facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αύριο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αύριο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)"

Ποιες ημερομηνίες καταβάλλονται οι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ 2021

Σε έξι δόσεις με την πρώτη στο τέλος Σεπτεμβρίου και την τελευταία τον Φεβρουάριο θα εξοφληθεί και φέτος ο ΕΝΦΙΑ. Αυτό αναφέρει διάταξη στην τροπολογία για τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών της πανδημίας που  κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, η οποία περιλαμβάνει σειρά άλλων μέτρων φορολογικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο πεδίο, αναφέρει ότι «επανακαθορίζονται ειδικά για το έτος 2021, οι προθεσμίες καταβολής των προβλεπόμενων μηνιαίων δόσεων για τον ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος θα καταβληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις. Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι και την 30ή Σεπτεμβρίου 2021 και η τελευταία μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2022».

Οι ημερομηνίες πληρωμής των έξι (6) δόσεων του ΕΝΦΙΑ 2021 είναι οι εξής:  

Πρώτη (1) δόση πληρωμή έως Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Δεύτερη (2) δόση πληρωμή έως Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Τρίτη (3) δόση πληρωμή έως  Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Τέταρτη (4) δόση πληρωμή έως Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Πέμπτη (5) δόση πληρωμή έως Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Έκτη (6) δόση πληρωμή έως Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Επίσης, σημειώνεται ότι  διευρύνονται οι εκκλησιαστικοί φορείς που απαλλάσσονται από την καταβολή ΕΝΦΙΑ με χορήγηση απαλλαγής και για τα ακίνητα που ανήκουν στην Ιερά Μονή του Θεοβαδίστου Όρους Σινά.

Νέος ΕΝΦΙΑ από το 2022

To βέβαιο είναι ότι το επόμενο έτος θα υπάρξει ένας νέος ΕΝΦΙΑ, τον οποίο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα ξεκινήσουν να πληρώνουν από τον προσεχή Μάρτιο. Κάτι που σημαίνει ότι με το που θα εξοφλήσουν τον Φεβρουάριο τον φόρο, θα συνεχίσουν τον επόμενο μήνα με τον ΕΝΦΙΑ του 2021.

Ωστόσο όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η αποπληρωμή θα γίνει σε περισσότερες δόσεις, ίσως και 12 προς διευκόλυνση των πολιτών που διαθέτουν ακίνητα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα μπορούσαν να γίνουν και δέκα οι δόσεις ή και οριακά περισσότερες και να φτάσουν μέχρι τις 12. Στόχος μας είναι, το 2022 να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% μεσοσταθμικά».

Το βάρος αναμένεται να το σηκώσουν οι νέες εντάξεις. Συγκεκριμένα, περιοχές στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τα Κύθηρα, αλλά και η Ικαρία, τα νησιά του Ιονίου αλλά και η Δυτική Ελλάδα θα πληρώσουν αυξημένο ΕΝΦΙΑ το 2022 σε σχέση με τα πολύ μικρά ποσά που πλήρωναν σήμερα συγκριτικά με περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας.

Ποιοι θα πληρώσουν φέτος λιγότερο και ποιοι καθόλου

Ελαφρύτερος κατά 50% ή ακόμα και μηδενικός θα είναι ο φετινός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται το 2020 λόγω αναστολών στις συμβάσεις εργασίας τους ή στη λειτουργία των ατομικών επιχειρήσεών τους ή των «κουρεμένων» ενοικίων που εισέπραξαν.

Η πανδημία και τα lockdowns προσγείωσαν τα εισοδήματα πολλών ιδιοκτητών ακινήτων κάτω από τα όρια που ισχύουν για την έκπτωση 50% ή 100% στον ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες να πληρώσουν φέτος μισό φόρο για τα ακίνητά τους ή και να απαλλαγούν πλήρως, με την προϋπόθεση βέβαια ότι πληρούν και τα περιουσιακά κριτήρια που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πάνω από 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα καταβάλουν φέτος το 50% του ΕΝΦΙΑ, ενώ για περισσότερους από 70.000 φορολογουμένους ο φετινός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι μηδενικός.

Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται στο 50% για τους ιδιοκτήτες ακινήτων εφόσον:

  • Το συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν έχει υπερβεί τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.
  • Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχουν ο φορολογούμενος και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του (λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος) να μην υπερβαίνουν τα 150 τ.μ.
  • Η συνολική αντικειμενική αξία των κτισμάτων και των εντός σχεδίου πόλεως οικοπέδων που κατέχει ο φορολογούμενος ή η οικογένειά του να μην υπερβαίνουν τα 85.000 ευρώ αν πρόκειται για άγαμο, τα 150.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο χωρίς παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και τα 200.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.
  • Ο φορολογούμενος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

Στις οικογένειες που είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή έχουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστό 80% και άνω, χορηγείται πλήρης (100%) απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, εφόσον πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχουν ο φορολογούμενος και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του (λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος) να μην υπερβαίνουν τα 150 τ.μ.

Ο φορολογούμενος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.
Διατηρούνται και φέτος οι μειώσεις 10%-30% στον ΕΝΦΙΑ για όλους τους φορολογουμένους (φυσικά πρόσωπα) ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας τους.

Συγκεκριμένα, ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται:

  • 30% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 60.000 ευρώ.
  • 27% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 70.000 ευρώ.
  • 25% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 80.000 ευρώ.
  • 20% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 1.000.000 ευρώ.
  • 10% για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1.000.000 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί εφέτος με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες, μεγαλύτερο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2020 ακίνητα καθώς και όσοι τακτοποίησαν ημιυπαίθριους ή αυθαίρετους χώρους. Επίσης πάνω από 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα επιβαρυνθούν με συμπληρωματικό φόρο για τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους. Σύμφωνα με τα Νέα, τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ θα χτυπήσουν την πόρτα των ιδιοκτητών ακινήτων στα τέλη Σεπτεμβρίου και ο φόρος θα καταβληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις.

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιες ημερομηνίες καταβάλλονται οι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ 2021"

Λαμπίρι - Καμάρες: Κάηκαν σπίτια λένε οι πρόεδροι

Δύο από τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων του δήμου Αιγιαλείας που επλήγησαν από την σημερινή φωτιά, ο πρόεδρος της Ζήριας και του οικισμού Λαμπίρι, Βασίλης Γλωσσίδης, και ο πρόεδρος της κοινότητας, Καμάρες, Παναγιώτης Περλέγκας, περιγράφουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα όσα διαδραματίστηκαν.

«Τουλάχιστον 10 σπίτια έχουν καεί στην περιοχή μας», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας Ζήριας, όπου ανήκει και ο οικισμός του Λαμπίρι, Βασίλης Γλωσσίδης, προσθέτοντας ότι «είναι μεγάλες οι ζημιές, καθώς έχουν καεί και πολλές καλλιέργειες με ελαιόδεντρα». Ωστόσο, όπως επισημαίνει, «δεν μπορούμε να έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής, αφού η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη».Σε 20 ανεβάζει τα καμένα σπίτια ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας, Γιώργος Ντίνος. 

Επίσης αναφέρει ότι «υπάρχει διακοπή και στην ηλεκτροδότηση, αλλά τα αντλιοστάσια είναι σε λειτουργία», προσθέτοντας ότι «είμαι πολύ στενοχωρημένος, γιατί κάηκε ένα πανέμορφο χωριό, ενώ και ο οικισμός Λαμπίρι, που επλήγη από την φωτιά, είναι ένα υπέροχο μέρος».

Πρωτόγνωρη κατάσταση

«Ζήσαμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς η φωτιά έκαιγε με ιδιαίτερο μένος», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας Καμαρών, Παναγιώτης Περλέγκας, για τα όσα βίωσαν οι κάτοικοι, βλέποντας το πύρινο μέτωπο να πλησιάζει τα σπίτια τους.

«Ευτυχώς όλοι έδειξαν ψυχραιμία και υπάκουσαν στις εντολές για απομάκρυνση από τα σπίτια και συγκέντρωση στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου», συνεχίζει ο Παναγιώτης Περλέγκας, προσθέτοντας ότι «υπήρχαν συνεχώς σκάφη του λιμενικού στην θαλάσσια ζώνη, ώστε να παράσχουν βοήθεια σε όποιον χρειαστεί».

Επίσης, ο Παναγιώτης Περλέγκας επισημαίνει ότι «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», συμπληρώνοντας ότι «η φωτιά έχει κάψει καλώδια από τις κολώνες ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και υδροδότηση στις δεξαμενές».

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμπίρι - Καμάρες: Κάηκαν σπίτια λένε οι πρόεδροι"

Κορωνοϊός: Στα 2.760 τα νέα κρούσματα - Στους 172 οι διασωληνωμένοι - 17 θάνατοι

Τα στοιχεία της πανδημίας για το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, συμπεριλαμβάνοντας τον αριθμό των νέων μολύνσεων σε όλη την επικράτεια, τον αριθμό των διασωληνωμένων με κορωνοϊό και τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις επιπλοκές της Covid-19.

