facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Ιταλία: Τέλος από 11 Φεβρουαρίου στην υποχρεωτική μάσκα στους ανοιχτούς χώρους

Όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο Ιταλός υφυπουργός υγείας Αντρέα Κόστα, από τις 11 Φεβρουαρίου θα πάψει να είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας στους ανοικτούς χώρους των περισσότερων περιφερειών.

«Πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας, με παραλήπτες όλους τους Ιταλούς», πρόσθεσε ο Κόστα. Η απόφαση αυτή, αναμένεται να ισχύσει, αρχικά, στις λευκές ζώνες ( δηλαδή τις περιφέρειες με τα λιγότερα κρούσματα) αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός υπογράμμισε ότι «δεν βλέπει μεγάλες διαφορές με τις κίτρινες και πορτοκαλί ζώνες, διότι η εμβολιαστική εκστρατεία πάει πολύ καλά».

Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στην σταδιακή χαλάρωση των μέτρων προστασίας που ανακοίνωσε, την περασμένη εβδομάδα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία τα περιστατικά κορονοϊού είναι 41.247, με 326 θανάτους. Στο σύνολο των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν (393.663) θετικό προέκυψε το 10,4%, ποσοστό το οποίο επιβεβαιώνει την πτωτική τάση των τελευταίων ημερών.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, τέλος, βρίσκονται 1.423 ασθενείς με covid 19 (8 λιγότεροι από χθες) και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 18.675 ασθενείς, δηλαδή 177 περισσότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Τέλος από 11 Φεβρουαρίου στην υποχρεωτική μάσκα στους ανοιχτούς χώρους"

Καιρός αύριο: Χιόνια πάλι σε Αττική, Θεσσαλονίκη – Βοριάδες 10 μποφόρ θα σαρώσουν τη χώρα

Αγριεύει πολύ ο καιρός αύριο, Τρίτη (08.02.2022). Κύρια χαρακτηριστικά της νέας σφοδρής κακοκαιρίας θα είναι οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, οι κατά τόπους χιονοπτώσεις και η απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 10 μποφόρ θα πνέουν σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική χώρα, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν πρόσκαιρα στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Εύβοιας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και δε θα ξεπεράσει στη βόρεια Ελλάδα και τα κεντρικά της ανατολικής χώρας τους 06 με 10 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 12 βαθμούς. Στις Κυκλάδες, στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς αλλά σε αυτές τις περιοχές η πτώση θα είναι αισθητή από το απόγευμα.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα νότια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα, κυρίως στα ανατολικά, 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλλάσια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά-ημιορεινά των υπόλοιπων περιοχών, κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, γρήγορα στη δυτική και στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και από το μεσημέρι βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και τοπικά τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία έως 9 μποφόρ. Εξασθένηση από αργά το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν γρήγορα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και, κυρίως στο Ιόνιο, πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα βόρεια χιονόνερο και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις Σποράδες και τα θαλάσσια και παραθαλάσσια της Θεσσαλίας θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, σταδιακά στην ανατολική Στερεά και από αργά το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα, κυρίως στα ανατολικά, 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα χιονόνερο και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα ενταθούν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 και από το μεσημέρι βόρειοι 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή πτώση από το απόγευμα.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα χιονόνερο στα βόρεια.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που γρήγορα στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα στραφούν σε βόρειους 8 με 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή πτώση από νωρίς το απόγευμα στα βόρεια.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Οι βροχές που θα είναι κατά τόπους ισχυρές, το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Χιόνια πάλι σε Αττική, Θεσσαλονίκη – Βοριάδες 10 μποφόρ θα σαρώσουν τη χώρα"

Χιόνια στην Αθήνα - Αττική Οδός: Ως τις 11 Φεβρουαρίου ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αποζημιώσεων

Ανοιχτή έως και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 17:00, θα παραμείνει η Πλατφόρμα Καταχώρησης Αιτημάτων της Αττικής Οδού, μέσω του site της www.aodos.gr (στην ειδική ενότητα με τίτλο «Χιονόπτωση 24.1.2022»), για τους οδηγούς των οποίων τα οχήματα αποκλείστηκαν στον αυτοκινητόδρομο τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης που έπληξε το λεκανοπέδιο.

Επισημαίνεται ότι η καταχώρηση της αίτησης στην πλατφόρμα είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως οποιασδήποτε άλλης αίτησης έχει σταλεί ηλεκτρονικά έως τώρα, ενώ, η εταιρεία θα ενημερώσει απευθείας τους αιτούντες για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Οι πολίτες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, καλούνται να δηλώσουν στοιχεία του οχήματός τους, τις εισόδους και εξόδους από τις οποίες μπήκαν και εξήλθαν, καθώς και την ώρα εισόδου και εξόδου από αυτές. Θα τους ζητηθούν επίσης να δώσουν τηλέφωνο, mail και τραπεζικό λογαριασμό.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χιόνια στην Αθήνα - Αττική Οδός: Ως τις 11 Φεβρουαρίου ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αποζημιώσεων"

Συστάσεις από τη Νέα Οδό για έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Η Νέα Οδός, ενημερώνει με ανακοίνωση της τους οδηγούς ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από το απόγευμα της Δευτέρας 7/2 και έως την Τετάρτη 9/2 προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 με 10 μποφόρ, τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, και τις πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις σε κεντρικά και βόρεια.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σταδιακά, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και τη Στερεά. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ, ενώ χρήσιμες συμβουλές για το φαινόμενο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Νέα Οδός, τονίζει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και το σύνολο των ανθρώπων και του μηχανισμού μας, βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.

Η εταιρεία συνιστά στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης εντόνων καιρικών φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν:

* Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ (Μεταμόρφωση Αττικής-Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για την Ιόνια Οδό(Αντίρριο-Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).

* Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους.

* Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.

* Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075

Σχετικά με την οδήγηση υπό βροχή υπενθυμίζει ότι:

* Ελέγχουμε συχνά τους καθρέφτες και χρησιμοποιούμε πάντα τα προειδοποιητικά φωτεινά σήματα του αυτοκινήτου μας για αλλαγή πορείας ή στάση.

* Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάβουμε τα μικρά φώτα πορείας του αυτοκινήτου για να μπορούν όλοι οι οδηγοί να μας βλέπουν στις κακές συνθήκες ορατότητας.

* Αποφεύγουμε τους γρήγορους και απότομους χειρισμούς στο τιμόνι, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί υποστροφή ή υπερστροφή ανάλογα με την περίσταση.

* Αποφεύγουμε να ακολουθούμε μεγάλα αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία κλπ. καθώς το νερό που πετάγεται από τα ελαστικά τους μας μειώνει την ορατότητα.

Σχετικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων η εταιρεία υπενθυμίζει ότι:

* Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.

* Η ταχύτητά μας με χρήση αλυσίδων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα.

* Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.

Η Νέα Οδός τονίζει ότι χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Κλείνοντας παρακαλεί όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις της Τροχαίας που είναι και η καθ΄ύλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Κεντρική Οδός.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συστάσεις από τη Νέα Οδό για έκτακτα καιρικά φαινόμενα"

Απόδραση στα Χανιά: Εντοπίστηκαν οι τρεις από τους πέντε βαρυποινίτες - Σε διαθεσιμότητα 3 αστυνομικοί και ΕΔΕ για 5

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της απόδρασης των 5 βαρυποινιτών από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του cretapost, φαίνεται ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις από τους πέντε κρατουμένους.

Μάλιστα, πρόκειται για τον 43χρονο Αλβανό που ήταν μέλος της σπείρας των ένοπλων ληστών της Αττικής, για τον 29χρονο Αλβανό που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και τον 32χρονο Αλβανό που είχε καταδικαστεί για ληστεία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, φαίνεται ότι η παρέα των πέντε «χωρίστηκε» μετά που απέδρασε από τα κρατητήρια με τους τρεις να μεταφέρονται με κλεμμένο όχημα στο Ηράκλειο. Μάλιστα, το παράτησαν στη Χανιόπορτα και διέφυγαν πεζοί. Οι αστυνομικοί αρχικά εντόπισαν το εγκαταλελειμμένο όχημα ενώ λίγα λεπτά αργότερα βρήκαν και τους τρεις ληστές σε κοντινό δρόμο τους οποίους και ακινητοποίησαν συλλαμβάνοντάς τους. Σε έλεγχο που τους έκαναν οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν ένα μαχαίρι και μικροποσότητα χασίς και ηρωίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύλληψη έγινε από τους άνδρες της Υ.Α. Ηρακλείου και τους επίλεκτους της ΕΚΑΜ ενώ οι ίδιες πηγές ενημέρωσης κάνουν λόγω πως οι 3 στη θέα των αστυνομικών που τους είχαν περικυκλώσει, δεν έφεραν αντίσταση.

