facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Οι 10 αλλαγές που «έρχονται» στις συντάξεις τους επόμενους μήνες

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει αλλαγές στις συντάξεις, οι οποίες θα είναι για όφελος των δικαιούχων. «Έχουμε διάφορες αλλαγές που έρχονται στις συντάξεις Μένει να δούμε αν θα έρθουν τώρα ή αν κάποιες θα πάνε πιο μετά » ανέφερε ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς μιλώντας στην εκπομπή Newsroom και τον Γιώργο Σιαδήμα.

Ανάμεσα σε όσα αναμένονται να αλλάξουν περιλαμβάνονται:

  • μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων από το 2025, 2,5%
  • αύξηση στις συντάξεις από 1/1/25,
  • μείωση σε 60.000 συνταξιούχους λόγω θανάτου του ιδιωτικού τομέα (εδώ από ένα λάθος του πληροφοριακού συστήματος δεν έγινε μετά την τριετία από τον θάνατο η περικοπή στη σύνταξη χηρείας για εκείνες ή εκείνους οι οποίοι είτε συνεχίζουν να εργάζονται είτε λαμβάνουν και δική τους σύνταξη),
  • παροχή δυνατότητας εξαγοράς πλασματικών για συμπλήρωση 15ετίας στην επικουρική σύνταξη,
  • νέος τρόπος αύξησης συντάξεων για όσους αποχωρούν από 1/1/2025,
  • επίδομα από 100 έως 250 ευρώ σε όσους έχουν προσωπική διαφορά,
  • επίδομα 100 έως 150 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους τον Δεκέμβριο,
  • αύξηση ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών και των αγορών βάσει του δείκτη μεταβολής μισθών
  • και μείωση εισφορών εργαζομένων κατά 0,5% από 1/1/2025.

Σημειώνεται ότι αλλαγές αναμένονται και στο επίδομα ανεργίας. «Πρέπει να εξηγηθεί από το Υπουργείο το σύνολο αυτού που θα λάβει ο νέος άνεργος θα είναι ίδιο με εκείνο που έπαιρνε τώρα ή θα είναι μικρότερο;» ανέφερε ακόμα ο Κώστας Τσουκαλάς.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι 10 αλλαγές που «έρχονται» στις συντάξεις τους επόμενους μήνες"

Αλωνίζουν οπλισμένοι Τούρκοι στην Ελλάδα; Τρεις συλλήψεις μέσα σε λίγες ημέρες!

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά το μπαράζ συλλήψεων Τούρκων με όπλα μέσα σε λίγα 24ωρα.

Ένας Τούρκος συνελήφθη στον συνοριακό σταθμό των Καστανιών Έβρου, ο οποίος έφερε όπλο και γεμιστήρα στο αυτοκίνητό του και την Πέμπτη συνελήφθησαν άλλοι δύο στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στην Αθήνα.

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς προ μηνών είχαμε και το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς μέσα σε πολυσύχναστο σούπερ μάρκετ στον Πειραιά που συνδέθηκε με συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος από την Τουρκία, οι οποίες φέρονται να έχουν μεταφέρει τη «βεντέτα» τους και στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, στη σύλληψη ενός 29χρονου, τουρκικής υπηκοότητας που κατά την είσοδό του στη χώρα από τις Καστανιές Ορεστιάδας έφερε στην κατοχή του όπλο και σφαίρες, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Το όπλο αυτό εντοπίστηκε κατά τη διενέργεια ελέγχου του οχήματος στο οποίο επέβαινε από τις Αρχές. Μέσα στο ΙΧ του είχε ένα πιστόλι Glock, δύο γεμιστήρες, έξι φυσίγγια των 9mm και ένα σπρέι πιπεριού.

Σύμφωνα με το e-evros, ο συλληφθείς ισχυρίστηκε πως είναι κάτοχος αδείας οπλοφορίας στην Τουρκία και ότι είχε ξεχάσει το όπλο εντός του αυτοκινήτου.

Υπενθυμίζεται, ότι από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος -2- αλλοδαπών, ηλικίας 43 και 45 χρονών, κατηγορούμενων για παράβαση του νόμου περί όπλων.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλωνίζουν οπλισμένοι Τούρκοι στην Ελλάδα; Τρεις συλλήψεις μέσα σε λίγες ημέρες!"

33 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/31-08-2024 έως Ω/18:00/01-09-2024 εκδηλώθηκαν 33 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 29 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις (4).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "33 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές ή καταιγίδες με τη θερμοκρασία έως τους 34 βαθμούς

Βροχερός σε αρκετές περιοχές της χώρας θα είναι ο καιρός αύριο Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει έως τους 34 βαθμούς Κελσίου. Έως 5 μποφόρ οι άνεμοι.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο όπου θα φτάσει τους 33 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 34 βαθμούς. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε στα γύρω ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στη Θράκη και το μεσημέρι – απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 και τοπικά στη Φθιώτιδα έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες, με λίγες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος, όμως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 και στις Σποράδες έως 30 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές ή καταιγίδες με τη θερμοκρασία έως τους 34 βαθμούς"

Σαλαμίνα: Αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη και στον Αχιλλέα, που έσωσε την 20χρονη από βιασμό

Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη αναμένεται να βρεθεί ο 39χρονος Αχιλλέας Γκιγκίλας, ο φίλος της 20χρονης στη Σαλαμίνα που την έσωσε από τον 35χρονο επίδοξο βιαστή της, ο οποίος έχει ήδη πάρει το δρόμο για τη φυλακή.

Σε βάρος του 39χρονου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, ασκήθηκε από την εισαγγελία αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον ξυλοδαρμό και την παράνομη βιντεοσκόπηση του δράστη.

Υπενθυμίζεται πως ο φίλος της 20χρονης όταν έφτασε στο σημείο έβγαλε από τη θάλασσα τον 35χρονο που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού, χτυπώντας τον επανειλημμένα ενώ παράλληλα τον τραβούσε με το κινητό για να του αποσπάσει ομολογία. Σε κάποιο σημείο, ο 35χρονος παραδέχτηκε πως απείλησε με βιασμό την 20χρονη λέγοντάς της ψέματα πως κρατούσε μαχαίρι.

Μάλιστα ο συνήγορος του 35χρονου προφυλακισμένου δράστη δήλωσε πως ο πελάτης του επιθυμεί και ο ίδιος να κινηθεί νομικά και να καταθέσει μήνυση σε βάρος του Αχιλλέα καθώς τον χτύπησε και τον τράβηξε βίντεο χωρίς την έγκρισή του, ανεβάζοντας μάλιστα το υλικό στο διαδίκτυο.

«Το ότι θα μου κάνει μήνυση, εκτός το ότι είναι για γέλια, θα έπρεπε να ντρέπεται και η οικογένειά του και τα αδέλφια του, όλη η οικογένεια. Δεν με αφορά καν η μήνυση, ίσα ίσα που έσωσα και μια κοπέλα», σχολίασε ο 39χρονος.

