facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΠΟΥ: Τι λέει για τις μάσκες στα παιδιά

Τα παιδιά από την ηλικία των 12 ετών και άνω θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα, στις ίδιες περιπτώσεις και υπό τις ίδιες συνθήκες που είναι υποχρεωτική και για τους ενήλικους, συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στο έγγραφο με τις αναθεωρημένες συστάσεις του ΠΟΥ, «συστήνεται η χρήση μάσκας από τα παιδιά άνω των 12 ετών» ιδίως όταν δεν είναι εφικτό να τηρηθεί απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από άλλους ανθρώπους και εφόσον υπάρχει ευρεία διάδοση του νέου κορονοϊού στη συγκεκριμένη ζώνη.

Λίγο νωρίτερα, ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, είπε ότι ελπίζει η πανδημία της Covid-19 να διαρκέσει λιγότερο από εκείνη της ισπανικής γρίπης, που κράτησε δύο χρόνια και στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

«Ελπίζουμε να τελειώσουμε με αυτήν την πανδημία σε λιγότερο από δύο χρόνια. Κυρίως, αν μπορούμε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας (…) και χρησιμοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τα διαθέσιμα εργαλεία μας. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να έχουμε και άλλα εργαλεία, όπως τα εμβόλια και πιστεύω ότι μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος σε μικρότερο διάστημα από εκείνο της γρίπης του 2018», είπε ο Γκεμπρεγέσους στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η ισπανική γρίπη του 1918-1920 σκότωσε 50 εκατομμύρια ανθρώπους, σε μια περίοδο όμως που ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν πιο ευάλωτος, λόγω της φυματίωσης και του υποσιτισμού. Και, σε αντίθεση με την Covid-19, η γρίπη έπληξε κυρίως τους νέους.

«Στις παρούσες συνθήκες (…) ο ιός έχει περισσότερες πιθανότητες να διαδοθεί. Μπορεί να διαδοθεί γρήγορα γιατί σήμερα αλληλεπιδρούμε περισσότερο μεταξύ μας. Έχουμε επομένως ένα μειονέκτημα που συνδέεται με την παγκοσμιοποίηση. Αλλά έχουμε το πλεονέκτημα να διαθέτουμε καλύτερη τεχνολογία. Και γνωρίζουμε πώς να τον σταματήσουμε», συνέχισε.

Ο Γκεμπρεγέσους υπογράμμισε επίσης ότι είναι «ουσιώδους σημασίας» να ενώσουν οι χώρες τις προσπάθειές τους και επανέλαβε την έκκλησή του για «παγκόσμια αλληλεγγύη και εθνική ενότητα».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΥ: Τι λέει για τις μάσκες στα παιδιά"

Επιχορήγηση 6,2 εκατ. ευρώ στους δήμους για μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Με το ποσό των 6,2 εκατ. ευρώ επιχορηγεί - σε πρώτη φάση - τους δήμους, το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αγοράσουν και εφοδιάσουν με μάσκες τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους. «Κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να προστατέψουμε την υγεία και την ασφάλεια όλων των παιδιών του ελληνικού λαού» υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχορήγηση 6,2 εκατ. ευρώ στους δήμους για μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς"

ΠΟΥ: Ελπίζουμε η κρίση του κορονοϊού να έχει τελειώσει σε λιγότερα από 2 χρόνια

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ελπίζει ότι η κρίση του νέου κορονοϊού μπορεί να τελειώσει σε λιγότερα από δύο χρόνια, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Η πανδημία της ισπανικής γρίπης που έπληξε όλον τον πλανήτη το 1918 χρειάστηκε επίσης δύο χρόνια για να περάσει, υπενθύμισε.

"Με τη σημερινή κατάστασή μας, με περισσότερη τεχνολογία, φυσικά με περισσότερες διασυνδέσεις, ο ιός έχει περισσότερες πιθανότητες να διαδοθεί, μπορεί να κινηθεί γρήγορα", είπε. "Ταυτόχρονα, έχουμε την τεχνολογία και τη γνώση για να τον σταματήσουμε", πρόσθεσε.

Περισσότεροι από 22,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 σε όλον τον κόσμο και από αυτούς οι 793.382 πέθαναν, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

ΑΜΠΕ/capital
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΥ: Ελπίζουμε η κρίση του κορονοϊού να έχει τελειώσει σε λιγότερα από 2 χρόνια"

Κορωνοϊός: Νέα αύξηση κρουσμάτων στην Ισπανία - Φοβούνται δεύτερο κύμα στην Ελβετία

Η Ισπανία κατέγραψε 3.650 κρούσματα του νέου κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, ένας αριθμός αυξημένος από τα 3.349 που διαγνώστηκαν πριν από μία ημέρα, με το σύνολο των μολύνσεων από τη νόσο Covid-19 να ανέρχεται πλέον σε 386.054.

Το υπουργείο γνωστοποίησε, επίσης, ότι 125 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό τις τελευταίες 7 ημέρες.

