα και τα αιτήματα μας να ικανοποιηθούν.

Ότι κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας. Αγωνιζόμαστε να μείνουμε στα χωριά τις καλλιέργειες μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!» 

onlarissa

Διαβάστε Περισσότερα » "Στήνουν μπλόκο στον Πλατύκαμπο οι Λαρισαίοι αγρότες με το βλέμμα στην… εθνική οδό"

Επιστολική ψήφος: Τροπολογία Κεραμέως για τις εθνικές εκλογές – Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου και για τις εθνικές εκλογές μόνο για τους Έλληνες του εξωτερικού προανήγγειλε η Υπουργός Εσωτερικών από το βήμα της Βουλής. Η Νίκη Κεραμέως κατέθεσε σχετική τροπολογία κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η κυβέρνηση θεωρούμε ότι η συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου και η συναίνεση που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα, ανοίγει τον δρόμο για μία ακόμα μεγάλη αλλαγή: Την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό, όχι μόνο στις ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα, αλλά και στις εθνικές εκλογές. Αυτό ακριβώς προβλέπει η τροπολογία που καταθέτουμε και η οποία απαιτεί την ψήφο τουλάχιστον 200 βουλευτών για να ισχύσει σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος», τόνισε η κ. Κεραμέως. 

Η τροπολογία πυροδότησε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρώσοπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος είπε πως «είναι προαφανής η αντίρρησή μας κυρίως σε ότι αφορά την κυβέρνηση η οποία αφού τσαλαπάτησε θεσμούς με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής προσπαθεί με λαθροθηρίες να υφαρπάξει συναίνεση όχι της αντιπολίτευσης αλλά της κοινωνίας».

Απο το ΠΑΣΟΚ και τον Μιχάλη Κατρίνη υπόθηκε πως: «είστε τυχοδιώκτες, τη συναίνεση την χρησιμοποίειται για δικό σας όφελος. Η συζήτηση ξεκινά από μηδενική βάση».

Ο Γ. Γκιόκας του ΚΚΕ ανέφερε πως «επιχειρείτε να καταρρίψετε συνατγματικές αρχές» και ο Κωνσταντίνος Χύτας της Ελληνικής Λύσης είπε χαρακτηριστικά πως «βάλατε και το τυρί και την φάκα και τσίμπησαν κάποια κόμματα, όχι όπως εμείς».

Από την πλευρά των Σκαρτιατών και τoν Π.Δημητριάδη αναφέρθηκε πως «καλούμε όσα κόμματα ψήφισαν επι της αρχής να αποσύρουν την συναίνεση γιατι αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα της συζήτησης», ενώ ο Τάσος Οικονομόπουλος της «ΝΙΚΗΣ» τόνισε πως «είναι προσβολή και αυταρχισμός να φέρνετε τέτοια τροπολογία τελευταία στιγμή χωρίς να έχει συζητηθεί».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως «ούτε θα πάρουμε πίσω την άποψή μας και την τοποθετηση μας οτι οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει να διευκολύνονται για την ψήφο τους».

Η Υπουργός Εσωτερικών επανήλθε στο θέμα της τροπολογίας μετά από τις αντιδράσεις εξηγώντας γιατί επέλεξε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να την καταθέσει. «Όσοι θέλουν να αρθούν τα εμπόδια για τους έλληνες τουεξωτερικού και στις εθνικές εκλογές θα ψηφίσουν ναι στην τροπολογία δεν θα περιμένουνμε άλλα 50 χρόνια όταν βλέπουμε συναίνεση από τα κόμματα».

Η συζήτηση στην ολομέλεια αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολική ψήφος: Τροπολογία Κεραμέως για τις εθνικές εκλογές – Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση"

Μεσολόγγι: Πυροβόλησαν τον Μπάμπη σε πλάτη, πόδια και χέρια με κυνηγετικό όπλο

Τα πρώτα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι.

Η σορός του 31χρονου, φέρει τραύματα από κυνηγετικό όπλο, ενώ φαίνεται να δέχθηκε σφαίρες σε πλάτη, χέρια αλλά και πόδια. Τα τραύματα στην πλάτη δείχνουν ότι ο 31χρονος χτυπήθηκε πισώπλατα, ενώ ο ιατροδικαστής φέρεται να μιλά για εναπόθεση του πτώματος στο σημείο.

Δολοφονία 31χρονου στο Μεσολόγγι: “Η σορός βρέθηκε σε βάλτο”

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με μαρτυρία ενός διασώστη που συμμετείχε στις έρευνες, “η σορός βρέθηκε μέσα σε βάλτο, δεμένη πάνω σε βαρύ αντικείμενο προκειμένου να κρατήσει το άψυχο σώμα του Μπάμπη κάτω από την επιφάνεια”.

Ωστόσο, η ΕΛΑΣ χρησιμοποίησε ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που μπορούν να εντοπίσουν ακόμη και υπολείμματα από αγνοούμενους και όπως ανέφερε ο διασώστης που μίλησε στο MEGA, το σκυλί ήταν που εντόπισε τη σορό που βρισκόταν μέσα στο νερό.

Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως η σορός του φέρεται να αναγνωρίστηκε από τα ρούχα που φορούσε το τελευταίο βράδυ πριν από την εξαφάνισή του.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια ενημερώθηκε για την εύρεση της σορού του αγνοούμενου, που εντοπίστηκε στην περιοχή Ευαγγελίστρια στον Κάμπο Ευηνοχωρίου.

huffingtonpost 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσολόγγι: Πυροβόλησαν τον Μπάμπη σε πλάτη, πόδια και χέρια με κυνηγετικό όπλο"

Καιρός αύριο: Ήλιος με δόντια στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Πού μπορεί να βρέξει

Καλός θα είναι ο καιρός αύριο Τρίτη 23 Ιανουαρίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Μέχρι 7 μποφόρ οι άνεμοι στα πελάγη.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές της βόρειας χώρας από -04 (μείον 4) έως 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 13 με 14 βαθμούς και στη νησιωτική Ελλάδα από 07 έως 15 βαθμούς, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στα ανατολικά έως 6 και πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 09 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι πρόσκαιρα στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι στην Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 05 έως 11 και στα Δωδεκάνησα από 07 έως 14 και στα Δωδεκάνησα έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στις Σποράδες βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ήλιος με δόντια στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Πού μπορεί να βρέξει"

Φωτιά στο Μάτι: «Γύρω στις 11 το βράδυ μου έδειξε η ΕΜΑΚ 16 σάκους με νεκρούς» λέει ο τότε εναέριος συντονιστής

Φως στα γεγονότα της μοιραίας ημέρας της τραγωδίας στο Μάτι, όπως ο ίδιος τα έζησε, επιχείρησε να ρίξει κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο τότε εναέριος συντονιστής Χρήστος Λάμπρης. «Γύρω στις 11 το βράδυ μου έδειξε η ΕΜΑΚ 16 σάκους με νεκρούς! Ενημέρωσα αμέσως τον αρχηγό» είπε ο κατηγορούμενος απόστρατος αξιωματικός εξηγώντας πως αμέσως ενημέρωσε τον τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη ο οποίος πριν από λίγες ημέρες απολογούμενος ανέφερε πως κατά την διάρκεια της επίμαχης συνέντευξης στο ΕΣΚΕ, πριν τα μεσάνυχτα, «γνωρίζαμε για κάποιους νεκρούς».

Ο κατηγορούμενος είπε πως μετά την πτήση πήγε οδικώς στο Μάτι το οποίο φλεγόταν και βρέθηκε στην παραλία όπου ήρθε αντιμέτωπος με τις σoρούς που είχε συλλέξει η ΕΜΑΚ στο Ναυτικό Όμιλο κοντά στην θάλασσα.

«Η εικόνα της πυρκαγιάς με έκανε να παγώσω. Είχε κινηθεί πολύ γρήγορα. Οι φλόγες ήταν τεράστιες πάνω από 20 μέτρα. Είχαν καεί σπίτια» περιέγραψε και συνέχισε λέγοντας «Τηλεφώνησα αμέσως, στις 18.58 στον υποδιοικητή Βασίλη Ματθαιόπουλο και του είπα πως η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. «Εδώ έχει καεί κόσμος» του είπα. Μου απάντησε πολύ ανήσυχος ότι θα τα στείλει όλα εκεί». Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι όταν βρήκε έναν τροχονόμο σε διασταύρωση της Μαραθώνος του είπε να κάνει αναστροφή τα αυτοκίνητα  προς Αθήνα. «Ήταν πάρα πολλά αυτοκίνητα και φορτηγά. Είχα αγωνία γιατί αν άλλαζε ο αέρας, θα καίγονταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι «το συγκεκριμένο φαινόμενο μας ξεπέρασε και σαν πρόσωπα και σαν υποδομή».

Ο κατηγορούμενος απέρριψε την κατηγορία πως εγκατέλειψε την θέση του κατά τους κρίσιμους χρόνους. «Εγώ δεν εγκατέλειψα τα καθήκοντα μου. Ούτε στο γραφείο ήμουν ούτε στο σπίτι μου. Μέσα σε 40 λεπτά πήγα από την Ελευσίνα στην φωτιά για την οποία τώρα κατηγορούμαι. Ενημέρωσα για την εικόνα που είχα τους σωστούς ανθρώπους στους σωστούς χρόνους» είπε ενώ μιλώντας για τη φωτιά κοντά στα διυλιστήρια την οποία είδε από ψηλά ανέφερε: «Επειδή ακούστηκαν πολλά εγώ θα σας πω τι είδα… είχε ανεξέλεγκτη φλόγα και έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα και να ειδοποιήσουμε και τους επίγειους… Είχε γίνει μια έκρηξη σε κοντινό βιομηχανικό χώρο και πλησίαζε μεγάλη φλόγα στις εγκαταστάσεις».

«Παρόλο που υπερέβαλα εαυτόν δεν μπορούσα να αποτρέψω γεγονός»

Κλαίγοντας ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου «ΦΛΟΓΑ 1» , στο οποίο βρισκόταν και ο κ. Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, υπεραμύνθηκε των ενεργειών του το μοιραίο απόγευμα.  

