facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Kακοποίηση αλόγου στην Τζια – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του αλόγου που βρέθηκε να κρέμεται σε πλαγιά στη Τζιά, από την εξάντληση, στη μάταιη προσπάθεια να βρει λίγο νερό.

Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, το άλογο κρεμάστηκε εξαντλημένο σε μια πλαγιά στην Τζιά, σε επαρχιακό δρόμο του νησιού και αρχικά διερχόμενοι οδηγοί, οι περισσότεροι τουρίστες, νόμιζαν πως έγινε ατύχημα.

Ωστόσο, όπως εξηγεί σε σχετική ανάρτηση, αποδείχθηκε πως «το ζώο, του οποίου τα πόδια ήταν δεμένα μεταξύ τους και εκείνο δεμένο σε μια ελιά δίπλα σε μια πλαγιά, ψάχνοντας νερό και εξαντλημένο λύγισε και κρεμάστηκε στην πλαγιά».

Το αποτρόπαιο θέαμα, αντίκριζαν άφωνοι διερχόμενοι οδηγοί, οι οποίοι ενημέρωσαν φιλοζωική εταιρεία και εκείνη με τη σειρά της την Αστυνομία, με αποτέλεσμα, να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του βασανισμένου ζώου. Πρόκειται για έναν 34χρονο ο οποίος έπεσε στα δίχτυα των Αρχών στις 20:00 της Κυριακής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. «Ο 34χρονος συνελήφθη στις 20:00, ώρα, μετά από καταγγελία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο Α.Τ Κέας, περί ώρα 16:11 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών «ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ» με τη μέθοδο της περίδεσης των ποδιών στην περιοχή Πλαγιά, με συνημμένες φωτογραφίες».

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Kακοποίηση αλόγου στην Τζια – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης"

Γιάνης Βαρουφάκης: «Να μην αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές»

Υπέρ της άποψης ότι το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» δεν πρέπει να αποκλειστεί από τη συμμετοχή του στις εκλογές στις 21/5/2023, τάχθηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στον Σπύρο Λάμπρου.

«Όχι! Το λέω με βαριά καρδιά» απάντησε ο κ. Βαρουφάκης στη σχετική ερώτηση του Σπ. Λάμπρου και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να μην υπάρχει το κόμμα Κασιδιάρη, να μην υπάρχει το αβγό του φιδιού που είχε εκκολαφθεί, αλλά αυτά παθαίνουμε… όταν η Αριστερά αποτυγχάνει να οργανώσει την αντίσταση στη λεηλασία των πολλών σε περίοδο κρίσης, το αβγό του φιδιού εκκολάπτεται».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 υποστήριξε ακόμη ότι «δεν είναι ποτέ λύση στο όνομα να καταπολεμήσεις ένα κόμμα που μάχεται τη Δημοκρατία «να ακρωτηριάσεις την ίδια τη Δημοκρατία».

Μίλησε επίσης για «διαφήμιση» στο κόμμα Κασιδιάρη που βοήθησε να έχει ποσοστά στις δημοσκοπήσεις που το φέρνουν στη Βουλή, παρότι «κατεβάζουν εδώ και δύο μήνες τη μία ανόητη τροπολογία μετά την άλλη», όπως ισχυρίστηκε. «Πρέπει να τους συντρίψουμε στις κάλπες» τόνισε.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιάνης Βαρουφάκης: «Να μην αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές»"

Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την εμπλοκή τους - «Υπάρχουν άλματα λογικής» υποστηρίζει η δικηγόρος τους

«Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο» υποστηρίζει η Αθανασία Σταυρή, δικηγόρος των κατηγορουμένων για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σχετικά με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και εμπλέκουν τα δύο αδέλφια στην υπόθεση δολοφονίας η συνήγορος ισχυρίστηκε τα εξής στο Mega:

«Δεν είναι σωστό να σχολιαστούν στο παρόν στάδιο στοιχεία της δικογραφίας. Πλειάδα στοιχείων δεν υπάρχει, αυτό μπορώ να σας πω».

 «Θα αποδειχθεί ότι τα στοιχεία μεταξύ τους δεν συνδέονται και θα αποδειχθεί ότι υπάρχουν ”άλματα” λογικής» συμπλήρωσε.

«Μίλησαν» τα κινητά για τη δολοφονία του Καραϊβάζ

Όλος ο σχεδιασμός αλλά και η εκτέλεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου αναλύονται με κάθε λεπτομέρεια στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό της δικογραφίας που σχημάτισε το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και έφερε στο φως το protothema.gr με ρεπορτάζ του Δημήτρη Πώποτα και της Άριας Καλύβα.

Αποκωδικοποιήθηκε λεπτό προς λεπτό η διαδρομή του μαύρου scooter Beverly και του λευκού βαν Fiat, τόσο την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου, την 9η Απριλίου 2021, όσο και την προηγούμενη. Εν συνεχεία, η ελληνική αστυνομία διαπίστωσε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ότι τα κινητά τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων όσο και ενός ακόμη προσώπου, ενός 50χρονου το όνομα του οποίου αναφέρεται στη δικογραφία, ήταν σε παύση και τις δύο ημέρες. Ωστόσο, τις κρίσιμες ώρες, είχαν ενεργοποιηθεί στην περιοχή του Αλίμου δύο πακιστανικά κινητά τα οποία μετά τη δολοφονία δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά.

Είχαν ενεργοποιήσει τα κινητά 4 ημέρες πριν την εκτέλεση

Όσον αφορά στα κινητά τηλέφωνα στα οποία ενεργοποιήθηκαν οι ως άνω δύο τηλεφωνικές συνδέσεις διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μάρκας ΝΟΚΙΑ 105 που αγοράστηκαν την 2-4-2021 από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας «WIND» το οποίο βρίσκεται στην οδό Πανόρμου 74 στην Αθήνα, υπεύθυνος του οποίου, τυγχάνει 49χρονος. Όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση του ως άνω υπευθύνου και του συνόλου των υπαλλήλων του καταστήματος, που εργάζονταν εκείνη την ημέρα, δεν είχε κρατηθεί οποιοδήποτε παραστατικό πώλησης των συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να πιστοποιηθούν στοιχεία σχετικά με τον αγοραστή.

Τα πακιστανικά κινητά ενεργοποιούνται για πρώτη φορά στις 5 Απριλίου 2021, δίνοντας στίγμα από Χαροκόπου Καλλιθέα και ακολουθούν κάποιες επικοινωνίες ανάμεσά τους. Η πρώτη στις 8 Απριλίου 2021, δηλαδή μια ημέρα πριν από τη δολοφονία για να συντονίσουν τις ενέργειές τους αλλά και στις 9 Απριλίου.

Κάμερες ασφαλείας

Από τις κάμερες ασφαλείας και την ανάλυση του οπτικού υλικού προκύπτει πως «οι δράστες χρησιμοποίησαν για το σχεδιασμό, υλοποίηση της πράξης και την απρόσκοπτη διαφυγή τους από το σημείο ανθρωποκτονίας, τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα. Παρατηρήθηκε δε, η παρουσία ενός Ι.Χ.Φ. τύπου «βαν» λευκού χρώματος. Επίσης, από την παρατήρηση των καμερών ασφαλείας διαπιστώνεται ότι πρόκειται για οχήματα με τα ίδια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που εμφανίζονται σε ίδιους τόπους και χρόνους και τις δύο ημέρες».

Έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο συλληφθέντες που ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την Τετάρτη για να απολογηθούν, είναι ένας 40χρονος ο οποίος έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σωματική βλάβη και για απειλή και ο 48χρονος αδελφός του ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστεία το 2012 μαζί με τον 40χρονο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την εμπλοκή τους - «Υπάρχουν άλματα λογικής» υποστηρίζει η δικηγόρος τους"

Κυκλοφοριακές αλλαγές στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας λόγω έργων στο ύψος του Ωρωπού

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στα όρια του Ωρωπού. Ο λόγος είναι η εκτέλεση εργασιών ασφαλτόστρωσης.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Ωρωπού, λόγω εκτέλεσης εργασιών, θα πραγματοποιηθούν:

Από το 57ο χιλιόμετρο μέχρι και το 53 χλμ., στο  ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από τις 7 το απόγευμα της 6ης Μαΐου έως τις 7 το πρωί της 2ας Ιουνίου, για την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών, ως εξής:

* Αποκλεισμός της αριστερής και μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας από τη 57,300 χιλιομετρική θέση έως και τη 53,400 χιλιομετρική θέση στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Οι παραπάνω εργασίες δεν θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα:

Από την Παρασκευή, 19 Μαΐου στις 7 το πρωί έως την Δευτέρα, 22 Μαΐου στις 8 το βράδυ, λόγω των εκλογών.

