facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Βουλή: «Βροχή» δικογραφιών κατά Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά και υπουργών ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός από την δικογραφία για το C4I που έφτασε στη Βουλή το απόγευμα κατατέθηκε και μια σειρά άλλων δικογραφιών που αφορούν υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατηγορείται για πράξη ρατσιστικής δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων. Ειδικότερα, η μήνυση σχηματίστηκε κατόπιν καταγγελίας του Εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, μετά από τη δημοσιοποίηση από τον Υπουργό των προσωπικών και ιατρικών δεδομένων του κατηγορούμενου για την υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρου.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας κατηγορείται για το αδίκημα της μη συμμόρφωσης σε προσωρινή διαταγή δικαστηρίου που φέρεται ότι τέλεσε στη Χίο το Σεπτέμβριο του έτους 2018 κατά τη άσκηση των καθηκόντων του. Η δικογραφία σχηματίστηκε κατόπιν της από 20.9.2018 έγκλησης του πρωτοβάθμιου ΟΤΑ με την επωνυμία «Δήμος Χίου», που εκπροσωπείται νόμιμα από το Δήμαρχο Εμμανουήλ Βουρνού και αφορά μη συμμόρφωση σε προσωρινή διαταγή αναστολή εκτέλεσης ΚΥΑ σχετικά με την άδεια χωροθέτησης και κατασκευής Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε παραχωρηθέντα για τρία μόνο έτη χώρο του Δήμου Χίου.

Δικογραφία ήρθε και για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πανό Καμμένο μετά από μήνυση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια.

Για την Έφη Αχτσιόγλου και τον Τάσο Πετρόπουλο η δικογραφία είναι αποτέλεσμα της μήνυσης του σωματείου «Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων- ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ». Η μήνυση κατατέθηκε για την καθυστέρηση έκδοσης των οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης, με συνακόλουθη συνέπεια και την καθυστέρηση στην απονομή του εφάπαξ που δικαιούνται οι συνταξιούχοι.

Τέλος για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ν. Κοτζιά ήρθαν δικογραφίες μετά από μηνύσεις πολιτών για τη σύναψη της συμφωνίας των Πρεσπών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: «Βροχή» δικογραφιών κατά Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά και υπουργών ΣΥΡΙΖΑ "

Επεισόδια στην ομιλία Πετρόπουλου και Παπανάτσιου στο Βόλο

Αποδέκτες «θερμής» υποδοχής έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας οι υφυπουργοί Τάσος Πετρόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στο κτίριο του Μεταξουργείου Ν. Ιωνίας Βόλου, κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία με πανό και συνθήματα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών.

Οι διαμαρτυρόμενοι όπως μεταδίδει το e-volos.gr, απλωσαν πανό μπροστά από το πάνελ των ομιλητών που έγραφε, «Όχι στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Ναι στη ζωή» αλλά και πολλά άλλα μικρότερα, που κρατούσαν πολίτες που στηρίζουν τον αγώνα της επιτροπή.

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών




Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι το αποτέλεσμα της διαμαρτυρίας είναι να μην γίνει συζήτηση με τους πολίτες για σοβαρά θέματα και χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρεμπόδιση του λόγου. Καλούσε τους διαμαρτυρόμενους σε διάλογο ενώ μέλη του ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν «έξω οι προβοκάτορες».

Ο υπουργός χαρακτήρισε τους διαμαρτυρόμενους «προκλητικούς» που θέλουν να σταματήσει ο διάλογος και ότι αυτό που κάνουν είναι φασισμός:». «Θέλουμε στο Βόλο ένα δημοκρατικό μέτωπο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν θα ξανάρθει η δεξιά και ο φασισμός, θα κερδίσουμε» δήλωσε ο υφυπουργός. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ακολούθησαν σπρωξίματα και φραστικά επεισόδια

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το e-volos.gr

20181124
46524021
20181124
47052442
 e-volos
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στην ομιλία Πετρόπουλου και Παπανάτσιου στο Βόλο"

Αναδρομικά-Ένστολοι: Εντοπίστηκε λάθος στον υπολογισμό των χρημάτων

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας τον λάθος υπολογισμό στην απονομή των αναδρομικών στους ένστολους με το βαθμό του Λοχία.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με το Ν. 4575/2018 το σύνολο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αναμένουν την επιστροφή αναδρομικών, με βάση την απόφαση του Σ.τ.Ε., όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και για τα στελέχη που φέρουν το βαθμό του Λοχία. Ειδικοί φρουροί και Αστυφύλακες της Αστυνομίας, Λοχίες του στρατού, Σμηνίες της Αεροπορίας κ.α εξαιτίας λάθους υπολογισμού κινδυνεύουν αντί να λάβουν αναδρομικά να κληθούν να επιστρέψουν χρήματα

Ο πυρήνας του λάθους εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο υπολογισμός της επιστροφής των αναδρομικών γίνεται με βασικό μισθό για το βαθμό του λοχία τα 683 ευρώ και όχι τα 718 ευρώ όπως ισχύει, με δύο μάλιστα νόμους της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είχε νομοθετήσει αυξήσεις ειδικά για τα συγκεκριμένα χαμηλόβαθμα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα με τους νόμους 4093/2012 και 4307/2014.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 10 του Ν.4575/2018 «περί καταβολής εφάπαξ αναδρομικού ποσού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας», έχει γίνει λάθος στον υπολογισμό των αναδρομικών, καθώς οι ένστολοι με το βαθμό του Λοχία βλέπουν να μην υπάρχει εξειδίκευση για τη δική τους μισθολογική περίπτωση, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία για το μισθολογικό τους μέλλον και για την καταβολή των αναδρομικών.