Πιο αναλυτικά η έκθεση αναφέρει:  

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.760 , εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 493.304 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 138 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.865 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.965 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 172 (64.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.808 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 151 (ημερήσια μεταβολή -27.05%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 172 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείτε την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων: 

104 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

132 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

34 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

127 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

238 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

145 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

142 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

26 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

258 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

12 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ανδρου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Αρτας

77 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

15 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

29 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

45 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

24 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

166 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ικαρίας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

16 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

38 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

31 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

44 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

12 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

64 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μήλου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

23 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

46 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

91 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

5 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

25 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

35 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

116 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

13 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

181 κρούσματα υπό διερεύνηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.760 τα νέα κρούσματα - Στους 172 οι διασωληνωμένοι - 17 θάνατοι"

Φωτιά στην Αχαΐα: Πέντε οι τραυματίες – Στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα

Στους πέντε ανέρχονται οι τραυματίες από την φωτιά στην Αιγιάλεια, όπως ανέφερε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Σχετικά με τους τραυματίες, ο Γιάννης Καρβέλης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αιγίου τρεις πολίτες και ένας λιμενικός, οι οποίοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία». Επίσης, σύμφωνα με τον Γιάννη Καρβέλη, διακομίστηκε αρχικά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ένας πολίτης με έγκαυμα στο χέρι , ο οποίος επιχειρούσε μέσα στην φωτιά στην Ζήρια, για να προστατεύσει το σπίτι του».

Όμως, όπως συμπλήρωσε, «ο πολίτης μεταφέρθηκε στην συνέχεια στην πλαστική χειρουργική κλινική του νοσοκομείου ‘Αγιος Ανδρέας’, όπου και νοσηλεύεται».

Μιλώντας ο Γιάννης Καρβέλης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για την ετοιμότητα του υγειονομικού μηχανισμού μετά την εκδήλωση της φωτιάς, είπε ότι «τέθηκαν αμέσως σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τα νοσοκομείο του Αιγίου, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, το κέντρο υγείας της Ακράτας, και το νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας», το οποίο δεν εφημέρευε σήμερα και παράλληλα κλήθηκαν γιατροί που δεν εφημέρευαν, να βρίσκονται στα νοσοκομεία».

Σχετικά με την κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, ο Γιάννης Καρβέλης ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, προσθέτοντας ότι «μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή Μπούκα στις Καμάρες, ενώ δύο ασθενοφόρα βρίσκονται στο λιμάνι του Αιγίου.»

Παράλληλα, όπως τόνισε ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ., ο οποίος βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο συντονίζοντας το έργο του υγειονομικού μηχανισμού, «παραμένουμε όλοι στις θέσεις μας».

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Αχαΐα: Πέντε οι τραυματίες – Στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα"

Self test: Πρόστιμο σε εργαζόμενους που δεν δηλώνουν το αποτέλεσμα – Το ΦΕΚ με τις νέες αποφάσεις

Νέες αποφάσεις δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ, σύμφωνα με τις οποίες τροποποιούνται οι σχετικές αποφάσεις για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων (self test) σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τροποποιείται η παράγραφος 4 του άρθρου 6 της απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.32209/24.5.2021 και προβλέπεται ότι το ΣΕΠΕ μπορεί να επιβάλει πρόστιμο 300 ευρώ σε εργαζόμενους οι οποίοι προσέρχονται στον χώρο εργασίας χωρίς να έχουν δηλώσει το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου, ή προσέρχονται ενώ έχουν δηλώσει θετικό αποτέλεσμα.

Τι ισχύει για τα self test στον ιδιωτικό τομέα

Σημειώνεται ότι έως τις 10 Αυγούστου 2021 στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα  θα διανέμονται δωρεάν 4 self test, ένα για την εβδομάδα από 2.8.2021 έως 8.8.2021, ένα για την εβδομάδα από 9.8.2021 έως 15.8.2021, ένα για την εβδομάδα από 16.8.2021 έως 22.8.2021 και ένα για την εβδομάδα από 23.8.2021 έως 29.8.2021.

