facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με το δίκτυο της Cοsmote που έκοψε την επικοινωνία στη Βόρεια Ελλάδα

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στο δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας για τους συνδρομητές της Cosmote σε περιοχές των νομών Κιλκίς, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο.

Τα προβλήματα στο δίκτυο, τα οποία ξεκίνησαν περίπου στις 16:00 και προέκυψαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, λόγω του ότι κόπηκαν δύο κεντρικά καλώδια του δικτύου κορμού σε διαφορετικά σημεία, επιλύθηκαν στις 21:30 με τους συνδρομητές να μπορούν πλέον να δέχονται τηλέφωνα και μηνύματα από άλλα δίκτυα και να έχουν τις υπηρεσίες του διαδικτύου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της COSMOTE:

«Η COSMOTE ενημερώνει ότι έχουν αποκατασταθεί οι υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στις περιοχές των Νομών Κιλκίς, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο.

Από την πρώτη στιγμή, οι τεχνικοί της εταιρείας βρέθηκαν και στα δύο σημεία όπου κόπηκαν τα κεντρικά καλώδια κορμού, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάστασή των βλαβών». 

Διαβάστε Περισσότερα » " Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με το δίκτυο της Cοsmote που έκοψε την επικοινωνία στη Βόρεια Ελλάδα"

Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ απειλεί και πάλι τη Δύση με ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο

Γνωστός για τις συχνές εμπρηστικές και απειλητικές του δηλώσεις, ο Ρώσος πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, απείλησε για ακόμη μια φορά τη Δύση με έναν ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο αν η Ρωσία ωθηθεί πίσω στα σύνορά της του 1991.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ επανέλαβε τη γνωστή του θέση ότι «οι πυρηνικές δυνάμεις δεν χάνουν ποτέ ένα πόλεμο» εφόσον υπερασπίζονται την πατρίδα τους.

Αναφέρθηκε σε ένα υποθετικό σενάριο ότι στην περίπτωση νίκης της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική εισβολή. Κατά την κρίση Μεντβέντεφ, η επιστροφή της Ουκρανίας στα παλιά της σύνορα θα έρχονταν σε αντίθεση με το ρωσικό Σύνταγμα, ειδικά καθώς τα κατακτημένα από την Ρωσία εδάφη στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία είχαν ήδη προσαρτηθεί ως αναπόσπαστα μέρη της Ρωσίας.

«Και τώρα στο βασικό ερώτημα: πιστεύουν πραγματικά αυτοί οι ηλίθιοι (στη Δύση) ότι ο ρωσικός λαός θα δεχόταν έναν τέτοιο κατακερματισμό της χώρας του;» διερωτήθηκε. Αντίθετα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ανέπτυσαν ολόκληρο το οπλοστάσιό τους και θα εξαπέλυαν επιθέσεις στην Ουάσινγκτον, το Βερολίνο ή το Λονδίνο εκτός από το Κίεβο.

Όπως είπε, όλα αυτά και άλλα «ιστορικές όμορφες τοποθεσίες έχουν μπει εδώ και πολύ καιρό ως στόχοι της πυρηνικής τριάδας (της Ρωσίας)», αναφερόμενος στο σχηματισμό χερσαίων διηπειρωτικών πυραύλων, υποβρυχίων πυραύλων και στρατηγικών βομβαρδιστικών με πυρηνικές βόμβες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ απειλεί και πάλι τη Δύση με ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο"

Ο «Αρχηγός» Hayate αρνείται κάθε κατηγορία – Όλα όσα ισχυρίσθηκε στην απολογία του

Στη φυλακή παραμένει ο 35χρονος YouTuber Hayate που απολογήθηκε για περίπου 2,5 ώρες ενώπιον της 17ης ανακρίτριας την περασμένη εβδομάδα για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Ο 35χρονος υποστήριξε κατά την απολογία του ότι τα άτομα, που στα βίντεο φαίνεται να κακοποιούνται, εκτός του ότι έπαιρναν χρήματα για τις «δοκιμασίες», τα βοηθούσε και σε άλλες τους ανάγκες.

Όπως αποκαλύπτεται από την απολογία του, την οποία παρουσίασε ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», αρνείται την οποιαδήποτε κακοποίηση εις βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση και ισχυρίζεται ότι όσα μεταδίδονταν από το κανάλι του, ήταν προϊόν συναίνεσης.

Η απολογία του Hayate

«Ξεκίνησα πριν από δέκα και πλέον έτη παράγοντας ζωντανά βίντεο (live streams) μόνος μου όπου έπαιζα διαδικτυακά παιχνίδια με το ψευδώνυμο “Αρχηγός”. Οι ακόλουθοι, λοιπόν, θεατές μου τότε απλά με παρακολουθούσαν να παίζω διαδικτυακά παιχνίδια, συνομιλούσαν μαζί μου ζωντανά και, αν τους άρεσε αυτό που έβλεπαν, είχαν τη δυνατότητα να μου δωρίσουν (να κάνουν “donate”) μικροποσά.

Το πρώτο άτομο –θεατής μου– που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ΑμεΑ και που φιλοξένησα ήταν ο Δ.Σ. με το ψευδώνυμο “God Solomon”. Αυτό έγινε το 2019, όπου και από την πρώτη του κιόλας επίσκεψη στην εκπομπή μου διαφάνηκε πως οι θεατές του stream έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσία του, τον αγάπησαν και τον στήριξαν (αμέσως οι θεατές έφτασαν τους 30.000) θαυμάζοντας και επιδοκιμάζοντας που του άνοιξα την πόρτα και τον είχα μαζί μου».

Όπως ανέφερε ο 35χρονος, η είσοδος του «Solomon» αύξησε τα φιλοδωρήματα στο κανάλι του, πολύ μικρό μέρος των οποίων έδινε στον «Solomon», προκειμένου εκείνος να παίρνει μέρος στις δοκιμασίες που έθετε είτε ο ίδιος ο YouTuber είτε οι θεατές

«Αυτό που αγάπησε ο κόσμος σε αυτό το άτομο ήταν ο αυθορμητισμός του, το ότι δεν παρουσίαζε κάτι στημένο, και αυτό το υποστήριξε και οικονομικά. Από εκεί που δεν είχε καν φίλους και δεν τον γνώριζε κανείς, μόνο με την παρουσία του στο κανάλι μου έφτασε στο σημείο να πουλάει μέχρι και τα αυτόγραφά του!

Εξυπακούεται πως καμία προσβολή ή κακοποίηση δεν υπέστη εκείνο τον καιρό από εμένα, είτε σε λεκτικό είτε σε σωματικό επίπεδο, ο ανωτέρω φιλοξενούμενός μου, αντιθέτως η κουβέντα εξελισσόταν με εκατέρωθεν πειράγματα και συνομιλίες από κοινού με τους θεατές μας».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται στην απολογία του ο «Αρχηγός», στα τέλη του 2022 με αρχές του 2023 ξεκίνησε σαν πλάκα από τους θεατές η επονομαζόμενη διαδικασία των «challenges», δηλαδή των δοκιμασιών.

«Ουσιαστικά, πρωτοξεκίνησε εντελώς αυθόρμητα και στο πλαίσιο αστεϊσμού, όταν κάποιος θεατής δεσμεύτηκε να δωρίσει στο κανάλι ένα σεβαστό ποσό σε περίπτωση που κάναμε αυτό που μας ζητούσε.

Δεν ενθυμούμαι ποια ήταν αυτή η πρώτη “δοκιμασία”, αλλά απαιτούσε, προφανώς, μια ενέργεια ενός εκ των παρευρισκομένων του live stream που εμφανώς θα υποτιμούσε την αξιοπρέπειά του.