Η Τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές αλλαγές στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας λόγω έργων στο ύψος του Ωρωπού"

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Η τεχνολογία «καταργεί» 83.000.000 θέσεις εργασίας - Ξεχάστε τους ταμίες τραπεζών και τους υπαλλήλους γραφείου

Ανακατατάξεις μεγάλης κλίμακας στην αγορά εργασίας προβλέπει για τα επόμενα χρόνια το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), ο οργανισμός που είναι γνωστός για το ετήσιο φόρουμ που διεξάγει στο Νταβός της Ελβετίας.

Σε έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το Φόρουμ τονίζει ότι μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας πρόκειται να αλλάξει μέσα στα πέντε επόμενα χρόνια.

Περίπου 69 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και 83 εκατομμύρια θα καταργηθούν μέχρι το 2027, σύμφωνα με την ίδια πηγή, με αποτέλεσμα μια καθαρή μείωση κατά 2% της τρέχουσας απασχόλησης, σύμφωνα με την έκθεση με τίτλο «The Future of Jobs» («Το μέλλον των θέσεων εργασίας»).

Η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα από περίπου 800 εταιρείες που απασχολούν περισσότερους από 11 εκατομμύρια εργαζομένους και χρησιμοποιεί δεδομένα για 673 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης.

Η τεχνολογία και η ψηφιοποίηση είναι αυτές που προκαλούν τόσο τη δημιουργία όσο και την κατάργηση θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τη σύνοψη της έρευνας. «Η πρόοδος στη χρήση της τεχνολογίας και η αύξηση της ψηφιοποίησης θα προκαλέσουν σημαντικές ανακατατάξεις στην αγορά εργασίας», αναφέρεται ακόμη.

Ταχύτερα θα καταργηθούν οι ρόλοι που μπορούν να αυτοματοποιηθούν, όπως αυτοί των ταμιών τραπεζών και άλλων υπαλλήλων γραφείου, ενώ αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για ειδικούς στην τεχνητή νοημοσύνη και την κυβερνοασφάλεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Η τεχνολογία «καταργεί» 83.000.000 θέσεις εργασίας - Ξεχάστε τους ταμίες τραπεζών και τους υπαλλήλους γραφείου"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο, Τρίτη, 2 Μαΐου. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες όπου από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες και πιθανότητα καταιγίδας από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το βράδυ.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα. Από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι και από τα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες και πιθανότητα καταιγίδας από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα"

Πρωτομαγιά στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» έκαναν 7.000 Αθηναίοι

Με τραγούδια και χορούς πάνω από 7 χιλιάδες άνθρωποι υποδέχτηκαν την Πρωτομαγιά, στη μεγάλη μουσική γιορτή που διοργάνωσε και φέτος, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους Ιλίου και Αγ. Αναργύρων-Καματερού, στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

Τους πολίτες υποδεχόταν από νωρίς το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Γιωργος Πατούλης μαζί με τον δήμαρχο Αγ. Αναργύρων- Καματερού Σταύρο Τσίρμπα και τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Ανδρέα Λεωτσάκο.

Παρόντες ήταν επίσης ο αν. υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η υφ. Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα, οι βουλευτες (ΝΔ) Γιάννης Λοβέρδος, ( ΠΑΣΟΚ) Νάντια Γιαννακοπούλου, η πρόεδρος του ΔΣ του Φορέα «Μητροπολιτικό Πάρκο Α. Τρίτσης» Σοφία Μαυρίκου, ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, εκπρόσωποι του Φορέα διαχείρισης καθώς και της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκίνησε το μεσημέρι και για ένα πεντάωρο το κοινό απόλαυσε το λαϊκό συγκρότημα «Φαμίλια Γαλάνη», το οποίο ερμήνευσε μουσικά είδη όπως έντεχνο, νέο κύμα, κλασικό λαϊκό, τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Λοΐζου, Μαρκόπουλου κ.ά., όπως επίσης ρεμπέτικα, νησιώτικα, παραδοσιακά.

Πρωτομαγιά στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» έκαναν 7.000 Αθηναίοι

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προσφέρθηκε φαγητό και μοιράστηκαν εκατοντάδες γλαστράκια και λουλούδια τιμώντας την Πρωτομαγιά, ενώ τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά φτιάχνοντας, μεταξύ άλλων, τα παραδοσιακά μαγιάτικα στεφάνια.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και με αφορμή την παρουσία των χιλιάδων πολιτών στην γιορτινή αυτή εκδήλωση, επανέλαβε την υπόσχεση ότι «το Πάρκο της καρδιάς μας θα είναι συνεχώς ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες της Αττικής. Το πάρκο μας άλλαξε ριζικά και είναι πια μία όαση στη Δυτική Αττική».

Ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του όπως και τους αντιπεριφερειάρχες Δυτικού τομέα, Πολιτισμού και Πολιτικής Προστασίας Ανδρέα Λεωτσάκο, Χάρη Ρώμα και Βασίλη Κόκκαλη για τον συντονισμό και την οργάνωση της εκδήλωσης.

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους αγώνες του εργατικού κινήματος. Αγώνες που με αίμα και θυσίες, πέτυχαν να θεμελιώσουν σημαντικά κεκτημένα για τον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματά του. Παράλληλα, όμως είναι και μια γιορτή – σύμβολο για την αναγέννηση της φύσης, μια γιορτή που υποδέχεται την άνοιξη» τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: Το Πάρκο Τρίτση είναι ο τόπος που μπορεί να εκφράσει όλους αυτούς τους συμβολισμούς της Πρωτομαγιάς. Ένας ανοικτός χώρος, ελεύθερος για όλους τους πολίτες, και παράλληλα, ένα ανοιξιάτικο σκηνικό που αποτυπώνει την αναγέννηση της φύσης. Η αισθητική, περιβαλλοντική και λειτουργική μεταμόρφωση του χώρου, έχει μετατρέψει το Πάρκο της καρδιάς μας σε ένα σταθερό σημείο αναφοράς και τόπο συνάντησης για κάθε μεγάλη γιορτή αλλά και καθημερινή απόλαυση για χιλιάδες κατοίκους της Αττικής.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτομαγιά στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» έκαναν 7.000 Αθηναίοι"

Τουρκία: Με μπουφάν πιλότου ο Ερντογάν παρουσίασε το μαχητικό 5ης γενιάς – Μπήκε στο πιλοτήριο

Καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα είχε η παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην εκδήλωση που έγινε για το «εθνικό μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκίας» που θα ονομάζεται KAAN.

Λίγες ημέρες μετά την ανησυχία που προκάλεσε η αδιαθεσία του κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο Ερντογάν ανέβασε φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter φορώντας μπουφάν πιλότου και γυαλιά ηλίου, ενώ δεν δίστασε να μπει και μέσα στο πιλοτήριο του KAAN.

Στην εκδήλωση ο Ερντογάν εμφανίστηκε ευδιάθετος και ανέφερε μεταξύ των άλλων… «Η Τουρκία βρίσκεται τώρα σε κάθε «πεδίο» – στη στεριά, στη θάλασσα και στο υποβρύχιο. Με αυτό το αεροσκάφος, η Τουρκία θα γίνει μία από τις πέντε χώρες που διαθέτουν αυτού του είδους τις τεχνολογίες».

Να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς ΚΑΑΝ φτιάχτηκε από την TAI για να αντικαταστήσει τον γηρασμένο στόλο των F-16, τονίστηκε, στον απόηχο της αδυναμίας των Τούρκων να πάρουν έγκριση από το Κογκρέσο για τα κιτ αναβάθμισης.

