facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Χάρτινα τιμολόγια «τέλος»: Από τη Δευτέρα υποχρεωτική έκδοση και διαβίβασή τους μέσω της πλατφόρμας MyData – Οδηγίες

Ξεκινά από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου η υποχρεωτική έκδοση και διαβίβαση τιμολογίων μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ MyData. Η αλλαγή έρχεται ύστερα από πολλές παρατάσεις.

Ως εκ τούτου, επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι πλέον εισέρχονται στα ηλεκτρονικά βιβλία, αν και για φέτος η εφορία δεν θα επιβάλει πρόστιμα σε όσους δεν κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών βιβλίων. Η συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων αλλά και την επιτάχυνση
επιστροφής φόρου στις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία και τζίρο άνω των 50.000 ευρώ αλλά και επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία και κύκλο εργασιών άνω των 100.000 ευρώ ήδη χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και διαβιβάζουν υποχρεωτικά τα παραστατικά εσόδων. Η συγκεκριμένη υποχρέωση επεκτείνεται από την 1η Νοεμβρίου και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Με ειδικές εφαρμογές η τιμολόγηση

Όσοι έχουν ετήσια ακαθάριστα έσοδά άνω των 50.000 ευρώ και εκδίδουν άνω των 50 τιμολογίων παροχής υπηρεσιών ετησίως οφείλουν να διαβιβάζουν στην ΑΑΔΕ τα εκδιδόμενα παραστατικά μέσω των ειδικών εφαρμογών που διατίθενται στο εμπόριο ή χρησιμοποιούν τα λογιστικά γραφεία.

Αναφορικά με τις πολύ μικρές επιχειρήσεις λειτουργεί ήδη η εφαρμογή της ΑΑΔΕ, timologio. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν παραστατικά ψηφιακά με ταυτόχρονη διαβίβαση στο myDATA. Ήδη η ΑΑΔΕ έχει στείλει επιστολή στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις για τις προθεσμίες εφαρμογής του νέου συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής τιμολογίων διευκρινίζοντας παράλληλα ότι μέσα από το timologio (timologio.aade.gov.gr), μπορούν να εκδίδουν ψηφιακά τα παραστατικά τους. Οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους θα πρέπει μέσω παρόχου να διαβιβάζουν τα παραστατικά στην ΑΑΔΕ.

Ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και μικρές επιχειρήσεις, πριν τη διαβίβαση των παραστατικών στην πλατφόρμα myDATA θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  • τα παραστατικά εσόδων που έχουν εκδοθεί από την 1η Ιανουαρίου έως την 1η Οκτωβρίου ή την 1η Νοεμβρίου διαβιβάζονται στην πλατφόρμα έως και την 31η Μαρτίου
  • για το 2021 δεν προβλέπονται πρόστιμα και κυρώσεις αν δεν πραγματοποιηθεί διαβίβαση των στοιχείων. Ωστόσο έως το τέλος του έτους το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση με τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στην περίπτωση που δεν τηρείται ο νόμος.
  • μέσω της εφαρμογής «timologio» επιχειρήσεις και επαγγελματίες μπορούν να διαμορφώσουν το προφίλ τους, να συνθέσουν το πελατολόγιο τους, να οργανώσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που τιμολογούν, να εκδώσουν και να αποθηκεύσουν σε μορφή pdf τα κάθε είδους παραστατικά.
  • η έκδοση παραστατικών μέσω της εφαρμογής «timologio» δίνει τη δυνατότητα κάθε συναλλαγή να αποστέλλεται αυτόματα στο myDATA (έσοδα) του επαγγελματία και στο myDATA (έξοδα) της επιχείρησης – πελάτη.
  • Η εφαρμογή timologio δεν αποστέλλει τα εκδιδόμενα παραστατικά στο λήπτη. Η αποστολή είναι ευθύνη του χρήστη της εφαρμογής.

Επισημαίνεται ότι ο επαγγελματίας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την αλήθεια και την ακρίβεια των παραστατικών που εκδίδονται.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χάρτινα τιμολόγια «τέλος»: Από τη Δευτέρα υποχρεωτική έκδοση και διαβίβασή τους μέσω της πλατφόρμας MyData – Οδηγίες"

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται και από τους εμβολιασμένους – Νέα στοιχεία από βρετανική έρευνα

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού μπορεί να μεταδοθεί εύκολα από εμβολιασμένους στα άτομα με τα οποία έχουν επαφή ιδιαίτερα στο σπίτι.

Αυτό δείχνει νέα βρετανική μελέτη του Imperial College του Λονδίνου που ξεκαθαρίζει πως η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να εξαπλωθεί ακόμη και μεταξύ των εμβολιασμένων.

Οι ερευνητές υπογράμμισαν ότι τα ευρήματά τους δεν αποδυναμώνουν το επιχείρημα ότι ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί η βαριά νόσηση και τόνισαν ότι είναι απαραίτητες οι αναμνηστικές δόσεις εμβολίων.

Όπως διαπίστωσαν, η λοίμωξη στους εμβολιασμένους περνά γρηγορότερα αλλά το μέγιστο ιικό φορτίο παραμένει παρόμοιο με εκείνο των ανεμβολίαστων.

«Με επαναλαμβανόμενες και συχνές δειγματοληψίες στις επαφές των κρουσμάτων της Covid-19 βρήκαμε ότι οι εμβολιασμένοι μπορεί να μολυνθούν και να μεταδώσουν τη μόλυνση στα μέλη του νοικοκυριού τους, ακόμη και στα εμβολιασμένα» εξήγησε η Δρ Ανίκα Σινγκαναγιάγκαμ, εκ των συγγραφέων της μελέτης.

«Τα ευρήματά μας παρέχουν σημαντικές ενδείξεις για το γιατί η παραλλαγή Δέλτα εξακολουθεί να προκαλεί υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων σε όλον τον κόσμο, ακόμη και σε χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού», πρόσθεσε.

Στη μελέτη συμμετείχαν 621 εθελοντές. Διαπιστώθηκε ότι από τις 205 επαφές ανθρώπων που είχαν προσβληθεί από την παραλλαγή Δέλτα, το 38%, που ήταν ανεμβολίαστοι, βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό. Μεταξύ των εμβολιασμένων, θετικοί βρέθηκαν το 25%.

Οι εμβολιασμένοι που βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19, κατά μέσο όρο είχαν κάνει το εμβόλιο πολύ πριν από εκείνους που βγήκαν αρνητικοί στο τεστ. Αυτό, σύμφωνα με τους συγγραφείς, είναι ένδειξη ότι η ανοσία φθίνει με τον καιρό και ενισχύει το επιχείρημα ότι είναι αναγκαίες οι αναμνηστικές δόσεις.

