facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ενέκρινε την παροχή δυο C-130 στην Ελλάδα – «Κλειδώνουν» τα F-35

Την έγκριση για την παροχή στην Ελλάδα δύο μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-130 από το πλεόνασμα του αμερικανικού στρατού έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενώ προχωρά άμεσα και η διαδικασία για την απόκτηση των F-35, των κορυφαίων μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς.

Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, έχει ήδη εγκριθεί από το Στέιτ Ντηπάρτμεντ η παροχή δυο μεταγωγικών C130 στην Ελλάδα, τα οποία θα δοθούν από το πλεόνασμα του αμερικανικού στρατιωτικού υλικού ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και η συμφωνία αγοράς δυο καινούργιων.

Σε σχέση με τα F-35, όπως είπε η δημοσιογράφος, αναμένεται αμέσως μετά τις εκλογές στην Τουρκία, να μπει και η τελευταία εκ των τεσσάρων υπογραφών που απαιτούνται στο Κογκρέσο, για να ενεργοποιηθεί η επίσημη διαδικασία. Και μετά να σταλεί από τους Αμερικανούς η επιστολή αποδοχής του αιτήματος και να αρχίσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις με στόχο η Ελλάδα να αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα αεροσκάφη το 2028.

Επίσης, η Ελλάδα αναμένεται να λάβει πρόσθετο πακέτο οικονομικής βοήθειας υπό τη μορφή παροχής δανείου ή δανειακών εγγυήσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, πάνω από 2 δισεκατομμύρια για να ανανεώσει τα οπλικά συστήματά της και σε αυτό το πλαίσιο επανέρχονται οι συζητήσεις για παροχή στην Ουκρανία των S-300 και παράλληλη παραλαβή συστημάτων Patriot.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ενέκρινε την παροχή δυο C-130 στην Ελλάδα – «Κλειδώνουν» τα F-35"

Χωρίς μετρό, τραμ και ηλεκτρικό η Αττική την Πρωτoμαγιά – Τα αιτήματα των εργαζομένων

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ) στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ως εκ τούτου ακινητοποιημένα θα είναι την Δευτέρα 1η Μαΐου, το Μετρό Γραμμή 1 – Γραμμές 2&3) και το Τραμ.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαχομένων ΣΤΑΣΥ τονίζει «Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια (137) από εκείνη την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, οι αγώνες όμως για ανθρώπινα εργασιακά δικαιώματα (τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια), δεν είναι μόνο επίκαιροι αλλά και απαραίτητοι!».

«Τα Σωματεία μας, αποτίνουν φόρο τιμής στην ιερή αυτή ημέρα και ενώνουν τη φωνή τους με όλες τις συλλογικότητες, ενάντια στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει το λαό όλες οι μέχρι τώρα εφαρμοσμένες αντεργατικές διατάξεις της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης» καταλήγει.

Θυμίζουμε πως και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ αποφάσισαν στάσεις εργασίας στα λεωφορεία και τρόλεϊ για την Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου 2023.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμπ

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ζητούν «κατώτατο μισθό, αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων. Ουσιαστικές αυξήσεις στα εισοδήματά μας. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό. Δημόσιο και Καθολικό Σύστημα Υγείας».

«Διεκδικούμε προσλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν οι οργανικές ανάγκες της επιχείρησης με μόνιμο προσωπικό για τη εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Μέσου, προς όφελος των επιβατικού κοινού» προσθέτουν.

Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά εξέδωσε και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ). «Απεργούμε και διαδηλώνουμε απαιτώντας την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων, κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό».

«Κατάργηση του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων για τον κρατικό έλεγχο στην ίδρυση και τη λειτουργία των συνδικάτων και την άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, δημόσιο και καθολικό Σύστημα Υγείας» ζητούν επίσης οι εργαζόμενοι στο μετρό.

«Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, ενάντια στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωσή μας. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται» επισημαίνεται στην ανακοινωση του ΣΕΛΜΑ.

Κάλεσμα της ΓΣΕΕ εν όψει Πρωτομαγιάς

Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την προσεχή Δευτέρα 1η Μάη σ όλη τη χώρα. Στην Αθήνα η Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Η Πρωτομαγιά του 2023 συνεχίζει να βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, την επισφάλεια και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς μετρό, τραμ και ηλεκτρικό η Αττική την Πρωτoμαγιά – Τα αιτήματα των εργαζομένων"

Εξώδικο Μυλωνάκη σε Βελόπουλο - Τον καταγγέλλει ότι εισέπραξε «μαύρα» 207.000 ευρώ

Σε εξώδικη δήλωση κατά του κ. Κυριάκου Βελόπουλου προχωρά ο κ. Αντώνης Μυλωνάκης καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων πως το «μαύρο» χρήμα που εισέπραξε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» από τους βουλευτές του την περίοδο 2019 – 2023 ανέρχεται σε 207.000 ευρώ.

Το εξώδικο έρχεται ως συνέχεια των αποκαλύψεων του ο κ. Μυλωνάκη αλλά και της πρώην βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Αναστασίας Αικατερίνης Αλεξοπούλου σύμφωνα με τις οποίες τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν υποχρεωμένα να καταθέτουν μηνιαίως στον ταμεία του κόμματος 1.500 ευρώ. Για τα 1.000 ευρώ γινόταν επισήμως και απευθείας η παρακράτηση από τον μισθό ενώ τα υπόλοιπα 500 ευρώ τα έδιναν ατύπως, «μαύρα» σε κλειστό φάκελο.

Ο κ. Μυλωνάκης ζητά από τον κ. Βελόπουλο να αποδείξει τους ισχυρισμούς του για τα περί αποστασίας και παράλληλα να τον ενημερώσει για την διαχείριση των χρημάτων που έλαβε την περασμένη τετραετία από τους βουλευτές.

Το εξώδικο που παρουσιάζει το protothema.gr έχει ως εξής:

Με την παρούσα σας καλώ το αργότερο μέχρι την Τρίτη 2 Μαίου και ωρα 12:00 μεσημβρινή να μου απαντήσετε εγγράφως στα κάτωθι:

1. Ποια είναι τα συγκεκριμένα γεγονότα -ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ – τα οποία γνωρίζετε και δικαιολογούν τους σε βάρος μου χαρακτηρισμούς «αποστάτης» «πολίτικος απατεώνας» ποιες ήταν οι «επαφές» μου και οι «συμφωνίες» με άλλο πολιτικό κόμμα -οποιοδήποτε- για προσχώρηση μου ταχα σε αυτό μετα τις εκλογές Μαϊου 2023.

2. Σας καλώ να μου επιβεβαιώσετε και αποδώσετε λογαριασμό για την χρήση που κανατε στο ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τον Αύγουστο 2019 έως και Απρίλιο 2023 με την καταβολή σε μετρητά και σε τραπεζικό λογαριασμό του εκτελούντος χρέη ταμία κ.Γραμμένου, εκ της γνώσεως που έχω ,από κάθε βουλευτή 500€ -πέραν του ποσού των 1000€ που εισεπράττετο απευθείας από την πηγη της βουλευτικής αποζημιώσεως και το οποίο υπολογίζω ανερχόμενο σε 207.000€

Σας δηλώνω, ότι με κάθε νόμιμο τρόπο θα επιδιώξω την αποκάλυψη της αλήθειας και θα ζητησω την τιμωρία και για την σε βάρος μου παρανομη συμπεριφορά και για κάθε εκνομη πράξη αποδεδειχθεί. Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα σε εκείνον στον οποίο απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως».