Αναζητούνται οι υπόλοιποι δύο

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δύο βαρυποινιτών.

Αυτοί που ακόμα αναζητούνται είναι ο 34χρονος Πακιστανός που είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια για τρεις ανθρωποκτονίας καθώς και ο 34χρονος Αλβανός που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως αναφέρουν πηγές στο cretapost, οι τρεις βαρυποινίτες που εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο ισχυρίστηκαν ότι οι υπόλοιποι δύο βαρυποινίτες έμειναν στα Χανιά, κάτι το οποίο εξετάζεται και πως δεν γνωρίζουν που μπορεί να βρίσκονται.

Δείτε από που το έσκασαν και πως

Από αυτό το παράθυρο που βρίσκεται στο χώρο της τουαλέτας κατάφεραν να αποδράσουν οι πέντε βαρυποινίτες από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα πήραν τη σιδερένια μπάρα ασφαλείας των κρατητηρίων και κατάφεραν όπως θα δείτε και στη φωτογραφία, όχι μόνο να σπάσουν και να λυγίσουν τα σίδερα αλλά και να αποκολλήσουν κομμάτι τσιμέντου του παραθύρου.

kratitiria

Το πέρασμα ήταν αρκετό για να καταφέρουν να περάσουν στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου και εν συνεχεία να πηδήξουν το φράκτη και να φύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό ούτε οι αστυνομικοί των κρατητηρίων ούτε όσοι είχαν βάρδια σκοπού στο Μέγαρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις εκ των πέντε βαρυποινιτών σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost κάνουν εργασίες που σχετίζονται με σίδερα και σωληνώσεις. Το να πάρουν τη σιδερένια ράβδο και να λυγίσουν τα κάγκελα ήταν κάτι εύκολο όπως αποδείχθηκε γι’ αυτούς λόγω επαγγέλματος.

Ποιοι είναι οι 5 βαρυποινίτες

Σεσημασμένοι κακοποιοί που έχουν εμπλακεί σε ανθρωποκτονίες, σε ένοπλες ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών είναι οι πέντε βαρυποινίτες που σήμερα τα ξημερώματα απέδρασαν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ανάμεσα σε αυτούς, είναι και το μέλος της σπείρας των ενόπλων ληστών που “χτυπούσαν” σπίτια στην Αττική.

Τα μέλη της σπείρας διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε οικίες στην Αττική και στην Περιφέρεια.

Απαρτίζονταν από 17 συνολικά άτομα, ένας εκ των οποίων είναι ο δραπέτης των Χανίων από την Αλβανία, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης φαίνεται ότι έχει διαπράξει και ληστεία μετά φόνου.

Μάλιστα τα στοιχεία του και η φωτογραφία του είχαν δοθεί τότε στη δημοσιότητα, το Μάιο του 2016, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών .

Επικίνδυνος χαρακτηρίζεται και ένας 34χρονος Πακιστανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια για τρεις ανθρωποκτονίες.

Αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι πέντε κρατούμενοι είναι:

34χρονος Πακιστανός: Έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια, για τρεις ανθρωποκτονίες.

1

43χρονος Αλβανός: Ήταν μέλος της σπείρας των ένοπλων ληστών που «χτυπούσαν» σπίτια στην Αττική και συμμετείχε σε ληστεία μετά φόνου. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια.

2

29χρονος Αλβανός: Έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

3

34χρονος Αλβανός: Έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

4

32χρονος Αλβανός: Έχει καταδικαστεί για ληστεία.

5

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί των κρατητηρίων

Το αρχηγείο της αστυνομίας διέταξε ΕΔΕ σε βάρος πέντε αστυνομικών ενώ την ίδια ώρα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί των κρατητηρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος πέντε (5) αστυνομικών (Αξιωματικού και τεσσάρων (4) κατωτέρων) του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, σχετικά με περιστατικό απόδρασης πέντε (5) κρατουμένων, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Επιπλέον, σε βάρος τριών εξ’ αυτών (Αξιωματικού και δύο (2) κατωτέρων) ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόδραση στα Χανιά: Εντοπίστηκαν οι τρεις από τους πέντε βαρυποινίτες - Σε διαθεσιμότητα 3 αστυνομικοί και ΕΔΕ για 5"

Κορωνοϊός: Η Σουηδία καταργεί τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Η σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για ξένους υπηκόους που θέλουν να ταξιδέψουν στη Σουηδία από άλλες σκανδιναβικές χώρες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, μετέδωσε το σουηδικό ραδιοφωνικό δίκτυο.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι οι περιορισμοί, που τέθηκαν σε ισχύ για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, θα αρθούν την Τετάρτη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Η Σουηδία καταργεί τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς"

Αγρότες Λάρισας: “Ψίχουλα κοροϊδίας” τα μέτρα στήριξης του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

“Η εξαγγελία των 7 μέτρων στήριξης που στην πλειοψηφία τους δεν είναι νέα, αλλά επανάληψη παλιότερων εξαγγελιών κι αποτελούν ψίχουλα κοροϊδίας” απαντούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ανακοίνωσή τους οι αγρότες από τη Θεσσαλία που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Αθήνας, σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων, από τις 4 Φεβρουαρίου.

Αναφέρουν πως “Όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στα συγκεκριμένα αιτήματα που προβάλλουμε και δεν λύνουν κανένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά δεν μας προσφέρουν καν μια μικρή ανακούφιση.”

Κι η ανακοίνωση συνεχίζει:

“Ας πάρουμε, κατ’ αρχάς, το αίτημά μας για μείωση του κόστους παραγωγής:

Εμείς ζητάμε κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα και η κυβέρνηση εξήγγειλε κάλυψη του 80% για το διάστημα από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβρη του 2021 και του 50% για το Γενάρη και το Φλεβάρη του 2022, διάστημα που οι αρδευτικές ανάγκες είναι πολύ μικρότερες, άρα λιγότερη και η κατανάλωση ρεύματος.

Εμείς ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο και η κυβέρνηση απλώς επαναφέρει παλιότερη απόφασή για επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, όχι για όλους, αλλά για τους νέους αγρότες, όσους ανήκουν σε συλλογικά σχήματα και όσους εντάσσονται σε συμβολαιακή γεωργία περίπου στο 1/3 των αγροτών, όμως όλων των αγροτών τα τρακτέρ καίνε πετρέλαιο. Ο Πρωθυπουργός προεκλογικά τον Μάιο 2019 είχε υποσχεθεί επιστροφή φόρου στα καύσιμα κάθε χρόνο και σε όλους τους αγρότες. Τα 50 εκατομμύρια που εξήγγειλε η κυβέρνηση ως επιστροφή φόρου καυσίμων αφορά μόνο σε μια χρονιά και είναι ξεδιάντροπη κοροϊδία όταν το 2016 που έκοψαν την επιστροφή ήταν 175 εκατομμύρια τον χρόνο. Μην μας πουλάνε το παραμύθι για τις δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας όταν κάθε χρόνο βρίσκουν και δίνουν 370 εκ. ευρώ για επιστροφή στο πετρέλαιο σε εφοπλιστές, ξενοδοχεία, κλινικές κλπ.

Εμείς ζητάμε επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων και η κυβέρνηση ανακοινώνει επιδότηση – κοροϊδία 7% μόνο για τις ζωοτροφές και μόνο για τα έξοδα των κτηνοτρόφων στο διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2022.

Όσο για τον ΦΠΑ το Υπουργείο δεν γνωρίζει αλήθεια ότι είναι ουδέτερος φόρος για όσους κρατάνε λογιστικά βιβλία που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών; Επίσης δεν γνωρίζει πως ο ΦΠΑ στα λιπάσματα ήταν ήδη στο 13% όταν έκαναν την εξαγγελία πως το μειώνουν από 24% στο 13% και μετά το άλλαξαν στο 6%; Είναι τόσο άσχετοι ή στόχο έχουν να πείσουν τον υπόλοιπο κόσμο που δεν γνωρίζει τι ισχύει ώστε να στραφούν ενάντια στους αγρότες και τα μπλόκα μας;

Κουβέντα δε λέει η κυβέρνηση για τα άλλα δύο βασικά αιτήματά μας που αφορούν:      Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλα τα ζημιογόνα αίτια (καιρικά φαινόμενα και νόσους) και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Τιμές στα προϊόντα μας που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα. Μπορούμε να τους στριμώξουμε και να έχουμε αποτελέσματα με τους αγώνες μας. Δυναμώνουμε όλα τα μπλόκα με νέα τρακτέρ.”

