facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Ζάππειο: Παρολίγο τραγωδία – Κλαδί καταπλάκωσε τρεις τουρίστες

Τρεις τουρίστες Καναδικής καταγωγής τραυματίστηκαν από την πτώση ενός μεγάλου κλαδιού στο Ζάππειο.

Συγκεκριμένα, δύο γυναίκες τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ ένας άνδρας εμφάνιζε και κάποιες εκδορές.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάππειο: Παρολίγο τραγωδία – Κλαδί καταπλάκωσε τρεις τουρίστες"

Βούλα: 31χρονος συνελήφθη με ναρκωτικά και όπλα στην κατοχή του

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στην Βούλα, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, ένας 31χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, μετά από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση του κατηγορούμενου στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη, ακατέργαστη κάνναβη και ναρκωτικά χάπια) στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, εντοπίστηκε και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Στην συνέχεια, ο 31χρονος συνελήφθη στην περιοχή της Βούλας, με ποσότητα κοκαΐνης στην κατοχή του με σκοπό την διακίνηση.

Σε έρευνα πού διενεργήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 36,2 γραμμ. κοκαΐνης, 41,4 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 4 φαρμακευτικά δισκία, 1 περίστροφο, 1 κυνηγετικό δίκαννο, 1 τυφέκιο με γεμιστήρα, 11 φυσίγγια, 33 σφαίρες, 1 ξιφολόγχη συνολικού μήκους 30 cm, 2.345 ευρώ, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές, 2 κινητά τηλέφωνα, 1 αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Βούλα: 31χρονος συνελήφθη με ναρκωτικά και όπλα στην κατοχή του "

Eπικοινωνία Μπλίνκεν με Τσαβούσογλου - «Κόβουν» οι ΗΠΑ στην Τουρκία τα... παζάρια για τα F-16

 Μετά την επικοινωνία Τζο Μπάιντεν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπως μεταδίδουν ανταποκριτές διεθνών ΜΜΕ, δεν άφησε περιθώριο για... τουρκικά παζάρια. Ειδικότερα, ξεκαθάρισε ότι η πώληση των μαχητικών F-16 στην Άγκυρα δεν συνδέεται με την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Μπλίνκεν είπε, ειδικότερα, μετά  το τηλεφώνημα στον Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη βόρεια σουηδική πόλη Λουλέα, ότι η Σουηδία είχε κάνει αξιοσημείωτα βήματα για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες για την ασφάλεια που εξέφρασε η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ και απέδειξε τη δέσμευσή της στη συμμαχία «ξανά και ξανά».

«Πιστεύουμε ότι η ώρα είναι τώρα και δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσουμε», υπογράμμισε ο Μπλίνκεν.

«Εξάλλου  η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και οι συνεδριάσεις για τα F-16 με την Τουρκία είναι ξεχωριστά ζητήματα», πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Συμπλήρωσε ότι και τα δύο είναι ζωτικής σημασίας για την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν «δεν συνδέει τα δύο ζητήματα».
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, στη συνομιλία Τσαβούσογλου-Μπλίνκεν ετέθησαν, μεταξύ άλλων, οι προετοιμασίες για τη συνάντηση του Στρατηγικού Μηχανισμού ΗΠΑ-Τουρκίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο μέλλον, η συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία, η επίθεση στο Τουρκικό Σπίτι στη Νέα Υόρκη, η διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και η Συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά.

«Παζάρι» Ερντογάν - Μπάιντεν: «Δώσε μου τα F-16» - «Πάρε πίσω το βέτο για τη Σουηδία»

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι πρόεδροι ΗΠΑ και Τουρκίας, με τα αγκάθια ωστόσο στις διμερείς σχέσεις να παραμένουν. Στο τηλεφώνημα που έκανε ο Μπάιντεν στον Τούρκο ομόλογό του έδωσε, μεταξύ άλλων, τα συγχαρητήριά του για τη νίκη στον δεύτερο γύρο των τουρκικών εκλογών.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Ερντογάν έθεσε το ζήτημα της απόκτησης αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, ενώ από την πλευρά του ο Μπάιντεν ζήτησε από την Άγκυρα να άρει τα εμπόδια που θέτει στην προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Θα μιλήσουμε περισσότερο γι' αυτό την επόμενη εβδομάδα» τόνισε ο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, «στην τηλεφωνική τους επικοινωνία οι δύο άνδρες συμφώνησαν να προωθήσουν τις σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ σε κάθε τομέα».

«Ανυπομονώ να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί ως Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ σε διμερή ζητήματα και κοινές παγκόσμιες προκλήσεις», ανέφερε ο Μπάιντεν σε tweet.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Eπικοινωνία Μπλίνκεν με Τσαβούσογλου - «Κόβουν» οι ΗΠΑ στην Τουρκία τα... παζάρια για τα F-16"

Στην ΕΥΠ υπηρετούσαν το 2018 οι τρεις από τους πέντε συνοριοφύλακες που συνελήφθησαν στον Έβρο

Ο εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης άσκησε ποινική δίωξη για βαριά αδικήματα κακουργηματικού τύπου στους πέντε συνοριοφύλακες που συνελήφθησαν στον Έβρο, ενώ οι τρεις από αυτούς είχαν υπηρετήσει στην ΕΥΠ το 2018.

Πιο αναλυτικά, σε βάρος των πέντε αστυνομικών (ενός ανθυπαστυνόμου και τεσσάρων αρχιφυλάκων) ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτων χωρών χωρίς έλεγχο, διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, μεταφορά από το εξωτερικό πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η κατηγορία για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης απαγγέλθηκε σε έναν από τους αρχιφύλακες που φέρεται ως αρχηγός της ομάδας και έδινε κατευθύνσεις στους υπόλοιπους, μετά από επικοινωνία με τέσσερις αλλοδαπούς που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι οποίοι διαμένουν στην Τουρκία και ενημέρωναν για την άφιξη των παράνομων μεταναστών στα σύνορα.

Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας φέρεται από τα στοιχεία της έρευνας ότι είχε την πρώτη επαφή με έναν από τους δουλέμπορους στην Τουρκία και σταδιακά έβαλε στο «κόλπο» και τους υπόλοιπους.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αλλά με εντολή του εισαγγελέα κρατούνται και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Ορεστιάδας και αρχίσουν να απολογούνται από το πρωί της Παρασκευής, 2 Ιουνίου. Παράλληλα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται η έκθεση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες και να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Οι τρεις υπηρέτησαν στην ΕΥΠ

Ένα στοιχείο που έχει ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, είναι ότι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες είχαν αποσπαστεί το 2018 στην ΕΥΠ, όπου υπηρέτησαν για περίπου ένα χρόνο.

Σημειώνεται ότι η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε μετά από μία ανώνυμη καταγγελία για ύποπτη δράση των συλληφθέντων και ακολούθησαν και άλλες, επίσης ανώνυμες καταγγελίες. Οι αξιωματικοί δεν αποκλείουν την πιθανότητα οι καταγγέλλοντες να είναι αστυνομικοί, οι οποίοι αντιλήφθηκαν από τη συμπεριφορά των συλληφθέντων ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην ΕΥΠ υπηρετούσαν το 2018 οι τρεις από τους πέντε συνοριοφύλακες που συνελήφθησαν στον Έβρο"

Καιρός αύριο: Συνεχίζονται οι βροχές την Τετάρτη (31/05)

Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά στα θαλάσσια-παραθαλάσσια της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες βροχές το μεσημέρι-απόγευμα.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 26 με 27 και στο Αιγαίο τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά στην κεντρική Μακεδονία κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα στα ανατολικά ανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 στα νότια έως 5μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, στα νότια 4 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στην Κρήτη 4 με 6 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 και στην νότια Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, στα νότια μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Συνεχίζονται οι βροχές την Τετάρτη (31/05)"

Δίκη αρνητών: “Συλλάβαμε τον διευθυντή γιατί εφάρμοσε τα μέτρα” ισχυρίστηκε ο 1ος κατηγορούμενος

Για τη “σύλληψη” του εκπαιδευτικού από τον ίδιο κι άλλους 10 “θεματοφύλακες του Συντάγματος” απολογήθηκε ο πρώτος κατηγορούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται 11(ανάμεσα τους δύο γυναίκες) κατηγορούμενοι για: Οργάνωση περισσότερων προσώπων για τη διάπραξη κακουργήματος, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού, αρπαγή από κοινού, παραβίαση μέτρων πρόληψης κωρονοιου.

