facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

ΑΑΔΕ :Ψηφιακά από Δευτέρα οι δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών

Για ακόμα δύο συναλλαγές με την ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι δεν χρειάζονται πλέον να επισκέπτονται τη ΔΟΥ.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, οι δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών υποβάλλονται μέσω του myProperty.

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής, υποβάλλονται αρχικές δηλώσεις για δωρεές ακινήτων, που βρίσκονται εντός αντικειμενικού συστήματος, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο μεταβιβάζεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο δωρεάς ή γονικής παροχής.

Μάλιστα, από τις 20 Δεκεμβρίου, οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται υποχρεωτικά ψηφιακά.

Σε ό,τι αφορά δηλώσεις, που έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ σε έντυπη μορφή, εξακολουθούν να ισχύουν και διεκπεραιώνονται κανονικά, εκτός αν οι συμβαλλόμενοι τις ανακαλέσουν.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της εφαρμογής, το myProperty θα τεθεί εκτός λειτουργίας από το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου, στις 16:00, έως την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, στις 21:00.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ :Ψηφιακά από Δευτέρα οι δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών"

«Είμαι διατεθειμένη μέχρι και στη φυλακή να πάω», δήλωση από μητέρα-αρνήτρια κορωνοϊού

Αμετανόητοι εμφανίζονται γονείς, εμμένοντας στη θέση να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει τροπολογία από τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης που ορίζει φυλάκιση δύο ετών στους αρνητές κορωνοϊού που κρατούν τα παιδιά στο σπίτι.

«Αυτά είναι εκβιαστικά, δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα. Στο δικό μου το παιδί το ανήλικο θα αποφασίσουν τι θα κάνω; Προσέξτε μην κάνετε το δηλητήριο στο παιδί σας. Μη μασάτε αυτά που λένε. Αυτά δεν μπορούν να τα κάνουν, θα γίνει χαμός. Θα με πάνε εμένα φυλακή επειδή δε θέλω να κάνω το δηλητήριο στο παιδί;», ανέφερε χαρακτηριστικά αρνητής γονέας που έχει αποφασίσει το παιδί του να μην εμβολιαστεί και αντιδρά στην τροπολογία της κυβέρνησης.

«Όχι δε το έστειλα, γιατί έπρεπε να κάνει τα τεστ. Είμαι διατεθειμένη μέχρι και στη φυλακή να πάω. Ήταν ένα παιδί που ήταν άριστο και καταπατούνε καταρχάς την πίστη μας, τα πιστεύω μας. Γιατί πρέπει να μου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό;», δήλωσε μητέρα αρνήτρια στο Mega. 

 

Στο Βόλο ένα παιδί δεν πήγε πέρυσι ούτε μια μέρα στο σχολείο ενώ και σε αυτή τη σχολική χρονιά δεν έχει καν εγγραφεί. Από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους έως και σήμερα στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 38 παιδιά έχουν χάσει τη σχολική χρονιά.

«Κάποιοι από αυτούς αρνούνται τη μάσκα, κάποιοι από αυτούς δεν κάνουν self test και δεν αποδέχονταν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην ειδική πλατφόρμα edu pass, όπως κάνουν όλοι οι υπόλοιποι που δηλώνουν τα self test. Άρα μπορεί και να μην τα κάνουν», κατήγγειλε ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κωνσταντίνος Μπαντίκος.

Την ίδια ώρα που γονείς επιδίδονται σε αντιεμβολιαστικές δράσεις, νέοι άνθρωποι πεθαίνουν γιατί ακούν τους αρνητές της λογικής και δεν κάνουν το εμβόλιο.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Είμαι διατεθειμένη μέχρι και στη φυλακή να πάω», δήλωση από μητέρα-αρνήτρια κορωνοϊού"

«Είχε μπλέξει με παπάδες και γιατρούς που του έλεγαν να μην εμβολιαστεί» λέει η μητέρα 50χρονου που πέθανε από κορωνοϊό

«Δεν άκουγε. “Δεν θα κάνω το εμβόλιο, δεν θα πάω στο νοσοκομείο” έλεγε»... στα λόγια αυτά αποτυπώνεται ο σπαραγμός μητέρας από τα Τρίκαλα που έχασε τον 50χρονο ανεμβολίαστο γιό της. Όπως καταγγέλλει η γυναίκα, γιατροί σε αναστολή έπεισαν το παιδί της να μην εμβολιαστεί.

«Πήγε άδικα το παιδί μου. Οπωσδήποτε θα είχε σωθεί (με το εμβόλιο), έστω και μία δόση να είχε κάνει» σημείωσε, ακόμη, η μητέρα του θύματος στο Mega.

Όπως υποστηρίζει, δύο γιατροί σε αναστολή ήταν εκείνοι που έπεισαν τον γιο της να μην εμβολιαστεί. «Είχε μπλέξει με παπάδες και με γιατρούς που του έλεγαν ''μην το κάνεις'', το παιδί μου πήγε χαμένο, άδικα. Καταρχάς ήταν δύο γιατροί που τους έδιωξαν από το νοσοκομείο γιατί δεν εμβολιάζονταν και του έλεγαν “εντάξει θα περάσει, δεν είναι τίποτα, κάτσε μια μέρα και κάτσε μια μέρα και κάτσε μια μέρα” και τελικά έφτασε στο τέρμα» τόνισε.

 

 Ενώ όλη η οικογένεια έχει εμβολιαστεί, οι δύο αρνητές γιατροί έπεισαν τον 50χρονο να μην θωρακιστεί με το ενέσιμο σκεύασμα.

Όταν έφτασε, όμως, η ώρα να πάει στο νοσοκομείο ήταν πολύ αργά, ήταν η εντέκατη μέρα. «Εγώ χάρηκα, λέω αφού πήγε στο νοσοκομείο θα το ξεπεράσει. Δεν το ξεπέρασε όμως» πρόσθεσε η μητέρα του 50χρονου.

Όπως αποδεικνύεται, σύμφωνα με το Mega, ο 50χρονος δεν ήταν ο μόνος που είχαν προσεγγίσει οι αρνητές γιατροί στα Τρίκαλα. «Σε αναστολή ήταν αυτοί οι γιατροί που του το κάνανε, που ήρθαν και μου λένε “εμείς είμαστε γιατροί και βοηθάμε τον κόσμο”. Όπως έκαναν τότε με τον καρκίνο που έβγαζαν τα ψεύτικα φάρμακα, ακριβώς το ίδιο έγινε και με εμάς τώρα. Τους έδιωξαν από το νοσοκομείο αλλά να τους πάρουν την άδεια. Επιτρέπεται γιατρός να λέει: ''μην κάνεις το εμβόλιο, θα περάσει τι θα κάνεις στο νοσοκομείο;'' Έλεος. Είχα εμπιστοσύνη και εγώ, ήταν γείτονας εδώ» συμπλήρωσε η μητέρα του άτυχου 50χρονου.

Εννέα μέρες μετά τον τραγικό θάνατο της Παρθένας Κουτμερίδου, η Τριανταφυλλιά Σερρών θρηνεί τον χαμό του 35χρονου Κυριάκου που έχασε κι εκείνος την μάχη με τον κορωνοϊό.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Είχε μπλέξει με παπάδες και γιατρούς που του έλεγαν να μην εμβολιαστεί» λέει η μητέρα 50χρονου που πέθανε από κορωνοϊό"

Καιρός: Συστάσεις της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας

Προ των πυλών βρίσκεται σφοδρή κακοκαιρία με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κάνει συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συστήνει στους πολίτες:

•Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

•Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

•Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

•Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

•Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

•Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

•Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

•Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

•Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

•Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

•Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν

•Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

•Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή :

•Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

•Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Πέμπτης (09-12-2021) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (12-12-2021) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Α. Από σήμερα το βράδυ της Πέμπτης (09-12-2021) και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (10-12-2021) : τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Πελοπόννησος.

Β. Την Παρασκευή (10-12-2021):

1. Μέχρι το μεσημέρι : Οι προαναφερθείσες περιοχές και η Δυτική, η Κεντρική Μακεδονία βαθμιαία η Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, η Θεσσαλία, η Κεντρική Στερεά, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Ανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα και η Ανατολική Στερεά.

2. Μέχρι αργά το απόγευμα η Θράκη.

3. Από το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

4. Μέχρι αργά το μεσημέρι πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η Δυτική Κρήτη.

Γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη με ένταση 7 με 8 μποφόρ και την Παρασκευή (10-12-2012) στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

Δ. Από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής (10-12-2021) ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει όλη τη χώρα από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Θα επηρεαστούν αρχικά το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, και πιθανώς πρόσκαιρα τα βορειότερα τμήματα των Δωδεκανήσων. Τα έντονα φαινόμενα το Σάββατο (11-12-2021) θα επηρεάσουν και την Αττική.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Συστάσεις της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας"

Ιταλία: Πρόστιμο έως 1.000 ευρώ σε επιβάτες χωρίς τεστ

Νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ισχύουν στην Ιταλία από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, έπειτα από απόφαση της Ιταλικής κυβέρνησης Ντράγκι, ο οποίος εφαρμόζει από το καλοκαίρι από τα πιο «σκληρά» μέτρα κατά των ανεμβολίαστων στην Ευρώπη.

Από τις 6 Δεκεμβρίου, σε όποιον μπαίνει σε μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς αρνητικό τεστ κορωνοϊού ή Green Pass, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο από 600 μέχρι 1.000 ευρώ.

Η σχετική απόφαση ελήφθη το βράδυ της Δευτέρας από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, ενόσω η Ιταλία μάχεται την έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα έχοντας παράλληλα καταγράψει το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον.

Οι έλεγχοι δεν θα πραγματοπoιούνται μόνον από τους μόνιμους ελεγκτές, αλλά και από αστυνομικούς αλλά και στελέχη της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το «Green Pass», από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνον από τους εμβολιασμένους πολίτες και από όσους έχουν μολυνθεί με τον ιό και έχουν θεραπευθεί, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ντράγκι, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, ζήτησε, επίσης, την αποδοτική συνεργασία όλων των εμπορικών ενώσεων της χώρας, ώστε η εφαρμογή του μέτρου που δεν θα επιτρέπει την είσοδο σε καταστήματα, καφέ και εστιατόρια σε όποιον δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού να είναι αυστηρή και χωρίς κανενός είδους εξαίρεση.

Υπενθυμίζεται ότι και στη Γερμανία ισχύει κάτι αντίστοιχο με τις μεταφορές, αλλά μόνο στα υπεραστικά μέσα, δηλαδή σε τρένα και λεωφορεία.

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Πρόστιμο έως 1.000 ευρώ σε επιβάτες χωρίς τεστ"

Κύπρος: Συνελήφθη Ελληνοκύπριος που προσπάθησε να κρεμάσει σημαία στην Αμμόχωστο

Στη σύλληψη ενός Ελληνοκύπριου προχώρησε η λεγόμενη Αστυνομία του κατοχικού καθεστώτος, ο οποίος – σύμφωνα με τις Αρχές του ψευδοκράτους – προσπάθησε να κρεμάσει την ελληνική σημαία στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Αμμόχωστο.

Όπως μεταδίδουν τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, οι άνδρες της λεγόμενης αστυνομίας αντιλήφθηκαν τον άνδρα πριν προλάβει να κρεμάσει τη σημαία, την οποία είχε μέσα στο αυτοκίνητό του. Όπως αναφέρουν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, τον άνδρα κατήγγειλαν πολίτες που τον είδαν να κατευθύνεται στο σημείο.

Ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου και κρατείται για το αδίκημα της «απρεπούς ενέργειας και συμπεριφοράς».

Ανταπόκριση από τη Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Συνελήφθη Ελληνοκύπριος που προσπάθησε να κρεμάσει σημαία στην Αμμόχωστο"

Σκυλακάκης: Αύριο πληρώνονται οι παλαιοί δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης

Αύριο, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, θα πιστωθούν οι προκαταβολές του επιδόματος θέρμανσης στους παλαιούς δικαιούχους του, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα myΘέρμανση.

Αυτό επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, στο πλαίσιο του «Digital Meet Up».

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, για να μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν τιμολόγια. Μέχρι το τέλος του έτους θα λάβει χώρα ακόμη μια πληρωμή, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερες, μέσα στο 2022, για τα τιμολόγια που θα κατατεθούν αργότερα.

Στο επίκεντρο της παραπάνω διαδικτυακής συζήτησης τέθηκε το Ταμείο Ανάκαμψης και η «πράσινη» προοπτική που έχει, καθώς και η παρουσίαση σειράς πρωτοβουλιών που εξαγγέλλονται και δρομολογούνται στη χώρα και έχουν σκοπό να ωθήσουν την οικονομία προς την «πράσινη» κατεύθυνση.

Νωρίτερα, ο κ. Σκυλακάκης συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στο Corporate Communication Conference 2021, που πραγματοποιήθηκε, διαδικτυακά, από την Boussias.

Θέμα συζήτησης ήταν το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και η συμβολή του στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Πεδίο εστίασης αποτέλεσε ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο τομέας της επικοινωνίας, των δημοσίων σχέσεων και του marketing για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών τόνισε πως στο Ταμείο Ανάκαμψης υπάρχει άφθονος χώρος για όλους όσοι θέλουν να κάνουν επενδύσεις υπογραμμίζοντας, παράλληλα, τη σημασία της χρηστικής επικοινωνίας για την αποτελεσματική κινητοποίηση των ιδιωτικών πόρων, ιδίως σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις που πραγματοποιούν τα νοικοκυριά (π.χ. Εξοικονομώ), οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και τα άλλα προγράμματα που απαιτούν μαζική συμμετοχή πολιτών.

Εξήγησε πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα τελείως διαφορετικό αναπτυξιακό εργαλείο από αυτά με τα οποία είναι εξοικειωμένη η ελληνική αγορά, γι’ αυτό και απαιτεί άλλη επικοινωνιακή προσέγγιση.

Όπως είπε, χαρακτηριστικά, η μεγάλη διαφορά του από το ΕΣΠΑ είναι πως στο τελευταίο δεν υπήρχε, στον βαθμό που απαιτείται από το «Ελλάδα 2.0», η επιδίωξη για μαζική κινητοποίηση ιδιωτικών πόρων. Στο Ταμείο Ανάκαμψης «δίνουμε μεγάλη έμφαση στην αποτελεσματικότητα. Επιδιώκουμε χαμηλές επιδοτήσεις ανά επένδυση και καλύτερο marketing αυτών των επιδοτήσεων – ενισχύσεων – ευκαιριών», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως οδεύουμε προς ένα μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο στηρίζεται στην εξωστρέφεια και στις επενδύσεις. «Αυτό κάνει πολύ σημαντική την επικοινωνία στο εξωτερικό. Κάτι, στο οποίο θα πρέπει να εξειδικευτεί περισσότερο ο κλάδος της επικοινωνίας, ο οποίος ήταν κατεξοχήν εσωστρεφής, υπό την έννοια ότι παρείχε υπηρεσίες, κατά κύριο λόγο, σε επιχειρήσεις που απευθύνονταν στην ελληνική κατανάλωση», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Τέλος, υπογράμμισε πως ένας από τους βασικούς στόχους της κυβερνητικής πολιτικής και του Ταμείου Ανάκαμψης είναι η αύξηση του βαθμού συνεργασίας και του μέσου μεγέθους της μικρής και μεσαίας ελληνικής επιχείρησης. «Εκεί, έχουμε ένα ισχυρό πακέτο κινήτρων που αφορά είτε τη συνεργασία είτε τις συγχωνεύσεις», δήλωσε, αναφέροντας ενδεικτικά τα κίνητρα που παρέχονται για το franchise, το οποίο δίνει αξιόλογες δυνατότητες αύξησης της εσωτερικής επικοινωνίας. «Το κάνουμε αυτό, διότι το franchise από τη φύση του, έχει και ένα βαθμό πίεσης στην εσωτερική του δομή, για να φαίνονται οι δαπάνες και οι τζίροι. Έχει, δηλαδή, εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου που αυξάνουν, συνήθως, τα δημόσια έσοδα και πετυχαίνει ένα scaling up σε ένα μοντέλο ευρείας συνεργασίας μεταξύ μεσαίων και μικρών ή μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων, με τρόπο αμοιβαία επωφελή για όλες τις πλευρές», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκυλακάκης: Αύριο πληρώνονται οι παλαιοί δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης"

Συνελήφθη 62χρονος που έπαιρνε σύνταξη και δούλευε ως μισθωτός

Συνελήφθη χθες 62χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πράξη που τελέστηκε στη Θεσσαλονίκη κατά το χρονικό διάστημα από 01-02-1998 έως 31-12-2017.

