facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Γιώργος Προβόπουλος: Πέθανε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ο Γιώργος Προβόπουλος, πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, μετά από μάχη με την επάρατο.

Ο Γεώργιος Προβόπουλος είχε μακρόχρονη εμπειρία στον τραπεζικό τομέα αλλά και ακαδημαϊκή καριέρα, καθώς διετέλεσε αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1979-2007).

Ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (2008-2014) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαχειρίστηκε την πλήρη αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Κατά την ίδια περίοδο ήταν αναπληρωτής διοικητής του ΔΝΤ για την Ελλάδα και μέλος της BIS (Bank for International Settlements).

Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς (2006-2008), πρόεδρος και CEO της Εμπορικής Τράπεζας (2004-2006) την οποία και οδήγησε επιτυχώς σε ιδιωτικοποίηση και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Alpha Bank (1994-2004).

Κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (1993-1997), του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (1990-1993) και του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (1989-1990).

Ήταν κάτοχος Διδακτορικού τίτλου στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Essex καθώς και Πτυχίου στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιώργος Προβόπουλος: Πέθανε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος"

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 15,3 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές

Αμετάβλητο παραμένει το πολιτικό σκηνικό με τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, να εξακολουθεί να είναι διψήφια, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Τρίτης (28.5.24).

Στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Metron Analysis ενόψει των ευρωεκλογών, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με  12,5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά ανεβαίνει στις 15,3 μονάδες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 25,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 12,9%.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ 10,5%, το ΚΚΕ 6,4%, η Ελληνική Λύση 6%, η Νίκη 3,1%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,4%, το ΜέΡΑ25 2,7%, η Νέα Αριστερά 2,5%, η Φωνή Λογικής 2% και οι Δημοκράτες 1,8%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,9%, το ΚΚΕ 7,9%, η Ελληνική Λύση 7,3%, η Νίκη 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,2%, το ΜέΡΑ25 3,3%, η Νέα Αριστερά 3%, η Φωνή Λογικής 2,4%, ο Κόσμος 1%, οι Δημοκράτες 2,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Την ίδια ώρα οι συσπειρώσεις των κομμάτων δεν είναι στα πιο υψηλά επίπεδα. Η ΝΔ είναι στο 66,3%, βλέποντας στις διαρροές προς τα δεξιά, κυρίως προς την Ελληνική Λύση να προστίθενται και αυτές προς τη Φωνή της Λογικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με συσπείρωση 59% εξακολουθεί να έχει προφανώς τις διαρροές και προς τη Νέα Αριστερά και προς το ΠΑΣΟΚ και προς το ΚΚΕ αλλά προς το ΜέΡΑ25. Το ΠΑΣΟΚ έχει την υψηλότερη συσπείργωση με 72,9%, όμως και εδώ υπάρχουν διάφορες διαρροές.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στο ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός» με 36%, ενώ ο  Στέφανος Κασσελάκης λαμβάνει 7%.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών προσώπων,ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 40%, ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 37%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 36%, ο Ανδρέας Λοβέρδος με 32%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 31% και ο Στέφανος Κασσελάκης 27%.

Πώς διαμορφώνεται ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων

Περνώντας τώρα στο πώς διαμορφώνεται ο πολιτικός και κομματικός συσχετισμός ενόψει των ευρωεκλογών, το πρώτο στοιχείο αφορά τα όρια της εκλογικής επιρροής, όπου μεγάλες αυξομειώσεις ως προς αυτά δεν υπάρχουν για τα τρία μεγάλα κόμματα.

Η θετική αξιολόγηση της κυβέρνησης βρίσκεται στο 30%, ενώ η αρνητική στο 63%.

Ενόψει των ευρωεκλογών, το 47% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το 43% θετική.

Το 67% των πολιτών απαντά ότι ενδιαφέρεται αρκετά έως πολύ για τις ευρωεκλογές ενώ το 33% λίγο έως καθόλου.

To 61% των ερωτηθέντων απάντησε προς η πορεία της χώρας πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 33% προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το 40% θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η ακρίβεια, το 25% η οικονομία και το 5% η ανεργία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 15,3 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές"

Νέο φορτίο με 46 κιλά κοκαΐνης εντόπισε η ΑΑΔΕ σε κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι του Πειραιά!