Την ίδια ώρα η Αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στα ταμεία του κόμματος Βελόπουλου εισέρρεαν αδήλωτα χρήματα.

ekswdiko-velopoulou_1 ekswdiko-velopoulou_2

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εξώδικο Μυλωνάκη σε Βελόπουλο - Τον καταγγέλλει ότι εισέπραξε «μαύρα» 207.000 ευρώ"

Δημοσκόπηση MRB: Η στάση των αναποφάσιστων – Τι κυβέρνηση θέλουν και πώς κρίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ενδιαφέροντα στοιχεία περιλαμβάνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB, σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Στο επίκεντρο της έρευνας που έγινε για λογαριασμό του Open, βρίσκεται η στάση των αναποφάσιστων.

Στο δεύτερος μέρος της δημοσκόπησης της MRB περιλαμβάνονται ερωτήσεις προς τους αναποφάσιστους, για το τι κυβέρνηση θέλουν μετά τις εκλογές, πώς κρίνουν τα προεκλογικά προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα σημαντικότερα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ίδιοι.

Εκλογές 2023: Η ακτινογραφία των αναποφάσιστων

Το 40% των αναποφάσιστων (πίνακας πάνω) απαντά πως δεν θέλει να κερδίσει έστω με μια ψήφο ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ. Το 14,1% θέλει επικράτηση ΝΔ και το 12% επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο κόμμα επιλέγει το 7,6%.

Εξάλλου, το 63,9% των αναποφάσιστων (πίνακας πάνω), απαντά πως δεν είναι πιθανό να ψηφίσει στις εκλογές, ενώ το 25,1% απαντά πως θα ψηφίσει. Το 11% απαντά πως προς ώρας δεν γνωρίζει τι θα κάνει.

Ως προς τα προγράμματα των 2 κομμάτων (πίνακας πάνω), το 54% αξιολογεί αρνητικά τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και το 46,4% αρνητικά τις εξαγγελίες της ΝΔ. Στον αντίποδα, το 25,5% αξιολογεί θετικά το πρόγραμμα της ΝΔ και το 17,9% θετικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι θέλουν μετά τις εκλογές οι αναποφάσιστοι

Το 47,5% (πίνακας πάνω) επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ενώ το 32,3% θέλει νέα προσφυγή στις κάλπες.

Αντίστοιχα, το 16,6% (πίνακας πάνω) θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ή ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και κομμάτων της δεξιάς. Το 10,3% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και κομμάτων της Αριστεράς. Το 18,2% θέλει οικουμενική κυβέρνηση και το 3,8% θέλει συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τα συναισθήματα των αναποφάσιστων (πίνακας πάνω):

Το 50,8% αισθάνεται απογοήτευση

Το 44,4% οργή

Το 22,6% ελπίδα

Το 20,1% φόβο

Το 10,1% περηφάνια

Το 6,5% σιγουριά.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναποφάσιστοι 

Οι αναποφάσιστοι ιεραρχούν τα προβλήματα (πίνακας πάνω) ως εξής:

37,9% ακρίβεια

33,3% δημόσια υγεία

18,9% έλλειψη διαφάνειας

16,1% ανεργία

15,7% ανάπτυξη

8,8% εισόδημα

4,6% λειτουργία του κράτους.

Τι κυβέρνηση συνεργασίας επιθυμούν οι ερωτηθέντες

Το 22,4% του συνόλου των ερωτηθέντων (πίνακας πάνω), θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, το 4,8% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και άλλων μικρότερων κομμάτων της δεξιάς.

Από την άλλη, το 12,3% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ το 13,3% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων της Αριστεράς.

Το 11,5% θέλει οικουμενική κυβέρνηση, ενώ ένα 3,9% επιλέγει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι ερωτηθέντες για το τι θέλουν να γίνει εάν δεν προκύψει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές. Ειδικότερα:

Το 45,3% θέλει σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Το 45,1% θέλει νέα προσφυγή στις κάλπες.

Ποιο κόμμα θέλουν να επικρατήσει στις εκλογές 2023

Το 34,5% απαντά (πίνακας πάνω) πως θέλει η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει τις εκλογές έστω και με μια ψήφο, έναντι 29% που θέλει επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το 20% απαντά κανένα κόμμα και το 9,1% απαντά άλλο κόμμα.

Το 34,9% απαντά πως θα το ενοχλούσε να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία έστω και με μια ψήφο διαφορά, ενώ το 34,8% απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση MRB: Η στάση των αναποφάσιστων – Τι κυβέρνηση θέλουν και πώς κρίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ"

Επανέρχεται ο Μυλωνάκης: Έδωσα 25.000 ευρώ μαύρα “νταβατζιλίκι” στον Βελόπουλο!

Ένα νέο επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στην κόντρα του Αντώνη Μυλωνάκη με τον «αυτοκράτορα» προέδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο. Πιο συγκεκριμένα μετά τις αποκαλύψεις Μυλωνάκη με βάση τις οποίες οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης έδιναν κάθε μήνα 500 ευρώ «μαύρα», ο πρώην βουλευτής επανήλθε σήμερα στο συγκεκριμένο ζήτημα.



«Η προσπάθεια που έκανε ο κ. Βελόπουλος να με εξοντώσει κοινωνικά, να με βάλει στο περιθώριο, να πει ότι αποστάτησα ότι πήρα μαύρες σακούλες από τη ΝΔ για να πάω στη ΝΔ, απέτυχε. Ο Βελόπουλος δεν έχει καταλάβει ποιος είμαι. Τα λεφτά που έπαιρνε τα έπαιρνε για να βοηθάμε τους πολίτες. Τα μαύρα λεφτά είναι φορολογημένα από το κράτος, και του τα δίναμε στο χέρι», είπε μιλώντας στο Mega.

Στη συνέχεια προανήγγειλε την προσφυγή του στις εισαγγελικές αρχές λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχω να πω για όλα. Θα πω στον εισαγγελέα να τα ψάξει να τα ελέγξει όλα. Ακούω πολλά. Έχω δώσει 25.000 ευρώ, δηλαδή νταβατζιλίκι; Πήρε 25.000 ευρώ και θα πει ότι δεν ξέρει τίποτα; Είμαστε 10 άτομα. Και δίνουν όλοι. Είχαμε συνεννοηθεί ότι θα δίνουμε 500 ευρώ σε ένα κοινό ταμείο./ Μίλησα με τον πρόεδρο της βουλής και ειδοποίησε τους αρχηγούς των κομμάτων. Θέλουμε να μάθουμε πού πήγαν τα λεφτά. Αναρωτηθήκαμε πού πάνε τα λεφτά και ξαφνικά έμεινε μόνο η κ. Αλεξοπούλου και είπε ότι πήραμε ενώ οι άλλοι έκλειναν το τηλέφωνο». 

fimotro

Διαβάστε Περισσότερα » "Επανέρχεται ο Μυλωνάκης: Έδωσα 25.000 ευρώ μαύρα “νταβατζιλίκι” στον Βελόπουλο!"

Καιρός αύριο: Ηλιόλουστο Σάββατο με μποφόρ και 22 βαθμούς – Πού θα βρέξει

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός αύριο, Σάββατο (29.04.2023) σε όλη την Ελλάδα. Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 19 με 20 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους από το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι στο Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην περιοχή του Καστελόριζου όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ηλιόλουστο Σάββατο με μποφόρ και 22 βαθμούς – Πού θα βρέξει"

Ανακαλείται χαβιάρι προέλευσης Γερμανίας

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF) για την διακίνηση στην Ελλάδα χαβιαριού προέλευσης Γερμανίας, το οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι επιμολυσμένο με τον παθογόνο μικροοργανισμό «Listeria monocytogenes».

