facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Μετά από ξηρασία και καύσωνα, χιόνισε στη βόρεια Ισπανία

Έπειτα από πολλούς μήνες ξηρασίας και τον καύσωνα που έκανε τη φετινή άνοιξη να θυμίζει καλοκαίρι, σήμερα έπεσαν… χιόνια σε περιοχές της βόρειας Ισπανίας.

Η ασυνήθιστη για την εποχή χιονόπτωση σημειώθηκε στη Λα Ράγια, μια ορεινή περιοχή της επαρχίας Αστούριας. Χαλάζι και σφοδρή βροχόπτωση έπληξαν τις μεσογειακές περιοχές της Ισπανίας, όπως την Καταλονία και τη Βαλένθια, όπου επί μήνες δεν είχε πέσει ούτε σταγόνα.

Από την αρχή του έτους η Ισπανία βίωνε την πιο άνυδρη χειμωνιάτικη περίοδο στα χρονικά.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία AEMET, κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2023 ο όγκος της βροχής που έπεσε ήταν μικρότερος από τον μισό που καταγράφεται συνήθως.

Μέχρι στιγμής η Ισπανία έχει βιώσει 11 ημέρες με θερμοκρασίες υψηλότερες από το συνηθισμένο για την εποχή και ο αριθμός αυτός είναι ήδη υπερδιπλάσιος των ημερών με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται σε ετήσια βάση.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Μετά από ξηρασία και καύσωνα, χιόνισε στη βόρεια Ισπανία "

State Department για τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη: Καλούμε τις αρχές να επιβάλλουν τον νόμο δίκαια και ισότιμα

«Καλούμε τις (αλβανικές) αρχές να επιβάλλουν όλους τους νόμους και τους κανονισμούς δίκαια και ισότιμα» διαμηνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, στην Αλβανία.

Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε να διασφαλιστεί η εγκυρότητα των εκλογών, καλώντας όλες τις πλευρές να συμμορφωθούν με τους νόμους και τους κανόνες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανάφερε: «Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τις αρχές και τα πολιτικά κόμματα να διασφαλίσουν ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το θεμελιώδες δημοκρατικό τους δικαίωμα για να εκφράσουν τη βούλησή τους μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών. Είναι σημαντικό για όλους να συμμορφώνονται με τους νόμους και τους κανόνες που διέπουν τις εκλογές, καθώς και τους διεθνείς κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης αγοράς ή πώλησης ψήφων. Καλούμε τις αρχές να επιβάλλουν όλους τους νόμους και τους κανονισμούς δίκαια και ισότιμα. Αξιωματούχοι της Πρεσβείας των ΗΠΑ συμμετέχουν σε άλλους διεθνείς θεσμούς για την παρακολούθηση των εκλογών σε ολόκληρη τη χώρα».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " State Department για τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη: Καλούμε τις αρχές να επιβάλλουν τον νόμο δίκαια και ισότιμα"

Σοκ στο Χαλάνδρι: Μαθήτρια σε ιδιωτικό σχολείο αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον τρίτο!

Τέλος στη ζωή της έβαλε, σήμερα το μεσημέρι, μια μαθήτρια πέφτοντας στο κενό σε ιδιωτικό σχολείο στο Χαλάνδρι.

Η μαθήτρια ήταν 15 ετών και πήγαινε σε ένα από τα γνωστά ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας.

Η ανήλικη με καταγωγή από τις ΗΠΑ ανέβηκε στον τρίτο όροφο του σχολείου χωρίς να ενημερώσει κανέναν και βούτηξε στο κενό με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Τη σορό του κοριτσιού βρήκε ο γυμναστής του σχολείου που άκουσε τον δυνατό ήχο.

Άμεσα κλήθηκαν οι γονείς του κοριτσιού ενώ τα αίτια διερευνώνται.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στο Χαλάνδρι: Μαθήτρια σε ιδιωτικό σχολείο αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον τρίτο!"

Eύβοια: Στο «απροχώρητο» η κατάσταση με τα αγριογούρουνα- Παρέσυραν μοτοσικλετιστή

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί για την Εύβοια, κατά πως φαίνεται, τα περιστατικά ατυχημάτων με αγριογούρουνα.

Συγκεκριμένα, μοτοσικλετιστής, αυτή τη φορά, στον κεντρικό δρόμο Αιδηψού – Λίμνης, στο ύψος των Ροβιών παρασύρθηκε από αγριογούρουνα.

Τα άγρια ευμεγέθη ζώα, προσπάθησαν να διασχίσουν τον δρόμο και έτσι έπεσαν στην μοτοσικλέτα που κινούταν επί του οδοστρώματος.

Ο οδηγός τραυματίστηκε και διεκομίσθη στο νοσοκομείο.

Καθώς τα αγριογούρουνα δεν βρίσκουν επαρκή τροφή στα καμμένα ορεινά, αναγκάζονται να κατέβουν χαμηλότερα και να την αναζητήσουν ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές.
Την αγανάκτηση των πολιτών της Εύβοιας έχει προκαλέσει η ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα αγριογούρουνα στο νησί, τα οποία σε πολλές περιοχές κινούνται όπου και όποτε θέλουν προκαλώντας ζημιές σε αυλές και χωράφια.
Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που έχουν εκφράσει και τον φόβο τους να κυκλοφορήσουν ακόμα και με το αυτοκίνητό τους καθώς υπάρχει κίνδυνος για σοβαρό ατύχημα εάν κάποιο ζώο πεταχτεί ξαφνικά στον δρόμο.
Αυτή τη φόρα, το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Δροσιά της Χαλκίδας όπου τα αγριογούρουνα κόβουν βόλτες ανεξέλεγκτα μέσα σε αυλές.
Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο evima.gr,
«Καθημερινά πλέον κάνουν τις βόλτες τους τα αγριογούρουνα στην περιοχή της Δροσιάς και στην Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, 200 μέτρα από την θάλασσα ανάμεσα στα σπίτια. Δεν τολμάμε να αφήσουμε ανοιχτή ούτε στιγμή την αυλόπορτα ακόμα και μέσα στην ημέρα. Πρέπει πραγματικά κάτι να γίνει διότι το πρόβλημα είναι πλέον πολύ σοβαρό».

evima

Διαβάστε Περισσότερα » " Eύβοια: Στο «απροχώρητο» η κατάσταση με τα αγριογούρουνα- Παρέσυραν μοτοσικλετιστή"

Αθώος Τρικαλινός αστυνομικός που κατηγορήθηκε για “ασέλγεια” ανηλίκου. Καταρρίφθηκε το κατηγορητήριο

Αθωώθηκε με βούλευμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων 0 31χρονος σήμερα αστυνομικός ο οποίος είχε κατηγορηθεί το Νοέμβριο του 2021 για ασέλγεια εις βάρος της ανήλικης κόρης του. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr οι κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί, καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους, όπως από την πρώτη στιγμή ισχυριζόταν η υπεράσπισή του, αλλά και ο ίδιος, ο οποίος έκανε λόγο για σκευωρία εις βάρος του από την πρώην σύζυγό του.

Πλέον αναμένεται να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες επιστροφής του και στην υπηρεσία του, καθώς είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.

