facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Η απάντηση των μουσουλμάνων της Θράκης στον Τσαβούσογλου

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της χθεσινής επίσκεψης του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, καθώς ήρθε σε δημόσια αντιπαράθεση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για «μειονότητα» και πήρε την απάντησή του από τον Έλληνα, όμως εξίσου σημαντική είναι η άποψη των μουσουλμάνων της Θράκης, που στέλνουν το δικό του μήνυμα στην απέναντι πλευρά.

«Είμαστε καταρχάς Έλληνες πολίτες. Μου άρεσε αυτό που άκουσα ότι ο υπουργός Εξωτερικών λέει αυτά που εμείς τα λέμε εδώ και χρόνια» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα».

H Σαμπιχά Σουλεϊμάν που είναι ακριβίστρια, παλεύει για τα δικαιώματα των κατοίκων στο Δροσερό της Ξάνθης. Όπως λέει, «υπάρχει μια ομάδα ανδρών, δέκα άνθρωποι και αλωνίζουν με τον τρόπο που έχουν εκπαιδευτεί πως να συζητάνε για να μπορούν να περάσουν στον εγκέφαλο κάθε Έλληνα πολίτη Ρομά αυτά που θέλουν να τους περάσουν».

«Οι φίλες μου είναι χριστιανές και μουσουλμάνες η κολλητή μου είναι χριστιανή. Είμαστε σαν αδέρφια» είπε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης.

«Υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στην Ελλάδα»

Μουσουλμάνοι πήγαν σήμερα στο τέμενος της Αθήνας για να προσευχηθούν. Παρά τα όσα ισχυρίζεται ο Τσαβούσογλου για δήθεν «καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στη χώρα μας, οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα τον διαψεύδουν.

«Η απόδειξη είναι αυτό εδώ το τέμενος που το έχει φτιάξει το ίδιο το κράτος» είπε ο ιμάμης του τεμένους της Αθήνας.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Η απάντηση των μουσουλμάνων της Θράκης στον Τσαβούσογλου"

ΗΠΑ: Ερευνάται θάνατος 21χρονου μετά τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson

Έρευνα για τον θάνατο του 21χρονου φοιτητή ιατρικής Τζον Φόλει από το πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, στο Οχάιο, διεξάγουν οι υγειονομικές αρχές.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο φοιτητής μια ημέρα προτού καταλήξει είχε λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Θέμα ημερών είναι να γνωστοποιήσουν οι αρμόδιοι φορείς τη σύνδεση ή μη του θανάτου του νεαρού με τον εμβολιασμό.

Το πτώμα του άτυχου 21χρονου βρέθηκε από τους συγκατοίκους του.

Η εξέλιξη βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγα 24ωρα αφότου οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την παύση της χορήγησης του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από την εμφάνιση θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε εννέα ανθρώπους, με έναν εξ αυτών να καταλήγει.

Τα περιστατικά θρομβώσεων καταγράφηκαν ανάμεσα σε 7.2 εκατομμύρια εμβολιασμούς με Johnson & Johnson.

Μετά την αναστολή χορήγησης του σκευάσματος στις ΗΠΑ, η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε καθυστερήσεις στις παραδόσεις δόσεων.

Την ερχόμενη Τρίτη, υπενθυμίζεται, αναμένεται το πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ορανισμού Φαρμάκων που θα κρίνει πώς θα χορηγείται το σκεύασμα στην ΕΕ.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Ερευνάται θάνατος 21χρονου μετά τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson"

Κυψέλη: Συνελήφθη 25χρονος για την επίθεση με καυστικό υγρό

Ένας 25χρονος, που συνελήφθη απόψε, φέρεται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης με καυστικό υγρό σε συνομήλική του γυναίκα, που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής προς Δευτέρα, στην οδό Ηπείρου, κοντά στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο νεαρός συνελήφθη μέσα στο διαμέρισμα που διαμένει στην Αθήνα. Ο δράστης είναι παλιός γνωστός της 25χρονης και συναντήθηκαν αργά το βράδυ της περασμένης Κυριακής για να συζητήσουν.

Σε κάποια στιγμή, όμως, ο 25χρονος επιτέθηκε στη γυναίκα, που βρίσκεται στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της, με καυστικό υγρό, με το οποίο είχε εμποτίσει ένα πανί. Αμέσως μετά, η νεαρή διακομίστηκε με εγκαύματα στο πρόσωπο στον «Ευαγγελισμό».

Ο 25χρονος πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυψέλη: Συνελήφθη 25χρονος για την επίθεση με καυστικό υγρό"

Κλήση για πυροβολισμούς έξω από σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη

Κινητοποίηση της αστυνομίας προκάλεσε στις 10:30 απόψε καταγγελία στην Άμεση Δράση για πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη στα βόρεια προάστια.

Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο βρήκαν πολλούς κάλυκες από πυροβόλο όπλο που σύμφωνα από τις πρώτες πληροφορίες είναι από καλάσνικοφ.

