facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο, Πέμπτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

·         Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο, Πέμπτη"

AUKUS: Ανακωχή από Μπάιντεν και Μακρόν – Δεσμεύτηκαν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη

Έξι ημέρες αφότου ξέσπασε η λεγόμενη «κρίση των υποβρυχίων», ο Τζο Μπάιντεν και ο Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσαν σήμερα ότι «δεσμεύονται» να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών τους, με τον Αμερικανό πρόεδρο να αναγνωρίζει ότι «οι ανοιχτές συνομιλίες μεταξύ συμμάχων» θα είχαν βοηθήσει να αποφευχθούν οι εντάσεις.

Στην πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία τους οι δύο πρόεδροι προσπάθησαν να βρουν μια διέξοδο στη σοβαρότερη διπλωματική κρίση μεταξύ των ΗΠΑ και της Γαλλίας, μετά το γαλλικό «όχι» στον πόλεμο του Ιράκ, το 2003.

Σε πρώτη φάση, συμφώνησαν ότι «οι ανοιχτές επαφές μεταξύ συμμάχων» θα «επέτρεπαν να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση». Ο πρόεδρος Μπάιντεν «ενημέρωσε για τη αδιάλειπτη δέσμευσή του σε αυτό το θέμα», προσθέτουν στην κοινή ανακοίνωσή τους, την ώρα που το Παρίσι τον κατηγορούσε ότι συμπεριφέρεται στους συμμάχους του όπως ο Ρεπουμπλικάνος προκάτοχός του, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να συναντηθούν «στα τέλη Οκτωβρίου» στην Ευρώπη. Ο Μπάιντεν θα συμμετάσχει στην G20 στη Ρώμη, στις 30-31 Οκτωβρίου και κατόπιν στην COP-26 στη Γλασκώβη, στις αρχές Νοεμβρίου. Μέχρι τότε θα ξεκινήσουν «μια διαδικασία εκτενών διαβουλεύσεων με στόχο να τεθούν σε εφαρμογή οι προϋποθέσεις που θα εγγυηθούν την εμπιστοσύνη».

Για τον σκοπό αυτόν, ο Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε ότι ο πρεσβευτής της Γαλλίας στις ΗΠΑ, ο έμπειρος διπλωμάτης Φιλίπ Ετιέν θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα και θα συνεργαστεί στενά με τους Αμερικανούς συναδέλφους του.

Το Παρίσι ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή την ανάκληση των πρεσβευτών του από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, μια απόφαση χωρίς προηγούμενο στην ιστορία των διακρατικών σχέσεών τους. Η απόφαση αυτή ελήφθη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανακοίνωση της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ, Αυστραλίας και Βρετανίας που τορπίλισε τη σύμβαση αγοράς γαλλικών υποβρυχίων από την Καμπέρα.

«Τα μηνύματα είναι καλά» αφού αναγνωρίζουν ότι θα έπρεπε «να επικοινωνούν καλύτερα» σχολίασε ο Μπέντζαμιν Χαντάντ, ο διευθυντής του Atlantic Council στην Ευρώπη. «Οι Αμερικανοί κατάλαβαν ότι το σοκ του Παρισιού δεν προήλθε τόσο από το εμπορικό θέμα όσο από τη διάρρηξη της εμπιστοσύνης», πρόσθεσε, σημειώνοντας όμως ότι «με μια συζήτηση δεν ξεπερνιούνται όλα τα προβλήματα από τη μια μέρα στην άλλη».

Ο Μπάιντεν υιοθέτησε έναν πιο διαλλακτικό τόνο, κρίνοντας «απαραίτητο η ευρωπαϊκή άμυνα να είναι πιο ισχυρή» ώστε να συμβάλει στη διατλαντική ασφάλεια και να συμπληρώνει «τον ρόλο του ΝΑΤΟ», σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο ηγετών.

Η κρίση αυτή άνοιξε στη Γαλλία, αλλά και άλλες χώρες της ΕΕ, μια συζήτηση σχετική με τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτονομία όσον αφορά την άμυνα της Ευρώπης. Όπως ορισμένες χώρες, οι στενότεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην Ευρώπη, εξέφρασαν επιφυλάξεις. Για παράδειγμα, η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν είπε ότι δεν καταλαβαίνει «καθόλου» την κριτική σε βάρος της Ουάσινγκτον και υπερασπίστηκε τον «πολύ πιστό» Τζο Μπάιντεν.