O Αχιλλέας Γκιγκίλας πριν από μερικές ημέρες είχε μιλήσει και για όσους τον επέκριναν για τον άγριο ξυλοδαρμό του δράστη. «Έκανα το σωστό και θα το ξανάκανα», τόνισε και χαρακτήρισε «ανεγκέφαλους» όσους τον κατηγόρησαν.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, είπε: «Απαντάω στο 2% που με κατηγορεί. Είναι ανεγκέφαλοι! Έκανα το σωστό και θα το ξανάκανα». «Πάνω στη θολούρα μου ενήργησα έτσι, αλλά δεν το μετανιώνω. Είναι σκουπίδι. Και τράβηξα αυτό το βίντεο για να δουν και όλα τα άλλα σκουπίδια που πράττουν έτσι».

«Και αύριο να τον δω, θα τον ξαναβαρέσω», σχολίασε στη συνέχεια για τον επίδοξο βιαστή και πρόσθεσε: «Η 20χρονη φοβάται να βγει από σπίτι της, κλαίει και τον βλέπει διαρκώς μπροστά της».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Σαλαμίνα: Αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη και στον Αχιλλέα, που έσωσε την 20χρονη από βιασμό "

ΚΤΕΛ Κηφισού: Επιχείρηση της αστυνομίας στην πιάτσα ταξί μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς για μία κούρσα

Ειδική επιχειρησιακή δράση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο σταθμό ΚΤΕΛ Κηφισού. Το απόγευμα της 26ης Αυγούστου είχαν πέσει πυροβολισμοί από οδηγούς ταξί μπροστά στα μάτια δεκάδων επιβατών.

Έπειτα από το σοκαριστικό συμβάν των πυροβολισμών στα ΚΤΕΛ Κηφισού, στην επιχείρηση της αστυνομίας το διήμερο 30 Αυγούστου και 31 Αυγούστου στην πιάτσα των ταξί του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων βεβαιώθηκαν 33 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Από αυτές, 8 για στέρηση ειδική άδειας ταξί και 9 για μη χρήση ταξιμέτρου.

Στόχος της δράσης από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Τροχαίας και Αλλοδαπών, ήταν η πρόληψη και η καταστολή της παραβατικότητας και η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μέσα στον σταθμό των ΚΤΕΛ Κηφισού, ενώ «διενεργήθηκαν πολλαπλοί έλεγχοι για την τήρηση των νομίμων προϋποθέσεων διενέργειας επιβατικών μεταφορών».

Ειδικότερα κατά την επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκαν 200 έλεγχοι οχημάτων ταξί και οδηγών, ενώ βεβαιώθηκαν 33 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκ των οποίων:

8 για στέρηση ειδικής άδειας ταξί και

9 για μη χρήση ταξιμέτρου

«Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΤΕΛ Κηφισού: Επιχείρηση της αστυνομίας στην πιάτσα ταξί μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς για μία κούρσα"

Έξαλλος με την «Famagusta» ο Ομέρ Τσελίκ: «Δεν μπορεί να στοχοποιούνται ο ήρωας Τούρκος στρατιώτης και η ειρηνευτική επιχείρηση»

Θέση για τη σειρά «Famagusta» πήρε και ο ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ.

«Είναι πολύ ανησυχητικό ότι μια σειρά που διαστρεβλώνει την Ειρηνευτική Επιχείρηση της Κύπρου του 1974 και κάνει προπαγάνδα για την ελληνική πλευρά θα μεταδίδεται σε κινηματογραφική πλατφόρμα από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η παρέμβαση που έφερε την ειρήνη και καθιέρωσε τη δικαιοσύνη γίνεται στόχος της ελληνικής προπαγάνδας.

Η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο, ο ηρωικός Τούρκος στρατιώτης, η ειρήνη και η δικαιοσύνη δεν μπορούν να στοχοποιηθούν μέσω αυτής της σειράς», έγραψε χαρακτηριστικά στο X ο Ομέρ Τσελίκ.

Ερσίν Τατάρ: «Μαύρη προπαγάνδα για να δυσφημιστεί η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο»

Νωρίτερα σε πρωτοφανείς δηλώσεις για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο προέβη ο πρόεδρος του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ με αφορμή την προβολή της ελληνικής σειράς Famagusta από την ψηφιακή πλατφόρμα Netflix.

Μιλώντας σε ζωντανή εκπομπή του CNN Turk, o Τατάρ, τόνισε αρχικά ότι θεωρεί «εξαιρετική» την αντίδραση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» προς στους υπεύθυνους του Νetflix, στους οποίους επισημάνθηκε ότι η τηλεοπτική σειρά «κάνει μαύρη προπαγάνδα για να δυσφημιστεί η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο».

Η εφημερίδα Millyet που αναδημοσιεύει τις δηλώσεις Τατάρ, στο σχετικό άρθρο της τονίζει ότι «αγνοώντας τις ευαισθησίες της Τουρκίας για το θέμα, η πλατφόρμα ψηφιακών εκπομπών Netflix προκάλεσε για άλλη μια φορά σκάνδαλο. Η σειρά, η οποία διαστρευλώνει την Ειρηνευτική Επιχείρηση Κύπρου του 1974, χρησιμοποιώντας ελληνικές αιτιάσεις, θα μεταδίδεται στο Netflix από τις 20 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ, Ερσίν Τατάρ αντέδρασε στην ανακοίνωση του Netflix ότι θα μεταδώσει μια ελληνική σειρά που διαστρεβλώνει την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο και δυσφημεί τους Τούρκους στρατιώτες».

«Οι Τούρκοι της Κύπρου εσφάγησαν»

Ο Τατάρ, μιλώντας στην εκπομπή του CNN Turk, δήλωσε επίσης ότι «βλέπω πως υπάρχουν αντιδράσεις τόσο από την ΤΔΒΚ όσο και από τη Δημοκρατία της Τουρκίας. Αυτό με χαροποιεί. Δεν αρμόζει στο Netflix να εργαλειοποιείται για ένα τέτοιο πολιτικό γεγονός, με μονόπλευρη άποψη.
Το Κυπριακό δεν ξεκίνησε ποτέ το 1974. Η ειρηνευτική επιχείρηση του 1974 ήταν ουσιαστικά μια στρατιωτική επέμβαση που έσωσε τους Τουρκοκύπριους από τη γενοκτονία. Όπως είπε ο Ετζεβίτ, “φέρνουμε ειρήνη στην Κύπρο με την παρέμβασή μας”. Αυτή η ειρήνη είναι και για τους Τούρκους και για τους Έλληνες, και όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η αιματοχυσία στην Κύπρο σταμάτησε με την Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974. Η ειρήνη συνεχίζεται σε αυτή τη δύσκολη περιοχή εδώ και 50 χρόνια.
Όλος ο κόσμος ξέρει ότι οι Τούρκοι της Κύπρου εσφάγησαν.

Πριν από το 1974, Τουρκοκύπριοι υπέστησαν διάφορες σφαγές εδώ, θάφτηκαν ζωντανοί σε τάφους, παρόμοια γεγονότα με αυτά που συμβαίνουν στη Γάζα σήμερα, έγιναν στην Κύπρο και παρακολουθούσε όλος ο κόσμος. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι στρατιώτες του ΟΗΕ δεν αναμείχθηκαν στο θέμα και Τουρκοκύπριοι σφαγιάστηκαν. Πρέπει και εμείς να κάνουμε σειρές».

