facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Μονή Πετράκη: Αυτός είναι ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι στους Μητροπολίτες

Ο π. Θεοφύλακτος Κόμβος, φέρεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes.gr, ο ιερέας που έριξε το βιτριόλι προς τους συνοδικούς Μητροπολίτες.

Ο ιερέας φέρεται να ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας όπου κατείχε οργανική θέση, και είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στη Λιβύη.

Η υπόθεση του βρισκόταν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο όπου εξεταζόταν η οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσης του.

Ο δράστης έφερε μαζί του μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού, την οποία και έριξε προς τους Μητροπολίτες.

Ο 37χρονος ιερέας, έχει οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιερέας δεν έχει πει λέξη έως αυτή την ώρα σε αστυνομικούς, σχετικά με το κίνητρο της επίθεσής του.

Πηγές της ΕΛΑΣ ανέφεραν ότι ο ιερέας, που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

orthodoxtimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Μονή Πετράκη: Αυτός είναι ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι στους Μητροπολίτες"

Κύπρος: 167 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε 167 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι ασθενών με αιτία θανάτου την COVID-19 το τελευταίο 24ωρο.

Συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων από τον κορονοϊό παραμένει 378 με 43 ασθενείς να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 19 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 33.413 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 0,50%, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε 73.999.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 167 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο"

Επίθεση με βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες: «Αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

«Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τους επτά μητροπολίτες που δέχθηκαν επίθεση με βιτριόλι από ιερέα στη Μονή Πετράκη.

«Να πω ενα μεγαλο ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του που έσπευσαν με ταχύτητα. Είναι δυσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστεί. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Και συνέχισε: «Ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημα του. Και πάνω στην απελπισία του, στην εκδικητικότητα του, είχε εφοδιαστεί με καυστικό υγρό και έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. Επτά πρόσωπα είναι αυτά που έχουν πάθει εγκαύματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα βίας».

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό.

Για την κατάσταση της υγείας των επτά μητροπολιτών, ο υπουργός Υγείας είπε: «δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες ιατρικής φύσεως. Νομίζω ότι τα Νοσοκομεία και η Υγειονομική Περιφέρεια, σωστά και οργανωμένα, όταν θα υπάρχει λόγος θα εκδώσουν ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει και ενημερώνεται συνεχώς. Είναι προφανές ότι είναι ένα τραγικό συμβάν, έχει δύο εκφάνσεις. Η μια αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει ήδη επιληφθεί και ο Υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης και το άλλο είναι ιατρικής φύσεως και έχει να κάνει με το Υπουργείο Υγείας.

Επαναλαμβάνω, είναι πρωτόγνωρο γεγονός, τραγικό γεγονός. Εμείς αυτό το οποίο οφείλουμε να κάνουμε άμεσα είναι να προσφέρουμε στους αρχιερείς μας τις πρώτες βοήθειες και μετά να εκτιμηθεί σωστά και επιστημονικά η κατάστασή τους, έτσι ώστε να λάβουν περαιτέρω ιατρική αγωγή ή θεραπεία εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί».

Αργότερα, ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στη Μονή Πετράκη όπου είχαν συγκεντρωθεί και άλλοι συνοδικοί ιεράρχες, δείτε το βίντεο:

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίθεση με βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες: «Αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος"

Επίθεση με βιτριόλι κατά Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη!

Συνελήφθη πριν από λίγο ιερέας ο οποίος κατά τη διάρκεια του συνοδικού δικαστηρίου στην Ιερά Μονή Πετράκη έριξε καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες και σε αστυνομικό, ο οποίος ήταν έξω από την αίθουσα και έτρεξε να βοηθήσει.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι επτά μητροπολίτες διακομίσθηκαν στο «Λαϊκό» νοσοκομείο με εγκαύματα, όπου και νοσηλεύονται και ο αστυνομικός στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ηδη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μεταβαίνει στο ΓΝ Λαϊκό, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη.  Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις θα διακομιστούν στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Οι επτά μητροπολίτες δέχτηκαν επίθεση από ιερέα που δικαζόταν από το Συνοδικό Δικαστήριο και επρόκειτο να καθαιρεθεί.

Επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στον οποίο εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη.

Ο Πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με βιτριόλι κατά Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη!"

ΣΥΡΙΖΑ: Οργή στελεχών και Τσίπρα για Πολάκη – «Άδειασμα» για τα εμβόλια

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ «άδειασε» ομόφωνα τον Παύλο Πολάκη για την στάση του στο θέμα των εμβολίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν «αντιεπιστημονική και επικίνδυνη την στάση του επισημαίνοντας ότι με όσα λέει τροφοδοτεί τις απόψεις των αρνητών των εμβολίων».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας πρόσφατα είπε ότι θα σκεφτεί αν θα εμβολιαστεί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο και θα δει ποιο εμβόλιο θα κάνει.

Τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου εμφανίστηκαν εξοργισμένα καθώς τα όσα λέει ο πρώην υπουργός έχουν θορυβήσει τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ο οποίος στην Βουλή τον είχε καλύψει- συμφώνησε ότι η στάση του βουλευτή Χανίων είναι απαράδεκτη. Γι’ αυτό μάλιστα έσπευσε να ανεβάσει στο Twitter και ένα απόσπασμα από την εισήγησή του που αφορούσε τους εμβολιασμούς.

«Ο εμβολιασμός, παρά τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα και τις απαράδεκτες αποφάσεις της Επιτροπής που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση, είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας δείχνοντας με ξεκάθαρο τρόπο το ότι δεν θα ανεχθεί να θαμπώσει η εικόνα του κόμματος του γι αυτό το θέμα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Οργή στελεχών και Τσίπρα για Πολάκη – «Άδειασμα» για τα εμβόλια"

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Αφέθηκαν ελεύθεροι ο διευθυντής και οι γιατροί της κλινικής μετά την απολογία τους

Μετά την απολογία τους στον ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι ο διευθυντής και τέσσερις γιατροί της κλινικής «Ταξιάρχαι», οι οποί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβίαση μέτρων πρόληψης για την μετάδοση του κορωνοϊού.

