facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να καταστρέψει τη Χαμάς

Τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά με την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή είχε σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για «τις περιφερειακές εξελίξεις και τη δολοφονική επίθεση της Χαμάς εναντίον ισραηλινών πολιτών», αναφέρει η σχετική ενημέρωση, στην οποία υπογραμμίζεται πως ο Νετανιάχου κατέστησε σαφές ότι «το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να καταστρέψει τις στρατιωτικές και διοικητικές δυνατότητες της Χαμάς». Παράλληλα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην πληγούν αθώοι.

Το πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ (WAM) ανέφερε πως ο πρόεδρος Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ είχε επικοινωνία με αρκετούς ηγέτες αραβικών και δυτικών χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Νετανιάχου, με στόχο «να σταματήσει η βία και η κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας», καθώς και να κινητοποιηθεί η διεθνής κοινότητα για να διασφαλιστεί ο σεβασμός του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Απηύθυνε επίσης έκκληση για την «προστασία των αμάχων, προκειμένου να μην υποφέρουν περισσότερο» λόγω την επιδείνωσης της κατάστασης στην περιοχή, ζητώντας «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» για τη μεταφορά βοήθειας στον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν συμφώνησαν το 2020 να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να καταστρέψει τη Χαμάς"

Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες: Ένοπλος σκότωσε δύο ανθρώπους – Το μήνυμα του δράστη

Ένοπλη επίθεση στις Βρυξέλλες σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (16/10) με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για δυο νεκρούς με καταγωγή από τη Σουηδία.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στις Βρυξέλλες στο κέντρο της πόλης και σκότωσε δυο ανθρώπους ενώ τραυμάτισε ακόμη έναν. Μάλιστα φέρεται να φώναξε «Allahu Akbar» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»).

Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας με πορτοκαλί μπουφάν να κατεβαίνει από μια μηχανή και να πυροβολεί αδιακρίτως περιαστικούς. Στο τέλος φαίνεται πως μπαίνει σε ένα κτίριο και να πυροβολεί ανθρώπους που είχαν μπει στο εσωτερικό του και πέφτουν στο έδαφος.

Σύμφωνα με τα πρώτα γνωστά στοιχεία, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 7:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στην Λεωφόρο Ίπρ. Στο σημείο έφτασαν μαζικά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Κανένας ύποπτος δεν έχει συλληφθεί ακόμη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, τα θύματα φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας (η οποία αντιμετωπίζει απόψε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Βελγίου στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Euro 2024).

Η ομολογία του δράστη στο facebook

Ο δράστης φέρεται να έχει ομολογήσει τις δολοφονίες στο facebook στο «όνομα του Αλλάχ» και ζητάει συγχώρεση από όσους πλήγωσε ενώ λέει πως θέλει να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδερφούς. Συγκεκριμένα έλεγε: Με λένε Αμντεσαλέμ Αλ Γκιλανί και είμαι μαχητής του Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε αυτούς που μας αγαπούν και μισούμε αυτούς που μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση στο όνομα των Μουσουλμάνων. Σκότωσα μέχρι στιγμής τρεις Σουηδούς. Ναι, τρεις Σουηδούς. Σε αυτούς που έκανα κάτι κακό, παρακαλώ συγχωρείστε με. Και τους συγχωρώ όλους.

 

 

Σε άλλο βίντεο που είδε ο φως της δημοσιότητας ο δράστης μετά τους πυροβολισμούς που οδήγησαν στον θάνατο δυο ανθρώπους διέφυγε με τη μηχανή του.

Σε άλλο βίντεο διακρίνονται οι δυο νεκροί από την επίθεση στις Βρυξέλλες και ο τραυματίας που του κάνουν ΚΑΡΠΑ.

Στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Βελγίου βρίσκεται ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Ντε Κρόο με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

«Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της άνανδρης επίθεσης στις Βρυξέλλες», αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο, προσθέτοντας ότι βρίσκεται «με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων».

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και ζητάμε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε επαγρύπνηση», υπογραμμίζει.

Σε επίπεδο συναγερμού 4 οι Βρυξέλλες

Στην κατηγορία 4 ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες. Αυτό ισχύει μόνο για την πρωτεύουσα του Βελγίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sudinfo, τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το στάδιο King Baudouin, όπου διεξάγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας Βελγίου-Σουηδίας, έχουν επίσης ενισχυθεί. Να σημειωθεί ότι η κατηγορία 4 είναι το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες: Ένοπλος σκότωσε δύο ανθρώπους – Το μήνυμα του δράστη"

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η στιγμή που τραυματισμένες Ισραηλινές στρατιωτικοί εκτελούνται εν ψυχρώ (σκληρό βίντεο)

Ένα νέο, σοκαριστικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας στον απόηχο της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ.

Το κλιπ, το οποίο κατέγραψε ένας επιτιθέμενος της Χαμάς χρησιμοποιώντας μια κάμερα GoPro, δείχνει τη στιγμή που οι τρομοκράτες εισέβαλαν σε αυτό που φαινόταν να είναι συνοριακό φυλάκιο των IDF εν μέσω της ανελέητης αιφνιδιαστικής επίθεσής τους το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Οι ένοπλοι της Χαμάς φαίνονται να εισέρχονται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο έχοντας μόλις πετάξει μια χειροβομβίδα στον κλειστό χώρο. Γυναίκες στρατιώτες ακούγονται να κλαίνε από πόνο και φόβο καθώς οι επιτιθέμενοι τις περικυκλώνουν, επιδεικνύοντας καλάσνικοφ.

Για μια στιγμή φάνηκε ότι οι ένοπλοι είχαν αναθεωρήσει τις ενέργειές τους, πλησιάζοντας το γραφείο πίσω από το οποίο κρύβονταν οι γυναίκες και απομακρύνοντας μια καρέκλα γραφείου, καθώς μιλούσαν σε σχετικά ήρεμους τόνους. Γρήγορα όμως έγινε φανερό ότι οι δράστες «έστρωναν το δρόμο» για μια καθαρή εκτέλεση.

Στις τελευταίες στιγμές του βίντεο, ένας δράστης σηκώνει το τουφέκι του και ρίχνει αρκετές ακόμη βολές στις αιμόφυρτες γυναίκες από απόσταση μόλις ενός μέτρου, σε αυτό που οι South First Responders – ισραηλινές ομάδες διάσωσης που έφτασαν πρώτες στο σημείο μετά τις επιθέσεις της Χαμάς – δήλωσαν ότι ήταν «ξεκάθαρη απόδειξη εγκλημάτων πολέμου».

