facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Αποκάλυψη Nordic Monitor: Αυξήθηκε η τουρκική κατασκοπεία στην Ελλάδα παρά τη «διπλωματία των σεισμών»!

Η υπηρεσία κατασκοπείας της Τουρκίας, Milli İstihbarat Teşkilatı (MIT), έχει εντείνει τις μυστικές της επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Nordic Monitor.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ανεξάρτητου δικτύου, πριν από δύο ημέρες, στηριζόμενο σε απόρρητα έγγραφα, το κατασκοπευτικό έργο της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT στην Ελλάδα, δεν έχει σταματήσει. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η τουρκική υπηρεσία κατασκοπείας, Milli İstihbarat Teşkilatı (MIT), έχει επεκτείνει τις μυστικές επιχειρήσεις της στο ελληνικό έδαφος, την ώρα που Τούρκοι και Έλληνες διπλωμάτες έχουν εμπλακεί σε αυτό που φαίνεται να είναι ένα ”ξεπάγωμα” των διμερών σχέσεων μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που σκότωσαν 50.399 ανθρώπους στις νότιες επαρχίες της Τουρκίας».

Σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που περιήλθαν πρόσφατα στην κατοχή του Nordic Monitor, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών κατέθεσε έκθεση με ημερομηνία 2 Μαρτίου 2023, δύο εβδομάδες περίπου μετά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη ζώνη του σεισμού για να εκφράσει την αλληλεγγύη της χώρας του και τη συνεχή υποστήριξη των προσπαθειών διάσωσης.

«Η έκθεση της υπηρεσία κατασκοπείας της Τουρκίας καθιστά σαφές», όπως επισημαίνει το Nordic Monitor, «ότι οι διπλωματικές χειρονομίες και οι ευγένειες σε πολιτικό επίπεδο δεν μεταφράστηκαν πραγματικά σε περιορισμό ή συγκράτηση του παράνομου έργου της ΜΙΤ. Αντίθετα, συνέβη το αντίθετο, καθώς η ΜΙΤ ενέτεινε την κατασκοπεία και την παρακολούθησή της στην Ελλάδα».

Σημειώνεται, σύμφωνα με το ανεξάρτητο δίκτυο, πως «η ΜΙΤ λειτουργεί απευθείας υπό τις εντολές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέθεσε τη διοίκηση της υπηρεσίας στον επί μακρόν έμπιστό του Χακάν Φιντάν, μια αντιδυτική ισλαμιστική προσωπικότητα, πριν από περισσότερο από μια δεκαετία». Η έκθεση για την κατασκοπευτική δραστηριότητα της ΜΙΤ στην Ελλάδα που χαρακτηρίστηκε μυστική:

Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς το έργο της υπηρεσίας κατασκοπείας στην ελληνική επικράτεια για την αναγνώριση και τον εντοπισμό μελών του κινήματος Γκιουλέν, μιας ομάδας που ασκεί κριτική στον Ερντογάν σε μια σειρά θεμάτων, από την αλυτρωτική και επιθετική εξωτερική πολιτική μέχρι τη διάχυτη διαφθορά στην κυβέρνηση και την παροχή βοήθειας και υποκίνησης από την Τουρκία σε ένοπλες τζιχαντιστικές ομάδες. Περιλαμβάνει τα ονόματα εκατοντάδων Τούρκων υπηκόων που κατάφεραν να διαφύγουν στην Ελλάδα για να βρουν καταφύγιο από τη βίαιη καταστολή που πραγματοποίησε το καθεστώς Ερντογάν και να γλιτώσουν από την άδικη φυλάκιση στην Τουρκία με πολιτικά υποκινούμενες κατηγορίες.

«Θύματα κατασκοπείας εκατοντάδες άνθρωποι στην Ελλάδα»

Από την εξέταση της έκθεσης προκύπτει ότι κοινοποιήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας (Emniyet), η οποία με τη σειρά της διένειμε τις πληροφορίες στις 8 Μαρτίου 2023 σε αστυνομικά τμήματα σε πολλές επαρχίες για περαιτέρω ενέργειες σχετικά με τις πληροφορίες.

Η συνοδευτική επιστολή, με διαβάθμιση ως «μυστική» και υπογεγραμμένη από τον αρχηγό της αστυνομίας Σαλίχ Γιλντιρίμ στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας, προειδοποίησε τα επαρχιακά αστυνομικά τμήματα να χειριστούν τις πληροφορίες με τη μέγιστη προσοχή.

Η διαδρομή των εγγράφων δείχνει επίσης, ότι η ΜΙΤ είχε στείλει μια άλλη έκθεση τον Δεκέμβριο του 2022 σχετικά με το έργο της στην Ελλάδα και ότι η έκθεση του Μαρτίου 2023 ήταν μια επέκταση της προηγούμενης. Τα έγγραφα που ελήφθησαν δεν παρέχουν πλήρη απολογισμό όλων όσων είχαν στοχοποιηθεί στην Ελλάδα. Αλλά σύμφωνα με μια επιστολή που υπογράφει ο αρχηγός της αστυνομίας Hüseyin Oğuz Namlı στο αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης στις 2 Φεβρουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα για 38 άτομα μόνο στην Κωνσταντινούπολη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πληροφορίες της ΜΙΤ μοιράστηκαν από την Emniyet με τα αστυνομικά τμήματα σε 54 τουρκικές επαρχίες, η υπηρεσία πληροφοριών πρέπει να έχει κατασκοπεύσει εκατοντάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, αποκτώντας τα ονόματα και τις τοποθεσίες τους.

 lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη Nordic Monitor: Αυξήθηκε η τουρκική κατασκοπεία στην Ελλάδα παρά τη «διπλωματία των σεισμών»!"

Κιβωτός του Κόσμου: Μηνύει τη νέα διοίκηση ο πατέρας Αντώνιος – Ετοιμάζει την απολογία του

Την απολογία του ετοιμάζει ο πατέρας Αντώνιος σχετικά με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου περιμένοντας την κλήση.

Ο πατέρας Αντώνιος ξέρει ότι η κλήση θα γίνει άμεσα και ετοιμάζει το απολογητικό του υπόμνημα. Θα πρέπει όμως αυτή τη φορά να πάει στον ανακριτή καθώς απολογία χωρίς τη φυσική παρουσία του κατηγορουμένου δεν μπορεί να γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο Πατέρας Αντώνιος θα μηνύσει συγκεκριμένα πρόσωπα της νέας Διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου για συκοφαντική δυσφήμιση τόσο στον ίδιο όσο και σε συνεργάτες του όπως αναφέρει το Star.

