facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Καταγγελία «βόμβα» για την Υπηρεσία Ασύλου: 3.500 ευρώ η «ταρίφα» για διαβατήριο και άδεια παραμονής σε έναν μήνα

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του Γενικού Γραμματέα Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος Ανουάρ Μπάκρι στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση , ότι «η ταρίφα για να πάρει κάποιος διαβατήριο και άδεια παραμονής μέσα σε ένα μήνα είναι 3.500 ευρώ»

Μιλώντας στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου, ο Ανουάρ Μπάκρι διευκρίνισε ότι υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις από την Υπηρεσία Ασύλου στην έκδοση των ειδικών ταξιδιωτικών εγγράφων για τους Σύρους πρόσφυγες που θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα. Ωστόσο, κατήγγειλε τις περιπτώσεις διεφθαρμένων υπαλλήλων στην υπηρεσία που με «άλλες» μεθόδους συμβάλλουν στην επίσπευση της όλης διαδικασίας.

Επίσης, ο γγ του Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος κατηγόρησε την Υπηρεσία Ασύλου τονίζοντας ότι ενώ έστειλε εγγράφως τις καταγγελίες του περί χρηματισμού προκειμένου «να γίνει περαιτέρω έρευνα», το αποτέλεσμα ήταν ότι «μας έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο κ. Μπάκρι άσκησε δριμύ κατηγορώ εναντίον της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Κομισιόν για τους χειρισμούς στο προσφυγικό ζήτημα ενώ υποστήριξε πως πρέπει να αλλάξει πολιτική η παρούσα κυβέρνηση στο συγκεκριμένο πρόβλημα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να κλείσει αλλά και να σφραγίσει τα σύνορα».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής:



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία «βόμβα» για την Υπηρεσία Ασύλου: 3.500 ευρώ η «ταρίφα» για διαβατήριο και άδεια παραμονής σε έναν μήνα"

Ερντογάν για Συρία: Δεν θα κάνουμε πίσω

Αποφασισμένος να δώσει συνέχεια και να μην τερματίσει τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής, εμφανίστηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Παρά τα όσα ορισμένοι λένε, εμείς δεν θα τερματίσουμε αυτήν την επιχείρηση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία», δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

«Δεχόμαστε τώρα απειλές από αριστερά και δεξιά, μας λένε "Σταματήστε". (…) Δεν θα κάνουμε πίσω», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας εωσότου όλοι οι τρομοκράτες υποχωρήσουν νοτίως των 32 χλμ σε βάθος, στα οποία προβλέπεται να επεκταθεί η ''ζώνη ασφαλείας''», υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία θα εγγυηθεί την ασφάλεια στα σύνορά της και την ασφαλή επιστροφή των Σύρων απομακρύνοντας τις τρομοκρατικές ομάδες από τα ανατολικά του Ευφράτη ποταμού, όπως κάναμε με την περιοχή δυτικά του Ευφράτη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης στοχεύει στο να προστατεύσει τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων της βόρειας Συρίας, των Αράβων, των Κούρδων, των Γεζίντι, των Χαλδαίων κι όχι να διαμελίσει τη Συρία.

ΑΜΠΕ, Reuters, Anadolu/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν για Συρία: Δεν θα κάνουμε πίσω"

Ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και αυτοσχέδια μαχαίρια βρέθηκαν σε νέα έρευνα στον Κορυδαλλό

Σε νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα από την Ομάδα Αντιμετώπισης έκνομων Ενεργειών της Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού, σε θαλάμους της Ε' πτέρυγας και κοινόχρηστους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα, αυτοσχέδια μαχαίρια και ρόπαλα.

Ειδικότερα, κατασχέθηκαν: Επτά κινητά τηλέφωνα, 13 φορτιστές και 6 ζευγάρια ακουστικών, 15 αυτοσχέδια ρόπαλα, 11 αυτοσχέδια μαχαίρια και συσκευασία κάνναβης μικτού βάρους 18,2 γραμμαρίων.

Σημειώνεται ακόμη ότι ενημερώθηκαν άμεσα οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, καθώς και ο εισαγγελέας επόπτης, ενώ διενεργείται προανάκριση από τη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και αυτοσχέδια μαχαίρια βρέθηκαν σε νέα έρευνα στον Κορυδαλλό"

Παναγιωτόπουλος: Η Γαλλία στέλνει φρεγάτα στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ

Προκλητική ενέργεια, χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, την παρουσία του γεωτρύπανου Γιαβούζ, με συνοδεία μάλιστα τουρκικών πολεμικών πλοίων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ενώ τόνισε τη χρησιμότητα παρουσίας ευρωπαϊκών δυνάμεων στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

«Το οικόπεδο 7 έχει παραχωρηθεί σε εταιρείες γαλλικών και ιταλικών συμφερόντων, είπα ότι αυτό είναι τεστ αντοχών όχι μονό προς τη Γάλλια, αλλά και προς την ΕΕ που κάνει ο Ερντογάν έναντι των συμμάχων» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η Γαλλία στέλνει φρεγάτα στην περιοχή και δήλωσε πω υπάρχει πιθανότητα να καταπλεύσει στην κυπριακή θαλάσσια περιοχή και ιταλική φρεγάτα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι Τούρκοι είναι σε μια γωνιά του Οικοπέδου 7, ενώ οι Γάλλοι σε άλλη περιοχή και ανέφερε πως αν χρειαστεί να ζητηθεί επισήμως στρατιωτική παρουσία στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, αυτό θα γίνει από τη Λευκωσία.

powered by Rubicon Project
Αναφορικά με τη κρίση στη Συρία, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι οι Τούρκοι έχουν μετατραπεί σε παράγοντα αστάθειας στην περιοχή και δίνουν την αίσθηση ότι δεν είναι αξιόπιστος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ ενώ οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν πως ο σταθερός σύμμαχος στην περιοχή είναι μόνο η Ελλάδα.

Τέλος, μιλώντας για την προοπτική αγοράς των δύο υπερσύγχρονων φρεγατών Belh@rra από την Ελλάδα, ο κ. Παναγιωτόπουλος σχολίασε ότι κατά τη συνάντησή του με την κ. Παρλί υπεγράφη επιστολή προθέσεων, την οποία χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα. «Μένουν παρά πολλά να γίνουν ακόμα ιδιαιτέρα σε ό,τι αφόρα το τι ακριβώς θα έχει το σκάφος και πώς θα χρηματοδοτηθεί η ναυπήγηση», κατέληξε.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγιωτόπουλος: Η Γαλλία στέλνει φρεγάτα στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ"

Νέο μήνυμα Βερολίνου στην Άγκυρα: Δεν συμμεριζόμαστε τους στόχους σας στη Συρία

Να σταματήσει την επίθεσή της στην βόρεια Συρία κάλεσε σήμερα την Τουρκία η γερμανική κυβέρνηση, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η τουρκική επιχείρηση να αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο την περιοχή, να ενισχύσει το «Ισλαμικό Κράτος» και να προκαλέσει νέο προσφυγικό κύμα.

«Σε όλες μας τις δηλώσεις από την Τετάρτη είναι σαφές ότι απορρίπτουμε την στρατιωτική επέμβαση και δεν συμμεριζόμαστε τους διακηρυγμένους στόχους της Τουρκίας (…) Ζητάμε από την Τουρκία να σταματήσει την επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ, ενώ ερωτώμενος σχετικά με τις χθεσινές απειλές του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τον δρόμο για την Ευρώπη σε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη χώρα του, εάν δεν του επιτραπεί η δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» στην βόρεια Συρία, τόνισε ότι το προσφυγικό πρόβλημα δεν μπορεί να απαντηθεί με στρατιωτική επίθεση. «Αντιθέτως», δήλωσε, «χρειαζόμαστε τον πολιτικό διάλογο (…) και βλέπουμε τον κίνδυνο η τουρκική στρατιωτική επίθεση να οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, στην απομάκρυνση δηλαδή από την πολιτική διαδικασία». Ο Ράινερ Μπρόιλ σημείωσε, πάντως, ότι το Βερολίνο αναγνωρίζει την μεγάλη επιβάρυνση της Τουρκίας με το προσφυγικό και αναφέρθηκε τόσο στην οικονομική βοήθεια που δίδεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην βούληση να ληφθούν επιπλέον μέτρα εάν διαπιστωθεί ότι τα ισχύοντα δεν επαρκούν.

