facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Η ανάρτηση του δημάρχου Θέρμου που προκάλεσε αντιδράσεις στους αστυνομικούς

Ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισε ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά αστυνομικών αναφορικά με επίδοση κλήσεων και αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια συναυλίας κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους αστυνομικούς της περιοχής:

Η ανάρτηση του κυρίου Δημάρχου:

Ευχαριστώ τις χιλιάδες επισκέπτες και συμπολίτες μας που επισκέφτηκαν το Θέρμο χθες το βράδυ στην συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου και διαφήμισαν την πόλη μας σε όλη την Ελλάδα.
✔️Είμαι όμως υποχρεωμένος από την συνείδηση μου να ζητήσω δημόσια συγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων να μοιράζουν κλήσεις και να αφαιρούν πινακίδες από αυτοκίνητα επισκεπτών πριν και κατά την ώρα της συναυλίας, ενώ γνώριζαν ότι το μεγάλο Παρκιγκ της πόλης είχε μετατραπεί σε συναυλιακό χώρο .
✔️Το ίδιο έγινε και το βράδυ των εκδηλώσεων στο Ίδρυμα Λόη με πλείστους Μεσολογγίτες κυρίως που συνέρευσαν στην πόλη μας για να παρακολουθήσουν την ομιλία των συμπολιτών τους καθηγητών Πανεπιστημίου Σπύρου Μαργέντη και Κώστα Βελή . Το ίδιο έγινε και με οχήματα μελών του Παγκρήτιου Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας που εθελοντικά ήρθαν να χορέψουν στην συναυλία Κονταρού. Και στις περιπτώσεις αυτές κλήσεις και πρόστιμα , χωρίς προηγούμενη σήμανση , υπόδειξη , ειδοποίηση , με αποτέλεσμα οι οδηγοί να βρίζουν τον δήμαρχο οτι επιζητεί …έσοδα .
✔️Πόση ντροπή ένιωσα να μου τηλεφωνούν και να διαμαρτύρονται έντονα για τις κλήσεις που μοιράστηκαν, ενώ δεν είχαν μπει απαγορευτικά στάθμευσης, κορδέλες ή να υπάρχουν από νωρίς Όργανα να ρυθμίζουν την κυκλοφορία; Γνωρίζοντας ότι στις γιορτές κυρίως του Αυγούστου συρρέει πολύς κόσμος επικοινώνησα προ ημερών με τον αστυνομικό διευθυντή Ακαρνανίας, ώστε να αποστείλει ενίσχυση προσωπικού, δηλώνοντας μου αδυναμία λόγω πολλών αποσπάσεων αστυνομικών στα νησιά.
✔️Ουδέποτε υπήρξε τέτοια συρρίκνωση δυνάμεων στο ΑΤ Θέρμου , εξαιτίας των αποσπάσεων και κάποιων «υποχρεωτικών» μεταθέσεων αστυνομικών από το ΑΤ Θέρμου (τουλάχιστον δυο) , για λόγους που μόνο ο διοικητής του θα εξηγήσει .
✔️Αντί λοιπόν να βοηθήσουν τους επισκέπτες και τους πολίτες αυτές τις μέρες με ρύθμιση της κυκλοφορίας, με υποδείξεις στούς οδηγούς , προχωρούν σε κατασταλτικό έλεγχο , μοιράζοντας κλήσεις και μόνο κλήσεις , με αποτέλεσμα να διώχνουν τους επισκέπτες από το Θέρμο , να βυθίζουν την περιοχή και τους επαγγελματίες σε οικονομική δυσχέρεια, να δυσφημίζουν το δήμο μας.
✔️Και προηγούμενες χρονιές είχαμε πλήθος επισκεπτών . Υπήρχε όμως σχέδιο αστυνόμευσης , μοτοσικλετιστές με τροχονόμους από το Αγρίνιο για ενίσχυση , παρουσία όλη μέρα αστυνομικών στην «οδο Κοσμά Αιτωλού» , στο κέντρο της πόλης , στις εισόδους.
✔️Σήμερα όμως υπάρχει έλειψη σχεδίου, απουσία προσωπικού, ανύπαρκτη τοπική ηγεσία.
✔️Ελπίζω ο αρχηγός της Ελληνικής Ασυνομίας να επέμβει και να δώσει λύσεις για το αστυνομικό τμήμα Θέρμου , να διδάξει στους κατώτερους του ότι η ρύθμιση της κυκλοφορίας απαιτεί σχεδιασμό , χρόνο , επιμέλεια , να φέρει πάλι τους ένστολους που έδιωξαν μερικοί από το Θέρμο , αλλιώς να δηλώσει στην πολιτική του ηγεσία που τον επέλεξε οτι αδυνατεί και αυτός .
🔵 Ζητώ και πάλι συγνώμη από τους πολίτες για την στενοχώρια που τους προκλήθηκε. Το ίδιο νιώθω και γω .
🔺Καλύτερη συνέχεια !

 ''Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμου εργάστηκαν εντατικά για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη ροή της κυκλοφορίας τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών''  

νακοίνωση Γ.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας σχετικά με τα τροχονομικά μέτρα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στο Θέρμο στις 20-21/08/2024 ύστερα από την ανάρτηση του Δημάρχου Θέρμου:

Η Ελληνική Αστυνομία, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών, έλαβε τα απαραίτητα τροχονομικά μέτρα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο Θέρμο στις 20 και 21 Αυγούστου 2024. Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου εργάστηκαν εντατικά για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη ροή της κυκλοφορίας τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών, ενώ χρησιμοποιήθηκαν φορητοί κώνοι για τη σαφή σήμανση των οδών.

Η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας σε τέτοιες εκδηλώσεις αποσκοπεί στη διευκόλυνση της πρόσβασης και της αποχώρησης των πολιτών, ενισχύοντας έτσι τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών. Σε αυτό το πλαίσιο, στις 21 Αυγούστου 2024, βεβαιώθηκε μία παράβαση για παράνομη στάθμευση οχήματος εν μέση οδώ, ενώ στις 20 Αυγούστου 2024, βεβαιώθηκαν δεκαπέντε παραβάσεις που αφορούσαν παράνομη στάθμευση.

