facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Χρηστίδης: Δεν υπάρχει κάποιος στον ΣΥΡΙΖΑ να νιώθει άσχημα για τον Πολάκη;

«Ό,τι και να πούμε για τον κ. Πολάκη είναι λίγο. Θα έπρεπε να έχει φύγει από τη θέση του εδώ και πολύ καιρό και μετά και από τη χθεσινή του δήλωση που προσβάλλει την κοινή λογική των Ελλήνων και τη μνήμη των νεκρών» είπε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89.

Ο κ. Χρηστίδης προσέθεσε ότι θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να τον έχει αποπέμψει, καθώς είναι ένας άνθρωπος ο οποίος με την παρουσία του διχάζει τους Έλληνες πολίτες και αυτό «το κάνει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και δεν δίνει ούτε μία ουσιαστική απάντηση για αυτά τα οποία είπε γραπτώς εχθές».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου «είναι ντροπή για οποιαδήποτε κυβέρνηση να έχει ένα στέλεχος που να λέει αυτά τα πράγματα και να τον υπερασπίζονται και βουλευτές και στελέχη. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος στο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος να νιώθει άσχημα με τα όσα είπε ο κ. Πολάκης εχθές και να τραβήξει διαχωριστική γραμμή;».

Για τις αντιδράσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε: «Πέραν της πρόληψης η οποία τελικά φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων, είχαμε μία άθλια διαχείριση τη Δευτέρα η οποία είναι μόνο επικοινωνιακή, διότι είδαμε τον κ. Τσίπρα να επισκέπτεται το Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας και να συμμετέχει σε μία σύσκεψη από την οποία δεν καταλάβαμε αν γνώριζε ή δε γνώριζε εάν υπήρχαν νεκροί, είδαμε τον κ. Πολάκη και τους υπόλοιπους Υπουργούς, για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες ότι γνώριζαν, να μη συμμετέχουν στη συζήτηση όταν γίνονταν κάποια πολύ κρίσιμα ερωτήματα. Είδαμε ότι είναι μία κυβέρνηση που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την επικοινωνιακή της προστασία, γιατί και η συνέντευξη τύπου της προηγούμενης εβδομάδας και η καθυστερημένη κι ενοχική επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Μάτι και φυσικά το ότι έχουμε μία “παραίτηση με δέκα μέρες καθυστέρηση”, καταδεικνύει ότι έχουμε μία κυβέρνηση που δεν έχει ούτε τσίπα ούτε ντροπή και δεν έχει και καμία επαφή με αυτό που γίνεται στην κοινωνία».

«Ήταν σε άλλο μήκος κύματος η κοινωνία και το πένθος το οποίο έχουν οι Έλληνες και σε άλλο μήκος η κυβέρνηση που επιχειρούσε να πετάξει το μπαλάκι τη μία στο παρελθόν, την άλλη σε τηλεοπτικούς σταθμούς, την τρίτη στον καιρό και την τέταρτη στα αυθαίρετα, ποτέ, όμως, στον εαυτό της» πρόσθεσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως σημείωσε ο κ. Χρηστίδης «είναι προφανές ότι πρέπει να υπάρξει εθνικό σχέδιο. Πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχουν παραδείγματα ακόμη και στην περίπτωση της πυρκαγιάς της προηγούμενης εβδομάδας όπου η σωστή πρόληψη έφερε αποτελέσματα. Ο Δήμος Αθηναίων μετέφερε 600 και πλέον παιδιά απολύτως ασφαλώς από τις κατασκηνώσεις οι οποίες ήταν πολύ κοντά στην πυρκαγιά και τα παρέδωσε πίσω στην οικογένειά τους με μια διαδικασία που ήταν άψογη ακριβώς γιατί είχε εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο άρτιο. Πότε βίωσε ξανά τέτοιες πολιτικές επιλογές ας μας πει κάποιος για ποιο λόγο έγινε αυτό, διότι εδώ παρατηρούμε να εξελίσσεται ένα παιχνίδι που δεν δίνει απαντήσεις στους Έλληνες πολίτες, τις οποίες έχουν ανάγκη για να προχωρήσουν στην κάθαρση μετά την τραγωδία, έχει έρθει η ώρα να αφήσουν τα πολλά λόγια. Τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ μας συνήθισε στα πολλά λόγια. Χρειαζόμαστε κάποια στιγμή και λίγες πράξεις».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρηστίδης: Δεν υπάρχει κάποιος στον ΣΥΡΙΖΑ να νιώθει άσχημα για τον Πολάκη;"

ΚΙΝ.ΑΛ.: Υπό τη λαϊκή κατακραυγή τώρα φταίνε Τόσκας, Καπάκης και οι αρχηγοί των Σωμάτων

«Πριν λίγες μέρες για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έφταιγε κανείς για την τραγωδία. Όλα τα είχαν κάνει τέλεια. Τώρα υπό την λαϊκή κατακραυγή φταίνε ο Τόσκας, ο Καπάκης και οι αρχηγοί των Σωμάτων» σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την αλλαγή ηγεσίας σε πυροσβεστική και αστυνομία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, Εύη Χριστοφιλοπούλου, «εις μάτην νομίζουν ότι έτσι θα απαλλάξουν από τις ευθύνες τους τον κ. Τσίπρα και την ανίκανη κυβέρνησή του. Έχουν τελειώσει. Απομένει η τυπική πράξη με την καταδίκη των πολιτών στις εκλογές».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝ.ΑΛ.: Υπό τη λαϊκή κατακραυγή τώρα φταίνε Τόσκας, Καπάκης και οι αρχηγοί των Σωμάτων"

Ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής καταγγέλλει: Η χώρα είναι αθωράκιστη

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Καπέλιου πως η χώρα μας είναι αθωράκιστη στις φυσικές καταστροφές.

Ο αντιστράτηγος ε.α., δήλωσε μεταξύ άλλων για την φονική πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής ότι «αυτή η καταστροφή θα ερχόταν από τη στιγμή που δεν έχουμε θωρακίσει τη χώρα έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις φυσικές καταστροφές. Η χώρα είναι αθωράκιστη».

Σχετικά με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως είναι ένας φορέας στα «χαρτιά».

«Η πυρκαγιά που κατέστρεψε το Μάτι και έχει στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 90 ανθρώπους θα έπρεπε να έχει σβηστεί στο Νταού Πεντέλης εκεί οπού δεν είχε έντονη καύση», υποστήριξε ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Δείτε το βίντεο:



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής καταγγέλλει: Η χώρα είναι αθωράκιστη"

ΝΔ για νέους αρχηγούς: Ο κ. Τσίπρας τακτοποιεί τους εναπομείναντες δικούς του ανθρώπους

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, μετά την αλλαγή των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ξανά πως «Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας», ενώ τονίζεται ότι «οι Έλληνες ξέρουν ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αποδρομή».