Η διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων ενώπιον του ανακριτή ήταν πολύωρη και αμέσως μετά όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλλαν σε τρεις εκ των κατηγορουμένων περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα απαγόρευση εξόδου από την χώρα και καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 και 6.000 ευρώ. Αντίθετα, οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Σε δήλωσή τους, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Μιχάλης Δημητρακοπουλος , Παναγιώτης Καρκούλας και Γιάννης Παπαριστείδης έκαναν λόγο για αποδόμηση του κατηγορητηρίου. Όπως ανέφεραν, αποδείχθηκε ότι τηρήθηκαν όλα μέτρα από τον ΕΟΔΥ στην κλινική για την μη μετάδοση του πανδημίας. «Η επέλαση του κορωνοϊού δεν αντιμετωπίζεται με αβάσιμες ποινικές διώξεις, όπως φάνηκε από την τραγική πραγματικότητα , που νόσησαν χιλιάδες πολίτες μέσα σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας», τόνισαν χαρακτηριστικά.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλινική «Ταξιάρχαι»: Αφέθηκαν ελεύθεροι ο διευθυντής και οι γιατροί της κλινικής μετά την απολογία τους"

Βιασμός στα Πετράλωνα: Δίωξη για δυο κακουργήματα στον 35χρονο Βούλγαρο – Απολογείται την Παρασκευή

Στην ελληνική δικαιοσύνη θα λογοδοτήσει ο φερόμενος ως βιαστής των Πετραλώνων. Αντιμέτωπος με δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα είναι ο 35χρονος , Βουλγαρικής καταγωγής, που κατηγορείται για τον βιασμό της 50χρονης καθαρίστριας στα Πετράλωνα.

Ο εισαγγελέας , όπου οδηγήθηκε ο 35χρονος συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για αρπαγή, βιασμό κατ´ εξακολούθηση, αντίσταση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ο φερόμενος ως συνεργός του, ο οποίος επίσης οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης, κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία. Την υπόθεση θα χειριστεί τακτικός ανακριτής.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να επιτέθηκε σε 50χρονη γυναίκα η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια στην πολυκατοικία όπου διαμένει. Η γυναίκα κατήγγειλε ότι ενώ καθάριζε τους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας ο 35χρονος της επιτέθηκε την έσυρε στο διαμέρισμα του και την βίασε πολλές φορές.
Ο κατηγορούμενος διέφευγε της σύλληψης μέχρι χθες όταν οι αρχές αξιοποίησαν πληροφορίες και τον εντόπισαν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο κατηγορούμενος είναι παλιός γνώριμος των αρχών καθώς στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για τον βιασμό φοιτήτριας το 2015.

Ο 35χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της 50χρονης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Βιασμός στα Πετράλωνα: Δίωξη για δυο κακουργήματα στον 35χρονο Βούλγαρο – Απολογείται την Παρασκευή"

Συναγερμός στη Βρετανία: Αύξηση 40% στα κρούσματα σε μόλις 24 ώρες - Ξεπεράσαν τα 16.000

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία καθώς μέσα σε μόλις 24 ώρες τα κρούσματα σημείωσαν άνοδο κατά 40%.

Η ινδική μετάλλαξη αποτελεί πάνω από το 90% των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα τόσο η διασπορά του ιού να έχει αυξηθεί όσο και οι νοσηλείες να έχουν ανέβει.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 16.135 μολύνσεις, ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων από τον Φεβρουάριο.

Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκαν άλλοι 19 θάνατοι.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συναγερμός στη Βρετανία: Αύξηση 40% στα κρούσματα σε μόλις 24 ώρες - Ξεπεράσαν τα 16.000"

Κορονοϊός: Η ενημέρωση Χαρδαλιά για την άρση μέτρων – Αλλαγές για μάσκες, απαγόρευση κυκλοφορίας και self tests

Είναι σήμερα Τετάρτη, 23.06.2021, αλλά μοιάζει με… Παρασκευή, καθώς ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα.

Για την ακρίβεια άρση μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω του κορονοϊού, με το newsit.gr να σας έχει ενημερώσει εγκαίρως για τις αλλαγές που έρχονται στο ζήτημα της μάσκας, της απαγόρευσης κυκλοφορίας και των self tests για τους εμβολιασμένους.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει 520 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με την Αττική να καταγράφει 225 εξ αυτών και την Θεσσαλονίκη 41.

Μαζί με τον τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Παπαευαγγέλου: Εισηγηθήκαμε να σταματήσουν τα self test στους πλήρως εμβολιασμένους 

Παίρνοντας τον λόγο η κα Παπαευαγγέλου αφού αναφέρθηκε στα νέα κρούσματα είπε οτι η επιδημιολογική εικόνα είναι σαφής και ευχάριστη. Τόνισε ότι η ενδιάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων καταγράφεται στα 32 έτη. Λόγω των διακοπών είπε ότι εμφανίζονται κρούσματα σε πολύ νεαρές ηλικίες. Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 1,3%. Η θετικότητα μάλιστα από τα τεστ που γίνονται μέσα από τις κινητές μονάδες η θετικότητα είναι κάτω του 1%. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στις 4.000, τόνισε η κα Παπαευαγγέλου και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις τουριστικές περιοχές. Οι νοσηλευόμενοι είναι 1.000 και ο μέσος όρος εισαγωγών είναι 58 ασθενείς ανά ημέρα. 