Οι παραβάσεις αυτές καταγράφηκαν σύμφωνα με τη νομοθεσία και έπειτα από παράπονα πολιτών, με κύριο στόχο την αποτροπή τυχόν προβλημάτων που θα μπορούσαν να προκύψουν από την ακατάλληλη στάθμευση και την εξασφάλιση της ομαλής κυκλοφορίας.

Η Ελληνική Αστυνομία παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην τήρηση της νομιμότητας και τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης, συμβάλλοντας στην καλή εικόνα της περιοχής και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος. Κάθε ενέργεια γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς τους πολίτες και τους επισκέπτες, με γνώμονα την ευημερία της τοπικής κοινωνίας. 

bloko 

Διαβάστε Περισσότερα » " Η ανάρτηση του δημάρχου Θέρμου που προκάλεσε αντιδράσεις στους αστυνομικούς "

Εκτροχιάστηκε τρενάκι σε λούνα παρκ στην Πιερία – Τραυματίστηκε στο χέρι ένα εξάχρονο αγόρι

Λίγο έλειψε να σημειωθεί νέα τραγωδία σε λούνα παρκ, αυτή τη φορά στην Πιερία, όταν εκτροχιάστηκε ένα τρενάκι στο οποίο επέβαινε ένα εξάχρονο αγόρι.

Πριν από το ατύχημα, το τρενάκι έβγαζε σπίθες. Λίγο μετά, το βαγόνι εκτροχιάστηκε με το παιδί να τραυματίζεται ελαφρώς στο χέρι του, αφού κατάφερε να κρατηθεί, και δεν έπεσε. Η κίνηση του μικρού παιδιού ήταν αυτή που απέτρεψε τα χειρότερα, αφού θα μπορούσε να έχει χτυπήσει στο κεφάλι. Το περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια των γονιών του, οι οποίοι βιντεοσκοπούσαν τις ευχάριστες στιγμές.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «STAR», η μητέρα του εξάχρονου αγοριού περιγράφει όσα έγιναν στο λούνα παρκ.

«Στις 12/8 το βράδυ, είχαμε πάει στο λούνα παρκ με την οικογένειά μου και ο μεσαίος μου γιος, 6 ετών, μου ζήτησε να ανέβει στο τρενάκι. Όταν τον ανέβασε ο σύζυγός μου, πήγε να του βάλει τη ζώνη, αλλά ο χειριστής του είπε: “δε χρειάζεται”. Και μετά από λίγες περιστροφές που έκανε το τρενάκι, ακινητοποιήθηκε. Ήρθε σε λίγο ο χειριστής, το έθεσε σε λειτουργία και ξεκίνησε το βαγόνι που ήταν ο γιος μου να βγάζει σπίθες από τις ρόδες κάτω…», είπε αρχικά.

«Διένυσε λίγα μέτρα και εκτροχιάστηκε μόνο το βαγόνι του γιου μου. Έπεσε προς τα προστατευτικά κιγγκλιδώματα, τα παρέσυρε και εκείνα και γύρισε στο πλάι και προς τα κάτω το βαγόνι. Το παιδί μου είναι μικρό. Ευτυχώς, κρατήθηκε μόνος του από το σίδερο και δεν έφυγε από το τρενάκι. Θα μπορούσε να είχε φύγει και να είχε χτυπήσει το κεφάλι του στο έδαφος. Χτύπησε λίγο το χεράκι του».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτροχιάστηκε τρενάκι σε λούνα παρκ στην Πιερία – Τραυματίστηκε στο χέρι ένα εξάχρονο αγόρι"

26 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/22-08-2024 έως Ω/18:00/23-08-2024 εκδηλώθηκαν 26 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 19 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη  επτά (7).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "26 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Καιρός αύριο: Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία με βοριάδες 7 μποφόρ στο Αιγαίο το Σάββατο

Αίθριος θα είναι αύριο Σάββατο (24.08.2024) ο καιρός με σχετική αύξηση της θερμοκρασίας έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ ισχυροί άνεμοι έως 7 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Συνεχίζουν οι υψηλές θερμοκρασίες με τον καιρό να μην έχει ιδιαίτερη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 βαθμούς και τοπικά στα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς και στα ηπειρωτικά κατά τόπους έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες .
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 με 37 βαθμούς και στις Σποράδες έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία με βοριάδες 7 μποφόρ στο Αιγαίο το Σάββατο"

Ηράκλειο: Παραμένουν κλειστά τα σφαγεία μέχρι το τέλος Αυγούστου

Παράταση μιας εβδομάδας στο “λουκέτο” των σφαγείων στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκαλώντας περαιτέρω ανησυχία σε κτηνοτρόφους και καταναλωτές.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται, ότι “η Κρήτη είναι το μοναδικό νησί στη χώρα, εντός του οποίου δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις για πάχυνση και αναπαραγωγή των ζώων, καθώς και η μεταφορά αιγοπροβάτων προς τους θερινούς βοσκοτόπους.

Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση του υπουργείου για την παράταση της διακοπής λειτουργίας των σφαγείων στο Ηράκλειο υπό τον κίνδυνο εξάπλωσης της πανώλης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είχε υπογράψει επιστολή προς τον υπουργό ΑΑΤ Κώστας Τσιάρα για την επαναλειτουργεία των δημοτικών σφαγείων στις Μοίρες, με το σκεπτικό ότι θα σφαγιάζονται ζώα που είναι εκτός των ζωνών επιτήρησης. Είχε προηγηθεί σύσκεψη, την Πέμπτη, στην περιφέρεια Κρήτης υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής οικονομίας Σταύρου Τζεδάκη, παρουσία του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη καθώς και αιρετών του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης, θεσμικών εκπροσώπων των κτηνοτρόφων και υπηρεσιακών παραγόντων, στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που ανακύπτουν από την μη λειτουργία των σφαγείων Μοιρών.

Σήμερα ωστόσο, η ανακοίνωση του υπουργείου, έδωσε ξεκάθαρο προσανατολισμό ότι η απαγόρευση ισχύεις ως τις 30 Αυγούστου.