«Το όνομά του είναι KAAN, είθε το σπαθί του να είναι κοφτερό!» ανέφερε σε ανάρτησή της η τουρκική βιομηχανία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Με μπουφάν πιλότου ο Ερντογάν παρουσίασε το μαχητικό 5ης γενιάς – Μπήκε στο πιλοτήριο"

Ν.Δ.: Καταγγέλλει επιθέσεις σε εκλογικά περίπτερα

Φθορές σε εκλογικά της περίπτερα στην Ηλιούπολη, το Θησείο, τα Πετράλωνα και το Ηράκλειο καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Όπως επισημαίνει, «όσο οι θιασώτες της σύγκρουσης και της προγραμματικής ένδειας κλείνουν το μάτι στους τραμπούκους σιωπώντας, τόσο εμείς θα συνεχίσουμε σταθερά και αταλάντευτα να πορευόμαστε στον δρόμο του πολιτικού πολιτισμού, του διαλόγου και της σύγκρισης πεπραγμένων, προγραμμάτων και ιδεών με το βλέμμα στο αύριο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ν.Δ.:

«Μόνο το τελευταίο 48ωρο, θρασύδειλοι τραμπούκοι έσπασαν ένα εκλογικό περίπτερο της Ν.Δ. στην Ηλιούπολη, έβαψαν δύο εκλογικά περίπτερα του κόμματος, στο Θησείο και στα Πετράλωνα, ενώ προκάλεσαν φθορές και έριξαν μπογιές στο εκλογικό περίπτερο του Ηρακλείου.

Κανέναν δεν φοβίζουν. Κανέναν δεν πτοούν. Όσο οι θιασώτες της σύγκρουσης και της προγραμματικής ένδειας κλείνουν το μάτι στους τραμπούκους σιωπώντας, τόσο εμείς θα συνεχίσουμε σταθερά και αταλάντευτα να πορευόμαστε στον δρόμο του πολιτικού πολιτισμού, του διαλόγου και της σύγκρισης πεπραγμένων, προγραμμάτων και ιδεών με το βλέμμα στο αύριο. Καλούμε, εκ νέου, όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών στη Νέα Δημοκρατία».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν.Δ.: Καταγγέλλει επιθέσεις σε εκλογικά περίπτερα"

Γαλλία: Επεισοδιακές δηλώσεις για την Πρωτομαγιά – Συγκρούσεις της αστυνομίας με αριστεριστές και «κίτρινα γιλέκα»

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Πρωτομαγιά, στη Γαλλία συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκε ο νόμος για την αναμόρφωση του γαλλικού συνταξιοδοτικού συστήματος, κατά του οποίου τάσσεται -σύμφωνα με σχεδόν όλες τις δημοσκοπήσεις- η πλειονότητα των Γάλλων.

Σε πολλές από τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, αρχής γενομένης από το Παρίσι και τη Λιόν, σημειώθηκαν συγκρούσεις της αστυνομίας με ομάδες διαδηλωτών προσκείμενες, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και στα λεγόμενα «κίτρινα γιλέκα».

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και, όπως ανακοίνωσε, προέβη σε δεκάδες συλλήψεις για πράξεις βίας, όπως το σπάσιμο βιτρινών και το κάψιμο αυτοκινήτων.

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης το παρόν έδωσε στη συγκέντρωση του Παρισιού ο επικεφαλής της αριστερής συμπαράταξης Ζαν-Λικ Μελανσόν, ενώ από το χώρο της ακροδεξιάς, που παραδοσιακά δεν συμμετέχει στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, η Μαριν Λε Πέν γιόρτασε με οπαδούς του κόμματος της τη «γιορτή του Έθνους».

Η κεντρώα κυβέρνηση του Μακρόν θεωρεί πως η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, στο πλαίσιο της οποίας η ηλικία συνταξιοδότησης αυξήθηκε στα 64 από τα 62 έτη, έχει τελειώσει. Ωστόσο συνδικάτα και μερικά μέλη της αντιπολίτευσης δεν έχουν εγκαταλείψει τον αγώνα και θέλουν να εμποδίσουν την εφαρμογή του νομοσχεδίου την 1η Σεπτεμβρίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Επεισοδιακές δηλώσεις για την Πρωτομαγιά – Συγκρούσεις της αστυνομίας με αριστεριστές και «κίτρινα γιλέκα»"

Ύδρα: Συνελήφθη ο άνδρας που πέταξε γάτα από ύψος 8 μέτρων – Του επεβλήθη πρόστιμο 15.000 ευρώ

Στον Ανακριτή παραπέμθηκε για να απολογηθεί ο 58χρονος άνδρας που πέταξε την Κυριακή 30 Απριλίου μια γάτα από ύψος οκτώ μέτρων στην Ύδρα. Ο μεσήλικας στον οποίο επεβλήθη πρόστιμο 15.000 ευρώ προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την αποτρόπαια πράξη κακοποίησης ενός ζώου που έκανε στο εστιατόριο όπου δειπνούσε λέγοντας ότι δεν είχε πρόθεση να βλάψει το άτυχο τετράποδο και πως αυτό, μετά την σπρωξιά που του έδωσε «έχασε την ισορροπία του» και έπεσε από ύψος οκτώ μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης της κακοποίησης του ζώου ήταν ιδιαίτερα ειρωνικός σε όσους αυτόπτες μάρτυρες του ζήτησαν το λόγο μετά το περιστατικό. Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου που δειπνούσε ο 58χρονος με την παρέα του κάλεσε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα ο άνδρας να προσαχθεί και εν συνεχεία να συλληφθεί. Σήμερα το πρωί, μάλιστα, μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά, όπου και του επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ.

ertnews

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ύδρα: Συνελήφθη ο άνδρας που πέταξε γάτα από ύψος 8 μέτρων – Του επεβλήθη πρόστιμο 15.000 ευρώ"

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο φως οι άγνωστες συνομιλίες από τη δίκη της Greek Mafia

Τις άγνωστες συνομιλίες που ακούστηκαν στη δίκη για την Greek mafia, δύο χρόνια πριν τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ παρουσίασε αποκλειστικά το T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Η δίκη αφορούσε σε έρευνα που είχε διεξάγει το 2015 το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και στο επίκεντρο είχαν βρεθεί τρεις ομάδες εκβιαστών που εισέπρατταν χρήματα από καταστήματα για «προστασία».

Η δικογραφία είχε στηριχτεί σε τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των μελών των ομάδων και σε φυσική επιτήρηση των υπόπτων. Το όνομα του Γιώργου Καραιβαζ ακούγεται σε μια συνομιλία που είχε ο αρχηγός της μιας εκ των τριών ομάδων με ένα από τα μέλη της, που σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, είχε αναπτύξει φιλική σχέση με αστυνομικούς για να λαμβάνει πληροφορίες για τις έρευνες της αστυνομίας. Η συνομιλία πραγματοποιείται στις 11 Οκτωβρίου του 2015, στις 16:03.

Μέλος Greek Mafia: Έλα, γιατί μου τελείωσε το WhatsApp
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: To WhatsApp, για πες!
Μέλος Greek Mafia: Εε! Καραϊβάζ σου λέει κάτι;

Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Είναι δημοσιογράφος;
Μέλος Greek Mafia: Ναι
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Ναι, Καραϊβάζ…
Μέλος Greek Mafia: Ναι, ναι
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Ναι, ναι
Μέλος Greek Mafia: Ωραία από εκεί έχει γίνει η μ…, θα σου πω από κοντά.
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Από εκεί έχει γίνει;
Μέλος Greek Mafia: Ναι, αυτός την έκανε…
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Είσαι σίγουρος γι’ αυτό;;
Μέλος Greek Mafia: 100% και αύριο θα … θα μου δώσουν και το τηλέφωνο, το οποίο έδωσε για να σου κάνουνε άρση.
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Εντάξει, αύριο για να το κοιτάξουν, δηλαδή ποιο τηλέφωνο μας έχει δώσει.
Μέλος Greek Mafia: Ναι έδωσε δικό σου, δικό σου έδωσε το οποίο είναι κλειστό.
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Ναι
Μέλος Greek Mafia: Δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ.
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης:  : Ναι
Μέλος Greek Mafia: Το κοιτάξανε για 20 ημέρες.
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Ναι
Μέλος Greek Mafia: Και πήγε αυτός ο ίδιος και είπε κάποια πράγματα
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Καλώς! Εεεε αύριο όταν θα βρεις το μηχανάκι να πάμε για καφέ
Μέλος Greek Mafia: Ναι ωραία.
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Εεεε θα μου τα πεις από κοντά, εντάξει…
Μέλος Greek Mafia: Εντάξει…
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης:  Πάρε με τηλέφωνο ό,τι ώρα θες αύριο να πάμε να πιούμε καφέ με μηχανάκι άλλο…

Από τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των μελών της οργάνωσης που πραγματοποιήθηκαν στις 15 και στις 16 Οκτωβρίου του 2015 προέκυψε ότι πράγματι τα μέλη της πληροφορήθηκαν πως η Δίωξη Εκβιαστών διενεργούσε έρευνα σε βάρος τους και ότι μέχρι το τέλος του μήνα,  η Δίωξη θα έκανε επιχείρηση εναντίον τους.

