facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Κύπρος: 68 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

To υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 68 νέα κρούσματα σε όλη την χώρα.

Έτσι ο συνολικός αριθμός θανάτων από κορονοϊό στην Κύπρο παραμένει σε 374. Επιπλέον, 38 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 12 σε σοβαρή κατάσταση.

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 0,22%, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε 73,379.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 68 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο"

Χατζηδάκης: Περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια στοιχειώδη εξήγηση για το ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας

«Ο νόμος πλέον, για την προστασία της εργασίας είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς ακολουθούμε ευρωπαϊκή πολιτική στα εργασιακά ζητήματα. Είναι ένας νόμος που δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, δύναμη στην οικονομία», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας.

«Η ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζητήσαμε, οδήγησε στα αποκαλυπτήρια της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα μισά άρθρα αυτού του ‘τρισκατάρατου' νομοσχεδίου, όπως περίπου, το χαρακτήριζε. Ταυτοχρόνως, μέσα σε μια πρωτοφανή πολιτική τρικυμία, καταψήφισε το άρθρο για το 8ωρο. Επαναλαμβάνω, καταψήφισε το άρθρο που κατοχυρώνει το 8ωρο ενώ παράλληλα, ψήφισε ‘παρών', στις ρυθμίσεις για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων στα delivery και ψήφισε ‘παρών' στην Οδηγία, την οποία ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προσυπογράψει, Δηλαδή, την Κοινοτική Οδηγία 1158, σε σχέση με τις ευέλικτες ρυθμίσεις του ωραρίου για συμφιλίωση προσωπικής με την επαγγελματική ζωή», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Περιμένουμε εξηγήσεις γι΄αυτό το ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και γι΄αυτή την πρωτοφανή πολιτική τρικυμία».

Ακολούθως ο υπουργός Εργασίας εξέδωσε και γραπτή ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας στην οποία αναφέρει:

«Το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας που υπερψηφίστηκε σήμερα από την πλειοψηφία της Βουλής, είναι μια μεγάλη τομή στο εργατικό δίκαιο της χώρας. Η Ελλάδα στα ζητήματα της αγοράς εργασίας ακολουθεί πια το δρόμο των προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών. Ο νέος νόμος δίνει δύναμη στον εργαζόμενο. Δίνει δύναμη στην οικονομία.

Η ονομαστική ψηφοφορία που προκαλέσαμε, έκανε τα αποκαλυπτήρια της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε σχεδόν τα μισά άρθρα αυτού του «τρισκατάρατου» νομοσχεδίου. Αποκλειστικά από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπερψηφίστηκαν μόλις 42 από τα 128 άρθρα ενώ τα υπόλοιπα 86 άρθρα υπερψηφίστηκαν και από βουλευτές της αντιπολίτευσης. 56 άρθρα συγκέντρωσαν πάνω από 200 ψήφους.

Υπογραμμίζοντας την πολιτική του σύγχυση, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το άρθρο 55 που κατοχυρώνει το 8ωρο !!

Καταψήφισε επίσης τις διατάξεις της Επιθεώρησης Εργασίας, περιλαμβανομένων των άρθρων 122 και 123 που προβλέπουν ευκολότερη διαδικασία επιβολής κυρώσεων και έκδοση διαταγής πληρωμής, ενώ:

-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 14 που προβλέπει τη δυνατότητα του εργαζομένου να διεκδικεί, σε περίπτωση βίας ή παρενόχλησης, τα δικαιώματά του μέσω της συνδικαλιστικής του οργάνωσης!

-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 31 που ορίζει τη δυνατότητα του εργαζομένου γονέα να ζητήσει ευέλικτα ωράρια μολονότι προέρχεται από την Οδηγία 1158/2019 που οι ίδιοι υπέγραψαν.

-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στα άρθρα 37 και 45 που ορίζουν την άδεια φροντίδας τέκνου και την άδεια για μονογονεϊκές οικογένειες.

-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 56 που περιορίζει τη δυνατότητα των εργοδοτών να καταστρατηγούν το διάλειμμα για να επεκτείνουν αυθαίρετα το ωράριο των εργαζομένων.

-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 70 που προβλέπει τη δυνατότητα των παρόχων υπηρεσιών delivery να συνδικαλίζονται.

-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 85 που απαγορεύει τη χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους εργοδότες και πολιτικά κόμματα

Περιμένουμε μια στοιχειώδη εξήγηση, αν υπάρχει, για αυτό το ρεσιτάλ πολιτικής τρικυμίας και υποκρισίας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χατζηδάκης: Περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια στοιχειώδη εξήγηση για το ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας"

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το εργασιακό νομοσχέδιο

Με 158 ψήφους υπέρ και 142 ψήφους κατά, υπερψηφίστηκε στη Βουλή, το βράδυ της Τετάρτης (16.06.2021), επί της αρχής και επί του συνόλου το εργασιακό νομοσχέδιο. 

Κατά της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση, η οποία καταψήφισε επίσης τον σκληρό πυρήνα των διατάξεων για τα εργασιακά. Αρκετές διατάξεις, κυρίως αυτές που σχετίζονται με την ενσωμάτωση των Οδηγιών και των Συμβάσεων του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, έλαβαν θετική ψήφο από την αντιπολίτευση, με εξαίρεση το ΚΚΕ που έχει καταψηφίσει την αρχή, τα άρθρα και το σύνολο του νομοσχεδίου.

«Το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Είναι ένα νομοσχέδιο που εκσυγχρονίζει σημαντικά το εργατικό δίκαιο και είναι μια παρέμβαση που ακολουθεί αυτά που συμβαίνουν στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Είτε αμέσως μετά τη δημοσίευση του νομοσχεδίου στο ΦΕΚ είτε ένα με δύο μήνες μετά, επέμεινε ο Κωστής Χατζηδάκης, «οι πατεράδες που η σύζυγός τους κάνει ένα παιδί, θα παίρνουν άδεια 14 ημέρες. Και οι δύο γονείς θα παίρνουν γονική άδεια πληρωμένη για δύο μήνες από τον ΟΑΕΔ. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν πια να συμφωνούν ρυθμίσεις σε προσωπική βάση, για τη συμφιλίωση της προσωπικής με την επαγγελματική τους ζωή, για την οποία άνοιξε το δρόμο η κ. Αχτσιόγλου με την Οδηγία που συμφώνησε.

Επίσης οι εργατοτεχνίτες θα αρχίσουν να παίρνουν την ίδια αποζημίωση που παίρνουν οι υπάλληλοι, οι τηλεργαζόμενοι θα έχουν δικαίωμα αποσύνδεσης, μετά το πέρας του ωραρίου τους, οι εργαζόμενοι όλοι θα έχουν προστατευτικό πλαίσιο για τη βία και την παρενόχληση στο χώρο εργασίας, όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν καλύτερα πρότυπα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, όσοι θέλουν παρά πάνω υπερωρίες, θα μπορούν να το κάνουν, και έτσι θα βάζουν παραπάνω χρήματα στην τσέπη τους.

Οι αυτοαπασχολούμενοι στα delivery θα έχουν το δικαίωμα να συνδικαλίζονται αλλά κυρίως θα έχουν προστασία για την υγεία και την ασφάλεια τους και βεβαίως θα ξεκινήσει η προετοιμασία του ΠΔ για τη νέα Επιθεώρηση Εργασίας, που θα κάνει αντικειμενικούς ελέγχους στην αγορά εργασίας. Κυρίως θα προχωρήσει η βασική τομή του νομοσχεδίου που είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οποία θα είναι η εγγύηση για τα δικαιώματα του εργαζομένου, εγγύηση για το 8ωρο, εγγύηση για τις υπερωρίες, εγγύηση για τη διευθέτηση».

Εργασιακό νομοσχέδιο: Οι 20 αλλαγές

Το νομοσχέδιο περιέχει τουλάχιστον είκοσι μέτρα που σύμφωνα με την κυβέρνηση οδηγούν στην προστασία της εργασίας. 

1) Η ψηφιακή κάρτα εργασίας που θα συμβάλει αποφασιστικά στον έλεγχο και στην πάταξη της μαύρης ή και υποδηλωμένης εργασίας, διάταξη για την οποία αντιδρούν οι εργοδότες.

2) Αναβαθμίζεται σε Ανεξάρτητη Αρχή η Επιθεώρηση Εργασίας, με τέτοιον τρόπο ώστε οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας να μην επηρεάζονται από τη βούληση της κυβέρνησης.

3) Θεσπίζονται μέτρα κατά της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία.

4) Ενισχύονται τα υφιστάμενα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

5) Κατοχυρώνεται δικαίωμα αποσύνδεσης στην τηλεργασία, αλλά και ανάληψης του κόστους (εξοπλισμού, συντήρησης κ.λπ.) από τον εργοδότη.

6) Εισάγονται συνδικαλιστικά δικαιώματα και μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των απασχολούμενων ως delivery και courier.

7) Εξισώνεται η αποζημίωση των εργατοτεχνιτών με αυτή των υπαλλήλων.

8) Διευρύνεται η λίστα των περιπτώσεων άκυρης απόλυσης, η οποία συνεπάγεται επαναπασχόληση και καταβολή μισθών για την ενδιάμεση περίοδο.