Μετά από εκτίμηση των επιδημιολογικών στοιχείων που αφορούν στην ζωονόσο της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών, η Γενική Διεύθυνση Κτηνοτροφίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετέβαλε τα περιοριστικά μέτρα που έχει λάβει  για τις πληγείσες περιοχές και για όλη τη χώρα- πάντα με στόχο την αποτροπή της διασποράς του νοσήματος- ως εξής:

– Απαγορεύονται από 23/08 έως 30/08 όλες οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων για πάχυνση, αναπαραγωγή και προς θερινούς βοσκότοπους,  καθώς και των βοοειδών που προέρχονται από εκτροφές συνδεδεμένες υγειονομικά με εκτροφές αιγοπροβάτων, είτε στεγάζονται εντός του ίδιου οικοπέδου, είτε στεγάζονται σε διαφορετικό οικόπεδο αλλά χρησιμοποιούν το ίδιο προσωπικό, κοινά οχήματα ή εξοπλισμό σε όλη την επικράτεια της χώρας.

-Κατ΄ εξαίρεση επιτρέπονται οι μετακινήσεις για πάχυνση, αναπαραγωγή και προς θερινούς βοσκοτόπους, σε κάθε νησί της χώρας, εκτός της Κρήτης, αποκλειστικά και μόνο, εντός αυτού.

– Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις για τη σφαγή των ανωτέρω ζώων, απαγορεύεται από, προς και εντός των ΠΕ  Τρικάλων, Λάρισας, Καρδίτσας, Ροδόπης, Δράμας, Δυτ. Αττικής, Μαγνησίας, Ηρακλείου, Κορίνθου, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

– Στις υπόλοιπες ΠΕ της χώρας, οι μετακινήσεις των ανωτέρω ζώων για σφαγή, γίνεται με αυστηρή εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας, τόσο για τα μεταφορικά μέσα, όσο και για το προσωπικό. Τα ζώα σφάζονται  σε σφαγεία της Π.Ε. ή στο πλησιέστερο με τη συγκεκριμένη εκτροφή σφαγείο.

Οι υπεύθυνοι σφαγείων μεριμνούν για την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων υγιεινής και εφαρμογής των προγραμμάτων καθαρισμού και απολύμανσης (χώρων, εξοπλισμού και οχημάτων)”.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Παραμένουν κλειστά τα σφαγεία μέχρι το τέλος Αυγούστου"

Υπουργείο Παιδείας - Προσλήψεις 14.641 αναπληρωτών εκπαιδευτικών 2024: Οι πίνακες με όλα τα ονόματα

Τα ονόματα για τις προσλήψεις 14.641 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση, ως προσωρινών αναπληρωτών, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για το διδακτικό έτος 2024-2025, ανακοίνωσε την Παρασκευή (23/8) το Υπ. Παιδείας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας:

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι για το διδακτικό έτος 2024-2025 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

(α) 10.830 εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ60 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), και

(β) 3.811 εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ60 στη Γενική Εκπαίδευση.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Πέμπτη 05 έως και την Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024.

Επί της διαδικασίας τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες (για τις περιπτώσεις που απαιτείται) και ανάληψης υπηρεσίας, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να ανατρέχουν στη διεύθυνση του υπ. Παιδείας (www.minedu.gov.gr/anaplirotes) όπου θα αναρτηθούν οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Όλα τα ονόματα για τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

1. Ο πίνακας με τους 10.830 εκπαιδευτικούς κλάδων ΠΕ-70 και ΠΕ- 60 στην Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση εδώ

2. Ο πίνακας με τους 3.811 εκπαιδευτικούς κλάδων ΠΕ-70 και ΠΕ-60 στη Γενική Εκπαίδευση εδώ

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπουργείο Παιδείας - Προσλήψεις 14.641 αναπληρωτών εκπαιδευτικών 2024: Οι πίνακες με όλα τα ονόματα "

Στη «φάκα» της ΑΑΔΕ φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ μέσω πλατφόρμας ηλεκτρονικών πωλήσεων

Μια ακόμα μέθοδο φοροδιαφυγής – και μάλιστα εκτεταμένης – μέσω καταχρηστικής αξιοποίησης πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου, εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου της ΑΑΔΕ, πρόκειται για πλατφόρμα παγκόσμιας εμβέλειας, μέσω της οποίας παραγωγοί κάθε κλάδου προβάλλουν και πωλούν προϊόντα τους, όπως κοσμήματα, παπούτσια, είδη χειροτεχνίας, τσάντες, ρούχα, είδη διακόσμησης και έπιπλα σπιτιού, παιχνίδια, έργα τέχνης, καλλιτεχνικές εκτυπώσεις, προϊόντα vintage κλπ, χωρίς να αποκλείονται και προϊόντα μαζικής παραγωγής. 

Πώς λειτουργεί

Η πλατφόρμα χρεώνει ποσοστό επί της τελικής αξίας πώλησης σε κάθε πραγματοποιηθείσα συναλλαγή, μία γενική προμήθεια κάθε δίμηνο ανά κωδικό προϊόντος που καταχωρείται και προβάλλεται, καθώς και άλλες χρεώσεις για τις υπηρεσίες πωλητών όπως προβεβλημένες καταχωρήσεις, επεξεργασία πληρωμών, αγορές ετικετών αποστολής.

Οι αγορές και οι εξοφλήσεις των προϊόντων και μερικώς η διεκπεραίωση της αποστολής των προϊόντων ολοκληρώνονται μέσω της πλατφόρμας. Υπόχρεο για την έκδοση παραστατικών πώλησης μέσω της πλατφόρμας είναι το εκάστοτε κατάστημα.

Πώς έγινε ο έλεγχος

Μετά από εκτεταμένη έρευνα και ανάλυση, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν στη συγκεκριμένη πλατφόρμα καταστήματα Ελλήνων εμπόρων/δημιουργών με σημαντικό ύψος πωλήσεων.