Η κα Παπαευεγγέλου πρόσθεσε ότι η ζωή μας επιστρέφει στην κανονικότητα. Ανακοίνωσε ότι η επιτροπή δέχθηκε να εξαιρούνται από τα self test οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι. Επίσης η επιτροπή τόνισε εισηγήθηκε να μην γίνεται χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός. Δεν πετάμε τις μάσκες, είπε καθώς η λογική μας δείχνει που παραμένει απαραίτητη.

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε ειδική αναφορά στο στέλεχος Δέλτα λέγοντας ότι έχει αυξημένη διεισδυτικότητα από τα άλλα στελέχη. Ο ιός στο στέλεχος Δέλτα βρήκε μια άλλη οδό διέλευσης, πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Είπε επίσης ότι θα αντιμετωπιστεί μόνο με τον πλήρη εμβολιασμό.

Χαρδαλιάς: Από την Πέμπτη τέλος οι μάσκες 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκινώντας την τοποθέτησή του είπε ότι αίρονται από αύριο τα εξής μέτρα:

Αναστέλλεται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από αύριο Πέμπτη εφόσον δεν υπάρχει συγχρωτισμός από τις πέντε το πρωί. 

Από 28 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

Δεν θα κάνουν self test οι εργαζόμενοι και διπλά εμβολιασμένοι αν έχουν περάσει 15 ημέρες από την 2η δόση

Μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση

Δεξιώσεις με 300 άτομα σε γάμους και βαπτίσεις

Για τις οργανωμένες παραλίες 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ επιφάνειας παραλίας. 

Το μέτρο για τις μάσκες αναλυτικά:  

Αναφορικά με το αίτημα για την αναστολή υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν σημειώνεται συνάθροιση ή συγχρωτισμός, τα μέλη της Επιτροπής μετά από διαλογική συζήτηση εισηγήθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα: 
Την διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις. 
Την διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, με μόνη εξαίρεση εξωτερικούς χώρους όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός/συνωστισμός. 
Το μέτρο ισχύει από αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 5 το πρωί. 

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Δευτέρα 28 Ιουνίου
  • Αίρεται ο περιορισμός της νυχτερινής κυκλοφορίας.  
  • Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζομένοι από την υποχρέωση διενέργειας self –  test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
  • Αλλάζει το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα (10) άτομα ανά τραπέζι, από έξι (6) άτομα που ισχύει σήμερα.
  • Για δεξιώσεις σε εξωτερικούς χώρους το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Για τις οργανωμένες παραλίες ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι (120) ατόμων ανά 1.000 τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.
  • Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι, υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (Β κατηγορία), μπορούν να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.
  • Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι, υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (Α κατηγορία) μπορούν επίσης να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.
  • Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα κρίνεται από την Διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους στις κατάλληλες θέσεις αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν. 
Αλλάζει ο τρόπος εξυπηρέτησης σε δημόσιες υπηρεσίες 

Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και των κανόνων που ισχύουν για το λιανεμπόριο (1 άτομο ανά 16 τ.μ.), για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και την υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον παρατηρούνται ουρές. 

Οι τέσσερις περιοχές ανησυχίας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι «τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν μια βελτιωμένη εικόνα, με την ηπειρωτική Ελλάδα να εμφανίζει μια σταθερή πτωτική πορεία σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες όπως και στα νησιά όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει χαμηλό».

Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν 4 περιοχές που δημιουργούν ένα μικρό προβληματισμό καθώς παρατηρούνται σε αυτές τις περιοχές μικρές αυξήσεις κρουσμάτων και νέες συρροές την ίδια στιγμή που σε όλη την Ελλάδα οι δείκτες πέφτουν. Για αυτό καλό θα ήταν οι κάτοικοι της Πάρου (κίτρινο), της Κω (πορτοκαλί), της Ρόδου (κίτρινο) και της Ικαρίας (πράσινο) να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, ώστε να μην αλλάξουν επίπεδο και να συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται στο σύνολο της χώρας. 

Κορονοϊός: Δείτε όλη την ενημέρωση 
 

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Η ενημέρωση Χαρδαλιά για την άρση μέτρων – Αλλαγές για μάσκες, απαγόρευση κυκλοφορίας και self tests"

Κορωνοϊός: Στα 520 τα νέα κρούσματα - 271 οι διασωληνωμένοι, 14 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 520, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 419.455 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 34 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 582 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.81 (95%Crl: 0.16 - 1.83)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 14, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.595 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 271 (63.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.628 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 50 (ημερήσια μεταβολή -15.25%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 59 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 520 κρουσμάτων covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα έχει ως εξής:

30 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

32 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

12 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

25 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

66 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

33 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

26 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νήσων

41 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

5 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

1 κρούσμα στην Π.Ε.Δράμας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

15 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ικαρίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

10 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

10 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

6 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

18 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

9 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

7 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

10 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

43 κρούσματα υπό διερεύνηση

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 520 τα νέα κρούσματα - 271 οι διασωληνωμένοι, 14 θάνατοι"

Ζάκυνθος: Ελεύθερος ο εφοπλιστής – Η δήλωση Κούγια

Ελεύθερος ο εφοπλιστής που κατηγορείται για εμπλοκή στη δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, στην Ζάκυνθο, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας

«Αυθόρμητα παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον της κας Σιμοπούλου, Τακτικής Ανακρίτριας Ζακύνθου, ο διεθνούς φήμης επιχειρηματίας και γόνος διεθνούς φήμης εφοπλιστικής οικογενείας, κος Μ.Λ.

Μετά από πολύωρη απολογία, όπου η κα Τακτική Ανακριτής υπέβαλε πλήθος διευκρινιστικών ερωτήσεων, με σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ζακύνθου απεφασίσθη ο κ. Μ.Λ. να μείνει ελεύθερος».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο εφοπλιστής αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. 

Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε την Ζάκυνθο

Παραδόθηκε το πρωί το πρωί της Τετάρτης, 23.06.2021, στις αρχές της Ζακύνθου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια, ο εφοπλιστής σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή στην υπόθεση της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, τον Ιούνιο του 2020.