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι θα στείλει και εξώδικο προς τη νέα διοίκηση για τα οικονομικά και τη διαχείρισή τους, καθώς υποστηρίζει ότι άφησε πίσω ένα πολύ μεγάλο ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα αλλά και συνεργάτες του ελέγχονται οι ίδιοι και μάλιστα με εντολή εισαγγελέα για τα οικονομικά του Οργανισμού τα τελευταία πέντε χρόνια. Μάλιστα ελέγχονται για κακουργήματα όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: Μηνύει τη νέα διοίκηση ο πατέρας Αντώνιος – Ετοιμάζει την απολογία του"

Στα πρόθυρα νέου εμφυλίου το Σουδάν – Αποκλειστική μαρτυρία στην ΕΡΤ: Δύο ‘Ελληνες τραυματίες από ρουκέτα σε εκκλησία

Χάος επικρατεί στο Σουδάν, όπου έχει ξεσπάσει ένας εμφύλιος πόλεμος. Στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, μαίνονται οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του σουδανικού στρατού και των παραστρατιωτικών ενώ υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ των αμάχων. Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η Δύση αλλά και το Κρεμλίνο. Δύο Έλληνες τραυματίστηκαν στο Χαρτούμ από ρουκέτα που έπεσε κοντά στην εκκλησία μετά το τέλος της Αναστάσιμης λειτουργίας ανέφερε σε αποκλειστική επικοινωνία με την ΕΡΤ, ο μητροπολίτης Νουβίας Σάββας. Ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν, λέει ότι δεν μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει έξω, καθώς υπάρχουν οι αδέσποτες σφαίρες. Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να καλεί τα μέλη της ελληνικής κοινότητας να αποφεύγουν περιττές μετακινήσεις  και να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας. 

Την ώρα της λειτουργίας της πρώτης Ανάστασης η εκκλησία ήταν περικυκλωμένη από τεθωρακισμένα και έπεσε ρουκέτα που τραυμάτισε δύο Έλληνες. 

«Ήρθαν δυο Έλληνες και μας ειδοποίησαν ότι πρέπει να σταματήσουμε γιατί έξω από το ναό έχει πολλά τάνκ, πολύ στρατό και είναι επικίνδυνη η κατάσταση. Συντομεύσαμε τη λειτουργεία όμως είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός καθώς αυτοί οι Έλληνες βγαίνοντας έξω από την εκκλησία και κατευθυνόμενοι προς το σπίτι τους, γιατί μένουν μέσα στην ελληνική κοινότητα, έπεσε δίπλα τους μια ρουκέτα και τους τραυμάτισε πολύ σοβαρά. Είναι στο νοσοκομείο, περιμένουμε να δούμε αν θα τους χειρουργήσουν ή όχι.

«Χτυπάνε τη Μητρόπολη με σφαίρες, υπάρχουν Ελληνικές σημαίες απ’ έξω και ποτέ δεν έχει γίνει ξανά αυτό. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη από παντού βγαίνουν καπνοί. Προφανώς έχουν χτυπήσει υπουργεία γιατί γύρω από τη Μητρόπολη είναι τα υπουργεία εξωτερικών, εσωτερικών, δικαιοσύνης, το παλάτι. Προφανώς χτυπάνε τα υπουργεία απ’ ότι φαντάζομαι γιατί δεν μπορείς να βγεις έξω είναι πολύ επικίνδυνο.»
Επίτιμος και άμισθος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν: Μάχες και αδέσποτα πυρά

Ο επίτιμος και άμισθος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν, Γεράσιμος Παγουλάτος, επισημαίνει: Αυτή τη στιγμή το Χαρτούμ είναι επικίνδυνο. Πρέπει να περάσουν μια δυο μέρες ,να εκτονωθεί η κατάσταση ώστε να μπορέσουν να προσγειωθούν κάποια αεροπλάνα και σε συνδυασμό με την ΕΕ που έχει την εποπτεία να μπορέσει να γίνει κάποια εκκένωση αν χρειαστεί.»

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Έλληνες πολίτες να μην ταξιδεύουν στο Σουδάν στην αφρικανική χώρα. «Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση ασφαλείας στο Σουδάν, συνιστά στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στη χώρα αυτή.Παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ήδη εκεί να ενημερώνονται τακτικά για τις εξελίξεις, να αποφεύγουν περιττές μετακινήσεις και να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας».

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Σουδάν, Ρόμπερτ Φαχίμι περιγράφει:
Πάρα πολύ πυροβολισμοί έξω, σφαίρες ακούγονται, αυτό μόνο, πολύ δύσκολα. + 2:33 όλοι φοβούνται, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, προσπαθούμε να δούμε αν μπορούμε να φύγουμε κι όλας, αν υπάρχει τρόπος αλλά και το αεροδρόμιο είναι κλειστό. “

Η πολεμική αεροπορία να διεξάγει επιχειρήσεις ακόμα και μέσα στην πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα

Σκηνές χάους με μάχες και εκρήξεις στο κέντρο της πρωτεύουσας περιγράφουν από το πρωί οι κάτοικοι που έχουν κλειστεί στα σπίτια τους.

Επειτα από μήνες κλιμακούμενης έντασης οι παραστρατιωτικές δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης, ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν το προεδρικό παλάτι, την κατοικία του αρχηγού του στρατού και το διεθνές αεροδρόμιο του Χαρτούμ. Ο στρατός καταγγέλλει προσπάθεια πραξικοπήματος και οι παραστρατιωτικοί απαντούν ότι ο στρατός επιχειρεί το πραξικόπημα.

Πανικός επικράτησε στο αεροδρόμιο. Αεροσκάφη που βρίσκονταν στο έδαφος δέχθηκαν πυρά και ένα από τη Σαουδική Αραβία τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι παραστρατιωτικοί φτάνουν μέχρι το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης όπου την ώρα του δελτίου ακούγονται πυρά.

Με βίντεο που αναρτούν οι δυνάμεις Ταχείας  Υποστήριξης, υποστηρίζουν ότι έχουν καταλάβει στρατιωτικές βάσεις σε διάφορα σημεία της χώρας. Ο στρατός όμως υποστηρίζει ότι δεν έχει χάσει τίποτα από τον έλεγχό του. Το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας και ο πρέσβης στο Χαρτούμ πήγαν στο καταφύγιο. Ηνωμένες Πολιτείες, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Ρωσία εκφράζουν την ανησυχία τους.