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά – θα νικήσουμε!

ΜΠΛΟΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότες Λάρισας: “Ψίχουλα κοροϊδίας” τα μέτρα στήριξης του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης"

Στη φυλακή ο 23χρονος για τη δολοφονία του Άλκη: Ποιους φέρεται να κατονόμασε – «Θέλαμε μόνο να τους εκφοβίσουμε»

Στη φυλακή οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης, στην Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Στην διάρκειας δύο ωρών απολογία του ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Κατά πληροφορίες, δέχθηκε ότι βρισκόταν στην περιοχή όπου συνέβη το άγριο έγκλημα, οδηγώντας ένα από τα τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα με τα οποία οι δράστες μετέβησαν στο σημείο, αλλά αρνήθηκε την ενεργό συμμετοχή του, τόσο στη δολοφονία του 19χρονου όσο και στον τραυματισμό των δύο φίλων του.

«Θέλαμε μόνο να τους εκφοβίσουμε» φέρεται να απολογήθηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τονίζοντας ότι δεν κατάλαβε τι συνέβη κι ότι έμαθε αργότερα στις ειδήσεις για τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου. Ο ίδιος φέρεται δε, να κατονόμασε τους υπόλοιπους δέκα δράστες που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασία, ο συνήγορός του, Θεόδωρος Σιμόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 19χρονου, τονίζοντας ότι κάθε απώλεια σαν κι αυτή του Άλκη «αποτελεί βαθιά πληγή για την ελληνική κοινωνία». «Ο εντολέας μου, με την απολογία του, θέλησε να βοηθήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και στον καταλογισμό της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα από τους εμπλεκόμενους» είπε και πρόσθεσε ότι η «κύρια ανάκριση είναι μακρά».

Για την ίδια υπόθεση θα απολογηθούν τις επόμενες μέρες οκτώ συγκατηγορούμενοί του που συνελήφθησαν χθες Κυριακή σε εκτέλεση ενταλμάτων. Δύο ακόμη πρόσωπα που ταυτοποιήθηκαν για συμμετοχή στην δολοφονική επίθεση αναζητούνται.

Τα κομμάτια της φονικής επίθεσης συνδέουν οι αστυνομικοί

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει προκύψει ότι οι συλληφθέντες για την άγρια δολοφονία, έδρασαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, με ορμητήριο κεντρικό σύνδεσμο οπαδών και επιβαίνοντας σε τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν παρακολουθήσει από βραδύς αγώνα βόλεϊ και στη συνέχεια πήγαν στον σύνδεσμο, απ’ όπου φαίνεται πως αποφασίστηκε η καταδρομική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, καταθέσεις εμπλεκόμενων προσώπων και μαρτύρων, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατάφερε να ανασυνθέσει το χρονικό της επίθεσης ταυτοποιώντας τη συμμετοχή των δραστών. Από τα αποτελέσματα δε, των εργαστηριακών εξετάσεων φαίνεται να ταυτοποιείται αποτύπωμα συγκεκριμένου προσώπου σε όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και φαίνεται πως εγκαταλείφθηκε στο σημείο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη φυλακή ο 23χρονος για τη δολοφονία του Άλκη: Ποιους φέρεται να κατονόμασε – «Θέλαμε μόνο να τους εκφοβίσουμε»"

Νέος υπουργός Aγροτικής Ανάπτυξης ο Γιώργος Γεωργαντάς

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς. Η ορκωμοσία του νέου Υπουργού ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνει αύριο στις 13:30. Η θέση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την οποία κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Γεωργαντάς, δεν καλύπτεται.

Το βιογραφικό του Γιώργου Γεωργαντά

Ο Γεώργιος Γεωργαντάς είναι από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών και Βουλευτής Νομού Κιλκίς. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1992 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.

Εξελέγη Βουλευτής τον Μάιο του 2012, ενώ επανεξελέγη τον Ιούνιο του ίδιου έτους καθώς και στις εκλογικές αναμετρήσεις του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015 και του Ιουλίου 2019. Από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, έπειτα από απόφαση του Προέδρου, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον Νοέμβριο του 2014, με απόφαση του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης. Προηγουμένως, ο Γιώργος Γεωργαντάς διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς.

Ο κ. Γεωργαντάς, έχει ενεργή κοινοβουλευτική παρουσία, έχοντας μετάσχει σε διάφορες Επιτροπές της Βουλής , όπως τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Κολιούσκα και πατέρας δύο παιδιών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος υπουργός Aγροτικής Ανάπτυξης ο Γιώργος Γεωργαντάς"

Κορωνοϊός: Νέο σοκ με 109+7 θανάτους και 18.855 κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18.855, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.066.696, εκ των οποίων 49.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 381 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.350 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν συνολικά 125.708 τεστ, εκ των οποίων 9.822 μοριακά και 115.886 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα έφτασε το 15% έναντι 5,5% χθες με σχεδόν 200 χιλιάδες τεστ.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 4.698 στην Αττική ( 2.772 χθες).
  • 2.394 στην Θεσσαλονίκη (1.433 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 567 από την Ανατολική Αττική (346 χθες).
  • 530 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (351 χθες).
  • 267 από τη Δυτική Αττική (153 χθες).
  • 695 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (389 χθες).
  • 1.288 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (780 χθες).
  • 552 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (310 χθες).
  • 700 από τον Πειραιά (390 χθες).
  • 99 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (53 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 66 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 3 στο Άγιο Όρος.
  • 342 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 10 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 148 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 145 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 110 στην ΠΕ Άρτας.
  • 677 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 161 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 41 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 130 στην ΠΕ Δράμας.
  • 439 στην ΠΕ Έβρου.
  • 326 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 23 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 128 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 254 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 286 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 756 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 32 στην ΠΕ Θάσου.
  • 96 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 79 στην ΠΕ Θήρας.
  • 2 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 6 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 451 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 269 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 74 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 113 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 8 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 93 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 18 στην ΠΕ Κέας- Κύθνου
  • 293 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 58 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 103 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 193 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 269 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 119 στην ΠΕ Κω.
  • 104 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 470 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 145 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 269 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 65 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 50 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 219 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 344 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 17 στην ΠΕ Μήλου.
  • 52 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 55 στην ΠΕ Νάξου.
  • 232 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 24 στην ΠΕ Πάρου.
  • 243 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 223 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 132 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 171 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 387 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 277 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 120 στην ΠΕ Σάμου.
  • 194 στην ΠΕ Σερρών.
  • 16 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 39 στην ΠΕ Σύρου.
  • 4 στην ΠΕ Τήνου.
  • 159 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 42 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 35 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 21 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 217 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 490 στην ΠΕ Χανίων.
  • 127 στην ΠΕ Χίου.
  • 312 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (174 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 109, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκαν άλλες επτά απώλειες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.210 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 549 (χθες 551). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 427 (77.78%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 122 (22.22%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.095 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 364 (ημερήσια μεταβολή -10,12%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 467 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Νέο σοκ με 109+7 θανάτους και 18.855 κρούσματα"

Τι αλλάζει για τα υποχρεωτικά rapid tests για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, επέρχονται αλλαγές στο πλαίσιο των υποχρεωτικών διαγνωστικών ελέγχων για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, σε συνέχεια της ρύθμισης που προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 4761/28-1-2022 (ΦΕΚ Β΄ 290), σύμφωνα με την οποία «Από τις 7 Φεβρουαρίου 2022 πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι ενήλικες έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, τριών (3) μηνών από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Επομένως, από τις 7.2.2022 όσοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας έχουν εμβολιαστεί, αλλά μετά την πάροδο χρονικού διαστήματος έως επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, έως τριών (3) μηνών από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, δεν έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση, έχουν την υποχρέωση να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο κατά τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμόν 64232/15.10.2021 (ΦΕΚ Β’ 4766) ΚΥΑ, όπως έχει τροποποιηθεί με την υπ’ αριθμόν 69459/5.11.2021 (ΦΕΚ Β’ 5165) ΚΥΑ. Υποχρεούνται δηλαδή σε διενέργεια ελέγχου δυο φορές την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση, με τους ίδιους όρους που ισχύουν και για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους. Η υποχρέωση αίρεται άμεσα από την ημέρα διενέργειας της αναμνηστικής δόσης.

