facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Επεισόδια -Μαλακάσα: Τραυματίας ο δήμαρχος Ωρωπού & δημοτικός υπάλληλος -Καταδικάζει η ΚΕΔΕ

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και ένας υπάλληλος του δήμου είναι μεταξύ των τραυματιών από τα σημερινά επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του hotspot στη Μαλακάσα.

Την βία σε βάρος του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, διάλογο και συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης, Αυτοδιοίκησης και τοπικών κοινωνιών. Όλα αυτά τα χρόνια, η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα οι δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες των ακριτικών περιοχών, σηκώνουν δυσανάλογα μεγάλο βάρος από τη διαχείριση του προβλήματος, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του λαού μας. Η αυτοδιοίκηση είναι πρόθυμη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην επίλυση του ζητήματος. Με δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταναστών σε όλη τη χώρα. Αυτό που δεν όμως είμαστε πρόθυμοι να ανεχτούμε, είναι η απρόκλητη κι αδικαιολόγητη βία, ιδιαίτερα σε βάρος αιρετών εκπροσώπων του θεσμού μας. Καταδικάζουμε απερίφραστα την σημερινή επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, ενός ανθρώπου που πέρα από άξιος επιστήμονας, είναι κι ένας άνθρωπος με ήθος και μέτρο. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η βία δεν μπορεί να έχει θέση στο δημόσιο διάλογο που πρέπει επιτέλους να γίνει με ειλικρίνεια, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τη βιώσιμη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού».

«Λαϊκή Συσπείρωση» κατά Γιασημάκη: «Δεν είπε λέξη»

Αντιθέτως η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος «δεν είπε λέξη»: «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία αντί να απεγκλωβίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τις δομές της Μαλακάσας, επιτέθηκε με δυνάμεις καταστολής στην ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι, σε αντίθεση με τον δήμαρχο Ωρωπού κ. Γιασημάκη, ο οποίος εκλέχτηκε με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είπε λέξη, κατήγγειλαν τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που σε συμφωνία με την ΕΕ μετατρέπουν τη χώρα σε μια μεγάλη φυλακή της ΕΕ και διεκδικούν τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών, την αξιοπρεπή διαβίωση για αυτούς και τις οικογένειές τους για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν στην περιοχή μας, καθώς και ομαλοποίηση της καθημερινότητάς τους.

Απαιτούμε:

Να φύγουν τώρα οι δυνάμεις καταστολής από την περιοχή μας.

Να μη γίνει η περιοχή μας μια απέραντη φυλακή της ΕΕ.

Τώρα απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών, να τους δοθούν όπως δικαιούνται τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα για να μεταβούν στις χώρες τελικού τους προορισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΛΑΣΥ Ωρωπού.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια -Μαλακάσα: Τραυματίας ο δήμαρχος Ωρωπού & δημοτικός υπάλληλος -Καταδικάζει η ΚΕΔΕ"

Η Αστυνομία συνέλαβε επτά μέλη του Ρουβίκωνα μετά την μηχανοκίνητη πορεία έξω από το Μαξίμου

Στη σύλληψη επτά μελών της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, προχώρησε η αστυνομία μετά τη μηχανοκίνητη πορεία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, το απόγευμα της Κυριακής.

Εις βάρος των μελών του Ρουβίκωνα σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του άρθρου 290 του Ποινικού Κώδικα για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία και αντίσταση.

Συγκεκριμένα τα περίπου 20 μέλη του Ρουβίκωνα, σύμφωνα με την αστυνομία, παραβίασαν και κατέλαβαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην οδό Βασ. Γεωργίου, προέβησαν σε επικίνδυνους ελιγμούς στην Ηρώδου Αττικού, ενώ έσπρωξαν και πέταξαν στο έδαφος έναν αστυνομικό, ο οποίος επιχείρησε να τους παρεμποδίσει.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Θυμίζουμε ότι το μεσημέρι της Κυριακής, μέλη του Ρουβίκωνα με μοτοσικλέτες πέρασαν από το Μέγαρο Μαξίμου και αφού πέταξαν τρικάκια, έφυγαν. Οι αρχές είχαν προχωρήσει σε 16 προσαγωγές.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αστυνομία συνέλαβε επτά μέλη του Ρουβίκωνα μετά την μηχανοκίνητη πορεία έξω από το Μαξίμου"

Μεταναστευτικό: Συγκέντρωση έξω από τη δομή του Ελαιώνα

Πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων μαζί με τα παιδιά τους συγκεντρώθηκαν έξω από τη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα, ύστερα από κάλεσμα Επιτροπών προσφύγων και της ΚΕΕΡΦΑ, διαμαρτυρόμενοι για την αναχώρησή τους από τη δομή, που έχει προγραμματιστεί για αύριο, 1η Ιουνίου.

Ειδικότερα, ζητούν να μη φύγουν, από τη δομή, αν δεν εξασφαλιστούν σπίτια για να στεγαστούν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στις δομές φιλοξενείας στο Σχιστό, στη Μαλακάσα και τα Διαβατά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταναστευτικό: Συγκέντρωση έξω από τη δομή του Ελαιώνα"

Ιταλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι «ο κορονοϊός έχει αποδυναμωθεί»

Ο νέος κορονοϊός χάνει το φορτίο του και έχει γίνει πολύ λιγότερο θανατηφόρος, δήλωσε ο Αλμπέρτο Ζανγκρίλο, διευθυντής του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

«Τα test που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες έδειξαν ότι το ιικό φορτίο σε ποσοτικό επίπεδο είναι απειροελάχιστο σε σύγκριση με τα ιικά φορτία πριν από έναν ή δύο μήνες», δήλωσε ο Ιταλός γιατρός στο δίκτυο RAI.

Ο Αλμπέρτο Ζανγκρίλο δήλωσε ότι ορισμένοι ειδικοί «κινδυνολογούν» σχετικά με την προοπτική δεύτερου κύματος κρουσμάτων και ότι οι πολιτικοί οφείλουν να λάβουν υπ΄όψιν τους την νέα πραγματικότητα.

«Πρέπει να ξαναγίνουμε μία κανονική χώρα. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκράτηση της χώρας».

Απαντώντας η ιταλική κυβέρνηση συνέστησε προσοχή, διότι είναι πολύ πρόωρο να κηρυχθεί η νίκη.

«Εν αναμονή επιστημονικής απόδειξης που θα υποστηρίξει την θέση ότι ο ιός έχει εξαφανισθεί...θα καλούσα όσους ισχυρίζονται ότι είναι βέβαιοι να μην προκαλούν σύγχυση στους Ιταλούς», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Σάντρα Ζάμπα, υφυπουργός Υγείας.

«Αντίθετα, θα πρέπει να προτρέψουμε τους Ιταλούς να παραμείνουν σε ύψιστη επιφυλακή, να διατηρήσουν την κοινωνική αποστασιοποίηση, να αποφεύγουν τον συνωστισμό, να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να φορούν μάσκες».

Και δεύτερος γιατρός από την βόρεια Ιταλία δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι έχει επίσης διαπιστώσει ότι ο ιός έχει αποδυναμωθεί. «Η ισχύς που είχε ο ιός πριν από δύο μήνες δεν είναι η ίδια που έχει σήμερα», δήλωσε ο Ματέο Μπασέτι, επικεφαλής της κλινικής Λοιμωδών Νόσων του νοσοκομείου Σαν Μαρτίνο της Γένοβας.

«Σήμερα είναι σαφές ότι η νόσος Covid-19 είναι διαφορετική»

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι «ο κορονοϊός έχει αποδυναμωθεί»"

Ελλάδα: Δυο νέοι θάνατοι σε λίγες ώρες – Στους 177 οι νεκροί από κορωνοϊό

Δυο νέοι θάνατοι από κορωνοϊό σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στη χώρα μας, καθώς υπέκυψαν μια 66χρονη και ένας 87χρονος.

H 66χρονη, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Σωτηρία, υπέκυψε την Κυριακή από επιπλοκές της νόσου.

Οι νεκροί από την πανδημία στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 177, με την διάμεση ηλικία των θανόντων τα 76 έτη ενώ το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελλάδα: Δυο νέοι θάνατοι σε λίγες ώρες – Στους 177 οι νεκροί από κορωνοϊό"

Ελπιδοφόρα νέα από Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία: Σημαντική μείωση σε νεκρούς και κρούσματα

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα που φτάνουν από χώρες της γηραιάς ηπείρου που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό. Η Ιταλία κατέγραψε κατά τις τελευταίες 24 ώρες 75 νέους θανάτους, έναντι 111 την προηγούμενη ημέρα, επί συνόλου 33.415 θανάτων.

Ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων είναι 355, έναντι 416 χθες, επί συνόλου 233.019 κρουσμάτων της νόσου.

Ο αριθμός των νοσούντων μειώθηκε στους 42.075, από 43.691 χθες.