Με τη χρήση ειδικών εργαλείων, προσδιορίστηκε η μέση τιμή πώλησης των προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη τις πωληθείσες ποσότητες και την τιμή πώλησης των δημοφιλέστερων κωδικών προϊόντων ανά πωλητή.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε εκτίμηση των συνολικών εσόδων σε δολάρια ΗΠΑ από πωλήσεις, που πραγματοποιήθηκαν, ανά οντότητα, από την έναρξη συνεργασίας.

Παράλληλα, έγινε προσπάθεια εντοπισμού πωλήσεων των ίδιων δημιουργών και σε άλλες πλατφόρμες και μέσω εκτεταμένων αναζητήσεων και διασταυρώσεων με διάφορες πληροφορίες στο διαδίκτυο, ο έλεγχος κατόρθωσε να ταυτοποιήσει τα περισσότερα ελληνικά καταστήματα από αυτά που είχαν αρχικά εντοπιστεί.

Ταυτόχρονα, αξιοποιώντας τα δεδομένα τιμολογήσεων της πλατφόρμας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, για τις υπηρεσίες που τους προσφέρει, τις οποίες η πλατφόρμα δήλωσε στο σύστημα VIES, οι ελεγκτές απέκτησαν πρόσβαση στο αντίστοιχο πελατολόγιο της πλατφόρμας στην Ελλάδα και εντοπίσθηκαν επιχειρήσεις που δεν ήταν δυνατό να ταυτοποιηθούν αρχικά.

Μέσω των ποσών της προμήθειας, που προέκυψαν από τις ενδοκοινοτικές παραδόσεις της πλατφόρμας, προσδιορίστηκαν τα κατ’ εκτίμηση ακαθάριστα έσοδα των πωλητών/δημιουργών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διασταύρωση της κατ’ εκτίμηση αξίας πωλήσεων με τα σωρευτικά δηλωθέντα έσοδα όλων των ετών, όπως αυτά προέκυπταν είτε μέσω των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος είτε μέσω των υποβληθεισών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, για τις περιπτώσεις που η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος έτους δεν είχε παρέλθει.

Συνεπώς, χάρη στη δήλωση των συναλλαγών από την πλατφόρμα, για τις προμήθειες που εκείνη έλαβε από τις ελληνικές επιχειρήσεις, ο έλεγχος μπόρεσε να εντοπίσει διαφορές στις συναλλαγές που οι ελληνικές επιχειρήσεις παρέλειψαν να περιλάβουν στις δηλώσεις ΦΠΑ.

Σε πρώτη φάση, επιλέχθηκαν προς έλεγχο οι ΑΦΜ, που παρουσίασαν διαφορές άνω των 200.000 ευρώ.

Συνολικά, στοχεύθηκαν 25 ΑΦΜ και ήδη έχουν ολοκληρωθεί 16 έλεγχοι.

Τι βρήκαν οι ελεγκτές

Η αποκρυβείσα ύλη από την ολοκλήρωση των 16 αυτών ελέγχων ξεπερνά τα 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε η ύπαρξη δραστηριότητας μέσω της πλατφόρμας, πριν τη δήλωση έναρξης εργασιών στο φορολογικό μητρώο.

Ενδεικτικά, αναφέρονται οι ακόλουθες περιπτώσεις:

  1. Σε επιχείρηση με έδρα στην Θεσσαλονίκη και αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό-λιανικό εμπόριο φωτιστικών, διαπιστώθηκε, για τις χρήσεις 2019-2023, η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση 8.107 αποδείξεων ή τιμολογίων, καθαρής αξίας 2,8 εκατ. ευρώ.
  2. Σε ατομική επιχείρηση στα Νότια προάστια της Αθήνας, με αντικείμενο δραστηριότητας το εμπόριο κοσμημάτων, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αγνώστου πλήθους φορολογικών στοιχείων, για την περίοδο 2018-2022, καθαρής αξίας 2,13 εκατ. ευρώ.
  3. Σε τρεις επιχειρήσεις ιδίων συμφερόντων, με έδρα την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής και αντικείμενο δραστηριότητας το εμπόριο κοσμημάτων, διαπιστώθηκε για τις χρήσεις 2018-2022, η μη έκδοση απροσδιορίστου πλήθους αποδείξεων, καθαρής αξίας 810.000 ευρώ.
  4. Σε ατομική επιχείρηση, με έδρα την Αθήνα και αντικείμενο δραστηριότητας την κατασκευή κοσμημάτων απομίμησης και συναφών ειδών, διαπιστώθηκε, για τις χρήσεις 2018-2022, η μη έκδοση απροσδιορίστου πλήθους φορολογικών στοιχείων, καθαρής αξίας 680.000 ευρώ.
    Για τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις έχει δρομολογηθεί ο καταλογισμός φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη «φάκα» της ΑΑΔΕ φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ μέσω πλατφόρμας ηλεκτρονικών πωλήσεων"

Στέγνωσε η λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη - Εικόνες πριν και μετά

Τεράστια είναι η συρρίκνωση των υδάτων στη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου, τον ονομαστού υγρότοπου στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Στρέμματα ολόκληρα έχουν αποκαλυφθεί στη θέση του νερού, λόγω των κλιματικών συνθηκών.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το τοπίο έχει μετατραπεί σε μια απέραντη στέπα λόγω του άνυδρου χειμώνα, αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού.

Η λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, μόλις 8 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη είναι ένας παράκτιος υγρότοπος, ένα διαμάντι βιοποικιλότητας αποτελώντας ουσιαστικά τη βόρεια πύλη του εθνικού πάρκου Δέλτα Αξιού. Δυστυχώς δεν εξαιρέθηκε από τον κανόνα των επιπτώσεων της ανομβρίας και των υψηλών θερμοκρασιών. Ελπίδα όλων η εικόνα να αλλάξει την περίοδο του Φθινοπώρου και να γεμίσει νερό η λιμνοθάλασσα.

Παρά την υποχώρηση των νερών, πληθυσμοί πολλών ειδών πουλιών, αλλά και λαγόγυροι βρίσκουν καταφύγιο στην περιοχή. Η κάμερα της ΕΡΤ «αιχμαλώτισε» στο φακό μοναδικά είδη ορνιθοπανίδας όπως νεαρά φοινικόπτερα ευρέως γνωστά ως φλαμίνγκο που αναζητούν τροφή στα αβαθή νερά της λιμνοθάλασσας.