9) Απαγορεύεται απόλυση για άσκηση οποιουδήποτε νόμιμου δικαιώματος.

10) Απαγορεύεται απόλυση νέου πατέρα για 6 μήνες από τη γέννηση του παιδιού του.

11) Καθιερώνεται άδεια πατρότητας 14 ημερών με αποδοχές.

12) Προβλέπεται γονική άδεια 4 μηνών και για τους δύο γονείς, με πληρωμή από τον ΟΑΕΔ για τους 2 μήνες.

13) Επεκτείνεται η άδειας λοχείας 9 εβδομάδων μετά τη γέννα και στις περιπτώσεις υιοθεσίας τέκνου.

14) Χορηγείται ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας 6 μηνών με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ και στην υιοθεσία τέκνου.

15) Παρέχεται μειωμένο ωράριο (άδεια φροντίδας τέκνου) και στη μητέρα που απέκτησε τέκνο με τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας.

16) Δίνεται άδεια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στον ιδιωτικό τομέα.

17) Εισάγεται άδεια φροντιστή, 5 ημερών, για συγγενή με ανάγκη φροντίδας.

18) Επεκτείνονται οι ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας για γονείς παιδιών έως 12 ετών.

19) Καθιερώνεται άδεια ανωτέρας βίας 2 ημέρες τον χρόνο.

20) Προβλέπεται διάλειμμα έπειτα από 4 ώρες εργασίας (αντί για 6 ώρες).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Υπερψηφίστηκε το εργασιακό νομοσχέδιο"

Ξεκίνησε η διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ από τον Α.Λοβέρδο - Παρουσίασε την πολιτική του διακήρυξη (βίντεο)

O Ανδρέας Λοβέρδος επισημοποίησε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής μαζί με τη διακήρυξή του με μότο την «Πράσινη Επανάσταση».

Με συνεχείς αναφορές στο ιστορικό όνομα του ΠΑΣΟΚ και τα σύμβολά του, τον πράσινο ήλιο, ο Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε στη δημοσιότητα την πολιτική του διακήρυξη και ανακοίνωσε: «Διεκδικώ την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, για να καταστήσουμε το Κίνημα αυτό μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση και αύριο μεταρρυθμιστική δύναμη εξουσίας». Οπως αναφέρει: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο το όνομά μας. Είναι η ιστορία μας. Είναι η ψυχή μας. Το ΠΑΣΟΚ είναι η πηγή της υπερηφάνειάς μας».

Επίσης απηύθυνε κάλεσμα «σε όλες τις δυνάμεις που πλαισίωσαν την Ελιά, τη Δημοκρατική Παράταξη, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Κίνημα Αλλαγής να παλέψουμε για το μέλλον της Ελλάδας και του κόμματός μας»

Το κείμενο της διακήρυξης Λοβέρδου μπαίνει από σήμερα σε διαβούλευση.

«Σήμερα ξεκινάμε τον αγώνα για μία Πράσινη Επανάσταση. Με σεβασμό στις μεταρρυθμιστικές αξίες και τα σύμβολα του πατριωτικού κινήματος, που άλλαξε την Ελλάδα. Πράσινη Επανάσταση, για ένα κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό, το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα. Περιμένω τις θέσεις, προτάσεις ή και ενστάσεις σας πάνω στο περιεχόμενο της πολιτικής μου διακήρυξης στο www.green-revolution.gr» γράφει μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος και σημειώνει: «Σύμβολό μας είναι ο ήλιος. Το σύμβολο του Διαφωτισμού, του φωτός, των ιδεών και των αγώνων μας. Το πράσινο είναι το χρώμα μας. Η επανάσταση είναι η αποστολή μας. Η επανάσταση είναι το καθήκον μας. Η Πράσινη Επανάστασή μας είναι η επένδυση στο μέλλον».

Ολόκληρη η διακήρυξη του Ανδρέα Λοβέρδου:

«Η χώρα μας, η Ελλάδα μας, μετά από τη μεγάλη και δεκαετή οικονομική κρίση και εν μέσω πανδημίας αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την τουρκική επιθετικότητα.

Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη και την υπερασπιζόμαστε με τη στάση μας στη Βουλή και με τους αγώνες μας.

Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, ήταν και είναι κόμμα πατριωτικό. Οι ηγέτες του διακήρυξαν και πέτυχαν η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες, η Ελλάδα να ανήκει στην Ευρωζώνη, η Κύπρος να είναι μέλος της ΕΕ.

Ο πατριωτισμός είναι ένας, ενιαίος, αδιαίρετος. Σημαίνει πως αγαπάμε την πατρίδα μας και τηρούμε, με κάθε θυσία, τον όρκο πίστης που έχουμε δώσει σε αυτήν.

Η συμμετοχή μας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη έχει στρατηγική σημασία και γεωπολιτικό βάθος. Αποτελεί βασικό τμήμα των αρχών και των αξιών μας.

Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη, άρα πρέπει να κερδίζουμε διαρκώς το στοίχημα της αυτογνωσίας. Η παιδεία πρέπει να συμβάλει καίρια και καθοριστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία βρίσκεται σε κρίση. Τα κόμματά της κυβερνούν σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, όμως το ιδεολογικοπολιτικό της ρεύμα βρίσκεται σε φάση αναζήτησης της νέας φυσιογνωμίας της.

Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της ΕΕ πρέπει να στοχεύσουν στον περιορισμό των ανεξέλεγκτων οικονομικών δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης. Η συνεργασία με τις ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν στο θέμα αυτό αποτελεί στρατηγικό στόχο.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει εδώ και τώρα να μετασχηματιστεί, για να μπορέσει να καταστεί κίνημα αλλαγής, δύναμη εξουσίας.

Διεκδικώ την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, για να καταστήσουμε το Κίνημα αυτό μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση και αύριο μεταρρυθμιστική δύναμη εξουσίας.

Καλώ όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες να μας ξανακούσουν, να μας κρίνουν αυστηρά, να έρθουν κοντά μας και να ενισχύσουν τη φωνή μας, με όποιο τρόπο επιλέξουν.

Καλώ όλες τις δυνάμεις που πλαισίωσαν την Ελιά, τη Δημοκρατική Παράταξη, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Κίνημα Αλλαγής να παλέψουμε για το μέλλον της Ελλάδας και του κόμματός μας.

Καλώ όλους τους πολίτες που ήταν μαζί μας στο παρελθόν, που έδωσαν μάχες στη Βουλή, που αγωνίστηκαν στην αυτοδιοίκηση και το συνδικαλισμό να δώσουν και πάλι το ''παρών'', να μπουν και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Καλώ όλους τους πολίτες, που δεν εγκατέλειψαν την πιο ιστορική παράταξη της Ελλάδας, που ήμασταν μαζί στις τραγικές μέρες του 2010, του 2012, του 2015-19 και κράτησαν ψηλά τη σημαία μας, να ανασυντάξουμε το κόμμα μας και να το φέρουμε στο προσκήνιο.

Όλοι μαζί θα κάνουμε και πάλι το ΠΑΣΟΚ πραγματικό κίνημα αλλαγής και έτσι θα καταργηθεί στην πράξη το απαξιωτικό ερώτημα, που συχνά μας τίθεται, ''με ποιον θα πάτε;''.

Σήμερα ξεκινάμε την πορεία για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα ξεκινάμε τον αγώνα για μια Πράσινη Επανάσταση. Με σεβασμό στην ιστορία της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, που ξεκίνησε το 1910 και υπάρχει επί έναν και πλέον αιώνα.

Σήμερα ξεκινάμε τον αγώνα για μία Πράσινη Επανάσταση. Με σεβασμό στις μεταρρυθμιστικές αξίες και τα σύμβολα του πατριωτικού κινήματος, που άλλαξε την Ελλάδα.

  • Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο το όνομα μας
  • Είναι η ιστορία μας
  • Είναι η ψυχή μας
  • Το ΠΑΣΟΚ είναι η πηγή της υπερηφάνειάς μας

Σύμβολό μας είναι ο ήλιος. Το σύμβολο του Διαφωτισμού, του φωτός, των ιδεών και των αγώνων μας. Το πράσινο είναι το χρώμα μας. Η επανάσταση είναι η αποστολή μας. Η επανάσταση είναι το καθήκον μας.

Η Πράσινη Επανάστασή μας είναι η επένδυση στο μέλλον.

Αφήνουμε πίσω μας θέσεις πολιτικά κενές κι αμήχανες, τα γνωστά ''ούτε-ούτε'' και τις επικλήσεις σε μια αυτονομία, που αποτελεί μεν αυτονόητη επιλογή, αλλά δεν εμπεριέχει θετική και ενεργητική στάση πολιτικής.

Αφήνουμε πίσω μας την περίοδο που καθορίζαμε τις θέσεις μας από το τι λένε και τι κάνουν οι άλλοι. Ο ετεροπροσδιορισμός είναι αναξιοπρεπής.

Αφήνουμε πίσω μας τις αντιπολιτευτικές τακτικές που θυμίζουν πολιτικούς και πολιτικές του 20ού αιώνα.

