facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Τρία μέτρα για την ακρίβεια και τσουχτερά πρόστιμα – Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Κατατέθηκε στη Βουλή σήμερα και ψηφίζεται αύριο, η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξηςγια την μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ αλλά και άλλων δύο μέτρων, με σκοπό να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στην αγορά.

Η πρωτοβουλία για την «Μόνιμη Μείωση Τιμής» θα βρίσκεται σε ισχύ έως τις 31 Μαΐου του 2024 και οι επιχειρήσεις παραγωγής ή χονδρικής εμπορίας καταναλωτικών προϊόντων που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να το δηλώσουν στο υπουργείο Ανάπτυξης, μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2023.

Πιο αναλυτικά η τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για την «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/2121 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2019 για την τροποποίηση της οδηγίας (ΕΕ) 2017/1132 όσον αφορά στις διασυνοριακές μετατροπές, συγχωνεύσεις και διασπάσεις κεφαλαιουχικών εταιρειών)» προβλέπει τρεις ρυθμίσεις. Την υποχρέωση ανακοίνωσης των ανατιμήσεων προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ, την επισήμανση προϊόντων με δέσμευση μείωσης τιμής στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Μόνιμη Μείωση Τιμής» καθώς και την δημοσιοποίηση των τιμών φρούτων και λαχανικών.

Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει ότι τα σούπερ μάρκετ με κύκλο εργασιών άνω των 90 εκατ. ευρώ υποχρεούνται να ανακοινώνουν στο υπουργείο Ανάπτυξης οποιαδήποτε αύξηση τιμής από προμηθευτή καταναλωτικών προϊόντων που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση ή εκείνων που παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση και στόχος του μέτρου είναι η παρακολούθηση της εξέλιξης των τιμών χονδρικής πώλησης των προϊόντων για τον έγκαιρο σχεδιασμό δημόσιων πολιτικών αντιμετώπισης των ατελειών της αγοράς.

Στην περίπτωση μη συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, το πρόστιμο θα είναι 50.000 ευρώ για κάθε απόκρυψη στοιχείων.

Επίσης τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να ενημερώνουν για τις ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης οπωροκηπευτικών προϊόντων και το υπουργείο Ανάπτυξης θα ανακοινώνει τις ενδεικτικές τιμές στους καταναλωτές, μέσω των ιστοτόπων του υπουργείου Ανάπτυξης και της γενικής γραμματείας Εμπορίου, καθώς και του «e-katanalotis». Για τους παραβάτες το πρόστιμο θα είναι 20.000 ευρώ, εκτός αν η παράλειψη της ανακοίνωσης τιμών οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας ή αντικειμενικούς λόγους τεχνικής αδυναμίας.

Επιπλέον, θεσμοθετείται η σήμανση προϊόντων με δέσμευση μείωσης τιμής. Σε αυτή την περίπτωση οι επιχειρήσεις, οι βιομηχανίες και οι χονδρέμποροι καταναλωτικών προϊόντων θα μπορούν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» εφόσον μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2023, στείλουν έγγραφη δέσμευση προς το υπουργείο Ανάπτυξης για μείωση τιμών, τουλάχιστον 5% – εξαιρουμένων των προωθητικών ενεργειών – για τους επόμενους έξι μήνες. Η δέσμευση των επιχειρήσεων για την «Μόνιμη Μείωση Τιμής» περιλαμβάνει: τον μοναδικό κωδικό («barcode»), την επωνυμία, το είδος και το περιεχόμενο του προϊόντος, ανά μονάδα μέτρησης, την αντισυμβαλλόμενη επιχείρηση και τη δέσμευση για τη μείωση της τιμής πώλησης.

Τα προϊόντα που θα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, θα φέρουν ετικέτα με ευκρινές ειδικό σήμα στο ράφι ενώ οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ θα είναι υποχρεωμένες να μεταφέρουν πλήρως τις μειωμένες τιμές πώλησης των προμηθευτών τους στον τελικό καταναλωτή. Σε περίπτωση μη τήρησης της έγγραφης δέσμευσης το πρόστιμο θα ανέρχεται στις 50.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

Η χρήση του ειδικού σήματος, από σούπερ μάρκετ σε προϊόντα που δεν συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «θα τιμωρείται με πρόστιμο 2.000 ευρώ ανά κατάστημα και ανά κωδικό προϊόντος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρία μέτρα για την ακρίβεια και τσουχτερά πρόστιμα – Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή"

Metron Analysis: Ακρίβεια και κλιματική αλλαγή τα μεγαλύτερα προβλήματα σε Ελλάδα και κόσμο, πιστεύουν οι Έλληνες

Το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί την Ελλάδα σήμερα είναι η ακρίβεια και τον πλανήτη η κλιματική αλλαγή. Αυτό πιστεύουν οι Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.

Η έρευνα της Metron Analysis είχε θέμα «Τάσεις της κοινωνίας των πολιτών για την Κλιματική Κρίση στην Ελλάδα και τον Κόσμο» και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ημερίδας της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης με τίτλο Climate Era, με τους Έλληνες πολίτες να καθιστούν την κλιματική αλλαγή στην κορυφή των προβλημάτων.

Πιο αναλυτικά, σε ερώτημα που τίθεται αναφορικά με τα σημαντικότερα προβλήματα που θεωρούν οι πολίτες ότι αντιμετωπίζει ο πλανήτης, στην πρώτη θέση των αναφορών βρίσκεται η κλιματική αλλαγή με 29%, ως το μείζον ζήτημα που απασχολεί τον πλανήτη σήμερα και ακολουθεί, με αυξημένο ποσοστό, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος (21%), ενώ όλες οι λοιπές αναφορές κινούνται σε μονοψήφιο νούμερο.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο ερώτημα ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η ακρίβεια (30%) και ακολουθεί η οικονομία (21%), ενώ η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 9%.

«Προκύπτει λοιπόν μια διπλή παρατήρηση: Η κλιματική αλλαγή, ενδεχομένως και λόγω της θερινής συγκυρίας των εκτεταμένων φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές) που εν πολλοίς αποδόθηκαν και στην κλιματική κρίση, φαίνεται να καθίσταται μακράν το νο 1 αντιλαμβανόμενο πρόβλημα του πλανήτη, και αν συνυπολογίσουμε τις επίσης αυξημένες αναφορές στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, πιθανόν υπάρχει μια ένδειξη αυξημένης ευαισθησίας σε ζητήματα περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα όμως, η παρούσα έρευνα επιβεβαιώνει μια παρατήρηση που αφορούσε και την αντίστοιχη έρευνα του 2022: ενώ οι πολίτες θεωρούν τα ζητήματα περιβάλλοντος μείζονα σε πλανητικό επίπεδο, ωστόσο την ίδια στιγμή, και παρά τη συγκυρία των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού, σε εθνικό επίπεδο δεν τους αποδίδουν την ίδια σημασία (η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος βρίσκεται όπως είδαμε στην τρίτη θέση με 9% έναντι 3% στην έρευνα του 2022, ενώ η κλιματική αλλαγή και στις δύο έρευνες καταγράφει μόλις 1%)», σημειώνει η έρευνα της Metron Analysis στα συμπεράσματά της.