Για το δημόσιο τομέα:

Έως τις 10.8.2021 στο προσωπικό του Δημοσίου διανέμονται δωρεάν τέσσερις (4) αυτοδιαγνωστικές δοκιμασίες ελέγχου (self test), μία για την εβδομάδα από 2.8.2021 έως 8.8.2021, μία για την εβδομάδα από 9.8.2021 έως 15.8.2021, μία για την εβδομάδα από 16.8.2021 έως 22.8.2021 και μία για την εβδομάδα από 23.8.2021 έως 29.8.2021.

Δείτε εδώ όλη την απόφαση

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Self test: Πρόστιμο σε εργαζόμενους που δεν δηλώνουν το αποτέλεσμα – Το ΦΕΚ με τις νέες αποφάσεις"

Καιρός αύριο: Ακάθεκτος ο καύσωνας σε όλη τη χώρα – Πού θα δείξει 44 βαθμούς

Ακάθεκτος συνεχίζει ο καύσωνας την επέλασή του σε όλη τη χώρα δίνοντας και αύριο Κυριακή (1.08.2021) απίστευτα υψηλές θερμοκρασίες.

Αίθριος και πολύ ζεστός θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά θα είναι ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φθάσουν τους 40 με 43 και κατά τόπους τους 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι στις περισσότερες περιοχές πάνω από 25 με 28 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Κυριακή (1.08.2021) από την ΕΜΥ για όλη την χώρα
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 42 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρό: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 41 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 42 με 43 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα νησιά από 25 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά από 24 έως 42 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 42 και κατά τόπους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 36 με 38 και στην Κρήτη τοπικά έως 41 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ακάθεκτος ο καύσωνας σε όλη τη χώρα – Πού θα δείξει 44 βαθμούς"

Ολυμπιακοί Αγώνες - Άρση Βαρών: Ο Πύρρος Δήμας μιλά για το ξέσπασμα Ιακωβίδη - «Πώς να ζήσει με 250 ευρώ;»

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης  ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η συμμετοχή του στο β' γκρουπ των 96 κιλών ολοκληρώθηκε με 338 κιλά στο σύνολο, επίδοση που του έδωσε την τρίτη θέση.

Στο φινάλε της προσπάθειάς του ήταν τρομερά δύσκολο να διαχειριστεί τα συναισθήματά του. 

"Συγγνώμη για το τρέμουλο της φωνής, είναι οι τελευταίες στιγμές μου στην εθνική ομάδα", ανέφερε αρχικά ο Έλληνας αρσιβαρίστας στην κάμερα της ΕΡΤ και συνέχισε: "Η επίδοση δεν αντικατοπτρίζει το 100%. Αντιμετώπισα κάποια προβλήματα μετά Ευρωπαϊκό κατά το διάστημα Απριλίου, 0-Μαΐου. Ήρθα μόνο μ' ένα μήνα βαριά προπόνηση. Έκανα παραπάνω κιλά απ' αυτά που έκανα τελευταία στην προπόνηση και δεν μπορώ να έχω παράπονο. Διαλέξαμε να μπούμε σε μια προσπάθεια πέρα από τις δυνατότητες μας, αλλά μείναμε από δυνάμεις.

Δεν κλαίω από στεναχώρια επειδή φαινομενικά δεν πήγα καλά. Κλαίω γιατί τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω. Συγγνώμη αν για κάποιους το βάζω στα πόδια, αλλά έχω κουραστεί πάρα πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά γνωρίζοντας την κατάσταση σου. Και εγώ δεν το αντέχω, θέλω να ηρεμήσω και γυρίσω στους δικούς μου και να τους αγκαλιάσω και να τους ευχαριστήσω".

Πύρρος Δήμας για το ξέσπασμα Ιακωβίδη: «Με 250 ευρώ πως να ζήσει, πρέπει να δουλεύει παράλληλα -Στην εποχή μου τα είχαμε λυμένα»

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδία άρσης βαρών και πρώην πρόεδρός της, Πύρρος Δήμας μίλησε με αφορμή τις δηλώσεις και τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη που λύγισε μπροστά μπροστά στην κάμερα, μιλώντας για όλα αυτά που βιώνει.

Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης επιβεβαίωσε όσα είπε ο αθλητής. "Τον καταλαβαίνω τον Θοδωρή. Έχει δίκιο το παιδί. Συμφωνώ μαζί του. Δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι για να στηρίξουμε τους αθλητές. Εμείς τού είχαμε βρει φυσικοθεραπευτή στο ΙΑΣΩ, αλλά δουλεύει παράλληλα για τα προς το ζην στα νότια προάστια και δεν τον εξυπηρετούσε να πηγαίνει εκεί. Και πλέον οι αθλητές δεν έχουν τα κίνητρα που είχαμε εμείς για να συνεχίσουν", είπε αρχικά ο Πύρρος Δήμας στο Sport24.