Εντελώς αυθόρμητα ανέφερα την πρόσκληση στο παρευρισκόμενο ΑμεΑ, το οποίο αποδέχθηκε να πράξει εάν μοιραζόμασταν τα κέρδη. Συμφωνήσαμε και, έτσι, όταν ολοκληρώθηκε η “δοκιμασία”, πράγματι ο ακόλουθος του καναλιού μου πλήρωσε το υποσχεθέν από τον ίδιο αντίτιμο, δημιουργώντας, έτσι, άτυπα μια γενικότερη πρακτική που ακολούθησαν κι άλλοι θεατές μου».

Ο 35χρονος ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια ότι «οι εν λόγω δοκιμασίες καθιερώθηκαν με τον καιρό και όλοι όσοι προσέρχονταν αυτοβούλως στις ζωντανές μεταδόσεις μου γνώριζαν και αποδέχονταν ότι μπορεί να τύχουν “δοκιμασίας”, και μάλιστα τις περισσότερες φορές το επιζητούσαν, καθώς έτσι θα έπαιρναν από εμένα το αντίστοιχο αντίτιμο (συνήθως το ήμισυ του αντιτίμου που μαζευόταν από τους θεατές για την εν λόγω δοκιμασία μέσω της διαδικασίας των “δωρεών – donations”), ενώ παράλληλα θα έχαιραν των επιδοκιμασιών του κοινού που μας παρακολουθούσε.

Μετά πάσης ειλικρίνειας, σας δηλώνω ότι ουδέποτε “στρατολόγησα”, ουδέποτε έβαλα τρίτους να στρατολογήσουν τα άτομα (ΑμεΑ) που συμμετείχαν στις εκπομπές μου, ουδέποτε εξανάγκασα κάποιο από αυτά να έρθει ή το εμπόδισα να αποχωρήσει ανά πάσα στιγμή αυτό επιθυμούσε από το σπίτι, ουδέποτε έκανα κάτι χωρίς τη συναίνεσή του και ήταν ελάχιστες οι φορές που χειροδίκησα (σε καμία περίπτωση με ακραία μορφή) εναντίον συγκεκριμένων ατόμων (μη ΑμεΑ).

Κι αυτό επειδή έχασα την ψυχραιμία μου λόγω προκλητικής συμπεριφοράς τους είτε εναντίον μου είτε εναντίον άλλων ατόμων που παρευρίσκονταν, με πρώτιστο σκοπό τη διατήρηση της τάξης. Μάλιστα, όπως είναι φανερό από την επισκόπηση των βίντεο της δικογραφίας, πάμπολλες ήταν οι φορές που εγώ ο ίδιος απέτρεψα βιαιοπραγίες μεταξύ των παρευρισκομένων επαναφέροντάς τους στην τάξη».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο «Αρχηγός» Hayate αρνείται κάθε κατηγορία – Όλα όσα ισχυρίσθηκε στην απολογία του"

Αποκλεισμός της Εγνατίας οδού από μπλόκα αγροτών σε Χαλκιδική και Ημαθία

Σε νέους αποκλεισμούς προχώρησαν επί της Εγνατίας οδού, οι αγρότες σε Χαλκιδική και Ημαθία.

Συγκεκριμένα στις 18.30 το απόγευμα ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής απέκλεισαν την Εγνατία οδό και από τις δύο πλευρές, στο ύψος του κόμβου των Μουδανιών, ενώ στην Ημαθία αποκλεισμός της Εγνατίας οδού έγινε λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα, με μπλόκο των αγροτών στο κόμβο του Νησελίου.

Οι αγρότες πραγματοποίησαν πεζή διαμαρτυρία, ενώ η Εγνατία οδός και στις δύο περιοχές, θα δοθεί σε κυκλοφορία στις 20.00 το βράδυ.

Αύριο οι αγρότες της Χαλκιδικής αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους , ενώ σε οργασμό προετοιμασιών βρίσκονται οι διαδικασίες των αγροτών για την μεταφορά των τρακτέρ τους στην Αθήνα, πολλά εκ των οποίων αναμένεται να φορτωθούν σε νταλίκες.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκλεισμός της Εγνατίας οδού από μπλόκα αγροτών σε Χαλκιδική και Ημαθία"

Αλεξέι Ναβάλνι: Πράκτορες στο κελί του 2 μέρες πριν το θάνατό του – Οι ώρες στην φυλακή πριν την ανακοίνωση

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι σε φυλακή στην Ρωσία.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, πράκτορες της FSB επισκέφθηκαν τον Ναβάλνι στην φυλακή. Οι κάμερες αποσυνδέθηκαν αλλά και τα μικρόφωνα στους χώρους της φυλακής. Οι Sunday Times επικαλούνται μαρτυρίες από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σχετικά με το χρονικό, πληροφορίες αναφέρουν πως ο θάνατός του επήλθε στις 14:17 τοπική ώρα και μέσα σε τέσσερα λεπτά είχε συνταχθεί η ανακοίνωση από τους υπεύθυνους των φυλακών με την πρώτη εκδοχή για τα αίτια του θανάτου του, τη θρόμβωση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο άρθρο αναφέρεται ότι όλοι στη φυλακή είχαν πληροφορηθεί τέσσερις ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση για το θάνατο του Ναβάλνι (στις 10:00).

Όσο για τη σορό, βρίσκεται στο νεκροτομείο της κοντινής πόλης. Ωστόσο οι Αρχές έχουν δηλώσει πως δεν θα την παραδώσουν  εάν δεν ολοκληρωθούν οι έρευνες για το θάνατό του.

Οι συνεργάτες του δηλώνουν ότι όλο αυτό γίνεται για να καλυφθούν οι πραγματικοί λόγοι του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι.

Σύμφωνα με την Νόβαγια Γκαζέτα δεν έχει γίνει ακόμα νεκροψία κι αυτό γιατί ίσως αναμένονται ειδικοί από τη Μόσχα για να γίνει.

Στους τοπικούς ιατροδικαστές τονίζει δεν επετράπη η είσοδος. Στο δημοσίευμά της γίνεται λόγος και για μελανιές που φέρεται να υπάρχουν στο σώμα του Ναβάλνι.

Όπως αναφέρει το άρθρο προκλήθηκαν είτε λόγω προσπάθειας ανάνηψης είτε γιατί κάποιοι τον κρατούσαν ενώ εκείνος είχε σπασμούς πριν πεθάνει.

Η εκδοχή για τα αίτια που δόθηκε στη μητέρα του ήταν το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου, δηλαδή καρδιακό επεισόδιο και όχι η θρόμβωση που αρχικά είχαν σπεύσει να δηλώσουν.

Στο μεταξύ, το κύμα συμπαράστασης στη Ρωσία μεγαλώνει, με πολίτες να αφήνουν λουλούδια στη μνήμη του.

Οι ρωσικές Αρχές έχουν συλλάβει τουλάχιστον 400 άτομα, ανάμεσά τους και τον ιερέα που θα έκανε την κηδεία του Ναβάλνι.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξέι Ναβάλνι: Πράκτορες στο κελί του 2 μέρες πριν το θάνατό του – Οι ώρες στην φυλακή πριν την ανακοίνωση"

Μ. Βορίδης: Το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των αγροτών έχει ικανοποιηθεί – Δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος

Από την ακριτική Φλώρινα, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του, σε μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας. Ο υπουργός βρέθηκε εκεί με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε εισαγωγικώς ότι «οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης προχωρούν και προχωρούν με ραγδαίο ρυθμό»

Και, εξειδικεύοντας εν συνεχεία, ανέφερε: «Ήδη νομοθετήσαμε την επιστολική ψήφο, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε όλο τον οικουμενικό ελληνισμό να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία. Είναι σε εξέλιξη και πρόκειται να συζητηθεί μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, που αφορά στη λειτουργία των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Αυτό δημιουργεί αντιδράσεις αλλά κάθε μεταρρύθμιση, κάθε αλλαγή έχουμε συνηθίσει να έχει αντιδράσεις. Μπροστά μας έχουμε την ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα σε μια κατεύθυνση αυστηροποίησης των ποινών και αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης του εγκλήματος».

