facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 60χρονος πήγε για κολύμπι με τη σύζυγό του και πνίγηκε

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το μπάνιο στη θάλασσα για ένα ζευγάρι στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, καθώς ο 60χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στο νερό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πήγε για κολύμπι στη θάλασσα μαζί με τη σύζυγό του το απόγευμα του Σαββάτου. Καθώς μετά από λίγη ώρα τον έχασε από το οπτικό της πεδίο, ανησύχησε και ενημέρωσε το Λιμνενικό.

Λίγο αργότερα, ο 60χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Στον εντοπισμό του, βοήθησε μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με το προσωπικό του τζετ σκι.

Το περιστατικό ανέλαβε το Λιμεναρχείο Σταυρού.

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 60χρονος πήγε για κολύμπι με τη σύζυγό του και πνίγηκε"

Δολοφονία 68χρονης στην Καβάλα- Βρέθηκε νεκρή κοντά στο μαντρί της

Σοκαρισμένη είναι η μικρή κοινωνία της τοπικής κοινότητας Ποδοχωρίου του δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας, από το βίαιο θάνατο μιας 68χρονης γυναίκας, η οποία βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στο ποιμνιοστάσιό της.

Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στη σορό της άτυχης γυναίκας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έδειξε εκτεταμένες εσωτερικές κακώσεις που της προκάλεσε ο δολοφόνος της.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες των αστυνομικών αρχών έχουν επικεντρωθεί σε πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της νεκρής γυναίκας προκειμένου να βρεθεί ο δράστης.

Η 68χρονη γυναίκα που ήταν παντρεμένη αλλά δεν είχε παιδιά, σύμφωνα με τους συγχωριανούς της, ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα χαμηλών τόνων και πολύ αγαπητός στην κοινωνία του μικρού χωριού.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Δολοφονία 68χρονης στην Καβάλα- Βρέθηκε νεκρή κοντά στο μαντρί της "

Τουρκία: Η νέα κυβέρνηση Ερντογάν – Ο Φιντάν στο υπουργείο Εξωτερικών και ο Γιασάρ Γκιουλέρ στο Άμυνας

Έξι ημέρες μετά τη νίκη του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση. 

Την κρίσιμη θέση του υπουργού Οικονομικών αναλαμβάνει ο Μεχμέτ Σιμσέκ, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια των τελευταίων ημερών, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο πρώην επικεφαλής του τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν, και το υπουργείο Άμυνας ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ.

“Ελπίζω ότι η νέα κυβέρνηση θα ωφελήσει την Τουρκία. Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή και γίνεται ισχυρότερη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες της Τουρκίας, αλλά και του εξωτερικού που ψήφισαν και με ψήφισαν και μου έδωσαν την ευλογία τους για την προεδρία”, ήταν τα πρώτα λόγια του Ερντογάν, πριν ανακοινώσει τους υπουργούς. 

“Είναι μεγάλη η ευθύνη που μας έδωσε ο λαός, αλλά και η τιμή που μας έκανε. Θα δουλέψουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και προκλήσεις για το καλό της Τουρκίας”, πρόσθεσε.

Η νέα κυβέρνηση της Τουρκίας

Τα πρόσωπα που απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση της Τουρκίας είναι τα εξής:

Αντιπρόεδρος: Τζεβντέτ Γιλμάζ

Υπουργός Δικαιοσύνης: Γιλμάζ Τουντς

Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών: Μαχινούρ Οζντεμίρ Γκιόκτας

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Βεντάτ Ισικχάν

Υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής: Μεχμέτ Οζχασέκι

Υπουργός Εξωτερικών: Χακάν Φιντάν

Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων: Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ

Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού: Οσμάν Ασκινμπάκ

Υπουργός Οικονομικών: Μεχμέτ Σίμσεκ

Υπουργός Εσωτερικών: Αλί Γερλίκαγια

Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Μεχμέτ Νουρί Ερσόι

Υπουργός Παιδείας: Γιουσούφ Τεκίν

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Γιασάρ Γκιουλέρ

Υπουργός Υγείας: Φαχρετίν Κοτζά

Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας: Μεχμέτ Φατίχ Κατσίρ

Υπουργός Γεωργίας και Δασών: Ιμπραχίμ Γιουμακλί

Υπουργός Εμπορίου: Ομέρ Μπολάτ

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Η νέα κυβέρνηση Ερντογάν – Ο Φιντάν στο υπουργείο Εξωτερικών και ο Γιασάρ Γκιουλέρ στο Άμυνας"

Φλώρινα: Πρωτοφανής χαλαζόπτωση στην Άνω Υδρούσσα – Πλημμύρισαν σπίτια

Πλημμύρες και καταστροφές άφησε πίσω της σφοδρή χαλαζόπτωση, που έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου την κοινότητα Άνω Υδρούσσας στη Φλώρινα.

Η καταιγίδα είχε διάρκεια περισσότερο από μισή ώρα και, εκτός από χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού, συνοδευόταν και από ισχυρούς ανέμους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας κλήθηκε να συνδράμει, καθώς πλημμύρισαν τα περισσότερα σπίτια του χωριού, ενώ το χαλάζι προκάλεσε καταστροφές σε αυλές, τέντες, σκεπές, αλλά και σε όλους τους κήπους που βρίσκονται εντός του οικισμού.

Κάτοικοι κάνουν λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο και προσπαθούν να καθαρίσουν τα σπίτια τους από τη λάσπη που έφτασε στο χωριό από το βουνό.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φλώρινα: Πρωτοφανής χαλαζόπτωση στην Άνω Υδρούσσα – Πλημμύρισαν σπίτια"

Βρέθηκαν δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στον Άγιο Παντελεήμονα τα 80 από τα 81 διαβατήρια που είχαν κλαπεί

Βρέθηκαν δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα σχεδόν όλα τα διαβατήρια που είχαν κλαπεί στις 15 Μαΐου από όχημα εταιρείας ταχυμεταφορών στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα διαβατήρια εντόπισε χθες αργά το βράδυ εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων και στην συνέχεια ειδοποίησε την ‘Αμεση Δράση.

Συνολικά βρέθηκαν 80 από τα 81 διαβατήρια που είχαν κλαπεί.

Υπενθυμίζεται ότι έχει συλληφθεί για την υπόθεση ένας 54χρονος αλλοδαπός, που ήταν αυτός που αφαίρεσε τις δύο τσάντες με τα διαβατήρια, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα στην συνέχεια τα πούλησε σε δύο αλλοδαπούς σε κατάστημα στον ‘Αγιο Παντελεήμονα.

Συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο αλλοδαπών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκαν δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στον Άγιο Παντελεήμονα τα 80 από τα 81 διαβατήρια που είχαν κλαπεί"

Τράπεζα Θεμάτων: Η ανακοίνωση του ΕΔΥΤΕ για τις κυβερνοεπιθέσεις – Το ιστορικό

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στις επιθέσεις στην Τράπεζα Θεμάτων, παραθέτει το ιστορικό των επιθέσεων και αναφέρει την προστασία που παρέχει η πλατφόρμα της ΑΚΑΜΑΙ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«H πλατφόρμα trapeza.iep.edu.gr του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) φιλοξενείται σε υποδομές της ΕΔΥΤΕ και συνδέεται στο Internet μέσω του δικτύου ΕΔΥΤΕ. Μετά από αίτημα του ΙΕΠ έγιναν ενέργειες για την αντιμετώπιση κατανεμημένων επιθέσεων άρνησης υπηρεσίας (Distributed Denial of Service – DDoS) τις πρωινές ώρες της 29ης και 30ης Μαΐου 2023.

Ιστορικό: Τη Δευτέρα 29/5 συστήματα με μεγάλη διασπορά σε χώρες όλου του κόσμου δημιουργούσαν με υπερβολικό ρυθμό συνδέσεις προς την πλατφόρμα (TCP SYN flood, περίπου 280.000 δικτυακά πακέτα ανά δευτερόλεπτο) καθώς και μεγάλη άεργη δικτυακή κίνηση (UDP flood) μέχρι 1.8 Gbps. Οι επιθέσεις αυτές αντιμετωπίστηκαν στις 09:20.

