facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Μάικ Πομπέο: Ανησυχούσα πάντα για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Την ανησυχία που ένιωθε ο ίδιος αλλά και ο πρόεδρος Τραμπ όταν ανέβαινε επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αναφέρει σε συνέντευξη στην «Καθημερινή» και τον Αλέξη Παπαχελά, ο τέως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ένας από τους σταρ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αλλά και πιθανός διεκδικητής του προεδρικού χρίσματος για τις εκλογές του 2024.

«Πάντα ανησυχείς όταν υπάρχουν πλοία που κινούνται σε επικίνδυνες περιοχές. Ατυχήματα συμβαίνουν και πράγματα που κανένα από τα δύο έθνη που βρίσκονται σε ένταση δεν μπορεί να επιλύσει από εκεί και πέρα. Πάντα ανησυχούσα για ένα ατύχημα που θα οδηγούσε σε μια δίνη αντιδράσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πομπέο, χαιρετίζει την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία, ενώ στηλιτεύει την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας που υπονομεύει την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Μάικ Πομπέο: Ανησυχούσα πάντα για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο "

Ρόδος: Αρνείται την τέλεση σεξουαλικών εγκλημάτων ο 78χρονος παππούς

Ολοκληρώθηκε χθες με τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης από τον 78χρονο παππού του 8χρονου παιδιού, ύποπτο για την τέλεση σεξουαλικών εγκλημάτων, η κατεπείγουσα συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Η Πταισματοδίκης γνωστοποίησε σύμφωνα με τις πληροφορίες, εγκαίρως στον κατηγορούμενο και στον συνήγορό του κ. Στέλιο Αλεξανδρή, ότι δεν εγκρίνεται η χορήγηση προθεσμίας και χθες ο 78χρονος εγχείρησε υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων και απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν, αρνούμενος την τέλεση των αδικημάτων για τα οποία διενεργείται η έρευνα.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο 78χρονος παππούς του παιδιού κλήθηκε να παράσχει εξηγήσεις στο πλαίσιο της νέας προκαταρκτικής με διερευνώμενες πράξεις:

-Βιασμό κατ’ εξακολούθηση

-Γενετήσιες πράξεις με ανήλικη που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

-Πράξεις κατάχρησης ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση.

-Κατάχρηση ανίκανου να αντισταθεί σε γενετήσια πράξη, κατ’ εξακολούθηση.

Στο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων που υπέβαλε αναφέρει εισαγωγικά πως τα ως άνω ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα φέρεται να τελέστηκαν με θύμα την οκτάχρονη εγγονή του και του προκαλεί αλγεινή εντύπωση ακόμη και η υποψία της κ. Εισαγγελέως ότι «εγώ μπορεί να είμαι ο δράστης».

Ανέφερε ότι η θυγατέρα του με τα τέσσερα παιδιά της και τα εγγόνια του διαμένουν στον πρώτο όροφο διώροφης οικοδομής στην οικία τους σε χωριό της Ρόδου.

Στο δεύτερο όροφο διαμένει ο ίδιος με τη σύζυγό του και γιαγιά των παιδιών.

Ισχυρίστηκε ότι δυστυχώς ο τρόπος ζωής της θυγατέρας του και η συχνή εναλλαγή συντρόφων τον ανάγκασε να αναλάβει μαζί με τη σύζυγό του το κύριο μέρος της ανατροφής τους.

Όπως είπε, είναι εκείνοι που πήγαιναν τα παιδιά στο σχολείο, ενδιαφέροντο για την εκπαίδευση τους, για την διατροφή και τη διαπαιδαγώγησή τους.

Πρόσθεσε ότι λόγω της κοντινής ηλικίας και των 4παιδιών, αυτά περνούσαν μεγάλο μέρος της ημέρας όλα μαζί και γι αυτό τον λόγο δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει μόνος του με την 8χρονη στο σπίτι.

Οπως είπε, όταν έμαθε ότι η εγγονή του είχε πειραχθεί από κάποιον στα γεννητικά της όργανα, ήταν ο πρώτος που συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι και ανακάλυψαν την ένοχο η οποία ομολόγησε τη βδελυρή της πράξη και το κίνητρό της, το οποίο ήταν οικονομικό.

Αναφορικά με τη δική του σχέση με τα εγγόνια του, όπως είπε, είναι μια σχέση αγάπης και κατανόησης. Επεσήμανε εξάλλου ότι είναι λογικό να υπάρχουν συγκρούσεις στην προσπάθειά του να τα συνετίσει, οι οποίες όμως δεν υπερβαίνουν ποτέ τα όρια του λεκτικού διαπληκτισμού.

Ερωτηθείς από την Πταισματοδίκη για τους λόγους που η 8χρονη και μια αδελφή της τον καθιστούν ύποπτο για τέλεση σεξουαλικών αδικημάτων αλλά και για τους λόγους που η 33χρονη κόρη του στην πρώτη της κατάθεση έκανε το ίδιο, ο 78χρονος δεν έδωσε σαφή απάντηση, ισχυριζόμενος ότι δεν γνωρίζει γιατί, πιθανολογώντας ωστόσο ότι η κόρη του, που ανεκάλεσε στην πορεία, ίσως να παρασύρθηκε από τον νέο της σύντροφο τον οποίο ο ίδιος δεν συμπαθεί και ήθελε να διακόψουν.

Περαιτέρω αρνήθηκε ότι εμφανίστηκε γυμνός στο παιδί μετά από μπάνιο ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ούτε ερωτήθηκε ούτε και ανέφερε οτιδήποτε για τα όσα κατήγγειλε εις βάρος του μια 52χρονη, ομογενής από τις Η.Π.Α., που διατείνεται ότι την βίασε σε μικρή ηλικία, τα οποία προσέδωσαν νέα διάσταση στην πολύκροτη υπόθεση.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», παρότι τα καταγγελλόμενα από την 52χρονη αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί η κατάθεσή της είναι εξαιρετικά επιβαρυντική και έρχεται να δημιουργήσει εύλογα ερωτηματικά που χρήζουν εξηγήσεων στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται.

Πιο συγκεκριμένα την 23η Οκτωβρίου 2021 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου εμφανίστηκε μια 52χρονη ομογενής από τις Η.Π.Α. και εξέφρασε σε ένορκη κατάθεσή της την επιθυμία της να γνωστοποιήσει στις αρχές κάποια γεγονότα που μπορεί, όπως τόνισε, να βοηθήσουν στην ανακάλυψη της αλήθειας σχετικά με την υπόθεση της κακοποίησης της οκτάχρονης στη Ρόδο.

Επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει το όνομά της αλλά γνωρίζει τη μητέρα της, υιοθετημένη κόρη του 78χρονου. 

Πρόσθεσε ότι έχει φύγει από τη Ρόδο το 1995 και δεν έχει πλέον επαφή με την οικογένεια του 78χρονου, αλλ’ ότι τα όσα καταθέτει τα έχει αναφέρει και σε επιστολή που απέστειλε με ταχυμεταφορική εταιρεία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου το έτος 2013.

Διατείνεται ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης του παππού, στο διάστημα των ετών 1978 – 1982 τουλάχιστον 10 φορές.

.dimokratiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Αρνείται την τέλεση σεξουαλικών εγκλημάτων ο 78χρονος παππούς"

Έβρος: Σχέδιο για επέκταση του φράχτη

Σε επέκταση του φράχτη στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Εβρο προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως μαρτυρούν πρόσφατες διπλωματικές πρωτοβουλίες Ελλήνων αξιωματούχων στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», στις αρχές Οκτωβρίου ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης απηύθυνε επιστολή στην Ευρωπαία επίτροπο αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Ιλβα Γιόχανσον, διερευνώντας το ενδεχόμενο η Κομισιόν να χρηματοδοτήσει τα σχέδια της Ελλάδας για επέκταση του φράχτη στον Εβρο. Στην επιστολή του ο κ. Μηταράκης ενημέρωνε την κ. Γιόχανσον για την πρόθεση της Ελλάδας να εντάξει την ανέγερση νέου «τεχνητού εμποδίου» στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της περιόδου 2021-2027, δίχως να κάνει αναφορά σε περαιτέρω λεπτομέρειες του έργου.