Παράλληλα, η Ελβετία κατέγραψε για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα, περισσότερα από 300 νέα ημερήσια κρούσματα, ένα πρωτόγνωρο επίπεδο από τα μέσα Απριλίου, το οποίο εγείρει φόβους για την άφιξη ενός δεύτερου κύματος.

Η χώρα, με πληθυσμό 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων, επλήγη σχετικά λιγότερο από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στην Ιταλία.

Η ελβετική κυβέρνηση δεν επέβαλε ποτέ τόσο αυστηρή καραντίνα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και οι όποιοι περιορισμοί ήρθησαν σταδιακά από τις 27 Απριλίου.

Όμως, από τα μέσα Ιουνίου, ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων, που κυμαινόταν έως τότε γύρω στα 20, δεν έχει σταματήσει να αυξάνεται, υποχρεώνοντας τις αρχές να λάβουν επιπλέον μέτρα.

Επομένως, η χρήση της μάσκας κατέστη υποχρεωτική στις δημόσιες συγκοινωνίες από τον Ιούλιο. Και ορισμένα καντόνια, όπως στη Γενεύη όπου ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε ιδιαίτερα, την κατέστησαν υποχρεωτική και στα καταστήματα.

Επίσης, η Γενεύη έκλεισε εκ νέου τα νυχτερινά κέντρα από τον Αύγουστο, καθώς οι ντισκοτέκ, τα μπαρ και άλλοι χώροι διασκέδασης κατηγορήθηκαν ότι διευκόλυναν τη διασπορά του ιού, σε πολλές περιοχές της χώρας.

«Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, όμως παραμένει εύθραυστη», δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας της χώρας Αλέν Μπερσέ, εκφράζοντας τη λύπη του ενώπιον δημοσιογράφων για μια «κάποια μείωση της πειθαρχίας» από τους πολίτες, ενώ απηύθυνε έκκληση για την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και των μέτρων καραντίνας.

Στην Ελβετία, η Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.718 ανθρώπους από τότε που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στα τέλη Φεβρουαρίου, στο καντόνι του Τιτσίνο, στα σύνορα με την Ιταλία.

Οι ομοσπονδιακές αρχές διαβεβαίωσαν χθες ότι «η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο και η ιχνηλάτηση των επαφών από τα καντόνια λειτουργεί», ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παραμένουν προς το παρόν σταθερές. Ωστόσο, η Βέρνη επισήμανε ότι παρακολουθεί «με προσοχή την κατάσταση, η οποία μπορεί να εξελιχθεί πολύ γρήγορα».

Οι ανησυχίες αυτές εκφράζονται την ώρα που τα περισσότερα παιδιά επέστρεψαν στις τάξεις από τα μέσα Αυγούστου, χωρίς μάσκα, εγείροντας φόβους για ταχύτερη διασπορά του ιού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Νέα αύξηση κρουσμάτων στην Ισπανία - Φοβούνται δεύτερο κύμα στην Ελβετία"

Ιός Δυτικού Νείλου: 5 κρούσματα στην Ξάνθη και ανησυχία

Αυξητική πορεία καταγραφεί ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη.

Όπως προκύπτει από την έρευνα του XanthiNea.gr τα κρούσματα στην περιοχή ανέρχονται πλέον σε πέντε, ενώ τρεις είναι οι δήμοι της Ξάνθης που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στον δήμο Τοπείρου, που μέτρα τρεις καταγεγραμμένους ασθενείς, ενώ ακολουθούν οι δήμοι Ξάνθης και Αβδήρων με ένα κρούσμα αντίστοιχα.

Αυτό που προκαλεί ωστόσο ανησυχία, εκτός από την εξάπλωση του ιού στην περιοχή, είναι και το γεγονός πως και τα πέντε περιστατικά αφορούν ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα από τον ιό. Πιο συγκεκριμένα και οι πέντε ασθενείς παρουσιάζουν εκδηλώσεις του ιού από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Στην Περιφέρεια ΑΜΘ τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχονται σε 7, καθώς εκτός από την Ξάνθη που είναι πρωταθλήτρια στην περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα, ακολουθεί και η Καβάλα με τον δήμο Νέστου και δύο ακόμη κρούσματα του ιού.

Σε όλη την χώρα ο αριθμός των ασθενών που έχουν χτυπηθεί από τον ιό ανέρχονται σε 39 ενώ 6 άτομα έχουν πεθάνει.

xanthinea
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιός Δυτικού Νείλου: 5 κρούσματα στην Ξάνθη και ανησυχία"

Κρούσματα κορωνοϊού: Στα 209 το τελευταίο 24ωρο

Πάνω από 200 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας για μια ακόμη ημέρα. Συγκεκριμένα, τα 209 φτάνουν τα νέα περιστατικά της νόσου, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Από αυτά, τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.138, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες. 