Την Τρίτη 30/5 έγινε επίθεση πολλαπλάσιας έντασης με μεγάλη διασπορά προς την υποδομή της πλατφόρμας (TCP SYN flood) με ρυθμό έως και 5 εκ. δικτυακά πακέτα ανά δευτερόλεπτο. Η επίθεση αντιμετωπίστηκε στις 07:32. Έπειτα, ο στόχος της επίθεσης μετατοπίστηκε σε υποδομές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) αλλά στις 08:09 αντιμετωπίστηκε και αυτή. Στη συνέχεια οι συνεργάτες της ΕΔΥΤΕ συνέδραμαν στην επίλυση υπόλοιπων θεμάτων που προέκυψαν λόγω της επίθεσης στην εφαρμογή.

Ως προς την προστασία που παρέχει η ΑΚΑΜΑΙ: Η πλατφόρμα της AKAMAI είναι σχεδιασμένη για να προστατεύει μόνο την εφαρμογή, όχι τη βασική υποδομή όπως λανθασμένα αναφέρεται σε δημοσιεύματα. Μια επίθεση DDoS μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους μέσα από τα διάφορα επίπεδα της στοίβας πρωτοκόλλων του διαδικτύου. Η πρόσβαση στην εφαρμογή περνάει αρχικά από το Internet προς το δίκτυο ΕΔΥΤΕ, έπειτα προς την υποδομή και τέλος προς την εφαρμογή. Οι επιθέσεις τη Δευτέρα 29/5 ήταν κυρίως εναντίον της εφαρμογής και την Τρίτη 30/5 εναντίον της υποδομής. Όπως αναφέραμε, η πλατφόρμα της AKAMAI δεν προστατεύει στο επίπεδο της υποδομής αλλά στο επίπεδο της εφαρμογής. Για να προστατευθεί η υποδομή έγιναν σχετικές ενέργειες των μηχανικών της ΕΔΥΤΕ μετά από αίτημα των διαχειριστών της εφαρμογής.

Αντιμετώπιση δικτυακών επιθέσεων: Οι επιθέσεις σε επίπεδο δικτύου αυξάνονται παγκοσμίως το τελευταίο διάστημα. Ο δικτυακός προορισμός trapeza.iep.edu.gr που δέχθηκε τις επιθέσεις είναι ένας μόνο σε σύνολο εκατοντάδων χιλιάδων πιθανών στόχων που εξυπηρετούνται μέσω του δικτύου ΕΔΥΤΕ. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι συγκεκριμένες επιθέσεις αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς και, παρά τις πράγματι δυσάρεστες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν, δεν κατάφεραν να εμποδιστεί η λειτουργία της εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων.

Τεκμηρίωση επίθεσης: Από τα παρακάτω δημοσίως διαθέσιμα γραφήματα (Εικόνες 3 και 4) φαίνεται η σταδιακή και ομαλή αύξηση της κίνησης στις 31/5 και 1/6 όπου δεν εντοπίστηκε επίθεση. Η ομαλή κίνηση αυξάνεται σταδιακά μέχρι ένα μέγιστο μέσα στην ημέρα και σταδικά υποχωρεί. Αντιθέτως, τις πρωινές ώρες της 29/5 εντοπίζεται η κακόβουλη κίνηση ως διακριτή κορυφή νωρίτερα της ομαλής κορύφωσης της κίνησης. Στις 30/5 η αύξηση λόγω της κακόβουλης κίνησης ξεπερνάει σαφώς τη συνολική κίνηση του δικτύου ΕΔΥΤΕ προς το Internet. Στις Εικόνες 1 και 2 φαίνεται εστιασμένη η επίθεση ως αυξημένος ρυθμός επεξεργασίας δικτυακών πακέτων εισερχόμενων από το Internet στους κόμβους «ΕΙΕ» και «ΚΩΛΕΤΤΗ» αντίστοιχα.

Σημειώνουμε ότι η διάγνωση των επιθέσεων γίνεται μέσω των εργαλείων παρακολούθησης των δικτύων και μέσω των αναφορών των εργαλείων προστασίας και όχι μόνο μέσω δημόσια διαθέσιμων δεδομένων. Τα στοιχεία που έχει το ΕΔΥΤΕ σαφώς και είναι διαθέσιμα στην ποινική έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση.

Διευκρινίσεις σε σχέση με την νόμιμη δικτυακή κίνηση: Ο ρυθμός 280 χιλ. πακέτων ανά δευτερόλεπτο που αναφέρεται για την Δευτέρα 29/5 αντιστοιχεί σε περίπου 17 εκ. συνδέσεις ανά λεπτό ή 1 δις ανά ώρα. Την Τρίτη 30/5 οι αντίστοιχοι ρυθμοί επεξεργασίας δικτυακών πακέτων όπως φαίνεται ενδεικτικά από τα παραπάνω γραφήματα είναι 300 εκ. ανά λεπτό ή 18 δις ανά ώρα. Οι ρυθμοί αυτοί υπερβαίνουν κατά πολύ τις λογικές απαιτήσεις για τη νόμιμη κίνηση των εμπλεκόμενων εφαρμογών στις επιθέσεις αυτές. Σχόλια που προτείνουν υπερδιαστασιολόγηση συστημάτων ως τρόπο αντιμετώπισης επιθέσεων DDoS, ή συγκρίνουν μεταξύ τους εφαρμογές με διαφορετικές προδιαγραφές τα θεωρούμε απρόσεκτα και παραπλανητικά, ειδικά όταν προέρχονται από εκπροσώπους του τομέα της πληροφορικής και επικοινωνιών.

Γενικό σχόλιο: Η άμεση ή έμμεση αμφισβήτηση της αξιοπιστίας όσων υπεύθυνα εργάζονται για την διάγνωση και αντιμετώπιση τέτοιων κακόβουλων επιθέσεων, αντί για την καταδίκη όσων τις σχεδιάζουν και τις εκτελούν, θεωρούμε ότι είναι αντιπαραγωγική και κινδυνεύουμε να τις ενθαρρύνουμε αντί να τις αποθαρρύνουμε με τον αποπροσανατολισμό της συζήτησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τράπεζα Θεμάτων: Η ανακοίνωση του ΕΔΥΤΕ για τις κυβερνοεπιθέσεις – Το ιστορικό"

Ερντογάν: Η Τουρκία θα προστατεύει πιο σθεναρά τα δικαιώματα τα δικά της και των αδελφών της στη Γαλάζια Πατρίδα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να επικεντρωθούν στο μέλλον, αναλαμβάνοντας σήμερα τα καθήκοντά του για μια νέα πενταετή θητεία στο αξίωμα.

Ο Ερντογάν ορκίστηκε νωρίτερα ενώπιον του κοινοβουλίου και αναμένεται να ανακοινώσει το βράδυ, μετά το επίσημο δείπνο, το νέο υπουργικό συμβούλιο που αναμένεται ότι θα σηματοδοτήσει μια αλλαγή όσον αφορά την οικονομική πολιτική αλλά και το τέλος της εποχής των χαμηλών επιτοκίων.

Στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του, στο προεδρικό μέγαρο, ο Ερντογάν υιοθέτησε έναν συμφιλιωτικό τόνο.

«Στη νέα περίοδο, οι συνομιλητές μας θα βρουν μια πιο αποφασιστική, πιο γενναία και πιο δραστήρια Τουρκία, η οποία μάχεται πιο αποφασιστικά κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, προστατεύει πιο σθεναρά τα δικαιώματα της ίδιας και των αδελφών της στη Γαλάζια Πατρίδα, ανεβάζει τον πήχη της επιτυχίας από την οικονομία μέχρι το εμπόριο και είναι πιο αποφασιστική, πιο γενναία και πιο δραστήρια σε κάθε τομέα».