Ο στρατός του Σουδάν με τον αρχηγό του αλ Μπουρχάν και οι πανίσχυρες παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης του διαβόητου στρατηγού Νταγκάλο γνωστού ως Χεμεντί με το βρώμικο ρόλο στο Νταρφούρ μοιράζονται την εξουσία. Πρόεδρος ο πρώτος και αναπληρωτής ο δεύτερος στο διοικητικό συμβούλιο της χώρας έχουν συμφωνήσει στη μετάβαση σε πολιτική διακυβέρνηση αλλά δε φαίνονται έτοιμοι να παραδώσουν την εξουσία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα πρόθυρα νέου εμφυλίου το Σουδάν – Αποκλειστική μαρτυρία στην ΕΡΤ: Δύο ‘Ελληνες τραυματίες από ρουκέτα σε εκκλησία"

Έρχονται τα φωτογραφικά ραντάρ θορύβου…

Η συσκευή ανίχνευσης θορύβου είναι τοποθετημένη πάνω σε ένα φανοστάτη δρόμου και πέραν την ανίχνευσης του υπερβολικού θορύβου έχει τη δυνατότητα να καταγράφει παράλληλα και τις πινακίδες κυκλοφορίας των παραβατών!

Το Παρίσι  είναι η πρώτη πρωτεύουσα που δοκιμάζει το πρώτο ραντάρ ανίχνευσης θορύβου στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την επιβολή προστίμων σε θορυβώδεις μοτοσικλέτες και άλλα οχήματα σε μία από τις πιο θορυβώδεις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Ο πολύς θόρυβος κάνει τους ανθρώπους να αρρωσταίνουν. Για την υγεία και την ποιότητα ζωής… αυτό το πρώτο ραντάρ ανίχνευσης θορύβου έχει σκοπό να επιβάλλει αυτομάτως πρόστιμα σε οχήματα που κάνουν πολύ θόρυβο», έγραψε ο αναπληρωτής δήμαρχος του Παρισιού David Belliard σε ανάρτησή του στα social media.

Στην παρούσα φάση δεν θα επιβληθούν πρόστιμα, αλλά το Παρίσι σχεδιάζει να επιβάλλει τα πρόστιμα από το Φθινόπωρο, ενώ η κυβέρνηση εγκαθιστά περισσότερα ραντάρ ανίχνευσης θορύβου σε άλλες γαλλικές πόλεις και δοκιμάζει τις διαδικασίες για την αυτοματοποίηση της επιβολής προστίμων στο πλαίσιο ενός νόμου του 2019 για την κινητικότητα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αρχές μπορούν ήδη να επιβάλλουν κυρώσεις σε ιδιοκτήτες θορυβωδών οχημάτων, αλλά η αστυνομία χρειάζεται να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να βεβαιώσει και να συλλάβει επ’ αυτοφώρω τους οδηγούς.

Το νέο σύστημα θα λειτουργεί όπως τα ραντάρ ανίχνευσης της ταχύτητας, με αυτόματη καταγραφή και επιβολή προστίμων.

«Το πρόβλημα είναι πως η αστυνομία έχει συχνά άλλα πράγματα να κάνει», δήλωσε η Fanny Mietlicki, επικεφαλής της υπηρεσίας Bruitparif που ανέπτυξε και κατασκεύασε την τεχνολογία ραντάρ ανίχνευσης θορύβου.

Ανάλογα ραντάρ έχουν ήδη εγκατασταθεί στην περιοχή Ile-de-France, στα περίχωρα του Παρισιού, στη Νίκαια και στη Λυών από τα τέλη Ιανουαρίου ενώ ακόμη έναν ραντάρ θορύβου έχει προγραμματιστεί να εγκατασταθεί στο δυτικό Παρίσι.

Σύμφωνα με έρευνα από το Money.co.uk, βασισμένη σε στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, το Παρίσι ήταν μία από τις πιο θορυβώδεις πόλεις της Ευρώπης με 5,5 εκατομμύρια κατοίκους εκτεθειμένους σε ηχορύπανση που προκαλεί η οδική κυκλοφορία άνω των 55 ντεσιμπέλ, σε σύγκριση με 2,6 εκατ. στο Λονδίνο και 1,7 εκατ. σε Βιέννη και Ρώμη.

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται τα φωτογραφικά ραντάρ θορύβου…"

ΥΠΕΞ: Σύσταση να αποφεύγονται τα ταξίδια στο Σουδάν – Τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Σύσταση προς τους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στο Σουδάν απευθύνει το υπουργείο Εξωτερικών, με φόντο τις συγκρούσεις στο Χαρτούμ και άλλες περιοχές της αφρικανικής χώρας.

Το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στο Σουδάν να ενημερώνονται τακτικά για τις εξελίξεις,  να αποφεύγουν περιττές μετακινήσεις  και να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Το υπουργείο Εξωτερικών λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση ασφαλείας στο Σουδάν, συνιστά στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στη χώρα αυτή.

Παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ήδη εκεί να ενημερώνονται τακτικά για τις εξελίξεις,  να αποφεύγουν περιττές μετακινήσεις  και να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας.

Η Ελλάδα δεν διαθέτει διπλωματική Αρχή στο Σουδάν, αρμόδια είναι η Πρεσβεία μας στο Κάιρο  (τηλέφωνα  επικοινωνίας (00202) 27955915, (00202) 27959443, (00202)27951074 και τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης 00201 220940119)».

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ: Σύσταση να αποφεύγονται τα ταξίδια στο Σουδάν – Τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης"

Η ΕΕ λέει «Όχι» στις γερμανικές απαιτήσεις για αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες

Αποφασισμένη να καταργήσει τους δρακόντειους δημοσιονομικούς κανόνες του παρελθόντος που ευθύνονται για την ασφυξία των οικονομιών μετά την προηγούμενη χρηματοπιστωτική κρίση, εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, που «κλείνει τα αυτιά της», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Bloomberg, στις απαιτήσεις της Γερμανίας για επαναφορά των αυστηρών ορίων, με στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

«Είναι σαφές ότι δεν επιστρέφουμε στον κανόνα του 1/20, που υποχρέωσε τα κράτη-μέλη να εφαρμόσουν σοβαρές προσαρμογές στα επίπεδα του δημόσιου χρέους τους, δήλωσε ο επίτροπος Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του την Παρασκευή στο περιθώριο των εαρινών συνεδριάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Όπως επισήμανε, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογεί και βάζει τις τελευταίες πινελιές σε κοινά ποσοτικά σημεία αναφοράς προκειμένου να διασφαλίσει την ισότιμη μεταχείριση των κρατών- μελών στο πλαίσιο του νέου συστήματος, που θα αντικαταστήσει τους παρωχημένους δημοσιονομικούς κανόνες».