Η κ. Γιόχανσον πάντως απέρριψε το ελληνικό αίτημα. Στην απαντητική της επιστολή προς τον Ελληνα υπουργό επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει (βάσει και της συνθήκης Σένγκεν) υποχρέωση να φυλάει αποτελεσματικά τα σύνορά της. Δήλωσε πρόθυμη να χρηματοδοτήσει την αγορά και εγκατάσταση στα σύνορα τεχνολογικού εξοπλισμού για την επιτήρηση της μεθορίου, αλλά είπε όχι στην κάλυψη του κόστους ανέγερσης νέου φράχτη με κονδύλια της Ε.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», υπάρχει εδώ και μήνες πρόταση για κατασκευή επιπλέον 35 χλμ. κατά μήκος των ποτάμιων συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας.

Την ίδια κατάληξη είχε και η πρωτοβουλία, μερικές ημέρες αργότερα, των υπουργών Εσωτερικών 12 κρατών-μελών της Ε.Ε. να ζητήσουν από τις Βρυξέλλες να προχωρήσουν στη χρηματοδότηση φραγμάτων ως «αποτελεσματικό μέτρο προστασίας των συνόρων». Σε κοινή επιστολή τους προς τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, και την επίτροπο κ. Γιόχανσον ανέφεραν ότι «η επιτήρηση των συνόρων δεν αποτρέπει τις απόπειρες παράνομης διέλευσης. Ενα φυσικό φράγμα φαίνεται ότι είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο προστασίας των συνόρων, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλης της Ε.Ε. και όχι μόνο των χωρών-μελών της πρώτης γραμμής».

Το έγγραφο υπογράφουν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Εσωτερικών της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Λιθουανίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας κ.ά. Σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει από το Λουξεμβούργο, η κ. Γιόχανσον αναγνώρισε ότι τα κράτη-μέλη έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να κατασκευάσουν φράχτες, αλλά διευκρίνισε ότι τα συγκεκριμένα έργα δεν θα χρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», εδώ και αρκετούς μήνες στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται κατατεθειμένη πρόταση για κατασκευή επιπλέον φράχτη μήκους 35 χιλιομέτρων κατά μήκος των ποτάμιων συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας. Πρόταση των επιχειρησιακών στελεχών της αστυνομίας είναι ο φράχτης να καλύψει μιαν απόσταση 35 χιλιομέτρων από το Διδυμότειχο έως το Τυχερό, κατά μήκος της οποίας ο ποταμός Εβρος λειτουργεί ως το φυσικό σύνορο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή εντοπίζεται η μεγαλύτερη «πίεση» κρίνοντας από τις συλλήψεις παράτυπων μεταναστών και διακινητών. Εξάλλου, στα χερσαία σύνορα υπάρχει ήδη από το 2011 ο φράχτης των 12,5 χιλιομέτρων, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέου φράχτη μήκους 27,5 χιλιομέτρων στην περιοχή των Φερών.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » " Έβρος: Σχέδιο για επέκταση του φράχτη "

Βόρεια Μακεδονία: Η κυβέρνηση αντιδρά στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία της αντιπολίτευσης

Η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία που σχημάτισε η αντιπολίτευση για να «ρίξει» την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης, η νέα κυβερνητική πλειοψηφία οδηγεί στην πτώση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του υπό παραίτηση πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, να κατηγορεί τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι ότι ενδιαφέρεται μόνο για την εξουσία και δεν διαθέτει κανένα πολιτικό πρόγραμμα.

«Θα δούμε αυτές τις μέρες αν θα εκλεγεί μια νέα αντιδημοκρατική, αντι-ΝΑΤΟϊκή και αντιευρωπαϊκή κυβέρνηση, μία κυβέρνηση κατά των Πρεσπών και αν ο Μίτσκοσκι έχει ικανότητες και υπευθυνότητα. Το SDSM είναι στο πλευρό των πολιτών, στο πλευρό του εθνικού συμφέροντος και της προόδου της χώρας. Καλούμε όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις και όλους τους βουλευτές που είναι υπέρ του ευρωπαϊκού μέλλοντος της χώρας μας, της δικαιοσύνης και της οικονομικής προόδου να συνεργαστούν και να σταθούν υπεύθυνα στο πλευρό της δημοκρατικής επιλογής» σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση του SDSM.

Από τη μεριά του, ο αρχηγός του DUI, Αλί Αχμέτι, του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στη Βόρεια Μακεδονία που συμμετέχει στην κυβέρνηση, ανέφερε σε ανάρτησή του ότι προχωρά σε επαφές με όλα τα κόμματα εκτός από αυτά που είναι αντίθετα με τις Συμφωνίες της Οχρίδας, των Πρεσπών, στη συμφωνία φιλίας Βόρειας Μακεδονίας-Βουλγαρίας, καθώς και στο ευρωατλαντικό μέλλον της χώρας.

Οι κινήσεις του Αλί Αχμέτι γίνονται ώστε να διαχειριστεί την κατάσταση, μετά την πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη γειτονική χώρα.

Νωρίτερα σήμερα, ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε ότι το κόμμα του, μαζί με το κόμμα «Levica» (Αριστερά) και τα αλβανικά κόμματα «Συμμαχία για τους Αλβανούς» και «BESA» εξασφάλισε κοινοβουλευτική πλειοψηφία 61 βουλευτών (από τους 120 που αριθμεί το σύνολο της Βουλής) η οποία, όπως είπε, «εγγυάται πως αυτή η κυβέρνηση υπό το SDSM ανήκει στο παρελθόν».

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόρεια Μακεδονία: Η κυβέρνηση αντιδρά στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία της αντιπολίτευσης"

Εκπτώσεις 2021: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 7 Νοεμβρίου

Βρισκόμαστε σε ημέρες εκπτώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν από τη Δευτέρα και θα ισχύουν για 15 ημέρες ενώ για αύριο, Κυριακή, τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν και αύριο, Κυριακή με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 μέχρι τις 18:00.

Ξεκίνησαν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις - Οι ημερομηνίες για όλο το 2021

Ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, με τους καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε αγορές προϊόντων σε μειωμένες τιμές, με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις να διαρκούν έως τις 15 Νοεμβρίου 2021.

Για τρεις Κυριακές μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι ανοικτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά είναι οι εξής:

  • Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

  • Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

  • Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Συστάσεις προς τους καταναλωτές

H Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος προτείνει στους καταναλωτές:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.

  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή ιδιαίτερη στις προσφορές, στις οποίες αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, διότι σε περίπτωση υπαναχώρησης, δεν υπάρχει η δυνατότητα της αλλαγής.

  • Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκπτώσεις 2021: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 7 Νοεμβρίου"

Μεβλούτ Τσαβούσογλου για Ελλάδα: Είμαστε έτοιμοι για όλα

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις με αποδέκτη την Ελλάδα προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την ομιλία του στην Αλάνια. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, είπε χαρακτηριστικά πως “είμαστε έτοιμοι για όλα… Είτε για το τραπέζι της διαπραγμάτευσης, είτε για το πεδίο της μάχης”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου: “Εργαζόμαστε για την εγκαθίδρυση της διαρκούς ειρήνης και ευημερίας στη Μεσόγειο, αλλά δεν διστάζουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας. Σεβόμαστε τα δικαιώματα και τους νόμους όλων, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας μέχρι τέλους. Είμαστε ένα ναυτικό έθνος. Αν είναι να τα βρούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ή στο πεδίο μάχης… Δόξα τω Θεώ, είμαστε έτοιμοι για όλα”. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεβλούτ Τσαβούσογλου για Ελλάδα: Είμαστε έτοιμοι για όλα"

Κορωνοϊός: 6.393 νέα κρούσματα, 43 θάνατοι και 459 διασωληνωμένοι

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνονται και σήμερα τα κρούσματα, καθώς εντοπίστηκαν 6.393 νέες μολύνσεις. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 43 ασθενείς, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στους 16.243. Παράλληλα, διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 459 ασθενείς, εκ των οποίων οι 377 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Μεγάλος ο αριθμός των μολύνσεων στην Αττική με 1.491 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη με 1.052. Παράλληλα, σε 12 περιοχές καταγράφονται τριψήφια κρούσματα, όπως στη Λάρισα με 489 , τη Μαγνησία με 181,  την Κοζάνη με 165, τις Σέρρες με 159, την Αχαΐα με 158, τα Τρίκαλα με 147, την Πέλλα με 141, τη Φθιώτιδα με 130, τον Έβρο με 123, την Ημαθία με 121, τα Ιωάννινα με 120, και τη Δράμα με 103.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.393 , εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 780.621 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 161 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.819 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.243 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 459 (59.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 377 (82.14%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 82 (17.86%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.349 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 344 (ημερήσια μεταβολή -3.37%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 328 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 6.393 κρουσμάτων Covid-19

Η γεωγραφική κατανομή των 6.393 νέων κρουσμάτων Covid-19 που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

172 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

210 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

61 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

222 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

430 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

189 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

176 κρούσματα στην ΠΕ Πειραιώς

21 κρούσματα στην ΠΕ Νήσων

1.052 κρούσματα στην ΠΕ Θεσσαλονίκης

93 κρούσματα στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην ΠΕ Άνδρου

29 κρούσματα στην ΠΕ Αργολίδας

48 κρούσματα στην ΠΕ Αρκαδίας

20 κρούσματα στην ΠΕ Άρτας

158 κρούσματα στην ΠΕ Αχαΐας

59 κρούσματα στην ΠΕ Βοιωτίας

15 κρούσματα στην ΠΕ Γρεβενών

103 κρούσματα στην ΠΕ Δράμας

123 κρούσματα στην ΠΕ Έβρου

33 κρούσματα στην ΠΕ Εύβοιας

6 κρούσματα στην ΠΕ Ευρυτανίας

25 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

27 κρούσματα στην ΠΕ Ηλείας

121 κρούσματα στην ΠΕ Ημαθίας

55 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

13 κρούσματα στην ΠΕ Θάσου

31 κρούσματα στην ΠΕ Θεσπρωτίας

8 κρούσματα στην ΠΕ Θήρας

120 κρούσματα στην ΠΕ Ιωαννίνων

70 κρούσματα στην ΠΕ Καβάλας

5 κρούσματα στην ΠΕ Καλύμνου

81 κρούσματα στην ΠΕ Καρδίτσας

29 κρούσματα στην ΠΕ Καστοριάς

4 κρούσματα στην ΠΕ Κέας-Κύθνου

63 κρούσματα στην ΠΕ Κέρκυρας

4 κρούσματα στην ΠΕ Κεφαλληνίας

81 κρούσματα στην ΠΕ Κιλκίς

164 κρούσματα στην ΠΕ Κοζάνης

55 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας

6 κρούσματα στην ΠΕ Κω

46 κρούσματα στην ΠΕ Λακωνίας

489 κρούσματα στην ΠΕ Λάρισας

25 κρούσματα στην ΠΕ Λασιθίου

83 κρούσματα στην ΠΕ Λέσβου

6 κρούσματα στην ΠΕ Λευκάδας

12 κρούσματα στην ΠΕ Λήμνου

181 κρούσματα στην ΠΕ Μαγνησίας

77 κρούσματα στην ΠΕ Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην ΠΕ Μήλου

2 κρούσματα στην ΠΕ Μυκόνου

2 κρούσματα στην ΠΕ Νάξου

85 κρούσματα στην ΠΕ Ξάνθης

6 κρούσματα στην ΠΕ Πάρου

141 κρούσματα στην ΠΕ Πέλλας

94 κρούσματα στην ΠΕ Πιερίας

26 κρούσματα στην ΠΕ Πρέβεζας

30 κρούσματα στην ΠΕ Ρεθύμνου

68 κρούσματα στην ΠΕ Ροδόπης

42 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

9 κρούσματα στην ΠΕ Σάμου

159 κρούσματα στην ΠΕ Σερρών

9 κρούσματα στην ΠΕ Σποράδων

4 κρούσματα στην ΠΕ Σύρου

147 κρούσματα στην ΠΕ Τρικάλων

130 κρούσματα στην ΠΕ Φθιώτιδας

38 κρούσματα στην ΠΕ Φλώρινας

9 κρούσματα στην ΠΕ Φωκίδας

80 κρούσματα στην ΠΕ Χαλκιδικής

56 κρούσματα στην ΠΕ Χανίων

6 κρούσματα στην ΠΕ Χίου

1 κρούσμα στο Άγιο Όρος

119 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: 6.393 νέα κρούσματα, 43 θάνατοι και 459 διασωληνωμένοι"

Πέθανε Ανδρέας Νομικός γνωστός ως «Φτερού» της Αθήνας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Ανδρέας Νομικός, ο οποίος για δεκαετίες πουλούσε φτερά στην Αθήνα και πέρασε στην ιστορία της πόλης ως «Φτερού».

Με τη χαρακτηριστική φωνή του, πούλαγε «φτερά και πούπουλα» για πάνω από 50 χρόνια. 

Πολλοί δεν γνώριζαν ότι ήταν οικογενειάρχης με τρία παιδιά. Πολλοί πίστευαν ότι χρησιμοποιούσε επίτηδες την ψιλή φωνή, με σκοπό να προσελκύει την προσοχή και να πουλήσει τα φτερά του.

Τους τελευταίους μήνες, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, και είχε δίπλα του ανθρώπους της οικογένειάς του, μέχρι την τελευταία στιγμή.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε Ανδρέας Νομικός γνωστός ως «Φτερού» της Αθήνας"

Διπλό μήνυμα Δένδια σε Άγκυρα και Σκόπια για τις προκλήσεις στο Αιγαίο και τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το μήνυμα πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της έχοντας ως πυξίδα τον πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα στο Δίκαιο της Θάλασσας, στέλνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Εξίσου, ο Νίκος Δένδιας διαμηνύει  με συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής, πως η Άγκυρα θα πρέπει να αποδείξει έμπρακτα ότι επιθυμεί έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο, επισημαίνοντας πως αυτή την στιγμή, δυστυχώς, με υπαιτιότητα της, έχουμε διάλογο κωφών και καθιστά σαφές πως «συναίνεση» της Ελλάδας σε παράλογα νεοοθωμανικά αιτήματα είναι αδιανόητο να υπάρξει.

Αναφερόμενος στη σημερινή πολιτική της Τουρκίας, παρατηρεί πως δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική της προσέγγισης με την ΕΕ και ότι με τη νεο-οθωμανική επεκτατική πολιτική της έχει καταφέρει να έχει προβλήματα με το σύνολο σχεδόν των κρατών της άμεσης γειτονιάς της. Στηλιτεύοντας τις τουρκικές ενέργειες, τις χαρακτηρίζει εντελώς απαράδεκτες και τόνισε πως καταπατούν κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου και της κοινής λογικής. Επισημαίνει πως ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα -μεταξύ πολλών- ήταν η παρενόχληση τον περασμένο Σεπτέμβριο από την Τουρκία του ερευνητικού σκάφους «Nautical Geo», το οποίο βρισκόταν εντός οριοθετημένης ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, 10 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, με τον ισχυρισμό ότι το εν λόγω σημείο αποτελεί τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπογραμμίζει με σαφήνεια ότι θα υπήρχαν υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, θα σταματήσει να απειλεί τη χώρα μας με πόλεμο εάν αυτή ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της και να παραβιάζει βασικές διατάξεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

«Παρά το κλίμα έντασης που συνεχίζει να καλλιεργεί η Τουρκία, τόσο στο πεδίο όσο και σε επίπεδο ρητορικής, θεωρούμε σκόπιμη τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με τη γείτονα» προσθέτει και τονίζει: «Πρεσβεύουμε, όμως, μια υπό όρους Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου της Θάλασσας συνεννόηση με την Τουρκία, στο πλαίσιο πάντοτε της πλήρους περιφρούρησης της κυριαρχίας μας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων». Την ίδια στιγμή, σημειώνει ότι ένα σημαντικό τμήμα της τουρκικής κοινωνίας εξακολουθεί να προσβλέπει στην ευρωπαϊκή της προοπτική.