«Θα αγκαλιάσουμε και τα 85 εκατομμύρια (των Τούρκων), ανεξάρτητα από τις πολιτικές απόψεις τους (…) Ας βάλουμε στην άκρη τη δυσφορία της προεκλογικής περιόδου. Ας αναζητήσουμε τρόπους συμφιλίωσης», είπε, ενώπιον πολλών αρχηγών ξένων κρατών, τους οποίους χαιρέτησε έναν προς έναν. Πρόσθεσε ότι τα 85 εκατομμύρια των Τούρκων πρέπει να ενωθούν «σαν τα τούβλα στον τοίχο», γιατί η χώρα χρειάζεται ενότητα και αλληλεγγύη, περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε την αναθεώρηση του συντάγματος, λέγοντας ότι «θα σώσουμε τη δημοκρατία μας από το σημερινό σύνταγμα, το οποίο είναι προϊόν του πραξικοπήματος» του 1980, υποσχόμενος ότι το νέο θα είναι «φιλελεύθερο και χωρίς αποκλεισμούς».

Επαναλαμβάνοντας ότι «ο αιώνας της Τουρκίας έχει αρχίσει», τόνισε ότι «μαζί πρέπει να κοιτάξουμε προς τα εμπρός, να επικεντρωθούμε στο μέλλον και να προσπαθήσουμε να πούμε νέα πράγματα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε το μέλλον μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος».

Στην τελετή αυτήν παρέστησαν πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από χώρες και διεθνείς οργανισμούς, όπως ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο πρόεδρος του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο, που θα ανακοινωθεί αργότερα απόψε, θα συνεδριάσει την Τρίτη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Η Τουρκία θα προστατεύει πιο σθεναρά τα δικαιώματα τα δικά της και των αδελφών της στη Γαλάζια Πατρίδα"

Έβρος: Προφυλακίστηκαν οι πέντε συνοριοφύλακες που κατηγορούνται για συμμετοχή στη διακίνηση μεταναστών

Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διευκόλυνση παράνομων μεταναστών στη χώρα κρίθηκαν πριν από λίγο προφυλακιστέοι, μετά από μία μαραθώνια απολογία, που διήρκησε πάνω από 9 ώρες, οι 5 συνοριοφύλακες του ΤΣΦ Ισαακίου, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα.

Και οι πέντε, που παρουσιάστηκαν σήμερα στις 9.45 το πρωί ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή -μετά από δυο διαδοχικές προθεσμίες που πήραν την Τρίτη και χθες Παρασκευή για να απολογηθούν- με τις κατηγορίες που τους βαρύνουν και αφορούν αδικήματα διακίνησης μεταναστών στο ελληνικό έδαφος, αναμένεται να οδηγηθούν στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.

Όπως είναι γνωστό οι 5 συνοριοφύλακες από το ΤΣΦ Ισαακίου Διδυμοτείχου συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος με αδικήματα: Διευκόλυνση εισόδου πολιτών Τρίτων Χωρών, διεύθυνση συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση , δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας , μεταφορά από το εξωτερικό παράνομων πολιτών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο όγκος της δικογραφίας, που αριθμεί 2.500 σελίδες.

Η απολογία των συνοριοφυλάκων, που με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έγινε ατομικά, παρουσία των συνηγόρων υπεράσπισης. Από το πρωί, έξω από τα δικαστήρια βρίσκονταν οι στενοί συγγενείς των συνοριοφυλακων, σύζυγοι και παιδιά, μαζί με φιλικά τους πρόσωπα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Προφυλακίστηκαν οι πέντε συνοριοφύλακες που κατηγορούνται για συμμετοχή στη διακίνηση μεταναστών"

Καιρός – Γιάννενα: Δείτε τα βουνά από χαλάζι σε δρόμους και σπίτια

Το χαλάζι που έπεσε το μεσημέρι έντυσε στα λευκά τα Γιάννενα, με το σκηνικό να μην παραπέμπει με τίποτα την εποχή που βρισκόμαστε. Ο καιρός συνεχίζει να κάνει παιχνίδια και η χαλαζόπτωση έφερε εικόνες που προκαλούν έκπληξη…

Αρχές καλοκαιριού και στα Γιάννενα ο καιρός θυμίζει Φθινόπωρο. Η σφοδρή χαλαζόπτωση το μεσημέρι κράτησε λίγα λεπτά, που όμως ήταν αρκετά για να αλλάξουν το σκηνικό στην πόλη. Σπίτια, δρόμοι και αυλές ντύθηκαν στα λευκά, με το χαλάζι που είχε μέγεθος φουντουκιού να παίρνει σε ορισμένα σημεία ύψος.

Η πυροσβεστική δέχτηκε αλλεπάλληλες κλήσεις για προβλήματα, όχι μόνο σε υπόγεια και ισόγεια κατοικιών ή καταστημάτων, ακόμη και σε διαμερίσματα 2ου και 3ου ορόφου, όπου οι μπαλοκονόπορτες ήταν ανοιχτές.

Η πολιτική Προστασία βρίσκεται επί ποδός, με μηχανήματα σε όλο το λεκανοπέδιο στα Γιάννενα, για να παρέμβουν όπου χρειαστεί σε συνεργασία με την πυροσβεστική.

Από το χαλάζι, οι καλλιέργειες στις περιοχές, Λογγάδων, Καστρίτσας, Βασιλικής και Δροσοχωρίου, έχουν υποστεί καταστροφές. Δείτε παρακάτω ορισμένες χαρακτηριστικές εικόνες μετά τη χαλαζόπτωση στα Γιάννενα.

Η σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση προκάλεσε προβλήματα στην περιοχή του αεροδρομίου στα Γιάννενα. Στο σημείο βρέθηκαν άντρες της Τροχαίας και της Π.Υ για την απομάκρυνση των υδάτων ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία που διεξάγεται με δυσκολία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Γιάννενα: Δείτε τα βουνά από χαλάζι σε δρόμους και σπίτια"

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 81χρονος για αποπλάνηση ανήλικης

Αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως, συνέλαβαν 81χρονο ημεδαπό για υπόθεση που αφορά σε αποπλάνηση ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία απογευματινές προς βραδινές ώρες χθες (02-06-2023), ο προαναφερόμενος άντρας απομόνωσε τη 14χρονη ημεδαπή σε εξωτερικό χώρο και προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο 81χρονος σε προγενέστερο χρόνο, με κλιμακούμενη συμπεριφορά και διάφορα τεχνάσματα, όπως ενδιαφέρον και διάλογο για ζητήματα που απασχολούν παιδιά αυτής της ηλικίας, προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, ενώ με απειλές και χρήση σωματικής βίας υποχρέωνε την ανήλικη να μην αναφέρει σε άλλους τις μεταξύ τους συζητήσεις.

Η ανήλικη, χθες το βράδυ, βρήκε το θάρρος να αντιδράσει και αφού απομακρύνθηκε ενημέρωσε οικεία της πρόσωπα, τα οποία με τη σειρά τους ενημέρωσαν τις αστυνομικές Αρχές.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 81χρονος για αποπλάνηση ανήλικης"

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, κατέθεσε σήμερα στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, υπόμνημα προκειμένου να να εμποδίσει τη νέα απόπειρα του Ηλία Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές.

Όπως αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του, θα είναι «πάντα στην πρωτοπορία των αγώνων για τη δημοκρατία και τους θεσμούς, δεν θα επιτρέψει σε ένα εγκληματικό μόρφωμα, μετά την υπονόμευση της Δημοκρατίας μας να επιδοθεί στην κοροϊδία και τον εξευτελισμό των θεσμών της, με το τέχνασμα του συνδυασμού ανεξαρτήτων υποψηφίων, που μόνο σκοπό έχει την καταστρατήγηση της σχετικής διάταξης».

Επίσης υπογραμμίζει ότι «η περιφρούρηση της συνταγματικής τάξης και της δημοκρατίας μας ήταν το πρωταρχικό μέλημά μας σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή».