Η ανακοίνωση:

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας.
Όσο και αν επιχειρεί ο πρωθυπουργός μέσα στην ταραχή του να διασωθεί απομακρύνοντας τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, οι Έλληνες ξέρουν ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αποδρομή.
Φεύγοντας τακτοποιεί τους εναπομείναντες δικούς του ανθρώπους, επιλέγοντας με κομματικά κριτήρια την ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για νέους αρχηγούς: Ο κ. Τσίπρας τακτοποιεί τους εναπομείναντες δικούς του ανθρώπους "

«Καρατόμησαν» τους επικεφαλής ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής – Οι νέοι αρχηγοί

Τους αρχηγούς της αστυνομίας και της πυροσβεστικής αντικατέστησε η κυβέρνηση, μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.
Όπως ανακοινώθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), νέος αρχηγός της πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός Επιχειρήσεων, αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος. Παίρνει τη θέση του αντιστρατήγου Σωτήριου Τερζούδη, ο οποίος την 1η Φεβρουαρίου 2018 είχε αναλάβει αρχηγός.
FIRESERVICE.GR
Ο Βασίλειος Ματθαιόπουλος
Νέος αρχηγός της Αστυνομίας είναι ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.  Διαδέχεται τον αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. από τις 16 Φεβρουαρίου 2016.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος
Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους δύο απερχόμενους αρχηγούς, «για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσέφεραν στην Πολιτεία και την προσήλωσή τους στο υπηρεσιακό καθήκον τους».
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Σωτήριος Τερζούδης, Νίκος Τόσκας, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Κωνσταντίνος Τσουβάλας
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καρατόμησαν» τους επικεφαλής ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής – Οι νέοι αρχηγοί"

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα συνεχίζει να δίνει άσυλο σε εγκληματίες που καταζητούνται

Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, να «παγώσει» την έκδοση του Τούρκου δημοσιογράφου Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παρέχει άσυλο σε τρομοκράτες.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε την έκδοση του Τουργκούτ Καγιά, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου. Η Ελλάδα, που στο παρελθόν στήριξε τον τρομοκράτη Οτσαλάν, συνεχίζει να δίνει άσυλο σε εγκληματίες που καταζητούνται στη χώρα μας. Περιμένουμε από την Ελλάδα να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και τους νόμους» δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα συνεχίζει να δίνει άσυλο σε εγκληματίες που καταζητούνται"

Στο νοσοκομείο μετά από καρδιακό επεισόδιο ο Μίκης Θεοδωράκης

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας ο Μίκης Θεοδωράκης, σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, μετά το σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, το οποίο υπέστη ξημερώματα Παρασκευής.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, λόγω του πόνου στο στήθος που αισθάνθηκε και της μεγάλης ταχυκαρδίας που είχε, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από το περιβάλλον του μεγάλου δημιουργού.

Οι θεράποντες γιατροί εκτιμούν ότι ο μεγάλος κίνδυνος έχει τώρα περάσει. Είναι όμως, επιφυλακτικοί λόγω της ηλικίας του κ. Θεοδωράκη, εκφράζουν, ωστόσο, την αισιοδοξία τους για την έκβαση.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο νοσοκομείο μετά από καρδιακό επεισόδιο ο Μίκης Θεοδωράκης"

Το ΣτΕ έκρινε νόμιμη την επέκταση και βελτίωση της μαρίνας Πύλου

Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επέκταση και βελτίωση της μαρίνας Πύλου.

Αναλυτικότερα, το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας επεξεργάστηκε νομοπαρασκευαστικά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση γενικού προγραμματικού σχεδίου και στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μαρίνας Πύλου και με την υπ΄ αριθμ. 140/2018 γνωμοδότησή του το έκρινε νόμιμο.

Η μαρίνα Πύλου, η οποία βρίσκεται στο κεντρικό και βορειανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου, έχει την εικόνα εγκατάλειψης, όπως αναφέρεται στη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Μετά την εκτέλεση των έργων η μαρίνα θα μπορεί να εξυπηρετήσει 129 σκάφη διαφόρων κατηγοριών. Δηλαδή θα εξυπηρετεί λιγότερα σκάφη από ότι εξυπηρετεί σήμερα, αλλά θα μπορεί να προσεγγίζει μεγαλύτερος αριθμός σκαφών μεγάλου μεγέθους, καθώς θα γίνουν έργα εκβάθυνσης και επέκτασης (θαλάσσιας και χερσαίας) της μαρίνας, ενώ οι νέες εγκαταστάσεις θα καλύπτουν τις διεθνείς προδιαγραφές.

Ακόμη, στην περιοχή της μαρίνας Πύλου προβλέπεται να κατασκευαστούν μικρά συγκροτήματα τουριστικών καταλυμάτων, γήπεδα τένις, καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, νυκτερινά κέντρα, κ.λπ.

Τέλος, σύμφωνα με την μελέτη τα έργα δεν έχουν επιπτώσεις στην ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας caretta caretta, αλλά ούτε στα αρχαία της περιοχής.

ΑΠΕ ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣτΕ έκρινε νόμιμη την επέκταση και βελτίωση της μαρίνας Πύλου "

Βρετανοί τουρίστες καταγγέλουν: Δηλητηριαστήκαμε από ποτά «μπόμπες» στη Ζάκυνθο

Σε νοσοκομείο της Ζακύνθου αναγκάστηκαν να περάσουν τις διακοπές τους 17 Βρετανοί τουρίστες, εξαιτίας νοθευμένου ποτού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Sun, την δεύτερη μέρα παρουσίας του στο νησί, η παρέα την οποία αποτελούσαν 17χρονα και 18χρονα παιδιά, βγήκαν για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους στα μαγαζιά του Λαγανά.

Τα παιδιά κατανάλωσαν ποτά και ύστερα από λίγες ώρες κατέληξαν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Όπως λένε, είχαν πιει μόλις τρία ποτά ο καθένας όλη τη νύχτα.

Ο Cole Brunton ανέφερε οτι στα δύο πρώτα μαγαζιά που πήγαν όλα ήταν καλά... Όταν έφτασαν όμως στο τρίτο μαγαζί όμως, ένας ένας άρχισαν να επιστρέφουν στο ξενοδοχείο, καθώς δεν ένιωθαν καλά.

Ο 18χρονος ξύπνησε στις 3 τα ξημερώματα έχοντας κρύο ιδρώτα και πόνους στο στομάχι, έκανε εμετό, ενώ τα ίδια συμπτώματα είχε αρχίσει να παρουσιάζει και ο άλλος νεαρός που ήταν στο δωμάτιό του.

Μάλιστα, όταν βγήκε στον διάδρομο για να δει τι γίνεται με την υπόλοιπη παρέα, διαπίστωσε πως όλοι βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση.

mes_11
«Βγήκα στο διάδρομο του ξενοδοχείου και είδα ότι όλοι οι υπόλοιποι είχαν αρρωστήσει. Ο εμετός μας ήταν κόκκινος και μαύρος, ενώ ένας φίλος άρχισε να έχει σπασμούς», δήλωσε στην Sun ο 18χρονος Cole Brunton. 

«Είναι απάνθρωπο. Είμαι 100% σίγουρος ότι δηλητηριαστήκαμε λόγω τους αλκοόλ και δεν έχω λόγια για να περιγράψω πόσο θυμωμένος είμαι που κάποιοι έβαλαν τις ζωές μας σε κίνδυνο για να βγάλουν λίγα παραπάνω λεφτά», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου φώναξαν δύο ασθενοφόρα που μετέφερε σε διαφορετικές διαδρομές τα 17 άτομα στο νοσοκομείο: «Νομίζω οτι οι γιατροί ήξεραν οτι πρόκειται για δηλητηρίαση από μεθανόλη. Μου είπαν οτι είμαστε πολύ τυχεροί».

zak_03
Γιατί ήταν τυχεροί; Γιατί πριν από δύο χρόνια, μία 20χρονη κοπέλα που είχε πάει και για αυτή για διακοπές στην Ζάκυνθο, έχασε την όρασή της.