Στον εντοπισμό νέου φορτίου κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες προχώρησε η ΑΑΔΕ στο Λιμάνι του Πειραιά.

Ειδικότερα, οι τελωνιακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατέσχεσαν 46 κιλά κοκαΐνης, επιμελώς κρυμμένης μέσα σε ψυκτικό κοντέινερ με μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Ακολούθησε έλεγχος x-ray όπου εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου. Στον φυσικό έλεγχο εντοπίστηκαν 40 συσκευασίες με σημαντική ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (κοκαΐνη), μεικτού βάρους σαράντα έξι κιλών και τετρακοσίων σαράντα πέντε γραμμαρίων (46,445 Kg), οι οποίες και κατασχέθηκαν. Η αξία της κοκαΐνης που κατασχέθηκε υπολογίζεται στα 2.000.000 ευρώ.

Ο έλεγχος έγινε με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Αττικής, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας και το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ).

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και ερευνάται πιθανή συσχέτιση με άλλες υποθέσεις.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο φορτίο με 46 κιλά κοκαΐνης εντόπισε η ΑΑΔΕ σε κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι του Πειραιά!"

Μενίδι: Συνελήφθη 22χρονος που έκλεβε μοτοσικλέτες

Συνελήφθη, το πρωί της Δευτέρας (27/5) από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στο Μενίδι, 22χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Αναζητούνται συνεργοί του.

Ειδικότερα, μετά από αναγγελία κλοπής μοτοσικλέτας στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, οι αστυνομικοί κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων εντόπισαν σε αυλή σπιτιού τον 22χρονο, ο οποίος στη θέα τους τράπηκε σε φυγή πεζός. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν σε κοντινό σημείο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής.

Mixanes-menidi1 Στην αυλή του σπιτιού βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

- 5 μοτοσυκλέτες,
- 2 κινητήρες και
- σκελετός μοτοσυκλέτας.

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκε επιπλέον 1 περίπτωση κλοπής μοτοσικλέτας, ενώ η ερεύνα για την προέλευση των λοιπών ανευρεθέντων συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ο 22χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Μενίδι: Συνελήφθη 22χρονος που έκλεβε μοτοσικλέτες"

Μπορέλ: Απόλυτα λογική η πρωτοβουλία Μητσοτάκη-Τουσκ για κοινή ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ασπίδα

«Απόλυτα λογική» χαρακτήρισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, την πρωτοβουλία Κυριάκου Μητσοτάκη και Ντόναλντ Τουσκ για δημιουργία ενός ευρωπαϊκού αντιαεροπορικού θόλου.

Η πρωτοβουλία του Έλληνα και Πολωνού πρωθυπουργού, συζητήθηκε σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, σε επίπεδο Υπουργών ‘Αμυνας.

«Απόλυτα λογική» αλλά τεχνικά περίπλοκο ζήτημα

Ερωτηθείς σχετικά, ο Ζοζέπ Μπορέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία μιας κοινής ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας είναι «απόλυτα λογική» για την προστασία ολόκληρου του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου, πλην όμως είναι ένα τεχνικά περίπλοκο ζήτημα.

«Εναπόκειται στους υπουργούς ‘Αμυνας  της ΕΕ να το αποφασίσουν»

«Είναι πολύ λογικό να έχουμε ένα σύστημα αεράμυνας που θα προστατεύει ολόκληρο τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο», είπε ο Ζ. Μπορέλ. «Έχουμε μια εσωτερική αγορά για εμπορικές συναλλαγές, γιατί να μην έχουμε ένα κοινό αμυντικό αεροπορικό σύστημα, προκειμένου να υπερασπιστούμε ολόκληρο τον εναέριο χώρο με μια κοινή δυνατότητα; Ασφαλώς και έχει νόημα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι εναπόκειται στους υπουργούς ‘Αμυνας να το αποφασίσουν.

Συνεχίζοντας, ο Ύπατος Εκπρόσωπος εξήγησε ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου συστήματος δεν θέτει μόνο ζήτημα χρηματοδότησης, αλλά και θέματα που είναι «τεχνικά» σύνθετα.

«Ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Πώς θα λειτουργήσει, ποιος θα το διοικεί, που θα βρίσκονται οι πύραυλοι αυτού του αμυντικού συστήματος, ποιος θα παίρνει τις αποφάσεις…», ανέφερε ο Ζ. Μπορέλ.

Σημείωσε, επίσης, ότι το θέμα αυτό πρέπει να εξεταστεί πρώτα από πλευράς προϋπολογισμού της ΕΕ, ο οποίος δεν μπορεί να χρηματοδοτεί όπλα και πρόσθεσε ότι ένα σύστημα αεράμυνας πρέπει να σχεδιαστεί, να αποφασιστεί και να διαχειρίζεται από το στρατό και όχι από ευρωϋπαλλήλους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπορέλ: Απόλυτα λογική η πρωτοβουλία Μητσοτάκη-Τουσκ για κοινή ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ασπίδα"

Παράνομη κηρύχθηκε η στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο «Αγλαϊα Κυριακού»

Παράνομη κήρυξε το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, τη στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Η Ένωση προκηρύσσει στάση εργασίας τη Δευτέρα, 08:00 - 13:00 και συγκέντρωση όλων των νοσοκομειακών γιατρών στις 11:00 στα νοσοκομεία παίδων.

«Το σωματείο του νοσοκομείου σύρθηκε στα δικαστήρια από τη διοίκηση του νοσοκομείου για μία κινητοποίηση η οποία είχε στηριχθεί και από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ. Η παράβαση των συναδέλφων ήταν ότι τόλμησαν να καταγγείλουν τις επισφαλείς συνθήκες με βάση τις οποίες λειτουργεί και εφημερεύει το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, στο εν λόγω αναισθησιολογικό τμήμα, η δύναμη του τμήματος από τον Ιανουάριο του 2024 έχει μειωθεί επιπλέον κατά 4 αναισθησιολόγους (δύο προς συνταξιοδότηση και δύο παραιτήσεις, «η τελευταία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε στις 16/05/24) με αποτέλεσμα την παραμονή 7 ενεργών ιατρών. Για την ασφαλή λειτουργία των 3 υπαρχουσών αιθουσών και εκτέλεση αναισθησιολογικών καθηκόντων εκτός χειρουργείου, απαιτείται η ελάχιστη δύναμη 11 πλήρους απασχόλησης αναισθησιολόγων στο τμήμα».

Η απάντηση της διοίκησης του «Αγλαΐα Κυριακού»

Ο οργανικές θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ της αναισθησιολογίας για το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου «Π. & Α. Κυριακού», ανέρχονται σε 11 και είναι καλυμμένες οι εννέα.

Στην παρούσα χρονική στιγμή υπηρετούν έξι ιατροί αναισθησιολόγοι κλάδου ΕΣΥ, λόγω της υπό αιφνίδιας παραίτησης συνταξιοδότησης τριών ιατρών αναισθησιολόγων, καθώς και μία ιατρός κλάδου ΕΣΥ σε προσωποπαγή θέση, με το συνολικό αριθμό των υπηρετούντων ιατρών αναισθησιολόγων να ανέρχεται στους επτά.

Η διοίκηση αναφέρει ότι η προκήρυξη της θέσης του Επιμελητή Α΄ καθώς και της μίας θέσης του Επιμελητή Β΄ απέβησαν άγονες. Η δεύτερη θέση Επιμελητή Β' καλύφθηκε και σήμερα πραγματοποιήθηκε η εγγραφή στο μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του νοσοκομείου.

- Εκκρεμεί αίτημα πρόσληψης δύο επικουρικών ιατρών. Επιπλέον έχουν μετακινηθεί οι κάτωθι ιατροί αναισθησιολόγοι:

- Ένας Διευθυντής, από το Γ.Ν. Κορίνθου, από 13.02.2024 μέχρι 30.06.2024

- Ένας Επιμελητής Α΄, από το Γ.Ν.Π. "Τζάνειο" από 09.05.2024 για ένα μήνα

- Ένας Επιμελητής Β΄, από το Γ.Ν.Α "ΛΑΪΚΟ" από 27.05.2024 μέχρι και 10.06.2024

- Μια Επικουρική Ιατρός, από το ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» από 01.05.2024 μέχρι 31.05.2024 (η οποία και θα επιστρέψει από 01.06.2024 στον φορέα της).