Απαντώντας στο ίδιο ερώτημα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ παρέπεμψε στις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των έξι μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από την ΕΕ και υπενθύμισε ότι η γερμανική κυβέρνηση είχε το τελευταίο διάστημα επιτακτικά και επανειλημμένα ζητήσει από την Τουρκία να απέχει από μια στρατιωτική επέμβαση στην βορειοανατολική Συρία. «Τώρα η κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την στρατιωτική επιχείρηση. Η επέμβαση απειλεί να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την περιοχή, να ενισχύσει το "Ισλαμικό Κράτος", να οξύνει την αντιπαράθεση Τουρκίας - Κούρδων και να δημιουργήσει τις συνθήκες για νέο προσφυγικό κύμα», δήλωσε η Ουλρίκε Ντέμερ, η οποία σημείωσε ότι δεν είχε ακριβή γνώση των χθεσινών δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Τουρκία θα τηρήσει τους όρους της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό. «Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι δεν θα συνεχίσουμε να κατονομάζουμε τα προβλήματα και να ασκούμε κριτική όπως μέχρι τώρα», είπε χαρακτηριστικά η Ουλρίκε Ντέμερ.

Σε ό,τι αφορά την πώληση εξοπλιστικών συστημάτων προς την Τουρκία, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας Τάνια Αλεμάνι επισήμανε ότι η πάγια τακτική της κυβέρνησης προβλέπει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά περίπτωση και ότι δίδεται η ανάλογη εκτίμηση του υπουργείου Εξωτερικών για τις συνθήκες ασφάλειας. Στην περίπτωση πάντως την Τουρκίας «ασκούμε πολύ περιοριστική πολιτική», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Από την πλευρά της η Ουλρίκε Ντέμερ έσπευσε να συμπληρώσει ότι «τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ έχουν αυξημένη πολιτική ευθύνη σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με προειδοποιήσεις από την γαλλική κυβέρνηση για ενδεχόμενες κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών παρέπεμψαν στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών το οποίο θα προηγηθεί αυτού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο μήνυμα Βερολίνου στην Άγκυρα: Δεν συμμεριζόμαστε τους στόχους σας στη Συρία"

Τι απαντά ο Θανάσης Λάλας για τη σύλληψη και την αντιδικία του με την Αδ. Ζουναλή

Για ψεύδη, συκοφαντίες και προσπάθεια δυσφήμισης του προσώπου του κάνει λόγο ο δημοσιογράφος και εικαστικός Θανάσης Λάλας σχολιάζοντας το χθεσινό δημοσίευμα του mononews σχετικά με την περιπέτειά του που οδήγησε στην προσαγωγή του στο ΑΤ Αμαρουσίου το βράδυ της Πέμπτης.

Επιπλέον, ο κ. Λάλας, ο οποίος κάνει λόγο «για οργανωμένο σχέδιο εξευτελισμού του μέσω τελούμενων κατά συρροή απειλών και εκβίασής, αδικήματα για τα οποία έχει ήδη υποβάλει έγκληση σε βάρος των εμπλεκομένων σε αυτά», διαμαρτύρεται για τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το mononews από τη σύλληψή του, επισημαίνοντας πως «λήφθησαν παράνομα εν αγνοία μου με χρήση κινητού την ώρα που παρανόμως κρατούμουν στο ΑΤ Αμαρουσίου».

Μάλιστα, ο κ. Λάλας προχωρά και σε μια σειρά από διευκρινήσεις γύρω από τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, τόσο για την δικαστική του διαμάχη με την κ. Αδριανή Ζουναλή όσο και για το περιστατικό που οδήγησε στην μεταφορά του στο ΑΤ Αμαροσίου. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Λάλας:

«1. Η δικαστική υπόθεση μεταξύ εμού και της κ. Ζουναλή αφορά σε εταιρική οφειλή της εκδοτικής επιχείρησης την οποία διηύθυνα και ότι ατομική μου οφειλή, η οποία ανέρχεται σε ποσό 100.000 ευρώ, εκ των οποίων έχω ήδη εξοφλήσει προς την κ. Ζουναλή το ποσό των 58.000 ευρώ.

2. Στο πλαίσιο εκτέλεσης της ως άνω απόφασης έχει λάβει χώρα σειρά από αξιόποινες ενέργειες σε βάρος μου και με στόχευση τον πλήρη εξευτελισμό μου για τις οποίες εκκρεμεί σχετική έγκλησή μου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και σε συνέχεια της οποίας θα επακολουθήσει και νέα έγκληση και αγωγή μου για την πρωτοφανή επίθεση και προσβολή της προσωπικότητάς μου που υφίσταμαι.

3. Ουδέποτε έλαβαν χώρα δήθεν προσπάθειες του δικαστικού επιμελητή να επιδώσει την απόφαση και δη στην δήθεν οικία μου στην Κηφισιά, καθόσον δεν κατοικώ, ούτε διαμένω στην Κηφισιά, όπως εξάλλου έχει ήδη γίνει δεκτό και στο πλαίσιο σχετικής δικαστικής απόφασης που έχει κρίνει οριστικά ότι δεν διαμένω, ούτε κατοικώ στην Κηφισιά, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα της κ. Ζουναλή να λάβει άδεια εκτέλεσης στον ως άνω τόπο. Με το δεδομένο αυτό, κατά μείζονα λόγο είναι απολύτως ψευδές είναι ότι δήθεν εγώ παρέμενα «εξαφανισμένος» από την ως άνω «δήθεν οικία» μου στην Κηφισιά από τις ώρες 07:00 έως 19:00.

4. Ουδέποτε προέβαλα οιαδήποτε αντίσταση ή απείθεια ή σε επίθεση κατά του δικαστικού επιμελητή. Αντιθέτως, ο εν λόγω δικαστικός επιμελητής κατά προφανή παραβίαση κάθε έννοιας αναλογικότητας αλλά και σειράς διατάξεων συνταγματικής, υπερνομοθετικής και νομοθετικής ισχύος (άρθρ. 2 παρ. 1, 7 παρ. 2, 25 παρ.3, 106 παρ. 2 Συντάγματος, του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, της ΕΣΔΑ, όπως αυτά συγκεκριμενοποιούνται από τα άρθρ. 257 παρ. 3 ΚΠΔ, 116 και 1047 επ. ΚΠολΔ) εμφανίστηκε συνοδεία αστυνομικών (!) σε δημόσιο χώρο (!) και επιχείρησε να προβεί δημόσια και κοινή θέα σε σωματική έρευνα σε βάρος μου (!) με σκοπό ανεύρεσης χρημάτων που ενδεχόμενα θα είχα στην κατοχή μου στην κοινή θέα των παριστάμενων στο χώρο του εμπορικού κέντρου ατόμων, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας που απαγορεύει την διενέργεια έρευνας σε κοινή θέα αλλά και δεοντολογίας της ασκήσεως των καθηκόντων του ως δικαστικού επιμελητή, γεγονός για το οποίο έχω προσφύγει στην δικαιοσύνη. Άλλωστε, όπως προκύπτει και από την κοινή λογική, το χρηματικό ποσό, το οποίο είχα πάνω μου και το οποίο δήθεν ήθελε να κατασχέσει ο επιμελητής, δεν επαρκούσε ούτε για τα έξοδα εκτέλεσης. Τούτο καθιστά προφανές, ότι σκοπός των ως άνω ενεργειών δεν ήταν η δήθεν ικανοποίηση κάποιας χρηματικής απαίτησης, αλλά ο δημόσιος εξευτελισμός μου.