Ο επιδημιολόγος Νιλ Φέργκιουσον σχολίασε ότι η υψηλή μεταδοτικότητα της Δέλτα σημαίνει ότι είναι απίθανο η Βρετανία να επιτύχει την «ανοσία της αγέλης» για μεγάλο διάστημα. «Αυτό μπορεί να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες: αν η σημερινή μεταδοτικότητα της επιδημίας κορυφωθεί και μετά αρχίσει να υποχωρεί, έχουμε εξ ορισμού, κατά κάποια έννοια, φτάσει την ανοσία της αγέλης αλλά αυτό δεν θα είναι κάτι το μόνιμο», είπε στους δημοσιογράφους. «Η ανοσία φθίνει με τον καιρό, είναι ατελής, έτσι θα έχουμε ακόμη μεταδοτικότητα και για αυτό το πρόγραμμα αναμνηστικών δόσεων είναι τόσο σημαντικό», τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται και από τους εμβολιασμένους – Νέα στοιχεία από βρετανική έρευνα"

Το Facebook ανακοίνωσε ότι αλλάζει όνομα – Θα λέγεται Meta

Όλες τις λεπτομέρειες για τις ιδέες που έχει για το μέλλον αποκαλύπτει το Facebook και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ στην ετήσια εκδήλωση «Connect» της εταιρείας σήμερα 28η Οκτωβρίου και εν μέσω των πρόσφατων αποκαλύψεων για τις πρακτικές της πλατφόρμας.

«Κάνουμε λάθη, αλλά μαθαίνουμε από αυτά και συνεχίζουμε να προχωράμε», δήλωσε ο συνιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, μετά το ιστορικών διαστάσεων μπλακ άουτ που άνοιξε ευρύ πεδίο συζητήσεων για την πολιτική του τεχνολογικού κολοσσού όσον αφορά στην προστασία προσωπικών δεδομένων.

Ο Ζάκερμπεργκ παρουσίασε σειρά από βίντεο τα οποία εξηγούν πώς θα λειτουργήσει το metaverse. Σε αυτά φάνηκαν εικονικά τραπέζια για επαγγελματικές συναντήσεις αλλά και παιχνίδια ανάμεσα σε φίλους.

Παράλληλα, ο Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι το θέμα της εικονικής πραγματικότητας θα επηρεάσει και το Messenger, τον χώρο μηνυμάτων δηλαδή του δικτύου. Αυτό θα σημαίνει ότι θα μπορεί να πουλήσει κανείς εικονικά αγαθά και νέες οθόνες συζήτησης, ενώ θα υπάρξουν και περισσότερα παιχνίδια.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Facebook ανακοίνωσε ότι αλλάζει όνομα – Θα λέγεται Meta"

«Νέαρχος»: Έρχεται ο νέος μεσογειακός κυκλώνας – Δεν θα επηρεάσει σημαντικά την Ελλάδα

Τη Νότια Ιταλία και τη Μάλτα απειλεί ο νέος μεσογειακός κυκλώνας «Νέαρχος» στο Νότιο Ιόνιο, ωστόσο η Ελλάδα δεν θα επηρεαστεί σημαντικά, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Συγκεκριμένα, περίπου 13 μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» από την Ελλάδα, ένας νέος μεσογειακός κυκλώνας (Medicane), ο «Νέαρχος», σχηματίστηκε στο Νότιο Ιόνιο σήμερα.

Ωστόσο, αυτή τη φορά τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo δείχνουν ότι η χώρα μας δεν θα επηρεαστεί σημαντικά.

Αναλυτική πρόγνωση

Η Κρήτη πιθανώς θα δεχτεί βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες, όμως η Μάλτα και η Σικελία είναι αυτές που θα επηρεαστούν κυρίως από θυελλώδεις ανέμους, υψηλό κυματισμό στις ακτές και ισχυρές βροχοπτώσεις. Ήδη, σύμφωνα με εικόνες ευρωπαϊκού δορυφόρου, ο «Νέαρχος» το απόγευμα της Πέμπτης κινείτο πολύ αργά βορειοδυτικά προς τη Μάλτα και τις ακτές της Σικελίας.

Ο Μεσογειακός Κυκλώνας ή Medicane είναι ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργείται στη Μεσόγειο και αποκτά χαρακτηριστικά των τροπικών κυκλώνων. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την απουσία μετωπικών επιφανειών (ψυχρά και θερμά μέτωπα), τη δημιουργία «ματιού», την επικράτηση θυελλωδών ανέμων και την εκδήλωση ραγδαίων βροχοπτώσεων κοντά στο κέντρο του βαρομετρικού συστήματος.

Αναφορικά με την προέλευση του ονόματος: Ο κρητικής καταγωγής Νέαρχος -που έδωσε το όνομα του στο νέο κυκλώνα- υπήρξε ο επικεφαλής του στόλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του στην Ασία.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Νέαρχος»: Έρχεται ο νέος μεσογειακός κυκλώνας – Δεν θα επηρεάσει σημαντικά την Ελλάδα"

Κολαστήριο των αλόγων στον Ασπρόπυργο – Σοκαριστικά στοιχεία αποκάλυψε η αυτοψία της Εισαγγελίας

Για ακόμη μία φορά έρχονται αύριο στο ακροατήριο του Δ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου οι εικόνες φρίκης που αποκαλύφθηκαν στην αυτοψία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, πριν πέντε χρόνια, σε μονάδα εμπορίας ιπποειδών στον Ασπρόπυργο οι ιδιοκτήτες της οποίας είναι κατηγορούμενοι για κακοποίηση ζώων.

Η δίκη, που έχει αναβληθεί αρκετές φορές, αφορά συστηματική κακοποίηση των ζώων που εμπορεύονται οι κατηγορούμενοι, μέλη οικογένειας, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί και στο παρελθόν για την κατάσταση που επικρατεί στην μονάδα.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των ιδιοκτητών της μονάδας βρίθει στοιχείων με δεκάδες φωτογραφίες που τράβηξε η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ippothesis), η οποία είχε παρασταθεί στην αυτοψία που είχε διατάξει η Εισαγγελέας για την προστασία των Ζώων. Το υλικό που περιέχεται στην δικογραφία είναι συγκλονιστικό καθώς απεικονίζονται άλογα σοβαρά υποσιτισμένα, άρρωστα, κάποια τυφλά, με σοβαρές πληγές, σε χώρο γεμάτο σκουπίδια, χωρίς τροφή και νερό και χωρίς την παραμικρή υποδομή για την προστασία τους, δεμένα με σχοινιά και αλυσίδες, ενώ ανάμεσα τους στον χώρο εμφανίζεται και ένα νεκρό καμένο άλογο. Επίσης είχε εντοπιστεί σε ένα κλουβί ένα θηλυκό γεράκι ανάμεσα σε νεκρά ζωάκια που πιθανότατα του έδιναν οι κατηγορούμενοι για τροφή.