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν θα προτείνει το προσεχές διάστημα, νομοθετικές προτάσεις για την πολυαναμενόμενη μεταρρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και σύμφωνα με τον Ντομπρόβσκις, «οι τροποποιήσεις αυτές θα δώσουν περισσότερα περιθώρια στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών να καθορίσουν τη δημοσιονομική πορεία τους αλλά και χώρο για προσανατολισμένες στην ανάπτυξη επενδύσεις».

«Οι προτάσεις της Κομισιόν θα περιέχουν και μια κοινή μεθοδολογία που θα διασφαλίζει την ισότιμη μεταχείριση των κρατών-μελών με σαφήνεια αναφορικά με τη δημοσιονομική πορεία που θα εισηγείται για κάθε ένα εξ αυτών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», σημείωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΕ λέει «Όχι» στις γερμανικές απαιτήσεις για αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες"

Άνω Λιόσια: Αγέλη σκύλων κατασπάραξε 68χρονη – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε οικόπεδο επιχείρησης στα Άνω Λιόσια, όπου αγέλη σκύλων κατασπάραξε μία 68χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 11.20 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, όταν αγέλη σκύλων επιτέθηκε στην 68χρονη τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

Το θύμα διέμενε μαζί με έναν 70χρονο σε τροχόσπιτο μέσα σε οικοπεδικό χώρο σκραπατζίδικου. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αγέλη σκύλων επιτέθηκε στην 68χρονη.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 76χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ενώ την έρευνα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φυλής.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνω Λιόσια: Αγέλη σκύλων κατασπάραξε 68χρονη – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης"

Καιρός αύριο: Κυριακή του Πάσχα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Κυριακή του Πάσχα (16.04.2023), σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένονται βροχές, καταιγίδες, ακόμα και… χιόνια, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 21 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αύριο, Κυριακή του Πάσχα (16.04.2023), στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα φέρει τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά στα δυτικά και από τις μεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από δυτικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές που μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και βαθμιαία και τις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Κυριακή του Πάσχα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν"

Tροποποιήσεις στα μέσα μεταφοράς – Τα τελευταία δρομολόγια

Τροποποιήσεις στον αριθμό των δρομολογίων, τη συχνότητά τους και τις ώρες απόσυρσης στα αμαξοστάσια, έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις 14/4/2023 έως και την Τρίτη του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ και ο ΟΑΣΑ.

Δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ

Μ. Σάββατο 15 Απριλίου: Για όλα τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα εφαρμοστεί πρόγραμμα “Σαββάτου”. Σημειώνεται ότι το Μ. Σάββατο 15 Απριλίου 2023 τα λεωφορεία θα αποσυρθούν νωρίτερα ώστε να βρίσκονται  στα αμαξοστάσια στις 23:00 το βράδυ.

Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου: Για όλα τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα εφαρμοστεί πρόγραμμα “Κυριακής & Αργιών”.

Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου: Για όλα τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα εφαρμοστεί πρόγραμμα “Κυριακής & Αργιών”.

Την Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου: Για όλα τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα εφαρμοστεί πρόγραμμα “Σαββάτου”.

Ανάλογα με την επιβατική κίνηση και εφόσον κριθεί αναγκαίο,  για όλες τις ημέρες του Πάσχα, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων καθώς και το Λιμάνι του Πειραιά.

Δρομολόγια μέσων σταθερής τροχιάς

Για τις συχνότητες δρομολογίων των μέσων σταθερής τροχιάς στις Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό, καθώς και στο Τραμ κατά το χρονικό διάστημα  14/04/2023 έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 17/04/2023,  μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά από τον ακόλουθο σύνδεσμο: Συχνότητες Δρομολόγιων μέσων σταθερής τροχιάς.

Ειδικότερα, το βράδυ του Μ. Σαββάτου οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν ως εξής:

  • Στη Γραμμή 1 από τον Πειραιά και την Κηφισιά και από Κηφισιά προς Πειραιά στις 22:20.
  • Στη Γραμμή 2 από την Ανθούπολη στις 22:44 και από το Ελληνικό στις 22:41.
  • Στη Γραμμή 3 από τη Δ. Πλακεντίας στις 22:42 και από το Δημοτικό Θέατρο στις 22:39.
  • Από το σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα» προς όλες τις κατευθύνσεις στις 23:00.
  • Από το Αεροδρόμιο στις 22:22 και από το Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 21:43.
  • Στη Γραμμή 6 Τραμ από την Πικροδάφνη στις 22:00 και από το Σύνταγμα στις 22:45.
  • Στη Γραμμή 7 Τραμ από το Ασκληπιείο Βούλας στις 21:44 και από την Αγία Τριάδα στις 21:58.
  • Στις Γραμμές 6 & 7 Τραμ με ανταπόκριση στην Πικροδάφνη από Σύνταγμα προς Ασκληπιείο Βούλας στις 21:45 και αντίστροφα στις 21:29 και από Αγία Τριάδα προς Σύνταγμα στις 21:28 και αντίστροφα στις 21:30.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oasa.gr καθώς και για τα μέσα σταθερής τροχιάς στην ιστοσελίδα της ΣΤΑ.ΣΥ www.stasy.gr.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Tροποποιήσεις στα μέσα μεταφοράς – Τα τελευταία δρομολόγια"

Η Τουρκία εκτόξευσε τον πρώτο «κατασκοπευτικό» δορυφόρο της

Η Τουρκία εκτόξευσε σήμερα Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου με επιτυχία στο διάστημα τον πρώτο της δορυφόρο παρατήρησης υψηλής ανάλυσης IMECE.

Σύμφωνα με το Anadolu, o τουρκικής κατασκευής δορυφόρος εκτοξεύτηκε νωρίς το Σάββατο από τη διαστημική βάση Vandenberg στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο IMECE μεταφέρθηκε στο διάστημα και τέθηκε σε τροχιά με πύραυλο Falcon 9 της εταιρεία SpaceX, μετά από δύο αναβολές λόγω καιρού.

Η εκτόξευση του δορυφόρου σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Τουρκία θα διαθέτει ηλεκτρο-οπτική δορυφορική κάμερα με ανάλυση υπόμετρου σε τροχιά. Ο δορυφόρος θα μπορεί να τραβάει φωτογραφίες από οποιαδήποτε μέρος του πλανήτη, αναφέρει το πρακτορείο.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Τουρκία εκτόξευσε τον πρώτο «κατασκοπευτικό» δορυφόρο της"

Χάος στο Σουδάν: Αναφορές για νεκρούς από τις σφοδρές συγκρούσεις – Διεθνής ανησυχία

Τουλάχιστον τρεις άμαχοι είναι νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) στο Σουδάν, όπως ανακοίνωσε μία τοπική ιατρική οργάνωση.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) κάλεσαν τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποκλιμακώσουν την πολεμική ένταση, αλλά και να συνεργαστούν για τον τερματισμό της κρίσης μέσω διαλόγου, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, η πρεσβεία των ΗΑΕ στο Χαρτούμ παρακολουθεί «με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στο Σουδάν και έχει επιβεβαιώσει τη θέση των ΗΑΕ για τη σημασία της αποκλιμάκωσης, αλλά και τη συνεργασία για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στην κρίση μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών».