Ο εφοπλιστής ήταν μεταξύ των ατόμων που αναφέρονταν στην πολυσέλιδη δικογραφία, καθώς, όπως τονιζόταν, σκάφος του είναι πολύ πιθανό να εμπλέκεται στη δολοφονία. Με βάση το ένταλμα κατηγορείται για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Μία εβδομάδα νωρίτερα είχαν προφυλακιστεί 4 άτομα για την υπόθεση. Με απόφαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, κρίθηκε 34χρονος Έλληνας, ο οποίος έχει συγγενική σχέση πρώτου βαθμού με προφυλακισθέντα για την ίδια υπόθεση. Για τον 34χρονο υπήρξε διχογνωμία ανακριτή και εισαγγελέα, γι’ αυτό χθες αργά το βράδυ συνεδρίασε το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Από τους οκτώ, στο σύνολο, συλληφθέντες για την ανθρωποκτονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη και τον σοβαρό τραυματισμό του συζύγου της Ντίμη Κορφιάτη, έγιναν τέσσερις προφυλακίσεις, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Αναλυτικότερα, τον δρόμο για κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα πήραν 39χρονος που είναι ο φερόμενος ως εκτελεστής, 38χρονος που φαίνεται να είναι ο οδηγός της μηχανής που χρησιμοποίησαν οι δράστες, 37χρονος που φαίνεται να είναι ο οδηγός του σκάφους που μετέφερε τους δράστες από τη Ζάκυνθο στον Πύργο και μια κοπέλα 27 ετών που ήταν η “τσιλιαδόρος”, καθώς -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- παρακολουθούσε το ζεύγος και έδινε την πορεία τους στους δράστες που είχαν στήσει “καρτέρι θανάτου”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Ελεύθερος ο εφοπλιστής – Η δήλωση Κούγια"

Ζόραν Ζάεφ: Τρέχει να μαζέψει το «Μακεδονία σκέτο» για την Εθνική ποδοσφαίρου των Σκοπίων...

Σε προσπάθεια να «μαζέψει» την ζημιά που προκάλεσε στη Βόρεια Μακεδονία το «σκάνδαλο της φανέλας», στο Euro 2020 και το δικό του Tweet το οποίο έκανε ξεκάθαρη αναφορά σε «Μακεδονία» προχώρησε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, μετά από την προειδοποίηση της Αθήνας για τις επιπτώσεις που θα είχε η μη τήρηση των όρων της συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια.

Όπως είναι γνωστό, ο Ζάεφ είχε ανεβάσει tweet κατά την διάρκεια του αγώνα Βόρειας Μακεδονίας - Ολλανδίας, στο οποίο είχε χρησιμοποιήσει το ακρωνύμιο MKD (Μακεδονία).  Το σχετικό tweet


Είχαν προηγηθεί οι ελληνικές διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι οι φανέλες της Εθνικής ομάδας της γειτονικής χώρας γράφουν «Μακεδονία», χωρίς τον προσδιορισμό «Βόρεια» που προβλέπεται στην συμφωνία των Πρεσπών  και η απάντηση Ζάεφ ότι το θέμα θα λυνόταν άμεσα. 

Ο Ζόραν Ζάεφ ρωτήθηκε σχετικά στο 1ο Διαδικτυακό Οικονομικό Φόρουμ των Σκοπίων με θέμα «Μία νέα εποχή: Θέτοντας τα θεμέλεια για σταθερότητα και ευημερία στη Βόρεια Μακεδονία», σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα. Στην απάντησή του, επιχείρησε να διαχωρίσει τους «Μακεδόνες» ποδοσφαιριστές - έναν όρο που προβλέπεται για την περιγραφή της εθνικότητάς τους στην συμφωνία των Πρεσπών - με την εκπροσώπηση της χώρας του, την οποία ανέφερε ως «Βόρεια Μακεδονία».

«Για το tweet σχετικά με την παρουσία μας στο EURO, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν Μακεδόνες παίκτες, Σέρβοι παίκτες, Βόσνιοι παίκτες. Είναι Μακεδόνες που εκπροσωπούν τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών», είπε αρχικά ο Ζόραν Ζάεφ και στη συνέχεια τόνισε πως αυτό δεν αποτελεί λόγο αναβολής της κύρωσης των μνημονίων συνεργασίας με την Ελλάδα.

«Δεν είναι λόγος να αναβληθούν τα μνημόνια κατανόησης στο ελληνικό κοινοβούλιο. Περιμένουμε δύο χρόνια αυτά τα μνημόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο και μπορούμε να περιμένουμε τρεις μήνες ακόμα, αλλά το περιμένουν οι Έλληνες και οι Μακεδόνες. Είναι ζήτημα οικονομικής συνεργασίας, είναι ζήτημα εναέριας κάλυψης από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, κάτι το οποίο επιθυμεί η Ελλάδα και το έχει δείξει πρακτικά με τη στάση της στα ευρωπαϊκά συμβούλια υπουργών», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζόραν Ζάεφ: Τρέχει να μαζέψει το «Μακεδονία σκέτο» για την Εθνική ποδοσφαίρου των Σκοπίων..."

Άγιος Παντελεήμονας: Σε αυτό το υπόγειο βίασαν ομαδικά την 26χρονη έγκυο

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση βιασμού μία γυναίκας στον Άγιο Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι δράστες παρέσυραν με δόλο στο σπίτι τους την 26χρονη που είναι τριών μηνών έγκυος και έχει νοητική καθυστέρηση και τη βίασαν. 

Τρεις Πακιστανοί, ηλικίας 19, 21 και 27 ετών συνελήφθησαν σήμερα (23.06.2021) στην Ομόνοια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ, με την κατηγορία του βιασμού κατά συναυτουργία. Από τις αρχές, αναζητείται και ένας Αφγανός.