Στη συνέχεια μίλησε πιο αναλυτικά για τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο Ιακωβίδης και την οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας άρσης βαρών: "Έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα δεδομένα. Ο Θοδωρής είναι εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ. Τελειώνει την καριέρα του όχι με τον τρόπο που θα ήθελε. Δεν φεύγει γεμάτος από την άρση βαρών. Τα ξέρει τα προβλήματα που έχουμε το παιδί. Είναι σοβαρό. Καταλαβαίνει και ξέρει τι συμβαίνει. Γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα οικονομικής ενίσχυσης στην ομοσπονδία. Πώς να ζήσει αυτό το παιδί με 250 ευρώ και το φαγητό που του καλύπτουμε; Πρέπει να δουλέψει, παράλληλα. Στη δική μου εποχή αυτά τα είχαμε λυμένα. Ταυτόχρονα, η ομοσπονδία έχει κι άλλους αθλητές που πρέπει να στηρίξει. Πρέπει να τους στείλει και αυτούς σε αγώνες. Δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνουν όλα όσα πρέπει. Έχουμε και τα μικρά παιδιά, για τα οποία πρέπει να κάνουμε αγώνες. Τα προηγούμενα χρόνια είχε μειωθεί ο προϋπολογισμός μας κατά 55% και τα τελευταία δύο χρόνια ανέβηκε από τις 320.000 στις 360.000. Τώρα, έχουμε μια βοήθεια. Τα περισσότερα χρήματα πάνε σε ενοίκια και υπαλλήλους. Δεν έχουν φερθεί σωστά στην άρση βαρών. Έβγαλαν το άχτι τους πάνω στο άθλημα".

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ολυμπιακοί Αγώνες - Άρση Βαρών: Ο Πύρρος Δήμας μιλά για το ξέσπασμα Ιακωβίδη - «Πώς να ζήσει με 250 ευρώ;»"

Καύσωνας: Στους 44,6 βαθμούς η θερμοκρασία στην Μεσσηνία – Πάνω από 40 σε 87 περιοχές

Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η χώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες να έχουν την τιμητική τους, ενώ τα πιο δύσκολα βρίσκονται προ των πυλών.

Η θερμοκρασία απογειώθηκε με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ο υδράργυρος έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε 87 σταθμούς ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 44,6 βαθμοί Κελσίου.

Οι περιοχές όπου καταγράφηκαν οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καύσωνας: Στους 44,6 βαθμούς η θερμοκρασία στην Μεσσηνία – Πάνω από 40 σε 87 περιοχές"

Κλιματική αλλαγή-Γροιλανδία: Έλιωσαν 22 γιγατόνοι πάγου σε μία μέρα

Καθώς η κλιματική αλλαγή τροφοδοτεί υψηλές θερμοκρασίες σε όλη την Αρκτική, η Γροιλανδία έχασε την Τετάρτη μια τεράστια ποσότητα πάγου, από το λιώσιμο του οποίου θα μπορούσε να καλυφθεί με νερό, σε ύψος 5 εκατοστών, ολόκληρη η πολιτεία της Φλόριντας.

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη απώλεια πάγου για τη Γροιλανδία μέσα σε μία ημέρα από το 1950. Τα δύο προηγούμενα ρεκόρ είχαν καταγραφεί το 2012 και το 2019.

Η ταχεία τήξη του πάγου ήταν το αποτέλεσμα του θερμού αέρα που παγιδεύτηκε πάνω από το νησί της Αρκτικής λόγω μιας αλλαγής στα μοτίβα της κυκλοφορίας του στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες που προειδοποιούν ότι μπορεί να χαθεί περισσότερος πάγος.

Μόνο την Τετάρτη έλιωσαν περίπου 22 γιγατόνοι πάγου – με τους 12 να ρέουν στον ωκεανό και τους υπόλοιπους 10 να απορροφώνται από το χιόνι, όπου ενδέχεται να ξαναπαγώσουν, σύμφωνα με τον Ξαβιέ Φετβάις, κλιματολόγο στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης, το Βέλγιο.