Τούτων δοθέντων, «έχουμε πολλά πράγματα που γίνονται μπροστά μας και βέβαια έχουμε το ορόσημο των ευρωεκλογών, για την πολιτική σημασία του οποίου θα μιλήσω (σ.σ. στην κομματική εκδήλωση)».

Ενώ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο υπουργός Επικρατείας παρέπεμψε στην, προ εβδομάδος, συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών με τον πρωθυπουργό, με τον Μ. Βορίδη να διατυπώνει τη γνώμη του, όπως είπε, ότι «το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των αγροτών έχει ικανοποιηθεί. Θα θέλαμε να ικανοποιήσουμε το σύνολο αλλά δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για να το κάνουμε». Και, εν κατακλείδι, «η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών ξέρει ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί – και το έχει αποδείξει – προκειμένου να σταθεί κοντά στους αγρότες και να συνεχίσουν να παράγουν», βελτιώνοντας, μεταξύ άλλων, και το εισόδημά τους, τόνισε εξ άλλου.

Ειδικώς για την αγροτική κινητοποίηση της Τρίτης, δήλωσε ότι «αυτά που είχαμε να πούμε ως κυβέρνηση τα έχουμε πει, αλλά από εκεί και πέρα, φυσικά κάθε κλάδος και κάθε τάξη έχει το δικαίωμα, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, να εκφράζει και να διατυπώνει τα αιτήματά της».

Ερωτηθείς, τέλος, για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, αφού υπενθύμισε την προσωπική στάση του, σημείωσε: «Η Βουλή αποφάσισε, πάμε παρακάτω».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Βορίδης: Το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των αγροτών έχει ικανοποιηθεί – Δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος"

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Στο ανατολικό και το νότιο Αιγαίο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός για τη Δευτέρα (19/12/24). Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα (19/2/24), τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς μεταβλητοί. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα έχει μικρή πτώση στα ανατολικά. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία – Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα ανατολικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Καιρός: Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις από το απόγευμα θα αυξηθούν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα πάντως με την πρόγνωση της ΕΜΥ και τις προσεχείς ημέρες θα συνεχιστεί το βροχερό σκηνικό.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει"

Πυροβολισμοί έξω από γήπεδο στον Ασπρόπυργο – Δέκα προσαγωγές και δύο τραυματίες

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής μεταξύ του Απόλλωνα Ποντίων και του Μανδραϊκού σε γήπεδο στον Ασπρόπυργο.

Ειδικότερα γύρω στις 15:45 και ενώ η αναμέτρηση ήταν στο 43΄ λεπτό σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ φιλάθλων ενώ έπεσαν και πυροβολισμοί. Ο αγώνας διεκόπη και στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις που εντόπισαν δύο άτομα τραυματισμένα από τα επεισόδια και 9 κάλυκες.

Λίγη ώρα αργότερα στη λεωφόρο ΝΑΤΟ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκε ένα όπλο.

Επίσης προσήχθησαν ακόμα έξι άτομα από την περιοχή της Μαγούλας, που εντοπίστηκαν μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Δυτικής Αττικής.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί έξω από γήπεδο στον Ασπρόπυργο – Δέκα προσαγωγές και δύο τραυματίες"

“Ελάτε, τον σκότωσα”. Τι οδήγησε τον 46χρονο στην άγρια δολοφονία του πατέρα του

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία των Τρικάλων από το πρωτοφανές έγκλημα που διαπράχθηκε σε επιχείρηση με καρέκλες και είδη κήπου, στην οδό Καρδίτσης.

Ο 46χρονος Δ.Κ. φέρεται να κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία τα ξημερώματα της Κυριακής και να ομολόγησε ότι “σκότωσα τον πατέρα μου, ελάτε”. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα φρικιαστικό θέαμα καθώς ο 46χρονος είχε αποκεφαλίσει τον 77χρονο πατέρα του (Κ.Κ.) με αλυσοπρίονο. Ο θάνατός του πιθανότατα προήλθε το Σάββατο.

Εντωμεταξύ και ο ίδιος ο 46χρονος έχει αυτοτραυματιστεί και μάλιστα στο κεφάλι. Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή. Ακόμη, προφανώς, δεν έχει κληθεί ψυχίατρος για να τον εξετάσει καθώς δεν είναι σε θέση.

Γείτονες δεν υπάρχουν, καθώς το περιστατικό συνέβη στο τέρμα της οδού Καρδίτσης, όπου δεν υπάρχουν κατοικίες παρά μόνο μάντρες, ωστόσο σύμφωνα με αναφορές στο trikalavoice.gr η ψυχολογική κατάσταση και των δυο δεν ήταν καλή το τελευταίο διάστημα και μετά το θάνατο της μητέρας της οικογένειας. Φέρονται οι δυο άντρες να είχαν συχνές αψιμαχίες, οι οποίες τελικά και οδήγησαν στο φρικτό τέλος. Ο δράστης, που αυτοτραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στον Νοσοκομείο Τρικάλων, ήταν μοναχοπαίδι και δεν είχε παντρευτεί, ενώ περιγράφεται γενικά ως “ήσυχο παιδί”. 

trikalavoice

Διαβάστε Περισσότερα » "“Ελάτε, τον σκότωσα”. Τι οδήγησε τον 46χρονο στην άγρια δολοφονία του πατέρα του"

Κλειστό από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο το Αεροδρόμιο Ηρακλείου λόγω εργασιών

Δεν θα εκτελούνται πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» , από αύριο Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στις 10 :30 το πρωί μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Απριλίου, λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης σε ένα τμήμα περίπου 700 -800 μέτρων του κυρίως διαδρόμου.

Οι εργασίες όπως ανέφερε ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας, θα γίνουν στο μεσαίο κομμάτι του διαδρόμου, επισημαίνοντας ότι με αυτή την ασφαλτόστρωση και όσες έχουν προηγηθεί στο Αεροδρόμιο τα προηγούμενα χρόνια, ουσιαστικά θα υπάρχει ένας καινούργιος ασφαλτοτάπητας στο μισό τουλάχιστον τμήμα του διαδρόμου.

Ο κ. Πλιάκας ανέφερε ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες, από τις αεροπορικές εταιρείες έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια από και προς τα αεροδρόμια Χανίων και Σητείας, ενώ σημείωσε ότι η επιλογή αυτού του διαστήματος για τις εργασίες δεν ήταν τυχαία, αφού πρόκειται για την εβδομάδα με τη μικρότερη επιβατική κίνηση όλου του χρόνου.

«Έχουν γίνει κι άλλα έργα εκσυγχρονισμού στο αεροδρόμιο» είπε ο αερολιμενάρχης, διευκρινίζοντας ότι αυτά συνδέονται τόσο με τις κεντρικές κλιματιστικές μονάδες, όσο και τα καινούργια λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους επιβάτες προς τα αεροπλάνα.«Αν σκεφτούμε ότι είναι ένα αεροδρόμιο το οποίο έχει ημερομηνία λήξης λειτουργίας, νομίζω ότι και αυτά που κάνουμε είναι αρκετά σημαντικά βήματα, για να μπορέσουμε να εξυπηρετούμε καλύτερα τους επιβάτες, μέχρι να πάμε στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι, όπου θα τους εξυπηρετούμε πολύ καλύτερα» επισήμανε ο κ. Πλιάκας.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κλειστό από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο το Αεροδρόμιο Ηρακλείου λόγω εργασιών"

Ναβάλνι: «Σε νοσοκομείο η σορός του – Δεν έχει γίνει νεκροψία»

Αδιευκρίνιστα παραμένουν ακόμη τα αίτια τα θανάτου του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, σε φυλακή στην Αρκτική, τη στιγμή που πληροφορίες της Novaya Gazeta Europe αναφέρουν ότι η σορός του βρίσκεται στο περιφερειακό νοσοκομείο της πόλης Σάλεκχαρντ.