Για την διάσωση των ζώων τότε, είχε στηθεί μία μεγάλη επιχείρηση με την βοήθεια του Αστυνομικού Τμήματος Ασπροπύργου και πολλών εθελοντών που διέθεσαν τεχνικό εξοπλισμό,φάρμακα, τροφές και χώρους για να φιλοξενηθούν τα άλογα. Το γεράκι είχε παραδοθεί στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης 'Αγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Η μονάδα εμπορίας ιπποειδών σύμφωνα με την δικογραφία, βρίσκεται στην περιοχή Ασπροπύργου - Ελευσίνας και φαίνεται συστηματικά να κακοποιεί τα ζώα, τα οποία εμπορεύεται, χωρίς να τηρεί κανένα υγειονομικό κανόνα και προϋποθέσεις ευζωίας των αλόγων ή άλλων ζώων που έχει στην κατοχή της με σκοπό το εμπόριο. Οι κατηγορούμενοι στο παρελθόν έχουν συλληφθεί και για φορτίο με υποσιτισμένα σε ημιθανή κατάσταση άλογα με προορισμό την Ιταλία.

Η υπόθεση απασχόλησε την Εισαγγελία μετά από καταγγελίες του Συλλόγου Ippothesis, μέλη του οποίου θα παρασταθούν στην δίκη όπως και μέλη της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις απευθύνουν κάλεσμα για παράσταση στην εκδίκαση της υπόθεσης αν και σύμφωνα με στελέχη τους, επειδή δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί Μητρώα φιλοζωικών Σωματείων στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι πιθανό να μην τους δοθεί δικαίωμα παράστασης Πολιτικής Αγωγής εφόσον ξεκινήσει η δίκη.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κολαστήριο των αλόγων στον Ασπρόπυργο – Σοκαριστικά στοιχεία αποκάλυψε η αυτοψία της Εισαγγελίας"

Καιρός αύριο: Παραμένει άστατος σε αρκετές περιοχές – Αναλυτική πρόγνωση

Άστατος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός και αύριο Παρασκευή (29.10.2021) σε αρκετές περιοχές της χώρας σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά, βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 18, στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά τους 23 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικός παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στα νότια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα νότια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα νότια και στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα δυτικά βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις που το βράδυ στα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Παραμένει άστατος σε αρκετές περιοχές – Αναλυτική πρόγνωση"

Τρόμος για 16χρονη μαθήτρια στην τουαλέτα του σχολείου

Δικογραφία σε βάρος 22χρονου σχηματίστηκε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς μπήκε σε τουαλέτα σχολείου χωρίς να φωρά τα ρούχα του.

Πριν από 2 εβδομάδες συνέβη να απρόοπτο περιστατικό σε σχολείο, καθώς ένας 22χρονος μπήκε σε σχολείο χωρίς να φορά το παντελόνι του, και κατευθύνθηκε προς τις τουαλέτες. Στην τουαλέτα βρισκόταν μία 16χρονη, ο οποία είχε την πόρτα κλειδωμένη.

Τον νεαρό άνδρα είδε η υπάλληλος του κυλικείου και κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Ο 22χρονος φέρεται πως έχει ξανακάνει κάτι παρόμοιο άλλες δύο φορές ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

megatv 

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρόμος για 16χρονη μαθήτρια στην τουαλέτα του σχολείου "

Κορωνοϊός: Στα 2.984 τα νέα κρούσματα, η Θεσσαλονίκη πέρασε την Αττική - 391 οι διασωληνωμένοι, 31 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.984, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 731.167 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 156 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.733 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 31, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.801 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 391 (59.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 80.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 336 (85.93%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 55 (14.07%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.302 ασθενείς.

Οι εισαγωγέςνέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 289 (ημερήσια μεταβολή +17.48%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 251 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 2.984 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

52 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

82 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

27 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

79 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

169 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

60 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

78 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

7 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

589 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

4 κρούσματα στο Αγιο Ορος

36 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

41 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Αρτας

102 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

39 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

69 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

113 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

32 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιθάκης

29 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

26 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου

23 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

29 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

49 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

29 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

25 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

13 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

213 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου

133 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

70 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μήλου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

49 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

7 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

67 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

47 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

46 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

13 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

88 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

5 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου

49 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

44 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

36 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

16 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

7 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

58 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.984 τα νέα κρούσματα, η Θεσσαλονίκη πέρασε την Αττική - 391 οι διασωληνωμένοι, 31 θάνατοι"

Αυξημένο το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Αυξητική παραμένει η τάση συγκέντρωσης του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης και στις τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή, της Δευτέρας 25/10 και της Τρίτης 26/10 είναι:

- Οριακά σταθερή (+6%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων του Σαββάτου 23/10 και της Κυριακής 24/10.

- Αυξημένη (+43%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Δευτέρας 18/10 και Τρίτης 19/10.

Η μεθοδολογία αποτίμησης του κορωνοϊού στα αστικά απόβλητα, που ανέπτυξε η ομάδα του ΑΠΘ, εξορθολογίζει τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού, με βάση 24 παράγοντες που δύνανται να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξημένο το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης"

Νέα ραβασάκια για 75.000 ιδιοκτήτες ΙΧ που… ξέχασαν να πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας το… 2016

Επιστολές σε 75.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι «ξέχασαν» να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2016, στέλνει ψηφιακά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Πρόκειται για ιδιοκτήτες, οι οποίοι, ενώ τα οχήματά τους είχαν προσυμπληρωθεί στη φορολογική δήλωση εκείνης της χρονιάς, δεν κατέβαλαν τα τέλη, ούτε ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία για τη διαγραφή του οχήματος, σε περίπτωση, που για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν ήταν τότε στην κατοχή τους ή ήταν σε ακινησία.

Προθεσμία μέχρι 22 Νοεμβρίου για την υποβολή δικαιολογητικών

Με την επιστολή, τους δίνεται η δυνατότητα, από την Παρασκευή το πρωί, μέσω του myCAR, να δηλώσουν, μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, τον λόγο για τον οποίο ενδεχομένως δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το 2016, επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Αν δεν υποβάλουν εμπρόθεσμα την παραπάνω δήλωση ή τα δικαιολογητικά δεν αποδεικνύουν την έλλειψη υποχρέωσης καταβολής τελών κυκλοφορίας για το 2016, τότε πληρώνουν τα τέλη του 2016 δύο φορές, όπως προβλέπει ο νόμος.