Συγκεκριμένα πρόκειται για το προϊόν «Balik Pearls, Eggs of Salmon» της εταιρείας «Caviar House & Prunier City GmbH» σε συσκευασία των 100 g, με ημερομηνία λήξης 31/12/2023.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν. 

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλείται χαβιάρι προέλευσης Γερμανίας"

Τέμπη: Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει 100% τα έξοδα αποκατάστασης τραυματιών ακόμα για νοσηλεία στο εξωτερικό

Να καλύψει πλήρως όλες τις δαπάνες αποκατάστασης των τραυματιών του τραγικού πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη ανέλαβε ο ΕΟΠΥΥ με νομοθετική διάταξη της 27ης Απριλίου 2023.

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός θα καλύψει στο 100% τις δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης των τραυματιών της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου.

Στα καλυπτόμενα έξοδα περιλαμβάνονται υλικά και υπηρεσίες, σε όλες τις δομές Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, καθώς και οι δαπάνες μετάβασης σε δομές αποκατάστασης του εξωτερικού, χωρίς οποιαδήποτε συμμετοχή των τραυματιών.

«Με την απόφαση της 27ης Απριλίου 2023, ο ΕΟΠΥΥ ανταποκρίνεται για άλλη μία φορά άμεσα, θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και προσφέροντας στους πληγέντες τις απαραίτητες για την ανάρρωση και αποκατάστασή τους υπηρεσίες/παροχές χωρίς καμία επιβάρυνση μέσα από το δίκτυο των συμβεβλημένων παρόχων του», αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή του.

Επίσης, «δυνάμει νομοθετικών ρυθμίσεων» ο Οργανισμός ορίστηκε ως «ο εκτελών την επεξεργασία του Εθνικού Μητρώου Εγκαυματιών από πάσης φύσεως αιτίες» και του ανατέθηκε ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η διαδικασία της κατηγοριοποίησης και της κατά παρέκκλιση κάλυψης και διάθεσης παροχών στους εγκαυματίες (πάσης φύσεως φάρμακα, επουλωτικά/αναπλαστικά σκευάσματα, επιθέματα, ελαστικά, πιεστικά ενδύματα κ.α).

Με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ στις 27/04/2023 καθορίστηκε ο τρόπος διάθεσης των απαραίτητων σκευασμάτων/προϊόντων για την ανάρρωση και επούλωση των εγκαυματιών, προσφέροντάς τους, τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα διευρυμένο δίκτυο συμβεβλημένων παρόχων σε όλη την επικράτεια να λαμβάνουν πάσης φύσεως επουλωτικά/αναπλαστικά σκευάσματα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Την ανακοίνωση υπογράφει η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει 100% τα έξοδα αποκατάστασης τραυματιών ακόμα για νοσηλεία στο εξωτερικό"

Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος: Διέταξε έρευνα στο κόμμα Βελόπουλου

Άμεση ήταν η παρέμβαση του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη για όσα καταγγέλλονται για «μαύρο χρήμα» στο κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της εν λόγω Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις για τα καταγγελλόμενα σχετικά με τα όσα φέρεται να γίνονται στο κόμμα «Ελληνική Λύση».

Έτσι, θα ερευνηθούν τόσο οι καταγγέλλοντες όσο και οι καταγγελλόμενοι βουλευτές, κ.λπ., δηλαδή ο κ. Βελόπουλος και οι βουλευτές του κόμματος τους, για το εάν έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις και ειδικότερα θα ερευνηθούν για το αν έχουν διαπράξει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ή κάποια άλλα αδικήματα.

Παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και έχουν χαλαρώσει τα πράγματα, ωστόσο η σοβαρότητα και η έκταση των καταγγελλομένων προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Βουρλιώτη.

Εδώ και μέρες στα στελέχη της «Ελληνικής Λύσης» υπάρχει έντονος πόλεμος, με την κατάθεση μηνύσεων κ.λπ., ενώ οι αποχωρήσαντες από το κόμμα βουλευτές Αντώνης Μυλωνάκης και Αικατερίνη Αλεξοπούλου κατήγγειλαν δημόσια ότι έδιναν στο κόμμα χρήματα 500 ευρώ το μήνα, χωρίς αποδείξεις.

Πάντως, σύμφωνα με κύκλους της Αρχής, από τα καταγγελλόμενα οι βουλευτές του κόμματός του κ. Βελόπουλου, εν γνώσει τους έδιδαν τα χρήματα επί σειρά ετών, χωρίς να λαμβάνουν αποδείξεις ή κάποιο άλλο παραστατικό στοιχείο.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης θα κληθούν για καταθέσεις στην Αρχή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κ. Μυλωνάκης και η κ. Αλεξοπούλου έχουν στη διάθεσή τους συγκεκριμένες αποδείξεις που τεκμηριώνουν τις καταγγελίες για την καταβολή 500 ευρώ μηνιαίως «μαύρα».

«Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε» λέει η Ελληνική Λύση

Για «παρακράτος» Ανεξάρτητων Αρχών κάνει λόγο η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή του για την έρευνα που διέταξε η Αρχή για την Καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος στα ταμεία του κόμματος Βελόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ - ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Για το μοναδικό κόμμα στο ελληνικό κοινοβούλιο, το οποίο δεν έχει τραπεζικό δανεισμό, δεν έχει κρυφές χρηματοδοτήσεις από ολιγάρχες, δεν έχει οποιαδήποτε άλλη πηγή εσόδων πέραν της νόμιμης κρατικής επιχορήγησης και των συνδρομών των στελεχών του, στο κρατίδιο με πρωτεύουσα τη Μπογκοτά - Μαξίμου, δόθηκε εντολή ελέγχου για «δήθεν» μαύρο χρήμα.

Το μαύρο καθεστώς της ΝΔ, αφού πήρε την απόφαση να "ξεκληρίσει" όλη την εθνική, κοινωνική, πατριωτική παράταξη, εν όψει της εθνικής μειοδοσίας που ετοιμάζει για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, επιτίθεται με λύσσα στο μοναδικό πατριωτικό κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Για άλλη μία φορά η ΝΔ χρησιμοποιεί το παρακράτος των διορισμένων από αυτήν δήθεν ανεξάρτητων αρχών, ως εργαλείο των άθλιων κομματικών της σκοπιμοτήτων.

Μετά το ΕΣΡ τώρα αναλαμβάνει η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα(!)

Εγκληματίες, ανήθικοι και διεφθαρμένοι είστε εσείς κύριοι του Μαξίμου, που πτωχεύσατε τη χώρα, κάνατε 10 δισ παράνομες απ' ευθείας αναθέσεις χωρίς να έχετε λογοδοτήσει.

Η Ελληνική Λύση δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται, αντίθεται επιβεβαιώνεται για όσα υποστηρίζει περί σχεδίου ανήθικης στοχοποίησής της με ηθικό αυτουργό το Μέγαρο Μαξίμου.

Να είστε βέβαιοι ότι με τη δύναμη του ελληνικού λαού θα σας ελέγξουμε εμείς, μετά την 21η Μαΐου.

