facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Έμειναν χωρίς ρεύμα, πάγωσαν και χρεώθηκαν υπέρογκα για τις κλήσεις στον ΔΕΔΔΗΕ

«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί έχουν αρχίσει να έρχονται σε κατοίκους των βορείων προαστίων της Αθήνας, όπου σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης κατά την επέλαση της «Μήδειας» με αποτέλεσμα κάποιοι να μείνουν χωρίς ρεύμα, επομένως και χωρίς θέρμανση, έως και επτά ημέρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, οι πολίτες καλούσαν επανειλημμένα και απεγνωσμένα στον πενταψήφιο αριθμό του ΔΕΔΔΗΕ για να μάθουν τι συμβαίνει και περίμεναν σε αναμονή που μπορεί να ξεπερνούσε ακόμα και τη μισή ώρα. Όλη αυτή την ώρα χρεώνονταν!

Χιλιάδες καταναλωτές που πήραν στα χέρια τους λογαριασμούς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και καλούνται τώρα να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για τις κλήσεις τους στο τηλεφωνικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ. «Μας είχαν σε αναμονή και δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα. Παρόλα αυτά οι χρεώσεις προχωρούσαν κανονικά και δεν θεωρώ ότι ανταποκρίνονταν και στην κανονική τιμολόγηση» σημείωσε ένας από τους καταγγέλλοντες, μιλώντας στο OPEN TV.Μάλιστα υπήρξε πολίτης που έμεινε χωρίς ρεύμα για 30 ώρες. Από τον λογαριασμό της κινητής του τηλεφωνίας φαίνεται ότι πραγματοποίησε πολλές κλήσεις στο 11500, δηλαδή τη γραμμή πληροφοριών του ΔΕΔΔΗΕ και χρεώθηκε 25 ευρώ που με τον ΦΠΑ έγιναν σχεδόν 32 ευρώ.
 Σύμφωνα με πάντως με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το OPEN, το ζήτημα των «φουσκωμένων» λογαριασμών που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες εξαιτίας της κακοκαιρίας έγινε γνωστό στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που έδωσε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ να μην χρεωθούν οι πολίτες το κόστος των τηλεφωνημάτων στο 11500.

«Βρισκόμαστε σε συνεννοήσεις με τους παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ώστε να αναλάβει πλήρως ο ΔΕΔΔΗΕ το κόστος των τηλεφωνημάτων των πολιτών στο 11500 τις ημέρες της κακοκαιρίας», αναφέρουν πηγές του ΔΕΔΔΗΕ. Το πώς θα αποφύγουν τη χρέωση οι πολίτες θα ανακοινωθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ μέσα στις επόμενες ημέρες και κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα 1 Μαρτίου.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Έμειναν χωρίς ρεύμα, πάγωσαν και χρεώθηκαν υπέρογκα για τις κλήσεις στον ΔΕΔΔΗΕ"

Κορονοϊός: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία της Αττικής – Τι περιλαμβάνει

Στόχος του σχεδίου είναι να αντέξουν τα νοσοκομεία το σφυροκόπημα του κορονοϊού. Θα μεταφέρονται ασθενείς και εκτός Αττικής. Πότε θα χτιστεί η πολυπόθητη ανοσία από τον εμβολιασμό. Πάνω από το όριο ο δείκτης θετικότητας.

Δίχως προηγούμενο είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής εξαιτίας του κορονοϊού με το σφυροκόπημα να είναι ανελέητο και έτσι είναι έτοιμο να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης με την κυβέρνηση και τους υγειονομικούς να είναι σε συναγερμό.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής είναι πάνω από 1.100 εκ των οποίων περισσότεροι από 230 είναι διασωλημένοι με την κάλυψη στις ΜΕΘ να αγγίζει το 95%. Στην τελευταία εφημερία σε νοσοκομεία της Αττικής εισήχθησαν 85 περιστατικά κορονοϊού.

Και όλα αυτά την ώρα που την Κυριακή (28.02.2021) είχαμε 1269 νέα κρούσματα, 36 νεκρούς και 391 διασωληνωμένους. Τα 1269 κρούσματα αποτελούν ρεκόρ Κυριακής, καθώς η τελευταία φορά που τέτοια μέρα είχαμε πάνω από 1000 κρούσματα ήταν στις 29 Νοεμβρίου του 2020. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς ο μέσος όρος στα κρούσματα αυτή την εβδομάδα είναι 1.630 με την άνοδο να φτάνει στο 50% σε σχέση με την προηγούμενη.

Η Αττική εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο με 591 νέες μολύνσεις, ενώ φορτωμένη είναι και η Θεσσαλονίκη. 

Στις εντατικές γίνεται πραγματικός «πόλεμος», καθώς οι ασθενείς με covid που χρειάζονται νοσηλεία συνεχώς αυξάνονται. Χωρίς διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ είναι πλέον τα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής επιτείνοντας το πρόβλημα. Το Σωτηρία το  μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς του λεκανοπεδίου σήμερα δεν είχε κανένα ελεύθερο κρεβάτι στη ΜΕΘ covid. 

Γι΄αυτό τον λόγο όπως μετέδωσε το Open θα τεθεί σε εφαρμογή ένα έκτακτο σχέδιο για να αντέξουν τα νοσοκομεία της Αττικής. Πέρα από τις 70 νέες κλίνες ΜΕΘ που θα δοθούν μέσα στις επόμενες ημέρες με στόχο να φτάσουν τις 340 έχουν ληφθεί και άλλες αποφάσεις από τη στιγμή που τα νοσοκομεία αναφοράς βρίσκονται στα όριά τους.

Η Αττική δεν θα δέχεται πλέον ασθενείς με κορονοϊό από άλλους νομούς. Από την άλλη ενδέχεται κάποιοι που ήδη είναι σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου να μεταφερθούν σε άλλα εκτός Αττικής και συγκεκριμένα σε Χαλκίδα, Κόρινθο και Λειβαδιά. Παράλληλα θα γίνει πλήρη αξιοποίηση των 120 κλινών ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων που έχουν παραχωρηθεί στο ΕΣΥ για περιστατικά εκτός κορονοϊού στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού, στον οποίο θα ενταχθεί και το ΝΙΜΤΣ.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τις τελευταίες 48 ώρες έγιναν συνολικά 665 εισαγωγές ασθενών… Παράλληλα σε σχέση με την περασμένη Κυριακή, σήμερα η αύξηση των κρουσμάτων έφτασε στο 43%.

Πάνω από το όριο συναγερμού ο δείκτης θετικότητας

Ο δείκτης θετικότητας «τσίμπησε» πάντως την Κυριακή, καθώς ξεπέρασε το όριο συναγερμού και όπως είναι φυσικό προκαλεί ανησυχία. Ανέβηκε λοιπόν στο 4,81 μετά από 26.330 τεστ την ώρα μάλιστα που όλη η χώρα φλέγεται από τον κορονοϊό. Να σημειώσουμε πως όταν είναι πάνω από το 4 τα πράγματα είναι δύσκολα και οι ειδικοί μπορούν να εισηγηθούν νέα μέτρα.