«Θα γυρίσουμε και εμείς σίριαλ»

Και ο Τατάρ κατέληξε λέγοντας: «Από τη στιγμή που η μαύρη προπαγάνδα χρησιμοποιείται για να ικανοποιήσει πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε σε αυτή την περίπτωση θα πετύχει τον σκοπό της. Γι αυτό, οι Τουρκοκύπριοι αντέδρασαν. Θα αναζητήσουμε και διαφορετικές μεθόδους ως μέρος αυτής της αντίδρασης. Πρέπει να κάνουμε και εμείς σειρές για να πούμε το δική μας ιστορία.

Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ολόκληρη την ΕΕ εναντίον μας. Όπως οι Εβραίοι διαδίδουν την προπαγάνδα τους στη Γάζα, υπάρχει ένας Έλληνας, ένα Ελληνοκύπριος που κάνει το ίδιο. Θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έξαλλος με την «Famagusta» ο Ομέρ Τσελίκ: «Δεν μπορεί να στοχοποιούνται ο ήρωας Τούρκος στρατιώτης και η ειρηνευτική επιχείρηση»"

Ναυάγιο στη Σικελία: «Ξύπνησα τον καπετάνιο πριν το γιοτ πάρει κλίση» λέει μέλος του πληρώματος

Ένα από τα μέλη του πληρώματος που ανακρίνονται για το ναυάγιο της θαλαμηγού Bayesian στη Σικελία, κατέθεσε πως «ξύπνησε τον καπετάνιο όταν η ταχύτητα του ανέμου ήταν 20 κόμβοι (σ.σ περίπου 40 χλμ/ώρα)», πριν το γιοτ πάρει κλίση. 

«Παρακολουθούσα τις καιρικές συνθήκες όλο το βράδυ, ιδιαίτερα τον άνεμο που έφτανε τους 20 κόμβους. Μετά ξύπνησα αμέσως τον καπετάνιο που ανέλαβε την επιχείρηση. Έδωσε εντολή να ξυπνήσουν όλοι», διαβεβαιώνει το μέλος του πληρώματος της θαλαμηγού, Μάθιου Γκρίφιθς, μιλώντας για το ναυάγιο ανοιχτά της Σικελίας, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Ο Βρετανός Γκρίφιθς είναι ένα από τα τρία μέλη του πληρώματος που ανακρίνονται σχετικά με τα αίτια του ναυαγίου – μαζί με τον καπετάνιο Τζέιμς Κάτφιλιντ και τον μηχανικό του σκάφους Τιμ Πάρκερ Ιτον.

Ο ίδιος είπε ότι το σκάφος “πήρε κλίση και πέσαμε στη θάλασσα. Καταφέραμε να επιστρέψουμε στο πλοίο και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα για να σώσουμε όσους έφτασαν στο κατάστρωμα”.

Κατά διάρκεια της κατάθεσής του σημείωσε ότι “το σκάφος είχε πάρει κλίση και περπατούσαμε στους τοίχους του. Σώσαμε αυτούς που μπορούσαμε, επίσης ο Κάτφιλντ έσωσε το μικρό κορίτσι και την μητέρα του”.

Ο 59χρονος Μάικ Λιντς, ένας Βρετανός εκατομμυριούχος επιχειρηματίας, γνωστός ως «Βρετανός Μπιλ Γκέιτς», γιόρταζε μαζί με φίλους, συνεργάτες και τους δικηγόρους του την αθώωσή του τον Ιούνιο σε μια δίκη για απάτη στις ΗΠΑ που θα μπορούσε να του είχε κοστίσει χρόνια φυλάκισης.

Αλλά το 56 μέτρων γιοτ του χτυπήθηκε από έναν μίνι ανεμοστρόβιλο ενώ ήταν αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Πορτιτσέλο, κοντά στο Παλέρμο.

Το πτώμα του μάγειρα της θαλαμηγού βρέθηκε λίγο αργότερα και έξι άτομα, μεταξύ των οποίων ο Μάικ Λιντς και η 18χρονη κόρη του, ανασύρθηκαν νεκρά από δύτες τις επόμενες ημέρες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυάγιο στη Σικελία: «Ξύπνησα τον καπετάνιο πριν το γιοτ πάρει κλίση» λέει μέλος του πληρώματος"

Ένταση και χημικά στην Πλατεία Συντάγματος – Σε 22 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Ένταση επικράτησε στην Πλατεία Συντάγματος λίγο μετά τις δύο όταν άρχισαν να συγκεντρώνονται άτομα (περίπου 250) παρά την απαγόρευση συναθροίσεων που είχε ανακοινώσει η Αστυνομία.

Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα στις διμοιρίες των ΜΑΤ που προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν γίνει 22 προσαγωγές μετά από ένταση που δημιουργήθηκε.

Όπως είχε γίνει γνωστό στην ιστοσελίδα της αστυνομίας με δύο δελτία τύπου:

  1. « Με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στην Πλατεία Συντάγματος από το κίνημα «Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία» και την «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων», καθώς και κάθε άλλη συναφή με αυτές συνάθροιση.
    Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από προσεκτική εξέταση της κατάστασης και ανάλυση των κινδύνων που μπορεί να προκύψουν.
    Ο κύριος λόγος της απαγόρευσης είναι η σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθώς οι διοργανωτές της συνάθροισης, μέσω ανακοινώσεών τους, προέτρεπαν σε πράξεις βίας. Η πραγματοποίηση της συνάθροισης θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές εντάσεις, ιδίως εάν προέκυπταν αντισυγκεντρώσεις από αντίθετες ομάδες, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών και των εγκαταστάσεων.
    Επιπλέον, η συνάθροιση είχε προγραμματιστεί για ώρα κατά την οποία πραγματοποιείται η αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, γεγονός που προσελκύει πλήθος τουριστών και πολιτών. Η ταυτόχρονη παρουσία μεγάλου αριθμού ανθρώπων αυξάνει ακόμη περισσότερο τους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.
    Στόχος της απόφασης είναι η διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και η αποτροπή οποιασδήποτε βίαιης σύγκρουσης. Προτεραιότητά μας είναι η διατήρηση της ειρήνης και η προστασία των πολιτών».
  2. «Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την 1-9-2024 και ώρα 12:00’ στην Πλατεία Συντάγματος από μέλη του κινήματος «Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία» καθώς και η πραγματοποίηση προσυγκέντρωσης την 1-9-2024 και ώρα 10:30’ από μέλη της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» και από ώρα 06:00’ της 1-9-2024 έως ώρα 06:00’ της 2-9-2024 κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις ανωτέρω συναθροίσεις στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους:
    Λεωφ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λεωφ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λεωφ. Αλεξάνδρας. Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, αφενός, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και αφετέρου από τη διεξαγωγή τους εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής τους»

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση και χημικά στην Πλατεία Συντάγματος – Σε 22 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ."

Αλλαγές στις πτήσεις από 1/9: Νέα επιτρεπόμενα όρια σε αποσκευές και υγρά σε όλη την Ευρώπη

Νέα δεδομένα τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Κυριακή (1/9), για τις αεροπορικές πτήσεις καθώς αλλάζουν όσα γνωρίζαμε για τις αποσκευές και τα υγρά.