Κάνουμε τη θετική ανατροπή.

Με την Πράσινη Επανάστασή μας διαμορφώνουμε το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα.

Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, εκφράζει και συμπυκνώνει πολιτικά τη λαϊκή δυναμική και προοπτική.

Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, ήταν πάντα και είναι το κόμμα των λαϊκών ανθρώπων, των μη προνομιούχων, του κόσμου της εργασίας.

Η λαϊκότητα, όμως, συγκρούεται με τον λαϊκισμό, που παραμονεύει για να σφετεριστεί τη λαϊκή βούληση και τελικά να απογοητεύσει τις λαϊκές προσδοκίες.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έμαθαν καλά πως ο λαϊκισμός τελικά στρέφεται εναντίον των συμφερόντων εκείνων που υποτίθεται πως υπερασπίζεται.

Η άρνηση του λαϊκισμού, όμως, δεν πρέπει να οδηγεί στον ελιτισμό. Το κόμμα των ελίτ, η ΝΔ, αποτελεί τον ιδεολογικό, αλλά και τον παραδοσιακό μας αντίπαλο.

Η ΝΔ είναι το κόμμα που καταψήφισε και πολέμησε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ καταψήφισε το ΕΣΥ, το ΑΣΕΠ, το Συνήγορο του Πολίτη, τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης, τον ΕΟΠΥΥ και γενικά όλες τις μεταρρυθμίσεις που σήμερα υπηρετούν τον λαό.

Τα όρια ανάμεσα στο κόμμα μας και τη συντηρητική παράταξη είναι σαφή και χαράχθηκαν από τις αρχές του 20ού αιώνα.

Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, η ελληνική σοσιαλδημοκρατία, πιστεύει πως πρωτεύον στοιχείο της φυσιογνωμίας του είναι η πίστη στη Δημοκρατία.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι σε αυταρχικές αντιλήψεις και πολιτικές, που αντιλαμβάνονται τις θεσμικές εγγυήσεις της Δημοκρατίας ως αρμούς εξουσίας, τους οποίους μπορούν οι κυβερνήσεις να υφαρπάζουν.

Στις αστικές δημοκρατίες δεν υπάρχει μία μόνο εξουσία, αλλά πολλές και αυτοτελείς. Οι εξουσίες αποτελούνται από σύνολα σχέσεων και δεν είναι «αντικείμενα», που απλώς αλλάζουν ιδιοκτήτες.

Όσα κόμματα συμμερίζονται παρόμοιες αυταρχικές-ολοκληρωτικές απόψεις, δεν είναι προοδευτικά. Άρα τα πολιτικά μας σύνορα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον υπαρξιακό μας αντίπαλο, είναι απολύτως ευδιάκριτα.

Το τέλος της πανδημίας θα συνδυαστεί και με το σταδιακό τέλος της δημοσιονομικής χαλάρωσης.

Θα αγωνιστούμε με το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα να μην επανέλθουμε στις πολιτικές των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων.

Η ανεργία και η φτώχεια θα αποτελέσουν τα μεγάλα θέματα της χώρας μας, όταν η πανδημία υποχωρήσει οριστικά.

Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν σημαίνει, όμως, επιστροφή στη δανειακή και παρασιτική ζωή του παρελθόντος.

Για τις δυσκολίες της επόμενης ημέρας υπάρχουν, βέβαια, οι ενωσιακές πολιτικές στήριξης, αλλά κάθε κράτος της ΕΕ θα προχωρά με όπλο τις δυνατότητές του.

Το κυβερνητικό σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης τελικά δεν ξεφεύγει από το παρωχημένο πρότυπο ανάπτυξης «μπετόν, ήλιος, θάλασσα».

Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει.

Το οικονομικό και τεχνικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από την εκρηκτική πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης, τον ψηφιακό μετασχηματισμό κρατών και οικονομιών, τη βιοϊατρική, τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, τον καταιγισμό της πληροφόρησης, την εκρηκτική ανάπτυξη των κοινωνικών δικτύων.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, αυξάνονται οι ψηφιακές ανισότητες, πνευματικές και υλικές, μειώνεται δραματικά η πλήρης απασχόληση, εξαπλώνεται ο χαοτικός και άναρχος δικαιωματισμός, διευρύνεται η υπογεννητικότητα.

Η απληστία των ισχυρών καταστρέφει το περιβάλλον.

Τα κυρίαρχα πολιτικά και οικονομικά συστήματα εξουσίας των ισχυρών, ωσάν να είναι ιδιοκτήτες του πλανήτη, συνεχίζουν να επιβάλουν έναν καταστροφικό περιβαλλοντικό φαύλο κύκλο.

Η μετανάστευση καθίσταται ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, πολιτισμικά προβλήματα της Ευρώπης και μαζί της συνδέεται η ασφάλεια των κοινωνιών και των πολιτών.

Στην Ελλάδα μετά τα τρία μνημόνια και εν μέσω πανδημίας η γραφειοκρατία στη Διοίκηση και τη Δικαιοσύνη καλά κρατεί.

Η αλλαγή, όμως, του παραγωγικού προτύπου της οικονομίας προϋποθέτει οπωσδήποτε τον περιορισμό των μηχανισμών, που παράγουν γραφειοκρατία και ταλαιπωρούν την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική ζωή.

Το κράτος πρέπει να μεταρρυθμιστεί εδώ και τώρα.

Η παροχή δημόσιων αγαθών όπως η παιδεία, η υγεία, η ασφάλιση, δεν πρέπει να αποτελεί θέμα προσφοράς και ζήτησης.

Τα δημόσια αγαθά πρέπει να παρέχονται μέσα από θεσμούς και διαδικασίες, όπου κυριαρχούν η αξιοκρατία και η διαρκής αξιολόγηση.

Το Δημόσιο, το κοινωνικό κράτος, ανήκει σε όλους τους πολίτες και όχι στους εργαζόμενους σε αυτό.

Ο τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και πρέπει να ενισχύεται, αλλά η πανδημία μας δίδαξε πως η μονομερής στήριξη της οικονομίας σε αυτόν είναι επικίνδυνη.

Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανταγωνιστεί οικονομίες χαμηλού κόστους παραγωγής. Πρέπει, συνεπώς, να δοθεί έμφαση σε διεθνώς ανταγωνιστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες έντασης γνώσης.

Πρέπει να ενισχυθεί η έρευνα, η τεχνολογική ανάπτυξη και η προσαρμογή μας στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, η καινοτομία, η πράσινη οικονομία, η επιχειρηματική εξωστρέφεια.

Η πανδημία έφερε στη ζωή μας τη λειτουργία του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας μέσω της τεχνολογίας. Η αποσύνδεση, όμως, από τον υπολογιστή στην αγορά εργασίας είναι αναφαίρετο δικαίωμα.

Ο αγώνας για τη λειτουργία του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας πρέπει να είναι διαρκής, γιατί ο πλανήτης καταστρέφεται.

Μόνο για το μεσοδιάστημα, όμως, που προβλέπεται να είναι ευρύ, πρέπει να αξιοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας και κυρίως η αντικατάσταση του πετρελαίου από το φυσικό αέριο.

Η διεθνοποίηση της μεταλυκειακής εκπαίδευσης και η προσέγγιση φοιτητών και σπουδαστών από όλο τον πλανήτη μπορεί να αποτελέσει ένα νέο «εξαγωγικό» τομέα υπηρεσιών.

Οι αξίες μας στρέφονται γύρω από ορισμένους και συγκεκριμένους άξονες:

  • Πρώτον, Στην αγάπη για την πατρίδα, στην αγάπη για την Ελλάδα μας
  • Δεύτερον, στην ισορροπία μεταξύ δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Με τον δικαιωματισμό, δηλαδή την παντελή έλλειψη ευθύνης, δεν έχουμε καμία σχέση
  • Τρίτον, στην ισορροπία ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο συμφέρον
  • Τέταρτον, στη σταθερή εμπέδωση της Δικαιοσύνης σε όλους τους τομείς της ζωής, γιατί μόνο έτσι θωρακίζεται η ενότητα του λαού
  • Πέμπτον, στη διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων και τη μείωση των ανισοτήτων, που επιτυγχάνεται μέσα από τη διαρκώς αυξανόμενη ανάπτυξη
  • Έκτον, στη στήριξη όποιου παράγει, είτε πρόκειται για τον πρωτογενή τομέα, είτε πρόκειται για τη μεταποίηση, τις υπηρεσίες, την τεχνολογική εξέλιξη, την τέχνη
  • Έβδομον, στην ανάγκη ολόπλευρης στήριξης των νέων ανθρώπων, που δεν επιτυγχάνεται με πολιτικές κολακείες, αλλά με μακρόπνοο κι εύστοχο σχεδιασμό

Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, η ελληνική σοσιαλδημοκρατία, μέσα από μια Πράσινη Επανάσταση πρέπει να γίνει κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό.

Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, η ελληνική σοσιαλδημοκρατία, πρέπει να ξαναγίνει Κίνημα ανοικτό σε ιδέες, απόψεις και παραγωγή πολιτικής, που δεν θα τρομάζει μπρος στη διαφωνία.

