facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

YΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει σχέδιο παρέμβασης στο φόρο μεταβίβασης ακινήτων

Σε συνέχεια σημερινού δημοσιεύματος σε κυριακάτικο φύλλο για επικείμενη αύξηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων, από το γραφείο υφυπουργού Οικονομικών επισημαίνονται τα εξής:

α) Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο παρέμβασης στο φόρο μεταβίβασης ακινήτων από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών και της αρμόδιας υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου.

β) Ομοίως, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο παρέμβασης στους συντελεστές εμπορικότητας των ακινήτων.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "YΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει σχέδιο παρέμβασης στο φόρο μεταβίβασης ακινήτων"

Ο Μαδούρο προειδοποιεί για το ενδεχόμενο εμφύλιου πολέμου

Ώρες πριν από την εκπνοή του τελεσιγράφου προκειμένου ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο να προκηρύξει προεδρικές εκλογές, ο ίδιος έκανε νύξη για το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου πολέμου, σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιοι είναι οι κίνδυνοι να εκτυλιχθεί ένα τέτοιο σενάριο, είπε ο Βενεζουελάνος πρόεδρος στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta, σε μια συνέντευξη που θα προβληθεί απόψε.

Αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε δημοσιεύτηκαν στις έντυπες εκδόσεις ισπανικών ΜΜΕ, νωρίτερα σήμερα.

«Τα πάντα εξαρτώνται από τον βαθμό της παράνοιας και της επιθετικότητας των βόρειων ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ) και των δυτικών συμμάχων τους» σημείωσε ο Νικολάς Μαδούρο.

Το τελεσίγραφο των 8 ημερών που δόθηκε στον Μαδούρο προκειμένου να προκηρύξει εκλογές εκπνέει σήμερα και οκτώ ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν ότι θα αναγνωρίσουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας. Η Αυστρία έγινε σήμερα η όγδοη χώρα της ΕΕ, μαζί με τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Ο ίδιος απέρριψε το τελεσίγραφο αποκαλώντας το «θράσος», διαβεβαιώνοντας τους υποστηρικτές του, σε μια διαδήλωση χθες, ότι «Είμαι ο πραγματικός πρόεδρος της Βενεζουέλας».

Στη συνέντευξη στo La Sexta, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ο Βενεζουελάνος πρόεδρος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Απλά ζούμε στη χώρα μας και ζητάμε κανείς να μην επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις. Και προετοιμαζόμαστε προκειμένου να υπερασπιστούμε τη χώρα μας».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι πολίτες στα εργοστάσια, στα πανεπιστήμια και σε άλλους τομείς προετοιμάζονται για μάχη.

Ο δημοσιογράφος Ζόρδι Έβολε, ένας από τους πλέον διακεκριμένους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους, απάντησε: «Φοβάμαι από αυτό που λέτε, κύριε Μαδούρο».

«Αλήθεια; Δεν με φοβίζει» απαντά ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Απαντώντας στο ευρωπαϊκό τελεσίγραφο για τις εκλογές, ο Νικολάς Μαδούρο σημείωσε: «Δεν αποδεχόμαστε κανένα τελεσίγραφο από κανέναν».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μαδούρο προειδοποιεί για το ενδεχόμενο εμφύλιου πολέμου"

Οι γιατροί προειδοποιούν: Ανέτοιμο το ΕΣΥ για την επιδημία της γρίπης

Ελλείψεις κλινών στις ΜΕΘ παρουσιάζει το ΕΣΥ, προειδοποιούν οι γιατροί, την ώρα που αναμένεται η κορύφωση της επιδημίας της γρίπης στην Ελλάδα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει ότι έχει διαχρονικά καταγγείλει την εγκληματική ολιγωρία της πολιτείας, να στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω της έξαρσης της γρίπης, η λίστα αναμονής, για εισαγωγή σε ΜΕΘ, ξεπέρασε τους 60 ασθενείς, από τους οποίους βρίσκουν κρεβάτι καθημερινά λιγότεροι από πέντε.

Το πρόβλημα πρόκειται να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, το επόμενο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο, αναμένεται κορύφωση της επιδημίας της γρίπης. Ο ΙΣΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του, με δεδομένο ότι το Υπουργείο Υγείας, δεν μερίμνησε να ανοίξουν τα 150 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.

Σχολιάζοντας το θέμα ,ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει τα εξής:

«Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά ,η αναμενόμενη επιδημία της γρίπης, βρίσκει ανέτοιμο το υγειονομικό σύστημα της χώρα μας. Η ανεπαρκέστατη διαχείριση της επιδημίας είχε αποτέλεσμα, η Ελλάδα να κατέχει τα τελευταία χρόνια ,θλιβερό ρεκόρ ,στον αριθμό των θανάτων από τη νόσο. Ζητούμε να στελεχωθούν άμεσα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια ,μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να μη κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι γιατροί προειδοποιούν: Ανέτοιμο το ΕΣΥ για την επιδημία της γρίπης"

Καιρός: Έρχεται αφρικανική σκόνη - Με 19 βαθμούς αύριο, επικίνδυνες καταιγίδες την Τρίτη

Αυξημένες κατά τόπους -μεταξύ άλλων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη- θα είναι τη Δευτέρα οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα σε πολλές περιοχές, κυρίως κατά τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές γι' αυτή την εποχή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA).

Παράλληλα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, στην Εύβοια και στο Βόρειο Ιόνιο, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από μηδέν έως 12 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 16, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 17 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 18, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Νότιο Αιγαίοι οι άνεμοι θα επικρατήσουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5 έως 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι τοπικά το βράδυ σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι σε πολλές περιοχές σταδιακά θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα, κυρίως μετά το μεσημέρι. Παράλληλα, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, ενώ αυξημένες θα είναι τις πρωινές ώρες οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και η ορατότητα θα είναι κατά περιόδους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.