Στο 30% η ανοσία τον Μάιο

Το μεγάλο όπλο, πάντως, παραμένει το εμβόλιο με την διαδικασία στη χώρα μας να είναι σε καλό επίπεδο. Οι εμβολιασμοί αναμένεται να αγγίξουν το ένα εκατομμύριο ως τις 5 Μαρτίου, ενώ καθημερινά εμβολιάζονται 30.000 με 35.000 συμπολίτες μας έχοντας φτάσει ήδη τους 885.000.

Μέχρι το τέλος Μαϊου η Ελλάδα θα έχει υψώσει ένα τείχος ανοσίας, καθώς θα έχει εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού. Στο τέλος Ιουλίου το ποσοστό θα έχει φτάσει στο 46% και στο τέλος Αυγούστου το 54%.

Αυτή την εποχή εμβολιάζεται η ηλικιακή ομάδα 60-64 με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ τρέχουν και οι εμβολιασμοί για τους άνω των 75.

Υπολογίζεται πως από τα μέσα του Μαρτίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων Α’ υψηλού κινδύνου νόσησης που είναι περίπου 270.000. Λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν οι ηλικίες 70-75 και στη συνέχεια η μεγάλη κατηγορία των ευπαθών ομάδων Β’ με αυξημένο κίνδυνο νόσησης  που είναι περίπου 870.000 άτομα από 16 ως 59 ετών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία της Αττικής – Τι περιλαμβάνει"

Εμπειρογνώμονες ΟΗΕ: Με εξαγορά έως 500.000 $ εκλέχθηκαν πρόεδρος και πρωθυπουργός της Λιβύης

Έκθεση εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι οι ψήφοι τουλάχιστον τριών συμμετεχόντων αγοράστηκαν στο Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης.

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ διαπίστωσαν ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για την Τύνιδα, δύο από τους συμμετέχοντες προσέφεραν «δωροδοκίες από 150.000 έως 200.000 $ έως τουλάχιστον τρία μέλη του φόρουμ πολιτικού διαλόγου της Λιβύης, εάν δεσμευτούν να ψηφίσουν τον Νταμπάιμπα ως πρωθυπουργό», σύμφωνα με έκθεση που θα υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας τον Μάρτιο.

Η έκθεση, η οποία δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί, εκπονήθηκε από εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που είναι επιφορτισμένοι με την εξέταση παραβιάσεων του διεθνούς εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε στη Λιβύη.

Οι ειδικοί ανέφεραν στην έκθεσή τους ότι ένας από τους αντιπροσώπους «εξερράγη θυμωμένος στο λόμπι του «Four Seasons Hotel» στην Τύνιδα όταν άκουσε ότι ορισμένοι από τους συμμετέχοντες μπορεί να έχουν λάβει έως και 500 χιλιάδες δολάρια ως αντάλλαγμα για την ψήφο τους που δόθηκε στην Νταμπάιμπα, ενώ αυτός πήρε μόνο 200 χιλιάδες δολάρια».

Οι ειδικοί ανέφεραν στην έκθεσή τους ότι ένας από τους εκπροσώπους «εξερράγη θυμωμένος στο λόμπι του Four Seasons Hotel στην Τύνιδα όταν άκουσε ότι ορισμένοι από τους συμμετέχοντες μπορεί να έχουν λάβει έως και 500 χιλιάδες δολάρια ως αντάλλαγμα για την ψήφο τους προς την Νταμπάιμπα, ενώ πήρε μόνο 200 χιλιάδες δολάρια».

Ένας από τους συμμετέχοντες στις συνομιλίες, ο οποίος ζήτησε να μην παραμείνει στην ανωνυμία, επιβεβαίωσε στο «France Press» ότι ήταν μάρτυρας του τι συνέβη, εκφράζοντας τον θυμό του για «απαράδεκτη διαφθορά σε μια εποχή που η Λιβύη διέρχεται μια μεγάλη κρίση».

Το Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο επέλεξε μια προσωρινή εκτελεστική αρχή, μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αμπντούλ Χαμίντ Νταμπάιμπα , η οποία δεν έχει ακόμη αποκτήσει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, και ένα τριμελές προεδρικό συμβούλιο με επικεφαλής τον Μοχάμεντ αλ-Μάνφι.

Αφού αρκετές οργανώσεις της Λιβύης ζήτησαν τον Νοέμβριο να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με κατηγορίες διαφθοράς στο Φόρουμ Διαλόγου, η ενεργή απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη εκείνη τη στιγμή, η Στέφανι Ουίλιαμς, δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για τους ισχυρισμούς για δωροδοκία.

Το Σάββατο, 5 γυναίκες από την Επιτροπή Πολιτικού Διαλόγου κάλεσαν την αποστολή του ΟΗΕ να δημοσιεύσει την έκθεση των εμπειρογνωμόνων που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, για  την κοινή γνώμη, «να θέσει τέρμα σε φήμες που επηρεάζουν ολόκληρη την πολιτική διαδικασία», γράφει το λιβυκό δημοσίευμα.

Σχετικό δημοσίευμα στην αγγλική: εδώ

echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπειρογνώμονες ΟΗΕ: Με εξαγορά έως 500.000 $ εκλέχθηκαν πρόεδρος και πρωθυπουργός της Λιβύης"

Μαλεσίνα: Ενας γάμος με πάνω από 200 καλεσμένους έφερε το σκληρό lockdown

Σε σκληρό lockdown βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η Μαλεσίνα με απαγόρευση κυκλοφορίας και αιτία για την υπερμετάδοση του κορονοϊού φαίνεται πως ήταν ένα ευχάριστο γεγονός για την περιοχή.

Πρόκειται για έναν γάμο που έγινε στις 21 Φεβρουαρίου με 30 άτομα μέσα στο ναό και τουλάχιστον 200 στο προαύλιο χωρίς να τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις. Σύμφωνα με μαρτυρίες αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν φορούσαν μάσκα με την πλατεία έξω από την εκκλησία να είναι κατάμεστη.

Όπως αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας οι υπεύθυνοι του ναού αναγκάστηκαν να κλειδώσουν την πόρτα προκειμένου να μην μπει άλλος κόσμος μέσα.

Τα κρούσματα στην Μαλεσίνα άρχισαν να ανεβαίνουν στις αρχές της εβδομάδες με τη θετικότητα να φτάnει στο 10,4% και να αποφασίζεται ένα σκληρό lockdown.

Ολόκληρες οικογένειες έχουν νοσήσει, ενώ όπως είπαν οι κάτοικοι δεν τηρούσαν γενικά τα μέτρα και κυκλοφορούσαν χωρίς μάσκα.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαλεσίνα: Ενας γάμος με πάνω από 200 καλεσμένους έφερε το σκληρό lockdown"

Κούρτοβικ: «Όσοι λένε ότι ο Κουφοντίνας επιλέγει την αυτοχειρία, ψεύδονται»

Τους λόγους που ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν μπορεί να επιλέξει τον δρόμο της Δικαιοσύνης για τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό παραθέτει σε εκτενή δήλωσή της, η δικηγόρος του καταδικασθέντος για τις δολοφονίες της 17 Νοέμβρη, Ιωάννα Κούρτοβικ.