Η Γαλλία κατέγραψε 31 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 18.475, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές. Είναι η 11η ημέρα που ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων στην χώρα είναι κάτω των 100. Ο απολογισμός των θανάτων στα κέντρα φροντίδας θα ανακοινωθεί στις 2 Ιουνίου.

Η Ισπανία κατέγραψε 96 νέα κρούσματα της νόσου τις τελευταίες 24 ώρες, επί συνόλου 239.429 και δύο νέους θανάτους, επί συνόλου 27.127, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελπιδοφόρα νέα από Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία: Σημαντική μείωση σε νεκρούς και κρούσματα"

Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων συνεχίζει να ισχύει χωρiς αλλαγές

Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων συνεχίζει να ισχύει από Δευτέρα, χωρiς αλλαγές, όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει: «Συνεχίζουμε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ασφάλεια την 5η φάση επανεκκίνησης της οικονομίας. Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κλπ συνεχίζει να ισχύει, όπως ίσχυε μέχρι 31/5. Επίσης, οι λαϊκές αγορές συνεχίζουν λειτουργούν με τις ίδιες ρυθμίσεις».

Ποιες επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην λειτουργούν

Στο μεταξύ, με την απόφαση με Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 33464 (Φ.Ε.Κ. 2086Β/30.5.2020) δίνονται οδηγίες και διευκρινίσεις για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από αύριο 1η Ιουνίου 2020 έως και 7 Ιουνίου 2020.

Ειδικότερα, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 1.6.2020 έως και 7.6.2020, αφορά στις ακόλουθες δραστηριότητες:

1. Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής εποχικής λειτουργίας (ΚΑΔ 5520).

2. Χώροι κατασκήνωσης, που φιλοξενούν παιδιά (ΚΑΔ 5530).

3. Υπηρεσίες εστιατορίου μέσα σε ξενοδοχείο ύπνου, εκτός εάν το εστιατόριο διαθέτει ανεξάρτητη για το κοινό είσοδο και λειτουργεί σε υπαίθριο ή ημιυπαίθριο χώρο, καθώς και εξαιρουμένων των υπηρεσιών delivery και take away (ΚΑΔ 56.10.11.02).

4. Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο (ΚΑΔ 56.10.19.04), υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο γηπέδου (ΚΑΔ 56.10.19.05), καθώς και υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο θεάτρου ή κινηματογράφου (ΚΑΔ 56.10.19.06), εξαιρουμένων των κυλικείων των ευρισκόμενων εντός των θερινών κινηματογράφων.

5. Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις, όχι από κινητές καντίνες (ΚΑΔ 56.10.19.09).

6. Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία) (ΚΑΔ 56.29.20.04).

7. Υπηρεσίες που παρέχονται από φοιτητικά εστιατόρια, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) (ΚΑΔ 56.29.20.05).

8. Δραστηριότητες παροχής ποτών, με εξαίρεση: α) τις υπηρεσίες παροχής ποτών (ΚΑΔ 56.30.10.00), β) τις υπηρεσίες που παρέχονται από καφέ μπαρ (ΚΑΔ 56.30.10.04), γ) τις υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο, χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια (ΚΑΔ 56.30.10.06), δ) τις υπηρεσίες που παρέχονται από καφετέρια (ΚΑΔ 56.30.10.07), ε) τις υπηρεσίες που παρέχονται από καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (ιντερνέτ καφέ) [ΚΑΔ 56.30.10.0] και στ) τις υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο (ΚΑΔ:56.30.10.14) [ΚΑΔ 5630].

9. Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (ΚΑΔ 5914), εξαιρουμένης της δραστηριότητας των θερινών κινηματογράφων.

10. Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων (ΚΑΔ 8230).

11. Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), με εξαίρεση: α) τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΚΑΔ 88.10.10) και β) τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους (ΚΑΔ 88.10.11) [ΚΑΔ 8810].

12. Υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος (ΚΑΔ 9002), καθώς και εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες (συναυλίες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις) [ΚΑΔ 9004], εξαιρουμένων των δραστηριοτήτων που αφορούν πρόβες ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων και κινηματογραφικά γυρίσματα.

13. Δραστηριότητες μουσείων (ΚΑΔ 9102).

14. Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών (ΚΑΔ 9103).

15. Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα (συμπεριλαμβανομένων καζίνο, χαρτοπαιχτικών λεσχών κ.λπ.), εξαιρουμένων: α) των υπηρεσιών λαχείων, παιχνιδιών με αριθμούς και μπίγκο (ΚΑΔ 92.00.13), β) των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών σε απευθείας (on line) σύνδεση (ΚΑΔ 92.00.14), γ) των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών (ΚΑΔ 92.00.19), δ) των υπηρεσιών στοιχημάτων σε απευθείας (on line) σύνδεση (ΚΑΔ 92.00.21) και ε) άλλων υπηρεσιών στοιχημάτων (ΚΑΔ 92.00.29) [ΚΑΔ 9200].

16. Εγκαταστάσεις γυμναστικής (ΚΑΔ 9313), με εξαίρεση τις υπηρεσίες καθηγητή φυσικής αγωγής ή γυμναστή (ΚΑΔ 93.13.10.03).

17. Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων (ΚΑΔ 9321).

18. Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας, εξαιρουμένων: α) του τομέα των παραλιών (ΚΑΔ 93.29.11.00), β) των υπηρεσιών εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (π.χ. γάμων και συναφών) [ΚΑΔ 93.29.11.03], γ) των υπηρεσιών εκμετάλλευσης παιχνιδιών θάλασσας (θαλάσσιων ποδηλάτων, κανό και παρόμοιων ειδών αναψυχής) [ΚΑΔ 93.29.11.04], δ) των υπηρεσιών μίσθωσης ομπρελών ή/και καθισμάτων (πλαζ) [ΚΑΔ 93.29.11.05] και ε) των υπηρεσιών διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (π.χ. γάμων και συναφών) (ΚΑΔ 93.29.19.01) [ΚΑΔ 9329].

19. Υπηρεσίες που παρέχονται από παιδότοπους (ΚΑΔ 93.29.19.05).

20. Εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων (ΚΑΔ 94.99.16.01).

21. Υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (ΚΑΔ 94.99.16.02).

22. Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία, εξαιρουμένων: α) των υπηρεσιών διαιτολογίας (ΚΑΔ 96.04.10.01), β) υπηρεσιών διαιτολογικών μονάδων (πολυδύναμων μονάδων συνδυασμού αισθητικής και δίαιτας (με εξαίρεση τη σωματική άσκηση) (ΚΑΔ 96.04.10.02), γ) των υπηρεσιών μασάζ συμπεριλαμβανομένου του θεραπευτικού μασάζ, (ΚΑΔ 96.04.10.05) και δ) των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, ΚΑΔ 96.04.10.06) [ΚΑΔ 9604].

23. Υπηρεσίες ιερόδουλων (ΚΑΔ 96.09.19.12).

Στα υπόλοιπα άρθρα της εν λόγω απόφασης αναφέρονται τα ακόλουθα:

Άρθρο 2 Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας αναβατήρων (τελεφερίκ)

1. Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 1.6.2020 έως και 7.6.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 22.5.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και προς περιορισμό του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, των αναβατήρων (τελεφερίκ).

2. Από την απαγόρευση της παρ. 1 εξαιρείται ο αναβατήρας (τελεφερίκ) της νήσου Θήρας, ο οποίος, για το χρονικό διάστημα από 1.6.2020 έως και 7.6.2020, επιτρέπεται να λειτουργεί υπό τους ειδικότερους κανόνες της παρ. 3.

3. Επιτρέπεται η πραγματοποίηση δύο (2) δρομολογίων την ημέρα του αναβατήρα (τελεφερίκ) της παρ. 2 και ειδικότερα ενός πρωινού από Φηρά ως Όρμο Φηρών και ενός απογευματινού από Όρμο Φηρών ως Φηρά, με δυνατότητα επιβίβασης έως δύο (2) ατόμων ανά καμπίνα. Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής του τελεφερίκ, καθώς και εντός των καμπινών, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας. Οι επιβάτες των καμπινών υποχρεούνται να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του προσωπικού που επιφορτίζεται με τα καθήκοντα εποπτείας, διαχείρισης και υποβοήθησης των εργαζομένων - επιβατών, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση, προς αποφυγή συνωστισμού. Ο Δήμος Θήρας οφείλει να λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του τελεφερίκ, την αποφυγή συγχρωτισμού και την τήρηση των οδηγιών σωστής υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). 4. Στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν τους κανόνες του παρόντος, επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

Άρθρο 3 Ειδικότεροι κανόνες εφαρμογής για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις

Κατά το ίδιο ως άνω χρονικό διάστημα, ήτοι από 1.6.2020 έως και 7.6.2020, ισχύουν, επίσης, οι ακόλουθοι ειδικότεροι κανόνες:

1. Απαγορεύεται η λειτουργία των επιχειρήσεων των υποκατηγοριών δραστηριότητας ΚΑΔ 5610 και ΚΑΔ 5630, εφόσον δεν διαθέτουν υπαίθριο ή ημιυπαίθριο χώρο υπό την έννοια της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.32009/23.5.2020 (Β΄ 1988) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως εκάστοτε αυτή ισχύει.

2. Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και των επιχειρήσεων του άρθρου 1 εντός των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας.

3. Επιτρέπεται οποιασδήποτε εργασία της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «HELEXPO ΑΕ» που απαιτείται για την οργάνωση των λειτουργιών της, την αναβάθμιση και συντήρηση των υποδομών της.

4. Δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις των άρθρων 1 και 2.

Αρμόδιες αρχές ελέγχου και επιβολής κυρώσεων

Ως προς τις αρμόδιες αρχές, τα όργανα, τις διαδικασίες ελέγχου, την πιστοποίηση παραβάσεων, την επιβολή, τη βεβαίωση και την είσπραξη προστίμων, για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις της παρούσας, εφαρμόζεται η υπ’ αρ. 1016/14/62/9.4.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών «Καθορισμός των οργάνων, της διαδικασίας ελέγχου διαπίστωσης των παραβάσεων των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, βεβαίωσης και είσπραξης των σχετικών προστίμων της διάθεσης των εσόδων από τα επιβληθέντα πρόστιμα, καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή των εν λόγω μέτρων» (Β’ 1275).

Αρχή ενημέρωσης του κοινού

Ως αρμόδια υπηρεσία για την ενημέρωση του κοινού ως προς την εφαρμογή της παρούσας, ορίζεται η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 1520 και άλλων ηλεκτρονικών μέσων.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων συνεχίζει να ισχύει χωρiς αλλαγές"

Ακραία τουρκική πρόκληση: Αίτημα για έρευνες κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη – Δεν αναγνωρίζουν ελληνικές υφαλοκρηπίδες

Χάρτης ντοκουμέντο για τα σχέδια της Τουρκίας. Αναλυτικά οι περιοχές, όπου θέλει να κάνει έρευνες πετρελαίου.

Σε νέα ακραία πρόκληση προχωρά η Τουρκία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν εφτά αιτήματα τουρκικής εταιρείας πετρελαίου προς την Γενική Διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας.

Η τουρκική εταιρεία κατέθεσε αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται -σύμφωνα με την Τουρκία- εντός της υφαλοκρηπίδας της, αλλά… δεν είναι.

Οι περιοχές αυτές είναι: Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικλα της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως η εταιρεία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 6 μίλια. Με αυτή την κίνηση της η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική, λέει ότι φτάνει εκεί η υφαλοκρυπίδα της και ζητά να κάνει έρευνες πετρελαίου κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη.

Σημειώνεται πως ο χάρτης που παρουσιάζεται δεν έχει καμία σχέση με το τουρκολιβυκό μνημόνιο, του οποίου τα σημεία δεν περιλαμβάνονται.

Ακούστε το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακραία τουρκική πρόκληση: Αίτημα για έρευνες κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη – Δεν αναγνωρίζουν ελληνικές υφαλοκρηπίδες"

Τραμπ: «Οι ΗΠΑ θα ανακηρύξουν τους ANTIFA τρομοκρατική οργάνωση»

Στην ανακήρυξη των ANTIFA ως τρομοκρατικής οργάνωσης θα προχωρήσει η κυβέρνηση Τραμπ, όπως ανακοίνωσε μέσω του Twitter o ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Το ακροαριστερό κίνημα θεωρείται πως βρίσκεται πίσω από μεγάλο μέρος των επεισοδίων κατά τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

O Τραμπ επιτέθηκε επίσης κατά των ΜΜΕ, τα οποία κατηγόρησε πως «κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προκαλέσουν μίσος και αναρχία», διασπείροντας «fake news και αρρωστημένες ατζέντες».

Το Σάββατο ο Τραμπ είχε αναφέρει πως εξετάζει την κήρυξη των ANTIFA – τους οποίους αποκάλεσε «δειλούς ακροαριστερούς παλαβούς που τριγυρνούν και χτυπούν ανθρώπους στο κεφάλι με ρόπαλα του μπέιζμπολ» – ως τρομοκρατική οργάνωση. «Θα διευκολύνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», δήλωσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ επιτίθεται κατά των ANTIFA. Άλλωστε, η άνοδός του στην εξουσία το 2016 είχε συνδεθεί με την επιθετική του ρητορική κατά των ακροαριστερών διαδηλωτών. Πρόσφατα μάλιστα είχε χαρακτηρίσει τα μέλη τους ως «άρρωστους, κακούς ανθρώπους», ενώ τον περασμένο Ιούλιο οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές Τεντ Κρουζ και Μπιλ Κάσιντι εισήγαγαν ένα ψήφισμα ζητώντας να συμπεριληφθούν οι Antifa στον αμερικανικό κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων. Οι γερουσιαστές χαρακτηρίζουν τα μέλη του κινήματος «τρομοκράτες, βίαιους κουκουλοφόρους τραμπούκους που ‘μάχονται τον φασισμό’ με πραγματικό φασισμό».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραμπ: «Οι ΗΠΑ θα ανακηρύξουν τους ANTIFA τρομοκρατική οργάνωση»"

Λαμία: Παιδιά προσήχθησαν στο Τμήμα γιατί έπαιζαν μπάσκετ σε προαύλιο σχολείου

Καταγγελία για προσαγωγές παιδιών 13 και 14 ετών στο αστυνομικό τμήμα, επειδή έπαιζαν μπάσκετ σε σχολείο, έκαναν οι γονείς τους στη Λαμία.

Συγκεκριμένα, με ανοιχτή τους επιστολή κάνουν λόγο για ευθύνη του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος φέρεται να κάλεσε την αστυνομία, ενώ τονίζουν ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα για να μπει τέλος στην περιπέτεια των παιδιών!

Διαβάστε την καταγγελία τους, με την ανοιχτή επιστολή που έστειλαν στο lamiareport.gr:

“Με αφορμή ένα πρωτάκουστο περιστατικό για την πόλη μας, θα θέλαμε να υψώσουμε μια κραυγή αγανάκτησης και αγωνίας για τα παιδιά μας.

Δυστυχώς, η πόλη μας στο νότιο τμήμα της στερείται ανοικτών δημόσιων αθλητικών χώρων. Ιδιαίτερα δε αυτή την περίοδο που τα αθλητικά κέντρα είναι κλειστά και η λειτουργία των διαφόρων γυμναστικών συλλόγων υπό αναστολή, η ανάγκη χρήσης ανοικτών αθλητικών χώρων γιγαντώθηκε.

Τα παιδιά της πόλης μας συχνά αναγκάζονται να «εισβάλλουν» στους γνώριμους και ασφαλείς για αυτά προαύλιους χώρους των σχολείων της περιοχής τους, προκειμένου να παίξουν και να αθληθούν στις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις. Τα προαύλια σε πολλά σχολεία της πόλης μας το απόγευμα είναι γεμάτα από τους ανήλικους «εισβολείς».

Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Από τα παιδικά μας χρόνια όλοι μας θυμόμαστε σε κάποιο κομμάτι της ζωής μας να πηδάμε τα κάγκελα του σχολείου, ή να τρυπώνουμε από κάποιους επιμελώς «ξεχασμένους» χαλασμένους φράχτες, προκειμένου να βρεθούμε με συμμαθητές μας και να παίξουμε, χρησιμοποιώντας τις δυσεύρετες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τι πιο φυσικό από αυτό και για τα δικά μας παιδιά; Πού αλλού μπορούν να πάνε ειδικά αυτή την περίοδο, όταν όλοι μας τα προτρέπουμε να σηκωθούν από τον καναπέ και τις οθόνες, να βγουν να παίξουν και να αθληθούν, να κάνουν παρέα και να συναναστραφούν με τους φίλους και συμμαθητές τους;

Νομικά, η είσοδος στο προαύλιο χώρο ενός κλειδωμένου σχολείου είναι παράνομη. Τα παιδιά που μπαίνουν για να παίξουν, πολλές φορές νουθετούνται από περίοικους ή τους διευθυντές των σχολείων να μην ξαναμπούν γιατί η παρουσία τους εκεί σε ώρες μη λειτουργίας του σχολείου απαγορεύεται, θυμίζοντας ότι μπορεί να κληθεί η αστυνομία και να υποστούν συνέπειες.

Ειδικά στα σχολεία του νότιου τμήματος της πόλης μας υπάρχουν αρκετοί περίοικοι που ενοχλούνται από τη φασαρία των παιχνιδιών των παιδιών και απειλούν τα παιδιά ότι θα καλέσουν την αστυνομία να τα διώξει από τα προαύλια.