Ειδικότερα, ο 62χρονος, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, λάμβανε αναπηρική σύνταξη όντας παράλληλα μισθωτός υπάλληλος, με αποτέλεσμα τη ζημίωση του ασφαλιστικού φορέα κατά (90.000) ευρώ περίπου.

rthess
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 62χρονος που έπαιρνε σύνταξη και δούλευε ως μισθωτός"

Καιρός αύριο: Ισχυρές καταιγίδες και πολλά μποφόρ – Αναλυτική πρόγνωση

Κακός θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή (10.12.2021) με ισχυρές καταιγίδες και πολλά μποφόρ.

Σταδιακή επιδείνωση θα έχει ο καιρός από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι νωρίς το μεσημέρι είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων νωρίς το βράδυ.
Άνεμοι: Αρχικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση, στρεφόμενοι σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 4 και στα θαλάσσια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα το βράδυ από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά μέχρι το μεσημέρι. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τις απογευματινές ώρες. Το βράδυ οι άνεμοι θα ενισχυθούν εκ νέου και θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και νότια πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη μέχρι αργά το μεσημέρι. Εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, τοπικά 8 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν νωρίς το βράδυ.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ισχυρές καταιγίδες και πολλά μποφόρ – Αναλυτική πρόγνωση"

Μαρτυρίες για τον θάνατο της 14χρονης στη Λαμία: Περίμενε τέσσερις ώρες σε κοντέινερ να την εξετάσουν!

Σε εξέλιξη είναι η ΕΔΕ που διέταξε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, καθώς και η προανάκριση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, για τον αδόκητο χαμό της 14χρονης μαθήτριας του 4ου Γυμνασίου Λαμίας Κέλλυς Ζανιά.

Παράλληλα όμως προχωρά και η δημοσιογραφική έρευνα και το ρεπορτάζ του LamiaReport λέει ότι το κορίτσι το είχαν να περιμένει για τέσσερις ολόκληρες ώρες στο κοντέινερ για Covid έξω από τα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας.

Πιο συγκεκριμένα, η 14χρονη έφτασε στο Νοσοκομείο στις 9:30΄ μαζί με τη μητέρα της και τη μικρότερη αδελφή της, που μπήκαν μαζί της στο ασθενοφόρο, αφού και αυτές ήταν θετικές στον κορωνοϊό.

Αν και γνωστοποίησαν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ότι η 14χρονη είναι θετική εδώ και πολλές ημέρες και ότι η κατάστασή της δεν είναι καθόλου καλή, τους έβαλαν στο κοντέινερ για να κάνουν και PCR γιατί έτσι λέει το πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται ότι για τέσσερις ολόκληρες ώρες, από τις 9:30΄ το πρωί μέχρι τη 1:30΄ το μεσημέρι το κορίτσι παραμένει στο κοντέινερ, με την κλινική του εικόνα να επιδεινώνεται ραγδαία, χωρίς να το έχει εξετάσει κλινικά γιατρός.

Στο διάστημα αυτό των τεσσάρων ωρών, νοσηλεύτρια πήρε αίμα από την 14χρονη, της έκανε καρδιογράφημα και της έβαλε ορό. Το κορίτσι παραμένει μαζί με τη μητέρα μέσα στο κοντέινερ όλες αυτές τις ώρες, ενώ τη μικρότερη αδελφή της έχει έρθει να την παραλάβει η θεία της.

Δραματικές ώρες στα Επείγοντα

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, έξω από τα επείγοντα είναι ακόμη μια θεία της 14χρονης, η οποία γύρω στη 1:30΄, αφού έχει εξαντληθεί η υπομονή όλων, ζητά από τις νοσηλεύτριες που ήταν στην υποδοχή με έντονο ύφος να έρθει γιατρός να δει το κορίτσι γιατί η κλινική του εικόνα έχει πλέον χειροτερέψει.

Αμέσως μετά εμφανίστηκε η γιατρός η οποία δεν ήταν ντυμένη, αλλά κρατούσε τη στολή στα χέρια για να ντυθεί και να μπει στο κοντέινερ για να εξετάσει την 14χρονη.

Όταν μητέρα και θεία ενημέρωσαν τη γιατρό ότι το κορίτσι δεν ειναι καθόλου καλά, εκείνη κοίταξε από το παράθυρο και βλέποντας την 14χρονη, πέταξε τη στολή covid που κρατούσε και μπήκε μέσα στο κοντέινερ χωρίς τη στολή.

Αμέσως μετά πήραν το κορίτσι μέσα στα επείγοντα όπου έγινε υπέρηχος, αξονική και άλλες εξετάσεις. Δυστυχώς όμως ο χρόνος είχε ήδη αρχίσει να μέτρα αντίστροφα για την άτυχη Κέλλυ, η οποία όταν μπήκε στα Επείγοντα είχε ήδη πολύ χαμηλή πίεση και ήταν πάρα πολύ χλωμή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του LamiaReport, ακολούθησαν δυο δραματικές ώρες με την μητέρα και τη θεία να είναι έξω από τα επείγοντα να βλέπουν κινητικότητα και ανησυχία, χωρίς ωστόσο να έχουν κάποια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του κοριτσιού.

Μάλιστα έξω από τα Επείγοντα από τις 2:00 το μεσημερι, το ασθενοφόρο με τους διασώστες του ΕΚΑΒ ντυμένους με στολές covid, περίμεναν για να παραλάβουν το κορίτσι και να το μεταφέρουν στο νοσοκομειο Παίδων στην Αθήνα. Μάλιστα στην αρχή ήταν απλό ασθενοφόρο και στη συνέχεια εκλήθη ασθενοφόρο με μονάδα.

Δυστυχώς όμως το ασθενοφόρο ποτέ δεν παρέλαβε το κορίτσι, αφού η άνιση μάχη που έδινε εκείνη την ώρα είχε τραγική κατάληξη.

Το κορίτσι φέρεται να έπαθε ανακοπή από επιπλοκή του covid, αφού η καρδούλα του δεν άντεξε, πάρα τις προσπάθειες κάποιων γιατρών που κλήθηκαν τις τελευταίες δυο ώρες να το σώσουν.

Όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά ερωτηματικά που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα, χρειάζονται απαντήσεις για τη διαχείριση του περιστατικού της 14χρονης που είχε αυτή την τραγική κατάληξη, ενώ υπάρχουν και κάποιες άλλες σημαντικές λεπτομέρειες που θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες.

Ελπίζουμε η ΕΔΕ και η Εισαγγελική έρευνα να αναδείξει όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης και η Δικαιοσύνη να αποδώσει τις ευθύνες, εάν και εφόσον υπάρχουν, σε αυτούς που πρέπει.

Το μόνο βέβαιο είναι, ότι δεν ειναι δυνατόν να "φεύγουν" παιδιά, από τη μιά στιγμή στην άλλη, τόσο άδικα. Η Κέλλυ δεν γυρίζει πίσω, όμως για να μην υπάρξουν και άλλα τέτοια περιστατικά, έχουμε υποχρέωση, τη δημοσιογραφική έρευνα να τη φτάσουμε μέχρι τέλους, για να αναδειχθεί όλη η αλήθεια.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Μαρτυρίες για τον θάνατο της 14χρονης στη Λαμία: Περίμενε τέσσερις ώρες σε κοντέινερ να την εξετάσουν!"

Κορονοϊός: Η Σλοβακία δίνει μέχρι 300 ευρώ μετρητά για να κάνουν οι πολίτες το εμβόλιο

Η Σλοβακία θα διανείμει μετρητά στους πολίτες άνω των 60 ετών, που κάνουν το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού ή λαμβάνουν την αναμνηστική δόση τους, με στόχο να δώσει ώθηση στα ποσοστά ανοσοποίησης, που υπολείπονται έναντι άλλων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το κοινοβούλιο στην Σλοβακία ενέκρινε την καταβολή των χρημάτων σήμερα, δίνοντας το «πράσινο φως» σε μια πρόταση της κυβέρνησης, η οποία είχε αρχικά σκεφθεί να διανείμει voucher για ξενοδοχεία ή εστιατόρια, ωστόσο επέλεξε τελικά να προσφέρει μετρητά.

Όσοι κάνουν τις ενισχυτικές δόσεις τους έως τα μέσα Ιανουαρίου θα λάβουν 300 ευρώ, ενώ οι άνω των 60 που θα έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα εμβολιασμού έως τότε θα δικαιούνται το ποσό των 200 ευρώ.