Ακολουθεί η δήλωση:

«Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους

Εδώ και δυο ημέρες με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, κυβερνητικών στελεχών, του ίδιου του πρωθυπουργού, αλλά και «φορέων της κοινωνίας των πολιτών» (εντελώς τυχαία , στην ίδια γραμμή), εγκαλείται ο κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας ότι δεν έχει ασκήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την μεταφορά του στον Κορυδαλλό και ότι ο ίδιος διαλέγει την αυτοχειρία!

Ψεύδονται. Και οφείλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Αμέσως μετά την μεταγωγή του στον Δομοκό, ο κρατούμενος κατέθεσε στην γραμματεία αίτηση για την μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με όσα πρόβλεπε ο ν. 4760/20, η οποία όπως μας διαβεβαίωσαν από το κατάστημα διαβιβάστηκε στο Υπουργείο, την 11/1/2021 με αριθμό πρωτοκόλλου 23624.

Η αίτηση αυτή μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί.

Επιπλέον, από τις 28/12/20, ο κρατούμενος έχει ζητήσει να του δοθεί αντίγραφο της απόφασης μεταγωγής, που μέχρι τότε ήξερε ότι ήταν της Γενικής Γραμματέως και όχι του αρμοδίου οργάνου, που είναι η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ).

Με επιστολή της η κα Νικολάου δήλωσε ότι υπήρχαν απόφαση της ΚΕΜ, βάσει της οποίας ο κρατούμενος είχε μεταχθεί στον Κορυδαλλό και εν συνεχεία στο Δομοκό με δική της απόφαση και αρνήθηκε να χορηγήσει αντίγραφα.

Η δήλωση αυτή, σύμφωνα με την οποία, μέσα σε μία ώρα, είχε μεταχθεί στον Κορυδαλλό και συνεχόμενα στον Δομοκό, ήταν αυτή που εξώθησε τον κρατούμενο στην απεργία πείνας.

Αίτημα για τα αντίγραφα των αποφάσεων υποβλήθηκε από εμένα ηλεκτρονικά, ξανά, στις 17/1/21, με ρητή αναφορά στην άσκηση των νόμιμων ένδικων μέσων.

Το ίδιο αίτημα απευθύνθηκε και από τον Συνήγορο του Πολίτη, στις 21/1/21, στην γνωστή του παρέμβαση στην υπόθεση.

Στις 18/2, η Γεν. Γραμματέας μας απέστειλε ακριβές αντίγραφο της δικής της απόφασης, αλλά όχι και των αποφάσεων της ΚΕΜ, που επεκαλείτο, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή οποιαδήποτε διαδικασία κατ’ αυτών.

Η προσβολή στη Δικαιοσύνη μιας απόφασης μεταγωγής της ΚΕΜ προβλέπεται από το άρθρο 9 παρ.4 του Σωφρονιστικού Κώδικα, όταν ο κρατούμενος έχει δύο φορές αρνητική απόφαση στην αίτηση (του) για μεταγωγή (ποιος είπε ότι οι κρατούμενοι δεν ζητούν την μεταφορά τους σε άλλη φυλακή;):

-όχι όταν την μεταγωγή αποφασίζει η ίδια η ΚΕΜ , αυτεπάγγελτα,

– όχι πολύ περισσότερο όταν την αποφασίζει η Γεν. Γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής,

– όχι όταν το αρμόδιο Δικαστήριο, είναι το Δικαστήριο του Βόλου που είχε το θάρρος, με παρότρυνση δημόσια του σημερινού πρωθυπουργού να «σταθεί στο ύψος του» και να ανατρέψει απόφαση του Αρείου Πάγου, αυτήν του δικαίωνε το αίτημα για άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα,

– όχι όταν τα αρμόδια για τις διοικητικές αποφάσεις διοικητικά δικαστήρια έχουν πλήρη άγνοια από σωφρονιστικό κώδικα και δεν έχουν ούτε το σώμα των προσβαλλόμενων αποφάσεων,

– όχι όταν το Πρωτοδικείο της Λαμίας (αναρμόδιο έτσι κι αλλιώς με το νόμο), αν δεν νοιώθει κι αυτό την επιταγή ότι «πρέπει να σταθεί στο ύψος του» θα στέκει αμήχανο μπροστά στο δέος μιας πολιτικής απόφασης που αγγίζει όχι μόνον τον πρώην περιφερειάρχη του , αλλά την ίδια την κεντρική αρχή εξουσίας της χώρας τον πρωθυπουργό.

Το νέο non paper στα μέλη της ΝΔ για διαχείριση της προοπτικής ενός νεκρού απεργού πείνας , με την προτροπή «να λέτε ότι δεν έχει απευθυνθεί στην Δικαιοσύνη», παραπλάνησε ακόμη και τον πρωθυπουργό.

Θα έπρεπε οι επιτελείς της ομάδας προπαγάνδας να διαβάζουν το νόμο πριν τολμήσουν να τον χρησιμοποιούν, για να μην γελοιοποιούν τα στελέχη του κόμματος.

Η , μήπως, η κυβερνητική δικαιοκρατική άποψη του «έτσι θέλω, έτσι κάνω», υπερισχύει και νομιμοποιεί κάθε αυθαιρεσία;

Ακόμη και την βαρβαρότητα μιας θανατικής ποινής;

Αθηνα, 28/2/2021

Ιωάννα Κούρτοβικ

Δικηγόρος»

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κούρτοβικ: «Όσοι λένε ότι ο Κουφοντίνας επιλέγει την αυτοχειρία, ψεύδονται»"

Καιρός αύριο: Έρχεται ψυχρή «εισβολή» με χιόνια και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού,με τη θερμοκρασία να σημειώνει κάθετη πτώση. Η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας οφείλεται στη μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από τη Σιβηρία, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) από το βράδυ της Κυριακής (28/2) η θερμοκρασία θα πέσει έως και κατά δέκα βαθμούς κατά τόπους, ενώ ειδικότερα στην Αττική κατά έξι έως επτά βαθμούς σε σχέση με το Σάββατο (27/2). 

Ο καιρός αύριο, Δευτέρα 1 Μαρτίου 2020, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο κυρίως τις πρωινές ώρες και στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου από το απόγευμα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 6 τοπικά 7, και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και βαθμιαία αίθριος. Τη νύχτα οι νεφώσεις εκ νέου θα αυξηθούν και κατά την διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία μετά το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά και από το βράδυ στα υπόλοιπα στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική Πελοπόννησο και στα νότια τμήματα του Ιονίου, όπου πιθανώς θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά και βαθμιαία αίθριος. Από το βράδυ οι νεφώσεις από τα βόρεια εκ νέου θα αυξηθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ με τάση εκ νέου ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με ασθενείς τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ στα βόρεια θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έρχεται ψυχρή «εισβολή» με χιόνια και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν"

Συνελήφθη ο Θέμης Αδαμαντίδης σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη

Ο λαϊκός τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης ήταν μεταξύ των 18 συλληφθέντων σε παράνομη λέσχη που είχε στηθεί σε σπίτι στην Κυψέλη, όπου έπαιζαν τυχερά παιχνίδια χωρίς να τηρούν τους κανόνες για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.