Η 22χρονη Βρετανίδα που τυφλώθηκε από το νοθευμένο κοκτέιλ στον Λαγανά Ζακύνθου, είχε μιλήσει για τον εφιάλτη και για τη μητέρα της, που της δώρισε το νεφρό της για να σωθεί. Ενα και μόνο κοκτέιλ «μπόμπα» στον Λαγανά ήταν αρκετό για να χάσει την όραση και τα νεφρά της, η 22χρονη σήμερα Βρετανίδα, για την οποία οι ονειρεμένες διακοπές στη Ζάκυνθο το 2016, εξελίχθηκαν σε εφιάλτη. Η Χάνα Πάουελ από το Μίντλεσμπρο έναν χρόνο μετά την τραγική περιπέτεια που άλλαξε τη ζωή είχε μιλήσει στην εφημερίδα «The Sun» για τη συνταρακτική στιγμή που ανακάλυψε την απώλεια της όρασής της από την κατανάλωση κοκτέιλ βότκας, νοθευμένης με μεθανόλη.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανοί τουρίστες καταγγέλουν: Δηλητηριαστήκαμε από ποτά «μπόμπες» στη Ζάκυνθο"

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Κατά προτεραιότητα και ατελώς η έκδοση διαβατηρίων στους πυρόπληκτους της Αττικής

Για τα διαβατήρια που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην Αττική, αποφασίστηκε η ατελής και κατά προτεραιότητα αντικατάσταση τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Πιο συγκεκριμένα παρέχεται η δυνατότητα στους πυρόπληκτους πολίτες, εφόσον το επιθυμούν, να αντικαταστήσουν μέχρι και την 31-12-2018 τα καταστραμμένα διαβατήρια, που ήταν σε ισχύ. Τα νέα διαβατήρια θα έχουν χρονική ισχύ αντίστοιχη των καταστραφέντων.

Η έκδοση – αντικατάσταση των διαβατηρίων πραγματοποιείται ατελώς (χωρίς την καταβολή παραβόλου), ενώ παράλληλα δεν τηρείται και το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία σε περίπτωση απώλειας, χρονικό διάστημα για επανέκδοση.

Διευκρινίζεται ότι για την έκδοση των διαβατηρίων, πλην των προβλεπόμενων δικαιολογητικών, απαιτείται και βεβαίωση αστυνομικής ή άλλης αρμόδιας Αρχής περί καταστροφής του διαβατηρίου από τις πυρκαγιές».

ΑΠΕ ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Κατά προτεραιότητα και ατελώς η έκδοση διαβατηρίων στους πυρόπληκτους της Αττικής "

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Καλιφόρνια ο Τραμπ

O Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε σήμερα σε «κατάσταση μεγάλης καταστροφής» την Καλιφόρνια και διέταξε να διατεθεί ομοσπονδιακή βοήθεια στις περιοχές που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος ο πρόεδρος των ΗΠΑ «διέταξε την αποστολή ομοσπονδιακής βοήθειας για να συνδράμει τις προσπάθειες αποκατάστασης μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές και τους ισχυρούς ανέμους από τις 23 Ιουλίου 2018 και εξακολουθούν να μαίνονται».

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Σάββατο σε δασική πυρκαγιά στη βόρεια Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Καλιφόρνια ο Τραμπ"

Ξεκινούν αύριο Δευτέρα οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική

Για το πρωί της Δευτέρας 6 Αυγούστου έχουν προγραμματιστεί οι πρώτες 61 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε ακτογραμμές, ρέμματα και δασικές εκτάσεις, που έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Ανατολική Αττική και Κινέτα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 27 κατεδαφίσεις στη Μάνδρα, 21 σε Σαρωνικό, Ανάβυσσο και Πόρτο Ράφτη και 13 σε Καπανδρίτη, Λαύριο και Πεντέλη. Ταυτόχρονα προχωρά η διαδικασία για την κατεδάφιση 200 εως 300 ακόμα αυθαιρέτων, που αφορούν περιφράξεις στην παραλία και σε ρέματα, καθώς και σε αναδασωτέες εκτάσεις.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινούν αύριο Δευτέρα οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική"

Νέος βρετανικός νόμος κάνει όλους τους πολίτες δωρητές οργάνων

Η Βρετανία σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των δωρητών οργάνων αλλάζοντας τον κανονισμό ώστε να προβλέπει ότι όλοι συναινούν να είναι δωρητές αν δεν έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους.

Η σχετική νομοθεσία για την δωρεά οργάνων και ιστών θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο αργότερα μέσα στον χρόνο και οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να τεθούν σε ισχύ την Άνοιξη του 2020, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

«Θεωρούμε ότι προχωρώντας σε αυτές τις αλλαγές θα μπορούμε κάθε χρόνο να σώζουμε έως και 700 περισσότερες ζωές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τζάκι Ντόιλ-Πράις, υπεύθυνη για θέματα ισότητας και ψυχικής υγείας.

Θα υπάρχουν εξαιρέσεις στην «εικαζόμενη συναίνεση», περιλαμβανομένων όσων είναι κάτω των 18, όσων δεν έχουν την νοητική ικανότητα να αντιληφθούν την αλλαγή στο σύστημα και όσων δεν διέμεναν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από τον θάνατό τους.

Στην Ουαλία, ισχύει το σύστημα «εικαζόμενης συναίνεσης», ενώ η Σκωτία έχει δώσει στη δημοσιότητα ένα σχέδιο για ένα σύστημα με δυνατότητα εξαίρεσης.

Περίπου 6.000 άνθρωποι στη Βρετανία βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση και τον περασμένο χρόνο περισσότεροι από 400 ασθενείς πέθαναν ενώ περίμεναν να υποβληθούν σε μεταμόσχευση, ανακοίνωσε η υπηρεσία δημόσιας υγείας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος βρετανικός νόμος κάνει όλους τους πολίτες δωρητές οργάνων"

Η «παγίδα» της εφορίας με την επανακατάθεση μετρητών

Αντιμέτωποι με πρόσθετους φόρους και πρόστιμα από την εφορία έχουν βρεθεί φορολογούμενοι, οι οποίοι επανακατέθεσαν στις τράπεζες, χρήματα που είχαν σηκώσει στις αρχές της κρίσης, χαρακτηρίζοντας τα ποσά που καταθέτουν «μαύρο χρήμα», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Το δημοσίευμα επικαλείται πρόσφατη παρέμβαση της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ), στην οποία προσέφυγε εργαζόμενη σε κρατικό νοσοκομείο, η οποία στις 12/1/2011 κατέθεσε σε μετρητά το ποσό των 15.000 ευρώ, τα οποία είχε σηκώσει -με στοιχεία- το 2010 από το ΑΤΜ που βρίσκεται στο χώρο του νοσοκομείου όπου εργαζόταν, υπό το φόβο της χρεοκοπίας της χώρας.

Παρότι η φορολογούμενη προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το 2010 είχε προβεί σε αναλήψεις συνολικού ποσού 40.000 ευρώ, ο έλεγχος δεν δέχθηκε, ότι τα 15.000 ευρώ που κατέθεσε αργότερα στο λογαριασμό της, ήταν μέρος των χρημάτων αυτών, αλλά δεν απέδειξε, ότι ήταν προϊόν φοροδιαφυγής, κρίνοντας ότι ήταν «αγνώστου προελεύσεως».