Δεν υποχρεούνται να υποβληθούν σε rapid tests οι εργαζόμενοι που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και το αποδεικνύουν με την επίδειξη Πιστοποιητικού Νόσησης. Το Πιστοποιητικό Νόσησης εκδίδεται: α) κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο, β) ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους, κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση rapid test. Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως ενενήντα (90) ημέρες μετά από τον θετικό έλεγχο.

Αναφορικά με τον έλεγχο της συμμόρφωσης με την υποχρέωση διενέργειας rapid test, υπενθυμίζεται ότι τα διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές κ.λπ. στέλνουν εντός 24ωρου στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19 που τηρείται στην ΗΔΙΚΑ τα στοιχεία των προσώπων που ελέγχθηκαν και το αποτέλεσμα του ελέγχου (θετικό ή αρνητικό).

Αν το αποτέλεσμα του ελέγχου είναι αρνητικό, μετά από την καταχώριση αυτή ο εργαζόμενος μπορεί να εκδίδει από το gov.gr Βεβαίωση Αρνητικού αποτελέσματος.
Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, ο εργαζόμενος ενημερώνει άμεσα τον εργοδότη, τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις του άρθρου 62 του ν. 4886/2022 και της εφαρμοστικής ΥΑ 6924/27.1.2022 (ΦΕΚ Β’ 291) για την ειδική άδεια λόγω νόσησης εργαζομένου από κορωνοϊό.

Το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ διαλειτουργεί με την ΗΔΙΚΑ και διαμορφώνεται το ιστορικό διαγνωστικών ελέγχων των εργαζομένων. Σε αυτό το αρχείο έχει πρόσβαση ο εργοδότης, που υποχρεούνται να δηλώσει ποιοι εργαζόμενοι εξαιρούνται από την υποχρέωση, υποβάλλοντας στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ «Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων-Εργοδοτών περί τήρησης της υποχρέωσης υποβολής των ανεμβολίαστων και μη νοσησάντων εργαζομένων σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVΙD-19». Στην συνέχεια εκδίδεται από Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ ο τελικός κατάλογος των παραβατών.

Η Υπεύθυνη Δήλωση που προαναφέρθηκε υποβάλλεται για τις δυο πρώτες εβδομάδες δηλαδή από 7η Φεβρουαρίου 2022 (ημερομηνία έναρξης ισχύος των νέων ρυθμίσεων περί αναμνηστικής δόσης) έως την 20η Φεβρουαρίου 2022, το χρονικό διάστημα από 22 έως 25 Φεβρουαρίου 2022. Στη συνέχεια θα υποβάλλεται κάθε εβδομάδα από Τρίτη έως Παρασκευή για την εβδομάδα αναφοράς που προηγήθηκε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι αλλάζει για τα υποχρεωτικά rapid tests για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα"

Νέο «όχι» για αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής Περάματος

Απορρίφθηκε και η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του άλλοτε πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής Περάματος Αναστάσιου Πανταζή. Το νέο αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής εισέπραξε αρνητική απόφαση από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Για δεύτερη φορά, το δικαστήριο αρνήθηκε τους λόγους που επικαλείται ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 10 ετών και φυλάκιση 2 ετών -για εγκληματική οργάνωση και τις επιθέσεις σε βάρος των Αιγύπτων ψαράδων και των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ-, για να πετύχει την έξοδό του από τη φυλακή.

Ο καταδικασμένος για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή επικαλέστηκε και σε αυτήν την αίτηση του λόγους υγείας του ίδιου και μελών της οικογένειάς του, ώστε να στοιχειοθετήσει υπέρμετρη βλάβη που υφίσταται από την παραμονή του στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Επιπλέον υποστήριξε στο δικαστήριο ότι σε λίγους μήνες συμπληρώνει το απαιτούμενο διάστημα για να αιτηθεί υφ' όρων απόλυση και ενώ δεν έχει προσδιοριστεί το Εφετείο της υπόθεσης. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, τίθεται θέμα «μη δίκαιης δίκης και εύλογης διάρκειας δίκης, ενώ θεμελιώνεται και δικαίωμα προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Ως μάρτυρας στη δίκη εξετάστηκε ο εργοδότης του Αναστάσιου Πανταζή, ο οποίος αναφέρθηκε στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια, η οποία έχει ως πηγή εσόδων τον ίδιο τον καταδικασμένο.

Το δικαστήριο, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση που έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για αναστολή, έκρινε ότι για την ασθένεια που επικαλείται, υπάρχει στάδιο αντιμετώπισης με αγωγή, αποφαινόμενο παράλληλα ότι τα οικογενειακά ζητήματα που θέτει, ανήκουν «σε συνήθεις περιπτώσεις που αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο «όχι» για αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής Περάματος"

Λέκκας: «Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σπίτια εκεί» λέει για την καθίζηση στον Νέο Βουτζά

«Έχουμε μια κατολίσθηση ουσιαστικά, με αρκετά μεγάλη κατακόρυφη συνιστώσα και μικρή οριζόντια που μοιάζει με καθίζηση, αλλά είναι κατολίσθηση. Επηρεάζει 7 υποδομές. Η μία είναι προς κατεδάφιση, οι άλλες κινδυνεύουν από στιγμή σε στιγμή. Είναι μια θέση εκεί όπου για να γίνει αυτό το φαινόμενο υπήρχαν οι κατάλληλες μορφολογικές συνθήκες, δηλαδή μεγάλες κλίσεις, είχαμε έναν ελαστικό μανδύα ο οποίος ήταν αρκετά φτωχός σε γεωτεχνικά χαρακτηριστικά, δηλαδή μικρή αντοχή, είχαμε τα επιφανειακά και τα υπόγεια νερά και το κάψιμο του δάσους στο Μάτι. Υπήρχε μια μικρή υποσκαφή από παρακείμενο ρέμα που ήταν στο κάτω μέρος του οικοπέδου και όλα αυτά συνέδραμαν στο να έχουμε την εκδήλωση αυτού του φαινομένου» εξήγησε σε σχέση με τα σπίτια που «βυθίζονται» στον Ν. Βουτζά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» ο πρόεδρος ΟΑΣΠ και καθηγητής διαχείρισης Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας.

“Εκ των πραγμάτων επιβεβαιώνεται ότι δεν έπρεπε να υπάρχουν εκεί σπίτια”, υπογράμμισε.

«Έγιναν φιλότιμες προσπάθειες για να γίνονται όλες αυτές οι μελέτες που απαιτούνται πριν το χτίσιμο μιας κατασκευής, γεωλογικές και γεωτεχνικές. Στα δημόσια κτήρια γίνονται, αλλά στα ιδιωτικά επειδή θεωρείται ότι υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση δεν γίνονται. Και όταν λέμε οικονομική επιβάρυνση, μια γεωτεχνική-γεωλογική μελέτη είναι της τάξεως των 5.000 ευρώ, ενώ στην συνέχεια υπάρχουν τεράστιες σπατάλες όταν ένα μπάνιο μπορεί να κοστίζει 60.000 ευρώ για παράδειγμα, ένα σαλόνι ή μια κουζίνα, σαν έπιπλο. Δεν υπάρχει κουλτούρα να επενδύουμε στην ασφάλεια και να αφήνουμε τα άλλα λίγο πιο πίσω. Σε σχέση με το έδαφος, είναι μια ιστορία που πρέπει να την αναλάβει ο ιδιοκτήτης, αυτός εκμεταλλεύεται το ακίνητο και μέσα στην εκμετάλλευση περιέχεται ο όρος ασφάλεια, συνεπώς δεν μπορεί η πολιτεία να αναλάβει ένα τεράστιο βάρος για αντίστοιχες μελέτες από 500-1000 οικόπεδα» ανέφερε.

Δεν σώζονται τα σπίτια, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα. Έχει δρομολογηθεί η διαδικασία έκδοσης πρωτοκόλλου κατεδάφισης και από κει και πέρα θα ληφθούν προληπτικά μέτρα, εξήγησε, έτσι ώστε να μην επεκταθεί το φαινόμενο. Συγκεκριμένα, είναι ένα σπίτι που πρέπει να κατεδαφιστεί, ένα που κινδυνεύει άμεσα, ένα τρίτο που επίσης διατρέχει άμεσο κίνδυνο και άλλα τρία που κινδυνεύουν λιγότερο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λέκκας: «Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σπίτια εκεί» λέει για την καθίζηση στον Νέο Βουτζά"

Προειδοποίηση Μαγιορκίνη για νέα μετάλλαξη ακόμα και Μάρτιο

Η χαλάρωση στα μέτρα -ειδικά για τους πλήρως εμβολιασμένους- πλησιάζει και όλα δείχνουν, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο Reader ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, ότι σύντομα θα επανέλθει η χώρα μας στην προ της μετάλλαξης Όμικρον περίοδο και σε δεύτερο -αλλά σύντομο- χρόνο, στην κανονικότητα.