Κατά την ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta Europe –η οποία εκδίδεται στη Λετονία μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία- μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιεί νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του Ναβάλνι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, μετά τον θάνατό του την Παρασκευή, η σορός του Ναβάλνι αρχικά μεταφέρθηκε στην πόλη Λαμπιτνάνγκι, 36 χιλιόμετρα μακριά από τη φυλακή στην οποία κρατείτο. Ωστόσο, βάσει πηγών που επικαλείται η Novaya Gazeta Europe, η σορός μεταφέρθηκε την ίδια ημέρα στο περιφερειακό νοσοκομείο της πόλης Σάλεκχαρντ.

«Συνήθως οι σοροί των ανθρώπων που πεθαίνουν στη φυλακή μεταφέρονται κατευθείαν στο Γραφείο Ιατροδικαστικής, ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για κάποιον λόγο», δήλωσε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας μέλος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ενώ πρόσθεσε: «Τον οδήγησαν στο νεκροτομείο και μετά έβαλαν δύο αστυνομικούς μπροστά στην πόρτα. Θα μπορούσαν επίσης να έβαλαν μια ταμπέλα που να γράφει ‘κάτι μυστηριώδες συμβαίνει εδώ’. Φυσικά, όλοι ήθελαν να μάθουν τι είχε συμβεί, περί τίνος πρόκειται, γιατί υπάρχει μυστικότητα και αν προσπαθούν να κρύψουν κάτι σοβαρό».

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, σύντομα έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για τη σορό του Ναβάλνι και ότι ο θάνατός του «δεν ήταν εγκληματικής φύσης», περιγραφή που σύμφωνα με τη Novaya Gazeta Europe χρησιμοποιείται όταν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πυροβόλα όπλα. Στη συνέχεια διαδόθηκε ότι απαγορεύθηκε στο προσωπικό του νοσοκομείου να κάνει νεκροψία, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται η εφημερίδα.

«Κάποιοι είπαν ότι ήρθε εντολή από τη Μόσχα να περιμένουν την άφιξη ειδικών από την πρωτεύουσα, άλλοι είπαν ότι οι γιατροί του νοσοκομείου αρνήθηκαν να κάνουν νεκροψία. Η υπόθεση είναι πολιτική και δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα εξελιχθεί. Και αν κάνει κάποιος νεκροψία και λάβει απευθείας εντολή να αλλάξει το αποτέλεσμα, δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό. Και μπορεί επίσης να μετατραπεί σε ένοχο» πρόσθεσε η ίδια πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Επεσήμανε, δε, ότι όπως του μεταφέρθηκε -καθώς δεν είδε ο ίδιος τη σορό- υπήρχαν σημάδια από μώλωπες, αν και όπως είπε, δεν φαίνεται οι μώλωπες αυτοί να προήλθαν από ξυλοδαρμό, αλλά πιθανώς από σπασμούς και από την προσπάθεια των γιατρών να κάνουν ανάνηψη στον Ναβάλνι έπειτα από καρδιακό επεισόδιο. Αδιευκρίνιστο παραμένει, όμως, τι προκάλεσε το καρδιακό επεισόδιο.

Πέθανε από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου», λένε οι αρχές

Σε «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου» απέδωσαν οι σωφρονιστικές αρχές την απώλεια του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Από την πλευρά της, η ομάδα υποστήριξης του Ναβάλνι κατηγόρησε τους «δολοφόνους» του ότι προσπαθούν «να καλύψουν τα ίχνη τους», επειδή δεν παραδίδουν τη σορό στους οικείους του.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναβάλνι: «Σε νοσοκομείο η σορός του – Δεν έχει γίνει νεκροψία»"

Τρόμος στο Περιστέρι: Απείλησαν υπάλληλο με κατσαβίδι και τον λήστεψαν

Τρόμος για υπάλληλο «εξπρές Μάρκετ» τα ξημερώματα στο Περιστέρι, όταν κακοποιός εισέβαλε στο μαγαζί και τον απείλησε με κατσαβίδι!

Έντρομος ο υπάλληλος είδε ξαφνικά μπροστά του τον κακοποιό ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, να τον απειλεί με κατσαβίδι και να του ζητά όλες τις εισπράξεις από το ταμείο.

Ο υπάλληλος είχε μόνο 50 ευρώ τα οποία και του έδωσε. Ο ληστής τα άρπαξε και έφυγε τρέχοντας.

Αμέσως ο υπάλληλος ειδοποίησε την αστυνομία, αλλά παρά τις αναζητήσεις στη γύρω περιοχή ο δράστης δεν εντοπίσθηκε.

Εν τω μεταξύ είναι η δεύτερη φορά μέσα λίγες που το ίδιο κατάστημα γίνεται στόχος κακοποιών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος στο Περιστέρι: Απείλησαν υπάλληλο με κατσαβίδι και τον λήστεψαν"

Στέφανος Κασσελάκης: Επιμένει στο ερωτηματολόγιο παρά τις αντιδράσεις - Πυρ ομαδόν από Γεροβασίλη, Σπίρτζη, Ρήγα, Νοτοπούλου

Σε «μύλο» έχει μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες μόλις ώρες μετά τη δημοσιοποίηση από τον Στέφανο Κασσελάκη του ερωτηματολογίου στο iSYRIZA που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή ονόματος και λογοτύπου στο κόμμα, πέντε μέρες μάλιστα πριν το συνέδριο.

Ακολούθησαν πύρινες δηλώσεις από εξέχοντα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία άδειαζαν τον πρόεδρο του κόμματος, όπως η κυρία Γεροβασίλη και οι Σπίρτζης και Ρήγας και μία απάντηση της γραμματέως της ΚΟ, κυρίας Τζάκρη η οποία μιλά για αρχηγίσκους.

Λίγη ώρα αργότερα με ανάρτησή του στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε καλώντας όλους να μπουν στο ερωτηματολόγιο προκειμένου να «να ενισχύσουν τη μόνη εναλλακτική στην κυβερνητική δυστοπία, και να στηρίξουν την προσπάθειά μου». «Ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει "αλλάξτε τα όλα"», τονίζει στην ανάρτηση - απάντηση του ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Παροτρύνω όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο», τονίζει και προσθέτει πως «οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα Όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας. Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας».

Η ανάρτησή του:
Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι, ο Πρόεδρος και τα Όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη. Γνωρίζω ότι είναι κάτι ασυνήθιστο για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας, αλλά για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία.

Το να δώσουμε φωνή στα μέλη ήταν βασική μου δέσμευση από την πρώτη στιγμή, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει «αλλάξτε τα όλα».

Παροτρύνω όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στο https://isyriza.gr/preconference_survey_form . Οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα Όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας. Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας. Καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τη μόνη εναλλακτική στην κυβερνητική δυστοπία, και να στηρίξουν την προσπάθειά μου».

Άδειασμα από Γεροβασίλη, Σπίρτζη, Ρήγα - Για αρχηγίσκους μιλά η Τζάκρη

Εν τω μεταξύ, πυρά εξαπέλυσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το ερωτηματολόγιο του Στέφανο Κασσελάκη στο iSYRIZA.

Στο πλαίσιο αυτό, άμεση απάντηση ήρθε από τη βουλευτή και γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη η οποία τονίζει πως «δεν θα διστάσουμε να καινοτομήσουμε, να καταρρίψουμε δόγματα, να αλλάξουμε οι ίδιοι, να ανατρέψουμε ιεραρχίες, να καταβάλουμε το κόστος, να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων γιατί ποτέ δεν επαρκούσε στην ιστορία η απλή εναλλαγή προσώπων». Παράλληλα ανεβάζοντας τους τόνους κάνει λόγο για αρχηγίσκους. «Δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων» λέει χαρακτηριστικά.