Μετά τις 22 Νοεμβρίου, η υποβολή δήλωσης μη οφειλής τελών κυκλοφορίας και η κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών θα είναι εφικτή μόνο στη ΔΟΥ. Προσοχή, όμως! Η εκπρόθεσμη κατάθεση στη ΔΟΥ δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα βεβαιωθούν τα διπλάσια τέλη. Εφόσον από τα δικαιολογητικά προκύψει έλλειψη υποχρέωσης καταβολής τελών κυκλοφορίας, τα βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα ραβασάκια για 75.000 ιδιοκτήτες ΙΧ που… ξέχασαν να πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας το… 2016"

Άνοιξε η εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών στο Ζευγολατιό - Αποχώρησαν οι Ρομά - Σκηνές... πεδίου μάχης

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού, στην Κορινθία, μετά την αποχώρηση των διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του 20χρονου, που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος.

Ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Πατρών, παρέμεινε κλειστός στο ύψος του Ζευγολατιού για πάνω από τέσσερις ώρες γεγονός το οποίο δημιούργησε μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα καθώς έγινε εκτροπή των οχημάτων  μέσω του κόμβου της Αρχαίας Κορίνθου, για όσους κατευθύνονταν προς Πάτρα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης  νωρίτερα επικράτησε ένταση στην περιοχή με τους συγκεντρωμένους Ρομά να πετούν πέτρες στο οδόστρωμα και στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με κρότου λάμψης. Δείτε φωτογραφίες 

5413243

5413244

5413247

5413248

5413251

5413253

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άνοιξε η εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών στο Ζευγολατιό - Αποχώρησαν οι Ρομά - Σκηνές... πεδίου μάχης"

Παναγιωτόπουλος: Δεν απειλούμε κανέναν δεν μας αρέσει και να απειλούμαστε από κανέναν

“Eνώ δεν απειλούμε κανέναν, δεν μας αρέσει και να απειλούμαστε από κανέναν”, διαμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος, αμέσως μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη δήλωσε πως “η Ελλάδα θωρακίζεται και θα συνεχίσει να θωρακίζεται”.

“Παρακολουθήσαμε μια λαμπρή στρατιωτική παρέλαση, θαυμάσαμε τα μέσα, τα οπλικά συστήματα αλλά και το φρόνημα των στελεχών που παρήλασαν. Η Ελλάδα θωρακίζεται και θα συνεχίσει να θωρακίζεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας μεθοδικής, στη βάση ενός οργανωμένου σχεδίου που εκπονήσαμε στο Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας με την αγαστή συνεργασία στρατιωτικής και πολιτικής και φυσικά υπό την τελική έγκριση του πρωθυπουργού”, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και συνέχισε: “Η Ελλάδα θα συνεχίσει να θωρακίζεται επεκτείνοντας κι εντείνοντας τις αμυντικές συμμαχίες με φίλες χώρες αλλά και αναβαθμίζοντας τα οπλικά συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Και τούτο το κάνουμε διότι αντιλαμβανόμαστε τη χώρα ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή αλλά και διότι ενώ δεν απειλούμε κανέναν δεν μας αρέσει και να απειλούμαστε από κανέναν”.

Ως προς την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε πως “αν πρέπει να διδαχθούμε – και πρέπει να διδαχθούμε – από το παράδειγμα του έπους του ’40 είναι ότι όταν είμαστε ενωμένοι, συνειδητοποιημένοι και έτοιμοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή, να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δοκιμασία“.

“Σήμερα, εδώ, στην ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη, τιμούμε και εορτάζουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940”, επισήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: “Μόλις παρακολουθήσαμε μια λαμπρή στρατιωτική παρέλαση, προκειμένου να τιμήσουμε τη μνήμη των ηρώων εκείνων που πολέμησαν και θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι το πάτριο έδαφος. Τον Οκτώβρη του 1940, η Ελλάδα κατενίκησε έναν θεωρητικά ισχυρότερο αντίπαλο, ένα αλαζονικό, ολοκληρωτικό καθεστώς, με επεκτατικές διαθέσεις που θάφτηκαν στα χιόνια της Πίνδου. Και το πέτυχε τούτο διότι ο ελληνικός λαός ήταν ενωμένος, συνειδητοποιημένος και έτοιμος να πολεμήσει και να νικήσει. Γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις επίσης ήταν έτοιμες να κάνουν το καθήκον τους και γιατί η πολιτική ηγεσία είπε το “ΟΧΙ” ευρισκόμενη σε πλήρη σύμπλευση με το λαϊκό αίσθημα αλλά και είχε φροντίσει εγκαίρως για την προς πόλεμο προπαρασκευή του στρατεύματος, μία πραγματικότητα που ίσως ακούγεται σαν ιστορική λεπτομέρεια, είχε όμως καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης”.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγιωτόπουλος: Δεν απειλούμε κανέναν δεν μας αρέσει και να απειλούμαστε από κανέναν"

28η Οκτωβρίου: Παρέλασαν με ανάποδα τη σημαία στη Σύρο (video)

Από ένα ευτράπελο γεγονός σημαδεύτηκε παρέλαση που έγινε στη Σύρο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το syrostoday.gr, στην παρέλαση που έγινε στο νησί συμμετείχαν μεταξύ άλλων και τρία άτομα, τα οποία εκπροσωπούσαν πιθανότατα το Γενικό Νοσοκομείο, εκ των οποίων το ένα, η σημαιοφόρος κρατούσε το κοντάρι με την ελληνική σημαία να είναι ανάποδα.

Όπως φάνηκε, κανείς δεν το αντιλήφθηκε με αποτέλεσμα η παρέλαση να γίνει κανονικά. Έγινε μάλιστα και κατάθεση στεφάνου στην Πλατεία Ηρώων της Σύρου, για λογαριασμό του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού.

Δείτε βίντεο που δημοσίευσε το  syrostoday.gr

Διαβάστε Περισσότερα » " 28η Οκτωβρίου: Παρέλασαν με ανάποδα τη σημαία στη Σύρο (video) "

Σκύλος επιτέθηκε σε γυναίκες στην Κάτω Μακρυνού- Στο νοσοκομείο Αγρινίου με σοβαρά τραύματα μία ηλικιωμένη

Αναστατωμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κάτω Μακρινούς από συμβάν του πρωινού της Τρίτης, με δεσποζόμενο σκύλο να επιτίθεται και να τραυματίζει δύο γυναίκες, μάνα και κόρη, τη μία εκ των οποίων σοβαρά.

Αν και οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό είναι ακόμη αδιευκρίνιστες, η ηλικιωμένη μητέρα φέρεται να έχει διακομισθεί με ασθενοφόρο αρχικώς στο Κέντρο Υγείας Θέρμου και ακολούθως στο Νοσοκομείο Αγρινίου, με σοβαρά και βαθιά τραύματα στο πόδι της, μετά την επίθεση που δέχθηκε από το δεσποζόμενο ζώο.