Έτσι, ο φορολογικός έλεγχος της επέβαλε πρόσθετους φόρους 9.550 ευρώ και επιπλέον εισφορά αλληλεγγύης 720 ευρώ. Η εργαζόμενη προσέφυγε στην ΔΕΔ Αθηνών, η οποία έκρινε, ότι οι τραπεζικές της καταθέσεις δικαιολογούνται από τις αναλήψεις που είχε κάνει, αλλά και από τις φορολογικές της δηλώσεις του 2010 και του 2011. Ως εκτούτου, η ΔΕΔ έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της προσφεύγουσας και διέγραψε ολοσχερώς τους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα που της είχαν επιβληθεί.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η «παγίδα» της εφορίας με την επανακατάθεση μετρητών"

Σχεδόν 2.400 αιτήσεις από πυρόπληκτους -Για το επίδομα

Σε 2.394 ανέρχονται οι αιτήσεις που έχουν καταθέσει πυρόπληκτοι για το επίδομα, τις πέντε πρώτες ημέρες της διαδικασίας.

Πρόκειται για αιτήσεις που αφορούν την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.

Από τις 2.394 αιτήσεις, οι 869 κατατέθηκαν στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, οι 874 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 446 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 205 στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Από τις 281 αιτήσεις της χθεσινής 5ης ημέρας, οι 104 κατατέθηκαν στο Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου, οι 126 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 31 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 20 στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχεδόν 2.400 αιτήσεις από πυρόπληκτους -Για το επίδομα "

Αλλάζουν πάλι οι αντικειμενικές αξίες από το 2019

Πιάνει δουλειά αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που ασχολείται με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Πριν στεγνώσει το μελάνι της προηγούμενης προσαρμογής που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών καλείται να αναπροσαρμόσει εκ νέου τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Μάλιστα οι νέες τιμές που θα αποφασισθούν θα τεθούν σε ισχύ στα μέσα του 2019 και ενδεχομένως να τροποποιηθούν όχι μόνο οι τιμές ζώνης, αλλά και οι συντελεστές εμπορικότητας. Επίσης, στις προθέσεις της αρμόδιας επιτροπής είναι να επανεξετάσει τον τρόπο προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών τροποποιώντας τους συντελεστές παλαιότητας, προσόψεως, ορόφου κ.λπ., με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέγγιση της πραγματικής αξίας ενός ακινήτου, σε συνδυασμό βέβαια με την προσφορά και τη ζήτηση που καταγράφονται στην αγορά ακινήτων.

Σημειώνεται ότι την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών τόσο το 2019 όσο και το 2020 είχε προαναγγείλει η έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν (τον περασμένο Ιούνιο), μη λαμβάνοντας επί της ουσίας υπόψη τις τιμές που είχαν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, θεωρώντας προφανώς ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ειδικότερα, όπως τονιζόταν στην έκθεση συμμόρφωσης, οι ελληνικές αρχές έχουν προχωρήσει σε μια μεγάλη άσκηση αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες με στόχο τη σταδιακή εξίσωσή τους με τις τιμές της αγοράς. Οπως τονίζεται στην έκθεση, οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να αναπροσαρμόσουν σταδιακά τις αντικειμενικές αξίες σε ποσοστό τουλάχιστον 50% της εναπομείνασας διαφοράς με τις εμπορικές αξίες το 2019 και να τις ευθυγραμμίσουν πλήρως το 2020.

Αυτό σημαίνει ότι και τα επόμενα δύο χρόνια θα επέλθουν σημαντικές αλλαγές και στον ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή οι συντελεστές που θα χρησιμοποιηθούν στη φετινή εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα αλλάξουν τόσο το 2019 όσο και το 2020, επιβαρύνοντας κάποια αλλά και ελαφραίνοντας κάποια νοικοκυριά. Δηλαδή αυτό που αναφέρουν οι μεσίτες είναι ότι σε περιοχές όπως το Μαρούσι, η Κηφισιά, η Φιλοθέη και ο Παπάγος, οι τιμές ζώνης πρέπει να μειωθούν προκειμένου να εναρμονιστούν με τις πραγματικές τιμές. Αντίθετα, αναμένονται εκ νέου αυξήσεις στις λαϊκές περιοχές όπως η Δραπετσώνα, το Κερατσίνι και το Πέραμα. Η εξέλιξη αυτή θα αναγκάσει το οικονομικό επιτελείο να αναδιαρθρώσει πλήρως τον ΕΝΦΙΑ προκειμένου να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις στις λαϊκές συνοικίες. Δηλαδή, οι νέες τιμές μπορούν να εκτινάξουν τον ΕΝΦΙΑ στις φθηνότερες περιοχές και να μειώσουν σημαντικά τον φόρο στις ακριβές περιοχές. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο εισπρακτικός στόχος ύψους 2,65 δισ. ευρώ θα πρέπει να διατηρηθεί για τα επόμενα χρόνια.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, σε αρκετές περιοχές της χώρας, αν όχι στις περισσότερες, οι εμπορικές τιμές είναι χαμηλότερες κατά 50%-60% συγκριτικά με τις τιμές ζώνης που ανακοινώθηκαν πρόσφατα. Μάλιστα στις περιοχές του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, όπου οι αξίες προσγειώθηκαν, παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες διαφορές, ενώ ακολουθούν οι ακριβές περιοχές, όπου, παρά τις μειώσεις που έγιναν στις τιμές ζώνης, η απόσταση σε σχέση με την πραγματικότητα στην αγορά παραμένει μεγάλη. Από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι συνοικίες της Καλλιθέας και των Κάτω Πατησίων, όπου σήμερα ένα ακίνητο ηλικίας άνω των 30 ετών πωλείται αντί ποσού της τάξεως των 450-500 ευρώ/τ.μ., τη στιγμή που η τιμή ζώνης ανέρχεται σε 1.350 (μέσος όρος) στην περιοχή της Καλλιθέας και σε 1.100 στα Κάτω Πατήσια. Εν ολίγοις, η απόκλιση μεταξύ της εμπορικής αξίας και της τιμής ζώνης είναι της τάξεως του 60%. Ανάλογη εικόνα, με μικρότερες βέβαια αποκλίσεις, της τάξεως του 40%-45%, εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές του κέντρου, όπως το Παγκράτι (47%) και τα Εξάρχεια (46%).

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζουν πάλι οι αντικειμενικές αξίες από το 2019"

Φωτιά στο Μάτι: Στους 90 οι νεκροί - Κατέληξε ένας 85χρονος εγκαυματίας

Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των θυμάτων από τη φωτιά στο Μάτι καθώς, σήμερα έγινε γνωστό ότι κατέληξε ένας 85χρονος εγκαυματίας.

Στους 90 είναι πλέον ο αριθμός των νεκρών από την φονική πυρκαγιά.