Ο χορός των αντιδράσεων

Την αρχή έκανε η Όλγα Γεροβασίλη η οποία εκφράζει την έκπληξή της για την κίνηση αυτή εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη, ζητά την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, «πριν από τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ολόκληρη η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα στον ιστότοπο του iSYRIZA την πρωτοβουλία του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει τη γνώμη των μελών του κόμματος για θέματα που αφορούν στη δομή, στην ονομασία, στο λογότυπο, καθώς και στην πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας. Ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος.

Θα περίμενα, επομένως, από τον Πρόεδρο, πριν θέσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτά τα ταυτοτικά ερωτήματα για το κόμμα μας στα μέλη μας, να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση για τα παραπάνω.

Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ' όλα αυτά, είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίθεση και από Σπίρτζη

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης δεν πρόκειται να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που απέστειλε -μέσω του iSyriza- στα μέλη του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης με αίτημα το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος, λογοτύπου και δομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Πολλά από αυτά είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Όπως διευκρίνισε τι είδους κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λήξει στο προηγούμενο συνέδριο, σημειώνοντας πως τα ταυτοτικά ζητήματα δεν λήγουν με το ποιος είναι πρόεδρος, αλλά στο συνέδριο.



Όπως τονίζει, «ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος». Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής.

Στην συνέχεια σε ανάρτησή του δημοσιεύει το καταστατικό μιλώντας για μάχες οι οποίες κερδήθηκαν για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κόμμα των μελών ενώ όπως λέει δεν γίνεται τα μέλη των καθοδηγητικών οργάνων να μην γνωρίζουν το καταστατικό του κόμματος σημειώνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση «συμβάλουμε σε ένα οργανωτικό χάος, στην αποσυσπείρωση και σε μια περαιτέρω φθίνουσα πορεία, χωρίς σοβαρότητα».



Η ανάρτηση του Χρήστου Σπίρτζη:

«Θα θυμόμαστε όλοι όσοι συμμετείχαμε στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις μάχες που δώσαμε και κερδήθηκαν για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κόμμα των μελών, στην αυθεντική έκφραση της γνώμης τους και στην συμμετοχή μελών και φίλων του κόμματος μας στην διαμόρφωση των θέσεων, της πολιτικής αλλά και της λειτουργίας. Κατανοώ να μην γνωρίζουν οι πολίτες το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του κόμματος μας https://www.syriza.gr/page/katastatiko.html

»Είναι όμως ασυνήθιστο και ταυτόχρονα τραγικό για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας να μην το γνωρίζουν τα μέλη των καθοδηγητικών οργάνων και μάλιστα με διακριτό ρόλο. Να μην γνωρίζουν τις διαδικασίες αλλά και ότι τα ίδια τα μέλη μπορούν να θέτουν τα ζητήματα που εκείνα θέλουν και να αποφασίζουν γι’ αυτά, μέσα από έναν δημοκρατικότατο διάλογο και θεσμοθετημένες διαδικασίες απόφασης και όχι δημοσκοπικής καταγραφής. Για να δώσουμε λοιπόν φωνή στα μέλη μας αλλά και στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναδημοσιεύω τα αντίστοιχα άρθρα του καταστατικού μας, που οφείλουμε όλοι να τηρούμε και να γνωρίζουμε, υπερβαίνοντας τους εαυτούς μας… Διαφορετικά συμβάλουμε σε ένα οργανωτικό χάος, στην αποσυσπείρωση και σε μια περαιτέρω φθίνουσα πορεία, χωρίς σοβαρότητα».

Ο Κασσελάκης οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για συνεννόηση, λέει ο Ρήγας

Μετά τις προηγούμενες αντιδράσεις τοποθετήθηκε και το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, ο οποίος στις εσωκομματικές διαδικασίες είχε στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη. «Η εμφάνιση ενός ερωτηματολόγιο για ταυτοτικά ζητήματα που αποτελούν θέματα συνεδρίου χωρίς να γνωρίζω ως μέλος της Π.Γ την ανάγκη και σκοπιμότητα, αυτοβούλως από τον πρόεδρο, δεν συμβάλλει στην συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε», σημειώνει μεταξύ άλλων.



 Ολόκληρη η δήλωση του Πάνου Ρήγα:

«Πέντε ημέρες πριν την κορυφαία διαδικασία του 4ου Συνεδρίου του κόμματος μας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ εμφανίζονται πρωτόγνωρες καταστάσεις και διαδικασίες. Είναι αλήθεια πως μετά την αποχώρηση από την ηγεσία του κόμματος, του Αλέξη Τσίπρα, κάποιοι μη σεβόμενοι δημοκρατικές διαδικασίες αποχώρησαν λοιδωρώντας τον πρόεδρο Στέφανο Κασελάκη. Άλλοι λίγες μέρες πριν το συνέδριο ανοίγουν συζήτηση για συμμαχίες και θέματα στρατηγικής που θα έπρεπε να τεθούν στο συνέδριο.

Ο πρόεδρος θα έπρεπε να διαμορφώσει συνθήκες σύνθεσης και συλλογικής λειτουργίας. Η εμφάνιση ενός ερωτηματολόγιο για ταυτοτικά ζητήματα που αποτελούν θέματα συνεδρίου χωρίς να γνωρίζω ως μέλος της Π.Γ την ανάγκη και σκοπιμότητα, αυτοβούλως από τον πρόεδρο, δεν συμβάλλει στην συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε.
Ο πρόεδρος οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για συνεννόηση.

Σήμερα μάλιστα που η πολιτική της ΝΔ καταστρέφει την κοινωνία, που με αυταρχικές μεθόδους αντιμετωπίζει αγρότες και φοιτητές , που παραβιάζει το κράτος δικαίου και το Σύνταγμα. ΥΓ. Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ το 1989. Όπως πάντα έτσι και τώρα θα στηρίξω την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις αγωνίες των χιλιάδων συντρόφων μακριά από προσωπικές στρατηγικές».

Απάντηση από Τζάκρη που μιλά για αρχηγίσκους

Στο πλαίσιο αυτό, άμεση απάντηση ήρθε από τη βουλευτή και γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη η οποία τονίζει πως «δεν θα διστάσουμε να καινοτομήσουμε, να καταρρίψουμε δόγματα, να αλλάξουμε οι ίδιοι, να ανατρέψουμε ιεραρχίες, να καταβάλουμε το κόστος, να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων γιατί ποτέ δεν επαρκούσε στην ιστορία η απλή εναλλαγή προσώπων». Παράλληλα ανεβάζοντας τους τόνους κάνει λόγο για αρχηγίσκους. «Δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων» λέει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωση της Θ. Τζάκρη στο avgi.gr

«Δεν έχουν περάσει ούτε έξι (6) μήνες από την εντολή των πολλών κι απλών στις 24 Σεπτεμβρίου 2023: "ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ!". Η επιταγή αυτή μορφοποίησε το βοών αίτημα ενός χώρου περήφανου που πάντοτε επωμίστηκε τη σωτηρία του λαού και της πατρίδας.  Ενός χώρου που συχνά αντιμετώπισε την εχθρότητα του πλέον οπισθοδρομικού κατεστημένου με προσπάθειες εξόντωσης. Μιλώ για την δημοκρατική παράταξη και τη δεξιά!

Εμείς που μάθαμε τον τελευταίο μισό αιώνα να θεωρούμε φυσική θέση της δεξιάς το χρονοντούλαπο, βρίσκουμε τελείως αφύσικο το σημερινό τοπίο δεξιάς κυριαρχίας, απότοκο μιας διαδρομής συνεχούς επταετούς πτώσης.

Στην προσπάθεια της αναζωογόνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα διστάσουμε να καινοτομήσουμε, να καταρρίψουμε δόγματα, να αλλάξουμε οι ίδιοι, να ανατρέψουμε ιεραρχίες, να καταβάλουμε το κόστος, να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων γιατί ποτέ δεν επαρκούσε στην ιστορία η απλή εναλλαγή προσώπων.