Οι πληροφορίες του agrinionews.gr κάνουν λόγο για ελαφρύτερο τραυματισμό της κόρης, η οποία φέρει τραύματα σε πλάτη και χέρια ενώ αναμένονται από τις αστυνομικές έρευνες να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.

agrinionews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκύλος επιτέθηκε σε γυναίκες στην Κάτω Μακρυνού- Στο νοσοκομείο Αγρινίου με σοβαρά τραύματα μία ηλικιωμένη"

Ηράκλειο: Ψάρευαν αμέριμνοι, τους χτύπησε το κύμα, νεκρός ένας άνδρας!

Τραγωδία σήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στην Αγία Πελαγία του Δήμου Μαλεβιζίου. Τέσσερις άνδρες ψάρευαν στα βράχια, στην περιοχή Αλυκές, όμως η έντονη θαλασσοταραχή αποδείχθηκε μοιραία!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα μεγάλο κύμα χτύπησε τους 3 από τους 4 άνδρες και τους παρέσυρε μέσα στη θάλασσα. 

Οι δύο κατάφεραν να βγουν και διεκομίσθησαν στο ΠΑΓΝΗ, όχι όμως και ο τρίτος- περίπου 35 χρόνων-  ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός.

Στο σημείο έσπευσαν ένα αλιευτικό που βρισκόταν στην περιοχή, ένα σκάφος αναψυχής αλλά και σκάφος του Λιμενικού.

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Ψάρευαν αμέριμνοι, τους χτύπησε το κύμα, νεκρός ένας άνδρας!"

Κομισιόν: Δεκτά από αύριο τα πιστοποιητικά Covid από Αρμενία και Βρετανία

Δεκτά θα γίνονται στην ΕΕ τα πιστοποιητικά για την COVID-19 που εκδίδονται στην Αρμενία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι εν λόγω χώρες από την πλευρά τους θα δέχονται το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε δύο νέες αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες τα πιστοποιητικά COVID19 που εκδίδονται από την Αρμενία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ισοδύναμα με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ. Ως αποτέλεσμα, οι δύο χώρες θα συνδεθούν με το σύστημα της ΕΕ και τα πιστοποιητικά COVID19 που εκδίδουν θα γίνονται δεκτά στην ΕΕ υπό τους ίδιους όρους με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ. Ταυτόχρονα, οι δύο χώρες συμφώνησαν να αποδεχτούν το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ για ταξίδια από την ΕΕ στις χώρες τους.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς, ανέφερε ότι «το ασφαλέστερο ταξίδι είναι πραγματικότητα χάρη στο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ, το οποίο είναι πλέον το κορυφαίο παγκόσμιο πρότυπο: 45 χώρες σε τέσσερις ηπείρους είναι συνδεδεμένες με το σύστημα και θα ακολουθήσουν περισσότερες τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Είμαστε ανοιχτοί σε άλλες χώρες να ενταχθούν στο σύστημά μας». Οι αποφάσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο 29 Οκτωβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Κομισιόν: Δεκτά από αύριο τα πιστοποιητικά Covid από Αρμενία και Βρετανία"

Ρομά έκλεισαν την εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών στο Ζευγολατιό

Την νέα εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών στο Ζευγολατιό έχουν αποκλείσει και πετούν πέτρες σε ΙΧ για άλλη μια φορά Ρομά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για φονική καταδίωξη στο Πέραμα.

Η ταλαιπωρία είναι τεράστια για τους οδηγούς που κινούνται την ώρα και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών στο 94χλμ στο ύψος του Ζευγολατιού.

korinthostv

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρομά έκλεισαν την εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών στο Ζευγολατιό"

28η Οκτωβρίου: Έκλεψε την παράσταση η πτώση των αλεξιπτωτιστών στην στρατιωτική παρέλαση

Άκρως εντυπωσιακή ήταν η πτώση των αλεξιπτωτιστών κατά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν εντυπωσιακή πτώση και στη συνέχεια παρέδωσαν την ελληνική σημαία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είμαστε περήφανοι για εσάς» ανέφερε, συγκινημένη, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τους αλεξιπτωτιστές αλλά και τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης.

 

 Στρατιωτική παρέλαση Θεσσαλονίκης

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "28η Οκτωβρίου: Έκλεψε την παράσταση η πτώση των αλεξιπτωτιστών στην στρατιωτική παρέλαση"

Ευρωκοινοβούλιο: Με πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό η είσοδος από τις 3 Νοεμβρίου

Απαραίτητο θα είναι από τις 3 Νοεμβρίου το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό κατά της Covid-19, για την πρόσβαση στα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (σε Βρυξέλλες, Στρασβούργο και Λουξεμβούργο), σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το προεδρείο της Ευρωβουλής.

«Αυτή η απόφαση ισχύει για όλα τα άτομα που αναζητούν πρόσβαση στα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στους τρεις χώρους εργασίας του, συμπεριλαμβανομένων βουλευτών, αξιωματούχων, διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών και λοιπών υπαλλήλων του Κοινοβουλίου», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο της Ευρωβουλής, ενώ σημειώνεται ότι δεν ισχύει για παιδιά κάτω των δώδεκα ετών. Το μέτρο θα ισχύει ως τα τέλη Ιανουαρίου 2022. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι η απόφαση «θα πρέπει να εφαρμοστεί όσο επιμένουν οι εξαιρετικές περιστάσεις που τη δικαιολογούν και θα επαναξιολογείται περιοδικά, υπό το πρίσμα της υγειονομικής κατάστασης».

Η απόφαση αυτή έχει εγείρει αντιδράσεις από μια μερίδα ευρωβουλευτών διαφόρων πολιτικών ομάδων, αλλά και από το συνδικάτο των εργαζομένων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίοι εκφράζουν επιφυλάξεις που αφορούν στο σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το πιστοποιητικό αποδεικνύει είτε τον πλήρη εμβολιασμό, είτε αρνητικό αποτέλεσμα με τεστ PCR ή αντιγονικό, είτε ανάρρωση από Covid-19 ως 6 μήνες.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ευρωκοινοβούλιο: Με πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό η είσοδος από τις 3 Νοεμβρίου"

Η ιστορία του ανθρώπου που σκότωσε ο «Σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας

«Δεν θα έχετε καλά ξεμπερδέματα» ήταν η απειλή του 40χρονου «Σαμουράι» μία μέρα πριν σκοτώσει τον 43χρονο εργάτη και τραυματίσει τον 40χρονο συνάδελφό του. Η απειλή του ειπώθηκε μετά από διαμαρτυρία του κατηγορούμενου, επειδή τα θύματα , όπως είπε, έκαναν φασαρία, κατά τη διάρκεια εργασιών εγκατάστασης φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να υπάρξει λογομαχία.