Παράνομη συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και απλή σωματική βλάβη από κοινού, κατά περίπτωση.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, στο Αιγίνιο Πιερίας, οι 9 άνδρες και οι 2 γυναίκες ακινητοποίησαν και πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου.

Αφορμή αποτέλεσε ένας μαθητής ο οποίος πήγε στο σχολείο χώρος το απαιτούμενο ράπιτ τεστ ενώ αντιδρούσε και η μητέρα του επειδή δεν ήθελε να φοράει μάσκα για την προστασία από τον κορωνοιό. 

“Φερόμενος ως οργανωτής

“Το περιστατικό δεν είχε σχέση μόνο με τα εμβόλια. Είχε να κάνει με τους γονείς που αντιδρούσαν με τα μετρά. Αυτή την αντιμετώπιση είχαμε. Ο διευθυντής δεν δεχόταν να ακούσει τίποτα. Ήταν φαν των μέτρων. Ήθελε να εμβολιαστούν και τα παιδιά. Δεν ήθελε να συζητήσει, να βρούμε μια εναλλακτική λύση. Κατηγόρησε μια μητέρα ότι ήταν ανάξια. Κάτω από αυτή τη συμπεριφορά αποφασίσαμε ότι πρέπει να τον οδηγήσουμε στην αστυνομία” ανέφερε, κατά την απολογία του, ο 1ος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται ως οργανωτής.

Μας ειδοποίησαν εμένα και μια μητέρα, λίγες μέρες πριν, να πάρουμε τον γιο της που δεν είχε ραπιτ τεστ . Το παιδί ήταν έξω από το σχολείο.

Συνεννοηθήκαμε όλα τα άτομα και πήγαμε να οδηγήσουμε τον γυμνασιάρχη στην αστυνομία. Αρχικά πήγαμε για να γίνει μια συζήτηση σχετικά με τα παιδιά που δεν θέλουν τα ραπιτ τεστ και να φορέσουν μάσκα. Μας πετούσε έξω.

Του ζητούσαμε να έρθει μαζί μας στην αστυνομία. Δεν θέλαμε να ασκήσουμε βία. Δεν τον χτυπήσαμε. Είχαμε στείλει έγγραφο ότι επιτάσσονται τα σχολεία της χώρας, τρεις μέρες πριν. Θέλαμε να τον πάμε στην αστυνομία για να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Να αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Όλοι μαζί το αποφασίσαμε. Δώσαμε ραντεβού και πήγαμε. Η αστυνομία αρνιόταν να τον καλέσει στο τμήμα. Εκείνη την ημέρα αποφασίσαμε να τον συλλάβουμε γιατί δεν δεχόταν τίποτα. Του βάλαμε χειροπέδες και τον οδηγήσαμε στο τμήμα.

Στη συνέχεια συνέλαβαν εμάς” επισήμανε ο κατηγορούμενος.

Ακόμη πρόσθεσε:

“Για την πράξη μας, είχαμε διαβεβαίωση από συγκατηγορούμενο μας – πρώην αστυνομικό ότι είχαμε δικαίωμα να τον συλλάβουμε και να τον οδηγήσουμε στο τμήμα επειδή, για μας, είχε κάνει κάτι παράνομο (σ.σ. εφάρμοσε υπουργική απόφαση για τήρηση των μέτρων). Σχετική μήνυση δεν δεχόταν το αστυνομικό τμήμα”.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος- συνταξιούχος αστυνομικός ισχυρίστηκε τα εξής:

“Μου είπαν ότι τους όρμησε (σ.σ. ο διευθυντής) και τον πήγαν στην αστυνομία. Δεν είδα ότι του πέρασαν χειροπέδες. Στο τμήμα είπα στους αστυνομικούς, σαν πρώην συνάδελφος, ότι θα υποβληθούν μηνύσεις και τους παρακάλεσα να τον κρατήσουν. Έδειξα την ταυτότητα μου, του συνταξιούχου υπαστυνόμου.

Προηγουμένως είχαμε κάνει μια συνάντηση και είπαμε να πάμε να δούμε πως θα γίνει η επίταξη του σχολείου. Εγώ από περιέργεια πήγα. Δεν θα συμμετείχα. Οι θεματοφύλακες του Συντάγματος. Ουδέποτε θα κάναμε κάτι έκνομο. 

Είχα ανησυχία για τα μέτρα της κυβέρνησης”.

Η 3η κατηγορουμένη – δασκάλα χορού ισχυρίστηκε ότι: “Όλο το μάθημα μου βασίζεται στις αναπνοές. Δεν μπορούσα να κάνω μάθημα με τη μάσκα. Ήμουν στο σύλλογο γονέων. Ήθελα να τους ενημερώσω για τους κινδύνους της μάσκας αλλά δεν ήρθε κανείς. μέτρα. Επέβαλαν στα παιδιά να φορούν μάσκα και να έχουν και τη μύτη μέσα. Και στα διαλείμματα. Πήγα στον λυκειάρχη και τους είπα ότι θα κάνω μήνυση. Έμαθα για την καντίνα (σ.σ. του 1ου κατηγορούμενου) ο οποίος μπορούσε να λειτουργεί βάσει του Συντάγματος…Εκεί μπορούσες να εισέλθεις χωρίς μάσκα. Ήταν αναψυκτήριο. Πήγα και μου είπαν ότι μπορώ να μην δεχτώ τα ιατρικά μέτρα . Ήμουν μεσοπέλαγα κι έψαχνα μια σανίδα σωτηρίας. Ο 1ος δέχτηκε να με βοηθήσει. Όλη η κατάσταση με τις μάσκες δεν με έκανε να νιώθω καλά. Στο σχολείο είχαν ανοικτά τα παράθυρα. Ήρθε ο γιος μου και είδα ότι παγώνουν. Πίστεψα τον 1ο που έλεγε ότι θα μπορούσαν να πάρουν τα παιδιά που δεν είχαν ραπιτ τεστ και να τα πάνε σε δομή. Πήγα να βρω το παιδί μου και ήταν εκτός σχολείου. Όταν ήταν στη δευτέρα λυκείου. Κάθε μέρα μας έπαιρναν τηλέφωνο. “Ελάτε να πάρετε το παιδί σας, να κάνει σελφ τεστ . Θα το διώξουμε από το σχολείο” έλεγαν.

Μου έστειλαν μειλ ότι αυτά που κάνει ο Γυμνασιάρχης ήταν παράνομα. “Μπορώ να τον σταματήσω, με την επίταξη του σχολείου” μου έλεγε. Το έκανα για προστατέψω τα παιδιά μου τα οποία κινδύνευαν”.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Δίκη αρνητών: “Συλλάβαμε τον διευθυντή γιατί εφάρμοσε τα μέτρα” ισχυρίστηκε ο 1ος κατηγορούμενος"

Εκλογές 2023 - Το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ποιοι ετεροδημότες θα ψηφίσουν στον δήμο διαμονής τους

Διευκρινίσεις για τους ετεροδημότες που θα ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Προς διευκόλυνση των εκλογέων που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον Δήμο διαμονής τους στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, το υπουργείο Εσωτερικών μερίμνησε ώστε:

• ετεροδημότες οι οποίοι έχουν υποβάλει σχετική αίτηση στον αρμόδιο Δήμο και η οποία έχει διεκπεραιωθεί το αργότερο έως και την 30η Απριλίου 2023, να ψηφίσουν στον Δήμο διαμονής τους.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι οποιαδήποτε αίτηση δεν διεκπεραιώθηκε έως τις 30 Απριλίου δεν θα ληφθεί υπόψη για την επικείμενη εκλογική διαδικασία.