Επίσης, ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε ότι ανησυχεί βαθιά σχετικά με τις αναφορές για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και της κύριας παραστρατιωτικής οργάνωσης των δυνάμεων RSF, ενώ κάλεσε για τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών.

Αναστολή πτήσεων της EgyptAir προς και από το Χαρτούμ για 72 ώρες

Τεταμένο είναι το κλίμα καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται μέσω των διεθνών πρακτορείων, η κρατική αεροπορική εταιρία της Σαουδικής Αραβίας (Saudia) ανακοίνωσε ότι ένα από τα αεροσκάφη της, τύπου Airbus «είχε ένα ατύχημα» στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ στο Σουδάν, πριν από την προγραμματισμένη σημερινή αναχώρησή του για το Ριάντ, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η Saudia ανέφερε επίσης ότι οι πτήσεις της προς και από το Σουδάν έχουν ανασταλεί μέχρι να υπάρξει μία νέα ανακοίνωση.

Η κρατική αεροπορική εταιρία της Αιγύπτου EgyptAir ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις της προς και από το Χαρτούμ για 72 ώρες, μετά το ξέσπασμα των πολεμικών συγκρούσεων στο Σουδάν.

Παράλληλα, ο διοικητής των πανίσχυρων παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) στρατηγός Μοχάμεντ Χάμνταν Νταγκάλο, που είναι ευρύτερα γνωστός ως Χεμεντί, χαρακτήρισε τον αρχηγό του στρατού Αμπντέλ Φατάχ αλ Μπουρχάν ως εγκληματία, κατηγορώντας τον στρατό για τη διενέργεια πραξικοπήματος, σε μία σημερινή ζωντανή τηλεφωνική συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Χάος στο Σουδάν: Αναφορές για νεκρούς από τις σφοδρές συγκρούσεις – Διεθνής ανησυχία
(AP Photo/Marwan Ali)

Νωρίτερα, διεθνή πρακτορεία έκαναν λόγο για μάχες ακόμα και μέσα στο κτήριο της κρατικής τηλεόρασης της χώρας. Σύμφωνα με μία μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα στο Reuters, πυροβολισμοί ακούγονταν στο ευρύτερο περιβάλλον των εγκαταστάσεων της τηλεόρασης.

Όπως έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης του στρατού η Πολεμική Αεροπορία του Σουδάν διεξάγει επιχειρήσεις κατά των επιθέσεων των πανίσχυρων παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF). Πλάνα τηλεοπτικού σταθμού παρουσίασαν ένα μαχητικό αεροσκάφος να πετάει στον ουρανό της πρωτεύουσας Χαρτούμ, χωρίς το Reuters να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα το αναφερόμενο τηλεοπτικό υλικό. Επίσης, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και της RSF στην πρωτεύουσα του Βόρειου Νταρφούρ, Ελ Φάσερ.

Οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) του Σουδάν ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι έχουν τον έλεγχο του προεδρικού μεγάρου, της κατοικίας του αρχηγού του στρατού, στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ Μπουρχάν, αλλά και του διεθνούς αεροδρομίου στο Χαρτούμ. Στην ανακοίνωση οι δυνάμεις RSF ανέφεραν ότι έχουν τον έλεγχο άλλων δύο αεροδρομίων στην πόλη Μερόβε στα βόρεια της χώρας, αλλά και του αεροδρομίου της πόλης Ελ Ομπέιντ που βρίσκεται στο Νότιο Σουδάν.

Ο σουδανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η παραστρατιωτική οργάνωση Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) αποπειράθηκε να επιτεθεί σε διάφορες θέσεις των στρατευμάτων του, ενώ η RSF κατηγόρησε τον στρατό ότι αυτός προκάλεσε τις συγκρούσεις που ξέσπασαν και ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό της το διεθνές αεροδρόμιο του Χαρτούμ και την στρατιωτική βάση στην Μέροβε, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters δήλωσαν ότι σφοδρά πυρά ακούγονταν σήμερα στο Χαρτούμ κοντά στο προεδρικό μέγαρο, στο αρχηγείο του σουδανικού στρατού και το υπουργείο Άμυνας στο κέντρο της σουδανικής πρωτεύουσας.

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στο AFP ότι συγκρούσεις ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα στο Χαρτούμ όταν οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, γνωστού ως “Χεμέντι” και μεγάλου αντιπάλου του ντε φάκτο ηγέτη του Σουδάν και αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, επιτέθηκαν σε βάσεις του στρατού.

Η Μόσχα ανησυχεί για την κλιμάκωση της βίας

Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Σουδάν ανακοίνωσε σήμερα ότι ανησυχεί για την “κλιμάκωση της βίας” στη χώρα, καλώντας για την ανάγκη εκεχειρίας, αλλά και για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η πρεσβεία ανέφερε ότι η ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα Χαρτούμ είναι τεταμένη, αλλά οι Ρώσοι διπλωμάτες είναι ασφαλείς.

Νωρίτερα, οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) του Σουδάν είχαν ανακοινώσει ότι έχουν τον έλεγχο του προεδρικού μεγάρου, της κατοικίας του αρχηγού του στρατού, στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ Μπουρχάν, αλλά και του διεθνούς αεροδρομίου στο Χαρτούμ.

Η πρεσβεία της Βρετανίας συμβουλεύει τους Βρετανούς πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους

H πρεσβεία της Βρετανίας στο Σουδάν συνιστά στους Βρετανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να παραμείνουν στα σπίτια τους, ανακοινώνοντας ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση, μετά την ανακοίνωση των παραστρατιωτικών ότι ελέγχουν το προεδρικό μέγαρο, αλλά και άλλες πόλεις.

“Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στο Χαρτούμ και σε άλλες περιοχές του Σουδάν, όπου έχουν ξεσπάσει πολεμικές συγκρούσεις”, ανέφερε η πρεσβεία στο Twitter.

“Συμβουλεύουμε όλους τους Βρετανούς στο Σουδάν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να παρακολουθούν τις ταξιδιωτικές οδηγίες μας για περισσότερες ενημερώσεις”.