Κάνω λοιπόν έκκληση προς όλες κι όλους: Ας μην εμποδίζουμε τη συζήτηση να μπει στην ουσία. Δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται. Δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων».


Η Κασσιμάτη στηρίζει Κασσελάκη και απαντά στη Γεροβασίλη

Την ίδια ώρα, θέση στην αντιπαράθεση παίρνει και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη η οποία τονίζει πως ο λόγος ανήκει πρώτα στα μέλη και όχι στη συλλογική ηγεσία σημειώνοντας πως ο πρόεδρος του κόμματος δικαιούται να προσκαλεί τα Μέλη να συμμετάσχουν ουσιαστικά σε αυτήν την πορεία και μέσω #iSYRIZA.



Ολόκληρη η ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη

«Για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα πρέπει να επανιδρυθεί και ο Πρόεδρος σ. Στέφανος Κασσελάκης δικαιούται να προσκαλεί τα Μέλη να συμμετάσχουν ουσιαστικά σε αυτήν την πορεία και μέσω #iSYRIZA. Γιατί το κόμμα και ο λόγος ανήκει πρώτα στα Μέλη —όχι στη συλλογική ηγεσία που δεν ανέλαβε καμία ευθύνη μέχρι σήμερα και, προκειμένου για τη διατήρηση του εσωκομματικού status quo, θέλει να επαναλαμβάνεται επίμονα η πεπατημένη που μας οδήγησε στο 17% και παρακάτω…

Επειδή λοιπόν οι απόψεις είναι ελεύθερες, αλλά τα γεγονότα ιερά, αυτά συνοπτικά έχουν ως εξής:
1. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σ. Στέφανος Κασσελάκης έλαβε εντολή ηγεσίας του κόμματος από τα χιλιάδες μέλη. Από τους πολίτες δηλαδή, που πείστηκαν από την υποψηφιότητά του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια χαμένη υπόθεση και τελικά προσήλθαν στην κάλπη για να τον υπερψηφίσουν ως νέο και αξιόπιστο πρόσωπο και για να ανατάξουμε μαζί τους, όπως ο ίδιος είχε δεσμευθεί, με τρόπο διαφανή, δημοκρατικό, συντεταγμένο και συλλογικό, ένα κόμμα σε μεγάλη πτωτική φορά ήδη τον Σεπτέμβριο ‘23, αφού προηγουμένως είχε αυτό αποδοκιμαστεί ηχηρά, χάνοντας το 1/2 της εκλογικής του δύναμης πρωτοφανώς από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

2. Ο σ. Αλέξης Τσίπρας, δεν «παρέδωσε στον διάδοχό του». Με αίσθημα αξιοπρέπειας παραιτήθηκε τον Ιούνιο ‘23 στην Εκτελεστική Γραμματεία και στη συνέχεια, ολομόναχος, μέσα από μια παγωμένη αίθουσα στο Ζάππειο μίλησε στο πανελλήνιο, καθώς και στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για έναν ιστορικό κύκλο του κόμματος «που έχει πια κλείσει», μεταξύ άλλων καλώντας μας: «να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μία μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στην αντιπαράθεση με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες και προβλήματα. Μια διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης, που θα αγκαλιάζει όλα τα μέλη του κόμματος, αλλά και τους φίλους και τις κοινωνικές ομάδες που θέλουμε να εκπροσωπούμε είναι άμεση προτεραιότητα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεση προτεραιότητα».

3. Τα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή, από τον Ιούλιο του 2023 α ρ ν ή θ η κ α ν μετά από ψηφοφορία και κατά πλειοψηφία την άμεση διεξαγωγή συνεδρίου και τον εσωκομματικό διάλογο για τα αίτια της ήττας, που θα λειτουργούσε ως γνώμων και θα επέτρεπε την εξαγωγή χρήσιμων και ασφαλών συλλογικών συμπερασμάτων για τον ιδεολογικοπολιτικό επανακαθορισμό της πορείας και της ταυτότητας του νέου ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι προτάχθηκε η ονοματολογία αντί της Πολιτικής.

Ο Πρόεδρος τώρα και ενόψει του 4ου Συνεδρίου απευθύνει νέο ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία, τα μέλη μας αλλά και όσους θέλουν να γίνουν μέλη, να διαμορφώσουμε από κοινού, από τα κάτω, τον νέο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που θα εκφράσει τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου, τις ελπίδες και την προοπτική του ελληνικού λαού.

Συμμετέχουμε όλες, όλοι, όλ@ μπαίνοντας στον iSYRIZA.
Νίνα Γ. Κασιμάτη
Βουλευτής Β’ Πειραιά
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Οκτ. ‘23)»

Η ανάρτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου 

Θέση στον «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει πήρε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου στηρίζοντας εμμέσως τις θέσεις που εξέφρασε η Όλγα Γεροβασίλη. 

Σε αυτήν αναφέρει μεταξύ άλλων, τονίζει ότι το συνέδριο αποτελεί το ανώτατο όργανο του κόμματος, ενώ τονίζει ότι καμία διαδικασία όσο σοβαρά θέματα και έαν εισάγει δεν μπορεί να το υποκαταστήσει. «Το καταστατικό ενός κόμματος είναι και το σύνταγμα του», αναφέρει η κ. Νοτοπούλου.

Η ανάρτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου 



Πολλές φορές «η σιωπή είναι χρυσός» αλλά στην πολιτική τις περισσότερες είναι απλά βολική.
Σήμερα, ως μέλος της ΠΓ, αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι στα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που από τις εκλογές και μετά τους έχουμε δημιουργήσει ένα παρατεταμένο πολιτικό vertigo, να τοποθετηθώ.

Είναι η ευθύνη για την ενότητα του πολιτικού μας χώρου και την πολιτική μας ομοψυχία.
Μετά τις εθνικές εκλογές περάσαμε σε δίνη πολιτικών αναταράξεων.
Σήμερα φοβάμαι ότι πέφτουμε σε πολιτικό κενό.
Ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ανέλαβε με εντολή από τη βάση να διαφυλάξει την ενότητα, να διασφαλίσει τη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να προχωρήσουμε στην επανεκκίνηση του νέου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των καταστατικών μας θέσεων για να ανταποκριθούμε στην ανάγκη του ελληνικού λαού για προοδευτική διέξοδο στην κρίση.

Το συνέδριο αποτελεί το ανώτατο όργανο του κόμματος.

Καμία διαδικασία όσο σοβαρά θέματα και εάν εισάγει, δε μπορεί να το υποκαταστήσει. Το καταστατικό ενός κόμματος είναι το «Σύνταγμα» του κόμματος.
Μόλις 5 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου, με τη χθεσινή πρωτοβουλία του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, επιχειρείται να εισαχθούν θέματα καταστατικού/ταυτοτικού χαρακτήρα -θέματα που δεν αφορούν το επερχόμενο συνέδριο- με αποτέλεσμα να ναρκοθετείται το κλίμα συσπείρωσης και ενότητας που είναι απαραίτητο για την επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η καταστρατήγηση της αρχής της συλλογικής πολιτικής λειτουργίας και η εργαλειοποίηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-έξω από συντεταγμένες πολιτικές διαδικασίες που δίνουν πραγματική φωνή στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και συνιστούν χώρο πραγματικού διαλόγου και ουσιαστικής συμμετοχής- συνιστά αμφισβήτηση της ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα των μελών.
Αυτήν την κρίσιμη ώρα, με το βλέμμα στραμμένο στην ενότητα του κόμματος και στην ανάγκη του ελληνικού λαού για προοδευτική διέξοδο απέναντι στην συντηρητική παράταξη,
οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση σύγκληση της ΠΓ, της ΚΕ, της ΚΟΕΣ.
Όσα συζητήσαμε σήμερα στο ΚΟΚΚΙΝΟ με τη Ντίνα Μπατζιά Απόλυτος αιφνιδιασμός στον ΣΥΡΙΖΑ από το ερωτηματολόγιο

Εν τω μεταξύ, αποσβολωμένα παραμένουν τα περισσότερα από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μετά την ανάγνωση του ερωτηματολογίου που απέστειλε χθες ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης προς τα κομματικά μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας τους, μεταξύ άλλων, να αξιολογήσουν τις δομές και τα κομματικά όργανα, αλλά και να τοποθετηθούν για την γραφιστική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Συγκεκριμένα, στο ερωτηματολόγιο, τίθενται, μεταξύ άλλων ερωτήματα προς τη βάση με ζητούμενο τη δημόσια εικόνα του κόμματος, όπως εάν «επιθυμείτε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει όνομα» ή αντιστοίχως ένα «επιθυμείτε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει λογότυπο» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ερωτήματα με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό, όπως για παράδειγμα εάν ο «ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αυτοπροσδιοριστεί ως Κεντροαριστερά ή ως Αριστερά», ζήτημα που απασχολεί πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα τις εσωκομματικές συζητήσεις.