Συγκεκριμένα, η Ε.Ε. επιβάλλει πλέον ενιαίους κανόνες ως προς τις διαστάσεις και τα κιλά των αποσκευών που επιτρέπονται μέσα στην καμπίνα ενός αεροσκάφους. Έτσι, λοιπόν, μπαίνει τέλος στα ελεύθερα όρια των εκάστοτε αεροπορικών εταιρειών. Ακόμα, ύστερα από απόφαση της Ε.Ε., τα αεροδρόμια που χρησιμοποιούν τους νέους σαρωτές C3, οι οποίοι επιτρέπουν στους επιβάτες να αφήνουν τα υγρά και τις ηλεκτρονικές συσκευές μέσα στις αποσκευές τους κατά τον έλεγχο, θα επιστρέψουν σε παλαιότερες μεθόδους για τη διεκπεραίωση των επιβατών κατά τον έλεγχο ασφαλείας.

Τι αλλάζει για τις αποσκευές στις πτήσεις

Ως εκ τούτου, το επιτρεπόμενο βάρος των αποσκευών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 κιλά, ενώ πλέον επιτρέπονται μία χειραποσκευή και 1 ένα μικρό προσωπικό αντικείμενο, όπως τσάντα, σακίδιο ή τσάντα φορητού υπολογιστή, που πρέπει να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά σας. Ακόμα, επισημαίνεται ότι οι μέγιστες διαστάσεις – συμπεριλαμβανομένων των χειρολαβών και των τροχών – ορίζονται σε 55 × 40 × 20 εκατ., ενώ το προσωπικό αντικείμενο πρέπει να είναι 40 × 30 × 15 εκατ..

Τι αλλάζει για τα υγρά στις πτήσεις

Μέχρι τώρα οι ταξιδιώτες που περνούσαν από αεροδρόμια, εξοπλισμένα με συστήματα ανίχνευσης εκρηκτικών υλών για χειραποσκευές (EDSCB), μπορούσαν να μεταφέρουν υγρά σε ποσότητες μεγαλύτερες από 100 ml. Η εξαίρεση αυτή καταργείται έως ότου όλα τα αεροδρόμια στην Ευρώπη αποκτήσουν τις ίδιες συσκευές ελέγχου εκρηκτικών (EDSCB).

Ειδικότερα, οι γενικοί κανονισμοί της Κομισιόν για τις χειραποσκευές προβλέπουν ότι υγρά που μεταφέρονται στις χειραποσκευές, όπως αεροζόλ, ποτά, οδοντόκρεμες, καλλυντικές κρέμες ή τζελ, πρέπει να είναι τοποθετημένα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες μέγιστης χωρητικότητας 1 λίτρου, ενώ καμία μεμονωμένη συσκευασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 ml. Οι συσκευασίες υγρών χωρητικότητας άνω των 100 ml πρέπει να τοποθετούνται σε παραδιδόμενη αποσκευή. Φυσικά, οι ποσοτικοί περιορισμοί δεν ισχύουν για τα φάρμακα και τις παιδικές τροφές.

Τα υγρά που αγοράζονται από τα αφορολόγητα οποιουδήποτε αεροδρομίου ή αεροπορικής εταιρείας, μπορούν να μεταφέρονται στις χειραποσκευές, υπό τον όρο ότι τόσο αυτά όσο και η απόδειξή τους έχουν τοποθετηθεί σε σφραγισμένη σακούλα ασφαλείας (με κόκκινη μπορντούρα), την οποία λαμβάνει ο ταξιδιώτης κατά την αγορά. Μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό, ο επιβάτης δεν μπορεί να ανοίξει τη σακούλα ασφαλείας.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί ασφαλείας μπορεί να χρειαστεί να ανοίξουν τη σακούλα ή τα μπουκάλια για έλεγχο. Εάν συμβεί αυτό και ο επιβάτης έχει πτήση ανταπόκρισης σε άλλο αεροδρόμιο, τότε πρέπει να ενημερώσει τον αξιωματικό ασφαλείας ώστε τα υγρά να επανατοποθετηθούν σε νέα σακούλα ασφαλείας.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλλαγές στις πτήσεις από 1/9: Νέα επιτρεπόμενα όρια σε αποσκευές και υγρά σε όλη την Ευρώπη "

«Φαρμάκι» ο καφές από σήμερα – Ξανά στο 24% ο ΦΠΑ

Νέες ανατιμήσεις περιμένουν τους καταναλωτές καφέ καθώς από σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου, ενεργοποιείται η απόφαση της κυβέρνησης για επιστροφή σε ΦΠΑ 24%.

Υπενθυμίζεται πως έως σήμερα πληρώναμε τον καφέ με μειωμένο ΦΠΑ 13% ο οποίος διατηρείται μόνο για τον καφέ «στο χέρι».
Ωστόσο, οι ανατιμήσεις δεν αφορούν μόνο την φορολογία αλλά και την τιμή του προϊόντος την οποία αναμένεται να δούμε στα ράφια του σούπερ μάρκετ καθώς παρατηρείται αύξηση στην χονδρική όπου στην ποικιλία Arabica οι τιμές εμφανίζονται υψηλότερες κατά 40-45% και στην ποικιλία Robusta κατά 65%.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι καταναλωτές πρόκειται να δουν σύντομα αυτές τις αυξήσεις. Ο εσπρέσο σε κάψουλες από τα 5 ευρώ αναμένεται να φτάσει τα 6 ευρώ και ο αλεσμένος εσπρέσο από τα 6 στα 7,2 ευρώ.

Αύξηση θα σημειωθεί και στην τιμή του ελληνικού καφέ, όπου από τα 3,9 ευρώ «φλερτάρει» με τα 4,7 ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Φαρμάκι» ο καφές από σήμερα – Ξανά στο 24% ο ΦΠΑ"

Έκθεση της ΕΛΑΣ: Το 86% των Ελλήνων που ενεπλάκησαν σε κλοπές και διαρρήξεις το 2022 ήταν Ρομά

Στις 19/11/2023 γράψαμε ένα άρθρο στο protothema.gr με θέμα: «Έκθεση της ΕΛ.ΑΣ.: 84% όσων Ελλήνων εμπλέκονται σε κλοπές και διαρρήξεις είναι Ρομά».

Το άρθρο αυτό προκάλεσε αίσθηση. Είχε δεκάδες χιλιάδες αναγνώσεις, 1.039 σχόλια και αμέτρητες αναδημοσιεύσεις σε άλλα σάιτ.

Η συγκεκριμένη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. υπήρχε αναρτημένη στο διαδίκτυο και ήταν προσβάσιμη σε όλες και όλους. Απ’ ό, τι είδαμε υπάρχουν και εκθέσεις παλαιότερων ετών της ΕΛ.ΑΣ. για το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της έκθεσης αυτής ήταν ότι το 84% των Ελλήνων που ενεπλάκησαν σε κλοπές και διαρρήξεις το 2021 ήταν Ρομά. Θα μπορούσε βέβαια να πει κάποιος ότι επρόκειτο για μια συγκυρία, ότι έτυχε το 2021 να υπάρχει αυτό το υψηλότατο ποσοστό συμμετοχής των Ρομά σε εγκληματικές ομάδες κ.λπ. Αναζητήσαμε έτσι και βρήκαμε τη νέα έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για το οργανωμένο και σοβαρό έγκλημα για το έτος 2022.