Όσον αφορά στους θανάτους, ανακοινώθηκαν τρεις νέοι, το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 238.

krousmata

Στο «κόκκινο» παραμένουν, σύμφωνα με την τελευταία γεωγραφική κατανομή, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, με 76 και 49 κρούσματα αντίστοιχα. 

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή: 

11 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
-  76 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα 12 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

49 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων τα 5 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ τα 8 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
-  1 στην  Π.Ε. Αρκαδίας
1 στην Π.Ε. Άρτας
1 στην  Π.Ε. Δράμας
1 στην Π.Ε. Δωδεκανήσου 
1 στην  Π.Ε. Έβρου
11 στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 4 με στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
3 στην Π.Ε. Ημαθίας
2 στην Π.Ε. Ηρακλείου
2 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων
1 στην Π.Ε. Καβάλας
5 στη  Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 1 στην Π.Ε. Καστοριάς
- 5 στην Π.Ε. Πιερίας
1 στην Π.Ε. Κέρκυρας
4 στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
1 στην Π.Ε. Κορινθίας
3 στην Π.Ε. Κυκλάδων
2 στην Π.Ε. Λάρισας
6 στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
1 στην Π.Ε. Μαγνησίας 
1 στην Π.Ε. Μεσσηνίας
- 2 στην Π.Ε. Ξάνθης
1 στην Π.Ε. Πρέβεζας
1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου
1 στην Π.Ε. Φθιώτιδας
1 στην Π.Ε. Φλώρινας
4 στην Π.Ε. Χαλκιδικής
2 στην Π.Ε. Χανίων

xartes

Σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό θεωρούνται 1.802 (22.1%) κρούσματα και 3.752 (46.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τους 28 φτάνουν οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετώνΈξι (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 46.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από τους θανόντες, οι 83 (34.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

hanataoi

Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 826804 κλινικά δείγματα εκ των οποίων  8906 (1,07%) θετικά στον κορωνοϊό.

deigmata


Δείτε εδώ την έκθεση του ΕΟΔΥ


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούσματα κορωνοϊού: Στα 209 το τελευταίο 24ωρο"

Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές του DEB στην Θράκη ζητούν να φύγει ο Ελληνικός Στρατός από μειονοτικά χωριά!

Για πρώτη φορά το μειονοτικό κόμμα των μουσουλμάνων εξτρεμιστών της Θράκης, το DEB «ενοχλήθηκε από την παρουσία του Ελληνικού Στρατού» σε τρία μειονοτικά χωριά και εξέδωσε ανακοίνωση που μιλά για «στοχοποίηση» και «εκφοβισμό» τους!

Αυτοί υποτίθεται ότι είναι Ελληνες πολίτες και η ανακοίνωσή τους αφορά τον Ελληνικό Στρατό!

Η ανακοίνωση του DEB:
«Σε αυτή την περίοδο που συμβαίνει η κρίση της ανατολικής Μεσογείου, η εμφάνιση ένοπλων στρατιωτών σε τρία μειονοτικά χωριά δεν μπορεί να εκτιμηθεί από την πλευρά μας ως κάτι το τυχαίο.

Υπογραμμίζουμε πάλι αυτό που είχαμε υπογραμμίσει παλιότερα. Η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα δυτικής Θράκης δεν μπορεί να είναι το πεδίο στο οποίο δίνονται τα μηνύματα ή ως στόχος. Καταγγέλλουμε κάθε είδους δράση που σκορπά φόβο».

Είναι η πρώτη φορά που εκδίδεται ανακοίνωση τέτοιου περιεχομένου κατά της παρουσίας του Ελληνικού Στρατού στην Θράκη και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία...

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές του DEB στην Θράκη ζητούν να φύγει ο Ελληνικός Στρατός από μειονοτικά χωριά!"

Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία καθορίζει το παιχνίδι και στον τομέα της ενέργειας»

Τις ανακοινώσεις του Ερντογάν για την εξεύρεση κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, χαιρέτησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Με δήλωσή του στο Τwitter ο Τσαβούσογλου υποστηρίζει ότι η Τουρκία κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την πλήρη ανεξαρτησία και προσθέτει πως η χώρα του καθορίζει το παιγνίδι και στον τομέα της ενέργειας.

Η ανάρτηση του Τσαβούσογλου: «Λόγω των ευχάριστων νέων που δόθηκαν από τον πρόεδρο Ερντογάν σήμερα, η Τουρκία κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την πλήρη ανεξαρτησία. Η Τουρκία γίνεται ο παίκτης που καθορίζει το παιγνίδι και στον τομέα της ενέργειας! Στόχος το 2023! Οι καλύτερες ευχές μας για την περιοχή φυσικού αερίου Σακάρια».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία καθορίζει το παιχνίδι και στον τομέα της ενέργειας»"

Απάντηση ΝΔ στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: «Ψεκασμένες θεωρίες και χονδροειδή ψέματα»

Στο βίντεο που δημοσίευσε η αξιωματική αντιπολίτευση το μεσημέρι της Παρασκευής (21/8) απαντά με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

«O ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει ξανά στα χονδροειδή ψέματα και στις θεωρίες συνωμοσίας μήπως σωθεί από την κατρακύλα» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζοντας το σποτ «ψεκασμένο».