Υ.Γ.: Κερνάμε και ελληνικό μαύρο καφέ, με απόδειξη...!».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος: Διέταξε έρευνα στο κόμμα Βελόπουλου"

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη δυο ανδρών 40 και 48 ετών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και μετά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ανακοίνωσε εξέδωσε και η Αστυνομία που κάνει γνωστό πως προχώρησε στη σύλληψη δυο ανδρών ηλικίας 40 και 48 ετών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr οι δυο άνδρες είναι αδέρφια και Έλληνες και ο ένας βρισκόταν στο λευκό βαν που συνόδευε τους εκτελεστές και ο άλλος πάνω στη μηχανή, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν είναι αυτός που πυροβόλησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δύο συλληφθέντες έχουν απασχολήσει την ΕΛΑΣ στο παρελθόν για διάφορες υποθέσεις της νύχτας. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα δυο άτομα, τα οποία δεν έχουν ακόμη συλληφθεί. Οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
 
Η ανάρτηση Θεοδωρικάκου

Την είδηση της σύλληψης των δυο ατόμων που εμπλέκονται στη δολοφονία Καραϊβαζ έκανε γνωστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την χήρα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου.

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου αναφέρει τα εξής: «Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη. Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Το χρονικό δολοφονίας Καραϊβάζ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, δολοφονήθηκε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Ο δημοσιογράφος είχε μόλις επιστρέψει από τον τηλεοπτικό σταθμό Star στην Κηφισιά, όπου εργαζόταν, όταν οι δύο πληρωμένοι δολοφόνοι, εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου.

Αφού πάρκαρε το αυτοκίνητο του δίπλα από ένα μικρό πάρκο, ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης είδε το δίκυκλο των εκτελεστών να τον πλησιάζει. Ο ένας από τους δύο άνδρες πυροβόλησε τον άτυχο δημοσιογράφο από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 13 φορές, που είχε σιγαστήρα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Καραϊβάζ: Η Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη δυο ανδρών 40 και 48 ετών"

Γαλλία: Μετά το Παρίσι και η Νίκαια απαγορεύει τα ηλεκτρικά πατίνια

Σε παρόμοιο μήκος κύματος με το Παρίσι και η Νίκαια, με τον δήμαρχό της, Κριστιάν Εστροζί, να ανακοινώνει ότι θα απαγορευθούν τα ηλεκτρικά πατίνια και τα ποδήλατα για το φετινό καλοκαίρι σε τρεις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο Κριστιάν Εστροζί εξετάζει να θέσει το ζήτημα της διατήρησης αυτής της απαγόρευσης και πέραν του καλοκαιριού.

Για τον δήμαρχο της Νίκαιας, τα ηλεκτρονικά πατίνια θα απαγορευτούν σε τρεις πολυσύχναστες περιοχές από την 1η Ιουνίου και για όλη τη θερινή περίοδο: Η απαγόρευση αφορά τις περιοχές «Vieux-Nice», την «Place Masséna» και την λεωφόρο «Jean-Médecin».

Το 2022, ένα πεντάχρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του καθώς ο νεαρός που οδηγούσε το ηλεκτρικό πατίνι, δεν πρόλαβε να φρενάρει έγκαιρα. Η είδηση του θανάτου του παιδιού είχε προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία προβληματίζοντας έντονα τις αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας προέβη στο μέτρο αυτό, το οποίο δεν επηρεάζει εταιρείες διαχείρισης και ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών αλλά μόνο τα ιδιωτικά σκούτερ.

Κι αυτό γιατί, σε αντίθεση με το Παρίσι, τη Λυών και το Μπορντό, το δημαρχείο της Νίκαιας δεν ήθελε να συνεργαστεί με εταιρείες διαχείρισης και ενοικίασης των οχημάτων αυτών, όπως επισημαίνει το γαλλικό δημοσίευμα.

Λίγες ημέρες πριν την απόφαση του δημάρχου της Νίκαιας, το Παρίσι διενήργησε δημοψήφισμα με τους πολίτες να τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης των ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Έτσι, τα ηλεκτρικά πατίνια από την 1η Σεπτεμβρίου θα αποτελούν παρελθόν στην «πόλη του φωτός».

Βέβαια, οι εταιρείες διαχείρισης και ενοικίασης αντιτίθενται στο σχέδιο και σκοπεύουν να καταβάλλουν προσπάθειες για να το «μπλοκάρουν».

Τα ηλεκτρικά πατίνια κυκλοφορούν στους δρόμους του Παρισιού από το 2018, αλλά έπειτα από καταγγελίες ως προς την άναρχη χρήση τους, το 2020, οι αρχές μείωσαν τον αριθμό των εταιρειών ενοικίασης σε τρεις.

Το 2021, 24 άνθρωποι σε όλη τη Γαλλία σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα με ηλεκτρικό πατίνι, εκ των οποίων, ένας στο Παρίσι.

Πριν από ένα χρόνο, στη γαλλική πρωτεύουσα καταγράφηκαν 459 ατυχήματα με ηλεκτρικά πατίνια, εκ των οποίων τα τρία ήταν θανατηφόρα.

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Γαλλία: Μετά το Παρίσι και η Νίκαια απαγορεύει τα ηλεκτρικά πατίνια"

Λαμπάδιασε αυτοκίνητο με τρεις Δημάρχους της Φθιώτιδας (ΦΩΤΟ)

Γλύτωσαν τα χειρότερα τρεις Δήμαρχοι της Φθιώτιδας, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο που λαμπάδιασε λίγο μετά τους Σοφάδες Καρδίτσας το απόγευμα της Παρασκευής (28/4).

Ο Δήμαρχος Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος, μαζί με τη Δήμαρχο Στυλίδας Βιργινία Στεργίου και τη δήμαρχο Αμφίκλειας - Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή, επέστρεφαν από την κηδεία του πατέρα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών στην Καστοριά, όταν λίγο μετά τους Σοαφάδες το αμάξι που οδηγούσε ο πρώτος, άρχισε να βγάζει καπνούς.

«Άκουσα ένα μπαμ και αμέσως το αμάξι άρχισε να βγάζει καπνούς», λέει στο LamiaReport ο Δήμαρχος Δομοκού, ο οποίος ψύχραιμα έβγαλε το όχημα στην άκρη και αποβιβάστηκε μαζί με τις συναδέλφους Δημάρχους.

Προσπάθησε με πυροσβεστήρα με τη βοήθεια και διερχόμενων οδηγών να σβήσουν τις φλόγες χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Το αμάξι μέσα σε ελάχιστα λεπτά τυλίχτηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το ευτύχημα είναι ότι δεν κινδύνευσαν οι επιβάτες του, ούτε κάποιος άλλος διερχόμενος, ενώ η πυρκαγιά περιορίστηκε στο όχημα.

Επενέβησαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Καρδίτσα ωστόσο για το όχημα ήταν αργά.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμπάδιασε αυτοκίνητο με τρεις Δημάρχους της Φθιώτιδας (ΦΩΤΟ) "

ΕΝΦΙΑ: Μέσα στο Σαββατοκύριακο τα εκκαθαριστικά - Ποιοι θα δουν έκπτωση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ που θα λάβουν μέσα στο Σαββατοκύριακο πάνω από 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.  Ο λογαριασμός θα πρέπει να εξοφληθεί σε 10 ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται έως τις 31 Μαΐου 2023 και την τελευταία έως 29 Φεβρουαρίου 2024.

Το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι ίδιο με αυτό που πλήρωσαν πέρυσι, αφού δεν υπήρξε καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του φόρου.

Πoιοι χάνουν την έκπτωση 50%

Αυτοί που θα πληρώσουν περισσότερα είναι όσοι είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους, αλλά και όσοι χάσουν την έκπτωση του 50% γιατί το φορολογητέο εισόδημα τους ξεπέρασε τις 9.000 ευρώ. Σύμφωνα με λογιστές, σε αυτή την περίπτωση θα καταγραφεί σημαντικός αριθμός που θα χάσει την έκπτωση, καθώς την προηγούμενη χρονιά καταγράφηκε αύξηση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα ενώ δεν υπήρξε αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων για αυτούς που τη δικαιούνται.