Περισσότεροι από 1.400 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου, υποστηρίζουν ισραηλινοί αξιωματούχοι, προσθέτοντας τη Δευτέρα ότι τουλάχιστον 199 όμηροι πάρθηκαν πίσω στη Γάζα, αριθμός υψηλότερος από τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Τώρα, ο ισραηλινός στρατός απαντά με τον ίδιο τρόπο, διεξάγοντας μια αδυσώπητη εκστρατεία βομβαρδισμού στόχων σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει οδηγήσει στο θάνατο 2.750 Παλαιστίνιους από το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στο Ισραήλ: Η στιγμή που τραυματισμένες Ισραηλινές στρατιωτικοί εκτελούνται εν ψυχρώ (σκληρό βίντεο)"

Υπόθεση Μπελέρη: Συνάντηση Μητσοτάκη με Ράμα – «Λύση η ορκωμοσία του»

Μετ΄επιτάσεως έθεσε το θέμα του προφυλακισμένου και εκλεγμένου δήμαρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και σε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου. Αυτό που αναφέρει η ελληνική πλευρά είναι ότι θα πρέπει τουλάχιστον να επιτραπεί σε αυτή τη φάση στον Φρέντι Μπελέρη να ορκιστεί μέσα στη φυλακή μέχρι να τελεσιδικίσει η δίκη του, που ξεκινά αύριο αλλά η διαδικασία θα είναι μακρά όπως διαφαίνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να μεταβεί πριν από την 28η Οκτωβρίου στη Χειμάρρα για τα εγκαίνια της προτομής του πατέρα του, κατόπιν πρόσκλησης που έχει λάβει από τον Έντι Ράμα.

Το διττό μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Βερολίνου είναι πως η επίλυση ή μη της υπόθεσης Μπελέρη επηρεάζει τόσο τις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά επηρεάζει και την απόφαση της Αθήνας σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Μπελέρη: Συνάντηση Μητσοτάκη με Ράμα – «Λύση η ορκωμοσία του»"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα ανοίξουν οι ουρανοί

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο Τρίτη, 17 Οκτωβρίου σε πολλές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 25 με 26 και στα νοτιοανατολικά τους 27 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις βραδινές ώρες, όπου πιθανώς να σημειωθούν λίγες βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς να εκδηλωθούν το απόγευμα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς να εκδηλωθούν το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από τις μεσημβρινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από νωρίς το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες, όπου πιθανώς να σημειωθούν λίγες βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και τις βραδινές ώρες στα νότια από δυτικές με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 και στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά γενικά αίθριος από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς από το απόγευμα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα ανοίξουν οι ουρανοί"

Πήρε θέση το ΕΣΡ μετά τα σχόλια Αυτιά και Χιώτη για τον Κασσελάκη

Ανακοίνωση σχετικά με διατύπωση σχολίων που αφορούν δυσμενείς διακρίσεις και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μέσα από την οποία προτρέπει τους ενημερωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και εν γένει τους παρόχους υπηρεσιών μέσων επικοινωνίας της χώρας να ασκήσουν τη δέουσα εποπτεία ώστε να μην παρουσιάζονται ή ανακοινώνονται, μέσω των συχνοτήτων τους, θέσεις και απόψεις που είναι ασύμβατες με τις αξίες της ισότητας και δεν συνάδουν με τις αρχές της ανεκτικότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: Προς όλους τους ενημερωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και εν γένει τους παρόχους υπηρεσιών μέσων επικοινωνίας της χώρας (συμπεριλαμβανομένων και των διαδικτυακών)

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, και ιδίως τις διατάξεις των άρθρων:

  • 15 παρ. 2 του Συντάγματος για την άσκηση του αμέσου ελέγχου του κράτους επί της ραδιοφωνίας και της τηλεοράσεως και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβάσεων. «Ο άμεσος έλεγχος του κράτους…έχει ως σκοπό… την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και νεότητας».
  • To άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος που καθιερώνει ως πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας τον σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου.
  • Το άρθρο 106 παρ. 2 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
  • Το άρθρο 1 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης(που έχει νομική ισχύ επί τη βάσει της Συνθήκης της Λισαβόνας, άρ. 6 της ΣΕΕ): «Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη. Πρέπει να είναι σεβαστή και να προστατεύεται». Στο άρθρο 21 παρ. 1 του Χάρτη ορίζεται: «απαγορεύεται κάθε διάκριση ιδίως λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνοτικής καταγωγής ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, πολιτικών φρονημάτων ή κάθε άλλης γνώμης, ιδιότητας μέλους εθνικής μειονότητας, περιουσίας, γέννησης, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού.
  • Το άρθρο 4 παρ. 1 του Π.Δ. 77/2003 σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται η παρουσίαση προσώπων με τρόπο ο οποίος, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να ενθαρρύνει, τον εξευτελισμό, την κοινωνική απομόνωση ή τις δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος τους από μέρος του κοινού βάσει ιδίως του φύλου, της φυλής, της εθνικότητας, της γλώσσας, της θρησκείας, της ιδεολογίας, της ηλικίας, της ασθένειας ή αναπηρίας, του γενετήσιου προσανατολισμού ή του επαγγέλματος.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:

  • η αρχή της αξίας του ανθρώπου αποτελεί θεμελιώδη συνταγματικό κανόνα αντικειμενικού χαρακτήρα και άμεσης ισχύος(Α.Π. 40/1998),
  • η έννοια της αξίας του ανθρώπου περιλαμβάνει την ενυπάρχουσα στον κάθε άνθρωπο ουσία, αυτή που φέρει ως έλλογο ον με φυσική, ηθική και νομική υπόσταση (πρβλ. ΣτΕ 4782/2012, 714/2013, 3311/2013, 4157/2014, 4992/2014),
  • η ευρωπαϊκή νομική παράδοση θεωρεί ότι η ρατσιστική ρητορική δεν αποτελεί έκφραση γνώμης καθώς δεν προσβάλλει απλώς την κρατούσα κοινωνική ηθική αλλά τα θεμέλια της ανθρώπινης αξίας,
    ο μισαλλόδοξος λόγος συνεπάγεται εξ ορισμού διακρίσεις σε βάρος προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, το σεξουαλικό προσανατολισμό κ.λ.π.