Μέλος Greek Mafia: Α, που μπορείς να έρθεις λίγο να σου πω κάτι για μία γκόμενα που σε ψάχνει;
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης:  Αυτός που με ψάχνει;
Μέλος Greek Mafia: Όχι, όχι, κάτι άλλο.
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Αύριο ρε μ..
Μέλος Greek Mafia: Ε, πρέπει να στο πω.
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Ε, όταν σηκωθείς αύριο, τόσο αναγκαίο είναι;
Μέλος Greek Mafia: Ναι, ναι. Ε, τι που εκεί, κοντά στα σουβλάκια  του… εκεί του δικού μου, πλησίασε εκεί, είσαι κοντά;
Μέλος Greek Mafia: Εγώ σε 10 λεπτά είμαι εκεί.
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Πάω κι εγώ , άντε γεια!
Μέλος Greek Μafia: Όλα πεντακάθαρα… μέχρι τέλους του μηνός θα μας σηκώσουνε…
Μετά από αυτή την εξέλιξη τα μέλη της οργάνωσης ειδοποιούνται ένα- ένα για να συναντηθούν μέσα στη νύχτα για ενημέρωση.
Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης: Ε, για βγες μία ρε στο τέτοιο. Φόρα μία φόρμα κι έλα μία στο περίπτερο, εκεί που συναντιόμαστε κάτω από το σπίτι μου.  
Μέλος Greek Mafia: Έλα, γεια, γεια.

Από τις συνομιλίες που ακολουθούν μεταξύ των μελών της Greek mafia φαίνεται πως αρχίζουν να χάνουν τη ψυχραιμία τους. Αποφασίζουν να εξαφανίσουν τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν μέχρι τότε ενώ κάποιοι από αυτούς απομακρύνονται από την Αθήνα για να αποφύγουν την επικείμενη σύλληψή τους.

Μέλος Greek Mafia: Ο Αλβανός και οι άλλοι τα έχουν πετάξει τα τηλέφωνα αυτά εδώ…
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Ναι, ναι, δεν πειράζει, θα μιλάνε με…
Μέλος Greek Mafia: Αλλά τους βρίσκω… Τους βρίσκω εγώ. Αν είναι να πάρει εμένα, εγώ θα το έχω το τηλέφωνο.
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Εντάξει, ναι, ναι.
Μέλος Greek Mafia: Εγώ τους βρίσκω όλους.
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Ναι, ναι, αυτό δεν χρειάζεται, δεν υπάρχει τέτοιος φόβος. Ακόμα καλύτερα που τα πέταξαν. Αν γίνει κάτι να μην έχουμε επικοινωνία. Αυτό ναι, δεν χρειάζεται να πανικοβληθούμε, αυτό μόνο.
Μέλος Greek Mafia: Είναι… αυτό με τη μηχανή που έλεγε ο Π… είναι… πήρα τον φουσκωτό τηλέφωνο.  
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης:  Ναι.
Μέλος Greek Mafia: Και… είναι αυτή η μηχανή ναι, από εκεί. Έχουμε πρόβλημα μου λέει.
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης:  Α, καλώς. Ρώτα αυτόν που σου ‘πα ρε.
Μέλος Greek Mafia: Δεν πάω καθόλου εκεί, πρέπει να φύγουμε και οι δύο
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης:  Άμα δεν…
Μέλος Greek Mafia: Είναι, τον ξέρει… Μου λέει τον ξέρω, είναι η μηχανή η δικιά μας και ξέρω ποιος είναι.
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης:  Αυτή η μπλε;
Μέλος Greek Mafia: Ναι. Του είπα την πινακίδα, «δίκια μας είναι» μου λέει. Του λέω «μας έχουν δει και μας που μιλήσαμε να ξέρεις…»  
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης:  Ναι.
Μέλος Greek Mafia: Να ξέρεις τι θα πεις
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης:  Καλώς! Ε, τότε αύριο πρέπει να βρούμε κάποιον να πάει στην Εισαγγελία να ρωτήσει. Πάρε τον δικηγόρο.
Μέλος Greek Mafia:  Δεν θα γί…
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης:  Να πάει να ρωτήσει στην Εισαγγελία αν υπάρχει κάτι. Θα έχει φτάσει;  
Μέλος Greek Mafia: Όχι, όχι, δεν έχει φτάσει. Μπορεί να βγει τη Δευτέρα και να είναι πιο γρήγορο απ, ότι έμαθε ο άλλος.
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης:  Ναι, ναι, αυτό. Αυτό πες του, τη Δευτέρα να πάει να ρωτήσει στην Εισαγγελία.
Μέλος Greek Mafia: Ναι, μήπως πρέπει να φύγουμε;
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Εντάξει, εννοείται ρε φίλε, εντάξει εννοείται. Να πας, να φύγεις εσύ, θα δω τι θα κάνω, εντάξει; Και ότι είναι μιλάμε.

Την ίδια στιγμή ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης συνιστούσε στα μέλη, προσοχή χωρίς πανικό και σπασμωδικές κινήσεις

Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Ναι… δεν χρειάζεται να το κάνουμε π… το θέμα. Χαλάρωσε, ηρέμησε, μην ασχοληθείς τι θα κάνουμε το θέμα. Δεν χρειάζεται να ρωτάμε από δω και από ΄κει τίποτα, τίποτα. Θα τα κανονίσω όλα εγώ.
Μέλος Greek Mafia: Εντάξει. Ούτε σ’ αυτόν που μου πες να ρωτήσω χθες;
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Όχι καθόλου, καθόλου, μην… ούτε, ούτε για αστείο. Δεν θα κάνει τίποτα, θα μας γράψει στα α…. του. Θα το κανονίσω εγώ. Θα το κανονίσω.
Μέλος Greek Mafia: Εντάξει, δεν το έχω πει, δεν το έχω πει σε κανέναν. Τίποτα μόνο στους…
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Σε κανέναν. Πες του να χαλαρώσουνε όλοι. Να ηρεμήσουν. Προσοχή όπως είναι πάντα αλλά δεν χρειάζεται να πανικοβληθούμε από εδώ από εκεί, αριστερά, σου ‘πα μου πες και να γίνει το πράγμα π..
Μέλος Greek Mafia: Το μόνο που τους είπα, τους ενημέρωσα και τίποτα άλλο.
Μέλος Greek Mafia: Είχες κανένα νέο;
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Ε… Θα έχω. Όλα καλά, όλα καλά, θα έχω,
Μέλος Greek Mafia: Εντάξει, εγώ φεύγω θα είμαι εκτός, να ξέρεις.
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Ναι ρε, ναι ρε. Εντάξει.
Μέλος Greek Mafia: Όταν με ειδοποιήσεις θα ξανάρθω, θα ξανάρθω.  
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Όχι ρε, δεν υπάρχει θέμα, όλα καλά, εντάξει; Μη σας αγχώνει πες του, μην τους αγχώνεις τίποτα, μη ρωτάς κανέναν, μην… μην ασχολείσαι καν. Εντάξει; Μην τους αγχώνεις.
Μέλος Greek Mafia: Οι άλλοι έχουν φύγει…
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Μην τους αγχώνεις, θα τα βρούμε όλα. Εντάξει;
Μέλος Greek Mafia: Εντάξει.
Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Πήγαινε εσύ και ό,τι είναι μιλάμε.
Μέλος Greek Mafia: Εντάξει.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμφθηκαν να δικαστούν 27 κατηγορούμενοι. Η δίκη για την υπόθεση άρχισε τον Ιανουάριο του 2019. Ενάμιση χρόνο μετά έγινε απόπειρα δολοφονίας του αρχηγού της εγκληματικής ομάδας, ενώ τον Δεκέμβριο του 2020 δολοφονήθηκε και το μέλος της, που ήταν ο συνομιλητής του αρχηγού στην επίμαχη συνομιλία για τον Γιώργο Καραϊβαζ. Από τους εναπομείναντες 26 κατηγορούμενους, τέσσερις κρίθηκαν αθώοι, ενώ στους υπόλοιπους 22 επεβλήθησαν καθείρξεις έως 30 έτη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο φως οι άγνωστες συνομιλίες από τη δίκη της Greek Mafia"