5. Έτι δε περαιτέρω, ο εν λόγω επιμελητής εν γνώσει του ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος προς τούτο, θεώρησε σκόπιμο κατά προφανή κατάχρηση των εξουσιών που του δίνει ο νόμος ενώπιον των παρισταμένων και συνοδευόντων αυτόν αστυνομικών να διατάξει την άνευ λόγου δημόσια σύλληψή μου και την μετάβαση στο ΑΤ Αμαρουσίου, γεγονός το οποίο καθόλου τυχαία συνοδεύτηκε με την ταυτόχρονη ανάρτηση στα μέσα του ως άνω «δελτίου τύπου» (σσ. όπως χαρακτηρίζει τις πηγές πληροφόρησης για το δημοσίευμα). Τούτο δεν ήταν τυχαίο: Ενεργώντας κατά αυτόν τον τρόπο, ο εν λόγω δικαστικός επιμελητής πέτυχε ένα νομικό αποτέλεσμα πρακτικά ισοδύναμο με προσωπική κράτηση για εμπορικά χρέη, ένα αποτέλεσμα δηλαδή το οποίο έχει καταργηθεί ρητά από όλες τις σύγχρονες έννομες τάξεις και στην Ελλάδα απαγορεύεται από σειρά διατάξεων συνταγματικής και υπερνομοθετικής ισχύος. Τα ανωτέρω θα τα είχατε διαπιστώσει ευχερώς και οι ίδιοι, εάν, τηρώντας στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, επικοινωνούσατε μαζί μου, ως οφείλατε, πριν την επίδικη δημοσίευση.»

Η απάντηση του mononews
Το Mononews δημοσίευσε το απόγευμα της Πέμπτης την είδηση για το περιστατικό της σύλληψης του κ. Λάλα, επιβεβαιώνοντας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, πως το περιστατικό της σύλληψης είναι αληθινό.

Το Mononews δεν υιοθέτησε την άποψη πως ο κ. Λάλας μένει στην Κηφισιά (όπως υποστηρίζει η αντίθετη πλευρά αλλά όχι ο ίδιος ο κ. Λάλας), ωστόσο όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, οι δικαστικοί λειτουργοί αναζήτησαν πράγματι εκεί τον δημοσιογράφο προκειμένου να του επιδώσουν το πρόστιμο, χωρίς να καταφέρουν να τον βρουν.

Όσο για τις φωτογραφίες του κ. Λάλα από το αστυνομικό τμήμα που δημοσιεύθηκαν, και που όπως αναφέρει ο κ. Λάλας ελήφθησαν χωρίς την θέλησή του από την αντίδικη πλευρά, έχουν ήδη αφαιρεθεί από το αρχικό δημοσίευμα.

Το mononews δεν είχε καμία πρόθεση να διασύρει και να συκοφαντήσει τον κ. Λάλα, ούτε ως άνθρωπο ούτε ως επαγγελματία, αλλά δημοσίευσε το γεγονός της σύλληψης, καθώς και ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης, με γνώμονα το ενδιαφέρον του κοινού και την ανάγκη του για ενημέρωση. Για τον ίδιο λόγο άλλωστε, παραθέτουμε εδώ αυτούσιες και τις ίδιες τις διευκρινήσεις που δίνει ο κ. Λάλας για την υπόθεση.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά ο Θανάσης Λάλας για τη σύλληψη και την αντιδικία του με την Αδ. Ζουναλή"

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ ζητά γιατρό στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας

Την άμεση ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του δικηγορικού κόσμου να εξασφαλισθεί η παρουσία μόνιμου ιατρού στα δικαστήρια των μεγάλων πόλεων της χώρας, επισημαίνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός με επιστολή του από τον υπουργό Υγείας και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Αφορμή για την αποστολή της εν λόγω επιστολής απετέλεσε ο πρόσφατος θάνατο δικηγόρου από καρδιακή ανακοπή κατά την προσέλευσή του στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου δεν υπήρχε ιατρός.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Η νομική κοινότητα είναι συντετριμμένη από τον πρόσφατο θάνατο συναδέλφου από καρδιακή ανακοπή κατά την προσέλευσή του στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Το θλιβερό συμβάν μας υπενθυμίζει με τον πλέον οδυνηρό τρόπο ότι είναι επιτακτική αναγκαιότητα η άμεση ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του δικηγορικού κόσμου να εξασφαλισθεί η παρουσία μόνιμου ιατρού στα δικαστήρια των μεγάλων πόλεων της χώρας.

Ειδικά στους χώρους των δικαστηρίων της Αθήνας, τόσο στην πρώην Σχολή Ευελπίδων (Πρωτοδικείο και Εισαγγελία Πρωτοδικών), όσο και στο Ειρηνοδικείο, το Εφετείο Αθηνών και στον Άρειο Πάγο, ασκούν τα καθήκοντά τους καθημερινά χιλιάδες δικηγόροι, δικαστές και δικαστικοί γραμματείς. Παράλληλα, στους χώρους των δικαστηρίων προσέρχονται για τις υποθέσεις τους πλήθος πολιτών (διάδικοι και μάρτυρες).

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι πρέπει να υπάρχει κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων (8.00 – 15.00) ιατρός, ιατροτεχνολογικά μέσα και ιατροφαρμακευτικό υλικό για την προστασία της υγείας όλων των ευρισκομένων στους χώρους τους. Η παντελής απουσία σχετικής μέριμνας εκ μέρους της Πολιτείας δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους, ενώ είναι γνωστό ότι στο παρελθόν έχουμε θρηνήσει και άλλα θύματα λόγω της αδυναμίας έγκαιρης παροχής πρώτων βοηθειών και εν γένει ιατρικής περίθαλψης σε επείγοντα περιστατικά.

Τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης πρέπει, για το λόγο αυτό, να εφαρμόσουν άμεσα τη διάταξη του άρθρου άρθρου 61 ν. 4356/2015 που προβλέπει ότι «Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μπορεί να συστήνονται θέσεις ιατρών στα δικαστήρια της χώρας. Οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών έχουν την αρμοδιότητα να επιλέξουν το ιατρικό προσωπικό που θα στελεχώσει τα ιατρεία των δικαστηρίων της χώρας».

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες κατά λόγο αρμοδιότητας, ώστε να εξασφαλιστεί η επαρκής στελέχωση των δικαστηρίων με ιατρούς, εφοδιασμένους με τα απαραίτητα μέσα για την επιτέλεση του έργου τους.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο πρόεδρος του ΔΣΑ ζητά γιατρό στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας"

Ιταλός πρωθυπουργός: Η ΕΕ δεν μπορεί να δεχθεί τουρκικό εκβιασμό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να υποκύψει στις απειλές της Τουρκίας ότι θα ωθήσει εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες προς τις χώρες της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, προσθέτοντας πως η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη βόρεια Συρία.

«Η ΕΕ δεν μπορεί να δεχθεί αυτόν τον εκβιασμό. Οι προσπάθειες της Τουρκίας να υποδεχθεί σύρους πρόσφυγες δεν μπορεί να γίνουν στη συνέχεια εργαλείο εκβιασμού για μια στρατιωτική πρωτοβουλία την οποία δεν μπορούμε να δεχθούμε και η οποία πρέπει να σταματήσει αμέσως», δήλωσε ο Κόντε σε δημοσιογράφους.

Σε ομιλία του χθες, Πέμπτη, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση να «συνέλθει» και απείλησε πως, αν η Ένωση χαρακτηρίσει «κατοχή» την τουρκική επιχείρηση, τότε εκείνος «θα ανοίξει τις πύλες και θα στείλει 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες» στην Ευρώπη.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλός πρωθυπουργός: Η ΕΕ δεν μπορεί να δεχθεί τουρκικό εκβιασμό"

Ουάσινγκτον σε Άγκυρα: Αποκλιμακώστε την κατάσταση στη Συρία, πριν γίνει «ανεπανόρθωτη»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ είπε στον Τούρκο ομόλογό του πως πρέπει να βρει έναν τρόπο να αποκλιμακώσει την κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία πριν γίνει «ανεπανόρθωτη» και υπογράμμισε πως η εισβολή της Τουρκίας υπάρχει κίνδυνος να έχει σοβαρές συνέπειες για την Άγκυρα, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

«Ενώ ο υπουργός επανέλαβε ότι εκτιμάμε τη διμερή στρατηγική σχέση μας, αυτή η εισβολή υπάρχει κίνδυνος να έχει σοβαρές συνέπειες για την Τουρκία», αναφέρεται σε δήλωση του Πενταγώνου σχετικά με τη συνομιλία του Έσπερ με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και προστίθεται ότι ο αμερικανός υπουργός τόνισε πως οι ενέργειες της Τουρκίας μπορεί να βλάψουν αμερικανικό προσωπικό στη Συρία.