«Το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκεται στην ΕΕ»

Εν συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών διαμηνύει εκ νέου προς τη Βόρεια Μακεδονία, τις άλλες χώρες τις περιοχής, τους διεθνείς συνομιλητές και κυρίως στους Ευρωπαίους εταίρους, πως το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκεται στην ΕΕ. «Η ευρωπαϊκή προοπτική και η ίδια η ενταξιακή διαδικασία είναι αυτή που θα εξασφαλίσει στις χώρες και στους λαούς της περιοχής τη σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη, την ευημερία, τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να προχωρήσει μπροστά η περιοχή» επεξηγεί χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει πως στην περιοχή δραστηριοποιούνται και άλλες δυνάμεις, πέραν των ευρωπαϊκών, οι οποίες έχουν ως στόχο να απομακρύνουν τα Δυτικά Βαλκάνια από την Ευρώπη, προσφέροντας δήθεν αναπτυξιακή βοήθεια, στρατιωτική συνεργασία, ακόμα και συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και μάλιστα μέσω φορέων που έχουν περισσότερη σχέση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και ελάχιστη έως καθόλου σχέση με ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πλαίσιο εκπαίδευσης. Δυνάμεις οι οποίες επικαλούνται κάποιες δήθεν κοινές ιστορικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές παραδόσεις με τις χώρες και τους λαούς της περιοχής, αλλά στην ουσία προωθούν ακραίες ιδεολογίες και αποσταθεροποιητική ατζέντα, όπως προσθέτει.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί αφενός το σύνολο των Δυτικών Βαλκανίων να παραμείνουν προσηλωμένα στην ευρωπαϊκή τους πορεία και να γυρίσουν την πλάτη στις δυνάμεις της απομόνωσης και της αποσταθεροποίησης και αφετέρου την ΕΕ να διατηρήσει τη δυναμική της διαδικασίας διεύρυνσης, ώστε να μην επιτρέψει στις χώρες της περιοχής να επιστρέψουν στο «βαλκανικό παρελθόν» τους.

Ερωτηθείς σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, ο Νίκος Δένδιας υπογραμμίζει εκ νέου την ανάγκη για την πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και σημειώνει πως οι κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν, τα κράτη και οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν, όμως, μένουν.

Αναφερόμενος στις επαφές του με αξιωματούχους της Βόρειας Μακεδονίας κατά τους τελευταίους δύο μήνες, επισήμανε ότι τα δύο βασικά ζητήματα που του έθεσαν είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της και πώς η Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή, καθώς και η ενίσχυση των διμερών δεσμών σε όλους τους τομείς, όπως οικονομία, επενδύσεις, ενέργεια, μεταφορές και άμυνα. H επιτήρηση του εναέριου χώρου της γειτονικής μας χώρας από την Πολεμική μας Αεροπορία είναι ήδη μία απτή απόδειξη για το αμοιβαίο όφελος που μπορεί να υπάρξει, αναφέρει. Επίσης, τους επισήμανε πως η χώρα μας μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να γίνει στο μέλλον ο καλύτερος φίλος της Βόρειας Μακεδονίας και πως η Ελλάδα προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς με όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εσωτερικές διεργασίες.

«Οι αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ αποτελούν πολλαπλασιαστές της αμυντικής και πολιτικής ισχύος της χώρας»

Τέλος, όσον αφορά την ελληνική εξωτερική πολιτική των τελευταίων δύο χρόνων, αναφέρει πως η χώρα μας έχει λόγο στις περιφερειακές εξελίξεις, όπως αποδεικνύει και η πρόσκλησή της στη Διάσκεψη για τη Λιβύη που συγκαλεί ο Πρόεδρος Μακρόν και κάνει ειδική αναφορά στις αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. «Οι αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ αποτελούν πολλαπλασιαστές της αμυντικής και πολιτικής ισχύος της χώρας στο διεθνές περιβάλλον και θα αξιοποιηθούν. Οι χώρες με τις οποίες υπογράψαμε τις συμφωνίες στηρίζουν ένθερμα την Ελλάδα και έχουν συμφέρον αυτή να είναι ισχυρή και σταθερή. Και βεβαίως, θα πρέπει να μην αγνοείτε την αμυντική συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» αναφέρει συγκεκριμένα. Αναδεικνύοντας περαιτέρω τη σημασία των συμφωνιών αυτών, επισημαίνει πως αποτελούν την αναγνώριση του στρατηγικού και σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα από την περιοχή των Βαλκανίων μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και υπογραμμίζει ότι είναι στο χέρι της χώρας μας να αξιοποιήσουμε τις συμφωνίες αυτές που θα την καταστήσουν ισχυρή απέναντι σε αναθεωρητικές δυνάμεις.

Επιπλέον, σημειώνει πως η Ελλάδα υλοποιεί μια στρατηγική ενίσχυσης των σχέσεων της με μια σειρά χώρες, με πολλές από τις οποίες -όπως χώρες της αφρικανικής ηπείρου- οι σχέσεις δεν ήταν τόσο έντονες. Αναφερθείς στις χθεσινές επαφές του στη Ρουάντα, τόνισε πως ευελπιστεί ότι θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες τέτοιες επισκέψεις σε χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, στο βαθμό που θα το επιτρέψει η πανδημία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Διπλό μήνυμα Δένδια σε Άγκυρα και Σκόπια για τις προκλήσεις στο Αιγαίο και τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Έγκλημα στο Βόλο: Άγρια μαχαιρωμένη η γυναίκα, ο βαφτισιμιός πίσω από την δολοφονία της ηλικιωμένης

Ο βαφτισιμιός κρύβεται πίσω από την άγρια δολοφονία της 76χρονης στο Βόλο, που αγνοούνταν εδώ και 48 ώρες και σήμερα (06.11.2021) βρέθηκε νεκρή στο υπόγειο της πολυκατοικίας, όπου διέμενε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 39χρονος πήγε στο σπίτι της την περασμένη Πέμπτη (04.11.2021) και τη σκότωσε με περισσότερες από 20 μαχαιριές. Το κίνητρο φέρεται να ήταν τα χρήματα, καθώς το τελευταίο διάστημα ζητούσε από την ευκατάστατη ηλικιωμένη ένα ποσό, το οποίο εκείνη δεν του έδινε. Τη στιγμή της δολοφονίας, βρισκόταν μέσα στο σπίτι το παιδί με ειδικές ανάγκες της άτυχης 76χρονης.

Αφού τη σκότωσε, την τύλιξε με σεντόνια και την έκρυψε στην αποθήκη, στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Χθες, η αδερφή του θύματος έκανε καταγγελία στην αστυνομία για τηνεξαφάνιση της ηλικιωμένης και τελικά σήμερα “γράφτηκε” ο τραγικός επίλογος της υπόθεσης. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο βαφτισιμιός της 76χρονος είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές για υποθέσεις εκβιασμών, καθώς φέρεται να εμπλεκόταν σε κύκλωμα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έγκλημα στο Βόλο: Άγρια μαχαιρωμένη η γυναίκα, ο βαφτισιμιός πίσω από την δολοφονία της ηλικιωμένης"

Τραύμα από σφαίρα φέρει ο 44χρονος υπάλληλος που δολοφονήθηκε από ληστή σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη

Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων και του ψιλικατζίδικου, αναζητούν οι αρχές τον δράστη στης ληστείας σήμερα τα ξημερώματα στην Τούμπα Θεσσαλονίκης με θύμα έναν 44χρονο υπάλληλο.

