facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Ένας θάνατος και 295 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Κοντά στα 300 είναι τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο με τις αρχές της χώρας να ανακοινώνουν 295 νέες μολύνσεις από τον ιό.

Την ίδια ώρα 133 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 43 σε σοβαρή κατάσταση, από επιπλοκές της νόσου.

Επίσης ένας άνθρωπος στην Κύπρο έχει χάσει την ζωή του από τις επιπλοκές της νόσου, ενώ ποσοστό 84,22% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

politic

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένας θάνατος και 295 νέα κρούσματα στην Κύπρο"

ΟΣΕ: Προσωρινή μονοδρόμηση μεταξύ Οινόης και Τιθορέας – Κομμένα καλώδια και καταστραμμένες κονσόλες σε μήκος 2 χλμ

Στην άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μετά την καταστροφή καλωδίων ηλεκτροκίνησης στην περιοχή της Θήβας (Γραμμή Ανόδου) προχώρησαν σήμερα το πρωί συνεργεία του ΟΣΕ Α.Ε.

Η κοπή του καλωδίου της ηλεκτροκίνησης χθες το βράδυ, στο χιλιομετρικό σημείο 103, εγκλώβισε την εμπορική αμαξοστοιχία 80500, την οποία απομάκρυνε μετά από κάποιες ώρες ντηζελάμαξα.

Στο σημείο εγκλωβισμού έσπευσε η αστυνομία για την προστασία του προσωπικού και του συρμού από τυχόν βανδαλισμούς. Μέχρι την αποκατάσταση της φθοράς εντός 5 ημερών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπάρχει μονοδρόμηση μεταξύ Οινόης -Τιθορέας ώστε οι αμαξοστοιχίες να κινούνται αδιάλειπτα με ηλεκτροκίνηση. Η ζημιά στην ηλεκτροκίνηση εκτείνεται για περίπου δύο χιλιόμετρα με κομμένα καλώδια και κατεστραμμένες κονσόλες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ, το περιστατικό έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και τα ακριβή αίτια διερευνώνται από εμπειρογνώμονες του Οργανισμού. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα δύο επικρατέστερα σενάρια είναι το ενδεχόμενο δολιοφθοράς, ενώ δεν αποκλείεται και η ίδια αμαξοστοιχία να παρέσυρε το καλώδιο προκαλώντας τη ζημιά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΣΕ: Προσωρινή μονοδρόμηση μεταξύ Οινόης και Τιθορέας – Κομμένα καλώδια και καταστραμμένες κονσόλες σε μήκος 2 χλμ"

Έκθεση βόμβα στο Μαξίμου: Μέχρι και 2 εκατ. Αφγανοί στα ελληνικά σύνορα – Σενάριο έντασης με Τουρκία

Η κατάσταση στο Αφγανιστάν έχει σημάνει συναγερμό με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει στα χέρια του μια εισήγηση βόμβα που προβλέπει έκρηξη του προσφυγικού μεταναστευτικού γύρω στα Χριστούγεννα, ενώ εκφράζονται φόβοι για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία στον Εβρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του μια μυστική εισήγηση σοκ για την έλευση μέχρι και δύο εκατομμυρίων προσφύγων προς τα ελληνικά σύνορα. Η συγκεκριμένη εισήγηση υπηρεσιακών παραγόντων έφτασε στο γραφείο του πρωθυπουργού πριν το ΚΥΣΕΑ που είχε συγκληθεί προ εβδομάδων για το μεταναστευτικό.

Στην εισήγηση αυτή η οποία καταχωρήθηκε ως top secret γίνεται ανάλυση των δεδομένων που θα προκύψουν τις επόμενες εβδομάδες και ενώ οι Ταλιμπάν εδραιωθούν στην εξουσία.

Σύμφωνα με το καλό σενάριο προς την Ελλάδα, με την ελπίδα να περάσουν στην Ευρώπη, θα φτάσουν περίπου ένα εκατ. πρόσφυγες, που θα αναγκαστούν να φύγουν από το Αφγανιστάν μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν. Πρόκειται κυρίως για οικογένειες και άτομα που είτε συνεργάστηκαν με το προηγούμενο καθεστώς είτε φοβούνται τι θα συμβεί στη χώρα, δεδομένων και των ανησυχιών για εμφύλιο που για κάποιους βρίσκεται προ των πυλών.