Παράλληλα, προσθέτει ότι: «Αποτυπώνεται έτσι ένα νοητικό χάσμα που προς το παρόν δεν γεφυρώνεται. Το παγκόσμιο δεν μεταφράζεται σε τοπικό. Η ενδεχομένως αύξουσα ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής κρίσης σε πλανητικό επίπεδο δεν συμβαδίζει με μια ανάλογης έντασης ευαισθησία στο εθνικό επίπεδο. Οι διαφορετικές προτεραιότητες σε εθνικό επίπεδο προκύπτουν ακριβώς επειδή οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα ως παγκόσμιο και όχι ως τοπικό.

Σε αυτή την ασυμμετρία συμβάλλει και η εμφανής απουσία ισχυρών ρυθμιστικών κανόνων και παρεμβάσεων παγκόσμιας εμβέλειας, αλλά ταυτόχρονα και η αναποτελεσματικότητα των εθνικών πολιτικών ιδίως όταν τα φαινόμενα που συνδέονται με την κλιματική κρίση είναι πιο βίαια».

Οι στάσεις και οι αντιλήψεις των Ελλήνων

Στην παρούσα έρευνα επιχειρήθηκε να αποτυπωθούν στάσεις και αντιλήψεις των Ελλήνων πολιτών που φωτίζουν το πώς διαμορφώνεται ή μετασχηματίζεται σήμερα η σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον αλλά και τις απειλές και προκλήσεις που βρίσκονται σε συνάρτηση με την κλιματική αλλαγή.

Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα 29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2023, μετά δηλαδή από ένα καλοκαίρι όπου σημειώθηκαν μεγάλης έκτασης πυρκαγιές στην Ελλάδα αλλά πριν την εκδήλωση της κακοκαιρίας «Daniel», η οποία έπληξε με σφοδρότητα σημαντικές περιοχές της χώρας

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της METRON ANALYSIS Στράτος Φαναράς, κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Climate Era» που διεξήχθη από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης τόνισε ότι η κλιματική κρίση πρέπει να αποτελέσει «μια υψηλή πολιτική παγκόσμια προτεραιότητα»

Από την έρευνα προκύπτει πως η αντίληψη για την κλιματική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο είναι υψηλή αλλά συγκεχυμένη, και δεν συναρτάται άμεσα με τις επιπτώσεις και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος σε εθνικό επίπεδο, ενώ καταγράφηκαν υψηλά ποσοστά «κλιματικού άγχους».

Όσον αφορά ειδικότερα την αντίληψη περί κλιματικής αλλαγής, πάνω από 8 στους 10 (84%) πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή πράγματι συμβαίνει. Όπως τονίζει η έρευνα αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι σε σύγκριση με έρευνα του 2022 το ποσοστό αυτό παρουσιάζει μια ελαφρά κάμψη (από το 91%) και αντίστοιχα μια μικρή αύξηση το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι κλιματική αλλαγή δεν υφίσταται (από 9% σε 15%).

Στη συνέχεια, η μεγάλη πλειοψηφία, πάνω από 6 στους 10 (63%) στον συνολικό πληθυσμό, αποδίδουν την κλιματική αλλαγή στην ανθρώπινη δράση, ενώ μόλις 8% θεωρούν ότι οφείλεται σε φυσικούς-περιβαλλοντικούς παράγοντες και 13% την αποδίδουν και στα δύο.

Αναφορικά με τα αισθήματα απέναντι στην κλιματική αλλαγή, καταγράφεται ότι σχεδόν 8 στους 10, δηλαδή 79%, εκφράζουν έντονη ανησυχία (ειδικότερα: 43% δηλώνουν ότι ανησυχούν «πολύ» και 36% «αρκετά»), ενώ μόλις 21% δηλώνουν ότι ανησυχούν «όχι και τόσο» ή «καθόλου».

Όπως σημειώνει η έρευνα οι γεωργοί παρουσιάζουν τα πιο υψηλά ποσοστά ανησυχίας σχετικά με την κλιματική αλλαγή, καθώς σύμφωνα με τα ευρήματα στην επαγγελματική κατηγορία των γεωργών, ο βαθμός ανησυχίας φτάνει το 90%, ενώ η ίδια ομάδα είναι από αυτές που παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα αποδοχής της ύπαρξης της κλιματικής αλλαγής και αναγνώρισης του ανθρωπογενούς χαρακτήρα της.

Ακόμη, μεταξύ άλλων, διερευνήθηκε η παράμετρος του πόσο υψηλή προτεραιότητα θεωρείται ότι πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής για την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση. Εδώ, 3 στους 4 (74%) πιστεύουν ότι πρέπει να είναι «πολύ υψηλή» και «υψηλή» (αντίστοιχα 30% και 44%), ενώ μόλις 9% την αξιολογούν ως χαμηλή προτεραιότητα.

Το δυσμενές κλίμα στη χώρα που επηρεάζεται από συγκυρίες της κλιματικής αλλαγής

Συνοψίζοντας, όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της έρευνας, αποτυπώνεται ένα δυσμενές κλίμα στη χώρα, το οποίο σε σημαντικό βαθμό επηρεάζεται από συγκυρίες που συνδέονται με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Σε αυτό το πλαίσιο, αναδύεται ένας έντονος προβληματισμός αναφορικά με την καταστροφή (και επομένως την προστασία) του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα.

Ταυτόχρονα, σε παγκόσμιο επίπεδο, το περιβάλλον αλλά κυρίως η κλιματική αλλαγή θεωρούνται τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης. Ωστόσο, η αντίληψη στο πλανητικό επίπεδο δεν μεταφράζεται σε αντίστοιχη ευαισθησία στο εθνικό/τοπικό.

Συναφώς, διαπιστώνουμε ότι η αντίληψη περί ύπαρξης της κλιματικής αλλαγής κινείται σε υψηλά επίπεδα στην Ελλάδα, ωστόσο δεν είναι απολύτως σταθερά εμπεδωμένη – και μάλιστα φαίνεται να υπάρχει μια σχετική καχυποψία τόσο σε ανθρώπους χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου όσο όμως και σε νεότερες γενιές, οι οποίες θεωρούνται «διεθνοποιημένες», ενημερωμένες και ευαίσθητες σε μετα-υλιστικά ζητήματα όπως το περιβάλλον – αλλά είναι και οι περισσότερο απαισιόδοξες για την πορεία της χώρας.