Η Σλοβακία δεν είναι η πρώτη χώρα που δίνει κίνητρα για τον εμβολιασμό. Η Ελβετία, τον Οκτώβριο, προσέφερε σε πολίτες που έπειθαν τους φίλους τους να κάνουν ένα εμβόλιο κατά της Covid-19, δωρεάν γεύματα σε εστιατόρια και εισιτήρια για τον κινηματογράφο.

Η αμερικανική πόλη Χιούστον, τον Αύγουστο, είχε ανακοινώσει ότι θα καταβάλει 100 δολάρια σε οποιονδήποτε κάνει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19.

Η Σλοβακία, με πληθυσμό 5,5 εκατομμύρια κατοίκους, έχει πληγεί σφόδρα από το τελευταίο κύμα της επιδημίας κι επέβαλε εκ νέου μέτρα λοκντάουν, την ώρα που τα νοσοκομεία της έχουν γεμίσει.

Έως χθες, κατέγραφε τον δεύτερο υψηλότερο δείκτη μολύνσεων παγκοσμίως για την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με το Our World in Data.

Ωστόσο, έχει μείνει πολύ πίσω σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ στον εμβολιασμό των πολιτών της, με το 68% των ανθρώπων άνω των 60 ετών να έχει εμβολιαστεί πλήρως, την τρίτη χαμηλότερη επίδοση στην Ένωση μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, πολύ πιο κάτω από το 88% στο σύνολο της ΕΕ.

Μεταξύ του πληθυσμού της Σλοβακίας, το 46,5% είναι πλήρως εμβολιασμένο, κάτω από τον μέσο όρο 66,8% της ΕΕ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών (ECDC).

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Η Σλοβακία δίνει μέχρι 300 ευρώ μετρητά για να κάνουν οι πολίτες το εμβόλιο"

Επιστρέφουν αύριο στην Ελλάδα ο αστυνομικός και η σύντροφός του που είχαν συλληφθεί στην Αδριανούπολη

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο αστυνομικός Μανώλης Βαλασούδης και η σύντροφός του, Αθηνά Τζιάκα, που είχαν συλληφθεί τη Δευτέρα στην Αδριανούπολη.

Στο ζεύγος επιβλήθηκε ένα διοικητικό πρόστιμο που θα πληρωθεί αύριο καθώς κατά την ώρα της απόφασης οι αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες (εφορία) ήταν κλειστές.

Συγκεκριμένα, τους επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 τουρκικών λιρών στον καθένα και δικαστικά έξοδα 10.000 τουρκικές λίρες (έκαστος).

Το συνολικό ποσό των 50.000 τουρκικών λιρών ισοδυναμεί με περίπου 3.500 ευρώ.

Ένας διπλωματικός μαραθώνιος εξελίχθηκε τη Δευτέρα κατά μήκος και των δύο πλευρών του ποταμού Έβρου, σημαίνοντας συναγερμό στην Αλεξανδρούπολη και την Αθήνα, όταν διαπιστώθηκε ξαφνικά ότι ο 41χρονος αστυνομικός Μανώλης Βαλασούδης, μαζί με την 28χρονη σύντροφό του, Αθηνά Τζιάκα κρατούνταν από τις τουρκικές Αρχές, μέχρις ότου να αφεθούν τελικά ελεύθεροι χθες αργά το βράδυ, με περιοριστικούς όρους.  

Αφορμή για να ξεδιπλωθεί το νήμα της υπόθεσης αποτέλεσε η αδικαιολόγητη απουσία του αστυνομικού από τη χθεσινή, πρωινή του βάρδια στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, όπου και υπηρετεί, με αποτέλεσμα να αναζητηθούν υπηρεσιακά τα ίχνη του. Από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε ότι ο 41χρονος υπαρχιφύλακας (που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας το Σαββατοκύριακο) μαζί με τη σύντροφό του, που κατάγεται από τις Φέρες, πέρασαν με το αυτοκίνητό τους το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής το Τελωνείο των Κήπων, προκειμένου να μεταβούν στην Ανδριανούπολη για ψώνια, όπως είθισται για πολλούς μόνιμους κατοίκους του νομού Έβρου.

Έκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι, όταν εκπρόσωπος των τουρκικών Αρχών ενημέρωσε τηλεφωνικά τους συγγενείς του υπαρχιφύλακα, όπως και το Ελληνικό Προξενείο στην Ανδριανούπολη, ότι επιστρέφοντας στην Ελλάδα το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ο Μανώλης Βαλασούδης ελέγχθηκε σε απόσταση 50 μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, καθώς το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε κατά ένα μέτρο μέσα σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές.

Με αυτήν την αιτιολογία, ενώ ο υπαρχιφύλακας φέρεται να είχε και ανοιχτή την υπηρεσία GPS στο κινητό του τηλέφωνο, η τουρκική Στρατοχωροφυλακή συνέλαβε το ζεύγος και το οδήγησε ενώπιον των δικαστικών Αρχών, στην Ανδριανούπολη. Ως προς τις κατηγορίες που βαραίνουν τον υπαρχιφύλακα, κατά το οικογενειακό του περιβάλλον, αυτές έχουν να κάνουν με τελωνειακές παραβάσεις.

Παράλληλα, η είδηση της σύλληψης του ζεύγους των Ελλήνων έκανε γρήγορα το γύρο των Τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία αναμετέδιδαν ότι ο 41χρονος υπαρχιφύλακας (αναφέροντας πλήρως και το ονοματεπώνυμό του) συνελήφθη κοντά στο χωριό Doyran (απέναντι ακριβώς από την Ορεστιάδα) και πως μεταφέρθηκε μαζί με τη σύντροφό του, στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας Κεσάνης, αφού προηγουμένως κατασχέθηκαν για έλεγχο τα κινητά τους τηλέφωνα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επιστρέφουν αύριο στην Ελλάδα ο αστυνομικός και η σύντροφός του που είχαν συλληφθεί στην Αδριανούπολη"

Στα χέρια της ΕΛΑΣ κύκλωμα πλαστογράφων – Έως 1.200 ευρώ το κάθε πλαστό έγγραφο

Οργανωμένο κύκλωμα πλαστογραφίας και εμπορίας πλαστών εγγράφων, καθώς και διακίνησης μεταναστών, που εκτός των άλλων έκανε και «χονδρικό εμπόριο» πλαστών εγγράφων σε άλλες ομάδες που δραστηριοποιούνταν στον ίδιο χώρο και σε διεθνές επίπεδο, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σε συντονισμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2021, στα Πατήσια και στον Άγιο Παντελεήμονα, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, (ένας Ιρακινός 39 ετών και ένας Αιγύπτιος 36 ετών), ως βασικά μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητούνται δύο ακόμα αλλοδαποί αφρικανικής καταγωγής.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δράστες κατάρτιζαν εξαρχής πλαστά διαβατήρια, ταυτότητες, βίζες, άδειες οδήγησης ή κυκλοφορίας, αλλά πολλά ήταν κλεμμένα από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα οι δράστες «δειγμάτιζαν» τα έγγραφα στους ενδιαφερόμενους μέσω ίντερνετ, προκειμένου να βλέπουν αν μοιάζουν με κάποιους στις φωτογραφίες, (μέθοδος «lookalike», η οποία συνήθως παρατηρείται στις παράνομες προωθήσεις μεταναστών αεροπορικώς). Η τιμή κάθε εγγράφου κυμαινόταν από 300 έως 1.200 ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 900 ταξιδιωτικά κ.λπ. έγγραφα προερχόμενα κυρίως από διάφορες ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες. Μεταξύ αυτών, από τη διενέργεια μακροσκοπικών και αρχειακών ελέγχων, διαπιστώθηκε η ύπαρξη και εξαρχής πλαστών εγγράφων, ενώ η αξία του συνόλου των κατασχεθέντων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, από τα ανωτέρω κατασχεθέντα έγγραφα, 216 δελτία ταυτότητας, 50 διαβατήρια, 8 άδειες ικανότητας οδήγησης και 4 άδειες διαμονής έχουν δηλωθεί ως κλαπέντα-απολεσθέντα έντυπα, τα οποία στην πλειοψηφία τους προέρχονται από άλλες ευρωπαϊκές, κυρίως, χώρες.

Σε βάρος και των τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και νομοθεσία περί όπλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και ακολούθως παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα χέρια της ΕΛΑΣ κύκλωμα πλαστογράφων – Έως 1.200 ευρώ το κάθε πλαστό έγγραφο"

Κορωνοϊός: Στους 708 οι διασωληνωμένοι, 81 νεκροί, 5.523 τα νέα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα  νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.523, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 989.814 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 90 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.650 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 81, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.982 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 708 (61.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 571 (80.65%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 137 (19.35%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.588 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 429 (ημερήσια μεταβολή -4.45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 424 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Στην Αττική εντοπίστηκαν 1.629 νέα κρούσματα και 940 στην Θεσσαλονίκη, ενώ η Θεσσαλία καταγράφει 340. Ανησυχητικά είναι τα νέα και από το Ηράκλειο, όπου τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 200 (204).