Βέβαια, αφήνει ένα «παράθυρο» για μία ακόμη μετάλλαξη που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία μέσα στο 2022, αλλά θεωρεί ότι ο εμβολιασμός -που είναι το μόνο «όπλο» απέναντι στον κορωνοϊό- προχωρά και γι' αυτό δεν έχει επηρεαστεί τόσο το Σύστημα Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό, όπως τονίζει ο κ. Μαγιορκίνης στη συνέντευξή του, ότι όταν νοσούν πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, η νόσος είναι πιο ήπια και πιο διαχειρίσιμη και γι' αυτό σύντομα θα αρθούν και άλλα μέτρα.

«Θεωρώ ότι η κανονικότητα για τους πλήρως εμβολιασμένους είναι πολύ κοντά. Έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα ήπιων επιπρόσθετων μέτρων που έπληξαν και τους εμβολιασμένους εξαιτίας της σφοδρότητας του κύματος της Όμικρον, θεωρώ ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην προ Όμικρον κανονικότητα και θα κάνουμε τα τελευταία βήματα προς την κανονικότητα. Ήδη η διεθνής κινητικότητα σε άτομα με ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί να γίνει χωρίς την απαίτηση προαναχωρησιακού τεστ», δηλώνει.

Ο καθηγητής ρωτήθηκε αν έχει κάποιες ενδείξεις για την εμφάνιση νέας μετάλλαξης. Όπως είπε: «Στο τέλος του 2020, είδαμε την έλευση τριών σημαντικών παραλλαγών ανησυχίας, Άλφα, Βήτα και Γάμα, ενώ στο 2021 είδαμε την έλευση της Δέλτα και της Όμικρον. Είναι λοιπόν αναμενόμενο να περιμένουμε τουλάχιστον ακόμα μία μετάλλαξη ανησυχίας μέσα στο 2022. Το χρονικό σημείο αυτής της εμφάνισης είναι εξαιρετικά δύσκολο να το προβλέψουμε. Προς το παρόν φαίνεται ότι ο Δεκέμβριος είναι ο πιο “καυτός” μήνας καθότι η Άλφα, η Βήτα, η Γάμα και η Όμικρον παρουσιάστηκαν εκείνη τη χρονική στιγμή. Η Δέλτα παρουσιάστηκε πέρυσι τον Μάρτιο με Απρίλιο, οπότε είναι το δεύτερο πιθανό χρονικό σημείο εμφάνισης μιας νέας παραλλαγής».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποίηση Μαγιορκίνη για νέα μετάλλαξη ακόμα και Μάρτιο"

Επίδομα έως και 500 ευρώ για φοιτητές, οι δικαιούχοι και η προθεσμία για τις αιτήσεις

Επίδομα έως και 500 ευρώ έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν χιλιάδες φοιτητές, όμως υπό προϋποθέσεις. Η διαδικασία για την υποβολή των αιτημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη και η σχετική προθεσμία λήγει την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στις 15:00.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Είναι προπτυχιακές υποτροφίες που αποσκοπούν στην υποστήριξη επιμελών φοιτητών οι οποίοι διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα και τις προκήρυξε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Τα ποσά της υποτροφίας

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τη χορήγηση υποτροφιών έως την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 στις 15:00, από το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί στην διαδικτυακή εφαρμογή https://ams.iky.gr

Η υποτροφία ανέρχεται σε:

α) πεντακόσια (500,00) ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν εκτός του Τόπου Μόνιμης Κατοικίας τους, ήτοι έξι χιλιάδες (6.000,00) ευρώ συνολικά και

β) τριακόσια (300,00) ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν σε ΑΕΙ του Τόπου Μόνιμης Κατοικίας τους, ήτοι τρεις χιλιάδες και εξακόσια (3.600,00) ευρώ συνολικά.

Ποια είναι η διαδικασία

Με την εισαγωγή στην πλατφόρμα θα πρέπει να πατηθεί ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ και στην επόμενη οθόνη στο «Θέμα Βοήθειας» να επιλεγεί «Προπτυχιακές Υποτροφίες/Διοικητική υποστήριξη/Όροι, δικαιολογητικά, προθεσμίες»).

Τεχνική υποστήριξη αναφορικά με την ηλεκτρονική αίτηση (κωδικοί, σύνδεση, αποθήκευση αίτησης, online υποβολή κλπ) παρέχεται μέσω του email: ikywebsupport@iky.gr

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Οι υποψήφιοι, προκειμένου να αξιολογηθούν για τη χορήγηση υποτροφίας, πρέπει να πληρούν σωρευτικά τις εξής προϋποθέσεις:

Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες των λοιπών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ή πολίτες τρίτων κρατών νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα ή κάτοχοι (αριθμού αίτησης) κάρτας ασύλου (πρόσφυγες).
Να κατέχουν ελληνικό ΑΦΜ.

Να συμπεριλαμβάνονται – ως υπόχρεοι ή Εξαρτώμενα Μέλη – σε υποβληθείσα φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2019.
Κατά το χειμερινό και εαρινό εξάμηνο σπουδών αντιστοίχως του ακαδημαϊκού έτους 2019- 2020 να ήταν προπτυχιακοί φοιτητές, εγγεγραμμένοι σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ) της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένων των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών και δεν είχαν υπερβεί το προβλεπόμενο από τον Κανονισμό Σπουδών, χρονικό όριο των εξαμήνων φοίτησης που απαιτείται για τη λήψη πτυχίου.

Να μην λαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος υποτροφία από οποιαδήποτε άλλη πηγή δημόσια ή ιδιωτική, εσωτερικού ή εξωτερικού.

Να μην ήταν πτυχιούχοι ελληνικού ή αλλοδαπού ΑΕΙ κατά την έναρξη της υποτροφίας (1/9/2019).
Ποιοι δεν δικαιούνται την υποτροφία

Δεν δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση:

α) οι φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών και των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής.

β) οι φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα Α.Ε.Ι. σε ειδικό αριθμό θέσεων και σε ποσοστό επιπλέον του αριθμού εισακτέων, ως:
(i) τέκνα των Ελλήνων εξωτερικού,
(ii) αλλοδαποί αλλογενείς και
(iii) Υπότροφοι (αλλοδαποί-αλλογενείς και ομογενείς), όπως οι κατηγορίες αυτές εξειδικεύονται στην υπουργική απόφαση Φ.151/20049/Β6/2007 (Β΄ 272).

Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν και ένα τουλάχιστον από τα εξής κοινωνικo-οικονομικά κριτήρια επιλεξιμότητας:

Το Κατά Κεφαλήν Εισόδημά τους κατά το φορολογικό έτος 2019 δεν υπερέβαινε το ποσό των επτά χιλιάδων ευρώ (7.000,00).
Ανήκουν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες και το Κατά Κεφαλήν Εισόδημά τους κατά το φορολογικό έτος 2019 δεν υπερέβαινε το ποσό των οκτώ χιλιάδων (8.000,00) ευρώ:
i) Ο Υποψήφιος είναι γονέας Μονογονεϊκής Οικογένειας.

ii) Ο Υποψήφιος είναι γονέας με τρία (3) τέκνα και άνω εκ των οποίων τουλάχιστον ένα Εξαρτώμενο Μέλος.

iii) Ο Υποψήφιος είναι ορφανός από δύο γονείς, εφόσον δεν έχει υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας του. Ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης και ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 25ου έτους θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου 2020.

iv) Ο Υποψήφιος είναι Εξαρτώμενο Μέλος οικογένειας με τρία τέκνα και άνω (Εξαρτώμενα Μέλη ή μη).

v) Ο Υποψήφιος είναι Εξαρτώμενο Μέλος Μονογονεϊκής Οικογένειας.

vi) Ο Υποψήφιος είναι Εξαρτώμενο Μέλος με γονέα ή γονείς ή/και ένα ή περισσότερα αδέλφια Εξαρτώμενα Μέλη με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

vii) Ο Υποψήφιος έχει σύζυγο ή/και τέκνα-Εξαρτώμενα Μέλη με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

viii) Ο Υποψήφιος είναι Έλληνας πολίτης μέλος της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.

ix) Ο Υποψήφιος είναι Ρομά.

x) O Υποψήφιος είναι πρόσφυγας.

xi) Υποψήφιοι με αναπηρία τουλάχιστον 50% κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, εφόσον το Κατά Κεφαλήν Εισόδημά τους κατά το φορολογικό έτος 2019 δεν υπερβαίνει το ποσό των εννέα χιλιάδων (9.000,00) ευρώ.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης

Οι υποψήφιοι οφείλουν να συμπληρώσουν όλα τα υποχρεωτικά πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης, να αναρτήσουν τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και να την υποβάλουν οριστικά (οριστική υποβολή) το αργότερο έως την 18η Φεβρουαρίου στις 15:00 στη διαδικτυακή διεύθυνση: https://ams.iky.gr

Η είσοδος στην εφαρμογή πραγματοποιείται αποκλειστικά με κωδικούς taxisnet του Υποψήφιου. Οδηγίες για την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης και την ανάρτηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών παρέχονται στη διαδικτυακή διεύθυνση: https://ams.iky.gr.