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει πως «σε όλες τους τις προσπάθειες, οι νεοναζί εγκληματίες θα βρίσκουν απέναντι τη συγκροτημένη και τεκμηριωμένη απάντηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη"

Σκέρτσος: Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι το τουρκικό προξενείο στήριξε δυο υποψηφίους του – Θα τους διατηρήσει στα ψηφοδέλτια;

«Μπαράζ» ανακοινώσεων πυροδότησε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Πρώτο ΘΕΜΑ», στην οποία ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ευθέως ότι στη Ροδόπη -τη μοναδική περιφέρεια όπου επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου- υπήρξε ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ του υποψηφίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοχή, Φερχάτ Οζγκιούρ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αρνήθηκε τις κατηγορίες και ανέφερε ότι τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη «διχάζουν» και «εξυπηρετούν» τα σχέδια του Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, επανήλθε ωστόσο, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απομακρύνει από τα ψηφοδέλτια τόσο τον κ. Οζγκιούρ όσο και τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος εξελέγη στην Ξάνθη στις πρώτες εκλογές και βρίσκεται επίσης στο «κάδρο» της επιρροής από το τουρκικό προξενείο.

Ανέφερε συγκεκριμένα ο Άκης Σκέρτσος:

«Ο κ. Τσίπρας τώρα γνωρίζει ότι το τουρκικό προξενείο ξεκάθαρα στήριξε δυο υποψηφίους του κόμματός του που υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα. Το ερώτημα επομένως αφορά τον ίδιο και όχι το κόμμα του: Θα εξακολουθήσει να κρατάει τους δυο υποψήφιους στα ψηφοδέλτιά του; Και προφανώς το τι θα γίνει στη Ροδόπη και την Ξάνθη δεν αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε θα κρίνει τις εκλογές. Αυτό που θα κριθεί όμως είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στην επόμενη κοινοβουλευτική του ομάδα, εντός της ελληνικής Βουλής, δυο βουλευτές που καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο και υποστηρίζουν τις πιο ακραίες θέσεις του τουρκικού αναθεωρητισμού. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, μια ώριμη Δημοκρατία, που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα των Ελλήνων μουσουλμάνων, όπως και κάθε άλλου πολίτη που ανήκει σε μειονοτικές ομάδες ή κοινότητες. Όμως, δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις τρίτων χωρών στα εσωτερικά μας ζητήματα. Και αυτό θα έπρεπε να αποτελεί κοινό τόπο για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σκέρτσος: Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι το τουρκικό προξενείο στήριξε δυο υποψηφίους του – Θα τους διατηρήσει στα ψηφοδέλτια;"

Δημοσκόπηση Marc: Στις 21 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ σε επτακομματική Βουλή

Βουλή επτά κομμάτων θα προκύψει μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 19,7 μονάδες.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,1%(-1,69% σε σχέση με το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου), ο ΣΥΡΙΖΑ 19,4% (-0,67%), το ΠΑΣΟΚ 10,6% (-0,86%), το ΚΚΕ 6,8% (-0,43%), η Πλεύση Ελευθερίας 4,4% (+1,51%), η Ελληνική Λύση 3,8% (-0,65%) και η Νίκη 3,5% (+0,58%). Το ΜέΡΑ25 υπολογίζεται στο 2,2% ενώ ένα 2,9% λέει άλλο κόμμα χωρίς κάποιο από αυτά να ξεπερνά το 1%.

Όσον αφορά τη συσπείρωση των κομμάτων τη ΝΔ δηλώνει πως θα ψηφίσει το 92,1% όσων την ψήφισαν και στις πρώτες εκλογές. Για τον ΣΥΡΙΖΑ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 79,4%, για το ΠΑΣΟΚ 75,3%, το ΚΚΕ 74,3% και την Ελληνική Λύση 69%.

Πώς κατανέμονται οι έδρες

Αν επαληθευτούν τα νούμερα της δημοσκόπησης τότε η Νέα Δημοκρατία με ένα ποσοστό που θα κυμαίνεται από 39,4% έως 43%, θα επιτύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας, αφού αναμένεται να εκλέξει 160 βουλευτές έναντι 146 που διέθετε στις προηγούμενες εκλογές.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό που θα κινείται από 19,2% έως 22%, θα διαθέτει 55 έδρες στη νέα Βουλή, από 71 στην πρώτη κάλπη. Απώλειες στις βουλευτικές έδρες θα έχουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αφού με ποσοστό 10,4%-13% θα εκλέξει 31 βουλευτές (από 41), το ΚΚΕ με ποσοστό από 6,4%-8,2% θα διαθέτει 19 έδρες (από 26), η Ελληνική Λύση με ποσοστό 3,5%-4,9% θα διαθέτει 11 (από 16). Ακόμη, η Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστό 4,2%-5,8% θα εκλέξει 13 βουλευτές και η Νίκη με ποσοστό 3,3%-4,7% θα εκλέξει 11 βουλευτες.

Αυτοδύναμη ΝΔ

Το 43,2% λέει πως προτιμά μια αυτοδύναμη ΝΔ, κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προτιμά το 12,3%. και το 28,5% θέλει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και μικρά κόμματα.

Ακόμη το 40,1% των πολιτών συμφωνεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ερώτημα που αφορά την ταύτιση των ερωτηθέντων με τις απόψεις καθενός από τους πολιτικούς αρχηγούς. Το 17,3% συμφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα και το 7,4% με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Marc: Στις 21 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ σε επτακομματική Βουλή"

Θεσσαλονίκη: Κεντρικό ρόλο στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην Ευρώπη είχε η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε τον Μάιο

Mε την πολυμελή εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε στις αρχές του περασμένου μήνα, συνδέεται το φορτίο 161 κιλών κοκαΐνης που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε χθες, σε κοντέινερ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα ναρκωτικά έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πριν δέκα ημέρες και ήταν τοποθετημένα σε κοιλοδοκούς σε δύο κοντέινερ που μετέφεραν μπανάνες, προερχόμενα από το Εκουαδόρ. Η αξία τους υπολογίζεται σε περίπου 18 εκ. ευρώ και το όφελος από την εισαγωγή και πώλησή τους ανέρχεται σε 3.200.000 ευρώ.

Στις αρχές Μαϊου συνελήφθησαν δέκα άτομα στην Ελλάδα και τέσσερα άτομα στη Βόρεια Μακεδονία, μέλη κυκλώματος – μεταξύ των οποίων 68χρονος γιατρός, που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και τσιγάρων – και κατασχέθηκαν περισσότερα από 104 κιλά και 600 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία οι συλληφθέντες είχαν κρύψει και εξάγει μέσα από εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες.

Τα δύο κοντέινερ, στα οποία βρέθηκε η νέα ποσότητα κοκαΐνης, είχαν αποστολέα την ίδια εταιρεία από το Εκουαδόρ και παραλήπτρια την ίδια εταιρεία που εδρεύει στα Σκόπια – στοιχεία που σύμφωνα με τις αρχές, οδηγούν στο ίδιο κύκλωμα.

Για «σημαντική επιτυχία» της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης έκανε λόγο ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, αντιστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την υπόθεση στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σκλάβος εξήρε το έργο όλων όσων συμμετείχαν σ’ αυτή τη σημαντική επιτυχία για την Ελληνική Αστυνομία και πρόσθεσε ότι «οι αστυνομικές έρευνες σε τέτοιες υποθέσεις συνεχίζονται μέχρι την πλήρη διαλεύκανσή τους».

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης που έχουν εντοπισθεί στην ελληνική επικράτεια, ανέφερε ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος.

«Από την περαιτέρω έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του μήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο DEA (Αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών) Αθηνών, τις αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, των Τελωνείων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Αστυνομικής Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, προέκυψε ότι στο λιμάνι του Πειραιά θα κατέφθαναν δύο ακόμη κοντέινερ έμφορτα με μπανάνες, όπου θα αποκρύπτονταν ποσότητες κοκαΐνης. Τα εν λόγω κιβώτια εμπορευμάτων, κατόπιν σχετικής παραγγελίας της ανακρίτριας, κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες, βρέθηκαν σε ειδικές κρύπτες 100 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 161 κιλών και 23 γραμμαρίων» ανέφερε ο προϊστάμενος του γραφείου Ενημέρωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δημητρακόπουλος.

«Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών μία νέα μέθοδο απόκρυψης, κατά την οποία τα τοποθετούσαν σε ειδικές κρύπτες των εμπορευματοκιβωτίων, και γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιούνταν ολιγόωρες εργασίες στα κοντέινερ για την εξαγωγή της κοκαΐνης» συμπλήρωσε.

«Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του τμήματος Γενικών Υποθέσεων της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και η συνεργασία με τοπικές αλλά και διεθνείς Αρχές οδήγησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση πολύ μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, που επρόκειτο να διοχετευθεί στην ελληνική επικράτεια, αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις» τόνισε.

Μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης τον Μάιο, η αστυνομική έρευνα συνεχίστηκε, και με βάση το modus operandi και την επιχειρησιακή τακτική που ακολουθούσε, εντοπίστηκαν κοινά σημεία, τα οποία οδήγησαν στην κατάσχεση της νέας ποσότητας ναρκωτικών. Οι αρχές εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκε νέα μέθοδος εισαγωγής των ναρκωτικών στην ευρωπαϊκή επικράτεια και ότι οι συσκευασίες για να τοποθετηθούν στους κοιλοδοκούς έχουν άλλο σχήμα από το συνηθισμένο και είναι βάρους 1,5 κιλού. Η διαδικασία εξαγωγής των δεμάτων κοκαϊνης από τις κοιλοδοκούς, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διήρκεσε επτά ώρες

Το γεγονός ότι σε διάστημα ενός μήνα (που οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να σταματήσουν τη δράση της οργάνωσης) κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές αρχές 260 κιλά κοκαΐνης δείχνει, σύμφωνα με αναφορές, ότι η εν λόγω εγκληματική οργάνωση είχε κεντρικό ρόλο στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Κεντρικό ρόλο στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην Ευρώπη είχε η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε τον Μάιο"

Καλαμάτα: 48χρονος άρπαξε την ανήλικη κόρη του και έκλεψε χρήματα από την εν διστάσει σύζυγό του!

Άρπαξε την ανήλικη κόρη του έξω από το σχολείο της την στιγμή που σχολούσε, μέσα από τα χέρια της εν διαστάσει συζύγου του στην Καλαμάτα.

Πριν εξαφανιστεί, είχε κλέψει από το σπίτι της 3.000 ευρώ και ηλεκτρικές συσκευές αξίας 2.700 ευρώ ! Ο λόγος για έναν 48χρονο στην Καλαμάτα που προκάλεσε την κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ το μεσημέρι της Παρασκευής (2/6).

Αρχικά ο άνδρας άρπαξε την 12χρονη κόρη του μέσα από τα χέρια της 43χρονη μητέρας της, παρότι εκείνη έχει την επιμέλεια της ανήλικης. Άμεσα η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία και ξεκίνησε έρευνες για να εντοπίσει τον δράστη και να τον συλλάβει, επιστρέφοντας το παιδί στη μητέρα του.

Όπως προέκυψε όμως κατά την διάρκεια της έρευνας ο 43χρονος, δεν είχε αρπάξει μόνο την ανήλικη, αλλά νωρίτερα είχε μεταβεί στο σπίτι της πρώην συζύγου του και της έκλεψε 3.000 ευρώ σε μετρητά και ηλεκτρικές συσκευές αξίας 2.700 ευρώ. Σε βάρος του δράστη ασκήθηκαν διώξεις για αρπαγή ανηλίκου και κλοπή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαμάτα: 48χρονος άρπαξε την ανήλικη κόρη του και έκλεψε χρήματα από την εν διστάσει σύζυγό του!"

Γέφυρα Σερβίων: Άνοιξε και πέρασαν τα πρώτα αυτοκίνητα – Δείτε τα βίντεο

Η Γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη άνοιξε για αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά, με κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν ανακουφισμένοι…

Στις 14:00 ακριβώς δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία για τα ΙΧ επιβατικά οχήματα πλην φορτηγών η Γέφυρα Σερβίων. Προηγήθηκε του ανοίγματος η τέλεση αγιασμού. Η γέφυρα δίνεται στην κυκλοφορία αποκλειστικά για οχήματα κάτω των 3,5 τόνων και όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης μετά τη σύσκεψη με τους εμπλεκομένους φορείς, οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί προκειμένου να αποφευχθεί η διέλευση φορτηγών και οχημάτων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η γέφυρα Σερβίων παρέμεινε κλειστή από τις 17 Μαρτίου, οπότε και είχαν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα στην στατικότητά της. Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως το κόστος κατασκευής έχει ξεπεράσει τις 300.000 ευρώ, ενώ σε ότι αφορά στις τοπικές κοινωνίες που υπέστησαν ζημιά από το κλείσιμο της γέφυρας, ο Περιφερειάρχης, επεσήμανε ότι καταγράφεται για να μπορέσει να υπάρξει ένα πλαίσιο διεκδικήσεων.

Όπως εκτίμησαν ειδικοί επιστήμονες, «τρεις σοβαροί λόγοι που μας οδήγησαν να πάρουμε την απόφαση για το κλείσιμο της γέφυρας των Σερβίων για τη διέλευση των οχημάτων ακόμα και των μικρών επιβατικών, είναι πρώτον, η ύπαρξη μιας μεγάλης ρωγμής στο σημείο στήριξης του προβόλου με το κατάστρωμα της γέφυρας στην τέταρτη κολόνα της γέφυρας των Σερβίων από την Κοζάνη προς τα Σέρβια.

Ο δεύτερος λόγος είναι ο μεγάλος βαθμός οξείδωσης δύο ισχυρών τενόντων που κρατούσαν στην οριζόντια θέση τον πρόβολο της κολόνας αυτής, πάνω στον οποίο στηρίζονταν το κατάστρωμα βάρους 500 τόνων. Ο τρίτος λόγος είναι ότι μετά την εγκατάσταση ειδικών καταγραφικών οργάνων, ρωγμώμετρων για την ακρίβεια, μετρούσαμε για δύο συνεχόμενα 24ωρα διεύρυνση της μεγάλης ρωγμής».

Δείτε στα παρακάτω βίντεο του kozanimedia.gr, τα πρώτα αυτοκίνητα να περνούν στη Γέφυρα Σερβίων που δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία…

Η γέφυρα των Σερβίων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα της χώρας μετά από αυτή του Ρίου και κατασκευάστηκε το 1975 όταν η ΔΕΗ κατασκεύασε το φράγμα του Πολύφωτου, δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας. Στις 17 Μαρτίου 2023 για λόγους ασφαλείας, απαγορεύθηκε η διέλευση παντός οχήματος από την γέφυρα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης στους προβόλους της και ενίσχυσης της με νέους χαλύβδινους τένοντες.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γέφυρα Σερβίων: Άνοιξε και πέρασαν τα πρώτα αυτοκίνητα – Δείτε τα βίντεο"

Ποια κόμματα δήλωσαν συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Σαράντα τέσσερα κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι , μεταξύ των οποίων και οι «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στον οποίο συμμετέχει ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο δήλωση συμμετοχής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Μέχρι την λήξη της προθεσμίας είχαν καταθέσει τις δηλώσεις τους στον Άρειο Πάγο 35 κόμματα, 5 συνασπισμοί κομμάτων, 1 συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, 6 λιγότεροι από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Συγκεκριμένα, τα 44 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι που δήλωσαν στον Άρειο Πάγο συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές, κατά τη σειρά κατάθεσης είναι:

Κόμματα

1) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΚΕ)
2) ΑΝΤΑΡΣΥΑ
3) ΟΚΔΕ
4) ΚΚΕ (μ-λ)
5) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
6) ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ- ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
7) ΜΕΡΑ 25
8) ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
9) ΣΥΡΙΖΑ
10) ΝΙΚΗ
11) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
12) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
13) Μ-Λ ΚΚΕ
14) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
15) ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-Τ.Ρ.Α.Μ.Π.
16) ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
17) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
18) ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ
19) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΔΗΚΕΑ)
20) ΟΑΚΚΕ
21) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
22) ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ.)
23) ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
24) ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ
25) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Σ.)
26) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ
27) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
28) ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ –ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
29) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)
30) ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
31) ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΑΥΤΡΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
32) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ
33) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
34) ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΤΟ ΟΛΟΝ
35) ΕΛΛΗΝΕΣ –ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ

Συνασπισμοί κομμάτων

1)ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
2)ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
3) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ
4) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
5) ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Συνδυασμός ανεξάρτητων συνεργαζόμενων υποψηφίων

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μεμονωμένοι ανεξάρτητοι

1) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2) ΣΠΕΝΤΖΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΘΥΤΗ 1978- ΤΡΙΓΩΝΟ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ -UFO- USO EXTRATERRESTIALS- EINSTEIN- ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
3) ΖΟΤΟΣ ΙΑΓΚΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα υπάρχουν νεοεμφανιζόμενα κόμματα, και ανεξάρτητοι υποψήφιοι, ενώ κόμματα που δεν συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές, καθώς δεν πήραν το πράσινο φως από τον Άρειο Πάγο, κατέθεσαν αιτήσεις με τα νέα δεδομένα. Αίτηση συμμετοχής δεν κατάθεσε το κόμμα ΕΑΝ του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Ο χρόνος μετρά, πλέον, αντίστροφα για την υποβολή των συνδυασμών καθώς η σχετική προθεσμία λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 5 Ιουνίου. Η ανακήρυξη των κομμάτων από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου είχαν καταθέσει αιτήσεις συμμετοχής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 50 κόμματα κλπ με την Ολομέλεια του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου να βάζει «σφραγίδα» συμμετοχής σε 36 κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων, και έναν μεμονωμένο υποψήφιο καθώς «έκοψε» 14 συμμετοχές.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ποια κόμματα δήλωσαν συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου"

Δύο κοντέινερ με 160 κιλά κοκαϊνης κατασχέθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Πάνω από 160 κιλά κοκαΐνης, προερχόμενη από το Εκουαδόρ, κατέσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης στο λιμάνι της πόλης. Η ναρκωτική ουσία ήταν τοποθετημένη σε δύο εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν νόμιμο φορτίο με μπανάνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το παράνομο φορτίο φέρεται να συνδέεται με την ποσότητα των 105 κιλών που κατασχέθηκε τον προηγούμενο μήνα στη Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση εκείνη είχαν συλληφθεί 10 άτομα και μεταξύ αυτών, 68χρονος γιατρός που είχε απασχολήσει παλιότερα τις διωκτικές Αρχές της Βόρειας Ελλάδος για υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και τσιγάρων.

Οι εννέα από τους δέκα συλληφθέντες – μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης – έχουν οδηγηθεί ήδη στις φυλακές και μεταξύ αυτών ο 68χρονος που φέρεται ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης.

Για την αποκάλυψη του νέου φορτίου κοκαΐνης είχε προηγηθεί συνεργασία του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA). Η κοκαΐνη είχε προορισμό εταιρεία – «βιτρίνα» στη Βόρεια Μακεδονία, όπως δηλαδή και το φορτίο που κατασχέθηκε τον Μάϊο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο κοντέινερ με 160 κιλά κοκαϊνης κατασχέθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης"

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Στη Ροδόπη υπήρξε ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου

Ζήτημα ανοιχτής παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή υπέρ του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ, θέτει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο ΘΕΜΑ», που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα, Σάββατο.

«Στη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα» αναφέρει επί λέξει ο πρόεδρος της ΝΔ και συνεχίζει: «Δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη. Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και προσοχή: Δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη την μουσουλμανική μειονότητα. Έχω, άλλωστε, στηρίξει τη θρησκευτική μειονότητα, στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία».

«Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συμπολίτες τους Χριστιανούς και κάνουμε ό,τι χρειάζεται γι' αυτό. Κάποιοι, όμως, θέλουν να τους αντιμετωπίζουν ως μοχλούς για να δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα. Γι' αυτό και κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους» υπογραμμίζει επίσης ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για έξωθεν παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία.

"Ελπίζουμε και αναμένουμε στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα ασχοληθεί με την ανάλυση των αιτιών της εκλογικής ήττας σε όλη την επικράτεια και με τις βουλευτικές του λίστες, ο κ. Τσίπρας και τα μέλη του κόμματός του να αναλύσουν και τα αίτια της νίκης του υποψηφίου που επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει στη Ροδόπη, κ. Οζγκιούρ"
τόνισε από την πλευρά του, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας 'Ακης Σκέρτσος, με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Οζγκιούρ.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκέρτσος "η επιλογή υποψηφίων που υιοθετούν την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα, μιλούν ανοιχτά για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και υποστηρίζονται εμφανώς από το τουρκικό προξενείο -όπως και ο κ. Ζεϊμπέκ που εξελέγη στην Ξάνθη- προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού".

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, διευκρίνισε ότι δεν εντάσσονται όλοι οι μειονοτικοί βουλευτές σε αυτή την κατηγορία, και παρέπεμψε στη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Πρώτο Θέμα», όπου ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πιο προσεκτικά στις επιλογές τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκέρτσος είπε:

"Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρη: δεν εντάσσονται όλοι οι μειονοτικοί βουλευτές σε αυτή την κατηγορία. Η Ελλάδα και το κόμμα μας τάσσεται σταθερά υπέρ των μειονοτικών δικαιωμάτων, με ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Όμως, όπως επισημαίνει στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης: «κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους".

«Ο υποψ. βουλευτής @syriza_gr στη Ροδόπη Οζγκιούρ Φερχάτ παρέστη προκλητικά σε εκδήλωση της παράνομης «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης», μαζί με τον ψευδομουφτή και τον Τούρκο πρόξενο. Ποιοι παίζουν παιχνίδια με τη μειονότητα; Ως πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να σιωπά;» έγραψε από την πλευρά του στο Twitter ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.
Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για στοχοποίηση και διχασμό Ελλήνων πολιτών, ενώ καλεί τη ΝΔ να μην επιμείνει, για λόγους ψηφοθηρικούς, σε μια εθνικά επιζήμια στάση.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρονται τα εξής:

«Απαράδεκτα και επικίνδυνα παιχνίδια Μητσοτάκη σε βάρος της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας»

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, καθοδηγούμενοι από την έπαρση και την πρωτοφανή αλαζονεία να μην ανέχονται κανένα άλλο χρώμα στον εκλογικό χάρτη, δεν διστάζουν να παίξουν ακόμη και το επικίνδυνο χαρτί της στοχοποίησης και του διχασμού Ελλήνων πολιτών, υποτιμώντας κατάφωρα την δημοκρατική ψήφο των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας.

Η αντιμετώπιση των Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών της Ροδόπης ως ενεργούμενα ξένης δύναμης και η αμφισβήτηση της δημοκρατικής τους βούλησης αποτελεί μια βαθιά επικίνδυνη πρακτική, που παραπέμπει στις χειρότερες στιγμές διχασμού, προσβάλει τη συνταγματική αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους πολίτες και εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους.

Καλούμε τη ΝΔ να μην επιμείνει για λόγους ψηφοθηρικούς σε μια εθνικά επιζήμια στάση, προσβάλλοντας Έλληνες πολίτες επειδή υπερψήφισαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι την υποψήφια της ΝΔ.

Ας αναζητήσουν τα αίτια αυτής της επιλογής όχι σε fake news και σε φοβικά σύνδρομα, αλλά στο γεγονός ότι σε αντίθεση με τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σαφείς προγραμματικές θέσεις και έχει ασκήσει ξεκάθαρες πολιτικές για τις αναγκαίες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη Θράκη και πάντοτε απέναντι σε απαράδεκτες παρεμβάσεις της Τουρκίας στα εσωτερικά μας.