Η γεωγραφική κατανομή των 5.523 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

219 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

238 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

90 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

207 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

483 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

149 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

205 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

38 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

940 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

85 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

49 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

40 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

30 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

184 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

66 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

29 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

35 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

84 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

85 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

56 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

81 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

204 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

80 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

51 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

54 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου

29 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

80 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

47 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

135 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

71 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

43 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

139 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

71 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

93 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

58 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μήλου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

5 κρούσματα στη Π.Ε. Νάξου

56 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

51 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

64 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

31 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

70 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

35 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

116 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

6 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

48 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

72 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

58 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

54 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

115 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στους 708 οι διασωληνωμένοι, 81 νεκροί, 5.523 τα νέα κρούσματα"

Βασίλης Λεβέντης: Αγνώριστος μετά την μάχη με τον κορονοϊό – Έχασε πάνω από 20 κιλά

Στο σπίτι του στη Βάρη βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης (09.12.2021) ο Βασίλης Λεβέντης βγαίνοντας νικητής στη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό.

Ο Βασίλης Λεβέντης είναι εμφανώς αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος όπως μετέδωσε το Star και μεταφέρθηκε στο σπίτι του σε καροτσάκι όπου εκεί θα συνεχίζει την αποκατάστασή του φυσικοθεραπείες. Εχει μάλιστα χάσει πάνω από 20 κιλά. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων νόσησε από κορονοϊό και έμεινε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για 75 μέρες τις 47 εκ των τις πέρασε στη ΜΕΘ δίνοντας τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. 

Για τις ώρες αγωνίας, που έζησε όλη η οικογένεια του Βασίλη Λεβέντη, μίλησε στο Star o γιος του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων και πρώην βουλευτής, Μάριος Γεωργιάδης.

«Φοβόμουν να χτυπήσει το τηλέφωνο και τι θα μου πούνε. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα, αλλά πιο δύσκολα από όλους το πέρασε ο ίδιος, είναι και ψυχολογικά ταλαιπωρημένος. Μεγαλείο ψυχής. Είναι γεννημένος μαχητής ο Βασίλης Λεβέντης. Είναι παράδειγμα προς όλους με τη θέληση του να παραμείνει στη ζωή», δήλωσε.

Ο γιος του ευχαρίστησε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό για τη βοήθεια στη μάχη που έδωσε ο Βασίλης Λεβέντης: «Οφείλω να ευχαριστήσω όλο το νοσηλευτικό προσωπικό και τη διοίκηση του νοσοκομείου, που αν δεν ήταν δίπλα του να μπορέσει να τον στηρίξει, να τον κρατήσει στη ζωή, αυτή τη στιγμή δε θα ήμασταν εδώ να μιλάμε, που επιτέλους τον φέραμε στο σπίτι».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο Βασίλης Λεβέντης δεν ήταν ποτέ αντιεμβολιαστής: «Έχει υποκείμενα νοσήματα, έχει νεφρική ανεπάρκεια, έχει ζαχαρώδη διαβήτη, προέκυψε στεφανιαία νόσος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην εντατική. Αν είχε προλάβει να εμβολιαστεί και δεν είχε όλες αυτές τις φοβίες αυτή τη στιγμή μπορεί και να το περνούσε όπως το περνάνε όλοι οι εμβολιασμένοι, η πλειοψηφία αυτών, ως μια απλή γρίπη στο σπίτι του».

«Από εδώ και πέρα έχουμε Γολγοθά, γιατί μυοσκελετικά είναι πάρα πολύ αδυνατισμένος και χρειάζεται να κάνει εντατικές φυσιοθεραπείες για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του», πρόσθεσε, καλώντας όλον τον κόσμο να εμβολιαστεί «γιατί θα σώσει τη ζωή του».

Διαβάστε Περισσότερα » "Βασίλης Λεβέντης: Αγνώριστος μετά την μάχη με τον κορονοϊό – Έχασε πάνω από 20 κιλά"

Την «κοπάνησε» από το νοσοκομείο η Μαίρη Μπάρκουλη, παρά το πρόβλημα της υγείας της

Παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας, με το οποίο διαγνώστηκε η Μαίρη Μπάρκουλη, δεν άντεξε ούτε στιγμή παραπάνω στο νοσοκομείο και σήμερα την «κοπάνησε» όπως είπε χιουμοριστικά.

Αν και όφειλε να μείνει μία ημέρα ακόμα στο νοσοκομείο, καθώς υποβλήθηκε σε εγχείρηση, η ίδια αποφάσισε να φύγει, προκαλώντας έτσι την αντίδραση της Κατερίνας Καινούργιου, στης οποίας την εκπομπή και εμφανίστηκε.

Συγκεκριμένα, η χήρα του Ανδρέα Μπάρκουλη μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα με τηλεφωνική επικοινωνία και αποκάλυψε πως δεν άντεχε να νοσηλευτεί άλλο.

«Την κοπάνησα χθες από το νοσοκομείο. Ήμουν κυρία, ντύθηκα, έβαλα το μπουφάν μου και λέω: "εγώ παιδιά φεύγω, πάω σπίτι μου". Δεν μπορούσα άλλο, δεν κάθομαι μέσα στα νοσοκομεία. Μου έκαναν την εξέταση, μου έδωσαν τα φάρμακά μου, έκανα την επέμβαση. Δεν μου έβαλαν στεντ, έπαθα οξύ έμφραγμα. Ήταν να φύγω σήμερα κανονικά. Σε 20 ημέρες θα κάνω επαναληπτικές εξετάσεις», δήλωσε η Μαίρη Μπάρκουλη προκαλώντας την «έκρηξη» της Κατερίνας Καινούργιου.

Η παρουσιάστρια τότε της απάντησε: «Κυρία Μαίρη μου, δεν πάει έτσι. Δεν είναι σωστό/ Τώρα θα τσαντιστώ. Μου θυμίζετε τον μπαμπά μου. Πήγε νοσοκομείο και έβγαζε μόνος του τις πεταλούδες. Δεν θέλω να συνεχίσουμε τη σύνδεση, γιατί με έχετε συγχίσει».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Την «κοπάνησε» από το νοσοκομείο η Μαίρη Μπάρκουλη, παρά το πρόβλημα της υγείας της"

ΕΜΑ: Ασφαλής η τρίτη δόση στο 3μηνο, η σύστασή μας είναι για εξάμηνο

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανακοίνωσε ότι τα διαθέσιμα στοιχεία υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 με την παρέλευση τριών μηνών από τη δεύτερη δόση.

Αν και η ισχύουσα σύσταση είναι η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων να γίνεται μετά την παρέλευση έξι μηνών, τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα σήμερα υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 με την παρέλευση τριών μηνών από τη δεύτερη δόση, δήλωσε ο επικεφαλής της Εμβολιαστικής Στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Μάρκο Καβαλέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αναφερόμενος στην εμβολιαστική εκστρατεία για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιασθεί θέματα ασφαλείας.

Ως προς την παραλλαγή Όμικρον, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής η πλειονότητα των κρουσμάτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελούν ήπια εκδήλωση της νόσου. «Τα περιστατικά παρουσιάζονται στην πλειονότητά τους ελαφρά, αλλά πρέπει να συγκεντρώσουμε περισσότερα στοιχεία για να προσδιορίσουμε εάν το φάσμα της σοβαρότητας της νόσου που προκαλεί η Όμικρον είναι διαφορετικό από το φάσμα των άλλων παραλλαγών που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα», πρόσθεσε ο Μάρκο Καβαλέρι.

ΑΠΕ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΜΑ: Ασφαλής η τρίτη δόση στο 3μηνο, η σύστασή μας είναι για εξάμηνο"

Συμμορία Ιρακινών πουλούσε πλαστά ευρωπαϊκά διαβατήρια και διακινούσε μετανάστες

Μια σκληρή εγκληματική οργάνωση αποτελούμενοι κυρίως από Ιρακινούς που πουλούσε πλαστά διαβατήρια ευρωπαϊκών χωρών και διακινούσε μετανάστες εξαρθρώθηκε μετά από κοινή επιχείρηση της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής και του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Μάλιστα το συγκεκριμένο κύκλωμα εξετάζεται να κρύβεται πίσω από την υπόθεση με τους 91 Κουβανούς που προσπάθησαν με πλαστά έγραφα να πετάξουν από τη Ζάκυνθο στο Μιλάνο.