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι όσων δεν θέλουν τα παιδιά στα προαύλια των σχολείων τα απογεύματα, τίποτα δεν μπορεί κατά τη γνώμη μας να δικαιολογήσει την επιμονή ενός διευθυντή σχολείου στην προσαγωγή ανήλικων παιδιών 13 και 14 ετών στο αστυνομικό τμήμα, γιατί έπαιζαν σε ένα σχολικό προαύλιο χώρο το απόγευμα.

Αν και θα αρκούσε μια απλή παρατήρηση ή σύσταση για να αδειάσει το σχολείο από τα παιδιά που έπαιζαν (το επαναλαμβάνουμε έπαιζαν, δεν βανδάλιζαν, δεν έσπαγαν, δεν προξενούσαν φθορές), η μορφή της καταγγελίας και η επιμονή του διευθυντή ανάγκασε την αστυνομία να προσάγει τα παιδιά στο αστυνομικό τμήμα με δύο περιπολικά.

Φυσικά τα παιδιά που προσήχθησαν ήταν αυτά που δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα, δεν το έσκασαν και δεν κρύφτηκαν, θεωρώντας ότι δεν είχανε κάνει κάτι κακό.

Πώς να εξηγήσουμε στα παιδιά μας ποιο ήταν αυτό το σοβαρό αδίκημα που διέπραξαν για να καταγγελθούν και να οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα τη στιγμή που με πολύ απλοϊκό και αφοπλιστικό τρόπο απορούν «μα εμείς απλώς παίζαμε, πού αλλού μπορούμε να πάμε να παίξουμε μπάσκετ;».

Πρέπει να τους αποδείξουμε ότι τα σχολεία τους δεν είναι ο φυσικός χώρος συναναστροφής τους, η ασφαλής κοινωνική τους κυψέλη, αλλά ο χώρος στον οποίο επιτρέπεται η παραμονή τους μόνο εντός σχολικού ωραρίου, σε πείσμα όσων προσπαθούμε να τους διδάξουμε τόσα χρόνια για το τι σημαίνει ένα σχολείο πέρα από το μάθημα ;

Προς τιμήν του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έφτασε επί τόπου στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να μην υπάρξει συνέχεια στο παράλογο συμβάν. Και παρόλο που μάλλον δεν υπάρχει νομική συνέχεια στο θέμα, αυτό που έμεινε χαραγμένο σε αυτά τα παιδιά και στους γονείς τους είναι η εικόνα των παιδιών να μπαίνουν στα περιπολικά και να μεταφέρονται στο αστυνομικό τμήμα για το αδίκημα που διέπραξαν : Έπαιζαν μπάσκετ με τους συμμαθητές τους στο προαύλιο του σχολείου.

Ευχαριστούμε κε διευθυντά για το σπουδαίο μάθημα που διδάξετε στα παιδιά μας. Να είστε σίγουρος ότι θα τους μείνει αξέχαστο.

Οι γονείς των παιδιών που παρανόμησαν”.

lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Παιδιά προσήχθησαν στο Τμήμα γιατί έπαιζαν μπάσκετ σε προαύλιο σχολείου"

Το colpo grosso με την εγκατάλειψη των αποθεμάτων λιγνίτη στην Ελλάδα: Ο «μαύρος χρυσός» αξίας 500 δισ. ευρώ!

Στον απόηχο των δηλώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα και βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες» η έρευνα του pronews.gr φέρνει στην δημοσιότητα μια κολοσσιαία εθνική περιουσία στην Βόρειο Ελλάδα, η οποία ουδόλως θα μείνει ανεκμετάλλευτος: Καραδοκούν οι γερμανικές εταιρείες, όχι μόνο για να πουλήσουν εξοπλισμό για ΑΕΠ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), αλλά και για να μετατρέψουν το εγκαταλελειμμένο λιγνίτη της χώρας σε... χρυσωρυχείο επ'ωφελεία, φυσικά του Βερολίνου!

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι οι γερμανικές εταιρείες κατέχουν από τον Β'ΠΠ την τεχνολογία για να μετατρέπουν τον λιγνίτη σε... πετρέλαιο! Είναι η μέθοδος Fischer- Tropsch με την οποία η Γερμανία παρήγαγε τα δικά της τεχνητά υγρά καύσιμα κατά την διάρκεια του Β’ ΠΠ.

Οι γερμανικές στρατιές, ειδικά στην αρχή και προς το τέλος του πολέμου, όταν είχαν απωλεστεί τα πετρελαιοφόρα πεδία της Ρουμανίας και του Καυκάσου, εξαρτώντο ολοκληρωτικά από την μετατροπή του λιγνίτη σε τεχνητά καύσιμα.

Και όχι μόνο: Το καουτσούκ, βασικό υλικό στην στρατηγική πολεμική προσπάθεια της Γερμανίας στον Β'ΠΠ, προερχόταν επίσης από τον λιγνίτη!

Η περιβόητη «συνθετική βενζίνη» που κινούσε την γερμανική πολεμική μηχανή, ήταν από... λιγνίτη! Τον ίδιο λιγνίτη που τώρα η ελληνική κυβέρνηση τον εγκαταλείπει προς όφελος των Γερμανών ως ρυπογόνο!

Και όμως: Χρησιμοποιώντας, είτε την μέθοδο Fischer- Tropsch, είτε την νεότερη μέθοδο προέλευσης Νέας Ζηλανδίας, οι 3,34 δισεκατομμύρια απολήψιμοι τόνοι λιγνίτη της ΔΕΗ μπορούν να μετατραπούν σε 420 δισεκατομμύρια λίτρα καυσίμου ντίζελ, με λιανική πώληση του στην Ελλάδα περίπου 1,40 ευρώ ανά λίτρο και με τα έσοδα να φτάνουν τα 500 δισ. ευρώ για την εθνική οικονομία!

Τα συνολικά βεβαιωμένα γεωλογικά αποθέματα λιγνίτη στη χώρα ανέρχονται σε περίπου 5 δισ. τόνους. Τα κοιτάσματα αυτά παρουσιάζουν αξιοσημείωτη γεωγραφική εξάπλωση στον ελληνικό χώρο.

Με τα σημερινά τεχνικο-οικονομικά δεδομένα τα κοιτάσματα που είναι κατάλληλα για ενεργειακή εκμετάλλευση, ανέρχονται σε περίπου 3,34 δισ. τόνους και ισοδυναμούν με 450 εκ. τόνους πετρελαίου.

Τα κυριότερα εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα λιγνίτη βρίσκονται στις περιοχές Πτολεμαϊδας, Αμυνταίου και Φλώρινας με υπολογισμένο απόθεμα 1,8 δις τόνους, στην περιοχή της Δράμας με απόθεμα 900 εκ. τόνους και στην περιοχή Ελασσόνας με 169 εκ. τόνους.

Επίσης στην Πελοπόννησο, περιοχή Μεγαλόπολης, υπάρχει λιγνιτικό κοίτασμα με απόθεμα περίπου 223 εκ. τόνους.

Με βάση τα συνολικά εκμεταλλεύσιμα αποθέματα λιγνίτη της χώρας και τον προγραμματιζόμενο ρυθμό κατανάλωσης στο μέλλον, υπολογίζεται ότι τα αποθέματα αυτά επαρκούν για περισσότερο από 45 χρόνια.

Μέχρι σήμερα οι εξορυχθείσες ποσότητες λιγνίτη φτάνουν περίπου στο 29% των συνολικών αποθεμάτων. Εκτός από λιγνίτη η Ελλάδα διαθέτει και ένα μεγάλο κοίτασμα Τύρφης στην περιοχή των Φιλίππων (Ανατολική Μακεδονία).

Τα εκμεταλλεύσιμα αποθέματα στο κοίτασμα αυτό εκτιμώνται σε 4 δισ. κυβικά μέτρα και ισοδυναμούν περίπου με 125 εκατ. τόνους πετρελαίου.

Σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα των λιγνιτών της χώρας μας είναι η χαμηλή περιεκτικότητα σε καύσιμο θείο.

Πριν δύο χρόνια η διοίκηση της ΔΕΗ παρέλαβε πρόταση για να ξεκινήσει κάποιες προκαταρκτικές μετρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στα πολυάριθμα λιγνιτικά πεδία που εκμεταλλεύεται για την εξόρυξη άνθρακα, υπάρχει μη συμβατικό φυσικό αέριο, το αποκαλούμενο coalbed methane ή coalbed gas (CBM).

Αρχής γενομένης από το γιγαντιαίο νότιο πεδίο στη Δυτική Μακεδονία, υπάρχει ενδιαφέρον και περιέχονται εκμεταλλεύσιμες ποσότητες CBM.