«Στο πλαίσιο του τηλεφωνήματος, ο υπουργός Έσπερ ενθάρρυνε έντονα την Τουρκία να διακόψει τις δράσεις στη βορειοανατολική Συρία για να αυξήσει την πιθανότητα οι ΗΠΑ, η Τουρκία και οι εταίροι μας να μπορέσουν να βρουν κοινό δρόμο για την αποκλιμάκωση της κατάστασης πριν αυτή γίνει ανεπανόρθωτη», δήλωσε ο Έσπερ.

Το τηλεφώνημα έγινε χθες, Πέμπτη, προστίθεται στη δήλωση του Πενταγώνου.

Νεκροί επτά άμαχοι στην Ταλ Αμπιάντ της βόρειας Συρίας

Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Ταλ Αμπιάντ και στα περίχωρά της, στη βόρεια Συρία, η οποία εδώ και τρεις ημέρες αποτελεί στόχο τουρκικής επίθεσης, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τουρκική επιδρομή κατά την οποία επλήγη το αυτοκίνητό τους ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τις μάχες, ενώ τρεις άλλοι σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές.

Τουλάχιστον 3 άμαχοι νεκροί στην πόλη Καμισλί

Τουλάχιστον τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σήμερα στην κουρδική πόλη Καμισλί, στην βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας της υπό κουρδική διοίκηση περιοχής.

Διασώστες έχουν σπεύσει στο σημείο και ερευνούν για τον εντοπισμό νεκρών ή τραυματιών μέσα στα συντρίμμια, ανέφεραν οι υπηρεσίες ασφαλείας σε ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν αυξήσει τη δράση τους μετά την έναρξη της τουρκικής επίθεσης στη βορειοανατολική Τουρκία αυτή την εβδομάδα, χωρίς να κατηγορούν ευθέως την τζιχαντιστική οργάνωση για την επίθεση.

Το PKK «χτύπησε» την πόλη Νίσιβις της επαρχίας Μαρντίν

Αρκετοί πολίτες τραυματίστηκαν, στο μεταξύ, από επίθεση με όλμους στην πόλη Νίσιβις της επαρχίας Μαρντίν την Παρασκευή, που πραγματοποίησε η οργάνωση YPG/PKK.

Μεταξύ των τραυματιών, ήταν και δυο ρεπόρτερ του πρακτορείου Αναντολού, οι οποίοι βρίσκονταν σε κτίριο που «χτυπήθηκε» από τους όλμους, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έκανε γνωστό πως ένας Τούρκος στρατιώτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μέλη του PKK.

Στους 342 οι νεκροί τρομοκράτες, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας

Στο μεταξύ, σε αύξηση του αριθμού των «τρομοκρατών που εξουδετερώθηκαν» στη βόρεια Συρία από τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού προχώρησε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας κάνοντας λόγο για 342 νεκρούς.

«Στόχος μας είναι να βάλουμε ένα τέλος στην ύπαρξη των τρομοκρατών - ιδίως σε Ισλαμικό Κράτος, PKK/PYD-YPG - ανατολικά του Ευφράτη και να εγκαταστήσουμε μια ζώνη ειρήνης για να διασφαλίσουμε ότι οι Σύροι αδελφοί μας θα επιστρέψουν στα σπίτια τους» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ μετά από συνάντηση με τον αρχηγό του τουρκικού ΓΕΕΘΑ και των αρχηγών στρατού, αεροπορίας και ναυτικού.

Την ίδια ώρα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία, κάλεσε την Άγκυρα να δράσει «με αυτοσυγκράτηση» κατά την επιχείρηση που διεξάγει εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία.

«Αν και η Τουρκία έχει νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλειά της, αναμένουμε από αυτή να ενεργήσει με αυτοσυγκράτηση», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Τον ενημέρωσα για τις σοβαρές μου ανησυχίες αναφορικά με την επιχείρηση αυτή και για τους κινδύνους περαιτέρω αποσταθεροποίησης της περιοχής» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι αναμένει από τους συμμάχους της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ να σταθούν στο πλευρό της στην εν εξελίξει «νόμιμη», όπως τη χαρακτήρισε, επιχείρησή της στη βορειοανατολική Συρία.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ουάσινγκτον σε Άγκυρα: Αποκλιμακώστε την κατάσταση στη Συρία, πριν γίνει «ανεπανόρθωτη»"

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για ναρκωτικά στην ΑΣΟΕΕ (βίντεο)

Αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά διεξάγεται στην περιοχή γύρω από την ΑΣΟΕΕ και συγκεκριμένα στην οδό Αντωνιάδου – To tweet του Μιχ. Χρυσοχοΐδη
Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στην οδό Αντωνιάδου, στο κέντρο της Αθήνας, για εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών. Στις έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα, εντοπίστηκαν ποσότητες ηρωϊνης, κάνναβης, κοκκαϊνης, δύο πιστόλια και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Ηδη έχουν προσαχθεί άτομα και εξετάζονται στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Αναφερόμενος μέσω twitter στην επιχείρηση της αστυνομίας, ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σχολιάζει: «ΑΣΟΕΕ: Επιτέλους τέλος! Οδός Αντωνιάδου: Επιχείρηση για ναρκωτικά».
Ελληνική Αστυνομία
Προβολή εικόνας στο Twitter
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για ναρκωτικά στην ΑΣΟΕΕ (βίντεο)"

Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην Αττική την Κυριακή λόγω αγώνα δρόμου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιοχές των Δήμων Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Αθηναίων και Καισαριανής θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, λόγω διεξαγωγής Λαϊκού Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία «Αθήνα Ελεύθερη».
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί:
- Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 8:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι κατά μήκος του οδικού δικτύου της διαδρομής του εν λόγω Αγώνα:
Φλουτζή, Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, Ιερά Οδός, Πειραιώς, Ερμού, Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λεωφ. Βασ. Σοφίας, Λεωφ. Βασ. Όλγας, Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου, Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου, Γρηγορίου Θεολόγου, Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως, Πανιωνίου, Πέλοπος, Σκοπευτήριο Καισαριανής.
- Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 6:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι στο εξής οδικό δίκτυο του Δήμου Καισαριανής:
  • Πανιωνίου, στα τμήμα αυτής μεταξύ της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως και της οδού Πέλοπος.
  • Εθνικής Αντίστασης , στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Λυδίας και Αναξαγόρα
  • Πέλοπος, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Πανιωνίου και Ξυπέτης.
Από την Τροχαία παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα και την αποτροπή πρόκλησης πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, που θα βρίσκονται κατά μήκος αυτής.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην Αττική την Κυριακή λόγω αγώνα δρόμου"

Μητσοτάκης: Δύο… ναι με αστερίκους κι ένα όχι για την ψήφο των αποδήμων!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε την άποψη των πολιτικών αρχηγών για το κρίσιμο ζήτημα της ψήφου των αποδήμων. Σκεπτικός ο Αλέξης Τσίπρας, περιμένει να... ξεκοκκαλίσει την πρόταση του πρωθυπουργού. Με τέσσερα "αστεράκια" πήγε η Φώφη Γεννηματά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα είδε με "καλό μάτι". Ξεκάθαρους όρους θέτει ο Δημήτρης Κουτσούμπας για να πει το... πολυπόθητο "ναι". Τι είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος που επίσης φάνηκε να συμφωνεί.

200 τουλάχιστον ψήφους ψάχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να «περάσει» την ψήφο των αποδήμων, κάτι το οποίο σημαίνει αυτομάτως πως… χωρίς συναίνεση -και μάλιστα ευρεία- δεν γίνεται τίποτα!

Έτσι, λοιπόν, ο πρωθυπουργός είναι «αναγκασμένος» να είναι διαλλακτικός και να ακούσει με προσοχή τις σκέψεις των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών, κάτι πάντως φαίνεται να συμβαίνει ήδη και με το παραπάνω.