Η ΝΔ ως απάντηση μεταξύ άλλων, παρουσιάζει δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στις 15 Μαΐου, στην οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την κυβέρνηση επειδή «δεν είχαν ανοίξει ακόμη οι ξενοδοχειακές μονάδες».

«Οι διακινητές των ψεκασμένων θεωριών που αγόρευαν με στόμφο στις πλατείες των αγανακτισμένων, νομίζουν ότι ο κορονοϊός τούς έστρωσε νέο πεδίο και συνεχίζουν. Κάποιοι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα αναπαράγουν ανοιχτά τα πιο ακραία συνομωσιολογικά παραμύθια, ενώ άλλοι τα σιγοντάρουν μουλωχτά» σημειώνει η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσθέτει:

«Ως απάντηση δε στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα του τουρισμού και για να θυμηθούν όλοι το διαρκές παπατζιλίκι του κ. Τσίπρα παραθέτουμε μια δήλωσή του μπροστά στην κάμερα, στις 15 Μαΐου σε ανθρώπους του Τουρισμού: "Βρισκόμαστε στα μέσα του Μάη κι ακόμα όχι μόνο δεν έχουν ανοίξει οι ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε και εικόνα για το πότε και πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της λειτουργίας της βαριάς βιομηχανίας, που είναι ο τουρισμός, για την ελληνική οικονομία". Ας αντιληφθούν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι το 2020, δεν είναι 2014. Τους πήραν χαμπάρι».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση ΝΔ στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: «Ψεκασμένες θεωρίες και χονδροειδή ψέματα»"

Νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: Ρίχνουν την ευθύνη στο λαό

Πυρά κατά της κυβέρνησης και κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω νέου σποτ που δημοσίευσε στο διαδίκτυο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία πως «ρίχνει την ευθύνη στο λαό».

«Μας δείχνουν με το δάχτυλο. Τους απαντάμε με μάσκες, αποστάσεις, συνείδηση και αλληλεγγύη» αναφέρει το νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Παρασκευής (21/8) ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο:



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: Ρίχνουν την ευθύνη στο λαό"

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα σε Καρδίτσα, Πέλλα και Πιερία

Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία που θα αφορούν τις περιφερειακές ενότητες της Καρδίτσας, της Πέλλας και της Πιερίας. Κλείνει η διασκέδαση τα μεσάνυχτα, ενώ θα υπάρχει πλαφόν και στις συγκεντρώσεις.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας: Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στις Π.Ε. Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, τέθηκαν σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης οι παραπάνω περιοχές και αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.
Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.


Tα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από το Σάββατο 22-08-2020 και ώρα 06.00 έως και την Τρίτη 01-09-2020 και ώρα 06.00.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:


  • η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,
  • οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Κέρκυρας και
  • οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.


aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα σε Καρδίτσα, Πέλλα και Πιερία"

Μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία – Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή

Την κινητοποίηση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων έχει προκαλέσει φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγο στην Τσίπιανα της Αρχαίας Ολυμπίας.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Παρασκευής για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Τσίπιανα της Αρχαίας Ολυμπίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στις οποίες μετέχουν 44 πυροσβέστες με έντεκα οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τιμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στη συνέχεια, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον στην «μάχη» με τις φλόγες συμμετέχουν 48 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία – Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή"

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Δεν έχει δίκιο η Ευρώπη που κακομαθαίνει την Ελλάδα

Το μεσημέρι της Παρασκευής (21.06.2020) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την ανακάλυψη κοιτάσματος – μαμούθ φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα και από την ομιλία του, δεν έλειψαν οι αναφορές στην Ελλάδα, πάντα σε επιθετικούς τόνους.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά: “Η μεγαλύτερη ανακάλυψη της Τουρκίας είναι στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Πορθητής (Fatih) ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου και βρήκε 320 δισ. κυβικά μέτρα. Αναμένεται να βρεθεί μεγαλύτερο. Αυτό είναι ένα μέρος του κοιτάσματος που βρέθηκε. Περιμένουμε αντίστοιχες καλές ειδήσεις και στην ανατολική Μεσόγειο. Θα εκδώσουμε κι άλλες άδειες για έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Δικαιωνόμαστε με αυτά που κάνουμε στην Μεσόγειο. Δεν έχει δίκιο η Ευρώπη που κακομαθαίνει την Ελλάδα”.