Το κακό σενάριο από την άλλη διπλασιάζει τον αριθμό των προσφύγων που θα κινηθούν από το Αφγανιστάν προς τα δυτικά ανεβάζοντάς τους στα δύο εκατομμύρια. Στην εισήγηση, όπως αναφέρεται, γίνεται λόγος και για το ενδεχόμενο εισχώρησης σε ελληνικά εδάφη (και κατ’επέκταση και στην Ευρώπη) επικίνδυνων τζιχαντιστών, εν δυνάμει τρομοκρατών που θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τη νέα κρίση και το προσφυγικό ρεύμα προκειμένου να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Στην εισήγηση προς το Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με τα ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο αναφέρεται πιθανή «έκρηξη» του μεταναστευτικού στα τέλη της χρονιάς, γύρω στα Χριστούγεννα. Εκείνη την περίοδο εκτιμούν οι αναλυτές των δεδομένων θα υπάρξουν μεταναστευτικές ροές από τα χερσαία σύνορα, δηλαδή τον Εβρο. Η περιοχή αναμένεται να δεχτεί ασφυκτικές πιέσεις όπως συνέβη το 2015.

Μάλιστα η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί ότι την περίοδο από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο όταν και εκτιμάται ότι θα αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές κανείς δεν θα απέκλειε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία στον Εβρο.

Στην κυβέρνηση επίσης παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον Εβρο. Συγκεκριμένα έχουν γίνει προσπάθειες συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μεταναστών στα σύνορα με τη χρήση SMS ή με ψεύτικες ειδήσεις στο Facebook. Λογαριασμοί και άγνωστοι αριθμοί ειδοποιούν μετανάστες να σπεύσουν στην περιοχή διότι η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα.

Ανάλογα σκηνικά φοβούνται ότι θα μπορούσαν να συμβούν τους επόμενους μήνες σε περίπτωση ενός τεράστιου μεταναστευτικού ρεύματος το οποίο θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η Τουρκία προκειμένου να πιέσει ταυτόχρονα Ελλάδα και Ευρώπη.

Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκθεση βόμβα στο Μαξίμου: Μέχρι και 2 εκατ. Αφγανοί στα ελληνικά σύνορα – Σενάριο έντασης με Τουρκία"

Κορωνοϊός: 2.286 νέα κρούσματα- Ανεμβολίαστοι το 90,03% των διασωληνωμένων

Ανεμβολίαστοι είναι οι εννιά στους δέκα ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι λόγω κορωνοϊού, δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε πριν λίγο ο ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο, εντοπίστηκαν 2.286 νέα κρούσματα, 30 ασθενείς κατέληξαν, ενώ 381 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στην Αττική εντοπίστηκαν 583 νέα κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 246 , στην Κρήτη 126 και στην Αχαΐα, όπου από χθες εφαρμόζονται πρόσθετα περιοριστικά μέτρα 126. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.286 , εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 598.667 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 161 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.614 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.843 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 381 (60.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 82.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 343 (90.03%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 38 (9.97%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.998 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 201 (ημερήσια μεταβολή -18.29%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 240 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

H γεωγραφική κατανομή των 2.286 κρουσμάτων Covid-19 έχει ως εξής:

92 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

79 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

16 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

82 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

170 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

75 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

59 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

10 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

246 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

32 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

35 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Αρτας

126 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

33 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

28 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

42 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

33 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

36 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

58 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας

33 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

40 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

49 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

41 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

22 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

78 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

61 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

22 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

30 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

50 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

42 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

11 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

33 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

38 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

11 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

Τέλος, 71 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: 2.286 νέα κρούσματα- Ανεμβολίαστοι το 90,03% των διασωληνωμένων"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Ιδιαίτερα άστατος αναμένεται ο καιρός την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Η κακοκαιρία αρχικά θα επηρεάσει τα νησιά του Ιονίου, ενώ προς το μεσημέρι θα επηρεάσει την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση της τάξης των 5 με 6 ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Καιρός: Η πρόγνωση από την ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα προς το μεσημέρι και από τα δυτικά βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά έως 5 και από το βράδυ έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες από τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και προς το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από τις βραδινές ώρες όμως στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και απο το βράδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 και στα βόρεια έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα προς το μεσημέρι στην κεντρική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα στα ανατολικά θα ενισχυθούν έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 και στα βόρεια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα βόρεια θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει τοπικά στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή"