Και αν δεν μπορούν αυτό να το κατανοήσουν, ας καταλάβουν τουλάχιστον το αυτονόητο: ότι το μόνο που καταφέρνουν με το διχασμό της μειονότητας και της τοπικής κοινωνίας στο σύνολό της, είναι να εξυπηρετούν τα σχέδια της Τουρκίας και του Τούρκου Προέδρου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Στη Ροδόπη υπήρξε ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου"

Γεμάτα τα καράβια, υψηλές πληρότητες το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Συνεχίζεται και σήμερα η έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια της Αττικής, ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να είναι να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια, 40 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από το λιμάνι τη Ραφήνας και 8 από το Λαύριο.

Η πληρότητα των πλοίων για τους βασικούς προορισμούς Κυκλάδες και νησιά Αργοσαρωνικού αγγίζει σε πολλές περιπτώσεις το 100%.

Χθες, Παρασκευή 2 Ιουνίου από τρία βασικά λιμάνια της Αττικής (Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο) αναχώρησαν συνολικά 42.239 επιβάτες για τους προορισμούς του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 21 απόπλοι πλοίων, και αναχώρησαν 19.451 επιβάτες, 2.551 ΙΧ, 767 φορτηγά και 672 δίκυκλα.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έγιναν 41 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 8.648 επιβάτες, 1123 ΙΧ, 42 φορτηγά και 317 δίκυκλα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 18 απόπλοι πλοίων με 9.649 επιβάτες, 3.998 ΙΧ,104 φορτηγά και 237 δίκυκλα.

Από το Λαύριο έγιναν 11 αναχωρήσεις πλοίων με 4.491 επιβάτες ,1250 ΙΧ, 32 φορτηγά και 110 δίκυκλα.

Ο υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Κλιάρης, κατά την επίσκεψή του χθες το λιμάνι του Πειραιά, ανέφερε ότι η επιβατική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη ενώ πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας με θεματοφύλακα το Λιμενικό Σώμα καταβάλει κάθε προσπάθεια τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των Λιμανιών όσο και για το αξιόπλοο των πλοίων.

Χαρακτήρισε το κομμάτι της ασφάλειας ναυσιπλοΐας εξαιρετικά σημαντικό τονίζοντας ότι γίνονται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τα πλοία είναι αξιόπλοα.

Οι προορισμοί με μεγάλη ζήτηση

Οι προορισμοί που διακρίνονται για την εγγύτητα με τα αστικά κέντρα θα πρωταγωνιστήσουν φέτος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και ειδικότερα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια αναμένεται να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Ωστόσο όπως τονίζει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τουριστικών γραφείων Λύσανδρος Τσιλίδης περιορισμένη προβλέπεται η έξοδος των ελληνικών οικογενειών το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εφέτος, λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων που ήδη ξεκίνησαν, εστιάζοντας μεταξύ άλλων και στην οικονομική στενότητα που περιορίζει, όπως εξηγεί, τις μετακινήσεις.

Ο κ. Τσιλίδης σημειώνει ότι παρά τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στα τουριστικά πακέτα η ανταπόκριση των ελληνικών νοικοκυριών δεν είναι ανάλογη της προσφοράς, απόρροια των δυσκολιών αλλά και της αναμονής των καλοκαιρινών διακοπών.

Φορείς των περιοχών που αναμένεται να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες μεταφέρουν στο ΑΠΕ ΜΠΕ την εικόνα ενόψει του Αγίου Πνεύματος.

Ο Αργοσαρωνικός και ειδικά η Αίγινα θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τριημέρου, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σταύρος Καλαμάκης. Ήδη από την καθαρά Δευτέρα η Αίγινα έχει γεμάτα τα Σαββατοκύριακα, όπως αναφέρει.

Εκείνο που ωστόσο έχει ενδιαφέρον για την τουριστική κίνηση στο νησί είναι το γεγονός ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους επισκέπτες για το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, όπως αναφέρει ο κ. Καλαμάκης. Ειδικά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η πληρότητα στο νησί είναι 100% ενώ και για το καλοκαίρι η πληρότητα θα είναι αντίστοιχη.

Σημαντική εξάλλου είναι και η κινητικότητα και για την Βόρεια Εύβοια με επίκεντρο την Αιδηψό, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θοδωρής Ρουμελιώτης. Ειδικά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η πληρότητα είναι σε υψηλά επίπεδα προμηνύοντας ένα πολύ δυνατό καλοκαίρι, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρουμελιώτης.

Μάλιστα στην περιοχή από το Πάσχα και μετά η τουριστική σαιζόν άνοιξε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναφέρει ο κ. Ρουμελιώτης εστιάζοντας στην αναγνωρισιμότητα της περιοχής σε νέα κοινά, από τα Voucher που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Πλέον η περιοχή προσελκύει πέραν από Βαλκάνιους, νέες ελληνικές οικογένειες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, τονίζει ο κ. Ρουμελιώτης.

Σε ό,τι αφορά την Πελοπόννησο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης εκφράζει την ανησυχία του για τις αποδράσεις των Ελλήνων, αφού όπως αναφέρει, από το Πάσχα και μετά υπήρξε μια καθίζηση στην πληρότητα των καταλυμάτων.

Για την Λακωνία και την ευρύτερη περιοχή η καλοκαιρινή σαιζόν εκκινεί αυτό το τριήμερο και η ευχή είναι να υπάρξουν καλές τουριστικές ροές.

Η Μονεμβασιά, η Ελαφόνησος, θα κινηθεί με υψηλή πληρότητα, αλλά το σημαντικό για τον κύριο Πολλάλη είναι να υπάρξει και διάχυση στην ευρύτερη περιοχή. Σημαντικό είναι επίσης να υπάρξει επέκταση της τουριστικής περιόδου πέραν του αυστηρού διμήνου Ιουλίου και Αυγούστου, όπως τονίζει ο κ. Πολλάλης.

Tέλος και η Σκύρος, η πρόσβαση της οποίας είναι εύκολη, θα κινηθεί με ανοδικούς ρυθμούς την εξεταζόμενη περίοδο. H Σκύρος είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί και εφέτος τους χιλιάδες επισκέπτες που θα επιλέξουν να περάσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο υπέροχο νησί μας, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Μαυρίκος.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα κρατήσεις που υπάρχουν στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα του νησιού, εκτιμάμε ότι για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος θα υπάρξει πληρότητα άνω του 80%, πετυχαίνοντας έτσι τον στόχο που έχουμε θέσει από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας για την επέκταση της τουριστικής σεζόν από την έναρξη κιόλας του καλοκαιριού.

Η Σκύρος ήδη μετρά αύξηση-ρεκόρ στην τουριστική κίνηση τα τελευταία χρόνια, έχοντας εισέλθει δυναμικά και στον εγχώριο τουριστικό χάρτη, αναδεικνύοντας ένα εναλλακτικό τουριστικό μοντέλο που στηρίζεται στο περιβάλλον και τον πολιτισμό»

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεμάτα τα καράβια, υψηλές πληρότητες το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος"

Φρίκη στο Ναύπλιο: Συνελήφθη ιερέας που έστελνε βίντεό του να αυνανίζεται γυμνός σε 12χρονο αγόρι

Ιερέας συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε 12χρονο αγόρι με το οποίο διατηρούσε πνευματική σχέση, αφού τραβούσε βίντεο να αυνανίζεται γυμνός και έστελνε το αισχρό υλικό απο τις αδιανόητες πράξεις του στο messenger του παιδιού!

Μια ζοφερή υπόθεση με πρωταγωνιστές έναν 40χρονο ρασοφόρο στην περιοχή του Ναυπλίου και ένα 12χρονο αγοράκι, στο οποίο έστελνε αισχρά βίντεο, παρουσιάζει το protothema.gr.