Επίσης πραγματοποιούν από 09.05.2024 και για τρεις μήνες, τρεις ιατροί του Γ.Ν.Π. Πεντέλης δύο εφημερίες τον μήνα έκαστος, δηλαδή συνολικά συνεισφέρουν στο πρόγραμμα εφημέρευσης του εν λόγω τμήματος με έξι ενεργείς εφημερίες.

Την Πέμπτη 23.05.2024 και ώρα 14:00, πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, στην οποία προτάθηκε η αναστολή τακτικών χειρουργικών περιστατικών από 27.05.2024.

Το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 24.05.2024, ομόφωνα, αποφάσισε την μη αναστολή των τακτικών χειρουργικών περιστατικών, από Δευτέρα 27.05.2024.

- Στο Δ.Σ. διευκρινίστηκε ειδικά, «ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν τίθεται θέμα ασφαλείας και συνεπώς δύνανται να λειτουργήσουν καθημερινά και οι τρεις χειρουργικές τράπεζες».

Στην αναγγελθείσα στάση εργασίας, το νοσοκομείο προσέφυγε ενώπιον του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών στην ειδική διαδικασία των εργατικών - περιουσιακών διαφορών, κατά του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» προκειμένου να κηρύξει την εξαγγελθείσα κινητοποίηση (στάση εργασίας) παράνομη και καταχρηστική.

- Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κήρυξε παράνομη τη στάση εργασίας των εναγόμενων ιατρών, αναισθησιολόγων του νοσοκομείου, την οποία είχε προκηρύξει το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παράνομη κηρύχθηκε η στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο «Αγλαϊα Κυριακού»"

Αποζημίωση σε οικογένεια 65χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση σκύλων στη Θεσσαλονίκη

Αποζημίωση 200.000 ευρώ επιδικάστηκε σε οικογένεια 65χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση αγέλης σκύλων στο Ελαιόρεμα Θεσσαλονίκης.

Τα Διοικητικά Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης δικαίωσαν την οικογένεια του 65χρονου, που είχε δεχθεί αυτή τη σοκαριστική επίθεση τον Μάρτιο του 2020 από αγέλη σκύλων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και έπειτα από περισσότερες από 20 ημέρες νοσηλείας να χάσει τη ζωή του.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ύστερα από την προσφυγή της οικογένειας, αποζημίωσε τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά, αναγνωρίζοντας ότι ο δήμος είχε ευθύνη για τη διαχείριση των αδέσποτων στην περιοχή. Η υπόθεση στα Ποινικά δικαστήρια εκκρεμεί.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αποζημίωση σε οικογένεια 65χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση σκύλων στη Θεσσαλονίκη"

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Απαγορεύονται οι πτήσεις drones κι ελικοπτέρων στην Αττική λόγω του τελικού του Conference League

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ (22:00) της Τετάρτης (29/5).

Στην έκδοση ΝΟΤΑΜ προχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις ελικοπτέρων και ελαφρού τύπου ιπτάμενων μέσων (drones κ.λπ), για λόγους ασφαλείας στο περιθώριο της διεξαγωγής του τελικού του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδάλφεια.

Η οδηγία απαγόρευσης έχει ισχύ από την 14.00 ώρα της 29 Μαΐου 2024 έως και την 06.00 ώρα της επόμενης μέρας και καλύπτει περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής, στην οποία περιλαμβάνονται τα σημεία όπου θα διεξαχθεί η αθλητική διοργάνωση καθώς και σχετικές με αυτή εκδηλώσεις.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι ειδικές και κρατικές πτήσεις και σε ύψος όχι μικρότερο των 5.000 ποδών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια, με την αστυνομία να τα παρουσιάζει αναλυτικά την παραμονή του αγώνα (28/5), μετατρέποντας σε φρούριο την Opap Arena αλλά και την Αθήνα γενικότερα. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Απαγορεύονται οι πτήσεις drones κι ελικοπτέρων στην Αττική λόγω του τελικού του Conference League"

Άγριο επεισόδιο μεταξύ βοσκών στην Καλαμπάκα: Πυροβολισμοί και κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ζωοκλοπή

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr συνολικά εφτά άτομα, βοσκοί, δυο παρέες των τεσσάρων και των τριών ατόμων συναντήθηκαν πάνω από το χωριό για να “χωρίσουν” τα βοσκοτόπια ενόψει καλοκαιριού. 