«Δηλώνω αθώος. Βρίσκομαι σε αυτή τη θέση διότι υπερέβαλαν εαυτόν» είπε φανερά φορτισμένος και στη συνέχεια απευθυνόμενος στο δικαστήριο ανέφερε: «Κάποιοι στο δικαστήριό σας αντιμετωπίζουν το ελικόπτερο σαν να είναι αυτοκίνητο. Έχω ακούσει τα χίλια μύρια μέσα στο δικαστήριο σας εδώ και δύο χρόνια. Πετούσα σε μία θύελλα 10 με 12 μποφόρ. Εδώ, την ευσυνειδησία και την αίσθηση καθήκοντος, την κάναμε κατηγορητήριο».

 «Ο ισχυρισμός ότι διέθετα 20 λεπτά καύσιμα είναι εσφαλμένος. Κανένα στοιχείο δε διέλαθε της προσοχής μου, αντίθετα υπερέβην τα εσκαμμένα. Θα έπρεπε να είμαι προσγειωμένος και να μην ελεγχθώ. Όπως αυτοί που έμειναν προσγειωμένοι και ούτε κατάθεση δεν έδωσαν» ανέφερε ενώ εκφράζοντας την πικρία του πως η Πολιτεία, όπως είπε, αντί να τον τιμήσει τον κατέστησε κατηγορούμενο κλαίγοντας και συνέχισε: «Στο Μάτι εγώ το μόνο που μπορούσα να ελέγξω ήταν τα όργανα ελικοπτέρου, τα καύσιμα και να κάνω ό, τι καλύτερο μπορούσα. Όταν προσγειώθηκα στη βάση μου είχα εκτελέσει την αποστολή μου. Παρόλο που υπερέβαλα εαυτόν δεν μπορούσα να αποτρέψω γεγονός».

«Σκεφτόμουν όλα αυτά που έκανα τόσα χρόνια και εάν μου άξιζε να βρεθώ κατηγορούμενος»

Πικραμένος και απογοητευμένος δήλωσε, κατά τη διάρκεια της απολογία τους, ο τότε διοικητής της Υ.Ε.Μ.Π.Σ. Γεώργιος Πορτοζούδης ο οποίος εξήγησε πως λειτουργεί η υπηρεσία του.

«Θα μπορούσατε εσείς ως δικαστές να πάρετε όποια δικογραφία θέλετε να δικάσετε; Τις προτεραιότητες και τη διαχείριση την κάνει το ΕΣΚΕ υπό την επίβλεψη της ηγεσίας. Αυτό γίνεται διότι γνωρίζει όλους τους παράγοντες» είπε ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στους δικαστές σημειώνοντας πως «τίποτα δεν προμήνυε ότι θα έχουμε τέτοια καταστροφή».

Ο κ. Πορτοζούδης απαντώντας στις καταγγελίες πως εκείνο το απόγευμα εγκατέλειψε τη θέση του εξήγησε ότι είχε προγραμματιστεί ραντεβού με την υπεύθυνη για τον προγραμματισμό συνάντησης με εθελοντές. Ο κατηγορούμενος μίλησε για τις κινήσεις του και για τη στιγμή που κατέβηκε στην πίστα. «Δε με ξένισε κάτι. Στη συνέχεια αποχώρησε η κυρία Α… και περίμενα να έρθει πρώτο ελικόπτερο. Ήρθε το πρώτο με τον κ. Αναστασόπουλο. «Μου λέει διοικητή πρέπει να κάηκαν δύο-τρεις άνθρωποι». Του λέω δεν είναι δυνατόν. Φανταστείτε την επόμενη ημέρα που μάθαμε τον αριθμό των νεκρών. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν πατεράδες μας, μάνες μας, παιδιά μας» είπε φορτισμένος και έκανε λόγο για ανθρωποκτονία σε βάρος του και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα. «Σκεφτόμουν όλα αυτά που έκανα τόσα χρόνια και εάν μου άξιζε να βρεθώ κατηγορούμενος. Στη γέννα του παιδιού μου δεν ήμουν, πέταγα. Για μία εντολή που δεν πήρα ποτέ και που και να μου την έδιναν θα έλεγα όχι. Και ο κ. Δροσόπουλος που πήγε με ένα καρυδότσουφλο, θα έπρεπε να τον τιμωρήσω. Δεν ήξερε εάν θα μπορούσε να προσγειωθεί στην Ελευσίνα ή τα Μέγαρα και πήρε το χειρότερο σενάριο της Τανάγρας. Αισθάνομαι τέτοια πίκρα, απογοήτευση, ειδικά με την ανθρωποφαγία στο πρόσωπο μου» είπε.

«Εγώ είμαι το παιδί ενός αυτοκινητιστή, δεν έχω λόγο να σας πω ψέματα»

Την οδύνη του στους συγγενείς των θυμάτων εξέφρασε απολογούμενος ο Στέφανος Κολοκούρης, τότε διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ και μετέπειτα αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος.

Ο κατηγορούμενος είπε πως εκείνη την ημέρα είχε κανονική άδεια αλλά ο κ. Ματθαιόπουλος του ζήτησε να επιστρέψει διότι υπήρχε βαθμός επικινδυνότητας 4.

Ο κ. Κολοκούρης ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στη φωτιά της Κινέττας δεχόταν τηλεφωνήματα από κ. Ματθαιόπουλο και τον αρχηγό που τον έβαλε σε ανοικτή ακρόαση με τον Υπουργό για να ενημερωθούν.

«Με πήρε ο Ματθαιόπουλος τηλέφωνο αφού είχε σουρουπώσει και μου λέει πάρε δέκα-δώδεκα αυτοκίνητα και ομάδα πεζοπόρων και κατευθύνσου στη φωτιά της Νέας Μάκρης» περιέγραψε ο κ. Κολοκούρης συμπληρώνοντας πως στη φωτιά της Κινέττας ακόμα υπήρχε κίνδυνος για σπίτια. «Εγώ συντονίζω και επιταχύνω να γίνει η εντολή που μου είχε δώσει ο κ. Ματθαιόπουλος» εξήγησε.

Ο κατηγορούμενος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως μίλησε δυο φορές με τον κ. Ματθαιόπουλο ενώ βρισκόταν στην Κινέττα για το θέμα της μετάβασης στο Νταού.

«Μετά τις επτά σίγουρα… Εγώ είμαι το παιδί ενός αυτοκινητιστή, δεν έχω λόγο να σας πω ψέματα. Λέει ότι με πήρε στις 5 και να είμαι σε ετοιμότητα. Είναι δυνατόν να μην είναι πυροσβεστική σε ετοιμότητα;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος: Τι ώρα φύγατε;

Κατηγορούμενος: Γύρω στις οκτώ παρά τέταρτο.

Πρόεδρος: Έχετε σωστικές λέμβους;

Κατηγορούμενος: Ναι τρεις. Δεν μου είπε κανείς τίποτα να τις πάρω μαζί. Είναι όμως για συμβάντα σε λίμνες και ποτάμια, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε θάλασσα.

Ο κατηγορούμενος είπε πως αν τους είχε ζητηθεί θα μπορούσαν να είχαν πάει στη Ραφήνα οι λέμβοι. «Δεν είναι εύκολο ωστόσο. Χρειάζεται τρέιλερ και θα έπαιρνε τουλάχιστον δύο ώρες» διευκρίνισε ενώ αναφερόμενος σε ευθύνες της τροχαίας συμπλήρωσε σε έντονο ύφος:  «Αυτό το χάος ποιος το επέτρεψε εκεί πέρα; Δεν έπρεπε να έχει ανοίξει ο δρόμος για διαφυγή;».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Μάτι: «Γύρω στις 11 το βράδυ μου έδειξε η ΕΜΑΚ 16 σάκους με νεκρούς» λέει ο τότε εναέριος συντονιστής"

Άρειος Πάγος: «Άκυρο» σε αγρότη που έχει θανατώσει με φόλα δεκάδες ζώα και ζητούσε αθώωση

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε αίτηση καταδικασθέντα για δεύτερη φορά, λόγω θανάτωσης ζώων με φόλα. Ο καταδικασμένος αγρότης ζητούσε να αναιρεθεί η αρνητική για εκείνον εφετειακή απόφαση.

Ειδικότερα, τα Χριστούγεννα του 2016 ο αγρότης δηλητηρίασε με φόλα 3 μεγάλα σκυλιά, 5 πρόβατα και 1 γίδα, ενώ 4 χρόνια πριν με που έβαλε μέσα σε τροφές, θανάτωσε 2 μεγάλα σκυλιά και 5 κουτάβια.

Για τα 2 μεγάλα σκυλιά και τα 5 κουτάβια που θανάτωσε καταδικάστηκε το 2017 σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και για τα υπόλοιπα ζώα που δηλητηρίασε μεταγενέστερα το 2022, του επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή.

Ο Ν.Κ. έχει στάβλο που γειτνιάζει με αυτόν του Β.Μ. εκτρέφοντας και οι δύο ζώα, ενώ είχαν συχνά προστριβές μεταξύ τους.

Τον Φεβρουάριο του 2012, ο Ν.Κ. δηλητηρίασε με τροφή που περιείχε «καρβαμιδικό εστέρα» (φόλα) τα σκυλιά του γείτονα, με αποτέλεσμα να θανατωθούν 2 μεγάλα σκυλιά και 5 κουτάβια. Το 2017, από Τριμελές Εφετείο κηρύχθηκε ένοχος και καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για τη θανάτωση των 7 σκύλων.

Στην συνέχεια, μεταξύ 23 Δεκεμβρίου 2016 και 1 Φεβρουαρίου 2017, ο Ν.Κ. δηλητηρίασε 3 μεγάλα σκυλιά, 5 πρόβατα και 1 γίδα του γείτονά του.

Πως τον «τσάκωσαν»

Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο ιδιοκτήτης των ζώων που δηλητηριάστηκαν είδε το αυτοκίνητο του Ν.Κ., «που είναι χαρακτηριστικό, καθώς δεν έχει ρεζέρβα πίσω και έχει ένα φανάρι σπασμένο» και στο κάθισμα διέκρινε μια φιγούρα όμοια με αυτή του γείτονα του, που προσέγγισε το στάβλο και έριξε κάτι. Μετά από λίγη ώρα βρήκε δηλητηριασμένα ένα μεγάλο σκύλο και 3 πρόβατα. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε 4 φορές ακόμα, το αμέσως επόμενο διάστημα, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2017.

Ισχυρίστηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι στην επίμαχη περιοχή υπάρχουν αγρότες και τα ζώα δηλητηριάσθηκαν από φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν στις καλλιέργειες, αλλά ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός, καθώς όταν δηλητηριάστηκαν τα ζώα ήταν χειμερινή περίοδος, δεν υπήρχαν καλλιέργειες και οι αγρότες δεν ραντίζουν τις καλλιέργειές τους με φυτοφάρμακα.

Ακόμη, επικαλέστηκε ότι το διάστημα (23.12.2016 έως 1.2.2017) που ο γείτονας του ισχυρίζεται ότι έριξε φόλα στα ζώα του, εκείνος βρισκόταν με την οικογένεια του σε κάποιο άλλο χωριό για να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Όμως, και ισχυρισμός αυτός απορρίφθηκε καθώς αφενός «όπως ο ίδιος κατέθεσε, η σύζυγός του είναι κατάκοιτη και συνακόλουθα είναι δύσκολη η μετακίνησή της» και αφετέρου «ο ίδιος είχε την φροντίδα των ζώων του την οποία, ακόμη και σε τρίτο άτομο, δεν θα μπορούσε να εμπιστευτεί για τόσο χρονικό διάστημα».

Κατόπιν αυτών, ως προς τις θανατώσεις των ζώων τη διετία 2016-2017 καταδικάστηκε για «κακοποίηση (θανάτωση) ζώων κατ’ εξακολούθηση και ζωοκτονία κατ’ εξακολούθηση» και του επιβλήθηκε η ποινή της φυλάκισης ενός έτους και τεσσάρων μηνών, με τριετή αναστολή, αφού προηγούμενα του αναγνωρίστηκε η ελαφρυντική περίσταση της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης του.

Προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον απόφαση, καθώς έχει πλημμέλειες και πάσχει από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας. Οι αρεοπαγίτες του Ε΄ Ποινικού Τμήματος απέρριψαν την αίτησή του και όλους τους λόγους που προέβαλε, ως αβάσιμους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρειος Πάγος: «Άκυρο» σε αγρότη που έχει θανατώσει με φόλα δεκάδες ζώα και ζητούσε αθώωση"

Βρέθηκε η σορός του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι

Eντοπίστηκε σορός στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, η οποία ανήκει στον αγνοούμενο 31χρονο. Η σορός βρέθηκε στην περιοχή Ευαγγελίστρια, εκεί που είχαν εστιαστεί οι έρευνες των Αρχών.

Σημειώνεται ότι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έφτασε το πρωί της Δευτέρας (22/1) στον ανακριτή ο 51χρονος κρεοπώλης, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία. Οι ισχυρισμοί του κρεοπώλη καταρρίπτονται, ενώ έχει δηλώσει ότι το επίμαχο εκείνο βράδυ ήταν υπό την επήρεια κάποιων ουσιών. Οι τοξικολογικές εξετάσεις και οι αναλύσεις που βγήκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι είναι καθαρές και ότι δεν είχε πάρει κανενός είδους ουσία. Παράλληλα, έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις, όπως στις ώρες συνάντησης με τον αγνοούμενο.

Δραματικό φινάλε στην υπόθεση-θρίλερ του αγνοούμενου μέχρι σήμερα Μπάμπη από το Μεσολόγγι, η σορός του οποίου εντοπίστηκε σε βαλτώδη περιοχή. Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του ο 50χρονος κρεοπώλης ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Στο σημείο που βρέθηκε η σορός έχει μεταβεί ήδη ιατροδικαστής από την Πάτρα, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα γίνει πρώτα αυτοψία και στη συνέχεια θα γίνει η μεταφορά της σορού στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας για περαιτέρω ανάλυση. Τη σορό βρήκε η ομάδα που συνδράμει τις έρευνες για λογαριασμό της οικογένειας, μαζί με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Στο σημείο είχε γίνει έρευνα το προηγούμενο διάστημα, κι όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την περιοχή, δεν μπορεί κάποιος να κινηθεί σ' αυτή με ευκολία, ιδιαίτερα όταν πέσει το σκοτάδι, παρά μόνο όσοι γνωρίζουν τα κατατόπια. Επίσης, το προηγούμενο διάστημα επικράτησαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες κι αυτό έκανε δύσκολες τις προσπάθειες των συνεργείων. Τα νερά, που ήταν θολά και ενδεχομένως δεν επέτρεπαν να γίνει όπως έπρεπε η αναζήτηση, υποχώρησαν και με τη βοήθεια του σκύλου εντοπίστηκε τελικά η σορός του άτυχου άνδρα.

Δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το δικαστήριο του Μεσολογγίου, με τη μητέρα του 31χρονου κυνηγού να καταρρέει στο άκουσμα της εύρεσης της σορού του γιου της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι δικαστικές αρχές έχουν στα χέρια τους αναλυτικά και πλήρως χαρτογραφημένες τις τελευταίες κινήσεις του 51χρονου κρεοπώλη.

Ο ένας μετά τον άλλον, οι ισχυρισμοί του βασικού κατηγορούμενου καταρρίπτονται. Από τις τοξικολογικές εξετάσεις δεν αποδείχθηκε ότι είχε κάνει χρήση ουσιών, την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπάμπης, όπως ο ίδιος, είχε αρχικά υποστηρίξει.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκε η σορός του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι"

Μαχητική και μαζική η συγκέντρωση των αγροτών στο Αγρίνιο (video-φωτο)

Με συμμετοχή πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών και κτηνοτρόφων στο κέντρο του Αγρινίου το πρωί της Δευτέρας 22/1.

Η κεντρική πλατεία γέμισε από αγροκτηνοτρόφους που απαίτησαν με μαζικότητα την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο τους.


«Κάθε μήνα γονατίζουμε από το υψηλό κόστος παραγωγής, με το ακριβό πετρέλαιο, τις απανωτές αυξήσεις στην τιμή ρεύματος, εξαιτίας της “απελευθέρωσης” της Ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης», τις αυξήσεις σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αγροτικά μέσα και εφόδια», ανέφερε μεταξύ άλλων το κάλεσμά τους.

Κατά την άφιξη των τρακτέρ στο κέντρο του Αγρινίου δεν έλειψε η ένταση με τις δυνάμεις της Αστυνομίας που δεν επέτρεπαν την διέλευση όλων των οχημάτων προς την κεντρική πλατεία. Ωστόσο, η κατάσταση εκτονώθηκε και τα τρακτέρ προχώρησαν στην οδό Αναστασιάδη.

Στη συγκέντρωση πήραν το λόγο, ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Περιφερειάρχη και Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Κοντογιάννης, που έγινε μάλιστα αποδέκτης αποδοκιμασιών, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, του Εργατικού Κέντρου, του Αγροτικού Συλλόγου Νεοχωρίου Σ. Γεωργούσης, του Α.Σ. Αγράφων κ. Γιαννούλης, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γ. Λεχουρίτης, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής των αγροτών κ. Ζαρναβέλης και Μολώνης και ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας Σπ. Κοτοπούλης.

agrotes plateia1

agrotes plateia2

agrotes plateia3

agrotes plateia4

agrotes astynomikoi5

agrotes sygkentrosi1

agrotes sygkentrosi (6)

agrotes sygkentrosi (5)

agrotes sygkentrosi (4)

agrotes sygkentrosi (2)

agrotes sygkentrosi (1)

agrotes poreia (5)

agrotes poreia (4)

agrotes poreia (3)

agrotes poreia (2)

agrotes poreia (1)

agrotes (5)

agrotes (4)

agrotes (3)

agrotes (3)

agrotes (2)

agrotes plateia5

agrotes (2)

agrotes (1)

agriniopress

Διαβάστε Περισσότερα » " Μαχητική και μαζική η συγκέντρωση των αγροτών στο Αγρίνιο (video-φωτο) "

Σαλαμίνα: Συνελήφθησαν δυο αστυνομικοί για εκβιασμούς και προστασία

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία από τη δράση των δύο αστυνομικών που συνελήφθησαν στη Σαλαμίνα για εκβιάσεις καταστηματαρχών και δωροληψίες.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στα τέλη του περασμένου Ιουνίου όταν στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έφθασαν πληροφορίες ότι αστυνομικοί που υπηρετούν στη Σαλαμίνα εκβιάζουν καταστηματάρχες καθώς και εργαζομένους σε οικοδομές προκειμένου να τους παρέχουν «προστασία» και να μην πραγματοποιούν ελέγχους. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, φέρονται ακόμη και να είχαν χτυπήσει εργαζομένους που ήταν αλλοδαποί και δεν είχαν επίσημα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Άμεσα ξεκίνησε έρευνα με τους «Αδιάφθορους» με τα αποτέλεσματα να είναι αποκαλυπτικά. Αναφορικά με τον πρώτο αστυνομικό που συνελήφθη, προέκυψε πως πράγματι προέβαινε σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας απαιτώντας χρηματικά ποσά και ανταλλάγματα από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και από εργαζόμενο σε οικοδομή.

Επίσης φέρεται να ειδοποιούσε ιδιοκτήτες καταστημάτων (καφέ-μπαρ, εστιατόρια κ.λ.π.) για επικείμενους ελέγχους που θα πραγματοποιούνταν από αρμόδιες ελεγκτικές δημόσιες Υπηρεσίες (Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Ε.Φ.Κ.Α. κ.λ.π.) αλλά και από το Α.Τ. Σαλαμίνας.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν τουλάχιστον δύο περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας, σε βάρος -κατά περίπτωση- ιδιοκτήτη νυχτερινού καταστήματος και εργαζόμενου σε οικοδομικές εργασίες, απειλώντας να βλάψει τις δραστηριότητές τους με τη βεβαίωση διάπραξης ποινικών αδικημάτων. Παράλληλα διαπιστώθηκε πως σε 11 τουλάχιστον περιπτώσεις είχε ενημερώσει ιδιοκτήτες καταστημάτων για επικείμενους ελέγχους.

Οι «ταρίφες»

Ειδικότερα, προέκυψε ότι από ιδιοκτήτη νυχτερινού καταστήματος, ο αστυνομικός απαίτησε και έλαβε, κατά το έτος 2021, εβδομαδιαίως το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, αποκομίζοντας τελικά περίπου 2.500 ευρώ.