ΑΞΙΖΕΙ: Θα πρέπει και η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης να μας προβληματίσει ως ΜΜΕ, πολλά εκ των οποίων, κυρίως, αλλά όχι μόνο, της Αθήνας “κατακρεούργησαν” τον Τρικαλινό αστυνομικό, στήνοντας εκπομπές-δίκες. Το trikalavoice.gr εξ αρχής και σε αυτή την υπόθεση είχε κρατήσει επιφυλακτική στάση και δίνοντας το χώρο και τον χρόνο στις αρμόδιες αρχές να λειτουργήσουν. Γιατί ο ρόλος μας είναι να γράφουμε την αλήθεια και όχι την “αλήθεια των άλλων”.

trikalavoice

Διαβάστε Περισσότερα » "Αθώος Τρικαλινός αστυνομικός που κατηγορήθηκε για “ασέλγεια” ανηλίκου. Καταρρίφθηκε το κατηγορητήριο"

Δημοσκόπηση Mega: Με 7 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το debate των πολιτικών αρχηγών

Προβάδισμα της ΝΔ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τ/σ Mega, η οποία περιλαμβάνει και το debate των πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,1%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 8,9%, το ΚΚΕ 6,3%, το ΜέΡΑ25 3,8%, η Ελληνική Λύση 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,1%, η Εθνική Δημιουργία 1,1%, η Νίκη 1,1%, λοιπά κόμματα 4,8%, άκυρο/λευκό 1,6%, δεν θα ψηφίσουν απάντησε 2,9%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,4%.

Στην αναγωγή σε εκλογικό αποτέλεσμα η ΝΔ συγκεντρώνει 36,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 28%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 10,3%, το ΚΚΕ 7,4%, το ΜέΡΑ 25 4,4%, η Ελληνική Λύση 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, η Εθνική Δημιουργία 1,3%, η Νίκη 1,3% και τα λοιπά κόμματα 5,3%.

Στην εκτίμηση εδρών, η ΝΔ αναμένεται να εκλέξει 121 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 94, 34 το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, 25 το ΚΚΕ, 15 το ΜέΡΑ25 και 11 η Ελληνική Λύση.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 37% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

Στο ερώτημα αν η πορεία της χώρας κινείται προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση, το 54% απαντά προς τη λάθος και το 39% προς τη σωστή.

Στο ερώτημα ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, απαντούν:

  • Ακρίβεια 33%
  • Οικονομία 27%
  • Ανεργία 7%
  • Διαφθορά 4%
  • Ανασφάλεια/Ανεπάρκεια κυβέρνησης 4%

Στο ερώτημα πώς αξιολογείτε την κυβέρνηση, το 38% απαντά θετικά και το 54% αρνητικά.

Στο ερώτημα πώς αξιολογείτε την αξιωματική αντιπολίτευση, το 21% απαντά θετικά και το 73% αρνητικά.

Στο ερώτημα πόσο σας ενδιαφέρουν οι εκλογές, το 54% απαντά πολύ, το 32% αρκετά, το 8% όχι και τόσο και το 6% καθόλου.

Στο ερώτημα αν προτιμάτε αυτοδύναμες κυβερνήσεις ή κυβερνήσεις συνεργασίας, το 50% απαντά αυτοδύναμες κυβερνήσεις και το 47% κυβερνήσεις συνεργασίας.

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Δημοσκόπηση Mega: Με 7 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το debate των πολιτικών αρχηγών"

7 στους 10 Έλληνες ζητούν βελτίωση της Υγείας από τη νέα κυβέρνηση - Έρευνα της Κάπα Research

Πρώτη προτεραιότητα πρέπει να αποτελέσει η βελτίωση της Υγείας για την επόμενη κυβέρνηση, σύμφωνα με το 67% των Ελλήνων.

Αυτό προκύπτει από πανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης της εταιρείας "Κάπα Research", η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα και παρατίθεται πιο κάτω.

Μεγάλο ποσοστό των συμμετεχόντων έχει αρνητική άποψη για το έργο της απερχόμενης κυβέρνησης στην Υγεία.

Όπως δείχνει το παραπάνω γράφημα, το 31% των συμμετεχόντων έχουν θετική άποψη για το έργο της κυβέρνησης στην Υγεία, με το 68% να το χαρακτηρίζουν αρνητικό έως πολύ αρνητικό.

Σε σχέση με τους χειρισμούς της πανδημίας, το 42% έχει θετική άποψη για την κυβέρνηση και το 57% αρνητική.

Με βάση τα παραπάνω, το 67% των πολιτών ζητούν από την επόμενη κυβέρνηση να βάλει ως πρώτη προτεραιότητα τη βελτίωση του συστήματος Υγείας, ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ την αύξηση των συντάξεων (54%) και τη βελτίωση της Παιδείας (43%).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "7 στους 10 Έλληνες ζητούν βελτίωση της Υγείας από τη νέα κυβέρνηση - Έρευνα της Κάπα Research"

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σάββατο (13/05) – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο από τις βραδινές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στο Ιόνιο.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο όπου θα φθάσει τα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν κατά τόπους και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σάββατο (13/05) – Η πρόγνωση της ΕΜΥ"

Εκλογές 2023: Χωρίς διόδια οι μετακινήσεις στους αυτοκινητοδρόμους

Δίχως την καταβολή αντιτίμου θα γίνεται η διέλευση από τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας για τις εκλογές για τη διευκόλυνση των εκλογέων.

Συγκεκριμένα, οι μπάρες στους αυτοκινητόδρομους, αλλά και στον αυτοκινητόδρομο της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου θα είναι σηκωμένες από ώρα 0.00 του Σαββάτου 20 Μαΐου για τους οδηγούς.

Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους η ελεύθερη διέλευση θα ισχύσει από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου, με τη επίδειξη των απαιτούμενων εγγράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του μέτρο της δωρεάν διέλευσης θα είναι σε ισχύ ως τις 8 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου, δηλαδή την επομένη των εκλογών.

Οι παραχωρησιούχοι που εκμεταλλεύονται τα διόδια θα αποζημιωθούν από το κράτος για τις δωρεάν διελεύσεις.

Βάσει των σχετικών συμβάσεων μεταξύ της πολιτείας και των εταιρειών, το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τους παραχωρησιούχους όποτε το επιθυμεί, να σταματήσουν την είσπραξη διοδίων. Κάθε φορά που το πράττει, η ιδιωτική εταιρεία δικαιούται να ζητήσει από την πλευρά της επιστροφή των απολεσθέντων εσόδων, σύμφωνα με τις καταγραφές που έχει για τον αριθμό των αυτοκινήτων που πέρασαν.
Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: Χωρίς διόδια οι μετακινήσεις στους αυτοκινητοδρόμους"

Στα χέρια της αστυνομίας οικιακή βοηθός που «ξάφριζε» ακριβά αντικείμενα από σπίτι στο Μαρούσι

Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς, μια 46χρονη και έναν 27χρονο πέρασαν αστυνομικοί για κλοπές και για παράβαση  του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν οι κλοπές από σπίτι στο Μαρούσι, που σημειώθηκαν κατά το τελευταίο 2μηνο και  ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της 46χρονης αλλοδαπής, η οποία εργάζονταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι.

Έκλεψαν τιμαλφή, κοσμήματα, ρούχα και ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρήματα και τραπεζικές επιταγές.

Η Αστυνομία εντόπισε την Τετάρτη (11.05.2023) την 46χρονη στο σπίτι της, μέσα στο οποίο βρισκόταν και ο 27χρονος. Μετά από έρευνα βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 2 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ναρκωτική ουσία (πιθανόν ινδική κάνναβη) συνολικού βάρους 3,6 γραμμ., αεροβόλο πιστόλι, 4 μαχαίρια, 2 ποδήλατα, πλήθος ρολογιών χειρός, πλήθος γυαλιών ηλίου, κοσμήματα, αναπτήρες, είδη ρουχισμού και τσάντες. Επίσης βρέθηκε ένα ένα τμήμα των κλοπιμαίων από το σπίτι στο Μαρούσι και δόθηκαν στον ιδιοκτήτη. Πολλά από τα κοσμήματα που έκλεβε η 46χρονη τα φορούσε και έκανε βόλτες με ακριβά αυτοκίνητα στο Κολωνάκι.