Το χρονικό της φρικιαστικής υπόθεσης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η νεαρή γυναίκα πήγε στις 21.30 στην Ομόνοια, για να φτιάξει το κινητό της. Την προσέγγισε ένα άτομο νεαρής ηλικίας, την πήγε σε ένα σκοτεινό σημείο και τη βίασε. Στη συνέχεια, δύο άντρες προσφέρθηκαν να τη βοηθήσουν και την πήγαν σε διαμέρισμα, όπου τη βίασαν και ο τρίτος ήταν στην πόρτα για να ελέγχει το χώρο. 

Περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα την άφησαν να φύγει. Γειτόνισσα άκουσε την 26χρονη να φωνάζει “βοήθεια, αφήστε με να φύγω. Δεν θέλω να μου κάνετε κάτι άλλο”. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία που αμέσως πήγε στο διαμέρισμα, αλλά δεν τους βρήκε.

Στις 7 το πρωί η ΟΠΚΕ τους εντόπισε και τους συνέλαβε. Στο διαμέρισμα βρέθηκε το εσώρουχο της γυναίκας, κομμάτια από τα ρούχα της και γενετικό υλικό της. 

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγιος Παντελεήμονας: Σε αυτό το υπόγειο βίασαν ομαδικά την 26χρονη έγκυο"

Τα «μάζεψε» άρον - άρον ο Βελόπουλος μετά την επιστολή Φύσσα στον πρόεδρο της Βουλής

Να «μαζέψει» άρον άρον τα fake news που διακινούσε έσπευσε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ισχυρίστηκε ότι η οικογένεια του Παύλου Φύσσα εισέπραξε αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ.

Μάλιστα τη συγκεκριμένη πληροφορία διακινούσε τόσο μέσω Twitter όσο και στην εκπομπή του «Κόντρα και Ρήξη». Ο Κυριάκος Βελόπουλος νωρίτερα την Τετάρτη επικοινωνήσε με τον δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα και φέρεται να του εξηγήσε ότι οι αναρτήσεις δεν έγιναν από τον ίδιο αλλά από τους διαχειριστές του λογαριασμού του. 

Παράλληλα πρόσθεσε πως η επίμαχη ανάρτηση κατέβηκε αμέσως, ενώ συμπλήρωσε πως η θέση του είναι ότι όλες οι οικογένειες θα πρέπει να λαμβάνουν αποζημίωση από το ελληνικό κράτος. 

«Ως διαχειριστές του συγκεκριμένου λογαριασμού αναρτήσαμε προ μηνών ότι η οικογένεια Φύσσα έλαβε αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ορθώς έγινε γιατί το εδικαιούτο. Η συγκεκριμένη πληροφορία που διακινείται στο διαδίκτυο, όμως δεν ισχύει. Το tweet αφαιρέθηκε», έγραψε στο λογαριασμό του ο κ. Βελόπουλος.

«Έγινε χρήση εκ παραδρομής του tweet ​από τον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο σε εκπομπή του προ μηνών, ο οποίος επεσήμανε ότι καλώς δόθηκε αποζημίωση η αλήθεια όμως είναι ότι ουδέποτε αποζημιώθηκε από το δημόσιο. Η ανάρτηση έχει γίνει από τους διαχειριστές του», τονίζεται σε δεύτερη ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται πως με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, τον καλεί να την προστατεύσει απέναντι στα ψεύδη όπως λέει που διακινούνται πως η οικογένειά της έχει λάβει αποζημίωση 800.000 ευρώ από το ελληνικό δημόσιο.

«Απευθύνομαι σ’ εσάς και ζητώ την προστασία σας, γιατί ένα εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου, το οποίο μάλιστα έχει και τη θέση προέδρου κόμματος, διακινεί στον δημόσιο χώρο μια ψευδή πληροφορία που στρέφεται προσωπικά εναντίον μου και κατ’ επέκταση εναντίον της οικογένειάς μου», λέει η Μάγδα Φύσσα στην επιστολή της.

Σημειώνει χαρακτηριστικά: 
«Τις τελευταίες βδομάδες ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος 'Ελληνική Λύση υποστηρίζει στις τηλεοπτικές του εκπομπές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δήθεν έχω λάβει 'αποζημίωση' 800.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για τη δολοφονία του γιου μου».

Η Μάγδα Φύσσα καταλήγει λέγοντας: «Θεωρούμε απαράδεκτο σαν οικογένεια του Παύλου να διακινούνται κατασκευασμένες πληροφορίες σε βάρος μας και δη από μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου. Σας καθιστούμε κοινωνό της αλήθειας και σας καλούμε να λάβετε κάθε δυνατό μέτρο προς αποτροπή περαιτέρω διάδοσης, εξασφαλίζοντας ότι οι ανωτέρω ψευδείς πληροφορίες σε βάρος μας, διακινούμενες από τον αρχηγό του κοινοβουλευτικού κόμματος "Ελληνική Λύση" δεν θα διαδοθούν εντός της Βουλής των Ελλήνων».

Ολόκληρη η επιστολή της Μάγδας Φύσσα:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Απευθύνομαι σ’ εσάς και ζητώ την προστασία σας, γιατί ένα εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου, το οποίο μάλιστα έχει και τη θέση προέδρου κόμματος, διακινεί στον δημόσιο χώρο μια ψευδή πληροφορία που στρέφεται προσωπικά εναντίον μου και κατ’ επέκταση εναντίον της οικογένειάς μου.

Τις τελευταίες βδομάδες ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» υποστηρίζει στις τηλεοπτικές του εκπομπές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δήθεν έχω λάβει «αποζημίωση» 800.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για τη δολοφονία του γιου μου.