Επιτόπου έχουν μεταβεί αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση και κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας που εξετάζει το χώρο και το σπίτι για να διαπιστωθεί αν έχει χτυπηθεί από σφαίρες.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλήση για πυροβολισμούς έξω από σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη"

Κορονοϊός: Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» και ποιες παρουσιάζουν βελτίωση

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν η Θάσος, ο δήμος Ρεθύμνου, ο δήμος Φαιστού, ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών, η Κύθνος, ο δήμος Διδυμότειχου, ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού, ο δήμος Καβάλας, ο δήμος Βόλου, ο δήμος Σιντικής Σερρών και ο δήμος Βόρειων Τζουμέρκων, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας, με αποτέλεσμα να «κατεβαίνουν» από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο». Έτσι, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (δηλαδή στο «κόκκινο»), κατεβαίνουν – εντάσσονται πλέον από τη Δευτέρα:

– η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου,

– η Λέρος,

– οι δήμου Καρύστου και Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η Σκύρος

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» και ποιες παρουσιάζουν βελτίωση"

Κύπρος: Ένας νεκρός και 677 νέα κρούσματα κορονοϊού – Αρνητικό ρεκόρ νοσηλειών

Έναν νεκρό  και 677 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Νέο αρνητικό ρεκόρ καταγράφεται στους νοσηλευομένους με 270 ασθενείς COVID-19 να νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 63 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 69.068 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 54.621, ενώ οι θάνατοι σε 284.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Ένας νεκρός και 677 νέα κρούσματα κορονοϊού – Αρνητικό ρεκόρ νοσηλειών"

Με αντι-Navtex η Τουρκία «βλέπει» τουρκική υφαλοκρηπίδα νοτίως της Κρήτης

Νέα προσπάθεια αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από την Τουρκία σημειώθηκε σήμερα, μια ημέρα μετά την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στην Άγκυρα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, η Ελλάδα εξέδωσε χθες Navtex που καλύπτει μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από τα νότια της Κρήτης μέχρι και τα νότια της Ρόδου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ελληνογαλλική ερευνητική προσπάθεια στα νότια και νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η Τουρκία σύμφωνα πάντα με τον τηλεοπτικό σταθμό, απάντησε με αντι-Navtex, θεωρώντας ότι τα σημεία αυτά για τα όποια εφιστά την προσοχή η ελληνική πλευρά εμπίπτουν στην δική της δικαιοδοσία. «Η Άγκυρα φτάνει στο σημείο να αμφισβητεί ακόμη και περιοχές που εντάσσονται στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για ΑΟΖ» αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

Να σημειωθεί ότι χθες ο υδρογραφικός σταθμός του Ηρακλείου εξέδωσε NAVTEX για σεισμικές έρευνες του γαλλικού ωκεανογραφικού πλοίου «L’Atalante» σε περιοχή του νοτιοανατολικού Κρητικού πελάγους. Δείτε τη NAVTEX

ZCZC HA69

151800 UTC APR 21
IRAKLEIO RADIO NAVWARN 260/21
CANCEL NAVWARN 258/21
SOUTHEAST KRITIKO SEA
MEDITERRANEAN SEA
RESEARCH WORKS WILL BE CARRIED OUT
BY VESSEL ‘R/V L’ATALANTE’
ON 15 APR 21
AT THE POINTS:
34-01.87N 026-07.69E
33-51.68N 027-59.52E
ON 16 APR 21
AT THE POINT:
33-50.36N 028-05.82E
ON 17 APR 21
AT THE POINT:
33-53.47N 027-51.69E
34-04.31N 027-15.46E
34-12.64N 027-10.51E
ON 18 APR 21
AT THE POINT:
34-23.09N 027-04.31E
WIDE BERTH REQUESTED.

Σήμερα το μεσημέρι, ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας αντέδρασε εκδίδοντας αντι-NAVTEX στην οποία αναφέρει ότι αυτή είναι η αρμόδια υπηρεσία για να προειδοποιεί τη διεθνή ναυσιπλοΐα στο…νοτιοανατολικό Κρητικό Πέλαγος, αμφισβητώντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα, καθώς όπως ισχυρίζεται «πρόκειται για περιοχή που εμπίπτει της τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Δείτε την τουρκική αντι-NAVTEX

TURNHOS N/W :0313/21 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 16-04-2021 13:16)TURNHOS N/W :0313/21
MEDITERRANEAN SEA
1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCASTED NAVWARN HA69-260/21 FALLS WITHIN TURKISH CONTINENTAL SHELF AND TURKISH NAVTEX SERVICE AREA.
2. ANTALYA NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGE IN THE AREA. HA69/260/21 IS NULL AND VOID.
3. CANCEL THIS MESSAGE 182100Z APR 21.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Με αντι-Navtex η Τουρκία «βλέπει» τουρκική υφαλοκρηπίδα νοτίως της Κρήτης"

Στον πάγο οι εμβολιασμοί με Johnson&Johnson στην Ελλάδα

Στην πορεία του προγράμματος «Ελευθερία» και το σχέδιο της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των εμβολιασμών αναφέρθηκε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο Mega.