Κατά τα άλλα, παραμένουν σε ισχύ οι λοιπές προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο συστήνει στους εκλογείς να ανατρέξουν στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις» για να ενημερωθούν για τον τόπο που ψηφίζουν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023 - Το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ποιοι ετεροδημότες θα ψηφίσουν στον δήμο διαμονής τους"

Μαρία Σπυράκη: Το ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε την άρση της ασυλίας της

Την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη αποφάσισε αποφάσισε η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η ολομέλεια αναμένεται να ψηφίσει την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη σε επιστολή του στις 15 Δεκεμβρίου λόγω έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για ενδεχόμενη απάτη σε βάρος του
προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την εισαγγελία υπήρχαν εικαζόμενες παρατυπίες σε δύο περιπτώσεις, τις οποίες η κ. Σπυράκη φέρεται να γνωρίζει:

-Κοινοβουλευτικός συνεργάτης (APA) δεν ήταν παρών στον τόπο εργασίας του στις Βρυξέλλες μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Φεβρουαρίου 2020 για να ασκήσει τα καθήκοντά του

-Είσπραξη αποζημιώσεων για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από δύο συνεργάτες APA της Σπυράκη μεταξύ Νοεμβρίου 2014 – Φεβρουαρίου 2020 για τον πρώτο βοηθό και Ιουλίου 2014 – Φεβρουαρίου για τον δεύτερο βοηθό.

Να σημειωθεί πως η Μάρια Σπυράκη έχει προχωρήσει σε εξόφληση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, όμως αυτό δεν αποκλείει ποινική της ευθύνη.

Η άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη αποφασίστηκε από την επιτροπή JURL σε ειδική ψηφοφορία με μικρή πλειοψηφία.

Από τα 16 μέλη που ήταν παρόντα 9 μέλη ψήφισαν υπέρ, προερχόμενοι από S&D, RE και Πράσινους, 6 ψήφισαν κατά, από ECR και ΕΛΚ, ενώ 2 μέλη από το ID απείχαν.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Ευρωβουλής, “το Κοινοβούλιο δεν διαπίστωσε στοιχεία fumus persecutionis, δηλαδή πραγματικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η πρόθεση που διέπει τη νομική διαδικασία μπορεί να είναι να βλάψει την πολιτική δραστηριότητα ενός βουλευτή, ωστόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρία Σπυράκη: Το ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε την άρση της ασυλίας της"

Ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Νέο «βαρίδι» για την άρση του βέτο από την Τουρκία

Τη στιγμή που η Στοκχόλμη ελπίζει να αρθεί το τουρκικό βέτο για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, μια νέα δράση φιλοκούρδων ακτιβιστών στη Σουηδία προκάλεσε την τουρκική καταδίκη, με την Άγκυρα να κάνει λόγο για «απαράδεκτη» ενέργεια.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τη Ροζάβα, σουηδική οργάνωση που υποστηρίζει κουρδικές ένοπλες ομάδες στη Συρία, η οποία κινητοποιείται τακτικά τους τελευταίους μήνες, δημοσίευσε χθες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο με περιεχόμενο που στρέφεται κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δείχνει να προβάλλεται μια σημαία του PKK στο κτίριο του σουηδικού κοινοβουλίου, την Κυριακή, μια ημέρα μετά την επανεκλογή του.

Στο βίντεο εμφανίζεται επίσης ένα φλεγόμενο ομοίωμα του Τούρκου προέδρου.

Μια άλλη εικόνα που κοινοποίησε η φιλοκουρδική οργάνωση περιλαμβάνει κείμενο που γράφει «Λευτεριά στον Οτσαλάν», σε μια αναφορά στον φυλακισμένο ηγέτη του PKK. Και αυτή η εικόνα προβλήθηκε στο κτίριο της Βουλής.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα, πολλά άτομα στάθηκαν σε μια αποβάθρα στην απέναντι πλευρά του ποταμού από την οποία φαίνεται το κτίριο Ρικσντάγκ (σουηδικό κοινοβούλιο) και πρόβαλαν μηνύματα στο κτίριο ». «Τα άτομα έφυγαν όταν έφτασαν οι φρουροί ασφαλείας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου, μέσω email.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο τρομοκράτες του PKK να συνεχίζουν να δρουν ελεύθερα στη Σουηδία, η οποία είναι χώρα υποψήφια για ένταξη στο ΝΑΤΟ», αντέδρασε στο twitter ο Φαχρετίν Αλτούν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας. «Αναμένουμε από τις σουηδικές αρχές να ερευνήσουν αυτό το περιστατικό και να λογοδοτήσουν οι δράστες», πρόσθεσε.

Ορκισμένος εχθρός της τουρκικής κυβέρνησης, το PKK χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση όχι μόνο από την Άγκυρα, αλλά και από τη Σουηδία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Η Επιτροπή Ροζάβα υποστηρίζει πιο άμεσα την YPG, μια κουρδική ένοπλη οργάνωση στη Συρία. Η YPG υποστηρίζεται από τη Δύση στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά η Άγκυρα θεωρεί την οργάνωση παρακλάδι του PKK.

Η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε επίσης από τη Σουηδία να μην δώσει άδεια να πραγματοποιηθεί φιλοκουρδική διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή στη Στοκχόλμη, ενώ ένας αυστηρότερος αντιτρομοκρατικός νόμος πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη

Μετά την επανεκλογή του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, η Σουηδία και οι δυτικοί σύμμαχοί της ελπίζουν ότι η Άγκυρα θα άρει επιτέλους τις αντιρρήσεις της απέναντι στο αίτημα ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ, το οποίο η τελευταία κατέθεσε μαζί με την Φινλανδία τον Μάιο του 2022.

Χθες το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι υπουργοί Εξωτερικών της Σουηδίας και της Τουρκίας θα συναντηθούν «σύντομα» για να συζητήσουν για την επικύρωση της ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ. Σήμερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι είναι απολύτως σίγουρος για την ένταξη της Σουηδίας στην Ατλαντική Συμμαχία. Ωστόσο, η αβεβαιότητα παραμένει για τη στάση που θα κρατήσει η Άγκυρα.

Η Τουρκία επικύρωσε τον Μάρτιο το αίτημα ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αλλά εξακολουθεί να αντιτίθεται στο αίτημα της Σουηδίας. Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι η Στοκχόλμη προσφέρει καταφύγιο σε μέλη οργανώσεων που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες. Επίσης η Τουρκία αναφέρει πως η σκανδιναβική χώρα δεν έχει εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Μαδρίτη τον περασμένο Ιούνιο, που είχαν σκοπό να κατευναστούν οι ανησυχίες της Άγκυρας στον τομέα της ασφάλειας.

Η Σουηδία έχει ένα ακόμη “αγκάθι” στην πορεία ένταξής της: την Ουγγαρία. Και η Βουδαπέστη δεν έχει επικυρώσει ακόμη την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας και από την πλευρά της απαιτεί από τη Στοκχόλμη να σταματήσει τις επικρίσεις της για οπισθοδρόμηση σε θέματα κράτους δικαίου σε βάρος της Ουγγαρίας.

ΑΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Νέο «βαρίδι» για την άρση του βέτο από την Τουρκία"

Πυρκαγιά Μάτι: «Είμαι στο δικαστήριο να καταθέσω γιατί χάθηκαν 104 άνθρωποι» – Νέα σοκαριστική μαρτυρία από αξιωματικό της Πυροσβεστικής

Τις παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού οι οποίες συνετέλεσαν στην τραγωδία στο Μάτι κατέγραψε, καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου, ο αξιωματικός της πυροσβεστικής, Γιάννης Κώστας.

«Θα μπορούσε να είχε διαταχθεί εκκένωση. Θα μπορούσε να γίνει διάσωση με ντουντούκες, αυτό το απλό, να μπουν οι πυροσβέστες στον οικισμό και να μπορέσει ο κόσμος να φύγει. Αν είχε γίνει κάτι από όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν σωθεί πολλοί άνθρωποι» ανέφερε ο μάρτυρας ο οποίος θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση καθώς ήταν εκείνος που κατήγγειλε στη δικαιοσύνη ότι διαπίστωσε ανακριβή στοιχεία στην ηλεκτρονική λίστα με τα στίγματα των οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν στο σύστημα και αφορούσαν τις ώρες ενημέρωσης, άφιξης και αναχώρησης.