Ας δούμε όμως τι προκύπτει μέχρι στιγμής από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους Αλέξη Τσίπρα, Φώφη Γεννηματά και Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μητσοτάκης: Οι σκέψεις του (πολύ) σκεπτικού Τσίπρα

Αφού η συζήτηση για τα… έπιπλα τελείωσε, οι κάμερες έκλεισαν και οι δημοσιογράφοι έφυγαν, ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε στον πρωθυπουργό αναλυτικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι για ένα τέτοιο θέμα χρειάζεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση για αυτό και ο νομοθέτης ζητάει τις 200 ψήφους.

Ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δουν γραπτή την πρόταση της κυβέρνησης, καθώς σε άλλη περίπτωση η προσπάθεια της κυβέρνησης για διάλογο θα αποβλέπει μόνο στην πρόθεσή της να καταμετρήσει τις θετικές ψήφους που θα μπορούσε να πάρει η πρότασή της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε πάντως ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να δεχτεί μια πρόταση που θα αλλοιώνει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.



Στην συνέχεια μάλιστα εξήγησε μέσα από ένα βίντεο αναλυτικά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως τυχόν απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του ζητήματος, θα βρει το κόμμα του απέναντι.

Έγινε ξεκάθαρο, πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τον πρωθυπουργό. Άλλωστε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, στο παρακάτω βίντεο δηλώνει πως ναι μεν περιμένει να διαβάσει ολόκληρη την πρόταση, ωστόσο υποστηρίζει πως δυστυχώς φαίνεται ότι η πρόταση της ΝΔ δείχνει να κινείται προς την κατεύθυνση που… θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ «απέναντι».



«Άκουσε» τις προτάσεις της Φώφης ο Μητσοτάκης

Η δεύτερη συνάντηση, με την Φώφη Γεννηματά, έγινε σύμφωνα με πληροφορίες σε πολύ καλό κλίμα. Κατ’ αρχήν ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr που επιβεβαίωσαν και πηγές από το ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκε θετικός στις 4 προϋποθέσεις που είχε θέσει εξ’ αρχής για το θέμα της ψήφου των αποδήμων η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Οι 4 προϋποθέσεις αυτές είναι:

1) Δικαίωμα ψήφου πρέπει να έχουν όλοι οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού, εφ’ όσον είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και τα δημοτολόγια.

2) Για την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή τους καθιερώνεται η Επιστολική Ψήφος, με διαδικασίες που θα διασφαλίζουν πλήρως την εγκυρότητά της.

3) Η ψήφος τους θα προσμετράται στο εθνικό αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτό απαιτούν η αρχή της ισότητας και καθολικότητας της ψήφου. Δεν μπορεί οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού να αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας.

4) Να εξασφαλισθεί με τον κατάλληλο τρόπο η εκπροσώπηση των Αποδήμων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθούν οι 200 ψήφοι που απαιτούνται για να ψηφιστούν στη Βουλή οι σχετικές ρυθμίσεις καθώς ήταν δεκτικός να ισχύσει ως κριτήριο του ποιος έχει δικαίωμα να ψηφίσει, το να έχει, π.χ., ΑΦΜ στην Ελλάδα, πρόταση που έχει διατυπώσει το ΚΚΕ. «Για το Κίνημα Αλλαγής αυτό δεν είναι θα είναι πρόβλημα», ανέφερε αρμόδια πηγή.



Με αστερίσκους και ο Κουτσούμπας

«Η ψήφος των αποδήμων Ελλήνων ήταν το βασικό θέμα συζήτησης με τον κ. πρωθυπουργό, στον οποίο θέσαμε τις απόψεις του ΚΚΕ γύρω απ΄ αυτό το ζήτημα. Οπωσδήποτε πρέπει να εξασφαλιστεί η ψήφος των ομογενών, των Ελλήνων δηλαδή που εργάζονται, ζουν και σπουδάζουν σε άλλες χώρες με συγκεκριμένα κριτήρια» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και στην συνέχεια έθεσε τους τρεις όρους του Κόμματος: «Θέσαμε την πάγια θέση του ΚΚΕ. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να έχουν σχέση με την Ελλάδα, περιουσία, οικογένεια, αυτό να εκφράζεται με τον ΑΦΜ ο οποίος δεν πρέπει να είναι γενικά και αφηρημένα, αλλά να φορολογείται, να αφορά φορολογητέα περιουσία, περιουσιακά στοιχεία, κατοικία, να υπάρχει κάποια κατοικία στην Ελλάδα, να έχει σχέσεις δηλαδή ο μετανάστης, ο απόδημος με τη χώρα, και να έχει και λόγο έτσι ώστε να ψηφίζει και να εκφράζει τη θέση του για την εκάστοτε πολιτική ηγεσία που εκλέγεται και τους νόμους που πλήττουν και τον ίδιο και τον αφορούν, και το εισόδημά του κλπ» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Δεύτερο κριτήριο σοβαρό, εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να είναι εύλογο το χρονικό διάστημα που απουσιάζει από την Ελλάδα, δεν μπορεί να έχει φύγει πριν 100 χρόνια και να έχει κάνει οικογένεια δεύτερης, τρίτης, τέταρτης γενιάς με βάση το «δίκαιο του αίματος». Πρέπει δηλαδή να ορίζεται συγκεκριμένα με βάση, για παράδειγμα, ενδεικτικά τριάντα χρόνια- θα μπορούσε να είναι αυτό το κομβικό διάστημα που απουσιάζει. Έτσι πιάνονται και όλοι οι μετανάστες που έφυγαν την περίοδο της κρίσης ή έφυγαν να σπουδάσουν και δεν βρίσκονται στην Ελλάδα» προσέθεσε.

Ως τρίτο στοιχείο, ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε το ζήτημα της «έκφρασης της ψήφου». «Αποκλείουμε την επιστολική ψήφο στο συγκεκριμένο ζήτημα, πρέπει να είναι αυτοπρόσωπη η εκλογή, όπως γίνεται και με όλους τους Έλληνες πολίτες εδώ στην Ελλάδα, είτε ζουν στην Αλεξανδρούπολη και ψηφίζουν στην Αθήνα, ή στην Κρήτη και ψηφίζουν αλλού. Και βεβαίως να υπάρχουν εκλογικά τμήματα, παραβάν με ευθύνη των πρεσβειών, των προξενείων και οπουδήποτε αλλού μπορούσαν να δημιουργηθούν τέτοια εκλογικά τμήματα που να διευκολύνουν την έλευση των αποδήμων Ελλήνων στο χώρο για να ψηφίσουν», σημείωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Και συμπλήρωσε: «Φυσικά όλα αυτά τα ζητήματα θα προσμετρώνται οπωσδήποτε στην ψήφο του εκλογικού αποτελέσματος του συνολικού. Τα συζητάμε αυτά τα ζητήματα, θα δούμε τις διαδικασίες και πού θα καταλήξει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Θα συμμετάσχουμε σε αυτή τη συζήτηση και η τελική μας στάση θα καθοριστεί από το πώς θα έλθει το νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων στη Βουλή και τι ακριβώς θα προβλέπει για όλα αυτά τα ζητήματα που θέσαμε. Εκεί θα είναι και η οριστική μας στάση».



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Δύο… ναι με αστερίκους κι ένα όχι για την ψήφο των αποδήμων!"

Απαλλαγή Ριχάρδου για το λαθρεμπόριο χρυσού στην Τουρκία προτείνει ο εισαγγελέας

Απαλλακτική πρόταση για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση των εξαγωγών χρυσού στην Τουρκία, με κεντρικό πρόσωπο τον γνωστό από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του επιχειρηματία στον χώρο των ενεχυριάσεων Ριχάρδο Μυλωνά υπέβαλε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο αρμόδιος εισαγγελέας Ιωάννης Πιέρρος.