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επικεφαλής του προγράμματος «Ελευθερία» τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με το άνοιγμα του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων Β είναι παρόμοια με εκείνα που αντιμετωπίστηκαν και στην ομάδα Α. «Όλες οι περιπτώσεις που ψάξαμε έδειξαν ότι υπήρχε παλαιότερη συνταγογράφηση, δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι υπήρχε ανάλογο ιστορικό και δεν ευθυνόταν σε λάθος του συστήματος.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις με το εμβόλιο της J&J, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως δεν θα γίνει κανένας εμβολιασμός από Δευτέρα με τα συγκεκριμένα εμβόλια, παρόλο που παρελήφθησαν πάνω από 30.000 δόσεις. «Δεν θα γίνουν τα συγκεκριμένα εμβόλια μέχρι να έχουμε νεότερη ενημέρωση από τον EMA» συμπλήρωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τονίζοντας ότι δεν είχε προγραμματιστεί κάποιο ραντεβού για τα συγκεκριμένα εμβόλια.

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο επικεφαλής του προγράμματος «Ελευθερία» τόνισε ότι υπήρχε πρόβλημα λόγω των διαφορετικών αποφάσεων που είχαν οι ευρωπαϊκές χώρες, όμως τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα από το μη εμβολιασμό και τους κινδύνους που έχει κανείς αν νοσήσει από Covid. «Είδαμε όμως ένα μεγάλο ποσοστό όσων είχαν κλείσει ραντεβού με AstraZeneca να μην το ακυρώνει» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα συνεχιστεί κανονικά.

Τέλος, σχετικά με την εξέλιξη των εμβολιασμών μέχρι την 1η Ιουλίου, όταν και ξεκινά το μεγάλο τουριστικό κύμα στη χώρα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι αυτό θα καθοριστεί από αρκετούς παράγοντες, όμως προέβλεψε ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχουν εμβολιαστεί -τουλάχιστον με μια δόση- οι ηλικίες μέχρι 40 ετών. «Αν είμαστε πιο αισιόδοξοι μπορούμε να πάμε και σε μικρότερες ηλικίες» κατέληξε.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στον πάγο οι εμβολιασμοί με Johnson&Johnson στην Ελλάδα"

Κορωνοϊός - Αυστραλία: Νεκρή 48χρονη λόγω θρόμβωσης έπειτα από εμβολιασμό με το AstraZeneca

Τον πρώτο θάνατο από θρόμβωση, που συνδέεται, πιθανότατα, με το εμβόλιο της AstraZeneca, ανακοίνωσε την Παρασκευη η Αυστραλία. Σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές, μια γυναίκα 48 ετών έχασε τη ζωή της, ενώ προηγουμένως είχε εμβολιαστεί με το σκεύασμα της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας.

Η Ομάδα Έρευνας για την Ασφάλεια των Εμβολίων της Αυστραλίας (VSIG), η οποία πραγματοποίησε σύσκεψη για το θέμα την Παρασκευή, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της γυναίκας από τη Νέα Νότια Ουαλίας πιθανότατα συνδέεται με τον εμβολιασμό.

«Ελλείψει άλλης αιτίας για το κλινικό σύνδρομο, η VSIG πιστεύει ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη μια αιτιώδης σχέση με τον εμβολιασμό», δήλωσε η Διοίκηση Θεραπευτικών Προϊόντων - TGA της Αυστραλίας.

Αυτή ήταν η τρίτη περίπτωση σπάνιων θρομβώσεων που συνδέονται με το εμβόλιο στην Αυστραλία, με τους άλλους δύο ασθενείς να αναρρώνουν χωρίς προβλήματα, πρόσθεσε η TGA.

Η 48χρονη γυναίκα πέθανε τέσσερις ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου.

Η TGA είπε ότι η περίπτωσή της ήταν περίπλοκη λόγω υποκείμενων ιατρικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Αυστραλία: Νεκρή 48χρονη λόγω θρόμβωσης έπειτα από εμβολιασμό με το AstraZeneca"

Κυνήγι: δωρεάν η ανανέωση άδειας για το 2021- 2022

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ποσών υπέρ του δημοσίου για άδεια θήρας για το νέο κυνηγετικό έτος (2021-2022) όσοι είχαν εκδώσει για το περσινό κυνηγετικό έτος (2020-2021), εφόσον πρόκειται να εκδώσουν ίδιου τύπου.

Όπως έγινε γνωστό, αυτή η δυνατότητα παρέχεται:

α) στους κυνηγούς-μέλη των αναγνωρισμένων ως συνεργαζόμενων με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κυνηγετικών Συλλόγων και

β) στους υπηκόους Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ομογενείς, τους υπηκόους ξένων κρατών που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας, τους διπλωματικούς υπαλλήλους και τους ημεδαπούς που εφοδιάζονται με άδεια κυνηγιού απευθείας από τις Δασικές Αρχές,

Ειδικότερα, η δυνατότητα απαλλαγής αφορά:

α) το σταθερό τέλος χαρτοσήμου που προβλέπεται από τις διατάξεις του ΚΝΤΧ-Π.Δ. 28.7.1931 (άρθρο 18, Α, 1ζ), προσαυξημένο με εισφορά ΟΓΑ 20%, και

β) τα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγιού, όπως ορίστηκαν στην παράγραφο 1 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/71449/1852, Β' 3171/02-08-2020.