Επειτα από πληροφορία για λειτουργία παράνομης χαρτοπαιχτικής λέσχης που είχε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, σε μονοκατοικία στην Κυψέλη εντοπίσθηκαν 18 άτομα, εκ των οποίων 17 χαρτοπαίχτες στα τραπέζια και ο ιδιοκτήτης της παράνομης λέσχης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ρύθμισης της αγοράς παιγνίων και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ σε βάρος του υπεύθυνου του καταστήματος και για παράβαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς είχε εγκαταστημένες στη λέσχη τρεις κάμερες απ’ έξω και τρεις μέσα, καταγράφοντας τα πάντα.

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου στο κατάστημα, βρέθηκαν:

17 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό διεξαγωγής του τυχερού παιχνιδιού “φρουτάκια”

4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό διεξαγωγής του τυχερού παιχνιδιού “ρουλέτα”

Επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ στους παίκτες για παραβίαση των μέτρων περιορισμού μετακίνησης, στο πλαίσιο του lockdown.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο Θέμης Αδαμαντίδης σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη"

Χωρίς εφεδρείες τα νοσοκομεία της Αττικής

Με ελάχιστα διαθέσιμα κρεβάτια, τα νοσοκομεία της Αττικής καλούνται να αντιμετωπίσουν το κύμα εισαγωγών ασθενών με CoViD-19.

Στο "Αττικόν", νοσηλεύονται περίπου 130 ασθενείς και οι κλινικές είναι γεμάτες ενόψει της αυριανής εφημερίας. Η πίεση μετατοπίζεται μη CoViD περιστατικά, με 65 ράντζα σε άλλες κλινικές, ενώ στην Παθολογική εντοπίστηκαν 12 ασθενείς θετικοί στον ιό.

Στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", νοσηλεύοντια 111 ασθενείς με CoViD-19, ενώ ρεκόρ καταγράφεται στο "Σωτηρία" με 321 ασθενείς σε απλές κλινικές και μονάδες εντατικής θεραπέιας (ΜΕΘ).

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καταγγέλλοντας πως βαριά περιστατικά - που θα μπορούσαν να παρακολουθούνται καλύτερα σε ΜΕΘ - τώρα νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, στο "Ασκληπιείο" Βούλας διασωληνωμένος ασθενής νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ και η κατάστασή του δεν επιτρέπει διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο.

Στη ΜΕΘ του "Σωτηρία" υπάρχει μόλις ένα κενό κρεβάτι, ενώ το ίδιο συμβαίνει στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Στο "Αττικόν", η ΜΕΘ είναι γεμάτη και βαριά περιστατικά νοσηλεύονται στη μονάδα λοιμώξεων. Γεμάτες είναι οι ΜΕΘ στο "Σισμανόγλειο", στο "Ελπίς", στο ΝΙΜΤΣ και στο "Θριάσιο".

Στο "Αγία Όλγα", διαμορφώθηκε χθες ΜΕΘ δυναμικότητας 9 κλινών, στις οποίες νοσηλεύονται ήδη 7 ασθενείς. Στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", διαμορφώθηκαν 14 κλίνες ΜΕΘ και από το πρωί καλύφθηκαν οι 5.

Από τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, προκύπτει πως η κατάσταση στις ΜΕΘ νοσοκομείων αναφοράς της Αττικής είναι η εξής:

  • "Σισμανόγλειο": 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.
  • ΚΑΤ: 19 ασθενείς στις 28 κλίνες.
  • "Σωτηρία": 83 ασθενείς στις 84 κλίνες.
  • "Αγία Όλγα": 7 ασθενείς στις 9 κλίνες.
  • "Ερυθρός Σταυρός": 5 ασθενείς στις 14 κλίνες.
  • "Γ. Γεννηματάς": 12 ασθενείς στις 16 κλίνες και σήμερα εφημερεύει.
  • "Ευαγγελισμός": 44 ασθενείς στις 45 κλίνες.
  • "Ελπίς": 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
  • ΝΙΜΙΤΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
  • "Ασκληπιείο" Βούλας: 12 ασθενείς στις 12 κλινες.
  • "Αττικόν": 33 ασθενείς στις 33 κλίνες.
  • "Θριάσιο": 17 ασθενείς στις 17 κλίνες.

Από τα στοιχεία φαίνεται πως σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο είναι διαθέσιμες μόλις μόλις 26 κλίνες ΜΕΘ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς εφεδρείες τα νοσοκομεία της Αττικής"

Χ. Ακάρ: Προσπάθεια στο κενό η κούρσα εξοπλισμών της Ελλάδας

Σε δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ σε δημοσιογράφο της «Χουριέτ», όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, αναφορικά με την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και την κούρσα των εξοπλισμών στην Ελλάδα ανέφερε ότι:

 «Δεν πρόκειται να πετύχουν κάτι αγοράζοντας 3-5 μαχητικά ή 3-5 πολεμικά πλοία. Αυτή η εξοπλιστική προσπάθεια της Ελλάδας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία σπατάλη των χρημάτων του ελληνικού λαού. Δεν συνάδει ούτε με τη λογική ούτε με τα μαθηματικά. Η Τουρκία είναι ένας ακλόνητος σύμμαχος του ΝΑΤΟ».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα αποτελούν λευκή επιταγή για να μειώσουν τη βαρύτητα της Τουρκίας ως στρατηγικού συμμάχου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απάντησε κοφτά:

«Δεν έχει καμία επίδραση. Εδώ και 69 χρόνια η Τουρκία αποτελεί έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι από τις πρώτες 8 χώρες που συμβάλλουν πιο πολύ στον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ. Είναι πέμπτη όσον αφορά τη συμμετοχή σε αποστολές και επιχειρήσεις και δεύτερος στρατός του ΝΑΤΟ. Είναι δυνατόν να μειωθεί το βάρος μιας τέτοιας Τουρκίας; Η Τουρκία θα εκπληρώνει μέχρι τέλους την αποστολή και τα καθήκοντά της στο ΝΑΤΟ».

sigmalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Χ. Ακάρ: Προσπάθεια στο κενό η κούρσα εξοπλισμών της Ελλάδας"

Στα 1.269 τα νέα κρούσματα - «Βράζει» η Αττική με 591 νέες μολύνσεις

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, 1.269 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 191.100 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 53 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.671 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 36, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.504 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 391 (70.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.341 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές1 ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 291 (ημερήσια μεταβολή -15.90%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 290 ασθενείς.

Ο "χάρτης" των κρουσμάτων

Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων, στην Αττική εντοπίστηκαν 591, στη Θεσσαλονίκη 136 και στη Λάρισα 60 νέα περιστατικά.