Καλαμάτα: Συνελήφθη 15χρονος που μαχαίρωσε 28χρονο

Τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από νυχτερινό κέντρο της οδού Υπαπαντής στην Καλαμάτα, ένας 15χρονος μαχαίρωσε 28χρονο Αρμένιο με σουγιά, έπειτα από καυγά που προηγήθηκε μεταξύ τους.

Εκτός από τον 15χρονο, συνελήφθησαν ένας 21χρονος και ένας 18χρονος κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη συμπλοκή, καθώς και ένας 31χρονος Αρμένιος για ψευδή κατάθεση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο 28χρονος που τραυματίστηκε διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας με την κατάστασή του να θεωρείται εκτός κινδύνου.

tharrosnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαμάτα: Συνελήφθη 15χρονος που μαχαίρωσε 28χρονο"

Καστοριά: Εμβόλισαν περιπολικό και τραυμάτισαν αστυνομικό – Επεισοδιακή σύλληψη για παράνομη μεταφορά μετανάστη

Στη σύλληψη δύο ατόμων που μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους παράνομα μετανάστη στην Ελλάδα προχώρησε η αστυνομία στην περιοχή της Καστοριάς. Μάλιστα, κατά τη σύλληψη ο οδηγός του οχήματος εμβόλισε περιπολικό και τραυμάτισε ελαφρά αστυνομικό.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής (30.4.2023) άνδρες από Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς εντόπισαν έναν 29χρονο αλλοδαπό και μια 27χρονη Ελληνίδα, οι οποίοι μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους έναν 28χρονο μετανάστη από την Αλβανία.

Μάλιστα, μόλις οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο να σταματήσει, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και εμβόλισε περιπολικό που βρισκόταν στο σημείο. Κατά τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά και ένας αστυνομικός.

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε σε περιοχή της Καστοριάς. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε πως ο οδηγός του οχήματος δεν είχε άδεια οδήγησης, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο 28χρονος δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα για παραμονή στη χώρα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καστοριά: Εμβόλισαν περιπολικό και τραυμάτισαν αστυνομικό – Επεισοδιακή σύλληψη για παράνομη μεταφορά μετανάστη"

Χρυσούλα Διαβάτη για Αλέξη Γεωργούλη: «Θυμούνται όλες μετά από χρόνια ότι κάποιος τις βίασε»

Αμηχανία προκάλεσε στους συντελεστές του «Super Κατερίνα» η άποψη της Χρυσούλας Διαβάτη που εξέφρασε στην εκπομπή για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, αλλά και τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στον χώρο του Θεάτρου.

«Ήταν εκεί καλώς ή κακώς» είπε αρχικά η ηθοποιός για την παρουσία του Αλέξη Γεωργούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συμπλήρωσε: «Για όλα είναι υπεύθυνος ο ελληνικός λαός, που ψηφίζει αυτούς που ψηφίζει. Δεν μπορώ να ξέρω εγώ, τι έκανε. Στήνουμε έναν άνθρωπο στον τοίχο και αρχίζουμε και τον καρφώνουμε. Πού ξέρουμε; Ήμασταν εκεί;». «Αυτό πάλι που όλοι και όλες θυμούνται μετά από κάποια χρόνια ότι κάποιους τους βίασε ή τις βίασε. Με το ζόρι δε μπορεί να σε βάλει κανένας. Εκτός αν σε πιάσει σε κάποια ερημιά, σε δέσει, σου ρίξει κανένα σπρέι, σε κοιμίσει, σε βιάσει… αν έχεις αυτή την κακοτυχία, πας στην αστυνομία την ίδια στιγμή, το δηλώνεις, σε κοιτάζει ένας γιατρός και γίνεται αυτό που είναι να γίνει», αναφέρει η ηθοποιός.

«Τώρα μετά από 30 χρόνια τι λέει ο καθένας… αυτό είναι για μένα ένας γρίφος. Δεν παίρνω θέση. Είναι ένα ερωτηματικό, που δεν με απασχόλησε», τονίζει η Χρυσούλα Διαβάτη για τις καταγγελίες που έχουν γίνει στο πλαίσιο του #MeToo. Ερωτηθείσα πώς κρίνει τις καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά που έχουν γίνει σε βάρος του Γιώργου Κιμούλη, απάντησε: «Τι κακοποιητικές συμπεριφορές; Ότι τις έβρισε; Ότι τους έδωσε καμιά καρπαζιά; Αν δεν έκαναν τη δουλειά τους; Ο άλλος βασίζει τη δουλειά του επάνω σε κάποιον. Δε μπορεί να είναι σούργελο, να του χαλάει τη δουλειά. Κι εμένα μου είπαν "πήγαινε να πλύνεις τα πιάτα σου, δεν κάνεις για αυτή τη δουλειά". Εγώ όμως πίστευα στον εαυτό μου και έλεγα "θα αγωνιστώ για να με σεβαστείτε". Και με σεβάστηκαν».

«Θέλω να έχω πάντα αξιοπρέπεια, να με θυμούνται με τον καλύτερο τρόπο. Δεν θέλω να φύγω, όταν θα σέρνομαι. Μου έχουν γίνει προτάσεις, αλλά δεν θέλω», επισημαίνει κλείνοντας η Χρυσούλα Διαβάτη. «Θεωρώ άστοχες τις δηλώσεις της κυρίας Διαβάτη και προσβλητικές. Βιασμοί δεν γίνονται μόνο στις ερημιές. Βιασμοί γίνονται και μέσα στον γάμο και μέσα τη σχέση. Επίσης, αν σου δώσει και καμιά καρπαζιά και τι έγινε; Είναι δυνατόν να ειπωθεί κάτι τέτοιο;», σχολίασε μετά την προβολή του αποσπάσματος η Κατερίνα Καινούργιου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Χρυσούλα Διαβάτη για Αλέξη Γεωργούλη: «Θυμούνται όλες μετά από χρόνια ότι κάποιος τις βίασε»"

«Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»: Βήμα-βήμα η αίτηση με TAXISnet εδώ

Το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» πρόκειται να ανοίξει, αύριο (02/05), και έτσι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν διαδικτυακά την αίτησή τους. Μάλιστα, η συνολική επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού με μπαταρία μπορεί να φτάσει έως και 16.000 ευρώ για νοικοκυριά και 10.000. ευρώ για αγρότες.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορέσουν να δουν εξοικονόμηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που αγγίζει τις 3.000 ευρώ ετησίως. Μάλιστα, αύριο (02/05), ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκα, αναμένεται να δώσει τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα της πλατφόρμας που θα επιτρέψει στα νοικοκυριά και τους αγρότες να διεκδικήσουν τις επιδοτήσεις.

Χαρακτηριστικά του προγράμματος

Βασική προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι ο αιτών να έχει συνάψει ήδη Σύμβαση Σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ αλλά να μην έχει συνδεθεί ο φωτοβολταϊκός σταθμός. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλλει μία μόνο αίτηση, για μία και μόνο κατοικία -κύρια ή δευτερεύουσα- η οποία διαθέτει ενεργή οικιακή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι αγρότες μπορούν να υποβάλλουν μια αίτηση για την κατοικία τους και μία μόνο αίτηση που αφορά την παροχή ρεύματος αγροτικής χρήσης.