Όπως υπογραμμίζεται σε κοινή ανακοίνωση του ΥΠΕΝ και του ΥπΟικ: «Η κυβέρνηση αξιοποιεί, στον βέλτιστο βαθμό, τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να στηρίξει με ελαφρύνσεις όλους τους πληγέντες από τις επιπτώσεις της πανδημίας».

ant1news

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυνήγι: δωρεάν η ανανέωση άδειας για το 2021- 2022"

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σάββατο – Αναλυτική πρόγνωση

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Σάββατο 16 Απριλίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στα βορειοδυτικά σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια. 

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, κυρίως στη Μακεδονία.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 και στα βόρεια έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι στα νότια οι βροχές θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα στα δυτικά, σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 7 και γρήγορα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σάββατο – Αναλυτική πρόγνωση"

Συνάντηση Μητσοτάκη-Δένδια: Ικανοποίηση για τον χειρισμό απέναντι στον Τσαβούσογλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στις 10:30.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε αναλυτικά τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο των συνομιλιών του στην Άγκυρα.

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του στον Ν. Δένδια για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε μια δύσκολη συζήτηση.

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Μητσοτάκη-Δένδια: Ικανοποίηση για τον χειρισμό απέναντι στον Τσαβούσογλου"

Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του

Κάλυψε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο Ταγίπ Ερντγάν στις πρώτες του δηλώσεις μετά από την γεμάτη ένταση κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, στην Άγκυρα. Ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα, μετά από την μεσημεριανή προσευχή των μουσουλμάνων, δεν θέλησε πάντως να δώσει ιδιαίτερη συνέχεια στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει μία περίοδος ομαλοποίησης των σχέσεων με την Ελλάδα. 

«Ο υπουργός μας των Εξωτερικών του έθεσε τα όριά του, τον έβαλε στη θέση του. Δεν θα μπορούσε να γίνει πιο ήπια», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.  «Είχαμε μία ζεστή ατμόσφαιρα στην πρώτη συνάντηση, και του είπα μάλιστα να μην βάλουμε κανέναν ενδιάμεσο ανάμεσά μας, αλλά μετά , στην συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου, το πράγμα πήγε αλλού», ανέφερε  ο πρόεδρος της Τουρκίας , προσθέτοντας  πάντως ότι οι δύο υπουργοί, αργότερα , «έκαναν την αποτίμηση» της κατάστασης. 

Ο Ερντογάν, με την δήλωσή του, επανέφερε την πάγια απαίτηση της Τουρκίας για εκλογή - και όχι διορισμό- των μουφτήδων στην Θράκη.«Θέλουν να τους διορίζουν, λες και είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ το Πατριαρχείο εκλέγει τους αξιωματούχους του μέσω της Ιεράς Συνόδου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του"

Κτηματολόγιο: Ψηφιακή, πλέον, η πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία για τα ακίνητα - Ποιες υπηρεσίες καλύπτονται

«Μια ακόμα πάρα πολύ σημαντική καινοτομία, την ελεύθερη και γρήγορη πρόσβαση στο Kτηματολόγιο προσθέτει το gov.gr στις 1.138 εφαρμογές του, ένα χρόνο μετά τη λειτουργία του. Στο εξής όλα τα στοιχεία για τα ακίνητα της χώρας γίνονται προσιτά στους ιδιοκτήτες τους, αλλά και στους επαγγελματίες που ασχολούνται με τις συναλλαγές γύρω από αυτά, καταργώντας γραφειοκρατία και ταλαιπωρία και εξοικονομώντας φυσικά χρόνο και πόρους», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου.

Με ηλεκτρονικό τρόπο, «οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν όλα τα στοιχεία των ακινήτων τους, ενώ οι επαγγελματίες μόνο ό,τι απαιτεί η άσκηση της δραστηριότητάς τους», τόνισε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «με λίγα κλικ θα γίνεται γνωστή η νομική κατάσταση κάθε ακινήτου, ενόψει κάποιας μεταβίβασης, η φερεγγυότητά του για τη λήψη ενός δανείου. Ακόμα όλες οι πληροφορίες οι οποίες χρειάζονται για την έκδοση οικονομικών θα είναι προσβάσιμες αλλά θα καταχωρούνται και πράξεις όπως συμβόλαια και θα υποβάλλονται αιτήσεις για διορθώσεις στις κτηματογραφικές εγγραφές».

«Σε παραπάνω από 100.000 μηχανικούς, συμβολαιογράφους, δικηγόρους, επιμελητές, προσφέρει η εφαρμογή αυτή χρόνο, μειώνοντας έξοδα και βέβαια για τις υπηρεσίες του Δημοσίου μεταφράζεται σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αλλά και σε μία συνολική επιτάχυνση της κτηματογράφησης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, όταν όπως είπε «επί 23 ολόκληρα χρόνια, η ευθύνη αφηνόταν στη διακριτική ευχέρεια των υπαλλήλων του, κάτι που σήμαινε κόστος, συνεχείς μετακινήσεις, αλλά φυσικά και πολύ συχνές παρεξηγήσεις» και «σήμερα η μεταβίβαση ενός ακινήτου χωρίς ιδιάζον ιδιοκτησιακό καθεστώς χρειάζεται τουλάχιστον δύο μήνες για να ολοκληρωθεί».