Η τιμή κάθε εγγράφου κυμαινόταν από 300 έως 1.200 ευρώ, ανάλογα με το είδος του και τη χώρα προέλευσης. Μάλιστα, για την πραγματοποίηση της εγκληματικής τους δράσης, χρησιμοποιούσαν την μέθοδο «lookalike», η οποία συνήθως παρατηρείται στις παράνομες προωθήσεις μεταναστών αεροπορικά. Συγκεκριμένα, «δειγμάτιζαν» τα προς πώληση έγγραφα σε υποψήφιους αγοραστές, μέσω ηλεκτρονικής διακίνησης, ώστε να πραγματοποιείται σύγκριση των εικονιζόμενων προσώπων με τους υπό προώθηση μετανάστες και να επιλέγονται τα κατάλληλα έγγραφα. Σημειώνεται ότι, από τα ανωτέρω κατασχεθέντα έγγραφα, 216 δελτία ταυτότητας, 50 διαβατήρια, 8 άδειες ικανότητας οδήγησης και 4 άδειες διαμονής έχουν δηλωθεί ως κλαπέντα-απολεσθέντα έντυπα, τα οποία στην πλειοψηφία τους προέρχονται από άλλες ευρωπαϊκές, κυρίως, χώρες.

Το χρονικό

Σε επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την 7η και 8η Δεκεμβρίου 2021, σε περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ως βασικά μέλη του κυκλώματος.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη δύο αλλοδαπών που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και νομοθεσία περί όπλων.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και ανάλυση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την κατ’ επάγγελμα διοργάνωση παράνομων διακινήσεων μεταναστών και την εμπορία-πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων. Πιο αναλυτικά, τα μέλη της οργάνωσης για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν μεταξύ τους διακριτούς ρόλους με τους δύο συλληφθέντες να έχουν αναλάβει τη συλλογή, απόκρυψη και εμπορία των ταξιδιωτικών εγγράφων.

Αρχικά εξασφάλιζαν μεγάλη ποσότητα τέτοιων εγγράφων και στη συνέχεια τα διέθεταν σε άλλα δίκτυα διακίνησης μεταναστών σε ποσότητες χονδρικής. Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκαν σε οικία περισσότερα από 900 ταξιδιωτικά κ.λπ. έγγραφα προερχόμενα κυρίως από διάφορες ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες. Μεταξύ αυτών, από τη διενέργεια μακροσκοπικών και αρχειακών ελέγχων, διαπιστώθηκε η ύπαρξη και εξαρχής πλαστών εγγράφων, ενώ η αξία του συνόλου των κατασχεθέντων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 627 δελτία ταυτότητας,
• 111 διαβατήρια,
• 77 προξενικές θεωρήσεις εισόδου (visa),
• 48 άδειες ικανότητας οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας,
• 5 άδειες διαμονής και ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς,
• 2 βεβαιώσεις εγγραφής πολίτη Τρίτης Χώρας,
• 2 δελτία αιτούντος διεθνή προστασία και δελτίο αιτούντος άσυλο,
• ευρωπαϊκή κάρτα υγείας,
• GPS, 2 τάμπλετ, 7 κινητά τηλέφωνα και κάρτα SIM,
• 8 μαχαίρια και αναδιπλωμένο στιλέτο,
• 2.450 ευρώ και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Τα κατασχεθέντα έγγραφα και ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, το χρηματικό ποσό θα παραδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για σύσταση παρακαταθήκης ενώ το όχημα θα παραδοθεί στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συμμορία Ιρακινών πουλούσε πλαστά ευρωπαϊκά διαβατήρια και διακινούσε μετανάστες"

Μπουρλά:Ίσως χρειαστεί και τέταρτη δόση νωρίτερα

Την πιθανότητα να χρειαστεί και τέταρτη δόση κατά του κορωνοϊού, και ειδικότερα για τη μετάλλαξη Όμικρον, άφησε ανοιχτή ο ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στο CNBC.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι απαιτούνται περισσότερα δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο για να καθορίσει εάν θα απαιτηθούν πρόσθετες δόσεις, ειδικά για τη μετάλλαξη Όμικρον.

“Όταν θα έχουμε δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, θα προσδιορίσουμε εάν η Όμικρον καλύπτεται επαρκώς από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα. Συνεχίζοντας, νομίζω ότι θα χρειαστούμε και μια τέταρτη δόση”, τόνισε ο επικεφαλής της Pfizer, προσθέτοντας ότι τα απαιτούμενα δεδομένα θα μπορούσαν να προκύψουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο κ. Μπουρλά δήλωσε ακόμη πως θα απαιτούνται ετήσιες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να διατηρηθεί ένα “πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας”.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπουρλά:Ίσως χρειαστεί και τέταρτη δόση νωρίτερα"

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από απόψε το βράδυ και θα κρατήσει έως το πρωί της Κυριακής. Τα έντονα φαινόμενα το Σάββατο (11-12-2021) σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού θα επηρεάσουν και την Αττική.

Σύμφωνα με αυτό:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ της Πέμπτης (09-12-2021) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (12-12-2021) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Από σήμερα το βράδυ της Πέμπτης (09-12-2021) και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (10-12-2021) : τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Την Παρασκευή (10-12-2021):
1. Μέχρι το μεσημέρι : Οι προαναφερθείσες περιοχές και η δυτική, η κεντρική Μακεδονία βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα και η ανατολική Στερεά.
2. Μέχρι αργά το απόγευμα η Θράκη.
3. Από το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
4. Μέχρι αργά το μεσημέρι πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη με ένταση 7 με 8 μποφόρ και την Παρασκευή (10-12-2012) στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

Από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής (10-12-2021) ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει όλη τη χώρα από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Θα επηρεαστούν αρχικά το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βoρείου και του ανατολικού Αιγαίου, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, και πιθανώς πρόσκαιρα τα βορειότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία"

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικό στη Γλυφάδα – Επιπλέον 110.000 ραντεβού

Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με άνοιγμα επιπλέον 110.000 ραντεβού 1ης-3ης δόσης ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Επιπλέον ανακοίνωσε πως ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικός σταθμός στη Γλυφάδα και διπλασιάζεται η δυναμικότητα του ΜΕΓΑ εμβολιαστικού σταθμού στο Περιστέρι.

«Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για 3η δόση» έγραψε στο twitter ο κ. Θεμιστοκλέους.

mononews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεμιστοκλέους: Ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικό στη Γλυφάδα – Επιπλέον 110.000 ραντεβού"

ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακο για την πίεση

Ο ΕΟΦ προχωρά στην ανάκληση των παρτίδων 012100 (ημερ. λήξης 11-2023) και 101060 (ημερ. λήξης 12-2023) του φαρμακευτικού προϊόντος Losarb fc tab 100mg/tab και της παρτίδας 106592 (ημερ. λήξης 12-2023) του φαρμακευτικού προϊόντος Losarb plus fc tab (100+25)mg/tab, λόγω υπέρβασης του ορίου LTL για την πρόσμιξη αζιδίου (5-[4΄-[(5-(Αzidomethyl)-2-butyl-4-chloro-1H-imidazol-1-yl)methyl]-[1,1΄-biphenyl]-2yl]-1Htetrazole).

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας μετά τον καθορισμό του ορίου LTL για τη συγκεκριμένη πρόσμιξη. Η εταιρεία Innovis Health SA, ως ΚΑΚ, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακο για την πίεση "

Κατατέθηκε η τροπολογία για πιστοποιητικά νόσησης και έκτακτο επίδομα σε υγειονομικούς

Έκτακτο επίδομα στο προσωπικό νοσοκομείων, κέντρων υγείας και άλλων δομών του Υπουργείου Υγείας, ίσο με το μισό του βασικού μισθού τους, και μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης, προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την τροπολογία προβλέπεται έκτακτο επίδομα στους υγειονομικούς, ίσο με το μισό του βασικού μισθού τους, συνολικής δαπάνης 110 εκατ. ευρώ. Η οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί με τη μισθοδοσία σε όσους εργάζονταν όλο το 2021 (μέχρι 30 Νοεμβρίου). Σημειώνεται πως όσοι είναι σε αναστολή δεν αποκλείονται από το επίδομα, αλλά θα το λάβουν αναλογικά βάσει του πόσο καιρό εργάστηκαν και πόσο καιρό βρίσκονταν εκτός εργασίας.