Επιπλέον εξιχνιάστηκε μια περίπτωση κλοπής ποδήλατου και χρηματικού ποσού από αποθήκη στο Γαλάτσι. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των ιδιοκτήτων και των υπολοίπων αφαιρεθέντων συνεχίζεται.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα χέρια της αστυνομίας οικιακή βοηθός που «ξάφριζε» ακριβά αντικείμενα από σπίτι στο Μαρούσι"

Θανατηφόρα νόσος των βοοειδών εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη νότια Ευρώπη

Η επιζωοτική αιμορραγική νόσος, που μπορεί να είναι θανάσιμη στα βοοειδή, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ανέφερε την Παρασκευή η γαλλική υγειονομική υπηρεσία Anses.

Η νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Όπως σημειώνει η υπηρεσία, η άφιξη στην ήπειρο ενός είδους σκνίπας μέσω της οποίας μεταδίδεται ο ιός είναι «συνέπεια της κλιματικής αλλαγής».

Τα πρώτα κρούσματα της ιογενούς νόσου εντοπίστηκαν το φθινόπωρο του 2022 στη Σαρδηνία και κατόπιν στη Σικελία, σύμφωνα με την Anses. Εστίες της θανατηφόρας ασθένειας εντοπίστηκαν στη συνέχεια στην Ανδαλουσία, της νότιας Ισπανίας.

«Στα βοοειδή, η δυνητικά θανατηφόρα νόσος προκαλεί πυρετό, ανορεξία, χωλότητα και αναπνευστική δυσχέρεια», ανέφερε η γαλλική υπηρεσία. Η επιζωοτική αιμορραγική νόσος καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1955 σε ελάφια στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Τα επόμενα χρόνια ο ιός εξαπλώθηκε στην Ασία, την Αυστραλία και την Αφρική.

«Πριν από 15 χρόνια δεν φανταζόμασταν ότι η ασθένεια θα μπορούσε μια μέρα να φτάσει στην Ευρώπη», εξήγησε ο ερευνητής Στεφάν Ζιενταρά. «Η εξάπλωσή του είναι άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής που επιτρέπει στις σκνίπες-φορείς να επιβιώνουν στις (ευρωπαϊκές) περιοχές», πρόσθεσε.

Η πιθανότερη υπόθεση είναι ότι οι σκνίπες πέρασαν τη Μεσόγειο μεταφερόμενες από τον άνεμο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο για τον ιό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θανατηφόρα νόσος των βοοειδών εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη νότια Ευρώπη"

Ενημέρωση φον ντερ Λάιεν από Κ. Μητσοτάκη για τη σύλληψη Μπελέρη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει γνωστό ότι ενημέρωσε την Πρόεδρο της Κομισιόν για τη σύλληψη του υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας και μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, Φρέντι Μπελέρη.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει:

«Ενημέρωσα την Πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen για τη σύλληψη, βάσει ανυπόστατων κατηγοριών, του υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας και μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, Φρέντι Μπελέρη, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Η Αλβανία οφείλει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρόκειται να δεχθούν εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας».

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενημέρωση φον ντερ Λάιεν από Κ. Μητσοτάκη για τη σύλληψη Μπελέρη"

Δένδιας για σύλληψη Μπελέρη: Αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, συνιστά σκάνδαλο

«Η σύλληψη υποψηφίου δημάρχου δύο μέρες πριν από τις εκλογές αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, συνιστά σκάνδαλο», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξή του στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται σήμερα στη Στοκχόλμη, αναφερόμενος στη συλλήψη του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψηφίου δημάρχου στη Χειμάρρας της Αλβανίας, μαζί με ακόμη έναν Έλληνα.

Όπως τόνισε, μάλιστα, αυτό το αναγνώρισε και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

«Ενημέρωσα γι' αυτό ήδη τον ύπατο εκπρόσωπο, τον κύριο Μπορέλ, και τον Σουηδό υπουργό Εξωτερικών ως ασκούντων την προεδρία. Η ελληνική κυβέρνηση θα το παρακολουθήσει εξαιρετικά στενά», επεσήμανε ο κ. Δένδιας.

«Αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, η σύλληψη υποψηφίου δημάρχου δύο μέρες πριν από τις εκλογές είναι ένα απόλυτο σκάνδαλο», επανέλαβε.

Τέλος, για το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών σημείωσε: «Η σημερινή συζήτηση, έστω και στο άτυπο συμβούλιο για την Ουκρανία, είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί στην Ουκρανία κρίνεται συνολικά η ευρωπαΐκή υπόθεση όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δένδιας για σύλληψη Μπελέρη: Αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, συνιστά σκάνδαλο"

Μητσοτάκης για σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας: Να απελευθερωθεί άμεσα – Η δήλωση του Έντι Ράμα

Μήνυμα στα Τίρανα έστειλε από τη Μυτιλήνη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςμε αφορμή τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Διονύση, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος είναι και πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί εκπτώσεις στο κράτος δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων την ελληνικής μειονότητας.

Κάλεσε τις αλβανικές αρχές να απελευθερώσουν άμεσα τον Έλληνα υποψήφιο προκειμένου να επανέλθει στην εκλογική διαδικασία.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Ένας τρόπος υπάρχει να είμαστε σίγουροι ότι η πορεία προόδου την οποία έχουμε χαράξει με πολύ κόπο και με πολύ προσπάθεια και περνώντας μέσα από σαράντα κύματα θα συνεχιστεί. Ένας τρόπος υπάρχει μόνο: να είναι η Νέα Δημοκρατία πανίσχυρη στην κάλπη της 21ης Μαΐου, σε εννέα μέρες από τώρα.

Για να μπορούμε και εμείς να εκπέμπουμε ένα μήνυμα ισχύος προς όλους τους γείτονές μας, ότι είμαστε μία χώρα ισχυρή, είμαστε μία χώρα με αυτοπεποίθηση. Επιτρέψτε μου εδώ να ανοίξω μία παρένθεση και να πω κάτι για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός το οποίο έγινε στη γειτονική μας Αλβανία, σήμερα το πρωί, όπου δυστυχώς συνελήφθη ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ο Φρέντι Μπελέρης.

Θέλω, εδώ από τη Λέσβο, να στείλω ένα μήνυμα στη φίλη Αλβανία. Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί.

Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε, για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία».

Στο μεταξύ, ένταλμα σύλληψης κατά του Φρέντι Μπελέρη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (12/5) η εισαγγελία Αυλώνας.

Την ίδια ώρα, σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα χαρακτήρισε τη σύλληψη του Μπελέρη ως δείγμα «της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου».

Απαίτησε, όπως αναφέρει, η σύλληψη να είναι «τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη». Κάλεσε, δε, την πολιτική να μη σπεύσει να προβεί σε συμπεράσματα και να αφήσει ανεπηρέαστο το ανακριτικό έργο των αρμόδιων αρχών.