Καλλιάνος: Καταιγίδες από την Τρίτη

Από την Τρίτη και στη συνέχεια (και μέχρι την Πέμπτη τουλάχιστον) ο καιρός θα καταστεί άστατος για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι ότι η έναρξη της κακοκαιρίας (το απόγευμα της Τρίτης) θα γίνει ξαφνικά και με επικίνδυνες καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από το απόγευμα της Τρίτης θα ξεκινήσει να βρέχει αρχικά στη νότια Ελλάδα και γρήγορα (μέχρι το πρωινό της Τετάρτης) τα φαινόμενα να έχουν επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και ενδεχομένως στην Εύβοια και σε τμήματα της Θεσσαλίας οι καταιγίδες θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα.

Από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι και το πρωί της Τετάρτης θα υπάρξουν ορισμένα διαμερίσματα της χώρας που θα χτυπηθούν πολύ ισχυρά από τις καταιγίδες και αναμένεται να σημειωθούν τεράστιες ποσότητες νερού. Τα τμήματα αυτά είναι :

- Νότιο Ιόνιο
- Πελοπόννησος
- Στερεά Ελλάδα
- Αττική και Εύβοια
- Θεσσαλία

Παράλληλα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο από το βράδυ της Τρίτης έως και το ξημέρωμα της Τετάρτης καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν και την Αττική.

Στη συνέχεια, μετά το πρωινό της Τετάρτης, η κακοκαιρία πλέον θα έχει ήπια μορφή και έτσι οι βροχοπτώσεις που θα επηρεάζουν κατά διαστήματα τις περισσότερες περιοχές της χώρας έως και την Πέμπτη δεν φαίνεται ότι θα προβληματίσουν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έρχεται αφρικανική σκόνη - Με 19 βαθμούς αύριο, επικίνδυνες καταιγίδες την Τρίτη"

Κουρτς: Θα αναγνωρίσουμε τον Γκουαϊδό αν ο Μαδούρο δεν προκηρύξει εκλογές

Η Αυστρία θα αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο αν ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο δεν ανταποκριθεί στην έκκληση της ΕΕ για τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Χθες ο πρόεδρος Μαδούρο πρότεινε πρόωρες βουλευτικές εκλογές επιχειρώντας έτσι να ενισχύσει την καταρρέουσα εξουσία του έπειτα και από την αυτομόληση ανώτερου στρατηγού στην αντιπολίτευση και τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησής του.

Νωρίτερα σήμερα ανάλογες δηλώσεις έκανε και η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Ναταλί Λουαζό, η οποία χαρακτήρισε «φάρσα» την πρόταση του Μαδούρο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μόλις είχα μια πολύ καλή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό», έγραψε ο Κουρτς στο Twitter. "Έχει την πλήρη στήριξή μας για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη Βενεζουέλα. Οι Βενεζουελάνοι έχουν υποφέρει υπερβολικά πολύ καιρό από κακοδιαχείριση και από την περιφρόνηση του κράτους δικαίου υπό τον Μαδούρο», σημείωσε.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουρτς: Θα αναγνωρίσουμε τον Γκουαϊδό αν ο Μαδούρο δεν προκηρύξει εκλογές "

Πολάκης: Άγριο κράξιμο για το τσιγάρο στο… ζεϊμπέκικο! video

Ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε στο κέντρο «Γραμμές», όπου εμφανίζεται ο Σταμάτης Κραουνάκης και μάλιστα την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος αναπληρωτής υπουργός υγείας, με δύο αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
«Στο Σταμάτη Κραουνάκη στις «Γραμμές» ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με αδελφική παρέα συναδελφοξαδερφοσυντροφοκουμπαρων», έγραψε ο υπουργός στην πρώτη του ανάρτηση, με το βίντεο να δείχνει τον Σταμάτη Κραουνάκη να ερμηνεύει το «Αυτή η νύχτα μένει«.
Η δεύτερη ανάρτηση, όμως, ήταν… όλα τα λεφτά.
Δείχνει τον ίδιο τον κ. Πολάκη να χορεύει ζεϊμπέκικο, έχοντας τσιγάρο στο στόμα και κάνοντας… διάφορες φιγούρες, πάντα με φόντο τον Σταμάτη Κραουνάκη.
Το τραγούδι ήταν το «βρέχει φωτιά στην στράτα μου» και το σχόλιο της ανάρτησης το εξής: «Ετςι για να σκάσουν οι εχθροί μας!!!!«.

Το «κράξιμο» για το τσιγάρο

Αυτό ακριβώς, δηλαδή το… τσιγάρο στο στόμα, ήταν και η αφορμή για σχόλια με σκληρή κριτική που μπορεί κανείς να διαβάσει κάτω από τις αναρτήσεις του υπουργού.
Η κριτική έχει να κάνει με το ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της χώρας καπνίζει μέσα σε κλειστό χώρο, κάτι που απαγορεύεται. Και τα σχόλια στο Facebook δεν «στέκονται» μόνο στο… ηθικό του ζητήματος.
Αλλά και στο ότι υπάρχουν μικρές επιχειρήσεις οι οποίες κατά καιρούς καλούνται να πληρώσουν δυσβάσταχτα και «τσουχτερά» πρόστιμα επειδή θαμώνες καπνίζουν σε κλειστούς χώρους, την ώρα που ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας… καπνίζει ανενόχλητος μέσα σε έναν τέτοιο χώρο.
Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που τον υπερασπίζονται, τονίζοντας πως το ζεϊμπέκικο χορεύεται με… τσιγάρο, όχι με πορτοκαλάδα…
Δείτε μερικά από τα σχόλια που έγιναν κάτω από τις αναρτήσεις που έκανε ο Παύλος Πολάκης
Πολάκης
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολάκης: Άγριο κράξιμο για το τσιγάρο στο… ζεϊμπέκικο! video"

Σάλος στη Σουηδία: Αστυνομικοί έβγαλαν με τη βία έγκυο γυναίκα από το μετρό

Δύο ξεχωριστές έρευνες διέταξε η σουηδική αστυνομία, μετά από τον σάλο που προκάλεσε το βίντεο που δείχνει άνδρες φύλαξης να απομακρύνουν βίαια από ένα βαγόνι μετρό μία έγκυο γυναίκα και να την πετούν στο παγκάκι, ενώ πίσω της έκλαιγε ένα κοριτσάκι, που είναι η κόρη της.