«Αυτή η πολυπλοκότητα είναι ανεπίτρεπτη για την Ελλάδα του 21ου αιώνα, εκτός από την ταλαιπωρία που προκαλεί στους πολίτες, λειτουργεί και ως ένα εμπόδιο στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις. Νομίζω ότι σε μία πτυχή αυτού του προβλήματος έρχεται να δώσει λύση η εφαρμογή την οποία θα παρουσιάσουμε σήμερα, η οποία εντάσσεται σε μία συνολική πολιτική για την ακίνητη περιουσία στη χώρα μας, πτυχές της οποίας, παραδείγματος χάρη, είναι ο μετασχηματισμός των 390 παλιών υποθηκοφυλακείων σε 92 σύγχρονα νέα κτηματολογικά γραφεία», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως «από όλα αυτά προκύπτει ένα συνεκτικό πλαίσιο που μπορεί να προσδώσει σημαντική υπεραξία στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων».

«Είναι ένα πρώτο ισχυρό βήμα, προκειμένου να χτίσουμε ένα ψηφιακό οικοδόμημα πλέον, είναι η αντίληψη, το γνωρίζετε και εσείς, ότι το κτηματολόγιο βασικά είναι μία ψηφιακή υπηρεσία η οποία πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Και βέβαια αυτό που κάνουμε -και με μία πρόσθετη συνθήκη- ανοίγουμε τα δεδομένα αυτά δωρεάν, όπως είναι και η φιλοσοφία συνολικά της κυβέρνησης για τα δεδομένα του Κράτους», υπογράμμισε κατά την παρουσίαση ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Εγώ θα δώσω βάση σε τέσσερα σημεία: στην απομακρυσμένη διαβαθμισμένη δωρεάν πρόσβαση 24 ώρες την εβδομάδα, στη λειτουργία σε πραγματικό χρόνο, στην ασφάλεια των δεδομένων, είναι ανοιχτά δεδομένα -open data και στην αξιοπιστία των δεδομένων. Για φανταστείτε πόσα στατισιτκά δεδομένα προκύπτουν από αυτή την πληροφορία, μία πληροφορία η οποία την έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός για να συλλεχθεί και τώρα του την επιστρέφουμε, την παρέχουμε πίσω δωρεάν», σημείωσε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο, Γιώργος Στύλιος.

Το Κτηματολόγιο εξυπηρετεί σήμερα 43.000 δικηγόρους, 52.000 μηχανικούς, 2.800 συμβολαιογράφους και 2.000 δικαστικούς επιμελητές. Οι υπηρεσίες για τις οποίες οι πολίτες απευθύνονται στο Κτηματολόγιο, είναι έρευνα για στοιχεία ακινήτων (ΚΑΕΚ), πληροφορίες για διόρθωση μιας εγγραφής, αίτηση για μεταγραφή συμβολαίου, αίτηση για έκδοση πιστοποιητικών και παραλαβή, παραλαβή πράξης και διόρθωση σφάλματος (νομικού ή γεωχωρικού).

Ο φορέας εκδίδει 9 είδη πιστοποιητικών, 4 από τα οποία είναι ήδη ψηφιακά διαθέσιμα από τον Οκτώβριο του 2020, ενώ τα υπόλοιπα θα εκδίδονται ηλεκτρονικά μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021 για το σύνολο της χώρας. Το 2020 εκδόθηκαν είτε ψηφιακά είτε σε φυσική μορφή 735.000 πιστοποιητικά και αντίγραφα για το 33% των δικαιωμάτων. Παράλληλα υπάρχουν 4 κατηγορίες εγγραπτέων πράξεων (μεταγραφές, υποθήκες, προσημειώσεις και δικαστικές αποφάσεις, από τις οποίες υποστηρίζονται ήδη ψηφιακά από τον Ιούλιο του 2020 εκείνες που αφορούν δικηγόρους και από τον Οκτώβριο του 2020 για τους συμβολαιογράφους. Το 2020 υπεβλήθησαν 148.000 εγγραπτέες πράξεις για το 33% των δικαιωμάτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Πρόεδρος της Κτηματολόγιο ΑΕ Δημήτρης Σταθάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Στέφανος Κοτσώλης και στελέχη της Διεύθυνσης Πληροφορικής της εταιρείας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κτηματολόγιο: Ψηφιακή, πλέον, η πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία για τα ακίνητα - Ποιες υπηρεσίες καλύπτονται"

Επίθεση αντιεξουσιαστών στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως (pics)

Επίθεση στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης (15/4) αντιεξουσιαστές. 

Σύμφωνα με το indymedia.org, η ομάδα των αντιεξουσιαστών έγραψε συνθήματα με μπογιές στους τοίχους του πολιτικού γραφείου της υπουργού Παιδείας. Επίσης, έριξαν τρικάκια με περιεχόμενο ενάντια στο νομοσχέδιο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και την παρουσία αστυνομικών στα Πανεπιστήμια. 