Πρόκειται για ένα μη συμβατικό τύπο φυσικού αερίου, γνωστό και ως “γλυκό αέριο”, λόγω της έλλειψης υδροθείου, το οποίο εξάγεται από ορυχεία άνθρακα, συνήθως σε μεγαλύτερο βάθος κάτω από τα στρώματα του κάρβουνου.

Ολα αυτά η Ελλάδα θα τα εγκαταλείψει «προς όφελος των γερμανικών εταιρειών», όπως παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Γιατί;

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το colpo grosso με την εγκατάλειψη των αποθεμάτων λιγνίτη στην Ελλάδα: Ο «μαύρος χρυσός» αξίας 500 δισ. ευρώ!"

Λιβύη: Ο Αλ Σάρατζ ζήτησε βοήθεια από την Ιταλία

Με την απόσυρση των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ από τα νότια περίχωρα της Τρίπολης, ο επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, τηλεφώνησε στον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και του ζήτησε βοήθεια, γράφει τη ιταλική Rai News.

Ο αλ Σάρατζ ζήτησε τη συνδρομή της Ιταλίας για την απομάκρυνση των ναρκών, τις οποίες τοποθέτησαν οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης από τις περιοχές που εγκατέλειψαν, όπως σημειώνεται.

Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό να εκφράσει την αντίδρασή του κατά της ευρωπαϊκής ναυτικής αποστολής «Ειρήνη» που μεριμνά για την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την Τρίπολη, η «Ειρήνη» ευνοεί τον Χαφτάρ, ο οποίος συνεχίζει να δέχεται βοήθεια αεροπορικώς ή από τα αιγυπτιακά σύνορα, σε αντίθεση με τον ναυτικό αποκλεισμό που εμποδίζει την προσέγγιση της τουρκικής στρατιωτικής βοήθειας δια θαλάσσης.

Ωστόσο, ο Ιταλός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Αποστολή ‘Ειρήνη’ που καθορίστηκε από τις Βρυξέλλες πραγματοποιεί τις δραστηριότητες της με τις αρχές της απόλυτης ουδετερότητας.

Όπως σημειώνει το ιταλικό δημοσίευμα «σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν συζήτησε την κατάσταση στη Λιβύη κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης με τον πρόεδρο της Αιγύπτου αλ Σίσι, οι οποίοι έχουν ταχθεί στο πλευρό του αρχιστράτηγου της Κυρηναϊκής, Χαλίφα Χαφτάρ».

Ειδικότερα, η Αίγυπτος καταγγέλλει την εμπλοκή της Τουρκίας στη σύγκρουση εδώ και μήνες, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια νέα προσπάθεια "Οθωμανικής Εισβολής" στη Βόρεια Αφρική.

Η εξέλιξη της κρίσης στη Λιβύη ήταν το επίκεντρο των τηλεφωνικών συνομιλιών, αυτές τις ώρες, επίσης μεταξύ της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Ο Αλ Σάρατζ ζήτησε βοήθεια από την Ιταλία"

Ιταλία: Μειώνονται κρούσματα και νεκροί, ανησυχεί ο Νότος με την άρση των περιορισμών στη κυκλοφορία

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 233.019. Οι νεκροί έφτασαν τους 33.415. Παράλληλα, 157.507 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 232.664 και είχαν χάσει την ζωή τους 33.340 άνθρωποι ενώ 155.633 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 75 άνθρωποι και καταγράφηκαν 355 νέα κρούσματα, ενώ 1874 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Στο μεταξύ, 435 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 6.387 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 35.253 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση: νόσησαν 61 λιγότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 36 λιγότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι περιορίζονται κατά 875.

Tα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι και στην Περιφέρεια της Λομβαρδίας, τα κρούσματα βρίσκονται σε καθοδική πορεία. Σε πέντε Περιφέρειες της χώρας, σήμερα δεν καταγράφηκε ούτε ένα νέο περιστατικό. Πολλές Περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας, τέλος, συνεχίζουν να εκφράζουν ανησυχία για την απόφαση της κυβέρνησης Κόντε να επιτρέψει την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών σε όλη την χώρα, από τις 3 Ιουνίου, και επανέλαβαν να αυξήσουν την διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ, με στόχο την προστασία των κατοίκων τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Μειώνονται κρούσματα και νεκροί, ανησυχεί ο Νότος με την άρση των περιορισμών στη κυκλοφορία"

Καιρός αύριο: Βροχερό σκηνικό και την Δευτέρα

Βροχές και καταιγίδες θα περιλαμβάνει ο καιρός αύριο Δευτέρα 1η Ιουνίου με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στα δυτικά.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στην Κρήτη. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην Κρήτη τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχερό σκηνικό και την Δευτέρα"

Σωτηρία για την οικία Παύλου Μελά στην Κηφισιά – Αποκατάσταση από το υπουργείο Πολιτισμού και δωρεά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ήταν η εξοχική κατοικία του Παύλου Μελά στην Κηφισιά, εκεί όπου έζησε με την οικογένειά του τα τελευταία εννιά καλοκαίρια της ζωής του. Και ήταν ο σπίτι από το οποίο αναχώρησε με κάθε μυστικότητα, αποχαιρετώντας μόνο τα παιδιά του, τον Αύγουστο του 1904, όταν με παρέμβασή του πρωθυπουργού Γεωργίου  Θεοτόκη, διορίστηκε αρχηγός των σωμάτων που δρούσαν στην περιοχή του Μοναστηρίου και της Καστοριάς.Δεν επέστρεψε. Σήμερα αυτό το οίκημα εγκαταλελειμμένο, παρά τις προσπάθειες της απογόνου του κυρίας Ναταλίας Ιωαννίδη να το διασώσει, πρόκειται επιτέλους να αποκατασταθεί και να παραδοθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου το δώρισε η ιδιοκτήτριά του.
Την οικία του Παύλου Μελά στη Κηφισιάεπισκέφθηκαν μάλιστα την Παρασκευή το απόγευμα οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.  Εκεί τους υποδέχθηκε η εγγονή του Παύλου Μελά, η κυρία Ναταλία Ιωαννίδη, που με τις όλο ζωντάνια αφηγήσεις της συγκίνησε τους επισκέπτες.
Στην οδό Τατοΐου και κοντά στον σταθμό του τρένου, το οίκημα  κηρύχτηκε 1982 από το Υπουργείο Πολιτισμού  ως μνημείο αλλά ουδέν έπραξε το κράτος έκτοτε, για την τύχη του. Όπως προβλέπεται όμως τώρα, η αποκατάστασή του γίνεται με απόλυτη ακρίβεια χάρη στα σχέδια που υπήρχαν, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και τη ζωντανή μαρτυρία της κυρίας  Ναταλίας Ιωαννίδη, που περνούσε τα καλοκαίρια της  σ’ αυτό το  σπίτι της γιαγιάς, με τον αδελφό της. Το έργο  μάλιστα υλοποιείται χάρη στην  γενναία χορηγία του Δραμινού, κ.  Άρη Θεοδωρίδη.

Φωτορεαλιστική απεικόνιση της αρχιτεκτονικής μελέτης Μ. Μαγνήσαλη για την οικία Παύλου Μελά

Στο σπίτι αυτό έζησε από το 1895 ο Παύλος Μελάς με την σύζυγό του Ναταλία –το γένος Δραγούμη- και τα δύο παιδιά τους, τον Μιχαήλ και  τη Ζωή, που ήταν η μητέρα της κυρίας Ναταλίας Ιωαννίδη. Μάρτυρες μέσα στο χρόνο και οι φωτογραφίες της εποχής, που δείχνουν τον Παύλο Μελά να παίζει με τα παιδιά του, στην πίσω αυλή. Άλλωστε τα σχέδια αυτής της εξοχικής κατοικίας είχε κάνει ο ίδιος ο γράφοντας επάνω τους και  ποιος θα έμενε σε κάθε δωμάτιο.

Ο Παύλος Μελάς

Πρόκειται για ένα μικρής κλίμακας κτήριο με σαφείς αναφορές στο γραφικό στυλ της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής εξοχικών κατοικιών των μέσων του 19ου αιώνα. Το μικτό εμβαδόν του είναι 198 τετ. μέτρα είναι μονώροφο, κεραμοσκεπές και ελαφρά υπερυψωμένο από το έδαφος, κάτι που του εξασφάλιζε στεγανότητα. Οι κορμοί μάλιστα από αγιορείτικη καστανιά πάνω στους οποίους εδράζεται το οικοδόμημα παραμένουν  άθικτοι.