Στο συνέδριό μας θα αποφασίσουμε το σχήμα που θα στεγάσει και θα δώσει παρουσία και λόγο σε όλες και όλους που ήλθαν κοντά μας, όταν πολλοί έφευγαν.

Θα ξαναπιάσουμε το νήμα που μας συνδέει με την ιστορία της παράταξής μας, η οποία μεγάλωσε, δυνάμωσε, άλλαξε και εκσυγχρόνισε την πατρίδα μας.

Θα αγωνιζόμαστε διαρκώς με όλες μας τις δυνάμεις για την προτεραιότητα της πολιτικής και κοινωνικής δημοκρατίας.

Θα αγωνιζόμαστε διαρκώς με όλες μας τις δυνάμεις για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, η οποία θα δικαιώσει εμπράκτως το σοσιαλδημοκρατικό πρόταγμά μας για δίκαιη ανακατανομή του πλούτου και εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Με την Πράσινη Επανάστασή μας διαμορφώνουμε το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα
16 Ιουνίου 2021
Ανδρέας Λοβέρδος».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε η διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ από τον Α.Λοβέρδο - Παρουσίασε την πολιτική του διακήρυξη (βίντεο)"

Γιάννης Πλούταρχος: Έχασε την πρώτη μάχη με την εφορία για «γκρίζες» ζώνες ύψους σχεδόν 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ηττημένος βγήκε ο Γιάννης Πλούταρχος από την πρώτη δικαστική διαμάχη με την εφορία, που αφορά μη δηλωθέντα εισοδήματα, επιβολή φόρων και προστίμων. Επίσης εκκρεμούν άλλες τρεις υπθέσεις καθώς αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων.

Οι δικαστικές διαμάχες του γνωστού τραγουδιστή με την εφορία ξεκίνησαν πριν αρκετά χρόνια, όταν η ΔΟΥ στην οποία υπάγεται εντόπισε «γκρίζες» ζώνες ύψους σχεδόν 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα μέρος του ποσού, έχει μπει σε ρύθμιση, ενώ για το υπόλοιπο έκανε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια του Πειραιά. Παράλληλα κατόπιν μηνύσεων της ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατά του 51 χρονου τραγουδιστή, είχε ξεκινήσει και η ποινική διαδικασία στο Ε’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.  Η εκδίκαση των υποθέσεων είχε αναβληθεί επ’ αόριστον μέχτι το ΣτΕ να εκδόσει αμετάκλητες και οριστικές αποφάσεις.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιάννης Πλούταρχος: Έχασε την πρώτη μάχη με την εφορία για «γκρίζες» ζώνες ύψους σχεδόν 7,5 εκατομμύρια ευρώ."

«Οχι» σε αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη να βγει από τη φυλακή

Στη φυλακή θα παραμένει ο Μένιος Φουρθιώτης μετά την άρνηση του δικαστικού Συμβουλίου να κάνει δεκτή την αίτηση για αποφυλάκιση που κατέθεσε ο παρουσιαστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε την προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης, στην οποία προέβαλε μεταξύ άλλων και λόγους υγείας.

Έτσι, ο προσωρινά κρατούμενος παρουσιαστής θα παραμείνει στην φυλακή όπου οδηγήθηκε το περασμένο Πάσχα μετά την απολογία του για την υπόθεση των σκηνοθετημένων επιθέσεων στο σπίτι του μετά την απόσυρση της φρουράς που του είχε διατεθεί.

ΑΠΕ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "«Οχι» σε αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη να βγει από τη φυλακή"

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Επιτακτική ανάγκη ο σεβασμός των αρχών καλής γειτονίας

Δύο ημέρες μετά τη συνάντηση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει νέο μήνυμα στην Τουρκία.

Κατά τη συνάντηση του με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου, Sophie Wilmès, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός την ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας και των αρχών καλής γειτονίας. Ως προς το Κυπριακό, τόνισε ότι τα όποια επόμενα βήματα προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση, μπορούν να συμφωνηθούν μόνον εντός του δεδομένου και δεσμευτικού πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, ενώ υπογράμμισε την απόλυτη ανάγκη η ΕΕ να είναι ενεργά παρούσα στην όλη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, η Διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Επιτακτική ανάγκη ο σεβασμός των αρχών καλής γειτονίας"

Κορωνοϊός: Στα 549 τα νέα κρούσματα - 330 οι διασωληνωμένοι, 13 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού  που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 549, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 416.741 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 24 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.089 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.8 (95%Crl: 0.09 - 1.59)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.478 θάνατοι. Το 95.2% είχε  υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 330 (65.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 86.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.589 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 81 (ημερήσια μεταβολή +8%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 95 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων 

26 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

29 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

7 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

47 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

78 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

35 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

33 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νήσων

52 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

10 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

9 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

12 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

16 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

5 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

4 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

30 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 549 τα νέα κρούσματα - 330 οι διασωληνωμένοι, 13 θάνατοι"

Self tests: Προς παράταση της διάθεσης για Ιούλιο και Αύγουστο από τα φαρμακεία αλλά μια φορά το μήνα – Θα εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος συναντήθηκαν στο Υπουργείο Υγείας με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων Ειρήνη Μαρκάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνέχιση της διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self tests) από τα φαρμακεία της χώρας.

Οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος τόνισαν για ακόμη μία φορά τη μεγάλη σημασία του προγράμματος δωρεάν διάθεσης των self-tests σε ομάδες του πληθυσμού, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά και μετάδοση του κορονοϊού και να επιτευχθεί ταχύτερα η επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας.

Εξήραν τη συμβολή των φαρμακοποιών και των φαρμακαποθηκών στην επιτυχία του προγράμματος και ζήτησαν από τον ΠΦΣ τη συνέχιση της διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ. Για τις περιοχές στις οποίες θα υπάρξει αδυναμία διάθεσης από τα φαρμακεία, η Κυβέρνηση έχει σχεδιάσει εναλλακτικούς τρόπους διάθεσης.

Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς δεσμεύτηκε να θέσει άμεσα το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο για έγκριση.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θεσμικά ζητήματα του κλάδου, καθώς επίσης και τα χρονοδιαγράμματα για την επίλυση τους, στο πλαίσιο λειτουργίας της σχετικής Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Υγείας.

Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Λίγο αργότερα, ο ΠΦΣ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση, που δείχνει… συνέχιση της διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία για ακόμη δυο μήνες, δηλαδή για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σήμερα 16 Ιουνίου έλαβε χώρα συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας , αντιπροσωπείας του ΠΦΣ αποτελούμενης από τον Πρόεδρο κ. Απόστολο Βαλτά, τον Γενικό Γραμματέα κ. Σεραφείμ Ζήκα , τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Δαγρέ, το μέλος κ. Κων. Κούβαρη και το νομικό σύμβουλο κ. Ηλία Δημητρέλλο, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζάμανη, τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Άκη Σκέρτσο, την Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ κ. Θεανώ Καρποδίνη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατατέθηκε από τον ΠΦΣ στην Ομάδα Εργασίας, υπόμνημα με τα θεσμικά ζητήματα του κλάδου και συμφωνήθηκε δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την επίλυση τους.

Για το θέμα των self tests οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος, ζήτησαν από τον ΠΦΣ , τη συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self tests για τους μήνες 7ο και 8ο που αφορούν στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των νέων 18-30 ετών , εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Για την καλύτερη και ομαλότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων αλλά και των φαρμακειών, ζητήθηκε από τον ΠΦΣ να καταβληθεί προσπάθεια να διατεθούν εφάπαξ 4 self tests σε κάθε δικαιούχο.

Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να συζητήσει επί του ανωτέρω αιτήματος της Πολιτείας.

Εκ του ΠΦΣ».

Η συνεδρίαση του ΠΦΣ είναι σε εξέλιξη και αναμένονται οι αποφάσεις…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Self tests: Προς παράταση της διάθεσης για Ιούλιο και Αύγουστο από τα φαρμακεία αλλά μια φορά το μήνα – Θα εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι"

Κατερίνη: Είχαν πυροβολήσει το θύμα στο κεφάλι πριν τον κάψουν

Σοκ έχει προκαλέσει το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Τρίτης, όταν περαστικός εντόπισε το πτώμα ενός άνδρα, πίσω από τα κοιμητήρια της Καλλιθέας, στην Κατερίνη.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ, ο άνδρας ήταν καμένος, με κουκούλα στο κεφάλι και δεμένος πισθάγκωνα, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών αναφέρουν ότι είχε καεί ζωντανός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης πριν κάψει τον άτυχο άνδρα, τον είχε πυροβολήσει στο κεφάλι με καραμπίνα. Μάλιστα, όπως σημειώνει το thestival.gr, η απανθρακωμένη σορός ταυτοποιήθηκε. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το θύμα ήταν 45 ετών και κομμωτής στο επάγγελμα. Μάλιστα, είχαν χαθεί τα ίχνη του και οι δικοί του άνθρωποι τον αναζητούσαν από τη Δευτέρα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης έχουν αποκλείσει τον χώρο προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της άγριας δολοφονίας, ενώ φως αναμένεται να ρίξει και η νεκροψία-νεκροτομή. Πάντως, πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα ο ΑΝΤ1 ανέφεραν ότι ήδη έχουν προσαχθεί κάποια άτομα ως ύποπτα.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκε απανθρακωμένος ο 45χρονος:
 
 
Συντετριμμένοι οι συγγενείς και οι φίλοι του

Συντετριμμένοι είναι οι συγγενείς και οι φίλοι του 45χρονου. Ο πατέρας του θύματος και ένας φίλος του, τον αναγνώρισαν από τις παντόφλες και τα ρούχα του. Η αδελφή του, με την οποία ζούσαν μαζί, μίλησε στο MEGA για τον χαμό του.