Μοτίβο που συναντάται και σε άλλα ευρήματα της έρευνας, μαζί με τη συνάρτηση του ζητήματος με την πολιτική αυτοτοποθέτηση.

Πάντως, η κλιματική αλλαγή θεωρείται από μια ισχυρή πλειοψηφία ανθρωπογενής (στοιχείο που υποδηλώνει ταυτόχρονα τη συνείδηση ότι απαιτείται ανθρώπινη-κοινωνική δράση για την αντιμετώπισή της), καταγράφονται σχετικά αυξημένα αισθήματα ανησυχίας για τις επιπτώσεις και την εξέλιξή της, και θεωρείται από το μεγαλύτερο τμήμα ότι θα πρέπει να αποτελεί υψηλή ή/και επιτακτική κυβερνητική προτεραιότητα (στοιχείο που υποδηλώνει και ένα αίτημα πολιτικής δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των επιπτώσεών της).

Ως προς το ζήτημα της ενημέρωσης, φαίνεται ότι εκφράζεται ένα σχετικά έντονο αίτημα για περισσότερη πληροφόρηση.

Ένδειξη ότι στην ελληνική δημόσια σφαίρα η συζήτηση και ενημέρωση σχετικά με την κλιματική αλλαγή είναι μεν υπαρκτή αλλά όχι ικανοποιητική.

Συνοψίζοντας, φαίνεται στην ελληνική κοινή γνώμη να υπάρχει μια σχετικά αυξημένη ευαισθησία για τα θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, καθώς και μια αντίληψη ότι οι επιπτώσεις της πρέπει να αντιμετωπιστούν με συνειδητή ατομική και συλλογική δράση», σημειώνει η έρευνα της Metron Analysis.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Metron Analysis: Ακρίβεια και κλιματική αλλαγή τα μεγαλύτερα προβλήματα σε Ελλάδα και κόσμο, πιστεύουν οι Έλληνες"

Ζημιές στην ορεινή και στην ημιορεινή ζώνη του δήμου Σικυωνίων Κορινθίας - Κλειστά σχολεία

Ζημιές φαίνεται να έχουν γίνει στην ορεινή και στην ημιορεινή ζώνη του δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, με αφορμή την κακοκαιρία των τελευταίων ωρών.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανάρτηση του δήμου Σικυωνίων, ο δήμαρχος της περιοχής, Σπύρος Σταματόπουλος, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και από παραγωγούς και αγρότες, επισκέφθηκε τις συγκεκριμένες περιοχές.

Φαίνεται, ότι, στους κάμπους της Βελίνας και του Καισαρίου, έχουν γίνει ολοκληρωτικές ζημιές, σ’ όλα τα είδη που καλλιεργούνται (οπωροκηπευτικά, μήλα, αμπελοειδή κλπ).

Σοβαρές ζημιές, φαίνεται να έχουν γίνει και σε καλλιέργειες και δένδρα στο χωριό του Μεγάλου Βάλτου, στο Κρυονέρι και στο Σούλι.

Όπως έγινε γνωστό, ο δήμος Σικυωνίων, θα ζητήσει απ’ τον ΕΛΓΑ και το αρμόδιο Υπουργείο, να υπάρξουν άμεσες ενέργειες για αποζημιώσεις, αλλά και ενίσχυση, με έκτακτες χρηματοδοτήσεις των αγροτών.

Κλειστά σχολεία σε Στυμφαλία, Ξυλόκαστρο – Ευρωστίνη και Άργος – Μυκήνες

Λόγω της εξέλιξης του καιρικού φαινομένου, σε κάποιες περιοχές, οι δημόσιες και οι δημοτικές, εκπαιδευτικές δομές, θα μείνουν κλειστές, την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023.

Με απόφαση του δημάρχου Σικυωνίων, όλα τα σχολεία στην δημοτική ενότητα της Στυμφαλίας, θα μείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, μετά και το μήνυμα του 112. Η απόφαση αφορά όλες τις δομές.

Για την Τετάρτη, 27 του μήνα, τα σχολεία του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα παραμείνουν κλειστά, όπως έγινε και την Τρίτη. Αφορά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, αλλά και το ΚΔΑΠ.

Στην περιοχή του δήμου Νεμέας, κάποια σχολικά δρομολόγια, με λεωφορεία, δεν θα γίνουν, αφού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στους δρόμους.

Επίσης, όλες οι δημόσιες και δημοτικές, σχολικές δομές του δήμου Άργους – Μυκηνών, θα μείνουν την Τετάρτη, 27 του μήνα, κλειστές, για προληπτικούς λόγους, αφού η κακοκαιρία, αναμένεται να εκδηλωθεί και στην Αργολίδα. Η απόφαση το δημάρχου, αφορά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και όλα τα ΚΔΑΠ του δήμου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζημιές στην ορεινή και στην ημιορεινή ζώνη του δήμου Σικυωνίων Κορινθίας - Κλειστά σχολεία"

Δήμος Νεμέας: Ακύρωση δρομολογίων για μεταφορά μαθητών λόγω κακοκαιρίας

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Νεμέας Κορινθίας και των κατολισθήσεων στους δρόμους, ο δήμος εξέδωσε ανακοίνωση για τις μεταφορές των μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023, δεν θα γίνουν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς το Ψάρι, τον Ασπρόκαμπο και την Σκοτεινή, για τη μεταφορά των παιδιών προς τις σχολικές μονάδες.

Την ανακοίνωση έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Νεμέας.

  • Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε η βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Στο Ξυλόκαστρο, έχει για τα καλά φουσκώσει ο Σύθας, που περνά μέσα στην πόλη. Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα είναι όλα τα θεσμικά όργανα της περιοχής. Έντονη είναι και η κεραυνική δραστηριότητα.

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Νεμέας: Ακύρωση δρομολογίων για μεταφορά μαθητών λόγω κακοκαιρίας"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τετάρτη (27/09)

Άστατος θα είναι ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα νότια πελάγη θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ ενώ στο βόρειο Αιγαίο από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 24 με 26 και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην κεντρική και ανατολική Στερεά και συγκεκριμένα στους νομούς Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας καθώς και στη βόρεια Εύβοια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες.
Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, με τοπικές βροχές και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στα νότια αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στις Σποράδες, τους νομούς Καρδίτσας και στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τετάρτη (27/09)"

Κακοκαιρία Elias: Σε ποιες περιοχές της χώρας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Κλειστές θα παραμείνουν, την Τετάρτη, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Παιδικοί Σταθμοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ σε όλο το νομό της Φθιώτιδας λόγω της σφοδρής επέλασης της κακοκαιρίας.

Επιπλέον στο Δήμο Λοκρών δεν θα λειτουργήσει και το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης.