Το βίντεο από το μετρό της Στοκχόλμης έγινε viral και συζητείται παντού, ενώ γίνεται λόγος και για ρατσιστική συμπεριφορά, καθώς η γυναίκα ήταν μαύρη.

Το κρατικό ραδιόφωνο της Σουηδίας ανέφερε ότι η αστυνομία της Στοκχόλμης διεξάγει έρευνα για το περιστατικό στον σταθμό Hötorget που έγινε την Πέμπτη το βράδυ, με το ερώτημα της κακομεταχείρισης και της επίθεσης από τους φρουρούς, αλλά και ως περιστατικό «βίαιης αντίστασης» από τη γυναίκα.

Οι δύο φρουροί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, εν αναμονή μιας τρίτης έρευνας από τη διαχειρίστρια εταιρεία του μετρό. «Υπάρχουν πολλά βίντεο από κινητά τηλέφωνα που δημοσιεύτηκαν», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό SVT. «Προφανώς, από το περιστατικό φαίνεται ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την κατάσταση, από την αρχή μέχρι το τέλος».

Το βίντεο κυκλοφόρησε με μεγάλη ταχύτητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς να σχολιάζουν ότι οι φρουροί αδικαιολόγητα στοχοποίησαν μια μαύρη γυναίκα και εξέφρασαν σοκ με το γεγονός ότι η κόρη της αφέθηκε να κλαίει, ενώ πετούσαν τη μητέρα της στο παγκάκι.

«Αυτό δεν θα έπρεπε να εκπλήττει κανέναν, ακόμη κι αν το θύμα είναι έγκυος», δήλωσε η συγγραφέας και ακτιβίστρια Lovette Jallow, λέγοντας ότι οι Σουηδοί με αφρικανική καταγωγή στοχοποιούνται φυλετικά και γίνονται θύματα κακομεταχείρισης. «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε ότι το παιδί είναι καλά», πρόσθεσε.

Διαφορετικές εκδοχές από τη γυναίκα και την εταιρεία διαχείρισης του μετρό

Σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης του μετρό, SL, οι φρουροί έπιασαν τη γυναίκα χωρίς εισιτήριο και της έβαλαν πρόστιμο, που αρνήθηκε να πληρώσει. Όταν της ζήτησαν να φύγει από το μετρό «αυτή ξεκίνησε να ουρλιάζει και να αντιστέκεται», αναφέρει η εταιρεία προσθέτοντας ότι οι φρουροί είναι εξουσιοδοτημένοι «να διώχνουν ή να συλλαμβάνουν άτομα που ενοχλούν τους υπόλοιπους».

Η γυναίκα όπως και άλλοι μάρτυρες ανέφεραν στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης ότι οι φρουροί της φέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο όταν τους είπε ότι είχε μεν έγκυρο εισιτήριο αλλά δεν μπορούσε να το βρει και παρότι τους εξηγούσε ότι δεν μπορούσε να βγει από το τρένο, επειδή ένιωθε κουρασμένη και πονούσε.

Όπως είπε η ίδια, βρήκε αργότερα το εισιτήριο, λέγοντας ότι έκτοτε έκανε δύο επισκέψεις στο νοσοκομείο για να ελέγξει την πορεία της εγκυμοσύνης της, καθώς είναι στον όγδοο μήνα. «Είναι φοβερό, νιώθω τόσο άσχημα», είπε.

Εκπρόσωπος της εταιρείας φρούρησης δήλωσε ότι η πρακτική του να τίθενται οι φρουροί σε διαθεσιμότητα όταν υπάρχει έρευνα είναι συνηθισμένη, ωστόσο δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω την υπόθεση.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σάλος στη Σουηδία: Αστυνομικοί έβγαλαν με τη βία έγκυο γυναίκα από το μετρό"

Η επίθεση του Ρουβίκωνα στην ιταλική πρεσβεία (φωτο-βίντεο)