Το Κάιρο ανησυχεί σοβαρά για τις πολεμικές συγκρούσεις, ενώ καλεί για αυτοσυγκράτηση

Η Αίγυπτος εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία της για τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Σουδάν, ενώ καλεί τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, όπως ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών στο Κάιρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP/ertnews

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Χάος στο Σουδάν: Αναφορές για νεκρούς από τις σφοδρές συγκρούσεις – Διεθνής ανησυχία"

Πάσχα 2023: Μαζική έξοδος – 576.914 οχήματα πέρασαν τα διόδια

Σε 576.914 ανήλθαν τα οχήματα που εξήλθαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών κατά το διάστημα από 7 έως 14 Απριλίου, με αφορμή τις εορτές του Πάσχα.

Στο πλαίσιο αυτό, για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών καθώς και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τον υφιστάμενο Στρατηγικό Σχεδιασμό, έχουν διατεθεί στην Αττική, συνολικά 2.000 αστυνομικοί και 550 οχήματα της τροχαίας.

Η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:

  • Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
  • Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
  • Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
  • Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
  • Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
  • Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
  • Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
  • Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάσχα 2023: Μαζική έξοδος – 576.914 οχήματα πέρασαν τα διόδια "

Φινλανδία: «Οχυρώνει» με φράχτη 3 μέτρων τα σύνορά της με τη Ρωσία

Λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ, η Φινλανδία άρχισε την Παρασκευή την κατασκευή του πρώτου τμήματος του φράχτη στα σύνορά της με τη Ρωσία, .

Φοβούμενη «αντίποινα» μετά την είσοδό της στο ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση της Φινλανδίας αποφάσισε πέρυσι να κατασκευάσει το φράχτη, προκειμένου να προφυλαχθεί από τυχόν επανάληψη των γεγονότων στην Πολωνία, τον χειμώνα του 2021, όταν η ΕΕ κατηγόρησε τη Λευκορωσία – σταθερό σύμμαχο της Ρωσίας – ότι δημιούργησε κρίση μεταφέροντας μετανάστες από τη Μέση Ανατολή, δίνοντάς τους βίζα και «σπρώχνοντάς» τους πέρα ​​από τα σύνορα.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει υπάρξει αξιοσημείωτη δραστηριότητα κατά μήκος των συνόρων της Φινλανδίας με τη Ρωσία, τα οποία εκτείνονται συνολικά σε 1.300 χιλιόμετρα.

«Η κατάσταση στα σύνορα Φινλανδίας - Ρωσίας είναι σταθερή αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Ταξίαρχος της Συνοριοφυλακής Jari Tolppanen, καθώς γίνονταν εργασίες στο πρώτο σημείο του κατασκευής το φράχτη, μήκους 3 χιλιομέτρων, περίπου 250 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ελσίνκι.

Κατασκευασμένος από χαλύβδινο πλέγμα, ο φινλανδικός φράκτης έχει προγραμματιστεί να καλύψει περίπου 200 χιλιόμετρα στα πιο «ευαίσθητα» σημεία των συνόρων του μέχρι το τέλος του 2026.

Η Πολωνία και οι Βαλτικές χώρες έχουν ήδη αρχίσει να υψώνουν φράχτες στα σύνορά τους με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Μέχρι τώρα, τα σύνορα Φινλανδίας-Ρωσίας ήταν μια απλή γραμμή στα απέραντα δάση που καλύπτουν την περιοχή, που χαρακτηρίζονται μόνο από έναν χαμηλό συρμάτινο φράχτη που προοριζόταν να σταματήσει τα βοοειδή και άλλα κατοικίδια ζώα αλλά όχι τους ανθρώπους.

Ο νέος φράκτης θα έχει ύψος 3 μέτρα, θα καλύπτεται με σύρμα και θα παρακολουθείται από έναν δρόμο και θα κοστίσει περίπου 380 εκατομμύρια ευρώ. 


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φινλανδία: «Οχυρώνει» με φράχτη 3 μέτρων τα σύνορά της με τη Ρωσία"

Ρέθυμνο: Σύλληψη άνδρα ασφαλείας πασίγνωστου εφοπλιστή – Εκπυρσοκρότησε το όπλο του και τραυμάτισε 42χρονη

Σε τραγωδία λίγο έλειψε να μετατραπεί η επίσκεψη ενός 30χρονου σε σπίτι μιας 43χρονης φίλη του στο Σπήλι στο Ρέθυμνο το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, όταν το πιστόλι που έφερε νομίμως εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε την γυναίκα στην κοιλιακή χώρα.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η γυναίκα δέχτηκε σφαίρα από εννιάρι glock έφερε ο 30χρονος, με αποτέλεσμα η γυναίκα να τραυματιστεί στην κάτω κοιλιακή χώρα, ενώ και ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά στο αριστερό χέρι. Η γυναίκα μάλιστα υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο 30χρονος είναι υπάλληλος εταιρίας φύλαξης και βρίσκεται μεταξύ των ανδρών της προσωπικής ασφάλειας πασίγνωστου εφοπλιστή.

Μάλιστα, ο 30χρονος κατείχε άδεια οπλοφορία, ενώ σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις για βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέθυμνο: Σύλληψη άνδρα ασφαλείας πασίγνωστου εφοπλιστή – Εκπυρσοκρότησε το όπλο του και τραυμάτισε 42χρονη"

Καιρός την Κυριακή του Πάσχα: Με συννεφιά και μπόρες το ψήσιμο του αρνιού – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού την Κυριακή του Πάσχα και έτσι σε πολλές περιοχές οι κάτοικοι θα ψήσουν τον καθιερωμένο οβελία με συννεφιά ενώ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πιθανές καταιγίδες.

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr αύριο, Κυριακή του Πάσχα (16.4.2023) σε όλη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές. Διαστήματα ηλιοφάνειας θα υπάρχουν έως το μεσημέρι κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο.

Από το πρωί βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τη Θεσσαλία καθώς και τα υπόλοιπα τμήματα της Στερεάς και Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα θα εξασθενήσουν σημαντικά στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία.
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σε ό,τι αφορά την Αττική, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, δεν αναμένονται φαινόμενα ενώ στον νόμο Θεσσαλονίκης βροχές θα εκδηλωθούν από το πρωί έως και το απόγευμα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Μeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται ανά τρίωρο από το πρωί έως το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, 16/04.