Ποιοι μπαίνουν - Ποιοι αποκλείονται

Για να υποβάλλει αίτηση ένας ωφελούμενος θα πρέπει να:

  • διαθέτει υποχρεωτικά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, καθώς και έγκυρους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, μέσω των οποίων γίνεται η ταυτοποίησή του,
  • Στην περίπτωση των φυσικών προσώπων (νοικοκυριά), πλην της Κατηγόριας Α, να έχουν υποβάλει κατά το φορολογικό έτος 2021 δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1), είτε ως ΥΠΟΧΡΕΟΣ ατομικής ή κοινής δήλωσης, είτε εμμέσως ως «ΣΥΖΥΓΟΣ» σε περίπτωση κοινής δήλωσης. Η σχετική δήλωση θα πρέπει να έχει εκκαθαριστεί.
  • Στη περίπτωση των αγροτών, να έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Ποιοι αποκλείονται:

  • Δεν είναι επιλέξιμοι ωφελούμενοι οι οποίοι είχαν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος κατά το έτος αναφοράς (2021) ως κάτοικοι εξωτερικού.
  • Δεν είναι επιλέξιμοι ωφελούμενοι οι οποίοι κατά το έτος αναφοράς (2021) υπέβαλλαν κοινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος (συγκεκριμένα ως Υπόχρεος και Σύζυγος/ΜΣΣ), εφόσον το έτερο μέλος ή εξαρτώμενο τέκνο της δήλωσης ήταν κατά το ως άνω έτος αναφοράς (2021) κάτοικος εξωτερικού.
  • Εξαρτώμενα μέλη που δεν υποβάλουν αυτοτελώς δήλωση (δηλ. δεν είναι υπόχρεοι σε δική τους ατομική δήλωση) δεν δύναται να υποβάλλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα.
  • Επιλέξιμοι ωφελούμενοι στην κατηγορία Α (Ευάλωτα Νοικοκυριά), είναι οι δικαιούχοι κοινωνικού οικιακού τιμολογίου, κατά την υποβολή της αίτησης, σύμφωνα με το Μητρώο Ευάλωτων Πελατών που τηρεί ο ΔΕΔΔΗΕ.
  • Επιλέξιμοι ωφελούμενοι στην κατηγορία Δ (Αγρότες) είναι αποκλειστικά οι επαγγελματίες αγρότες και οι αγρότες ειδικού καθεστώτος.

Κάθε Φυσικό Πρόσωπο (νοικοκυριά) δύναται να υποβάλλει μία και μόνο αίτηση που αφορά μία και μόνο κατοικία, για την οποία συντρέχουν αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Αποτελεί την κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία του αιτούντος (ιδιόκτητη, μισθωμένη ή παραχωρημένη).
  • Διαθέτει ενεργή, οικιακή (και μη κοινόχρηστη) παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η ταυτοποίηση της κατοικίας του αιτούντος.

Για την κατηγορία Α (Ευάλωτα Νοικοκυριά), ο αιτών μπορεί να υποβάλλει αίτηση αποκλειστικά για τη παροχή για την οποία έχει δηλώσει και δικαιούται το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Σε περίπτωση που ο αιτών επιθυμεί για διαφορετική παροχή, τότε δεν εμπίπτει στην Κατηγορία Α (Ευάλωτα Νοικοκυριά) αλλά στη Κατηγορία Β ή Γ.

Για την κατηγορία Δ (Αγρότες), ο αιτών δύναται να υποβάλλει μία και μόνο αίτηση που αφορά μία και μόνο ενεργή παροχή ρεύματος αγροτικής χρήσης σύμφωνα με το Μητρώο που τηρεί ο ΔΕΔΔΗΕ, μέσω της οποίας πραγματοποιείται και η ταυτοποίηση του αιτούντος.

Σε περίπτωση υποβολής αίτησης για αγροτική παροχή, επιτρέπεται ο αιτών να υποβάλλει αίτηση και για τη κατοικία του.

Δεν είναι δυνατή η υποβολή άνω της μίας αίτησης για την ίδια κατοικία ή παροχή ρεύματος αγροτικής χρήσης από διαφορετικό ωφελούμενο. Σε περίπτωση απόρριψης ή ακύρωσης της αίτησης, επιτρέπεται η υποβολή νέας αίτησης, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι στην εν λόγω κατηγορία. Δεν επιτρέπεται η ακύρωση αίτησης από τον ίδιο αιτών πάνω από δύο (2) φορές.
 
Προϋποθέσεις υποβολής αίτησης

Αίτηση υποβάλλεται από το φυσικό πρόσωπο (νοικοκυριά) ή τον αγρότη που αποτυπώνεται ως αντισυμβαλλόμενος του ΔΕΔΔΗΕ στην Σύμβαση Σύνδεσης, η οποία έχει ήδη συναφθεί με τον ΔΕΔΔΗΕ για την ανάπτυξη του εν λόγω φωτοβολταϊκού σταθμού και του συστήματος αποθήκευσης.

Για να υποβάλλει αίτηση ένας ωφελούμενος θα πρέπει να:

  • διαθέτει υποχρεωτικά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, καθώς και έγκυρους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, μέσω των οποίων γίνεται η ταυτοποίησή του,
  • Στην περίπτωση των φυσικών προσώπων (νοικοκυριά), πλην της Κατηγόριας Α, να έχουν υποβάλει κατά το φορολογικό έτος 2021 δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1), είτε ως ΥΠΟΧΡΕΟΣ ατομικής ή κοινής δήλωσης, είτε εμμέσως ως «ΣΥΖΥΓΟΣ/ΜΣΣ» σε περίπτωση κοινής δήλωσης. Η σχετική δήλωση θα πρέπει να έχει εκκαθαριστεί.
  • Στη περίπτωση των αγροτών, να έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Διευκρίνιση ειδικών περιπτώσεων:

  • Δεν είναι επιλέξιμοι ωφελούμενοι οι οποίοι είχαν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος κατά το έτος αναφοράς (2021) ως κάτοικοι εξωτερικού.
  • Δεν είναι επιλέξιμοι ωφελούμενοι οι οποίοι κατά το έτος αναφοράς (2021) υπέβαλλαν κοινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος (συγκεκριμένα ως Υπόχρεος και Σύζυγος/ΜΣΣ), εφόσον το έτερο μέλος ή εξαρτώμενο τέκνο της δήλωσης ήταν κατά το ως άνω έτος αναφοράς (2021) κάτοικος εξωτερικού.
  • Εξαρτώμενα μέλη που δεν υποβάλουν αυτοτελώς δήλωση (δηλ. δεν είναι υπόχρεοι σε δική τους ατομική δήλωση) δεν δύναται να υποβάλλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα.
  • Επιλέξιμοι ωφελούμενοι στην κατηγορία Α (Ευάλωτα Νοικοκυριά), είναι οι δικαιούχοι κοινωνικού οικιακού τιμολογίου, κατά την υποβολή της αίτησης, σύμφωνα με το Μητρώο Ευάλωτων Πελατών που τηρεί ο ΔΕΔΔΗΕ.
  • Επιλέξιμοι ωφελούμενοι στην κατηγορία Δ (Αγρότες) είναι αποκλειστικά οι επαγγελματίες αγρότες και οι αγρότες ειδικού καθεστώτος.