Βίντεο από την επίθεση στην Ιταλική πρεσβεία το απόγευμα της Κυριακής (03.02.2019) ανήρτησε ο Ρουβίκωνας.
Ο Ρουβίκωνας πέταξε κόκκινες μπογιές στο προαύλιο της Ιταλικής πρεσβείας, με την αστυνομία να προχωρά συνολικά σε 14 προσαγωγές.
Στο βίντεο φαίνονται τα μέλη της αναρχικής ομάδας να πραγματοποιούν «καταδρομική» έφοδο. Συγκεκριμένα έτρεξαν γρήγορα προς την πρεσβεία, άλλα μέλη πήδηξαν τα κάγκελα και μπήκαν μέσα και άλλοι πέταξαν μπογιές και «τρικάκια» απ’ έξω.
Οι 14 προσαχθέντες είναι 6 Έλληνες, 4 Κύπριοι και 4 αλλοδαποί οι οποίοι εξετάζονται στην κρατική ασφάλεια για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με την ενέργεια. 
Εικόνες από το σημείο
Το κείμενο που ανήρτησε ο Ρουβίκωνας στο indymedia.org
«Η άνοδος της ακροδεξιάς σε όλο τον κόσμο δείχνει να είναι μια πραγματική και επικίνδυνη για τις κοινωνικές βάσεις συνθήκη. Πράγματι σε μια σειρά ισχυρά κράτη, κάποια από αυτά περιφερειακές υπερδυνάμεις την εξουσία καταλαμβάνουν κόμματα και πολιτικοί που εκπροσωπούν έναν μεταμοντέρνο (και για την ώρα light) φασισμό. Ουγγαρία, Πολωνία, Αυστρία, Ινδία, Βραζιλία, Φιλιππίνες κι ο κατάλογος μεγαλώνει. Μια από τις ποιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η Ιταλία.
Αυτό που συνέβη εκεί είναι ίσως το μοντέλο για την ακροδεξιά πλημμυρίδα στην Ευρώπη. Το πρώτο που πρέπει να αντιληφθούμε είναι η πολιτική και προπαγανδιστική παρακμή της αστικής δημοκρατίας ως μέσο κοινωνικού ελέγχου και καναλιζαρίσματος της βάσης στις βολικές για το κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας κατευθύνσεις. Ο δημοκρατικός μύθος του ελέγχου της εξουσίας από τους ψηφοφόρους έχει καταρρεύσει. Η περίοδος της κρίσης ανέδειξε την αδυναμία του πολιτικού συστήματος αντιπροσώπευσης να αντιπαλέψει την επιβολή των προαποφασισμένων επιλογών της ντόπιας και διεθνούς κυριαρχίας.
Η ψήφος έχει χάσει οριστικά το κύρος της ως εργαλείο των πολλών, είναι οριακά στα πλαίσια της επιλογής μικρότερου κακού και μάλισταμε όρους marketing πολιτικών προϊόντων. Αυτή η συνθήκη βρέθηκε να υφίσταται σε μια περίοδο κρίσης και προλεταριοποίησης. Οι κοινωνικές βάσεις, τα εργατικά και μικροαστικά στρώματα μόλις είδαν τις αναθέσεις τους (που κάποιες απο αυτές όπως στην μνημονιακή Ελλάδα συνδυάστηκαν με κοινωνικούς αγώνες) σε καθεστωτικά αριστερά σχήματα (όπως ο Σύριζα) να εξευτελίζονται. Το χάος αυτό αποτελεί το υπόστρωμα για την ανάθεση από μαζικοποιημένους και άβουλους ψηφοφόρους σε ακροδεξιές συσκευασίες.
Η αλήθεια είναι ότι ο μανιχαϊσμός τους (φταίνε οι ξένοι, νόμος και τάξη, επιστροφή στην θαλπωρή εθνικών/θρησκευτικών παραδόσεων) είναι πολύ θελκτικός σε αυτό το υποκείμενο. Δεν του ζητάει τίποτα άλλο από το να κάτσει στην άκρη ενώ η πατρική εξουσία θα τσακίζει τους πλέον αδύναμους καθησυχάζοντας έτσι το φόβο του ότι είναι ο επόμενος στην λίστα. Σε αυτό να προσθέσουμε ότι η πείρα έχει δείξει ότι οι ακροδεξιές ηγεσίες αποδεικνύονται πολύ πιο αποφασιστικές και μάχιμες από τα ανέκδοτα της καθεστωτικής αριστεράς τύπου Σύριζα, Ποδέμος κλπ. Και είναι λογικό. Ο ακροδεξιός λόγος έχει πολύ λιγότερες αντιφάσεις όταν λειτουργεί συστημικά, όταν οι αλλαγές γίνονται από τα πάνω σε αντίθεση με την αριστερά που αρέσκεται σε εξωσυστημικές πομφόλυγες, απραγματοποίητες χωρίς πλατιά λαϊκή συμμετοχή. Για να το πούμε απλά, με την βάση σε ρόλο χειροκροτητή, ευκολότερα «σκίζει μνημόνια» ένας «Σαλβίνι» παρά ένας «Τσίπρας».
Φυσικά πίσω από την ακροδεξιά, αυτή την για την ώρα light και δημοκρατική ακροδεξιά, υπάρχουν πτέρυγες των εθνικών αστικών τάξεων και των πολιτικών ελίτ που επιθυμούν να αντιπαλέψουν το μπλοκ συμφερόντων άλλων καπιταλιστικών/πολιτικών μπλοκ που είναι προσανατολισμένα στην τάξη πραγμάτων της παγκοσμιοποίησης. Αυτό είναι μια από τις συνέπειες του πολυπολικού κόσμου στον οποίον πλέον ζούμε και θα πρέπει να την λαμβάνουμε υπόψη ακόμα και για μικρότερες δυνάμεις στον χάρτη όπως η Ελλάδα, γιατί είναι ένας παράγοντας που θα οξυνθεί τα επόμενα χρόνια και θα λειτουργήσει σαν διαχρονικός τροφοδότης ακόμα και του original φασισμού που καιροφυλακτεί.