Οι δυο παρέες διαφώνησαν και άρχισαν να λογοφέρουν. Μάλιστα και σύμφωνα με την καταγγελία της παρέας των τριών ένας από την άλλη παρέα έβγαλε όπλο και τους πυροβόλησε!… 

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στο σημείο έφτασαν δυνάμεις αυτής. Αστυνομικοί ερεύνησαν τον γύρω χώρο, δίχως να βρουν όπλο, ο εμπλεκόμενος όμως συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς υπήρχαν τρεις μαρτυρίες!…

 Και οι τρεις αυτοί ωστόσο συνελήφθησαν με την κατηγορία της ζωοκλοπής, η οποία θεωρείται επίσης κακούργημα. Οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα και παραπέμπονται αρμοδίως.  

trikalavoice

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριο επεισόδιο μεταξύ βοσκών στην Καλαμπάκα: Πυροβολισμοί και κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ζωοκλοπή"

Ο καιρός αύριο: Μέχρι τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη από το απόγευμα θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη (29.5.24) και τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ για την πρόγνωση του καιρού αύριο Τετάρτη, στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα ορεινά μικρής διάρκειας καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη το μεσημέρι – απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 27 με 29 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 και στη νησιωτική χώρα τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι – απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 08 έως 24 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές ή όμβροι θα σημειωθούν στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, ενώ στα ορεινά της Ηπείρου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μικρής διάρκειας καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 09 έως 24 βαθμούς.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γεινικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα το πρωί.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο καιρός αύριο: Μέχρι τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία"

ΕΛΑΣ: 110 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε κιβώτιο με καλαμαράκια

Σε κοντέινερ με κατεψυγμένα καλαμαράκια εντόπισαν το δεύτερο μεγάλο φορτίο κοκαΐνης τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών, κατά την έρευνά τους που τους οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων και στην κατάσχεση των πρώτων 210 κιλών της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.

Το κατασχεθέν φορτίο ξεκίνησε από το Περού και είχε προορισμό την Κροατία. 

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο διυπηρεσιακής συνεργασίας με το Τμήμα Λαθρεμπορίου Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος και με τη συνδρομή Ξένων Αρχών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης με σκοπό τον εντοπισμό ναρκωτικών, κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 27 Μαΐου 2024 εντός του Λιμένα του Πειραιά, σε -13- εμπορευματοκιβώτια προερχόμενα από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Σε ένα εμπορευματοκιβώτιο με νόμιμο φορτίο κατεψυγμένα καλαμαράκια, προερχόμενο από το Περού με προορισμό την Κροατία, βρέθηκαν -100- συσκευασίες περιέχουσες -109- κιλά και -600- γραμμ. κοκαΐνη.

real 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΑΣ: 110 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε κιβώτιο με καλαμαράκια"

Συναγερμός σε γυμνάσιο στο Μαρούσι – Πέταξαν κροτίδες, αυγά και νερόμπαλες σε καθηγήτρια

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε η Αστυνομία του Αμαρουσίου το πρωί της Τρίτης 28/5 μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε στο 6ο Γυμνάσιο της περιοχής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανήλικοι πέταξαν κροτίδες, αυγά και νερόμπαλες σε καθηγήτρια, με αποτέλεσμα να την τραυματίσουν ελαφρά.

Η Άμεση Δράση ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 11:10 και δυνάμεις της έσπευσαν στο σημείο.

Οι Αρχές προχώρησαν σε 9 προσαγωγές εξωσχολικών ηλικίας 14 ετών.

Η καθηγήτρια δεν επιθυμεί μεταφορά της σε νοσοκομείο και θα μεταβεί στο Α.Τ. Αμαρουσίου μαζί με τη διευθύντρια, ώστε να καταθέσουν μήνυση.

«Η καθηγήτρια τραυματίστηκε στο πόδι»

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν στο σχολείο στο Μαρούσι μαθητής επεσήμανε στην κάμερα του Newsbeast: «Ήρθαν κάτι παιδιά από άλλο γυμνάσιο και ξεκίνησαν να πετούν αυγά και νερόμπομπες. Μας κάνανε όλους μπάνιο».