Ποιοι θα πληρώσουν μειωμένο ΕΝΦΙΑ

Ο ΕΝΦΙΑ περιορίζεται στο ήμισυ για τα νοικοκυριά που πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του τελευταίου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
  • Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματά της ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο ή η σύζυγος ή συμβιών και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, λαμβανομένων υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος, δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, των 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον ή τη σύζυγό του ή συμβιούντα ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για τον έγγαμο, τον ή την σύζυγό του ή συμβιούντα και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΝΦΙΑ: Μέσα στο Σαββατοκύριακο τα εκκαθαριστικά - Ποιοι θα δουν έκπτωση"

"Τσιμπημένοι" οι σκληροί δείκτες - Ευρωπαϊκή πρωτιά στα κρούσματα σε ηλικιωμένους [πίνακες]

Αυξητική τάση δείχνουν οι δείκτες της πανδημίας. Στο χθεσινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν περισσότεροι θάνατοι, διασωληνώσεις και εισαγωγές ασθενών με CoViD σε νοσοκομεία.

Στο ίδιο πνεύμα βρίσκεται και η εβδομαδιαία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). Τα γραφήματα που σχετίζονται με την Ελλάδα δείχνουν αύξηση σε τέσσερους δείκτες: στον 14ήμερο μέσο όρο κρουσμάτων στον γενικό πληθυσμό, στον μέσο όρο κρουσμάτων στους άνω των 65 ετών, στις εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία και στη θετικότητα των τεστ.

Όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη ευρωπαϊκή θέση σε νέα κρούσματα στους 65 ετών και άνω, στη δεύτερη θέση σε νέες νοσηλείες, στην πέμπτη σε κρούσματα στον γενικό πληθυσμό και στην 6η σε θανάτους. 

Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη
 
 Δείκτης  Ελλάδα Θέση  Ευρωπαϊκή Ένωση 
Κρούσματα (ανά 100.000) 141,1  5η   63,3
Κρούσματα στους 65+ (ανά 100.000) 258  131

Εισαγωγές για νοσηλεία

(ανά 100.000)

7,8  2η  2,7
Θάνατοι (ανά εκατομμύριο) 8,4    4,3

Στο σύνολο των παραπάνω δεικτών, η χώρα μας έχει πολλαπλάσια επίπτωση σε σύγκριση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο: σχεδόν τριπλάσια σε εισαγωγές, σε νοσοκομεία, υπερδιπλάσια σε κρούσματα στον γενικό πληθυσμό, διπλάσια σε κρούσματα στους 65 ετών και άνω και σε θανάτους ασθενών με CoViD. 

 Επιδημιολογικοί δείκτες τις τελευταίες δύο εβδομάδες
 
Δείκτης 3 - 9 Απριλίου 10 - 16 Απριλίου 17 - 23 Απριλίου
Νέοι θάνατοι 65 38 43
Διασωληνωμένοι 75 57 64
Νέες εισαγωγές 667 708 813

Στον παραπάνω πίνακα αποτυπώνεται η σαφής αυξητική τάση, η οποία συνήθως ακολουθεί τη σειρά: νοσηλείες - διασωληνώσεις - θάνατοι. Αυτό σημαίνει πως η επιβάρυνση ξεκινά με τις νοσηλείες και με χρονοκαθυστέρηση αυξάνονται διασωληνώσει και θάνατοι.

Νέες νοσηλείες ασθενών με CoViD στην Ελλάδα

Χρησιμοποιώντας μαθηματικά μοντέλα, οι ειδικοί του ECDC εκτιμούν πως έως τις 7 Μαΐου δεν αναμένεται αύξηση στα αναφερόμενα νέα κρούσματα και αύξηση εισαγωγών στην Τσεχία, στη Σλοβακία και στην Ισπανία.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » ""Τσιμπημένοι" οι σκληροί δείκτες - Ευρωπαϊκή πρωτιά στα κρούσματα σε ηλικιωμένους [πίνακες]"

ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για το κόμμα Κασιδιάρη

Yπόμνημα στον Άρειο Πάγο, κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατά της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την υποβολή του  υπομνήματος αναφέρει:

Συνεπές στη στάση του στη Βουλή, κατά την ψήφιση των σχετικών διατάξεων, κατέθεσε σήμερα υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, όπως προβλέπεται από τον εκλογικό νόμο.

Αναφέρεται αναλυτικά στη συνταγματικότητα του νομοθετικού πλαισίου.

Στο υπόμνημα το ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ζητεί από τον Άρειο Πάγο να μην ανακηρύξει τους συνδυασμούς του κόμματος «Έλληνες» του Ηλ. Κασιδιάρη. Θέτει ακόμα στην κρίση του Δικαστηρίου τις μεθοδεύσεις Κανελλόπουλου-Κασιδιάρη, ώστε να εξεταστεί αν συντρέχει περίπτωση να αποκλειστεί και το κόμμα ΕΑΝ.»

 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για το κόμμα Κασιδιάρη"

Επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛΑΣ σε Αχαρνές, Ζεφύρι και Αγία Βαρβάρα

Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι και εξειδικευμένοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνεχίζονται, απρόσκοπτα, οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής με σκοπό την πάταξη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας και συγκεκριμένα σε Αχαρνές, Ζεφύρι και Αγία Βαρβάρα.

Στο πλαίσιο αυτό από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό και την εφαρμογή των κατά τόπους σχεδίων αστυνόμευσης, χθες (27-04-2023), πραγματοποιήθηκαν ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις με τη συνδρομή αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Τροχαίας Αττικής.

Πιο αναλυτικά:

  • ελέγχθησαν -274- άτομα και -95- οχήματα,
  • προσήχθησαν -51- άτομα,
  • συνελήφθη -1- άτομο για καταδικαστική απόφαση,
  • βεβαιώθηκαν -28- παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Επιπλέον, στοχευμένοι και εξειδικευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από μικτά κλιμάκια σε συνολικά -18- επιχειρήσεις συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων, στην Αττική, κατά τους οποίους ελέγχθηκαν συνολικά -27- άτομα.

Ειδικότερα, στους ελέγχους, που διενεργήθηκαν σε επιχειρήσεις επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων στη Δυτική Αττική, διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

  • 2 επιχειρήσεις να προκαλούν ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος, για τις οποίες θα συνταχθεί έκθεση αυτοψίας και φύλλο ελέγχου από το κλιμάκιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος που συμμετείχε στους ελέγχους,
  • επιχείρηση να λειτουργεί χωρίς άδεια λειτουργίας, γεγονός που θα γνωστοποιηθεί στην αρμόδια υπηρεσία για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ
  • βεβαιώθηκαν -44- παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.,
  • ακινητοποιήθηκαν -2- οχήματα.

Παράλληλα, συνελήφθη ο νόμιμος εκπρόσωπος και ιδιοκτήτης μίας εκ των προαναφερόμενων επιχειρήσεων, καθώς κατά τον έλεγχο στην επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • αβολίδωτα, περίστροφο και πιστόλι,
  • αεροβόλο πιστόλι, 2 αμπούλες πεπιεσμένου αέρα και 2 κυτία μεταλλικών σφαιριδίων,
  • πιστόλι (μη λειτουργικό),
  • 25 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
  • κάνη καραμπίνας και ξύλινο κοντάκι και
  • αναδιπλούμενο στιλέτο με μήκος λάμας 8 εκ.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛΑΣ σε Αχαρνές, Ζεφύρι και Αγία Βαρβάρα"

Τζουμάκας: Ποιος Παππάς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «έστησε» τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

«Στημένο» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Στέφανος Τζουμάκας.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά που καταδικάστηκε ομόφωνα από το Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του στην υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε για συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.