Ο Παύλος Μελάς με τα παιδιά του Μιχαήλ και Ζωή το 1898

Συγκεκριμένα το σπίτι αποτελείται από ένα μεγάλο καθιστικό με τζάκι και σε διάταξη -αριστερά και δεξιά- βρίσκονται τέσσερα μεγάλα, ψηλοτάβανα δωμάτια, στα οποία διατηρούνται τα αρχικά χρώματα και οροφοδιακόσμηση. Υπάρχουν βεβαίως και βοηθητικοί χώροι. Πρόκειται για ένα στυλ που είχε διαδοθεί μέσω πολλών έντυπων εκδόσεων τα οποία κυκλοφόρησαν ευρέως σε Ευρώπη και Αμερική. Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο αρχιτεκτόνημα διακρίνονται οι  επιρροές αυτές με βάση τόσο την πολύπλοκη διαμόρφωση της κάτοψης όσο και τις επιμέρους διακοσμητικές μορφές, που βασίζονται κυρίως στην χρήση διάτρητων ξύλινων στοιχείων, τα οποία κοσμούν ως δαντέλλα την κύρια όψη της οικίας. Περιβάλλεται όμως και από  μεγάλο κήπο.
Το 1907, τρία χρόνια μετά το θάνατο του Παύλου Μελά, ο Ίωνας Δραγούμης δημοσίευσε με το ψευδώνυμο «Ίδας» το βιβλίο «Μαρτύρων και ηρώων αίμα», όπου διηγείται την πορεία και τη δράση του στη Μακεδονία. Πολύ πριν από την ένταξη της Μακεδονίας στο ελληνικό κράτος, ο Παύλος Μελάς είχε γίνει εθνικός ήρωας και σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα.

Φωτογραφίες της οικογένειας Μελά στο σπίτι της Ναταλίας Ιωαννίδη

 Ο ίδιος ο  Μελάς στις 21 Αυγούστου 1904 έχοντας φύγει για την αποστολή του είχε φωτογραφηθεί από το Λαρισαίο φωτογράφο Γεράσιμο Δαφνόπουλο, ένοπλος και ένστολος, ενδεδυμένος το μαύρο κεντητό ντουλαμά. Και το πρώτο αντίτυπο της φωτογραφίας  το έστειλε στη σύζυγό του, «υπό τον όρον να μην ιδή το φως της ημέρας», αλλά να μείνει ως ανάμνηση για την ίδια και τα παιδιά του, αν έχανε τη ζωή του στην αποστολή του. «Θα ήταν «κωμικό» και «μαρτύριο», έγραψε, εάν επέστρεφε άπρακτος, να βλέπει «την φάτσαν του έτσι μασκαρεμένην».
Η ίδια φωτογραφία σε μεγέθυνση βρίσκεται σήμερα στην είσοδο της οικίας της κυρίας Ναταλίας Ιωαννίδη, η οποία με την παραχώρηση του οικήματος δήλωσε ότι «τώρα το σπίτι του Παύλου Μελά βρίσκεται στα καλύτερα και αρμοδιότερα χέρια, πράγμα που θα του έδινε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση».

Επίσκεψη των υπουργών Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή στην οικία του Παύλου Μελά στη Κηφισιά με την εγγονή του Παύλου Μελά Ναταλία Ιωαννίδη

Η οικία Μελά κομμάτι από τη ζωή ενός σπουδαίου Έλληνα και μακεδονομάχου, που θυσιάστηκε στα 34 του χρόνια, θα παραδοθεί στη Σχολή Ευελπίδων στις 14 Οκτωβρίου. Είναι η ημέρα που συμπληρώνονται 116 χρόνια από τον θάνατο του στη Σιάτιστα, από πυρά οθωμανικού αποσπάσματος, αν και παραμένουν  αδιευκρίνιστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σωτηρία για την οικία Παύλου Μελά στην Κηφισιά – Αποκατάσταση από το υπουργείο Πολιτισμού και δωρεά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας"

Η Μενδώνη τοποθέτησε υπόδικο ως προϊστάμενο στη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου (έγγραφο)

 
«Με απόφαση της η υπουργός Πολιτισμού τοποθέτησε πριν από λίγες ημέρες στη θέση προϊσταμένου διεύθυνσης της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού πρόσωπο το οποίο έχει εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη αναφορικά με την σκανδαλώδη υπόθεση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα του documentonews.gr.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα:
Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα από τα 17 πρόσωπα τα οποία αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για κακοδιαχείριση στο Ταμείο με τη ζημία να ανέρχεται σε περίπου 200.000 ευρώ. Τα 17 αυτά πρόσωπα είχαν διατελέσει μέλη του Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού κατά τη χρονική περίοδο 2012-2014. Την ποινική δίωξη σε βάρος τους είχε ασκήσει η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, μετά από έρευνα που διενήργησε με αφορμή την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με πλαστογραφημένες αιτήσεις για δάνεια και οικονομικά βοηθήματα δήθεν δικαιούχων που όμως δεν είχαν υποβάλλει ποτέ τις σχετικές αιτήσεις. Τα χρήματα σύμφωνα με την κατηγορία ενθυλάκωναν τα διωκόμενα μέλη του Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού κατά τη χρονική περίοδο 2012-2014 καθώς οι δήθεν δικαιούχοι βεβαίωσαν ότι ουδέποτε έλαβαν τα χρήματα που είχαν εκταμιευθεί.
Οι ποινικές διώξεις αφορούν στα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και της εγκληματικής οργάνωσης και ασκήθηκαν αφού πρώτα οι εμπλεκόμενοι είχαν δώσει ανωμοτί εξηγήσεις καθώς είχαν κληθεί ως ύποπτοι για τη διάπραξή τους.
Υπεράνω Δικαιοσύνης η Μενδώνη
Παρά τις ποινικές διώξεις η υπουργός Πολιτισμού προχώρησε στην τοποθέτηση του συγκεκριμένου προσώπου σε αυτή τη νευραλγική θέση στο υπουργείο Πολιτισμού. Ένα πολιτικό πρόσωπο δηλαδή και μάλιστα υπουργός Πολιτισμού αδιαφορεί παντελώς για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και κλείνει το «μάτι» σε όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν παραβεί τα καθήκοντά τους κατά το παρελθόν. Το περιβόητο επιτελικό κράτος της διαφάνειας που ευαγγελίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει περίπατο μαζί και το καλό παράδειγμα προς τους πολίτες αυτής της χώρας, καθώς επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι τα πολιτικά πρόσωπα σε αυτή τη χώρα ψηφίζουν νόμους απλά για να μην τους εφαρμόζουν οι ίδιοι στη συνέχεια.
Αψήφησε τις οδηγίες Γεραπετρίτη
Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η Λίνα Μενδώνη λειτουργεί προκλητικά με αποφάσεις της με δοκιμασμένες παλαιοκομματικές συνταγές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όσα έγιναν στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη με τις οδηγίες που είχε αποστείλει προς τα γραφεία υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Οι οδηγίες αφορούσαν στην «εφαρμογή του άρθρου 109 του ν. 4622/2019 (Α’ 133) σχετικά με την αρμοδιότητα των Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων των Υπουργείων για την τελική υπογραφή ατομικών διοικητικών πράξεων», του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος. Οι οδηγίες Γεραπετρίτη προέβλεπαν μεταξύ άλλων πως ατομικές και διοικητικές πράξεις «ανατίθενται απευθείας, στους Προϊσταμένους των Γενικών Διευθύνσεων του οικείου Υπουργείου, οι οποίοι επιλέγονται και τοποθετούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του υπαλληλικού Κώδικα».
Παρά τις οδηγίες η Λίνα Μενδώνη φρόντισε δύο ημέρες πριν αποσταλούν να αλλάξει τους Διευθυντές Υπηρεσιών που δεν της ήταν αρεστοί, όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μετακίνηση της Αγγελικής Σγούρα από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού της Γ.Δ.Δ.Υ.Η.Δ. στη Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης της Γ.Δ.Σ.Π, με απόφαση της Λίνας Μενδώνη. Πρόκειται για μία υπάλληλο η οποία είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή έπειτα μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται από το Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.
Η κυρία Σγούρα απέστειλε μάλιστα ανοιχτή επιστολή προς την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου ΠΕ Διοικητικών ΥΠΠΟΑ, Αγγελική Παπανδρέου, με την οποία ενημερώνει για τη μετακίνηση της με απόφαση της κυρίας Μενδώνη. Με την επιστολή η κυρία Σγούρα ζητούσε μάλιστα από την πρόεδρο να πάρει θέση. Τη μετακίνηση της κυρίας Σγούρα κατήγγειλε επίσης σε ανακοίνωσή του και ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής Στερεάς και Νήσων.
Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι Γενικοί Διευθυντές του υπουργείου Πολιτισμού είχαν λάβει προφορικές εντολές να μην εφαρμόζουν οι ίδιοι την τελική υπογραφή ατομικών διοικητικών πράξεων αλλά να τις προωθούν στο υπουργικό γραφείο.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Μενδώνη τοποθέτησε υπόδικο ως προϊστάμενο στη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου (έγγραφο)"

Κορωνοϊός: Μόλις δύο νέα κρούσματα και κανένας θανάτος - 13 οι διασωληνωμένοι

Μόνο 2 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2917, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 636 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1696 (58.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δεκατρείς πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