Την επόμενη μέρα, ο «σαμουράι» κατέβηκε από το σπίτι του ντυμένος με στολή «τζουντόκα», μετέβη στη λεωφόρο Τατοΐου όπου βρίσκονταν οι δυο άνδρες κι εκεί διαπληκτίστηκε μαζί τους. Έπειτα από λίγο άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους, πετυχαίνοντας τον Βασίλη Πολύζο στην κοιλιακή χώρα και στον μηρό και τον συνάδελφό του επίσης στον μηρό.

Ο πρώτος τραυματίστηκε θανάσιμα και ο δεύτερος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι καλά στην υγεία του. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τη στιγμή που ο 40χρονος σήκωσε και έστρεψε το όπλο του κατά των δυο ανδρών, ο Βασίλης Πολύζος, προκειμένου να προστατέψει τον συνάδελφό του, ενστικτωδώς μπήκε μπροστά του, με αποτέλεσμα να δεχθεί τις δυο πρώτες σφαίρες.

«Ο Βασίλης ήταν φιλότιμος κι εργατικός»

Στη γειτονιά του θύματος, στο Ηλιακό Χωριό, στην Πεύκη, όσοι γνώριζαν τον Βασίλη Πολύζο έχουν μόνο καλά λόγια να πουν. Άνθρωπος του μεροκάματου, έκανε ό,τι περνάει από το χέρι του για να παρέχει τα απαραίτητα στην μητέρα του και στην γιαγιά του.

Από το πρωί όργωνε τις γειτονιές με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο συνεργείο της εταιρίας εγκατάστασης αερίου και τα απογεύματα πήγαινε όπου τον καλούσαν για μερεμέτια κι άλλες δουλειές. Έκανε τον ψήστη σε παιδικά πάρτι, παρείχε βοήθεια σε ηλικιωμένους, έτρεχε από δω και εκεί για ένα συμπλήρωμα στον μισθό του.

«Ο Βασίλης ήταν φιλότιμος και εργατικό παιδί» λέει στο protothema.gr, πρόσωπο που τον γνώριζε καλά. «Θα σας πω μόνο ότι κάποια Χριστούγεννα, δεν ήταν στο οικογενειακό τραπέζι αλλά στο σπίτι μας και έβαζε τα σώματα του καλοριφέρ γιατί η σύζυγος μου γεννούσε και θα ερχόμασταν σπίτι με το μωρό. Τέτοιος άνθρωπος ήταν», προσθέτει.

Ο Βασίλης Πολύζος δεν είχε χρόνο για διασκεδάσεις. Αισθανόταν ότι η ζωή έτρεχε μπροστά του κι εκείνος προσπαθούσε μάταια να την φτάσει, όντας πνιγμένος στις υποχρεώσεις του. Μοναδική διέξοδος του, για να αποσυμπιεστεί από το άγχος και το στρες της καθημερινότητας, ήταν το αυτοκίνητο του, μια μαύρη Octavia, την οποία είχε πάντα στη «πένα», βρέξει- χιονίσει.

samurai_thima

Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο «σαμουράι»

Όσον αφορά τον δράστη, εκείνος πήρε τον δρόμο για τη φυλακή και συγκεκριμένα για το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, πήρε αμέσως μετά την χθεσινή απολογία του στην ανακρίτρια. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα θα κρατηθεί στο ψυχιατρείο μέχρι να ολοκληρωθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που ζήτησε η ανακριτής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κατηγορούμενος, όση ώρα έμεινε στο ανακριτικό γραφείο δεν ήταν σε θέση να απαντήσει με σαφήνεια στις ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Η ιστορία του ανθρώπου που σκότωσε ο «Σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας"

Μαθητική παρέλαση – Αθήνα: Πλήθος κόσμου με μάσκες αλλά χωρίς αποστάσεις

Με μάσκες και αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού διεξάγεται στην Αθήνα η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού ανάγκασαν πολλές περιοχές να ακυρώσουν τις μαθητικές παρελάσεις.

Μπροστά από τη Βουλή παρελαύνουν οι μαθητές του Δήμου για την 28η Οκτωβρίου, όπου έχει στηθεί η εξέδρα για τους επισήμους με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να δίνει το παρόν.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από το πρωί στο σημείο για να παρακολουθήσει τη μαθητική παρέλαση. Μετά από δύο χρόνια, είναι η πρώτη παρέλαση που γίνεται, εξαιτίας της πανδημίας. Συμμετέχουν όλα τα σχολεία της Α’ Αθήνας, 235 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Οι περισσότεροι θεατές φορούν μάσκες, ωστόσο όπως φαίνεται από τις εικόνες οι αποστάσεις είναι αδύνατον να τηρηθούν… Οι μαθητές που παρελαύνουν δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες καθώς είναι στοιχισμένοι με τις απαραίτητες αποστάσεις. 

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει τη Δοξολογία και την Παρέλαση στο Παλαιό Φάληρο.

Λόγω της διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, υπάρχει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 8 το πρωί και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης ήδη από τις 6 τα ξημερώματα μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, έκλεισε η Βασιλίσσης Σοφίας και η Σταδίου.

Δυστυχώς πολλοί δεν είχαν την ευκαιρία να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν εξαιτίας έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού. Οι παρελάσεις ματαιώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα της Ημαθίας, της Πιερίας, της Πέλλας και του Κιλκίς.

Στις Σέρρες θα παρελάσουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες σχολείων, ενώ το στρατιωτικό σκέλος της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις παρελάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης όπου θα παρελάσουν μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες. 

Στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί μόνο με τη συμμετοχή των στρατιωτικών τμημάτων.

Παρελάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσα και Μαγνησίας. Το ίδιο ισχύει για τα Καλάβρυτα αλλά και το Μέτσοβο. 

Παρελάσεις στους Δήμους της Αττικής

Με επιτυχία οκοκληρώθηκαν και οι εορταστικές εκδηλώσεις και μαθητικές παρελάσεις και σε ολους τους Δήμους της Αττικής.

 

  

 

 newsitnewsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαθητική παρέλαση – Αθήνα: Πλήθος κόσμου με μάσκες αλλά χωρίς αποστάσεις"

Ενέδρα έστησαν άγνωστοι σε περιπολικό στο Ζεφύρι

Αγνωστοι έστησαν ενέδρα σε περιπολικό, στο Ζεφύρι, μετά από παραπλανητικό τηλεφώνημα. Ειδικότερα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, το Κέντρο της Αμεσης Δράσης δέχθηκε τηλεφώνημα που ανέφερε ότι κάποιοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην περιοχή.