Εξαιρούνται όσοι απουσιάζουν με οποιαδήποτε άδεια καθ’όλο το χρονικό διάστημα, με εξαίρεση την αναρρωτική άδεια και όσοι έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων. Σε περίπτωση άρσης της αναστολής, ο δικαιούχος λαμβάνει τμήμα του επιδόματος.

Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να συνάπτει, συμβάσεις διάρκειας 8 μηνών, με σκοπό την απρόσκοπτη εφαρμογή του Προγράμματος Εμβολιασμών και την έγκαιρη διάθεση των εμβολίων στα Εμβολιαστικά Κέντρα.

Στην τροπολογία η οποία τίθεται προς ψήφιση αναφέρεται πως το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει ισχύ πλέον 90 μέρες, ενώ εξαιρούνται όσοι για αποδεδειγμένους ιατρικούς λόγους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο, όπως αναφέρεται στις διατάξεις. Διευκρινίζεται ότι η λήξη του πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες θα αφορά τους 60 και άνω, τους υγειονομικούς και όσους εργαζόμενους έχουν νοσήσει. Για το γενικό πληθυσμό θα εκδοθεί σχετική ΚΥΑ.

Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό ή έχουν νοσήσει εντός των τελευταίων 90 ημερών, υποχρεούνται, όπως επιδεικνύουν στον προϊστάμενο της οργανικής μονάδας όπου υπηρετούν ή στον εργοδότη τους, αντίστοιχα, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό με πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου-κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό από κορονοϊό ή στη νόσηση ή βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κατατέθηκε η τροπολογία για πιστοποιητικά νόσησης και έκτακτο επίδομα σε υγειονομικούς"

Συναγερμός στο Κορωπί: Απόπειρα ληστείας στα ΕΛΤΑ

Απόπειρα ληστείας νωρίς το πρωί της Πέμπτης στα ΕΛΤΑ Κορωπίου.

Ο δράστης μπήκε μαζί με τους τρεις υπαλλήλους στο υποκατάστημα και υπό την απειλή όπλου έδεσε τους δύο με tire-ups, ζητώντας από την τρίτη υπάλληλο να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Εκείνη του είπε ότι έχει χρονοκαθυστέρηση ενώ την ίδια στιγμή ένας από τους υπαλλήλους κατάφερε να λυθεί και να σημάνει συναγερμό.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εν συνεχεία συνελήφθη σε κοντινή απόσταση από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στο Κορωπί: Απόπειρα ληστείας στα ΕΛΤΑ "

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για VIP ΜΕΘ

Οι καταγγελίες για VIP ΜΕΘ θα ερευνηθούν από εισαγγελέα και θα συσχετιστούν με την εν εξελίξει έρευνα για θανάτους ασθενών που δεν πρόλαβαν να βρουν κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη περί εξοργιστικών ψευδών, οι χθεσινές καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για κλίνες ΜΕΘ που κρατούνται άδειες για ενδεχόμενη νοσηλεία VIP προσώπων, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρενέβη διατάσσοντας τα νέα καταγγελλόμενα να ενταχθούν στην ανοιχτή προκαταρκτική εξέταση για τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Ερευνόμενο αδίκημα είναι η τυχόν παράβαση καθήκοντος.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για VIP ΜΕΘ"

Ερευνα: Μειώνει 90% τον κίνδυνο θανάτου από Covid-19 η 3η δόση

Οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων Pfizer/BioNTech μειώνουν κατά 90% τον κίνδυνο θανάτου από Covid-19 προκαλούμενη από την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού, σε σχέση με όσους έχουν κάνει δύο δόσεις, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ισραηλινή επιστημονική έρευνα. Υπενθυμίζεται ότι, παρά τον θόρυβο σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον, η Δέλτα παραμένει ακόμη κυρίαρχη και είναι αυτή που σκοτώνει πολλούς ανθρώπους (και στην Ελλάδα).

Οι επιστήμονες θεωρούν ζωτική την αυξημένη προστασία της τρίτης δόσης τους επόμενους ένα έως δύο μήνες, όταν αναμένεται πως η Δέλτα θα συνεχίσει να κυριαρχεί. Μερικοί επιστήμονες εκτιμούν ότι η Όμικρον τελικά θα επικρατήσει έναντι της Δέλτα, όπως είχε κάνει η τελευταία με τις προηγούμενες παραλλαγές του ιού, όμως αυτό μένει να επιβεβαιωθεί και έως τότε τα περισσότερα βαριά περιστατικά και οι θάνατοι θα προκαλούνται από τη Δέλτα.

Η νέα μελέτη από ερευνητές του ιατρικού φορέα Clalit Health Services, η οποία δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "New England Journal of Medicine", βρήκε ότι όσοι έκαναν αναμνηστική δόση τουλάχιστον πέντε μήνες μετά τη δεύτερη δόση Pfizer, είχαν 90% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν σε σχέση με εκείνους που δεν έκαναν τρίτη δόση. Η μελέτη έγινε σε 843.208 Ισραηλινούς άνω των 50 ετών, εκ των οποίων οι 758.118 (το 90%) είχαν κάνει τρίτη δόση. Μεταξύ όσων είχαν κάνει τρεις δόσεις, σε βάθος περίπου δύο μηνών πέθαναν 65 άτομα ή 0,16 θάνατοι ανά 100.000 άτομα τη μέρα, έναντι 137 μεταξύ όσων δεν είχαν κάνει τρίτη δόση ή σχεδόν 3 θάνατοι ανά 100.000 άτομα τη μέρα. Αν και όσοι είχαν κάνει δύο δόσεις, ήσαν αριθμητικά το ένα δέκατο της πρώτης ομάδας των τριών δόσεων, αλλά είχαν υπερδιπλάσιους θανάτους.

Μια δεύτερη ισραηλινή μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο ίδιο ιατρικό περιοδικό και ανέλυσε στοιχεία για σχεδόν 4,7 εκατομμύρια ανθρώπους, διαπίστωσε ότι μεταξύ όσων είχαν κάνει τρίτη δόση, οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις από κορονοϊό ήσαν το δέκα φορές λιγότερες σε σχέση με όσους είχαν κάνει δύο δόσεις. Όσο περισσότερο χρόνο είχε μείνει η ενισχυτική δόση στο σώμα ενός ανθρώπου, τόσο μικρότερη ήταν η πιθανότητα να διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό. Ακόμη, η τρίτη δόση Pfizer διαπιστώθηκε ότι μείωνε κατά 18 φορές την πιθανότητα βαριάς νόσου Covid-19 στους άνω των 60 ετών και κατά σχεδόν 22 φορές στα άτομα 40-59 ετών.

"Αν ο οποιοσδήποτε ήταν ακόμη σκεπτικιστής για την ανάγκη ενισχυτικής δόσης σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα, οι δύο νέες ισραηλινές μελέτες ασφαλώς εξαλείφουν αυτό τον σκεπτικισμό", δήλωσε ο δρ Ουίλιαμ Σάφνερ, ιατρικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ. Οι δύο νέες μελέτες πάντως δεν μπορούν να προβλέψουν πώς τα εμβόλια θα "σταθούν" απέναντι στην Όμικρον, καθώς πραγματοποιήθηκαν όταν ακόμη η νέα παραλλαγή δεν είχε διαγνωστεί στο Ισραήλ.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερευνα: Μειώνει 90% τον κίνδυνο θανάτου από Covid-19 η 3η δόση"

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Τι αλλάζει από τις 10 Δεκεμβρίου

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές κερδίζουν συνεχώς έδαφος και στην χώρα μας, αν και τα μετρητά παραμένουν ο κυρίαρχος τρόπο πληρωμής. Η τάση αυτή, που ενισχύθηκε διεθνώς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή, εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Η στροφή λοιπόν στις ηλεκτρονικές πληρωμές δημιουργεί την ανάγκη αυτές να ολοκληρώνονται άμεσα όλες τις ημέρες και ώρες του χρόνου. Με απλά λόγια μια ηλεκτρονική πληρωμή πρέπει να ολοκληρώνεται, να εκκαθαρίζεται, όπως ακριβώς όταν πληρώνουμε με μετρητά. Αυτό θα συμβεί πανευρωπαϊκά αλλά και στην χώρα μας από τις 10 Δεκεμβρίου.