Όπως εξήγησε , ο αξιωματικός ενημέρωσε την υπηρεσία του για τα λάθη, ωστόσο, όταν διαπίστωσε πως δεν απευθύνθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα για τον ίδιο «ήταν μονόδρομος και το κατήγγειλα στον εισαγγελέα και τον Λιότσιο (σ.σ. δικαστικός πραγματογνώμονας)».

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης ο μάρτυρας σημείωσε πως έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση και η υπόθεση εκδικάζεται στις 26 Οκτωβρίου 2023.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως κατηγορούμενος , όπως και στην περίπτωση του πραγματογνώμονα, έχει στραφεί σε βάρος του με μήνυση και εκτίμησε ότι στόχος είναι «να μας φοβίσουν και να μειώσουν την αξιοπιστία μας στο δικαστήριο». «Εγώ, όμως, όχι μόνο δεν φοβήθηκα αλλά είμαι εδώ στο δικαστήριο να καταθέσω γιατί χάθηκαν 104 άνθρωποι…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κώστας εξέφρασε την πεποίθηση πως η φωτιά θα μπορούσε να είχε περιοριστεί αν είχαν περισσότερα οχήματα και εναέρια μέσα ενώ επεσήμανε πως τη μοιραία ημέρα δεν υπήρχε διαθέσιμο αεροπλάνο για να κάνει προληπτική εναέρια επιτήρηση λόγω του υψηλού βαθμού επικινδυνότητας που ήταν γνωστό ότι υπήρχε. «Θα μπορούσε το εναέριο μέσο να εντοπίσει τον καπνό και να χτυπήσει τη φωτιά εν τη γένεση της για να μην γίνει ανεξέλεγκτη» τόνισε .

Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες του για ενίσχυση των δυνάμεων και αναφέρθηκε στην επικοινωνία του με το Κέντρο της Πυροσβεστικής από τις 16.59.

«Εκείνη την ώρα είχα οκτώ εθελοντικά οχήματα και ένα με μόνιμο πυροσβέστη με χωρητικότητα μόνο πεντακόσια λίτρα» κατέθεσε και συνέχισε λέγοντας πως στις 17.07 ζήτησε και πάλι ενισχύσεις.

«Στις 17.11 ήρθε το εναέριο και έκανε μια βολή και αναθαρρήσαμε γιατί η πυρκαγιά όπως λέμε εμείς στη γλώσσα μας έκατσε. Και πιστέψαμε ότι θα την κρατούσαμε .Αρκεί να έρχονταν και άλλα εναέρια μέσα που δυστυχώς δεν ήρθαν» είπε και συμπλήρωσε πως στις 17.30 η φωτιά είχε γίνει πλέον ανεξέλεγκτη . «Εναέρια δεν υπάρχουν κυρία πρόεδρε, ένα εναέριο.Δεν ήρθε ξανά άλλο. Αν έρχονταν τρία τέσσερα εναέρια μέχρι τις πέντε με πέντε και μισή ,η φωτιά δεν θα είχε φτάσει ούτε στο Βουτζά. Η φωτιά ήταν σε εξέλιξη αλλά δεν ήταν ανεξέλεγκτη» επεσήμανε απευθυνόμενος στο δικαστήριο και εξέφρασε τη θέση πως στην περίπτωση που οι άνθρωποι έμεναν σπίτια τους «δεν θα είχαμε μόνο 104 νεκρούς αλλά εκατοντάδες ή και χιλιάδες νεκρούς».

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρκαγιά Μάτι: «Είμαι στο δικαστήριο να καταθέσω γιατί χάθηκαν 104 άνθρωποι» – Νέα σοκαριστική μαρτυρία από αξιωματικό της Πυροσβεστικής"

Πάρος: Τρόμος για γυναίκα με αναπηρία - Την ξυλοκόπησε ανήλικος για να της πάρει το αμαξίδιο

Στιγμές τρόμου έζησε μία γυναίκα που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, όταν δέχθηκε επίθεση λεκτική και σωματική από ανήλικο Ρομά στην Πάρο.

Η επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου όταν η 62χρονη, η οποία κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, επέστρεφε από την καθιερωμένη επίσκεψη στο κοιμητήριο της Πάρου. Πριν από περίπου έναν χρόνο έχασε τον μονάκριβο γιο της σε θανατηφόρο τροχαίο κι έκτοτε επισκέπτεται συχνά το μνήμα του, αν και το σπίτι της ήταν σε δύσβατο σημείο και δεν μπορούσε εύκολα να μετακινηθεί.

Η γυναίκα περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια, τον τρόμο που έζησε κοντά στην πλατεία της Εκατονταπυλιανής στην Παροικιά, όταν ένας 11χρονος Ρομά της επιτέθηκε, αφότου της ζήτησε «να κατέβει από τη γουρούνα», εννοώντας το αναπηρικό αμαξίδιο, για να κάνει μια βόλτα.

Η κ. Ροδούλα είπε στο Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» πως τού εξήγησε πως είναι ανάπηρη αλλά εκείνος δεν την πίστεψε και τότε άρχισε να της επιτίθεται με γροθιές στην πλάτη και το πρόσωπο.

Η γυναίκα φώναξε βοήθεια και ευτυχώς, χάρη στην παρέμβαση περαστικών τουριστών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Η κ. Ροδούλα απευθύνθηκε έντρομη στο Α. Τ. του νησιού για να καταγγείλει το γεγονός, ωστόσο δεν κατέθεσε μήνυση, φοβούμενη τις απειλές και τι θα μπορούσε να ακολουθήσει.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάρος: Τρόμος για γυναίκα με αναπηρία - Την ξυλοκόπησε ανήλικος για να της πάρει το αμαξίδιο"

Άκης Σκέρτσος: «Μαρτυριάρηδες» Νο2 στο ΠΑΣΟΚ – Αποκάλυψαν τρία νέα κρυφά μέτρα

Κατά του ΠΑΣΟΚ στρέφεται ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος, κάνοντας λόγο για «Μαρτυριάρηδες Νο2» με αφορμή δηλώσεις των υποψηφίων του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Παναγιώτη Δουδωνή και Ελένης Χρονοπούλου.

«Στις 21 Μαΐου οι πολίτες ψήφισαν υπέρ του οικονομικού ρεαλισμού και της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, υπέρ της σαφήνειας στις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων και της συνέπειας λόγων και έργων. Υπέρ, δηλαδή, όσων εκφράζουν το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία αλλά και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την προηγούμενη τετραετία.

Ταυτόχρονα, οι πολίτες καταψήφισαν τη δημιουργική ασάφεια που προκαλεί τελικά ανασφάλεια σε πολίτες και επιχειρήσεις, καταψήφισαν τα ακοστολόγητα προγράμματα αλλά και τα επικίνδυνα πειράματα με τους φόρους, τις εισφορές και τα εισοδήματα εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Δυστυχώς, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να πήραν αυτό το μήνυμα της κάλπης και συνεχίζουν να προκαλούν με την ασάφεια των προγραμμάτων και των δηλώσεων των στελεχών τους.

Σειρά είχε χθες και σήμερα το ΠΑΣΟΚ που με διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις δυο κορυφαίων στελεχών του και υποψηφίων του ψηφοδελτίου Επικρατείας, του κ. Δουδωνή και της κας Χρονοπούλου, αποκάλυψε χωρίς να εξειδικεύσει τα νεφελώδη και επικίνδυνα φορολογικά του σχέδια.

Οι δυο νέοι «μαρτυριάρηδες» -του ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά- μας αποκάλυψαν τρία μέτρα:

1) την αύξηση του φόρου στα μερίσματα των επιχειρήσεων
2) την έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και
3) την επαναφορά της φορολογίας στις γονικές παροχές.

Τα δυο πρώτα είναι εξόχως προβληματικά διότι πατούν φρένο στην αύξηση ρεκόρ των ιδιωτικών επενδύσεων που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Αύξηση που αποτελεί μείζον αναπτυξιακό ζητούμενο για να καλύψουμε το μακροχρόνιο επενδυτικό κενό στην ελληνική οικονομία και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.