Αναλυτικότερα, κατά την 31-07-2012 ο μηνιαίος βασικός μισθός στα κλιμάκια των ένστολων, διαμορφωνόταν σύμφωνα με το μισθολόγιο που όριζε το άρθρο 5 παρ. β του Ν.3670/2008. Για το βαθμό του Ανθυπολοχαγού, ο βασικός μισθός οριζόταν στα 899 ευρώ. Επίσης, με βάση τους συντελεστές προσδιορισμού βασικού μισθού, προέκυπταν σε έκαστο βαθμό τα μισθολογικά κλιμάκια. Συγκεκριμένα, για το βαθμό του Λοχία ο βασικός μισθός υπολογιζόταν στα 683 ευρώ. Το ίδιο ποσό αναφερόταν και στην υπ΄ αρίθμ. Α.Π. Οικ. 2/36028/022/13-05-2008 ερμηνευτική εγκύκλιο του Γ.Λ.Κ. προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για το βασικό μισθολόγιο στο βαθμό του Λοχία.

Από την 01-08-2012 άρχισε η ισχύς του Ν.4093/2012, όπου σύμφωνα με το άρθρο 31, παρ.3 ορίζεται ως «μηνιαίος βασικός μισθός του Ανθυπολοχαγού και των αντιστοίχων στα 875 ευρώ». Επίσης, από τους οριζόμενους συντελεστές προσδιορισμού των βασικών μισθών προκύπτει το μισθολογικό κλιμάκιο για κάθε βαθμό. Επομένως, για το βαθμό του Λοχία ο μηνιαίος βασικός μισθός υπολογιζόταν στα 717,5ευρω, ήτοι 718 ευρώ (λόγω 0,50ευρω υπέρ απασχολούμενου από στρογγυλοποίηση). Το ίδιο ποσό (718ευρώ) αναφερόταν και στην υπ΄ αρίθμ. Α.Π. Οικ. 2/85127/022 από 22-11-2012 Ερμηνευτική Εγκύκλιο του Γ.Λ.Κ. προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για το βασικό μισθό στο βαθμό του Λοχία. Όσον αφορά στην περίπτωση της ΕΛ.ΑΣ και μάλιστα στους Αστυφύλακες-Ειδικούς Φρουρούς, οι οποίοι έχουν αντίστοιχο βαθμό με αυτό του Λοχία, υπήρξαν περικοπές στα επιδόματα, της τάξεως των 36,00 ευρώ περίπου.

Επίσης, ο Ν.4575/2018 δεν λαμβάνει υπ΄ όψιν την ευνοϊκότερη διάταξη για τον εργαζόμενο, σύμφωνα με το νομικό προηγούμενο που έχει προκύψει με το άρθρο 86 Ν.4307/2014 για τον βασικό μισθό του Λοχία και των αντιστοίχων. Σημαντικό επίσης πρόβλημα δημιουργείται από το γεγονός ότι δεν γίνεται διαμόρφωση μισθολογίου με αναφορά σε βασικό μισθό Ανθυπολοχαγού, ούτε με συντελεστές προσδιορισμού βασικού μισθού για κάθε βαθμό, όπως με το άρθρο 50 Ν.3205/2003, το άρθρο 5 παρ β Ν.3670/2008, το Ν. 4093/2012, και το άρθρο 86 του Ν.4307/2014. Αντιθέτως, επιχειρείται μια ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν όλους τους βαθμούς μαζί των ένστολων με αναφορά σε αποδοχές σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Δεδομένης της κείμενης νομοθεσίας και όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα ο βασικός μισθός των ένστολων με βαθμό Λοχία και των αντιστοίχων αυτών, πώς προτίθεστε να επιλύσετε την αδικία που συντελείται εις βάρος τους, αναφορικά με το ζήτημα της καταβολής των εφάπαξ αναδρομικών;

2. Προτίθεστε να κατάθεσε υπουργική τροπολογία με σκοπό να διορθωθεί αυτή η κατάφορη αδικία που συντελείται εις βάρος των χαμηλόβαθμων στελεχών των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων με το βαθμό του Λοχία;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

kranos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναδρομικά-Ένστολοι: Εντοπίστηκε λάθος στον υπολογισμό των χρημάτων"

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο την Τετάρτη

Κανένα δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΟΣΕ ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου (λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ & της ΠΟΣ), η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σεβόμενη το επιβατικό κοινό, ενημερώνει πως δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιό της.

Παρακαλούμε όσοι από τους επιβάτες έχουν προμηθευτεί εισιτήρια, να περάσουν από τα εκδοτήρια της εταιρείας αύριο Τρίτη 27 Νοεμβρίου ή την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, προκειμένου να αποζημιωθούν.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο την Τετάρτη"