106 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 180518 κλινικά δείγματα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Μόλις δύο νέα κρούσματα και κανένας θανάτος - 13 οι διασωληνωμένοι"

Διαμαρτυρία του Ρουβίκωνα έξω από το Μαξίμου

Παρέμβαση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας έξω από το Μαξίμου το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άτομα του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια που ανέγραφαν «Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Τα άτομα επέβαιναν σε 15 με 20 μηχανάκια τα οποία διέσχισαν την Ηρώδου Αττικού. Η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές, μέχρι στιγμής.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία του Ρουβίκωνα έξω από το Μαξίμου"

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Δικαίωμα της Άλωσης η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε για τη φιέστα στην Αγιά Σοφιά με αφορμή την 567η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Σε ομιλία του στα εγκαίνια νοσοκομείου, ο Τούρκος πρόεδρος είπε:

«O Mωάμεθ Β’ όταν μπήκε στην Πόλη δεν τον υποδέχθηκαν ως κατακτητή, αλλά ως σωτήρα, που τον περίμεναν. Η Αγία Σοφία αντί να κατεδαφιστεί με ένα θρησκευτικό μίσος, καλλωπίστηκε περισσότερο και ως δικαίωμα Άλωσης προσφέρθηκε στους μουσουλμάνους. Δεν άγγιξαν άλλα θρησκευτικά μνημεία και αφέθηκαν να υπάρχουν αναποκρινόμενα στις ανάγκες».

Ο Ερντογάν, επιχείρησε μάλιστα να περάσει στην αντεπίθεση, λέγοντας:

«Εντούτοις, σε σημεία που αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε πριν από έναν αιώνα, τα θρησκευτικά μας μνημεία και σύμβολα εξαφανίστηκαν. Κοιτάξτε σήμερα στην Αθήνα, δεν έχουμε ένα δικό μας τζαμί. Όλα έγιναν ένα με το έδαφος. Όμως εμείς στην Κωνσταντινούπολη δεν κάναμε κάτι τέτοιο».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Δικαίωμα της Άλωσης η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί"

Μεταναστευτικό: Μόλις 204 μετανάστες έφτασαν συνολικά στην Ελλάδα τον Μάιο – 16.000 αποφάσεις σε αιτήματα ασύλου

Θετική κρίνουν στην κυβέρνηση την πορεία του μεταναστευτικού τους τελευταίους τρεις μήνες, καθώς οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί αρκετά ενώ έχει αυξηθεί εντυπωσιακά ο ρυθμός με τον οποίο βγαίνουν οι αποφάσεις στα αιτήματα ασύλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι κυβερνητικές πηγές, εχει επιτευχθεί μείωση των μεταναστευτικών ροών αφού σήμερα, οι ροές -στα νησιά και στον Έβρο- ακολουθούν μια συνεχή πτωτική πορεία. Συγκεκριμένα -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- σημειώθηκε μείωση τον Απρίλιο του 2020, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019 της τάξεως του 97,26%, ενώ το Μάιο έχουν μειωθεί, σε σχέση με το 2019, κατά 91% οι αφίξεις. Αναλυτικά, τον Απρίλιο του 2019 κατέφθασαν στη χώρα μας 2.773 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ το 2020 μόλις 76. Αντίστοιχα, το Μάιο του 2019 αφίχθησαν 3.141 άτομα, ενώ τον Μάιο του 2020 έχουν καταφθάσει συνολικά 204.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης, οι κυβερνητικές πηγές εκτίμησαν ότι έχουν περιοριστεί αισθητά:

«H εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας, τόσο στους διαμένοντες, όσο και στις όμορες περιοχές, προϋποθέτει τη δημιουργία των κλειστών ελεγχόμενων δομών. Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στα 3 εκατ. των 5 νησιών του Αν. Αιγαίου (Σάμος, Κως, Λέρος). Βρισκόμαστε σε διαδικασία διαβούλευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε Χίο και Λέσβο» ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές και προσέθεσαν:

«Συνεχίζεται η οικονομική ενίσχυση των δήμων, εντός των διοικητικών ορίων των οποίων βρίσκονται δομές φιλοξενίας. Διετέθησαν ανταποδοτικά τέλη ύψους 2.778.202 ευρώ συνολικά στους δήμους για το α’ τρίμηνο του 2020, ενώ είχαν ήδη χορηγηθεί 9.491.400 ευρώ για το 2019 στους δήμους. Συνολικά, οι δικαιούχοι δήμοι έλαβαν 12.269.602 ευρώ.

-Συστάθηκε «Ταμείο Αλληλεγγύης» στο οποίο έχουν διατεθεί 25 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση έργων σε δήμους

-Τερματίζεται, εντός του έτους, η λειτουργία 60 δομών που στεγάζονται σε ξενοδοχειακές μονάδες από τις 93 δομές στις οποίες φιλοξενούντο το 8% περίπου του μεταναστευτικού πληθυσμού».

Παράλληλα έκαναν λόγο για αποσυμφόρηση νησιών, αφού -όπως ανέφεραν- «οι διαμένοντες στα ΚΥΤ νήσων έχουν μειωθεί κατά 15% μέχρι σήμερα από την αρχή του έτους. Συνολικά 13.000 άτομα έχουν μεταφερθεί από 1η Ιανουαρίου του 2020 από τα νησιά προς την ενδοχώρα. Έχουν απορροφηθεί οι αυξημένες ροές του πρώτου διμήνου. Σήμερα στα 5 νησιά βρίσκονται 36.276 από 42.000 που ήταν αρχές Ιανουαρίου».

Αναφορικά με τις διαδικασίες παροχής ασύλου, αυτές επιταχύνθηκαν καθώς σημειώθηκε σημαντική αύξηση του ρυθμού έκδοσης αποφάσεων από περίπου 4.000 κατά μέσο όρο το μήνα το 2019, σε 7.000 τον Μάρτιο, 16.000 τον Απρίλιο.

«Κινούμαστε σε αντίστοιχο ρυθμό τώρα και το Μάιο του 2020. Αποτέλεσμα η μείωση του χρονικού διαστήματος έκδοσης απόφασης α’ βαθμού από 185 μέρες σε 25 ημέρες. Έχουμε ήδη εκδώσει από την 1η Ιανουαρίου 11.000 αρνητικές αποφάσεις ασύλου, ώστε να επιταχυνθούν και οι διαδικασίες επιστροφών/απελάσεων. Συνολικά, από την 01/01/20, πραγματοποιήθηκαν 139 απελάσεις και 861 εθελούσιες -μέσω ΔΟΜ- επιστροφές. Έχει προγραμματιστεί, εντός της επόμενης εβδομάδας, η πρώτη πιλοτική -μετά κορονοϊού- επιστροφή 40 ατόμων» τόνισαν οι κυβερνητικές πηγές.

Επισήμαναν ότι υπαρκτό πρόβλημα αποτελεί ο υπερκορεσμός των νησιωτικών δομών φιλοξενίας, και σημείωσαν ότι δημιουργούνται 11.237 νέες θέσεις φιλοξενίας στην ενδοχώρα σε υπάρχουσες δομές, χωρίς να κατασκευαστούν νέες.

«Συνολικά, από την 01-06-2020, αναμένεται ότι θα αποχωρήσουν σταδιακά από το πρόγραμμα «ESTIA» 11.237 άτομα. Ο νόμος έχει ψηφιστεί από τον Νοέμβριο του 2019 με αρχικό χρόνο εφαρμογής τον Μάρτιο. Παρατάθηκε μέχρι 31 Μαΐου λόγω Covid-19, άρα υπήρξε επαρκής χρόνος προετοιμασίας.

Οι 11.237 αποχωρούντες είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες. Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, δικαιούνται προστασίας στην Ελλάδα με βάση το Διεθνές Δίκαιο, έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις».

Κατά τις ίδιες πηγές, αυτό συνεπάγεται την απρόσκοπτη πρόσβαση τους στις υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους.

Ειδικότερα όπως επισημαίνουν:

Η κοινωνική ένταξή τους επιτυγχάνεται μέσα από το πρόγραμμα ‘Helios», το οποίο επικεντρώνεται στην στήριξη στην στέγαση, την απασχόληση και την ενσωμάτωση δικαιούχων διεθνούς προστασίας (πρόσφυγες) και χρηματοδοτείται από τους πόρους που έχουν διατεθεί στη χώρα μας από τη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (Directorate General Migration and Home Affairs of the European Commission-DG HOME). Η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος από 01/06/19 έως 30/11/20, ανέρχεται σε 47.168.302,92 ευρώ.

Εγγραφή σε κοινωνικές υπηρεσίες (μητρώα ΟΑΕΔ, λήψη Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης-ΑΜΚΑ και Αριθμού Φορολογικού Μητρώου-ΑΦΜ).