Για να δούμε την φύση της ακροδεξιάς πλημμυρίδας αρκεί μια λίστα με το τι έκανε ο Σαλβίνι στην Ιταλία τον τελευταίο καιρό. Χιλιάδες μετανάστες, άντρες, γυναίκες και παιδιά καταλήγουν είτε στον πάτο της μεσογείου είτε περιπλανιούνται στην θάλασσα μέχρι να φιλοτιμηθεί κάποια άλλη χώρα να τους σώσει την ζωή. Οργάνωσε μια εξαιρετικά επιτυχημένη επικοινωνιακή φούσκα αντίθεσης με την ΕΕ προσανατολισμένης στην εθνική κυριαρχία για να καταλήξει στις προσυμφωνημένες με την ΕΕ επιλογές. Στηρίζει και καλύπτει ανοιχτά τον εξωθεσμικό φασισμό και τις οργανώσεις του όπως αυτές των ναζιστών της casapound. Στέκεται ενάντια σε κάθε περιβαλλοντική προστασία και στηρίζει ανοιχτά κάθε περιβαλλοντικά βρώμικη μπίζνα όπως αυτές των ορυκτών καυσίμων. Διατηρεί ένα επικοινωνιακό προφίλ τηλεοπτικού σταρ πρωινάδικων πουλώντας την προσωπική του ζωή και εμπλεκόμενος διαρκώς σε κατασκευασμένα σκάνδαλα για να διατηρεί την εικόνα του στον αφρό. Καταργεί αντιρατσιστικούς νόμους και συνταυτίζεται με τον γηπεδικό φασισμό. Υποστηρίζει ανοιχτά συνωμοσιολογικές θεωρίες όπως αυτή του «αντιεμβολιαστικού κινήματος» που ήδη έχει πολλαπλασιάσει τους θανάτους κυρίως παιδιών σε όλη την Ευρώπη. Απειλεί, κατά το πρότυπο Ερντογάν, όποιον εκφράζεται υπέρ αντισυστημικών ενεργειών στο Ιντερνέτ. Προαναγγέλλειμαζική ρατσιστική καταγραφή των Ρομά και άλλων μειονοτήτων στην Ιταλία. Επαναφέρει τις κατασταλτικές στοχεύσεις του Ιταλικού κράτους τις δεκαετίας του 70 αρχίζοντας κυνήγι μαγισσών σε όλο τον κόσμο για καταζητούμενους απο το μαζικό κίνημα εκείνης της δεκαετίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απαγωγή στην Βολιβία του αγωνιστή Τσέζαρε Μπατίστι που επι 26 χρόνια ζούσε με πολιτικό άσυλο στην Βραζιλία κατόπιν συνεννόησης του με τον νεοκλεγέντα φασίστα πρόεδρο της Βραζιλίας Μπολσονάρο (αλλά και με τον αριστερό αστέρα Εβο Μοράλες της Βολιβίας).
Το τελευταίο του κατόρθωμα είναι η άσκηση διώξεων για πολυετείς φυλακίσεις σε αγωνιστές που πολέμησαν στην Συρία στο πλευρό των κούρδων ενάντια στο Ισλαμικό κράτος. Αντιφατικό θα έλεγε κανείς αν πάρει σοβαρά την αντι-ισλαμική ρητορική των φασιστών, την αντικατάσταση των εβραίων με τους μουσουλμάνους στην θέση του μεγάλου παγκόσμιου φόβου. Κι όμως. Όποιος καταλαβαίνει τον φασισμό γνωρίζει πως όλο αυτό είναι μια επίφαση. Ο εξωτερικός εχθρός δαιμονοποιείται για να κατασταλεί ο εσωτερικός. Πολύ περισσότερα χωρίζουν τον κάθε Σαλβίνι με τους επαναστάτες που από όλο τον κόσμο πήγαν στην Συρία να ρισκάρουν την ζωή τους στο όνομα του διεθνισμού και της ελευθερίας, από ότι τον χωρίζουν με το φονταμενταλιστικό σκοτάδι του κάθε Ισλαμικού κράτους. Φασίστες και Τζιχαντιστές μοιράζονται πολλά κοινά και λίγες διαφορές. Τελικά οι εχθροί τους είναι κοινοί.
Είμαστε κι εμείς μέρος αυτών των εχθρών τους. Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, καθένας και καθεμιά που αγαπάει την ελευθερία και την ισότητα είναι εχθρός τους όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο. Η σύγχρονη ακροδεξιά διαθέτει πλέον μια δύναμη που της την δίνει η αστικοδημοκρατική ανάθεση και η διάχυτη κοινωνική αγωνιστική αποστράτευση. Η απάντηση σε αυτή δεν μπορεί να δοθείαπό την μήτρα που τους γεννάει. Δεν δίνεται στις εκλογές, δεν δίνεται στο κοινοβούλιο, δεν δίνεται στα τηλεοπτικά πάνελ. Δίνεται στο πεζοδρόμιο, δίνεται με την επαναστατική οργάνωση, στον πολιτικό αγώνα, τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τους χώρους εκπαίδευσης, τα γήπεδα, τους στρατώνες, παντού. Δίνεται με την αδιάκοπη πολεμική με τον λόγο και τις αποφασιστικές πράξεις που ναι, διαταράσσουν την κοινωνική ειρήνη, την ειρήνη του επεκτεινόμενου ακροδεξιού νεκροταφείου.
Ακόμα και οι πιο πιστοί δημοκράτες πρέπει να αναρωτηθούν: θα αρκεστούν σε αυτά που ήδη έχουν οι φασίστες; Θα αφήσουν την εξουσία όσο χαλαρά την πήραν; Θα αφήσουν το αστικοδημοκρατικό πεδίο ως έχει ή θα το νοθεύσουν προς όφελός τους; Τι θα γίνει όταν από την κορυφή αρχίσουν να κινητοποιούν, με τα μέσα που τους δίνει το κράτος τα πιο αντιδραστικά κομμάτια της βάσης; Τι θα γίνει δηλαδή όταν το ρούχο της αστικής νομιμότητας αρχίσει να τους στενεύει; Ο δημοκράτες θα βρεθούν ενώπιων των αυταπατών τους και θα χρειαστεί να κάνουν δύσκολες επιλογές.
Εμείς πάλι που δεν είμαστε δημοκράτες αλλά αναρχικοί αυτές τις επιλογές τις έχουμε κάνει από καιρό. Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, από το Κουρδιστάν ως το Μεξικό, από την Ουκρανία έως την Χιλή. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι-ες στον αγώνα 302 κούρδων απεργών πείνας –με την υγεία πολλών απο αυτών σε οριακή κατάσταση – για την άρση του ειδικού καθεστώτος απομόνωσης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Χτυπάμε τον φασισμό χωρίς τις αυταπάτες της αστικής νομιμότητας ακόμα και στο συμβολικό επίπεδο. Είμαστε εδώ όχι μόνο για να σταματήσουμε αυτό το ακροδεξιό γέννημα αλλά για βάλουμε το χέρι μας ώστε οι κοινωνικές βάσεις να ξεπαστρέψουν μια ώρα αρχίτερα την σκύλα που το γεννάει: το κράτος και το κεφάλαιο.
ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ
Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας»
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Η επίθεση του Ρουβίκωνα στην ιταλική πρεσβεία (φωτο-βίντεο)"