Στη Γαλλία, πολλοί υποψήφιοι για την προεδρία της χώρας, από τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν μέχρι τη Μαρίν Λεπέν, ζήτησαν να αναθεωρηθούν οι σχέσεις της Γαλλίας με το ΝΑΤΟ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " AUKUS: Ανακωχή από Μπάιντεν και Μακρόν – Δεσμεύτηκαν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη"

Άντονι Μπλίνκεν: «Να αποσύρει η Τουρκία τα στρατεύματα της από την Λιβύη»

Την ανάγκη να αποχωρήσουν άμεσα οι τουρκικές δυνάμεις από τη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων όλων των ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έγινε κατά τη διάρκεια υπουργικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η Υπουργική Διάσκεψη για την Λιβύη έγινε με τη συμμετοχή των χωρών της Διαδικασίας του Βερολίνου, όμορων Αφρικανικών κρατών και της Ελλάδας και της Ισπανίας, οι οποίες συμμετείχαν ως παρατηρητές. Κατά την τοποθέτηση του, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ υποστήριξε εμφατικά την άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων από την χώρα, μη διστάζοντας να κατονομάσει την Τουρκία.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άντονι Μπλίνκεν: «Να αποσύρει η Τουρκία τα στρατεύματα της από την Λιβύη»"

«Απάντηση» στην Τουρκία με νέα NAVTEX - «Πράσινο» στο Nautical Geo να συνεχίσει τις έρευνες

Ανανέωσε την NAVTEX για έρευνες ανατολικά της Κρήτης του σκάφους Nautical Geo μετά και το διάβημα από το ελληνικό ΥΠΕΞ για την παρενόχλησή του  απο τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Οι Τούρκοι ζήτησαν από τον κυβερνήτη του Nautical Geo να σταματήσει την έρευνα και να αποχωρήσει.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι οι έρευνες διεξάγονταν στην Τουρκική υφαλοκρηπίδα σύμφωνα με τη μονομερή οριοθέτηση από την Τουρκία βάσει του τουρκολιβυκού μνημονίου, το οποίο υπεγράφη μεταξύ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Φαγέζ αλ-Σάρατζ και το οποίο κατατέθηκε με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ τον Μάρτιο του 2020. Την νομιμότητά του έχει αμφισβητήσει επισήμως η Ελλάδα.

Τις τελευταίες ώρες το ερευνητικό έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, προφανώς για προμήθειες, όμως η ναυτική οδηγία από την υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, δίνει την άδεια συνέχισης των ερευνών στην ίδια περιοχή που κινείται όλες αυτές τις μέρες.

Το ερευνητικό πλοίο, σημαίας Μάλτας, μισθωμένο από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ για έρευνα που αφορά τον υποθαλάσσιο αγωγό East Med.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "«Απάντηση» στην Τουρκία με νέα NAVTEX - «Πράσινο» στο Nautical Geo να συνεχίσει τις έρευνες"

Δημοσκόπηση MRB: Ποιος αρχηγός κέρδισε στη ΔΕΘ – Διψήφια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star αποτυπώνει τα νέα δεδομένα ανάμεσα στα κόμματα καθώς και για το ποιος κέρδισε τη μάχη των εντυπώσεων στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 11,2 μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση η διαφορά ήταν 11,9 μονάδες.  

Συγκεκριμένα τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 37,9%

ΣΥΡΙΖΑ 26,7%

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 7,6%

ΚΚΕ 5,3%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,3%

ΜέΡΑ25 3,9%

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 2,0%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,2%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 1,1%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,2%

ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 6,6%

Στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 10,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Όσον αφορά τη παράσταση νίκης (ποιο κόμμα θα νικήσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές) η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά 39,1%.

Ποιος έπεισε περισσότερο στη ΔΕΘ

Στην ερώτηση για το ποιός πολιτικός αρχηγός κέρδισε τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έπεισε περισσότερο τους πολίτες, σε σύγκριση με τον Αλέξης Τσίπρα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB οι προτάσεις του πρωθυπουργού έπεισαν σίγουρα ή μάλλον περισσότερο το 27,1% των πολιτών, έναντι 23,7% του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως «κανένας από τους δύο» απάντησε το 35,9%.

 

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση MRB: Ποιος αρχηγός κέρδισε στη ΔΕΘ – Διψήφια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ"

myAADE: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2021

Αναρτήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης όλα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2021. Οι 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες μπορούν να εισέλθουν στο myAADE και να δουν το ποσό που αντιστοιχεί στον καθένα.

Το συνολικό ποσό που πρέπει να πληρωθεί ανέρχεται σε λίγο πάνω από 2,5 δισ. ευρώ.

Η εξόφληση του Φόρου θα γίνει σε έξι δόσεις. Η πρώτη μπορεί να πληρωθεί μαζί με την δεύτερη στο τέλος Οκτωβρίου, χωρίς καμία επιβάρυνση, ενώ η τελευταία είναι προγραμματισμένη να καταβληθεί στο τέλος Φεβρουαρίου του 2022.