Δείτε φωτογραφίες:

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα είχε πραγματοποιηθεί ανάλογη «καταδρομική επιχείρηση», με την κα. Κεραμέως να διαμηνύει: «Δεν πτοούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε. Προχωράμε στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Παιδεία μας, η χώρα μας».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση αντιεξουσιαστών στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως (pics)"

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Το έκανε «παρέλυσε από τη μία πλευρά και δεν μπορεί να μιλήσει»

Ένας άντρας από το Μισισίπι των ΗΠΑ έπαθε θρόμβωση μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson και έμεινε παράλυτος από τη μία πλευρά του σώματός του.

Η οικογένειά του αποκάλυψε επίσης πως ο 43χρονος Brad Malagarie δεν μπορεί να μιλήσει. Ο άντρας έπαθε εγκεφαλικό μετά το εμβόλιο της μίας δόσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού σταθμού WLOX.

«Μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι έκανε το εμβόλιο και κάτι πήγε στραβά, πιστεύουμε πως έπαθε εγκεφαλικό», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό η θεία του, Celeste Foster O’Keefe.

Ο πατέρας 7 παιδιών μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε το εγκεφαλικό επεισόδιο από θρόμβωση. Ο άντρας έμεινε παράλυτος από τη δεξιά πλευρά του σώματός του, όπως επιβεβαίωσε η O’Keefe.

«Δεν μπορεί να μιλήσει τώρα και δεν μπορεί να περπατήσει. Έχει παραλύσει από τη δεξιά πλευρά. Ξέρει ποιοι είμαστε και κλαίει όταν μας βλέπει», δήλωσε η O’Keefe, προσθέτοντας ότι οι γιατροί δεν γνωρίζουν πόσο καιρό θα κάνει για να επανέλθει.

Η ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ πάγωσε τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson την Τρίτη, μετά την εμφάνιση θρόμβων σε 6 γυναίκες μεταξύ 18-48 ετών…

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμβόλιο Johnson & Johnson: Το έκανε «παρέλυσε από τη μία πλευρά και δεν μπορεί να μιλήσει»"

Βαρυμπόμπη: Ήθελαν να σκοτώσουν τους ειδικούς φρουρούς – Από καλάσνικοφ οι κάλυκες

Άγρια καταδίωξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στην γέφυρα της Βαρυμπόμπης.

Τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σημείο που οι ειδικοί φρουροί της ΔΙΑΣ δέχθηκαν πυροβολισμούς από άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα δείχνουν ότι οι δράστες δεν ήθελαν απλά να τους εκφοβίσουν και να ξεφύγουν αλλά να σκοτώσουν.

Κι αυτό γιατί οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο ήταν των 7,62 χιλιοστών πιθανότατα από καλάσνικοφ ή από κάποιο άλλο πολεμικό τυφέκιο.

Οι δράστες πυροβόλησαν τρεις φορές εναντίον των ειδικών φρουρών και όχι στον αέρα αλλά εναντίον των αστυνομικών.

 
 
 
Το χρονικό της επίθεσης και της καταδίωξης

Άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τη μία στο ρεύμα ανόδου κοντά στη γέφυρα Βαρυμπόμπης. 

Στη μοτοσικλέτα, μαύρου χρώματος, επέβαιναν δύο άτομα. Ο οδηγός φορούσε μαύρο κράνος, ενώ ο συνεπιβάτης λευκό. Όταν οι ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙΑΣ του Αγίου Στεφάνου επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν τότε ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας χωρίς δισταγμό έβγαλε όπλο και άρχισε να τους πυροβολεί. Από τύχη καμία από τις σφαίρες δεν πέτυχε κάποιον από τους ενστόλους.

Μετά τα πυρά εναντίον των ειδικών φρουρών οι δράστες διέφυγαν πιθανόν προς Δυτική Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανόν οι δράστες να ετοίμαζαν ληστεία.

Οι αστυνομικοί έδωσαν κατάθεση, ενώ παρά τις αναζητήσεις η μοτοσικλέτα με τους πιστολέρο δεν έχει εντοπιστεί.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρυμπόμπη: Ήθελαν να σκοτώσουν τους ειδικούς φρουρούς – Από καλάσνικοφ οι κάλυκες"

Κορωνοϊός: Γαλλίδα υπουργός λέει ότι η Ε.Ε. μάλλον δεν θα ανανεώσει τη συμφωνία με την AstraZeneca

Είναι πιθανόν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια εμβολίων κατά της Covid-19 με την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, δήλωσε σήμερα η υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Ανιές Πανιέ-Ρυνασέρ.

«Η απόφαση δεν έχει ληφθεί», αλλά μετά την απόφαση της Δανίας να μην χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, «η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι» η Ευρώπη να μην ανανεώσει τις παραγγελίες, δήλωσε η υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο RMC. Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε ξεκινήσει συνομιλίες με τις Johnson & Johnson και AstraZeneca για νέο συμβόλαιο, εκεί που έχουμε συνομιλίες με τις Pfizer/BioNTech και Modern».