Αναλυτικότερα, η γεωγραφική κατανομή των 1269 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

64 κρούσματα  στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής 

85 κρούσματα  στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών  

98 κρούσματα  στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών  

22 κρούσματα  στην ΠΕ  Δυτικής Αττικής

151 κρούσματα  στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών 

65 κρούσματα  στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών 

84 κρούσματα στην Π.Ε.  Πειραιώς

22 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων  

136 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

32 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας  

9 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

3 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας   

44 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

4  κρούσματα στην Π.Ε.  Βοιωτίας

2  κρούσματα στην Π.Ε.Γρεβενών

1 κρούσμα στην Π.Ε  Δράμας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου  

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας 

9 κρούσματα στην Π.Ε  Ημαθίας

29 κρούσματα στην ΠΕ  Ηρακλείου 

1 κρούσμα στην Π.Ε.Θάσου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας  

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας   

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

5 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

6 κρούσματα στην Π.Ε.  Καλύμνου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

8 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς 

4 κρούσματα στην Π.Ε.Κέρκυρας

3  κρούσματα στην Π.Ε.Κεφαλληνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

12 κρούσματα στην Π.Ε  Κοζάνης  

25 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

1 κρούσμα στην Π.Ε.Κω  

60 κρούσματα στην Λάρισας     

4 κρούσματα στην Π.Ε Λασιθίου  

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

2 κρούσματα στην Π.Ε  Λευκάδας

3 κρούσματα στην Π.Ε  Λήμνου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

6 κρούσματα  στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Μυκόνου  

4 κρούσματα  στην Π.Ε. Ξάνθης

6 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

4 κρούσματα  στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε.Πρέβεζας  

10 κρούσματα  στην Π.Ε. Ρεθύμνου

1 κρούσμα στην Π.Ε  Ροδόπης

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

4 κρούσματα στην Π.Ε.Σάμου  

15 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών 

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

2 κρούσματα  στην Π.Ε.  Τρικάλων

55 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής 

3 κρούσματα στην Π.Ε.  Χανίων

6 κρούσματα στην Π.Ε.Χίου 

13 κρούσματα υπό διερεύνηση 

capital

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 1.269 τα νέα κρούσματα - «Βράζει» η Αττική με 591 νέες μολύνσεις"

Ταραντίλης: Η παραίτηση μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους

Ο Χρήστος Ταραντίλης με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook, ξεκαθαρίζει για δεύτερη φορά ότι η παραίτησή του δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους, απαντώντας και στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον πρόεδρο ως βουλευτής επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα» αναφέρει.

Μιλά για αυθαίρετη ερμηνεία της ανακοίνωσης παραίτησης του, εκ μέρους της αντιπολίτευσης, η οποία, όπως σημειώνει, επιχειρεί να την εκμεταλλευτεί πολιτικά.

Επαναλαμβάνει ότι θέλησε να παραιτηθεί από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους. «Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς» τονίζει ο κ. Ταραντίλης και προσθέτει: «Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο. Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο κ. Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός είναι η κ. Μενδώνη να ακολουθήσει, το απαιτεί η κοινή λογική. Αντί να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη, που έχει γαντζωθεί στη καρέκλα της τη στιγμή που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της όλοι οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αγανακτισμένοι από τη συγκάλυψη του κατηγορουμένου για παιδεραστία κ. Λιγνάδη, παραιτείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αν πρόκειται για τη χαμένη ευθιξία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Μενδώνη, του αξίζουν συγχαρητήρια. Αν, όμως, πρόκειται για τις εσωτερικές ίντριγκες της κυβέρνησης και για το ποιος άδειασε ποιον προκειμένου να καλύψουν τον Λιγνάδη, δεν αφορά κανέναν».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι σε κάθε περίπτωση, «οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Λιγνάδη – Μενδώνη δεν θα ξεχαστούν».

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ταραντίλης: Η παραίτηση μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους"

Φοιτητικό κορωνοπάρτι με 75 άτομα στη Λούτσα

Κορωνοπάρτι με 75 άτομα διέλυσε η Αστυνομία, στην Αρτέμιδα Αττικής, με επιχείρηση που πραγματοποίησε χτες, περίπου στις 20.30 το βράδυ.

Το πάρτι γινόταν σε πολυτελή κατοικία που είχαν μισθώσει γι' αυτόν το σκοπό δύο νεαροί αλλοδαποί, γαλλικής και ιταλικής υπηκοότητας και συμμετείχαν φοιτητές στην πλειοψηφία τους, του προγράμματος Εράσμους.

Σε βάρος των διοργανωτών σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση του άρθρου 285 που αφορά στα μέτρα για την πρόληψη ασθενειών, τους επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον καθένα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ στους υπόλοιπους 73 επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα.

Σημειώνεται ότι παρόμοιο πάρτι, αλλά με 10 φοιτητές πάλι του προγράμματος Εράσμους, έγινε και προχτές στην οδό Μάρνη στην Αθήνα.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Φοιτητικό κορωνοπάρτι με 75 άτομα στη Λούτσα"

Παραιτήθηκε o κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης – Τι αναφέρει στην επιστολή του

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού και κυβερνητικού εκπροσώπου υπέβαλε πριν από λίγο ο Χρήστος Ταραντίλης.

Στην επιστολή του ο κ. Ταραντίλης επικαλείται οικογενειακούς λόγους που δεν του επιτρέπουν όπως αναφέρει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Επιστολή του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη, προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή, Χρήστος Ταραντίλης»

Χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα εκπληρώνει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

in

Διαβάστε Περισσότερα » " Παραιτήθηκε o κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης – Τι αναφέρει στην επιστολή του"

Επίθεση 20 ατόμων με μολότοφ, καπνογόνα και πέτρες στο ΑΤ Καισαριανής -Τρεις προσαγωγές

Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι το μεσημέρι της Κυριακής στο αστυνομικό τμήμα της Καισαριανής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία περίπου 20 άτομα με κουκούλες βγήκαν από την οδό Φιλολάου, αιφνιδιαστικά, και πέταξαν εναντίον του Τμήματος δύο βόμβες μολότοφ, καπνογόνα και πέτρες, με αποτέλσμα να προξενήσουν φθορές δε δύο δίκυκλα που ήταν σταθμευμένα απ΄έξω. Αμέσως μετά ο δράστες διέφυγαν τρέχοντας, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Πλέον το σημείο έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αναζητούνται τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση. Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί τρια άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε μπαράζ από επιθέσεις σε τράπεζες και καταστήματα σε Μαρούσι, Αιγάλεω και Παλαιό Φάληρο.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίθεση 20 ατόμων με μολότοφ, καπνογόνα και πέτρες στο ΑΤ Καισαριανής -Τρεις προσαγωγές "

Ανακοίνωση συγγενών των θυμάτων του Κουφοντίνα

Aνακοίνωση με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα εξέδωσαν συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατίας, απευθυνόμενοι προς τον απεργό πείνας, όσους τον καλούν να μην υποχωρήσει και το σύνολο της κοινωνίας.

Οπως αναφέρουν:

«Εμείς, οι συγγενείς των δεκάδων θυμάτων του δολοφόνου, – νεκρών και τραυματιών- παρακολουθούμε όλο το τελευταίο διάστημα την υπόθεση της απεργίας πείνας του. Παρακολουθούμε την κατάσταση της υγείας του όπως τη διαβάζουμε από τα Μέσα και παρακολουθούμε και ο,τι λέγεται και γράφεται για το θέμα.