Διαφορές στο εκκαθαριστικό τους θα δουν μόνο εκείνοι που αγόρασαν ή πούλησαν ακίνητο, όπως επίσης και οι ιδιοκτήτες που προχώρησαν στην τακτοποίηση αυθαίρετων επιφανειών. Έτσι, ανάλογα με το αν οι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει μικρότερες ή μεγαλύτερες επιφάνειες, θα δουν το εκκαθαριστικό τους αυξημένο ή μειωμένο.

Υπάρχει βέβαια και μία μεγάλη κατηγορία φορολογουμένων που θα πληρώσουν μειωμένο φόρο ή ακόμη και μηδενικό και έχει να κάνει με τα εισοδήματα του 2020. Ο αριθμός των εν λόγω φορολογουμένων υπολογίζεται σε πάνω από 1,3 εκατ. και γι' αυτούς ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος κατά 50% ή ακόμη και θα μηδενίζεται.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "myAADE: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2021"

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Πόση απόσταση χωρίζει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ακόμα το πάνω χέρι στην πρόθεση ψήφου των Ελλήνων έχει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 11,5%, αν γινόντουσαν τώρα εκλογές, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, σταθερό παραμένει το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για καταλλότερος πρωθυπουργός σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όμως χάνει και από τον.... κανένα.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 34,5% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ και σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση από την ίδια εταιρεία, η διαφορά τους μειώθηκε στο 10,5% από τις 13 μονάδες που ήταν.

Βεβαίως, μεγαλύτερη αξία έχει η απόσταση της τάξης του 11,5% μεταξύ των δύο κομμάτων, όσον αφορά τις έγκυρες ψήφους. Εκεί η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 36,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 25%. Το ΚΙΝΑΛ έχει 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%. Πάντως, αναποφάσιστο παραμένει το 9% των Ελλήνων.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό και πάλι ο Μητσοτάκης είναι μπροστά με 40%, ενώ ο Τσίπρας συγκεντρώνει την προτίμηση του 26% όσων ρωτήθηκαν. Σε κανέναν από τους δύο δεν έχει εμπιστοσύνη το 30% των ανθρώπων που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Πόση απόσταση χωρίζει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός"

«Κίνηση ματ» του Χάφταρ στη Λιβύη: Θα είναι υποψήφιος για την προεδρία!

Ο ισχυρός άνδρας  στην ανατολική Λιβύη, ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, άνοιξε σήμερα τον δρόμο ώστε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας, στις εκλογές που πιθανόν θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από τα στρατιωτικά καθήκοντά του για τρεις μήνες, κάτι το οποίο προβλέπεται από τη νομοθεσία ως απαραίτητη προϋπόθεση για την διεκδίκηση της εξουσίας.

Ο Χάφταρ είναι επικεφαλής του λεγόμενου Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), με έδρα τη Βεγγάζη, και πριν από δύο χρόνια εξαπέλυσε επίθεση για να καταλάβει την πρωτεύουσα Τρίπολη, αλλά αποκρούστηκε έπειτα από πολιορκία 14 μηνών. Στην ανακοίνωσή του, ο LNA αναφέρει ότι ο Χάφταρ ανέθεσε στον επιτελάρχη του τα καθήκοντά του για τους επόμενους τρεις μήνες.

Η προσωρινή αποχώρησή του θα ισχύει μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, την ημέρα που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι εκλογές. Πριν από δύο εβδομάδες εγκρίθηκε στη Λιβύη ένας αμφιλεγόμενος εκλογικός νόμος που του επιτρέπει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία και να επιστρέψει στην προηγούμενη θέση του εφόσον δεν εκλεγεί.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι χθες το Κοινοβούλιο της Λιβύης υπερψήφισε πρόταση μομφής κατά της μεταβατικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αμπντελχαμίντ Ντμπέιμπα, τρεις μήνες πριν από τις διπλές εκλογές που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για την έξοδο της χώρας από μία δεκαετία χάους και που αποτελεί «μονόδρομο» για την αποκατάσταση της χώρας, υπό την αιγίδα μάλιστα του ΟΗΕ. Η πρόταση μομφής ψηφίστηκε από 89 βουλευτές, από τους 113 που ήταν παρόντες, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου που έχει την έδρα του στο Τομπρούκ στην ανατολική Λιβύη και πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου του Κοινοβουλίου Αγκίλα Σάλεχ.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κίνηση ματ» του Χάφταρ στη Λιβύη: Θα είναι υποψήφιος για την προεδρία!"