Με την εισήγηση του ο κ. Πιέρρος ζητά την πλήρη απαλλαγή του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και των 62 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των εξαγωγών χρυσού, για την οποία τον περασμένο Δεκέμβριο σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού, που κατατέθηκε σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο, στηρίζεται στην τελωνειακή νομοθεσία βάσει της οποίας δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία. Το συγκεκριμένο καθεστώς έχει επιβεβαιώσει με έγγραφο της προς τις δικαστικές αρχές και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και έτσι η εισαγγελική πρόταση στηρίζεται στην νομική αρχή ότι εφόσον το αδίκημα της λαθρεμπορίας, που είναι είναι το βασικό στην δικογραφία που σχηματίστηκε, δεν υφίσταται, επομένως συμπαρασύρονται και τα δύο συνδεόμενα με αυτό κακουργήματα δηλαδή αυτά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Για την υπόθεση, που από πολλούς νομικούς είχε χαρακτηριστεί άστοχη, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι ο Ριχάρδος Μυλωνάς και 7 συγκατηγορούμενοι του οι οποίοι παρέμειναν κρατούμενοι περίπου 15 ημέρες. Για την υπόθεση θα αποφανθεί τους αμέσως επόμενους μήνες το δικαστικό Συμβούλιο.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαλλαγή Ριχάρδου για το λαθρεμπόριο χρυσού στην Τουρκία προτείνει ο εισαγγελέας"

Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: «Καμπανάκι» για την ανάπτυξη και τις φοροελαφρύνσεις

Μεγαλύτερη συγκράτηση και περισσότερη ανησυχία για την πορεία των δημοσιονομικών συνθηκών στη χώρα μας εκπέμπει το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή, στη Γνώμη την οποία κατέθεσε για το προσχέδιο της κυβέρνησης για το 2019.

Δείτε εδώ τη Γνώμη του Γραφείου Προϋπολογισμού

Για πρώτη φορά, το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή, του οποίου επικεφαλής είναι ο κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης, εξετάζει προσχέδιο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και μεταξύ άλλων, επισημαίνει και προειδοποιεί ότι:

1. Οι ελαφρύνσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ για το 2020 έχουν ένα βέβαιο κόστος (635 εκατ. από μείωση της φορολογίας νομικών προσώπων, 281 εκατ. από μείωση φορολογίας φυσικών προσώπων και 123 εκατ. από μείωση ασφαλιστικών εισφορών). Δεν είναι εξίσου βέβαιες όμως οι εξοικονομήσεις από άλλα μέτρα, με τα οποία η κυβέρνηση στηρίζει τον στόχο για τα πλεονάσματα. Και ενώ οι εξοικονομήσεις από τη φορολογία ακίνητης περιουσίας (202 εκατ.) παρουσιάζουν υψηλή βεβαιότητα, αντιθέτως –όπως επισημαίνει- η μείωση της οροφής δαπανών (500 εκατ.), η επισκόπηση δαπανών (80 εκατ.), εσόδων (134 εκατ.), η βελτίωση αποτελεσματικότητας των φορέων γενικής κυβέρνησης (123 εκατ.) και η προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών (642 εκατ.) έχουν λιγότερο εξασφαλισμένη απόδοση. Η απόδοση του μέτρου για 30% υποχρεωτικές πληρωμές μέσω τραπεζών, περιγράφεται ως αρκετά επισφαλής και έτσι, συνολικά, το Γραφείο αντιμετωπίζει με ανησυχία εξοικονομήσεις ύψους 1, 479 δισ. ευρώ αθροιστικά!

2. Η πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,8% στηρίζεται μεν στα μέτρα επεκτατικής πολιτικής που στηρίζουν το διαθέσιμο εισόδημα και την κατανάλωση, αλλά δεν φαίνεται να λαμβάνει υπ' όψιν τον αντίκτυπο από τα μέτρα περιοριστικής πολιτικής. Κυρίως, όμως, όπως προειδοποιεί το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή, η πρόβλεψη αυτή είναι διπλάσια από εκείνη για την ευρωζώνη (1,4%) και μεγαλύτερη απ' ό,τι προβλέπουν για την Ελλάδα οι διεθνείς οργανισμοί. Επιπλέον, το Γραφείο Προϋπολογισμού επεκτείνεται και σε προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο από διεθνείς επιδράσεις και γεωστρατηγικές εντάσεις, που δεν έχουν ακόμα προσμετρηθεί από διεθνείς οργανισμούς.

Επιπλέον, η Γνώμη του Γραφείου Προϋπολογισμού φαίνεται να εκφράζει διαφωνίες και στο θέμα της αλλαγής, καθώς αναφέρει τα εξής:

«Το προσχέδιο προϋπολογισμού 2020 είναι το πρώτο της νέας κυβέρνησης και αποτυπώνει τις προθέσεις δημοσιονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει για το επόμενο έτος. Μεθοδολογικά, ακολουθεί σε γενικές γραμμές τη δομή παρουσίασης του περσινού προσχεδίου καθώς εμφανίζει τα δημοσιονομικά μεγέθη απευθείας σε δεδουλευμένη βάση και σε δύο σενάρια, το σενάριο βάσης (πίνακας 2.1) και το σενάριο μετά παρεμβάσεων (πίνακας 2.9). Μια σύνοψη των δύο πινάκων αναπαράγεται στο παράρτημα στο τέλος του παρόντος κειμένου.

Αναλυτικότερα, η μείωση της οροφής λειτουργικών δαπανών φαίνεται κυρίως στην κατηγορία των αγορών αγαθών και υπηρεσιών του κρατικού προϋπολογισμού που εμφανίζεται μειωμένη κατά 400 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2019. Σύμφωνα με το κείμενο του προσχεδίου (σελ. 36) έχει οριστεί ειδικό αποθεματικό στην κατηγορία των δαπανών υπό κατανομή που θα καλύψει τυχόν αποκλίσεις στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών. Ωστόσο, αφού αποτελεί μέρος του τακτικού αποθεματικού, δεν αντισταθμίζεται ο δημοσιονομικός κίνδυνος. Πλέον του παραπάνω μέτρου – που εμφανώς προϋποθέτει εξοικονομήσεις από την πλευρά των Υπουργείων -παρουσιάζονται επιπλέον εξοικονομήσεις συνολικού ύψους 337 εκατ. ευρώ από την επισκόπηση δαπανών και εσόδων και τη βελτίωση αποτελεσματικότητας των φορέων γενικής κυβέρνησης.

Η άλλη σημαντική περιοριστική παρέμβαση είναι η επιβολή ενιαίου ποσοστού 30% για το εισόδημα που καταναλώνεται με ηλεκτρονικές πληρωμές. Πρόκειται για μια απλοποίηση και αυστηροποίηση του υπάρχοντος πλαισίου που ενισχύει σημαντικά τα κίνητρα ηλεκτρονικών συναλλαγών και αποσκοπεί στη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης. Η αποτελεσματικότητά του, δηλαδή η αύξηση των εσόδων είτε από τη φορολογία εισοδήματος είτε κατανάλωσης, εξαρτάται αφενός από τη συμπεριφορά των φορολογούμενων (ειδικά εκείνων που κάλυπταν μικρότερο ποσοστό του εισοδήματος με ηλεκτρονικές πληρωμές) και αφετέρου από την αυστηρότητα εφαρμογής του (όπως η αυτόματη συμπλήρωση του ποσού των ηλεκτρονικών πληρωμών χωρίς δυνατότητα τροποποίησης από τον χρήστη).

Σημειώνεται ακόμα ότι στο σενάριο μετά παρεμβάσεων προβλέπεται θετική επίπτωση στο ΑΕΠ (959 εκατ. ευρώ σε ονομαστικούς όρους) που με τη σειρά του οδηγεί σε αύξηση των εσόδων – ιδιαίτερα μέσω της ιδιωτικής κατανάλωσης. Σε πραγματικούς όρους, ο ρυθμός μεγέθυνσης του 2020 προβλέπεται διπλάσιος από εκείνον της Ευρωζώνης (2,8% έναντι 1,4%) και αρκετά υψηλότερος από τις αντίστοιχες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ (2,2%). Η αύξηση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με το προσχέδιο, στη θετική επίδραση των επεκτατικών παρεμβάσεων. Η υπόθεση αυτή είναι επί της αρχής ορθή, τουλάχιστον όσον αφορά τη ζήτηση. Ωστόσο, το εύρος της ενδέχεται να περιοριστεί εξαιτίας των αντισταθμιστικών παρεμβάσεων. Πρόσθετες πηγές κινδύνου για το ρυθμό μεγέθυνσης προέρχονται από την επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας και από την κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης.