Ο υετός που αναμένεται ανά τρίωρο από το πρωί έως το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, 16.04:

Νότιοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, έως 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15-18 oC στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο και τους 18-22 oC στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός την Κυριακή του Πάσχα: Με συννεφιά και μπόρες το ψήσιμο του αρνιού – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει"

Εύα Καϊλή: «Δεν γυρνάω στην Ελλάδα αν δεν αποδείξω την αθωότητά μου» – Πρώτη συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση

Αποτίμηση των όσων έζησε από τη στιγμή που έγινε γνωστό το σκάνδαλο Qatargate, τις σκέψεις της μέσα στις φυλακές του Χααρεν όπου κρατήθηκε για τέσσερις μήνες και τις δύσκολες στιγμές περιγράφει στο «Βήμα της Κυριακής» η Εύα Καϊλή η οποία τονίζει πως αν δεν καταφέρει να πείσει για την αθωότητα της δεν θα επιστρέψει ποτέ στην Ελλάδα.

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Δεν θα υποκύψω, αν αποτύχω να πείσω την βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δεν θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρεπόμουν να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του λυκείου μαζί τους. Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να το μεταβολίσω, με συγκλονίζει».

Δεν έκρυψε μάλιστα πως μέσα στην φυλακή σκέφτηκε να βάλει τέλος στην ζωή της. «Είναι αλήθεια μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς. Δείλιασα δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δεν με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα».

Με υποτίμησαν, με προσέβαλαν ως γυναίκα, με απαξίωσαν είπε αλλά θα συνεχίσει τον αγώνα όπως τον χαρακτηρίζει για την αθώωσή της. Μάλιστα οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή σχεδιάζουν να ζητήσουν άρση του κατ` οίκον περιορισμού αλλά και να της αφαιρεθεί το βραχιολάκι, των δυο περιοριστικών όρων δηλαδή που της επιβληθηκαν προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Σημειώνεται ότι η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αποφυλακίστηκε την Μεγάλη Παρασκευή (14/4), καθώς κρίθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους για το σκάνδαλο Qatargate.

Η 44χρονη πολιτικός ήταν η τελευταία από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου διαφθοράς που παρέμενε, εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, στις φυλακές του Χάρεν.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός της δεν βρέθηκαν δακτυλικά της αποτυπώματα στα χρήματα που φαίνεται να πέρασαν από τα χέρια του Αντόνιο Παντσέρι και του Φραντσέσκο Τζόρτζι το διάστημα 2018 – 2022, κυρίως σε μετρητά και προέρχονταν από το Κατάρ, από το Μαρόκο και από την Μαυριτανία.

Η Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία, μεταξύ των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο, που παρέμενε σε φυλακή του Βελγίου. Μετά τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ελεύθερος υπό ηλεκτρονική επιτήρηση αφέθηκε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο θεωρούμενος «εγκέφαλος» του Qatargate που συνεργάστηκε με τις Αρχές,  ενώ ακολούθησε και η αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύα Καϊλή: «Δεν γυρνάω στην Ελλάδα αν δεν αποδείξω την αθωότητά μου» – Πρώτη συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση"

Νόμος πλέον στη Γαλλία η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση

Τον νόμο για την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας, με την οποία αυξάνεται κυρίως το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, υπέγραψε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν υπέγραψε το νομοσχέδιο, το οποίο αποκτά πλέον ισχύ νόμου, μετά την επικύρωση χθες, Παρασκευή, από το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας του κύριου μέτρου της μεταρρύθμισης, δηλαδή αυτού για την αύξηση του ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη από 62 που είναι σήμερα.

Το αμφιλεγόμενο αυτό νομοσχέδιο του Μακρόν υιοθετήθηκε στις 20 Μαρτίου έπειτα από εβδομάδες διαδηλώσεων και άγονων συζητήσεων στην Εθνοσυνέλευση.

Για την υιοθέτησή του χρησιμοποιήθηκε συνταγματικός μηχανισμός που την επέτρεψε χωρίς την ψήφο του κοινοβουλίου. Το αποτέλεσμα ήταν να επιδεινωθούν οι σχέσεις ανάμεσα στον αρχηγό του κράτους και τους κοινωνικούς εταίρους.

Μετά την απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου τα συνδικάτα ζήτησαν από τον πρόεδρο Μακρόν να μην το επικυρώσει, ενώ τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Γαλλία δήλωσαν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα τους εναντίον της μεταρρύθμισης.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Νόμος πλέον στη Γαλλία η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση"

Συναγερμός στον ΑΔΜΗΕ για να αποτραπεί κίνδυνος μπλακ αουτ

Μπορεί όλη η Ελλάδα να ετοιμάζεται να γιορτάσει το Ορθόδοξο Πάσχα, αυτό το τριήμερο, όμως, ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται επί ποδός, για να κρατήσει ασφαλές το Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας της χώρας.

Από σήμερα, Μεγάλο Σάββατο ως και τη Δευτέρα του Πάσχα, το δυναμικό του Διαχειριστή της Μεταφοράς είναι σε εγρήγορση στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας, στο Κρυονέρι. Ο λόγος έχει να κάνει με την ακόμη μεγαλύτερη «βουτιά» της κατανάλωσης ενέργειας κατά τις ημέρες αυτές, πέραν της ήδη μειωμένης ζήτησης, που θα πρέπει να παραμένει διαρκώς ισοσκελισμένη με την παραγωγή εγχώριας ενέργειας, η οποία θα μπει στο Σύστημα, συν το διασυνοριακό εμπόριο.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Euro2day.gr, η αναμενόμενη ζήτηση ηλεκτρισμού λόγω των αργιών θα κυμανθεί μεταξύ 65.000-70.000 MWh ανά ημέρα, όταν συνήθως σε μία τυπική αργία διαμορφώνεται στις 100.000-120.000 MWh την ημέρα. Θα έχουμε, δηλαδή, κάθετη μείωση στην κατανάλωση ρεύματος.

Η έκταση του προβλήματος θα καθορισθεί από τη διείσδυση των ΑΠΕ, που μπαίνουν κατά προτεραιότητα στο Σύστημα. Όσο περισσότερη πράσινη ενέργεια εισέλθει, λόγω καιρικών συνθηκών, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη θα προκύψει για τη διαχείριση του ισοζυγίου παραγωγής και κατανάλωσης, για να μην απειληθεί η ευστάθεια του Συστήματος. Πρόκειται για πρωτόγνωρες και αχαρτογράφητες μέρες, που απαιτούν την ύψιστη προσοχή από την πλευρά του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος έχει ήδη προειδοποιήσει για τις συνθήκες αυτές.