Πάντως, η εκρηκτική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, αλλά και οι «ανταρσίες» των Παύλου Πολάκη, Όθωνα Ηλιόπουλου και Νίνας Κασιμάτη απέναντι στην κομματική γραμμή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, δεν είχαν απαντηθεί μέχρι χθες το πρωί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Συνεπώς, τόσο το περιεχόμενο της χθεσινής ανάρτησης του κ. Κασσελάκη, στην οποία ανέφερε πως «θα αλλάξουν πάρα πολλά στον νέο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει με το συνέδριό μας, την επόμενη εβδομάδα», όσο και τα ίδια τα ερωτήματά του προς την κομματική βάση σκόρπισαν αμηχανία στους κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ως προς το διακύβευμα του 4ου Συνεδρίου του κόμματος, που ξεκινά το απόγευμα της Πέμπτης, 22 Φεβρουαρίου.


Το ερωτηματολόγιο

syriza-1 syriza-2

Και αυτό, γιατί ο προσυνεδριακός διάλογος, αλλά και η προετοιμασία του Συνεδρίου σε επίπεδο θέσεων είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες τριβές, ενώ σε διαφορετικό κλίμα αναμένεται να συνεδριάσει πλέον, στις 6 αύριο το απόγευμα η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), για να περιγράψει τον οδικό χάρτη των τελευταίων ημερών, προς το Συνέδριο.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν έκρυβαν, άλλωστε, χθες αργά το βράδυ τη δυσφορία τους αναφορικά με το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου, το οποίο «στερείται κομματικής νομιμοποίησης», όπως σχολίαζαν. Από μέρους της Κουμουνδούρου, ωστόσο, διευκρινίστηκε πως το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου δεν αφορά το 4ο Συνέδριο του κόμματος, αλλά τις ευρύτερες αλλαγές που επιθυμεί να εισάγει ο Στέφανος Κασσελάκης στο κόμμα, για να προσθέσουν πως η εισήγηση του Προέδρου στη διάρκεια του Συνεδρίου θα ακολουθεί τα όσα διαμορφώθηκαν μέσα από τις εργασίες της Επιτροπής Θέσεων και όχι όσα ίσως υπονοούνται μέσω του ερωτηματολογίου του.

Σε κάθε περίπτωση, μερίδα κορυφαίων στελεχών εξετίμησε την κίνηση του κ. Κασσελάκη να αποστείλει χθες το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, δηλαδή λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη του 4ου Συνεδρίου ως «αχρείαστη», ενώ άλλα στελέχη την ανέγνωσαν ως «επίδειξη εσωκομματικής ισχύος» απέναντι σε τυχόν εσωκομματική κριτική.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Στέφανος Κασσελάκης: Επιμένει στο ερωτηματολόγιο παρά τις αντιδράσεις - Πυρ ομαδόν από Γεροβασίλη, Σπίρτζη, Ρήγα, Νοτοπούλου"

Συνελήφθη 14χρονος στην Παιανία για διακίνηση πορνογραφικού υλικού με ανήλικη

Στη σύλληψη ενός 14χρονου προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Παιανίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής το μεσημέρι της Παρασκευής για πορνογραφία ανηλίκων και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 14χρονος διακίνησε σε έτερα άτομα οπτικό υλικό που αφορούσε τη γενετήσια ζωή έτερης ανήλικης, ενώ από έρευνα στην οικία του βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ναυτική φωτοβολίδα και τέσσερις αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν μπαρούτι με προσηρτημένο φυτίλι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 14χρονος στην Παιανία για διακίνηση πορνογραφικού υλικού με ανήλικη"

Μεγάλη βλάβη της Cοsmote σε Μακεδονία και Θράκη - Εκτός λειτουργίας «100» και «199» – Στο 112 οι κλήσεις

Προβλήματα καταγράφονται σε υπηρεσίες της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας της Cosmote σε περιοχές των νομών Κιλκίς, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Cosmote τα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω του ότι κόπηκαν δύο κεντρικά καλώδια του δικτύου κορμού σε διαφορετικά σημεία, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται οι υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές των νομών Κιλκίς, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο.

Οι τεχνικοί της εταιρείας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης το συντομότερο δυνατό. «Ζητούμε την κατανόηση των πελατών μας για την αναστάτωση» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Λόγω της βλάβης έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και οι αριθμοί έκτακτης ανάγκης «100» και «199» στις παραπάνω περιοχές.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι λόγω βλάβης στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας των τηλεφωνικών κέντρων άμεσης επέμβασης «100» και των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών παρακαλούνται οι πολίτες να καλούν στον Ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112» για άμεση επικοινωνία με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την παροχή οποιασδήποτε συνδρομής.

Σε περίπτωση αποκατάστασης της βλάβης, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πυροσβεστική

«Ανακοινώνουμε ότι, λόγω βλάβης στο δίκτυο τηλεφωνίας «199», στα Περιφερειακά Κέντρα Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, οι πολίτες θα πρέπει να καλούν στον Ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112».

Σε περίπτωση αποκατάστασης της βλάβης, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεγάλη βλάβη της Cοsmote σε Μακεδονία και Θράκη - Εκτός λειτουργίας «100» και «199» – Στο 112 οι κλήσεις"

Άνοιξε η Εθνική Λαμίας-Αθηνών: Ουρές χιλιομέτρων αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί

Ξεπέρασαν τα 15 χλμ οι ουρές των εγκλωβισμένων αυτοκινήτων στους παραδρόμους της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο ύψος των Θερμοπυλών που είχε διακοπεί η κυκλοφορία από αγρότες. 

Στις 3 το μεσημέρι οι αγρότες αποφάσισαν να ανοίξουν το δρόμο.

Να θυμίσουμε ότι στον κόμβο του Μπράλλου στις 12 το μεσημέρι μεταφέρθηκαν μηχανήματα από το μπλόκο της Ανθήλης, ενισχύθηκε με μελισσοκόμους από τη Λαμία κι άλλες περιοχές, ενώ αγρότες από την Βόρεια Εύβοια, το Δομοκό αλλά και την υπόλοιπη Φθιώτιδα βρέθηκαν εκεί καταλαμβάνοντας και τα 2 ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας. Η αστυνομία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας, όμως μέσα σε λίγο διάστημα χιλιάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στο ρεύμα καθόδου προς την Αθήνα με μια ουρά που έφτανε από τη Λαμία μέχρι τις Θερμοπύλες, ενώ στο ρεύμα ανόδου από Αθήνα προς τη Λαμία οι ουρές ξεπερνούσαν και τα 7 χμλ από το Μώλο μέχρι τις Θερμοπύλες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξε η Εθνική Λαμίας-Αθηνών: Ουρές χιλιομέτρων αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί"

Οριστικό: Έρχονται με τρακτέρ στην Αθήνα οι αγρότες – Πόσοι αναμένονται και ποια η στάση της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι οριστικό! Η απόφαση πάρθηκε και οι αγρότες κατεβαίνουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα…

«Απόβαση» αγροτών, λοιπόν, με τρακτέρ στο Σύνταγμα το πρωί της Τρίτης. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο προστασίας του πολίτη το πρωί της Κυριακής, αποφασίστηκε η απρόσκοπτη μετακίνηση τουλάχιστον 100 τρακτέρ και γεωργικών οχημάτων από όλη τη χώρα. Πηγές του υπουργείου ανέφεραν πως «αν είναι 120 δεν θα υπάρξει κάποιο ζήτημα στην διέλευση του από τα διόδια», ενώ είναι ενδεικτικό πως δεν θα υπάρξουν μέτρα τάξης στις Εθνικές οδούς, πέραν τον προβλεπόμενων.