Μάλιστα, στη δήλωσή του, άφησε αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας: “Η Ε.Ε. είναι διπρόσωπη. Αν συμβεί κάτι στη Μεσόγειο θα είναι κακό για την Ευρώπη. Δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα αυτό που κάνει η Ευρώπη, απλά θα μειώσει την υπόληψη της Ευρώπης”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Δεν έχει δίκιο η Ευρώπη που κακομαθαίνει την Ελλάδα"

Εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ: Ο «αρχηγός» Τσίπρας, η «Μαύρη Βίβλος», οι διαγραφές και το ΠΑΣΟΚ του 6%

Σπαράσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εσωκομματικές έριδες καθώς οι γενικότερες εξελίξεις πυροδοτούν την αντιπαράθεση γύρω από το μετασχηματισμό του κόμματος και μάλιστα το μενού των καβγάδων περιλαμβάνει ακόμα και απειλές διαγραφών ή τουλάχιστον έτσι τις εκλαμβάνει η εσωκομματική αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα.

Οι εκκρεμότητες και η πόρτα της εξόδου

Μέσα από την διαδικτυακή αυτή εσωκομματική αντιπαράθεση αναδεικνύεται ότι τα δύο βασικά στρατόπεδα που κονταροχτυπιούνται είναι η πλευρά Τσακαλώτου από τη μια μεριά και οι φανατικοί οπαδοί του Αλέξη Τσίπρα από την άλλη πλευρά.
Η αρχή που ξαναφούντωσε τα εσωκομματική πάθη ξεκίνησε με αφορμή τις ευχές Τσίπρα για το Δεκαπενταύγουστο που ξένισε πολλούς για την υπέρμετρο θρησκευτικό ζήλο που επέδειξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις και στο ζήτημα παρενέβη ο Νίκος Καρανίκας προγράφοντας την τύχη των διαφωνούντων καθώς τους έδειξε την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα αυτό συνέπεσε με άρθρο της Θεοδώρας Τζάκρη στην εφημερίδα των Συντακτών όπου υπερασπιζόμενη την σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή της Κουμουνδούρου για τα ελληνοτουρκικά μίλησε για «αριστερίζουσες εκκρεμότητες στο ΣΥΡΙΖΑ».

Οι …θαλάσσιες ζώνες του ΣΥΡΙΖΑ

Το σκηνικό αυτό ουσιαστικά συνέπιπτε –όχι τυχαία- με τους καβγάδες για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο όπου η ομάδα Τσακαλώτου και οι εκσυγχρονιστές του ΣΥΡΙΖΑ προεξάρχοντος του Νίκου Μπίστη στηλίτευαν τη γραμμή καταδίκης για τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ αλλά και της «μίας και μόνης διαφοράς» με την Τουρκία σε ότι αφορά το διάλογο και την προσφυγή στη Χάγη.
Μάλιστα οι αιχμές τους δεν ήταν μόνο κατά του Νίκου Κοτζιά αλλά και του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς με εύσχημο τρόπο έθεταν στο κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ξεδιπλώθηκε και το διαδικτυακό «ξεκατίνιασμα» στο οποίο πρωτοστάτησε ο άλλοτε σύμβουλος στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, Νίκος Καρανίκας.
Ακολούθησε μπαράζ αναρτήσεων από πρώην βουλευτές όπως η Αννέτα Καββαδία και η Φωτεινή Βάκη καθώς και του μέλους της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Λάμπρου οι οποίοι στηλίτευσαν τις απειλές διαγραφών από την πλευρά των προεδρικών κατά της ομάδας των «53». 

Ο Τσακαλώτος και οι αριστεροί της «τέρψης»

Μάλιστα τις αναρτήσεις τους αυτές στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media τις αναπαρήγαγε εν συνεχεία η ιστοσελίδα commonality η οποία επί της ουσίας είναι όργανο έκφρασης της ομάδας των «53» υπό την ηγεσία Τσακαλώτου.
Ο Νίκος Καρανίκας προσπάθησε μετά αυτό να ανασκευάσει και κάπως να ρίξει τους τόνους κάνοντας διαχωρισμό των διαφωνούντων ωστόσο επί της ουσίας επέμεινε στην ουσία της θέσης του για ορισμένους συντρόφους καθώς τόνισε πως «είναι καλύτερα να μετακινηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσουν την πορεία τους σε φιλικές παρέες των αριστερών της τέρψης, ώστε να περνάνε όμορφα μεταξύ τους λέγοντας ιστορίες ανιστόρητες».
Αυτός ο εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει τελειωμό ιδίως όσο –θεωρητικά τουλάχιστον- το κόμμα βαδίζει προς το συνέδριό του αν και η πανδημία του κοροναϊού είτε πραγματικά είτε προσχηματικά έχει μετατρέψει σε γρίφο την πραγματοποίησή του, το χρονοδιάγραμμα αλλά και τους τεχνικούς όρους της διεξαγωγής του.
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ξανασήκωσε το γάντι και τα τελευταία 24ωρα δύο νέα άρθρα στο commonality εξαπολύουν πυρά κατά του Παύλου Πολάκη, της Θεοδώρας Τζάκρη, του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Θάνου Μωραΐτη.