Επίσης την παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε συνάντηση που είχε με τον επιχειρηματία, του είπε ότι προκειμένου να συνεχίσει να του παρέχει προστασία θέλει 150 ευρώ την εβδομάδα, αναφέροντας του χαρακτηριστικά τη φράση: «Δυσκόλεψαν τα πράγματα» και τον απείλησε ότι σε περίπτωση μη καταβολής του ανωτέρω ποσού, θα δεχόταν αστυνομικούς ελέγχους και βεβαίωση παραβάσεων σε βάρος του, πλην όμως ο επιχειρηματίας δεν ενέδωσε.

Επιπλέον, προέκυψε ότι ο αστυνομικός προσέγγισε έναν οικοδόμο που πραγματοποιούσε οικοδομικές εργασίες (ρίψη μπετόν) και απαίτησε εκβιαστικά 300 κατά τη λήξη της βάρδιάς του, ωστόσο ο οικοδόμος δεν ενέδωσε στον εκβιασμό.

Τους απειλούσε με επ’ αυτοφώρω σύλληψη

Όσον αφορά στον δεύτερο αστυνομικό που συνελήφθη, από την έρευνα των «Αδιάφθορων» προέκυψε πως -και αυτός- προέβαινε σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας σε βάρος εργαζόμενών σε οικοδομικές εργασίες, ενώ προκύπτουν και αποχρώσες ενδείξεις συμμετοχής του, σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας, σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο εν λόγω αστυνομικός, συνήθως κατά την εκτέλεση πρωινής εποχούμενης περιπολίας, αναζητούσε στην ευρύτερη περιοχή της Σαλαμίνας εργοτάξια και οικίες που πραγματοποιούνταν οικοδομικές εργασίες και προέβαινε σε ελέγχους, είτε μόνος του, είτε με τον εκάστοτε συνοδό του, απαιτώντας από τους οικοδόμους να του καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ σε διαφορετική περίπτωση τους απειλούσε με επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι προέβη σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας από οικοδομικές εργασίες.

Στην πρώτη εξ’ αυτών, έλαβε εκβιαστικά 300 ευρώ από αγνώστων στοιχείων εργολάβο, όπου λάμβαναν χώρα οικοδομικές εργασίες σε διώροφο κτίσμα στην περιοχή Αιάντειο, ενώ στη δεύτερη περίπτωση απαίτησε και έλαβε 500 ευρώ προκειμένου να παραλείψει τον αστυνομικό έλεγχο στις γενόμενες οικοδομικές εργασίες που λάμβαναν χώρα σε κτίσμα ιδιοκτησίας της μίας γυναίκας.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 20ης Ιανουαρίου 2024 συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, καθώς και στην κατοχή του ενός από τους δύο συλληφθέντες συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- το χρηματικό ποσό των -32.240- ευρώ,

- 4 κινητά τηλέφωνα,

- 2 δίκαννα και 1 μονόκαννο, κυνηγετικά όπλα,

πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων, πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων,

- κυνηγετικό μαχαίρι και

- ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 11,4 γραμμαρίων, καθώς και μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαλαμίνα: Συνελήφθησαν δυο αστυνομικοί για εκβιασμούς και προστασία"

Θεσσαλονίκη: Έβαλε... κοριό στο λούτρινο του παιδιού της για να κρυφακούει τον πρώην σύζυγό της

Στη σύλληψη μιας 26χρονης γυναίκας που κατηγορείται ότι έβαλε κοριό στο αρκουδάκι του παιδιού της για να κρυφακούει τον πρώην της, προχώρησαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη τη Κυριακή.

Προηγήθηκε καταγγελία του πρώην συζύγου της, 28 ετών, σύμφωνα με την οποία, αφού ο ίδιος παρέλαβε το ανήλικο τέκνο τους, βάσει σχετικής απόφασης, μετέβη σε κατοικία που διαμένει, όπου μεταξύ προσωπικών αντικειμένων του παιδιού, εντόπισε λούτρινο κουκλάκι, στο οποίο υπήρχε, επιμελώς κρυμμένο και ενεργοποιημένο usb stick, που κατέγραφε προσωπικές του συνομιλίες.

Η γυναίκα κατηγορείται για παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας, ενώ με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Για κακούργημα διώκεται η 26χρονη

Για κακούργημα διώκεται η 26χρονη που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταγγελία του πρώην συζύγου της ότι παγίδευσε ένα παιδικό λούτρινο με καταγραφική συσκευή ήχου προκειμένου να τον παρακολουθεί.

Εις βάρος της ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας, ενώ την παρέπεμψε να απολογηθεί στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο 29χρονος, όταν παρέλαβε το ανήλικο παιδί τους -βάσει δικαστικής απόφασης που ρυθμίζει τα ζητήματα επικοινωνίας, και μετέβη στο σπίτι του, εντόπισε μεταξύ προσωπικών αντικειμένων του παιδιού ένα λούτρινο κουκλάκι, στο οποίο υπήρχε επιμελώς κρυμμένο και ενεργοποιημένο usb stick που κατέγραφε προσωπικές του συνομιλίες.

Η 26χρονη κατηγορούμενη παραμένει υπό κράτηση μέχρι να απολογηθεί και να αποφασιστεί η ποινική της μεταχείριση.

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Έβαλε... κοριό στο λούτρινο του παιδιού της για να κρυφακούει τον πρώην σύζυγό της"

Στη φυλακή ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Εκδόθηκε πριν λίγη ώρα η απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου για τον 50χρονο από την Αργαλαστή που σκότωσε τον 33χρονο βιαστή της κόρης του. Τα μέλη του Συμβουλίου υιοθέτησαν ομόφωνα την πρόταση της Εισαγγελέως και αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 50χρονου, ο οποίος μέχρι σήμερα παρέμενε σε κατ΄οίκον περιορισμό εξαιτίας της διαφωνίας Εισαγγελέα και Ανακριτή. Μετά και την έκδοση του βουλεύματος προσωρινής κράτησης, ο καθ’ ομολογίαν δράστης του εγκλήματος πήρε τον δρόμο για τις φυλακές της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 50χρονος σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον 33χρονο, πυροβολώντας τον πάνω από τον αφαλό εξ επαφής, και αμέσως μετά παραδόθηκε στην αστυνομία. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε μάθει από την 18χρονη σήμερα κόρη του ότι ο 33χρονος αδελφός της δεύτερης συζύγου του την βίαζε από την ηλικία των 9 ετών και το το τελευταίο χρονικό διάστημα την εκβίαζε με τη δημοσιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού.

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη φυλακή ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών"

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος ομόφωνα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος με τη στήριξη όλων των κομμάτων Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στον προεδρικό θώκο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) εκλέγεται πανηγυρικά ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Στην PACE μετέχουν 612 βουλευτές από 46 χώρες-μέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην προεδρική θέση τον πρότειναν και οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Τον στήριξαν ομόφωνα: Οι Σοσιαλιστές που είναι το πρώτο κόμμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Συντηρητικοί, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες και οι Αριστεροί.

Μαρινάκης για εκλογή Ρουσόπουλου:

«Συνεδρίασε προ ολίγου στο Στρασβούργο, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία εξελέγη ομόφωνα ως νέος της Πρόεδρος ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο κ. Ρουσόπουλος στηρίχθηκε και από τα πέντε μεγάλα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, ενώ δεν υπήρξε καμία άλλη υποψηφιότητα. Η ανάληψη αυτών των σημαντικών καθηκόντων από έναν Έλληνα πολιτικό και μάλιστα για πρώτη φορά, αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση της ενίσχυσης της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό και δηλώνει την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων εταίρων μας στην πολιτική της χώρας μας, την αναγνώριση της αξιοπιστίας της, των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται σε επίπεδο κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος ομόφωνα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης"

Κηφισιά: Τρόμος για παρέα ανηλίκων - Κουκουλοφόροι κατέβηκαν από αμάξι και λήστεψαν 16χρονο

Στιγμές τρόμου έζησε το βράδυ της Παρασκευής μια παρέα ανηλίκων στην Κηφισία όταν δύο άτομα με κουκούλες κατέβηκαν από ένα αμάξι, χτυπήσαν τον έναν μαθητή και τον λήστεψαν.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 10.30 τη νύχτα, όταν τα τρία παιδιά, ηλικίας 16-17 ετών, επέστρεφαν στα σπίτια τους από ένα πάρκο στην περιοχή του Κεφαλαρίου.

Ενω περπατούσαν επί της οδού Ξενίας, ένα ΙΧ αυτοκίνητο βγήκε μπροστά τους και τους έφραξε το δρόμο. Το "ύποπτο" όχημα σταμάτησε στη συμβολή της Ξενίας με την οδό Πατριάρχου Μάξιμου και από αυτό κατέβηκαν δύο άτομα που φορούσαν full face.

Οι κουκουλοφόροι άρχισαν να κυνηγούν τα παιδιά με τους δύο να καταφέρνουν να ξεφύγουν και τον τρίτο της παρέας να γλιστράει και να πέφτει.

Οι ληστές απείλησαν τον 16χρονο και αφού τον χτύπησαν στη συνέχεια άρπαξαν το κινητό του τηλεφώνο καθώς και τα μετρητά που είχε πάνω του.

Οι δράστες μπήκαν στο αυτοκίνητό τους, στο οποίο, σύμφωνα με τις περιγραφές των παιδιών, ενδεχομένως να επέβαινε ένα ακόμη άτομο, και εξαφανίστηκαν.

Οι ανήλικοι πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς και κατήγγειλαν τη ληστεία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κηφισιά: Τρόμος για παρέα ανηλίκων - Κουκουλοφόροι κατέβηκαν από αμάξι και λήστεψαν 16χρονο"

Άρση απαγορευτικού απόπλου από Πειραιά για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα – Ισχύει στα λιμάνια Ραφήνας και Λαυρίου

Το απαγορευτικό απόπλου αίρεται σταδιακά από σήμερα Δευτέρα (22.1.2024) το απόγευμα από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ισχυρών βόρειων ανέμων από τα βόρεια.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων Blue Star Naxos και Blue Star 2 θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις 17.30 το απόγευμα από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα αντίστοιχα, μόλις αρθεί το απαγορευτικό απόπλου.