Στα νερά του Θερμαϊκού στην είσοδο της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου η κάμερα της ΕΡΤ συνάντησε και λευκούς ερωδιούς, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να επιστρέψουν από τις χώρες αναπαραγωγής και τα φλαμίνγκο.

Η λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου δημιουργήθηκε σταδιακά από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 ως αποτέλεσμα καθίζησης του εδάφους που προκλήθηκε από την υπεράντληση νερών από τους υπόγειους υδροφορείς σε συνδυασμό με τη χαλαρή σύσταση του εδάφους. Την περιοχή επισκέπτονται συχνά μικροί και μεγάλοι, αφού έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν έναν υγροβιότοπο που βρίσκεται μια ανάσα από το αστικό τοπίο.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Στέγνωσε η λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη - Εικόνες πριν και μετά "

Σύμη: Ταχύπλοο με μετανάστες από την Τουρκία προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού - Ένας νεκρός από βολίδα

Ένας αλλοδαπός άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, από πλωτό του Λιμενικού Σώματος, ταχυπλόου που μετέφερε αλλοδαπούς από τις τουρκικές ακτές.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το επεισόδιο σημειώθηκε στη Σύμη όταν το ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε αλλοδαπούς από τις τουρκικές ακτές δεν συμμορφώθηκε με τα οπτικά και ηχητικά σήματα του πλωτού του Λιμενικού Σώματος.

Παράλληλα το ταχύπλοο πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς προσπαθώντας μάλιστα να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα τόσο των μεταναστών όσο και των μελών του πληρώματος του σκάφους του Λιμενικού.

Ο τραυματισμένος αλλοδαπός διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από τα πυρά λιμενικών, ενώ το ταχύπλοο, με τους υπόλοιπους 13 επιβαίνοντες αλλοδαπούς, οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης.

Σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση του λιμενικού, «προκειμένου αποτραπεί ο άμεσος κίνδυνος για το ΠΛΣ και το πλήρωμά του, πραγματοποιήθηκαν αρχικά προειδοποιητικές βολές χωρίς αποτέλεσμα και ακολούθως στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα που αποσκοπούσαν στην ακινητοποίηση του ταχυπλόου. Κατόπιν της ακινητοποίησης του σκάφους, διενεργήθηκε έλεγχος επί του ταχυπλόου από το πλήρωμα του ΠΛΣ, όπου και διαπιστώθηκε ότι ένας 39χρονος άνδρας είχε τραυματιστεί θανάσιμα, πιθανόν από βολίδα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Τις πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σύμης ύποπτο ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος.

Το Τ/Χ πολυεστερικό σκάφος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του περιπολικού Λ.Σ. (ΠΛΣ), ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό την διαφυγή του. Ακολούθησε καταδίωξη από το ΠΛΣ, με τη χρήση ηχητικών και οπτικών σημάτων, στα οποία το Τ/Χ δεν συμμορφώθηκε, εκτελώντας επανειλημμένα ακραία επικίνδυνους ελιγμούς και εμβολίζοντας το ΠΛΣ στην αριστερή πλευρά και συγκεκριμένα πλησίον της θέσης του κυβερνήτη, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μελών του πληρώματος του ΠΛΣ.

Προκειμένου αποτραπεί ο άμεσος κίνδυνος για το ΠΛΣ και το πλήρωμά του, πραγματοποιήθηκαν αρχικά προειδοποιητικές βολές χωρίς αποτέλεσμα και ακολούθως στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα που αποσκοπούσαν στην ακινητοποίηση του ταχυπλόου. Κατόπιν της ακινητοποίησης του σκάφους, διενεργήθηκε έλεγχος επί του ταχυπλόου από το πλήρωμα του ΠΛΣ, όπου και διαπιστώθηκε ότι ένας 39χρονος άνδρας είχε τραυματιστεί θανάσιμα, πιθανόν από βολίδα.

Ο 39χρονος μεταφέρθηκε με έτερο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Ρόδου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, προκειμένου στη συνέχεια διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου.

Στο Τ/Χ επέβαιναν συνολικά δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί (5 ανήλικοι, 8 άντρες, 1 γυναίκα), ενώ από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί που αναγνωρίστηκαν ως διακινητές, για παράβαση των αρ. 82 και 83 του Ν. 3386/2005, αρ.25 παρ. 1 εδ. β του Ν. 5038/2023 και 306 του Π.Κ. και κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος».

newpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύμη: Ταχύπλοο με μετανάστες από την Τουρκία προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού - Ένας νεκρός από βολίδα"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Σάββατο 24 Αυγούστου 2024, προβλέπεται:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Σάββατο 24 Αυγούστου 2024"

Αρχίζει η παραγωγή των νέων Canadair: Ποια τα χαρακτηριστικά τους, 7 θα πάρει η Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι αρχίζει η  παραγωγή των 12 νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair DHC 515 που θα συγκροτήσουν τον μόνιμο ευρωπαϊκό στόλο δασοπυρόσβεσης (rescEU).

Τα αεροσκάφη Canadair DHC 515 θα σταθμεύουν μόνιμα σε Ελλάδα, Κροατία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ελλάδα θα προμηθευτεί συνολικά επτά νέα DHC 515, πέντε από τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλιά CL-215 του εθνικού στόλου και δύο μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού rescEU. Εκτιμάται ότι τα επτά νέα Canadair θα κοστίσουν συνολικά πάνω από 400 εκατ. ευρώ, με τους περισσότερους πόρους να προέρχονται από το πρόγραμμα «Αιγίς», ενώ μέρος των δαπανών θα καλυφθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια. Τα πρώτα αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν έως το τέλος του 2027.

Νυχτερινές επιχειρήσεις και αύξηση χωρητικότητας νερού

Το νέο DHC 515, που αποτελεί σημαντική αναβάθμιση του υφιστάμενου CL-415, θα έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί και κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι επτά τόνους νερού, αύξηση 15% σε σχέση με τον προκάτοχό του. Επιπλέον, το DHC 515 έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανεφοδιάζεται ταχύτερα -σε 12 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία- και κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε ταραγμένη θάλασσα με κύματα μέχρι δύο μέτρα και ισχυρούς ανέμους.

