facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Πυροσβεστική: 36 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Από Ω/19:00/31-08-2019 έως Ω/19:00/01-09-2019, εκδηλώθηκαν 36 δασικές πυρκαγιές.Συνολικά επιχείρησαν 416 πυροσβέστες, 165 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ.Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:59 σήμερα σε δασική έκταση στην περιοχή Κλήμα του δήμου Δωρίδας στο νομό Φωκίδας, έχει οριοθετηθεί και βρίσκεται σε ύφεση. Στην πυρκαγιά επιχείρησαν 78 πυροσβέστες, 30 οχήματα, δύο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο (2) Α/Φ, δύο (2) PZL και δύο (2) Ε/Π. Συνδρομή παρείχαν δύο (2) μηχανήματα έργου και δύο (2) υδροφόρες ΟΤΑ.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις. Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:
   • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς
   • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο  Twitter
   • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112
Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter . Σε άμεση συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 36 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο"

Αλλάζει ο καιρός από τη Δευτέρα, με βροχή και καταιγίδες

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, καθώς στη θέση της ηλιοφάνειας έρχονται νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά, δίνοντας από τις μεσημεριανές ώρες βροχές και καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, ιδιαίτερα στα ορεινά, και δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 31 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 36, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 18 έως 31 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι έως βορειοδυτικοί με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 21 έως 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει ο καιρός από τη Δευτέρα, με βροχή και καταιγίδες"

Επεισόδιο Αμβρόσιου με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το «νίκας τοις βασιλεύσι»

Επεισοδιακή η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αιγίου Δημήτρη Καλογεροπούλου, καθώς σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο, μεταξύ του απερχόμενου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου και του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου.
Η ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων αλλά και των εκπροσώπων των συμβουλίων των κοινοτήτων έγινε το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 8 το απόγευμα στην αίθουσα του «Πολύκεντρου» στην παραλία Αιγίου, από τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.
Κατά τη διάρκεια της τέλεσης του θρησκευτικού όρκου, ο παραιτηθείς Μητροπολίτης έψαλε το τροπάριο της Υψώσεως του Σταυρού λέγοντας «νίκας τοις βασιλεύσι».
Τότε παρενέβη ο βουλευτής Κώστας Μάρκου, τον διέκοψε και τον διόρθωσε λέγοντας προς τον Μητροπολίτη ότι το σωστό είναι το «νίκας τοις ευσεβέσι».
Η διόρθωση αυτή, δεν άρεσε στον Αμβρόσιο ο οποίος απάντησε προς τον κ. Μάρκου «αφήστε με κύριε να κάνω τη δουλειά μου».
Ο Κώστας Μάρκου ανταπάντησε προς τον Μητροπολίτη πως «δουλειά σου είναι να τα λες σωστά» και το επεισόδιο έληξε εκεί.
thebest – filodimos
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδιο Αμβρόσιου με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το «νίκας τοις βασιλεύσι»"

Ντόριαν: O πιο σφοδρός τυφώνας «σαρώνει» τις Μπαχάμες - Δείτε live πού χτυπάει

Ο τυφώνας Dorian, αναβαθμισμένος στην κατηγορία 5, έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα στις Μπαχάμες, ανακοίνωσε το Εθνικό Αμερικανικό Κέντρο για τους Τυφώνες, αναφέροντας ότι «καταστροφικές συνθήκες» επικρατούν στο βόρειο-δυτικό τμήμα του αρχιπελάγους.

Παρακολουθήστε LIVE πού βρίσκεται ο Ντόριαν:



«Ο Dorian μετατρέπεται στον πιο σφοδρό τυφώνα της σύγχρονης ιστορίας της περιοχής» , δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Κεν Γκράχαμ κάνοντας λόγο για μία «εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση».