Συμπερασματικά, το προσχέδιο προϋπολογισμού 2020 είναι συμβατό με την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου, ωστόσο υπάρχουν αβεβαιότητες που σχετίζονται με τα περιθώρια εξοικονομήσεων των λειτουργικών δαπανών, την αποτελεσματικότητα των κινήτρων για ηλεκτρονικές συναλλαγές και το ύψος του ρυθμού μεγέθυνσης. Η ορθή του εκτέλεση εξαρτάται από οικονομικές συμπεριφορές και συνθήκες που βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό έξω από τον άμεσο έλεγχο των δημοσιονομικών αρχών. Συνεπώς, συνιστούμε επαγρύπνηση προκειμένου να διορθωθούν πιθανές αποκλίσεις».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: «Καμπανάκι» για την ανάπτυξη και τις φοροελαφρύνσεις"

Συνελήφθη ιδιοκτήτης πρατηρίου με νοθευμένο πετρέλαιο κίνησης στην Αττική

Εντοπίστηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου σε περιοχή της Αττικής, πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο διέθετε στην αγορά νοθευμένα καύσιμα και συγκεκριμένα πετρέλαιο κίνησης.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (Σ.Ε.Κ.), από κοινού με υπαλλήλους της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής (ΕΛ.Υ.Τ), του Δ’ Τελωνείου Επίβλεψης Συγκροτημάτων Πειραιά (Δ’ ΤΕΣ) και της Διεύθυνσης Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (Δ.Ε.Δ.Α.Κ.).

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι το πετρέλαιο κίνησης παρουσίαζε απόκλιση από τις ισχύουσες προδιαγραφές και συγκεκριμένα υπερέβαινε τα όρια περιεκτικότητας σε θείο.

Λήφθηκαν δείγματα από τις αντλίες, τα οποία θα αποσταλούν στο Χημείο του Κράτους για περαιτέρω ανάλυση.

Επιπλέον, διενεργήθηκε ποσοτική καταμέτρηση της στάθμης των δεξαμενών του πρατηρίου και συλλέχθηκε πλήθος φορολογικών και άλλων στοιχείων για περαιτέρω επεξεργασία και έλεγχο.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο υπεύθυνος του πρατηρίου, ο οποίος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ιδιοκτήτης πρατηρίου με νοθευμένο πετρέλαιο κίνησης στην Αττική"

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Λος Άντζελες: Δεκάδες σπίτια έχουν καεί - Εκκενώθηκαν περιοχές

Η Καλιφόρνια βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση συναγερμού, καθώς σφοδρές δασικές πυρκαγιές, που ενισχύονται από ισχυρούς ανέμους, έχουν καταστρέψει πολυάριθμα κτίρια στο νότιο τμήμα της Πολιτείας, όπου περιοχές εκκενώνονται και εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.
21741946
Μια πυρκαγιά σε έκταση περίπου 16.000 στρεμμάτων, που ονομάσθηκε Saddleridge Fire, εκδηλώθηκε σε συνοικία στο βόρειο Λος Άντζελες γύρω στις 21:00 (τοπική ώρα) χθες, Πέμπτη. Ανάγκασε τις αρχές να εκδώσουν διαταγές για την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Κέντρα φιλοξενίας δημιουργήθηκαν κατεπειγόντως για να στεγασθούν οι άνθρωποι αυτοί.

Οι θερμοί άνεμοι, χαρακτηριστικοί αυτής της Πολιτείας, θα συνεχισθούν να εντείνουν τις επικίνδυνες συνθήκες μέχρι σήμερα το βράδυ, προειδοποίησαν οι αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες (NWS). Ριπές ανέμου ταχύτητας άνω των 100 χλμ/ώρα είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιές σε δένδρα και γραμμές ηλεκτροδότησης, διευκρίνισαν.

Εντυπωσιακές εικόνες από φλόγες που απειλούν οδούς και κατοικίες κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
fot2
fot09
Λίγο περισσότερο από 50 χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες έχει ξεσπάσει άλλη πυρκαγιά. Ένα ελικόπτερο και περισσότεροι από 200 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ο οποίες έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 74 κτίρια, έκαναν γνωστό οι τοπικοί πυροσβέστες στην ιστοσελίδα τος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θύματα.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαίνεται η πυρκαγιά στο Λος Άντζελες: Δεκάδες σπίτια έχουν καεί - Εκκενώθηκαν περιοχές"

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ποτού – Περιέχει «επιβλαβή χρωστική ουσία»!

Ανάκληση γνωστού ποτού από την αγορά ως μη ασφαλούς ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) την Παρασκευή (11.10.2019).

Όπως γνωστοποίησε ο ΕΦΕΤ πρόκειται για ποτό αλόης με γεύση ανανά με την επωνυμία «ΟΚF Aloe drink pineapple taste».

Συγκεκριμένα, ο Φορέας και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας – Τμήμα Α’, διαπίστωσε ότι το προϊόν με την ανωτέρω εμπορική επωνυμία βρέθηκε μη κανονικό ως προς την ονομασία πώλησης διότι δεν εμπίπτει στην κατηγορία των χυμών.

Επίσης το προϊόν βρέθηκε μη ασφαλές διότι περιέχει τη χρωστική Ε102 και δεν πληροφορεί τους καταναλωτές ότι «η χρωστική Ε102 μπορεί να έχει επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά» όπως επιβάλλει η κοινοτική νομοθεσία.

Πρόκειται για το ποτό με γεύση ανανά, σε πλαστική συσκευασία των 500 ml, με αριθμό παρτίδας Μ 26.04.2018 03 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 25.04.2020, που παρασκευάζεται στη Νότια Κορέα από την εταιρεία OKF Corporation και εισάγεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Αφοί Καραμανλή ΑΕ.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να έχουν υπόψη τους ότι το προϊόν δεν πρέπει να καταναλωθεί από παιδιά.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανάκληση μη ασφαλούς αλόης με γεύση ανανά

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας – Τμήμα Α΄, διαπίστωσε ότι το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΟΚF Aloe drink pineapple taste», ποτό με γεύση ανανά, σε πλαστική συσκευασία των 500 ml, με αριθμό παρτίδας Μ 26.04.2018 03 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 25.04.2020 C, που παρασκευάζεται στη Νότια Κορέα από την εταιρεία OKF Corporation / OKF Bldg 54, Hakdong ro 21 – gil – Gangnam – Gu Seoul, Korea, Tel 8224911877 και εισάγεται στην Ελλάδα από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Α.Ε., Χάλκης 8, Πυλαία Θεσσαλονίκης, βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ως προς την ονομασία πώλησης διότι δεν εμπίπτει στην κατηγορία των χυμών και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι περιέχει την χρωστική Ε102 και δεν πληροφορεί τους καταναλωτές ότι «Η χρωστική Ε102 μπορεί να έχει επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά» (ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα) όπως επιβάλλει η Κοινοτική νομοθεσία.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να έχουν υπόψη τους ότι το προϊόν δεν πρέπει να καταναλωθεί από παιδιά.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Ανάκληση ποτού – Περιέχει «επιβλαβή χρωστική ουσία»!"

Τουρκία: Άνευ αντικρίσματος η δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Αμμόχωστο

«Δεδομένου ότι δεν υπάρχει απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια στα Βαρώσια (κλειστή περιοχή Αμμοχώστου), θεωρούμε την συζήτηση και την ανακοίνωση που ακολούθησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατόπιν άνευ λόγου αιτήματος της Ελληνοκυπριακής πλευράς, ως κατάχρηση των όρων εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών.

Η Τουρκία, προστίθεται, υποστηρίζει πλήρως τη δήλωση του λεγόμενου «υπουργείου εξωτερικών» του ψευδοκράτους, που έγινε χθες.

Σημειώνεται ότι το λεγόμενο «υπουργείο εξωτερικών» σε ανακοίνωσή του είχε αναφέρει ότι οι εργασίες της «κυβέρνησης» στο θέμα των Βαρωσίων θα συνεχισθούν με αποφασιστικότητα και πως «η ελληνοκυπριακή ηγεσία μάταια προσπαθεί να διαφυλάξει το status quo».