Ισχυρίστηκε, τέλος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το γεγονός ουδεμία σχέση έχει με τον προεκλογικό αγώνα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης για σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας: Να απελευθερωθεί άμεσα – Η δήλωση του Έντι Ράμα"

Έβγαζαν διπλώματα πιλότων με οδηγίες μέσω «ψείρας» – Σοκαριστική υπόθεση εξιχνίασε η ΕΛΑΣ! (βίντεο & εικόνες)

Εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη νόθευση της εξέτασης για την απόκτηση άδειας επαγγελματία χειριστή αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, συνελήφθησαν 5 άτομα από τα οποία 3 μέλη της οργάνωσης, ενώ στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 16 άτομα.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 5.570 ευρώ, καθώς και πλήθος εξαρτημάτων οπτικοακουστικού εξοπλισμού και συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος ανέρχεται τουλάχιστον σε 39.000 ευρώ!

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: 

Από το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη νόθευση της εξέτασης για την απόκτηση άδειας επαγγελματία χειριστή αεροσκάφους.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε πρωϊνές ώρες χθες, Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, συνελήφθησαν 3 ημεδαποί, ηλικίας 70, 43 και 69 ετών αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής συμμορίας, καθώς και 2 ακόμα ημεδαποί, εξεταζόμενοι υποψήφιοι χειριστές αεροσκαφών.

Σε βάρος τους, καθώς σε βάρος 16 ακόμα ατόμων – υποψήφιων χειριστών αεροσκαφών, σχηματίσθηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – εγκληματική οργάνωση – συμμορία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, κατά συναυτουργία, κατ΄εξακολούθηση και κατ΄επάγγελμα, καθώς και για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων στο πλαίσιο ενδελεχούς προανακριτικής διαδικασίας και χρήσης ειδικών ανακριτικών μεθόδων, από τη συνδυαστική ανάλυση των οποίων προέκυψε η ύπαρξη επιχειρησιακά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, η οποία τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023 δραστηριοποιούνταν στη νόθευση του αποτελέσματος της εξεταστικής διαδικασίας για την απόκτηση άδειας χειριστή αεροσκάφους με τη χρήση οπτικοακουστικού εξοπλισμού με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Οι εξεταζόμενοι για την απόκτηση άδειας επαγγελματία χειριστή αεροσκάφους, ήταν κατά βάση σπουδαστές Σχολών Πιλότων, οι οποίοι είτε αδυνατούσαν να αποκτήσουν την εν λόγω άδεια έπειτα από αποτυχημένες προσπάθειες τους, είτε δεν ήθελαν να μελετήσουν τη θεωρητική ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους (modus operandi) ακολουθούσαν την εξής μεθοδολογία:

Οι υποψήφιοι προσέγγιζαν τα μέλη της οργάνωσης, είτε μέσω τρίτων ατόμων, τα οποία προγενέστερα είχαν κατορθώσει να αποκτήσουν την εν λόγω άδεια με τον ίδιο παράτυπο τρόπο (διάδοση φήμης από στόμα σε στόμα «word of mouth»), είτε μέσω ατόμων τα οποία βρίσκονταν στον «χώρο» της αεροπλοΐας ως εκπαιδευτές υποψηφίων χειριστών-πιλότων.

Μέλος της οργάνωσης – συμμορίας ενημέρωνε τους υποψηφίους για τη μεθοδολογία την οποία ακολουθούσε, κατά την οποία θα τους καθοδηγούσε μέσω οπτικοακουστικών συσκευών, ώστε να επιλέγουν τις ορθές απαντήσεις.

Μάλιστα, η συμμορία προτιμούσε εξετάσεις πιστοποιημένης εταιρείας σε ευρωπαϊκή χώρα, καθώς οι ερωτήσεις των υποψηφίων ήταν δημοσιευμένες σε διαδικτυακή πλατφόρμα και ως εκ τούτου τα μέλη της συμμορίας μπορούσαν να εντοπίσουν τις ορθές απαντήσεις.

Σε περίπτωση δε, που ο υποψήφιος, ήταν εγγεγραμμένος σε Σχολή Πιλότων του εξωτερικού, η συμμορία του χορηγούσε βεβαίωση σπουδών από τη Σχολή Πιλότων μέλους της οργάνωσης που εδρεύει σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, στην οποία βεβαιώνονταν ψευδώς ότι είχε διδαχθεί τη θεωρητική ύλη των μαθημάτων, προκειμένου να συμμετάσχει στις εξετάσεις που διοργάνωνε η ανωτέρω εταιρία.

Με αυτό τον τρόπο, τα μέλη της συμμορίας επετύγχαναν να εξεταστούν στο εξεταστικό κέντρο της εταιρείας στην Ελλάδα υποψήφιοι αλλοδαποί υπήκοοι που κατοικούσαν στο εξωτερικό, χωρίς να γίνεται αντιληπτή η δράση τους.

Πριν την διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων, ο 70χρονος πραγματοποιούσε δοκιμές με τους υποψήφιους, ενώ τους υποδείκνυε είδη ρουχισμού που έπρεπε να φορούν ώστε να μην εντοπίζονται οι οπτικοακουστικές συσκευές. Ακολούθως, κατά την ημέρα της θεωρητικής εξέτασης, ο ίδιος κατεύθυνε τον εξεταζόμενο ως προς το σημείο που έπρεπε να σταθεί και του υπαγόρευε τις σωστές απαντήσεις.

Για τις μεταξύ τους επικοινωνίες τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις όπως «τηλεβοήθεια», για να περιγραφεί η παράτυπη διαδικασία, «μπιλάκι» για να περιγραφεί το ακουστικό τύπου ψείρας και «μηχανήματα» ή «πράγματα» για να περιγράφουν οι οπτικοακουστικές συσκευές.

Με τον τρόπο αυτό τα μέλη της οργάνωσης πέτυχαν να χορηγήσουν άδειες επαγγελματία χειριστή αεροσκάφους σε τουλάχιστον 5 άτομα, με το συνολικό εκτιμώμενο περιουσιακό όφελος να ανέρχεται, τουλάχιστον σε 39.000 ευρώ, καθώς κάθε υποψήφιος κατέβαλε, κατά μέσο όρο, το ποσό των 7.800 ευρώ.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε προγενέστερο χρόνο είχαν καταφέρει να χορηγηθούν άδειες χειριστή αεροσκάφους σε ακόμα 10 άτομα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 5.570 ευρώ,
  • 7 μικροκάμερες,
  • 9 ακουστικά τύπου «ψείρα»,
  • 23 συσκευές κινητών τηλεφώνων,
  • 2 πουκάμισα, με ενσωματωμένη στο εσωτερικό τους μέρος και στο αριστερό μανίκι ηλεκτρονική συσκευή με μικροκάμερα,
  • 3 ηλεκτρονικές κεραίες,
  • κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και
  • πλήθος καρτών SIM, usb, tablet.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τη διακρίβωση και άλλων περιπτώσεων παράνομης απόκτησης άδειας χειριστή αεροσκάφους συνεχίζονται.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβγαζαν διπλώματα πιλότων με οδηγίες μέσω «ψείρας» – Σοκαριστική υπόθεση εξιχνίασε η ΕΛΑΣ! (βίντεο & εικόνες)"

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο οδηγός του θανατηφόρου τροχαίου στην Καλλιθέα

Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία του ο 32χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που την περασμένη Δευτέρα παρέσυρε και σκότωσε το 12χρονο κορίτσι την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο στη συμβολή των οδών Θησέως και Σπάρτης, στην Καλλιθέα.

Ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν στον κατηγορούμενο τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα και της απαγόρευσης οδήγησης αυτοκινήτου ή μηχανής.

Ο νεαρός κατηγορούμενος, ο οποίος οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο λίγο μετά τις 10 το πρωί προκειμένου να απολογηθεί για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης από την οποία προέκυψε θάνατος το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, φέρεται να δήλωσε ενώπιον του ανακριτή συντετριμμένος καθώς δεν μπορεί να διανοηθεί πώς συνέβη η τραγωδία.