Πρόκειται, βέβαια, για ένα χοντροκομμένο ψέμα. Αν και είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ασκήσει μέχρι σήμερα αγωγή αποζημίωσης ούτε έχουμε λάβει οποιαδήποτε αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο. Η «πληροφορία» αυτή διοχετεύθηκε σκοπίμως από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής την ημέρα που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την προφανή σκοπιμότητα να σκιαστεί αυτή η σημαντική δικαστική ετυμηγορία και να παρουσιαστώ εγώ ότι δήθεν πανηγυρίζω για την είσπραξη αυτού του ποσού και όχι για τη δικαίωση της θυσίας του Παύλου. Αλλά ακόμα και τότε, εκείνοι που διέπραξαν αυτή την αθλιότητα υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση και εξαφάνισαν από το διαδίκτυο τις σχετικές συκοφαντικές «πληροφορίες».

Και τώρα έρχεται ο αρχηγός ενός κόμματος της Βουλής να επαναλάβει τα ίδια. Ενδεικτικά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter στις 29.4.2021 ο κ. Βελόπουλος έγραψε τα ακόλουθα:

«Το ότι είναι μισελληνικό το νεοελληνικό κράτος της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ αποδεικνύεται εύκολα: Γρηγορόπουλος: Αποζημίωση 252.000 ευρώ (σωστά).
Μάνα Φύσσα: Αποζημίωση 800.000 ευρώ (σωστά). Μυρτώ: Αποζημίωση 0 ευρώ (έγκλημα). Πείτε μου κάνουμε λάθος;»

velopoulos_-_tweet
Από κάτω, οι ακόλουθοί του φέρονται να συμφωνούν κατά 96,2% ότι το κράτος είναι «μισελληνικό» γι’ αυτό τον λόγο. Την ανάρτηση αυτή αναπαρήγαγαν στη συνέχεια και οι βουλευτές του κόμματος στους δικούς τους λογαριασμούς. Τα ίδια επαναλήφθηκαν από τον κ. Βελόπουλο και στην προσωπική του τηλεοπτική εκπομπή στις 17.5.2021 στο 5:10.

Θεωρούμε απαράδεκτο σαν οικογένεια του Παύλου να διακινούνται κατασκευασμένες πληροφορίες σε βάρος μας και δη από μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου. Σας καθιστούμε κοινωνό της αλήθειας και σας καλούμε να λάβετε κάθε δυνατό μέτρο προς αποτροπή περαιτέρω διάδοσης, εξασφαλίζοντας ότι οι ανωτέρω ψευδείς πληροφορίες σε βάρος μας, διακινούμενες από τον αρχηγό του κοινοβουλευτικού κόμματος «Ελληνική Λύση» δεν θα διαδοθούν εντός της Βουλής των Ελλήνων.

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή
Μάγδα Φύσσα.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τα «μάζεψε» άρον - άρον ο Βελόπουλος μετά την επιστολή Φύσσα στον πρόεδρο της Βουλής"

Τουρκική NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην «καρδιά» του Αιγαίου - Η Αθήνα ελπίζει σε «ήρεμο καλοκαίρι» (φωτό)

Ελλάδα και Τουρκία είχαν συμφωνήσει για ένα «ήρεμο καλοκαίρι», ωστόσο η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί καθώς προχωρά σε έκδοση νέας NAVTEX για το Αιγαίο Πέλαγος.

Η NAVTEX δημοσιεύεται από το Υδρογραφικό Σταθμό της Αττάλειας και χωρίζεται σε τρία διαφορετικά μέρη.

Το πρώτο αφορά ασκήσεις με πυρά από τις 15 Ιουνίου έως και τις 21 Δεκεμβρίου, με εξαίρεση εθνικών εορτών και σαββατοκύριακων. Σημειώνεται πως στην ουσία πρόκειται για αναθεώρηση πρωτύτερης NAVTEX της χώρας.

Αφορά τις εξής περιοχές:

37 27.00 N - 026 17.00 E
37 08.50 N - 026 27.50 E
37 05.00 N - 026 09.00 E
37 24.00 N - 026 00.00 E
37 24.00 N - 026 04.00 E

Το δεύτερο σκέλος δεσμεύει την παρακάτω περιοχή για ασκήσεις με πυρά:

39 00.00 N - 025 10.00 E
39 20.00 N - 024 58.00 E
39 14.00 N - 024 40.00 E
38 54.00 N - 024 52.00 E

Το τρίτο μέρος αφορά ασκήσεις με πυρά από την 15η Ιουνίου (και πάλι πρόκειται για αναθεωρημένη NAVTEX) έως την 31η Δεκεμβρίου στα εξής σημεία:

40 16.50 N - 025 39.00 E
40 18.00 N - 025 30.00 E
40 35.00 N - 024 58.00 E
40 11.00 N - 024 33.00 E
40 09.00 N - 024 45.00 E
40 20.00 N - 024 56.00 E
40 07.00 N - 025 33.00 E

Ο χάρτης των ασκήσεων:

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν πως η απόφαση έρχεται μετά την «ανακοίνωση NAVTEX (σ.σ. στην περιοχή) παρά την τουριστική σεζόν».

«Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλήσεις. Έχουμε συνηθίσει σε αυτή τη ρητορική. Πάμε στη συνέντευξη Τύπου, όλα είναι μια χαρά, αλλά ο φίλος μου ο Δένδιας λέει πολλά πράγματα πίσω από την πλάτη μας» σημείωσε προ ημερών ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και συμπλήρωσε:

«Υπάρχει μια συμφωνία να μην πραγματοποιούνται ασκήσεις στο Αιγαίο στη διάρκεια της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου. Η Ελλάδα ανακοινώνει τώρα NAVTEX. Είχαμε συμφωνία, επίσης, να μην εκδίδουμε NAVTEX και να μην κάνουμε ασκήσεις σε εθνικές αργίες. Η Ελλάδα την παραβίασε επίσης. Γνωρίζω ότι προσπαθούν να ικανοποιήσουν τον λαό τους».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκική NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην «καρδιά» του Αιγαίου - Η Αθήνα ελπίζει σε «ήρεμο καλοκαίρι» (φωτό)"

Κατερίνη: Πέθανε 61χρονος γιατρός μια μέρα μετά τον εμβολιασμό του

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 61χρονος γιατρός στην Κατερίνη, μια μέρα αφού είχε εμβολιαστεί με τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, ο άτυχος άνδρας είχε λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου το Σάββατο και το απόγευμα της Κυριακής ένιωσε μια δυσφορία και μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο.