Υπενθυμίζεται ότι, στην Ελλάδα, το σχέδιο προμήθειας των DHC 515 επικυρώθηκε από τη Βουλή τον Μάρτιο του 2024 και η τελική συμφωνία υπεγράφη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Καναδά, παρουσία του Καναδού ομολόγου του Τζάστιν Τριντό. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη από τις χώρες που προχώρησαν στην κύρωση της σχετικής σύμβασης.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε τέσσερις Περιφέρειες σήμερα, Παρασκευή (23.08.2024)

Δύσκολες καιρικές συνθήκες, που αυξάνουν το ρίσκο εκδήλωσης πυρκαγιών, θα επικρατήσουν στη χώρα το επόμενο τριήμερο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:
– Περιφέρεια Αττικής
– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

«Σύμφωνα με την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου που συνεδρίασε προ ολίγου, για το επόμενο τριήμερο θα έχουμε δύσκολες καιρικές συνθήκες και θα επικρατήσουν μελτέμια. Συγκεκριμένα, στην Αττικοβοιωτία, στην Εύβοια, στην Κορινθία, στην Αργολίδα, στα νησιά του Βόρειου, Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου θα επικρατήσουν μελτέμια της τάξης των 6 και 7 μποφόρ, σταδιακά από αύριο Παρασκευή, Σάββατο και θα ενισχυθούν περαιτέρω την Κυριακή. Ακολουθεί η συνεδρίαση του συντονιστικού, έτσι ώστε να ενημερώσουμε όλους τους συναρμόδιους φορείς. Εφιστώ την προσοχή όλων και ζητώ από τους συμπολίτες μας τη μέγιστη δυνατή προσοχή, γιατί κανένα λάθος δεν επιτρέπεται», δήλωσε χθες, Πέμπτη, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχίζει η παραγωγή των νέων Canadair: Ποια τα χαρακτηριστικά τους, 7 θα πάρει η Ελλάδα"

Παλαιό Φάληρο: Διαρρήκτες «μπούκαραν» σε σπίτι ενώ έλειπαν οι ένοικοι και τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» (βίντεο)

Διαρρήκτες μπούκαραν σε σπίτι στο Παλαιό Φάληρο ενώ έλειπαν οι ένοικοι και τα έκαναν «γυαλιά καρφιά».

Η κάμερα του ΣΚΑΙ έδειξε εικόνες από το σπίτι που είναι στον πρώτο όροφο, σε κεντρικό δρόμο και θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο όταν το είδαν οι ένοικοι που επέστρεψαν.

Ο κ. Δημήτρης, ο άνθρωπος που μένει στο σπίτι, είπε στην κάμερα του ΣΚΑΙ: «Δεν έχω ακούσει άλλα περιστατικά. Δεν υπήρχαν μέσα πολύτιμα πράματα, δεν είχαμε λεφτά ή κοσμήματα».

Επίσης, δεν είναι ακόμα σαφές πότε έγινε η διάρρηξη καθώς ο αδερφός του κ. Δημήτρη πήγε για να ποτίσει τα φυτά και είδε τι είχε γίνει. Παράλληλα, οι γείτονες δεν κατάλαβαν κάτι.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Παλαιό Φάληρο: Διαρρήκτες «μπούκαραν» σε σπίτι ενώ έλειπαν οι ένοικοι και τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» (βίντεο)"

Ζεφύρι: Ρομά άρπαξε την αλυσίδα ηλικιωμένου μπροστά στα μάτια του σε δευτερόλεπτα και έγινε... καπνός - Δείτε βίντεο

Ρομά άρπαξε την αλυσίδα ηλικιωμένου στο Ζεφύρι μπροστά στα μάτια του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ηλικιωμένος καθόταν με ένα άλλο άνδρα στην αυλή του και μιλούσαν, όταν ξαφνικά ο Ρομά μπήκε μέσα και κρατώντας μια σακούλα, φαίνεται να του ζήτησε κάτι. Το θύμα της κλοπής ανασήκωσε τα χέρια του και μέσα σε δευτερόλεπτα του άρπαξε την αλυσίδα που είχε στο τραπέζι. Ο άνδρας δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει, παρά μόνο σηκώθηκε από την καρέκλα του ενώ ο συνομιλήτης του δεν πρόλαβε καν να κουνηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό είναι ένα από τα πολλά περιστατικά το τελευταίο διάστημα στην περιοχή. Μάλιστα, ο δράστης φαίνεται να είναι γνωστός των Αρχών και να έχει μκάνει πολλές κλοπές, με θύματα να τον έχουν αναγνωρίσει. 

Δείτε βίντεο:

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζεφύρι: Ρομά άρπαξε την αλυσίδα ηλικιωμένου μπροστά στα μάτια του σε δευτερόλεπτα και έγινε... καπνός - Δείτε βίντεο"

Συναγερμός με τη λειψυδρία: Εμφανίστηκε οικισμός που ήταν βυθισμένος στη λίμνη Μόρνου (εικόνες)

Παλιός οικισμός έκανε την εμφάνιση του στη Λίμνη Μόρνου «κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου» για τη λειψυδρία που φαίνεται θα μας απασχολήσει για πολύ στο μέλλον.

Οι φωτογραφίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας πολίτης με ανάρτησή του δείχνει τον παλιό οικισμό Κάλλιο που είχε καλυφθεί εξολοκλήρου από νερό όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή φράγματος το 1979.

Σε περιόδους ξηρασίας, η στάθμη τής λίμνης κατεβαίνει, και φαίνονται κάποια από τα βυθισμένα κτίσματα τού Καλλίου και φαίνεται ότι φέτος η στάθμη έχει κατέβει κατά πολύ γράφει στη δημοσίευση του.