Υπογραμμίζεται ότι τα μαθήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σχολικές Μονάδες των Δήμων της Φθιώτιδας θα γίνουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στη Φθιώτιδα καθώς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας λόγω της επέλασης της νέας κακοκαιρίας που φέρνει έντονες βροχές.

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί δρόμοι στη Μακρακώμη Φθιώτιδας μετά τη σφοδρή βροχόπτωση ενώ οι κάτοικοι του χωριού Καρυά στην περιοχή της Υπάτης Φθιώτιδας αγωνιούν, καθώς χείμαρροι έχουν φουσκώσει από τη βροχή.

Όπως αναφέρει το tvstar, η οδική σύνδεση μεταξύ Καρυάς-Βασιλικού έχει διακοπεί.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία Elias: Σε ποιες περιοχές της χώρας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία"

Ξυλόκαστρο : Σε εξέλιξη η κακοκαιρία – Κλειστά και την Τετάρτη 27/9 τα σχολεία

Από τα ορεινά του Ξυλοκάστρου ξεκίνησαν νωρίτερα τα έντονα φαινόμενα με χαλαζοπτώσεις και βροχοπτώσεις με ένταση στην Κορινθία.

Με νέο μήνυμα η πολιτική προστασία ενημερώνει τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να αυτοπροστατευτούν. Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Ξυλοκάστρου, τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου κλειστά για προληπτικούς λόγους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξυλόκαστρο : Σε εξέλιξη η κακοκαιρία – Κλειστά και την Τετάρτη 27/9 τα σχολεία"

Σεισμός - Παπαζάχος για Κορινθιακό: Η έκταση των δονήσεων παραμένει περιορισμένη, δεν αποκλείεται όμως να δούμε και 5άρι

Στον ρυθμό των Ρίχτερ βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Κορινθιακός κόλπος, καθώς καταγράφονται συχνές ασθενείς δονήσεις στην περιοχή με πιο πρόσφατο το «χτύπημα» των 3,7 βαθμών στο Ξυλόκαστρο.

Σχολιάζοντας τη σεισμική δραστηριότητα ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος εξήγησε στον Alpha τους λόγους για τους οποίους οι σεισμοί είναι τόσο συχνοί τις τελευταίες ημέρες. «Δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα, μιλάμε για τον Κορινθιακό κόλπο, είναι μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές στον ελλαδικό χώρο, έχει μόνιμη σεισμικότητα. Αν είσαι κάτοικος του Ξυλοκάστρου, του Αιγαίου, της Πάτρας είναι απίθανο να μην νιώσεις κάποιο σεισμό», ανέφερε.

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε μια ακολουθία, η οποία είναι βόρεια από το Ξυλόκαστρο, στο μέσο του κόλπου. Υπάρχουν διάφορα ρήγματα στον Κορινθιακό κόλπο, τα οποία ξυπνάνε κατά καιρούς και δίνουν σεισμικές ακολουθίες. Η έκτασή τους παραμένει σχετικά περιορισμένη, φαίνεται σαν να είναι τοπική. Δεν αποκλείεται να γίνει και ένα 5αρι», είπε ο καθηγητής σεισμολογίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαζάχος κατέληξε πως «ο λόγος που ο Κορινθιακός κόλπος έχει συγκεντρώσει ιδιαίτερη προσοχή είναι γιατί το 1965 δυτικότερα, υπήρξε ένας σεισμός, το 1981 είχαμε τον ''σεισμό των Αλκυονίδων'', ο οποίος είχε προκαλέσει βλάβες και στο λεκανοπέδιο. Ανάμεσά τους υπάρχει μια περιοχή που δεν έχει σεισμικότητα και γι’ αυτό έχει μεγάλη προσοχή. Αλλά δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε, έτσι είναι η σεισμικότητα στον Κορινθιακό».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σεισμός - Παπαζάχος για Κορινθιακό: Η έκταση των δονήσεων παραμένει περιορισμένη, δεν αποκλείεται όμως να δούμε και 5άρι"

Δημιουργούνται κινητές μονάδες παραλαβής αιτήσεων διαβατηρίων για τους Έλληνες πολίτες απομακρυσμένων περιοχών του εξωτερικού

Μετά από συνεργασία των υπουργείων Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη δημιουργούνται Κινητές Μονάδες Παραλαβής Αιτήσεων Διαβατηρίων για τους Έλληνες πολίτες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας για την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων προξενικών υπηρεσιών προς τον απανταχού Ελληνισμό ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, είχε σήμερα συνάντηση με τον Γιάννη Οικονόμου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το θέμα των αιτήσεων για διαβατήριο Ελλήνων πολιτών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, για πρώτη φορά η Ελληνική Πολιτεία εισάγει ως δυνατότητα το θεσμό των Κινητών Μονάδων για την παραλαβή δικαιολογητικών έκδοσης διαβατηρίων Ελλήνων πολιτών του εξωτερικού που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές είτε των χωρών διαπίστευσης των πρεσβευτικών μας Αρχών είτε της προξενικής περιφέρειας των προξενικών μας Αρχών.

Οι Κινητές Μονάδες θα στελεχώνονται από υπαλλήλους της οικείας προξενικής Αρχής, με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η αποστολή των Κινητών Μονάδων θα γίνεται κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής της οικείας προξενικής Αρχής και με την έγκριση της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, με παράλληλη ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε: «Ο θεσμός των Κινητών Μονάδων για την παραλαβή δικαιολογητικών έκδοσης διαβατηρίων διευκολύνει τους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό, σε απομακρυσμένες περιοχές, διευκολύνοντας την εξυπηρέτησή τους και αναβαθμίζοντας το επίπεδο παροχής υπηρεσιών του ελληνικού κράτους. Ο απόδημος Ελληνισμός βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών μας με την εισαγωγή πρακτικών που κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη».

Από την πλευρά του ο κ. Κώτσηρας δήλωσε: «Κεντρικός στόχος των πολιτικών μας είναι η εξυπηρέτηση των Ελλήνων του εξωτερικού, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Μετά τη δημιουργία ειδικής ενότητας στο gov.gr για τους Έλληνες του εξωτερικού, θέτουμε σε λειτουργία άλλο ένα μέτρο για τη βελτίωση των προξενικών υπηρεσιών προς τους Απόδημους. Αποδεικνύουμε έτσι έμπρακτα ότι εργαζόμαστε για ένα κράτος σύγχρονο και φιλικό προς κάθε Έλληνα πολίτη, όπου κι αν βρίσκεται».

Στη συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη διερευνήθηκαν επίσης τρόποι αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας για την περαιτέρω βελτίωση των προξενικών υπηρεσιών και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων του εξωτερικού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημιουργούνται κινητές μονάδες παραλαβής αιτήσεων διαβατηρίων για τους Έλληνες πολίτες απομακρυσμένων περιοχών του εξωτερικού"

Όπλα, σφαίρες και χειροβομβίδες εντοπίστηκαν σε αποθήκη στο Κολωνάκι

Ένα μίνι οπλοστάσιο βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε αποθήκη στο Κολωνάκι που ενοικίαζε ναυτιλιακή εταιρεία.