Στο σημείο, έσπευσαν αστυνομικοί που διαπίστωσαν ότι δεν είχε εκδηλωθεί φωτιά. Δέχθηκαν, όμως, επίθεση από άγνωστα άτομα με πέτρες και ξύλα. Ευτυχώς, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Η ΕΛΑΣ αναζητεί τους δράστες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενέδρα έστησαν άγνωστοι σε περιπολικό στο Ζεφύρι"

Αναστασιάδης: Απαντούμε σε Τατάρ και Ερντογάν με την αρετή των Ελλήνων

Αυτήν την ώρα έχουμε ανάγκη από την αρετή των Ελλήνων και να ενώσουμε δυνάμεις για να εντείνουμε τους αγώνες μας μέσα από τη διπλωματία, το διεθνές δίκαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να απαντήσουμε όπως αξίζει στον Ερσίν Τατάρ και στον Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ για εποικισμό του Βαρωσίου ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Αυτό που θα ήθελα πάνω από όλα να πω είναι ότι σήμερα τιμούμε τις αρετές των Ελλήνων. Την αρετή που μεταφράζεται σε αγάπη προς την πατρίδα, που εκφράζεται και μεγαλουργεί μέσα από την ενότητα, που δίδει το αίμα και διδάσκει πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Η ελληνική ιστορία, πρόσθεσε, είναι μακρόχρονη και «καταγράφει πολλές περιπέτειες του ελληνισμού. Αν έγινε κατορθωτή η απελευθέρωση είτε της Ελλάδας, είτε η απαλλαγή από τον αποικιακό ζυγό, αυτό που τα χαρακτήριζε ήταν, επαναλαμβάνω και πάλι, οι αρετές που διαθέτουν οι Έλληνες. Αυτήν την ώρα, αυτήν την αρετή έχουμε ανάγκη, να ενώσουμε δυνάμεις να εντείνουμε τους αγώνες μας μέσα από τη διπλωματία, το διεθνές δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να απαντήσουμε όπως αξίζει είτε στον κ. Τατάρ, είτε εις τον καθαυτό εντολέα του, τον κ. Ερντογάν».

Ερωτηθείς αν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία για το διορισμό απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, απάντησε ότι «λέγονται διάφορα. Ελπίζω σύντομα να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν αληθεύει μια βρετανική φόρμουλα που απορρίπτει τους χαρακτηρισμούς που ακολουθούν τον απεσταλμένο και ότι θα είναι απλά απεσταλμένος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «αυτό που έχει σημασία και θέλω να τονίσω είναι όχι η ονοματολογία αλλά οι όροι εντολής».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αναστασιάδης: Απαντούμε σε Τατάρ και Ερντογάν με την αρετή των Ελλήνων"

Νέα 24ωρη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία, την τρίτη συνεχόμενη απεργιακή κινητοποίηση με αφορμή τον θάνατο του συναδέλφου του Δημήτρη Δαγκλή.

Επίσης, σήμερα στις 5 το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση έξω από την πύλη του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων της Cosco διεκδικώντας μόνιμη απασχόληση για τους λιμενεργάτες που εργάζονται μέσω εργολαβικών εταιρειών, σύσταση επιτροπών ελέγχου και ασφαλείας, βάρδια με 6 άτομα και όχι με τέσσερα, όπως είναι σήμερα και κατάργηση των συνεχών βαρδιών πέρα της 12 ωρης εργασίας.

Η κινέζικη διοίκηση του λιμένα δεν έκανε δεκτά ούτε και χθες τα αιτήματα των εργαζομένων. Μάλιστα προκλήθηκε ένταση έξω από τα γραφεία της όταν αρνήθηκε αρχικά να δει αντιπροσωπεία της ΕΝΕΔΕΠ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα 24ωρη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά"

Παραλήρημα Τσαβούσογλου κατά Δένδια: Κλαίγεται σαν μικρό παιδί - Θα πάρουμε ρωσικά αεροπλάνα λέει στις ΗΠΑ

Προκλητική επίθεση στον Νίκο Δένδια εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ενώ στο ζήτημα των μαχητικών φάνηκε να εκβιάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες!

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ερωτηθείς για τις σχέσεις με την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο ανέφερε προκλητικά: «στην Ανατολική Μεσόγειο δε θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συμπεριφέρεται σα μικρό παιδί, αν δεν κλαφτεί πέντε φορές την ημέρα και δεν παραπονεθεί για την Τουρκία, δεν μπορεί να σταματήσει. Αυτό δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας και φόβο».

Εντύπωση προκάλεσε και η εκβιαστική στάση του τούρκου ΥΠΕΞ προς τις ΗΠΑ ενόσω βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον για προμήθεια F-16. «Εάν οι ΗΠΑ δε μας δώσουν τα F-35, τότε θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο για τα ρωσικά μαχητικά SU-57 ή SU-35». 

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα εμφανίζεται εκνευρισμένη για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Αθήνα, καθώς και τις συμμαχίες που αναπτύσσει στην ευρύτερη περιοχή.

«Πόρτα» Μπάιντεν σε Ερντογάν

Στο μεταξύ είναι εμφανές ότι περίοδο ψυχρότητας διανύουν οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις, με την Ουάσινγκτον να στέλνει μηνύματα στην Άγκυρα για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και την Τουρκία να επιδίδεται σε συνεχιζόμενη ρητορική προκλήσωεν. Ούτε στη Σύνοδο των G20 που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στη Ρώμη θα καταφέρει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δει τον Τζο Μπάιντεν.

Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος προαναγγέλλει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του και τελικά δε γίνεται.

«Με τον Μπάιντεν μάλλον δε θα συναντηθούμε στη σύνοδο των G20 στη Ρώμη, αλλά θα συναντηθούμε πιθανότατα στη Γλασκώβη. Στη συνάντησή μας το σημαντικότερο θέμα είναι το ζήτημα της πληρωμής των 1,4 δισ. δολαρίων που έχουμε κάνει για τα F-35. Σχετικά με αυτή την πληρωμή, φυσικά, θα χρειαστεί να συζητήσουμε μαζί τους πως θα μας επιστραφεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Αυτό σημαίνει ότι η Άγκυρα βάζει στο τραπέζι έναν συμψηφισμό των χρημάτων που έχουν δοθεί για τα F-35 με αγορά νέων F-16.