Ο Χιούμπερτ Μίνις, πρωθυπουργός του αρχιπελάγους των 700 περίπου νησιών που βρίσκονται ανάμεσα στην Φλόριντα, την Κούβα και την Αϊτή κάλεσε τον πληθυσμό να σπεύσει στα καταφύγια το συντομότερο δυνατόν.

Από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε έκκληση για επιφυλακή απέναντι σε έναν «πολύ, πολύ ισχυρό» τυφώνα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντόριαν: O πιο σφοδρός τυφώνας «σαρώνει» τις Μπαχάμες - Δείτε live πού χτυπάει"

Δικαίωση της «Ελληνικός Χρυσός» για Σκουριές από ΣτΕ: Ακύρωσε 3 αποφάσεις του Σταθάκη

Δεκτές έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας τρεις αιτήσεις ακύρωσης που είχε καταθέσει η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» εναντίον του υπουργείου Περιβάλλοντoς και Ενέργειας για την αδειοδότηση της επένδυσης.

Η «Ελληνικός Χρυσός» είχε προσφύγει στο ΣτΕ τον Νοέμβριο του 2017 και ζητούσε νομική προστασία έναντι της άρνησης του τότε υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη να προχωρήσει στην έκδοση «απαιτούμενων αδειών ρουτίνας», όπως υποστήριζε η εταιρεία, μετά από αιτήσεις της που είχαν υποβληθεί στο ΥΠΕΝ το 2016 και 2017

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τις αποφάσεις 1531, 1532 και 1533 που δημοσιεύθηκαν και αναμένεται να καθαρογραφούν τις επόμενες ημέρες, το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτές στο σύνολό τους τις αιτήσεις ακύρωσης που αφορούσαν:

α) παράλειψη της Διοίκησης να χορηγήσει διετή παράταση ισχύος της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του έργου «Μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών»,

β) παράλειψη της Διοίκησης να χορηγήσει συμπληρωματική- τροποποιητική άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του έργου «Μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών» και

γ) παράλειψη της Διοίκησης στη χορήγηση ετήσιας παράτασης της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των «Βοηθητικών Εγκαταστάσεων και Υποδομών Εξυπηρέτησης Σκουριών».

Το ΣτΕ με τις αποφάσεις του υποχρεώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων.

Σημειώνεται ότι επιδίωξη της νέας κυβέρνησης είναι να στηριχθεί η επένδυση με σεβασμό όλων των αναγκαίων περιβαλλοντικών όρων ενώ πρόσφατα αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια μεικτή επιτροπή από ειδικούς του ΥΠΕΝ και της εταιρείας, η οποία θα εξετάσει τα εκκρεμή περιβαλλοντικά, οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαίωση της «Ελληνικός Χρυσός» για Σκουριές από ΣτΕ: Ακύρωσε 3 αποφάσεις του Σταθάκη"

Κ. Μητσοτάκης: Πρόταση στον Μπόρις Τζόνσον για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Πρόταση στον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να εκτεθούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα το 2021, επ’ ευκαιρία των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την εθνική μας παλιγγενεσία, απευθύνει με συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Observer ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O Έλληνας Πρωθυπουργός προτείνει «ως πρώτο βήμα» για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα να εκτεθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην Αθήνα με αφορμή το 2021. «Η συγκυρία είναι εξαιρετική» τονίζει.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης προτείνει να οργανωθεί στο Βρετανικό Μουσείο αρχαιολογική έκθεση με πολύ σημαντικά αντικείμενα τα οποία θα ταξιδέψουν για πρώτη φορά από την Ελλάδα στην Αγγλία.



«Η επιθυμία και η φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, έτσι ώστε η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και με αυτό τον τρόπο να μεταδώσουμε το μήνυμα της σπουδαίας και καθοριστικής συμβολής της Ελλάδας, στη διαμόρφωση του δυτικού πολιτισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την σπουδαιότητα του 2021, θα προτείνω στον Μπόρις: “Ως μια πρώτη κίνηση, να σταλούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα, ως δάνειο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Από την πλευρά μας θα στείλουμε πολύ σημαντικά αντικείμενα, τα οποία δεν έχουν βγεί ποτέ από τη χώρα μας, για να εκτεθούν στο Βρετανικό Μουσείο» επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης.



Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ξεκαθαρίζει ότι η απαίτηση για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών παραμένει και μεταφέρει την εκτίμησή του ότι «θα είναι μια χαμένη μάχη» των Βρετανών η επιμονή να μην επιστραφούν. «Η απαίτησή μας για επιστροφή των γλυπτών παραμένει ακέραια. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουν να δίνουν μια χαμένη μάχη. Γιατί είναι μια χαμένη μάχη. Η πίεση θα αυξάνεται διαρκώς» επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης.

«Ως μέρος της αντίληψης της προβολής της κοινής μας Ευρωπαϊκής κληρονομιάς, πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερη κινητικότητα» δηλώνει ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «εάν αυτό συμβεί θα είναι μια πρώτη ρωγμή» έναντι των αντιλήψεων που αντιτίθενται εδώ και χρόνια σε αυτή την εξέλιξη.



Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει μεταξύ άλλων ότι η Ακρόπολη είναι ένα μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και υπό αυτή την έννοια δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα. Για να σημειώσει με έμφαση αμέσως μετά: «Εάν πραγματικά θέλει να δει κανείς το μνημείο στην ολότητά του πρέπει να δει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην αρχική τους θέση. Είναι ζήτημα ενότητας του μνημείου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Observer, «την περασμένη εβδομάδα –σε μια κίνηση που σχεδόν σίγουρα έφερε σε δύσκολη θέση τη Βρετανία– η Γαλλία ανταποκρίθηκε με απρόσμενο ενθουσιασμό στην πρόταση να επιστρέψει επίσης μέρος της ζωφόρου στην Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε την πρόταση κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι. Προς ικανοποίηση της ελληνικής αντιπροσωπείας η απάντηση ήταν εξαιρετικά θετική: οι Γάλλοι υποσχέθηκαν να επιστρέψουν τα ανεκτίμητα αντικείμενα και σε αντάλλαγμα να δανεισθούν ελληνικά χάλκινα αντικείμενα στο Λούβρο».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Μητσοτάκης: Πρόταση στον Μπόρις Τζόνσον για τα Γλυπτά του Παρθενώνα"

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα Εξάρχεια

Σε δύο φάσεις θα εφαρμόσει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το σχέδιό της για τα Εξάρχεια, σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», με τελικό και μακροπρόθεσμο στόχο να σταματήσoυν η δράση κουκουλοφόρων, διακινητών ναρκωτικών και η πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Η πρώτη φάση εκτυλίσσεται ήδη με συνεχείς επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών αλλά και εκκενώσεις υπό κατάληψη κτιρίων. Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την ίδρυση νέας μηχανοκίνητης ομάδας, της γνωστής ομάδας «Δέλτα».

Η πρώτη φάση εκτυλίσσεται ήδη και προβλέπει συνεχείς επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών για τη σύλληψη διακινητών με «έδρα» την πλατεία Εξαρχείων αλλά και εκκενώσεις υπό κατάληψη κτιρίων. «Αρχικά έπρεπε να σταλεί το μήνυμα ότι τα Εξάρχεια δεν είναι κάτι ξεχωριστό από τις υπόλοιπες περιοχές του Κέντρου. Η Αστυνομία θα μονιμοποιήσει την παρουσία της εκεί. Από τα μέσα Ιουλίου μέχρι σήμερα έχουν γίνει οκτώ διαφορετικές επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών στην ‘‘καρδιά’’ των Εξαρχείων» εξηγεί πηγή της Λεωφόρου Κατεχάκη.