«Από προχθές τον ψάχναμε, το τηλέφωνό του ήταν κλειστό, απενεργοποιημένο. Γενικά, δεν απομακρύνονταν πολύ, τώρα… και γι’ αυτό μας φάνηκε και παράξενο κιόλας που έλειπε τόσες ώρες, αλλά… υποθέσαμε ότι θα είναι κάπου, εδώ γύρω, σε κάποιον φίλο του… αλλά δεν φανταζόμασταν κάτι τέτοιο. Τον βρήκαν πίσω από το κοιμητήριο της Καλλιθέας, καμένο, δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες, δεν μας άφησαν να τον δούμε… Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου. Θα τιμωρηθούν» λέει η αδερφή του 45χρονου.

Είχε επιστρέψει από την Αυστραλία

Οι κάτοικοι της Κατερίνης είναι σοκαρισμένοι από την αγριότητα του εγκλήματος. Ο Χριστόδουλος Χριστοδουλής, ο ιδιοκτήτης του χωραφιού όπου βρέθηκε νεκρός ο 45χρονος, ενημερώθηκε σχετικά από την αστυνομία. «Ειδοποιήθηκα ότι βρέθηκε ένα πτώμα στο χωράφι μου. Φυσικά δεν είχα καμία ανάμειξη και καμία εικόνα του τι έγινε. Είναι σοκαριστικό, είναι άγριο έγκλημα, τον να τον κάψεις τον άλλον είναι ό,τι χειρότερο» αναφέρει.

Οι πληροφορίες του MEGA αναφέρουν ότι ο 45χρονος είχε επιστρέψει στην Ελλάδα πριν λίγο καιρό από την Αυστραλία. Οι έρευνες προς το παρόν στρέφονται σε πρόσωπα που γνώριζε το θύμα, που φέρεται να υπήρξε χρήστης ουσιών.

tanea 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατερίνη: Είχαν πυροβολήσει το θύμα στο κεφάλι πριν τον κάψουν"

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για την Πέμπτη

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 31 και στα νησιά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 31 και στη Θράκη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3, το μεσημέρι και το απόγευμα δυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Θεσσαλίας μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια.
Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος..
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στα Δωδεκάνησα τοπικά 5 και στην περιοχή του Καστελλόριζου έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για την Πέμπτη"

Απεργία: Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο – Νέα συλλαλητήρια το απόγευμα

Για το απόγευμα έξω από τη βουλή, ανανέωσαν το ραντεβού τους οι απεργοί, που συμμετέχοντας μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις νωρίτερα, διαδήλωσαν την απαίτησή τους να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το οποίο χαρακτηρίζουν έκτρωμα.

«Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη το νομοσχέδιο-έκτρωμα να μην περάσει» ήταν το σύνθημα που δέσποζε στην εξέδρα των ομιλητών στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση συνδικάτων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών, το Σύνταγμα.


Τον «χορό» των κινητοποιήσεων άνοιξε το ΠΑΜΕ με τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος να ξεκινά από τις 10:30.



Οι απεργοί σημείωσαν ότι «το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια, δεν διορθώνεται ούτε βελτιώνεται».

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και ολοκληρώθηκε, ύστερα από σύντομη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή, με τη συμμετοχή πλήθους συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία, στον χώρο του πολιτισμού, κ.ά, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι και αριστερές συλλογικότητες.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ζητώντας την απόσυρσή του.




Απεργιακές συγκεντρώσεις στον Πειραιά τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στον Πειραιά, η πορεία κατέληξε στο λιμάνι.

Σημειώνεται ότι οι ναυτεργάτες απεργούν κανονικά, από τις 00.01 της Τετάρτης έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα, παρά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.


Μαζική και η απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από αρκετά νωρίς στο σημείο με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα η οδός Εγνατία να κλείσει και από τα δύο ρεύματα. 

Νέα συλλαλητήρια και το απόγευμα

Οι απεργοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για το απόγευμα, κι ενώ θα αναμένεται στη Βουλή η ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου.

Στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ έχει ανακοινώσει συλλαλητήριο στις 5 μ.μ. έξω από τη Βουλή, ενώ η  ΑΔΕΔΥ από κοινού με το ΕΚΑ θα βρεθούν εκεί στις 18:00.

Ανάλογα στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια θα γίνουν το απόγευμα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » " Απεργία: Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο – Νέα συλλαλητήρια το απόγευμα"

Μητσοτάκης: Καταθέτω αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, για να αναλάβετε τις ευθύνες σας, κ. Τσίπρα και κα Γεννηματά

Επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα έκανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής κατηγορώντας τον ότι σπέρνει δηλητήριο και διασπείρει fake news. Ξεκαθάρισε ότι το 8ωρο δεν καταργείται αφού περιγράφεται στο άρθρο 55 του νομοσχεδίου., συπληρώνοντας ότι προβλέπεται ρητά στον ευρωπαϊκό κοινωνικό χάρτη και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από καμία χώρα μέλος της ΕΕ.

Χαρακτήρισε μύθο ότι οι υπερωρίες θα πληρώνονται με ρεπό λέγοντας σκωπτικά ότι όποιος το λέει αυτό έχει πάρει ρεπό από την αλήθεια. Για το ευέλικτο ωράριο επισήμανε ότι ισχύει εδώ και 31 χρόνια και έχει και τις υπογραφές Ξενογιαννακοπούλου και Ραγκούση. Πρόσθεσε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το ευέλικτο ωράριο εφαρμόστηκε πλήρως επί ΣΥΡΙΖΑ. Για τις ατομικές συμβάσεις υπογράμμισε ακόμα ότι υπάρχουν ήδη όπως και οι συλλογικές και ο νόμος επεκτείνει εκείνον που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό την κα Αχτσιόγλου. Τα νέο προβλήματα είπε ακόμα ο πρωθυπουργός δεν λύνονται με γέρικα επιχειρήματα.

Μητσοτάκης: Ο εθνικός στόχος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι εθνικός μας στόχος δεν είναι η εργασία να αποδίδει λίγα αλλά η εργασία να αποφέρει πολλά σε όλους. Και έτσι προσθέτονται έξι περιπτώσεις που αποτρέπουν την παράνομη απόλυσή του. Έκανε λόγο για τεκτονικές αλλαγές που έχουν γίνει στην παγκόσμια εργατική νομοθεσία και είπε ότι κάποιοι θέλουν τον συνδικαλισμό φέουδο κομματικό και μάλιστα δεν θα προστατεύονται οι συνδικαλιστές από βιαιοπραγία ή σεξουαλική παρενόχληση.

Τα σωματεία υπάρχουν για τα μέλη τους και όχι για τα κόμματα και οι συνδικαλιστές για τους εργαζόμενους και όχι οι εργαζόμενοι για τους συνδικαλιστές. Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι ξεχώρισε τις έντονες επιφυλάξεις του ΣΕΒ αλλά και της ΕΣΕΕ και των γυναικείων οργανώσεων και επέμεινε ότι υπάρχει νέο πνεύμα που διατρέχει τις αλλαγές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι μετά από μια 10ετία καθήλωσης η νέα γενιά πρέπει να συναντήσει πολλές και καλές δουλειές σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον. Έκανε ειδική αναφορά και στο σχέδιο Ελλάδα 2.0 και στους πόρους που θα έρθουν για την εργασία και θα χρηματοδοτήσουν δεκάδες δράσεις. «Είναι αλήθεια», είπε, «ότι καταγγείλατε το νομοσχέδιο πριν δοθεί σε διαβούλευση και επιμένετε να μην μιλάτε για τα άρθρα του αλλά για τα fake news που κατασκευάσατε στην θέση του».

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα

Ρώτησε αν θα ψηφιστεί η ψηφιακή κάρτα από την κα Γεννηματά και τον κ. Τσίπρα, «η επαγγελματική αποκατάσταση των ταχυμεταφορέων, η εξίσωση των εργατοτεχνιτών με τους υπαλλήλους, η διεύρυνση των περιπτώσεων που καθιστούν άκυρη μια απόλυση; Θα πείτε ναι ή όχι στην καθιέρωση στην Ελλάδα άδειας πατρότητας με αποδοχές και στην γονική άδεια και για τους 2 γονείς; Θα αρνηθείτε και την απαγόρευση απόλυσης του νέου πατέρα; Και συμφωνείτε ή διαφωνείτε ότι όποιος εργάζεται από απόσταση να αποσυνδέεται από την εργασία όταν τελειώνει το ωράριό του;» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ενώ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου.