Η ανδρεοπαπανδρεϊκή παράδοση και ο αρχηγός

Τα άρθρα αυτά έχουν τους εύγλωττους τίτλους «ας συνεννοηθούμε λοιπόν …δημοσίως» και «μήπως πρόκειται για το ΠΑΣΟΚ του 6%;».
Εκτός όλων των άλλων τα ζητήματα που θίγουν είναι χαρακτηριστικά της ευρύτερης πολιτικής διάστασης των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι «53» θέτουν θέμα εφαρμογής του καταστατικού και της διατήρησης του δικαιώματός τους να διαφωνούν και εξαπολύουν μύδρους κατά των υποστηρικτικών του Αλέξη Τσίπρα ότι θέλουν να μετατρέψουν το κόμμα σε αρχηγοκεντρικό αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η χωρίς ενδοιασμούς χρήση της λέξης «Αρχηγός» αντί «Πρόεδρος» προκύπτει από μία αντίληψη που αντιστοιχεί στην Ανδρεοπαπανδρεϊκή παράδοση για ένα αρχηγικό κόμμα και όχι στην παράδοση της Αριστεράς για ένα δημοκρατικά οργανωμένο κόμμα» αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Μακιαβελισμός και Πολάκης

Επίσης υπερασπίζονται την θητεία Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών και απαντώντας στην κριτική του Παύλου Πολάκη κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν:
«Η κατηγορία ότι ο τέως υπουργός Οικονομικών ευθύνεται για το ότι χάθηκε η μεσαία τάξη επειδή δεν φρόντισε να της διανείμει 7 από τα 37 δις του ταμειακού αποθέματος τον Αύγουστο του 2018 είναι ανεύθυνη και δείχνει επιπλέον άγνοια τόσο της πραγματικής δημοσιονομικής κατάστασης όσο και του τρόπου λειτουργίας μιας υπερχρεωμένης καπιταλιστικής οικονομίας όπως η ελληνική» προσθέτοντας:
«Πρέπει, επιτέλους, να γίνει αντιληπτό πως όλοι μας θέλουμε να νικήσουμε στη μάχη των εκλογών. Αλλά ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα με βάση τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς». Ουσιαστικά κατηγορούν τον Π. Πολάκη αλλά και τους υποστηρικτές των προεκλογικών παροχών για εξαγορά ψήφων και …μακιαβελισμό. 
Γενεές δεκατέσσερις περνούν οι «53» τους Θεοδώρα Τζάκρη για τις έμμεσες απειλές διαγραφών και της προσάπτουν ότι «λιβανίζει τις παραδοσιακές οργανωτικές μεθόδους του Αντρέα Παπανδρέου» θέλοντας «επιστροφή στο ηρωικό παρελθόν και στο βυθίσατε το Χώρα».

Η μνήμη, το πεζοδρόμιο και οι όψιμοι θαυμαστές του Τσίπρα

Με υπότιτλο, «και μνήμη έχουμε», επιχειρείται μια προσωπική αναδρομή στην πολιτική πορεία των Θάνου Μωραϊτη και Θανάση Θεοχαρόπουλου, θυμίζοντας τις σχεδόν υβριστικές αναρτήσεις του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου κ. Μωραΐτη
«Διαβεβαίωνε, μάλιστα, ότι «με αυτούς που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό δεν θα συνεργαστούμε ποτέ» ενώ τον Μάρτιο του 2018 μιλούσε για την «fake αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ». Οι κατηγορίες αυτές δεν τον εμπόδισαν να τοποθετηθεί, στα πλαίσια της «διεύρυνσης», τον Φεβρουάριο του 2019 υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!» υπενθυμίζουν μεταξύ άλλων οι «53».
«Αλλά δεν είναι μόνον αυτοί που έχουν την πολιτική τους καταγωγή στο ΠΑΣΟΚ. Ο Θ. Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος ακόμα και σήμερα της ΔΗΜΑΡ, αν και προσερχόμενος από το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, ήταν ακόμα χειρότερος χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς του πεζοδρομίου για τον τότε πρωθυπουργό: «Ο κ. Τσίπρας το παίζει νταής και βαρύμαγκας στο εσωτερικό, ενώ στο τέλος δέχεται τα πάντα στο εξωτερικό, ακόμη και τις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, όπως ο κόφτης ή το Υπερταμείο για έναν αιώνα», προσθέτουν.
Παραθέτοντας, παράλληλα και άλλες δηλώσεις του κ. Θεοχαρόπουλου, οι «53» ανακαλούν στην μνήμη ότι «όχι πολύ αργότερα η ΔΗΜΑΡ, κυβερνητικός εταίρος στο τριτοκομματικό έκτρωμα της κυβέρνησης Σαμαρά, αφού αποχώρησε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, βρήκε καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ, και ο Θ. Θεοχαρόπουλος ορίσθηκε, στις αρχές Μαΐου του 2019, υπουργός, Μεταφορών, ενώ ακόμα και σήμερα, χωρίς να έχει διαλυθεί η ΔΗΜΑΡ της οποίας συνεχίζει να είναι πρόεδρος, είναι διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ! (και μετά ειρωνεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών)».
«Θα μπορούσαμε πραγματικά να γράψουμε μια πολυσέλιδη «Μαύρη Βίβλο» με τους ανοίκειους χαρακτηρισμούς και τις επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, στον έντυπο αλλά κυρίως στον ηλεκτρονικό Τύπο, από τους όψιμους «θαυμαστές» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνεται χαρακτηριστικά από τους «53». 