Η Polar Portal, μια ένωση ερευνητικών ινστιτούτων της Δανίας, περιέγραψε το φαινόμενο σε ανάρτηση στο Twitter κάνοντας λόγο για «μαζική τήξη». Μολονότι ο όγκος πάγου που έλιωσε μέσα σε μία ημέρα ήταν μικρότερος σε σύγκριση με εκείνον του 2019, το φαινόμενο αφορούσε μια μεγαλύτερη περιοχή, εξήγησε.

Τέτοια γεγονότα μπορεί να δημιουργήσουν φαινόμενα ανατροφοδότησης, που οδηγούν σε περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας και περισσότερη τήξη των πάγων στη Γροιλανδία, εξήγησε ο Μάρκο Τεντέσκο, κλιματολόγος στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Καθώς ο πάγος λιώνει, εκτίθεται από κάτω το έδαφος ή πιο σκουρόχρωμοι πάγοι που απορροφούν μεγαλύτερη ηλιακή ακτινοβολία, αντί να την αντανακλούν πίσω στην ατμόσφαιρα. «Καθιστά πραγματικά πιο ευάλωτη τη Γροιλανδία» πρόσθεσε.

Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι ο λιώσιμο του παγοκαλύμματος της Γροιλανδίας ευθύνεται για περίπου το 25% της ανόδου της στάθμης της θάλασσας τις τελευταίες δεκαετίες.

Εξίσου ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η Αρκτική γενικότερα θερμαίνεται γρηγορότερα από τον υπόλοιπο πλανήτη. Την Τετάρτη, η θερμοκρασία αέρα στη Γροιλανδία ήταν «ανησυχητική» φτάνοντας μέχρι και τους 23,2 βαθμούς Κελσίου στο Κόνσταμπλ Πιντ, στο ανατολικό τμήμα του νησιού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλιματική αλλαγή-Γροιλανδία: Έλιωσαν 22 γιγατόνοι πάγου σε μία μέρα"

Άγριο έγκλημα στη Δάφνη: Ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση η κατηγορία για τον δράστη

Στην ελληνική δικαιοσύνη θα λογοδοτήσει, πλέον, ο 39χρονος για το άγριο έγκλημα στη Δάφνη. Ο δράστης ομολόγησε ότι σκότωσε τη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους.

Έχοντας τα χέρια δεμένα με χειροπέδες πισθάγκωνα και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και μάσκα για τον κορονοϊό οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία- οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος, που ισχυρίστηκε ότι σκότωσε την 30χρονη σύζυγο του από ζήλια, παραπέμφθηκε
στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Δραματική φιγιούρα πίσω από φρικιαστικό έγκλημα και τον μαρτυρικό θάνατο της γυναίκας, όπως έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση είναι ο 11χρονος γιος του ζευγαριού.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Άγριο έγκλημα στη Δάφνη: Ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση η κατηγορία για τον δράστη"

Σοκ στα Ιωάννινα: Βρήκαν το πτώμα γυναίκας κλειδωμένο σε μπαούλο

Αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα ήρθαν οι αστυνομικοί σε χωριό του Πωγωνίου, όταν κατά την αναζήτηση μιας 69χρονης βρήκαν το πτώμα της μέσα σε μπαούλο στο υπόγειο του σπιτιού της.

Το πρωί συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ο 55χρονος ανιψιός της, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, διερευνώντας πληροφορίες ότι η γυναίκα είχε καιρό να εμφανιστεί στο χωριό, πραγματοποίησαν χθες το πρωί έρευνα στο σπίτι της με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, όπου βρέθηκε το πτώμα της σε στεγανοποιημένο μπαούλο στο χώρο του υπογείου.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε βάρος του ανιψιού της με τον οποίον συγκατοικούσαν, ενώ μετά την υποβολή της στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, που διεξήγαγε την προανάκριση, έχει παραγγελθεί διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στα Ιωάννινα: Βρήκαν το πτώμα γυναίκας κλειδωμένο σε μπαούλο"

Ζήρια Αχαΐας: Καίγονται σπίτια- Ένα βήμα πριν τη θάλασσα η φωτιά- Κλειστή η Γέφυρα στο ρεύμα προς Πάτρα - Ανοίγει το ένα ρεύμα στην ΠΕΟ-Eπιχείρηση και από θαλάσσης- ΦΩΤΟ

Στην Πάτρα μέσω παλαιάς εθνικής οδού από Λαμπίρι κατευθύνονται οχήματα ωστόσο έχει διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου στο ρεύμα προς Πάτρα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση. Για όσα οχήματα κατευθύνονται προς Αθήνα λόγω της προηγούμενης πυρκαγιάς. Οι οπδηγοί που κινούνται προς Αθήνα, παρακαλούμεν να χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό Ναυπάκτου Ιτέας, αναφέρει η αστυνομία.