Καταθέτω αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα. Για να καταδειχθεί η υποκρισία σας, εκτός εάν επιλέξετε τον δρόμο αποχώρησης από την αίθουσα, που μας έχετε συνηθίσει τελευταία».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Καταθέτω αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, για να αναλάβετε τις ευθύνες σας, κ. Τσίπρα και κα Γεννηματά"

Αττική: Αλλεπάλληλες επιθέσεις σε έξι σούπερ μάρκετ

Καταδρομικές επιθέσεις πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα σε έξι σούπερ μάρκετ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες προκάλεσαν φθορές με βαριοπούλες, από τις 02:30 έως τις 05:00, σε προσόψεις σούπερ μάρκετ που βρίσκονται σε Κολωνό, Καισαριανή, Περιστέρι, Κυψέλη, Ζωγράφου και Αχαρνές. Αμέσως μετά τις επιθέσεις οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή.

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους, ενώ έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική: Αλλεπάλληλες επιθέσεις σε έξι σούπερ μάρκετ"

e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις ασφαλιστικών εισφορών έτους 2020 για φορολογική χρήση – Ποιους αφορά

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι οι βεβαιώσεις ασφαλιστικών εισφορών έτους 2020 των ελευθέρων επαγγελματιών, των αυτοτελώς απασχολουμένων, των αγροτών, αλλά και των εργατών γης αμειβομένων με εργόσημο, για φορολογική χρήση έχουν αναρτηθεί στον ατομικό λογαριασμό των ασφαλισμένων και στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που τηρούνται στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ «www.efka.gov.gr» στο σύνδεσμο: «Βεβαίωση εισφορών για φορολογική χρήση»--->«Βεβαιώσεις εισφορών e-ΕΦΚΑ».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του e-ΕΦΚΑ, εναλλακτικά ο ασφαλισμένος μπορεί να έχει πρόσβαση, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, ακολουθώντας τη διαδρομή: Αρχική-> Εργασία και ασφάλιση-> Ασφάλιση-> Βεβαιώσεις εισφορών (e-ΕΦΚΑ).

news

Διαβάστε Περισσότερα » " e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις ασφαλιστικών εισφορών έτους 2020 για φορολογική χρήση – Ποιους αφορά"

Απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε στην Κατερίνη

Απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης, έξω από τα κοιμητήρια της Καλλιθέας, στην Κατερίνη. Όπως διαπιστώθηκε το πτώμα ανήκει σε 45χρονο άνδρα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το θύμα ήταν δεμένο πισθάγκωνα. Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης που ανέλαβε τις έρευνες.

Φως στα ακριβή αιτία και τις συνθήκες θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έρευνα.

ΑΠΕ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε στην Κατερίνη"

Οι απομιμήσεις… βασιλεύουν! Κατασχέσεις αξίας 300 εκατ. ευρώ μέσα σε 3 χρόνια

Πολλαπλές είναι οι απώλειες από το λαθρεμπόριο ρολογιών χειρός και άλλων απομιμητικών προϊόντων, καθώς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ένας στους τέσσερις Έλληνες έχει πέσει θύμα παραπλάνησης.

Μέσα σε τρία χρόνια έχουν κατασχεθεί προϊόντα αξίας 300 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη συνθήκη, που εντοπίζεται σε πολλές προϊοντικές κατηγορίες μεταξύ των οποίων και τα ρολόγια χειρός, όχι μόνο έχει ως αποτέλεσμα την απόλυτη παραπλάνηση και εξαπάτηση του κοινού, αλλά ταυτόχρονα έχει φέρει στα όρια της χρεοκοπίας τις νόμιμες επιχειρήσεις που καλούνται να επιβιώσουν σε συνθήκες πολυετούς οικονομικής κρίσης και της πανδημίας.

Η παραπλάνηση των καταναλωτών επιβεβαιώνεται και από την έκθεση του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και σύμφωνα με την οποία σχεδόν 1 στους 10 Ευρωπαίους (9%) έχει δηλώσει ότι έχει ήδη παραπλανηθεί για να αγοράσει προϊόντα απομιμήσεις, με το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα να είναι περίπου 25%, καθώς ο Έλληνας καταναλωτής επιλέγει με γνώμονα τη χαμηλότερη τιμή αγνοώντας τον παράγοντα της αυθεντικότητας.

Καταστροφή του νόμιμου εμπορίου

Τα τρία τελευταία χρόνια έχουν φτάσει στα χέρια των διωκτικών αρχών εκατοντάδες τόνοι και περισσότερα από 500.000 προϊόντα απομίμησης με τη ζημία του κράτους και των νόμιμων εμπόρων να υπολογίζεται σε περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τα κατασχεθέντα προϊόντα σε όλη τη χώρα.

Λόγω της χαμηλότερης τιμής και φαινομενικής ανταγωνιστικότητας των προϊόντων στις δημοφιλείς πλατφόρμες, τα ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούσαν απομιμητικά προϊόντα καταλάμβαναν τις πρώτες θέσεις με αποτέλεσμα την περαιτέρω καταστροφή του νόμιμου εμπορίου. Αυτό ενισχύθηκε την περίοδο της καραντίνας, όπου τα φυσικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά και εκτινάχθηκαν οι ηλεκτρονικές πωλήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επίμαχες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν φωτογραφίες γνησίων ρολογιών, δηλώνοντας ότι τα ρολόγια είναι γνήσια και συνοδεύοντάς τα από κάρτες εγγύησης κι αυθεντικότητας.\

«Βασιλεύουν» τα ρολόγια

Η πλέον ευάλωτη στο παρεμπόριο κατηγορία ρολογιών είναι η κατηγορία με λιανική τιμή πώλησης ως 500 ευρώ, η οποία μάλιστα είναι η κατηγορία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε αριθμό τεμαχίων. Από το σύνολο των καταστημάτων της κατηγορίας, περίπου 750 επικεντρώνονται στην κατηγορία ρολογιών τιμής μέχρι 500 ευρώ. Αν προστατευθούν οι νόμιμοι έμποροι, η συνεισφορά της συγκεκριμένης κατηγορίας στον κρατικό προϋπολογισμό σχεδόν θα διπλασιασθεί αλλά και οι χιλιάδες αυτές επιχειρήσεις θα μπορέσουν να επιβιώσουν. 

«Προσοχή στις απομιμήσεις»

Ο Γιώργος Παρτακτζόγλου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καταστημάτων Λιανικής και Διαδικτυακής Πώλησης Ορολογιών και Κοσμημάτων,  δήλωσε σχετικά: «Το λιανεμπόριο έχει πληγεί λόγω των αντίξοων συνθηκών της πανδημίας. Με αυτά τα περιστατικά δημιουργούνται τεράστια ζητήματα στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Για τον λόγο αυτό, εφιστούμε  την προσοχή των καταναλωτών και των εμπόρων λιανικής διότι παραποιημένα ρολόγια παρουσιάζονται και πωλούνται ως γνήσια, συνοδευόμενα από πλαστογραφημένες κάρτες εγγύησης και από κουτιά συσκευασίας, τα οποία επίσης αποτελούν απομιμήσεις των γνησίων. Άρα είναι αδύνατο να αντιληφθούν ότι τα ρολόγια είναι παραποιημένα. Η μόνη ασφαλής πρακτική είναι η αγορά ρολογιών από το δίκτυο εγκεκριμένων λιανεμπόρων και από τους νόμιμους αντιπροσώπους».

Η Πανελλήνια Ένωση αντιπροσωπεύει μια επαγγελματική κατηγορία που επίσημα αποτελείται από πάνω από 5.000 καταστήματα που εκτός των ιδιοκτητών απασχολεί άνω των 7.000 εργαζόμενους και αντίστοιχες οικογένειες φορολογούμενων. Μόνο στην κατηγορία των ρολογιών δασμολογικά, φορολογικά, σε επίπεδο ΦΠΑ και σε επίπεδο εργοδοτικών εισφορών ήδη συνεισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό με πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Οδηγίες για αποφυγή της εξαπάτησης

Προκειμένου οι καταναλωτές να αποφύγουν την εξαπάτηση από απομιμητικά προϊόντα, η Ένωση προτείνει τα παρακάτω μέτρα προστασίας:

  1. Ιδιαίτερη προσοχή στις δυσανάλογα μεγάλες εκπτώσεις. Να γίνεται πάντα σύγκριση τιμών με τις ιστοσελίδες του επισήμου δικτύου εμπόρων.
  2. Ιδιαίτερη επιφύλαξη στα καταστήματα που στις πλατφόρμες σύγκρισης τιμών δεν φέρουν το σήμα του αναγνωρισμένου εμπόρου.
  3. Να μην διστάζουν να επικοινωνούν με τους επίσημους αντιπροσώπους σε περίπτωση αμφιβολίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι απομιμήσεις… βασιλεύουν! Κατασχέσεις αξίας 300 εκατ. ευρώ μέσα σε 3 χρόνια"

Αιτήσεις ΟΑΕΔ: Πέμπτη η τελευταία μέρα για τα voucher κοινωνικού τουρισμού

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου, στις 23:59, λήγει η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2021-2022 του ΟΑΕΔ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, στις τέσσερις πρώτες μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας, υποβλήθηκαν περισσότερες από 142.140 αιτήσεις για 267.276 επιταγές.