Ο 44χρονος Μάριος, ο οποίος εργαζόταν κυρίως τις βραδινές ώρες, πάλεψε για τη ζωή του, αλλά τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον ληστή με τη λαβή του όπλου στο κεφάλι του προκάλεσαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία στο σημείο βρέθηκε και ένας κάλυκας γεγονός που μαρτυρά ότι ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον μία φορά. Τον άτυχο υπάλληλο εντόπισε διερχόμενος περαστικός, ο οποίος ενημέρωσε αστυνομία και ΕΚΑΒ. Το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης.

Όπως προέκυψε, φέρει και τραύμα από σφαίρα στο σώμα του, καθώς, σε ακτινογραφία που υπεβλήθη η σορός του, εντοπίστηκε βλήμα στο ύψος του θώρακα.

Ο δράστης φαίνεται να τον έχει πυροβολήσει στο πάνω μέρος του κεφαλιού, με την σφαίρα να καταλήγει στον θώρακά του. Αυτά τα ευρήματα αναμένεται να επιβεβαιωθούν κατά τη διάρκεια της νεκροτομής, που θα γίνει τη Δευτέρα από τον ιατροδικαστή.

Δείτε φωτογραφίες, το θύμα της δολοφονικής επίθεσης:


listeia-thessaloniki-44xronos__3_

listeia-thessaloniki-44xronos__2_

listeia-thessaloniki-44xronos__1_

listeia-thessaloniki-44xronos__4_

Το θύμα δεν είχε οικογένεια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ζούσε μαζί με τη μητέρα του. Ο ίδιος αγαπούσε τη μουσική, ενώ έπαιζε και κιθάρα γράφοντας στίχους. Ήταν λάτρης κυρίως της λαϊκής μουσικής, όπως μαρτυρούν και οι αναρτήσεις που έκανε στο λογαριασμό του στο facebook με μεγάλους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου.

 
listeia-toumpa-51

Σύμφωνα με τo thestival.gr ο δράστης εισέβαλε στο κατάστημα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή όπλου άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (06-11-2021), διερχόμενος πολίτης από κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας, εντόπισε τραυματισμένο τον 44χρονο ημεδαπό υπάλληλο της επιχείρησης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, άγνωστος άντρας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε στο προαναφερόμενο κατάστημα, όπου με απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο, μέχρι στιγμής, χρηματικό ποσό. Κατά την αντίδραση του παθόντα, ο δράστης του κατάφερε χτυπήματα στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου.

Ο 44χρονος άντρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου, αρχικά, διαπιστώθηκαν κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις. Λίγο αργότερα κατέληξε. Ειδικό συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος εξερευνά τον χώρο του εγκλήματος, στον οποίο εντοπίστηκε κάλυκας πυροβόλου όπλου.

Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη νεκροψίας-νεκροτομής. Διεξάγονται έρευνες και έχουν εκδοθεί γενικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη».

Περιοχή με εγκληματικότητα - Τι λένε οι κάτοικοι

Όπως είπαν άτομα που εργάζονται στην περιοχή, το θύμα δεν δούλευε πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο κατάστημα και δούλευε κυρίως τις βραδινές ώρες.

Η αστυνομία έχει πάρει υλικό από κάμερες ασφαλείας και το εξετάζει προκειμένου να βρει στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του δράστη, ενώ έρευνα για το συμβάν διενεργούν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.





Όπως δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής και με βάση όσα άκουσαν, το θύμα πριν δολοφονηθεί φέρεται να αντιστάθηκε, ενώ οι ίδιοι κάνουν λόγο για μία περιοχή στην οποία σημειώνονται παρόμοια περιστατικά κυρίως από τοξικομανείς.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Τραύμα από σφαίρα φέρει ο 44χρονος υπάλληλος που δολοφονήθηκε από ληστή σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη"

Καιρός αύριο: Ομίχλη ξανά σε όλη τη χώρα – Ζέστη για την εποχή και υψηλή υγρασία

Μία… από τα ίδια ο καιρός αύριο, Κυριακή (07.11.2021), δηλαδή με πυκνή ομίχλη, ζέστη και υγρασία. Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το αργά το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Θρακικό τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τις Σποράδες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά και τα νότια 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, στις βόρειες Κυκλάδες 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 και στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, στα νότια 3 με 4 και στα βόρεια 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα νότια 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ομίχλη ξανά σε όλη τη χώρα – Ζέστη για την εποχή και υψηλή υγρασία"

Χαμηλότερος ο επόμενος ΕΝΦΙΑ – Τον Δεκέμβριο οι επίσημες ανακοινώσεις

Τον επόμενο μήνα θα γίνουν τελικά τα αποκαλυπτήρια για τον νέο ΕΝΦΙΑ, που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων το 2022. Ένας Φόρος που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα είναι χαμηλότερος για την συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, ο νέος ΕΝΦΙΑ θα νομοθετηθεί τον Ιανουάριο και τα εκκαθαριστικά θα εκδοθούν τον Μάρτιο. Πάντα με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό η πρώτη δόση θα καταβληθεί στο τέλος του ίδιου μήνα. Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, εάν ο Φόρος θα καταβληθεί σε 10 ή σε 12 δόσεις. Αν επιλεγεί να είναι σε 10 δόσεις, η τελευταία θα είναι για τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, ενώ αν αποφασιστεί να είναι σε 12 δόσεις, τότε η τελευταία δόση θα καταβληθεί στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί δουλεύει ακατάπαυστα υπό την αιγίδα του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, αναμένεται μέσα στον μήνα να παραδώσει τις τελικές προτάσεις της και εν συνεχεία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για την δομή και την διάρθρωση του νέου ΕΝΦΙΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στον νέο ΕΝΦΙΑ τόνισε ότι δεν θα κατατεθεί μαζί με τον προϋπολογισμό, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι το 2022 περισσότεροι Έλληνες να πληρώνουν ακόμα χαμηλότερο φόρο για την ιδιοκτησία ακινήτων, σε σχέση με αυτόν που καταβάλλουν την τελευταία διετία, τον οποίο «η σημερινή κυβέρνηση μείωσε μεσοσταθμικά κατά 22%».

Το περίγραμμα σε γενικές γραμμές είναι γνωστό, όπως έχει περιγραφεί τόσο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και από τους αρμόδιους υπουργούς. Η ομάδα εργασίας δουλεύει πάνω σε πολλά μοντέλα και κλίμακες και όπως αναφέρουν οι τελευταίες διασταυρωμένες πληροφορίες, δεν θα υπάρχουν τελικά αλλαγές σε ότι αφορά τον συμπληρωματικό φόρο για τις επιχειρήσεις.

Κατά συνέπεια η κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου και η ενσωμάτωσή του στον κύριο φόρο θα αφορά μόνο τα φυσικά πρόσωπα. Για τα Νομικά Πρόσωπα ο συμπληρωματικός φόρος θα εξακολουθεί να επιβάλλεται ξεχωριστά από τον κύριο φόρο και πιθανότατα θα υπάρξουν παρεμβάσεις στον συντελεστή υπολογισμού του, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σήμερα για κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται και υπολογίζεται στην αξία των δικαιωμάτων με συντελεστή 5,5‰. Ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα τα οποία ιδιοχρησιμοποιούνται για την παραγωγή ή την άσκηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανεξαρτήτως αντικειμένου εργασιών, υπολογίζεται με συντελεστή 1‰. Ειδικά, για τα Ν.Π.Δ.Δ. και τα Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο συμπληρωματικός ΕΝ.Φ.Ι.Α. ισούται με 3,5‰ επί της συνολικής αξίας των δικαιωμάτων για τα ακίνητα που δεν ιδιοχρησιμοποιούν.