Παρακαλείσθε να ασκήσετε τη δέουσα εποπτεία ώστε να μην παρουσιάζονται ή ανακοινώνονται, μέσω των συχνοτήτων σας, θέσεις και απόψεις που είναι ασύμβατες με τις αξίες της ισότητας και δεν συνάδουν με τις αρχές της ανεκτικότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Τα σχόλια Αυτιά και Χιώτη

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ έρχεται μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα σχόλια του Γιώργου Αυτιά και του Βασίλη Χιώτη για τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα όταν θα παρουσιαστεί; Στη Θήβα υπάρχει και γυμναστήριο για τους φαντάρους και πολύ σωστά. Όπου εκεί να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Τον τιμά όμως ότι πάει στρατό», ανέφερε ο Γιώργος Αυτιάς στην εκπομπή του Σαββάτου και ξεσήκωσε αντιδράσεις και ανακοινώσεις.

Αντιδράσεις όμως προκάλεσε και το ομοφοβικό σχόλιο κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, από τον διευθυντή του ΣΚΑΪ 100,3, Βασίλη Χιώτη, στη ραδιοφωνική εκπομπή του, «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη».

Η συζήτηση ξεκίνησε για το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιαστεί στον στρατό στην Καλαμάτα. Τότε, ο Βασίλης Χιώτης, θέλοντας να κάνει χιούμορ, το οποίο αποδείχτηκε ανεπιτυχές, είπε την ατάκα πως εκεί «βγάζουν καλά σύκα».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πήρε θέση το ΕΣΡ μετά τα σχόλια Αυτιά και Χιώτη για τον Κασσελάκη"

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Γερμανία προειδοποιεί το Ιράν να μην αναμιχθεί

Η κυβέρνηση στη Γερμανία προειδοποίησε σήμερα το Ιράν να μην αναμιχθεί στον πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

«Όποιος παίζει με τη φωτιά σε αυτήν την κατάσταση, ρίχνει λάδι στη φωτιά ή την ανάβει με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, θα πρέπει να το σκεφτεί προσεκτικά. Σας συμβουλεύουμε να μην το κάνετε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας Σεμπάστιαν Φίσερ για το Ιράν.

Το Βερολίνο έκανε αυτή την αναφορά για τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν το Σάββατο στο Κατάρ με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Γερμανία προειδοποιεί το Ιράν να μην αναμιχθεί"

Δήμος Αθηναίων: Οι 8 σύμβουλοι του Μπακογιάννη πήραν διπλάσιο αριθμό σταυρών από τους 26 του Δούκα

Τις παραδοξότητες του εκλογικού συστήματος των αυτοδιοικητικών εκλογών ως προς την κατανομή των εδρών και την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων έφεραν στην επιφάνεια οι μεγάλες ανατροπές μεταξύ του πρώτου γύρου και της επαναληπτικής αναμέτρησης.

Η πρώτη σε «σταυρούς» από τον συνδυασμό του κ. Χάρη Δούκα, κυρία Ρωξάνη – Ευαγγελία Μπέη – Καραμπότσου έλαβε 2.924 προσωπικές ψήφους ενώ η 26η και τελευταία εκλεγείσα Δέσποινα Λιμνιωτάκη μόλις 426.

Από την άλλη πλευρά ο πρώτος από τον συνδυασμό Μπακογιάννη, ο κ. Νίκος Αβραμίδης συγκέντρωσε 10.672 σταυρούς και ο 8ος και τελευταίος της λίστας των εκλεγμένων του συνδυασμό Σάκης Κολλάτος έλαβε 3.517.

Συνολικά, οι 26 δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγει ο συνδυασμός Δούκα συγκεντρώνουν 22.561 «σταυρούς» ενώ οι 8 του Μπακογιάννη αθροίζουν 43.863.

Να σημειωθεί ότι η κατάταξη των δημοτικών συμβούλων καθορίζεται από τους «σταυρούς» που θα συγκεντρώσουν στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ενώ στον δεύτερο γύρο καθορίζεται ο τελικός αριθμός των εδρών που δικαιούται κάθε παράταξη. Καθορίζεται δηλαδή πόσους δημοτικούς συμβούλους εκλέγει η επικρατούσα παράταξη και πόσους οι συνδυασμοί που πέρασαν το 3%. Αυτό οδηγεί σε ορισμένα παράδοξα ιδίως στους Δήμους όπου στον πρώτο γύρο τερμάτισε πρώτη και με μεγάλη διαφορά η παράταξη που τελικά στον δεύτερο γύρο μειοψήφησε.

Το παράδειγμα του Δήμου Αθήνας είναι χαρακτηριστικό.

Στον α' γύρο ο συνδυασμός του Κώστα Μπακογιάννη έλαβε 41,35% ενώ οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι «σταυρώθηκαν» από 57.800 εκλογείς. Από την άλλη η παράταξη του Χάρη Δούκα συγκέντρωσε ποσοστό 14,19% και οι σύμβουλοί του ψηφίστηκαν από μόλις μόλις 19.842 εκλογείς.

Με βάση αυτό το αποτέλεσμα καθορίστηκε η λίστα των επικρατέστερων δημοτικών συμβούλων των δύο παρατάξεων που αναμετρήθηκαν στην τελική μάχη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δήμος Αθηναίων: Οι 8 σύμβουλοι του Μπακογιάννη πήραν διπλάσιο αριθμό σταυρών από τους 26 του Δούκα"

ΕΟΦ: Απαγόρευση κυκλοφορίας συμπληρώματος διατροφής - Περιέχει υδράργυρο

Σε απαγόρευση διακίνησης συμπληρώματος διατροφής στο οποίο ανιχνεύτηκε υδράργυρος, προχωρεί ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας (ΕΟΦ).

Σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρονται τα εξής:

"Αποφασίζουμε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής GINKO BILOBA POWDER ECO 200MG της εταιρείας Vitanics B.V., Ολλανδίας (προμηθευτής), μετά από ενημέρωση ότι ανιχνεύτηκε υδράργυρος σε συγκέντρωση που υπερβαίνει τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.

Η προμήθεια του παραπάνω προϊόντος έγινε από την Ολλανδία.

Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.

Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Απαγόρευση κυκλοφορίας συμπληρώματος διατροφής - Περιέχει υδράργυρο"

Σε ισχύ από 1η Νοεμβρίου το χειμερινό νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ – Το ωράριο

Από την 1η Νοεμβρίου 2023 ως και την 30η Απριλίου 2024 τίθεται σε ισχύ το χειμερινό μειωμένο τιμολόγιο ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, το ωράριο του μειωμένου τιμολογίου χειμερινής περιόδου είναι:

  • 15:00-17:00 και 02:00-08:00 για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων νησιών,
  • 15:30-17:30 και 02:00-08:00 για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών.