Η έκθεση της ΕΛΑΣ για το 2022

Τον Ιανουάριο του 2024 η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση για το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα, του έτους 2022. Η έκθεση ξεκινά με μήνυμα του πρώην Αρχηγού της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγου Λάζαρου Γεωργακόπουλου και ακολουθούν αναφορές σε διάφορα θέματα που εξειδικεύονται στη συνέχεια. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι όσα αναφέρονται στην «Επιτελική Σύνοψη». Παραθέτουμε μερικά από αυτά.

Δείτε ολόκληρη την έκθεση εδώ

«Οι κύριες εγκληματικές δραστηριότητες του Σοβαρού και Οργανωμένου Εγκλήματος στη χώρα μας για το 2022 είναι η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, η διακίνηση όπλων και πυρομαχικών, η διακίνηση μεταναστών, η εμπορία ανθρώπων, το λαθρεμπόριο προϊόντων, η διακίνηση απομιμητικών προϊόντων, το παράνομο εμπόριο πολιτιστικών αγαθών, τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας, οι εκβιάσεις, οι οργανωμένες απάτες, η πλαστογραφία και η παραχάραξη.

Κατά το 2022, δραστηριοποιήθηκαν στη Χώρα μας συνολικά τριακόσιες σαράντα δύο (342) εγκληματικές ομάδες, οι οποίες απαρτίζονταν συνολικά από 2.549 μέλη. Περίπου μία στις δύο εξ αυτών (σε ποσοστό 51,75% επί του συνόλου) είναι εγχώριες. Σημαντική (σε ποσοστό 30,12% επί του συνόλου) είναι και η παρουσία αλλοδαπών εγκληματικών ομάδων (ομοιογενών ή μη). Οι εγκληματικές ομάδες που με κριτήριο την υπηκοότητα των μελών τους ήταν εγχώριες και αλλοδαπές μαζί, αποτελούσαν το 18,13% επί του συνόλου.

Από τις αλλοδαπές εγκληματικές ομάδες και με κριτήριο την υπηκοότητα της πλειοψηφίας των μελών της, οι αλβανικές εξακολουθούν να έχουν κυρίαρχο ρόλο (αποτελούν το 36,89% επί συνόλου των αλλοδαπών ομάδων), ακολουθούμενες από τις βουλγαρικές (σε ποσοστό 18,44%), τις πακιστανικές (σε ποσοστό 12,62%), τις συριακές (σε ποσοστό 6,79%) και τις γεωργιανές (σε ποσοστό 5,82%). Σε μικρότερο βαθμό διαπιστώθηκε η δράση ε.ο. με κυρίαρχη υπηκοότητα μελών την αιγυπτιακή, αφγανική, τουρκική, Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Ηνωμένου Βασιλείου, αλγερινή, πολωνική κ.ά.»

Το κέρδος το οποίο αποκόμισαν οι εγκληματικές αυτές ομάδες από τις παράνομες δραστηριότητές τους υπολογίζονται σε 158.000.000 ευρώ!

klopes-50

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας το 2022

Τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας (ληστείες, κλοπές-διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων), μετά από μια μικρή κάμψη το 2020 και το 2021 λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό παρουσίασαν αύξηση το 2022, χωρίς όμως να φτάσουν στα επίπεδα του 2018 και του 2019.

Ειδικότερα, οι καταγεγραμμένες κλοπές-διαρρήξεις παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 17,50% (66.873 έναντι 56.924), οι ληστείες αύξηση της τάξης του 17,47% (2.824 έναντι 2.404) και οι κλοπές τροχοφόρων αύξηση της τάξης του 23,24% (18.390 έναντι 14.922 το 2021). Το 2022 υπήρξε μια μικρή μεταβολή στους στόχους των εγκληματικών ομάδων. Έτσι, παρατηρείται μεγαλύτερη στοχοποίηση σε οικίες (ποσοστό 31% επί του συνόλου), στα καταστήματα-επιχειρήσεις (22% επί του συνόλου), σε δημόσιο χώρο (20% επί του συνόλου), στα τροχοφόρα (14% επί του συνόλου, με πολύ μεγάλο αριθμό κλοπών ανταλλακτικών ΙΧΕ οχημάτων) και τέλος στους υπόλοιπους στόχους (13% επί του συνόλου, όπου περιλαμβάνονται και οι κλοπές μεταλλικών αντικειμένων από χαλκό, σίδηρο κ.λπ. για παράνομη μεταπώληση σε σκραπατζίδικα…).

klopes-48

klopes-49

Το κέρδος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράση, οι διάφορες ομάδες σε αυτό τον τομέα, ξεπερνά τα 19 εκ. ευρώ. Το 2022 εξαρθρώθηκαν συνολικά 167 εγκληματικές ομάδες. Αποτελούνταν συνολικά από 1.052 μέλη. Οι 117 από τις ομάδες αυτές είχαν κύρια εγκληματική δραστηριότητα τις κλοπές-διαρρήξεις, 29 τις ληστείες και 21 τις κλοπές τροχοφόρων. Το 67% των εγκληματικών ομάδων ήταν εγχώριες. Το 77% από αυτές αποτελούνταν από μέλη, άτομα Ρομά (από 71% το 2021).

Οι κυριότερες χώρες προέλευσης των μελών τους ήταν: Ελλάδα (611), Αλβανία (145), Γεωργία (32), Πακιστάν (24), Ρουμανία (14) και Συρία (11). Ακολουθούν με μονοψήφιους αριθμούς διάφορες άλλες χώρες. Πάντως η προέλευση των μελών 193 εγκληματικών ομάδων είναι άγνωστη. Οι πρώτες τέσσερις χώρες προέλευσης των δραστών παραμένουν ίδιες σε σχέση με το 2021. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες μικρές μεταβολές.

klopes-51

Εγκληματικές Ομάδες Κλοπών-Διαρρήξεων

Στις εγκληματικές ομάδες κλοπών-διαρρήξεων κυρίαρχος είναι ο ρόλος των εγχώριων ομάδων (72% επί του συνόλου), 22% επί του συνόλου ήταν το ποσοστό των αλλοδαπών ομάδων και σε ποσοστό 6% οι ομάδες αποτελούνταν από Έλληνες και αλλοδαπούς.

Στις αλλοδαπές ομάδες κυρίαρχη θέση κατέχουν οι αλβανικές (αμιγείς ή μη), με ποσοστό 45% επί του συνόλου, οι γεωργιανές (αμιγείς αποκλειστικά), με ποσοστό 32% επί του συνόλου, οι ρουμανικές (αμιγείς ή μη)με ποσοστό 9% επί του συνόλου, οι συριακές με ποσοστό 4% επί του συνόλου, οι αλγερινές (αμιγείς αποκλειστικά) με ποσοστό 4% επί του συνόλου και οι πακιστανικές (αμιγείς ή μη)με ποσοστό 4% επί του συνόλου.

Στις ελληνικές εγκληματικές ομάδες κυριαρχούν αυτές με μέλη Ρομά με ποσοστό 86%. Το 2021 το ποσοστό αυτό ήταν 84%. Εκτός από τις χώρες που αναφέραμε παραπάνω, τα μέλη των εγκληματικών ομάδων προέρχονταν επίσης από το Αφγανιστάν, τη Βουλγαρία, την Αίγυπτο και την Τυνησία.

klopes-52

klopes-53

Εγκληματικές Ομάδες Ληστειών

Και στις ληστείες οι ελληνικές εγκληματικές ομάδες έχουν την πρωτιά, με ποσοστό 59%. «Και εδώ εξακολουθεί να είναι έντονη η συμμετοχή ατόμων Ρομά (ποσοστό 49% επί του συνόλου των μελών των εγχώριων ομάδων απαρτίζονταν από μέλη καταγωγής Ρομ). Επιπρόσθετα, στις ημεδαπής προέλευσης ομάδες παρατηρείται και συμμετοχή ομογενών από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ (σε ποσοστό 15% επί του συνόλου) αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό σε σχέση με τους Ρομά».