Ηλικιωμένος στο Λαμπίρι είναι εγκλωβισμένος καθώς δεν μπορεί να μετακινηθεί και δυνάμεις της αστυνομίας ενηερώθηκαν για την περίπτωση ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες παρατηρήθηκε αναζωπύρωση σε Καμάρες και Λαμπίρι. Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Επίσης στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.  Στη Ζήρια λόγω του κινδύνου από τη φωτιά χτύπησαν οι καμπάνες.

Σκάφος του λιμενικού θα βρίσκεται και στην παραλία του Λόγγου για να απομακρύνει άτομα αν χρειαστεί.

Η Ολυμπία οδός κλειστή από Πάτρα προς Αίγιο και αντίστροφα όπως και η Παλιά Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ και 4 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σκάφη του λιμενικού βρίσκονται σε ετοιμότητα στην παραλία Καμαρών και Άκολης για να μεταφέρουν άτομα δια θαλάσσης εαν χρειαστεί.

Ξεκινά η επιχείρηση απομάκρυνσης των παιδιών που φιλοξενούνται σε κατασκήνωση στον Ερινεό για να μεταφερθούν με λεωφορεία στην Πάτρα.

Άνοιξε η Παλιά Εθνική οδός από τα οχήματα. Τα οχήματα που ήταν εγκλωβισμένα στη θέση Μπούκα θα οδηγηθούν από την τροχαία προς το Αίγιο.

Υπάρχουν εγκλωβισμένα οχήματα στη θεση Πεύκα - Μπούκα στις Καμάρες από οδηγούς που ψάχνουν τρόπο διαφυγής.

Τρία λεωφορεία διατέθηκαν για να απομακρύνουν όσους δεν έχουν δικό τους μέσο από την περιοχή.

Δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το Λαμπίρι, πέρα από τις Καμάρες, τη Ζήρια και την Άνω Ζήρια. Η αστυνομία έχει απαγορεύσει τη διέλευση προς το Αίγιο. Επιχείρηση απομάκρυνσης και λουομένων από παραθαλάσσια κατάστηματα στο Λαμπίρι. Γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας σε Δρέπανο και Σελιανίτικα. Πανικόβλητοι απομακρύνονται οι κατοικοι και απο τα κοντινά θερετρα.

Η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους κατοίκους της Ζήριας και της Άνω Ζήριας που αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν τη φωτιά με τα λάστιχα. Σπεύδει ΟΠΚΕ και ομάδα ΔΙΑΣ.

Ακινητοποιημένα είναι αυτή την στιγμή τα οχήματα στην Ν.Ε.Ο Πατρών Αθηνών στο ύψους της φωτιάς. Τα οχήματα κατευθύνονται στην έξοδο 24 από το Δρέπανο. Κλειστά τα διόδια για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Στην παλια εθνική οδό επικρατεί μποτιλιάρισμα και πανικός από λουόμενους που επιχειρούν να φύγουν από το σημείο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν κινητοποιηθεί 34 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ,5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και το υπερόπλο της Πυροσβεστικής Beriev Be-200.

Πριν λίγο το ΕΚΑΒ πήρε εντολή να μεταβεί στην περιοχή για να παραλάβει ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Καμάρες. Σύμφωνα με πληροφορίες  υπάρχει ηλικιωμένη γυναίκα που έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της πάνω από την εκκλησία της Ζήριας και γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθεί από το σημείο.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας εκδηλώθηκε πριν λίγο. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. 

Στην περιοχή αντιμετωπίστηκε πυρκαγιά την περασμένη Δευτέρα και ουσιαστικά φαίνεται πως πρόκειται για αναζωπύρωση.

Προς τα Άνω Ζήρια μετακινούνται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και εναέρια μέσα από την Ανδραβίδα.

Η αστυνομία κλείνει την παλαιά εθνική οδό και την Ολυμπία οδό στο ύψος της Ζήριας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην Παλιά ...

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην Παλιά Εθνική οδό Πατρών Κορίνθου

Πυροσβεστικό όχημα βρίσκεται στο πρατήρι...