Πέρα όμως από την ανασφάλεια δικαίου και την αποθάρρυνση των επενδύσεων που προκαλούν οι αιφνίδιες αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές, ειδικά η αύξηση της φορολογίας μερισμάτων είναι και μια άδικη πολιτική για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτό συμβαίνει διότι οι ξένες επενδύσεις διέπονται ως προς τη φορολογία από τα προβλεπόμενα στις διμερείς συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας που συνάπτονται και οι οποίες με τη σειρά τους βασίζονται στο μοντέλο του ΟΟΣΑ όπου προβλέπεται φορολόγηση μερισμάτων με 5%. Άρα θα φορολογούνται περισσότερο τα μερίσματα των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά όχι των ξένων που θα εξακολουθούν να φορολογούνται υποχρεωτικά με 5%. Πρόκειται για πρόταση που ενισχύει τελικά τον ξένο ανταγωνισμό και υπηρετεί τον «αφελληνισμό» της ελληνικής οικονομίας.

Η δε πρόταση για έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων είναι εντελώς αόριστη ως προς την περίμετρό της και το ύψος των συντελεστών και γι’ αυτό προκαλεί ανασφάλεια και τελικά διαβρώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία.

Σε ό,τι δε αφορά τις γονικές παροχές, ειναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο γιατί ένα κόμμα που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τους νέους, επιλέγει να βάζει εμπόδιο στο να ξεκινήσουν τη ζωή τους με περισσότερα οικονομικά εφόδια υποχρεώνοντας τους να πληρώνουν φόρους για τη μεταβίβαση της ακίνητης οικογενειακής τους περιουσίας.

Η αναδιανομή περισσότερων ευκαιριών προς τους νέους για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή από τις προηγούμενες γενιές αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας και υπηρετείται από πολλές πολιτικές μεταξύ των οποίων και η κατάργηση της φορολόγησης στις γονικές παροχές.

Σε κάθε περίπτωση, για το ακοστολόγητο και επικίνδυνο οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα επανέλθουμε αύριο με ειδικότερη ανακοίνωση ώστε να μην λέγονται αερολογίες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Άκης Σκέρτσος: «Μαρτυριάρηδες» Νο2 στο ΠΑΣΟΚ – Αποκάλυψαν τρία νέα κρυφά μέτρα"

ΕΟΔΥ: Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου

Καθώς ξεκίνησε η περίοδος κυκλοφορίας των κουνουπιών, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνιστά να λαμβάνετε μέτρα για να προφυλάσσεστε από τα κουνούπια, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σε περίπτωση επανακυκλοφορίας του ιού.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων "κοινών" κουνουπιών. Τα κουνούπια μολύνονται από μολυσμένα πτηνά (ορισμένα είδη κυρίως άγριων πτηνών). Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί δε μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια.

Η πλειοψηφία των ατόμων που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή παρουσιάζουν μόνο ήπια νόσο, ενώ πολύ λίγα άτομα (< 1% όσων μολύνονται) εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (κυρίως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα). Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 ετών) και άτομα με ανοσοκαταστολή/ χρόνια υποκείμενα νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά.

Κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου εμφανίζονται σε πολλές χώρες παγκοσμίως, όπως και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, σε ετήσια βάση, κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες. Από το 2010 και μετά, εμφανίζονται κρούσματα σχεδόν κάθε χρόνο και στη χώρα μας. Ως εκ τούτου, θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών (και) στη χώρα μας, κατά την τρέχουσα περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών (όπως και σε κάθε περίοδο μετάδοσης).

Καθώς η επιδημιολογία του ιού είναι σύνθετη, οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού και εμφάνισης κρουσμάτων δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια. Ως εκ τούτου, o ΕΟΔΥ συνιστά να τηρείτε τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την επικράτεια, καθόλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών:

Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και περιβάλλοντος (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες, κατάλληλα (μακριά) ρούχα.
Μην αφήνετε στάσιμα νερά πουθενά (έτσι, συμβάλετε ουσιαστικά στον περιορισμό των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών στους ιδιωτικούς χώρους).
Ειδικά τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, άτομα με ανοσοκαταστολή και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας από κουνούπια, καθώς κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά.

Όπως σε κάθε περίοδο μετάδοσης, ο ΕΟΔΥ διενεργεί ενισχυμένη επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, ενημερώνει τους επαγγελματίες υγείας και δημόσιας υγείας, διερευνά άμεσα τα περιστατικά και ενημερώνει τις αρμόδιες εθνικές αρχές και τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο την έγκαιρη εφαρμογή στοχευμένων μέτρων απόκρισης και πρόληψης, σε τοπικό επίπεδο. Για την περίοδο 2023, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε ήδη τους επαγγελματίες υγείας πανελλαδικά για την ανάγκη εγρήγορσής τους για τη νόσο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, όπου επίσης θα αναρτώνται - εφόσον παρουσιασθούν κρούσματα - εβδομαδιαίες εκθέσεις με τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου"

Τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την περίοδο του Αγίου Πνεύματος, έχει προγραμματίσει τη λήψη αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

  • αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.), καθώς και σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
  • ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων εντός των πόλεων, καθώς και σε σημεία, όπου λόγω εορταστικών εκδηλώσεων παρατηρείται αυξημένη κίνηση χρηστών του οδικού δικτύου,
  • συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας, αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κλπ),

Επισημαίνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Χώρας.

Παράλληλα, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων ως κατωτέρω:

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, από ώρα 16:00 έως 22:00 και το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023, από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου:
• Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).
• Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).
• Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ).
• Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
• Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550).
• Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000) έως το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991).
• Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας).
• Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000).
• Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας – Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Αντίρριο.
• Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από την αερογέφυρα Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας).

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, από ώρα 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου:
• Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500).
• Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα- Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι κόμβο τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960)
• Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ.) έως την αερογέφυρα Θέρμης.
• Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), στο ρεύμα προς Σχηματάρι, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820).
• Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής.
• Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), στο ρεύμα προς Αντίρριο, από το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000).
• Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300).
• Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη), στο ρεύμα προς Λεύκτρο, από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000).
• Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας – Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
• Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) έως την αερογέφυρα Θέρμης.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

• Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ {άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της κοινής υπουργικής απόφασης 50786/3319/2014 (Β’ 2418)}, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
• Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
• Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
• Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
• Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο, κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
• Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
• Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.
• Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.
• Τα μηχανήματα έργου των ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.
• Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά έγγραφα.
• Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.
• Τα φορτηγά οχήματα και μηχανήματα έργου των εταιρειών παραχώρησης που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους και των υπεργολάβων τους, προκειμένου να εκτελούν απρόσκοπτα το έργο που τους έχει ανατεθεί.
• Τα φορτηγά οχήματα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Επιπλέον, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό η Αστυνομία συνιστά στους πολίτες:

• Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
• Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
• Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
• Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
• Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
• Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
• Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
• Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος"

Φορολογικές δηλώσεις: Άνοιξε η εφαρμογή για τις τροποποιητικές

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις έχουν οι φορολογούμενοι που διαπιστώνουν λάθη ή παραλείψεις στη φορολογική δήλωση που έχουν υποβάλει στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ. Η ηλεκτρονική εφαρμογή ενεργοποιήθηκε και είναι διαθέσιμη στο myAADE για όσους θέλουν να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν τους κωδικούς της φορολογικής τους δήλωσης.

Από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος, συνυποβάλλοντας εφόσον υπάρχει υποχρέωση, το έντυπο Ε2 ή/και το έντυπο Ε3.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολογικές δηλώσεις: Άνοιξε η εφαρμογή για τις τροποποιητικές"

Αλέξης Γεωργούλης: Την άρση της ασυλίας του αποφάσισε η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου

Την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για υπόθεση κακοποίησης στελέχους του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε ναι στην άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή και η ολομέλεια αναμένεται να ψηφίσει την 1η Ιουνίου.

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα έλαβε το αίτημα των βελγικών αρχών τέλος Μαρτίου και το ανακοίνωσε στην ολομέλεια του Στρασβούργου στις 17 Απριλίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξης Γεωργούλης: Την άρση της ασυλίας του αποφάσισε η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου"

O Στάθης Παναγιωτόπουλος άφησε μπάχαλο το μαγαζί που νοίκιαζε στην Αλόννησο – «Ποιος περίμενε όλα αυτά τα ρεζιλίκια!»