Θα θέλαμε πολύ να μην το κάνουμε.

Αλλά δεν γίνεται. Κάθε μέρα ξυπνάμε και λέμε «σήμερα θα ασχοληθώ με κάτι άλλο, παιδιά, δουλειά, κάτι» και μετά κρυβόμαστε από τα παιδιά μας, από τους ανθρώπους που μας αγαπούν, τους διώχνουμε σχεδόν, για να δούμε τι κάνει ο δολοφόνος. Και την άλλη μέρα πάλι.

Κάθε είδηση, κάθε ανακοίνωση ξαναζωντανεύει όλες τις μνήμες και όλο τον πόνο με τον οποίο έχουμε μάθει να συνυπάρχουμε για να έχουμε ζωή.

Θυμόμαστε τις στιγμές που ζήσαμε με τους δικούς μας και πως θα θέλαμε λίγο ακόμα, θυμόμαστε όλες τις φορές που… δεν ήταν, στα σημαντικά της ζωής μας. Θυμόμαστε και το αίμα. Τόσο πολύ αίμα. Που οι περισσότεροι από μας, επειδή είμασταν μικροί, δεν είχαμε δει ούτε στα έργα και το είδαμε για τον μπαμπά, τον γιο, το σύζυγο, τον αδερφό. Και όλες αυτές οι μνήμες πονάνε. Και μας απομακρύνουν από τους τωρινούς δικούς μας, οι οποίοι όσο και να προσπαθούν, όσο και αν μας αγαπούν, δεν μπορούν να καταλάβουν…

Και θέλουμε να πούμε μόνο τρία πράγματα:

1. Προς το δολοφόνο:

Παρά το γεγονός ότι δολοφόνησε τους ανθρώπους μας, τον καλούμε να υποχωρήσει από το αίτημά του και να ζήσει. Το να πεθάνει δεν θα φέρει κανέναν από τους δικούς μας πίσω.

2. Προς όσους καλούν το κράτος να υποχωρήσει για να μην πεθάνει ο δολοφόνος:

Σας καλούμε, αντί να ζητάτε την υποχώρηση του κράτους, να ζητήσετε από το δολοφόνο να διακόψει την απεργία πείνας. Το δίκιο του, αν θεωρείτε ότι έχει, ας το βρει στα δικαστήρια.

3. Προς όλους:

Το Κράτος Δικαίου είναι ακρογωνιαίος λίθος της έννομης τάξης. Δεν εκβιάζεται, γιατί αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα πάνω στο οποίο να βασιστούμε όλοι εμείς, που σε αντίθεση με τον δολοφόνο, πιστεύουμε στη Δημοκρατία και τον τρόπο λειτουργίας της.

Και κάτι τελευταίο προς όλους αυτούς που κάνουν δηλώσεις και διαδηλώσεις για τον δολοφόνο:

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. Αναρωτιόμαστε εάν το έχετε σκεφτεί έστω και μία φορά».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοίνωση συγγενών των θυμάτων του Κουφοντίνα"

Νέα διαμαρτυρία κατοίκων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου για την παράταση του lockdown

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ευόσμου πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής κάτοικοι του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου εκφράζοντας την αντίθεση τους στην παράταση του lockdown στην περιοχή έως τις 8 Μαρτίου.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα διαμαρτυρία κατοίκων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου για την παράταση του lockdown"

Ζεφύρι: Έβρεχε... σφαίρες – Μας πυροβολούσε Ρομά ελεύθερος σκοπευτής, κατέθεσε αστυνομικός

Το θερμό σκηνικό, άγριο ξημέρωμα στα στενά του Ζεφυρίου με την ένοπλη συμπλοκή μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά, η επίθεση εναντίον αστυνομικών από Ρομά «ελεύθερο σκοπευτή» που κρυμμένος σε τριώροφη κατοικία πυροβολούσε με κλεμμένο όπλο αστυνομικού τα πόδια τους και η υπόθεση της αρπαγής του υπηρεσιακού όπλου του νεαρού ειδικού φρουρού από το «ξηλωμένο» χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του, ξεδιπλώνονται με λεπτομέρειες από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr.

Μέσα από τις καταθέσεις των αστυνομικών που κλήθηκαν λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής να μεταβούν στην οδό Σκυλοσόφου μετά από καταγγελίες περιοίκων που έκαναν λόγο για άγρια συμπλοκή και… βροχή από σφαίρες παρουσιάζεται λεπτό προς λεπτό όλο το πολεμικό σκηνικό ανάμεσα στις δύο τσιγγάνικες φαμίλιες, ενώ στην κατάθεσή του ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ περιγράφει πως το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου, από το ισόγειο της τριώροφης κατοικίας στο Περιστέρι όπου διαμένει, του άρπαξαν το υπηρεσιακό 9άρι USP Compact με τις τρεις γεμιστήρες που κρατούσε κλειδωμένο στο χρηματοκιβώτιο το οποίο «ξήλωσαν» οι μυστηριώδεις «ποντικοί».

«Ρίξ’του! Ρίξ΄του! Πυροβόλα!»

Ο αστυνομικός που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Επιχειρησιακών Δράσεων Δυτικής Αττικής στην κατάθεση του, περιγράφει πως στήθηκε το σκηνικό που οδήγησε την ομάδα των οκτώ εκπαιδευμένων αστυνομικών στην εμπόλεμη ζώνη των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Σκυλοσόφου, όπου Ρομά σε ρόλο ελεύθερου σκοπευτή, πυροβολούσε από το μπαλκόνι της τριώφορης κατοικίας, στα πόδια τους αστυνομικούς.

«Σήμερα 26.2.21, εργαζόμουν κατά το ωράριο από 22:00 ώρα της 25.2.21 έως 06:00 ώρα της 26.2.21 ως επικεφαλής ειδικής επιχειρησιακής ομάδας αποτελούμενης από οκτώ αστυνομικούς. Την 02:00 λάβαμε σήμα από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για επεισόδιο μεταξύ Ρομά με πυροβολισμούς επί της οδού Κατσαντώνη στο Ζεφύρι. Μεταβήκαμε στο σημείο όπου βρήκαμε (σ.σ αναφέρεται σε όνομα) μαζί με έτερους συγγενείς του και μας δήλωσε ότι προ λίγων λεπτών ο (σ.σ αναφέρεται σε όνομα) έξω από την οικία του στην οδό Κατσαντώνη πυροβόλησε με όπλο και διέφυγε. Επίσης μας υπέδειξε τρύπα στη μπαλκονόπορτα της οικίας και τρύπα στο πίσω μέρος του οχήματος μάρκας Citroen Xsara οι οποίες όπως μας ενημέρωσε προκλήθηκαν από πυροβολισμούς.