Προσοχή! Απάτη μέσω e-mail: Αποσπούν χρηματικά με ψεύτικα λογότυπα τραπεζών

Για περιστατικά εξαπάτησης πολιτών μέσω αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων ενημερώνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, γνωστοποιώντας ότι το τελευταίο 24ωρο, στην Κεντρική Μακεδονία, τέσσερις πολίτες εξαπατήθηκαν μέσω παρόμοιου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που έλαβαν δήθεν από τράπεζα και τους αφαίρεσαν συνολικά πάνω από 8.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης επισημαίνεται ότι επιτήδειοι εφαρμόζουν τη μέθοδο ηλεκτρονικής αλίευσης προσωπικών στοιχείων «phishing» και στα e-mail που αποστέλλουν σε πολίτες, τους προτρέπουν να πατήσουν σε έναν σύνδεσμο (link) με διάφορα προσχήματα, όπως ενημέρωση στοιχείων, ασφάλεια λογαριασμού κά. Ο σύνδεσμος αυτός οδηγεί σε ψεύτικη ιστοσελίδα που προσομοιάζει με αυτές των τραπεζών. Στη συνέχεια ζητούν την καταχώρηση προσωπικών στοιχείων, αριθμούς τραπεζικών καρτών και κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών (username και password), τα οποία οι δράστες υποκλέπτουν μόλις αυτά συμπληρωθούν από τους πολίτες.

Με την παραπάνω μέθοδο αποκτούν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών και αφαιρούν αμέσως χρηματικά ποσά.

Η αστυνομία καλεί όσους πολίτες λαμβάνουν παρόμοια μηνύματα να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους και να μην απαντούν στα μηνύματα, να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών καρτών.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή! Απάτη μέσω e-mail: Αποσπούν χρηματικά με ψεύτικα λογότυπα τραπεζών"

Κρήτη: Αρρωστημένη εισβολή σε νηπιαγωγείο με ούρα και ακαθαρσίες – Οι ζημιές που άφησαν πίσω

Οι εικόνες από το νηπιαγωγείο προκαλούν οργή και έντονο προβληματισμό. Οι δράστες κατάφεραν να απομακρυνθούν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί…

Βάνδαλοι προκάλεσαν ζημιές στο δεύτερο νηπιαγωγείο Μαλίων με τις εικόνες μέσα από τον φακό της ΚΡΗΤΗ TV να είναι αποκαρδιωτικές. «Δυστυχώς η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με τον πιο δυσάρεστο τρόπο. Μπαίνοντας εδώ στον χώρο του νηπιαγωγείου, αντικρύσαμε πρωτόγνωρες εικόνες, έπιπλα αναποδογυρισμένα, αποτσίγαρα, ακαθαρσίες, έγιναν μικροκλοπές», αναφέρει η κ. Μαρία Σπανού, προϊσταμένη του 2ου νηπιαγωγείου Μαλίων.

«Είχαν ανοίξει τις μοκέτες στην τάξη του ολοήμερου και είχαν ρίξει σοκολάτες, αποτσίγαρα. Βρήκαμε πάρα πολλές ακαθαρσίες, στην τραπεζαρία που τρώνε τα παιδιά, υπήρχε μέχρι και μπουκάλι με ούρα», προσθέτει η κ. Σπανού.

Οι άγνωστοι εισέβαλλαν στον χώρο από το παράθυρο, αναποδογύρισαν έπιπλα, προκάλεσαν ζημιές στο εσωτερικό του κτηρίου, αφαίρεσαν κλειδιά και άλλα αντικείμενα και αφού «διασκέδασαν», άφησαν πίσω τους φθορές, αποτσίγαρα και ακαθαρσίες.