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του για τα Βαρώσια κατά την παρουσίαση του έργου της λεγόμενης «κυβέρνησης» χθες βράδυ στη Μόρφου παρουσία σύσσωμου του «υπουργικού συμβουλίου», ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι πλέον δεν θα επιτρέψουν την συνέχιση του status quo στο θέμα της περίκλειστης πόλης, υποστηρίζοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά με την στάση της προσπαθεί να «θερίσει» (περικόψει) και τα δικαιώματα που έχουν οι ίδιοι οι Ελληνοκύπριοι.

«Εμείς αποφασίσαμε να αλλάξουμε το όνομα ‘κλειστά Βαρώσια’ και θα αφαιρέσουμε την λέξη κλειστά», ανέφερε ο κ. Οζερσάι.

Για το φυσικό αέριο είπε ότι σημειώθηκε μια πολύ σημαντική εξέλιξη αναφερόμενος στην δήλωση του CEO της ΕΝΙ που πηγάζει –όπως υποστήριξε– από την αποφασιστική και σταθερή στάση της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Όλα αυτά, συνέχισε, είναι μια ένδειξη προς όσους θεωρούν ότι δεν υπάρχει η «τδβκ» –όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος– ότι δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα στην περιοχή

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Άνευ αντικρίσματος η δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Αμμόχωστο"

Κ. Καραμανλής: Στα ΚΤΕΛ το 1/3 του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ

«Εντός των επόμενων μηνών θα παραχωρήσουμε μέρος του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ. Πολύ γρήγορα θα υπογραφεί το σχέδιο της σύμβασης με το οποίο θα δοθεί το 1/3 του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ, και το κόστος των δρομολογίων που θα εκτελούνται θα είναι πιο φθηνό. Η λύση που επιλέξαμε ήταν μονόδρομος γιατί το προηγούμενο συγκοινωνιακό πρόγραμμα που εφαρμοζόταν το οδήγησε σε τραγική κατάσταση».

Αυτό τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Χάρη Καστανίδη, που έκανε λόγο για απουσία μιας συνολικής πολιτικής, που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε δραματική πτώση η ποιότητα των συγκοινωνιακών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη.

«Τα μισά από τα 618 αστικά λεωφορεία που υπάρχουν στην πόλη είναι στιγμές που βρίσκονται σε ακινησία διότι είναι γερασμένος ο στόλος και δεν υπάρχουν προμήθειες ανταλλακτικών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης.

«Παραλάβαμε 213 λεωφορεία και σήμερα κινούνται 340 στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να είναι αισθητή η διαφορά, αλλά δεν είμαστε και σε ικανοποιητικό επίπεδο όπως θα θέλαμε», απάντησε ο κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε: «Εφαρμόζουμε ένα νέο αποτελεσματικό πρόγραμμα συντήρησης των λεωφορείων. Τα πρώτα αυτά βήματα είναι θετικά, ενώ ξεκίνησε και ο οικονομικός έλεγχος του ΟΑΣΘ και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι χρωστά δεκάδες εκατομμύρια».

«Οι προετοιμασίες αυτές είναι χρήσιμες, αλλά χρειάζεται να έχετε και εναλλακτική στρατηγική», αντέτεινε, από την πλευρά του, ο κ. Καστανίδης, καλώντας ταυτόχρονα τον υπουργό Υποδομών «να πει με σαφήνεια ποιος είναι ο στόχος της κυβέρνησης και αν οι Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κρατικές».

«Πουθενά στην Ευρώπη οι αστικές συγκοινωνίες δεν είναι ιδιωτικές, αλλά οι Τοπικές Αρχές έχουν την ευθύνη», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Είμαστε σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

«Στο αν θα παραμείνει κρατικοποιημένος ο ΟΑΣΘ, η απάντηση είναι ότι δεν είναι εύκολος ο ευρωπαϊκός κανονισμός. Μιλά για δημόσιες συγκοινωνίες μόνο για την Αττική. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα γι' αυτό και, ήδη, έχουμε όχληση. Δεν γνωρίζουμε αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρήσει ότι θα εξαιρεθεί και η Θεσσαλονίκη», ανταπάντησε ο υπουργός Μεταφορών. Επίσης, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι «αυτό που έκανε η κυβέρνηση είναι να εκπονήσει ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης».

«Αυτά τα βήματα κάναμε και συνεχίζουμε, ορίζοντας με αξιοκρατικά κριτήρια στη Διοίκηση και επιλέγοντας για διευθύνοντα σύμβουλο άτομο μέσα από τον Οργανισμό. Η ΝΔ καταψήφισε για λόγους αρχής το άρθρο που ακύρωνε την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, η κατάσταση του οποίου έγινε τραγική. Η κατάσταση αυτή θα διαιωνιζόταν και δεν θα υπήρχε μέσο μεταφοράς στη δεύτερη μεγάλη πόλη της χώρας αν δεν χρησιμοποιούσαμε το νομικό πλαίσιο του εθνικού και ενωσιακού δικαίου για να αντιμετωπίσουμε την πρωτοφανή κατάρρευση του συγκοινωνιακού δικτύου», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Ακόμα, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι ο διαγωνισμός για τα νέα λεωφορεία ακυρώθηκε, όχι από την κυβέρνηση αλλά από την Ανεξάρτητη Αρχή, και αυτό, είπε, «σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν και πρέπει να κάνουμε νέο διαγωνισμό για να πάρουμε αρκετά λεωφορεία ώστε να καλύψουμε τις συγκοινωνιακές ανάγκες της Θεσσαλονίκης».

«Ο διαγωνισμός θα τρέξει γρήγορα και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα», διαβεβαίωσε ο κ. Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στο Μετρό Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι, αν καθυστερήσει η ολοκλήρωση του έργου λόγω του προβλήματος στο σταθμό Βενιζέλου, υπάρχει ο κίνδυνος να αποταχθεί από τους κοινοτικούς πόρους και η ΕΕ να ζητήσει πίσω όλη τη χρηματοδότηση. «Έχουμε κάνει αγώνα δρόμου. Δεν λέμε ότι είναι τεχνικά εύκολη η λύση για απόσπαση και επαναφορά των αρχαίων, αλλά ότι είναι εφικτή. Η άλλη επιλογή που έχουμε είναι να καταργηθεί ο σταθμός Βενιζέλου. Εμείς δεν θέλουμε να τη σκεφτούμε αυτή τη λύση γιατί είναι ο πιο κεντρικός σταθμός στη Θεσσαλονίκη και είναι σαν να καταργούμε το σταθμό του Συντάγματος στην Αθήνα, αλλά και οι νομικές προεκτάσεις θα είναι τεράστιες», ανέφερε ο κ. Καραμανλής και κατέληξε: «Πρέπει να βγούμε από τη λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης πάνω σε ένα θέμα που εδώ και 10 χρόνια έχει μετατρέψει την πόλη σε ένα εργοτάξιο. Εμείς, και Μετρό θέλουμε και αρχαία. Αυτός είναι ο στόχος μας».

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Καραμανλής: Στα ΚΤΕΛ το 1/3 του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ"

Χημικά και κρότου λάμψης στην πορεία των φοιτητών στην Αθήνα

Ένταση επικράτησε στην πορεία των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας.


Διαδηλωτές χτύπησαν με τα κοντάρια τους τις κλούβες της Αστυνομίας που βρίσκονται έξω από τη Βουλή και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης προκειμένου να τους απωθήσουν.

Δείτε βίντεο:



Οι δρόμοι γύρω από το κέντρο παραμένουν κλειστοί, ενώ οι φοιτητές βρίσκονται αυτήν την ώρα έξω από τη Βουλή. 

Οι φοιτητές τάσσονται, μεταξύ άλλων, ενάντια στις αλλαγές που φέρνει το υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα εκφράζουν την αντίθεσή τους στις ιδιωτικοποιήσεις πανεπιστημίων, διαγραφές φοιτητών στα ν+2 έτη σπουδών, στα συμβούλια ιδρύματος - αυτονόμηση των ιδρυμάτων, στην κατάργηση ασύλου, στη μείωση εισαχθέντων, στον ορισμό της βάσης του 10 για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, στη σύμπλευση των πανεπιστημίων με την αγορά και εν γένει στο νέο νόμο - πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.



DSC_4174
DSC_4186
DSC_4191
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χημικά και κρότου λάμψης στην πορεία των φοιτητών στην Αθήνα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news