Η αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Ο ομότιμος καθηγητής του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, κος Χατζημπίρος μας εξηγεί ότι για να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία, πρέπει να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή. Να σταματήσουμε να θεωρούμε το νερό άφθονο. Να προσπαθούμε να το χρησιμοποιούμε με οικονομία, αυτό κυρίως για τον αγροτικό τομέα ο οποίος ξοδεύει πάνω από το 80% του νερού στην Ελλάδα.
Σε δύσκολες περιοχές όπως είναι τα νησιά η μόνη λύση είναι η αφαλάτωση του αλμυρού νερού με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το οποίο μπορεί να είναι άριστης ποιότητας και πόσιμο», καταλήγει.

Ο κος Σιδέρης, πρώην διευθυντής του Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων, μας τονίζει ότι:

«Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε κουλτούρα να κάνουμε σωστή χρήση του νερού. Δεν έχουμε κουλτούρα επαναχρησιμοποίησης του νερού, στην Ελλάδα η επαναχρησιμοποίηση του νερού είναι σε επίπεδο 10%, ενώ αν πάμε στο Ισραήλ που είναι το γεωργικό θαύμα, γιατί παράγει στην έρημο, έχουμε επαναχρησιμοποίηση νερού 90%. Επίσης δεν έχουμε κουλτούρα να μην ρυπαίνουμε το νερό. Βλέπετε τι γίνεται με τα πλαστικά που πετάμε στις θάλασσες, βλέπετε στα σκουπίδια, βλέπετε στους βιολογικούς καθαρισμούς που υπάρχουν. Βλέπετε όλα αυτά δυστυχώς που δεν προστατεύουν το νερό.

Σίγουρα πρέπει να γίνουν έργα με περισσότερες δεξαμενές ώστε να μαζεύεται νερό και να το χρησιμοποιούμε για τις καλλιέργειες και όχι να παίρνουμε από τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα», καταλήγει.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός με τη λειψυδρία: Εμφανίστηκε οικισμός που ήταν βυθισμένος στη λίμνη Μόρνου (εικόνες)"

Συγκινημένη η Κάμαλα Χάρις – Αποδέχτηκε το χρίσμα των Δημοκρατικών και υποσχέθηκε να γίνει πρόεδρος για όλους τους αμερικανούς

Η Κάμαλα Χάρις στο συνέδριο του κόμματος στο Σικάγο, αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα των Δημοκρατικών και ονομάστηκε υποψήφιά του στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 5η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. «Υπόσχομαι να γίνω πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς» είπε.

«Στο όνομα όλων των Αμερικανών, ανεξαρτήτως κόμματος, φυλής, φύλου ή γλώσσας, όπως αυτοί με τους οποίους μεγάλωσα, που δουλεύουν σκληρά, που προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους, που προσέχουν ο ένας τον άλλο, όλων αυτών που η ιστορία τους μπορούσε να γραφτεί μόνο στο σπουδαιότερο έθνος του κόσμου, δέχομαι την υποψηφιότητα που μου αναθέτετε για να γίνω πρόεδρος των ΗΠΑ», δήλωσε η αντιπρόεδρος Χάρις συγκινημένη στο ενθουσιασμένο πλήθος των συνέδρων ενώ ευχαρίστησε τον σύζυγό της και του ευχήθηκε «καλή 10η επέτειο γάμου».

«Το έθνος μας έχει μια πολύτιμη, φευγαλέα ευκαιρία να ξεπεράσει την πικρία»

«Με αυτές τις εκλογές, το έθνος μας έχει μια πολύτιμη, φευγαλέα ευκαιρία να ξεπεράσει την πικρία, τον κυνισμό και τις διχαστικές μάχες του παρελθόντος. Μια ευκαιρία να χαράξει έναν νέο δρόμο προς τα εμπρός. Όχι ως μέλη κάποιου κόμματος ή φατρίας, αλλά ως Αμερικανοί» επεσήμανε.

«Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι με διάφορες πολιτικές απόψεις που παρακολουθούν απόψε. Και θέλω να ξέρετε: Υπόσχομαι να γίνω πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς. …

Θα είμαι ένας πρόεδρος που θα μας ενώνει γύρω από τις υψηλότερες φιλοδοξίες μας. Ένας πρόεδρος που ηγείται – και ακούει. Που είναι ρεαλιστής. Πρακτικός. Και έχει κοινή λογική. Και πάντα μάχεται για τον αμερικανικό λαό. Από το δικαστήριο μέχρι τον Λευκό Οίκο, αυτό ήταν το έργο της ζωής μου» δήλωσε η Κάμαλα Χάρις.

Η Κάμαλα Χάρις εστίασε στη μητέρα της λέγοντας πως η καλύτερή της φίλη της ενώ εκμυστηρεύτηκε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

Υποσχέθηκε να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας

Η Δημοκρατική υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις υποσχέθηκε πως θα σταθεί «σθεναρά στο πλευρό της Ουκρανίας και των συμμάχων μας στο NATO» και δεν θα γίνει «φίλη δικτατόρων» αν εκλεγεί τον Νοέμβριο, συνεχίζοντας τις φραστικές επιθέσεις εναντίον του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν θα γίνω φίλη τυράννων και δικτατόρων όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν, που υποστηρίζουν τον Τραμπ, επειδή ξέρουν πως είναι εύκολο να χειραγωγηθεί με κολακείες και χάρες, επειδή ξέρουν ότι δεν θα επιδίωκε ποτέ να λογοδοτήσουν αυταρχικοί ηγέτες, καθώς κι ο ίδιος θέλει να είναι αυταρχικός ηγέτης», είπε η αμερικανίδα αντιπρόεδρος.

Υποσχέθηκε να «κλείσει» συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Η Κάμαλα Χάρις υποσχέθηκε ότι θα «κλείσει» συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς για πάνω από δέκα μήνες.

«Είναι καιρός να συναφθεί η συμφωνία (για την απελευθέρωση) των ομήρων και για να τεθεί σε ισχύ κατάπαυση του πυρρός», είπε η αμερικανίδα αντιπρόεδρος. «Χάθηκαν τόσες ζωές αθώων. Απελπισμένοι και πεινασμένοι άνθρωποι φεύγουν, πάνε από ένα μέρος στο άλλο για να προστατευθούν. Το εύρος των ανθρώπινων δεινών είναι συνταρακτικό», συμπλήρωσε.