Παραθέσαμε αυτούσιο το συγκεκριμένο απόσπασμα από την έκθεση της ΕΛΑΣ. Στις αλλοδαπές εγκληματικές ομάδες που διέπραξαν ληστείες το 2022 προηγούνται με μεγάλη διαφορά οι αλβανικές (ποσοστό 63% επί του συνόλου) και ακολουθούν πολύ μακριά οι πακιστανικές (9% επί του συνόλου), αφγανικές και αιγυπτιακές με ποσοστό 7% η καθεμία.

klopes-54

klopes-55

Εγκληματικές Ομάδες Κλοπών Τροχοφόρων

Ας δούμε τέλος τι συμβαίνει και με τις εγκληματικές ομάδες που κλέβουν τροχοφόρα. Οι εγχώριες ομάδες κατέχουν τα πρωτεία το 2022 με ποσοστό 72% επί του συνόλου. Σε ποσοστό 39% απαρτίζονται από άτομα Ρομά και σε ποσοστό 9% από ομογενείς της πρώην ΕΣΣΔ (κυρίως από Ρωσία και Καζακστάν). Στους αλλοδαπούς υπάρχει απόλυτη κυριαρχία των Αλβανών (61% επί του συνόλου), ακολουθούν, έκπληξη για μας, οι Σύριοι (18% επί του συνόλου των αλλοδαπών), οι Πολωνοί (13% επί του συνόλου), οι Παλαιστίνιοι και οι Πακιστανοί (4% για καθεμία από τις δύο ομάδες). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι 93% των κλοπών τροχοφόρων αφορά ΙΧ αυτοκίνητα, 6% μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα και 1% φορτηγά.


klopes-56

Τι γινόταν με τους ΡΟΜΑ πριν λίγα χρόνια;

Καθώς θέλαμε να κάνουμε κάποιες συγκρίσεις με το παρελθόν ανατρέξαμε σε παλαιότερες ανάλογες εκθέσεις της ΕΛΑΣ. Αυτές ξεκινούν το 2004 και το 2005, για πέντε χρόνια δεν γίνεται τίποτα και επανέρχονται από το 2011, με περισσότερα στοιχεία. Όμως ποσοστά συμμετοχής Ρομά σε εγκληματικές οργανώσεις δίνονται από το 2017. Το συγκεκριμένο έτος, το 57% των μελών των εγχώριων εγκληματικών ομάδων (εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας) ήταν Ρομά (το 2022 έφτασε το 77%). Επίσης στις εγκληματικές ομάδες που διέπραξαν κλοπές και διαρρήξεις το ποσοστό των Ρομά ήταν 65% (το 2022 έφτασε το 86%).

Το 2018 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 59% και 79%! Το 2019 τα ποσοστά ήταν 65% και 77%.

Το 2020 τα ποσοστά συμμετοχής των Ρομά σε εγκληματικές ομάδες (εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας) ήταν 70% και το ποσοστό των Ρομά που μετείχε σε ομάδες που διέπραξαν κλοπές και διαρρήξεις ήταν 82%. Το 2021 τα ποσοστά ήταν 71% και 84% αντίστοιχα και, όπως είδαμε, το 2022, 77% και 86% αντίστοιχα.

Επίλογος

Το άρθρο αυτό δεν έχει κανένα ρατσιστικό χαρακτήρα. Περιλαμβάνει στοιχεία προσβάσιμα σε όλους από την πλέον αρμόδια υπηρεσία για την εγκληματικότητα, την ΕΛ.ΑΣ. Όπως διαπιστώσαμε, τα ποσοστά των παραβατικών Ρομά αυξάνονται συνεχώς.

Πηγή: «Οργανωμένο Έγκλημα στην Ελλάδα για το 2022», στο επίσημο σάιτ της ΕΛ.ΑΣ., astynomia.gr, ελεύθερα προσβάσιμο σε όλες και όλους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έκθεση της ΕΛΑΣ: Το 86% των Ελλήνων που ενεπλάκησαν σε κλοπές και διαρρήξεις το 2022 ήταν Ρομά"

Θάσος: Νεκρός σε τροχαίο εποχικός πυροσβέστης - "Τον έβαλαν 34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση"

Στο πένθος βυθίστηκε η Πυροσβεστική μετά το θάνατο εποχικού πυροσβέστη, πατέρα ενός παιδιού 13 ετών, σε τροχαίο δυστύχημα στη Θάσο.

Οι συνάδελφοί του παραθέτουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο θάνατός του οφείλεται στο εξαντλητικό ωράριο και σε σωρεία παραβιάσεων ωραρίου.

Όπως αναφέρουν, "ο Ανδρέας εργαζόταν 24 ώρες συνεχόμενες, σχόλασε στις 07:30 το πρωί και μετά από 2,5 ώρες, στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας δηλαδή, καλέστηκε να αναλάβει υπηρεσία για άλλες δέκα ώρες ορισμένος μάλιστα άυπνος οδηγός σε όχημα με 5 ακόμα άτομα πλήρωμα! 34 ώρες εργασία με μόλις 2,5 ώρες ανάπαυση!".

Θυμίζουν δε ότι υπάρχει και μια Συλλογική Σύμβαση για τους εποχικούς πυροσβέστες που ξεκαθαρίζει ότι ανάμεσα σε δύο υπηρεσίες θα πρέπει να μεσολαβούν 12 ώρες ανάπαυση.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ

Η ανάρτηση των Εποχικών Πυροσβεστών:

"Η συλλογική σύμβαση εργασίας των Εποχικών Πυροσβεστών είναι ξεκάθαρη. Ανάμεσα σε δύο υπηρεσίες θα πρέπει να μεσολαβεί 12 ώρες ανάπαυση.

Ο συνάδελφός μας στη Θάσο που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, ήταν ορισμενος 34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση στο σύνολο των ωρών αυτών. ( ανάπαυση δόθηκε μετά από 24 ώρες 07:30 με 10:00 το πρωί όπου ανέλαβε και πάλι υπηρεσία).

Για όλα αυτά εννοείται πως υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία. Ο θάνατος του συναδέλφου βαραίνει τη διοίκηση του Π.Κ ΘΑΣΟΥ καθως υπαρχει σορεια παραβάσεων ωραρίων. Πλέον έχουν ανοίξει τα στόματα και μαθαίνουμε τα μύρια οσα για όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο κλιμάκιο.

Κάποιοι θεωρούν πως το Πυροσβεστικό Σώμα είναι τσιφλίκι τους, κάποιοι νομίζουν πως μπορούν να είναι διοικητές και ταυτόχρονα ιδιοκτήτες κρεπερι, κάνοντας διανομή τρόφιμα για το μαγαζί τους με υπηρεσιακα αυτοκίνητα.