Εκεί έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους γιατρούς προκειμένου να τον σώσουν, «αλλά δεν μπόρεσε να τα καταφέρει» και κατέληξε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 61χρονος γιατρός δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατερίνη: Πέθανε 61χρονος γιατρός μια μέρα μετά τον εμβολιασμό του"

Επιστολή της Μάγδας Φύσσα στον Τασούλα: Ψεύδη του Βελόπουλου ότι έχουμε λάβει αποζημίωση 800.000 ευρώ

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, τον καλεί να την προστατεύσει απέναντι στα ψεύδη όπως λέει που διακινούνται πως η οικογένειά της έχει λάβει αποζημίωση 800.000 ευρώ από το ελληνικό δημόσιο.

«Απευθύνομαι σ’ εσάς και ζητώ την προστασία σας, γιατί ένα εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου, το οποίο μάλιστα έχει και τη θέση προέδρου κόμματος, διακινεί στον δημόσιο χώρο μια ψευδή πληροφορία που στρέφεται προσωπικά εναντίον μου και κατ’ επέκταση εναντίον της οικογένειάς μου», λέει η Μάγδα Φύσσα στην επιστολή της.

Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Τις τελευταίες βδομάδες ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος 'Ελληνική Λύση υποστηρίζει στις τηλεοπτικές του εκπομπές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δήθεν έχω λάβει 'αποζημίωση' 800.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για τη δολοφονία του γιου μου».

Η Μάγδα Φύσσα καταλήγει λέγοντας: «Θεωρούμε απαράδεκτο σαν οικογένεια του Παύλου να διακινούνται κατασκευασμένες πληροφορίες σε βάρος μας και δη από μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου. Σας καθιστούμε κοινωνό της αλήθειας και σας καλούμε να λάβετε κάθε δυνατό μέτρο προς αποτροπή περαιτέρω διάδοσης, εξασφαλίζοντας ότι οι ανωτέρω ψευδείς πληροφορίες σε βάρος μας, διακινούμενες από τον αρχηγό του κοινοβουλευτικού κόμματος "Ελληνική Λύση" δεν θα διαδοθούν εντός της Βουλής των Ελλήνων».

Ολόκληρη η επιστολή της Μάγδας Φύσσα:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Απευθύνομαι σ’ εσάς και ζητώ την προστασία σας, γιατί ένα εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου, το οποίο μάλιστα έχει και τη θέση προέδρου κόμματος, διακινεί στον δημόσιο χώρο μια ψευδή πληροφορία που στρέφεται προσωπικά εναντίον μου και κατ’ επέκταση εναντίον της οικογένειάς μου.

Τις τελευταίες βδομάδες ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» υποστηρίζει στις τηλεοπτικές του εκπομπές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δήθεν έχω λάβει «αποζημίωση» 800.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για τη δολοφονία του γιου μου.

Πρόκειται, βέβαια, για ένα χοντροκομμένο ψέμα. Αν και είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ασκήσει μέχρι σήμερα αγωγή αποζημίωσης ούτε έχουμε λάβει οποιαδήποτε αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο. Η «πληροφορία» αυτή διοχετεύθηκε σκοπίμως από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής την ημέρα που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την προφανή σκοπιμότητα να σκιαστεί αυτή η σημαντική δικαστική ετυμηγορία και να παρουσιαστώ εγώ ότι δήθεν πανηγυρίζω για την είσπραξη αυτού του ποσού και όχι για τη δικαίωση της θυσίας του Παύλου. Αλλά ακόμα και τότε, εκείνοι που διέπραξαν αυτή την αθλιότητα υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση και εξαφάνισαν από το διαδίκτυο τις σχετικές συκοφαντικές «πληροφορίες».

Και τώρα έρχεται ο αρχηγός ενός κόμματος της Βουλής να επαναλάβει τα ίδια. Ενδεικτικά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter στις 29.4.2021 ο κ. Βελόπουλος έγραψε τα ακόλουθα:

«Το ότι είναι μισελληνικό το νεοελληνικό κράτος της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ αποδεικνύεται εύκολα: Γρηγορόπουλος: Αποζημίωση 252.000 ευρώ (σωστά).

Μάνα Φύσσα: Αποζημίωση 800.000 ευρώ (σωστά). Μυρτώ: Αποζημίωση 0 ευρώ (έγκλημα). Πείτε μου κάνουμε λάθος;»



Από κάτω, οι ακόλουθοί του φέρονται να συμφωνούν κατά 96,2% ότι το κράτος είναι «μισελληνικό» γι’ αυτό τον λόγο. Την ανάρτηση αυτή αναπαρήγαγαν στη συνέχεια και οι βουλευτές του κόμματος στους δικούς τους λογαριασμούς.

Τα ίδια επαναλήφθηκαν από τον κ. Βελόπουλο και στην προσωπική του τηλεοπτική εκπομπή στις 17.5.2021  στο 5:10.

Θεωρούμε απαράδεκτο σαν οικογένεια του Παύλου να διακινούνται κατασκευασμένες πληροφορίες σε βάρος μας και δη από μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου. Σας καθιστούμε κοινωνό της αλήθειας και σας καλούμε να λάβετε κάθε δυνατό μέτρο προς αποτροπή περαιτέρω διάδοσης, εξασφαλίζοντας ότι οι ανωτέρω ψευδείς πληροφορίες σε βάρος μας, διακινούμενες από τον αρχηγό του κοινοβουλευτικού κόμματος «Ελληνική Λύση» δεν θα διαδοθούν εντός της Βουλής των Ελλήνων.