»Καθώς βρισκόμασταν στο σημείο, εμφανίστηκε ένα άτομο στην οδό Κατσαντώνη τον οποίο με το που τον αντίκρισαν και οι συγγενείς του άρχισαν να φωνάζουν «Αυτός είναι που μας πυροβόλησε» και άρχισαν να κινούνται προς το μέρος του. Το άτομο έφυγε προς την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, τον καταδιώξαμε φωνάζοντας του να σταματήσει γνωστοποιώντας την ιδιότητά μας αλλά δεν σταματούσε. Πίσω από εμάς ακολουθούσαν οι συγγενείς του. Με το που φθάσαμε στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως το άτομο που καταδιώκαμε κατευθύνθηκε προς διώροφη κατοικία στην οδό Σκυλοσόφου και φώναζε επανειλημμένα «Ριξ΄του, ρίξ΄του, πυροβόλα». Τότε ξαφνικά από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου της συγκεκριμένης κατοικίας είδαμε ένα άτομο το οποίο ενήργησε τέσσερις πυροβολισμούς προς το μέρος μας και συγκεκριμένα μπροστά στα πόδια του αρχιφύλακα. Αμέσως πήραμε κάλυψη και απομακρύναμε τους πολίτες από το σημείο. Ο αρχιφύλακας πρόλαβε να ακινητοποιήσει το άτομο που έτρεξε προς την παραπάνω οικία, πριν εισέλθει εντός αυτής και κατά την ακινητοποίηση του αντιστάθηκε σθεναρά απωθώντας βίαια τον αστυνομικό στην προσπάθεια του να διαφύγει χωρίς αποτέλεσμα. Κατόπιν ενημερώσαμε το κέντρο της Αμεσης Δράσης για το συμβάν ζητήσαμε ενισχύσεις και περικυκλώσαμε την οικία από όπου πυροβόλησε έτερο άτομο».

Μέσα από τη δικογραφία φαίνεται ότι η κατάσταση στην οδό Σκυλοσόφου στο Ζεφύρι είχε αρχίσει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Έτσι, ζητήθηκαν ενισχύσεις και το σημείο «ζώστηκε» από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ. Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε τέσσερις Ρομά και να κατασχέσουν μια καραμπίνα και το κλεμμένο υπηρεσιακό 9αρι του ειδικού φρουρού.

Η αρπαγή του όπλου

Στην κατάθεση που έδωσε ο ειδικός φρουρός ανέφερε πως «Είμαι αστυνομικός, φέρω τον βαθμό του ειδικού φρουρού και υπηρετώ στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Διαμένω με τη σύντροφο μου σε διαμέρισμα ισογείου επί της οδού (σ.σ αναφέρεται στην οδό) στο Περιστέρι. Την σήμερον 7.1.21 ημέρα Πέμπτη και περί ώρα 18:20 αποχώρησα από την οικία μου αφού προηγουμένως είχα ασφαλίσει το παντζούρι του σαλονιού και επέστρεψα σε αυτήν την 19:05 ώρα οπότε και διαπίστωσα ότι το παράθυρο του σαλονιού της οικίας μου ήταν παραβιασμένο. Έσπευσα να ελέγξω τον υπηρεσιακό μου οπλισμό εντός του υπνοδωματίου, διαπίστωσα όμως ότι είχε αφαιρεθεί το χρηματοκιβώτιο ολόκληρο από το εν λόγω σημείο και ενημέρωσα περί αυτού την Άμεση Δράση. Τον οπλισμό μου τον είχα φυλαγμένο εντός του επιτοίχιου προσαρμοσμένου χρηματοκιβωτίου τοποθετημένου εντός ντουλάπας το οποίο έχει διαστάσεις περίπου 40χ20 και ήταν ασφαλισμένο με κλειδί. Εντός αυτού υπήρχε το υπ΄αριθμον Ε.Α (σ.σ αναφέρεται ο αριθμός) υπηρεσιακό πιστόλι μάρκας USP Compact με μια γεμιστήρα με 13 φυσίγγια των 9mm, εντός αυτής, ακόμη δύο γεμιστήρες με 13 φυσίγγια η καθεμία και ένα κουτάκι με ακόμα 11 φυσίγγια καθώς επίσης και ένα πορτοφόλι που περιείχε 150 ευρώ, μια κάρτα Εθνικής Τράπεζας και το δίπλωμα μου και δύο ρολόγια χειρός αξίας συνολικά 400 ευρώ περίπου».

Η δικογραφία

dikografia-1 
 
dikografia-12
dikografia-13
 
 
dikografia-14
 
dikografia-15
 
dikografia-16

Η νομική άποψη

Οι δικηγόροι του ενός εκ των συλληφθέντων Ιωάννης Γλύκας και Αθηνά Χαρβαλάκου τονίζουν στο protothema.gr πως «Ο εντολέας μας αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Αδερφός και θείος αντίστοιχα των συγκατηγορούμενων του, σε ούτως η άλλως ελεγχόμενα περιστατικά όπου οι καταγγελλόμενες πράξεις, είναι αμφισβητούμενες ακόμα και για τους βασικούς κατηγορούμενους. Σε κάθε περίπτωση η δίκη του εμπλοκή δεν πλησιάζει καν στην αποδιδόμενη πράξη της απλής συνέργειας στο αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας καθως δεν έχει ποινική απαξία η συμπεριφορά του».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζεφύρι: Έβρεχε... σφαίρες – Μας πυροβολούσε Ρομά ελεύθερος σκοπευτής, κατέθεσε αστυνομικός"

Voucher 200 ευρώ για laptop: Πώς και πότε θα δοθεί σε 560.000 δικαιούχους

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας, εκτός απροόπτου αναμένεται να έχουν ανοίξει οι αιτήσεις για τα voucher 200 ευρώ σε 560.000 μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μέχρι 24 ετών, προκειμένου να αγοράσουν tablet, laptop και desktop για την κάλυψη των αναγκών της τηλεκπαίδευσης.

Η ειδική πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να έχει ανοίξει μέχρι τις 10 Μαρτίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας έχει αποστείλει την Υπουργική Απόφαση, για την επιταγή 200 ευρώ για τους νέους ηλικίας 4 έως 24 ετών, προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για συνυπογραφή. Ωστόσο η σειρά των διαδικασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν, «φρενάρουν» την ημερομηνία για το άνοιγμα της ειδικής πλατφόρμας.

Το voucher των 200 ευρώ θα δοθεί για την αγορά tablet, laptop και desktop από μαθητές και φοιτητές.

Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet, ενώ σχετικά με το πώς θα κινηθεί η διαδικασία, πρώτα θα υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους προμηθευτές, στη συνέχεια θα υποβάλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι και τέλος θα ενημερωθούν ποιοι πληρούν τα κριτήρια.

Όσοι τα πληρούν θα λάβουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό που αντιστοιχεί σε έκπτωση 200€ για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή και τάμπλετ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν ως εξής:

Δύο γονείς με:

1 παιδί: Ετ. Εισοδ. έως 10.500 €

2 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 12.000 €

3 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 13.500 €

Μονογονεϊκές με:

1 παιδί: Ετ. Εισοδ. έως 9.000 €

2 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 10.500 €

3 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 12.000 €.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Voucher 200 ευρώ για laptop: Πώς και πότε θα δοθεί σε 560.000 δικαιούχους"

Σέρρες: Ρομά τα «έσπασαν» σε Κέντρο Υγείας

Συμπλοκές και τραυματισμοί αστυνομικών σημάδεψαν την επιδρομή μιας πολυμελούς ομάδας Ρομά στο Κέντρο Υγείας της Ηράκλειας Σερρών, εξαιτίας της παρατήρησης που έκανε ένας από το προσωπικό για μη τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης κορωνοϊού!