Τα οχήματα που θα έρθουν στην Αθήνα θα συνοδεύονται από περιπολικά, ενώ πρόθεση του υπουργείου είναι να παραμείνει ανοιχτή μια λωρίδα κυκλοφορίας στην Λεωφόρο Αμαλίας για να μην υπάρξει πρόβλημα στις μετακινήσεις πολιτών και τουριστών. Παράλληλα η τροχαία θα κληθεί να διαχειριστεί και περίπου 60 λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες από όλη την χώρα.

Κάποιοι από τους αγρότες εξέφρασαν την πρόθεση τους να φτάσουν στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας, με το υπουργείο προστασίας του πολίτη να ξεκαθαρίζει πως σε κάθε περίπτωση το πρωί της Τετάρτης θα πρέπει όλοι να έχουν επιστρέψει στις περιοχές που ζουν και εργάζονται. Παράλληλα οι αστυνομικές αρχές θα έχουν πλήρη στοιχεία των οδηγών και των κατόχων των τρακτέρ που θα φτάσουν στην Αθήνα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Οριστικό: Έρχονται με τρακτέρ στην Αθήνα οι αγρότες – Πόσοι αναμένονται και ποια η στάση της ΕΛ.ΑΣ."

ΠΑΣΟΚ κατά Βαξεβάνη για τα ευρωπαϊκά κονδύλια του Νίκου Ανδρουλάκη: «Αθλιότητες»

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ απάντησε στην εφημερίδα Documento και τον Κώστα Βαξεβάνη σχετικά με πρωτοσέλιδο που έφερε τον τίτλο: «Κομπίνα Ανδρουλάκη με κονδύλια ευρωπαϊκά», κάνοντας λόγο για σπατάλη ευρωπαϊκών κονδυλίων από τον Νίκο Ανδρουλάκη για να εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος.

«Ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει με επιμονή την προσπάθεια να πλήξει το ΠΑΣΟΚ με κάθε αθέμιτο τρόπο, για λόγους που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί», αναφέρει και υπογραμμίζει: «Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι αθλιότητες. ‘Αλλωστε, το έχει παράδοση ο κ. Βαξεβάνης με τους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ. Με τις συκοφαντικές επιθέσεις τόσο σε βάρος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά για δήθεν συμμετοχή στη λίστα Μπόργιανς όσο και παλαιότερα εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όσο και αν προσπαθεί, δεν πρόκειται να αποτρέψει αυτό, που προδιαγράφεται στις ευρωπαϊκές εκλογές».

Επίσης υπενθυμίζει «τις κωμικοτραγικές νομικές αναλύσεις του για το πως δήθεν είναι άλλο πράγμα η μήνυση και άλλο η μηνυτήρια αναφορά σε ένα αυτεπάγγελτο κακούργημα, προσπαθώντας να προωθήσει το αφήγημα του ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κινηθεί νομικά κατά της συμμορίας των υποκλοπών, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα στην ελληνική Δικαιοσύνη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί στόχοι ‘ποιούν τη νήσσαν’.

Επιπλέον η ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισημαίνει ότι «έφτασε, μάλιστα, στο σημείο – σε εντυπωσιακή αρμονία με τα τρολ της Νέας Δημοκρατίας – να επαναλάβει αυτούσιες τις δηλώσεις του κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη, στο ίδιο ακριβώς πνεύμα.

Θυμόμαστε, επίσης, το προ μηνών ευφάνταστο πρωτοσέλιδό του, με το οποίο επιχειρούσε να συνδέσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με την κινεζική εταιρεία Huawei, υιοθετώντας το αφήγημα του Μαξίμου για σχέσεις με την Κίνα για να δικαιολογήσει την παράνομη παρακολούθηση του από την ΕΥΠ».

Για την «τελευταία του δημοσιογραφική ‘βόμβα’» το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει πως «αφορά τιμολόγια αξίας 1.800 ευρώ, που καταχωρήθηκαν στη Σοσιαλιστική Ομάδα το 2017» και υποστηρίζει ότι «όλες οι δαπάνες στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα του Documento, ελέγχονται εξονυχιστικά πριν πληρωθούν, αλλά και εκ των υστέρων, από το Ευρωκοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο και ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, που ορίζονται για τον σκοπό αυτό. Οι, δε, δαπάνες, στις οποίες αναφέρεται, έχουν ελεγχθεί πλήρως και κριθεί απολύτως σύμφωνες με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΣΟΚ κατά Βαξεβάνη για τα ευρωπαϊκά κονδύλια του Νίκου Ανδρουλάκη: «Αθλιότητες»"

Συνελήφθη ο 47χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει σε λαγούμι στην Κορινθία – Τι λέει ο δικηγόρος του

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του 47χρονου πατέρα της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει σε λαγούμια σε περιοχή των Τρικάλων Κορινθίας. Η σύλληψη έγινε για έκθεση, απείθεια και με βάση τον νόμο για την υποχρεωτικότητα φοίτησης σε σχολείο των παιδιών.

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή ο 15χρονος που ήταν μαζί του να μεταφερθεί αμέσως στο Νοσοκομείο Παίδων.

Νωρίτερα οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 47χρονο και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Ορεινή Κορινθία: «Δεν έχει διατελέσει κανένα ποινικό αδίκημα», λέει ο συνήγορος του 45χρονου

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη ο 47χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει σε λαγούμι στην Κορινθία – Τι λέει ο δικηγόρος του"

Έκλεισε η Εθνικη Οδός και οι παράπλευροι στο ύψος του Μπράλου- έκοψαν την Ελλάδα στη μέση οι αγρότες, ουρές χιλιομέτρων

Εκοψαν την Ελλάδα στη μέση στη μία το μεσημέρι της Κυριακής οι αγρότες στην περιοχή του Μπράλου και έχουν πλέον σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων.

Όπως είχε γνωστοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες στις 12:00 θα συγκεντρώνονταν στο συγκεκριμένο σημείο και λίγη ώρα μετά θα έκλειναν τόσο τον παράδρομο όσο και την εθνική οδό. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν πίσω στα αιτήματά τους και ετοιμάζονται για μαζική κάθοδο στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες κλιμακώνοντας τον αγώνα τους . Σημειωτέον ότι έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από όλη την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

lamianow

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεισε η Εθνικη Οδός και οι παράπλευροι στο ύψος του Μπράλου- έκοψαν την Ελλάδα στη μέση οι αγρότες, ουρές χιλιομέτρων"

Επίθεση με μολότοφ από ομάδα 100 ατόμων κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Επίθεση με βόμβες μολότοφ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στα Εξάρχεια και πιο συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Τζαβέλλα.

Πιο συγκεκριμένα, μία ομάδα περίπου 100 ατόμων επιτέθηκε με πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε ομάδα των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο.

Στην συνέχεια έγιναν επτά προσαγωγές, ενώ όλα τα άτομα αφέθηκαν ελεύθερα λίγη ώρα αργότερα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μολότοφ από ομάδα 100 ατόμων κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news