Τριετής απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ για σεισμόπληκτα ακίνητα σε Βόρειο Αιγαίο και Θεσσαλία

Με νομοθετική ρύθμιση που καταθέτει το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή των Ελλήνων, προβλέπεται τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που αποδεδειγμένα καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές βλάβες στον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 (περιοχές Σάμου, Ικαρίας και Χίου), και στον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 (περιοχές της Θεσσαλίας, και ειδικότερα Λάρισας και Τρικάλων). Η απαλλαγή χορηγείται για το κτίσμα και το αναλογούν οικόπεδο και αφορά το έτος καταστροφής και τα επόμενα δύο έτη.

Για τη χορήγηση της απαλλαγής, οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη ΔΟΥ φορολογίας εισοδήματός τους, προσκομίζοντας το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από το οποίο προκύπτει η βλάβη του ακινήτου.

Για τις ΔΟΥ που έχουν ήδη ενταχθεί στην πιλοτική πλατφόρμα «Τα Αιτήματά μου» της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), η αίτηση θα μπορεί να υποβληθεί ψηφιακά (επιλογή ΔΟΥ, Θεματική Ομάδα «Κεφάλαιο», Διαδικασία «Αίτηση μείωσης ή απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ», όπου θα επισυναφθούν η αίτηση και το σχετικό δικαιολογητικό).

Για τις υπόλοιπες ΔΟΥ που δεν έχουν μέχρι στιγμής ενταχθεί στην πιλοτική πλατφόρμα «Τα Αιτήματά Μου», η αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορεί να αποσταλεί είτε με συστημένη επιστολή, είτε με υπηρεσία ταχυμεταφοράς, είτε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε με κατάθεση στο πρωτόκολλο της ΔΟΥ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Τριετής απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ για σεισμόπληκτα ακίνητα σε Βόρειο Αιγαίο και Θεσσαλία"

ΕΟΦ: Ανακαλούνται πασίγνωστα συμπληρώματα διατροφής

Στην ανάκληση κυκλοφορίας δύο πασίγνωστων συμπληρωμάτων διατροφής προχώρησε ο ΕΟΦ.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση αλλά και την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του γνωστού συμπληρώματος διατροφής της γερμανικής NUTRIN GMBH.

Πρόκειται για τις κάψουλες που ονομάζονται «POWER OF NATURE PROBIOZEN MED», ένός ιατροτεχνολογικού προϊόντος για τη θεραπεία του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Παράλληλα ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση αλλά και την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του γνωστού συμπληρώματος της ιρλανδικής PRECISIONBIOTICS LTD, με την εμπορική ονομασία «ALFLOREX ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ».

Και αυτό το συμπλήρωμα διατροφής αφορούσε τη θεραπεία του ευερέθιστου εντέρου.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Ανακαλούνται πασίγνωστα συμπληρώματα διατροφής"

Κορονοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία της Μακεδονίας – Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ

«Καμπανάκι» για τη διαθεσιμότητα ΜΕΘ και προσωπικού στα νοσοκομεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας κρούει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης έκανε λόγο για «οριακή κατάσταση» στο ΕΣΥ της Βορείου Ελλάδας, λόγω των αυξανόμενων νοσηλειών για κορονοϊό και της αναστολής εργασίας για μερίδα υγειονομικών.

«Οι ανεπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού γέμισαν στη Κεντρική Μακεδονία και Δυτική Μακεδονία και υπάρχουν περιστατικά σε λίστα αναμονής τα οποία διεκπαιρεώνονται – ευτυχώς – μέσα στο 24ωρο», αναφέρει σε ενημέρωσή του, δίνοντας το παράδειγμα του ΑΧΕΠΑ, όπου, σε «λίστα» βρέθηκαν τέσσερα περιστατικά, και του Παπανικολάου, όπου συνέβη το ίδιο, όπως ισχυρίζεται, για ακόμη έναν ασθενή.

Όπως εξηγεί ο κ. Γιαννάκος, «οι κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν με μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από κλινικές γενικών περιστατικών που συγχωνεύονται ή καταργούνται. Τα λειτουργικό αυτό μπάχαλο προκλήθηκε λόγω των αναστολών εργασίας.

Και βέβαια δεν είναι σε θέση τα νοσοκομεία όπως στη δεύτερη και τρίτη φάση της πανδημίας να αναπτύξουν νέες αυτοσχέδιες ΜΕΘ λόγω των τεράστιων κενών που άφησαν πίσω τους οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή».