Νέες απειλές και ύβρεις από στέλεχος του Ρουβίκωνα

Με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα  Γ. Καλαϊτζίδης αναφέρεται στις δίκες στις οποίες θα βρεθεί κατηγορούμενος δηλώνοντας πως θα παραστεί χωρίς δικηγόρο λόγω έλλειψης χρημάατων, και καταλήγει με την απειλή «Ρουβίκωνα θα λέτε και θα κλαίτε καθίκια».
«Τα μαύρα ταμεία του Ρουβίκωνα στέρεψαν είμαστε στην ίδια κατάσταση με τον Πάγκαλο» γράφει ειρωνικά.
Η πλήρης ανάρτηση:
«Απλά ενημερωτικά. 4 δικαστήρια έχει αυτήν την εβδομάδα ο Ρουβίκωνας. Στα 3 είμαι κατηγορούμενος και εγώ. Το ένα για ένα...τηλεφώνημα στο νοσοκομείο του Ερυθρού(όπου ασφαλίτες παρενοχλούσαν τραυματία δικό μας μέσα στον θάλαμο) και το άλλο για μια ανάρτηση που έκανα για τον ΣΚΑΙ και ενώ αθωώθηκα έγινε έφεση από τον εισαγγελέα (όπου τα likes έχουν μπει στην δικογραφία ως απόδειξη της κατηγορίας"διέγερσης των πολιτών"!).
Επίσης η δίκη στο Ναύπλιο(για την επίθεση στα διόδια της Κορίνθου) όπου έχουμε "φάει" πρωτόδικα 55 μήνες ποινή! Επίσης η δίκη του συντρόφου μας για την πορεία στις 17 Νοέμβρη που τον ξυλοκόπησαν άγρια τα ΜΑΤ στο ύψος του σταθμού Αμπελοκήπων. Ολα αυτά τις επόμενες 4 ΜΕΡΕΣ.
ΥΓ. Στα δυο δικαστήρια θα πάω χωρίς δικηγόρο λόγω έλλειψης χρημάτων. Τα μαύρα ταμεία του Ρουβίκωνα βλέπετε στέρεψαν. Είμαστε στην ίδια κατάσταση με τον Πάγκαλο..
ΥΓ2.Ρουβίκωνα θα λέτε και θα κλαίτε καθίκια».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες απειλές και ύβρεις από στέλεχος του Ρουβίκωνα"

DW:Έντιμο συμβιβασμό αναζητά η Ρώμη με την ΕΕ

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για ενδεχόμενη υποχώρηση της ιταλικής κυβέρνησης έναντι της ΕΕ στο ζήτημα του προϋπολογισμού. Όλα δείχνουν ότι υπερισχύει η μετριοπαθής στάση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε.


Όλα δείχνουν ότι η Ιταλία άρχισε να ετοιμάζεται μάλλον για έναν «χρήσιμο συμβιβασμό». Ο γραμματέας της Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έκανε γνωστό ότι «η κυβέρνηση δεν θα επιμείνει σε δεκαδικούς αριθμούς». Δηλαδή ότι το έλλειμμα μπορεί να είναι και πιο χαμηλό από το αρχικό 2,4%.
Τα σενάρια που διαρρέουν από την κυβερνητική συμμαχία είναι ότι μπορεί να μειωθεί τελικά ως μέση λύση στο 2,2% αν κι δεν αποκλείεται και περαιτέρω περιστολή, με κατώτατο όριο το 2%.
Σήμερα το πρωί και τα Πέντε Αστέρια με τον ηγέτη τους και υπουργό εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο επέμειναν ότι «δεν μετράει το έλλειμμα αλλά να μπορέσουν εφαρμοστούν τα διάφορα μέτρα βασικής σημασίας και να στηριχθούν οι πολίτες που έχουν ανάγκη». Ουσιαστικά όλα δείχνουν ότι  τα μέτρα αυτά μπορεί να σχεδιαστούν με διαφορετικό τρόπο μειώνοντας τις συνολικές δαπάνες.
Ο Κόντε επιδιώκει την αποφυγή της επιβολής κυρώσεων
Συνεδριάζει και πάλι σήμερα η ιταλική κυβέρνηση υπό τον Κόντε
Συνεδριάζει και πάλι σήμερα η ιταλική κυβέρνηση υπό τον Κόντε
Θα μπορούσε δηλαδή να αρχίσει λίγο αργότερα η χορήγηση του βασικού εισοδήματος ή «εισοδήματος του πολίτη», όπως και η μείωση της ηλικίας για την σύνταξη στην οποία επιμένει η Λέγκα. Και να δοθούν περισσότερες βοήθειες στις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους.
Μια στρατηγική με κύριο στόχο για να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη ώστε να ξεπερασθούν οι κριτικές των Βρυξελλών περί ενός προϋπολογισμού, ο οποίος δεν παράγει πλούτο για την χώρα. Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση της Ρώμης στη φάση αυτή, είναι να δοθεί η αίσθηση ότι πρόκειται για «χρήσιμο συμβιβασμό» και ότι δεν υπάρχουν δηλαδή νικητές και νικημένοι.
Απόψε η κυβέρνηση θα συνεδριάσει και πάλι στο μέγαρο Παλάτσο Κίτζι της Ρώμης για να εκτιμήσει την όλη κατάσταση μετά και την συνάντηση του ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε το περασμένο Σάββατο με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.
Φαίνεται να υπερισχύει δηλαδή (τουλάχιστο μέχρι αυτή την στιγμή) η μετριοπαθής στρατηγική του Κόντε, ο oποίος θέλει να αποφύγει πάση θυσία την έναρξη της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Έντιμο συμβιβασμό αναζητά η Ρώμη με την ΕΕ"

Lamda: Μόνο με κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων θα ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό

Τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι ξεκινούν άμεσα τα έργα ανάπλασης στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, διαψεύδει η Lamda Development.

«Οι τοποθετήσεις αυτές δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε τη γενικότερη νομοθεσία, αλλά ούτε και τις συμβατικές προβλέψεις», αναφέρει η ανακοίνωση της Lamda.

«Τα έργα στο Ελληνικό θα ξεκινήσουν με την τακτοποίηση όλων των προβλεπόμενων εκκρεμοτήτων, οι οποίες και μόνο θα οδηγήσουν στη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. από το Δημόσιο στην Εταιρεία», προσθέτει η εταιρεία στην ανακοίνωση της.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Lamda: Μόνο με κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων θα ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό"

Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος: Οριστική δέσμευση λογαριασμών για Παπαευαγγέλου

Οριστική δέσμευση μέχρι το τέλος της έρευνας των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, διετάχθει από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Την εντολή έδωσε η επικεφαλής της Αρχής αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη καθώς ερευνάται ενδεχόμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων μέσω συμβάσεων επιχειρήσεων συμφερόντων του κ. Παπαευαγγέλου.