Στην οδό Νεοφύτου Δούκα, υπάλληλοι εντόπισαν όπλα, σφαίρες και χειροβομβίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast, έχουν βρεθεί 4-5 τυφέκια και υποπολυβόλα, περισσότερες από 500 σφαίρες και χειροβομβίδες. Το πολεμικό υλικό ήταν κρυμμένο μέσα σε ένα μπαούλο.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της κρατικής ασφάλειας, ενώ τα όπλα θα μεταφερθούν στα ειδικά εργαστήρια της αστυνομίας προκειμένουν να εξακριβωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Όπλα, σφαίρες και χειροβομβίδες εντοπίστηκαν σε αποθήκη στο Κολωνάκι"

Ανακαλεί παρτίδες με μπισκότα κανέλας ο ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε Τρόφιμα», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «KORONA COOKIES-Μπισκότα κανέλας με μέλι και μαύρη ζάχαρη» 105 gr, ημ/νία Λήξεως: 06/07/2024, ημ/νία Παραγωγής: 06/07/2023), που παράγεται από την εταιρεία «Μπισκοτοποιία Kouteris Cookies».

Το προϊόν εξετάστηκε από το Α' Τμήμα της Α' Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές, διότι περιέχει την ουσία κουμαρίνη σε συγκέντρωση 28 ± 2,6 mg/Kg ενώ το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου είναι 15 mg/Kg.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται στην αμέσως επόμενη σελίδα του δελτίου Τύπου), να μην το καταναλώσουν.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλεί παρτίδες με μπισκότα κανέλας ο ΕΦΕΤ "

Κακοκαιρία Elias: Σε ποιες περιοχές ήχησε το 112 – Το λάθος με την Αττική

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Μαγνησίας, βόρειας Εύβοιας προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για το επόμενο 24ωρο στην περιοχή τους.

Σημειώνεται ότι το μήνυμα έλαβαν αρκετοί κάτοικοι περιοχών της Αττικής ωστόσο δεν αφορά την περιοχή, αφού ενεργοποιήθηκαν «λάθος κεραίες σήματος».

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) για το επόμενο 24ωρο. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Elias: Σε ποιες περιοχές ήχησε το 112 – Το λάθος με την Αττική"

Εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών στη Θεσσαλία - Συναγερμός 3 επιπέδων από το υπουργείο Υγείας

Πληθώρα εκτεταμένων εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών έχουν εντοπιστεί στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Η κατάσταση αυτή μεγαλώνει τις επόμενες εβδομάδες τον κίνδυνο μετάδοσης παθογόνων που μεταδίδονται με κουνούπια, ιδίως του ιού του Δυτικού Νείλου.

Σε αυτό ευνοούν οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων, που αποτελούν βασικά επίκεντρα της κυκλοφορίας του ιού Δυτικού Νείλου την περίοδο 2023, με καταγραφή αρκετών κρουσμάτων σε ανθρώπους.

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε σημερινή εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των περιοχών αυτών, μαζί με οδηγίες για τη διαχείριση των κουνουπιών. Την εγκύκλιο, που παρατίθεται πιο κάτω, υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, επισημαίνοντας - μεταξύ άλλων - τα εξής:

"Ως απόκριση στην κρίση αυτή Δημόσιας Υγείας οι αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας οφείλουν να εκπονήσουν Σχέδιο Διαχείρισης κουνουπιών στις πληγείσες από τα πλημμυρικά φαινόμενα περιοχές σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες".

Στην εγκύκλιο περιγράφονται μέτρα με βάση τον βαθμό κινδύνου, με την κλίμακα να ξεκινά από το "επίπεδο κινδύνου 1" και να καταλήγει στο "επίπεδο κινδύνου 3".

Σε περιοχές επιπέδου κινδύνου 1, προτείνεται η εντατικοποίηση προνυμφοκτονιών.

Σε περιοχές επιπέδου κινδύνου 2, προτείνεται η εντατικοποίηση προνυμφοκτονιών και υπολειμματικοί ψεκασμοί εξωτερικών χώρων (ακμαιοκτονίες).

Σε περιοχές με επίπεδο κινδύνου 3, προτείνεται εντατικοποίηση προνυμφοκτονιών και υπολειμματικοί ψεκασμοί εξωτερικών χώρων (ακμαιοκτονίες) και ακμαιοκτονία με εκνεφώσεις υπέρμικρου όγκου (ULV).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών στη Θεσσαλία - Συναγερμός 3 επιπέδων από το υπουργείο Υγείας"

Επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς στον Ασπρόπυργο – Δύο ελαφρά τραυματίες

Επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης μεταξύ αστυνομικών και δραστών στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή της Νέας Ζωής.

Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν μία επιχείρηση και αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο δέχτηκαν επίθεση με πέτρες. Μάλιστα, δυο από αυτούς τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι δράστες συνελήφθησαν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς στον Ασπρόπυργο – Δύο ελαφρά τραυματίες"

ΕΟΔΥ: 19 οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ενας ακόμη θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από ιό του Δυτικού Νείλου, καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα.

Ο συνολικός αριθμός των απωλειών της περιόδου έχει φτάσει σε 19 και των κρουσμάτων σε 143, όπως αναφέρεται στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Στο δελτίο του ΕΟΔΥ επισημαίνεται πως κατά την τρέχουσα περίοδο έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 143 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 107 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (Πρόκειται κυρίως για εκδηλώσεις εγκεφαλίτιδας, άσηπτης μηνιγγίτιδας ή μηνιγγοεγκεφαλίτιδας)  και 36 είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν - δηλώθηκαν 12 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί 19 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 64 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 81 έτη).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: 19 οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου"

Μεγίστη: Εντοπίστηκαν 25 μετανάστες – Συνελήφθη διακινητής

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες (25-9-23), η Λιμενική Αρχή Μεγίστης, για ύπαρξη πνευστής λέμβου, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της νήσου Μεγίστης.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε επί της νήσου είκοσι πέντε άτομα (15 άνδρες, 05 γυναίκες, 2 αγόρια και 3 κορίτσια), τα οποία περισυνέλεξε με ασφάλεια, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός διακινητής τους, ηλικίας 33 ετών.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην νήσο Μεγίστη και παραδόθηκαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ η λέμβος μεταφοράς τους βυθίστηκε.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγίστη: Εντοπίστηκαν 25 μετανάστες – Συνελήφθη διακινητής"

Ουκρανία: Επίθεση ρωσικών drones σε λιμάνια και εγκαταστάσεις με σιτηρά

Η Ρωσία έπληξε λιμάνια της Ουκρανίας και εγκαταστάσεις αποθήκευσης σιτηρών σε μια επίθεση με drone στην περιοχή Ισμαήλ, από όπου εξάγονται δημητριακά.