Για το 2021, όπως αναφέρεται στα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, 68.542 επιχειρήσεις και νομικές οντότητες καλούνται να πληρώσουν για τα ακίνητά τους 216,2 εκατ. ευρώ κύριο φόρο και 278,01 εκατ. ευρώ για συμπληρωματικό φόρο. Κατά συνέπεια ο συνολικός φόρος για τα νομικά πρόσωπα εφέτος ανέρχεται σε 494,2 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά 7.180.009 φυσικά πρόσωπα καλούνται να καταβάλουν ΕΝΦΙΑ ύψους 2,09 δισ. ευρώ εκ των οποίων ο συμπληρωματικός φόρος που επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες με ακίνητα άνω των 250.000 ευρώ να φτάνει τα 368,4 εκατ. ευρώ.

Αν δεν άλλαζε τίποτε στους συντελεστές, με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, τότε ο συνολικός φόρος θα διαμορφωνόταν σε κάτι περισσότερο από 2,8 δισ. ευρώ, από 2,6 δισ. ευρώ που είναι σήμερα, δηλαδή θα επιβαλλόταν επιπλέον φόρος 200 έως 250 εκατ. ευρώ.

Βέβαια αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αφού η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή, όταν και άλλαξαν οι αντικειμενικές αξίες, ότι ο δημοσιονομικός χώρος που θα προκύψει από την αύξηση των τιμών ζώνης θα χρησιμοποιηθεί για παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ που θα εξουδετερώσουν τις επιβαρύνσεις για τους περισσότερους φορολογούμενους.

Επιπλέον να σημειωθεί ότι αυξημένα έσοδα θα προκύψουν, για τον ΕΝΦΙΑ και από την επέκταση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού των τιμών των ακινήτων σε 3.643 ζώνες.

Τα επιπλέον αυτά έσοδα, θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου όχι μόνο να μηδενίσουν τις επιπλέον επιβαρύνσεις, από την αύξηση των αξιών, αλλά και να μειώσουν όπου αυτό είναι εφικτό, την συνολική επιβάρυνση.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Χαμηλότερος ο επόμενος ΕΝΦΙΑ – Τον Δεκέμβριο οι επίσημες ανακοινώσεις"

Συγκέντρωση και συλλαλητήριο πληγέντων από φυσικές καταστροφές στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, πληγέντες από φυσικές καταστροφές με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας. Ταυτόχρονα αντιπροσωπεία παραδίδει το ψήφισμα του συλλαλητηρίου στη Βουλή και στα κόμματα.

Σε μία συμβολική κίνηση πυρόπληκτοι παραγωγοί από την Πελοπόννησο άδειασαν στο πλάι της εισόδου του κοινοβουλίου πατάτες και σταφίδες.


Το παρών στη συγκέντρωση έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις και να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής θωράκισης, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση και συλλαλητήριο πληγέντων από φυσικές καταστροφές στο Σύνταγμα"

Σιέρα Λεόνε: Στους 91 οι νεκροί από την έκρηξη σε δεξαμενή καυσίμων

Στους 91 ανέρχονται οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε όταν βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα εξερράγη έπειτα από σύγκρουση, έγινε γνωστό από το κεντρικό νεκροτομείο και τις τοπικές αρχές.

Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τον απολογισμό των νεκρών, όμως ο διευθυντής του κεντρικού κρατικού νεκροτομείου στο Φριτάουν δήλωσε πως μετά την έκρηξη μεταφέρθηκαν εκεί 91 πτώματα.

Στα θύματα περιλαμβάνονται άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί για να μαζέψουν καύσιμα που διέρρεαν από το όχημα, ανέφερε σε καταχώρισή της στο Facebook η Ιβόν Άκι-Σόγερ, δήμαρχος της πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε.

«Έχουμε τόσες απώλειες, καμένα πτώματα», λέει η Μπρίμα Μπουρές Σεσέ, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών, σε βίντεο από τον τόπο του δυστυχήματος που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ. «Είναι ένα τρομερό, τρομερό δυστύχημα».

Εικόνες που αναρτήθηκαν ευρύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν καμένα πτώματα να κείτονται στους δρόμους ενώ φαίνεται να καίγονται καταστήματα και σπίτια σε κοντινή απόσταση. Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει τη αυθεντικότητα των εικόνων.

Η Άκι-Σόγερ χαρακτήρισε «φρικτά» τα βίντεο και τις φωτογραφίες.

Η δήμαρχος δήλωσε πως η έκταση των ζημιών δεν είναι ακόμη σαφής και πρόσθεσε πως η αστυνομία και ο αντιδήμαρχος βρίσκονται επιτόπου για να βοηθήσουν τους αξιωματούχους της διαχείρισης καταστροφών.

«Εκφράζω τη βαθιά μου συμπάθεια στις οικογένειες που έχασαν αγαπημένους τους και σ’ αυτούς που ακρωτηριάστηκαν» ως αποτέλεσμα της έκρηξης, έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος Τζούλιους Μαάντα Μπίο.

«Η κυβέρνησή μου θα κάνει τα πάντα για να υποστηρίξει τις πληγείσες οικογένειες», πρόσθεσε.

Τα πτώματα μεταφέρθηκαν στο κρατικό κεντρικό νεκροτομείο του Φριτάουν, της πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε, μετά την έκρηξη δεξαμενής καυσίμων που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, δήλωσε στο Ρόιτερς ο διευθυντής του νεκροτομείου Σινέχ Καμάρα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η έκρηξη σημειώθηκε σε αποθήκη καυσίμων στη βιομηχανική ζώνη του Φριτάουν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σιέρα Λεόνε: Στους 91 οι νεκροί από την έκρηξη σε δεξαμενή καυσίμων"

Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» εισήχθη ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος χθες διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείο «σήμερα 06/11/2021 και ώρα 11:10 π.μ. εισήχθη στη Θεραπευτική Κλινική το  Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Καθηγητής Κος Προκόπιος Παυλόπουλος για προληπτικούς λόγους.

Ο πρώην ΠτΔ είναι εμβολιασμένος, ασυμπτωματικός, η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή και κρίθηκε (από τον θεράποντα ιατρό του) προληπτικά η ολιγοήμερη παρακολούθηση σε νοσοκομειακό περιβάλλον, λόγω του ατομικού ιστορικού του ως ασθενής ΧΑΠ».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» ο Προκόπης Παυλόπουλος"

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τροποποιούνται τα δρομολόγια λόγω εργασιών στο τμήμα Λάρισα – Παλαιοφάρσαλα

Τεχνικές εργασίες πραγματοποιούνται από την ΕΡΓΟΣΕ στο τμήμα της σιδηροδρομικής υποδομής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταξύ Λάρισας-Παλαιοφαρσάλου.

Από τη Δευτέρα 08/11/2021 και μέχρι νεωτέρας τροποποιούνται δρομολογιακά οι παρακάτω αμαξοστοιχίες στο τμήμα Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλος – Λάρισα – Θεσσαλονίκη και Βόλος – Λάρισα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τροποποιούνται:

  • Η αμαξοστοιχία 1592 που αναχωρούσε από ΛΑΡΙΣΑ στις 07:30′ θα αναχωρεί με -10′, δηλαδή 07:20′.
  • Η αμαξοστοιχία 1594 που αναχωρούσε από ΛΑΡΙΣΑ στις 09:40′ θα αναχωρεί με +15′, δηλαδή 09:55′.
  • Η αμαξοστοιχία 883/590 που αναχωρούσε στις 10:37′ από ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟ θα αναχωρεί με -8′, δηλαδή 10:29”.
  • Η αμαξοστοιχία 2594 που αναχωρούσε από ΛΑΡΙΣΑ στις 16:31′ θα αναχωρεί με +9′, δηλαδή 16:40′.
  • Η αμαξοστοιχία 2596 που αναχωρούσε από ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟ στις 18:25′ θα αναχωρεί με +5′, δηλαδή 18:30′.
  • Η αμαξοστοιχία 2598 που αναχωρούσε από ΛΑΡΙΣΑ στις 20:00′ θα αναχωρεί με -5′, δηλαδή 19:55′.
  • Η αμαξοστοιχία 1599 που αναχωρούσε από Ε.Σ.Θ. στις 11:30′ θα αναχωρεί με +6′, δηλαδή 11:36′.