Οι επίμαχες συμβάσεις βρίσκονται στο στόχαστρο εισαγγελικών και φορολογικών αρχών προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ήδη η υπόθεση διερευνάται από τον οικονομικό εισαγγελέα o oποίος ερευνά τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από εταιρείες του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo Ευάγγελου Παπαευαγγέλου.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος: Οριστική δέσμευση λογαριασμών για Παπαευαγγέλου"

Ποια οικονομικά αιτήματα των ΑμεΑ έκανε δεκτά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στην εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία 67% και άνω από την καταβολή εισφοράς αλληλεγγύης και η σχετική ρύθμιση θα ψηφιστεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Η αντιπροσωπεία έθεσε για ακόμη μία φορά τα θέματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία στον υπουργό, μεταξύ άλλων την εξαίρεση των αναπηρικών επιδομάτων από τον συνυπολογισμό σε εισοδηματικά κριτήρια, τη μη μείωση του αφορολόγητου για τα άτομα με αναπηρία, την απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τα τεκμήρια του εισοδήματος και από τον ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του ακατάσχετου ποσού σε λογαριασμό μισθού ή σύνταξης ατόμων με αναπηρία στο ύψος των 3.000 ευρώ, την επαναφορά της ρύθμισης του άρθρου 18 του ν. 4172/2013, που προέβλεπε μείωση φόρου από ιατρικές δαπάνες για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους κ.α.

Όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, ο υπουργός επιβεβαίωσε την επί της αρχής συμφωνία του καλοκαιριού, δήλωσε όμως ότι πρόκειται για περίπλοκο και πολυπαραγοντικό ζήτημα. Ήδη έχει συστήσει ομάδα εργασίας για το θέμα αυτό στο υπουργείο, στην οποία θα συμμετάσχει και η ΕΣΑμεΑ και η επόμενη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Ειδικά για το θέμα του κοινωνικού μερίσματος, η αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ τόνισε στον υπουργό, ότι εάν δοθεί με τα περσινά κριτήρια, θα παραμείνει μια άδικη ρύθμιση, καθώς εξαιρεί πάρα πολλά άτομα με αναπηρία, όπως τους ανασφάλιστους και τους φιλοξενούμενους. Η ευθύνη δε αυτού του νόμου ανήκει συνολικά στην κυβέρνηση.

Για τον ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός τόνισε, ότι δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων για τα άτομα με αναπηρία, αλλά συνολικές μειώσεις, όπως και για το ακατάσχετο και εντός του επομένου διαστήματος, θα είναι σε θέση να γνωστοποιηθούν οι ρυθμίσεις αυτές.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ δήλωσε, ότι «ο αγώνας μας είναι διαρκής, η περίοδος είναι εξόχως δύσκολη, το αναπηρικό κίνημα πρέπει να είναι σε απόλυτη εγρήγορση και επιφυλακή. Δίνουμε το ραντεβού όλοι στις 3 Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Διαδηλώνουμε για το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια!».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποια οικονομικά αιτήματα των ΑμεΑ έκανε δεκτά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος"

ΚΙΝΑΛ για κατάθεση Βασιλάκου: Άθλιες μεθοδεύσεις πλήττουν τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία

«Για απίθανες... αστειότητες» κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ αναφερόμενο με ανακοίνωσή του στην κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα Εξοπλισμών Ευάγγελου Βασιλάκου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει:

«Η επίθεση κατά της παράταξής μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Επιστράτευσαν τώρα καταδικασμένο από την Δικαιοσύνη πρόσωπο -δήθεν μάρτυρα- που δηλώνει ότι «κατά πάσα πιθανότητα» ήξεραν, αλλά «δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν...» και άλλες απίθανες αστειότητες.
Τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και του δεξιού παρακράτους αποκαλύφθηκαν και θα πέσουν στο κενό.
Ο Ελληνικός λαός θα τους καταδικάσει όπως και τις άθλιες μεθοδεύσεις τους, που πλήττουν την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ για κατάθεση Βασιλάκου: Άθλιες μεθοδεύσεις πλήττουν τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία"

ΙΣΑ: Πάνω από 17.500 Έλληνες γιατροί εργάζονται στο εξωτερικό

Περισσότεροι από 17.500 Έλληνες γιατροί εργάζονται στο εξωτερικό, πολλοί από τους οποίους έφυγαν από τη χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στο London School of Economics με θέμα τον τουρισμό υγείας της Ελλάδας.

Στην ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε στις 23 Νοεμβρίου από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Ηνωμένου Βασιλείου, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, τέθηκε επί τάπητος ο ρόλος που μπορεί να παίξει ο ιατρικός τουρισμός στην ανακοπή του ρεύματος μετανάστευσης των γιατρών στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ένας στους τέσσερις γιατρούς μέλη του ΙΣΑ είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι και περισσότεροι από 10.000 γιατροί της Αθήνας έχουν αποχωρήσει από τη χώρα τη τελευταία δεκαετία. Κατά τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα αποτελεί τη δεύτερη χώρα προέλευσης μεταναστών ιατρών που απασχολούνται στη Γερμανία.

Εξάλλου, πάντα βάσει των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα κάθε φοιτητής ιατρικής κοστίζει στην ελληνική πολιτεία 12.000 ευρώ το χρόνο ενώ μέχρι να τελειώσει τις σπουδές του θα έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 85.000 ευρώ, κατά προσέγγιση.