Οι αγρότες απειλούν να κόψουν την Ελλάδα στα δύο -Τους καλεί σε διάλογο η κυβέρνηση

Οι αγρότες στα μπλόκα αγρίεψαν. Ζητούν συνάντηση με την κυβέρνηση και προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με αποκλεισμούς των εθνικών οδών. Θορυβημένη η κυβέρνηση τους καλεί εσπευσμένα σε διάλογο.
Μετά το τελεσίγραφο των αγροτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης απηύθυνε προς τους εκπροσώπους της Επιτροπής των Μπλόκων, κάλεσμα για συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη, στην οποία όπως ανέφερε, θα συμμετάσχει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Με δήλωσή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι «στα πλαίσια του διαρκούς διαλόγου που έχουμε με τους αγρότες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί την Επιτροπή των Μπλόκων την Τετάρτη το μεσημέρι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για συζήτηση επί των αιτημάτων που έχουν τεθεί και δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί» και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι ο διαρκής διάλογος επιλύει τα προβλήματα, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα και μια σειρά αιτημάτων έχει επιλυθεί».
Νέα σύσκεψη αύριο το απόγευμα στο μπλόκο της Νίκαιας
Οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, θα κάνουν νέα σύσκεψη αύριο στις 6 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr στο τραπέζι θα πέσουν δύο προτάσεις. Η μία αφορά τον αποκλεισμό των Τεμπών με αγροτικά αυτοκίνητα ή τρακτέρ. Η δεύτερη είναι να αποκλείσουν τον κόμβο του Πλατυκάμπου με τρακτέρ.
Δεν τους ικανοποιεί η συνάντηση με Αραχωβίτη
Οι αγρότες υποστηρίζουν ότι η Πανελλαδική Σύσκεψη αποφάσισε πως η επίλυση των αιτημάτων τους θα πρέπει να γίνει μετά από ραντεβού με τον πρωθυπουργό ή σημαντικό στέλεχος της κυβέρνησης. Στην συνάντηση αυτή θα πρέπει να συμμετέχει και ομάδα υπουργών. Έτσι διαφαίνεται ότι δεν τους ικανοποιεί η συνάντηση που ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης.
Νωρίτερα, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων πραγματοποίησε πανελλαδική σύσκεψη το πρωί της Κυριακής στη Νίκαια, και ζήτησε συνάντηση με την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα προς τους συναδέλφους τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας - μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι αγρότες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με ενίσχυση των μπλόκων, ενώ σημείωσε ότι οι αγρότες θα προσφύγουν και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το ζήτημα του βάμβακος.
«Αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση με την κυβέρνηση όπου θα θέσουμε το πλαίσιο αιτημάτων μας περιμένοντας συγκεκριμένες απαντήσεις. Ταυτόχρονα με την ενίσχυση των μπλόκων θα πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων γιατί για εμάς είναι ζήτημα επιβίωσης» είπε.
Σημειώνεται πως οι αγρότες το επόμενο διάστημα θα προχωρούν και σε αποκλεισμούς των εθνικών οδών στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν.
Συνάντηση με την κυβέρνηση ζητούν οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των ΜπλόκωνΣυνάντηση με την κυβέρνηση ζητούν οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων
Οι αγρότες το επόμενο διάστημα θα προχωρούν και σε αποκλεισμούς των εθνικών οδών στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισανΟι αγρότες το επόμενο διάστημα θα προχωρούν και σε αποκλεισμούς των εθνικών οδών στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αγρότες απειλούν να κόψουν την Ελλάδα στα δύο -Τους καλεί σε διάλογο η κυβέρνηση "

«Αγνώστου ιδιοκτήτη» η Ακρόπολη στην αρχική καταγραφή της στο Κτηματολόγιο

Ως αγνώστου ιδιοκτήτη κινδύνευσε να καταχωρηθεί το μνημείο της Ακρόπολης. Σύμφωνα με την κοινοπραξία που έχει αναλάβει να προχωρήσει τη δεύτερη φάση της κτηματογράφησης του δήμου Αθηναίων, πριν από λίγες ημέρες προέκυψε το μείζον αυτό ζήτημα.

Οι υπεύθυνοι του έργου ανακάλυψαν το παράδοξο ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν είχε υποβάλλει δήλωση ιδιοκτησίας και έτσι το μνημείο της Ακρόπολης εμφανίζονταν ως αγνώστου ιδιοκτήτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».