«Θα ορθώνω πάντα το ανάστημά μου για να υπερασπιστώ το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται» δήλωσε.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν κι εγώ εργαζόμαστε για να τερματιστεί ο πόλεμος αυτός κατά τρόπο ώστε το Ισραήλ να είναι ασφαλές, οι όμηροι να αφεθούν ελεύθεροι, τα δεινά στη Γάζα να τερματιστούν και οι Παλαιστίνιοι να μπορέσουν να δουν να γίνεται πραγματικότητα το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια, στην ασφάλεια, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση», διαβεβαίωσε.

Κατηγόρησε τον Τραμπ ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα «στο παρελθόν»

Η Κάμαλα Χάρις, εξαπέλυσε σφοδρή φραστική επίθεση στον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο και αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ προσάπτοντάς του πως θέλει να γυρίσει τη χώρα «πίσω», στο «παρελθόν», με το εξαιρετικά συντηρητικό πρόγραμμά του.

«Ξέρουμε πως θα έμοιαζε μια δεύτερη θητεία του Τραμπ. Είναι όλα γραμμένα στο Project 2025», είπε, παραπέμποντας στο άκρως συντηρητικό πρόγραμμα που καταρτίστηκε από συνεργάτες του μεγιστάνα κι έχει σκοπό, κατ’ αυτή, να «γυρίσει τη χώρα μας στο παρελθόν». Το πλήθος των συνέδρων αντέδρασε φωνάζοντας ρυθμικά ένα από τα συνθήματα της εκστρατείας της, «δεν γυρνάμε πίσω».

«Από πολλές απόψεις, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ασόβαρος άνθρωπος, οι συνέπειες που θα είχε το να βρεθεί ξανά στον Λευκό Οίκο είναι εξαιρετικά σοβαρές» δήλωσε.

Είπε ότι θα δημιουργήσει οικονομία που θα «επιτρέπει σε όλους να πετύχουν»

Η υποψήφια πρόεδρος υποσχέθηκε να δημιουργήσει οικονομία που «θα επιτρέπει σε όλους να πετύχουν», που θα προσφέρει «ευκαιρίες», καθώς και να προωθήσει μειώσεις φόρων «για τη μεσαία τάξη» αν αναλάβει την εξουσία.

Η νυν αντιπρόεδρος διαβεβαίωσε πως πρόθεσή της είναι να δημιουργηθεί οικονομία «όπου ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να ανταγωνίζεται και να τα καταφέρνει, είτε ζει σε αγροτική περιοχή, σε μικρή ή σε μεγάλη πόλη».

Ακόμη, υποσχέθηκε να προωθήσει μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη, τονίζοντας ότι ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ αδιαφορεί γι’ αυτήν.

«Αντί για την αύξηση φόρων του Τραμπ, θα περάσουμε μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη που θα ωφελήσει πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς», είπε, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένη.

Η κα Χάρις επιχειρηματολόγησε πως τα σχέδια του κ. Τραμπ για αύξηση δασμών θα συνεπάγονταν αυξήσεις τιμών.

Χαρακτήρισε τη βελτίωση της κατάστασης για τη μεσαία τάξη «καθοριστικό στόχο» της δυνητικής προεδρίας της.

H υποψήφια πρόεδροςδεσμεύτηκε πως εάν εκλεγεί θα προωθήσει μεταρρύθμιση του «παρακμασμένου συστήματος για τη μετανάστευση» στις ΗΠΑ, αναφερόμενη στο πολιτικά εκρηκτικό ζήτημα που προβάλλουν κυρίως οι Ρεπουμπλικάνοι σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία.

«Ξέρω πως μπορούμε να αρθούμε στο ύψος της περήφανης κληρονομιάς μας ως έθνος μεταναστών και να αναμορφώσουμε το παρακμασμένο σύστημα μετανάστευσης» της χώρας, είπε υποσχόμενη να καταρτίσει σχέδιο που θα παίρνει υπόψη τις απόψεις και των δυο μεγάλων κομμάτων και κατηγορώντας ταυτόχρονα τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ πως απέτυχε στο ζήτημα. «Αρνούμαι να παίξω πολιτικά παιγνίδια με την ασφάλειά μας», συμπλήρωσε η αντιπρόεδρος.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκινημένη η Κάμαλα Χάρις – Αποδέχτηκε το χρίσμα των Δημοκρατικών και υποσχέθηκε να γίνει πρόεδρος για όλους τους αμερικανούς"

Μαγνησία: Τουρίστρια πέθανε από ανακοπή αβοήθητη καθώς το αγροτικό ιατρείο ήταν κλειστό

Με τον πιο τραγικό τρόπο αναδεικνύονται για ακόμη μία φορά οι σοβαρές ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Το πιο πρόσφατο περιστατικό που υπογραμμίζει αυτές τις αδυναμίες συνέβη στην Ανάβρα Μαγνησίας, όπου μια ηλικιωμένη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή, λίγα μέτρα από το αγροτικό ιατρείο της περιοχής.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή, όταν η ηλικιωμένη, που ήταν τουρίστρια στην περιοχή, υπέστη καρδιακή ανακοπή. Δυστυχώς, δεν ήταν δυνατό να της παρασχεθεί άμεσα ιατρική βοήθεια, καθώς το αγροτικό ιατρείο της περιοχής ήταν κλειστό. Παρά τις προσπάθειες νοσηλευτριών που συμμετείχαν στην εκδρομή να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, η γυναίκα τελικά κατέληξε.

Το τραγικό αυτό περιστατικό έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις και προβληματισμούς σχετικά με τις ελλείψεις και τα κενά στο ΕΣΥ, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η έλλειψη προσωπικού και η αδυναμία εξασφάλισης λειτουργικών ιατρικών κέντρων σε κρίσιμες στιγμές αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων φορέων για βελτιώσεις και αναβάθμιση του ΕΣΥ, η πραγματικότητα φαίνεται να απέχει σημαντικά από τις υποσχέσεις.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαγνησία: Τουρίστρια πέθανε από ανακοπή αβοήθητη καθώς το αγροτικό ιατρείο ήταν κλειστό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news