Ο κατηγορούμενος , σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως δεν οδηγούσε επικίνδυνα όταν έγινε το κακό. Αναφερόμενος δε στο γεγονός πως το αυτοκίνητο δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ, παράλειψη στην οποία στοιχειοθετήθηκε το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης από την οποία προέκυψε θάνατος, ο 32χρονος φέρεται να είπε ότι το όχημα δεν είναι δικό του, αλλά δανεικό, οπότε δεν το γνώριζε.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας όταν το αυτοκίνητο κατέβαινε τη Θησέως. Η 12χρονη, μαζί με την 14χρονη αδελφή της, επιστρέφοντας από το σχολείο προσπάθησαν να περάσουν το δρόμο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αυτοκίνητο παρέσυρε το παιδί το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο οδηγός του θανατηφόρου τροχαίου στην Καλλιθέα"

Γλυφάδα: Ελεύθερος με όρους ο λιμενικός που έκαψε αυτοκίνητο συναδέλφου του και πέταξε χειροβομβίδα

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή, ο 45χρονος λιμενικός που κατηγορείται για τον εμπρησμό αυτοκινήτου συναδέλφου του και τη ρίψη χειροβομβίδας στην είσοδο της πολυκατοικίας της.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αναφέρεται πως ο 45χρονος προέβη στις επίδικες πράξεις καθώς το θύμα, αξιωματικός του Λιμενικού, είχε διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση και του είχε επιβληθεί διοικητική ποινή. Ο κατηγορούμενος και η αξιωματικός είχαν αλληλομηνυθεί για υπηρεσιακά θέματα, ενώ ο 45χρονος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, γεγονός για το οποίο θεώρησε υπεύθυνη τη συνάδελφό του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα ξημερώματα της 22ας Απριλίου πήγε έξω από το σπίτι της στη Γλυφάδα και πυρπόλησε το αυτοκίνητό της, ενώ πέταξε στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας μία χειροβομβίδα που δεν εξερράγη και την οποία περισυνέλεξε στις 3 Μαΐου κλιμάκιο του στρατού.

Σε δήλωσή του, ο εκ των συνηγόρων του λιμενικού, Σάκης Κεχαγιόγλου, ανέφερε πως ο εντολέας του ισχυρίζεται ότι η υπόθεση σε βάρος του αποτελεί σκευωρία και επιφυλάσσεται να το αποδείξει στην πορεία της έρευνας.

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Κεχαγιόγλου, μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος, επισημαίνεται: «Θεωρώ την απόφασή τους ορθή και σε αρμονία με το αποδεικτικό υλικό. Η θέση του εντολέως μου, τον οποίο εκπροσωπώ μαζί με τον εκλεκτό νέο δικηγόρο Ηλία Τυχάλα, είναι ότι η όλη υπόθεση αποτελεί μια κακοστημένη σκευωρία σε βάρος του, γεγονός το οποίο επιφυλάσσεται και ελπίζει να αποδείξει κατά την πορεία διεξαγωγής της ανάκρισης.

Δράττομαι της ευκαιρίας να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι όταν η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της κρίνουν και αποφασίζουν με αποκλειστικό γνώμονα το πραγματικό υλικό των δικογραφιών, χωρίς να επηρεάζονται από “περιρρέουσα ατμόσφαιρα” και από επιπόλαια και αναπόδεικτα δημοσιεύματα, τότε και μόνο τότε οι κατηγορούμενοι αισθάνονται ασφάλεια δικαίου και έχουν εμπιστοσύνη στον φυσικό τους δικαστή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Γλυφάδα: Ελεύθερος με όρους ο λιμενικός που έκαψε αυτοκίνητο συναδέλφου του και πέταξε χειροβομβίδα"

Υποπτος φάκελος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Μας κάψατε στο Μάτι, έτσι να καείτε στις εκλογές» έγραφε το μήνυμα – Δείτε βίντεο

Ένας ύποπτος φάκελος που περιείχε στάχτη και ένα σημείωμα εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα ενώ ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε στο σημείο. Στην επιστολή που εντοπίστηκε μέσα στον φάκελο αναγραφόταν:

«Μας κάψατε, μας καταστρέψατε στο Μάτι
Έτσι να καείτε και να καταστραφείτε και εσείς στις εκλογές
Μη σώσετε να ξαναμπείτε στη Βουλή κακά τσακιδια για πάντα»

Να σημειωθεί πως η στάχτη που βρέθηκε στον φάκελο, έχει αποσταλεί για έλεγχο στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Υποπτος φάκελος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Μας κάψατε στο Μάτι, έτσι να καείτε στις εκλογές» έγραφε το μήνυμα – Δείτε βίντεο"

Τραγωδία στην Άρτα: Ελεύθερος υπό έναν όρο ο πατέρας που ξέχασε το 5,5 μηνών βρέφος του στο αυτοκίνητο

Ελεύθερος υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο 37χρονος πατέρας του 5,5 μηνών βρέφους, το οποίο ξέχασε στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο. Σήμερα το πρωί, ο πατέρας πέρασε την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

«Έχασε την επίγνωση της υπάρξεως του παιδιού του επειδή ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος, η γυναίκα του είχε ένα μικρό ατύχημα πριν λίγες ημέρες και φοβόταν να πηγαίνει το παιδί στον παιδικό. Σταμάτησε να πάρει έναν καφέ. Εκείνη την ώρα σταμάτησε η μνήμη του και αντί να κάνει αριστερά, πήγε στη δουλειά του.

Όταν πήγε η κοπέλα να πάρει το παιδί έμαθε ότι δεν είχε πάει. Αυτός πίστευε ότι ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του πατέρα.

Οι δύο γονείς συναντήθηκαν με την υποστήριξη του νοσοκομείου, σύμφωνα με τον ίδιο.
Το Σάββατο η κηδεία του μωρού

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί το Σάββατο το μεσημέρι στο χωριό Περδικορράχη της Άρτας. Εκεί θα γίνει η τελετή ταφής του πεντέμισι μηνών βρέφους. Ο ιερέας θα διαβάσει μια ευχή και το όνομα που θα δοθεί στο παιδί θα είναι Λυδία – Ελένη.

Χθες, περαστικοί άφησαν λίγα λουλούδια κι ένα κερί στο σημείο που έσβησε το 5,5 μηνών κοριτσάκι, με το μύνημα «Καλό ταξίδι αγγελούδι μου». 

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στην Άρτα: Ελεύθερος υπό έναν όρο ο πατέρας που ξέχασε το 5,5 μηνών βρέφος του στο αυτοκίνητο"

Φωτιά στο Εφετείο - Εκκενώθηκε το κτίριο

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς που ξέσπασε στον 3ο όροφο του Εφετείου, ενώ υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό!

Το πιθανότερο είναι ότι, θα αναβληθούν οι δίκες και οι διαδικασίες σήμερα στο Εφετείο, λόγω της έντονης κάπνας, που επικρατεί από τον τρίτο όροφο και πάνω.

Σύμφωνα με όσα είπε στο iEidiseis, ο Πρόεδρος της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου, υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό, καθώς θεωρείται ανεξήγητο η φωτιά, όπως ειπώθηκε, να ξεκίνησε από μία καρέκλα.