Ο Όλεχ Κίπερ, κυβερνήτης στην περιοχή της Οδησσού, στο νότιο τμήμα της χώρας που περιλαμβάνει επίσης τα λιμάνια του ποταμού Δούναβη στο Ισμαήλ και το Ρένι, δήλωσε ότι κτήριο συνοριακού ελέγχου, αποθηκευτικές εγκαταστάσεις και πάνω από 30 φορτηγά και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές ενώ δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση με drones.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις σε διεθνές σημείο ελέγχου ανεστάλησαν και η κίνηση των οχημάτων εξετράπη προσωρινά. Η υπηρεσία συνόρων της Ουκρανίας ανέφερε αργότερα ότι το σημείο ελέγχου είναι το Ορλίφκα, στα σύνορα με τη Ρουμανία.

Η δίωρη επίθεση ήταν το τελευταίο χτύπημα κατά ουκρανικών εγκαταστάσεων με σιτηρά και λιμανιών από τον Ιούλιο, όταν η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία για τα δημητριακά που αποτελούσε εγγύηση για την ασφαλή μεταφορά ουκρανικών φορτίων μέσω της Μαύρης Θάλασσας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Η Ουκρανία, βασικός παγκόσμιος παραγωγός και εξαγωγέας σιτηρών, έχει έκτοτε αυξήσει τις εξαγωγές μέσω του Δούναβη.

«Ο εχθρός στοχοθέτησε το λιμάνι και τις συνοριακές υποδομές του Δούναβη», ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες κατεστραμμένων σιλό με σιτηρά και φλεγόμενων φορτηγών. «Δύο οδηγοί φορτηγών τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Σιταποθήκες, διοικητικά κτίρια και φορτηγά οχήματα καταστράφηκαν».

Ο στρατός δήλωσε ότι καταρρίφθηκαν 26 από τα 38 ιρανικής κατασκευής drones που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επιθέσεις και σε άλλες περιοχές

Επιπλέον ανέφερε ότι εκτός της περιοχής της Οδησσού, πυρά δέχθηκαν οι περιοχές Μικολάιφ, Χερσώνας και Κιρόβοχραντ.

Ρωσικό πυραυλικό χτύπημα προκάλεσε επίσης ζημιές σε τοπική επιχείρηση στην πόλη Κρίβι Ριχ, δήλωσε ο δήμαρχός της, και ο κυβερνήτης της περιφέρειας Τσερκάσι δήλωσε ότι εκεί χτυπήθηκαν εγκαταστάσεις υποδομών που δεν διευκρινίστηκαν.

Δεν υπήρχαν αναφορές για θανάτους στις επιθέσεις, τις τελευταίες μιας σειράς χτυπημάτων που πραγματοποίησε η Ρωσία από τότε που ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία πριν από 19 μήνες.

Το Κίεβο έχει απαντήσει με αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων εντός της Ρωσίας και της υπό ρωσικής κατοχής Κριμαίας και έχει εντείνει την αντεπίθεσή του, υποστηρίζοντας ότι σταδιακά κερδίζει εδάφη σε περιοχές κατεχόμενες από τη Ρωσία στη νότια και ανατολική Ουκρανία.

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Κουρσκ δήλωσε ότι υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε επτά οικισμούς στην περιοχή στην τελευταία αναφερόμενη επίθεση. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ένα drone καταστράφηκε πάνω από την περιφέρεια Κουρσκ γύρω στις 5.30 πμ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές καμίας εκ των δύο πλευρών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Επίθεση ρωσικών drones σε λιμάνια και εγκαταστάσεις με σιτηρά"

Όρια ταχύτητας και οδήγηση μόνο μέρα σκέφτεται η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η ΕΕ αναθεωρεί τους κανόνες της για τις άδειες οδήγησης και οι αρχικές προτάσεις προκαλούν αντιδράσεις.

Η Επιτροπή Μεταφορών παρουσίασε ένα προσχέδιο για τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, για τις άδειες οδήγησης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το προσχέδιο περιλαμβάνει νέες αυστηρές προτάσεις-οδηγίες, όπως χορήγηση ειδικής άδειας οδήγησης για τα SUV, περιορισμό στο όριο ταχύτητας για άπειρους οδηγούς (έως 90 χλμ./ώρα), τακτικότεροι ιατρικοί έλεγχοι σε ηλικιωμένους, ακόμα και απαγόρευση της νυχτερινής οδήγησης στις δύο αυτές κατηγορίες (νέοι οδηγοί και ηλικιωμένοι).

Τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αυτή τη στιγμή διαμορφώνονται απόψεις στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο και κυκλοφορούν προτάσεις. Η Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν πρόκειται να συζητήσει το θέμα πριν από τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Επιτροπή υπέβαλε πρόταση  σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να αναθεωρηθεί η υφιστάμενη οδηγία, για ενιαίους κανόνες σε επίπεδο ΕΕ, σχετικά με τις άδειες οδήγησης.

Στόχος: Ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα θα πρέπει να μειωθεί από 20.000 πέρυσι, σε μηδέν έως το 2050. Η ψηφιακή άδεια οδήγησης και οι διασυνοριακοί έλεγχοι για παραβάσεις, αποτελούν επίσης μέρος του πακέτου.

Πάντως, δεν λείπουν οι έντονες αντιδράσεις για τις προτάσεις της αρμόδιας Επιτροπής, με πιο σοβαρές αυτές που διατύπωσε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Φόλκερ Βίσινγκ: «Η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει με τις προτάσεις με αυτή τη μορφή. Ορισμένες προτάσεις είναι εξωφρενικές και παρεμβαίνουν στην ελευθερία των πολιτών».

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Όρια ταχύτητας και οδήγηση μόνο μέρα σκέφτεται η Ευρωπαϊκή Ένωση"

Άγρια επίθεση ανηλίκων σε 12χρονο έξω από σχολείο στον Πειραιά

Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας Πειραιά βρίσκεται η καταγγελία που έκανε μία μητέρα 12χρονου μαθητή γυμνασίου από τον Πειραιά, ότι το παιδί της έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού και κακοποίησης από συμμαθητές του το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μάλιστα, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε και βίντεο όπου δείχνει τον 12χρονο μαθητή πεσμένο στο έδαφος, από πάνω του ακριβώς ένα άλλο παιδί να ασκεί σε βάρος του σωματική βία, ενώ ακούγονται φωνές άλλων ανηλίκων που σχολιάζουν και γελάνε. Αν και το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/9) η καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (23/9), με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να επισκέπτονται το πρωί της Τρίτης (26/9) το γυμνάσιο στην περιοχή του Πειραιά για να λάβουν μαρτυρίες από μαθητές, γονείς και καθηγητές.