Όσοι επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση, μπορούν να ζητήσουν σχετικές πληροφορίες στο 800-900-1000 (Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών ΔΕΗ – καθημερινά από τις 07:00 έως τις 23:00 και Σάββατο από τις 10:00 έως τις 20:00), στο δίκτυο καταστημάτων ΔΕΗ, στο www.dei.gr και στο site του ΔΕΔΔΗΕ, www.deddie.gr.

Επιπλέον εξοικονόμηση και επιβράβευση μείωσης κατανάλωσης

Όλα τα οικιακά προγράμματα της ΔΕΗ εξακολουθούν να δίνουν αξία στους κατόχους νυχτερινών μετρητών οι οποίοι απολαμβάνουν χαμηλότερες τιμές τις ώρες του μειωμένου τιμολογίου. Επιπλέον του μειωμένου «νυχτερινού» τιμολογίου, η ΔΕΗ, στο πλαίσιο της πελατοκεντρικής της φιλοσοφίας, έχει δημιουργήσει νέα προγράμματα για επιπλέον εξοικονόμηση και επιβράβευση.

Για παράδειγμα, το νέο οικιακό κυμαινόμενο πρόγραμμα ΔΕΗ myΗome 4Αll, για νέους και υφιστάμενους πελάτες, -εκτός από το όφελος της νυχτερινής χρέωσης- επιβραβεύει με χαμηλότερες τιμές την επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και δίνει την δυνατότητα μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος. Περισσότερες πληροφορίες στο ΔΕΗ MyHome 4All.

Παράλληλα, η ΔΕΗ, έχει δημιουργήσει νέα προϊόντα και λύσεις που εξασφαλίζουν επιπλέον εξοικονόμηση και επιβράβευση για τους πελάτες της. Λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας προσφέρονται για παράδειγμα με τα φωτοβολταϊκά συστήματα στο σπίτι ΔΕΗ myEnergy SolarNet. Με την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος η ενέργεια που παράγεται συμψηφίζεται με την κατανάλωση του σπιτιού, μειώνοντας σημαντικά το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Επίσης, με την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας, οι οποίες επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας έως και 80% και αύξηση της ενεργειακής απόδοσης της κατοικίας, η ΔΕΗ προσφέρει έως 500€ επιβράβευση στον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας,. Περισσότερες πληροφορίες στο ΔΕΗ myEnergyHeatPump.

Τέλος, οι πελάτες που θέλουν εξατομικευμένες προτάσεις εξοικονόμησης ενέργειας μπορούν να συμβουλευτούν τον ΔΕΗ myEnergy Coach, τον εξειδικευμένο σύμβουλο με λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και κόστους που είναι διαθέσιμος πάντα και από παντού στο myΔΕΗ ή να συναντήσουν έναν εξειδικευμένο σύμβουλο ενέργειας σε ένα κατάστημα ΔΕΗ. Αν θέλουν να έχουν πλήρη έλεγχο του λογαριασμού τους μπορούν να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία e-SelfMetering, με την οποία   καταχωρούν οι ίδιοι  την πραγματική τους κατανάλωση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ισχύ από 1η Νοεμβρίου το χειμερινό νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ – Το ωράριο"

Πάτρα: Συνελήφθη μητέρα που κλείδωσε σε αυτοκίνητο τα δύο ανήλικα παιδιά της και πήγε για καφέ

Η μητέρα συνελήφθη στην Πάτρα, όταν περαστικοί είδαν τα δύο ανήλικα παιδιά κλειδωμένα στο αυτοκίνητο και ειδοποίησαν την αστυνομία…

Μία 35χρονη μητέρα δύο παιδιών συνελήφθη χθες τα ξημερώματα (15-10-2023) στην Πάτρα, η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, κατηγορείται για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η 35χρονη σύμφωνα με την αστυνομία, πήγε χθες τα ξημερώματα με αυτοκίνητο σε καφέ – μπαρ, αφήνοντας ανεπιτήρητα στο εσωτερικό του οχήματος, τα δύο ανήλικα παιδιά της, ηλικίας 9 και 3,5 ετών, αντίστοιχα, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Περίοικοι, οι οποίοι αντελήφθησαν τα παιδιά να είναι μέσα στο κλειδωμένο αυτοκίνητο, ειδοποίησαν την αστυνομία.

Αμέσως μετά έφθασαν στο σημείο αστυνομικοί της ‘Αμεσης Δράσης, οι οποίοι εντόπισαν τα παιδιά καλά στην υγεία τους και στην συνέχεια συνέλαβαν την 35χρονη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Συνελήφθη μητέρα που κλείδωσε σε αυτοκίνητο τα δύο ανήλικα παιδιά της και πήγε για καφέ"

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη επιβάτιδα χτυπούσε και έβριζε το προσωπικό

Αναγκαστική προσγείωση στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης έκανε χθες, στις 10.30 το βράδυ, αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από τη Γλασκώβη (Σκωτία) προς την Αττάλεια (Τουρκία), λόγω επιθετικής συμπεριφοράς επιβατίδας, η οποία φέρεται να βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Δύο ώρες μετά την απογείωση του αεροσκάφους, μία Βρετανίδα, 61 ετών, επιτέθηκε με φωνές και μπουνιές στο πλήρωμα, προκαλώντας στον εαυτό της σωματικές βλάβες καθώς χτυπούσε το πρόσωπό της στο κάθισμα. Παρά τις προσπάθειες του πληρώματος να την ηρεμήσουν, εκείνη συνέχισε τη βίαιη συμπεριφορά της. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο χειριστής του αεροσκάφους ζήτησε, για λόγους ασφάλειας της πτήσης, να κάνει αναγκαστική προσγείωση στον αερολιμένα «Μακεδονία».

Η Βρετανίδα συνελήφθη από αστυνομικούς του αεροδρομίου και οδηγήθηκε σήμερα στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παρακώλυση των συγκοινωνιών, διασάλευση της τάξης στο αεροσκάφος κατά την πτήση και παράβαση των εντολών κυβερνήτη. Παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Προανακριτικά, η 61χρονη Βρετανίδα αρνήθηκε να απολογηθεί, τονίζοντας -κατά πληροφορίες- πως ό,τι έχει να πει θα το αναφέρει στο δικαστήριο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη επιβάτιδα χτυπούσε και έβριζε το προσωπικό"

Κηφισιά: Συνελήφθησαν δυο ανήλικες που κατηγορούνται ότι χτύπησαν και λήστεψαν 15χρονη

Στην Κηφισιά συνελήφθησαν δυο ανήλικα κορίτσια τα οποία κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν, χτύπησαν και λήστεψαν 15χρονη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου στις 22:15 το βράδυ του Σαββάτου (14.10.2023) στην συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Παναγίτσας στην Κηφισιά, μια ομάδα κοριτσιών, προσέγγισαν δύο ανήλικα κορίτσια και αφού χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές την μια εξ΄ αυτών, της αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διέφυγαν.

Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι μετά από αναζητήσεις εντόπισαν μια 16χρονη και την προσήγαγαν στο ΑΤ Κηφισιάς, όπου ταυτοποιήθηκε ως μια από τις δράστιδες της επίθεσης στην 15χρονη και συνελήφθη.

Επιπρόσθετα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, συνελήφθη σήμερα ακόμα ένα ανήλικο κορίτσι, ηλικίας 15 ετών, που φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κηφισιά: Συνελήφθησαν δυο ανήλικες που κατηγορούνται ότι χτύπησαν και λήστεψαν 15χρονη"

Αντιστράτηγος α.ε. για Navtex Τουρκίας: Είναι κομμάτι της διπλωματίας, δεν θα αρκεστούν μόνο στα μηνύματα προς τις ΗΠΑ

«Τους έβαλε απέναντι και τους ρώτησε καθαρά «τι ακριβώς θέλετε στη δικιά μας περιοχή, στην περιοχή της δικής μας ευθύνης»» δίνοντας ένα μήνυμα πως «αυτή είναι η δική μας η περιοχή, εμείς κάνουμε κουμάντο, εμείς κάνουμε ασκήσεις» τόνισε ο αντιστράτηγος ε.α. Ιπποκράτης Δασκαλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας απέναντί στις ΗΠΑ και πρόσθεσε πως «η διπλωματία των Navtex είναι κι αυτή ένα κομμάτι της πολύπλευρης διπλωματίας και κουμπώνει στο παζλ, το οποίο ξεκινάει από δηλώσεις των διαφόρων υπηρεσιακών παραγόντων και καταλήγει στο ανώτατο άρχοντα κάποιας χώρας και συνοδεύεται με διάφορες κινήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών κλπ. Ένα τέτοιο κομμάτι, όπου αυτή τη φορά απευθύνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι και οι κινήσεις που βλέπουμε σήμερα».

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία εξέδωσε δύο νέες NAVTEX για ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο με πραγματικά πυρά, με τη μία να προγραμματίζεται για τα ανοικτά των ακτών της Μόρφου και την άλλη στον κόλπο της Αττάλειας. Ωστόσο, οι τουρκικές πηγές συνδέουν τις δύο ασκήσεις με την παρουσία των Αμερικανών στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι αυτό είναι μήνυμα στην αμερικανική κυβέρνηση ότι «η Τουρκία είναι εδώ». Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν προγραμματισμένες αυτές οι ασκήσεις, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην άσκηση που γίνεται ανοικτά της Μόρφου.

Σημειώνεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή της ΕΡΤ, Γιάννη Μανδαλίδη, πως δύο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, το έχουν το θέμα σήμερα πρωτοσέλιδο, αλλά χθες υπήρχε ένα εκτενές άρθρο από τον εμπνευστή της γαλάζιας πατρίδας, τον αντιναύαρχο Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος είχε ένα εκτενέστατο άρθρο με επίθεση κατά Ηνωμένων Πολιτειών για την πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή ευρύτερα. Έγραφε ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο έκανε διέλευση πολύ κοντά από το τουρκικό γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο και αυτό το ερμήνευε ως ένα μήνυμα των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτή τη φορά προς την Τουρκία. Σημειώνεται πως στις 13 του μήνα, τρεις μέρες πριν, η τουρκική πλευρά ανακοίνωσε τις μη προγραμματισμένες αυτές ασκήσεις, οι οποίες θα γίνουν από 16 μέχρι 20 Οκτωβρίου και υπάρχει και μια τρίτη άσκηση, αυτή τη φορά όμως μεταξύ του τουρκικού ναυτικού και του ψευδοκράτους, που είναι μια άσκηση έρευνας και διάσωσης από 22 έως 27 Οκτωβρίου.

Μάλιστα ο κ. Δασκαλάκης υπογράμμισε πως «μη νομίζετε ότι θα αρκεστούν να απευθύνουν μηνύματα μόνο προς τους Αμερικανούς. Πολύ γρήγορα τα μηνύματα θα επανέλθουν και προς το δικό μας το ακροατήριο, άρα να είμαστε και συνηθισμένοι και προετοιμασμένοι» ενώ πρόσθεσε πως φυσικά ελπίζουμε αυτή η ησυχία που υπάρχει από την τουρκική πλευρά προς την Ελλάδα «να παραμείνει και να επεκταθεί χρονικά, αλλά πολύ συχνά και στο παρελθόν η Άγκυρα χρησιμοποιεί την τακτική με «το μαστίγιο και το καρότο». Κάνει μια καλή κίνηση που φαίνεται τουλάχιστον λεκτικά ικανοποιητική και από την άλλη μεριά, την ίδια μέρα και την επόμενη μέρα με κάποια παραβίαση, παράβαση, κίνηση, δήλωση δυναμιτίζει το όλο κλίμα. Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο οκτάμηνο είναι λίγο πιο συγκρατημένη, αλλά προσωπική μου εντύπωση είναι ότι θα συνεχίσει να δίνει σημάδια ότι τα δικά μου τα συμφέροντα υπάρχουν άρα προσέξτε, ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξαναπάμε στην παλαιότερη κατάσταση».

Ερωτηθείς στην καθυστέρηση της χερσαίας επίθεσης τους Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας σημείωσε πως «είναι πολύ συνηθισμένη αυτή η τακτική ότι απειλούμε, εξαντλούμε τον αντίπαλο ψυχολογικά και χρονικά, καθώς περιμένει τη δική μας την επίθεση. Νομίζω ότι είναι καθαρά επιχειρησιακοί λόγοι που επιβάλλουν αυτή την καθυστέρηση ή τη διαφοροποίηση στην ώρα εκδήλωσης της επίθεσης» σημείωσε επιπλέον ο κ. Δασκαλάκης και πρόσθεσε «συγκεντρώνουμε περισσότερα στρατεύματα και συγχρόνως – πολύ πιθανόν σε διπλωματικό επίπεδο – να διαπραγματεύονται με γειτονικές χώρες, με μεγάλες δυνάμεις για το μέχρι πού θα προχωρήσουν και πότε θα έχουν ένα πράσινο φως για μια μεγαλύτερη ελευθερία ενεργειών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιστράτηγος α.ε. για Navtex Τουρκίας: Είναι κομμάτι της διπλωματίας, δεν θα αρκεστούν μόνο στα μηνύματα προς τις ΗΠΑ"

Κορονοϊός: Ξεκινούν ακόμη και σήμερα οι εμβολιασμοί για τους άνω των 12 ετών

Το απόγευμα της Δευτέρας (16.10.23) ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για όλους τους Έλληνες πολίτες άνω των 12 ετών.