Νοσηρή και επιβλαβής αντιπαράθεση

«Νομίζω ότι, όχι τόσο μέσα στα όργανα του κόμματος ή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά κυρίως σε έναν ευρύτερο διαδικτυακό περίγυρο, πράγματι υπάρχει ένας τρόπος αντιπαράθεσης ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, είναι νοσηρός και επιβλαβής. Τροφοδοτεί το κλίμα της εσωστρέφειας το οποίο μας στοιχίζει στην εικόνα μας και στη σχέση μας με την κοινωνία» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.
Ο γραμματέας του κόμματος, έστειλε εκ νέου μήνυμα περί της ανάγκης διατήρησης της «εσωκομματικής δημοκρατίας»:
«Διότι, καλός είναι ο διάλογος αλλά δεν πρέπει να ξεπερνάει κάποια όρια και να πηγαίνει στην ισοπέδωση και στον εξοβελισμό της διαφορετικής άποψης. Για εμάς είναι ένα στοιχείο ταυτοτικό η εσωτερική δημοκρατία, δεν μπορούμε να την απωλέσουμε, θα είναι σαν να χάνουμε τον εαυτό μας».
in
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ: Ο «αρχηγός» Τσίπρας, η «Μαύρη Βίβλος», οι διαγραφές και το ΠΑΣΟΚ του 6%"

Εύοσμος: Θετικοί στον κορωνοϊό άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι στον οίκο ευγηρίας

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν, έπειτα από δεύτερο έλεγχο με μοριακό τεστ, άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι στον οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Οι ηλικιωμένοι είχαν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο γιατί είχαν παρουσιάσει πυρετό και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήπια συμπτώματα.

Πριν από λίγες ημέρες στη συγκεκριμένη δομή είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό 15 ηλικιωμένοι που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης και επτά εργαζόμενοι που είναι σε κατ΄οίκον περιορισμο,όλοι με ήπια συμπτώματα.

Να σημειωθεί ότι χθες ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Άγγελος Βάσσιος παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον δεύτερο οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη , μετά από εκείνον που βρίσκεται στο Ασβεστοχώρι, όπου σημειώθηκαν κρούσματα Covid-19, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Στο Ασβεστοχώρι είχαν εντοπιστεί αρχικά 36 κρούσματα κορονοϊού (33 ηλικιωμένοι-τρόφιμοι, τρεις εργαζόμενοι) ενώ έξι από τους ηλικιωμένους, που νοσηλεύονται από τις 12 Αυγούστου σε νοσοκομεία της πόλης, έχασαν την ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19. Μετά τον επανέλεγχο και την ιχνηλάτηση στον οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου τα κρούσματα ανήλθαν σε 42 καθώς ακόμη έξι άτομα βρέθηκαν θετικά.

Σημειώνεται ότι καθώς αυξάνονται τα περιστατικά σε δομές φροντίδα ηλικιωμένων, αυξάνονται και οι ανησυχίες για τη διασπορά του ιού σε τέτοιες κλειστές δομές, ανησυχίες που έχουν φέρει στο τραπέζι το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων στις προνοιακές δομές, όπως αποκάλυψε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Εύοσμος: Θετικοί στον κορωνοϊό άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι στον οίκο ευγηρίας"

Σοκάρει το πείσμα του Σουηδού «Τσιόδρα»: Επιμένει να μη συστήνει μάσκες!

Την ίδια ώρα οι θάνατοι από Covid-19 στη Σουηδία των 10 εκατ. κατοίκων πλησιάζουν τις 6.000 με 85 χιλάδες συνολικά κρούσματα