Στο μεταξύ, οι κορυφαίοι σύμβουλοι των προέδρων των ΗΠΑ και της Τουρκίας είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συζήτησαν μια σειρά θεμάτων, όπως το πώς θα επιλύσουν τις διαφωνίες τους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, λίγες ημέρες αφότου η Άγκυρα απείλησε να απελάσει τον Αμερικανό πρεσβευτή και άλλους Δυτικούς διπλωμάτες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Ερντογάν διέταξε να κηρυχθούν «ανεπιθύμητα πρόσωπα» δέκα πρεσβευτές επειδή ζήτησαν να αποφυλακιστεί ο φιλάνθρωπος επιχειρηματίας και ακτιβιστής Οσμάν Καβαλά. Απέσυρε την απειλή αυτήν τη Δευτέρα, λέγοντας ότι οι διπλωμάτες υποχώρησαν και στο μέλλον θα είναι πιο προσεκτικοί.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν μίλησε με τον σύμβουλο του Ερντογάν, τον Ιμπραχίμ Καλίν, για θέματα όπως είναι το Αφγανιστάν, το Μεσανατολικό, ο νότιος Καύκασος και η ανατολική Μεσόγειος, ενώ συζήτησαν και την αμυντική σχέση των δύο χωρών τους, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Συμφώνησαν επίσης ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο διάλογος για την επίλυση των διαφορών και «τη διατήρηση εποικοδομητικών διμερών δεσμών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παραλήρημα Τσαβούσογλου κατά Δένδια: Κλαίγεται σαν μικρό παιδί - Θα πάρουμε ρωσικά αεροπλάνα λέει στις ΗΠΑ"

Ο ΣΥΡΙΖΑ μας θυμίζει: Τα Ρομά είναι εδώ για τον Τσίπρα τον θεό

Με την συμπεριφορά του ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παύει να δημιουργεί βασικά ερωτήματα.

Μερικά απλά παραδείγματα:

Η μικροκομματική εκμετάλλευση του θανάτου του 20χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο Πέραμα. Σύσσωμη η Κουμουνδούρου βρέθηκε στον καταυλισμό όπου διέμενε, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να μιλά για «δίκαιο θυμό» αλλά και για προσπάθεια «συγκάλυψης, ψεύδους και συκοφαντίας»… γράφοντας στα υποδήματα του την Δικαιοσύνη, η οποία  ερευνούσε ακόμη αν υπήρξε σκόπιμη δολοφονία, ή αυτοάμυνα.

Το στερητικό σύνδρομο της εξουσίας ήταν εμφανές σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Τσίπρα- Καμμένου στην οικογένεια του νεκρού, αλλά, πώς να το πούμε…στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάς για σκοινί. Το να ακυρώνει ο κ. Τζανακόπουλος εκ των προτέρων την όποια απόφαση της δικαιοσύνης (αφού αυτή δέχεται παρεμβάσεις) είναι όχι μόνο ασύμφορο για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σύλληψη απύθμενης θρασύτητας και τερατώδης επικοινωνιακή γκάφα!

Ποιος δεν θα θυμηθεί τα καμώματα του πρώην υπουργού με το δήθεν «μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών» τη … Novartis. Ακόμη κι όταν αποδείχθηκε ότι οι πρώην πρωθυπουργοί και πολιτικοί που συκοφαντήθηκαν, διώχθηκαν σκοπίμως για τις πεποιθήσεις τους, αυτός, με περισσό θράσος τους κατηγορούσε ότι … εκφοβίζανε την Δικαιοσύνη!

Αλλά είπαμε: Οι επικοινωνιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρουν πολύ κακές υπηρεσίες με το να ανακαλούν στην συλλογική μνήμη την μαζική συμμετοχή των τσιγγάνων στις προεκλογικές ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και το σύνθημα που φώναζαν: «Τα Ρομά είναι εδώ, για τον Τσίπρα τον Θεό».

Πάμε τώρα σε άλλο παράδειγμα. «Τις περίφημες λίστες Πέτσα». Είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι μπορούν να ασκήσουν αντιπολίτευση στοιχειωδώς σοβαρή όταν προσπαθούν να χρεώσουν στον Μητσοτάκη και τη ΝΔ μιαν άσχετη με τα ελληνικά δεδομένα πολιτική υπόθεση στην Αυστρία; Τόσο απελπισμένοι είναι, ή τόσο θρασείς γιατί το τεράστιο σκάνδαλο με τα βοσκοτόπια… βελάζει ακόμα στα αυτιά μας.

Ποιος το πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα; Προφανώς κάποιος «σύντροφος» που τον εχθρεύεται και επιδιώκει να τον καταστρέψει. Δηλαδή δεν μπορούν να ψελλίσουν έναν αντιπολιτευτικό λόγο στοιχειωδώς σοβαρό από την πολιτική καθημερινότητα, κάτι που να ευσταθεί στοιχειωδώς στη κοινή λογική και έφτασαν ως την Βιέννη να εισάγουν αντιπολίτευση; Τόσο τέλεια  θεωρούν την διακυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν μπορούν να βρουν ένα ψεγάδι και ανακάλυψαν σαν από μηχανής θεό τον Κουρτς;

Αλλά ας καταπιούμε και την Κάμηλο και τον καμηλιέρη. Αυτό με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων τι το ήθελαν; Απευθύνονται σε κοινό με Αλτσχάιμερ; Αφού στα τέσσερα αλήστου μνήμης χρόνια διακυβέρνησής τους δεν άφησαν ένα σημείο καθαρό να επενδύσουν. Παντού έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Δηλαδή οι αντίπαλοι τους δεν θα θυμηθούν το «κλείνει η ψαλίδα στο 2%» του Βαξεβάνη παραμονές των εκλογών; Δεν θα θυμηθούν την φοβερή εταιρεία Vox Pop Analysis που τους διαβεβαίωνε ο Βερναρδάκης ότι θα κερδίσουν με μικρή διάφορα τις εκλογές του 2019, όπου έχασαν με 8 μονάδες διαφορά (και πανηγύριζαν μάλιστα για την επιτυχία).

Θα ξεχάσουν μήπως την συντριβή στις Ευρωεκλογές, στις δημοτικές, στις περιφερειακές; Δεν θα τα θυμηθεί κανείς αυτά, συν τα «ΣΥΡΙΖΑ Channel» και άλλες ιστορίες με ηθικό πλεονέκτημα;

Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβουν ότι δεν γίνεται αντιπολίτευση με «αγανακτισμένους» και ότι η κοινωνία δεν θέλει άλλες συγκρούσεις κι αναταραχή.

Επειδή δε, παρακολουθούν με πάθος τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, το μήνυμα από την Αυστρία είναι ότι σε κάποιες χώρες παραιτούνται από ευθιξία, ή στέλνονται  στο σπίτι τους  με τον τρόπο του… Σαρκοζί!

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΣΥΡΙΖΑ μας θυμίζει: Τα Ρομά είναι εδώ για τον Τσίπρα τον θεό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news