Τελικά, το ζήτημα λύθηκε. Κατά την κτηματογράφηση έχουν προκύψει αρκετά παράδοξα όπως η αναντιστοιχία του σχεδίου πόλης του δήμου Αθηναίων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αγνώστου ιδιοκτήτη» η Ακρόπολη στην αρχική καταγραφή της στο Κτηματολόγιο"

Βούτσης: Η επιτροπή κανονισμού δεν θα συζητήσει για την οντότητα των Κ.Ο. -Πώς εξήγησε την παρέμβαση σε Παπαχριστόπουλο

Η συνεδρίαση της επιτροπής κανονισμού της Βουλής, τη Δευτέρα, με θέμα την τροποποίηση διατάξεων, αφορά την ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και όχι αλλαγή στις συνθέσεις και την οντότητα των κοινοβουλευτικών ομάδων, δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

«Αυτό δεν συνιστά αλλαγή του κανονισμού», υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Αθήνα 9,84 όπου έκανε δηλώσεις.
Σε ό,τι αφορά την παρέμβασή του, προκειμένου να παραιτηθεί αργότερα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο κ. Βούτσης την απέδωσε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν έως το τέλος της εβδομάδας για την ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο -όπως είπε- της ευταξίας της σειράς των πραγμάτων στη Βουλή. Ο κ. Βούτσης συμπλήρωσε ότι προσπαθεί να κρατά τον θεσμικό ρόλο του και τα όριά του.

Αναφορικά με τις επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι υποκύπτει σε εκβιασμούς, έκανε λόγο για παροχέτευση διαρροών, ψευδών, εκβιασμών και απειλών, «που όχι μόνο δεν βοηθούν το πολιτικό σύστημα, αλλά αντιθέτως το υπονομεύουν».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής στο πρόσωπό του από τη ΝΔ, σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει και πως οι απαντήσεις που θα δοθούν θα είναι καταλυτικές.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούτσης: Η επιτροπή κανονισμού δεν θα συζητήσει για την οντότητα των Κ.Ο. -Πώς εξήγησε την παρέμβαση σε Παπαχριστόπουλο "

Ιδιοκτήτες αυθαιρέτων καταθέτουν ως «ύποπτοι» για τους 100 νεκρούς στο Μάτι

O φόβος απλώνεται πάνω από το Μάτι, έξι μήνες μετά την τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα. Δεκάδες κάτοικοι, ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων που ωστόσο, όπως τονίζουν, τα έχουν νομιμοποιήσει πληρώνοντας στο Δημόσιο μεγάλα ποσά, κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι για τους θανάτους 100 ανθρώπων.

«Μας κάλεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης να δώσουμε εξηγήσεις. Οι κλήσεις έφτασαν στο τέλος Οκτωβρίου ονομαστικές για τον κάθε “ύποπτο”, ενώ οι καταθέσεις δόθηκαν Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό», λέει κάτοικος στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να δημοσιευτούν τα στοιχεία του. «Σας παρακαλώ, να μην γράψετε το όνομά μου. Υπάρχουν φόβος και ανασφάλεια στο Μάτι».

Σε μια περιοχή που δοκιμάστηκε με τον πιο άγριο τρόπο οι κάτοικοι φοβούνται ακόμα και να μιλήσουν, αφού έπειτα από ανακοίνωση-καταγγελία που έκαναν τα Χριστούγεννα ότι ζουν ξεχασμένοι χωρίς καμία πρόοδο στην αποκατάσταση της περιοχής, η κυβέρνηση τους κατηγόρησε για «εκβιαστικές» πρακτικές.

Στο φόβο ότι πολλοί από αυτούς δεν θα καταφέρουν να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους προστέθηκε και η κλήση να καταθέσουν για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τους στον τραγικό χαμό των 100 ανθρώπων που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν γείτονές τους, ακόμα και συγγενείς τους.

«Παρεμπόδιση διαφυγής»

Μόλις λίγες ημέρες μετά τη φωτιά, το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε στείλει έγγραφο στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών να διερευνήσει τυχόν ευθύνες των ιδιοκτητών αυθαίρετων κτισμάτων. Με το έγγραφο που φέρνει σήμερα στο φως ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, ζητείται να διερευνηθεί αν οι αυθαίρετες κατασκευές εμπόδισαν τη διαφυγή των κατοίκων και των επισκεπτών την ώρα της φωτιάς.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρεται: «Με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στο Μάτι Αττικής και είχε σαν συνέπεια το θάνατο δεκάδων συνανθρώπων μας, έλαβε χώρα πληθώρα δημοσιευμάτων και καταγγελιών περί ύπαρξης μεγάλου αριθμού πολεοδομικών παραβάσεων στην ως άνω περιοχή και ειδικότερα αυθαίρετων κατασκευών, οικιών και περιφράξεων, οι οποίες συνετέλεσαν στην παρεμπόδιση της διαφυγής των κατοίκων της περιοχής και στην επέλευση του δυσμενούς αποτελέσματος του θανάτου μεγάλου αριθμού εξ αυτών. Τονίζεται ότι μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται και 27 άνθρωποι, οι οποίοι, προσπαθώντας να σωθούν από τη φωτιά, εγκλωβίστηκαν και ανευρέθηκαν νεκροί μην ευρίσκοντας δίοδο προς την ακτή».

Στη συνέχεια δίνεται η παραγγελία να διερευνηθούν οι καταγγελίες αυτές. «Κατόπιν τούτων, παραγγέλλουμε κατ’ άρθρον 30 παρ. 1 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας να διενεργήσετε άμεσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελιών αναφορικά με την ύπαρξη των ως άνω πολεοδομικών παραβάσεων και τη διακρίβωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων σε σχέση με αυτές, προβαίνοντας στη συνέχεια στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες».

«Ουδεμία ευθύνη»

Στις ειδοποιήσεις που πήραν οι κάτοικοι στο τέλος Οκτωβρίου και στις αρχές Νοεμβρίου από την Αστυνομία αναφέρεται ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να καταθέσει ανωμοτί, δηλαδή χωρίς όρκο.