Για την υποβολή της αίτησης σε ηλεκτρονική μορφή απαιτείται η δήλωση των παρακάτω στοιχείων:

α) Προσωπικά στοιχεία του Υποψήφιου

β) ΑΜΚΑ  του Υποψήφιου

Η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του ν. 1599/1986 και δεν είναι δυνατό να διορθωθεί ή να τροποποιηθεί μετά την οριστική υποβολή της.

Τα δικαιολογητικά

Όλοι οι Υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή τα εξής δικαιολογητικά στη διαδικτυακή διεύθυνση: https://ams.iky.gr.

α) Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας στην περίπτωση Υποψήφιου Έλληνα πολίτη ή Διαβατήριο και κάρτα πολίτη κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή διαβατήριο και άδεια διαμονής (σε ισχύ) πολίτη τρίτου κράτους ή Κάρτα ασύλου ή αίτηση χορήγησης ασύλου ή αντίστοιχο ελληνικό δημόσιο έγγραφο, στην περίπτωση που ο Yποψήφιος, κατά δήλωσή του, είναι πρόσφυγας.

β) Βεβαίωση του Τμήματος/Σχολής του Υποψήφιου, σύμφωνα με το «υπόδειγμα βεβαίωσης» του παραρτήματος 1 της παρούσας Πρόσκλησης, για τον τρόπο εισαγωγής, το έτος πρώτης εγγραφής, το τρέχον εξάμηνο σπουδών, τον συνολικό αριθμό εξαμήνων του προγράμματος σπουδών καθώς και τη συνδρομή των επιμέρους Κριτηρίων Μοριοδότησης, όπως ορίζονται στο κεφάλαιο Δ΄ της παρούσας.

γ) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 ψηφιακά εκδοθείσα ή με βεβαίωση γνησίου υπογραφής, ότι ο Υποψήφιος δεν θα εισπράξει το στεγαστικό επίδομα ή το επίδομα ενοικίου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 και εάν το έχει εισπράξει θα το επιστρέψει πριν συνάψει σύμβαση υποτροφίας με το ΙΚΥ ή θα το δηλώσει κατά τη σύναψη σύμβασης υποτροφίας προκειμένου να συμψηφιστεί με την υποτροφία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίδομα έως και 500 ευρώ για φοιτητές, οι δικαιούχοι και η προθεσμία για τις αιτήσεις"

Κλειστόν λόγω αναβάθμισης το gov.gr το Σαββατοκύριακο

Έχοντας ως στόχο τη βελτίωση των καθημερινών συναλλαγών και της ποιότητας των υπηρεσιών, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά σε μια ακόμη σημαντική αναβάθμιση των υποδομών της. Ειδικότερα, μεταφέροντας τις βάσεις δεδομένων της στις νέες υποδομές Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων (Exadata Cloud@Customer - ExaCC) και Συνεχούς Λήψης Αντιγράφων Ασφαλείας Βάσεων Δεδομένων εξασφαλίζεται:

  • βελτίωση της ταχύτητας εξυπηρέτησης του πολίτη
  • επαύξηση της επεξεργαστικής ισχύος και της χωρητικότητας του κέντρου δεδομένων της ΓΓΠΣΔΔ, προκειμένου να φιλοξενήσει τις δεκάδες νέες εφαρμογές που μπαίνουν σε λειτουργία σε ετήσια βάση.
  • μεγιστοποίηση του ποσοστού διαθεσιμότητας και παραγωγικότητας των εφαρμογών.
  • δυνατότητα δυναμικής αυξομείωσης της επεξεργαστικής ισχύος της υποδομής ανάλογα με τις αλλαγές στις επιχειρησιακές ανάγκες (π.χ. αύξηση ισχύος σε περιόδους υποβολής, μείωση σε περιόδους χαμηλότερου φόρτου), εξασφαλίζοντας έτσι οικονομίες κλίμακας.
  • βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας της ακεραιότητας και συνέχειας των δεδομένων, με εισαγωγή βελτιωμένων αλγορίθμων κρυπτογράφησης και αποτροπής κακόβουλης πρόσβασης.

Τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια την αναβάθμιση και βελτίωση της καθημερινής συναλλαγής και εμπειρίας χρήσης των πολιτών, των επιχειρήσεων και της Δημόσιας Διοίκησης, μέσω ενός σύγχρονου και αποδοτικότερου περιβάλλοντος λειτουργίας των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 17:00 έως και Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 18:00. Συγκεκριμένα, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα, δεν θα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες του gov.gr που σχετίζονται με:

  • Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),
  • Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,
  • Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως Taxisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ, Πόθεν Έσχες κ.α..

Διευκρινίζεται ότι έχει υπάρξει μέριμνα ώστε να μην επηρεαστεί η λειτουργία των σχετικών με την COVID-19 υπηρεσιών. Έτσι, θα παραμείνουν λειτουργικές κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα οι εξής υπηρεσίες του gov.gr:

  • Εμβολιασμός κατά της COVID-19 (emvolio.gov.gr)
  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης
  • Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19
  • Δήλωση Αυτοδιαγνωστικών Τεστ COVID-19 (self-testing.gov.gr)
  • Rapid test (εισαγωγή αποτελεσμάτων από διαγνωστικά κέντρα/δημόσιες δομές υγείας/κινητά συνεργεία)
  • Mobile εφαρμογές Covid Free GR και Covid Free GR Wallet

Όπως συνέβη και στις προηγούμενες εργασίες αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, προκειμένου να είναι κατά το δυνατό μικρότερη η επίδραση από τη μη διαθεσιμότητά τους.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστόν λόγω αναβάθμισης το gov.gr το Σαββατοκύριακο"

Ο Μητσοτάκης έδιωξε τον Σπήλιο Λιβανό

Την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, υπέβαλε νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός.

Αφορμή στάθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, η στάση του κ. Λιβανού παρουσία του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα σε αναφορά για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. 

Όπως δημοσιοποιήθηκε την Δευτέρα, ο υπουργός είχε μεταβεί στην Σπάρτη στις 2 Φεβρουαρίου, για σύσκεψη που είχε ως θέμα τις αποζημιώσεις αγροτών που επλήγησαν από τον παγετό. Πριν ξεκινήσει η σύσκεψη, ο κ. Δούκας είπε ότι το 2007 η κυβέρνηση της ΝΔ άλλαξε το κλίμα μετά από τις φονικές πυρκαγιές, επειδή μοίραζε λεφτά με τσάντες... σε όποιον μιλούσε ελληνικά. Ο Λιβανός, αντί να αντιδράσει , έσπευσε να υπερθεματίσει - λέγοντας χαρακτηριστικά «κάνατε εποποιία εκείνη την περίοδο», ενώ όλη η συζήτηση μεταδιδόταν live στο facebook.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε έξαλλος με το που πληροφορήθηκε όσα ειπώθηκαν στο δημαρχείο Σπάρτης. Δεν περίμενε καν να μεταδοθεί το βίντεο στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης ή να εκδοθεί κάποια ανακοίνωση. Αντέδρασε ακαριαία και του ζήτησε να παραιτηθεί παρόλο που θεωρείται στέλεχος προσκείμενο στον πρωθυπουργό.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.
Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.


H αποκάλυψη για τις κυνικές αναφορές Δούκα - Λιβανού

Όπως μετάδωσε το Ilialive.gr,  που  έκανε την αποκάλυψη, όλα έγιναν  στις 2 Φεβρουαρίου σε μια σύσκεψη στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού.  

Σε ένα βίντεο από την σύσκεψη- που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones - εμφανίζεται ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, να καυχιέται για τα κατορθώματά του ιδίου και της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, στην οποία  ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

“Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…” είπε ο κ. Δούκας.

«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» ακούγεται κάποιος από τη σύσκεψη να λέει. «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι»… συμπλήρωσε ο σημερινός δήμαρχος Σπάρτης.