«Θα μας πει η Πυροσβεστική φυσικά, που θα κάνει έρευνα, για τα αίτια της φωτιάς», είπε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος συμπλήρωσε:

    «H φωτιά έσβησε, ωστόσο εκκενώθηκε το κτίριο, λόγω της ανυπόφορης κάπνας. Το πιθανότερο είναι ότι, θα αναβληθούν ή θα διακοπούν οι δίκες, αφού φυσικά μπορέσουν να επιστρέψουν στις έδρες οι δικαστές, για να αναγγείλουν την αναβολή ή τη διακοπή της διαδικασίας. Ολα έγιναν πολύ γρήγορα και αιφνιδιαστικά».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στο Εφετείο - Εκκενώθηκε το κτίριο "

Σύλληψη υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας: Μπαράζ διπλωματικών ενεργειών από το ΥΠΕΞ

Συναγερμό σήμανε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών η είδηση για τη σύλληψη του ομογενούς υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων».

Όπως έγινε γνωστό, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, μεταβαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνας προκειμένου να συναντήσει τον υποψήφιο Δήμαρχο με το ΚΕΑΔ, που κρατείται εκεί. Νωρίτερα, η Ελληνίδα πρέσβης είχε προβεί σε σχετικό διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, κατόπιν σχετικής οδηγίας του κ. Δένδια.

Επιπλέον, ενημέρωσε για την υπόθεση της σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη, τους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην Αλβανία, στη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους.

Επικοινωνία Δένδια – Ράμα

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, για το ζήτημα. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, νωρίτερα, ο κ. Δένδιας είχε ενημερώσει για το ζήτημα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ράμα: «Δείγμα αποφασιστικότητας» η σύλληψη

Σε δηλώσεις του ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα χαρακτήρισε «τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη» τη σύλληψη.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας σημείωσε πως η σύλληψη αποτελεί δείγμα «της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου». Απηύθυνε δε κάλεσμα να μείνει ανεπηρέαστο το ανακριτικό έργο των αρμόδιων αρχών.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος συνελήφθη τα μεσάνυχτα έξω από την οικογενειακή του επιχείρηση την ώρα που συνομιλούσε με συνεργάτες του.

Πηγή φωτ. himara.gr

Παρά τις διαρροές νωρίς το πρωί από αλβανικής πλευράς ότι αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, – πληροφορίες που μεταδόθηκαν και από το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων- ο Φρέντι Μπελέρης εξακολουθεί να κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Αυλώνας, όπου είχε μεταφερθεί. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές της ελληνικής μειονότητας ενέτασσαν τη συγκεκριμένη διαρροή στην προσπάθεια των αρχών να κατευνάσουν την οργή των ομογενών στη Χειμάρρα.

Αυτός θεωρείται από τους μειονοτικούς ότι ήταν και ο λόγος που ο Μπελέρης δεν οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Χειμάρρας, αλλά σε αυτό της Αυλώνας που απέχει αρκετά χιλιόμετρα. Η εισαγγελία Αυλώνας εξέδωσε το μεσημέρι ένταλμα σύλληψης του Μπελέρη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Πώς βρέθηκε στο «στόχαστρο» ο Φρέντι Μπελέρης

Την ίδια στιγμή στη Χειμάρρα επικρατεί αγανάκτηση με στελέχη της ομογένειας να ομιλούν περί σκόπιμης ενεργείας, με στόχο την τρομοκράτηση των μελών της ελληνικής μειονότητας ώστε να μην προσέλθουν να ψηφίσουν την Κυριακή. Οι φορείς της μειονότητας, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ, καταδίκασαν τη σύλληψη κάνοντας λόγο για πρωτοφανή επίθεση εναντίον του ελληνισμού της Αλβανίας.

Ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας, ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Ο Φρέντι Μπελέρης δέχθηκε σκληρές επιθέσεις από μερίδα του Τύπου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του φέρεται να δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως την επόμενη των εκλογών θα «λογαριαστεί προσωπικά» μαζί του.

Έντονη ανησυχία στην ομογένεια

«Εδώ έχουμε τρεις δήμους, όπου διεκδικούμε ως Έλληνες τρία δημαρχεία από τα 61 που έχει η Αλβανία. Το μυαλό όλων των Ελλήνων σήμερα είναι στη Χειμάρρα και στον Φρέντι Μπελέρη» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο Λεωνίδας Παππάς, υποψήφιος δήμαρχος Φοινικαίων.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγελης Ντούλες, που έσπευσε προς συμπαράσταση του Φρέντι Μπελέρη στην Χιμάρα, ανέφερε: «Μετά από μία εβδομάδα παραληρήματος, καλλιέργειας μίσους, διάσπασης και λιντσαρίσματος από πλευράς του πρωθυπουργού Ράμα σε βάρος του υποψηφίου του συνασπισμού ‘Μαζί κερδίζουμε’ κ. Μπελέρη στη Χειμάρρα, με εντολή και παραγγελία του Π/Θ αστυνομικές δυνάμεις απήγαγαν στο κέντρο της Χειμάρρας, σε μια απαίσια σκηνή για να τον μεταφέρουν στην αστυνομική δ/νση Αυλώνα, τον κ. Μπελέρη και το δικηγόρο του. Πρόκειται για μία ανεξήγητη για τα δημοκρατικά δεδομένα και άνευ προηγουμένου πράξη, είναι ένα φαινόμενο που σχετίζεται μόνο με ολοκληρωτικά καθεστώτα. Τους καλούμε να απελευθερωθεί ο Μπελέρης, να διασφαλιστεί η εκλογική διαδικασία και η ψήφος, καλούμε τον Π/Θ να εγκαταλείψει τους εκφοβισμούς σε βάρος των πολιτών και τις προσπάθειες αλλοίωσης της βούλησης του λαού. Προειδοποιήσαμε με την προχθεσινή μας ανακοίνωση και επιθυμούμε να καλέσουμε πάλι τα ΜΜΕ να δώσουν το παρών, ώστε να υπάρχει διαφάνεια στη διαδικασία».

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Χειμαρριωτών αφού καταγγέλλει διαρκείς «καθεστωτικές πρακτικές» του Έντι Ράμα εναντίον του ελληνισμού, καλεί τους ομογενείς «να μην υποκύψουν στους εκφοβισμούς και να προσέλθουν στην κάλπη για να εκλέξουν δήμαρχο τον Φρέντι Μπελερη».

Επικοινωνία Τ. Θεοδωρικάκου με τον Αλβανό ομόλογό του

Όπως έγινε γνωστό, παρέμβαση για την απελευθέρωση του ομογενούς υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, πραγματοποίησε το πρωί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, ζητώντας να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας: Μπαράζ διπλωματικών ενεργειών από το ΥΠΕΞ"

Τα ύποπτα sms της Μυκόνου: «Δεν θα πάμε για δουλειά, αν δεν μας πει ο αστυνόμος»

Σημαντικά είναι τα ευρήματα της έρευνας στην υπόθεση του αρχιφύλακα στη Μύκονο, για τον οποίο προέκυψαν υπόνοιες ότι ενημέρωνε εργολάβους του νησιού για επικείμενους ελέγχους της αστυνομίας, γράφει η Καθημερινή. Κι αυτό γιατί από την έρευνα στο κινητό του τηλέφωνο φέρεται να εντοπίστηκαν ύποπτες επικοινωνίες του, όχι μόνο με τον αλλοδαπό εργολάβο αλλά και με συναδέλφους του. Θα πρέπει να θεωρείται πιθανή, εάν όχι βέβαιη, η διεύρυνση της έρευνας μεταξύ των αστυνομικών που υπηρετούν στην αστυνομική διεύθυνση Μυκόνου.

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται στα τέλη Απριλίου. Αφορμή αποτέλεσε η προσπάθεια γυναίκας αστυνομικού να επιδώσει έγγραφο για διακοπή εργασιών που εκτελούνταν σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή.