Σχολιάζοντας το θέμα ,ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε τα εξής: «Η μετανάστευση του υψηλά καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού είναι μία μεγάλη αιμορραγία για τη χώρα μας καθώς την αποδυναμώνει επιστημονικά και την πλήττει οικονομικά. Έτσι σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία μένουν κενές οι θέσεις των ειδικευόμενων ιατρών και η χώρα μας δεν μπορεί να αξιοποιήσει το αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό που σπούδασε με δικά της έξοδά της. Εκτιμούμε ότι η συντονισμένη προσπάθεια που κάνουμε τα τελευταία χρόνια ,για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού- η οποία βλέπουμε ότι έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει-θα δημιουργήσει νέες επαγγελματικές προοπτικές για τους νέους επιστήμονες ώστε το brain drain να γίνει brain gain».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΣΑ: Πάνω από 17.500 Έλληνες γιατροί εργάζονται στο εξωτερικό"

Δικογραφία για το C4I: Ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Ευ. Βασιλάκος «κάρφωσε» τον Παπαντωνίου

Ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών του υπουργείο Άμυνας επί υπουργίας Ευ. Μεϊμαράκη αλλά και Ευ. Βενιζέλου, Ευ. Βασιλάκος είναι ο «μάρτυρας» που «κάρφωσε» τον Γιάννο Παπαντωνίου σε παθητική δωροδοκία για το σύστημα C4i.

Στην κατάθεσή του ο κ. Βασιλάκος αναφέρει πως διαπίστωσε ότι η σύμβαση «ήταν ακόμη ενεργή στην ΓΔΑΕΕ ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν λήξει, δηλαδή είχε λήξει η περίοδος ισχύος της σύμβασης χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές».H συμπληρωματική δικογραφία με την κατάθεση του μάρτυρα στις 5 Νοεμβρίου διαβιβάστηκε αμελλητί από τον εφέτη ειδικό ανακριτή Δημ. Ορφανίδη στη Βουλή και την Δευτέρα δόθηκε στους βουλευτές πρόσβαση σε αυτήν.
«Συναφώς και η σύμβαση αντισταθμιστικών οφελημάτων για την κύρια σύμβαση του C4i είχε λήξει ήδη από το 2005, χωρίς να έχει πιστωθεί ούτε ένα πρόγραμμα. Κατά συνέπεια, ετίθετο ζήτημα εγκυρότητας της σύμβασης. Για το λόγο λόγο αυτό και επειδή το αντικείμενο της σύμβασης αφορούσε το υπ. Δημόσιας Τάξης, εισηγήθηκα και κατόπιν έγινε αποδεκτό, την μεταφορά της; σύμβασης από το Υπ. Αμυνας στο υπ. Δημόσιας Τάξης. Σημειώστε δε ότι αφού είχε λήξει η σύμβαση δεν μπορούσαν να γίνουν πληρωμές. Και τουλάχιστον εγώ, δεν συναινούσε σε καμία καταβολή πληρωμής», συνεχίζει.
«Από όσα διαπίστωσα πριν εισηγηθώ την μεταβίβαση της σύμβασης στο τότε υπ. Δημόσιας Τάξης, υπήρχαν σοβαρές νομικές και διοικητικές παρατυπίες ή παρανομίες.
1. Παρά το γεγονός ότι όλα τα εσωτερικά έγγραφα αναφέρονται σε διαγωνιστική διαδικασία, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρξε διαγωνισμός. Η υποβολή των προσφορών από δύο εταιρείες, έγινε κατόπιν πρόσκλησης υποβολής ενδιαφέροντος.
2. Η σύμβαση που υπογράφηκε είναι μεταξύ δύο μερών: Του υπ. Εθνικής Αμυνας και τις εταιρείας SAIC. Ενώ υπάρχει και ρητή αναφορά σε ποσό πληρωμής προς την εταιρεία Siemens, υπό την έννοια ότι τα 87 εκατ. ευρώ της σύμβασης αναφέρονται στη δεκαετή ενοικίαση του συστήματος OSDTR (TETRA)».
Η ένορκη εξέταση και το διαβιβαστικό:
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικογραφία για το C4I: Ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Ευ. Βασιλάκος «κάρφωσε» τον Παπαντωνίου"

Παράνοια: Επικίνδυνη για το πολίτευμα η γυναίκα που... πέταξε την κότα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου!

Σε «βιομηχανία» απολογιών με βαριές κατηγορίες, ως... προεόρτια δικαστικών διώξεων, φαίνεται πώς εξελίσσονται οι πρωτοφανείς «πρωτοβουλίες» του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του iskra.gr, μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλους αγωνιστές, που κλήθηκαν να απολογηθούν για την δράση τους στο πλαίσιο του κινήματος κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, παρόμοια κλήση για απολογία έλαβαν και ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος του «Κόμματος Πειρατών Ελλάδος», η Αυγή Βουτσινά, μέλος του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α, καθώς και ο Αντώνης Μαυρομμάτης, μέλος της Λαϊκής Ενότητας για τη δράση τους και την συμμετοχή τους στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, που απηχεί τις απόψεις της Λαϊκής Ενότητας, με δεδομένο ότι αυτές οι κλήσεις γίνονται με πρωτοβουλίες αυτού του «αμαρτωλού» Τμήματος της Γενικής Ασφάλειας, «οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι βαρύτατες, αφού πλέον επιδίδεται σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού, που θυμίζει παλιές ανώμαλες πολιτικά περιόδους, σε βάρος της ΛΑΕ, του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α και του δυναμικού, αλλά και αποτελεσματικού Κινήματος κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας».