Επίσης από τη Δευτέρα 08.11.2021 και μέχρι νεωτέρας, η αμαξοστοιχία 1571 θα αναχωρεί από το Βόλο ώρα 06.20 (αντί 06.35), ώστε να επιτυγχάνεται συνδυασμός µε την αμαξοστοιχία 1592 (Λάρισα – Θεσσαλονίκη).

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τροποποιούνται τα δρομολόγια λόγω εργασιών στο τμήμα Λάρισα – Παλαιοφάρσαλα"

Σταύρος Καφούνης: Η ευθύνη για το rapid test να βαρύνει μόνο τον πελάτη που βρίσκεται εντός καταστήματος

Να βαραίνει μόνο τους ανεμβολίαστους καταναλωτές η ευθύνη εισόδου τους εντός των καταστημάτων χωρίς το προβλεπόμενο από το νόμο rapid test, πρότεινε σε σημερινή συνέντευξή του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Antenna, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Ο κ. Καφούνης χαρακτήρισε τα μέτρα που από σήμερα πρέπει να εφαρμόσει το λιανεμπόριο άδικα και ανεφάρμοστα λόγω πολλών πρακτικών προβλημάτων, ενώ πρόσθεσε ότι αποτελούν παράγοντα δημιουργίας αθέμιτου ανταγωνισμού.

Στη συνέχεια κατέθεσε μία πρόταση, η οποία, όπως είπε, εκτιμά ότι θα μπορούσε, τουλάχιστον προσωρινά, να ισορροπήσει την υγειονομική ανάγκη παράλληλα με την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς. Ζήτησε η ευθύνη εισόδου εντός των καταστημάτων ανεμβολίαστων καταναλωτών, χωρίς το προβλεπόμενο από το νόμο rapid test, να βαρύνει αποκλειστικά τα συγκεκριμένα άτομα και όχι την εμπορική επιχείρηση, η οποία, όπως συμπλήρωσε, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να μπορέσει να κάνει αδειάλειπτο έλεγχο, ειδικά εάν αναφερόμαστε σε αυτοαπασχολούμενους ή μικρές επιχειρήσεις.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα εμπορικά καταστήματα τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αυτό και μόνο το μέτρο αφενός θα καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες και αφετέρου θα πάψει να δημιουργεί συνθήκες αναστάτωσης και τον κίνδυνο να επιφέρει πρόστιμα που θα διακινδυνεύσουν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και ίσως τη βιωσιμότητα μικρών επιχειρήσεων» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση, είπε ο πρόεδρος, τα μέτρα δεν πρέπει να εξαιρούν κλάδους όπως αυτόν των υπερκαταστημάτων τροφίμων, που πρέπει να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης με τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα για να αποφύγουμε να εκδηλωθούν πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

ΠΟΕΣΕ

Στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιάννης Δαβερώνης, είπε ότι ήδη προκαλούνται προβλήματα μεταξύ εργαζόμενων και πελατών που αρνούνται τον έλεγχο και διαφωνούν με το νέο πλαίσιο, τονίζοντας ακόμη ότι «ασφαλώς και θα πέσει η δουλειά. Ο κόσμος σε ένα εστιατόριο, σε ένα καφέ, σε ένα μπαρ πάει για να διασκεδάσει. Τώρα όποιος πάει θα πάει με έναν προβληματισμό αν θα μπει, αν θα τον δεχθούν».

Μάλιστα, ο κ. Δαβερώνης είπε ότι θα έπρεπε να διατηρηθεί το προηγούμενο καθεστώς, αναφέροντας «θα μπορούσαμε να λειτουργήσαμε στους εσωτερικούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους και στους εξωτερικούς χώρους όπως λειτουργούσαμε μέχρι σήμερα», υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι στα όρια της λογικής τα νέα μέτρα, ξεφεύγουμε και πάμε σε τραγέλαφο».

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΣΕ σημειώνει ότι υπάρχει δυσαρέσκεια και θυμός στον κλάδο της εστίασης με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον έλεγχο της πανδημίας και αναλυτικά αναφέρει ότι: «O κλάδος, για μια ακόμη φορά στοχοποιείται και λαμβάνονται από την κυβέρνηση μέτρα που ισοδυναμούν με κλείσιμο των επιχειρήσεών του.

Η κυβέρνηση περιορίζει πάνω του 50% τους δυνητικούς πελάτες μας, χωρίς κανένα αντισταθμιστικό μέτρο και με την απειλή αυστηρών προστίμων και την σφράγιση των καταστημάτων μας, με την επιβολή μη εφαρμόσιμων μέτρων, που ισοδυναμούν με άτυπο lockdown.

Χωρίς να υπάρχει διασπορά του κορονοϊού στον κλάδο, μας οδηγεί σε αφανισμό και προφασιζόμενη ότι προστατεύει δήθεν την δημόσια υγεία, στοχοποιεί τον ιδιωτικό τομέα αφήνοντας στο απυρόβλητο τον δημόσιο τομέα (λεωφορεία – μετρό, σχολεία, Πανεπιστήμια) λες και ο συνωστισμός εκεί δεν μεταδίδει τον covid-19.

Η δυναμική αντίδραση είναι το μόνο που έχει απομείνει στον κλάδο.

Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα περιοριστικά μέτρα στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της πανδημίας με ουσιαστική παρέμβαση.

Η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της για την αποφυγή απώλειας επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας :

* Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών

* Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου

* Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας

* Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών

* Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και

* Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του2020 και των αρχών του 2021».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σταύρος Καφούνης: Η ευθύνη για το rapid test να βαρύνει μόνο τον πελάτη που βρίσκεται εντός καταστήματος"

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Δημοσκόπηση GPO: Μπροστά ο Ανδρέας Λοβέρδος

Είκοσι εννέα ημέρες απομένουν μέχρι τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής και η δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύουν «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» δίνει μια πρώτη αλλά σαφή εικόνα. Πρόκειται για σκληρή μάχη ανάμεσα σε τρεις υποψήφιους: Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Παπανδρέου.

Βασικό συμπέρασμα της πρώτης έρευνας στην προεκλογική αφετηρία για τις κάλπες είναι ότι η μάχη οδηγείται σε δεύτερο γύρο, με άδηλο ωστόσο όχι μόνο τον τελικό νικητή, αλλά ακόμη και για το δίδυμο της επαναληπτικής ψηφοφορίας.

Η έρευνα της GPO δείχνει ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος βρίσκεται στην pole position, με ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του κ. Παπανδρέου και του κ. Ανδρουλάκη, αλλά οι διαφορές τους είναι πολύ μικρές.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Ειδικότερα, από την πρώτη έρευνα της GPO για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» προκύπτει ότι καλύτερη θέση στην προεκλογική αφετηρία έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος καταγράφει προβάδισμα τόσο ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ (στις εθνικές κάλπες του 2019) όσο και μεταξύ του συνόλου των ψηφοφόρων που προτίθενται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές κάλπες.

Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά με διαφορές που αφήνουν ανοικτό το αποτέλεσμα για κάθε θέση στην αρχική τριάδα.

Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι, Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης, κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά, που μπορεί ωστόσο να παίξουν τον ρόλο τους στο τελικό αποτέλεσμα είτε παραμείνουν στην κούρσα έως τις 5 Δεκεμβρίου είτε αποχωρήσουν νωρίτερα.

Στην ευρύτερη δεξαμενή πιθανών ψηφοφόρων ο Ανδρέας Λοβέρδος καταγράφει ποσοστό 28,8% (27,2% στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ), ο Γιώργος Παπανδρέου 25,2% (25,8%), ο Νίκος Ανδρουλάκης 24,7% (25,4%), ο Παύλος Χρηστίδης 6,2% (6,2%), ο Παύλος Γερουλάνος 4,3% (4,3%) και ο Χάρης Καστανίδης 4,1% (3,7%). 

Ενδιαφέρον έχουν και οι θετικές – αρνητικές γνώμες για τον καθένα.