Η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού που νοικίαζε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος ως καφέ μπαρ στην Αλόννησο, μίλησε στο Πρωινό και τον Θάνο Βάγιο, αποκαλύπτοντας πως ο πρώην παρουσιαστής δεν σεβάστηκε την περιουσία της και πως άφησε το κατάστημα σε μαύρο χάλι. Όπως είπε η γυναίκα η ζημιά υπολογίζεται από 3.000 έως 4.000 ευρώ.

«Ποιος περίμενε όλα αυτά τα ρεζιλίκια! Τι θέλετε να μάθετε; Ότι παραλάβαμε ένα μαγαζί, το οποίο από την αρχή το στήσαμε; Μαύρο χαλί μέσα και βρωμιά; Ότι δεν μπήκε ποτέ σκούπα να καθαριστεί; Τι άλλο θέλετε να σας πω! Πολύ κακή κατάσταση. Είχε ξηλώσει ντουλάπια, πρίζες, δεν υπήρχε πρίζα σωστή λες και πάλευε με τις πρίζες τέσσερα χρόνια. Βάλαμε ανθρώπους μέσα να το ξανά στήσουν από την αρχή. Πέταξε ψυγεία, πέταξε εξαρτήματα» ανέφερε αρχικά η ιδιοκτήτρια του καταστήματος και συνέχισε ταραγμένη: «Αλλά να σας πω κάτι, δεν βαρυγκομάω, αρκεί που έφυγε. Εγώ από καιρό έψαχνα λόγους για να τον διώξω. Αλλά δεν έβρισκα, γιατί μου λέγανε όλοι ότι δεν μπορείς να τον διώξεις από τη στιγμή που είναι εντάξει στα ενοίκια» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το κόσμος των ζημιών που της έκανε ο πρώην παρουσιαστής σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το ψυγείο που μου πέταξε, 1.500 ευρώ, επαγγελματικό ψυγείο. Τα ντουλάπια της κουζίνας. Μαξιλάρες; Τις καρέκλες; Που μπήκα και βρήκα σε ένα μαγαζί τις καρέκλες που ήταν κόσμημα, και βρήκα σπασμένες καρέκλες; Όλες οι ψάθες καμένες από τον ήλιο; Να σας βάλω εκτίμηση, 1.500 περίπου έκανε το ψυγείο. Κάπου 1.000 πήραν οι άνθρωποι που βάψανε και βερνικώσαν πατώματα… Κάντε λογαριασμό, δεν ξέρω εγώ τι λογαριασμό να κάνω. Να σας πω κάτι; Ευτυχώς που έφυγε ο κύριος» είπε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "O Στάθης Παναγιωτόπουλος άφησε μπάχαλο το μαγαζί που νοίκιαζε στην Αλόννησο – «Ποιος περίμενε όλα αυτά τα ρεζιλίκια!»"

Τραγωδία στα Τέμπη: Δεν κατάφεραν οι Ιταλοί πραγματογνώμονες να διαβάσουν το «μαύρο κουτί» του επιβατικού τρένου

Άκαρπες ήταν οι προσπάθειες των τεσσάρων Ιταλών εμπειρογνωμόνων που έφτασαν στη Λάρισα προκειμένου να εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Οι ειδικοί από την Ιταλία έκαναν τρεις προσπάθειες οι οποίες δεν απέδωσαν.

Ο μηχανολόγος- ηλεκτρολόγος μηχανικός δικαστικός πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς που ήταν μαζί τους μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε ότι αυτό συνέβη γιατί το πιο πιθανό είναι να καταστράφηκε εντελώς όλο το σύστημα. «Έγιναν τρεις προσπάθειες ανάκτησης στοιχείων και δεν απέδωσαν. Εκτιμώ, ότι έχει καταστραφεί το σύστημα μνήμης, άντλησης και ανάκλησης των στοιχείων».

Όπως εξήγησε ο κ. Μαδιάς, οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες έφτασαν στην Λάρισα μετά από αίτημα του ανακριτή προκειμένου να υπάρξει ακριβέστερη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος.

«Για την ακριβέστερη διερεύνηση των συνθηκών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, για την καλύτερη κατανόηση των αιτιών και των συνθηκών του δυστυχήματος σε ότι αφορά την πορεία σύγκρουσης, τον τρόπο επαφής σύγκρουσης και τον μηχανισμό ανάφλεξης και εξέλιξης της πυρκαγιάς, σε συνδυασμό με τις τελικές θέσεις των βαγονιών που συγκρούστηκαν κρίθηκε αναγκαία η δημιουργία μιας ειδικής ψηφιακής απεικόνισης μικρής διάρκειας αναπαράστασης της σύγκρουσης των δυο τρένων, έχοντας ως σημείο αναφοράς την έναρξη της επιβατικής αμαξοστοιχίας από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας μέχρι το σημείο σύγκρουσης. Ο ανακριτής για το σκοπό αυτό, λόγω μη ύπαρξης ειδικών μηχανικών στον πίνακα πραγματογνωμόνων, ζήτησε να έρθουν οι Ιταλοί ειδικοί για τη συγκεκριμένη έρευνα για να γίνει άντληση, ανάκτηση και ανάλυση, στοιχείων από το ειδικό καταγραφικό μηχάνημα, αλλά όπως προανέφερα παρά τις τρεις προσπάθειές τους δεν είχαμε αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στα Τέμπη: Δεν κατάφεραν οι Ιταλοί πραγματογνώμονες να διαβάσουν το «μαύρο κουτί» του επιβατικού τρένου"

Αποσύρεται το κόμμα «Εάν…» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου από τις εκλογές του Ιουνίου

Την απόφαση να μην κατέλθει στις εκλογές του Ιουνίου το κόμμα «Εάν…» έλαβε ο πρόεδρός του Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ως κύριους λόγους την «αναπότρεπτη πόλωση που θα υπάρξει μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων», τον «κατακερματισμό του πατριωτικού χώρου» και «τις εγγενείς δυσκολίες του κόμματος». Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που προς στιγμήν είχε συνεργαστεί με τον έγκλειστο Ηλία Κασιδιάρη, σημειώνει επίσης ότι «κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να ενεργήσει κατά συνείδηση».

Η ανάρτησή του, έχει ως εξής:

«Η αναπότρεπτη πόλωση που θα υπάρξει μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο κατακερματισμός του πατριωτικού χώρου, καθώς και οι εγγενείς δυσκολίες του Κόμματος, υπαγορεύουν τη μη συμμετοχή του ΕΑΝ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ως εκ τούτου, κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να ενεργήσει κατά συνείδηση. Διαβεβαιώνουμε όμως το Λαό ότι θα παραμείνουμε δίπλα του σε όλες τις κρίσιμες στιγμές που έπονται για την πατρίδα.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, με στόχο την αποκατάσταση της δημοκρατικής και συνταγματικής τάξης, την αναστύλωση των θεσμών, την πάταξη του εγκλήματος και την επαναφορά του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, έως και την οικονομική εξύψωση και ευημερία όλων των κοινωνικών τάξεων.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποσύρεται το κόμμα «Εάν…» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου από τις εκλογές του Ιουνίου"

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Πραγματογνωμοσύνη για το σύνδρομο Μινχάουζεν ζητεί η κατηγορουμένη

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο δικηγόρος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, επανέφερε το αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κατηγορούμενη προκειμένου να διαπιστωθεί πως δεν πάσχει από σύνδρομο Mινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου.

«Έχουμε τη θέση ότι η κατηγορούμενη είναι υγιέστατη ψυχικά. Έχετε τη δυνατότητα να διορίσετε ακόμα και σήμερα πραγματογνώμονες ώστε να τελειώνουμε με αυτό το σύνδρομο. Θέλουμε να τελειώνει αυτή η φημολογία», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας στην έναρξη της συνεδρίασης.

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η παιδίατρος Βενετία Μπέλλου. Η μάρτυρας εργαζόταν στη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου του Ρίου και είχε κουράρει τη μικρή Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νοσηλευτικό ίδρυμα τον Ιανουάριο του 2022. 