«Μετά έριξαν στο αμάξι μιας καθηγήτριας ένα δυναμιτάκι. Η καθηγήτρια πήγε να κλείσει τον συναγερμό και τραυματίστηκε στο πόδι» πρόσθεσε το αγόρι.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός σε γυμνάσιο στο Μαρούσι – Πέταξαν κροτίδες, αυγά και νερόμπαλες σε καθηγήτρια"

Αυτοτραυματίστηκε η 57χρονη στη Νίκαια, λέει ο ιατροδικαστής

Ελεύθερος αφέθηκε ο 57χρονος που προσήχθη χθες το βράδυ στη Νίκαια, μετά την καταγγελία της συζύγου του πως της επιτέθηκε και την μαχαίρωσε.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 21:45 το βράδυ της Δευτέρας η 57χρονη γυναίκα με καταγωγή από το Περού, κάλεσε το 100 και ζήτησε βοήθεια, καθώς όπως είπε την είχε μαχαιρώσει ο σύζυγός της.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί που βρήκαν την 57χρονη με τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα ενώ μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση και προσήχθη ο φερόμενος δράστης της επίθεσης.

Η γυναίκα στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, η εκτίμηση του ιατροδικαστή που την εξέτασε ήταν ότι η 57χρονη πιθανότατα αυτοτραυματίστηκε, ενώ από τις καταθέσεις που πήραν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι ο 57χρονος δεν ήταν μαζί της στο σπίτι, αλλά αντιθέτως ήταν μακριά.

Η Αστυνομία ενημέρωσε σχετικά την εισαγγελέα, που διέταξε την υποβολή του προανακριτικού υλικού χωρίς σύλληψη του 57χρονου, αλλά και τον ακούσιο εγκλεισμό της γυναίκας μετά το πέρας της νοσηλείας της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοτραυματίστηκε η 57χρονη στη Νίκαια, λέει ο ιατροδικαστής"

Παράταση μέχρι τις 30/6 για τις δηλώσεις καθαρισμού των οικοπέδων – Τα πρόστιμα

Με Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δίνεται παράταση έως τις 30 Ιουνίου στους πολίτες, προκειμένου να δηλώσουν τον καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους, στην πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας, η οποία βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr, καθώς και στον ιστότοπο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας civilprotection.gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης, οι πολίτες θα έρχονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα τα οποία θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αγγίξουν και τις 54.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η νέα ψηφιακή υπηρεσία θα δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να υποβάλει αίτηση καθαρισμού του οικοπέδου του αλλά και να κάνει καταγγελίες για ακαθάριστα οικόπεδα, ενώ ο δήμος θα καταχωρεί τα στοιχεία από τις αυτοψίες που διενεργεί.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση μέχρι τις 30/6 για τις δηλώσεις καθαρισμού των οικοπέδων – Τα πρόστιμα"

Θεσσαλονίκη: Βιντεοσκόπησε αστυνομικό όταν πήγε να του «κόψει» κλήση – Το «ανέβασε» με υβριστικό περιεχόμενο

Ένας 27χρονος συνελήφθη γιατί βιντεοσκόπησε αστυνομικό κατά τη βεβαίωση τροχονομικής παράβασης ενώ ανάρτησε βίντεο με υβριστικό περιεχόμενο στο λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό συνέβη τα μεσάνυχτα στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και 26ης Οκτωβρίου, κοντά στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Ο 27χρονος φαίνεται να ήταν συνεπιβάτης σε δίκυκλο το οποίο αστυνομικοί σταμάτησαν για να βεβαιώσουν παράβαση. Όσο ο αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ βεβαίωνε την κλήση, ο 27χρονος φέρεται ότι έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και κατέγραψε τη συγκεκριμένη ενέργεια σε ολιγόλεπτο βίντεο το οποίο ανήρτησε στη συνέχεια στο instagram, συνοδεύοντάς το από υβριστικό σχόλιο κατά του αστυνομικού.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Βιντεοσκόπησε αστυνομικό όταν πήγε να του «κόψει» κλήση – Το «ανέβασε» με υβριστικό περιεχόμενο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news