Ο 85χρονος εγκαυματίας νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

Το βράδυ του Σαββάτου στο ίδιο νοσοκομείο κατέληξε μία γυναίκα ηλικίας 55 ετών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας 37 εγκαυματίες νοσηλεύονται πλέον σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 8 διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται καλή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Μάτι: Στους 90 οι νεκροί - Κατέληξε ένας 85χρονος εγκαυματίας"

Ο ΕΟΦ έκλεισε εταιρεία που υποσχόταν φυτική θεραπεία για το AIDS

Μετά από έγγραφη καταγγελία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας προς τον Ε.Ο.Φ. για ελληνική εταιρεία η οποία διαθέτει προς πώληση μέσω της ιστοσελίδας της «ολιστική θεραπεία για τη νόσο AIDS/HIV – ενισχυμένη αγωγή» όπως χαρακτηριστικά γράφει, ο Οργανισμός γνωστοποίησε στη «Θετική Φωνή» πως τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν έχουν πράγματι άδεια κυκλοφορίας και εφιστά την προσοχή του κοινού. Συμπληρωματικά, πρότεινε προς το Υπουργείο Υγείας την επιβολή κυρώσεων προς την εταιρεία για παράβαση των διατάξεων της φαρμακευτικής νομοθεσίας, ενώ με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιαννόπουλου επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο. Τέλος, ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η κατάργηση του εν λόγω ηλεκτρονικού καταστήματος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η συγκεκριμένη «θεραπεία» περιέχει φυτικά έλαια και «χρησιμοποιείται σε περίπτωση πολύ χαμηλού αριθμού CD4 λεμφοκυττάρων (κάτω από 500), έτσι ώστε να προστατέψουμε τον οργανισμό και από ιώσεις και από λοιμώξεις, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και αποτελεσματικά τον ιό HIV, σε μη ανιχνεύσιμα αντίγραφα». Μάλιστα, η εταιρεία υπόσχεται και την εκρίζωση του ιού, καθώς συνιστά τη συνέχιση της θεραπείας «μέχρι την απόλυτη εξάλειψη της πάθησης».

Πρόκειται για μία προφανή και απόλυτα επικίνδυνη απόπειρα παραπλάνησης των οροθετικών ατόμων, με σκοπό το αθέμιτο κέρδος καθώς η εν λόγω θεραπεία πωλείται προς 120 ευρώ. Δεδομένου ότι το HIV/AIDS είναι μία καταληκτική νόσος χωρίς τη χορήγηση αντιρετροϊκής αγωγής που καταστέλλει την αναπαραγωγή του ιού στον οργανισμό του ανθρώπου και μετατρέπει έτσι τη νόσο σε χρόνια, οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι άλλη φυτική θεραπεία αντιμετωπίζει τον HIV, θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των οροθετικών ατόμων, καθώς και τη δημόσια υγεία.

Η «Θετική Φωνή» καλεί οποιονδήποτε εντοπίζει αντίστοιχες απόπειρες παραπλάνησης και εκμετάλλευσης των ασθενών και των πολιτών εν γένει, να υποβάλει σχετικά καταγγελία στον Ε.Ο.Φ., προκειμένου επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις από την πολιτεία.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ έκλεισε εταιρεία που υποσχόταν φυτική θεραπεία για το AIDS "

«Βράζει» η Ευρώπη καθώς εντείνεται το κύμα καύσωνα -Ελιωσε η άσφαλτος στην Ολλανδία! [εικόνες & βίντεο]

Καζάνι που βράζει θύμιζαν χθες Ισπανία και Πορτογαλία καθώς θερμές αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική σάρωναν την Ιβηρική χερσόνησο.
Στην Πορτογαλία έσπασαν οκτώ τοπικά ρεκόρ, ενώ η υψηλότερη θερμοκρασία που κατεγράφη ήταν 47 βαθμοί Κελσίου.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για σήμερα ότι ο υδράργυρος μπορεί να εκτοξευτεί άλλους δύο με τρεις βαθμούς καταρρίπτοντας το πανευρωπαϊκό ρεκόρ των 48 που κρατά η Αθήνα εδώ και 41 χρόνια.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό σ’ ένα μεγάλο τμήμα της χώρας την ώρα που εκατοντάδες πυροσβέστες και τουλάχιστον 12 πυροσβεστικά αεροσκάφη δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Αλγκάρβε στα νότια, κοντά στην πολυτελή βίλα όπου παραθερίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.
Ισπανία: Εφιαλτικό σκηνικό με καύσωνα, πυρκαγιές και τρεις θανάτους από θερμοπληξία
Στην Ισπανία οι Αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο θερμοπληξίας σε 41 από τις 50 επαρχίες της χώρας μετά το θάνατο τριών ανθρώπων κι ενώ το θερμόμετρο έδειχνε χθες 44 βαθμούς Κελσίου στην Κόρντομπα.
Στην Καταλονία στα βορειοανατολικά μια πυρκαγιά στα σύνορα με τη Γαλλία ανάγκασε τις Αρχές να κλείσουν για αρκετές ώρες έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις δύο χώρες, ενώ ένα άλλο μέτωπο ενισχυόμενο από τις υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους μαίνεται στο Σαν Βιθέντε, της Αλκαντάρα στα νοτιοδυτικά, στη μεθόριο με την Πορτογαλία. Πάνω από δέκα πυροσβεστικά αεροσκάφη και άλλα εναέρια μέσα ενισχύουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα.
Το κύμα καύσωνα στην Ισπανία έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή τριών ανθρώπων που πέθαναν από θερμοπληξία.
Ολλανδία: Έλιωσε η άσφαλτος!
Στην Ολλανδία οι Αρχές έκλεισαν ορισμένα τμήματα αυτοκινητοδρόμων όπου είχε λιώσει η άσφαλτος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών!

Στο δήμο Ζβόλε άρχισαν να κόβουν τα κλαδιά από κάπου 100 λεύκες, καθώς υπήρχε κίνδυνος να σπάσουν λόγω της ασυνήθιστης ζέστης και να απειλήσουν τους διερχόμενους οδηγούς ή πεζούς, όπως ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS.
Αυστρία: φόρεσαν ειδικά παπούτσια στους σκύλους της αστυνομίας
Στη Βιέννη οι σκύλοι της αστυνομίας που ανέλαβαν την περιφρούρηση ενός τουρνουά beach volley εφοδιάστηκαν με ειδικά παπούτσια, για να μην καούν οι πατούσες τους.
Ιταλία: Προειδοποιήσεις για θερμοπληξίες
Το κύμα καύσωνα πολιορκεί και την Ιταλία, όπου μια 79χρονη πέθανε από θερμοπληξία στην περιοχή της Λιγουρίας.
Ολόκληρη η χώρα βράζει και οι παραθεριστές, ντόπιοι και τουρίστες, ξεχύθηκαν στις παραλίες καθώς ο υδράργυρος δεν λέει να υποχωρήσει.
Σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στην περιοχή του Λάτσιο, όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσα Ρώμη, έχουν καταγραφεί από το 2000 περίπου 7.700 θάνατοι από θερμοπληξία.
Γαλλία: Έκλεισαν πυρηνικοί αντιδραστήρες
Στη Γαλλία ο ενεργειακός κολοσσός EDF ανέστειλε τη λειτουργία ενός τέταρτου πυρηνικού αντιδραστήρα κοντά στους ποταμούς Ρήνο και Ροδανό για να αποφύγει την υπερθέρμανσή τους. Τα πυρηνικά εργοστάσια χρησιμοποιούν το νερό για ψύξη των αντιδραστήρων και το επιστρέφουν στη συνέχεια στα ποτάμια.
Γερμανία: Μεγάλες καταστροφές στις σοδειές
Οι περισσότερες περιοχές της Γερμανίας βρίσκονται αντιμέτωπες εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα με ασυνήθιστα υψηλές για τα κλιματολογικά δεδομένα της χώρας θερμοκρασίας και πολύ χαμηλότερες βροχοπτώσεις του συνηθισμένου με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημιές οι καλλιέργειες και να ζητούν οι αγρότες οικονομική ενίσχυση από το κράτος.
Οι κρατικοί σιδηρόδρομοι Deutsche Bahn πρόσφεραν δωρεάν νερό στους επιβάτες των καθυστερημένων δρομολογίων, ενώ άφησε ανοικτά τα κλιματιστικά μηχανήματα στους συρμούς, έστω κι αν όταν ήταν άδειοι, για να βοηθήσουν τους πάσχοντες και τους άστεγους.
Σουηδία: Συναγερμός για πυρκαγιές
Στη Βόρεια Ευρώπη οι Αρχές στη Σουηδία προειδοποίησαν για τον «υψηλό κίνδυνο» πυρκαγιών σε κεντρικές και νότιες περιοχές λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασίας και τον ισχυρών ανέμων. Τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ στη σκανδιναβική χώρα, ενώ πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν έφθασαν μέχρι τον Αρκτικό Κύκλο.
Στη γειτονική Φινλανδία, όπου το θερμόμετρο δείχνει πολύ πάνω από τον μέσο όρο, ένα σουπερμάρκετ στο Ελσίνκι άνοιξε τις πόρτες του για εκατό άτομα προκειμένου να κοιμηθούν στους κλιματιζόμενους χώρους του.
Στην Ελβετία, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι ένοπλες δυνάμεις επέτρεψαν στους στρατιώτες να φορούν σορτς και κοντομάνικα μπλουζάκια αντί για τις κανονικές στολές τους.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βράζει» η Ευρώπη καθώς εντείνεται το κύμα καύσωνα -Ελιωσε η άσφαλτος στην Ολλανδία! [εικόνες & βίντεο] "