Κάποιοι θα χάσετε τον ύπνο σας…

Πλέον αναμένουμε την αντίδραση του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών το οποίο απ’ όσο ενημερωνομαστε έχει ξεκινήσει ήδη τις απαραίτητες διαδικασίες για την υπόθεση.

Υγ: Να χαίρεστε το Νέο Δόγμα σας άπαντες".

Παράλληλα, καλούν τον υπουργό Βασίλη Κικίλια να πάρει θέση για τα ωράρια, ενώ ζητούν από το Πυροσβεστικό Σώμα να διατάξει ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι καταγγελίες για τα ωράρια.

ΕΔΕ διέταξε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του εποχικός πυροσβέστης σε τροχαίο δυστύχημα στη Θάσο.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας "το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Θάσο που κόστισε τη ζωή του εποχικού πυροσβέστη μας, Ανδρέα Ανδρεάδη, ως απεδείχθη έγινε εν ώρα υπηρεσίας. Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως και σε βάθος οι συνθήκες, όπως και να καταλογιστούν οι ευθύνες όπου αναλογούν".

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.

thetoc

Διαβάστε Περισσότερα » "Θάσος: Νεκρός σε τροχαίο εποχικός πυροσβέστης - "Τον έβαλαν 34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση""

Άγριος καυγάς έξω από μπαρ στο Ρέθυμνο – Χτύπησαν 36χρονο με γροθιές και μπουκάλι

Άγριο ξύλο έπεσε τη νύχτα έξω από μπαρ στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, 4 νεαροί Έλληνες (δύο 20χρονοι, ένας 24χρονος κι ένας 22χρονος, μεταξύ αυτών δύο αδέλφια), συνεπλάκησαν, για άγνωστο λόγο, με έναν 36χρονο Γάλλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τέσσερις νεαροί χτύπησαν πολύ άσχημα τον 36χρονο. Ενδεικτικό της σοβαρότητας του περιστατικού είναι το γεγονός ότι φέρεται να τον χτυπούσαν από κοινού με μπουνιές και κλωτσιές ενώ του έσπασαν ένα μπουκάλι στο κεφάλι!

Και οι 4 συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Στο αυτοκίνητο όπου ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν, κατά τη σύλληψή τους, βρέθηκαν μία ποιμενική ράβδος και ένα μαχαίρι.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται:

"Συνελήφθησαν, σήμερα (01.09.2024)  πρώτες πρωινές ώρες, στο  Ρέθυμνο    τέσσερεις ημεδαποί, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία σε βάρος αλλοδαπού , και παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων .

Ειδικότερα, μετά από άμεση ανταπόκριση αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης  και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης που περιπολούσαν στην περιοχή  εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, οι ανωτέρω ημεδαποί καθώς από κοινού  μετά από διαπληκτισμό που είχαν με  αλλοδαπό, του προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες  στο κεφάλι και το πρόσωπο .

Σε έρευνα που έγινε στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ποιμενική ράβδος και ένα μαχαίρι.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου". 

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριος καυγάς έξω από μπαρ στο Ρέθυμνο – Χτύπησαν 36χρονο με γροθιές και μπουκάλι"

Πυροσβεστική: Διαμαρτυρήθηκε για το ελικόπτερο που πετούσε προληπτικά πάνω από την Αθήνα - «Η ησυχία είναι πολύτιμη»

Διαμαρτυρία στην Πυροσβεστική έφτασε γιατί κάποιος πολίτης... ενοχλήθηκε από το ελικόπτερο που πετούσε πάνω από την Αθήνα για προληπτικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, το email έφτασε στην υπηρεσία με τίτλο «διαμαρτυρία για το πυροσβεστικό ελικόπτερο στην Αθήνα» το Σάββατο 10 Αυγούστου, μια ημέρα πριν ξεκινήσει η μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής.

Όπως αναφέρει ο πολίτης, το ελικόπτερο ήταν πολύ θορυβώδες και τον ενοχλούσε ιδιαιτέρως καθώς «η ησυχία είναι ένα πολύτιμο αγαθό», όπως έγραψε.

Ολόκληρο το μήνυμα έγραφε: «Το πυροσβεστικό ελικόπτερο που πετάει επάνω από την Αθήνα κάθε μέρα, όλη μέρα όλο το καλοκαίρι δημιουργεί τεράστια ηχορύπανση στην ήδη επιβαρυμένη πρωτεύουσα. Η ησυχία είναι ένα πολύτιμο αγαθό, όπως και τα δάση, και πρέπει να διαφυλάσσεται, όπως και αυτά. Η συγκεκριμένη χρήση του ελικοπτέρου στην Αθήνα είναι μια κακή λύση και πρέπει να σταματήσει».

Δείτε την σχετική καταγγελία:

diamartyria

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πυροσβεστική: Διαμαρτυρήθηκε για το ελικόπτερο που πετούσε προληπτικά πάνω από την Αθήνα - «Η ησυχία είναι πολύτιμη»"

«Δολοφονήθηκαν από τη Χαμάς πριν λίγα 24ωρα» - Ποιοι ήταν οι 6 όμηροι που βρέθηκαν νεκροί στη Ράφα

11 μήνες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, τη δολοφονία 1.200 ανθρώπων και την απαγωγή εκατοντάδων, τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) η είδηση του εντοπισμού 6 ομήρων νεκρών σε τούνελ της Γάζας προκάλεσε θλίψη και οργή στους συγγενείς των θυμάτων.

Ο ισραηλινός στρατός, σε μία σήραγγα στη Ράφα, ανέκτησε τα πτώματα έξι ομήρων στη Γάζα περιλαμβανομένου εκείνου του Ισραηλινοαμερικανού Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν.

Συγκεκριμένα ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε νωρίς σήμερα το πρωί πως τα πτώματα των Καρμέλ Γκατ, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, Έντεν Γερουσάλμι, Αλεξάντερ Λομπάνοφ, Άλμογκ Σαρούσι και Όρι Ντανίνο μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ.

Σκοτώθηκαν τα τελευταία 24ωρα

Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων, μια ομάδα που εκπροσωπεί τις οικογένειες όσων κρατούνται όμηροι στη Γάζα, δήλωσε ότι και οι έξι αιχμάλωτοι «δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αφού επέζησαν σχεδόν 11 μήνες κακοποίησης, βασανιστηρίων και πείνας στην αιχμαλωσία της Χαμάς».

«Η καθυστέρηση στην υπογραφή της συμφωνίας οδήγησε στο θάνατό τους και στο θάνατο πολλών άλλων ομήρων», ανέφεραν, ενώ ζήτησαν από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να απευθυνθεί στο έθνος «και να αναλάβει την ευθύνη για την εγκατάλειψη των ομήρων».

«Από αύριο, η χώρα θα τρέμει. Καλούμε το κοινό να προετοιμαστεί. Η χώρα θα ακινητοποιηθεί. Η εγκατάλειψη τελείωσε», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το φόρουμ.

«Σύμφωνα με την αρχική εκτίμησή μας, δολοφονήθηκαν βάναυσα από τους τρομοκράτες της Χαμάς λίγο πριν φθάσουμε σε αυτούς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του στρατού, υποναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, ο Κάιντ Φαρχάν Αλκάντι, μέλος της κοινότητας των Βεδουίνων του νότιου Ισραήλ, διασώθηκε περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από εκεί, ανέφερε ο στρατός.