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος της Σουηδίας αρνείται να συστήσει μάσκες προσώπου και επιμένει ότι είναι «πολύ επικίνδυνο» να βασίζεται ο πληθυσμός σε αυτές.
Ο Άντερς Τέγκνελ, επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, δήλωσε στους Financial Times: «Είναι πολύ επικίνδυνο να πιστεύεις ότι οι μάσκες προσώπου θα άλλαξουν την τροπή της μάχης απέναντι στον COVID-19».
«Οι μάσκες προσώπου μπορούν να συμπληρώσουν άλλα μέτρα, όταν έχουν εγκατασταθεί άλλα μέτρα με ασφάλεια. Αλλά να φορέσετε μάσκα προσώπου και στη συνέχεια να θεωρείτε ότι μπορείτε να γεμίσετε τα λεωφορεία ή τα εμπορικά κέντρα – αυτό είναι σίγουρα λάθος», είπε.
Ο Tegnel, ο οποίος θεωρείται ως ο αρχιτέκτονας πίσω από τη στρατηγική χωρίς κλειδώματα της Σουηδίας, υποστήριξε τον ισχυρισμό του επισημαίνοντας χώρες όπως η Ισπανία και το Βέλγιο που συνιστούσαν μάσκες και είχαν ακόμη υψηλό αριθμό περιπτώσεων COVID-19, σύμφωνα με τους Times.
Η άρνησή του να συστήσει μάσκες ήρθε παρά το ότι οι γειτονικές χώρες Δανία, Φινλανδία και Νορβηγία έκαναν στροφή 180 μοιρών στο θέμα της χρήσης της μάσκας.
Η Νορβηγία τις συστήνει κατά τις περιόδους αιχμής στις δημόσιες συγκοινωνίες και η Δανία τις έχει καταστήσει υποχρεωτικές για όλες τις ώρες.
Κόντρα στην αντίσταση του Τεγκνελ, υπάρχει ένα αυξανόμενο σώμα ερευνών που έχει πλεόν διαπιστώσει ότι οι μάσκες προσώπου εμποδίζουν τη μετάδοση, συμπεριλαμβανομένης μιας ανάλυσης σε 42 χώρες που διαπίστωσε ότι η χρήση μάσκας ήταν το «κλειδί» για τον έλεγχο της πανδημίας.
Ο καθηγητής κλινικής επιδημιολογίας του Ινστιτούτου Karolinska, Γιόνας Λούντβιγκσον, είπε στους Times ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Σουηδία δεν έχει αγκαλιάσει τις μάσκες ήταν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εμπιστεύτηκαν τις αρχές, σε σύγκριση με άλλες χώρες όπου οι άνθρωποι δεν ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και αποφασίζουν από μόνοι τους να φορέσουν μάσκα.
«Όταν η σουηδική υπηρεσία υγείας λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να φοράνε μάσκες προσώπου, οι άνθρωποι απλά δεν φορούν μάσκες προσώπου», είπε.
Την Τρίτη, ο οργανισμός δημόσιας υγείας της Σουηδίας δήλωσε ότι εξετάζει νέα δέσμη προτάσεων προς την κυβέρνηση για τον έλεγχο της εξάπλωσης και μεταξύ των σκέψεων είναι να συστήσει μάσκες προσώπου για συγκεκριμένους λόγους, όπως οι επισκέψεις στα νοσοκομεία.
Στις αρχές Αυγούστου, ο Τέγκνελ ισχυρίστηκε ότι έως και το 30% του πληθυσμού της Σουηδίας θα μπορούσε να είχε ανοσία από το COVID-19, αλλά ο ισχυρισμός του δεν επαλήθεύεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Στις 20 Αυγούστου, η Σουηδία είχε 85.411 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 με 5.802 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του ΠανεπιστημίουJohns Hopkins.
newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκάρει το πείσμα του Σουηδού «Τσιόδρα»: Επιμένει να μη συστήνει μάσκες!"

ΝΔ: Να πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για την χρήση μάσκας και το άνοιγμα των σχολείων

Να πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με την χρήση μάσκας και το άνοιγμα των σχολείων ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εξαντλείται στην αντιπολιτευτική αμηχανία των fake news.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ αναφέρει τα εξής:
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε σήμερα τι σημαίνει κοινωνική πολιτική στην πράξη (δωρεάν μάσκες και εμβόλιο σε όλους τους πολίτες) κόντρα σε μια ανέξοδη, φλύαρη και ουσιαστικά ανύπαρκτη «κοινωνική πολιτική» του ΣΥΡΙΖΑ που εξαντλείται στην αντιπολιτευτική αμηχανία των fake news. Η εικόνα πλέον είναι καθαρή σε όλους και η κοινωνία καταλαβαίνει τι σημαίνει να κυβερνά μια σοβαρή, υπεύθυνη και αποτελεσματική κυβέρνηση, νιώθοντας τυχερή που δεν θα χρειαστεί να μάθει ποτέ τι θα γινόταν αν ο κορονοϊός αποτελούσε «στραβή» προηγούμενης «βάρδιας» και αντιμετωπιζόταν με πρωτόκολλα made by Καρανίκας.
Περιμένουμε ακόμα από την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με την χρήση της μάσκας και το άνοιγμα των σχολείων. Θα συνταχθεί ανοιχτά και καθαρά με την επιστημονική κοινότητα και την κοινή λογική ή θα συνεχίσει να φλερτάρει με τις πάσης φύσεως κηραλοιφές πίσω από τη μάσκα της διεύρυνσης στο προοδευτικό κέντρο;».
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός έγραψε στο Twitter:
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Να πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για την χρήση μάσκας και το άνοιγμα των σχολείων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news