Ο συνδικαλιστής καλεί «να γυρίσουν πίσω οι συνάδελφοί που είναι σε αναστολή εργασίας» ζητώντας παρέμβαση από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο προσφάτως απέρριψε το σχετικό αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι αριθμοί των κλινών στις ΜΕΘ

Ο ίδιος παραθέτει την εικόνα της Ομοσπονδίας για την πληρότητα των κλινών εντατικής στις προαναφερθείσες περιοχές και σημειώνει: «Δέστε σήμερα τη κατάσταση στη Κεντρική και Δυτική Μακεδονία σε ΜΕΘ πόσο οριακή είναι και δεν τολμούν να διορθώσουν το σφάλμα των αναστολών σε ένα κλάδο που είναι εμβολιασμένος κατά 95%:

ΜΕΘ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  • ΑΧΕΠΑ 15 ασθενείς στις 15 κλίνες. Χθες υπήρχαν 4 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε λίστα αναμονής.
  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 15 ασθενείς στις 15 κλίνες.
  • ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 7 ασθενείς στις 7 κλίνες.
  • ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 30 ασθενείς στις 30 κλίνες. Υπήρχε το πρωί ένας διασωληνωμένος στο ΤΕΠ covid μετά από εφημερία περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι. Στο νοσοκομείου δεν λειτουργούν 9 κλίνες ΜΕΘ από δωρεά λόγω έλλειψης προσωπικού.
  • ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6 ασθενείς στις 8 κλίνες.
  • ΚΑΤΕΡΙΝΗ Κανένας ασθενής στις 4 κλίνες.
  • ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 3 ασθενείς στις 6 κλίνες.
  • ΣΕΡΡΕΣ 8 ασθενείς στις 10 κλίνες.
  • ΕΔΕΣΣΑ Κανένας ασθενής στις 5 αυτοσχέδιες κλίνες ΜΕΘ.
  • ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 5 ασθενείς στις 6 κλίνες.
  • ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ: 106 με τις 5 να είναι οι αυτοσχέδιες – ΚΑΤΗΛΛΕΙΜΕΝΕΣ: 89 – ΚΕΝΕΣ: 12

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως και στη Δυτική Μακεδονία η εικόνες δεν είναι καλή:

«Οι κλίνες ΜΕΘ Covid που λειτουργούν είναι ελάχιστες. Λειτουργούν 6 κλίνες ΜΕΘ Covid στη Πτολεμαΐδα που είναι γεμάτες και 5 κλίνες ΜΕΘ Covid στη Κοζάνη και είναι οι 3 γεμάτες.

Κανένα των άλλων νοσοκομείων δυτικής Μακεδονίας δεν διαθέτει ΜΕΘ Covid. Τα περιστατικά διακομίζονται προς κεντρική Μακεδονία με τη κατάσταση να είναι οριακή».

  • Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.329 νέα κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα. Οι θάνατοι λόγω της Covid-19 σήμερα, Τετάρτη (22/9), ανέρχονται σε 26. Κατά την ίδια ανακοίνωση, 333 ασθενείς με τη νόσο νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία της Μακεδονίας – Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ"

Καιρός αύριο: Βροχερό σκηνικό με νέα πτώση της θερμοκρασίας

Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού αύριο Πέμπτη (23.09.2021) με την θερμοκρασία να σημειώνει και νέα πτώση, ενώ δεν θα λείψουν οι βροχές.

Στην ανατολική και τη νότια χώρα ο καιρός θα δώσει τοπικές βροχές και στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στις Σποράδες, την κεντρική και τη βόρεια Εύβοια.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Πέμπτη (23.09.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το πρωί 6 και στο Θερμαϊκό έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στη Χαλκιδική.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες από το απόγευμα στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες,πιθανώς κατά τόπους ισχυρές νωρίς το πρωί στις Σποράδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές. Από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 24 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια όπου το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα νότια πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα νότια έως 26 βαθμούς.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και νωρίς το πρωί σποραδικές καταιγίδες πιθανώς στην κεντρική και τη βόρεια Εύβοια κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7, το μεσημέρι σταδιακά 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχερό σκηνικό με νέα πτώση της θερμοκρασίας"

Κορωνοϊός: Στα 2.329 τα νέα κρούσματα - 333 οι διασωληνωμένοι, 26 θάνατοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.329, εκ των οποίων

9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 638.921
(ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 134 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.364 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.  Τo 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.97 (95% ΔΕ: 0.91 - 1.03)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 26, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.575 θάνατοι. Το 95.4% είχε  υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 333 (64.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 303 (90.99%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 30 (9.01%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.108 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 227 (ημερήσια μεταβολή +7.08%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 192 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Την εβδομάδα 13 Σεπτεμβρίου 2021 - 19 Σεπτεμβρίου 2021, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.15% σε σύνολο 1.297.959 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag). Στη Μύκονο καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό (3,50%) και ακολουθούν Καστοριά, Ικαρία, Ημαθία.