Επισημάνσεις:

  • Κάθε Φυσικό Πρόσωπο (νοικοκυριά) δύναται να υποβάλλει μία και μόνο αίτηση που αφορά μία και μόνο κατοικία, για την οποία συντρέχουν αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
    • Αποτελεί την κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία του αιτούντος (ιδιόκτητη, μισθωμένη ή παραχωρημένη).
    • Διαθέτει ενεργή, οικιακή (και μη κοινόχρηστη) παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η ταυτοποίηση της κατοικίας του αιτούντος.
  • Για την κατηγορία Α (Ευάλωτα Νοικοκυριά), ο αιτών μπορεί να υποβάλλει αίτηση αποκλειστικά για τη παροχή για την οποία έχει δηλώσει και δικαιούται το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Σε περίπτωση που ο αιτών επιθυμεί για διαφορετική παροχή, τότε δεν εμπίπτει στην Κατηγορία Α (Ευάλωτα Νοικοκυριά) αλλά στη Κατηγορία Β ή Γ.
  • Για την κατηγορία Δ (Αγρότες), ο αιτών δύναται να υποβάλλει μία και μόνο αίτηση που αφορά μία και μόνο ενεργή παροχή ρεύματος αγροτικής χρήσης σύμφωνα με το Μητρώο που τηρεί ο ΔΕΔΔΗΕ, μέσω της οποίας πραγματοποιείται και η ταυτοποίηση του αιτούντος.
  • Σε περίπτωση υποβολής αίτησης για αγροτική παροχή, επιτρέπεται ο αιτών να υποβάλλει αίτηση και για τη κατοικία του.
  • Δεν είναι δυνατή η υποβολή άνω της μίας αίτησης για την ίδια κατοικία ή παροχή ρεύματος αγροτικής χρήσης από διαφορετικό ωφελούμενο.
  • Σε περίπτωση απόρριψης ή ακύρωσης της αίτησης, επιτρέπεται η υποβολή νέας αίτησης, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι στην εν λόγω κατηγορία.
  • Δεν επιτρέπεται η ακύρωση αίτησης από τον ίδιο αιτών πάνω από δύο φορές.
Η διαδικασία υποβολής της αίτησης

Οι υποψήφιοι ωφελούμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης μέσω κατάλληλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.

Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται υποχρεωτικά η προηγούμενη αυθεντικοποίηση του αιτούντος με τη χρήση των κλειδάριθμων του taxisnet (κωδικοί taxis).

Μετά την αυθεντικοποίησή του, ο αιτών δημιουργεί την αίτηση και κατόπιν υποβάλλει την αίτηση συμπληρώνοντας:

  • τον 11-ψήφιο αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με την οποία θα συνδεθεί ο φωτοβολταικός σταθμός με σύστημα αποθήκευσης εφόσον υφίσταται (συμπληρώνεται αυτόματα),
  • την ισχύ του φωτοβολταικού σταθμού και του συστήματος αποθήκευσης εφόσον υφίσταται (συμπληρώνεται αυτόματα),
  • την χωρητικότητα του σταθμού αποθήκευσης εφόσον υφίσταται. Η μέγιστη χωρητικότητα που θα μπορεί να συμπληρωθεί ανέρχεται στις 50kWh,
  • την κατηγορία στην οποία εμπίπτει και για την οποία επιθυμεί επιχορήγηση, καθώς και αν εμπίπτει σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) σε βαθμό τουλάχιστον 67%, ή σε μονογονεϊκή οικογένεια ή σε πολύτεκνη οικογένεια,
  • το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του. Δεν απαιτείται για τους επιλέξιμους στην Κατηγορία Α (Ευάλωτα Νοικοκυριά) και την Κατηγορία Δ (Αγρότες),
  • τη σύμβαση σύνδεσης την οποία έχει ήδη συνάψει ο αιτών με τον ΔΕΔΔΗΕ,
  • ένα μοναδικό λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (mail) που θα πιστοποιηθεί μέσω αποστολής κωδικού μίας χρήσης, και ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί μετά από τυχόν έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης, αλλά και για κάθε σχετική επικοινωνία με τον ωφελούμενο,
  • εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος ωφελούμενου ή συζύγου και μελών οικογένειας σε περίπτωση προστατευόμενων μελών (σε περίπτωση χωριστών δηλώσεων). Το εν λόγω δικαιολογητικό δεν απαιτείται για τους επιλέξιμους στην Κατηγορία Α (Ευάλωτα Νοικοκυριά) και την Κατηγορία Δ (Αγρότες),
  • δήλωση Deminimis σε περίπτωση μισθωμένης ή δωρεάν παραχωρούμενης κατοικίας. Το εν λόγω δικαιολογητικό δεν απαιτείται για τους επιλέξιμους στην Κατηγορία Δ (Αγρότες)
  • βεβαίωση επαγγελματία αγρότη ή αποδεικτικό εγγραφής ως αγρότη ειδικού καθεστώτος, για τους επιλέξιμους στην Κατηγόρια Δ (Αγρότες),
  • Γνωστοποίηση Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας, που εκδίδεται από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ή έγγραφο κατά περίπτωση από υγειονομική επιτροπή πιστοποίησης/γνωμάτευσης αναπηρίας ή άλλη αρμόδια αρχή, η οποία κατά το νόμο εξακολουθεί να ασκεί τις αρμοδιότητές της, σε περίπτωση ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) σε βαθμό τουλάχιστον 67%,
  • δήλωση φορολογίας εισοδήματος (E1), σε περίπτωση μονογονεικής οικογένειας,
  • Πιστοποιητικό Πολυτεκνικής Ιδιότητας με ψηφιακή υπογραφή της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), σε περίπτωση πολύτεκνης οικογένειας.

Η αίτηση χρηματοδότησης επέχει τη θέση:

  • υπεύθυνης δήλωσης ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία, καθώς και
  • αίτησης και συναίνεσης για την άντληση, διαβίβαση και διασταύρωση στοιχείων του Αιτούντος και των μελών της οικογένειάς του με τα στοιχεία άλλων υπηρεσιών και ηλεκτρονικών μητρώων των φορέων του δημόσιου τομέα.

Για το σκοπό αυτό, πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης θα προηγείται γνωστοποίηση και ρητή αποδοχή όλων των όρων και προϋποθέσεων από την πλευρά του ωφελούμενου, ενώ δεν παρέχεται δυνατότητα διόρθωσης υποβληθεισών αιτήσεων.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα αξιοποιηθούν -κατά περίπτωση- οι ακόλουθες διαδικτυακές υπηρεσίες:

  1. Διαδικτυακή Υπηρεσία Αυθεντικοποίησης χρηστών με τη χρήση διαπιστευτηρίων (κωδικών) TAXISnet, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
  2. Διαδικτυακή Υπηρεσία στοιχείων παροχών ηλεκτρικού ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ, από την οποία αντλούνται και διασταυρώνονται οι ακόλουθες πληροφορίες:
    • ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην οποία θα εγκατασταθεί ο σταθμός,
    • η διεύθυνση στην οποία αντιστοιχεί ο παραπάνω αριθμός παροχής,
    • χαρακτηριστικά της παροχής

Οι ως άνω επεξεργασίες δεδομένων διενεργούνται από το ΔΕΔΔΗΕ και το ΚΕΔ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην περίπτωση που κατά την αίτηση, εξαντληθεί η διαθέσιμη δημόσια δαπάνη δεν είναι δυνατή η υποβολή της αίτησης.

Πού μπαίνουν τα φωτοβολταϊκά

Ο φωτοβολταϊκός σταθμός μπορεί να τοποθετηθεί στη στέγη ή το δώμα κτιρίου (στα οποία συμπεριλαμβάνονται και στέγαστρα, βεράντες, προσόψεις, σκίαστρα και πέργκολες), σε βοηθητικούς χώρους του κτιρίου ή της αγροτικής έκτασης (π.χ. αποθήκες και χώροι στάθμευσης), ή στο έδαφος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, ύψους 200 εκατ. ευρώ, από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κατανέμεται σε τέσσερις κατηγορίες:

  1. Αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά: 35 εκατ. ευρώ.
  2. Αποκλειστικά για πολίτες με ατομικό εισόδημα <= 20,000€ ή οικογενειακό εισόδημα <= 40,000€: 85 εκατ. ευρώ.
  3. Αποκλειστικά για πολίτες με ατομικό εισόδημα > 20,000€ ή οικογενειακό εισόδημα > 40,000€: 50 εκατ. ευρώ.
  4. Αποκλειστικά για επαγγελματίες αγρότες ή αγρότες ειδικού καθεστώτος: 30 εκατ. ευρώ.

Το Πρόγραμμα θα παραμείνει «ανοιχτό» μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων ανά κατηγορία.