Συγκεκριμένα: Ο Γιώργος Παπανδρέου, συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές (ή μάλλον αρνητικές) γνώμες μεταξύ των υποψηφίων – φτάνει το 51,8% όσων δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν (έναντι 47% θετικών). Στον αντίποδα, ο κ. Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες (78,8%) και παράλληλα τις λιγότερες αρνητικές (μόλις 18,5%) —ακόμα καλύτερα είναι τα ποσοστά του μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Λοβέρδος, βουλευτής Βορείου Τομέα του ΚΙΝΑΛ, συγκεντρώνει 77,3% θετικές γνώμες και 22,4% αρνητικές.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος, στις 12 Δεκεμβρίου, και αυτό σημαίνει ότι οι τρεις άλλοι υποψήφιοι θα παίξουν τον δικό τους ρόλο, τασσόμενοι με τον έναν ή τον άλλο φιναλίστ. Εκτός και αν κάποιος από τους Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη και Παύλο Χρηστίδη αποχωρήσει πριν τις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου που και αυτό μπορεί να γύρει τα ποσοστά υπέρ ή κατά ενός εκ των τριών πρωτοπόρων.

Σημειώνεται πως η έρευνα διεξήχθη σε πανελλαδικό δείγμα 1.012 ατόμων που δήλωσαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν για πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής. Δεν είναι δηλαδή όλοι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ το 2019.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται στην ταυτότητα της δημοσκόπησης, το χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων έγινε σε δύο φάσεις, 23 με 25 Οκτωβρίου και 30 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου. Ένα μέρος της δηλαδή έγινε όσο η Φώφη Γεννηματά ζούσε ακόμη.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Δημοσκόπηση GPO: Μπροστά ο Ανδρέας Λοβέρδος"

Κορωνοϊός - Δημόπουλος: Για ποιους ασθενείς ενδείκνυνται τα μονοκλωνικά αντισώματα

Τα μονοκλωνικά αντισώματα έναντι της COVID-19 ενδείκνυνται για μη νοσηλευόμενους ασθενείς ηλικίας 12 ετών και άνω με διάγνωση COVID-19 ήπιας προς μέτριας βαρύτητας και αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσο και επιπλοκές, αναφέρει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Θεραπευτικής- Ογκολογίας- Αιματολογίας, και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

Πρόκειται όπως εξηγεί «για ασθενείς που δεν χρειάζονται υποστήριξη με οξυγόνο, αλλά έχουν παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο όπως: ηλικία 65 ετών και άνω, δείκτη μάζας σώματος (BMI) 35 και άνω, υποκείμενα νοσήματα, όπως χρόνια νεφρική νόσο, σακχαρώδη διαβήτη, ανοσοκαταστολή και χρήση ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων, καρδιαγγειακή νόσο, υπέρταση, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα».

Ένα μονοκλωνικό αντίσωμα, επισημαίνει ο πρύτανης, είναι ένα αντίσωμα (πρωτεΐνη) που έχει σχεδιαστεί για να αναγνωρίζει και να προσκολλάται σε μια συγκεκριμένη δομή (αντιγόνο) του ιού SARS-CoV-2. «Πολλά διαφορετικά μονοκλωνικά αντισώματα διερευνώνται για την αντιμετώπιση της COVID-19. Κάθε μονοκλωνικό αντίσωμα προσκολλάται στην ακίδα πρωτεΐνη του SARS-CoV-2 σε διαφορετική θέση. Η σύνδεση δεν επιτρέπει στον ιό να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα. Η θεραπεία με εξουδετερωτικά μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να παρέχει άμεση, παθητική ανοσία και μπορεί να περιορίσει την εξέλιξη της νόσου COVID19 και τις επιπλοκές της»

Στην Ελλάδα, λέει ο κ. Δημόπουλος, η παρηγορητική χρήση μη εγκεκριμένων μονοκλωνικών αντισωμάτων για την αντιμετώπιση της COVID-19 και για τα οποία έχει εκδοθεί επιστημονική γνώμη της Επιτροπής Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Μ.Α.), είναι δυνατή μόνο στο πλαίσιο ομαδικού προγράμματος πρώιμης πρόσβασης, και όπως έχει γνωστοποιηθεί εντός του Νοεμβρίου αναμένονται οι πρώτες 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Η χορήγηση πρέπει να γίνεται σε διάστημα μικρότερο του δεκαημέρου από την έναρξη των συμπτωμάτων

«Έως σήμερα, τέσσερα μονοκλωνικά αντισώματα για τη COVID-19 έχουν λάβει θετική γνωμοδότηση για χρήση σε επείγουσα βάση, καθότι βρίσκονται ακόμα υπό αξιολόγηση για να λάβουν πλήρη αδειοδότηση κυκλοφορίας. Σε αυτά περιλαμβάνεται ο συνδυασμός των Βamlanivimab και Εtesevimab (EliLilly), ο συνδυασμός των Casirivimab και Imdevimab (Regeneron), το Regdanvimab (Celltrion) και το Sotrovimab (GSK). Η χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στο πλαίσιο κλινικών πρωτοκόλλων οδήγησε σε μείωση των νοσηλειών και των θανάτων σε ασθενείς με COVID-19, καθώς και γρηγορότερη μείωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2, συγκριτικά με το εικονικό φάρμακο».

Όσον αφορά τον τρόπο χορήγησης τους ο κ. Δημόπουλος αναφέρει ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα χορηγούνται σε μια εφάπαξ δόση, αλλά απαιτείται νοσοκομειακό περιβάλλον, καθώς χορηγούνται ενδοφλεβίως και χρειάζεται ιατρονοσηλευτική παρακολούθηση για 1 ώρα, για πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις. «Σημαντικό είναι επίσης ότι η χορήγηση θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο άμεσα μετά την εργαστηριακή επιβεβαίωση της COVID-19 και σίγουρα σε λιγότερο από 10 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Δημόπουλος: Για ποιους ασθενείς ενδείκνυνται τα μονοκλωνικά αντισώματα"

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 44χρονος υπάλληλος ψιλικατζίδικου μετά από ένοπλη ληστεία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο του ΑΧΕΠΑ όπου είχε μεταφερθεί εσπευσμένα ένας 44χρονος υπάλληλος καταστήματος ψιλικών, μετά από τον θανάσιμο τραυματισμό που προέκυψε από χτυπήματα που του κατάφερε ληστής με τη λαβή όπλου.

Συγκεκριμένα σήμερα Σάββατο 6/11 στις 4:00 τα ξημερώματα ο 44χρονος υπάλληλος σε κατάστημα ψιλικών επί της οδού Γρ. Λαμπράκη στην Τούμπα αντιλήφθηκε ότι ένοπλος ληστής εισήλθε στο κατάστημα και προσπάθησε να τον σταματήσει, με αποτέλεσμα πάνω στην πάλη ο δράστης να καταφέρει στο κεφάλι του άτυχου υπαλλήλου χτυπήματα με τη λαβή του όπλου και να προκληθούν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα πληροφορίες του GRTimes δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο θάνατος να έχει προκληθεί από πυροβολισμό, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία αλλά απαιτεί τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Όπως είπαν άτομα που εργάζονται στην περιοχή, το θύμα δεν δούλευε πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο κατάστημα και δούλευε κυρίως τις βραδινές ώρες.

Η αστυνομία έχει πάρει υλικό από κάμερες ασφαλείας και το εξετάζει προκειμένου να βρει στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του δράστη, ενώ έρευνα για το συμβάν διενεργούν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής και με βάση όσα άκουσαν, το θύμα πριν δολοφονηθεί φέρεται να αντιστάθηκε, ενώ οι ίδιοι κάνουν λόγο για μία περιοχή στην οποία σημειώνονται παρόμοια περιστατικά  κυρίως από τοξικομανείς.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 44χρονος υπάλληλος ψιλικατζίδικου μετά από ένοπλη ληστεία (ΦΩΤΟ-VIDEO)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news