Υπενθυμίζεται ότι επιδοτούνται και φέτος τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ για πρώτη φορά η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα δωματίων κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο νομό Έβρου, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Η υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους και τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Δικαιούχοι

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou

Πάροχοι

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou

Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού (ΟΑΕΔ) ή Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ορθή και πλήρης συμπλήρωση των αιτήσεων, καθώς και η ταυτόχρονη υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, θα βοηθήσει στην ταχύτερη επεξεργασία τους.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2020:

  • είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή
  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή
  • συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
  • ήταν εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών και οικογενειακών κριτηρίων, με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρείες, όπως ορίζει η δημόσια πρόσκληση.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση επιταγής κοινωνικού τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30 εκατ. ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αιτήσεις ΟΑΕΔ: Πέμπτη η τελευταία μέρα για τα voucher κοινωνικού τουρισμού"

Φαρμακοποιοί Αττικής: Στοπ στα «αναξιόπιστα» self test από 19 Ιουνίου – «Αντί για επιβράβευση, χαράτσι!»

Στις 19 Ιουνίου σταματά η διάθεση των δωρεάν self test από τα Φαρμακεία της Αττικής, χωρίς να δοθεί νέα παράταση. Οι Φαρμακοποιοί του λεκανοπεδίου καταγγέλλουν ... όψιμα την αξιοπιστία των αυτοδιαγνωστικών τεστ, την ώρα που έχουν διατεθεί από τα φαρμακεία εκατομμύρια δωρεάν self test και η διαδικασία βρίσκεται ούτως ή άλλως σε πορεία ολοκλήρωσης.
Χωρίς στοιχεία οι Φαρμακοποιοί της Αττικής καταγγέλλουν την διαδικασία των αυτοδιαγνωστικών τεστ και την αξιοπιστία τους, η οποία όπως λένε, αποτυγχάνει να εντοπίσει τις θετικές λοιμώξεις σε ποσοστό 90%.

Παράλληλα, καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τον ΕΟΠΥΥ ότι τους επιβάλει clawback (υποχρεωτικές επιστροφές) για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, ως «επιβράβευση» για την προσφορά τους στην πανδημία,

Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) αποφάσισε την διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test από τα φαρμακεία των μελών του, από την 19η Ιουνίου 2021 χωρίς περαιτέρω παράταση.

Δείτε ολόκληρη η ανακοίνωση

Συγκεκριμένα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Ο Φ.Σ.Α. εξ αρχής είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των self test, τα οποία η κυβέρνηση ήθελε να διακινήσουμε στους πολίτες. Τα στοιχεία πλέον μας επιβεβαιώνουν ότι το 90% των θετικών self test είναι ψευδώς θετικά.
Είχαμε σοβαρές αντιρρήσεις επίσης και για την πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που στηρίζονταν εξ ολοκλήρου στην ατομική ευθύνη των πολιτών.
Η κυβέρνηση σκέφτεται να συνεχίσει αυτήν την αποτυχημένη επιδημιολογική επιτήρηση προτείνοντας ως «αντάλλαγμα» να δει με θετικό μάτι τα χρόνια θεσμικά προβλήματα των φαρμακοποιών, την ίδια ώρα που το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ πήρε απόφαση να μετακυλήσει το clawback των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τις εισαγωγικές εταιρείες στα φαρμακεία.
Ουσιαστικά όχι μόνο δεν επιβραβεύουν την προσπάθεια και την ταλαιπωρία των φαρμακείων αλλά τους βάζουν και καινούργιο χαράτσι.
Για τους παραπάνω λόγους ο Φ.Σ.Α. δεν μπορεί να συνεχίσει να διαθέτει τα self test».

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Φαρμακοποιοί Αττικής: Στοπ στα «αναξιόπιστα» self test από 19 Ιουνίου – «Αντί για επιβράβευση, χαράτσι!»"

ΝΔ κατά Πολάκη: Δεν κάνει το εμβόλιο - Συντάχθηκε από τη Βουλή με τους αντιεμβολιαστές

Επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την ομιλία του στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο, κατά την οποία έκανε αναφορές στον εμβολιασμό.

Όπως λέει η ΝΔ με ανακοίνωσή της, «ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πολάκης ανοιχτά και από το βήμα της Βουλής συντάχθηκε με τους αντιεμβολιαστές και τους δικαιολόγησε λέγοντας γιατί και ο ίδιος δεν κάνει το εμβόλιο.

Όπως τονίζει στην συνέχεια το κυβερνών κόμμα, «πίσω από ένα επίτευγμα της επιστήμης, που μέσα σε πολύ λίγο χρόνο ανακάλυψε το εμβόλιο σώζοντας εκατομμύρια ζωές, ο κ.Πολάκης είδε “κονόμα εταιρειών”. Και δεν έμεινε εκεί αλλά καταφέρθηκε συλλήβδην κατά των επιστημόνων μιλώντας για “εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων”».

Κλείνοντας η ΝΔ σημειώνει: «Επειδή δεν πρόκειται μόνο για άλλη μια από τις γνωστές γραφικότητες του κ. Πολάκη αλλά για για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά. Οφείλει να πάρει θέση καθαρά και δημόσια».

Τι είπε ο Πολάκης στη Βουλή

Νωρίτερα, αργά το βράδυ της Τρίτης, στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας στη Βουλή. 

Νωρίτερα πάντως, ο ίδιος είχε προαναγγείλει την τοποθέτησή του  δημοσιεύοντας στο Facebook φωτογραφία του να καπνίζει σε ένα σκάφος.



«Την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανέναν. Πέρυσι τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, έκανα και αντιγριππικό και αντι-πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο, για πρώτη φορά στη ζωή μου, γιατί την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει μια δύσκολα θεραπευθείσα βρογχίτιδα, ως καπνιστής. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια, τα κορίτσια έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, όμως έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια», είπε ο κ. Πολάκης από τη Βουλή και πρόσθεσε: «εδώ δεν θα ξεχάσουμε όλη την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, στα εμβόλια ενώ σας φωνάζουμε από πέρυσι για κάποια πράγματα και επειδή η εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σας κρατάει φανάρι. Γιατί γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους συναδέλφους».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «Ρωτάω ιατρικά και να μου απαντήσουν ιατρικά και επιστημονικά πριν με καταδικάσει, όπως ζητάει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, ο κ. Τσίπρας. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι είναι τιο πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, το οποίο δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, 8-9 μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα; Πότε ήταν το επόμενο συντομότερο εμβόλιο που δόθηκε; Είναι 3,5 ή 5 χρόνια το επόμενο; Γιατί έγινε αυτό; Υπήρξε ποτέ άλλοτε εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία; Το αντιγριππικό ξέρουμε ότι είναι για ένα χρόνο. Το αντιπνευμονιοκοκκικό είναι εφ΄όρου ζωής, ένα άλλο είναι για 5 χρόνια. Του κορωνοϊού, πείτε μου, για πόσο είναι;».

Ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλύψει την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας με τους 12.500 νεκρούς, εκ των οποίων οι 8.500 πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Ο βουλευτής ανέφερε επίσης ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα που έχει ζητήσει από τον Νοέμβριο μειώνουν κατά 70% έως 90% τη βαριά νόσηση στους ευπαθείς.

«Σε αυτά να απαντήσει η ΝΔ. Σε αυτά να απαντήσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Δεν θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε από την ιατρική επιστήμη, επειδή κάποιοι στήριξαν το αφήγημά τους στην κονόμα κάποιων εταιρειών», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, απευθύνθηκε στα υπουργικά έδρανα λέγοντας:

«Υπηρετείτε συμβόλαια της διαπλοκής που σας έφερε στην κυβέρνηση, με τη βοήθεια των ΜΜΕ. Είστε οι Δαπίτες του 80, οι Δαπίτες και οι φλώροι, που λέγαμε τότε, οι οποίοι παίρνετε εκδίκηση από την κοινωνία, που τις δεκαετίες του 70 και του 80, μέσα από αγώνες, από διεκδικήσεις, απέσπασε ένα κομμάτι της υπεραξίας που η ίδια παρήγαγε, για μια καλύτερη ζωή».

Αυτό είπε, ο κ. Πολάκης, το κάνει ο Κωστής Χατζηδάκης «ένας άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του» και που με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ο οποίος η μόνη δουλειά που έκανε όταν γύρισε από το Χάρβαρντ, γιατί δεν έδωσε εδώ πανελλαδικές, ήταν να βρει δουλειά στην Εθνική Τράπεζα, μέσω του Καρατζά και της κουμπαριάς που έκανε ο πατέρας του με το Σημίτη, αυτοί είναι οι άνθρωποι που νομοθετούν την κατάργηση και τη διάλυση του χρόνου εργασίας, την απλήρωτη εργασία, την απλήρωτη υπερωρίας, την αποσταθεροποίηση της ζωής των εργαζομένων».