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή
Μάγδα Φύσσα

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επιστολή της Μάγδας Φύσσα στον Τασούλα: Ψεύδη του Βελόπουλου ότι έχουμε λάβει αποζημίωση 800.000 ευρώ"

Θεσσαλονίκη: «Ο ίδιος γιατρός σκότωσε και τον αδερφό μου» – Νεα καταγγελία μετά τον θάνατο της 14χρονης

Η νέα καταγγελία για τον γιατρό που χειρούργησε και πλέον κατηγορείται για τον θάνατο της 14χρονης προκαλεί αίσθηση στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Ο αδερφός του 24χρονου που πέθανε, μιλάει στο newsit.gr και ζητάει την παραδειγματική του τιμωρία…

Ο θάνατος της 14χρονης στη Θεσσαλονίκη, έξυσε μια πληγή που παραμένει μέσα του, πάντα ανοιχτή. Ο Φώτης Σινιώρης καταγγέλλει στο newsit.gr, ότι ο ίδιος γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο του παιδιού, ήταν εκείνος που είχε κάνει την ίδια εγχείρηση στον 24χρονο αδερφό του, που λίγες μέρες μετά πέθανε, όπως και η άτυχη μαθήτρια.

«Με τον τρόπο που αντιμετώπισε την κατάσταση, καταλάβαμε οτι πρόκειται για τον ίδιο γιατρό. Είμαστε συγκλονισμένοι. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ακόμα αυτός ο άνθρωπος χειρουργεί. Δεν γίνεται ένας δολοφόνος να παίρνει όπλο να σκοτώνει και να μπαίνει φυλακή και ένας άλλος που παίρνει όπλο, όπως ο γιατρός τα εργαλεία του, να συνεχίζει να δουλεύει ανενόχλητος» λέει στο newsit.gr, ο αδερφός του 24χρονου και συνεχίζει:

«Και δεν μπορώ να καταλάβω πως ακόμα τον κρατάει η κλινική. Ο αδελφός μου έκανε στην ηλικία των 24 ετών, ακριβώς την ίδια επέμβαση. Γαστρικό δακτύλιο. Πριν 4 χρόνια έγινε. Ο γιατρός μας επιβεβαίωνε οτι θα έχει 100% επιτυχία η επέμβαση αλλά έγινε ακριβώς το ίδιο με το κορίτσι. Αισθάνθηκε αφορητους πόνους και του έδινε απλά φάρμακα. Φαίνεται σαν να είχε απαξιώσει τελείως το πρόβλημα. Κι εμείς χάσαμε τον ανθρωπό μας.»

«Δεν ξερω τι πρέπει να γίνει αλλά πρέπει να αυστηροποιηθούν οι νόμοι σε αυτές τις περιπτώσεις. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του 14χρονου κοριτσιού. Δεν γίνεται να βάζει ένα τόσο μικρό κορίτσι στο χειρουργείο. Έπρεπε να της πει προσπάθησε κι άλλο μόνη σου να αδυνατίσεις κι όταν ενηλικιωνόταν να το ξανασυζητούσαν. Ειλικρινά κάτι πρέπει να γίνει. Θα χαθούν κι άλλες ζωές.» 

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή ο θάνατος του 24χρονου επήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας. Οι πραγματογνώμονες που όρισε η οικογένεια, ανέφεραν ότι ο νεαρός «μετά την επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου υπέστη ενδοπεριτοναϊκή μόλυνση από μικροβιακό παράγοντα» την οποία δεν διέγνωσαν έγκαιρα οι γιατροί με αποτέλεσμα να υπάρξει δραματική καθυστέρηση στην αντιμετώπισή της που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 24χρονου.

Μέσα στον πόνο του ο κ. Σινιώρης βρήκε τη δύναμη να προσφύγει νομικά κατά των υπευθύνων γιατρών. «Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι έχασα τον αδερφό μου τόσο άδικα. Ήθελα να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για το χαμό του. Παλέψαμε πολύ μαζί με τον δικηγόρο μου και τελικά το δικαστήριο στο οποίο παραπέμπεται ο γιατρός καθώς και ένας νοσοκομειακός γιατρός έχει προσδιορισθεί για το φθινόπωρο».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: «Ο ίδιος γιατρός σκότωσε και τον αδερφό μου» – Νεα καταγγελία μετά τον θάνατο της 14χρονης"

Ζάκυνθος: Παραδόθηκε ο εφοπλιστής που συνδέεται με τη δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη

Παρουσιάστηκε πριν από λίγο ενώπιον των αρχών της Ζακύνθου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Αλέξη Κούγια,ο 44χρονος εφοπλιστής που μοίραζε τη ζωή του ανάμεσα σε Παλαιό Ψυχικό και Μονακό  και σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή στη δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, που σημειώθηκε πριν ένα χρόνο στο νησί του Ιονίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο εφοπλιστής, αντιμετωπίζει την κατηγορία της απλής συνέργειας καθώς φέρεται να διέθεσε το σκάφος του στους εκτελεστές προκειμένου να μεταβούν από την Πελλοπόννησο στη Ζάκυνθο, να δολοφονήσουν τη σύζυγο του Ντίμη Κορφιάτη, να τραυματίσουν σοβαρά τον ίδιο και να επιστρέψουν.  

Θείος Κορφιάτη στο protothema.gr: «Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη!»

Άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση δικαιοσύνης ζήτησε ο Στεφανος Στρούζας, θείος του Ντίμη Κορφιάτη. «Θελουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Εμπιστευόμαστε τις αρχές. Αυτό είναι το μόνο που μας ενδιαφέρει στην παρούσα φάση. Να γίνουν όλες οι συλλήψεις. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για την οικογένεια», είπε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζάκυνθος: Παραδόθηκε ο εφοπλιστής που συνδέεται με τη δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news