Πολλοί γονείς, που το πρωί της Τρίτης πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο, δήλωσαν ανήσυχοι από το περιστατικό και ζήτησαν διερεύνηση από την ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, στο σχολείο βρέθηκε και αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου προκειμένου να ενημερωθεί από τη διευθύντρια για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 12χρονος είχε νωρίτερα διαπληκτιστεί εντός του σχολείου με έναν συμμαθητή του, ο οποίος στη συνέχεια τον περίμενε έξω από το γυμνάσιο μαζί με κάποιους φίλους του προκειμένου να του επιτεθεί.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Άγρια επίθεση ανηλίκων σε 12χρονο έξω από σχολείο στον Πειραιά"

Θεσσαλονίκη: Σοβαρή καταγγελία για ανήλικες - 12χρονη έσβησε τσιγάρο στο στήθος 13χρονης

Ακόμα μια καταγγελία για βία ανάμεσα σε ανήλικα παιδιά στην Θεσσαλονίκη έρχεται στο φως της δημοσιότητας.  Όπως καταγγέλει στο thestival.gr, η μητέρα μίας 13χρονης, ότι η κόρη της δέχτηκε επίθεση από μία 12χρονη το απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, με τη 12χρονη να σβήνει στο στήθος της 13χρονης το τσιγάρο της.

Όπως αναφέρει η καταγγελία της μητέρας, η 13χρονη κόρη της, είχε μία παρεξήγηση με μια φίλη της, η οποία με πρόσχημα πως θέλουν να μιλήσουν και να λύσουν ειρηνικά την παρεξήγηση της έδωσε ραντεβού.

Η 13χρονη μαθήτρια πήγε στο ραντεβού και δέχτηκε επίθεση με φωνές και ύβρεις από την 12χρονη και από άλλα πέντε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας που βρισκόταν εκεί, με αποκορύφωμα την πράξη της 12χρονης, όπως αναφέρει η καταγγελία, που έσβησε το τσιγάρο πάνω στο στήθος της 13χρονης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η μητέρα, η οικογένεια της 13χρονης μαθήτριας έκανε μήνυση για το περιστατικό στους γονείς και στο παιδί, ενώ έμαθαν από την Αστυνομία πως εκκρεμεί και άλλη μήνυση για το 12χρονο κορίτσι για ξυλοδαρμό που σημειώθηκε στις 06/09 σε άλλο κορίτσι της περιοχής.

Όπως αναφέρει η μητέρα της 13χρονης: «η κόρη μου δέχτηκε να την συναντήσει, μόλις έφτασε στο σημείο το κορίτσι ήταν εκεί με 5 παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και με ύβρεις, απειλές και φωνές επιτέθηκε στην κόρη μου και το αποκορύφωμα αυτού ήταν να σβήσει το τσιγάρο που κάπνιζε πάνω στο στήθος της κόρης μου.

Πράττοντας τα δέοντα ως γονείς κάνοντας μήνυση στους γονείς και στο παιδί μάθαμε από την αστυνομία πως εκκρεμεί και άλλη μήνυση για το 12χρονο κορίτσι για ξυλοδαρμό που έλαβε χώρα στις 6/09 σε ένα άλλο κορίτσι της περιοχής.

Μιλάμε για μαθητές του Γυμνασίου. Σας αναφέρω το περιστατικό για έναν και μόνο λόγο. Η πολιτεία, η κοινωνία που βαδίζει όταν τα παιδιά της ως μόνο όπλο τους έχουν το ξύλο και την βιαιοπραγία;». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς της 13χρονης μετέβησαν χθες το απόγευμα στο ΑΤ Παύλου Μελά και κατήγγειλαν το περιστατικό.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Σοβαρή καταγγελία για ανήλικες - 12χρονη έσβησε τσιγάρο στο στήθος 13χρονης"

Τρεις ανήλικoι θύματα ληστείας στην περιοχή της Ακρόπολης

Ληστεία σε βάρος τριών ανηλίκων σημειώθηκε, χθες, τη νύχτα (25/9)στην περιοχή της Ακρόπολης. Όλα έγιναν στις 9.15 το βράδυ, όταν τέσσερις άγνωστοι προσέγγισαν τους τρεις ανήλικους, δύο 16χρονους και έναν 17χρονο. 

Οι δράστες με την απειλή μαχαιριού, τούς ακινητοποίησαν, άρπαξαν δύο κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. 

Η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας  Ακροπόλεως βρίσκεται σε εξέλιξη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις ανήλικoι θύματα ληστείας στην περιοχή της Ακρόπολης"

Καιρός: Στο «μάτι» της κακοκαιρίας Elias Θεσσαλία, Ήπειρος, Στερεά και βόρεια Πελοπόννησος – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

Σημαντικά ύψη βροχής αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία Elias τις επόμενες ώρες στη χώρα μας, ενώ τα φαινόμενα θα ενταθούν για τις επόμενες 48 ώρες. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η κακοκαιρία Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών κατά το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που επικαιροποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (26.9.2023) σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τρίτη (26-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:

  1. στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας),
  2. την Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας),
  3. στη Στερεά (στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας) και
  4. στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και τα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας).

Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Στο «μάτι» της κακοκαιρίας Elias Θεσσαλία, Ήπειρος, Στερεά και βόρεια Πελοπόννησος – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο"

Ο Σωκράτης Φάμελλος παραμένει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σωκράτης Φάμελλος θα παραμείνει στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που επικυρώθηκε στη συνάντηση που είχε με τον νέο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Σημειώνεται πως ο κ. Φάμελλος ανέλαβε τα καθήκοντα του επικεφαλής της ΚΟ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε από χθες τις πρώτες αλλαγές σε επίπεδο προσώπων. Χρέη διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου, αναλαμβάνει ο δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης. Η πρώην βουλευτής του κόμματος και δημοσιογράφος Δώρα Αυγέρη θα είναι εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο κ. Κασσελάκης θα δημιουργήσει ένα επιτελείο με στελέχη τα οποία συστρατεύτηκαν μαζί του και μπορεί να τους έχει εμπιστοσύνη τον πρώτο καιρό, μέχρι να κάνει ανοίγματα και στα υπόλοιπα μέλη.

Καταρχάς θα αξιοποιήσει σίγουρα τον Νίκο Παππά, ο οποίος μπορεί να ήταν αντίπαλός του στον πρώτο γύρο, αλλά στον δεύτερο εξαρχής στάθηκε στο πλευρό του και γνωρίζει καλά την ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο κ. Παππάς θα προταθεί από τον πρόεδρο για τη νευραλγική θέση του γραμματέα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Κασσελάκης τον ανέβασε χθες το βράδυ μαζί του στην εξέδρα που είχε στηθεί μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της πλατείας Κουμουνδούρου προκειμένου να κάνει δηλώσεις.