Δεν θα πραγματοποιηθεί μόνο το μεσημεριανό δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» στις 14.55 για τις δυτικές Κυκλάδες. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Πάντως οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου φθάνοντας έως και τα 9 Μποφόρ συνεχίζουν να κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστές παραμένουν επίσης οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα και Καβάλα-Πρίνου Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχωρήσή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρση απαγορευτικού απόπλου από Πειραιά για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα – Ισχύει στα λιμάνια Ραφήνας και Λαυρίου"

Αυξάνεται στα 2.400 ευρώ το επίδομα γέννησης για το πρώτο παιδί – Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης

Νέα μέτρα για τη στήριξη των οικογενειών ανακοίνωσαν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι θα δοθούν συνολικά περίπου 90 εκατ. ευρώ σε νέους γονείς. Συγκεκριμένα όπως είπε: «Μπορούμε να δώσουμε σε νέους γονείς 90 εκατ. ευρώ και μιλάμε για 300.000 γονείς σε επίπεδο διετίας. Πρόκειται για μία απάντηση της κυβέρνησης στην ακρίβεια, όπως και τα μέτρα που έχουμε ήδη ανακοινώσει. Θέλω να υπογραμμίσω ότι φέτος υλοποιούνται επτά καινούρια μέτρα για τους νέους γονείς», είπε ο υπουργός.

«Πρόκειται για 14 πρωτοβουλίες στήριξης της οικογένειας, 441 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό. Εξαντλούμε τις δυνατότητες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επίδομα γέννησης

Την αύξηση του επιδόματος γέννησης από 2.000 σε 2.400 ευρώ για το πρώτο παιδί ανακοίνωσε η κ. Ζαχαράκη. Η αύξηση θα είναι αναδρομική, ώστε να καλύπτει και το 2023 και θα καταβάλλεται από τον Απρίλιο σε δύο ισόποσες δόσεις.

Η πρώτη δόση θα καταβάλλεται τον πρώτο μήνα από τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη δόση μέσα στο πρώτο πεντάμηνο από τη γέννηση του παιδιού.

Η αύξηση είναι κλιμακωτή και κυμαίνεται από 400 έως 1.500 ευρώ, ως εξής:

  • Στα 2.400 για το πρώτο παιδί (αύξηση στα 400 ευρώ)
  • Στα 2.700 για το δεύτερο παιδί (αύξηση 700 ευρώ)
  • Σε 3.000 για το τρίτο παιδί (αύξηση 1.000 ευρώ)
  • Πάνω από τα 4 παιδιά στα 3.500 ευρώ (αύξηση 1.500 ευρώ)

Όπως τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης: «Έχουμε βάλει μπροστά τη μηχανή της οικονομίας και για αυτό μπορούμε να υποστηρίζουμε τέτοια κοινωνικά μέτρα». Πρόσθεσε δε, ότι εφέτος υπάρχουν 7 νέα μέτρα για τους νέους γονείς. Συγκεκριμένα, η αύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου, η αύξηση του επιδόματος μητρότητας από 4 σε 9 μήνες, η προσαύξηση του επιδόματος θέρμανσης από 3.000 σε 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, το κοινωνικό επίδομα, η αναμόρφωση του μισθολογίου στον δημόσιο τομέα και το πλαφόν κέρδους για το βρεφικό γάλα.

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του επισημαίνει τα εξής:

«Η στήριξη των οικογενειών με παιδιά αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Γι’ αυτό και αυξάνουμε το επίδομα γέννησης μόνιμα και αναδρομικά για τις γεννήσεις που έγιναν από 1/1/2023. Από €2.000 για κάθε παιδί, σε €2.400 έως €3.500 ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξάνεται στα 2.400 ευρώ το επίδομα γέννησης για το πρώτο παιδί – Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης"

Αποκάλυψη: Δύο καρέ της εμπορικής αμαξοστοιχίας «κρύβουν» την αιτία της φονικής έκρηξης στα Τέμπη

Εξανεμίζονται, λόγω καθυστέρησης στις σχετικές αναζητήσεις, οι ελπίδες να βρεθεί η αιτία της φονικής έκρηξης, μετά την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη στα τέλη Φεβρουαρίου 2023, που φαίνεται να αύξησε σημαντικά τον αριθμό των νεκρών της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Παρά την αναλυτική έρευνα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ στις καταγραφές καμερών του σιδηροδρομικού δικτύου δεν βρέθηκαν παρά μόνο ένα- δύο πλάνα σε προγενέστερο χρόνο , της εμπορικής αμαξοστοιχίας (ΣΣ τα οποία αποκαλύπτει το in) που συγκρούστηκε με την επιβατική Intercity 62 στην θέση «Ευαγγελισμός».

Κι έτσι δεν μπορεί να διαπιστωθεί, όπως είχαν ζητήσει οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών των θυμάτων αν το εμπορικό τρένο που είχε ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη μπορεί να είχε παράνομο φορτίο με εύφλεκτα υλικά . Κι αυτό με το δεδομένο ότι σε διάφορα τμήματα των δύο τρένων είχε βρεθεί η ουσία ξυλόλιο που χρησιμοποιείται για την νόθευση καυσίμων.

Τι ανέφεραν στο πόρισμα οι πραγματογνώμονες

Το ενδιαφέρον λοιπόν των νομικών εκπροσώπων και των διορισμένων πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών έχει εστιασθεί στους λόγους που προκλήθηκε η έκρηξη, μετά την σφοδρή σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τους νεότερους υπολογισμούς περίπου 28-30 επιβάτες της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας κάηκαν , κι από αυτούς εκτιμάται ότι οι 6-8 ζωντανοί!

Όπως ανέφεραν στο πόρισμα τους οι πραγματογνώμονες που διόρισαν οι δικαστικές αρχές «η φωτιά που προκλήθηκε αμέσως μετά την σύγκρουση των αμαξοστοιχιών οφείλει την έναρξή της στις ηλεκτρικές εκκενώσεις που δημιουργήθηκαν από την κοπή των καλωδίων τροφοδοσίας των ηλεκτραμαξών, ονομαστικής τάσης 25000 Volt, σε συνδυασμό με το εκνέφωμα (ΣΣ σπρει) του ελαίου ψύξης των μετασχηματιστών ισχύος των ηλεκτραμαξών που δημιουργήθηκε κατά την σύγκρουση.» Όμως αυτός ο συσχετισμός της εκρηξης με το έλαιο ψύξης των μετασχηματιστών των τραίνων δεν έγινε αποδεκτός σε πρόσφατη έγγραφη απάντηση της κατασκευάστριας εταιρείας Siemens.

Επιπλέον με τη χρήση ειδικών εγκληματολογικών τεχνικών και λογισμικού, κατέστη δυνατή η ανάκτηση βιντεοληπτικού υλικού πολύ μικρής διάρκειας (μικρότερης ή ίσης του 1 sec) από τος P4-HD και P6 – HD πειστήριους σκληρούς δίσκους που αφορά την ημερομηνία 28-2-2023 ενώ λόγω της συνεχούς εγγραφής των σκληρών δίσκων δεν διατίθενται περαιτέρω αξιοποιήσιμα στοιχεία προς ανάκτηση. Τα ανωτέρω αρχεία βίντεο αποτελούνται από πολύ μικρό αριθμό στιγμιοτύπων και για κάθε ένα από αυτά απεικονίζεται ενδεικτικά στον κατωτέρω πίνακα Ι, στιγμιότυπο αυτού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Έτσι με το δεδομένο ότι στα επίσημα παραστατικά που παρουσίασε ο ΟΣΕ δεν εμφανιζόταν να υπάρχει «εύφλεκτο» φορτίο (ΣΣ όπως δεξαμενές καυσίμων ) στην εμπορική αμαξοστοιχία που ξεκίνησε από τον σταθμό της Θεσσαλονίκης ζητήθηκε να γίνει εξέταση των καταγραφών των καμερών του σιδηροδρομικού δικτύου της πορείας της εμπορικής αμαξοστοιχίας από την Θεσσαλονίκη προς το σημείο της μοιραίας σύγκρουσης στα Τέμπη.

Αυτό το οπτικό υλικό που αφορά την πορεία του εν λόγω τρένου δεν είχε ζητηθεί αρχικά. Η έρευνα είχε εστιασθεί στα βίντεο της πορείας αλλά και των στάσεων της επιβατικής αμαξοστοιχίας για να διαπιστωθεί ποιοι επιβάτες είχαν επιβιβασθεί σε ποιον σταθμό κι άλλα ζητούμενα της διερεύνησης του τραγικού συμβάντος.

Κι έτσι όταν ζητήθηκαν αρκετές εβδομάδες αργότερα και τα βίντεο των διελεύσεων από σταθμούς και της εμπορικής αμαξοστοιχίας είχαν διαγραφεί αυτομάτως (μετά από την παρέλευση λίγων ημερών) προκειμένου να εγγράφονται τα νεότερα δεδομένα από τις κάμερες κοκ

Ωστόσο στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ υπήρξε μια τελευταία προσπάθεια μήπως ανευρισκόταν στους σκληρούς δίσκους του συστήματος καταγραφής κάποιο διευκρινιστικό «αποκαλυπτικό» πλάνο της εμπορικής αμαξοστοιχίας Αυτή η έρευνα έδωσε κάποια καρέ με τις δύο μηχανές σταματημένες στον σταθμό Θεσσαλονίκης αρκετά πριν την αναχώρηση, όμως δεν βρέθηκε ούτε ένα καρέ που να δείχνει τα βαγόνια και το φορτίο. Συρρικνώνοντας τα περιθώρια ώστε να διαπιστωθεί τι πραγματικά είχε συμβεί στο δραματικό συμβάν πριν από 11 μήνες.

in

Διαβάστε Περισσότερα » " Αποκάλυψη: Δύο καρέ της εμπορικής αμαξοστοιχίας «κρύβουν» την αιτία της φονικής έκρηξης στα Τέμπη"

Πετρούπολη: Ληστής τραυμάτισε με μαχαίρι υπάλληλο βενζινάδικου - Αρπαξε τις εισπράξεις και έγινε καπνός

Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Πετρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν ένας άνδρας μπήκε στο βενζινάδικο και ζήτησε από τον 25χρονο υπάλληλο τις εισπράξεις. Ο νεαρός αρνήθηκε και τότε ο δράστης έβγαλε ένα μαχαίρι και τον τραυμάτισε στο χέρι.