Η γεωγραφική κατανομή των 2.329 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

90 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

49 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

26 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

61 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

100 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

50 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

61 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

14 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

356 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

39 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Αρτας

72 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

59 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

34 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

73 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

58 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ικαρίας

30 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

37 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

33 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

1 κρούσμα στην ΠΕ. Καρπάθου

26 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

32 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

34 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

51 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

39 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

26 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

103 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου

39 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

34 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

51 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

67 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

73 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

24 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

28 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

43 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

28 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

12 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

50 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

12 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

79 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.329 τα νέα κρούσματα - 333 οι διασωληνωμένοι, 26 θάνατοι"

Δείτε βίντεο: Τρεις συλλήψεις για «μαϊμού» εμβολιασμό στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας

Επ’ αυτοφώρω πιάστηκε μια 75χρονη γιατρός-πλαστικός χειρουργός που, μαζί με τη γραμματέα της, μετέβησαν στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας και σε συνεννόηση με μια νοσοκόμα προχώρησαν σε εικονικό εμβολιασμό.

Η γιατρός δεν ήθελε να εμβολιαστεί, όμως ήθελε το πιστοποιητικό προκειμένου να μπαίνει στα χειρουργεία. Γι' αυτό και, σε συνεννόηση με τη νοσοκόμα, επισκέφθηκε χθες στις 11 το πρωί τον συγκεκριμένο εμβολιαστικο χώρο. Όμως, αντί να δεχθεί το εμβόλιο, προχώρησε σε εικονικό εμβολιασμό, καταστρέφοντας ουσιαστικά τη δόση. 

Δείτε το βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr

 

Βέβαια, η αντιεμβολιάστρια γιατρός ήταν άτυχη, καθως τα «λαγωνικά» της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, που είχαν την πληροφορία, καλωδίωσαν τον χώρο και μετά τον εικονικό εμβολιασμό, της πέρασαν χειροπέδες. Απ' ό,τι φαίνεται η γιατρός δεν πλήρωσε για να πάρει το πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς φέρεται να ειχε συνεργασία με τη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια.

Οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν, κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Δείτε τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ για την υπόθεση:


protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Δείτε βίντεο: Τρεις συλλήψεις για «μαϊμού» εμβολιασμό στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας"

Θεσσαλονίκη: Αυτόφωρο για γονείς αρνητές του κορονοϊού που στρέφονται κατά εκπαιδευτικών

Η  Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με εντολή της προς την αστυνομία ζητά να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για ψευδή καταμήνυση σε περιπτώσεις γονέων αντιεμβολιαστών που στρέφονται νομικά κατά εκπαιδευτικών επειδή εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Η παραπάνω εντολή έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής παραγγελίας του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε την άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας για αρνητές γονείς που με μηνύσεις κινούνται εναντίον εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Αυτόφωρο για γονείς αρνητές του κορονοϊού που στρέφονται κατά εκπαιδευτικών"

Χατζηνικολάου σε Ελπιδοφόρο: «Ζητήστε συγγνώμη, δεν είχατε καμία δουλειά δίπλα στον Τατάρ»

Με οργισμένη ανάρτηση ο Νίκος Χατζηνικολάου κατήγγειλε την παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου σε φιέστα για τα εγκαίνια του λεγόμενου «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, που οργάνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συμμετείχε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

Ο δημοσιογράφος έγραψε:

«Η… εμπλοκή σας στο πανηγυράκι και στα… παιχνίδια εντυπώσεων που έστησε ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ήταν πράγματι απαράδεκτη σεβασμιώτατε! Δεν είχατε καμμία δουλειά δίπλα στον Τατάρ! Παραδεχθείτε το λάθος σας και ζητήστε συγγνώμη από το ποίμνιο σας για να προχωρήσετε μπροστά…»

Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζηνικολάου σε Ελπιδοφόρο: «Ζητήστε συγγνώμη, δεν είχατε καμία δουλειά δίπλα στον Τατάρ»"

Εντολή Θεοδωρικάκου στην ΕΛΑΣ – Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών που μηνύονται από αρνητές

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Εντολή Θεοδωρικάκου στην ΕΛΑΣ – Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών που μηνύονται από αρνητές"

Μυτιλήνη: Πιτμπουλ δάγκωσε 6χρονο στην κοιλιά - Ταυτοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης

Στιγμές τρόμου έζησε ένα παιδί ηλικίας 6 ετών το βράδυ της Τρίτης στη Μυτιλήνη όταν δέχθηκε επίθεση από πίτμπουλ που το δάγκωσε στην κοιλιά ενώ το παιδί έκανε βόλτα με τη μητέρα του και τον 8χρονο αδερφό του.

Το περιστατικό συνέβη έξω από κατάστημα τράπεζας με το αμέριμνο παιδί να δέχεται την επίθεση από το πίτμπουλ που ξέφυγε από τον ιδιοκτήτη του ο οποίος φέρετα να το κρατούσε κοντά του έχοντας τυλίξει το λουρί του στο χέρι του ενώ ο ίδιος έκανε ανάληψη χρημάτων.