Πώς όμως φτάσαμε στο σημείο αυτό; Ποιοι είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς; Τι πρέπει να γνωρίζουν έμποροι καταναλωτές; Ο Γιώργος Κορφιάτης, Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Συστημάτων Πληρωμών και Διακανονισμού της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και Project Manager του ΤΙPS για την ΤτΕ απαντά σε ερωτήματα του ΑΠΕ/ΜΠΕ:

1.Τι είναι οι άμεσες πληρωμές και γιατί αποτελούν καινοτομία; Εφαρμόζονται στην Ελλάδα;

Οι άμεσες πληρωμές αφορούν την προσαρμογή των ηλεκτρονικών πληρωμών στη σημερινή ανάγκη των καταναλωτών για ψηφιοποίηση και καινοτομία. Τα οφέλη των μετρητών, δηλαδή η δυνατότητα να κάνουμε τις συναλλαγές μας σε πραγματικό χρόνο, με ταυτόχρονο και οριστικό διακανονισμό όλες τις ημέρες και ώρες του χρόνου, έρχονται πλέον και στις διατραπεζικές πληρωμές που γίνονται μεταξύ δυο λογαριασμών.

Η ανάγκη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές και διαφορετικές λύσεις άμεσων πληρωμών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Στην Ελλάδα λειτουργεί από τον Μάιο του 2017, μέσω της ΔΙΑΣ, η υπηρεσία IRIS. Για συναλλαγές από κινητό τηλέφωνο (IRIS mobile payments) υπάρχει όριο 500 ευρώ ανά συναλλαγή ενώ για συναλλαγές μέσω e-banking το όριο αυξάνεται στα 12.500 ευρώ, με ώρες λειτουργίας τις εργάσιμες ώρες και ημέρες των πιστωτικών ιδρυμάτων, δηλ. καθημερινά 08:00 – 16:30. Η αλήθεια είναι πως η ανάπτυξη διαφορετικών εθνικών λύσεων δημιούργησε πανευρωπαϊκά ένα κατακερματισμένο τοπίο πληρωμών που «πνίγει» την καινοτομία και εμποδίζει την προσβασιμότητα των πολιτών σε αυτή. Φανταστείτε να μην είχαμε τη δυνατότητα roaming στην κινητή τηλεφωνία όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό – είναι ένα αντίστοιχο παράδειγμα διαλειτουργικότητας χωρίς πανευρωπαϊκή προσβασιμότητα.

Το Ευρωσύστημα έχει αντιληφθεί πλήρως τη δυναμική των άμεσων πληρωμών και τη δυνατότητα να γίνουν η «νέα κανονικότητα» στη ζώνη του ευρώ. Έτσι, το Νοέμβριο 2018 έθεσε σε εφαρμογή την υπηρεσία TIPS (TARGET Instant Payment Settlement), συμβάλλοντας καταλυτικά στην υλοποίηση καινοτόμων λύσεων πληρωμών με έμφαση στις άμεσες πληρωμές. Με αυτή την κίνηση, ουσιαστικά το Ευρωσύστημα συμβάλλει σημαντικά στο να αποφευχθεί η επικράτηση εθνικών λύσεων στις άμεσες πληρωμές. Το ΤΙPS επιτρέπει στους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών (πιστωτικά ιδρύματα, FinTechs κ.α.) να προσφέρουν στους πελάτες τους μεταφορές κεφαλαίων πανευρωπαϊκά, συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο, όλο το εικοσιτετράωρο και κάθε ημέρα του έτους. Στη χώρα μας, θα συμμετέχουν από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 στο ΤIPS οκτώ Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 97% του συνόλου των λογαριασμών πληρωμών στην Ελλάδα.

2. Πώς επηρεάζουν τη ρουτίνα των πληρωμών και ποια είναι τα οφέλη για τους καταναλωτές και τους εμπόρους; Πείτε μας ένα παράδειγμα αγοράς σε eshop και σε κατάστημα, τι διαφορετικό φέρνει το TIPS;

Οι άμεσες πληρωμές θα αυξήσουν θεαματικά την ταχύτητα με την οποία πραγματοποιούνται οι πληρωμές. Οι υπάρχουσες υποδομές ηλεκτρονικών πληρωμών, ενώ παρέχουν τη δυνατότητα στους πληρωτές να εκκινούν πληρωμές οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν, καθιστούν το ποσό της πληρωμής διαθέσιμο στον δικαιούχο, το νωρίτερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Οι άμεσες πληρωμές καθιστούν το ποσό διαθέσιμο σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, δηλαδή πιο γρήγορα από όσο διαρκεί η έγκριση μιας πληρωμής μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Ας δούμε πώς μεταφράζεται αυτό στην πράξη. Ο πελάτης σε φυσικό ή ηλεκτρονικό κατάστημα θα μπορεί να αγοράσει ένα προϊόν πληρώνοντας άμεσα. Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει είναι να σκανάρει έναν κωδικό QR ή να χρησιμοποιήσει το online banking του. Εάν βρίσκεται στο φυσικό κατάστημα, αυτό σημαίνει ότι δυνητικά θα μπορούσε να αποφύγει και την ουρά του ταμείου. Παράλληλα θα λαμβάνει άμεσα στο κινητό του την ηλεκτρονική απόδειξη της αγοράς. Ποια είναι τα οφέλη; Ο καταναλωτής κάνει την πληρωμή με ευκολία, χωρίς τον κίνδυνο διαχείρισης των μετρητών και χωρίς τον κίνδυνο απάτης που εμπεριέχει μια πληρωμή με κάρτα. Ο έμπορος βλέπει την πληρωμή άμεσα (σε δευτερόλεπτα) στον λογαριασμό του, γεγονός που οδηγεί σε μείωση του κινδύνου μη πληρωμής αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και σε βελτιστοποίηση διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης και ελαχιστοποίηση της ανάγκης χρηματοδότησης.

3. Οι άμεσες πληρωμές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πληρωμές προς το Δημόσιο, όπως φόροι, τέλη κυκλοφορίας, και προς τις ΔΕΚΟ; Αν ναι, τι κερδίζει ο φορολογούμενος και τι το Δημόσιο;

Με τις άμεσες πληρωμές ενισχύεται η εμπιστοσύνη μεταξύ πολίτη και Κράτους. Η διάδοση των άμεσων πληρωμών θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών εκσυγχρονίζοντας την αλληλεπίδρασή τους με το Δημόσιο και θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητά του. Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και σε περιπτώσεις μεταβιβαστικών πληρωμών όπως επιδόματα στήριξης οικονομικά αδύναμων και πληγέντων. Με τον τρόπο αυτό, αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο στις λύσεις πληρωμών όσο και στον ρόλο του Κράτους. Οι άμεσες πληρωμές θα συμβάλουν στην μείωση της περιττής γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής οδηγώντας εν τέλει σε ένα κράτος το οποίο θα υπηρετεί τους πολίτες πιο αποτελεσματικά. Αν μπορέσουμε να μειώσουμε την περιττή γραφειοκρατία μειώνουμε τις ανισότητες, βοηθώντας τους πιο αδύναμους. Σ’ αυτό το πλαίσιο, και εστιάζοντας στις θετικές πλευρές της ψηφιοποίησης, όπως η άμεση ενημέρωση του πολίτη για μια πληρωμή, το μεγάλο κέρδος για το Κράτος, όπως και για τους πολίτες, θα είναι η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικές πληρωμές: Τι αλλάζει από τις 10 Δεκεμβρίου"

Προκήρυξε 48ωρη απεργία η ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας για 48 ώρες, θα παραμείνουν από αύριο στις 00:01 ώρα, ξημερώματα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021, τα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εξήγγειλε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ, η απεργία αρχίζει στις 00:01 ώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021 και λήγει στις 24:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021, με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών κάνει λόγο για «συνεχή κωλυσιεργία της εργοδοτικής πλευράς» προσθέτοντας ότι «όχι μόνον δεν βελτίωσε, έστω και επ' ελάχιστο, την αρνητική της θέση, αλλά πεισματικά αρνείται τη χορήγηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς των ναυτεργατών με παραπλανητικά τερτίπια και παραλλαγές».

Η διοίκηση της ΠΝΟ ζητά μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου όπως ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, εκπαίδευση, Υπηρεσίες Γενικών Μητρώων, ΓΕΝΕ, ανεργία, μαύρη ανασφάλιστη εργασία, οργανικές συνθέσεις πληρωμάτων, κ.λπ.

Λόγω της κινητοποίησης η ΠΝΟ ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των εργαζομένων.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκήρυξε 48ωρη απεργία η ΠΝΟ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news