«Χθες το πρωί γίναμε μάρτυρες μια πολύ άσχημης εικόνας στο 2ο νηπιαγωγείο Μαλίων καθώς παραβιάσθηκε από παράθυρο προφανώς το προηγούμενο βράδυ. Έγιναν σημαντικές ασχημονίες μέσα, στο κτήριο του νηπιαγωγείου με  καταστροφές, μικροκλοπές, ενώ ανοίχτηκαν ακόμη και πυροσβεστήρες», ανέφερε ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό που προβληματίζει την εκπαιδευτική κοινότητα και τον δήμαρχο, καθώς σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για ανήλικα παιδιά. «Μας προκαλεί μέγιστη θλίψη, να υπάρχουν παιδιά και νεαρά άτομα, τα οποία μπαίνουν στα σχολεία και προκαλούν καταστροφές. Εκείνο που ζητάμε από τα παιδιά και τους γονείς τους , είναι η καθοδήγηση, η συμβουλή, στα παιδιά μας ότι σε αυτή τη δημοτική περιουσία, δεν πρέπει να δείχνουμε την οργή μας πάνω της.»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Αρρωστημένη εισβολή σε νηπιαγωγείο με ούρα και ακαθαρσίες – Οι ζημιές που άφησαν πίσω"

Εύβοια: Συγκλονιστικό βίντεο από drone στην καμένη γη - Συναγερμός για την επερχόμενη κακοκαιρία

Ένα συγκλονιστικό βίντεο για την βόρεια Εύβοια, που μετρά πάνω από 500.000 στρέμματα καμένης γης, έφτιαξε με τη χρήση drone η ομάδα Up Stories, έναν μήνα μετά από την καταστροφή. Μάλιστα, στο όλο εγχείρημα συνεργάστηκε ο Ηπεριρώτης κλαρινοπαίχτης Γαβριήλ Τότσικας, που «έντυσε» μουσικά την παραγωγή.  

Δείτε το βίντεο

 

Συναγερμός για την κακοκαιρία

Τις καμένες περιοχές της βόρειας Εύβοιας αναμένεται να επηρεάσει - μεταξύ άλλων - η κακοκαιρία που έχει προβλέψει για το Σαββατοκύριακο η ΕΜΥ.

Για τον λόγο αυτό σε επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού,  όπως δήλωσε στο evima.gr ο δήμαρχος, Γιάννης Κοντζιάς.

«Είμαστε σε επιφυλακή μετά και το έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ για πλημμυρικά φαινόμενα. Προχωρούμε σε συνεργασία με την περιφέρεια σε διανοίξεις ποταμών και ρεμάτων. Μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα για να κάνουν παρεμβάσεις εάν και εφόσον χρειαστεί», είπε χαρακτηριστικά.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Εύβοια: Συγκλονιστικό βίντεο από drone στην καμένη γη - Συναγερμός για την επερχόμενη κακοκαιρία"

Θεοδωρικάκος: Δεν μπορεί να κλείνει η πόλη από εκατό και διακόσιους ανθρώπους

Στο θέμα της εφαρμογής του νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Ειδικότερα, μιλώντας για τη χθεσινή πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας και τα μέτρα που εφαρμόστηκαν ώστε να μην παρακωλυθεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους, είπε πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτούς που θέλουν να διαδηλώσουν με τον όρο ότι δεν θα παρενοχλείται η λειτουργία της πόλης». 

«Οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Διότι εάν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, μετά ο καθένας, αφού έχει τη δυνατότητα να μην εφαρμόζει τους νόμους, πηγαίνουμε στο ποιος είναι πιο ισχυρός για να μην εφαρμόζει το νόμο. Αυτό δεν είναι δίκαιο και δεν είναι σωστό. Στη δημοκρατική οργανωμένη κοινωνία και πολιτεία οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ο νόμος τι λέει; Ο νόμος λέει, και παρά πολύ σωστά, ότι υπάρχει, το Σύνταγμα το λέει πριν από το νόμο, υπάρχει το δικαίωμα των διαδηλώσεων. Καθένας μπορεί ελεύθερα να κάνει διαδηλώσεις. Όμως οι διαδηλώσεις τους δεν μπορεί να δημιουργούν πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο. Άρα, όταν είναι εκατό διακόσιοι άνθρωποι στο κέντρο της Αθήνας ή οπουδήποτε αλλού, δεν μπορούν να κλείνουν όλο τον δρόμο. Χθες τι έγινε; Μια πολύ μικρή συγκέντρωση και πορεία και περιορίστηκε στον χώρο που έπρεπε. Δεν υπάρχει κανένα θέμα απαγόρευσης, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους που θέλουν να διαδηλώσουν για ό,τι νομίζουν, είμαστε δημοκρατική χώρα, απλώς η αστυνομία θα πρέπει να φροντίζει την τήρηση του νόμου, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να παρενοχλείται η λειτουργία της πόλης, δεν μπορεί να κλείνει η πόλη από εκατό και διακόσιους ανθρώπους, οι οποίοι ναι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώσουν αλλά σε ένα σχήμα του πεζοδρομίου ή του δρόμου, ανάλογα με το πόσοι είναι», είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9.