Κάηκε το σπίτι του δημάρχου Ραφήνας -Κατέρρευσε η οροφή από τη φωτιά

Σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από την Αργυρή Ακτή όπου εγκλωβίστηκαν και κάηκαν πολλά από τα θύματα της τραγωδίας στέκεται το κουφάρι του σπιτιού του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς.
Το διώροφο κτίσμα παραδόθηκε στη μανία της φωτιάς που πέρασε εύκολα από τις ξύλινες πόρτες του ισογείου, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής. Ένα μισοκαμένο ροζ ποδήλατο δείχνει ότι μέχρι πρότινος εδώ υπήρχε ζωή ενώ στο εσωτερικό τα πάντα έχουν γίνει στάχτη και η οροφή έχει καταρρεύσει.
Το σπίτι του δημάρχου έχει χαρακτηριστεί κίτρινο από τα συνεργεία καταγραφής των ζημιών, που σημαίνει ότι μπορεί να επισκευαστεί, όπως και πολλά ακόμη στην ίδια γειτονιά. Ο ίδιος που ακολουθούσε από την αρχή την πορεία της φωτιάς συντονίζοντας τις υδροφόρες του Δήμου, ήξερε ότι η οικογένειά του έφυγε για την παραλία αλλά μετά δεν τους ξαναμίλησε για ώρες.
«Όταν η φωτιά ξέφυγε από κάθε έλεγχο, πήγα στη θάλασσα να τους ψάξω. Μπροστά μου ανατινάζονταν αυτοκίνητα, άκουγα εκρήξεις κι έβλεπα νεκρούς» λέει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Η σύζυγός του, τα παιδιά του και η μητέρα του βγήκαν από το νερό με σκάφος του Λιμενικού και πλέον όλη η οικογένεια έχει μετακομίσει στο πατρικό σπίτι. Ο ίδιος μοιράζεται τους καναπέδες του γραφείου με το νεαρό αντιδήμαρχο Γιώργο Κοκόλη.
«Εδώ κοιμόμαστε, δεν προλαβαίνουμε να φύγουμε. Η οικογένειά μου μένει στο πατρικό γιατί από το σπίτι μας δεν έμεινε τίποτα, μόνο οι τοίχοι» τονίζει, ενώ το τηλέφωνό του χτυπά ασταμάτητα κυρίως από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν. Ο Δήμος προσπαθεί να μην παίρνει χρήματα αλλά να αναλάβει ο κάθε επιχειρηματίας ένα έργο και να το παραδώσει ολοκληρωμένο. Από αυτή τη διαδικασία δεν λείπουν και οι «καραμπόλες» με δύο ή τρεις εταιρίες να επιθυμούν να ανοικοδομήσουν το ίδιο κτίριο όπως στην περίπτωση του ειδικού σχολείου. Οσο περνούν οι μέρες και… κάθεται η στάχτη, το ενδιαφέρον στρέφεται στα αντιπλημμυρικά έργα που θα αποτρέψουν νέα συμφορά εν όψει του χειμώνα. Ηδη δεκάδες υλοτόμοι εργάζονται στην περιοχή φτιάχνοντας κορμοδέματα από τα καμένα δέντρα. «Τώρα το μεγάλο στοίχημα είναι να προλάβουμε τις βροχές γιατί αν ξεκινήσει η κακοκαιρία και δεν έχουν προχωρήσει τα αντιπλημμυρικά έργα, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα» λέει ο κ. Μπουρνούς.
Για τις ευθύνες ο δήμαρχος -ο πρώτος άνθρωπος που μίλησε δημοσίως για νεκρούς- προσπαθεί να ρίξει τους τόνους μετά τη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση και την Περιφέρεια. «Το μεγαλύτερο λάθος που έγινε στη διαχείριση της κατάστασης ήταν ότι υποτιμήθηκε η φωτιά όταν ξέσπασε στην περιοχή Νταού Πεντέλης. Αυτό ήταν το ολέθριο λάθος», σημειώνει. Παράλληλα, δίπλα από το Δημαρχείο, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ραφήνας σχηματίζονται ουρές καθώς οι πυρόπληκτοι υποβάλλουν αιτήσεις για το εφάπαξ επίδομα που προσεγγίζει τις 6.000 ευρώ. Πολλοί έχασαν ακόμα και τα πορτοφόλια τους και δεν έχουν καθόλου χρήματα να κινηθούν. Αλλοι θέλουν να αγοράσουν ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάηκε το σπίτι του δημάρχου Ραφήνας -Κατέρρευσε η οροφή από τη φωτιά"

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση έκανε ρουσφέτι στον Κουφοντίνα γιατί έχει δεσμούς με την τρομοκρατία

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για δεσμούς της κυβέρνησης με την τρομοκρατία, οι οποίοι οδήγησαν στη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

«Αυτό που έγινε ήταν ένα ρουσφέτι ανυπέρβλητου μεγέθους στον Κουφοντίνα. Δεν έγινε απλά μεταφορά του σε άλλη φυλακή, αλλά σε αγροτική φυλακή. Δηλαδή, πρώτον περνάει πολύ καλύτερα και δεύτερον λόγω της εργασίας που μπορεί να έχει μπορεί να βγει πολύ νωρίτερα, έως και σε δύο χρόνια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στον ΣΚΑΪ.