Μετά τον εντοπισμό του Αρκάντι, οι Ισραηλινοί στρατιώτες έλαβαν εντολές να είναι πιο προσεκτικοί λόγω της πιθανότητας να βρίσκονταν και άλλοι όμηροι στην περιοχή, όμως δεν υπήρχε συγκεκριμένη πληροφορία για το πού βρίσκονταν οι όμηροι, είπε ο Χαγκάρι.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ δεν θα σταματήσει μέχρι να πιάσει όσους ευθύνονται για τον θάνατο των έξι ομήρων τα πτώματα των οποίων ανακτήθηκαν από την αιχμαλωσία της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη δήλωσή του ο Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ έχει δεσμευθεί στην επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων και στη διασφάλιση της ασφάλειας του Ισραήλ.

«Όποιος δολοφονεί ομήρους -- δεν θέλει συμφωνία», είπε ο Νετανιάχου.

Ποιοι ήταν οι 6 νεκροί της Χαμάς

Οι πέντε από τους έξι ομήρους --ηλικίας 23 έως 32 ετών-- απήχθησαν στο φεστιβάλ της μουσικής τέκνο Nova από μαχητές της Χαμάς κατά τη διάρκεια της φονικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν, 97 εξακολουθούν να βρίσκονται στη Γάζα, 33 από τους οποίους έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον στρατό.

Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν

Γεννημένος στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, ο ΙσραηλινοΑμερικανός Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν έχασε μέρος του αριστερού του χεριού από έκρηξη χειροβομβίδας κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Τον Απρίλιο, ένα βίντεο που εξέδωσε η Χαμάς τον έδειχνε με το αριστερό του χέρι να λείπει, προκαλώντας νέες διαμαρτυρίες στο Ισραήλ που προέτρεπαν την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να εξασφαλίσει την ελευθερία του και άλλων ομήρων.

Έντεν Γερουσάλμι

Η 24χρονη Έντεν γεννήθηηκε στο Τελ Αβίβ, θα γινόταν δασκάλα Πιλάτες. Εργαζόταν ως barwoman στο υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ Nova.

Αλεξάντερ Λομπάνοφ

O Αλεξάντερ Λομπάνοφ είχε γίνει πατέρας στη διάρκεια της αιχμαλωσίας του ενός παιδιού που είναι σήμερα πέντε μηνών.

_κείμεν_της_παραγράφου_σας_42_6a659.jpg

Άλμογκ Σαρούσι

Ο 27χρονος αγαπούσε να ταξιδεύει στο Ισραήλ με το λευκό τζιπ του και την κιθάρα του, αναφέρει το Φόρουμ. Βρισκόταν στο μουσικό φεστιβάλ με την επί πέντε χρόνια φίλη του, η οποία σκοτώθηκε στην επίθεση.

Το φόρουμ ανέφερε επίσης ότι ο Sarusi έμεινε μαζί της μετά τον τραυματισμό της και στη συνέχεια απήχθη.

omiros2_23058.jpg

Όρι Ντανίνο

Ο γεννημένος στην Ιερουσαλήμ Ντανίνο ήταν ο μεγαλύτερος από πέντε αδέλφια και σκόπευε να σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός.

omirosee_f08e5.jpg

Καρμέλ Γκατ

Η εργοθεραπεύτρια από το Τελ Αβίβ ήταν «γεμάτη συμπόνια και αγάπη» και της άρεσαν τα ταξίδια, οι ροκ συναυλίες και το συγκρότημα Radiohead, σύμφωνα με το φόρουμ.

Έμενε με τους γονείς της στο Κιμπούτς Μπε'ερί, μια από τις κοινότητες που επλήγησαν περισσότερο, όταν μαχητές εισέβαλαν στο σπίτι τους και την απήγαγαν το πρωί της 7ης Οκτωβρίου. Οι γονείς της σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " «Δολοφονήθηκαν από τη Χαμάς πριν λίγα 24ωρα» - Ποιοι ήταν οι 6 όμηροι που βρέθηκαν νεκροί στη Ράφα "

Πυροβολισμοί με έναν τραυματία στην Κόρινθο – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Διαπληκτίστηκαν έντονα μεταξύ τους και έβγαλε πιστόλι στα Καλάμια της Κορίνθου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αναστασίας Στεφανή.

Σκηνικό… Φαρ Ουεστ επικράτησε στην Κόρινθο τα ξημερώματα της Κυριακής (1/9), στην περιοχή των Καλαμιών, καθώς πυροβολισμοί έπεσαν στον παραλιακό πεζόδρομο έξω από καταστήματα, με αποτέλεσμα ένας 38χρονος να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Όπως επισημαίνει το korinthostv.gr το περιστατικό συνέβη, όταν άγνωστοι διαπληκτίστηκαν έντονα μεταξύ τους.

Στη συνέχεια, ο ένας εξ αυτών πυροβόλησε στο αριστερό χέρι έναν 38χρονο. Μετά τη συμπλοκή ο δράστης τράπηκε σε φυγή και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ο 38χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

korinthostv

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί με έναν τραυματία στην Κόρινθο – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη"

Χανιά: Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας – Πλημμύρισε ο οικισμός του Παλαιόκαστρου

Πλημμύρισε ο οικισμός του Παλαιόκαστρου του δήμου Μαλεβιζίου, στη διάρκεια της νύχτας, από τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα να παρασυρθούν 3 αυτοκίνητα ενώ πλημμύρισε και η μισή παραλία της περιοχής.

Χανιά: Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας – Πλημμύρισε ο οικισμός του Παλαιόκαστρου

Η αναστάτωση ήταν μεγάλη, καθώς “ξύπνησαν”μνήμες από τις φονικές πλημμύρες του 2022. Η κινητοποίηση των αρχών και των υπηρεσιών του δήμου Μαλεβιζίου είναι μεγάλη και από το πρωί είναι σε εξέλιξη ο καθαρισμός των δρόμων και της παραλίας από τα φερτά υλικά και τις λάσπες.

Τραυματισμός δεν υπήρξε ενώ δεν καταγράφηκαν ζημιές στις υποδομές του οικισμού. Εκτός από τα αυτοκίνητα, το νερό παρέσυρε κάδους απορριμμάτων, ομπρέλες και ξαπλώστες από την παραλία, ενώ ζημιές υπέστη μια ταβέρνα της περιοχής.

Χανιά: Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας – Πλημμύρισε ο οικισμός του Παλαιόκαστρου

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας – Πλημμύρισε ο οικισμός του Παλαιόκαστρου"

Πέθανε ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης!

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης, όπως γνωστοποίησε σχετικά ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Δάνης Κατρανίδης είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από τον χώρο της υποκριτικής καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε γνωστή τη δυσάρεστη είδηση πριν από λίγα λεπτά μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook.

«Μέσα στην αλλαγή του μήνα έφυγε ο αγαπημένος μας πολυτάλαντος συνάδελφος, φίλος, γελαστό παιδί του θεάτρου, άνθρωπος πνευματικός που με κάθε του κίνηση παρήγαγε πολιτισμό! Αγαπημένε μας Δανή Κατρανίδη το θλιβερό αυτό νέο συγκλονίζει όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια… Το κενό είναι μεγάλο…» έγραψε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός και βουλευτής.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news