Τα επεισόδια ξεκίνησαν δύο άνδρες που συνόδευαν μια γυναίκα για να της παρασχεθεί ιατρική βοήθεια, χωρίς να φορούν μάσκες, στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής. Όταν τους έγινε η σχετική παρατήρηση, άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα με τους νοσηλευτές, σε έναν από τους οποίους επιτέθηκαν και απώθησαν βίαια.

Αμέσως μετά, κατέφθασαν άλλοι τέσσερις Ρομά που άρχισαν να προκαλούν φθορές στο Κέντρο Υγείας, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία. Όμως, οι δράστες δεν δίστασαν να επιτεθούν και στους αστυνομικούς του τμήματος Ηράκλειας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δυο από αυτούς! Στη συνέχεια, διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Από τις αναζητήσεις που ακολούθησαν, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. κατάφεραν να εντοπίσουν τρεις από τους συνολικά έξι δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών, αντίσταση, διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά δημόσιας περιουσίας με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σέρρες: Ρομά τα «έσπασαν» σε Κέντρο Υγείας"

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν όσοι ήταν σε αναστολή σύμβασης τον Φεβρουάριο

Την Παρασκευή 5 Μαρτίου θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού με βάση τα 534 ευρώ στους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή σύμβασης τον Φεβρουάριο.

Επιπλέον, οι αναστολές Μαρτίου θα προαναγγέλλονται από την Τετάρτη 03/03 έως και την Κυριακή 07/03.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας πληρωμές ύψους 380 εκατ. ευρώ περίπου σε 747.768 δικαιούχους θα γίνουν την περίοδο 1-5 Μαρτίου 2021.  Μεταξύ άλλων, στις 5 Μαρτίου θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού στους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή το Φεβρουάριο.

 Ειδικότερα:

1.Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα γίνουν στις  5 Μαρτίου 2021 οι εξής καταβολές:

-Αναστολές συμβάσεων εργασίας μηνός Φεβρουαρίου

-Αναστολές συμβάσεων εργασίας παρελθόντων μηνών για τις οποίες έχουν υποβληθεί συμπληρωματικές δηλώσεις

-Μονομερείς Δηλώσεις τουρισμού κλπ. παρελθόντων μηνών

-Μηχανισμός ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, επίδομα αδείας

Εκτιμάται ότι το συνολικό ύψος των πληρωμών είναι της τάξης των 250 εκατ. ευρώ και αφορά σε 570.000 περίπου δικαιούχους.

2. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 1-5 Μαρτίουοι εξής καταβολές:

Τακτικές πληρωμές:

-10,5 εκατ. ευρώ σε 17.700 δικαιούχους για επιδόματα ασθενείας, μητρότητας, κηδείας

-17 εκατ. ευρώ σε 920 δικαιούχους για την απονομή εφάπαξ

-530 χιλ. ευρώ σε 530 δικαιούχους για το εξωϊδρυματικό επίδομα και το επίδομα συμπαράστασης του τέως ΤΑΥΤΕΚΩ

-5.500 χιλ. ευρώ σε 11 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης

Έκτακτες πληρωμές

-321 χιλ. ευρώ σε 907 δικαιούχους για την συμπληρωματική καταβολή δωρόσημου

3. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

-52 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 116.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων

-42,2 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 29.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης

-6,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 12.700 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν όσοι ήταν σε αναστολή σύμβασης τον Φεβρουάριο"

Ένταση στην πορεία για τον Κοφουντίνα στο Ηράκλειο – Έπεσαν… δακρυγόνα

Ένταση επικράτησε νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλείου με αφορμή την πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κατάσταση υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν δώσει… ραντεβού σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Λιοντάρια προκειμένου να δηλώσουν την στήριξή τους στον κατάδικο για 11 δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνας μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του εξαιτίας της απεργίας πείνας και δίψας που πραγματοποιεί με στόχο την μεταφορά του στις φυλακές του Κορυδαλλού.

hrakleio-koyfontinas-dakrygona1

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συγκέντρωσης προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές και τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως μερίδα ατόμων επιχείρησε να επιτεθεί στους αστυνομικούς οι οποίοι με την σειρά τους έριξαν δακρυγόνα.

hrakleio-koyfontinas-dakrygona

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολυπληθής ομάδα των αντιεξουσιαστών ξεκίνησε από τα Λιοντάρια έχοντας εφοδιαστεί καδρόνια και διάφορα άλλα αντικείμενα. Παράλληλα, οι αστυνομικοί βρίσκονταν παρατεταγμένοι στην Ίδης και στη Δικαιοσύνης καθώς και στην Δαιδάλου με αποτέλεσμα, ουσιαστικά, να έχουν εγκλωβίσει τους αντιεξουσιαστές.

koyfontinas1

Μάλιστα, στο κέντρο του Ηρακλείου βρέθηκαν και κάποιες οικογένειες που κατέβηκαν για να κάνουν μία βόλτα και ήρθαν αντιμέτωπες με τα χημικά. Δεν ήταν λίγοι οι γονείς που καταφέρθηκαν κατά των αστυνομικών φωνάζοντας «ντροπή σας» για τα δακρυγόνα.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση στην πορεία για τον Κοφουντίνα στο Ηράκλειο – Έπεσαν… δακρυγόνα"

Στουρνάρας: Αδύνατη η διαγραφή χρέους από ΕΚΤ

Το δημόσιο χρέος που διακρατεί η ΕΚΤ και το οποίο απέκτησε από την αγορά κρατικών ομολόγων μέσω των πράξεων άσκησης νομισματικής πολιτικής δεν μπορεί να διαγραφεί, υποστηρίζει στην Καθημερινή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας, κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με νομισματική χρηματοδότηση, η οποία απαγορεύεται από τη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το καταστατικό της ΕΚΤ. «Ακόμα και αν επιτρεπόταν η διαγραφή του χρέους που διακρατεί η ΕΚΤ, αυτό δεν θα έλυνε αυτομάτως το πρόβλημα, εφόσον δεν θεραπευτούν οι συνθήκες που οδηγούν σε υψηλό δημόσιο χρέος» προσθέτει.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας, ο διοικητής της ΤτΕ εκτιμά ότι «έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την αλλαγή των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας, με στόχο να γίνουν πιο απλοί, κατανοητοί, μετρήσιμοι και ρεαλιστικοί».

Ο κ. Στουρνάρας επισημαίνει ακόμα οι τράπεζες έχουν κάθε συμφέρον να προχωρούν, και πράγματι προχωρούν, σε ρύθμιση των χρεών των βιώσιμων επιχειρήσεων, και μάλιστα ενθαρρύνονται από τις εποπτικές αρχές να το κάνουν. Ωστόσο, στην περίπτωση των οριστικά μη βιώσιμων επιχζειρήσεων, αυτές θα πρέπει να αφεθούν να κλείσουν, υπογραμμίζει.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στουρνάρας: Αδύνατη η διαγραφή χρέους από ΕΚΤ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news