Στη συνέχεια ο ληστής άρπαξε όσα χρήματα βρήκε και εξαφανίστηκε.

Το θύμα με καταγωγή από το Αφγανιστάν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη βρίσκεται σε εξέλιξη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πετρούπολη: Ληστής τραυμάτισε με μαχαίρι υπάλληλο βενζινάδικου - Αρπαξε τις εισπράξεις και έγινε καπνός"

Ηλεκτρονικές απάτες: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες – Ποιες ειδοποιήσεις πρέπει να αγνοούμε

Ενημερωτική καμπάνια για την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής απάτης με τίτλο «Κάποιες Ειδοποιήσεις είναι Καλύτερο να τις Αγνοείς» δημιούργησε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών για τις ηλεκτρονικές απάτες.

Τα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα συναλλαγών και στην χώρα μας γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη. Καθημερινά στους άνω των 4 εκατομμύριων ενεργών χρηστών του internet banking και των 5 εκατ. του mobile banking προστίθενται νέοι.

Τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα γνωρίζουν εκρηκτική άνοδο διείσδυσης στο γενικό πληθυσμό, ενώ σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται και οι αγορές μέσω του διαδικτύου. Οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα οφέλη από τις νέες αυτές δυνατότητες που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες. Θα πρέπει ταυτόχρονα όμως να δίνουν μεγάλη προσοχή στον προσεκτικό και με ασφάλεια χειρισμό όλων των ζητημάτων που προκύπτουν από χρήση όλων αυτών των ηλεκτρονικών δικτύων.

Στον ψηφιακό κόσμο, όπου η τεχνολογία είναι συνυφασμένη με κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής, οι επιτήδειοι συνεχίζουν να εξελίσσονται και να βρίσκουν νέους τρόπους και τεχνικές εξαπάτησης. Έτσι, μια φαινομενικά «συνηθισμένη» ειδοποίηση στο κινητό μας, μπορεί να κρύβει έναν μεγάλο κίνδυνο. Επομένως, η ανάγκη για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη, τονίζεται στην ενημερωτική εκστρατεία της ΕΕΤ και των τραπεζών μελών της.

Οι συνέπειες της ηλεκτρονικής απάτης

Οι συνέπειες της ηλεκτρονικής απάτης μπορεί να αποβούν εξαιρετικά επιζήμιες. Από την υποκλοπή των προσωπικών μας δεδομένων μέχρι και την κλοπή των περιουσιακών μας στοιχείων. Όπως επισημαίνεται στην ενημερωτική εκστατεία, οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους επιθέσεων, με τους πιο συχνούς να αποτελούν την απάτη μέσω τηλεφωνικής κλήσης (Vishing), μέσω email (Phishing) και μέσω SMS (SMiShing).

Για τον λόγο αυτό, όλοι μας, τονίζεται από την ΕΕΤ, θα πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τις σύγχρονες μορφές ηλεκτρονικής απάτης και να εκπαιδευτούμε στον σωστό τρόπο αντιμετώπισής της. Ποιος όμως είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της ηλεκτρονικής απάτης; Η έγκυρη και συστηματική ενημέρωση.

Απευθυνόμενοι στους συναλλασσόμενους η καμπάνια αναφέρει: Με την ενημέρωσή μας σχετικά με τις δόλιες ηλεκτρονικές τακτικές, καλλιεργούμε εμείς οι ίδιοι μια κουλτούρα κυβερνοασφάλειας, όπου μαθαίνουμε να εντοπίζουμε τις κακόβουλες επιθέσεις με τη μορφή ειδοποιήσεων. Ειδοποιήσεων που επιζητούν την προσοχή μας, αλλά με πλήρη επίγνωση τις αγνοούμε για την προστασία μας. Ενημερώσου σήμερα για τα διάφορα είδη ηλεκτρονικής απάτης με όλο το ενημερωτικό υλικό της σελίδας μας και προστατεύσου.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας δόθηκαν στη δημοσιότητα και σχετικά ενημερωτικά βίντεο:

Ποιες όπως είναι οι τυπολογίες απάτης στις ηλεκτρονικές πληρωμές και επενδύσεις; Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες. Η ΕΕΤ στην τελευταία της εκστρατεία μαζί με την MasterCard δίνουν απαντήσεις

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τις ηλεκτρονικές απάτες

1. Πρόσφατα δέχομαι τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστους αριθμούς ή ακόμη και emails/SMS και αυτοί που επικοινωνούν μαζί μου ισχυρίζονται ότι καλούν σχετικά με επιδόματα Power Pass ή Fuel Pass ή την φορολοταρία ή για την επιστροφή φόρου, κ.λπ.. Μάλιστα ισχυρίζονται ότι είναι λογιστές ή υπάλληλοι/εκπρόσωποι της Εφορίας, του gov.gr, του ΔΕΔΔΗΕ, του ΕΦΚΑ, του ΟΠΕΚΑ, του ΟΑΕΔ, κ.λπ. και μου ζητούν διάφορα στοιχεία που σχετίζονται με τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς. Δεν πίστεψα αυτούς που μου τηλεφώνησαν ούτε έκανα κλικ στους συνδέσμους που ήταν μέσα στα emails και στα SMS, και δεν έδωσα κανένα στοιχείο μου. Καλά έκανα;

Ναι, πολύ καλά έκανες. Πρόκειται για προσπάθειες εξαπάτησης. Αν συνέχιζες θα σου ζητούσε τους κωδικούς σύνδεσής σου στο e-Banking και θα προσπαθούσε ο απατεώνας να κάνει μεταφορές χρημάτων από τους λογαριασμούς σου. Θα πρέπει να είσαι εξαιρετικά καχύποπτος και να μην αποκαλύπτεις ποτέ τους κωδικούς σου στο e-Βanking ή τα στοιχεία της κάρτας σου ή τυχόν κωδικούς μίας χρήσης (OTP).

2. Τις τελευταίες ημέρες έχω λάβει αρκετά e-mails και SMS. Στα μηνύματα αυτά η “τράπεζα” μου αναφέρει ότι «έχει παρατηρηθεί ύποπτη δραστηριότητα» στον λογαριασμό ή την κάρτα μου ή ότι «έχει κλειδωθεί ή απενεργοποιηθεί» ο λογαριασμός ή η κάρτα μου. Τα μηνύματα περιέχουν κάποιον σύνδεσμο (link) και με προτρέπουν να ακολουθήσω αμέσως τις οδηγίες που υπάρχουν σε αυτόν για να λυθεί το πρόβλημά και για να ξεμπλοκάρω την πρόσβασή μου.

Τα μηνύματα αυτά ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ από την τράπεζά σας (μάλιστα κάποιες φορές φαίνεται να τα στέλνει τράπεζα με την οποία δεν διατηρείτε καν συνεργασία). Είναι μηνύματα απατηλά (phishing) και αποσκοπούν στο να σας ξεγελάσουν ώστε να καταχωρήσετε σε απατηλή ιστοσελίδα πανομοιότυπη με αυτήν της τράπεζας σας τους κωδικούς σας πρόσβασης στο ebanking ή τα στοιχεία της κάρτας σας αλλά και τους Κωδικούς μιας Χρήσης (OTP) που λαμβάνετε εκείνη τη στιγμή και απαιτούνται για την έγκριση συναλλαγών.

Η απάντηση σε όλες αυτές τις κακόβουλες προσπάθειες είναι μια και απλή. Ποτέ δεν δίνουμε προσωπικά μας στοιχεία σε κανέναν που μας τα ζητάει. Η Τράπεζά σας ποτέ δεν θα σας ζητήσει κάτι τέτοιο.

3. Πρόσφατα ανάρτησα μία αγγελία στο διαδίκτυο για να πουλήσω κάποιο προσωπικό μου αντικείμενο. Δέχτηκα τηλεφώνημα από κάποιον άγνωστο ο οποίος μου είπε ότι ενδιαφέρεται να το αγοράσει, μάλιστα χωρίς καν να το δει ή να το ελέγξει. Μου ζήτησε όμως να του δώσω τα στοιχεία της κάρτας μου ή τους κωδικούς του e-Banking μου ώστε να μπορέσει να μου καταθέσει τα χρήματα. Να τα δώσω τα στοιχεία μου; να τον εμπιστευτώ;

Όχι, δεν πρέπει. Για κατάθεση χρημάτων, αρκεί μόνο να δώσετε τον IBAN του λογαριασμού σας. Μην αποκαλύψετε ποτέ τους κωδικούς σας στο ebanking ή τα στοιχεία της κάρτας σας ή τυχόν κωδικούς μίας χρήσης (OTP) που θα λάβετε εκείνη τη στιγμή.

Επίσης, σε περίπτωση που ο αγοραστής ισχυρίζεται ότι έχει καταθέσει τα χρήματα σε λογαριασμό σας, ελέγξτε εσείς ο ίδιος το ακριβές ποσό μόνο μέσα από το eBanking σας. Μην βασιστείτε σε τυχόν αποδείξεις κατάθεσης που μπορεί να σας προσκομίσει ή σας αποστείλει. Μπορεί να είναι πλαστές.

4. Πρόσφατα δέχτηκα τηλεφωνική κλήση από το εξωτερικό, και αυτός που με κάλεσε μου είπε (στα Αγγλικά) ότι είναι τεχνικός από μεγάλη εταιρεία πληροφορικής και ότι ο υπολογιστής μου έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό και μπορούσε να επιδιορθώσει το πρόβλημα. Δεν τον πίστεψα όμως και έκλεισα το τηλέφωνο. Καλά έκανα;

Ναι. Πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης. Αν συνέχιζες θα σου ζητούσε να εγκαταστήσεις λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης και έτσι θα αποκτούσε πλήρη έλεγχο στον υπολογιστή σου. Μετά, ο απατεώνας, με πρόφαση την επιδιόρθωση του προβλήματος θα σου ζητούσε τους κωδικούς σου σύνδεσης στο e-Banking σου και θα προσπαθούσε ο ίδιος να κάνει μεταφορές χρημάτων από τους λογαριασμούς σου. Μην εμπιστεύεστε τον υπολογιστή σας σε αγνώστους. Εάν κάποιος σας καλεί από άγνωστο αριθμό, ειδικά από το εξωτερικό, και ισχυρίζεται ότι είναι από οποιαδήποτε εταιρεία πληροφορικής, χωρίς εσείς να έχετε δηλώσει βλάβη σε συσκευή σας, διακόψτε την κλήση. Μην προχωράτε σε εγκατάσταση λογισμικού απομακρυσμένης διαχείρισης που σας προτείνει κάποιος άγνωστος.