«Ο Κουφοντίνας έλαβε μια τρομερή εξυπηρέτηση από τον Αλέξη Τσίπρα. Το γιατί έγινε αυτό, η κυβέρνηση δεν το έχει εξηγήσει επαρκώς. Τα πράγματα είναι απροκάλυπτα. Εχουμε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της "17 Νοέμβρη", έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που άλλαξε τον νόμο για να μην γίνουν οι φυλακές τύπου Γ για να ευνοηθούν και οι τρομοκράτες. Και τώρα αυτό», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Είναι προφανείς οι σχέσεις Τσίπρα-τρομοκρατίας. Το γιατί υπάρχουν δεν το ξέρω ας το πει ο ίδιος», πρόσθεσε. «Το ρουσφέτι έγινε γιατί κάποιους δεσμούς έχει η κυβέρνηση Τσίπρα και ο Τσίπρας με τον Κουφοντίνα και θέλει να τον εξυπηρετήσει. Ποιοι είναι, δεν έχει απαντηθεί», επισήμανε ακόμη.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που προκάλεσε στο εξωτερικό η μεταγωγή του Κουφοντίνα και συμπλήρωσε: ««Δεν υπάρχει προηγούμενο στο δυτικό κόσμο τέτοια σκανδαλώδης εύνοια σε έναν κατά συρροήν δολοφόνο που παραμένει αμετανόητος, που λέει καλά έκανε που σκότωνε και είχε το θράσος στο δικαστήριο να πει ότι τον Αξαρλιάν τον σκότωσαν γιατί βιάζονταν να πάνε διακοπές. Και σε αυτόν κάνουν εξυπηρέτηση για να περνάει καλύτερα, να βγει από τις φυλακές, για ποιο λόγο; Ας απαντήσει ο Τσίπρας στην Αλεξία Μπακογιάννη γιατί έκανε αυτό το ρουσφέτι στον Κουφοντίνα», κατέληξε.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση έκανε ρουσφέτι στον Κουφοντίνα γιατί έχει δεσμούς με την τρομοκρατία "

Δήμαρχος Ραφήνας στο ΘΕΜΑ 104,6: Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι αλλά κανείς δεν έδωσε εντολή ενεργοποίησης

Στην επιβέβαιωση του ρεπορτάζ που δημοσιεύει το ΘΕΜΑ της Κυριακής ότι υπήρχε σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι αλλά έμεινε στο συρτάρι προχώρησε ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ από το ΘΕΜΑ το σχέδιο εστίαζε στις περιοχές που χτύπησε η φονική φωτιά στο Μάτι στις 23 Ιουλίου αφήνοντας πίσω της εκατόμβη θυμάτων.

«Το σχέδιο εκκένωσης δεν ενεργοποιήθηκε γιατί δεν έδωσε ποτέ κανείς εντολή» δήλωσε ο κ. Μπουρνούς ο οποίος έκανε λόγο για μαρτυρίες ότι κάτοικοι σε συνεργασία με αστυνομικούς περνούσαν και ειδοποιούσαν τους κατοίκους να φύγουν. «Υπάρχουν άνθρωποι που ειδοποιήθηκαν αλλά αυτό δεν είναι εκκένωση» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Μπουρνού η φωτιά στο Μάτι «δεν αντιμετωπίστηκε σωστά όταν ξεκίνησε. Δεν κινήθηκαν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο που δεν ήταν πολλά δέντρα γιατί ήταν καμένα. Δεν πολεμήθηκε εκεί που έπρεπε η φωτιά και έτσι ήταν αναπόφευκτη η καταστροφή όταν γύρισε η φορά του ανέμου».

Ο δήμαρχος Ραφήνας επάνελαβε ότι «δεν δόθηκε ποτέ εντολή για εκκένωση. Για να γίνει αυτό πρέπει να κάνει σχετική εισήγηση ο επιχειρησιακός υπεύθυνος της πυροσβεστικής που ήταν στο πεδίο. Αυτό δεν έγινε ποτέ».

«Υπάρχουν 89 νεκροί, δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι. Ντροπή σε όσους επιχείρησαν να αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους» συνέχισε ο δήμαρχος Ραφήνας προσθέτοντας ότι για τον ίδιο «η Πυροσβεστική έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης».

Ζήτησε, ακόμα, να αντιμετωπιστούν τα αίτια πρόκλησης της τραγωδίας γιατί, όπως είπε, «αν παραμείνουν τα αίτια θα θρηνήσουμε ξανά νεκρούς».

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι «τη Δευτέρα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για αποζημίωση οικοσκευής. Εμείς πετύχαμε για όσους έχουν μεγάλες βλάβες με σπίτια χαρακτηρισμένα κόκκινα ή κίτρινα να πάρουν αποζημίωση 100% χωρίς έλεγχο».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχος Ραφήνας στο ΘΕΜΑ 104,6: Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι αλλά κανείς δεν έδωσε εντολή ενεργοποίησης"

Μαρτυρία αστυνομικού: Δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι την ώρα της φονικής πυρκαγιάς

Την τραγική έλλειψη οργάνωσης, τις ώρες της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, αποκαλύπτει μαρτυρία ενός εκ των αστυνομικών που ήταν στο Μάτι, προσπαθώντας να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Ο Γιώργος Βραχιλιώτης δήλωσε στον ANT1 ότι δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επικοινωνία, ενώ πυροσβεστικά οχήματα έφταναν χωρίς νερό και δεν μπορούσαν να ανεδοφιαστούν.

«Αντιληφθήκαμε ότι δεν λειτουργούσε ούτε ο αναλογικός ούτε ο ψηφιακός ασύρματος. Προσπαθούσαμε να καλέσουμε το κέντρο, για να δούμε πού είναι η φωτιά, για να μην εγκλωβιστούμε και εμείς, αλλά δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι».

Σε αυτή την κατάσταση, οι αστυνομικοί μιλούσαν μέσω κινητών τηλεφώνων και φώναζαν ο ένας στον άλλον για το πώς έπρεπε να κινηθούν, καθώς το νέο σύστημα επικοινωνίας ήταν απενεργοποιημένο.

«Γενικότερα υπάρχουν προβλήματα και οι συνδικαλιστικές μας ενώσεις φωνάζουν για το σύστημα. Λέγαμε ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς και πράγματι επιβεβαιωθήκαμε με το πιο τραγικό σενάριο», τόνισε ο κ. Βραχλιώτης.

Ακόμη, ανέφερε ότι έφταναν στην περιοχή πυροσβεστικά οχήματα από την Κινέτα, δίχως νερό, τα οποία δεν μπορούσαν να ανεφοδιαστούν, καθώς δεν λειτουργούσαν οι κρουνοί.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρτυρία αστυνομικού: Δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι την ώρα της φονικής πυρκαγιάς "

Φωτιά στο Μάτι: Στους 89 οι νεκροί - Κατέληξε μια 55χρονη εγκαυματίας

Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των θυμάτων από τη φωτιά στο Μάτι καθώς το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι κατέληξε μια εγκαυματίας ηλικίας 55 ετών.

Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

Με τον θάνατο της 55χρονης τα θύματα ανέρχονται πλέον σε 89 - 87 σύμφωνα με τον τελευταίο ανακοινωμένο απολογισμό της Πυροσβεστικής και μια, η άτυχη Μαργαρίτα, η μητέρα του βρέφους που άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική δύο από τα θύματα, δεν είναι δυνατό να ταυτοποιηθούν, καθώς δεν έχουν αναζητηθεί από τους συγγενείς τους, ώστε να γίνει η διαδικασία της αναγνώρισής τους μέσω DNA.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται, κατά την ίδια ανακοίνωση, και τέσσερα άτομα που υπέκυψαν στα νοσοκομεία όπου είχαν διακομιοσθεί, ενώ αγνοούμενο παραμένει ακόμη ένα άτομο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας 38 εγκαυματίες νοσηλεύονται πλέον σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 8 διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας ενώ ένα παιδί παραμένει σε νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παίδων, ωστόσο η κατάστασή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Μάτι: Στους 89 οι νεκροί - Κατέληξε μια 55χρονη εγκαυματίας"

Αμετανόητος ο Πολάκης για το «ο αριθμός των νεκρών θολώνει την αποτελεσματικότητα του κράτους» στο Μάτι

Καμία διάθεση μεταμέλειας για τη δήλωσή του ότι «ο τελικός αριθμός των θυμάτων (σ.σ. από τη φωτιά στο Μάτι) θολώνει την εικόνα(σ.σ. αποτελεσματικότητας του κράτους)» δεν δείχνει ο Παύλος Πολάκης παρά τη θύελλα αντιδράσεων τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας όχι μόνο δεν ανακαλεί τη δήλωσή του αλλά αφενός δεν θεωρεί ασέβεια τη χρήση του ρήματος «θολώνω» (ή «μαυρίζω» όπως προέκυψε μετά την αλλαγή από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) επιτίθεται στα μέσα ενημέρωσης κατηγορώντας τα για λάσπη και για «χάος, ανασφάλεια, αποσταθεροποίηση και πτώση της κυβέρνησης».