Πυροσβεστικό όχημα βρίσκεται στο πρατήριο υγρών καυσίμων στις Καμάρες για να αποσοβήσει όποιο κίνδυνο

Καπνοί και κυκλοφοριακό φόρτος

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζήρια Αχαΐας: Καίγονται σπίτια- Ένα βήμα πριν τη θάλασσα η φωτιά- Κλειστή η Γέφυρα στο ρεύμα προς Πάτρα - Ανοίγει το ένα ρεύμα στην ΠΕΟ-Eπιχείρηση και από θαλάσσης- ΦΩΤΟ"

Χαρδαλιάς: Αν χρειαστεί θα ξανακλείσει η Μύκονος – Μέτρα όπου αλλού χρειαστεί

Για τοπικά μέτρα τύπου Μυκόνου σε νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα κρούσματα κορονοϊού έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως «εάν (…) δούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, ότι έχουμε συνεχώς νέες συρροές, ότι δεν μπορούμε να στεγανοποιήσουμε τις υπάρχουσες, προφανώς θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Είναι κάτι που το απευχόμαστε, μέτρα σαν αυτά που πήραμε στη Μύκονο πριν από λίγες ημέρες».

Μάλιστα για την Ίο ανέφερε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι πρωτόγνωρη ειδικά στις νέες ηλικίες, ωστόσο πρώτο μέλημα είναι να ενισχυθούν οι έλεγχοι και όχι να λάβει η κυβέρνηση περιοριστικά μέτρα.

«Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο ιός καλπάζει», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση επιχειρηματία της Ίου πως η κατάσταση είναι καλή και όλοι εμβολιασμένοι.

Ακόμη ζήτησε να αντιληπτό ότι το θέμα δεν βρίσκεται στο γηγενή πληθυσμό, καθώς η μεγάλη αύξηση στα νησιά αυτά, προέρχεται από την κατηγορία των κρουσμάτων που σχετίζονται με την εργασία στους χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες εφαρμόζουν τα μέτρα αλλά οι λίγοι που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα κάνουν τη διαφορά και τη ζημία.

Όσον αφορά τη Μύκονο σχολίασει πως άνοιξε μετά από 8 ημέρες καθώς οι νέες συρροές σταμάτησαν αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα ξανακλείσει, μια εξέλιξη που απεύχεται η πολιτεία. Για με την αστυνόμευση ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται ένας αστυνομικός σε κάθε μπαρ και κλαμπ 24 ώρες το 24ωρο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Αν χρειαστεί θα ξανακλείσει η Μύκονος – Μέτρα όπου αλλού χρειαστεί"

Adidas και ΣΕΓΑΣ (πάλι) εξαφάνισαν το HELLAS από τη στολή της Ελλάδας

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς, για δεύτερη φορά η Ελλάδα εμφανίζεται στο στίβο χωρίς το… όνομά της και τα χρώματα της.

Όσοι παρακολουθούν στίβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έχουν αντιληφθεί πως μόνο δύο χώρες δε φέρουν το όνομά τους πάνω στη στολή τους. Η Ρωσία που έχει απαγορευτικό από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για το όνομα και το εθνόσημο, διατηρώντας ωστόσο τα χρώματα της και η Ελλάδα που δεν έχει όνομα δεν έχει το χρώμα (επέλεξε της Κύπρου μάλλον) και έχει μόνο το εθνόσημο. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και το 2016 στο Ρίο.

Η στολή της ομάδας του στίβου δεν είναι 4F, της πολωνικής εταιρείας που ντύνει την Ολυμπιακή ομάδα. Είναι Adidas, λόγω της συμφωνίας που έχει κάνει ο ΣΕΓΑΣ και της ανοχής που δείχνει η ΕΟΕ.

 Ωστόσο οι στολές είναι κατά παραγγελία της ομοσπονδίας καθώς αυτή εγκρίνει την εμφάνιση της ομάδας, εκτός και αν η Adidas από το 2016 παίρνει την πρωτοβουλία και φτιάχνει εμφανίσεις εξαφανίζοντας το όνομα της Ελλάδας που παραδοσιακά υπήρχε στο μπροστινό μέρος της στολής μέχρι το 2012. Κάποιος πρέπει να απαντήσει υπεύθυνα για τη no name χώρα που αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς, για 2η συνχόμενη φορά.

Φιλιππίδης το 2012 στο Λονδίνο, το 2016 στο Ρίο και το 2021 στο Τόκιο.

sportsfeed

Διαβάστε Περισσότερα » " Adidas και ΣΕΓΑΣ (πάλι) εξαφάνισαν το HELLAS από τη στολή της Ελλάδας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news