Αναλυτικά όσα είπε ο Παύλος Πολάκης σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής:

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: [...] Θα τελειώσω την ομιλία μου και θέλω ένα λεπτό την ανοχή σας. Στις έντεκα παρά τέταρτο απόψε έβγαλε ανακοίνωση το Κόμμα σας για μένα. Δεν είναι η πρώτη φορά -το έχει κάνει ξανά- και λέει: «Νέα Δημοκρατία, ο Πολάκης αμφισβητεί τα εμβόλια. Να πάρει θέση ο Τσίπρας».

Ακούστε, λοιπόν, για να τελειώνουμε, κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτον, την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανένα. Δεύτερον, πέρυσι τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο έκανα και αντιγριπικό και αντιπνευμονιοκοκκικό, το Pneumovir, αυτό που είναι για εφ’ όρου ζωής για πρώτη φορά στη ζωή μου, γιατί την προηγούμενη χρονιά και προ κορωνοϊού είχα κάνει μια μακρόχρονη και δύσκολα θεραπευθείσα βρογχίτιδα ως καπνιστής.

Έχω κάνει όλα τα εμβόλια. Τα κορίτσια μου έκαναν τα εμβόλια. Όμως, έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια. Και εδώ τώρα να πούμε πάλι μερικές αλήθειες, γιατί εδώ δεν θα ξεχάσουμε την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε όλο το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας στα εμβόλια, ενώ σας φωνάζουμε για κάποια πράγματα από πέρυσι και επειδή οι εντεταλμένοι πολιτικά Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων σας κρατάει φανάρι, γιατί γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους συναδέλφους, τους οποίους τα ερωτήματα που θα απευθύνω απευθύνονται και σε αυτούς. Και ρωτάω ιατρικά και να μου απαντήσουν ιατρικά και επιστημονικά πριν με καταδικάσει, όπως λέει η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της, ο κ. Τσίπρας και το Κόμμα μου.

Είναι, λοιπόν, αλήθεια ή ψέματα ότι είναι το πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, το οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, από το SPUTNIK μέχρι το PHIZER, οκτώ-εννιά μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα; Πότε ήταν το επόμενο συντομότερο που δόθηκε; Μπορεί να μου απαντήσετε; Γιατρός είστε. Είναι τριάμισι ή πέντε χρόνια το επόμενο που έχει δοθεί. Γιατί έγινε αυτό;

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Κύριε συνάδελφε, παρακαλώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Γιατί τότε τελειώνει -όχι να μου απαντήσετε συγκεκριμένα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ: Το αντιγριπικό.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Δεν υπάρχει αυτό που λέτε. Λέτε ψέματα.

Υπήρξε, λοιπόν, ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ιατρικής εμβόλιο, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία; Το αντιγριπικό ξέρουμε είναι για ένα χρόνο. Το αντιπνευμονιοκοκκικό που έκανα είναι για εφ’ όρου ζωής.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Ολοκληρώστε, κύριε συνάδελφε.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε. ’ένα άλλο που θα κάνω του χρόνου είναι για πέντε χρόνια. Του κορωνοϊού για πόσο είναι; Απαντήστε μου.

Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι η αρχική μελέτη φάσης 3 του PHIZER, του γνωστού εμβολίου, στα δημοσιεύματα που υπάρχουν και που μπορεί να τα βρει κανείς στο δίκτυο τον Οκτώβριο έλεγε θα τελειώσει η Φάση 3 τον Γενάρη, αφού μπουν τόσες χιλιάδες που στη μελέτη για να έχει στατιστικά σημαντικό αποτέλεσμα αυτή η αρχική μελέτη.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Κύριε συνάδελφε, έχετε πάρει επιπλέον δυόμισι λεπτά. Σας παρακαλώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Τελειώνω.

Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι η μελέτη αυτή σταμάτησε 13 και είπε ότι «τελειώσαμε, όλα καλά», 13 Νοεμβρίου, τρεις μέρες μετά που πήραν έκτακτη έγκριση τα μονοκλωνικά αντισώματα από τον FBA;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Ευχαριστούμε.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι προσπαθείτε με αυτό που κάνετε να καλύψετε την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, όταν δωδεκάμισι χιλιάδες νεκροί, οι οχτώμισι χιλιάδες από αυτούς είναι εκτός ΜΕΘ;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Κύριε συνάδελφε, έχετε φτάσει τα δέκα λεπτά. Παρακαλώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Μία τελευταία ερώτηση: Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι με βάση μελέτες φάσης 3, των τριών μονοκλωνικών αντισωμάτων που σας φώναζα τον Νοέμβριο να φέρετε μειώνουν από 70% έως 90% τη βαριά νόσηση στις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή, αυτούς που τελικά πεθαίνουν και θα είχαμε γλιτώσει από τους δωδεκάμισι χιλιάδες τους έξι χιλιάδες; Σε αυτά ν’ απαντήσει η Νέα Δημοκρατία. Σε αυτά ν’ απαντήσει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Και δεν θα ξεχάσουμε την ιατρική που ξέρουμε, επειδή κάποιοι στήριξαν το αφήγημά τους στην κονόμα κάποιων εταιρειών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΝΔ κατά Πολάκη: Δεν κάνει το εμβόλιο - Συντάχθηκε από τη Βουλή με τους αντιεμβολιαστές"

ΕΝΦΙΑ: Σχεδιάζονται ανατροπές στον συντελεστή παλαιότητας

Tο οικονομικό επιτελείο θα ήθελε παράλληλα με το λίφτινγκ στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ να τρέξει και μία διόρθωση των συντελεστών παλαιότητας που εφαρμόζονται τόσο για τον υπολογισμό του φόρου ακινήτων όσο και της αντικειμενικής αξίας. Η «άσκηση» είναι σύνθετη, τα δημοσιονομικά περιθώρια ελιγμών περιορισμένα και το αποτέλεσμα αναμένεται μετά το φθινόπωρο.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αναγνωρίζει πως με τη σημερινή τους δομή, οι συντελεστές παλαιότητας μπορεί να κρύβουν αδικίες. Για παράδειγμα, μπορεί η εμπορική αξία ενός ακινήτου 25ετίας με ριζική, καλαίσθητη και ποιοτική ανακαίνιση να είναι πολλαπλάσια έναντι ενός νεόδμητου διπλανού ακινήτου αντίστοιχων τετραγωνικών. Η ίδια πηγή όμως αναγνωρίζει παράλληλα πως μια τέτοια προσέγγιση στην αναμόρφωση των συντελεστών παλαιότητας συνιστά δύσκολη εξίσωση, χωρίς να είναι σαφές αν μπορεί να επιλυθεί στην παρούσα φάση.

Η παλαιότητα ενός κτιρίου υπολογίζεται μετά τη συμπλήρωση δύο ετών από την ημερομηνία έκδοσης της οικοδομικής άδειας ή την τελευταία αναθεώρησή της (π.χ. αν εκδόθηκε η οικοδομική άδεια 30/9/2018, η παλαιότητα αρχίζει να μετρά από 30/8/2020).

Χρονικό διάστημα μικρότερο του εξαμήνου δεν λαμβάνεται υπόψη, ενώ μεγαλύτερο λογίζεται ως έτος (π.χ. αν εκδόθηκε η άδεια 30/9/2018 και μεταβιβάζεται το ακίνητο 30/12/2020, δεν θα ληφθεί υπόψη παλαιότητα. Αν μεταβιβαστεί στις 1/4/2020, τότε παίρνει την πρώτη παλαιότητα).

Με τα σημερινά δεδομένα, η αλλαγή χρήσης ή η ανακαίνιση ενός κτιρίου δεν επηρεάζουν την παλαιότητα. Άδειες αλλαγής μόνο της χρήσης του κτιρίου ή άδειες ανακαίνισης που δεν θίγουν τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου δεν λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της παλαιότητας.

Εξαίρεση αποτελούν τα διατηρητέα ακίνητα, που έχουν ανακαινισθεί ριζικά, έστω κι αν δεν θίγεται ο φέρων οργανισμός του κτιρίου. Σε αυτή την περίπτωση, η παλαιότητα υπολογίζεται δύο χρόνια μετά την ημερομηνία έκδοσης της άδειας ανακαίνισης.

Κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, η παλαιότητα ενός ακινήτου επηρεάζει με έξι διαφορετικούς συντελεστές το ύψος του φόρου.

Για τα παλαιά ακίνητα, «ηλικίας» άνω των 26 ετών, ο συντελεστής είναι 1 και όσο μικρότερη είναι η ηλικία του ακινήτου τόσο αυξάνεται ο φόρος.

  • 26 έτη και άνω 1,00
  • 20 ως 25 έτη + 1,05
  • 15 ως 19 έτη + 1,10
  • 10 ως και 14 έτη + 1,15
  • 5 ως και 9 έτη + 1,20
  • Ως και 4 έτη + 1,25

Πολλοί φοροτεχνικοί έχουν υποστηρίξει πως θα έπρεπε να εφαρμόζεται η αντίστροφη προσέγγιση. Να ξεκινά δηλαδή με συντελεστή 1 το νεόδμητο ακίνητο και όσο αυξάνεται η ηλικία του ακινήτου τόσο να μειώνεται ο συντελεστής παλαιότητας.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΦΙΑ: Σχεδιάζονται ανατροπές στον συντελεστή παλαιότητας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news