Μαζί με τον νέο πρόεδρο συμπορεύτηκαν από νωρίς επίσης ο βουλευτής Επικρατείας Ευάγγελος Αποστολάκης που συμμετείχε και στο προεκλογικό σποτ που γυρίστηκε στη Μακρόνησο και η Δώρα Αυγέρη που συνέδραμε στο κομμάτι της επικοινωνίας. Μάλιστα ως δημοσιογράφος διατηρεί άριστες σχέσεις με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και προαλείφεται για εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ρόλο – κλειδί θα έχει και ο προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες Βασίλης Κόκκαλης που συνόδευσε τον νέο πρόεδρο στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα σήμερα, στη Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της ηγεσίας. Αυτοί οι τέσσερις θα αποτελέσουν τον στενό πυρήνα συνεργατών του κ. Κασσελάκη.

Μαζί του τάχθηκαν όμως επίσης ο Γιώργος Τσίπρας που άλλωστε τον στήριξε και στα τηλεοπτικά πάνελ, ο Πέτρος Παππάς που επίσης έκανε δηλώσεις υπέρ του υποψηφίου, η Θεοδώρα Τζάκρη που αναμένεται να διατηρήσει τη θέση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου (ωστόσο δεν ξέρουμε εάν θα συμβεί το ίδιο και με τον έτερο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νάσο Ηλιόπουλο που ανήκε στο «στρατόπεδο» της Έφης Αχτσιόγλου), ο Παύλος Πολάκης που ήταν ίσως ο πρώτος που πίστεψε τόσο πολύ στον εξ Αμερικής νεαρό επιχειρηματία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αναρτήσεις, η καθηγήτρια Αθηνά Λινού που επίσης χθες το βράδυ πανηγύριζε έξω από τα γραφεία του κόμματος και η Χαρά Καφαντάρη.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Σωκράτης Φάμελλος παραμένει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ"

Κηφισιά: Εννέα συλλήψεις για την άγρια συμπλοκή ανηλίκων – Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

Συνολικά εννέα ανήλικοι, οι οποίοι φέρεται να συμμετείχαν στην άγρια συμπλοκή το βράδυ της Κυριακής (24.09.23) στην Κηφισιά, συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ.

Όπως προέκυψε από τις αστυνομικές Αρχές, το ραντεβού είχε κλειστεί μεταξύ δύο ομάδων ανηλίκων μέσω εφαρμογών του διαδικτύου. Η μία από αυτές αποτελούνταν από εφήβους, που διαμένουν στην Κηφισιά, ενώ η άλλη από άτομα που κατοικούν στα Δυτικά Προάστια.

Από τη συμπλοκή, όπως έχει γίνει γνωστό, τραυματίστηκαν δύο παιδία ηλικίας 15 ετών, ενώ οι αστυνομικοί κατάσχεσαν και έξι ρόπαλα που βρέθηκαν στην κατοχή των εμπλεκομένων.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κηφισιά: Εννέα συλλήψεις για την άγρια συμπλοκή ανηλίκων – Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα"

Κρήτη: Στον εισαγγελέα μαθητής που φέρεται να απείλησε 17χρονη με σουγιά

Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί 17χρονος μαθητής, ο οποίος κατηγορείται για απειλή σε βάρος 17χρονης μαθήτριας και παραβίαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με μήνυση που υπέβαλε η μητέρα της μαθήτριας, ο 17χρονος φέρεται να της απείλησε τη μαθήτρια με μικρό σουγιά τον οποίο είχε μαζί του, ενώ κατά το επεισόδιο σκίστηκε η φόρμα της στο ύψος της δεξιάς τσέπης.

Ακολούθως, συνελήφθη ο 17χρονος, αλλά και ο πατέρας του, ο οποίος ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ανήλικος τέθηκε υπό κράτηση και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, το πρωί στο Ηράκλειο Κρήτης, σε εργαστηριακό κέντρο που κάνουν τα εργαστήρια τους μαθητές από διαφορετικά σχολεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Στον εισαγγελέα μαθητής που φέρεται να απείλησε 17χρονη με σουγιά"

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα όρια της Περιφέρειας Τρικάλων με την Άρτα

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων και των βροχοπτώσεων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου εδαφικής αρμοδιότητας της Π.Ε. Τρικάλων, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων:

· Από το 4ο χλμ της επαρχιακής οδού Πύλης-Μεσοχώρας έως το 55ο χλμ αυτής (όρια νομού Τρικάλων με νομό Άρτας) και στην υπόγεια διάβαση Σαραγίων.

Επιπλέον, εξακολουθούν να ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας στις κατωτέρω οδούς και σημεία:

· Επαρχιακό οδικό δίκτυο Δ.Ε. Ασπροποτάμου, Καστανιάς & Κλεινοβού Δήμου Μετεώρων.

· Επαρχιακή οδό Κεραμιδίου – Λάρισας.

· Επαρχιακή οδό Καλαμπάκας – Κρύας Βρύσης, στο ύψος της Γέφυρας «Διάβας».

· Επαρχιακή οδό Τρικάλων – Κάτω Ελάτης, στο ύψος της Γέφυρας Τ.Κ. Βαλομανδρίου και πεζογέφυρες «Αγίου Κωνσταντίνου», «Πελέκη» ή «Αγίου Στεφάνου» και «Κουτσομηλίων» πόλεως Τρικάλων.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση κυκλοφορίας στα όρια της Περιφέρειας Τρικάλων με την Άρτα"

Πυροβολισμοί σε οικισμό Ρομά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας με πέντε τραυματίες – Πατέρας και παιδιά τα θύματα

Διαφορές μεταξύ δύο οικογενειών φαίνεται πως είναι η αιτία για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε σε οικισμό Ρομά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, κατά το οποίο τραυματίστηκαν πέντε άτομα ύστερα από πυροβολισμούς που δέχθηκαν.

Τα θύματα, κατά τις πρώτες πληροφορίες, πατέρας και παιδιά, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Βέροιας, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το περιστατικό – σύμφωνα με την Αστυνομία – συνέβη χθες, γύρω στις 8.20 το βράδυ, έξω από το σπίτι τής οικογένειας των θυμάτων. Κρατώντας κυνηγετικά όπλα, τα μέλη της άλλης οικογένειας εμφανίστηκαν στο σημείο εξαγριωμένα, τους πλησίασαν και πυροβόλησαν προς το μέρος τους.

Επί τόπου κλήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ, από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε η εμπλοκή στο επεισόδιο έξι ατόμων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Από την Αστυνομία διεξάγονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί σε οικισμό Ρομά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας με πέντε τραυματίες – Πατέρας και παιδιά τα θύματα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news