Οι περίπου 15 συλλήψεις διακινητών μπορεί να μην έλυσαν το πρόβλημα των ναρκωτικών, καθώς τα ηγετικά στελέχη των κυκλωμάτων παραμένουν ελεύθερα, αλλά οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό για τη στάση που θα κρατήσουν εφεξής οι Αρχές. Μέχρι στιγμής, η πιο δυναμική παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις από τον αναρχικό χώρο. Αλλωστε πολλοί είναι οι θαμώνες των Εξαρχείων οι οποίοι λόγω «θερινής ραστώνης» δεν βρίσκονται στην περιοχή. Οι πιο έμπειροι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι αντιδράσεις θα φανούν το φθινόπωρο.

Ο δεύτερος τρόπος «μονιμοποίησης» της παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ. που προκρίνεται είναι η συνέχιση των εκκενώσεων υπό κατάληψη κτιρίων. Στα Εξάρχεια υπάρχουν συνολικά 18 καταλήψεις. Για πολλά από τα κτίρια έχουν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες για εκκένωση, οι οποίες αναμένεται το επόμενο διάστημα να βγουν από τα «συρτάρια» και να εκτελεστούν από την Αστυνομία. Την περασμένη Δευτέρα εκκενώθηκαν τέσσερα κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη, δύο εκ των οποίων, μάλιστα, βρίσκονταν ακριβώς δίπλα από την πλατεία. «Το να αδειάσεις ένα κτίριο είναι το εύκολο κομμάτι της υπόθεσης.

Το δύσκολο είναι να βρεις τους χώρους που θα φιλοξενήσεις τον κόσμο. Ιδιαίτερα όταν ξέρεις ότι στις καταλήψεις των Εξαρχείων ζουν δεκάδες ή εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά» εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η δεύτερη φάση του σχεδίου της ΕΛ. ΑΣ. για τα Εξάρχεια περιλαμβάνει την ίδρυση νέας μηχανοκίνητης ομάδας ταχείας επέμβασης. Τη γνωστή σε όλους ομάδα «Δέλτα». Η ηγεσία επέλεξε να φτιάξει τη νέα υπηρεσία σε δεύτερο χρόνο για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν ήθελε να στείλει το μήνυμα της «κατασταλτικής αστυνόμευσης» από τους πρώτους μήνες ανάληψης των καθηκόντων της. Ο δεύτερος ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο συνήθως δεν λαμβάνουν χώρα επεισόδια στα Εξάρχεια και ο τρίτος ότι δεν υπήρχαν αστυνομικοί και εξοπλισμός για να επανδρωθεί η μηχανοκίνητη ομάδα. Τα δεδομένα, σε επίπεδο στελέχωσης, θα αλλάξουν από τον ερχόμενο Νοέμβριο, όταν και θα έχουν προσληφθεί 1.500 νέοι ειδικοί φρουροί, οι οποίοι θα διατεθούν για την επάνδρωση της ομάδας «Δέλτα», των ΜΑΤ και της Αμεσης Δράσης. Συνολικά εκτιμάται ότι η «Δέλτα» θα αριθμεί περίπου 250-300 άντρες.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση σε πολλούς είναι ότι η νέα μηχανοκίνητη ομάδα αναμένεται να διατηρήσει το ίδιο όνομα με την υπηρεσία που καταργήθηκε από τον πρώην υπουργό Νίκο Τόσκα, με φόντο τις καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής βίας. Παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία έχει δεχτεί εισηγήσεις για αλλαγή του ονόματος, προκειμένου η νέα υπηρεσία να μην «κουβαλάει» τις «σκιές» της καταργηθείσας ομάδας, φαίνεται ότι το όνομα θα παραμείνει ίδιο. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, πάντως, εξετάζουν αλλαγές στη δομή της ομάδας, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα ατιμωρησίας, σε περίπτωση νέων κρουσμάτων αυθαιρεσίας και απειθαρχίας. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν εισηγήσεις η ομάδα «Δέλτα» να υπαχθεί στα ΜΑΤ και όχι στην Αμεση Δράση, η οποία ασχολείται με την εγκληματικότητα και όχι με τους κουκουλοφόρους. Την ίδια ώρα κινούνται οι διαδικασίες προκειμένου μέσα στο επόμενο δίμηνο να είναι έτοιμα τα μηχανάκια μικρού κυβισμού, που θα χρησιμοποιηθούν για τις περιπολίες της «Δέλτα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα Εξάρχεια"