Στην ίδια ανάρτηση ο Παύλος Πολάκης δεν δίνει καμία απάντηση στα όσα έχουν αποκαλύψει συνδικαλιστές και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία για τον χρόνο μεταφοράς των πρώτων νεκρών πριν το σόου του συντονιστικού της «μαύρης Δευτέρας» αλλά αντίθετα επιμένει ότι η ανακοίνωση για τους 20 νεκρούς έγινε μόλις επιβεβαιώθηκε η εικόνα της καταστροφής.

Ο αναπληρωτής υπ. Υγείας επιρρίπτει ευθύνες στα ΜΜΕ και για το αλαλούμ με τον αριθμό των νεκρών χωρίς να απαντά γιατί μετά από τόσες ημέρες οι αρχές αντί να ανακοινώνουν ονόματα και στοιχεία των θυμάτων και των ανγοούμενων, επιδίδονται σε ένα παιχνίδι αριθμών και λέξεων για να θολώνουν την εικόνα σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων από την καταστροφική φωτιά της 23ης Ιουλίου.

Η απάντηση του Παύλου Πολάκη έχει ως εξής:

Λοιπόν, ακούστε καλά επιτελεία των ΜΜΕ της διαπλοκής ,επειδή εχω βαρεθεί αυτές τις μέρες τη διαστρέβλωση ,τον πόλεμο ,τη Χολη ,το μίσος ,τη λυσσώδη λαχτάρα σας να ρίξετε τη κυβέρνηση αξιοποιώντας με τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική τυμβωρυχία που έχει να επιδείξει η παγκόσμια ιστορία ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ της 23ης Ιουλίου !!!
Ορμήσατε σαν ύαινες να κατασπάραξετε ότι κινείται διαστρεβλώνοντας λόγια,παίζοντας με τα λεπτά ,κατασκευάζοντας φεικ νιους ,ανεβάζοντας φωτογραφίες με πτώματα ,υποτιμώντας την αλληλεγγύη του κόσμου,μην προβάλλοντας τα μέτρα ανακούφισης ,διασπείροντας ψεύδη για τους Πυροσβεστες τους λιμενικούς το εκαβ ,τις υπηρεσίες της Περιφερειας ,μπερδεύοντας επίτηδες τον αριθμό των νεκρών με τον αριθμό των σάκων που μεταφέρθηκαν στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες ,με ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ :
Οχι την ανάδειξη της αλήθειας ,οχι τη θλίψη για τους νεκρούς ,οχι την αντιμετώπιση άμεσα και μακροπρόθεσμα των αποτελεςματων και των αιτιών αυτών των τραγωδιών 
ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΧΑΟΣ ,ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ,ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!
Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό είχα την τιμητική μου απο σας !
Δεν μπορέσατε να ψελλίσετε ΜΙΣΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ τις πρώτες πέντε μέρες μετα την καταστροφή για την ετοιμότητα και το βαθμό ανταπόκρισης του δημοσίου συστήματος υγείας την ώρα της κρίσης που μετέφερε με το εκαβ και περιέθαλψε στα νοσοκομεία 187 ασθενείς και εκατοντάδες άλλους στο λιμάνι της ραφήνας ,και στα κέντρα υγείας της περιοχής !!!
Γι αυτο αρχίσατε με τους μηχανισμούς της μαύρης προπαγάνδας ,
(μετα απο πέντε μέρες ) 
-να χρησιμοποιείτε και να διαδίδετε σε Σαιτ και ΜΜΕ περυσινές μου δηλώσεις για τη φωτιά της Ζακυνθου ως φετινές
-,να κατασκευάζετε ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ λογαριασμούς μου στο τουιτερ με ανύπαρκτες δηλώσεις μου ,
-να βάζετε λαμόγια και απολυμένους λόγω κακουργημάτων να δηλώνουν πως οι υπηρεσίες του Κεελπνο δεν δούλευαν ,
-κομματικούς εγκάθετους συνδικαλιστές της Ποεδην και του Σωματειου Αθήνας του ΕΚΑΒ που σδεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωη τους ,να δηλώνουν απίθανα πράγματα για νεκρούς να βγάζουν φωτογραφίες με νεκροσακους,να παίζουν με ώρες αφίξεων ασθενοφόρων ,να υποτιμούν και να υπονομεύουν το ηρωικό έργο των συναδέλφων τους εκαβιτων ,γιατρών και νοσηλευτών 
-να καλείτε να παραιτηθώ εγω ,οι άλλοι υπουργοί ,ο Τσιπρας, γιατι δεν είπαμε για νεκρούς την ώρα της σύσκεψης όταν ΜΟΛΙΣ επιβεβαιώσαμε την εικόνα της καταστροφής βγήκε με τον πιο επίσημο τροπο ο κυβερνητικός εκπροςωπος να δηλώσει την ύπαρξη "πάνω απο είκοσι νεκρών" στις 2.30 τη νύχτα της Δευτέρας .
-ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ επεισόδιο το σημερινό με τη συνέντευξη μου στο ΑΠΕ που δεν λέτε τι λέω ,αλλα μου καταλογίζετε ασέβεια(!!!!) στους νεκρούς παίζοντας με το "θολωνω" και το "μαυρίζω" !!!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ρετάλια της δημοσιογραφίας και εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ :
-Εμένα η ΨΥΧΗ μου ΜΑΥΡΙΣΕ απο την απώλεια των ανθρωπίνων ζωών γιατι 18 χρόνια ΕΧΩ δώσει χιλιάδες ώρες απο τη ζωη μου για να σώσω ανθρώπους στο χειρουργειο και στις Μονάδες εντατικής θεραπείας ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!!
-Εσάς ομως έχει ΘΟΛΩΣΕΙ το μάτι σας απο το ΜΙΣΟΣ απέναντι σε αυτή τη κυβέρνηση που σας έκοψε το τσάμπα χρήμα διαφήμισης ,δεν σας αφήνει να κάνετε "δουλειές ",βγάζει τη χώρα απ τα μνημόνια και τη χρεωκοπία που η κλεψιά των πολιτικών και οικονομικών σας αφεντικών την ερριξε !!!!!
ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ !!
Είμαστε πολύ καθαροί για να μπορέσετε να μας βρωμίςετε με τη λάσπη σας .
Η 21η Αυγουστου ειναι κοντά όση τυμβωρυχία και να κάνετε...
Παύλος Πολάκης αν Υπ υγείας



protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμετανόητος ο Πολάκης για το «ο αριθμός των νεκρών θολώνει την αποτελεσματικότητα του κράτους» στο Μάτι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news