Μάλιστα ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε και την υποστήριξη και συνεργασία του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων. 

«Δεν είναι θέματα αυτά για αντιπολίτευση. Υπάρχει κανείς που μπορεί να πιστέψει ότι η εφαρμογή του νόμου σημαίνει μείωση της δημοκρατίας; Το αντίθετο συμβαίνει. Η δημοκρατία έχει ανάγκη από τάξη, ασφάλεια, γιατί αυτά είναι και οι εγγυητές και της ελευθερίας. Η κοινωνία είναι ένα σύνολο, δεν είναι κάποιοι άνθρωποι και πρέπει να φροντίζουμε όλο το σύνολο της κοινωνίας, εξασφαλίζοντας τα δημοκρατικά δικαιώματα ταυτόχρονα την κανονική λειτουργία στην πόλη, την ομαλότητα στην οικονομική και κοινωνική ζωή».

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωρικάκος: Δεν μπορεί να κλείνει η πόλη από εκατό και διακόσιους ανθρώπους"

Μίνα Γκάγκα: Αν δούμε ότι υπάρχει μετάδοση θα κλείσουν τα σχολεία

Η Μίνα Γκάγκα, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ανέφερε ότι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η μετάλλαξη Δέλτα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» ανέφερε ότι στόχος, είναι η πλήρης αντιμετώπιση της πανδημίας. Η μετάλλαξη Δέλτα, αυτή τη στιγμή είναι πάνω από το 90% κρουσμάτων, σχεδόν 100% είπε η κυρία Γκάγκα, τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε να εφαρμόσουμε πάλι οριζόντια μέτρα».

Ανέφερε ότι πρέπει να πειστεί να εμβολιαστεί ο κόσμος για να αποκτήσουμε ανοσία ενώ κατά την ίδια, είναι ελάχιστοι οι γιατροί που δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι είναι γενικό προσωπικό…

Για το άνοιγμα των σχολείων

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων σε λίγες ημέρες, η κυρία Γκάγκα είπε ότι ξεκινάμε με πολύ προσεκτικά μέτρα και αναλόγως με τις εξελίξεις, θα γίνονται παρεμβάσεις.

«Φυσικά αν δούμε ότι υπάρχει μετάδοση, θα κλείσουν τα σχολεία… Θα παρακολουθήσουμε. Αν υπάρχουν πολλά κρούσματα στα σχολεία θα δούμε αν υπάρξουν αλλαγές. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν τόσα πολλά κρούσματα» είπε η κυρία Γκάγκα.

«Η παρακολούθηση γίνεται καθημερινά. Ξεκινάμε με ιδιαίτερα έντονο έλεγχο. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό αλλά δεν θα υποχρεώσουμε με εμβολιασμό τα παιδιά.. Έχουμε αυξημένη επαγρύπνηση».

Για τους υγειονομικούς, η κυρία Γκάγκα ανέφερε ότι θα γίνουν πολύ γρήγορα οι προσλήψεις. Αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα – ελλείψεις «από ότι μου λένε συνάδελφοι που μίλησα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μίνα Γκάγκα: Αν δούμε ότι υπάρχει μετάδοση θα κλείσουν τα σχολεία"

Νεό περιστατικό άρνησης διασωλήνωσης στον Ευαγγελισμό

 

Νέο περιστατικό άρνησης ασθενούς με κορωνοϊό, αλλά και τον συγγενών του να διασωληνωθεί καταγράφηκε χθες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ανέφερε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη

«Πολλές φορές ασθενείς και συγγενείς δεν επιτρέπουν στους γιατρούς τη διασωλήνωση. Από δω και πέρα τέτοια περιστατικά θα υπάρχουν, γιατί είναι αρνητές που δεν δέχονται τη νόσο και δεν θα εμβολιαστούν. Στον Ευαγγελισμό χθες έγινε πάλι το ίδιο. Ο ασθενής και οι συγγενείς δεν επέτρεπαν να διασωληνωθεί. Σε αυτή την περίπτωση οι γιατροί ειδοποιούν τον εισαγγελέα και αυτός δίνει εντολή να συνεχιστεί η διασωλήνωση. Έτσι, καλύπτονται και οι γιατροί για να μη βρουν τον μπελά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι. 

Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν κριτήρια διασωλήνωσης για κάθε ασθενή και ότι ο γιατρός δεν αποφασίζει από μόνος του να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ιατρική πράξη.  

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, εξήγησε ότι από τους ασθενείς με κορωνοϊό που φτάνουν στα νοσοκομεία, άλλοι πάνε καλά και άλλοι μπορεί να παρουσιάσουν μια βαρύτατη πνευμονία και να χρειαστούν οξυγόνο. «Έχουμε πρωτόκολλα αντιμετώπισης της πνευμονίας, όμως μερικοί δεν τα καταφέρνουν. Πρέπει οπωσδήποτε να διασωληνωθούν για να εξασφαλίσουμε την οξυγόνωση και να προφυλάξουμε όλα τα όργανα», σημείωσε. Τόνισε δε ότι το 40%-50% των ασθενών που εισάγονται στις ΜΕΘ, επιζούν και συνεχίζουν τη ζωή τους χωρίς προβλήματα. 

Με αφορμή την αύξηση των καταγγελιών ότι ασθενείς αρνούνται να διασωληνωθούν, επισήμανε ότι σε αυτή την περίπτωση, αρχικά ο γιατρός προσπαθεί να πείσει τους συγγενείς ότι υπάρχει ελπίδα και θεραπεία. Αν επιμείνουν, καταδικάζοντας τον ασθενή σε θάνατο, ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να ειδοποιήσει τον εισαγγελέα για να πάρει την εντολή να προχωρήσει. 

«Είναι πρωτάκουστο αυτό που συμβαίνει. Μέχρι τώρα το πρόβλημα ήταν να βρεθεί κρεβάτι Εντατικής Θεραπείας για να σωθούν οι άνθρωποι. Αυτό, το να μην υπάρχει η διάθεση από τους συγγενείς και από τον ίδιο τον ασθενή να διασωληνωθεί, οφείλεται σε παραπληροφόρηση. Ότι δηλαδή οι γιατροί διασωληνώνουν  τον ασθενή, ενώ δεν πρέπει. Υπάρχουν αυστηρότατα κριτήρια διασωλήνωσης που σώζουν ζωές. Είναι αδιανότητο να μη θέλεις τη θεραπεία», υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.  

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της πανδημίας, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου ανέφερε ότι οι μεταλλάξεις προβληματίζουν πάρα πολύ, καθώς πολλές από αυτές έχουν πολύ αυξημένη μεταδοτικότητα και φέρνουν σε μια μικρή αχρήστευση την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. «Φοβόμαστε μήπως οι μεταλλάξεις αναστρέψουν τις ιδιότητες του ιού και τον κάνουν πιο μεταδοτικό, πιο μολυσματικό, πιο καταστροφικό. Δεν έχουμε χρόνο ως κοινωνία να σκεφτόμαστε για τα εμβόλια», δήλωσε. 

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, είπε ότι το ποσοστό εμβολιασμού έφτασε το 92% και ότι η τιμωρία της αναστολής είναι ακραία.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νεό περιστατικό άρνησης διασωλήνωσης στον Ευαγγελισμό"

Ηλεία: Πυροβόλησε την μητέρα του κατά λάθος

Την μητέρα του, κατά λάθος, πυροβόλησε ένας άντρας το βράδυ της Παρασκευής σε ερημική περιοχή των Σαβαλίων στην Ηλεία, όταν άκουσε τα σκυλιά τους να γαυγίζουν και θεωρώντας ότι πρόκειται για κλέφτες!

Μάνα και γιος θεώρησαν ότι μπορεί κάτι να συμβαίνει έξω από το σπίτι, μιας και τα σκυλιά ήταν πολύ ανήσυχα. 

Ο γιος πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πυροβόλησε στον αέρα, ώστε να εκφοβίσει αυτούς που τυχόν βρίσκονταν κοντά στο σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», επιχειρώντας να «γεμίσει» και πάλι το όπλο για να πυροβολήσει δεύτερη φορά, αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματίσει τη μητέρα του.