Ο διάλογος με τον Αρη Πορτοσάλτε έχει ως εξής

Τζουμάκας: Ο Παππάς κρίθηκε για πολιτικό αδίκημα

Πορτοσάλτε: Με 13 – 0… Δηλαδη ο Παππάς που έστησε διαγωνισμό όπως αποφάνθηκε το Ειδικό Δικαστήριο

Τζουμάκας: Έστησε ο Παππάς; Η κυβέρνηση έστησε. Μην προσωποποιούμε τα πράγματα.

Πορτοσάλτε: Καταδικάστηκε ο Παππάς. Δεν καταδικάστηκε ο Τσίπρας. Ο Παππάς καταδικάστηκε με 13-0 γιατί έστησε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μαζί με τον Καλογρίτσα. Λειτούργησε ιδεολογικά ως αγνός αριστερός

Τζουμάκας: Η απόφαση ήταν πολιτική του υπουργικού συμβουλίου για να μπει τίμημα. Σε αυτό υπάρχει διαφωνία σε πολλές χώρες για το αν πρέπει να μπει τίμημα. Εδώ και εσείς με τίμημα πήρατε δημόσιο αγαθό.

Πορτοσάλτε: Για στήσιμο διαγωνισμού καταδικάστηκε ο Παππάς

Τζουμάκας:  Καλά κρασιά. Υπάρχει η δικαιοσύνη του συστήματος και η δικαιοσύνη του Συντάγματος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Τζουμάκας: Ποιος Παππάς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «έστησε» τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες"

Hellenic Train: Έκπτωση 50% σε φοιτητές και νέους για Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Έκπτωση 50% σε φοιτητές και νέους έως 25 ετών, για ταξίδια με τα δρομολόγια της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα από 27/04/2023 έως 15/07/2023 ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, θα παρέχεται έκπτωση 50% για τη διευκόλυνση φοιτητών αλλά και νεαρών επιβατών, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από 27/04/2023 έως και 15/07/2023 με τα δρομολόγια IC, ICE (και υποκαταστάσεις με λεωφορεία αυτών) στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα και ενδιάμεσους σταθμούς.

Η προσφορά απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και στους καταρτιζόμενους των δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), καθώς και σε όλους τους νέους κάτω των 25 ετών.

Η έκδοση των εισιτηρίων γίνεται από όλα τα εκδοτήρια της Hellenic Train και τα διαδικτυακά κανάλια πώλησης web & mobile, με την επιλογή «ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΑΕΙ-Δ.ΙΕΚ» ή «ΝΕΟΙ 25 -27/4 - 15/7».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Hellenic Train: Έκπτωση 50% σε φοιτητές και νέους για Αθήνα-Θεσσαλονίκη"

Δυστύχημα στα Τέμπη: Δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ και δύο στελέχη που εισηγήθηκαν την μετάταξη του σταθμάρχη

Ποινική δίωξη ασκήθηκε για το δυστύχημα στα Τέμπη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα και στα δύο μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκε τη μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, για παράβαση καθήκοντος κατά του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα, καθώς και κατά δύο μελών της επιτροπής που εισηγήθηκε τη μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο ηλικίας ήταν τα 47 έτη και εκείνος προσελήφθη στα 59 του.

Η έρευνα της ΡΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης έρευνας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών είχε ανακοινώσει την Τετάρτη η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την αρμόδια Μονάδα Ασφάλειας Σιδηροδρόμων και Διαλειτουργικότητας (ΜΑΣΔ) της ΡΑΣ και επικεντρώθηκε σε δύο πεδία:

Πρώτον: Στον εντοπισμό παραβάσεων που αφορούν τους κανονισμούς και τις διατάξεις της σιδηροδρομικής νομοθεσίας.

Δεύτερον: Στην ορθή εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας τα οποία είναι υποχρεωμένοι να συντάσσουν και να τηρούν ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) και η Σιδηροδρομική Επιχείρηση Hellenic Train Α.Ε. μέσω των οποίων αξιολογούν, ελέγχουν και προλαμβάνουν οποιοδήποτε κίνδυνο.

Οι εμπειρογνώμονες της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων συνέλεξαν, ερεύνησαν και αξιολόγησαν λεπτομερώς έγγραφα, πληροφορίες, μαρτυρίες και ηχητικά ντοκουμέντα που αφορούν το προσωπικό του Διαχειριστή Υποδομής και της Σιδηροδρομικής Επιχείρησης που εμπλέκονται στο δυστύχημα, ολοκληρώνοντας την έρευνα σε εύλογο χρόνο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δυστύχημα στα Τέμπη: Δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ και δύο στελέχη που εισηγήθηκαν την μετάταξη του σταθμάρχη"

Ηράκλειο: Άφησαν τσάντα έξω από την καφετέρια πριν γίνει η έκρηξη

Η καφετέρια στο Νέο Ηράκλειο καταστράφηκε ολοσχερώς μετά την ισχυρή έκρηξη που προκάλεσε ζημιές και στην ευρύτερη περιοχή.

Η συγκεκριμένη καφετέρια στο Νέο Ηράκλειο λειτουργούσε μόλις για περίπου 25 ημέρες και γι’ αυτό η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Σύμφωνα πάντως με τον ΣΚΑΊ, μια τουλάχιστον κάμερα ασφαλείας δείχνει ότι κάποιος άφησε τσάντα έξω από το κατάστημα λίγο πριν την ισχυρή έκρηξη.

Η ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 03.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής και υπάρχουν ζημιές τόσο στον πρώτο όροφο του κτηρίου όσο και σε διπλανό κτήριο, όπως επίσης και σε 4 οχήματα. Είναι ενδεικτικό ότι κομμάτια από το κτήριο εκτοξεύτηκαν σε πολύ μεγάλη απόσταση. 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηράκλειο: Άφησαν τσάντα έξω από την καφετέρια πριν γίνει η έκρηξη "

Ξυλοδαρμός 11χρονου στα Πατήσια: «Θα αποδοθούν ευθύνες» λέει ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας

Για τον άγριο ξυλοδαρμό του 11χρονου μαθητή στην αυλή σχολείου στα Πατήσια μίλησε ο γ.γ του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Από τη στιγμή που πληροφορηθήκαμε το περιστατικό εμείς επικοινωνήσαμε με όλους τους αρμόδιους, τη διευθύντρια του σχολείου, τη διευθύντρια εκπαίδευσης και εκτός από την πληροφόρηση που ζητήσαμε και την οποία λάβαμε, ζητήσαμε και μία ενδελεχή έρευνα και εξέταση κάθε πτυχής του θέματος για να διαπιστωθεί αν και ποιοι έχουν ευθύνες» τόνισε στην ΕΡΤ ο κ. Κόπτσης.

«Να είστε σίγουροι ότι όπως πάντα θα αποδοθούν οι ευθύνες» διαβεβαίωσε και συμπλήρωσε πως «εμείς αντιδρούμε αστραπιαία και μάλιστα σε κεντρικό επίπεδο και όχι μόνο με τα στελέχη μας».