Ο Θανάσης Γούναρης, η Αυγή Βουτσινά και ο Αντώνης Μαυρομμάτης κλήθηκαν σε απολογία για την Τετάρτη 28 του μηνός.

Και αν το όνομα της δεύτερης σας θυμίζει κάτι, δεν κάνετε λάθος: η Αυγή Βουτσινά έχει... βεβαρημένο παρελθόν, καθώς είναι η ακτιβίστρια που είχε πετάξει μια κότα στο προαύλιο του Μεγάρου Μαξίμου, στις 19 Ιανουαρίου του 2016, ενώ είχε προκαλέσει και επεισόδιο στα θεωρεία της Βουλής στις 16 Οκτωβρίου του 2015 όταν, ακούγοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να λέει πως « ο λαός είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ποιος θα υλοποιήσει τη συμφωνία», φώναξε: «Ναι, αλλά ο ελληνικός λαός είπε όχι» (σ.σ. αναφερόμενη στο δημοψήφισμα), φορώντας μάλιστα μία μπλούζα, που έγραφε «βρωμάτε προδότες».









protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράνοια: Επικίνδυνη για το πολίτευμα η γυναίκα που... πέταξε την κότα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου!"

«Σείεται» η Λάρισα: «Ελλάς, Ελλάς, Ελλάς - Ή ταν ή επί τας» φωνάζουν οι μαθητές για την Μακεδονία

Πρωτοφανείς στιγμές έζησε η Λάρισα με εκατοντάδες μαθητές να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα για την Μακεδονία. Παράλληλα επεκτείνονται σε όλη τη χώρα οι καταλήψεις για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας με ημερομηνία "ορόσημο" την 29η Νοεμβρίου όπου σχεδιάζεται πανελλήνιος μαθητικός ξεσηκωμός.
Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει «καμπάνια» με μηνύματα sms και events στο Facebook, με την οποία οι μαθητές ανακοίνωσαν πως θα προβούν σε πανελλαδικές καταλήψεις την προσεχή Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου καθώς και στην πραγματοποίηση πορείας. 
Στο δρόμο βγήκαν οι μαθητές της Λάρισας τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να εκφράσουν με δυναμισμό και παλμό την αντίρρησή τους ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών για το θέμα της Μακεδονίας.
Οι μαθητές της Λάρισας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου, στο κέντρο της πόλης και φώναξαν συνθήματα υπέρ της Ελληνικότητας και της μοναδικότητας της Μακεδονίας.
Παράλληλα, ζήτησαν την ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής και της Σκοπιανής κυβέρνησης.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του onlarissa.gr από την συγκέντρωση των μαθητών.
Oι μαθητές φώναζαν συνθήματα όπως «Ελλάς, Ελλάς, Ελλάς» και «ή ταν ή επί τας», ενώ έψαλλαν και τον Εθνικό Ύμνο. 
Πύργος: Μεγάλη μαθητική πορεία για τη Μακεδονία
Σε μια μεγάλη πορεία για τη Μακεδονία, συμμετείχαν το πρωί της Δευτέρας μαθητές από πολλά γυμνάσια και λύκεια της πόλης του Πύργου.
Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και στη συνέχεια με συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία.
Να σημειώσουμε πως νωρίτερα το πρωί σημειώθηκε ένταση στο χώρο του 1ου γυμνασίου Πύργου.






pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Σείεται» η Λάρισα: «Ελλάς, Ελλάς, Ελλάς - Ή ταν ή επί τας» φωνάζουν οι μαθητές για την Μακεδονία"

Ποτάμι: Δεν πρέπει να μείνουν ξεκρέμαστοι οι κληρικοί -Συνάντηση Θεοδωράκη με ιερείς της Εκκλησίας Κρήτης

Συνάντηση με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Κρήτης είχε το μεσημέρι στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης. 
Στη συνάντηση συζητήθηκε η πρόθεση συμφωνίας του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του Αλέξη Τσίπρα, με τους εκπρόσωπους της Εκκλησίας της Κρήτης να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για την μισθοδοσία των κληρικών.
Ο Γιώργος Μαυρωτάς, αντιπρόεδρος του Ποταμιού και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Μας εξέφρασαν το παράπονό τους ότι είχαν μείνει έξω από τις διαδικασίες λήψης απόφασης. Ασφαλώς και δεν πρέπει να μείνουν ξεκρέμαστοι οι κληρικοί. Συζητήσαμε και θέματα συνταγματικής αναθεώρησης όπου επαναλάβαμε θέσεις του Ποταμιού για διακριτούς ρόλους Εκκλησίας-Κράτους, αναγνωρίζοντας το ιστορικό προβάδισμα της Ορθοδοξίας.
Για τη μισθοδοσία μέσα από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, θα εξετάσουμε ως Ποτάμι μία δική μας θέση. Θα έχει να κάνει με το να μην είναι από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, αλλά να είναι κατοχυρωμένη η μισθοδοσία τους από το Κράτος».
iefimerida.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι: Δεν πρέπει να μείνουν ξεκρέμαστοι οι κληρικοί -Συνάντηση Θεοδωράκη με ιερείς της Εκκλησίας Κρήτης "

24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ: Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και πλοία την Τετάρτη - Αύριο απεργούν οι δημοσιογράφοι

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό (γραμμές 1, 2 και 3) την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ κατά των πολιτικών λιτότητας και της φοροεπιδρομής. Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί στις 11 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος με βασικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε», ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, «κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές».