Σε κάθε περίπτωση, ο Διαχειριστής έχει μεριμνήσει, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία του Συστήματος. Πρώτα-πρώτα, θα διατηρήσει στο Σύστημα τις αναγκαίες θερμικές μονάδες (λιγνίτες και φυσικό αέριο) που θα λειτουργούν στο τεχνικό ελάχιστο για να αποδώσουν, εφόσον χρειαστεί, άμεσα εφεδρεία, με την αύξηση της παραγωγής τους. Θα υπάρξουν, αν κριθεί επιβεβλημένο, περικοπές ΑΠΕ, ενώ θα επιστρατευτούν παράλληλα τα υδροηλεκτρικά και η άντληση. Ως έσχατο μέτρο θα σταθμιστεί και η περικοπή εισαγωγών ενέργειας.

«Είμαστε στην ασφαλή πλευρά», διαβεβαιώνει ο ΑΔΜΗΕ, «δεν θα διακινδυνέψει η ευστάθεια του Συστήματος».

Η μεγάλη διείσδυση των ΑΠΕ τα τελευταία δύο χρόνια, σε συνδυασμό με την περιστολή της κατανάλωσης από πέρυσι, προκαλεί πονοκέφαλο στον ΑΔΜΗΕ, καθώς είναι η πρώτη φορά που το εγχώριο Σύστημα Ηλεκτρισμού λειτουργεί με υπερβάλλουσα πράσινη ενέργεια, η οποία δεν είναι πάντα διαθέσιμη και σε μεγάλο βαθμό διεσπαρμένη (κυρίως, τα φωτοβολταϊκά στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ).

Τα πράγματα σαφώς θα ήταν διαφορετικά αν η αγορά είχε πλαισιωθεί με ικανά συστήματα αποθήκευσης, ως αντίβαρο, και αν είχαν προβλεφθεί και ίσχυαν κανόνες μαζί με τα απαραίτητα εργαλεία για τη διαχείριση της όλης κατάστασης.

Μέχρι να συμπληρωθούν, λοιπόν, τα κενά ο ΑΔΜΗΕ θα είναι υποχρεωμένος να περικόπτει σε πρώτη φάση φορτία ΑΠΕ στις μέρες που θα υπάρχει μεγάλη «εισβολή» τους, γιατί συνιστούν μεν παραγωγή και μάλιστα «καθαρή», αλλά θεωρείται μη ασφαλής, λόγω της «στοχαστικότητας» της και επιπλέον προκαλούν εντονότερες διακυμάνσεις στη συχνότητα και υψηλές τάσεις.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στον ΑΔΜΗΕ για να αποτραπεί κίνδυνος μπλακ αουτ"

Εγνατία Οδός: 6 νεκροί σε τροχαίο - ΙΧ με παράνομους μετανάστες μπήκε στο αντίθετο ρεύμα

Τροχαίο σημειώθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, στο ρεύμα προς Αλεξανδρούπολη καθώς σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Σύμφωνα με το evros-news.gr όλα συνέβησαν όταν ένα AUDI A4 που μετέφερε συνοκικά 10 άτομα, παράνομους μετανάστες και τον διακινητή τους, μπήκε από τον κόμβο της Μάκρης στην Εγνατία Οδό προς Κομοτηνή, αλλά στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
 
Νεκρός ο 46χρονος Έλληνας οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου, που κινούνταν κανονικά στο ρεύμα της Εγνατίας Οδού προς την Αλεξανδρούπολη, όταν έπεσε πάνω του το AUDI A4 που κινούναν στο αντίθετο ρεύμα και μετέφερε συνολικά 11 άτομα, διακινητή και λαθρομετανάστες.

Ο Έλληνας οδηγός (γεννηθείς το 1977), είναι από την Αλεξανδρούπολη, εργαζόταν στους Μύλους Ουζουνόπουλου και επέστρεφε από την Κομοτηνή. Κινούταν κανονικά στο δρόμο προς την Αλεξανδρούπολη, όταν το Ι.Χ. που βλέπετε στην φωτογραφία του Evros-news.gr και μετέφερε 10 λαθρομετανάστες και τον οδηγό διακινητή, μπήκε από τον κόβο της Μάκρης στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Οι νεκροί από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Εγνατία Οδό, έφτασαν συνολικά τους 6, αφού ένας ακόμα λαθρομετανάστης υπέκυψε στα τραύματα του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου μεταφέρθηκαν συνολικά 12 άτομα, αρχικά 4 νεκροί και οι υπόλοιποι σοβαρά τραυματίες.

Μάλιστα εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει περισσότερο, αφού από τους υπόλοιπους 6 τραυματίες που επίσης διακομίσθηκαν στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μόνο οι δύο δείχνουν να μην κινδυνεύει η ζωή τους. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, ότι η Πυροσβεστική Αλεξανδρούπολης που μετέβη στο σημείο όταν ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία, έανε αρκετή ώρα να απεγκλωβίσει νεκρούς κα τραυματίες από τα δύο οχήματα που είχαν παραμορφωθεί από την σφοδρή μετωπική σύγκρουση.

Εμβόλισε και περιπολικό πριν το πολύνεκρο τροχαίο, ο οδηγός-διακινητής – Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας που εκδόθηκε πριν από λίγο, επβεβαιώnει όσα ανέφερε το Evros-news.gr στα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ του, για τους 6 νεκρούς, ανάμεσα τους αι ένας 46χρονος Έλληνας από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος επέστρεφε από την Κομοτηνή κινούμενος κανομικά στο ρεύμα προς Αλεξανδρούπολη. Όμως το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο με τον οδηγό-διακινητή και 10 λαθρομετανάστες μπήκε  στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού στον κόμβο της Μάκρης και συγκρούστηκε μετωπικά μαζί του. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

Σήμερα (15-4-2023) πρωινές ώρες, εντός του οικισμού Μάκρης Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως, ο οδηγός αυτού δεν συμμορφώθηκε.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει τον έλεγχο εμβόλισε το περιπολικό, ενώ ακολούθως συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα.

Στη συνέχεια το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα της  Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης  – Κομοτηνήςκαι να έχει προσκρούσει μετωπικά με έτερο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 46χρονος ημεδαπός.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Αλεξανδρούπολη: Τέσσερις νεκροί και 7 βαριά τραυματίες απ΄ το τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Από το ατύχημα τραυματίσθηκαν θανάσιμα ο 46χρονος ημεδαπός οδηγός του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου καιο αλλοδαπός οδηγός του έτερου οχήματος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, από τους οποίουςυπήρξε θανάσιμος τραυματισμόςτων τεσσάρωνκαι τραυματισμός των υπολοίπων έξι.

Άπαντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

evros-news

Διαβάστε Περισσότερα » "Εγνατία Οδός: 6 νεκροί σε τροχαίο - ΙΧ με παράνομους μετανάστες μπήκε στο αντίθετο ρεύμα "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news