Ωστόσο επισήμανε πως «όταν μιλάμε για παιδιά, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και δεν θέλω να πω τίποτε περισσότερο μέχρι τη διερεύνηση όλων των φαινομένων γιατί μιλάμε για ψυχές παιδιών και εμείς ισορροπούμε από τη μια πλευρά στην επιβολή συνεπειών, όπου υπάρχουν και επιδίδονται φυσικά και κυρίως στην κοινωνική ένταξη όλων των παιδιών, είτε είναι θύτες ήταν είτε θύματα και η αιτιολογία προέρχεται από πολλά πολλά περιβάλλοντα».

Για το κατά πόσο έγινε αντιληπτό το περιστατικό του ξυλοδαρμού του 11χρονου από τους εκπαιδευτικούς, καθώς έλαβε χώρα μέσα στην αυλή του σχολείου ο κ. Κόπτσης είπε ότι «Έχει συμβεί. Μιλούμε διαρκώς και έχουμε ήδη μια πλήρη ενημέρωση» αλλά δεν επεκτάθηκε περαιτέρω καθώς όπως είπε «θέλουμε να διερευνήσουμε σε όλη την έκταση και από κάθε πλευρά το συγκεκριμένο θέμα».

Όπως επισήμανε «η αντιμετώπιση της βίας απαιτεί εκ βάθρων παρεμβάσεις γιατί είναι πολυπαραγοντικό το θέμα και αυτό κάνουμε εμείς. Εκτός από τις πλούσιες και στοχευμένες δράσεις που έχουμε αναπτύξει με το νέο νόμο αυτό έχουμε ως στόχο. Να αλλάξουμε την κουλτούρα που αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση σχολικής βίας. και αυτό θέλει καιρό».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «αυτή η κουλτούρα θα αλλάξει. Δεν αλλάζει εύκολα. Θέλει συστράτευση δυνάμεων, όχι μόνο από το σχολείο που δεν είναι κυρίως η αιτιολογία ύπαρξης και εμφάνισης των φαινομένων αυτών, αλλά από την οικογένεια και το γενικότερο περιβάλλον».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ξυλοδαρμός 11χρονου στα Πατήσια: «Θα αποδοθούν ευθύνες» λέει ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας"

Ρόδος: Η στιγμή που αναποδογυρίζουν και σπάνε αυτοκίνητα της Uber

Στα άκρα η διαμάχη ταξιτζήδων με οδηγούς αυτοκινήτων της Uber λίγο πριν το φετινό καλοκαίρι. Ανάστατη η Ρόδος από τις αντιδράσεις και τις ζημιές των τελευταίων ημερών…

Η Ρόδος στο επίκεντρο με την κόντρα ταξιτζήδων του νησιού με οδηγούς της Uber να κορυφώνεται. Οι οδηγοί ταξί καταγγέλλουν αθέμιτο ανταγωνισμό και ζητούν από την εταιρεία να φύγει από το νησί πριν το καλοκαίρι. Κάποιοι για να το πετύχουν προχωρούν σε ακρότητες που αποτυπώνονται στο βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr. Σε αυτό βλέπουμε τι έγινε την Τετάρτη 26 Απριλίου του 2023 στην οδό Ηλία Βενέζη. Με ταξιτζήδες να καταστρέφουν οχήματα της Uber και να φτάσουν στο σημείο να τα αναποδογυρίσουν.

Το θερμόμετρο της έντασης είχε αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα λίγο νωρίτερα. Στην περιοχή του Ροδινιού καταγγέλθηκε ότι οδηγός της Uber προέβη σε άσεμνη χειρονομία κατά οδηγών ταξί. Στη συνέχεια συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω.

Την ίδια μέρα (26-04-2023) οδηγήθηκαν στην αστυνομία και άλλοι δύο οδηγοί της Uber που καταγγέλθηκαν ότι χρέωναν χαμηλότερα κόμιστρα από τα προβλεπόμενα και συγκεκριμένα 20 ευρώ από την Καλλιθέα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ενώ το ελάχιστο προβλεπόμενο κόμιστρο της Uber ανέρχεται στα 36 ευρώ.

Αγανακτισμένοι ταξιτζήδες πήγαν στην οδό Ηλία Βενέζη και προκάλεσαν ζημιές σε οχήματα της εταιρείας. Τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα για να αποτρέψουν την παραμονή της Uber στη Ρόδο, η οποία, όπως σημειώνουν, θα αυξήσει κατακόρυφα τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε ένα προορισμό όπου το μεταφορικό έργο έχει έντονα χαρακτηριστικά εποχικότητας. Από τον κλάδο των ταξί ζουν περισσότερες από 700 οικογένειες στη Ρόδο.

Οι οδηγοί της Uber μιλούν για απειλές και μια συντονισμένη προσπάθεια εκφοβισμού τους. Διαψεύδουν τις καταγγελίες των ιδιοκτητών ταξί, δηλώνουν νόμιμοι και ζητούν την προστασία των Αρχών για να κάνουν τη δουλειά τους.

Η ανακοίνωση της CoolRhodes

Τα τελευταία 24ωρα, έχουν συμβεί στο νησί της Ρόδου αδιανόητες πράξεις απειλών, ξυλοδαρμών, εκβιασμών και δολιοφθορών από οργανωμένη και καθοδηγούμενη ομάδα, καταλύοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου και νόμιμης
οικονομικής δραστηριότητας.

Δεν θα ανεχθούμε τις έκνομες ενέργειες τρίτων κατά των ανθρώπων και της περιουσίας της εταιρείας μας. Δεν θα αποδεχθούμε το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να επιβάλουν με τις πράξεις τους, οι οποίες θυμίζουν εκείνες που τον Μάρτιο του 2023 έλαβαν χώρα στο νησί της Μυκόνου. 

Έχουμε ήδη προβεί στις αναγκαίες νομικές ενέργειες ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και με εμπιστοσύνη στην ελληνική πολιτεία, στις δημοτικές, αστυνομικές και πολιτειακές αρχές ότι θα πράξουν το αυτονόητο, ήτοι να προστατέψουν την σωματική  ακεραιότητα των ανθρώπων μας, την περιουσία μας και την συνέχιση της νόμιμης λειτουργίας μας. Καταγγέλλουμε τις έκνομες ενέργειες που δεν συνάδουν με πολιτισμένες κοινωνίες και είμαστε
πεπεισμένοι ότι οι Αρχές θα πράξουν το καθήκον τους. 

Παράλληλα οι ίδιες πηγές, που έχουν προβεί σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, διασπείρουν στα ΜΜΕ ψευδείς ειδήσεις που αμφισβητούν τη νομιμότητα λειτουργίας της εταιρείας μας «CoolRhodes ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στη Ρόδο. 

Τις διαψεύδουμε κατηγορηματικά και δηλώνουμε ότι:  Η εταιρεία μας είναι νομίμως αδειοδοτημένη και τηρεί στο ακέραιο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της. Και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Η στιγμή που αναποδογυρίζουν και σπάνε αυτοκίνητα της Uber"

Κατασχέθηκαν 225 εγκέφαλοι αυτοκινήτων στη Νέα Ιωνία

Τον περασμένο Ιανουάριο στον Κορυδαλλό συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός μέλος εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες κλοπές οχημάτων κατά συναυτουργία, κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Τότε είχαν ταυτοποιηθεί και άλλα δύο μέλη της οργάνωσης. Επρόκειτο για 30χρονο αλλοδαπό και 40χρονο ημεδαπό.