Ένα στέλεχος παρεμβαίνει για να επισπεύσει ο κ. Δούκας την κουβέντα για το θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό και τότε φαίνεται να παρεμβαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανό και να λέει «αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία» και όλοι μαζί γελάνε…

Διαγραφή του Πέτρου Δούκα από τη ΝΔ μετά τον σάλο για τις δηλώσεις για τις πυρκαγιές στην Ηλεία

Στη διαγραφή του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, από τη Νέα Δημοκρατία, προχωρά το κυβερνών κόμμα μετά τις δηλώσεις του παρουσία του Σπήλιου Λιβανού, οι οποίες έφεραν νωρίτερα και την αποπομπή του από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δείτε την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης.

 
Δείτε το video απόσπασμα από την ιστοσελίδα lakones.gr:

Δείτε ολόκληρο το βίντεο του lakones.gr:

 

 ΣΥΡΙΖΑ:  «Η παραίτηση Λιβανού μετά την κατακραυγή δεν κρύβει την ακραία ψηφοθηρία της ΝΔ»

«Η παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανού μετά την κατακραυγή δεν μπορεί να κρύψει την ακραία ψηφοθηρία της ΝΔ σε βάρος πολιτών με αφορμή φυσικές καταστροφές», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Δεκαπέντε χρόνια μετά ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να ζητήσει την παραίτηση του κ. Λιβανού, αν και ακολουθεί την ίδια ακριβώς συνταγή εξαπάτησης. Η πολιτική αναισθησία του κ. Λιβανού χαρακτηρίζει όλη την κυβέρνηση, που μοίρασε διχίλιαρα με εκλογική υστεροβουλία μετά την τελευταία κακοκαιρία και το επιτελικό φιάσκο», σχολιάζει η Κουμουνδούρου. «Ο ελληνικός λαός όμως αυτή τη φορά τους έχει μάθει καλά και στις κάλπες τους ετοιμάζει μια δική του, αυτή τη φορά, "εποποιία"», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΚΙΝΑΛ: Η κυνική ομολογία υπουργών της ΝΔ για την "πολιτική εποποιία" της Κυβέρνησης Καραμανλή  προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων

«Η κυνική ομολογία Υπουργών της ΝΔ για την "πολιτική εποποιία" της Κυβέρνησης Καραμανλή, στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και αποκαλύπτει τις πελατειακές νοοτροπίες που μένουν αναλλοίωτες στο κόμμα της ΝΔ, μετατρέποντας ακόμη και μια φυσική καταστροφή σε πεδίο μικροκομματικής εκμετάλλευσης», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Κατρίνης: Τα τριχίλιαρα που μοίρασε η κυβέρνηση Καραμανλή μέσα στις φωτιές του 2007 είχαν «στόχευση»

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει τις κυνικές δηλώσεις του δημάρχου Σπάρτης ο επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.
«Η ίδια «στρατηγική» εφαρμόζεται κατά γράμμα από τότε σε κάθε φυσική καταστροφή…», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του.

Ολόκληρη η ανάρτηση του:

Τα 3χίλιαρα που μοίρασε η κυβέρνηση Καραμανλή μέσα στις φωτιές του 2007 είχαν «στόχευση». Η ίδια «στρατηγική» εφαρμόζεται κατά γράμμα από τότε σε κάθε φυσική καταστροφή…#Ηλεια #πυρκαγιες_2007


Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μητσοτάκης έδιωξε τον Σπήλιο Λιβανό"

Κυνικός Πέτρος Δούκας: Το 2007 στην Ηλεία είχαμε κατέβει με τσάντες και αποζημιώναμε τον κόσμο - Γυρίσαμε το παιχνίδι εκεί που πέφταμε με 15% (video)

Το 2007 η Ηλεία θρήνησε στις πυρκαγιές 49 νεκρούς. 49 συμπολίτες μας που τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω. Το 2007 η Ηλεία καταστράφηκε και ακόμα δεν έχει σηκώσει κεφάλι. Το 2021, ο τόπος μας ξανακάηκε, ευτυχώς χωρίς να χαθούν ανθρώπινες ζωές… Σε μια φωτιά που έπρεπε να έχει σταματήσει στην Αρχ. Ολυμπία την επόμενη ημέρα της εκδήλωσής της και τελικά έφτασε να κάψει και τη Γορτυνία μετά από μια εβδομάδα.

Πριν λίγες ημέρες στις 2 Φεβρουαρίου σε μια σύσκεψη στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού ακούστηκαν πράγματα δια στόματος του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα που μόνο οργή μπορεί να προκαλέσουν.

Σε ένα βίντεο - που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones εμφανίζεται ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, να καυχιέται για τα κατορθώματά του ιδίου και της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, όπου ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

“Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…” είπε ο κ. Δούκας.

“Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…” ακούγεται κάποιος από τη σύσκεψη να λέει.

“Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι”… συμπλήρωσε ο σημερινός δήμαρχος Σπάρτης.

Ένα στέλεχος παρεμβαίνει για να επισπεύσει ο κ. Δούκας την κουβέντα για το θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό και τότε φαίνεται να παρεμβαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανό και να λέει “αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ότι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία” και όλοι μαζί γελάνε…

Γελάνε με τις πρακτικές που ακολούθησε η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όταν ο νομός Ηλείας είχε θρηνήσει 49 νεκρούς και είχε καταστραφεί, με αποτέλεσμα τόσα χρόνια μετά να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι, γιατί τότε οι πολιτικοί μοίρασαν “καθρεφτάκια και γυαλιστερές πέτρες” σε ιθαγενείς και μη και ποτέ δεν έκαναν ένα ουσιαστικό έργο για τον τόπο, την ανάπτυξη και την στήριξή του.

“Τι να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία", ακούγεται να λέει ο κ. Λιβανός.

Ο θάνατος των ανθρώπων και η καταστροφή ενός τόπου, είναι εποποιία…

Να θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας συνυπέγραψε τον περασμένο Οκτώβριο την εκεχειρία της Αρχ. Ολυμπίας με την αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, στον τόπο που το 2007 κάηκε και αποζημίωσε για να μη χαθούν οι εκλογές. Επίσης πριν μερικές εβδομάδες ήρθε σε συμφωνία με το ΦΟΔΣΑ Ηλείας για να δεχθεί το Εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων τα σκουπίδια του δήμου του…

Να σημειώσουμε και κάτι άλλο. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, παρότι μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου είχε προγραμματίσει την κάθοδό του στην Ηλεία, την ακύρωσε καθώς την ίδια ημέρα θα επισκεπτόταν το νομό η αείμνηστη πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Αλλά ούτε το επόμενο διάστημα επισκέφθηκε την περιοχή όπως επιβαλλόταν, αλλά δεν το έκανε και σε καμία άλλη καταστροφή που έχει υποστεί η Ηλεία από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η συγκεκριμένη συζήτηση εκθέτεί τόσο τον κ. Δούκα, όσο και τη Νέα Δημοκρατία και αναδεικνύει περίτρανα πως η πολιτική ευθύνη απουσιάζει. Με αποζημιώσεις, με "ζεστό χρήμα" αγοράζονται ψήφοι και συνειδήσεις και κερδίζονται εκλογές ακόμα και στις περιπτώσεις που αυτές θεωρούνται χαμένες.

Και η συζήτηση αυτή γίνεται λίγες ημέρες μετά το "επιτελικό χάος" της "Ελπίδας", του αποκλεισμού χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό, που 2000 ευρώ αποζημίωσης θα απαλύνουν την οργή και την ταλαιπωρία που βίωσαν...

Τα σχόλια περιττεύουν…

Δείτε το video απόσπασμα από την ιστοσελίδα lakones.gr:

Δείτε εικόνες από την "εποποιία" των αποζημιώσεων του 2007, όταν επιτήδειοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας έφτασαν στον Πύργο γιατί η Κυβέρνηση μοίραζε τριχίλιαρα... (φωτογραφίες Eurokinissi)

apozim 1

apozim 2

apozim 3

apozim 4

ilialive 

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυνικός Πέτρος Δούκας: Το 2007 στην Ηλεία είχαμε κατέβει με τσάντες και αποζημιώναμε τον κόσμο - Γυρίσαμε το παιχνίδι εκεί που πέφταμε με 15% (video) "

Δολοφονία Άλκη: «Δολοφόνοι, καθάρματα» – Εξαγριωμένοι πολίτες έξω από τα δικαστήρια

Εν μέσω σφοδρών αποδοκιμασιών μετήχθησαν στα δικαστήρια οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Εξαγριωμένοι πολίτες πετούσαν πράγματα και φώναζαν «κοπρόσκυλα», «καθάρματα», «δολοφόνοι», «να σαπίσετε στη φυλακή».

Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν πολύ ισχυρές και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να στήσουν τείχος για να μην προσεγγίσει κανείς τους συλληφθέντες σύμφωνα με τη voria.gr.

Οι οκτώ που συνελήφθησαν χθες θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση ωστόσο αναμένεται να ζητούν προθεσμία για την απολογία τους. Πρόκειται για επτά Έλληνες και έναν Αλβανό, νεαρής ηλικίας, η εμπλοκή των οποίων προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Έχουν εκδοθεί ακόμα δύο εντάλματα σύλληψης με την Αστυνομία να αναζητά τα άτομα.

Οι οκτώ συλληφθέντες φαίνεται ότι κατονόμασαν τον ένατο ως το άτομο που είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία του αδικοχαμένου Άλκη και κρατούσε το δρεπάνι το μοιραίο βράδυ. Πρόκειται για έναν 21χρονο Έλληνα, ο οποίος είναι ήδη στα χέρια των Αρχών.

Ο 23χρονος που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα θα περάσει και αυτός το κατώφλι της ανακρίτριας και αναμένεται να μεταχθεί αργότερα στα δικαστήρια. Κατηγορείται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Άλκη: «Δολοφόνοι, καθάρματα» – Εξαγριωμένοι πολίτες έξω από τα δικαστήρια"

Απόδραση βαρυποινιτών στα Χανιά: Έκοψαν κάγκελα και το έσκασαν από τις τουαλέτες

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Κρήτη για την σύλληψη των βαρυποινιτών που κατάφεραν να αποδράσουν από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Οι πέντε ποινικοί κρατούμενοι απέδρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την τουαλέτα των κρατητηρίων με τις ακριβείς λεπτομέρειες να μην έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές. 

Η απόδραση των πέντε ποινικών, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (06.02.2022) από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Οι κρατούμενοι – σύμφωνα με πληροφορίες – κατάφεραν μάλιστα να κόψουν τα κάγκελα και να διαφύγουν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση και για το περιστατικό έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ. 

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν πολύ προσεκτικά όλα τα στοιχεία γύρω από την υπόθεση, έχοντας αφήσει ανοιχτά όλα τα σενάρια. Ένα από αυτά – σύμφωνα με το creta24.gr – θέλει τους δραπέτες οι οποίοι κρατούνταν όλοι στις φυλακές Κορυδαλλού και ήρθαν στην Κρήτη με μεταγωγή από τις φυλακές Κορυδαλλού να είχαν οργανώσει καλά το σχέδιό τους από καιρό.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει και υλικό από κάμερες, ενώ εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να έχουν βρει κρησφύγετο. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δραπέτες να είχαν βρεθεί και στο παρελθόν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και να τους ήταν γνωστά τα “κατατόπια”. 

Εντοπίστηκε ύποπτο όχημα στο Μυλοπόταμο

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα εγκαταλελειμμένο όχημα, που ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου. Σύμφωνα με το neakriti.gr, το «ύποπτο» όχημα εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, στα σύνορα των Νομών Ηρακλείου – Ρεθύμνου.

Στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της Σήμανσης προκειμένου να συλλέξει αποτυπώματα και να διαπιστωθεί αν πρόκειται τελικά για το όχημα διαφυγής των πέντε ποινικών που απέδρασαν από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Αυτό είναι το όχημα που εντοπίστηκε:

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (07.02.2022) οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους και έχουν στηθεί μπλόκα σε κομβικά σημεία του νησιού. Έλεγχοι επίσης πραγματοποιούνται στον ΒΟΑΚ, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια. 

Ποιοι είναι οι πέντε βαρυποινίτες 

Οι πέντε δραπέτες είναι πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και Πακιστάν, που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα για να οδηγηθούν στις φυλακές της Αγυιάς. Και οι πέντε έχουν πολλές υποθέσεις στο ενεργητικό τους, είναι βαρυποινίτες. 

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Πακιστανός έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονίες κατά συρροή, οι δυο Αλβανοί για ληστείες και οι άλλοι δύο – επίσης αλβανικής υπηκοότητας – έχουν καταδικαστεί για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. 

Το cretapost.gr μάλιστα αναφέρει ότι ο ένας εκ των ληστών είναι μέλος της σπείρας των ενόπλων που «χτυπούσαν» σπίτια στην Αττική και τα στοιχεία του, όπως και η φωτογραφία του, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το Μάιο του 2016 μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. 

Τα ερωτήματα

Οι πέντε κρατούμενοι, βρίσκονταν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων από μεταγωγή από φυλακές της Αθήνας και αναμενόταν να μεταφερθούν στο κατάστημα κράτησης στην Αγιά. Επειδή όμως το Σαββατοκύριακο οι γραμματείες των φυλακών ήταν κλειστές θα έπρεπε να παραμείνουν στα κρατητήρια στα Χανιά μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Τα κρατητήρια στα οποία βρίσκονταν οι πέντε βαρυποινίτες – σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά – βρίσκονται στο πρώτο υπόγειο του κτιρίου. Πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο ότι για να καταφέρουν να αποδράσουν -με κάποιο τρόπο- έκοψαν κάγκελα από ένα μικρό παράθυρο και έσπασαν τμήμα του τοίχου για να διευρύνουν το άνοιγμα και να βγουν έξω.

Εύλογα λοιπόν προκύπτουν τα εξής δύο βασικά ερωτήματα:

  • Γιατί αποφασίστηκε να γίνει η μεταγωγή βαρυποινιτών Σαββατοκύριακο αφού στις φυλακές στην Αγιά δεν δέχονται εισαγωγές κρατουμένων αυτές τις ημέρες;
  • Πώς είναι δυνατόν να μην έγιναν αντιληπτοί μέσα στη νύχτα (που λογικά επικρατεί ησυχία) αφού φέρονται να έκοψαν ακόμα και κάγκελα;

Με πληροφορίες από creta24.gr, zarpanews.gr, cretalive.gr, neakriti.gr, flashnews.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόδραση βαρυποινιτών στα Χανιά: Έκοψαν κάγκελα και το έσκασαν από τις τουαλέτες"

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές βροχές

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για ανέμους έως και οκτώ μποφόρ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα 07-02-2022) έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (09-02-2022), με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 με 10 μποφόρ, τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις σε κεντρικά και βόρεια και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

Α. Δευτέρα (07-02-2022)

α) Θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στα δυτικά από τις βραδινές ώρες, που η έντασή τους θα φτάνει τα 8 με 9 μποφόρ.
β) Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, οι οποίες τη νύχτα θα επεκταθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, το νότιο Ιόνιο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου και βαθμιαία της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Β. Τρίτη (08-02-2022)

α) Σε όλη τη χώρα θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 10 μποφόρ.
β) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, βαθμιαία στα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Εύβοιας.
Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εξασθενήσουν γρήγορα και το απόγευμα θα σταματήσουν, ενώ σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
γ) Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα.

Γ. Τετάρτη (09-02-2022)

α) Τις πρωινές ώρες θα διατηρηθούν οι θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση τοπικά τα 9 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, βαθμιαία όμως θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
β) Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές κατά τόπους στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.

Ισχυροί άνεμοι

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο βόρειο Ιόνιο αναμένονται άνεμοι έως και 9 μποφόρ, ενώ τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί και απαγορευτικό απόπλου.

Ειδικότερα, στο Βόρειο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι 7 ή 8 μποφόρ και βορειοδυτικοί 8 ή 9 μποφόρ.

Στο νότιο Ιόνιο, δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 ή 8 μποφόρ.

Στη θάλασσα Κυθήρων, το νοτιοδυτικό Αιγαίο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο, νοτιοδυτικοί 7 ή 8 μποφόρ.

Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, θάλασσα Σάμου, νοτιοδυτικοί 7 ή 8 μποφόρ.

Η νέα κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες με χαρακτηριστικά τις βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες, τα χιόνια κυρίως στα ορεινά και τους θυελλώδεις ανέμους.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Νωρίτερα, με ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, είχε προειδοποιήσει για τα έντονα φαινόμενα:

«Καλημέρα σας. Το ψυχρό μέτωπο που κινείται ΝΑ θα μας επηρεάσει από το βράδυ με τοπικά πολύ θυελλώδεις ΒΔ ανέμους σε στεριά και θάλασσα. Πολύ υψηλός δείκτης επικινδυνότητας σε δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Σε λίγη ώρα θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο #επιδείνωσης από ΕΜΥ».

mononews 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές βροχές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news