Πρόσβαση στην αγορά εργασίας (μετά το πέρας 6 μηνών από τη λήψη δελτίου αιτούντος διεθνούς προστασίας και σε περίπτωση που δεν έχει εξεταστεί το αίτημά του, προβλέπεται η πρόσβαση του αιτούντος ασύλου σε μορφές εξαρτημένης εργασίας, ήτοι πολύ πριν τη λήψη απόφασης ασύλου για όσους είναι ήδη στη χώρα πριν από το 2020).

Σχεδιασμό νέων ή προσαρμογή υπαρχόντων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των δικαιούχων διεθνούς προστασίας σε αυτά.

Εξασφάλιση πρόσβασης αναγνωρισμένων προσφύγων σε κοινωνικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ (ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα κ.ά.).

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταναστευτικό: Μόλις 204 μετανάστες έφτασαν συνολικά στην Ελλάδα τον Μάιο – 16.000 αποφάσεις σε αιτήματα ασύλου"

Κορωνοϊός: Περισσότερα από 6.075.070 κρούσματα παγκοσμίως, 369.086 θάνατοι

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 369.086 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από τον Δεκέμβριο του 2019 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) με βάση επίσημες πηγές.

Περισσότερα από 6.075.070 κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί επισήμως σε 196 χώρες και εδάφη από τα οποία τουλάχιστον 2.502.600 θεωρείται σήμερα ότι έχουν ιαθεί.

Η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο είναι οι ΗΠΑ με 103.781 νεκρούς από τον Φεβρουάριο που σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος.

Ακολουθεί η Βρετανία (38.376 νεκροί), η Ιταλία (33.340 νεκροί), η Βραζιλία (28.834 νεκροί) και η Γαλλία (28.771 νεκροί).

Η Κίνα (εξαιρουμένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο), απ΄όπου ξεκίνησαν τα κρούσματα, έχει καταγράψει 4.634 νεκρούς.

Χθες η Ρουάντα ανακοίνωσε τον πρώτο νεκρό από κορωνοϊό στο έδαφός της.

Σήμερα στην Ευρώπη ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 177.780, στις ΗΠΑ και στον Καναδά σε 177.780 , στην Λατινική Αμερική και την Καραϊβική 50.631, στην Ασία 16.134, στην Μέση Ανατολή 9.437, στην Αφρική 4.056 και στην Ωκεανία 132.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Περισσότερα από 6.075.070 κρούσματα παγκοσμίως, 369.086 θάνατοι"

Ένταση και χημικά στη Μαλακάσα: Διαμαρτυρίες κατοίκων για τους μετανάστες - Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, πέντε προσαγωγές

Επεισοδιακή τροπή πήρε το μεσημέρι της Κυριακής η συγκέντρωση κατοίκων της Μαλακάσας που διαμαρτύρονται για τις δύο δομές μεταναστών (hot spot) στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή επιχείρησαν να κλείσουν – σε ένδειξη διαμαρτυρίας – την Εθνική Οδό. Ωστόσο, στο σημείο αυτό παρενέβη η ΕΛ.ΑΣ εμποδίζοντάς τους.
Ακολούθησε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν τελικά χρήση χημικών για να εκτονωθεί η κατάσταση.
Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και πέντε άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αρχικά κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στον παράδρομο της εθνικής οδού και κατευθύνθηκαν προς τη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας. Αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο τους εμπόδισαν να φτάσουν στη δομή και οι κάτοικοι επέστρεψαν στην εθνική οδό και επιχείρησαν να την αποκλείσουν.
Οι κάτοικοι της Μαλακάσας είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση στην περιοχή τους από τις δύο δομές στις οποίες φιλοξενούνται περίπου 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Μόλις την περασμένη Κυριακή μετανάστες βγήκαν στην κεντρική πλατεία της περιοχής και συνεπλάκησαν μεταξύ τους με καδρόνια.

«Κάνουν μπάρμπεκιου στο δάσος - Θα καεί η Πάρνηθα»

Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι στη Μαλακάσα, καθώς, όπως κατήγγειλε πρόσφατα ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Κωνσταντίνος Λίτσας, η κατάσταση με τις δομές μεταναστών «είναι ανεξέλεγκτη». Σύμφωνα, μάλιστα, με το ρεπορτάζ στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, μετανάστες την Κυριακή ενεπλάκησαν σε συμπλοκή με καδρόνια στην κεντρική πλατεία, ενώ κάποιοι άλλοι έστησαν… υπαίθριο μπάρμπεκιου στο δάσος, με την πυροσβεστική να σπεύδει να σβήσει τα… κάρβουνα.
 «Στο χωριό υπάρχουν περίπου 400 κάτοικοι και συνολικά στις δύο δομές περίπου 4.000 μετανάστες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος και πρόσθεσε: «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Υπήρχε δέσμευση του κυρίου Μηταράκη ότι θα είναι κλειστή η δεύτερη δομή που έφτιαξαν, αλλά ξαφνικά άνοιξε και 3.500 – 4.000 μετανάστες βρίσκονται στη Μαλακάσα». Όπως είπε, οι μετανάστες κυκλοφορούν ελεύθεροι την ημέρα και μόνο το βράδυ φυλάσσεται η δομή.
«Βοηθήσαμε πέντε χρόνια το μεταναστευτικό, κάναμε το χρέος μας να δεχτούμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όμως όλα έχουν ένα όριο», πρόσθεσε και τόνισε: «Θα καεί η Πάρνηθα».

229 αφίξεις στη Λέσβο τον Μάιο

Συνολικά 229 πρόσφυγες και μετανάστες με έξι βάρκες έφτασαν στη Λέσβο τον Μάιο.
Η τελευταία βάρκα με 54 επιβαίνοντες έφθασε στην περιοχή Τσόνια στη βορειοανατολική Λέσβο χθες Σαββάτο. Δεδομένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19 έχουν μεταφερθεί στην καραντίνα στα Μεγάλα Θέρμα της βόρειας Λέσβου και έχουν τεθεί σε απομόνωση. Χωριστά έχουν τεθεί τέσσερις από αυτούς που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό παρέμειναν όμως ασυμπτωματικοί.
Ας σημειωθεί ότι στα άλλα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου οι ροές προσφύγων και μεταναστών είναι μηδενικές.
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση και χημικά στη Μαλακάσα: Διαμαρτυρίες κατοίκων για τους μετανάστες - Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, πέντε προσαγωγές"

“Καλπάζει” ο κορονοϊός στη Λατινική Αμερική – Πάνω από 50.000 νεκροί

Ξεπέρασαν τους 50.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό στη Λατινική Αμερική, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης πλησιάζει το ένα εκατομμύριο, καθώς η Βραζιλία, η Χιλή, το Μεξικό και το Περού -οι χώρες που δέχονται τα βαρύτερα πλήγματα- δυσκολεύονται να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι θάνατοι στη Λατινική Αμερική εξαιτίας της COVID-19 έφθασαν τους 50.105, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης ανέρχονταν σε 976.425. Η Βραζιλία καταγράφει πάνω από τους μισούς θανάτους και πάνω από τα μισά κρούσματα στην περιοχή.

Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν χθες, Σάββατο, ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψαν άλλους 364 θανάτους, με το σύνολο να αγγίζει πλέον το όριο των 10.000, και 2.885 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί επίσημα πως έχουν προσβληθεί να πλησιάζει το όριο των 90.000.

Όπως καταγράφουν τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού έφθασε χθες τους 9.779 νεκρούς επί συνόλου 87.512 κρουσμάτων μόλυνσης.

Νέο θλιβερό ρεκόρ στο Περού

Το Περού, η χώρα της Λατινικής Αμερικής που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία του κορονοϊού, ξεπέρασε χθες το όριο των 155.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης, καθώς κατέγραψε νέο θλιβερό ρεκόρ, 7.386 νέα σε 24 ώρες.

«Υποβάλαμε σε τεστ πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους» αφότου εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, την 6η Μαρτίου, και «οι 155.671 διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί», ανακοίνωσε ο περουβιανός πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα, που εκφράστηκε την 76η ημέρα επιβολής των μέτρων περιορισμού για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται πλέον σε 4.371 στη χώρα των 33 εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς άλλοι 141 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 σε 24 ώρες, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Η αύξηση καταγράφηκε ενώ οι περουβιανές αρχές διατείνονται ότι σταθεροποιούν την επιδημιολογική κατάσταση.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι τεράστιες. Βρισκόμαστε καθ’ οδόν προς τον περιορισμό της επιδημίας (…) και της σταδιακής επανέναρξης των δραστηριοτήτων μας, όπως μπορούν να διαπιστώσουν οι πολίτες», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Βισκάρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "“Καλπάζει” ο κορονοϊός στη Λατινική Αμερική – Πάνω από 50.000 νεκροί"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news