Σοκαρισμένος προσπάθησε να τις προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και λίγο αργότερα μεταφέρονταν αρχικά στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Πύργου.

patrisnews
Διαβάστε Περισσότερα » " Ηλεία: Πυροβόλησε την μητέρα του κατά λάθος"

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται μέτρα για τη μείωση των τιμών στο ρεύμα

Μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και σε μια σειρά άλλων προϊόντων, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης

«Ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα λάβει  η κυβέρνηση για τις αυξήσεις και στο ρεύμα και σε μια σειρά άλλων προϊόντων που προέρχεται από τη διεθνή αύξηση του πληθωρισμού θα γίνουν στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό που θα αναλύσει τη νέα οικονομική πολιτική. Ασφαλώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι η παγκόσμια οικονομία, άρα και η ελληνική, εισέρχεται σε μια καινούρια φάση», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εξηγώντας τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια, ανέφερε ότι «δεν έχει αυξηθεί μόνο η τιμή του φυσικού αερίου. Πέρυσι τέτοια εποχή, το κυβικό μέτρο είχε 9 δολάρια, τώρα έχει 33 δολάρια. Όσον αφορά στους ρύπους, η αξία του διοξειδίου του άνθρακα έχει ανέβει από τα 22 ευρώ στα 63 ευρώ. Κάποιοι ρωτάνε γιατί δεν ανοίγουμε τον λιγνίτη. Αν τώρα η ΔΕΗ παρήγαγε ρεύμα από λιγνίτη, θα έχανε μισό δισ. ευρώ και θα χρεοκοπούσε. Ο λιγνίτης είναι πια οικονομικά ασύμφορος λόγω της αύξησης των τιμών των ρύπων. Άρα, η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολιγνιτοποίηση έχει και οικονομικό κίνητρο. Θα υπάρξουν μέτρα και άμεσα και μακροπρόθεσμα», τόνισε προσθέτοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το ενεργειακό μοντέλο της χώρας.

Σε ό,τι αφορά στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι μπορεί πολλοί να έχουν στραφεί κατά του μέτρου, αλλά αν δεν είχε ληφθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας, «σίγουρα τα νούμερα δε θα ήταν αυτά και είμαι βέβαιος ότι θα τείνουν προς το μηδέν, γιατί όταν καταλάβουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη η πολιτεία να εφαρμόσει τις αποφάσεις της, δε θα έχουν άλλη επιλογή και θα το κάνουν».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται μέτρα για τη μείωση των τιμών στο ρεύμα"

Βόλος: Έκοψαν κλήση για υπερβολική ταχύτητα σε... ασθενοφόρο!

Όλα τα έχουμε δει σ' αυτή τη χώρα, αλλά δεν είχε ξανασυμβεί να κόβεται πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα  σε... ασθενοφόρο, το οποίο μάλιστα μετέφερε εσπευσμένα ασθενή στο νοσοκομείο! Το περιστατικό συνέβη στον Βόλο και μάλιστα στον οδηγό επιβλήθηκε πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος για δύο μήνες!

Υπαίτιο για την πρωτοφανή υπόθεση είναι ένα ραντάρ της Τροχαίας, το οποίο έχει εγκατασταθεί στον Ριζόμυλο Μαγνησίας και καταγράφει με κάμερα τους παραβάτες οδηγούς. Αυτό έκανε και στην περίπτωση του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, το οποίο είχε αναλάβει την επείγουσα διακομιδή ασθενούς και ήταν λογικό να αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα από όση επιτρέπεται.

Όπως ήταν επόμενο, τόσο ο οδηγός του ασθενοφόρου όσο και το ίδιο το Κέντρο Υγείας υπέβαλαν ένσταση ζητώντας την ακύρωση της εξωφρενικής κλήσης, του προστίμου και της αφαίρεσης του διπλώματος. Αν η ένσταση δεν εγκριθεί από τον διοικητή της Τροχαίας, στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου θα απομείνει μόνο ένας οδηγός ασθενοφόρου, που φυσικά θα είναι αδύνατο να εργάζεται όλο το 24ωρο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βόλος: Έκοψαν κλήση για υπερβολική ταχύτητα σε... ασθενοφόρο!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news