«Εχουμε ένα χαρτοφυλάκιο με εμβόλια τύπου mRNA που λειτουργεί πολύ καλά και έχουν λίγες παρενέργειες, θα έχουμε νέα εμβόλια, αν όλα πάνε καλά, των Novavax, Sanofi, που είναι εμβόλια ενισχυτικών πρωτεϊνών, που έχουν πολύ καλά αποτελέσματα και έχουμε καθυστέρηση 50 ετών σε αυτό το είδος της τεχνολογίας», εξήγησε. «Αυτά τα εμβόλια θα φθάσουν κατά το δεύτερο εξάμηνο, άρα θα έχουμε πολλές δόσεις σε πολλές πλατφόρμες που θα επιτρέψουν να καλύψουμε το σύνολο των αναγκών».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι οι Pfizer-BioNTech αποδείχθηκαν «αξιόπιστος εταίρος, που τήρησε τις δεσμεύσεις και ανταποκρίθηκε στις ανάγκες μας», εν αντιθέσει με τις παραδόσεις της AstraZeneca.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Γαλλίδα υπουργός λέει ότι η Ε.Ε. μάλλον δεν θα ανανεώσει τη συμφωνία με την AstraZeneca"

Θεσσαλονίκη: Τρικάκια στο σπίτι του διοικητή του ΑΧΕΠΑ – Η κίνηση των αντιεξουσιαστών

Τρικάκια πέταξαν αντιεξουσιαστές έξω από το σπίτι του διοικητή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Καλαμαριά, ενώ τα τρικάκια αναφέρουν -μεταξύ άλλων- «κάτω τα χέρια από τους γιατρούς» αλλά και ύβρεις κατά του διοικητή.

Την ευθύνη για την παρέμβαση ανέλαβε η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση η παρέμβαση έγινε με αφορμή την δίωξη του γιατρού Θ. Σιούλη. «Τον Νοέμβριο του 2020, ο γιατρός του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σιούλης, τολμάει να πει δημόσια ότι η εφημερία της ημέρας εκείνης ξεκινά χωρίς ούτε ένα κενό κρεβάτι σε ΜΕΘ. Ο Θ. Σιούλης είναι Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και μέλος του προεδρείου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

4 μήνες αργότερα, στις αρχές Μάρτη, ο Θ. Σιούλης καλείται να απολογηθεί ενώπιον εισαγγελέα, επειδή είπε την αλήθεια», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Τρικάκια στο σπίτι του διοικητή του ΑΧΕΠΑ – Η κίνηση των αντιεξουσιαστών"

Σαντορίνη: Μαθητές δεν πήγαν στο σχολείο γιατί δεν έβρισκαν self test

Πρόβλημα με τα self test προέκυψε στη Σαντορίνη με αποτέλεσμα μαθητές να μην μπορέσουν να επιστρέψουν στις τάξεις τους καθώς δεν έβρισκαν να τα αγοράσουν στα φαρμακεία του νησιού. «Σε σύνολο 302 μαθητών Λυκείου δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν 70, εκ των οποίων επιβεβαιωμένα οι 60 δεν έβρισκαν να προμηθευτούν τα self test» είπε στο OPEN ο Μανώλης Καραμολέγκος, διευθυντής Λυκείου Θήρας.

Όπως είπε ο διευθυντής υπήρχε κακός προγραμματισμός στη διανομή. «Δεν έπρεπε να δοθούν απευθείας όλα τα self test που προβλέπονται» ανέφερε ο κ. Καραμολέγκος. «Από χθες έχω την αίσθηση ότι λύθηκε το πρόβλημα, πιστεύω ότι από σήμερα θα ομαλοποιείται η κατάσταση. Έχουν αποσταλλεί τα καινούργια, υποθέτω σε αυτή την παρτίδα θα είναι όλα τακτοποιημένα» πρόσθεσε.

Δυστυχώς, όπως είπε, οι μαθητές δεν μπόρεσαν να αναπληρώσουν τα μαθήματα και οι απουσίες τους δεν θα μετρήσουν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαντορίνη: Μαθητές δεν πήγαν στο σχολείο γιατί δεν έβρισκαν self test"

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η μητέρα αρνήτρια των self test – Οι 11 λέξεις της και οι… «θεματοφύλακες του Συντάγματος» (video)

Η ώρα του εισαγγελέα για την 49χρονη μητέρα, με τις νέες εικόνες στα δικαστήρια, να εκπλήσσουν… 

Λίγο πριν τις 12:00 πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης η μητέρα του μαθητή στον Εύοσμο, η οποία κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων, σχετικά με τα self test για τον κορονοϊό. Η 49χρονη συνελήφθη χθες (15-04-2021) με τη διαδικασία του αυτοφώρου και πλέον καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιων του Εισαγγελέα. Κατηγορείται ότι μέσω αναρτήσεων της στα social media καλούσε και άλλους γονείς να αντιδράσουν στα self test.

Στο δικαστικό μέγαρο, κάτω από τη διακριτική παρουσία αστυνομικών, συγκεντρώθηκαν φίλοι της, που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του Συντάγματος». Όλοι δίχως μάσκες και δίχως να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, για τη διασπορά του κορονοϊού. Κάποιοι μάλιστα όπως βλέπουμε στις σχετικές φωτογραφίες, φορούσαν και ειδικά σήματα για να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους.