O σάτυρος ρασοφόρος, τα στοιχεία του οποίου ειναι στη διάθεση του protothema.gr, συνελήφθη στις 17:25 το απόγευμα της Παρασκευής μετά απο μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του μαθητή. Όπως προέκυψε και σύμφωνα με το καταγεγραμμενο συμβάν στο Τμήμα Ασφαλείας Αργολίδας, ο ιερέας σύμφωνα με έγκληση που υπέβαλε ο 52χρονος πατέρας του παιδιού: «Απέστειλε διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής messenger στον ανήλικο γιο του με τον οποίο διατηρεί πριν πνευματική σχέση, βίντεοληπτικό υλικό με ήχο όπου απεικονίζεται γυμνός άνδρας από τη μέση και κάτω να απευθύνεται στον ανήλικο προβαίνοντας σε γενετήσιες πράξεις».

papas-xr
Αυτός είναι ο σάτυρος 40χρονος ρασοφόρος που φέρεται να ασελγούσε σε 12χρονο παιδί στο Ναύπλιο

Αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ και στις επόμενες γραμμές ξεδιπλώνεται μια λεπτομέρεια η οποία προκαλεί σοκ και αποστροφή για την ανήθικη δράση του ρασοφόρου: «Από τον ήχο το βίντεο, παθόντες αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα την φωνή του ανωτέρω δράστη και κατήγγειλαν το περιστατικό αρχικά στο Α.Τ Ερμιονίδας και ακολούθως στο Τ.Α Ναύπλιου όπου διενεργείται προανάκριση. Επιπρόσθετα κατασχέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων ένας φορητός υπολογιστής και ένας πύργος σταθερού υπολογιστή του ανωτέρω δράστη».

Οι συσκευές του ιερέα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας όπου προσπαθούν να διαπιστώσουν αν υπάρχει κι άλλο υλικό με τις ζοφερές πράξεις του κληρικού και το κυριότερο αν κι άλλα παιδιά έχουν παγιδευτεί στα δίχτυα της διαστροφής του 40χρονου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φρίκη στο Ναύπλιο: Συνελήφθη ιερέας που έστελνε βίντεό του να αυνανίζεται γυμνός σε 12χρονο αγόρι"

Ινδία: Τουλάχιστον 233 νεκροί και 900 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός της σιδηροδρομικής τραγωδίας

Τουλάχιστον 233 είναι οι νεκροί και περίπου 900 οι τραυματίες από τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών χθες Παρασκευή (2/6) στο κρατίδιο Οντίσα της ανατολικής Ινδίας, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό.

Η επιχείρηση των συνεργείων διάσωσης στον τόπο της τραγωδίας βρίσκεται σε εξέλιξη και εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας αποτυπώνουν τις αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να εντοπίσουν επιζώντες ανάμεσα στις στραπατσαρισμένες λαμαρίνες. Ένας από τους επιζήσαντες αφηγήθηκε σε δημοσιογράφους πως κοιμόταν την ώρα της σύγκρουσης. Όταν άνοιξε τα μάτια του, συνειδητοποίησε πως είχε καταπλακωθεί από συνεπιβάτες του. Κατάφερε να συρθεί έξω από το βαγόνι, έχοντας τραυματιστεί στον θώρακα, στον λαιμό και στα χέρια.

Περισσότερα από 200 ασθενοφόρα κινητοποιήθηκαν για τη διακομιδή των τραυματιών σε νοσοκομεία. Υπολογίζεται ότι περίπου 900 άνθρωποι διακομίστηκαν τραυματισμένοι, ορισμένοι εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Κορομαντέλ Εξπρές, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Καλκούτα στο Τσενάι, συγκρούστηκε με μια άλλη επιβατική αμαξοστοιχία, το Χόουραχ Σουπερφάστ Εξπρές, κοντά στο Μπαλασόρ, σύμφωνα με στελέχη των σιδηροδρόμων. Το δεύτερο τρένο εκτροχιάστηκε και τα βαγόνια του μπλέχτηκαν με τα συντρίμμια του πρώτου, σύμφωνα με τη σιδηροδρομική εταιρεία South Eastern Railway.

Συγκλονισμένος ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter «οι σκέψεις μου είναι κοντά στις οικογένειες που πενθούν. Είθε οι τραυματίες να αναρρώσουν γρήγορα».

Ο υπουργός Σιδηροδρόμων Ασουίνι Βέισναου μετέβη στον τόπο της τραγωδίας για να ενημερωθεί σχετικά με την επιχείρηση των σωστικών συνεργείων.

Το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της Ινδίας σημειώθηκε στις 6 Ιουνίου 1981 όταν εκτροχιάστηκε επιβατική αμαξοστοιχία στο κρατίδιο Μπιχάρ και επτά βαγόνια έπεσαν από γέφυρα στα νερά ποταμού, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 800 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο.

 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ινδία: Τουλάχιστον 233 νεκροί και 900 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός της σιδηροδρομικής τραγωδίας"

Ένωση Πληροφορικών: Δεν προκύπτουν στοιχεία επίθεσης στην τράπεζα θεμάτων

Τους ισχυρισμούς για μεγάλη κυβερνοεπίθεση που οδήγησε στην κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων για δύο συνεχόμενες ημέρες, προκαλώντας προβλήματα και καθυστερήσεις στις προαγωγικές εξετάσεις των Λυκείων της χώρας, αμφισβητεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η πλατφόρμα δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες. Στην κοινή τους ανακοίνωση σημειώνουν επίσης ότι η επίθεση που οδήγησε στην κατάρρευση της πλατφόρμα της τράπεζας θεμάτων είναι η πιο σημαντική επίθεση που έγινε ποτέ σε ελληνικό δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό.

«Πώς τεκμηριώνεται ότι πράγματι συνέβη τέτοιου είδους μαζική και ”πρωτοφανής” επίθεση DDoS στις συγκεκριμένες δύο ημερομηνίες κατά της πλατφόρμας του ΙΕΠ;», διερωτάται η  Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, με βάση τα δημόσια διαθέσιμα δεδομένα, αναφορές ασφάλειας και χάρτες αναφοράς τέτοιων καθημερινών περιστατικών διεθνώς, «πουθενά δεν προκύπτει ότι υπήρξε κάποια εξαιρετικά αυξημένη κίνηση στοχευμένα προς την πλατφόρμα του ΙΕΠ σαν και αυτή που περιγράφηκε από τις ανακοινώσεις των αρμοδίων».

«Αντίθετα, φαίνεται πως η κίνηση δεδομένων που απεικονίζεται για παράδειγμα στις 29/5 δεν ήταν μεγαλύτερη από την αντίστοιχη των προηγούμενων ημερών, ενώ περιπτώσεις ακριβώς αντίστοιχης κίνησης λίγες μέρες νωρίτερα δε φαίνεται να είχαν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα ή υποψία ”επίθεσης”».

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση Πληροφορικών: Δεν προκύπτουν στοιχεία επίθεσης στην τράπεζα θεμάτων"

Άλιμος: Φωτιά από εμπρησμό σε κατάστημα με έπιπλα (βίντεο)

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική τα ξημερώματα του Σαββάτου για φωτιά που ξέσπασε σε ισόγειο κτηρίου στον Άλιμο, όπου στεγάζεται κατάστημα με έπιπλα.

Το κτήριο βρίσκεται επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, το ρεύμα της οποίας προς την Αθήνα έκλεισε για περίπου 90 λεπτά, για να διευκολυνθούν οι πυροσβέστες στο έργο της κατάσβεσης και να μην κινδυνεύσουν οδηγοί και επιβάτες διερχόμενων οχημάτων.

Φωτιά - καταστημα επίπλων - Άλιμος

Άλιμος - πυρκαγιά - κατάστημα

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, για την κατάσβεση επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 ειδικά κλιμακοφόρα οχήματα.

Η φωτιά, σύμφωνα με τις καταγραφές σε βίντεο ντοκουμέντο, οφείλεται σε εμπρησμό, καθώς έχουν αποτυπωθεί άγνωστοι να πετούν έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, τύπου μολότοφ και αμέσως να ξεπηδούν οι φλόγες στο κατάστημα.

Η στιγμή του εμπρησμού στο κατάστημα επίπλων
 

 ant1news

Διαβάστε Περισσότερα » "Άλιμος: Φωτιά από εμπρησμό σε κατάστημα με έπιπλα (βίντεο)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news