Οι εμβολιασμοί ενάντια στον κορονοϊό θα γίνονται σε 372 εμβολιαστικά κέντρα και τα ραντεβού θα κλείνονται μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και μέσω των φαρμακείων της γειτονιάς.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα στο Υπουργείο Υγείας, μαζί με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Οι εμβολιασμοί μπορούν να ξεκινήσουν ακόμη και σήμερα για τους πολίτες άνω των 12 ετών, ενώ για τα παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών και από 5 έως 11 ετών τα ραντεβού μπορούν να κλειστούν από σήμερα, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τις 23 του μήνα και μετά.

Τα άτομα άνω των 60 ετών θα πρέπει να εμβολιαστούν καθώς το ερχόμενο διάστημα θα έχουμε και συνκυκλοφορία με άλλους ιούς, οπότε οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα θα πρέπει να εμβολιστούν.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν μόνο όσοι ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες. Δικαιούχοι είναι, όπως είπε η Ειρήνη Αγαπηδάκη, όλοι οι πολίτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν το εμβόλιο δωρεάν μετά από ραντεβού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Ξεκινούν ακόμη και σήμερα οι εμβολιασμοί για τους άνω των 12 ετών"

Σούπερ μάρκετ: Από σήμερα στα ράφια η σήμανση για τα προϊόντα με έκπτωση 5% για έξι μήνες

Από σήμερα Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, οι καταναλωτές θα μπορούν να βρίσκουν, σταδιακά, στα ράφια των σουπερμάρκετ την ειδική σήμανση για τα προϊόντα που θα έχουν για έξι μήνες έκπτωση 5% καθώς τέθηκε σε ισχύ η νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης «Μόνιμη Μείωση Τιμής» στη μάχη κατά της ακρίβειας, με άμεσο στόχο τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας απέναντι στην πληθωριστική κρίση.

Μέχρι στιγμής οι βιομηχανίες τροφίμων έχουν δηλώσει 100 κωδικούς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του υπουργείου.

Την ίδια ώρα, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι από τη ΔΙΜΕΑ σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα για πιθανή παραβίαση του νόμου για την αισχροκέρδεια.

Η υπουργική απόφαση για «κλειδωμένες» τιμές τουλάχιστον κατά 5% και για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών έχει ήδη δημοσιευτεί και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα πρέπει να ενημερώνουν ηλεκτρονικά τις υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου σε ποια προϊόντα, ποιων εταιρειών έχουν δεχθεί ανατιμήσεις από τους προμηθευτές. «Στόχος να καταφέρουμε, τουλάχιστον, 500 κωδικοί προϊόντων να έχουν μείωση στο ράφι» τόνισε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας αναφερόμενος στην ειδική σήμανση σε προϊόντα που θα έχουν σταθερή μείωση τουλάχιστον 5% επί ένα εξάμηνο. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «από την επόμενη εβδομάδα, οι καταναλωτές θα αρχίσουν να βλέπουν τις ειδικές σημάνσεις στα σούπερ μάρκετ για τα προϊόντα στα οποία μειώνεται η τιμή τους».

«Οτιδήποτε θεσμοθετήσει η πολιτεία για το καλό των καταναλωτών, όλες οι επιχειρήσεις των σούπερ μάρκετ θα το εφαρμόσουν» επισημαίνει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, Απόστολος Πεταλάς. «Η Ένωση ενθαρρύνει οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία. Το μόνο που ζητάμε είναι να γίνεται με έναν αποτελεσματικό τρόπο και όχι ιδιαίτερα γραφειοκρατικό που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κόστος λειτουργίας αλλά και σε λάθη ενδεχομένως».

Εστιάζοντας στο μέτρο περί μόνιμης μείωσης τιμής ο κ. Πεταλάς σημειώνει ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει του υπουργείο με τη σταθερή μείωση 5% επί ένα εξάμηνο είναι να ενθαρρύνει προμηθευτές να προχωρήσουν σε μειώσεις στους τιμοκαταλόγους τους, στις προτεινόμενες τιμές. «Είναι ένα μέτρο που αν λειτουργήσει θα βοηθήσει σίγουρα στην μείωση των τιμών και στην μείωση του πληθωρισμού» τονίζει ο κ. Πεταλάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει: «Η δέσμευση τιμής για έξι μήνες είναι μια μεγάλη περίοδος, ειδικά σε τόσο έντονες περιόδους αλλαγών. Εύχομαι να πετύχει και να βρεθούν πολλές επιχειρήσεις που θα το ακολουθήσουν. Αναμένουμε να δούμε πώς θα ανταποκριθούν όσοι από τους προμηθευτές έχουν τη δυνατότητα ή πάρουν το ρίσκο να δεσμευτούν για μόνιμες μειώσεις τιμών».

Σε ό,τι αφορά τις πληθωριστικές πιέσεις ο κ. Πεταλάς τοποθετεί σε ένα χρόνο από σήμερα την έναρξη της σταθερής πτωτικής πορείας των τιμών στα τρόφιμα με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν νέες αναταραχές στο ενεργειακό κόστος ή άλλες αναταράξεις και φυσικές καταστροφές λόγω κλιματικής κρίσης. Ωστόσο, σπεύδει να σημειώσει ότι με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή τα πράγματα έχουν γίνει περίπλοκα και δεν μπορεί να εκτιμηθεί το μέγεθος της επίδρασης στο κόστος της ενέργειας στο άμεσο μέλλον. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αιτίες που οδήγησαν στις ανατιμήσεις τα τελευταία 3 με 4 χρόνια ήταν πολύ ισχυρές όπως το κόστος της ενέργειας, η δυσκολία της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και το κόστος μεταφοράς. Αρκετά από αυτά αρχίζουν να δείχνουν τάσεις υποχώρησης και ομαλοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούσαν κάποιες επιχειρήσεις να αναλάβουν πρωτοβουλίες με στόχο τη μείωση των τιμών. Αλλά αυτό θα το δούμε στην πράξη και στα ράφια των σούπερ μάρκετ το επόμενο διάστημα».