«Στις 22/01/2022 ήμουν παρούσα σε ένα μικρό επεισόδιο. Η Τζωρτζίνα είχε αποκορεσμό γύρω στο 70 και ταχυκαρδία. Μέχρι να παρέμβω το παιδί επανήλθε. Επικοινώνησα με την ΜΕΘ Παίδων για να την ενημερώσω, μίλησα με εφημερεύουσα γιατρό. Το παιδί ήταν ωχρό, δεν έκανε κινήσεις άκρων. Το χαρακτηριστικό του επεισοδίου ήταν η έντονη ωχρότητα. Μετά έκανε δύο επεισόδια εμέτων», περιέγραψε η μάρτυρας, προσθέτοντας πως και στις 25/01 προέκυψε ένα παρατεταμένο επεισόδιο στο οποίο πρώτα κλήθηκε ένας συνάδελφος της και μετά εκείνη.

Πρόεδρος : Η μητέρα σας φώναζε;

Μάρτυρας : Δε θυμάμαι.

Πρόεδρος : Ποιος χορηγούσε τα φάρμακα;

Μάρτυρας : Η μητέρα. 

Πρόεδρος : Αυτό είναι τακτική της κλινικής;

Μάρτυρας : Νομίζω στη παιδιατρική κλινική στις χρόνιες περιπτώσεις τα χορηγούν οι γονείς. 

Εισαγγελέας: τα επεισόδια είχαν μεταξύ τους κάποια αλληλουχία;

Μάρτυρας : Δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο. Όχι. Ας πούμε κάποιες φορές έκανε δύο μικρά και σταματούσε και στις 25/01 έκανε ένα μεγάλο χωρίς να έχει κάνει μικρά πριν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια η μάρτυρας τόνισε πως το επεισόδιο την ανησύχησε, προσθέτοντας: «Ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζω σε τι οφείλεται. Δεν καταλήξαμε στο τι οφείλονται τα επεισόδια. Καταλήξαμε πως χρειάζεται νευρολογικό έλεγχο. Από εμάς έφυγε αδιάγνωστη».

Η μάρτυρας τόνισε επίσης πως ο συνοδός του παιδιού, χωρίς να θυμάται εάν ήταν ο πατέρας ή η μητέρα, ενημέρωσε άμεσα στις 22/1 για το επεισόδιο, σε λιγότερο από ένα λεπτό και εκείνη μπήκε στο δωμάτιο σε λιγότερο από λεπτό για να δει τι συμβαίνει με το παιδί.

Αλέξης Κούγιας : Αυτό δε δείχνει ότι δεν ήθελε να προκαλέσει κακό στο παιδί;

Μάρτυρας : Δεν γνωρίζω. 

Αλ.Κούγιας : Τι είναι αυτή;!

(…)

Αλ. Κούγιας : Έχετε μάθει εάν πάτησε το πόδι του στις κλινικές που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα καρδιολόγος; 

Μάρτυρας : Υπήρχε θεράπων καρδιολόγος. Ο κ. Παπαγιάννης.

Αλ.Κούγιας: Πάτησε στο νοσοκομείο σας; Δεν πάτησε σας το λέω εγώ… Εμείς έχουμε άποψη ότι το παιδί έπρεπε να πάει καρδιολογική κλινική! Δεν καλούσαν καρδιολόγο ποτέ και τελικά έκανε ανακοπή.

Η μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης σχετικά με το εάν έχει δει ξανά μία μητέρα να γυρίζει σε βίντεο τα επεισόδια προκειμένου να πείσει τους γιατρούς, τόνισε πως αυτό γίνεται επειδή οι γιατροί φτάνουν σε δεύτερο χρόνο. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Πραγματογνωμοσύνη για το σύνδρομο Μινχάουζεν ζητεί η κατηγορουμένη"

Κόπτης για προβλήματα στην Τράπεζα Θεμάτων: Πρόκειται για επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης

Για τα προβλήματα τα οποία σημειώθηκαν χθες, Δευτέρα (29/5) και σήμερα Τρίτη (30/5) με την Τράπεζα Θεμάτων λόγω κυβερνοεπιθέσεων σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας), μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης. «Πρόκειται για μία επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης» επεσήμανε.

«Νιώθω πληγωμένος βαθύτατα από τις ενέργειες κάποιων, οι οποίοι επιβουλεύονται τέτοιες δύσκολες στιγμές και αγωνιώδεις στιγμές για τους μαθητές μας. Την χαρακτηρίζω εν πλήρη γνώση αήθη επίθεση. Το λέω αυτό γιατί το σύστημα λειτουργούσε κανονικότατα από την Τρίτη που ξεκίνησαν οι προαγωγικές και απολυτήριες» δήλωσε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και η Χριστίνα Βίδου.

«Και χθες το πρωί δεχθήκαμε μία επίθεση μεγατόνων. Σκεφτείτε δεν υπήρξε πρόσβαση στο σύστημα ή και παραβίαση συστήματος. Υπήρχε ροή προσβασιμότητας, Δηλαδή στήθηκε ένα τείχος απέναντι στην τράπεζα θεμάτων με 280.000 συνδέσεις εικονικές, ψεύτικες στο δευτερόλεπτο. Αυτό συνεχίστηκε επί ώρες» σημείωσε ο Αλέξανδρος Κόπτης.

«Επειδή εμείς είχαμε δικλίδες ασφαλείας και είχαμε μια συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας πολύ γρήγορα, σε απίστευτο χρόνο, αποκαταστήσαμε το θέμα και συνέχιζαν επί ώρες μετά να γίνονται αυτές οι επιθέσεις. Πρέπει να σας πω ότι ήμασταν ανά τέταρτο τουλάχιστον με όλα τα στελέχη μας σε διαρκή επικοινωνία και τους καθοδηγούσαμε. Και δεν είναι τυχαίο ότι το κράτος λειτούργησε άψογα γιατί το 90% των μαθητών υποβλήθηκε σε αυτές τις εξετάσεις» υπογράμμισε.
Πανελλαδικές εξετάσεις 

«Ενώ όλη τη νύχτα ήμασταν πάνω στο θέμα και δεν είχε γίνει τίποτα, είχαμε μια μεγαλύτερη επίθεση»

Όσον αφορά στη σημερινή, νέα επίθεση, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, τόνισε ότι «ενώ όλη τη νύχτα ήμασταν πάνω στο θέμα και οι τεχνικοί μας χωρίς στιγμή ύπνου και δεν είχε γίνει τίποτα, είχαμε μια μεγαλύτερη επίθεση. Δεν θα τους περάσει. Το κράτος είναι εδώ και θα υποστηρίζει τους μαθητές μας. Δεν θα τους περάσει. Το λέω με κεφαλαία γράμματα. Υπήρχε μια επίθεση όχι μόνο στο σύστημα χθες, αλλά σε όλα τα παράπλευρα συστήματα, ακόμη και στο WiFi στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με σκοπό να μην μπορούν οι καθηγητές να μπαίνουν. Αυτή η στιγμή αποκαταστάθηκε. Πιθανόν πολλά σχολεία μπήκανε».

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης εξήγησε ότι πάνω από 1.000 σχολεία έχουν μπει ήδη τώρα και παίρνουν θέματα, αλλά κάποια λίγα μπορεί να έχουν κάποιες καθυστερήσεις. «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη ροή. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά θα υποβληθούν σε αυτές τις εξετάσεις και πρέπει να πω ότι είμαστε εντός χρονικών πλαισίων. Αυτό που είχαμε ορίσει ήταν ότι σήμερα τελειώνουν οι εξετάσεις, άσχετα αν κάποια σχολεία τελείωσαν νωρίτερα και αύριο βγαίνουν τα αποτελέσματα» είπε.

Όσον αφορά στα σχολεία της Ά και ΄Β Λυκείου, τα οποία δεν κατάφεραν να δώσουν χθες, εξήγησε ότι η προθεσμία είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου να δώσουν εξετάσεις. «Υπάρχει το περιθώριο το προβλεπόμενο και το κάθε σχολείο κανονίζει την ημερομηνία στην οποία θα γίνουν αυτές οι εξετάσεις της Ά και ΄Β λυκείου» δήλωσε.