5. Μου ζητήθηκε να μεσολαβήσω στη μεταφορά χρημάτων προσφέροντας μου αμοιβή για να γίνει κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμό μου. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Είναι παράνομο;

Nαι είναι παράνομο. Εάν σας προσεγγίσουν μέσω e-mail ή μέσω κοινωνικών δικτύων ή μέσω αγγελιών και σας ζητήσουν να μεταφέρετε χρήματα (τα οποία θα έχουν μπει προηγουμένως στον λογαριασμό σας) σε λογαριασμούς τρίτων συνήθως σε άλλες χώρες ή να τους τα δώσετε κάνοντας ανάληψη από κάποιο ΑΤΜ ή κατάστημα, κρατώντας ένα ποσοστό ως προμήθεια, πρέπει να γνωρίζετε ότι προσπαθούν να σας εξαπατήσουν για να διαμεσολαβήσετε στη μεταφορά παράνομου χρήματος (money muling) και ότι η πράξη αυτή διώκεται ποινικά.

Συνεπώς:

  • μη δεχτείς να μεσολαβήσεις ως ενδιάμεσος σε διακίνηση χρημάτων από άλλα άτομα, συνήθως άγνωστα σε σένα. Μπορεί να υποστείς σημαντικές επιπτώσεις, καθώς με αυτόν τον τρόπο εμπλέκεσαι σε παράνομες ενέργειες, είτε το γνωρίζεις είτε όχι
  • εάν λάβεις ύποπτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), μην απαντήσεις και μην ακολουθήσεις τυχόν υποδεικνυόμενο σύνδεσμο (link),
  • διασταύρωσε τα στοιχεία της εταιρείας που προσφέρει τη θέση εργασίας και τα στοιχεία επικοινωνίας της (ειδικά αν εδρεύει στο εξωτερικό),
  • μην παραχωρείς ποτέ στοιχεία του τραπεζικού σου λογαριασμού σε κανέναν, εκτός εάν έχεις μαζί του μονιμότερη συνεργασία, ή είναι άτομο του στενού οικογενειακού σου περιβάλλοντος.
  • εάν πιστεύεις ότι έχεις εμπλακεί σε μεταφορά παράνομου χρήματος, μην προβείς σε οποιαδήποτε άλλη μεταφορά χρημάτων που τυχόν σου ζητηθεί. Ειδοποίησε αμέσως την τράπεζα σου, την υπηρεσία στην οποία πραγματοποίησες την συναλλαγή και την αστυνομία.

6. Σε γενικές γραμμές, τι θα πρέπει να κάνω για να μην πέσω θύμα ηλεκτρονικής απάτης;

Η τράπεζα ή οι τράπεζες συνεργασίας σας έχουν αναρτήσει στις ιστοσελίδες τους χρήσιμες συμβουλές, προκειμένου να μην πέσετε θύμα απάτης.

Σε κάθε περίπτωση, παρατίθενται παρακάτω ορισμένες βασικές οδηγίες, για να διενεργείτε με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές:

  • Πληκτρολογείτε οι ίδιοι την ηλεκτρονική διεύθυνση της Τράπεζάς σας για την πρόσβασή σας στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής. Μην ακολουθείτε αποτελέσματα από μηχανές αναζήτησης.
  • Βεβαιωθείτε ότι πλοηγείστε στο ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζας. Ελέγξτε αν ο σύνδεσμος στον οποίο εισέρχεστε (https://www………gr) αντιστοιχεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Τράπεζας σας. Κάνετε κλικ στο εικονίδιο του λουκέτου, για να ελέγξτε ότι η σύνδεση αναφέρεται ως ασφαλής.
  • Ελέγξετε προσεκτικά την συναλλαγή που περιγράφεται στο μήνυμα της Τράπεζας (π.χ. μέσω sms, viber ή εφαρμογής του mobile app) με τον κωδικό μιας χρήσης OTP, πριν την επιβεβαίωσή της.
  • Αποφύγετε τη χρήση δημόσιων ή κοινόχρηστων δικτύων.
  • Μην αποθηκεύετε ποτέ τους κωδικούς σας σε οποιαδήποτε συσκευή σας.
  • Αλλάζετε τουλάχιστον ανά εξάμηνο τους κωδικούς ασφαλείας σας (passwords).
  • Ενισχύστε την ασφάλεια των συσκευών σας διατηρώντας ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό και ενημερώνετε τακτικά το λειτουργικό τους.
  • Ελέγχετε ότι τα στοιχεία των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των e-mails που λαμβάνετε αντιστοιχούν στο όνομα του προσώπου που εμφανίζεται ως αποστολέας τους, ιδίως όταν α) το πρόσωπο αυτό ανήκει στη λίστα των επαφών σας, β) φέρεται ότι είναι η Τράπεζα σας ή γ) άλλη γνωστή εταιρεία παροχής προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Αγνοείστε και διαγράψτε μηνύματα αμφίβολης προέλευσης που λαμβάνετε στις ηλεκτρονικές σας συσκευές και τις εφαρμογές σας και μην ακολουθείτε συνδέσμους (links) που περιλαμβάνουν και παραπέμπουν σε ιστοσελίδες.
  • Μην αποκαλύπτετε σε τρίτους (π.χ. ενδιαφερόμενους αγοραστές, υποψήφιους πελάτες), μέσω τηλεφώνου, κινητού τηλεφώνου, email, φόρμας στο Internet, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων μέσων, εμπιστευτικά στοιχεία σας όπως το όνομα χρήστη (username), τον κωδικό πρόσβασης (password), τα στοιχεία της κάρτας σας (αριθμό, κωδικό επαλήθευσης CVV και PIN), OTP (One Time Password – κωδικούς μίας χρήσης) και άλλους αριθμητικούς κωδικούς.
  • Χρησιμοποιείτε πάντα τις πιο ενημερωμένες εκδόσεις Internet browsers (π.χ. Chrome, Microsoft Edge, κ.λπ), οι οποίες εξασφαλίζουν προηγμένο σχεδιασμό ασφαλείας.
  • Επικοινωνήστε αμέσως με την Τράπεζά σας, σε κάθε περίπτωση υπόνοιας διαρροής των κωδικών ασφαλείας σας

7. Το τελευταίο διάστημα λαμβάνω συχνά τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστους αριθμούς, στη διάρκεια των οποίων υποτιθέμενος εκπρόσωπος επενδυτικής εταιρείας μου προτείνει επενδυτικές ευκαιρίες «στα μέτρα μου», με γρήγορη και εγγυημένη απόδοση. Αναρωτιέμαι αν πρέπει να του εμπιστευτώ τα χρήματά μου.

Προσοχή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εξαπάτησής σας.

  • Μην εμπιστεύεστε όσους σας υπόσχονται ασφαλείς επενδύσεις με υψηλά, γρήγορα και εγγυημένα κέρδη.
  • Εάν επιθυμείτε να κάνετε μια επένδυση, βεβαιωθείτε πρώτα ότι η εταιρία έχει άδεια λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή από άλλη ευρωπαϊκή Αρχή. Βεβαιωθείτε ότι, είτε καλύπτεται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), είτε συμμετέχει στο Συνεγγυητικό Κεφάλαιο ή άλλο ξένο Φορέα που διασφαλίζει την επένδυση σας. Επισκεφτείτε τα ακόλουθα sites: www.cmc.gov.gr www.ethe.org.gr www.smexa.gr https://www.syneggiitiko.gr/

8. Σε περίπτωση που πέσω θύμα ηλεκτρονικής απάτης και το δηλώσω στην Τράπεζα συνεργασίας μου, υπάρχει κάποιος άλλος φορέας στον οποίο μπορώ να απευθυνθώ άμεσα; Επίσης αν πέσω θύμα απάτης σχετικά με επενδύσεις υπάρχει φορέας στον οποίο μπορώ να απευθυνθώ;

Ναι, και στις δυο περιπτώσεις θα πρέπει να καταγγείλετε το περιστατικό απάτης:

  • στο πλησιέστερο σε εσάς αστυνομικό τμήμα ή
  • στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΙΔΗΕ) της Ελληνικής Αστυνομίας

– Τηλέφωνο : 11188

– Fax: 213-1527471

– Email: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

– μέσω του portal στη διεύθυνση: https://goo.gl/vOHdVb

– Ταχυδρομική διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 173, Τ.Κ. 11522, Αθήνα

9. Το τελευταίο διάστημα είδα στην τηλεόραση και άκουσα στο ραδιόφωνο για μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις ηλεκτρονικές απάτες με το σύνθημα «Μια Παύση Αρκεί για να Αποφύγουμε την Ηλεκτρονική Απάτη». Που μπορώ να ανατρέξω για να βρω περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη εκστρατεία;

Μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) (https://www.hba.gr/info/PhishingCamp) για να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη εκστρατεία, προϊόν συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Ξεκίνησε στο τέλος του 2021 και συνεχίζεται το 2022.

10. Που μπορώ να ανατρέξω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες τυπολογίες ηλεκτρονικής απάτης και απάτης σχετικά με επενδύσεις που υφίστανται;

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) υπάρχει αναρτημένο όλο το υλικό των διαφόρων εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις ηλεκτρονικές απάτες, όπως:

  • εκείνης που αφορά τις απάτες στον «κυβερνοχώρο» (CyberScams), και
  • εκείνης που αφορά τους μεταφορείς παράνομου χρήματος (European Money Mule Action – EMMA).