Θετική η ελληνική βιομηχανία τροφίμων

Συμμάχους στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων αναζητά ο υπουργός Ανάπτυξης προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχει ανακοινώσει κατά της ακρίβειας. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε πρόσφατα με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), υπό τον πρόεδρό του, Ιωάννη Γιώτη ζητώντας στήριξη. «Η ακρίβεια είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια. Για αυτό ζήτησα από την ελληνική βιομηχανία τροφίμων να αγκαλιάσει την νέα κυβερνητική πρωτοβουλία για ''Μόνιμη Mείωση Tιμής'' σε σημαντικά καταναλωτικά προϊόντα. Πολιτεία και βιομηχανία εργαζόμαστε με έναν κοινό σκοπό: τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας απέναντι στην πληθωριστική κρίση. Είμαστε πάντα σε ανοιχτή επικοινωνία με τον ΣΕΒΤ για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς και την τόνωση του ανταγωνισμού. Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε όλο το μήκος της αγοράς για να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές τιμές για τον καταναλωτή» ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

«Όπως πράξαμε με το ''Καλάθι του Νοικοκυριού'' το προηγούμενο διάστημα, έτσι και σήμερα, θα σταθούμε δίπλα στους καταναλωτές σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Γιώτης.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» θα πρέπει να αποστείλουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2023 την έγγραφη δέσμευση στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ως τιμή αναφοράς για τον υπολογισμό της μείωσης θα λαμβάνεται η τιμή ραφιού στις 19/9/23. Επίσης, ορίζεται ότι τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να τοποθετήσουν στο ράφι με τα προϊόντα μειωμένης τιμής ειδικό σήμα που θα φέρει συγκεκριμένες επισημάνσεις και προδιαγραφές. Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν στη διάθεσή τους 25 ημέρες από τη στιγμή που ο προμηθευτής θα τους γνωστοποιήσει τη μείωση τιμής για να τοποθετήσουν το ειδικό ταμπελάκι στο ράφι. Σε περίπτωση που κάποια εταιρεία δηλώσει ψευδώς ότι προχώρησε σε μείωση τιμής αρμόδια υπηρεσία για την επιβολή κυρώσεων είναι η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Σε ό,τι αφορά τα άλλα μέτρα τα οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται άμεσα, τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 90 εκατ. ευρώ υποχρεούνται να αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης ανακοινώσεις για οποιαδήποτε αύξηση τιμής αφορά βασικά προϊόντα. Η υποχρέωση αφορά 59 κατηγορίες προϊόντων. Οι ανακοινώσεις για οποιαδήποτε αύξηση τιμής θα αποστέλλονται στο υπουργείο Ανάπτυξης κάθε Τρίτη, έως τις 15:00. Σε περίπτωση που ο υπόχρεος αποκρύπτει, παραποιεί ή δεν προσκομίζει τα στοιχεία επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ από τη ΔΙΜΕΑ.

Επίσης, οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ υποχρεούνται επίσης να αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης ενδεικτικές τιμές πώλησης οπωροκηπευτικών προϊόντων. Οι ανακοινώσεις των ενδεικτικών λιανικών τιμών πώλησης των οπωροκηπευτικών προϊόντων θα αποστέλλονται κάθε Τρίτη, στις 09:00 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας e-katanalotis.gr ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης μπορεί να ανακοινώνει το εύρος των τιμών που επικρατούν στα καταστήματα είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας e-katanalotis, είτε στη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σούπερ μάρκετ: Από σήμερα στα ράφια η σήμανση για τα προϊόντα με έκπτωση 5% για έξι μήνες"

Άγρια επίθεση με θύματα ανήλικους στη Γλυφάδα – Πέταξαν πέτρα και στη συνέχεια άρχισαν να τους γρονθοκοπούν

Ακόμη ένα περιστατικό βίας με θύματα ανήλικους σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (15/10), αυτή τη φορά στη 2η Μαρίνα Γλυφάδας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ομάδα επτά ατόμων προσέγγισε τρεις ανήλικους (σ.σ. δύο 16χρονους κι έναν 17χρονο) και αρχικά προσπάθησαν να αρπάξουν από τον έναν το τσαντάκι.

Τα θύματα επιχείρησαν να διαφύγουν και τότε δέχτηκαν επίθεση. Αρχικά οι δράστες εκτόξευσαν εναντίον τους πέτρα και στη συνέχεια άρχισαν να τους γρονθοκοπούν σε όλο τους το σώμα. Στη συνέχεια, οι ανήλικοι κατάφεραν να φύγουν τρέχοντας και να ειδοποιήσουν τους δικούς τους ανθρώπους και την Αστυνομία.

Την υπόθεση ανέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας, οι οποίοι διενεργούν έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επτά δραστών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγρια επίθεση με θύματα ανήλικους στη Γλυφάδα – Πέταξαν πέτρα και στη συνέχεια άρχισαν να τους γρονθοκοπούν"

Ρεύμα: Οσα πρέπει να ξέρετε για τα μπλε και πράσινα τιμολόγια

Τι να προτιμήσω; Μπλε ή πράσινο τιμολόγιο; Κι αν επιλέξω πράσινο, ποια τιμολόγηση είναι καλύτερη, αυτή που θα ανακοινώνεται εκ των προτέρων ή αυτή που θα υπολογίζεται εκ των υστέρων;

Σε αυτά τα διλήμματα, που θα αντιμετωπίσουν πολύ σύντομα οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να διαλέξουν το τιμολόγιο που θα πληρώνουν από την 1η Ιανουαρίου 2024, δεν υπάρχει ασφαλής απάντηση ποιο είναι το καλύτερο για την τσέπη τους. Γιατί όλα έχουν και τα υπέρ και τα κατά τους.

Φαίνεται να εξαρτάται από τον ίδιο τον καταναλωτή, αν είναι τύπος free rider ή συντηρητικός, το είδος του τιμολογίου στο οποίο θα στραφεί. Του αρέσει, με άλλα λόγια, «να έχει ήσυχο το κεφάλι του»; Θα επιλέξει το σταθερό τιμολόγιο με το χρώμα μπλε. Προτιμά το ρίσκο των διακυμάνσεων των χονδρεμπορικών τιμών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, οπότε άλλοτε θα κερδίζει από την καθοδική τιμή τους και άλλοτε θα επιβαρύνεται από την ανοδική τους; Θα πάρει κυμαινόμενο τιμολόγιο.