ΑΑΔΕ: Χωρίς τέλος η φοροδιαφυγή στο χώρο της ενοικίασης δωματίων

Κατάλυμα στη Σαντορίνη με 40 δωμάτια δήλωσε μηδενικά έσοδα από διανυκτέρευση για τον μήνα Ιούνιο. Σε άλλη περίπτωση, στην Κορινθία, κατάλυμα με 80 δωμάτια υπέβαλε δήλωση με έσοδα ύψους 5.000 ευρώ ενώ στην Κέρκυρα επιχείρηση 80 δωματίων δήλωσε 1.000 ευρώ. Οι ιστορίες φοροδιαφυγής στο χώρο της ενοικίασης δωματίων δεν έχουν τέλος. Στην Πάτμο κατάλυμα 25 δωματίων δήλωσε έσοδα 500 ευρώ, στην Κεφαλονιά επιχείρηση 40 δωματίων δήλωσε 9.000 ευρώ, ενώ για 25 δωμάτια στην Μεσσηνία δηλώθηκαν 4.5000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτές είναι μερικές από τις υποθέσεις φοροδιαφυγής που εντοπίστηκαν από την ΑΑΔΕ κατά τη διάρκεια διασταυρώσεων που έκανε με βάση τις δηλώσεις ΦΠΑ που υπέβαλαν για τον μήνα Ιούνιο. Οι επιχειρήσεις αυτές ελέγχονται ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι διασταυρώσεις έγιναν για 770 τουριστικά καταλύματα και προέκυψε αύξηση των δηλωθέντων εσόδων από διανυκτέρευση και μεγαλύτερη συμμόρφωση φέτος συγκριτικά με αντίστοιχο δείγμα επιχειρήσεων που είχε ελεγχθεί κατά το 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ η απόκλιση μεταξύ εκτιμώμενου και δηλωθέντος τζίρου για τις επιχειρήσεις αυτές περιορίστηκε κατά τον φετινό έλεγχο στα 11,3 εκατομμύρια ευρώ έναντι 21,3 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι. Τα συνολικά δηλωθέντα ακαθάριστα έσοδα των 770 καταλυμάτων τον Ιούνιο του 2019 ήταν αυξημένα κατά 10,9 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2018 ή κατά 14,59%.

Στις επιχειρήσεις αυτές οι ΑΑΔΕ διεξάγει ελέγχους με βάση τον βαθμό επικινδυνότητας για φοροδιαφυγή στις οποίες τις κατέταξε από τα ευρήματα των διασταυρώσεων που έκανε μεταξύ εκτιμώμενου και δηλωθέντος τζίρου για τον μήνα Ιούνιο.

Από τις υποθέσεις αυτές οι 43 κατηγοριοποιήθηκαν από την ΑΑΔΕ ως πολύ υψηλού κινδύνου. Από αυτές οι 2 δεν υπέβαλαν δήλωση, οι 40 υπέβαλαν μηδενική δήλωση, ενώ σε μία υπόθεση η απόκλιση μεταξύ εκτιμώμενων και δηλωθέντων εσόδων υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ. Άλλες 123 επιχειρήσεις κατατάχθηκαν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου. Με βάση τις διασταυρώσεις οι 94 από αυτές παρουσίασαν απόκλιση εκτιμώμενων και δηλωθέντων εσόδων για ποσό από 10.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ ενώ στις υπόλοιπες 29 η απόκλιση υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ.