Περαιτέρω, στην ιστοσελίδα της ΕΕΤ υπάρχουν χρήσιμες Ανακοινώσεις επί διαφόρων τυπολογιών απάτης (π.χ. απάτη μέσω αλλαγής κάρτας SIM, απάτη «υποτιθέμενης τεχνικής υποστήριξης», τηλεφωνικές απάτες, κ.ά.) στο πλαίσιο της διαχρονικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του συναλλακτικού κοινού.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www.hellenicpolice.gr ). Επιπλέον, πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr .

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικές απάτες: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες – Ποιες ειδοποιήσεις πρέπει να αγνοούμε"

Με γρίπη Η1Ν1 επέστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός – Προς αναβολή το υπουργικό

Με υψηλό πυρετό επέστρεψε από το Νταβός ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που, σύμφωνα με τους γιατρούς του, έχει γρίπη Α, Η1Ν1.

Έτσι, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ανατρέπεται και τόσο η παρουσία του στη Βουλή, όπου θα μιλούσε για την επιστολική ψήφο, όσο και το αυριανό υπουργικό θα εξαρτηθούν από την πορεία της υγείας του.

Στην κατάσταση της υγείας του κ. Μητσοτάκη αναφέρθηκε νωρίτερα στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ανάλογα με την πορεία της υγείας του κ. Μητσοτάκη ενδέχεται το υπουργικό συμβούλιο, που είχε προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη και στο οποίο θα έρθει και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, να αναβληθεί.

Υπογράμμισε, όμως, ότι πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί, εφόσον η κατάσταση της υγείας του κ. Μητσοτάκη το επιτρέψει, μεθαύριο, Τετάρτη, ενώ ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να παραπέμψει στις καλένδες το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σημειώνεται ότι στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερόταν στο θέμα της ισότητας στον γάμο, καθώς εκεί θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο στη συνέχεια θα πάρει τον δρόμο της δημόσιας διαβούλευσης και έπειτα θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο, το οποίο έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και αντιπαράθεσης, αλλά και εσωκομματικών τριβών το τελευταίο διάστημα, αναμένεται να ψηφιστεί από τουλάχιστον 100 βουλευτές της ΝΔ, ενώ θα το υπερψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής η επιστολική ψήφος, μια ιστορική μεταρρύθμιση κατά τον πρωθυπουργό, καθώς, όπως σημείωσε, προάγει τη συμμετοχή όλων των πολιτών στις εκλογές και λειτουργεί ως αντίδοτο στην αποχή.

Η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου αποτελεί την συνέχεια του ν.4648/2019, με τον οποίο κατοχυρώθηκε ότι για πρώτη φορά θα μπορούν οι Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού, έστω και με περιορισμούς να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Με γρίπη Η1Ν1 επέστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός – Προς αναβολή το υπουργικό"

Δολοφονία στη Χαλκίδα: «Ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι τη βίασε ο 43χρονος» λέει ο δικηγόρος της 39χρονης

Νέα στοιχεία για την άγρια δολοφονία του 43χρονου ξυλουργού, κάτω από το σπίτι του, στη Χαλκίδα έδωσε ο δικηγόρος της 39χρονης κατηγορούμενης μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

Ο κ. Κωντσιλίδης σημείωσε ότι ορισμένες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν είναι αληθείς λέγοντας ότι έχουν ακουστεί «υπερβολές». Στάθηκε σε όσα έχουν ακουστεί αναφορικά με την ερωτική εμμονή της κατηγορούμενης τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο δικηγόρος της 39χρονης τόνισε ότι η κατηγορούμενη δεν έχει αναφέρει ποτέ ότι ο ξυλουργός τη βίασε.

Αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό ανάμεσα στο θύμα και την κατηγορούμενη πριν 15 χρόνια το οποίο είχε ταράξει την γυναίκα και δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει, ενώ πρόσθεσε ότι από το συγκεκριμένο περιστατικό δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα και στον γάμο της.

Πρόσθεσε ότι μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια υπήρχε μία σειρά γεγονότων που επηρέασε την ψυχική κατάσταση της γυναίκας. «Είδα έναν άνθρωπο πολύ πιεσμένο ψυχικά», τόνισε ο συνήγορος της κατηγορούμενης.

Χαλκίδα: Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 43χρονου

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του 43χρονου ξυλουργού κάνει λόγο για ξεκάθαρο ερωτικό κίνητρο που οδήγησε στην άγρια δολοφονία. «Το θύμα είχε έρθει στο γραφείο μου πριν από δύο χρόνια προσπαθώντας να βρει λύσεις στις πιέσεις και τις απειλές που δεχόταν», είπε, προσθέτοντας ότι η κατηγορούμενη «είχε μπει στη λογική ή θα σε έχω εγώ ή κανένας».

Ο κ. Τάρτης αναφέρθηκε στην στενή σχέση που είχε ο σύζυγος της 39χρονης με το θύμα, ενώ για το θέμα του βιασμού σημείωσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για κάτι τέτοιο, καθώς εάν ίσχυε θα είχε διακοπεί η φιλική σχέση των δύο ανδρών.

Επιπλέον, εξήγησε ότι τα δύο ζευγάρια είχαν ομαλές σχέσεις τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο η ένταση αυξήθηκε μετά τον γάμο του θύματος το 2021. Σημείωσε ότι τότε είχε συμβουλέψει τον πελάτη του να μιλήσει στον σύζυγο της 39χρονης για την κατάσταση και πως όταν αυτό έγινε υπήρξε ψυχρό κλίμα ανάμεσα στους δύο άνδρες για περίπου έξι μήνες.

«Το θύμα είχε βιάσει την κόρη μου σε πάρτι», λέει ο πατέρας της δολοφόνου

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε ο πατέρας της 39χρονης, που σκότωσε έναν 43χρονο άνδρα στη Χαλκίδα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Οι γονείς της δράστιδος είναι καταρρακωμένοι και δηλώνουν ότι δεν περίμεναν ποτέ από εκείνη να σκοτώσει κάποιον.

Όπως είπαν, η 39χρονη τους ζήτησε συγγνώμη που τους ταλαιπωρεί, ενώ τους εξομολογήθηκε ότι έφυγε από πάνω της μια πίεση τριών ετών, γιατί άκουγε ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος της.

Σύμφωνα με τον πατέρα της 39χρονης, τα τελευταία τρία χρόνια η κόρη του άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά.

«Βλέπαμε πράγματα που δε μας άρεσαν. Βλέπαμε την κόρη μας να κακοποιείται, να απομονώνεται, δε σήκωνε τα τηλέφωνα, δεν ασχολιόταν με το σπίτι της, όπως έκανε στο παρελθόν. Ανησυχήσαμε. Μας είχε πει μια κουβέντα για διαζύγιο, αλλά ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος το ήθελε», είπε και πρόσθεσε:

«Ψάξαμε να βρούμε το πρόβλημα και μας ομολόγησε ότι πριν τον γάμο της είχε πέσει θύμα βιασμού από το θύμα, μια βραδιά σε ένα γλέντι. Δεν το είχε πει σε κανέναν, δεν το είχε καταγγείλει. Μας είπε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια το θύμα διέδιδε στο χωριό ότι είχαν ερωτικές σχέσεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επηρεαστεί ο γαμπρός μας και να αντιδρά βίαια. Την είχαμε δει με σημάδια στο μάτι».

Ο ρεπόρτερ του STAR τον ρώτησε ξανά, επισημαίνοντας ότι αυτό που λέει είναι πολύ σοβαρό, και αναφέρεται σε έναν άνθρωπο ο οποίος έπεσε νεκρός από τα χέρια της κόρης του. Ο πατέρας απάντησε ότι τα ίδια θα πει και στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον πατέρα της 39χρονης κατηγορούμενης, η κόρη του και ο γαμπρός του παρά τα προβλήματα που φέρονται να αντιμετώπιζαν, δεν ήθελαν να πάρουν διαζύγιο. Όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, το θύμα και ο γαμπρός του φέρονται να είχαν κόψει τις φιλικές επαφές.

Ο πατέρας της 39χρονης επέμεινε ότι η κόρη του αγαπούσε τον σύζυγό της, όπως κι εκείνος και ότι δεν είχε δείξει ότι μπορεί να κάνει μια τόσο αποτρόπαια πράξη.

«Σε μια συζήτηση ο γαμπρός μου, μού είχε πει ότι αν δεν είχε παιδιά θα σκότωνε τον 43χρονο. Εγώ τον γνώριζα, αλλά δεν ήξερα ότι είναι εκείνος με τον οποίο είχαν πρόβλημα η κόρη και ο γαμπρός μου. Υπάρχει ένα θύμα, είναι τραγικό, έχουν τη συμπόνια μου», είπε ο πατέρας της 39χρονης.

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 39χρονης το μόνο που είπε είναι ότι θα σταθεί στο πλευρό της κόρης της και της οικογένειάς της.

Ξεσπά η 39χρονη «Οι γονείς μου παρανόησαν, ποτέ δεν τους μίλησα για βιασμό!»

Για πρώτη φορά η 39χρονη που δολοφόνησε τον 43χρονο στη Χαλκίδα μιλά αναφορικά με τα όσα είπε ο πατέρας της στην κάμερα του Star, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο 43χρονος βίασε την 39χρονη σε πάρτι.

Η 39χρονη μίλησε σε δημοσιογράφο της εκπομπής «Πρωινό» του ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Οι γονείς μου παρανόησαν με όσα τους είπα. Ποτέ δεν τους μίλησα για βιασμό».

«Τους είπα απλώς για ένα περιστατικό που συνέβη πριν 15 χρονια χωρίς να πω λεπτομέρειες και οι γονείς μου κατάλαβαν εσφαλμένα για βιασμό. Μόλις έμαθα τι είπαν δημόσια, αμέσως ζήτησα να τους δω κατ’ ιδίαν», εξήγησε.

«Ήρθαν εδώ όπου κρατούμαι και τους εξήγησα, ότι ήταν κάτι που συνέβη πριν χρόνια, το οποίος για εμένα ήταν τόσο σοβαρό που δεν κατάφερα να το ξεπεράσω ποτέ. Τα υπόλοιπα θα ττα πω μόνο στον Ανακριτή», κατέληξε.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία στη Χαλκίδα: «Ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι τη βίασε ο 43χρονος» λέει ο δικηγόρος της 39χρονης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news