Η αστυνομικός ζήτησε από τον συνάδελφό της που είναι αρμόδιος για την τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας να της στείλει τις συντεταγμένες του κτίσματος προκειμένου να μπορέσει να το εντοπίσει. Οπερ και εγένετο. Φτάνοντας εκεί, ωστόσο, διαπίστωσε ότι οι δύο εργάτες και ο εργολάβος είχαν περιέργως προλάβει να εγκαταλείψουν την οικοδομή. Ειδοποίησε τον διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Νίκο Μπογατίνη, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Εν τω μεταξύ, η νεαρή αστυνομικός που είχε αναλάβει την επίδοση κατάφερε λίγη ώρα αργότερα να εντοπίσει σε σπίτι κοντά στο εργοτάξιο τόσο τον εργολάβο όσο και τους δύο εργάτες που απασχολούνταν στην οικοδομή.

Εγινε μια πρώτη έρευνα στο κινητό τηλέφωνο του εργολάβου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε επικοινωνία με στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. και εάν ναι, με ποιον. Το κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που στο μεταξύ μετέβη στη Μύκονο, διαπίστωσε ότι ο εργολάβος αντάλλασσε πράγματι μηνύματα με αστυνομικό, όχι όμως με εκείνον που ήταν επιφορτισμένος με την τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας, αλλά με έναν αρχιφύλακα που υπηρετεί εδώ και αρκετά χρόνια ως αποσπασμένος στο νησί.

Ο αστυνομικός φέρεται να ενημέρωνε τον εργολάβο για επικείμενους ελέγχους. Σε έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκαν περίπου 20.000 ευρώ σε μετρητά.

Σε ένα από τα μηνύματα, ο εργολάβος φέρεται να του απευθύνει το ερώτημα «να πάω για δουλειά;», προκειμένου -σύμφωνα με μια εκδοχή- να ελέγξει εάν επίκειται αστυνομικός έλεγχος στην παράνομη οικοδομή ή όχι. Ο αρχιφύλακας φέρεται να απάντησε ότι δεν βρίσκεται στο νησί και ότι «θα τα πούμε αύριο», με τον εργολάβο εν συνεχεία να ειδοποιεί τους υπαλλήλους του ότι «δεν θα πάμε, εάν δεν μας πει προηγουμένως ο αστυνόμος».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα ύποπτα sms της Μυκόνου: «Δεν θα πάμε για δουλειά, αν δεν μας πει ο αστυνόμος»"

Μάριος Παπαγεωργίου: Πήραν προθεσμία οι δύο κατηγορούμενοι – Τι ζητούν μέσω των δικηγόρων τους

Ο Μάριος Παπαγεωργίου δολοφονήθηκε και το κουβάρι στην υπόθεση θρίλερ ξετυλίγεται ακόμα περισσότερο. Οι δύο νέοι κατηγορούμενοι στο έγκλημα ζήτησαν και πήραν προθεσμία…

Ο Μάριος Παπαγεωργίου έπεσε θύμα απαγωγής, δολοφονήθηκε αλλά η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ. Το έγκλημα έχει επανέλθει ψηλά στην επικαιρότητα μετά τις δύο νέες συλλήψεις που έγιναν στις αρχές της εβδομάδας. Πρόκειται για δύο άτομα που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για τη δολοφονία και την εξαφάνιση του πτώματος. Φέρονται να είχαν ανοιχτή γραμμή με τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης και να ανέλαβαν να εξαφανίσουν το πτώμα του αδικοχαμένου νεαρού.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου έλαβαν νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αύριο το πρωί Σάββατο 13 Μαϊου του 2023. Δια των πληρεξούσιων δικηγόρων τους κατέθεσαν αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας με το σκεπτικό πως δεν υπάρχουν στη δικογραφία επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους. Η αίτηση θα εξεταστεί από το συμβούλιο πλημμελειοδικών της Αθήνας και λόγω αυτού έλαβαν την προθεσμία.

Μιλώντας στις αρχές της εβδομάδας στο newsit.gr, η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου ανέφερε πως είχε δει τους συλληφθέντες στα δικαστήρια. «Τους είχα δει και στα δικαστήρια. Ήταν μες την υπόθεση όλοι αυτοί» λέει στο η μητέρα που δεν έχει σταματήσει να ζητάει απαντήσεις για το άδικο τέλος του παιδιού της, που δολοφονήθηκε πριν από 11 χρόνια και η σορός του δεν έχει εντοπιστεί μέχρι και σήμερα.

«Είμαι πολύ συγχυσμένη, πολύ στεναχωρημένη. Η συγκίνηση αυτή και η ψυχική κατάσταση δεν με αφήνουν να ηρεμήσω. Εύχομαι όλα να πάνε καλά μέχρι τέλους» μας είχε αναφέρει.

Για τους δύο συλληφθέντες είχαν εντοπιστεί ενοχοποιητικές σε βάρος τους τηλεφωνικές συνομιλίες με τον «εγκέφαλο» του σκοτεινού εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι εκείνοι που έκαναν υποτιθέμενο ταξίδι για να πουλήσουν κάρβουνα, ενώ στην πραγματικότητα, τους έχει αποδοθεί η μεταφορά και η εξαφάνιση του πτώματος του Μάριου Παπαγεωργίου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο του Live News το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης, που συζητήθηκε όσο λίγες τα τελευταία χρόνια. Ορισμένα από τα όσα έγιναν από τη μέρα που ο Μάριος Παπαγεωργίου έπεσε θύμα απαγωγής και δολοφονήθηκε.

Τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με το anikolouli.gr αναμένεται να ακολουθήσουν ακόμη τέσσερις συλλήψεις εμπλεκομένων στην απαγωγή και την δολοφονία του άτυχου νέου που θα προκαλέσουν αίσθηση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μάριος Παπαγεωργίου: Πήραν προθεσμία οι δύο κατηγορούμενοι – Τι ζητούν μέσω των δικηγόρων τους"

Ιωάννινα: Χειροπέδες σε 9 ανήλικους για βανδαλισμούς σε σχολείο

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στα Γιάννενα 9 μαθητές, ηλικίας 15 έως 17 ετών την ώρα που έκαναν βανδαλισμούς στο 4ο Γυμνάσιο της πόλης.

Οι ανήλικοι μπήκαν στο σχολείο, έσπασαν τζάμια, πόρτες και κατέστρεψαν εξοπλισμό. Λόγω της φασαρίας, έγιναν αντιληπτοί από τους γείτονες, οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία.

Η ομάδα των 9 ανηλίκων οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Ιωαννίνων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, κρατούνται και οι γονείς τους, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Γονείς και μαθητές αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιωάννινα: Χειροπέδες σε 9 ανήλικους για βανδαλισμούς σε σχολείο"

Μεσανατολικό: Πύραυλοι και ρουκέτες το βράδυ ανάμεσα σε Ισραήλ και Γάζα – 31 νεκροί από την Τρίτη

Πύραυλοι και ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας ανάμεσα στο Ισραήλ και τις ένοπλες οργανώσεις στη Γάζα. Ωστόσο, παρατηρητές αναφέρουν ότι τα πυρά ήταν περιορισμένα σε σχέση με τις τρεις προηγούμενες ημέρες, οπότε και σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι.

Η Αίγυπτος, ως παραδοσιακός μεσολαβητής μεταξύ των εμπολέμων, δραστηριοποιείται για να πετύχει κατάπαυση του πυρός. Πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Αίγυπτος πέτυχε την αρχή μιας αποκλιμάκωσης στο πεδίο.