Χωρίς να προλάβει ο ιδιοκτήτης του να αντιδράσει, ο σκύλος στράφηκε προς το παιδί που εκείνη την ώρα περνούσε δίπλα του και το δάγκωσε στην κοιλιά, λίγο πάνω από τα γεννητικά του όργανα.

Ακολούθησαν σκηνές πανικού με τον ιδιοκτήτη του να προσπαθεί να ανοίξει το στόμα του σκύλου που είχε «κλειδώσει» στην κοιλιά του παιδιού και τους περαστικούς, με πρώτη τη μητέρα, να παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν.

Όταν το παιδί απελευθερώθηκε τελικά από τα δόντια του σκύλου, κατέφυγε με τη μητέρα του και τον αδελφό του σε γειτονικό βιβλιοπωλείο ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διαπιστώθηκε ότι ευτυχώς τα τραύματα ήταν επιφανειακά.

Ο ιδιοκτήτης του πίτμππουλ το πήρε και έφυγε

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το stonisi.gr που έφερε στη δημοσιότητα το περιστατικό, ο ιδιοκτήτης του πίτμπουλ το πήρε και εξαφανίστηκαν προφανώς φοβούμενος ποινικές επιπτώσεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου ενώ πληροφορίες αναφέρουν, η αντιμετώπιση του περιστατικού από την αστυνομία ήταν από χαλαρή έως αδιάφορη.

Η μητέρα του παιδιού πήγε στην αστυνομία όπου και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστου ενώ φέρεται να διαπίστωσε μια χωρίς προηγούμενο δυσθυμία από μέρους του αξιωματικού υπηρεσίας να ασχοληθεί με το θέμα όπως καταγγέλλεται ότι είχε αντιμετωπίσει και τηλεφωνικά οταν φέρεται να εισέπραξε απάντηση της μορφής «και τι θέλετε να κάνω τώρα».

Στην υπόδειξη, δε, από τη μητέρα του παιδιού που δέχθηκε την επίθεση από το πίτμπουλ και η οποία εργάζεται σε κρίσιμη θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι ο ιδιοκτήτης του σκύλου μπορεί να εντοπισθεί από τις κάμερες της τράπεζας αφού εκείνη την ώρα έκανε ανάληψη χρημάτων έλαβε την απάντηση «αν αυτός που θα πάει να δει το καταγεγραμμένο υλικό τύχει να τον ξέρει κάτι θα γίνει…». 

Ταυτοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του πίτμπουλ που δάγκωσε στην κοιλιά εξάχρονο!

Εντοπίστηκε από την κάμερα ασφαλείας της τράπεζας ο ιδιοκτήτης του σκύλου ράτσας πίτμπουλ που χθες στις 8 περίπου το βράδυ επιτέθηκε και δάγκωσε εξάχρονο αγόρι μέσα στην οδό Ερμού μπροστά στους τρομοκρατημένους από το γεγονός περαστικούς, τη μητέρα του εξάχρονου και τον οκτάχρονο αδελφό του. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 24χρονο νεαρό ο οποίος και αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου προκειμένου να προσαχθεί στον Εισαγγελέα.

stonisi

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: Πιτμπουλ δάγκωσε 6χρονο στην κοιλιά - Ταυτοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης"

Θέρμη: Με μηνύσεις και πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ απειλεί ο αρνητής πατέρας (VIDEO)

Αποφασισμένος να απαντήσει νομικά εμφανίστηκε σήμερα (22/9) ο αρνητής πατέρας, ο οποίος χθες προκάλεσε επεισόδιο στο 2ο δημοτικό σχολείο της Θέρμης, όταν εμφανίστηκε μαζί με το παιδί του, χωρίς να προσκομίσει την σχολική κάρτα, ενώ επιτέθηκε σε βάρος της διευθύντριας, με αποτέλεσμα να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για δύο αδικήματα.

Σήμερα Τετάρτη (22/9) προήλθε στο σχολείο, χωρίς το παιδί του, το οποίο όπως είπε θα παραμείνει στο σπίτι και αναμένεται να επιστρέψει στο σχολείο τη Δευτέρα (27/9).

Σημειώνεται ότι ο αρνητής πατέρας ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της απειλής της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση, ζήτησε και πήρε αναβολή στη δίκη για την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου.

«Σήμερα ήρθα εδώ για να επιδώσω πρόστιμα τόσο στη διευθύντρια, όσο και στην κυρία Κεραμέως και σε όποιον άλλον είναι υπεύθυνος», ανέφερε μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες.