Αύριο Τρίτη 24ωρη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ από τις 6πμ έως τις 6πμ της Τετάρτης , διεκδικώντας την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας , αξιοπρεπείς μισθών και στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία

Με στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την ερχόμενη Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ: Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και πλοία την Τετάρτη - Αύριο απεργούν οι δημοσιογράφοι"

Μητσοτάκης: Δεν θα αναγνωρίσουμε μονομερή αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών από τον Τσίπρα

Τη δέσμευση πως το εργασιακό καθεστώς των κληρικών θα παραμείνει όπως είναι σήμερα, ακόμα κι αν η κυβέρνηση προσπαθήσει με μονομερή ενέργεια να το αλλάξει, έδωσε στους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Κρήτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι κατανοεί απόλυτα τον αιφνιδιασμό και την αγανάκτηση που προκάλεσε στους κόλπους της Εκκλησίας ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι διαπραγματεύσεις και οι ανακοινώσεις. Τους ενημέρωσε ότι δεν είχε καμία απολύτως προηγούμενη ενημέρωση, πόσο μάλλον για την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών. Χαρακτήρισε μάλιστα τη δήθεν “συμφωνία” ως «άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα του κ. Τσίπρα». Όπως είπε, «αυτό που απεδείχθη ότι τον ενδιέφερε ήταν η εξαγγελία 10.000 νέων κομματικών προσλήψεων».

Ο Πρόεδρος τη Ν.Δ. ξεκαθάρισε επίσης ότι ακόμα και αν ο κ. Τσίπρας επιβάλει μονομερώς την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών, η Νέα Δημοκρατία ως επόμενη κυβέρνηση θα επαναφέρει το υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας τους.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση της Ν.Δ. ότι δεν είναι αναγκαία η αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος. Τόνισε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι αυτά μπορούν να προωθηθούν με καλόπιστο διάλογο και ότι δεν απαιτούν συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως όσα άρθρα και εάν προταθούν για αναθεώρηση από τη σημερινή κυβέρνηση, την ευθύνη για το αν τελικώς θα μεταβληθούν και σε ποια κατεύθυνση, την έχει, εκ του Συντάγματος, η Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε τέλος ότι η Νέα Δημοκρατία τάσσεται σταθερά υπέρ της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, πλην όμως για την υποστήριξη του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Δεν θα αναγνωρίσουμε μονομερή αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών από τον Τσίπρα"

ILO: Πτώση του πραγματικού μισθού κατά 3,5% στην Ελλάδα το 2017

Με τους βραδύτερους ρυθμούς από το 2008 αυξήθηκαν οι μισθοί παγκοσμίως το 2017, ενώ το χάσμα στις απολαβές των δύο φύλων παρέμεινε υψηλό.  Αυτό προκύπτει από την παγκόσμια έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), τα οποία περιλαμβάνουν στοιχεία και για την Ελλάδα. 
Στη χώρα μας o ονομαστικός ακαθάριστος μισθός ήταν 1.346 το 2017, αυξημένος κατά δύο μόλις ευρώ σε σχέση με το 2016 και έναντι 1.406 ευρώ το 2013. O πραγματικός μισθός μειώθηκε μάλιστα κατά 3,5%. Συνολικά την περίοδο 2008-2017 ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα μειωνόταν με ρυθμό 3,1%. Το χάσμα στους μισθούς ανδρών- γυναικών είναι πάντως μικρότερο σε σχέση  με άλλες χώρες, στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες. 
Σε παγκόσμιο επίπεδο (με βάση δηλαδή τα στοιχεία από 136 χώρες ανά τον κόσμο) οι μισθοί αυξήθηκαν μόλις 1,8% το 2017. Πρόκειται για αισθητή επιβράδυνση σε σχέση με το 2016 (+2,4%). 
Στις ανεπτυγμένες χώρες του G20 η αύξηση του πραγματικού μισθού ήταν μόλις 0,4% πέρυσι, ύστερα από άνοδο 0,9% το 2016. Στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες του G20 οι πραγματικοί μισθοί αυξήθηκαν 4,3% το 2017 ύστερα από άνοδο 4,9% την αμέσως προηγούμενη χρονιά.
«Είναι αξιοσημείωτο γιατί είναι τόσο αργή η αύξηση των μισθών στις χώρες υψηλού εισοδήματος, ενώ το ΑΕΠ ανακάμπτει και η ανεργία υποχωρεί» σχολίασε ο γενικός διευθυντής του ILO, Guy Ryder. Τα τελευταία 20 χρόνια ο μέσος πραγματικός μισθός έχει σχεδόν τριπλασιαστεί στις αναπτυσσόμενες χώρες του G20, ενώ στις ανεπυγμένες έχει αυξηθεί μόλις 9%. 
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ILO: Πτώση του πραγματικού μισθού κατά 3,5% στην Ελλάδα το 2017"

Ηλεκτρονικά η μεταφορά των στοιχείων από πρατήρια καυσίμων σε ΑΑΔΕ

Από την Πρωτοχρονιά, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εμπορία καυσίμων μέσω πρατηρίων, την πώληση πετρελαίου θέρμανσης καθώς και την προμήθεια υγραερίου ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου σε πρατήρια, υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά τα δεδομένα από τα παραστατικά των πωλήσεών τους με τη χρήση ταμειακής μηχανής, συμπεριλαμβανομένων των ποσοτήτων καυσίμων που πωλούν.

Αυτό προβλέπει απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, που έχει στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στον τομέα των καυσίμων μέσω διασταυρώσεων που θα διενεργούνται στα δεδομένα αυτά.