 

  

  

  

  

 

Η 49χρονη αρκέστηκε να πει κατά την είσοδό της, 11 λέξεις: «γονείς ένα έχω να πω, για τα παιδιά μας γίνεται αυτό». Κάποιοι την χειροκρότησαν με την ίδια να μπαίνει για να βρεθεί στο γραφείο του εισαγγελέα.

Έκανε self test ο γιος της

Με τη δημοτική αστυνομία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να έχει διακριτική παρουσία έξω απο το σχολείο, τα παιδιά έφτασαν με τις τσάντες τους και ξεκίνησαν να μπαίνουν για μάθημα.

Στο προαύλιο οι καθηγητές ζητούσαν απο τα παιδιά βεβαιώσεις για τα αρνητικά self test. Ακόμα και το παιδί της γυναίκας που συνελήφθη χθες έγινε δεκτό στο σχολείο. Πράγμα που σημαίνει οτι πλέον έκανε self test και έτσι μπήκε για μάθημα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η μητέρα αρνήτρια των self test – Οι 11 λέξεις της και οι… «θεματοφύλακες του Συντάγματος» (video)"

ΕΦΕΤ – προσοχή: Ανακαλείται νοθευμένο μέλι

Την ανάκληση νοθευμένων παρτίδων μελιού ανακοινώνει ο ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε: 

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε, η οποία διενήργησε τις εργαστηριακές αναλύσεις, στο πλαίσιο ελέγχων για την αποτροπή δόλιων πρακτικών και νοθείας στο μέλι, διαπίστωσε την παρουσία πρόσθετων χρωστικών (καραμελόχρωμα Ε150c και Ε150d) οι οποίες δεν επιτρέπονται στο μέλι είτε και την νόθευσή του με εξωγενή σάκχαρα σε ορισμένες περιπτώσεις. Πρόκειται για προϊόντα που παρήχθησαν από μείγματα μελιού προερχόμενα από χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν αφορούν σε προϊόντα μελιού αποκλειστικά ελληνικής συγκομιδής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα:

Μέλι από άνθη και εσπεριδοειδή με την εμπορική ονομασία «ΑΝΘΕΜΙΑ», της επιχείρησης REGINA, ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ ΧΡ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, σε συσκευασίες καθαρού βάρους και ημερομηνιών λήξης: 

250γρ., με ημερομηνία λήξης 13-06-2023.
450γρ., με ημερομηνίες λήξης 19-05-2023, 21-05-2023, 22-05-2023, 04-06-2023, 12-06-2023 και 18-06-2023.
500γρ., με ημερομηνίες λήξης 19-05-2023, 04-06-2023 και 13-06-2023.
750γρ., με ημερομηνίες λήξης 25-11-2022, 21-05-2023, 22-05-2023, 23-05-2023 και 17-06-2023.
900γρ., με ημερομηνίες λήξης 13-05-2023, 04-06-2023, 12-06-2023, 13-06-2023, 18-06-2023 και 19-06-2023.
1.000γρ., με ημερομηνία λήξης 13-06-2023.

Μέλι από άνθη και εσπεριδοειδή με την εμπορική ονομασία «ΚΥΨΕΛΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ», της επιχείρησης REGINA, ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ ΧΡ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, σε συσκευασίες των 20γρ, με ημερομηνία λήξης 5/2023. 

Μέλι «RIVA MINI», της επιχείρησης REGINA, ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ ΧΡ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, σε συσκευασίες των 20γρ, με ημερομηνίες λήξης 31-05-2023, 10-06-2023 και 19-06-2023.

Μέλι ανθέων με την εμπορική ονομασία «ελ», της επιχείρησης REGINA, ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ ΧΡ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, σε συσκευασίες των 900γρ, με ημερομηνία λήξης 19-05-2023.

Μέλι «ECONOMY ΑΝΘΕΩΝ», της επιχείρησης REGINA, ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ ΧΡ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, σε συσκευασίες των 900γρ, με ημερομηνία λήξης 03-06-2023.

Μέλι ανθέων με την εμπορική ονομασία «REGINA», της επιχείρησης REGINA, ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ ΧΡ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, σε συσκευασίες των 5 κιλών, με ημερομηνίες λήξης 04-06-2023 και 14-06-2023. 

Μέλι Ανθέων «Μυγδονία», της επιχείρησης ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ-ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΚΕ, σε συσκευασίες των 900γρ, με ημερομηνία λήξης 29-09-2021.

Πίνακας με τα λεπτομερή στοιχεία των ανακληθέντων προϊόντων βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ, με διεύθυνση.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων. Σε κάθε περίπτωση στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως αυτές έχουν πρόσφατα αυστηροποιηθεί.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Ο ΕΦΕΤ, με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών συνεχίζει με αμείωτη ένταση τους ελέγχους για τη διασφάλιση της αυθεντικότητας του μελιού, θέτοντας τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω χώρο προς των ευθυνών τους και τονίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή σε φαινόμενα δόλιων πρακτικών και νοθείας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ – προσοχή: Ανακαλείται νοθευμένο μέλι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news