Συγκεκριμένα τα μέλη της με τη χρήση ειδικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως διαγνωστικά που συνδέονται στις θύρες οχημάτων, τροχούς κοπής μετάλλων, φιάλες οξυγόνου κ.α., αφαιρούσαν κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σταθμευμένα οχήματα από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ακολούθως, τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία των Νοτίων Προαστίων ή της Δυτικής Αττικής. Μετά την παρέλευση ορισμένου χρονικού διαστήματος και αφού τα οχήματα δεν είχαν εντοπιστεί, τα μετέφεραν σε χώρους στάθμευσης στην περιοχή της Πετρούπολης.

Στη συνέχεια, είτε τα εξήγαγαν στο εξωτερικό, είτε πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου και τα έθεταν εκ νέου στην κυκλοφορία, είτε αφαιρούσαν και επαναχρησιμοποιούσαν σε άλλα οχήματα τα εξαρτήματά τους.

Σε συνέχεια ερευνών αυτή την εβδομάδα η Ασφάλεια Αττική εξιχνίασε ακόμη 12 κλοπές οχημάτων.

Επιπρόσθετα, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και σε κατάστημα προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων και εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Νέα Ιωνία, ιδιοκτησίας 40χρονου ταυτοποιημένου μέλους της εγκληματικής οργάνωσης το οποίο αναζητείται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 225 εγκέφαλοι από διάφορες μάρκες οχημάτων, εκ των οποίων οι 12 προέρχονται από κλεμμένα οχήματα
  • 8 ναυτικές φωτοβολίδες
  • 2 ναυτικά καπνογόνα
  • 2 μαχαίρια
  • Πλήθος διαγνωστικών μηχανημάτων και ειδικευμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός για κλοπές οχημάτων
  • Πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών

Το επιπλέον παράνομο όφελος της εγκληματικής ομάδας από την διάπραξη των ανωτέρω κλοπών υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ.

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » " Κατασχέθηκαν 225 εγκέφαλοι αυτοκινήτων στη Νέα Ιωνία"

Στο νοσοκομείο 11χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από ανήλικους σε δημοτικό στα Πατήσια

Στο νοσοκομείο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» μεταφέρθηκε την Τετάρτη (26/4) ένα παιδί 11 ετών το οποίο δέχθηκε επίθεση από ομάδα ανηλίκων την ώρα που βρισκόταν στο προαύλιο δημοτικού σχολείου. 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, όλα συνέβησαν το πρωί της Τετάρτης, την ώρα που ο 11χρονος βρισκόταν στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου στην Αθήνα και είδε ξαφνικά να τον προσεγγίζει μία ομάδα ανηλίκων.

Τότε, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μητέρα του 11χρονου στους αστυνομικούς, τα παιδιά άρχισαν να χτυπούν τον γιο της με γροθιές και κλωτσιές με αποτέλεσμα το παιδί να λιποθυμήσει. Ο ανήλικος παρελήφθη από τη μητέρα του και μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων προκειμένου να καταγραφεί το συμβάν, ωστόσο το παιδί δεν ήταν σε θέση να καταθέσει και μετέβησαν άμεσα στο νοσοκομείο. 

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από την Τετάρτη (26/4) και φέρει τραύματα σε όλο του το σώμα χωρίς η κατάσταση της υγείας του να βρίσκεται σε κίνδυνο.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο νοσοκομείο 11χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από ανήλικους σε δημοτικό στα Πατήσια"

Nord Stream: Η Δανία είχε φωτογραφίσει πλοίο του ΠN της Ρωσίας στην περιοχή λίγες μέρες πριν τις εκρήξεις

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας -ειδικό σε υποβρύχιες επιχειρήσεις- ήταν παρόν στον τόπο του σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream, λίγο πριν από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αυτό αναφέρει σήμερα (28.04.2023) σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Information της Δανίας.

Ο στρατός της Δανίας επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Information ότι διαθέτει 26 φωτογραφίες του πλοίου SS-750, το οποίο περιλαμβάνει στο εξοπλισμό του ένα «υποβρύχιο-τσέπης». Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην Θάλασσα της Βαλτικής τέσσερις ημέρες πριν από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στους αγωγούς Nord Stream.

«Ο Δανικός στρατός επιβεβαίωσε ότι 26 φωτογραφίες του ρωσικού πλοίου τραβήχτηκαν από πλοίο της ακτοφυλακής της Δανίας στην ζώνη που βρίσκεται ανατολικά του Μπόρνχολμ στις 22 Σεπτεμβρίου 2022», γράφει η Information.

Επτά μήνες μετά το σαμποτάζ στους δύο αγωγούς φυσικού αερίου που συνδέουν την Ρωσία με την Γερμανία, η ευθύνη της υποβρύχιας επίθεσης παραμένει μυστήριο, παρά τις έρευνες στις γειτονικές χώρες (Γερμανία, Σουηδία, Δανία).

Στις αρχές του Μαρτίου, οι New York Times έγραψαν ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν στην κατοχή τους οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, μία «φιλο-ουκρανική ομάδα» είναι υπεύθυνη για το σαμποτάζ, αλλά χωρίς συμμετοχή του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και της ουκρανικής ηγεσίας σε αυτό.

Η Γερμανία είχε ανακοινώσει τότε ότι πραγματοποιεί έρευνα για ύποπτο πλοίο που είχε μεταφέρει τα εκρηκτικά στον τόπο του σαμποτάζ, χωρίς να μπορεί να καταλήξει στην ταυτοποίηση των δραστών.

Η μόνη βεβαιότητα είναι ότι το σαμποτάζ συνδέεται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά είναι μία «πολύπλοκη υπόθεση», εξήγησε στις αρχές του Απριλίου σουηδός εισαγγελέας που συμμετέχει στην έρευνα.

«Η βασική μας υπόθεση είναι ότι ένα κράτος βρίσκεται πίσω «από το σαμποτάζ αυτό, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Τζέικομπ Κάαρσμπο, πρώην μέλος των στρατιωτικών υπηρεσιών Πληροφοριών της Δανίας, η παρουσία του SS-750 στην ζώνη «φωτίζει τι συνέβη στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες».

Η επιβεβαίωση της παρουσίας του στην ζώνη «είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, διότι γνωρίζουμε ότι έχει την ικανότητα να διεξαγάγει μία τέτοια επιχείρηση», δήλωσε στην εφημερίδα Information.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Nord Stream: Η Δανία είχε φωτογραφίσει πλοίο του ΠN της Ρωσίας στην περιοχή λίγες μέρες πριν τις εκρήξεις"

Ισχυρή έκρηξη σε καφετέρια στη λεωφόρο Ηρακλείου

Εκρηξη μεγάλης ισχύος σημειώθηκε, στις 03:30 της Παρασκευής, σε καφετέρια, επί της λεωφόρου Ηρακλείου 468, στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, άγνωστοι τοποθέτησαν, πιθανότατα, δυναμίτη στην καφετέρια, τα εγκαίνια της οποίας είχαν γίνει πρόσφατα. Σημειώνεται, ότι στο σημείο που έγινε η έκρηξη άνοιξε κρατήρας.

Η καφετέρια καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, ενώ παράλληλα ζημιές προκλήθηκαν σε διαμέρισμα που βρίσκεται από πάνω, σε άλλα τρία κτίρια, καθώς και σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα.

Στο σημείο έσπευσε, μεταξύ άλλων, και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που αναζητεί στοιχεία για την έκρηξη.

Όσον αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων, που είχε διακοπεί στην ευρύτερη περιοχή, διεξάγεται πλέον κανονικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισχυρή έκρηξη σε καφετέρια στη λεωφόρο Ηρακλείου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news