Την ίδια ώρα, πολλαπλασιάζονται οι εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να μπει τέλος στην κλιμάκωση, η οποία είναι και η σοβαρότερη από τον Αύγουστο του 2022 στην περιοχή.

Πώς ξεκίνησε η κλιμάκωση

Η λόγω κλιμάκωση άρχισε την Τρίτη με ισραηλινά πλήγματα που είχαν στόχο τον Ισλαμικό Τζιχάντ, μια τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με το Ισραήλ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Μοχάμεντ αλ-Χίντι, αξιωματούχος του πολιτικού σκέλους του Ισλαμικού Τζιχάντ ο οποίος έφθασε χθες, Πέμπτη, στο Κάιρο, είπε πως ελπίζει ότι οι συνομιλίες με στόχο μια εκεχειρία «θα ολοκληρωθούν σήμερα (Παρασκευή)».

«Ελπίζουμε να πετύχουμε μια αξιοπρεπή συμφωνία, η οποία να αντανακλά τα συμφέροντα του λαού μας και της αντίστασης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη διάρκεια της νύκτας, τα ισραηλινά πλήγματα στην Γάζα και οι εκτοξεύσεις παλαιστινιακών ρουκετών προς το Ισραήλ συνεχίσθηκαν, αλλά πιο περιορισμένα, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα πλήγματα της ισραηλινής πλευράς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως στοχοθέτησε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σημεία εκτόξευσης ρουκετών του Ισλαμικού Τζιχάντ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τρία πλήγματα σημειώθηκαν τα χαράματα στον τομέα της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Στους ισραηλινούς οικισμούς που βρίσκονται κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, οι τελευταίες σειρήνες συναγερμού για ρουκέτες ήχησαν αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ, αφού ηχούσαν προηγουμένως τακτικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, κατά την τελευταία κλιμάκωση 866 παλαιστινιακές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, από τις οποίες 672 έπληξαν την ισραηλινή επικράτεια και 194 έπεσαν στο έδαφος της Γάζας ή στη Μεσόγειο. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, 260 ρουκέτες αναχαιτίσθηκαν από το ισραηλινό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «Σιδερένιος Θόλος» (το ποσοστό των επιτυχημένων αναχαιτίσεων ανήλθε σε 91%), ενώ το Ισραήλ έπληξε 170 στόχους τρομοκρατών.

Οι απώλειες μεταξύ των ισραηλινών αμάχων από τις παλαιστινιακές ρουκέτες ήταν 1 νεκρός και 16 τραυματίες. Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε χθες, Πέμπτη, στο Ρεχοβότ, νότια του Τελ Αβίβ, από ρουκέτα που έπληξε πολυκατοικία.

«Μεγάλη ανησυχία»

Στην πόλη της Γάζας, οι δρόμοι ήταν και πάλι σήμερα το πρωί άδειοι από κατοίκους, οι οποίοι παρέμειναν κλεισμένοι στα σπίτια τους, ενώ τα περισσότερα καταστήματα ήταν κλειστά.

Το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για 30 νεκρούς από την Τρίτη, μεταξύ των οποίων παιδιά, και για περισσότερους από 90 τραυματίες.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται πέντε στρατιωτικοί διοικητές του Ισλαμικού Τζιχάντ που στοχοθετήθηκαν από το Ισραήλ, καθώς και μαχητές αυτού του κινήματος και του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), μιας άλλης ένοπλης οργάνωσης.

Πηγή στους κόλπους του Ισλαμικού Τζιχάντ είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «μία από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για μια κατάπαυση του πυρός είναι να σταματήσει το Ισραήλ τις δολοφονίες στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη».

Χθες, Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε έκκληση για «άμεση κατάπαυση του πυρός» και η Ουάσινγκτον κάλεσε όλα τα μέρη «να πράξουν ούτως ώστε να αποφευχθεί ο θάνατος αμάχων και (...) να μειωθεί η βία».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεσανατολικό: Πύραυλοι και ρουκέτες το βράδυ ανάμεσα σε Ισραήλ και Γάζα – 31 νεκροί από την Τρίτη"

Διδυμότειχο: Συνταξιούχος πήρε αναδρομικά 2.536 ευρώ και καλείται να τα επιστρέψει με τόκο

Η συνταξιούχος στο Διδυμότειχο καλείται να επιστρέψει τα αναδρομικά που μπήκαν σε τραπεζικό λογαριασμό από λάθος. Το θέμα όμως είναι ότι καλείται να πληρώσει και τους τόκους…

Απίστευτη ταλαιπωρία για συνταξιούχο που από λάθος καλείται να επιστρέψει αναδρομικά που έχει λάβει αλλά με τόκο. Η κυρία Ματίνα πήρε την αύξηση του 7,75% και μαζί με αυτή και κάποια αναδρομικά της τάξεως των 2.536 ευρώ. Τον Μάιο ωστόσο η σύνταξη ήρθε μειωμένη και έλαβε 596 ευρώ, σχεδόν 190 ευρώ λιγότερα.

Όταν η ίδια κάλεσε στον ΕΦΚΑ την ενημέρωσαν πως της έβαλαν κατά λάθος κάποια χρήματα και θα της τα παρακρατούν μήνα μήνα μέχρι να φτάσει το ποσό που έλαβε. Σαν να μην έφτανε αυτό, της είπα πως αυτά τα χρήματα θα φορολογηθούν και θα έχει και κάποιο τόκο οπότε θα πρέπει να λάβει πίσω ο ΕΦΚΑ 3.316 ευρώ

Η καταγγέλλουσα μίλησε στο Mega για την ταλαιπωρία που υπέστη. «Το ποσό που μού ήρθε δεν μου έκανε εντύπωση, πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι είναι αναδρομικά», είπε αρχικά. «Μπήκε η σύνταξη του Μάιου και είδα ότι ήταν λιγότερα τα λεφτά και εκεί πήρα τηλέφωνο και μου είπα ότι έχει γίνει λάθος.

Πήγα προχθές στον ΕΦΚΑ, μου έβγαλαν το ποσό, εγώ πρέπει να τα πληρώσω, δεν είχα καμία ενημέρωση, και μου τα κρατάνε χωρίς να ξέρω για πόσο καιρό θα πληρώνω και τι μου χρεώνουν. Και μου βάζουν 3000 ευρώ και πάνω. Θέλουν να μου πάρουν μία σύνταξη. Γιατί; Αφού δεν έκανα εγώ το λάθος. Εγώ θέλω να τα δώσω όλα τα λεφτά μαζεμένα αλλά δεν θέλω να μου κρατήσουν ούτε ένα ευρώ από τη σύνταξη. Τους το είπα αυτό αλλά μου είπαν ότι δεν είναι θέμα ΕΦΚΑ, αυτά τα βγάζουν ιδιωτικές εταιρείες, έτσι μου είπαν. Εγώ πού να απευθυνθώ;», συμπλήρωσε η κ. Ματίνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega που επικοινώνησε με τον ΕΦΚΑ, ανέφεραν ότι πράγματι έχουν μπει τα χρήματα από λάθος, επικοινώνησαν με το αρμόδιο τμήμα του Διδυμοτείχου και είπαν ότι εξετάζουν την περίπτωση και δεσμεύονται τις επόμενες μέρες, ότι θα καλέσουν την κ. Ματίνα να επιστρέψει το ακριβές ποσό που έλαβε χωρίς τον τόκο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Διδυμότειχο: Συνταξιούχος πήρε αναδρομικά 2.536 ευρώ και καλείται να τα επιστρέψει με τόκο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news