Στην κατηγορία μεσαίου κινδύνου κατατάχθηκαν 232 επιχειρήσεις για τις οποίες προέκυψε απόκλιση από 10.000 έως 100.000 ευρώ. Στην κατηγορία χαμηλού κινδύνου κατατάχθηκαν 343 επιχειρήσεις οι οποίες εμφάνισαν απόκλιση χαμηλότερη των 10.000 ευρώ ή μηδενική.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Χωρίς τέλος η φοροδιαφυγή στο χώρο της ενοικίασης δωματίων"

Συνεχίζεται η ροή μεταναστών στη Λέσβο: 300 νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο

Στην απομάκρυνση 1.500 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο με δυο ναυλωμένα πλοία τύπου καταμαράν στοχεύει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ήδη οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας συγκεντρώνουν τους αιτούντες άσυλο που θα μετακινηθούν σύμφωνα με λίστες που καταρτίσθηκαν στην Αθήνα.

Η μετακίνηση θα γίνει σε δυο δόσεις, μια 650 ατόμων νωρίς αύριο Δευτέρα το πρωί και μια των υπολοίπων το μεσημέρι.

Στο μεταξύ άλλοι 300 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν σε ακτές της Λέσβου χθες και σήμερα, αυξάνοντας τον αριθμό όσων ζουν στη Μόρια στους 11.000 περίπου.

Συγκεκριμένα 88 άτομα έφθασαν χθες ενώ αυξημένες ιδιαίτερα είναι οι ροές σήμερα, με ήδη περισσότερους από 200 αιτούντες άσυλο να έχουν φτάσει από το πρωί σε ακτές στο βόρειο τμήμα του νησιού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζεται η ροή μεταναστών στη Λέσβο: 300 νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο"

Έρχεται στοχευμένο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου από τη ΔΕΗ και εκπτωτικά κουπόνια για τους καταναλωτές

Στοχευμένο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στη ΔΕΗ προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ αποκάλυψε πως τον επόμενο χρόνο θα προσφέρει εκπτωτικά πακέτα στους καταναλωτές, στα πρότυπα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Μάλιστα είπε πως η εκπτωτική πολιτική, μέσω πακέτων όπως στα κινητά τηλέφωνα, για τους συνεπείς καταναλωτές θα τεθεί σε ισχύ από 1-1-2020.

Περιγράφοντας το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ, ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε στοχευμένες εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων. Αυτό, όπως είπε, θα γίνει και για την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού, αλλά και γιατί σταδιακά θα αποσυρθούν λιγνιτικές μονάδες. «Δεν μιλάμε για εργαζόμενους που βρίσκονται προ της σύνταξης και περιμένουν να πάρουν και ένα πακέτο. Δεν μιλάμε γι' αυτό», ξεκαθάρισε ο κ.Χατζηδάκης.

Το πρόγραμμα διάσωσης της ΔΕΗ έχει ορίζοντα τριετίας, είπε ο κ.Χατζηδάκης και εκτίμησε ότι η Επιχείρηση «θα γυρίσει θετικά αμέσως. Η ΔΕΗ θα εξακολουθήσει να έχει χρέη που θα αντιμετωπισθούν - για παράδειγμα από τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ από την οποία περιμένουμε ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό. Δεν θέλω να κάνω τον Αϊ Βασίλη. Θέλω στις 24 Σεπτεμβρίου να μην έχουμε θέμα με τον ορκωτό λογιστή. Θα κάνουμε οτιδήποτε απαιτείται για να σωθεί η ΔΕΗ».

Τα χρέη προς τη ΔΕΗ φθάνουν αυτή την ώρα στα 2,6 δισ. εκ των οποίων ένα τμήμα δεν είναι πια διεκδικήσιμο λόγω του ότι οφείλονται από επιχειρήσεις που έκλεισαν.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται στοχευμένο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου από τη ΔΕΗ και εκπτωτικά κουπόνια για τους καταναλωτές"

Επιθέσεις σε διμοιρία των ΜΑΤ και στη ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια

Κουκουλοφόροι έκαναν επιθέσεις τα μεσάνυχτα και στις 2:30 τα ξημερώματα σε διμοιρία των ΜΑΤ και σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μεσάνυχτα αλλά και λίγο πριν από τη 1:00, άγνωστα άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, στην οδό Σπύρου Τρικούπη.

Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, εκ των οποίων η μια μετατράπηκε σε σύλληψη. Αργότερα, στις 2:30, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο ύποπτο όχημα, στην συμβολή των οδών Εμ. Μπενάκη και Σόλωνος.

Τότε δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους, οι οποίοι πήραν τα κλειδιά της μιας μηχανής, το ένα κράνος και έσπασαν έναν φάρο. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές, αλλά στη συνέχεια όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιθέσεις σε διμοιρία των ΜΑΤ και στη ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια"

ΔΕΗ: Σε ισχύ τα νέα τιμολόγια - Τι αλλάζει στην έκπτωση

Μείωση του ΕΤΜΕΑΡ κατά 25% για τους οικιακούς καταναλωτές και 35% για τους λοιπούς καταναλωτές Χαμηλής Τάσης προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμου Θωμά που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η μείωση του ΕΤΜΕΑΡ μαζί με τη μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα είναι τα δύο μέτρα που αντισταθμίζουν τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που εγκρίθηκαν από το ΔΣ της επιχείρησης την Παρασκευή.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΝ, με την απόφαση:

1. Η Χρέωση Βάσης για τα έτη 2019 και 2020 (και με ισχύ από 1.1.2019), ορίστηκε στα 17Euro/MWh. Αυτό συνεπάγεται μείωση του ΕΤΜΕΑΡ κατά 25% για τους οικιακούς καταναλωτές και 35% για τους λοιπούς καταναλωτές Χαμηλής Τάσης.

2. Καθορίζονται επίσης τα ποσοστά μειωμένων χρεώσεων για την ενεργοβόρο βιομηχανία, οι δε καταναλωτές αγροτικής χρήσης διατηρούν τις εκπτώσεις τους

Υπογραμμίζεται ότι έχει ληφθεί υπόψη η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) και ΣΗΘΥΑ (Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης).

Για το θέμα αυτό ο κ. Θωμάς δήλωσε στη Βουλή ότι «οι νέες, χαμηλότερες χρεώσεις του ΕΤΜΕΑΡ δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τους παραγωγούς ΑΠΕ. Ο λογαριασμός ΑΠΕ θα παραμείνει πλεονασματικός. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι να προωθήσει περισσότερο τις ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας μέσω σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών».

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν από σήμερα Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου για την οικιακή κατανάλωση είναι:

- Για κατανάλωση έως 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, 0,11058 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,0946.

- Από 2000 κιλοβατώρες και πάνω 0,11936 ευρώ ανά κιλοβατώρα, από 0,10252.

- Για το νυχτερινό ρεύμα η τιμή διαμορφώνεται σε 0,07897 ευρώ ανά κιλοβατώρα έναντι 0,0661 σήμερα.

- Το πάγιο (τετραμηνιαία χρέωση) για μονοφασική παροχή διαμορφώνεται σε 1,69 ευρώ (από 1,52 ευρώ), για τριφασική γίνεται 5,32 ευρώ (από 4,8) και για το νυχτερινό (από 2 ευρώ). Οι αναπροσαρμογές στα πάγια αντισταθμίζονται επίσης από τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ.

Με την ίδια απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ μειώνεται η έκπτωση συνέπειας στο 5% από 10%, εισάγεται από 1ης Νοεμβρίου ρήτρα ρύπων με μηδενική επί του παρόντος επίπτωση και θεσπίζεται έκπτωση 50% στο μη επιδοτούμενο κομμάτι του τιμολογίου ρεύματος για ΑΜΕΑ σε μηχανική υποστήριξη που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Σε ισχύ τα νέα τιμολόγια - Τι αλλάζει στην έκπτωση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news