Τα στοιχεία των πωλήσεων θα διαβιβάζονται σε βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ, ανά ταμειακή μηχανή, για κάθε ένα παραστατικό που εκδίδεται, το αργότερο με το πέρας των διενεργούμενων συναλλαγών σε ημερήσια βάση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, οι οντότητες με αντικείμενο δραστηριότητας την εμπορία καυσίμων μέσω πρατηρίων, την πώληση πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και την προμήθεια υγραερίου ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου σε πρατήρια, υποχρεούνται να διαβιβάζουν, ηλεκτρονικά, τα ακόλουθα δεδομένα των εκδιδόμενων παραστατικών πωλήσεων με τη χρήση Φ.Η.Μ., η έκδοση των οποίων ορίζεται με τις διατάξεις των άρθρων 8 και 12 του ν. 4308/2014:

Χονδρικές πωλήσεις
α) Για τα εκδιδόμενα λογιστικά στοιχεία χονδρικής πώλησης (τιμολόγια):
- Α.Φ.Μ. εκδότη
- Α.Φ.Μ. αντισυμβαλλόμενου
- Είδος παραστατικού
- Ημερομηνία έκδοσης παραστατικού
- Είδος καυσίμου
- Ποσότητα καυσίμου
- Αξία συναλλαγής προ Φ.Π.Α.
- Αξία Φ.Π.Α. που επιβαρύνει τη συναλλαγή

Λιανική πώληση
β) Για τα εκδιδόμενα λογιστικά στοιχεία λιανικής πώλησης για λιανική πώληση αγαθών:
- Α.Φ.Μ. εκδότη
- Είδος παραστατικού
- Ημερομηνία έκδοσης παραστατικού
- Είδος καυσίμου
- Ποσότητα καυσίμου
- Μικτή αξία πώλησης

Χρόνος διαβίβασης
Τα δεδομένα αυτά διαβιβάζονται από τις εταιρείες αποκλειστικά ηλεκτρονικά, σε βάση δεδομένων της Α.Α.Δ.Ε. ανά Φ.Η.Μ. και για κάθε ένα παραστατικό που εκδίδεται, το αργότερο με το πέρας των διενεργούμενων συναλλαγών, σε ημερήσια βάση.

Τα στοιχεία αυτά θα αποτελέσουν τη βάση για τον έλεγχο και τις διασταυρώσεις που θα πραγματοποιήσει στη συνέχεια η ΑΑΔΕ για να ανιχνεύσει περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή λαθρεμπορίου.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικά η μεταφορά των στοιχείων από πρατήρια καυσίμων σε ΑΑΔΕ"

Πόσο αυξάνεται η τιμή της πλαστικής σακούλας

Στα 0,09 ευρώ αυξάνεται η χρέωση της πλαστικής σακούλας από τη νέα χρονιά, µε τις εισπράξεις να βαίνουν µειούµενες, δεδοµένου ότι οι καταναλωτές προµηθεύονται όλο και περισσότερο επαναχρησιµοποιούµενες τσάντες

Το τέλος ύψους 3 λεπτών του ευρώ, το οποίο έφτασε µε τον ΦΠΑ τα 4 λεπτά, θα αυξηθεί στα 9 λεπτά (7 προ ΦΠΑ) ανά πλαστική σακούλα από την προσεχή Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με το «Έθνος», τα 7,7 εκατοµµύρια ευρώ έφτασαν οι εισπράξεις που αποδόθηκαν στον Ελληνικό Οργανισµό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) µόνο για το πρώτο εξάµηνο της χρονιάς από το τέλος που επιβλήθηκε στις πλαστικές σακούλες από τον περασµένο Ιανουάριο και πρόκειται να υπερδιπλασιαστεί από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Συνολικά το ποσό που εισπράχθηκε µαζί µε τους φόρους την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018 ξεπερνά τα 10 εκατοµµύρια ευρώ. Ωστόσο το συνολικό ποσό για το έτος δεν αναµένεται ακριβώς διπλάσιο, σύµφωνα µε τη διοίκηση του ΕΟΑΝ, καθώς η εκτίµηση είναι ότι η αγορά πλαστικών σακουλών και κατά συνέπεια και οι εισπράξεις από το περιβαλλοντικό τέλος θα βαίνουν µειούµενες, δεδοµένου ότι οι καταναλωτές προµηθεύονται όλο και περισσότερο επαναχρησιµοποιούµενες τσάντες τουλάχιστον για τα καθηµερινά τους ψώνια.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσο αυξάνεται η τιμή της πλαστικής σακούλας"

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας 2019 – Δείτε πόσα θα πληρώσετε

Αναρτήθηκαν πριν από λίγη ώρα στο TAXISnet τα τέλη κυκλοφορίας 2019. Τα νέα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν ίδια με τα περσινά και η προθεσμία για την πληρωμή τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018.
Η πρόσβαση στη σχετική υπηρεσία μπορεί να γίνει είτε με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXIS που διαθέτει κάθε φορολογούμενος, είτε με τον αριθμό φορολογικού μητρώου του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του.
Στο ειδοποιητήριο αναγράφεται το ποσό που πρέπει να πληρώσετε καθώς και ο αριθμός της Ταυτότητας Οφειλής με τον οποίο μπορείτε να κάνετε την εξόφλησή τους άμεσα.
Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων είναι να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ οχήματα στην ιστοσελίδα www.aade.gr και χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσουν του κωδικούς πρόσβασης που έχουν θα ακολουθήσουν τα εξής βήματα:
- Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη Οχήματα.
- Συμπληρώστε τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.
- Συμπληρώστε τον αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.
- Συμπληρώστε το έτος τελών κυκλοφορίας.
- Επιλέγετε «Αναζήτηση».
- Επιλέγετε «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση».

Ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας τα τέλη κυμαίνονται:

- Από 22 – 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.
- Από 22- 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.
- Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.
Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας 2019 υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας 2019 – Δείτε πόσα θα πληρώσετε"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news