«Καλούμε τον… κάτοικο του Δήμου Μαραθώνα όπως εμφανιστεί στο κατάστημα Α.Τ. Παλλήνης… για να εξεταστεί ανωμοτί… στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται…», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Ευθύνες μπορεί να προκύπτουν για τις κατασκευές στο οικόπεδο όπου κάηκαν οι άνθρωποι προσπαθώντας να διαφύγουν. Ομως, κληθήκαμε να καταθέσουμε και ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται σε άλλα σημεία, συνολικά περισσότεροι από 100. Το παράλογο είναι ότι τα δικά μας σπίτια όχι μόνο δεν εμπόδισαν τη διαφυγή των κατοίκων αλλά πολλοί ήρθαν σ’ εμάς τις στιγμές του πανικού, μας ζητούσαν νερό αλλά και τηλέφωνο να καλέσουν τους δικούς τους ανθρώπους με τους οποίους είχαν χαθεί», λέει ένας από τους παραλήπτες των κλήσεων για κατάθεση.

Η οργή ξεχειλίζει για τους ιδιοκτήτες των κτισμάτων αυτών, που τονίζουν ότι δεν είναι αυθαίρετα και ότι καταβάλλουν κανονικά τους φόρους προς το κράτος.

«Όταν κλήθηκα από την Αστυνομία, κατέθεσα υπόμνημα με το οποίο εξηγώ ότι ουδεμία ευθύνη φέρω για τους ανθρώπους που χάθηκαν, αφού το σπίτι μου δεν παρεμπόδισε κανέναν να διαφύγει. Παράλληλα προσκόμισα όλα τα συμβόλαια και τα έγγραφα της νομιμοποίησης του σπιτιού για να αποδείξω ότι δεν αυθαίρετο. Στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης περίμεναν δεκάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στην ουρά για να δώσουν εξηγήσεις. Οι αστυνομικοί ήταν ευγενέστατοι και μας ζήτησαν δέκα φορές συγγνώμη γι’ αυτό που περνάμε», αναφέρει ένας κάτοικος.

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιδιοκτήτες αυθαιρέτων καταθέτουν ως «ύποπτοι» για τους 100 νεκρούς στο Μάτι"

Νέο τσίρκο από την Μεγαλοοικονόμου

Απίστευτοι χαρακτηρισμοί με πρωταγωνίστρια την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου να τσακώνεται... με όλους στο πάνελ του ΣΚΑΙ και στο τέλος να αποχωρεί χαρακτηρίζονται τον Τσίπρα ως «λεβεντιά» και όλους τους άλλους πολιτικούς ως «κουραμπιέδες».

Η συζήτηση νάψε όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τη θέση Λεβέντη που την καλεί να παραδώσει την έδρα της. Η κυρία Μεγαλοοικονόμου δεν θέλησε και ολύ για να «ανάψει» και να αρχίσει να κατηγορεί τον Βασίλη Λεβέντη και τον Μάριο Γεωργιάδη, λέγοντας ότι έχει στη διάθεσή της και ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία φαίνεται πως ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων της έλεγε να μην παραδώσει την έδρα της γιατί τότε αυτή θα πάει στον κ. Καλλιάνο.



Στη συνέχεια ο λογος δόθηκε στον κ.Γρηγοράκο που μιλήσε για κυβέρνηση γκαζόζας για να παρέμβει η κυρία Μεγαλοοικονόμου και να αρχίσει να φωνάζει «Κι εσείς θέατρο είστε! Στην κυρία Φώφη. Μου είχαν κάνει πρόταση και το ΠΑΣΟΚ. Κι εσείς θέατρο είστε και λυπάμαι», ενώ επιτέθηκε και στον Βασίλη Οικονόμου της ΝΔ χαρακτηρίζοντάς τον «γυρολόγο», με τον τελευταίο να απαντά με χαρακτηρισμούς όπως «γραφική», «γελοία» και άλλα κοσμητικά επίθετα.

Η εκπομπή διεκόπη για να ηρεμίσουν τα πνεύματα όμως αυτό δεν ήταν αρκετό και στην επιστροφή η βουλευτής εξακολουθούσε να είναι σε έξαλλη κατάσταση με αποκορύφωμα την αποχώρησή της φωνάζοντας «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι λεβεντιά, όλοι οι άλλοι είναι κουραμπιέδες»!

Πριν αποχωρήσει μαινόμενη η κυρία Μεγαλοοικονόμου είχε δηλώσει πως ουδείς από τον ΣΥΡΙΖΑ της έκανε παρατήρηση ή έστω ένα τηλεφώνημα διότι έσπασε το εμπάρκο στον ΣΚΑΙ. Αν αληθεύει ο ισχυρισμός της είναι προφανές ότι στο Μαξίμου δεν θέλουν να της τραβήξουν το αυτί για την κίνησή της αυτή, αφού η εύθραυστη ισορροπία και πλειοψηφία της κυβέρνησης εξαρτάται και από τη δική της ψήφο. Να θυμίσουμε πως στην πρώτη της εμφάνιση στον τηλεοπτικό σταθμό, είχε πει πως αν τη διαγράψουν από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έσπασε το εμπάρκο θα κάνει δικό της κόμμα.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο τσίρκο από την Μεγαλοοικονόμου"

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με βόμβες μολότοφ στο τουρκικό προξενείο!

Ένταση προκλήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, 03.02.2019, κοντά στο τουρκικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ σημειώθηκε τα ξημερώματα από ομάδα ατόμων κοντά στο τουρκικό προξενείο, στην Θεσσαλονίκη. Τα άτομα αυτά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Προσαγωγές ή συλλήψεις δεν έγιναν.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Επίθεση με βόμβες μολότοφ στο τουρκικό προξενείο!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news