Σχετικά με τις Πανελλήνιες είπε ότι σήμερα θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις όλων των μαθητών της ‘Γ Λυκείου, οπότε τα παιδιά θα πάνε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα στις εξετάσεις την Πέμπτη τα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή τα ΓΕΛ. Θα ξεκινήσουν κανονικά, παρά την απίστευτη πρωτόγνωρη επίθεση που δέχτηκαν. Εμφανίστηκε δε καθυσηχαστικός, για το ενδεχόμενο να συμβεί παρόμοια επίθεση κατά τις Πανελλήνιες και ανάφερε: «Παίρνουμε τα μέτρα μας. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Θα είναι ασφαλείς οι μαθητές, να είναι σίγουροι».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόπτης για προβλήματα στην Τράπεζα Θεμάτων: Πρόκειται για επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης"

H τράπεζα θεμάτων δέχτηκε 165 εκατ. «χτυπήματα» χάκερ από 114 χώρες

Για την πιο σημαντική ιστορικά επίθεση που έχει γίνει σε δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό, έκανε λόγο, αναφερόμενος στην επίθεση χάκερ στην τράπεζα θεμάτων, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

Όπως είπε ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υπάρχουν 165 εκατ. «χτυπήματα» από 114 χώρες με στόχο την τράπεζα θεμάτων, δηλαδή το υπουργείο Παιδείας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι η επίθεση προφανώς σχετίζεται και με την κατάσταση της μεταβατικής υπηρεσιακής κυβέρνησης που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή ενόψει τον εκλογών, επισημαίνοντας ότι σε αυτό, πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα να σταθεί απέναντι.

Ο Άκης Σκέρτσος τόνισε ότι η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, είναι απολύτως διασφαλισμένη.

Ανακοινώσεις για το πρόβλημα που προέκυψε με την Τράπεζα Θεμάτων θα γίνουν σήμερα από τον υπουργό Παιδείας Χρήστο Κίττα.

Παρέμβαση Ντογιάκου για τις κυβερνοεπιθέσεις

Άμεση ήταν η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου για τη δεύτερη διαδοχική ημέρα  προβλημάτων στο σύστημα της τράπεζας θεμάτων κατά την διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία.

Ειδικότερα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και τη σε βάθος έρευνα.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Ντογιάκου, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

H νέα επίθεση χάκερ

Νωρίς το πρωί νέα επίθεση χάκερ τόσο στην Τράπεζα Θεμάτων, όσο και σε παράπλευρα συστήματα του υπουργείου Παιδείας όπως το MySchool κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις και σήμερα στην άντληση θεμάτων για τις ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις.  

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας έκανε λόγο για «επίθεση μεγατόνων». Όπως είπε «ενώ ολη τη νύχτα ήμασταν πάνω στο θέμα και δεν είχε καταγραφεί κάποια επίθεση και είχαμε λάβει περισσότερα μέτρα, το πρωί είχαμε μια μεγαλύτερη επίθεση όχι μόνο στο σύστημα αυτό αλλά και στα παράπλευρα συστήματα».

«Δεν θα τους τους περάσει, το κράτος είναι δίπλα στα παιδιά» υπογράμμισε ο κ. Κόπτσης με αφορμή την κυβερνοεπίθεση της Δευτέρας,  εξηγώντας ότι «πάνω από 1.000 σχολεία έχουν μπει και αντλούν θέματα και λίγα αντιμετωπίζουν προβλήματα». «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη ροή» πρόσθεσε ο κ. Κόπτσης.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανάλογο πρόβλημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς σε αυτές τα θέματα προκύπτουν και διανέμονται από άλλο, ανεξάρτητο δίκτυο.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε 1.300 λύκεια από τα 1.900 σε όλη την επικράτεια, αλλά με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η επίθεση των χάκερ δεν έγινε στην πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, όπως τη Δευτέρα, αλλά στο δίκτυο του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) που υποστηρίζει την Τράπεζα Θεμάτων.

Λόγω αυτής της επίθεσης καταγράφηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στην άντληση θεμάτων από σχολεία σε αρκετές περιοχές, ανάμεσα στις οποίες Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Ηλεία, Κερατσίνι.

Πρόεδρος ΙΕΠ: Ζούμε μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα

Ουσιαστικά ζούμε μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννης Αντωνίου, αναφορικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε από χθες με την τράπεζα θεμάτων και την άντληση θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Το πρόβλημα αφορά την ψηφιακή καρδιά του κράτους, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αντιμετωπίζεται από τις 6 το πρωί και αντιμετωπίζεται με επιτυχία, όπως είπε.

Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα απόνερα του προβλήματος, σημείωσε.

Ο κ. Αντωνίου είπε ότι χθες το βράδυ ελήφθησαν επιπλέον μέτρα προστασίας του συστήματος, παρ' όλα αυτά «βρέθηκε τρόπος να τα παραβιάσουν, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί ακόμη και χθες».

Οι εξετάσεις θα γίνουν, ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των παιδιών, κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, είπε ο κ. Αντωνίου και διαβεβαίωσε ότι θα τελειώσουν όλα τα σχολεία σήμερα.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στην μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών, καθώς πρόκειται για εντελώς άλλο σύστημα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι παρόμοιο, δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο» είπε ο κ. Αντωνίου.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που θα μπορούσαν να εξεταστούν οι μαθητές της Γ Λυκείου, που δεν τα κατάφεραν χθες λόγω της κυβερνοεπίθεσης στην Τράπεζα Θεμάτων, καθώς την Πέμπτη ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις με πηγές του υπουργείου Παιδείας να κάνουν λόγο για μικρό αριθμό μαθητών που αντιμετώπισαν τελικά πρόβλημα τη Δευτέρα καθώς σε 9 από τα 10 σχολεία οι ενδοσχολικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν παρά τις καθυστερήσεις. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " H τράπεζα θεμάτων δέχτηκε 165 εκατ. «χτυπήματα» χάκερ από 114 χώρες"

Κοινωνικός Τουρισμός: «Έπεσε» η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για τις αιτήσεις λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει από το πρωί της Τρίτης (30.5.2023) η πλατφόρμα για τον Κοινωνικό Τουρισμό, αλλά και όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΔΥΠΑ.

Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό, ενώ λίγη ώρα αργότερα και λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας έπεσε τόσο η πλατφόρμα για τον Κοινωνικό Τουρισμό, αλλά και η όλη η ιστοσελίδα eservices.

Σημειώνεται πως φέτος το πρόγραμμα για τον Κοινωνικό Τουρισμό θα ανοίγει σταδιακά για τα ΑΦΜ.

Σήμερα άνοιξε για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2. Παρόλ’αυτά η ιστοσελίδα έπεσε και καμία υπηρεσία της ΔΥΠΑ προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικός Τουρισμός: «Έπεσε» η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για τις αιτήσεις λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας"

Νέα κυβερνοεπίθεση προκαλεί προβλήματα στην Τράπεζα Θεμάτων

Νέα κυβερνο-επίθεση -αυτή τη φορά σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ- προκάλεσε και σήμερα, Τρίτη, προβλήματα στη λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κακόβουλη επίθεση έχει απομονωθεί ήδη, ωστόσο η πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων γίνεται με αρκετές καθυστερήσεις σε διάφορα σημεία της επικράτειας.

Σημειώνεται, ότι σήμερα είναι προγραμματισμένο να δώσουν εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ λυκείου των ΓΕΛ που δεν ολοκλήρωσαν χθες τις εξετάσεις τους, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που προκάλεσε η χθεσινή κυβερνοεπίθεση, με στόχο την Τράπεζα Θεμάτων.

ΚΚΕ: Το επαναλαμβανόμενο χάλι της τράπεζας θεμάτων να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα!

«Το επαναλαμβανόμενο χάλι της τράπεζας θεμάτων πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα! Να επιτραπεί στους εκπαιδευτικούς να βάλουν οι ίδιοι τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων, αγνοώντας την τράπεζα θεμάτων, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, ιδιαίτερα των μαθητών της Γ’ Λυκείου», υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε σχολιό του και καταλήγει:

«Οι μαθητές δεν είναι πειραματόζωα. Έχουν ήδη την αγωνία τους για να τα βγάλουν πέρα σε αυτόν τον ατέλειωτο εξεταστικό μαραθώνιο, δε χρειάζονται και επιπλέον βαθμούς δυσκολίας».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα κυβερνοεπίθεση προκαλεί προβλήματα στην Τράπεζα Θεμάτων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news