Όπως ισχυρίστηκε, το παιδί του του παραπονέθηκε για τη χρήση της μάσκας στο σχολείο και έπρεπε να το προστατέψει από όλη αυτή τη διαδικασία. Έκανε λόγο δε, για εγκληματικές πράξεις εκ μέρους της διευθύντριας, η οποία όπως ανέφερε ο ίδιος, εφαρμόζει μία ΚΥΑ, παραβαίνοντας νόμους και κανόνες της ελευθερίας.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Θέρμης, Ναταλία Γκορλίτσα έκανε λόγο για περιστατικά τα οποία αναστατώνουν και φέρνουν σε δύσκολη θέση μαθητές και γονείς, ενώ επισήμανε το γεγονός ότι οι γονείς κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίζονται τα υγειονομικά μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις:

grtimes 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θέρμη: Με μηνύσεις και πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ απειλεί ο αρνητής πατέρας (VIDEO)"

Σοβαρό ατύχημα σε υπο κατάληψη σχολείο στα Χανιά

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί στο 2ο ΕΠ.ΑΛ. Χανίων στο κέντρο της πόλης  το οποίο τελεί υπο κατάληψη.

Όπως δυστυχώς γίνεται στα σχολεία που τελούν υπο κατάληψη, κάποιοι έριχναν συνεχώς κροτίδες, μέχρι που μια από αυτές τραυμάτισε ένα αγόρι στο μάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη στον δρόμο έξω απο την είσοδο του σχολείου, ενώ άμεσα πήγε στο σχολείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε το παιδί στο Νοσοκομείο Χανίων για τις πρώτες βοήθειες και προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες εξετάσεις στο Οφθαλμολογικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραυματισμός χαρακτηρίζεται ως αρκετά σοβαρός καθώς απο την έκρηξη της κροτίδας προκλήθηκε εσωτερική αιμορραγία η  οποία θα αντιμετωπισθεί θεραπευτικά χωρίς να χρειαστεί χειρουργείο.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρό ατύχημα σε υπο κατάληψη σχολείο στα Χανιά "

«Βράζουν» Αθήνα και Λευκωσία για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο – Το παρασκήνιο

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί σε Αθήνα και Λευκωσία για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο και την παρουσία του, δίπλα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Υόρκη. Το παρασκήνιο με τις συναντήσεις με Νίκο Αναστασιάδη και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την περασμένη Δευτέρα (20.09.2021) στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ήταν ανάμεσα στους επίσημους που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου», ενός ουρανοξύστη 36 ορόφων απέναντι από το κτίριο του ΟΗΕ, όπου η Τουρκία θα στεγάζει τη μόνιμη αντιπροσωπεία της στα Ηνωμένα Έθνη, το προξενείο της αλλά θα δώσει και γραφείο στο ψευδοκράτος.

Η εικόνα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής δίπλα στον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ και τα… συγχαρητήριά του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν «ήχησαν» πολύ καλά σε Αθήνα και Λευκωσία. Η δυσφορία αυτή μετατράπηκε στην απόφαση του Νίκου Αναστασιάδη να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι το ίδιο έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα συναντούσε τον κ. Ελπιδοφόρο την Παρασκευή (24.09.2021). Επισήμως, η Αθήνα ούτε επιβεβαιώνει αλλά ούτε διαψεύδει. Το μόνο που τονίζεται είναι ότι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού (ο οποίος φτάνει στη Νέα Υόρκη το απόγευμα) είναι υπό διαμόρφωση και θα ανακοινωθεί.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Βράζουν» Αθήνα και Λευκωσία για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο – Το παρασκήνιο"

Σχολεία: Η πρώτη αναστολή καθηκόντων σε εκπαιδευτικό «για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας»

Στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης έχουμε την πρώτη αναστολή καθηκόντων σε εκπαιδευτικό

Σήμερα Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, όπως κάνει γνωστό το alfavita.gr επιβλήθηκε από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων από την υπηρεσία του «για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας».

Όπως προβλέπει ο νόμος, ο χρόνος αυτός αναστολής καθηκόντων  δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. 

Το έγγραφο

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύει αποκλειστικά το alfavita.gr: 

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, αφού έλαβε υπόψη του:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 3 της υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.55254 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4187/Β΄/10-09-2021)

2. Το υπ΄ αριθμ. εμπ. πρωτ. 12/22-09-2021 ενημερωτικό σημείωμα του ... Δ.Σ. Αθηνών ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Επιβάλλουμε από τις 22-09-2021 στον ..., εκπαιδευτικό κλάδου ..., συμφώνως προς τις διατάξεις του άρθρο 3 της υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.55254 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4187/Β΄/10-09-2021), το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων από την Υπηρεσία του, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ως άνω άρθρου, κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

alfavita

Διαβάστε Περισσότερα » "Σχολεία: Η πρώτη αναστολή καθηκόντων σε εκπαιδευτικό «για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news