Το Euro2day.gr, σε συνεργασία με έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη της ηλεκτρικής αγοράς, παραθέτει έναν οδηγό πλεύσης για τη νέα εποχή της τιμολόγησης του ρεύματος από τον επόμενο χρόνο, που διαδέχεται τα έκτακτα μέτρα της ενεργειακής κρίσης.

1. Σταθερό τιμολόγιο με μπλε επισήμανση. Αυτό σημαίνει μία σταθερή τιμή χρέωσης που θα συμφωνηθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με υπογραφή συμβολαίου. Σε αυτό το είδος τιμολογίου ο προμηθευτής ενσωματώνει τη δεδομένη στιγμή της συμφωνίας το εκτιμώμενο επίπεδο ρίσκου της χονδρεμπορικής αγοράς στο βάθος χρόνου που θα διαρκεί το συμβόλαιο. Συνεπώς, η αρχική τιμή χρέωσης που θα προσφέρει θα είναι υψηλότερη συγκριτικά με το κυμαινόμενο. Αυτό θα μπορούσε να καταγραφεί ως αρνητικό στοιχείο. Γιατί ο καταναλωτής θα κληθεί να πληρώνει πολύ ακριβότερα το ρεύμα του. Ωστόσο, θα έχει την ίδια, σταθερή τιμή για το διάστημα ισχύος του συμβολαίου του, έστω κι αν οι χονδρεμπορικές τιμές ηλεκτρισμού στην ίδια περίοδο «φθάσουν στον Θεό». Αυτό είναι το θετικό. Η αξία των σταθερών τιμολογίων φάνηκε στην ενεργειακή κρίση, η οποία παραμένει άγνωστο αν θα έχει και νέα κεφάλαια.

2. Κυμαινόμενα τιμολόγια, με πράσινη σήμανση, συνδεδεμένα με τη χονδρεμπορική τιμή στο Χρηματιστήριο Ενέργειας. Διακρίνονται σε τρεις υποκατηγορίες:

  • Αυτά που περιλαμβάνουν ex ante τιμή χρέωσης. Ο προμηθευτής θα ανακοινώνει την τιμή αυτή την πρώτη μέρα του μήνα κατανάλωσης, υπολογίζοντάς την, όμως, τον προηγούμενο μήνα, βάσει εκτιμήσεων για τη διαμόρφωση του χονδρεμπορικού κόστους του επόμενου μήνα. Δηλαδή, για τον Φεβρουάριο θα δίνει τιμή τον Ιανουάριο. Σε αυτή την περίπτωση, ο καταναλωτής θα πληρώνει ένα premium στην τιμή χρέωσης, που δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά το ρίσκο του προμηθευτή για το ύψος της χονδρεμπορικής τιμής του Φεβρουαρίου, το οποίο θα ενσωματώνει στην προσφερόμενη τιμή χρέωσης. Αυτό είναι αρνητικό. Εάν ξεφύγει προς τα πάνω η χονδρεμπορική τιμή στον μήνα κατανάλωσης, τότε, ενδεχομένως, ο καταναλωτής να αξίζει να καταβάλει το premium, γιατί πλήρωσε λιγότερο από ένα εκτοξευμένο χονδρεμπορικό κόστος, που θα ανέβαζε πολύ περισσότερο την επιβάρυνσή του. Αυτό θεωρείται θετικό. Εάν, όμως, η χονδρεμπορική τιμή κινηθεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα στον μήνα κατανάλωσης, τότε χαμένος θα είναι ο καταναλωτής. Γιατί θα έχει πληρώσει και την τιμή και το premium. Αυτό είναι, επίσης, αρνητικό.
  • Αυτά που περιλαμβάνουν ex post τιμολόγηση. Η τιμή χρέωσης θα γίνεται γνωστή μετά τον μήνα κατανάλωσης, οπότε ο καταναλωτής σε αυτή την περίπτωση αναλαμβάνει ο ίδιος το ρίσκο των διακυμάνσεων της χονδρεμπορικής αγοράς. Εάν κινηθεί σε χαμηλότερες τιμές, θα πληρώσει λιγότερο, αν κινηθεί σε υψηλότερες τιμές, θα πληρώσει περισσότερο. Το θετικό προκύπτει κυρίως από ενδεχόμενη καθοδική πορεία της αγοράς, καθώς είναι αξίωμα οι πληρωμές να γίνονται μετά, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το αρνητικό έγκειται στο ότι ο καταναλωτής βαδίζει στο άγνωστο, δεν γνωρίζει τι θα του ξημερώσει εντέλει. Μπορεί και μία συνεχόμενη καθοδική πορεία, μπορεί, όμως, και το αντίθετο. Μοιάζει, δηλαδή, με τζόγο.
  • Αυτά που περιλαμβάνουν μικτή τιμολόγηση, έχουν, δηλαδή, χαρακτηριστικά και σταθερών τιμολογίων και κυμαινόμενων. Ο προμηθευτής θα προσφέρει μία στάνταρ τιμή, ωστόσο, ο καταναλωτής θα επιβαρύνεται και με τις διακυμάνσεις της χονδρεμπορικής αγοράς, όπως συνέβαινε, δηλαδή, με τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής. Η τελική τιμή που θα έχει ο καταναλωτής θα καθορίζεται είτε με ex ante τιμολόγηση είτε με ex post τιμολόγηση, με όλα τα θετικά και αρνητικά που περιγράφηκαν προηγουμένως, ανάλογα την υποκατηγορία.

Εκτός από αυτά, θα υπάρχουν και τα πορτοκαλί τιμολόγια, τα λεγόμενα Προϊόντα Δυναμικής Τιμολόγησης, τα οποία απευθύνονται σε ένα πολύ μικρό μέρος καταναλωτών, αυτούς που έχουν εγκαταστήσει ήδη «έξυπνο μετρητή». Η μεγάλη μάζα των καταναλωτών δεν διαθέτει «έξυπνο μετρητή». Εφόσον ολοκληρωθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις ο διαγωνισμός που έχει σε εξέλιξη ο ΔΕΔΔΗΕ, η προοπτική αυτή μεταφέρεται για το 2030.

Το ΥΠΕΝ φέρεται ότι προτίθεται να καθιερώσει υποχρεωτικά από 1/1/2024 ένα ακόμη τιμολόγιο, υποχρεωτικής εφαρμογής για όλους τους προμηθευτές. Δεν περιλαμβάνεται στον οδηγό πλεύσης, μέχρις ότου αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειές του.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρεύμα: Οσα πρέπει να ξέρετε για τα μπλε και πράσινα τιμολόγια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news