Υποχρεωτική η μπαταρία για τα νοικοκυριά

Στόχος του προγράμματος είναι η έως και πλήρης κάλυψη του κόστους της μπαταρίας και των δαπανών ανάπτυξης και εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού. Για τις δύο πρώτες κατηγορίες, η επιδότηση της μπαταρίας είναι 100%, ενώ για τη τρίτη και τέταρτη κατηγορία είναι 90%.

Τα νοικοκυριά θα πρέπει υποχρεωτικά να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκό σταθμό με μπαταρία ενώ στους αγρότες δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού με, ή χωρίς μπαταρία.

Η μέγιστη εγκατεστημένη ισχύς του φωτοβολταϊκού σταθμού προς επιδότηση ορίζεται στα 10,8kW. Αντίστοιχα, ως προς τη μπαταρία, η μέγιστη επιδότηση ορίζεται στις 10,8kWh.

Η μπαταρία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αποδώσει για τουλάχιστον μια ώρα την ισχύ του σταθμού ΑΠΕ.

Επιλέξιμες δαπάνες

Οι επιλέξιμες δαπάνες του παρόντος Προγράμματος είναι οι εξής:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση Φ/Β πλαισίων, αντιστροφέα, καθώς και παρελκόμενων υλικών (πίνακες, καλώδια κλπ.)
  • Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος βάσεων.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση μετρητή Φ/Β.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αποθήκευσης καθώς και παρελκόμενων υλικών (πίνακες, καλώδια κλπ.)
  • Αμοιβή για μελέτη – διαστασιολόγηση του συστήματος (Φωτοβολταικού και μπαταρία) και εργασίες εγκατάστασης αυτού.

Στο πλαίσιο του παρόντος Προγράμματος, οι δαπάνες θεωρούνται επιλέξιμες, εφόσον:

  • είναι απαραίτητες για την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου,
  • πραγματοποιούνται εντός της επιλέξιμης χρονικής περιόδου,
  • είναι νόμιμες και κανονικές,
  • διενεργούνται με βάση την αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης
  • τεκμηριώνονται σύμφωνα, από τα απαραίτητα δικαιολογητικά και παραστατικά, όπως αυτά
  • προβλέπονται από την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία και λογιστικοποιούνται κατάλληλα.

Υπογραμμίζεται ότι:

  • ο ΦΠΑ είναι επιλέξιμη δαπάνη (εκτός της κατηγορίας Δ),
  • στις ενοικιαζόμενες/δωρεάν παραχωρούμενες κατοικίες εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κανονισμού 1407/2013 της Επιτροπής ΕΕ για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (deminimis), όπου καθορίζονται τα όρια σώρευσης (200.000 €). Απαιτείται από τον ωφελούμενο (πλήρη κύριο, επικαρπωτή) δήλωση συμμόρφωσης με τον κανονισμό de minimis, όπως αυτός εκάστοτε ισχύει καθώς και προσκόμιση αντίστοιχων δηλώσεων των λοιπών συνιδιοκτητών,

Εφόσον οι δαπάνες υπερβαίνουν τα μέγιστα ποσά επιχορήγησης, η επιπλέον δαπάνη θα καλύπτεται με ίδια συμμετοχή. Τονίζεται ότι δεν θα πρέπει να έχει συνδεθεί - ενεργοποιηθεί ο σταθμός, πριν την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»: Βήμα-βήμα η αίτηση με TAXISnet εδώ "

Φλώρινα: Συνελήφθη 29χρονος που κατηγορείται για βιασμούς παιδιών στην Αιτωλοακαρνανία

Η σύλληψη του 29χρονου στη Φλώρινα έγινε σε τυχαία έλεγχο αστυνομικών στην πόλη. Σε βάρος του, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια…

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, οδήγησαν την ανακρίτρια στο να εκδόσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 29χρονου για τα αδικήματα του βιασμού και της αποπλάνησης παιδιών. Πράξεις που φέρονται να έγιναν σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Ο κατηγορούμενος κατάφερε να απομακρυνθεί και τελικά εντοπίστηκε στη Φλώρινα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Συνελήφθη την Παρασκευή (28-04-2023) το απόγευμα στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, 29χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, για τα αδικήματα του βιασμού και της αποπλάνησης παιδιών.

O συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φλώρινα: Συνελήφθη 29χρονος που κατηγορείται για βιασμούς παιδιών στην Αιτωλοακαρνανία"

Σέρρες, Ιδιοκτήτης φάρμας νεροβούβαλων: Τα τσακάλια τρώνε τα ζώα μας - video

Τα τσακάλια τρώνε τα ζώα μας” τονίζει ο ιδιοκτήτης της φάρμας εκτροφής νεροβούβαλων, κος Γιάννης Μερτζεμέκης και μάλιστα αυτό γίνεται την ώρα της γέννας. Μπαίνουν και τρώνε το νεογέννητο, την ώρα που το βουβάλι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. 

Ο κος Μερτζεμέκης, ένας από τους μεγαλύτερους εκτροφείς βουβαλιών, έχει στην φάρμα, περίπου 800 μάνες αλλά έχει κάθε χρόνο μόνο 200 βουβαλάκια, τα υπόλοιπα τα τρώνε τα τσακάλια, ισχυρίζεται. Τουλάχιστον 200 με 300 τρώγονται Ο ίδιος περιγράφει ότι δεν μπορεί να προστατέψει την φάρμα με συρμάτινο φράχτη γιατί τα βουβάλια τους χαλάνε οπότε όπως είναι σήμερα η κατάσταση, τα τσακάλια μπαίνουν μέσα όποτε θέλουν ενώ και τα ίδια τα ζώα δεν μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους καθώς φοβούνται τα σκυλιά και τις γάτες.

Επισημαίνει ακόμη την αύξηση του αριθμού των τσακαλιών τα τελευταία χρόνια, ειδικά τα τελευταία τρία, “ενώ πριν από μια δεκαετία “δεν γνωρίζαμε τι είναι τα τσακάλια. Τώρα υπάρχουν χιλιάδες που έχουν μάθει πού να βρίσκουν την τροφή, οπότε όταν μυρίζουν την ώρα της γέννας, επιτίθενται”, δηλώνει

Ο κος Μερτζεμέκης, απευθύνθηκε και στον ΕΛΓΑ αλλά όπως του είπαν δεν μπορεί να αποζημιωθεί για τις επιθέσεις των τσακαλιών με τον ίδιο να είναι τόσο κουρασμένος που να σκέφτεται να αποσυρθεί και να πουλήσει τα ζώα καθώς δεν απέδωσαν ούτε οι επαφές του με βουλευτές και άλλους αρμόδιους για να ζητήσει την στήριξη και βοήθειά τους

Δείτε τι λέει στο Επιλογές και στην εκπομπή Κάθε Μεσημέρι με την Ελένη Μωραΐτη

 

epiloges

Διαβάστε Περισσότερα » " Σέρρες, Ιδιοκτήτης φάρμας νεροβούβαλων: Τα τσακάλια τρώνε τα ζώα μας - video"

Λέσβος: Εκατοντάδες Τούρκοι τουρίστες στη Μυτιλήνη για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Μεγάλος αριθμός Τούρκων τουριστών φθάνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης προκειμένου να κάνουν διακοπές στην Λέσβο κατά την διάρκεια του τριήμερου της Πρωτομαγιάς δηλώνουν στην κάμερα του «Ν» ο ταξιδιωτικός πράκτορας Φώτης Αβντάν.

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, που για κάποιους έγινε τετραήμερο, είναι μια ακόμη ευκαιρία που έχουν αυτή την περίοδο κάτοικοι των Τουρκικών πόλεων που βρίσκονται απέναντι από την Λέσβο να επισκεφθούν το νησί και να χαρούν τις ομορφιές του. Περίπου 1.000 επισκέπτες αναμένεται να καταφθάσουν στη Λέσβο από την Παρασκευή 28 Απριλίου ως την Δευτέρα 1 Μάη.

Πολλοί από αυτούς θα επισκεφθούν την Ιερά Μονή των Ταξιαρχών στον Μανταμάδο για να δουν το πανηγύρι και να προσκυνήσουν, δηλώνει ο κ. Αβντάν.

stonisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Εκατοντάδες Τούρκοι τουρίστες στη Μυτιλήνη για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news